A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Menü: virsli zsömlével. Eredmény: megint letörött egy darab abból a fogamból, amivel nem rég jöttem vissza a fogorvostól. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x A tömések közötti maradék eredeti adta meg magát. Ha nem tömte volna be nemrégiben, akkor most -egy kört képzelve- 270 fokban hiányozna a fogam széle. Televanatököm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

moncsy.78! :)

Alakultok ti is! :wink: Próbálj te is minnél többet pihenni és sok sikert a szortírozáshoz. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

moncsy nekem is nehéz már most a pocakom, pedig még sok van hátra. Nekem a sarkam szokott fájni ha sokat állok, és meg sem állok egész nap, mint pl vasárnap. És a derekam szokott még fájni, de az még annyira nem vészes. De az tény hogy egyre többet kell pihennem, mert a lábam is dagad, ha nem teszem fel napközben picit.

Ma Dorka rátalált a hólyagomra azt birizgálta belülről, és igen csak kellemetlen volt, volt hogy fájt is, de aztán estére arrébb ment.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi

most olvastam utána, 14-én lehet miniszterelnök Bajnai. De hol lehet olvasni a programjáról? Bár lehet jobb nekem ha el sem olvasom...
Vendég

Ja még azt akartam mondani hogy nálunk is igaz hogy negyedik gyerek, de mi pl a 3. után mindent odaadtunk, kivéve egy pár ruhát mert úgy volt hogy már nem lesz több baba. Úgy hogy nekünk hiába negyedik még is olyan mint az első és mindent meg kell venni, és nem öröklök senkitől semmit. Ja de hazudok a légzésfigyelőt. De ezenkívül semmit. Pár d ruhát aminek nagy része plüss vastag és nem tudom ráadni a nyárközepén.

Kép

gabi1

sillia én beírtama keresőbe hogy Bajnai programjai és ott valamelyik oldalon írta, meg a tv is mondta a hírekben.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo most meg te szóltál szívemből. És én is így gondolom hogy ezek nem csak tervek hanem meg is fogják csinálni, én ezt már amúgy is régóta mondom, csak mindent egyszerre nem mernek mertek megcsinálni. Szép apránként szoktatják az embereket hozzá.

Kép

gabi1

sillia! :)

Sok víz lefolyik még a Dunán, mire pontos konkrétumokat lehet tudni. Felesleges addig idegeskedni. Egyben biztos lehetsz: sz@r lesz. :?

Kép
Kép
200907?

közben már megtaláltam és el olvastam a programterveket. Fel is idegesítettem magam rajta!
Vesszenek a kismamák a nyugdíjasok a hónapról hónapra élők?? :twisted: :twisted:

Ha fiatalabbak lennénk és nem kötnének ide a már meglévő gyerekek már mi sem lennénk ebben az országban...
Vendég

Nekünk is van Angliában ismerősünk ( már 15 éve a család barátja), de Neki a havi nyugdíja jóval több, mint nekünk fél éves fizetésünk...jó, lehet, hogy túlzás, mivel nem kérdeztem Tőle, de egy biztos évente legalább 10-20 alakalommal utazik külföldre. anno, mikor még fiatalabb volt évente 2x csak ide jött Mo-ra, mellé még Spanyol, Málta, Olasz, Skóciáról meg Wales-ről ne is beszéljünk, mert ugye az Neki közel van.

Viszont gratulálok a 60-70 e FT-os kiadáshoz....mi kb 10x-nél vagyunk...ja és ebben nincs benne az orvosi kiadás+szülés+vitaminok! :roll: :wink: De legalább 1 éves koráig megvannak a játékok és fél éves koráig a ruhák! Na jó pontosan tudom hol tartunk, mivel mindenről vezetek táblázatot, sőt előkalkulációkat készítek, hogy a házra is lehessen kalkulálni...szóval én nagyon tervezős típus vagyok és mindennek amit vettünk gondosan utána néztem, hogy mi hol olcsóbb....

És lehet, hogy ki tudnám fizetni az albi ktg-et, de nem érzem cikinek azt, ha valaki nem....inkább kívánok Neki egy zsák pénzt :D

Igen Boo, amit írtál valóban nem könnyű....hiszen amit kifizettek albira az mehetne egy sajátnak a hitelébe is (bár nyilván ott is van rezsi), viszont most hitelt felvenni?????? Aztán lehet úgy is nézni optimistán, hogy amit most bevállalsz hitelt annál talán rosszabb már nem lesz, csak kedvezőbb.....na de ki tudja, hogy tényleg így lesz -e?????

Az élethez kell egy marék szerencse is....hát miért ne pont most hoznák ezeket az intézkedéseket, GYED rövidülés egyéb szociális juttatások eltörlése. Én elhiszem, hogy valahonnan pénzt kell varázsolni, de ne hasonlítsák már össze a dolgozó anyukákat (vagy azokat akik dolgoztak is előtte) a kisebbségiekkel, akik csak úgy alanyi jogon markolják a segélyt...erre azért kitalálhatnának valamit. Ugyanúgy, mint ahogy arra sincs semmi méltányosság, ha valaki azért veszélyeztetett terhes, mert krónikus beteg és ha elveszít egy Babát (mint én is előtte) nem győzi számolni a napokat, hogy ne fusson bele a 365 nap táppénzmaximumba, meg meg legyen a Tgyáshoz meg a Gyedhez a jogosultsága...vagy a másik lehetőség tolja a gyerekprojektet illetve, hogy bevállalja 0,-Ft-al (csak Apára támaszkodva...na ezt rühellném). Persze vannak olyanok akik tele vannak és Apa kiveszi őket a munkából, mert "miss"p-ák, de azért ne vegyenek már engem(meg sok mást) is egy lap alá velük, amikor nekünk komoly anyagcsereproblémánk van!!!

