A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Én eddig voltam netközelben, nemsoká megyünk kirándulni a Vértesbe, gyönyörű idő van, kihasználjuk, este meg házibulizunk egyet miután a picurkák elaludtak. :D

Majd jövök ismét valamikor. Sziasztok!!! Jó hétvégét!! :D

k.a.t.i.c.a

verocs én kiírom neked
Vendég

Sziasztok!
Nálunk vendégek voltak egész nap, most mentek, halászlé volt a kaja, nagyon beettünk belőle!

Katica, dicsekedj bátran :) Akkor holnap nem lesztek otthon Bonyhádon? be akartam adni a játékokat :( Nem semmi Pistike, nagyon kis ügyes! Jó lenne veletek találkozni egy kicsit...

Délután pedig Binyekéket látogatjuk meg, rájuk is nagyon kíváncsi vagyok :)

Dia!: nagyon édes Virág, és milyen hihetetlen sebességgel nő a haja :D Közte volt a zenék között, amit szerettél volna????

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

A babazenéknek mi is nagyon örülnénk, megpróbáltam innen letölteni őket, sikerült is, de aztán nem tudtam őket megnyitni...
Mi lehet a baj vajon?

Kép
felicia

Már nem aktuális, sikerült letölteni és szólnak is! Köszönöm!

Kép
felicia

Enikő is ügyeskedik, elkezdett rendesen kúszni, eddig inkább csak hátrafelé haladt a mászáspróbálkozásaival...Majd felveszem, ha sikerül. Persze kell hozzá a motiváció, mobil, távirányító, szemüveg... :D

Pistike nem semmi, nagyon ügyes!!!

yuyu79

Enikő is ügyeskedik, elkezdett rendesen kúszni, eddig inkább csak hátrafelé haladt a mászáspróbálkozásaival...Majd felveszem, ha sikerül. Persze kell hozzá a motiváció, mobil, távirányító, szemüveg... :D

Pistike nem semmi, nagyon ügyes!!!

yuyu79

Sziszka,
Igen köszi, ezek szuperek! És látom a Friderika altatós, az is nagyon jó! Már hallgattuk is őket tegnap! :)

Yuyu,
Elvileg először hátrafelé indul el legtöbb baba. Virág is csinálja már, olyan mint egy kis rák, ahogyan hátrafelé kúszik :wink:

Kép
Kép
dia123

Hát igen, nagyon nő már Virág haja! És sztem ő is göndör lesz mint a mamája, mert már nagyon hullámos a haja! Ezen a képen látszik, hogy mennyire hasonlít a hajunk, bár itt egy kicsivel idősebb vagyok (aszem egy éves), de már most lassan annyi haja van Virágnak mint nekem volt akkor!
Kép Pici én Kép Pici Virág

Kép
Kép
dia123

Jajj ez az óra átállítás teljesen megzavarja a kialakult 'rendet' nálunk!! Már fél 1 és még mindig nem ebédelt Virág, pedig ilyenkor már rég túl vagyunk rajta! Na mindegy, remélem pár nap alatt visszaáll minden a régibe.

Kép
Kép
dia123

Őrület, hogy Virág mennyire kiköpött az anyja, ha nem mondtad volna, azt hinném ugyanaz a baba... :lol: Csak a szemek színe más, de még a mosoly is egyforma... :wink:

Kép
felicia

sziasztok!

Dia, tényleg nagyon hasonlít Virág anyujára! :) tök durva!
nekem nincs is nagyon kiskori képem, de szerintem nem én vagyok Beni, bár sokan mégis ezt mondják :roll:

mi is jó későn keltünk ma... jó volt lustálkodni. Beni ma először evett meg egy egész üvegnyi bébikaját. nagyon ízlett neki. nestlé bio gyümölcsök teljes értékű gabonával volt a menü ;) azt hiszem, hogy rájött, hogy milyen jó is enni, mert mostanában szinte bámit adhatok neki. szívesen megeszi. na jó, talán a spenót burgonyával kivétel volt, de amúgy tényleg mindenből benyomat fél üveggel minimum :) örülök, mert azért jobban tudunk mi is mászkálni, nem kell mindenhol tápszert gyártanom így!