Szóval volna itt mit rendbe rakni, már én is gondoltam, hogy írok valami nagy okosnak ott a parlamentbe és leírom a konkrét esetet, de nem hiszem, hogy sokra mennék vele... :twisted: :twisted: :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.03.30 18:53-kor.

Tickerplayground.com
breki76

Gabi!

Mostmár értem köszi,mondjuk ha nem egyedül fürdetsz akkor meg pláne tök szupcsi a kád!
Nekem a derekam nem fáj,hanem a hátam reggel,alig tudok kikászálódni az ágyból!

Boo!
Teljesen így van ahogy írtad!
Az én kisebbik hugom is Ausztriában dolgozik,most már 3 éve!
Na és a barátja is!
Most vettek lakást,igaz Szentgotthárdon,de melózni már nem fognak hazajönni!
Így is egyre kevesebbet jön haza,és mindig mondja,hogy csak felhúzza magát ha hazajön!

Amivel még dicsekedni akartam,az az hogy most már tuti a szülésznőm!
Bementem hozzá egyik este,sokat beszélgettünk egy kis tüneményt találtam!
Már meg is írtuk a papírt,és már most sajnálom hogy a másik 2 gyerekemnél nem volt szülésznőm!

Ja a másik kinyílt az elsö tulipánom a kertben!
:lol: :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Mi is erősen gondolkodtunk Spanyolországban....de azt már csak úgy lehet, ha minden biztosíva van. Apa nemsokára mehet nyugdíjba (Náluk más a számítás), tehát ha kint vagyunk is megkapná a nyugdíjat, meg ha itt vagyunk is...de nekem előtte már itthonról kellene munkát nézni. És mióta itt van Bébike a pociban már spanyolt sem tanulok :cry: :cry: ! Meg a Szüleim...őket nem szívesen hagynám itt...nagyon nem. Viszont arra gondoltunk ha csórók leszünk, akkor legalább tengerparton mediterrán vidéken a sok vidám ember között legyünk azok, mint a depis kis országunkban :cry: :cry: . Függetlenül attól, hogy szeretem a kis országunkat, de kezd nagyon nyomasztó lenni a helyzet és az emberek elkeserednek és egymással is gonoszok lesznek....nem akarom, hogy Prücsök ebbe éljen :cry:

Tickerplayground.com
breki76

Ja Apának mondtam a 60-70 ezer Ft-ot. Szerinte egy kiskutya születése kerül annyiba :shock: :shock: ???
Én már csináltam Ketteskére is egy kalkulációt, hát kb. harmadára jött ki az biztos, de messze nem ennyire (még akkor sem ha Kisfiú lesz Ő is)

Tickerplayground.com
breki76

Gabi!

Tetszik a kád és a POCAK is!!!!! :wink: :wink: Olyan cukik amikor lehet látni, hogy remeg a poci ahogy rugizik...Apa is imádja fogdosni a Kisfiát :wink: ! Naponta megy is a simi :wink: :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Klasszikusokat csak pontosan illik idézni, de nem tudom kitől származik eredetileg ( :oops: :oops: :oops: :oops: ). '56 után járta mindenesetre a mondás, hogy: kalandvágyból maradtam itthon. :lol: :lol: :lol: :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Hát nálunk csak a vitaminok amik a 3 gyerek szed, plusz az enyém a vassal együtt 13800 ft. És ehhez jön még apa gyógyszere mert magas a vérnyomása. Ez minden hónapban. A gyerekek étkeztetése az iskolában 18 ezer ft úgy hogy a 3 gyerek miatt mi 50%-on vagyunk.És akkor nem beszéltem a sok egyébről ami havonta van a gyerekeknek különórák, meg ruházkodás. Főleg ilyenkor tavasszal, ilyenkor derül ki hogy mennyi mindent kinőttek a télen. Úgy hogy azért nem kevés. Jó azt is lehetne mondani minek vállal az ember 3-4 gyereke. Na de könyörgöm minek dolgozunk egész életünkben ha nem azért hogy a családunkban gyönyörködjünk, és élvezzük az életet.
Jó én sem dolgozok, de nálunk nagyban közrejátszik az is hogy az én szakmámban elég nehéz úgy elhelyezkedni hogy a családot is rendben tartsam, háztartást is és még mellé 3 műszakban dolgozzak is. Csak ezért nem dolgozom.Sajnos sehova nem akartak felvenni rendelőbe dolgozni mert ahhoz túlképzett vagyok így hogy a főiskolát már majdnem elvégeztem. Azt mondják mindenhol hogy oda nem kell diploma. Kórházba meg kiröhögnek ha azt mondom hogy én éjjel nem akarok dolgozni, mert nekem családom van, és férjem. Oda meg azért nem vesznek fel. Szóval egyáltalán nem olyan egyszerű az egészségügyben sem elhelyezkedni. Pedig nagyon szeretem a szakmámat és nagyon remélem hogy egyszer még az életben fogok benne dolgozni.

Kép

gabi1

moncsi

kérünk képet a tulipánról :)
Vendég

Tyűha lányok, megy a politika ezerrel!! :lol: De azért normális keretek között látom, büszke vagyok rátok, mert nálunk már idegből mennek egymásnak egyes családtagok. Aki nem ért hozzá, az is úgy osztja az észt, hogy csak na. És még a tv-n is megy a vita, hogy melyik politikai műsort nézzenek, mert az egyik tv hazudik a másik viszont hű de megmondja a tutit. :lol: Egyszer próbáltak belerángatni, amikor is rosszat találtam mondani, azt, hogy mindegy ki van hatalmon mi úgyis csak bábuk vagyunk. Akkor már nekem is ment a szövegelés, ezért muszáj, volt helyesbítenem: Nem érdekel a politika, nem érdekelnek ezek a bohócok a tévében, én nem kívánok ebbe belefolyni, mert egy kanyit sem értek hozzá, nem tudom ki hazudik és ki nem, és hogy mi lesz, csak azt érzem- választás ide vagy oda-, hogy nekem semmi beleszólásom nem lesz semmibe. Innentől kezdve meg nem vagyok hajlandó a családtagjaimmal vérremenő vitákba bonyolódni. :roll: Na, ez megy nálunk. :lol:

Lorca!

Egyet értek a többiekkel, szerencsés vagy, hogy nincsenek pénzügyi gondjaid (és ezt most nem gúnyból írom) én egy ismerősömnek a napokban adtam kölcsön 5000 ft-ot, mert annyira napról napra élnek, hogy ha valamiért késik a fizetése, akkor hétvégére már nincs kaja... úgyhogy sajnos valakinek nem csak a 300 ezer forint a sok, hanem még pár ezer is. Szomorú, de így van. :(

Boo!

Viszont én eddig még egy kanyit sem fizettem a terhesgondozásért, és elláttak rendesen, teljesen meg vagyok elégedve, persze lehet, hogy szerencsém volt. :roll:

Babacuccok!

Mi is szinte mindent használtan veszünk, ez van...egyáltalán nem szégyellem, sőt mindig büszke vagyok ha valamit olcsón sikerül kifogni! :wink:

Breki!

Teljesen igazad van abban, hogy kidolgoznak egy programot, de ember és ember között nem tesznek különbséget. Valószínűleg nagy munka lenne mindenkire kitérni, vagy mittomén, nem lenne erre külön csoport akik átgondolják? Szerintem is elég gáz.

Gabi!

Először én sem értettem ezt a lehajthatós kádat, hogyan oldod meg, de már tiszta a kép! :lol:

Amúgy hihetetlen a pocid mérete!! :shock:

007!

nekem is szokta párom maszírozni a talpam. Csak úgy megnyomkodja. Miért baj az? :shock:

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Azért, mert a reflex zónák nagyon közel vannak egymáshoz. Egy picivel arrébb már más szerveket bolygatsz, mint akár egy centivel idébb. Szerencsétlen esetben akár vetéléshez, koraszüléshez is vezetHET. Minden, ami a talpra vonatkozik az temészetesen érvényes a tenyérre is.
(Kisbabáknak sem szabad a talpukat masszírozni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.30 19:42-kor.

Kép
Kép
200907?

007!

Akartam még írni, hogy Timi ajánlotta azt a két licitálós oldalt. Én megnéztem, szerintem annyi lehet a hátulütője, hogy kevesen ismerik, mert elég kevés áru jött be egy-egy terméket megkeresve... :roll:

Lorca!

A vaterán, meg a teszveszen, csak az eladónak kell fizetni valamennyit, ha vásárolsz akkor természetesen nem. :wink:

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

"De spanyolul mindenképpen szeretnlk megtanulni, csak úgy hobbiból, van is itthon önképző nyelvleckém belőle. Azt hittem erre is lesz időm, ha gyereket várok, de még az angolra sincs"
Jaj, de kis ééédes naiv... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Na a tema szo szerint jol kicsapta a biztositekot!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Haromlakasos hazban elunk,a tulaj sehol,csak az oreg nenike az emeleten...Szinte mostanaig tartott meglelni hol is a kapcsoloszekreny :lol: :lol: :lol:
De azota ragyog a lakas!

Reges-regen nem a hazaarulasrol szol szerintem ha valaki lelep...
Aki teheti,az menjen...
Nalunk alapbol a gyermekunk eletenek megalapozasarol szolt,es tudom hogy otthon nem igazan birnank jo sulit fizetni neki,nemhogy meg nyelveket is tanuljon.Habar itt eleg gyatra az oktatas,de legalabb a nyelvet tudni fogja rendesen :wink: En nem veletlenul nem tudok angolul...sajnos nemet-olasz jart a rajztagozathoz.(persze azt sem tudom,regen volt,nem is hasznaltam semmire...)Aztan majd meglatjuk a tanulassal hogy leszunk,vagy itt jar,vagy majd kitalalunk valamit,hogy ne nagyon buta kanadai gyerek legyen.
De a spanyol...az am a szivem csucske...azt tutira egyszer megtanulom...!Azert a napfeny,meleg,vidam emberek sokmindenert karpotolhatjak az embert :wink: En Portugaliaba mennek szivesen elni....

Moncsy:Pont tegnap vettem eszre,hogy itt is elobujtak a tulipanok..es egyebb novenykek!!!

Kép
Kép
ancsurti

Boo!

Persze, itt is van gáz doki az sztk-ban, de én továbbléptem, mondom valószínűleg szerencsém volt. Mint ahogy ügyeletesnél fogok szülni, utána nyilatkozom, hogy a következőt is bevállalom e így vagy sem. Ez is csak szerencse kérdése. :wink:

Kép
Kép
tabati

Ancsurti!

Igen a másik ami szóba jött Portugália...ott élnek a világon a legkedvesebb emberek!

Boo, igen én azokra a "plázásokra" gondoltam. nekem is mondta már a Párom, hogy főleg ha lesz még 1-2 Babuci, ő sem akarja, hogy dolgozzak....de nekem kell egy kicsi kis agytorna...valami, ha nem is 8 órában, de valami, ami karban tartja az elmémet, vagy a fantáziámat...egyszerűen a véremben van...most, hogy nem a mhelyen gyártom a táblákat itthon...már lassan egy kontrollingos kalkuláció is kutya gumi lenne....

Tabati...politika.....FÚÚÚÚÚJ egyformán utálom őket mert mind csak megtömi a zsebét, mi meg utána győzzük visszatenni, hogy a következő megint megtömhesse....már régen nem megyek szavazni....nincs rájuk 5 percem se......(inkább wc-re ülök azalatt....bocsánat).