Katica, nyugodtan gyere dicsekedni! nagyon ügyes Pistike! igaz, ő picit nagyobb nálunk, de eszméletlen fura, hogy milyen más ütemben és tempóban fejlődnek! mi már szinte mindent csinálunk, magunktól ülünk, felállunk, mászunk, de pl. tapsolni még nem tud, egyik keze mindig ökölben van, dumálni sem nagyon dumál még, szóval ezen a téren van még mit fejlődnünk, de nem bánom :)

fogunk még mindig nincs. lehet, hogy egyszerre fog kijönni több foga is!? :shock:

Lei, Vera, szívesen kiírom az én zenéimet, és eljuttatom nektek! persze másnak is, csak szóljon! sajnos nekem ez a toldacuccot dolog nem megy :( béna vagyok hozzá!

Vera, jövő héten nem lesz bemutató, de, ha lesz, szólok mindenképpen! amúgy mikor lenne jó neked? inkább délelőtt, vagy inkább délután? kocsival ki tudnál jönni ide?

többiek merre vagytok!?

sophie27

Sziasztok lányok!

Nálunk megint mozgalmas volt a hét. Imi hetek óta aluszékony és szorulás-hasmenés figurát játsza. Pénteken már nagyon nem tetszett nekem, hogy az oviban is végig aludt és délután is, a színe se volt már jó és árnyékos lett a szeme alatt, nem akart enni-inni. Elvittem hát a gyerekdokihoz, aki ugyanarra a következtetésre jutott, mint én, hogy nem hajlandó kakilni, mert pár hete fájt neki a kakilás, mivel túl kevesett ivott és azóta retteg töle. Eredmény, kiöblösödött a végbele és tele volt egészen, gyakorlatilag nulla perisztaltika. Én még otthon megtapogattam a hasát, meghallgattam és nem nagyon hallatszott semmi, vagyis nincs mozgás... :(
Nagyon csodás beöntést kapott, de még akkor se akart kakilni. Úgy fogtam a wc-re, mert üvöltött, mint a sakál, hogy ö álmos és haza akar menni, neki nem kell kakilni, stb. Aztán jött a robbanás és minden kijött. Otthon még egyszer ugyanannyi kijött, csak sajnos a wc elött és nem belé, de mindegy, lényeg, hogy történt valami.
Neki ez meghatározó élmény lehetett, mert azóta szorgalmasan iszik-eszik és jár wc-re, szép nagy kupacokat gyártva. :) A színe is normalizálódott és nem aluszékony!

Folytatom a sort Döncivel: ö kiütéses lett, mint a csalántól olyan. Elöször az antibiotikumra gyanakodtam, aztán az új nedves törlökre, majd a fürdetöre. El-el hagytam hol az egyiket, hol a másikat, egyre jobb a helyzet. A jelen ábra szerint mégis a fürdetö lesz a ludas, de az a legkevesebb. Persze ez annyiból furcsa, hogy mindig ezzel fürdettem és nem volt semmi baja töle, de allergia bárhol és bármikor kialakulhat. Teszek is fel képet:

Kép

Aztán Regö is nyugtalanít. Ö volt a 3. a körben, így szegény gyerekorvost így, mint utolsó kuncsaft péntek este jól feltartottuk. Szóval vele inhaláltam már az elsö köhintésétöl kezdve és adtam neiki a köptetöt, de mégis egyre durvább lett a helyzet. Csütörtökön köptetöt váltottam, attól sokkal jobb lett a helyzet és úgy összességében nem olyan vészes, de mégis csúnya a köhögése. Doki meg is nézte a vérét, vírusos és mindent pont jól csinálok.

Nem unatkozok. Közben persze pont pénteken volt a legszarabb idöjárás egész héten. én meg gyalog voltam úton 3 gyerekkel, amikor elöször csak az esö kezdett el szakadni, aztán kisütött a nap, majd jött a jégesö barátaim! Igazi kézzel fogható élmény volt. :(
Na de ha nem aggódok, akkor fözök, most pedig sütöttem almás sütit és olyan nagyon finom lett. A héten nagyon kitettem magunkért a konyhában. :)

Pénteken volt az új ovi felavatása is. Jó nagy hodály, csak kertje nincsen, ill. alig. Nem tudom, hogy az a bö 70 gyerek hol fog ott tudni játszani!?