DEEEE! Csak néhány dolog....szóval ha a GYED-et elveszik 1 évre (most nem pontos számadatok, csak nagyjából írom): az 900.000,-FT, ha a családi pótlékot, akkor az 1 gyerek esetén 18 éves koráig számolva: 2.635.200,-FT, és akkor még nem tudom mi lesz a Gyessel, ja meg aki az építkezéshez felvenné a szocpolt....NAGYON DURVA!!!! És még hogy mindenkinek fájni fog....na ja, de leginkább akik most vállalnak Gyermeket...na azok szívnak. És ami durva, hogy ezzel visszakényszerítik a Kismamát dolgozni (na jó külföldön sincs ennyi szabi szülésnél ez igaz, de a fizu is más)...és HOVA???? Lesz még munkahely...csak mert szerintem tömeges leépítés is van (lesz), tehát nem elég, hogy ennyi lóvét lenyúlnak tőlünk, még mehetünk az utcára is, mert munkahely sem lesz????? Na ez a KATASZTRÓFA!!!!! De tényleg, kössék már ezeket a juttatásokat (ami nem sok, de hosszú távon azért nem is kevés) valami előzetes munkához, vagy tanulmányhoz, de azért mert Kolompár Gizella sorban szül 8 gyereket életében nem melózott és kap gyest, meg családi pótlékot a 8 gyerek után, meg az egyéb szociális nyalánkságokat, azért ne minket büntessenek már, akik megfontoltan, szeretetből vállalunk Babákat, ráadásul úgy, hogy azért nem is voltunk előtte munkakerülők....Na erre nincs valami külön okossága Gordon Blue-nak???? Kikérem magamnak, hogy egy kalapba tesznek a kisebbségi segélyzabálókkal.....Felháborító!!!! Tisztelt Gordon, de Téged ez nem érdekel, mert Te benne vagy a 100 leggazdagabb magyar közt...mi meg most vállaljuk a Babáinkat, "oszt nesze nektek szívjatok" van....BAKKER!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Tickerplayground.com
breki76

Na lepek,felengedett a husi vegre...szerencsere nem az egesz huto tartalma....Keszitek egy kis csirkemellfiles-gombas rizottot...tegnap ugy megkivantam a sima tejfolos krumpli-levest,abbol van meg egy csomo :wink: !
Ja es csodaszep csokitortat rittyentettem apanak a hetvegen...34 lett immaron o is.Utolert :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok! :D

Jó pár nappal lemaradtam, de azért igyekeztem visszaolvasni.

Torch- vizsgálat nekem volt, de csak azért, mert a genetikai uh- on a fiatalabb dokinak gyanús volt a baba pocijában néhány folt. Arra gondolt, talán vmi vírusos akármi. Egyébként nem lett volna szűrésem. Pozitív- negatív lett, s a kontroll uh- on sem volt már semmi :lol:

Boo: egyelőre mi is albiban lakunk, de innen el akarunk költözni. Nyugodt, csendes családi házas a környék, ezzel nincs is baj, de a ház, amiben lakunk, örök életében albinak volt kiadva. Képzelheted az állapotát.... Természetesen, mi már kifestettünk, ilyesmik, na de azért járólapozni újravakolni csak nem fogok :?
Eredetileg lakásvásárlást terveztünk, csak ugye beleszólt a válság. Nehezebb hitelt kapni, bár igaz, az árak is mentek kicsit lefelé. Meg most nem is szeretnénk minden tartalékunkat az önrészre meg az egyéb költségekre kiadni. Viszont az ősszel kaptunk egy jó tippet: nálunk lehet pályázni előtakarékos önkorm- i lakásokra. Ennek az a lényege, hogy az általad bevállalt bérleti díjat a max. 5 év után visszakapod, s lakásönrésznek felhasználhatod, hiszen lakáskasszába fizeted. Ha úgy állsz, nem kell 5 évig ott lakni, de annyi a max. Ja a lakást mielőtt beköltözöl, fel kell újítani /ehhez kell, hogy legyen a bankszámládon 300e/, de az összegből ítélve nem lehet sok gond velük. Meg, ha úgy nézed, 5 évre fizetsz 300e-t, akkor már elég olcsó az albi, nem? :lol: Mi most ezzel próbálkozunk, hó közepén lesz az elbírálás, jó lenne, ha most nem kellene lakást venni :D Szerintem - ha gondolod- nézz körül, hátha Bp- en is vannak hasonló lehetőségek. :D

tabati: tekid már jól van? Aggódom ám érte....

gabi1: kutyus is remélem, helyrejön :D Az a kád meg nagyon tetszik! Lehet, hogy már írtad, de hol vetted?

Én múlt héten voltam a dokimnál, vittem neki a vérvétel eredményét, fel is írta a neo- ferro- micsodát. Mondta, hogy szorulást fog okozni /2*1/. Ó, már pont hiányzott! :evil: Nálunk is elkezdődött a szülésfelkészítő tanfolyás, az elsőre sajnos nem értem oda /rohadt sokáig dolgoztam aznap/, pedig akkor volt szó a jogi dolgokról. Gyed, Tgyás, ilyesmik. Még jó, hogy 007 lelkesen beillesztette a tudnivalókat. :lol:
A másodikon a kajálásról volt szó, mondta is a védőnő, hoy nem kell aggódni a súlyunk miatt, ne nézzük a kilókat :lol:
Ma meg a szopizásról volt a téma, hát elég sok újat hallottam. Tapasztalt anyukák: tényleg olyan durva a méhösszehúzódás, hogy be fogok hugyozni a fájdalomtól?

Ti hogy hárítjátok el kedvesen a pocakotokra tapadó ismerősöket? Ma is voltak ketten- hárman, akik egyből letámadtak, már kezd elegem lenni. :roll: Megbántani nem akarom őket, mert amúgy kedvesek meg minden, de basszus ne taperoljon már! Én sem csöcsörészem őket!

Valamit még akartam, de elfelejtettem :oops:

Kép
agi125r

Ancsurti!

Happy Birthday a Párodnak!! Ügyi vagy!! Nyami-nyami csokitorta (édesítővel :cry: )!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki:Atadom,koszonjuk!!!Most kivetelesen nem edesitovel keszult,egy kis mezzel,es volt benne cukor is...apara rafer rendesen :lol: :wink: :wink: !

Portugalia tenyleg egy alomszep hely,es tunderiek az emberek.Egyszer voltam mar ott,meg ugy 25 evesen 10 napot Portoban.Imadtam nagyon....na talan majd egyszer!Csak ugy kalandvagybol :wink: !!!

Annyira igazad van...sok segelyen elo ember van(tisztelet a kivetelnek,akinek nem eletcelja,hanem veletlen alkalom)...es a becsuletesek meg szart sem kapnak,szart sem ernek! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Én is mindig várakozom, hogy párom beérjen! :lol:

Ági!

Tekim elpusztult sajna... :cry: Hihetetlenül gyors lefolyású volt. Reggel észrevettük, délután doki, szurit kapott, éjjelre ottmaradt, tehát hozzáértő jó kezekben, reggelre vége... Nem lesz több vizi tekink, mert doki is mondta, hogy nagyon macerásak. Sajnálom, reménykedtem, mert olyan kis masszív volt, még akkor is próbált enni, amikor észrevettük, hogy gáz van, csak lassabban, de evett. Jaj, egy ilyen kis apróság is úgy tud hiányozni és úgy tudom sajnálni... :cry:

Ügyesek vagytok, hogy utánajártatok a lehetőségeknek, drukkolok, hgy sikerüljön, majd írd meg mi lett!! :D

Kép
Kép
tabati

Agi:Engem egyenlore meg nem zavar ha pocakon simiznek,bar nem tortenik annyira sokszor...A foberlonek a lanya ugrott multkor ram,aztan kozvetlen a fia felesege is...Engem hirtelen inkabb meglepett hogy mennyire tudnak orulni a mi babavarasunknak!Raadasul nekik mind fiuk van,szoval nagyon irigykednek am a kislanyra :wink: .Ja es beigertek par cuccost ok is,pihiszek,hintaszek,bebihordozo...persze en kendot szeretnek...(meg valogatok is mi?Fene a jo dolgomat....)

Tabati: :lol: :lol: :lol: !
teknoske:sajnalom nagyon!En nekem sem volt am szerencsem a tekikkel...hasonloan jartunk,pedig aztan mindent megkaptak....
Megegyszer nagyon sajnalom!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti: én is boldog szülinapot kívánok! Egy kis tortát én is be tudnék tolni az arcomba :lol: :lol:
Egy milla a szülés? :shock: Tudtam, hogy nem olcsó, de ennyire nem számítottam.... S ebbe mi fér bele?

tabati: :( :( nagyon sajnálom a tekid :( :( - nekünk is van kettő, már hozzátartoznak az életünkhöz :D /egy ideje nálunk a lány már halat nem hajlandó enni, csak némi szárított rákot meg iszonyat sok salátát.... vega lett :lol: de ahogy elnéztem, nem ártott még neki a halmegvonás :D /

A politikusokat meg pártállástól függetlenül egytől- egyig utálom! Választások idején mind mézes- mázas, aztán meg négy évig szívsz miattuk.
Épp most gondolkodtam azon, hogy 96 óta dolgozom, fizetek járulékot, adót rendesen. Soha nem voltam táppénzen, nem vettem fel semmilyen segélyt, semmiféle juttatást. Végre eldöntöm, hogy babát vállalok, s erre a rövid időre, míg munkába nem állok / ha tudok egyáltalán..../, még mindig szorongatnak??? A cigányokat bezzeg nem merik támadni /pedig ők viszik a segélyek 99 százalékát, csakhát elég nagy szavazótábor.../, helyette a tisztességes embert szivatják. Ilyenkor én is elgondolkodom vmi mediterrán országon :D Nekem Görögország nagyon szimpi, meg a görög életvitel :lol: :lol: Még a végén bepöccenek, s lelépek :lol: :lol: Viszem a babát, páromat, s jól elleszünk hármasban vmi kis tengerparti falucskában :lol: Apa majd kijár a halászhajóján halászni, a gyerkőc majd jár görög suliba, én meg süttetem a hasam :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Ági!

Doki azt mondta, hogy tulajdonképpen élő halakat kellene, hogy kapjanak minden alkalommal. Mi fagyasztottat adtunk, de szerinte még az sem a legmegfelelőbb, mert ezek ragadozók, kell nekik a vadászat. A száraz kajáról már rég lebeszéltek minket. Mindegy, már nem számít... Vigyázzatok rájuk nagyon. Nekünk is volt még kettő, az egyik eleve beteg volt, a másik az én hibámból halt meg, mert kinthagytam az etetőjében sokáig és tüdőgyuszit kapott. Ez az utolsó, volt a legidősebb, azért is hívtuk túlélőnek, neki még soha nem volt semmi baja.

Kép
Kép
tabati

breki76! :)

A bejegyezésed alapján jut eszembe az egyik rigolyám. ( :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: ) Falnak megyek a Gordon blue(!)-től. Elég durva arányban így találkozom vele leírva, még az éttermek étlapjain is. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Azt nem mondom, hogy olyan helyen nem eszem, ahol így szerepel, de élből mínuszból indul az elégedettségi számlálóm. Milyen séf vagy étteremvezető az, aki vagy nem tudja, hogyan kell írni vagy pedig nem figyel oda arra, hogy mit írtak az étlapra?! :x :x :x :x
Okulásul: http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2009/02/cordon-bleu.html

tabati! :)

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

agi125r! :)

Egyszerűen szóljál érte, kérd meg őket, hogy tapizzák a hasadat, mert téged zavar. Ennyi. :wink: (Hogy mit szólnak hozzá, az ne érdekeljen...)