Legalább annyi jó történt a héten, hogy a barátnöm kiselejtezetett egy csomó gyerekruhát és én kaptam meg öket. Engem nem zavar, ha némelyik foltos, vagy van varrnivaló rajta, megcsinálom.
Mondjuk a legjava tényleg tip-top. Most persze fö a fejem, hogy én mi jót tehetnék vele. Végülis abban egyeztünk meg, hogy én meg sütit sütök cserébe. :)

Felícia!
Ha minden jól megy, a jövö héten lesz postásunk, megy haza a cucc!

Boniko drága!

Neked is elküldeném a triciklit, ha gondolod. Csinálok képet, hogy meg tud nézni, érdekel-e egyáltalán.

Ha kell még valakinek egy tricikli, most szóljon, mert kettö van eladó. A Bobby car-t már nem tudom ki kérte: a helyzet az, hogy a dudája nem szól, el kell még érte mennem 5 euroért, de ugyanannál a családnál van még egy, aminek a dudája is jó 10-ért. Kérdés, hogy melyiket hozzam el, vagy kell még valakinek esetelg és akkor elhozom mindkettöt!?

Nagyon ügyesek a babák, minden elismerésem!

Kép
Kép

Jövö héten nem is a tavasz jön már, hanem a nyár! :)

Barbi
Vendég

Közben ceruzát talált a drágám:

Kép
Vendég

Sziasztok lányok!

Megjöttünk a 4napos mamapapa látogatásból. Nagyon jó volt, jó sokat pihentünk, rengeteget játszott Töki és sokat sétáltunk vele a levegőn így minden este 10kor már aludt, de lent is kelt 3-4xéjszaka , de még mindig nem tudom mitől ébred fel. A foga most megint sehol, pocifájás volt tegnap, de mára helyrejött.
Volt nagy babalátogatás és mi is mentünk Áron kereszt szüleihez látogatóba.Rengeteg ajándékot kaptunk előre Áron névnapra , kapott egy négykerekű mocit nagyon tuti kis járgány, nadrágokat , labdát , egy két játékot , na meg persze nyuszi csokit bár húsvétkor is lemegyünk már eldöntöttük , sőt már meg is vettük lent a csülköt és a sonkát! :lol: :lol:

Mi is elővettük a hintát nagyon tetszett neki járt a lába az örömtől és kaptunk kölcsön egy bébikompot is abban meg csak hátrafele ment a séta még nem jött rá hogy kell előre felé menni.
Papával tilitoli porszívózott amit ő kezelt, na és megszerelték a bébikompot is (most már zenél anya örömére :P) mamával meg nagy sétákra mentek .

na ez történt velünk a 4nap alatt. Pihentünk és elfáradtunk
:wink:
Pár kép:
Kép Kép Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csimby neked Boldog Születésnapot ha jól láttam a napokban volt!

Kép

ahogy tudok jövök még :wink:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ezt sütöttünk ma, meg még valamit, alkalmasint arról is csinálok képet. Meg barkácsoltunk tojásszurkákat. Ezeket teszi ki táblának a nyuszi, hogy a gyerekek megtalálják biztosra az eldugott dolgokat.

Kép

Kép

Kép
Vendég

Jó reggelt!

először önző módon magunkról mielőtt fiam felkel

már felfelé kell pakoljak, mert fiam kamikaze! :twisted: :lol: sokszor csak egy csíkot látok belőle..
ha zenét hall elkezd tapsolni, be nem áll a szája egész nap a baba a ne.(a nem szabad után gondolom) a pa (az apa lehet) berreg egész nap és egyebek...

és jelentem kibújt az első fogacska csúcsa! bódogság! :lol: megszenvedtünk érte vazze :roll:

éjszakáink már jobbak..

most hogyan tovább? Kép
Kit hívjak fel