Méhösszehúzódásos szöveg: kérlek mondd, hogy nem a szülésfelkészítőn mondták! :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x Mint majdnem minden, ez is egyénfüggő. Én semmit sem éreztem soha.

Kép
Kép
200907?

Agi:Koszi Neked is!!!
Ez csak akkor ennyi,ha nincsen biztositasod...egyebkent ingyenes lenne,es meg halapenz sincsen.Szoval ez "veletlen",talan meg varhattunk volna ha nem hallgatunk az ugyvedunkre,csak akkor mar lehet 35 folott kellett volna bevalalni...csak tudod sokaknak max.1/2-1 even belul meglettek a papirjaik,nekem ez meg nem sikerult.
Szoval:2500$ korhazi napidij(elso babaval 2 nap)
1700$szules(sima szules,nem csaszar)
1300$fajdalomcsillapitas(persze ha kerek)
---------------------------------------------------------
8000$ a korhazi ellatas,ha nem jon kozbe semmi :shock:

Az orvosom,akihez jarok,semmit nem csinal mint mar irtam,lehet megis valtunk,mert teljesen felhaborit hogy vizeletet sosem nezett meg,de eddig csak szinte koszones volt.(ja 2x vernyomas,2x szivhang)Ez osszesen 800$ lesz a vegen fizetve.
A tobbi:labor 1x vervetel 250$,12.heti uh:90$.18 heti uh:130$.
Es most lesz egy vercukor nezes,es meg 1 uh a 32.heten.
Ennyi :shock: !Ha 180 forintos dollarral szamolom,ez azert inkabb masfel milla....
Hat ez van...igy jartunk,csak nem sejtettuk,mert regota jarjuk ezt a dolgot korbe,es intezzuk a dolgokat.10 hetesen derult ki hogy nem lesznek papirjaim megsem meg 1 evig!

Egyebkent allitolag kedvesek a dokik,szulesznok,jok a szobak,jo az ellatas...majd meglatjuk!

Hu ezt a gorogos feelinget lemoziztam am :wink: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: !Jol hangzik!!!

Kép
Kép
ancsurti

Boo,
Nem vagyok megsértődve, de azért leírom az én verziómat is. :lol:

Nem lakunk külföldön, hanem Budapest 8. kerület. Még csak elköltözni se nagyon tudunk, mert jobb kerületeket nem tudjuk megfizetni, a rosszabbakban vagy ha nem jó közlekedés mellett lakunk, akkor nem tudok itthon dolgozni, ami a stabilitást rúgná ki a hátsónk alól.
Az eddigi célzott baba kiadások nálam: 4-es teszt (19e), doki (20), Pampers pelus, Tena, kiságy betét(kb10e), doppler (10e), vitamin(kb3e), bbkocsi hordozóval(3.5e), más nem jut eszembe. Ennyi. Még ebből is lehetne faragni, mivel pl a Klinikán simán járhatnék ambuláns rendelésre, mint ahogy Natival csináltam majdnem végig, ott sztem biztonságos fogadott orvos nélkül is szülni meg a szívkütyü is luxus.

Azt hozzá kell tenni, hogy 3. gyerek 4 év alatt azt jelenti, hogy kb minden van, bbkocsit tesóm fizette ráadásul. Lesznek még költségek, de nagyon apránként, pl doki kiadás, de mi mást nemigen tervezünk, kivéve a napi cikkeket, ami azért szülés után rendes kiadás lesz, meg amire esetleg elcsábulok.

A két nagyobb sokkal többe kerül. Most egy elég durva időszakon van mögöttünk, kb az elmúlt három hét folyamatos betegeskedés, ennek minden ktg-vel együtt kb 20e csak a patikában landolt. Egy újszülött relatíve lehet olcsó, egy nagyobb már nem, ott nem is lehet spórolni, mert a gyerek látja a kárát. Persze első gyereknél van egy csomó dolog, amit nem lehet megúszni, de mi azt már kifizettük.
Az, hogy ennyit költöttem a babára, a lehetőségeinket is mutatja. :( Az idei hónapunk az extra jó, mivel a Gyed lejárt, a Gyes még nem jön, az én táppénzem is egy hónap késéssel fog csak érkeztni, így ebben a hónapban nincs állami bevételem. Eléggé tisztában vagyok a magyar valósággal, a munkanélküliség is érint minket :wink: Ráadásul (szerencsémre) közgázt is tanítok angolul, így muszáj is, hogy legyen rálátásom.

Mivel éltem külföldön, nekem ez nem lenne nagy ugrás. Tavaly augusztusban akartam kimenni, hármaska még nem volt tervben. Végigrágtam magam egy rakás infón, lakásbérléstől családi támogatásokon át az óvodáig. Nálunk akkora rizikót jelentett volna, hogy nem érte meg, visszakoztam. Innen nézve, fél évvel idősebben, iszonyatosat buktunk volna. Nagyon sok olyan ismerősöm van, aki kiment, megpróbálta, belebukott és persze olyan is, akinek sikerült. Találkoztam Angliában olyan magyarokkal is, akik évtizedek alatt képtelenek voltak egzisztenciát teremteni, csak már haza sem tudtak jönni, igazából két szék között pofára estek.

Ancsurti,
A csontok, ízületek lazulnak, hogy egyáltalán kiférjen a baba. Szülés után 6-9 hónap kell a rendeződésükhöz.

Ági,
Nekem a gátmetszés volt elég fájdalmas, utána pedig az, hogy Nati szétrágott. Emellett a méhösszehúzódást csak a rossz, de kibírható kategóriába sorolnám. Szabival még kevésbé volt rossz, de ő kisebb is volt.
Én kifejezetten utálom, ha taperolják a pocakomat. Nekem is az jut eszembe, hogy mit szólnának hozzá, hogyha én meg a fenekét kezdeném el fogdosni, hogy jé, de jó, mekkoraaaa! Lendülő kéz láttán automatikusan hátra lépek, igy mire magyarázkodni kéne, már ért mindenki a szóból, így csak egy kis simit szoktam kapni, az meg még elmegy. De volt már olyan, hogy szóltam, hogy ok, köszi, elég volt és még egyet léptem hátra.

Kép KépKép
lorca

Ancsurti,
Azért jól megszívtátok ezt a kórházasdit. A napidíj az nagyon durva. :shock:

Tabati,
Most egy kicsit lelkiismeret furdalásom van tekinkkel szemben. :oops: Ő főként száraz kaját kap. Még szerencse, hogy alapból lágyhéjú teknős. Ha jól számolom, 4 éves múlt. Ő is egy túlélő.

Kép KépKép
lorca

Csajok!
Huginak én még SEMMIT nem vettem. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Olyannyira, hogy még csak eszembe sem jutott. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Úgy vagyok vele, hogy Manó cuccai teljesen jók lesznek neki is, akár ruháról, akár játékról van szó.
(Ami kifejezetten neki/miatta szóló kiadás volt eddig az csak az Elevit és a 4D-s ultrahang. Meg még a villamosjegyek... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )
Ciki, hogy ennyire eszembe se jut semmi...? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

007:Szerintem nem gond,miert is lenne az,mikor kicsi a korkulonbseg nalatok,raadasul egy lany inkabb hordhat fiusabb ruhat,mint forditva....
Gondolom "szinte minden"meg keznel van,amit Manonal hasznaltatok....
Azert igy elsobabaskent lassan osszeirom mi az amire meg feltetlenul szukseg lehet,mindenfele tulzas nelkul.
(ez akkor lenne az igazi,ha lassan megkapnank minden nekunk igert cuccot,mert konnyebb lenne szamba venni mi van es mi nincsen...)De azert ez igy eleg furan hangzik :oops: De most mit tegyek?Kadbol mar 3-at is igertek :shock: :shock: :shock: !Orrszivi-porszivo is lehet akad...de azt majd meglatjuk,es hat fejogep :D ,arra sincs szuksege mar a baratnomnek...Na majd lekerdezem hogy biztos-e,csak olyan gaz igy....

Lorca:Ja,jo nagy szivas...hozzuk a formankat :lol: !

Kép
Kép
ancsurti

Huhúúúú drágáim, ennyit termelni :shock: :shock: ! Még felületes olvasással sem jutottam a végére :evil: ! Na, mindegy, majd holnap :wink: !
Viszont képzeljétek, egyik tanárnőm annyira komolyan vette ezt az egyéni tanrend-dolgot, hogy elküldte a Zh-kérdéseket e-mailben, és adott rá egy napot, hogy megoldjam :wink: :D :D ! Tök édi! Többnyire gyakorlati feladatok (kampánytervezés, monitoring, politikai komm.), de ezért így akkor is sokkal könnyebb volt :D !
Viszont holnap után szívatós Zh-m lesz, szóval légyszi-légyszi holnapra küldjetek nekem egy kis agyserkentő energiát, koncentrációt, vagy ilyesmit, mert mostanában egy páfrány rommáverne IQ-tesztben :lol: :lol: ! Ami mondjuk érthető: egy férfi van a testemben :twisted: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ancsurti!
Nem semmi, hogy ennyit képesek legombolni Rólatok :twisted: :twisted: !

Teki ügy: Szegényke, nagyon sajnálom. Nekem is voltak. először egy...és sajna a kötelező gyermekbetegségben elpusztult, kb 8 éves voltam...nagyon sírtam. DE kaptam helyette 2 másikat...na ugyanaz...mindkettő beteg lett...na de akkor már nem hagytuk annyiban, vitaminozás, tetrán szemcsepp, kamillázás és mivel enni nem akart, mert ugye nem látott...meg kellett tömni, szemöldökcsipesszel adtuk neki a rákot, meg a párizsit! Nálunk imádták a párizsit...így amikor takarítottuk őket...rendszeresen megharapták az ujjunkat. Kezdetben még nem is volt gond, de később már volt erejük...aztán mikor elkerültem otthonról elvittük őket a Füvészkertbe...

Sok sikert a vizsgához Dodi!!!

Még nem volt átállítás..jelentem a hozzászólásom ideje 6:28, de már 7:28 van valójában!!!! :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Jó reggelt!

Bekapcsoltam a TV-t és Megszorítások ömlöttek belőle. Nemrégen számoltam ki, hogy miután mindent ki és befizettünk amit muszály, 40 ezer körül marad arra havonta hogy: együnk öltözködjünk autóba üljünk egyáltalán éljünk. Szeretném megkérdezni Bajnai urat, hová szorítsak tovább?
Azt nyilatkozta valaki reggel hogy ő bizony nem érti miért fájna az ha csak egy évig járna a GYED.. :shock:
Mert mennyivel jobb visszamenni dolgozni :!: Férfi volt a lelkemadta..Na akkor és ott kikapcsoltam a TV-t és ezzel együtt a téma iránti érdeklődésemet is. Maradok passzivitásban és érdeklelenségben mint idáig, az békésebb.

Én olyan nehezen ébredek az óraállítás óta :(
És nyűűűgösen is :(
Vendég

Breki

Valóban elmaradt az óraállítás a szerveren..
Vendég

Dodi

Hajráááá :!: :!: :!: :!:

Tabati

sajnálom a tekit :( Nekünk is volt rövid ideig, apa találta a tóparton, néhány hónapig etettük, de miután bebizonyosodott hogy mocsári teknős, visszaengedtük a természetbe.

Ági

Nekem is a gátvarrás és a gátseb volt a legkínosabb ezután jött a kezdeti mellfájdalom a szoptatáskor. Az összes fájdalom elhanyagolható része csak a szoptatás közbeni görcs. Legalábbis én így voltam vele.
Nekem senki sem taperálja a hasam, talán azért mert alapból nem vagyok kifelé nyíló és emberbarát és ezt érezhetik is az emberek.
Ti itt többet tudtok rólam mint az ismerőseim és rokonaim zöme :)
Vendég

Sziasztok! :D

Nagyon sokat írtatok, alig győztem visszaolvasni, pedig csak a tegnapi nap maradt ki. :lol:

tabati, lorca: születésemkor, és kiskoromban(2x voltam kórházban) 0Rh+ voltam. 2006-os leletemben már volta rá utaló jelek, hogy mégsem az vagyok, hanem gyenge A-s, a dokinő most nézte vissze, na de akkor nem szóltak, tudtommal akkor is 0Rh+ voltam. Most a 11 hetes vérvételen néztek vércsoportot, ahonnan jött egy papír, hogy ABO: nem meghatározható, Rh: +! azt hittem rosszul látok :shock: Gondoltuk biztos laborhiba, minden doki ismerős mondta ilyen nincs...na visszamentem megismételték ugyan az az eredmény... :shock: irány Bp Országos vérellátó, ott levették, és 01A2, ergo ARh+. De csakis 0-ás vért kaphatok, mivel az A nagyon gyenge csak akkor azt nem értem, hogy miért A-t írnak a papírra, mivel ha A-s vért kapok meghalok :shock: Ez van...most vettek vért, hogy a pici termel-e ellenanyagot, annak még nincs eredménye. A főorvosnő azt mondta, hogy nagyon ritkán változhat a Rh faktor (ilyen ismerősöm van is), de ABo változásáról még nem hallottam, ő i s azt mondta nagyon ritka, mindenki más azt mondja lehetetlen, eddig én is azt httem, de lehet hogy eddig is gyenge A-s voltam és erős 0-ás csak eddig más technikával nézték inkább ez lehet. 8)

kicsidodi: Nektek mekkora a kombi kiságy? Nekünk most jöttem rá hogy 70x120 van a papírra írva, és 60x120-as matracot vettem, de majd holnap lesz összeszerelve, szóval lehet hogy csak el van írva az ágynak a papírja. Én is szerettem a barna és rozsos kenyeret, de mióta voltak az epe-, epeút műtétek azóta csak félbarnát lehet ennem max, ugyanis sok mindent nem tudok megemészteni :?

Gabi: nagyon szuper a kiskád, mi is hasonlóban gondolkodunk, mennyi volt, hol vetted?A pocakod pedig már hihetetlenül hatalmas :D

breki: maximálisan egyet értek a segélyekről alkotott véleményeddel, nemrégiben kaptam e-mailt, hogy hogyan is élnek azok, akik csak segélyt kapnak, kiakadtam, mivel sokkal jobban kijönnek úgy, mintha dolgoznának :shock: Hülye is lenne elmenni melózni!Úgyhogy ott a baj, ahol ezeket elbírálják.

Kinti élet: Párom 3,5 évet dolgozott Ausztriában, igaz hetente többnyire hazajárt, és még így is megérte kint lenni, na de ott olyan fizetések is vannak, amiből lehet félre tenni. :D Szerettünk volna kimenni, és mi is erősen gondolkodunk rajta, ha az itthoni elképzeléseink nem jönnek össze, csak most már kijutni sem olyan egyszerű, mivel a válság miatt sok ismerőst hazaküldtek, akik vendégmunkások voltak csak.

Csontfájdalmak:Szerintem próbáljátok ki a kismamajógát, én tegnap voltam, és nagyon tetszik, vettem is bérletet, ott is voltak többen akiknek itt-ott fájt, és segítettek a jógás gyakorlatok, és azóta nincs panaszuk. :)

Most lassan elindulok házimunkázni, majd bevásárlás, főzés, estefelé fodrász. 8)

f.nikici

Nikici! Erre gondolsz??? RÖHEJ:

Subject: Na ezért fogják elvenni a családi pótlékot!!!!

(Éljen a Gyurcsány csomag, vagy Bajnai????)

Ezért dolgozik Magyarország munkaképes lakossága...

2008. napjaink.

A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket.
Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.(!!!!)

Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset.
Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta.
Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot fejenként.
Így további 78.200 forinthoz jutnak.

Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család.
Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 forint.
Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár...

Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 Forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, akkor ott hagyják a gyerekeket a jegyzőnél,ezzel "zsarolva" a hatóságot.)

Így a család havonta cirka 673.600 Forint bevételhez jut!!!
Telik máris plazma TV-re, meg lízinges Suzukira is a papának.
Ha dolgozni menne és keresne 100.000 Forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 Forintra.

És ők beszélnek arról, hogy "elnyomják" őket a büdös rasszista magyarok...

és még tüntetni is van pofájuk (szept.20-án).

"Ne bántsd a magyart, hisz az adójából
élsz..." -azt hiszem ez most nagyon aktuális.

Küldd tovább, mindenki tudja meg, hogy ez nem mehet így tovább!"

Tickerplayground.com
breki76

Szép reggelt kismamik!

Látom ti is néztétek tegnap a híreket....

Politika és ami most folyik az országban:
Breki hozzászolását még kiegészíteni se tudnám semmivel annyira egyetértek
vele.mint ahogy Tabatiéval is.

Tegnap eljutottam arra a pontra,hogy párom és anyum kb 1hónapja
beszéltek arról,hogy jövőre ki kéne menni Canadába ott élni és én tegnap
igent is mondtam a páromnak,hogy amint tudunk menjünk...
Borzalom ami itt folyik ebben az országban!!!!

Sajnálom Tabati a tekikatonátokat...

Ancsurti!
Párodnak Boldogost!!!

Dodi!
sok sikert a mai tanuláshoz!

máris dobok táblát is...

Kép
Kép
csibe83

a legkomolyabb Bajnai beszólás:"fájni fog"

felháborító :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép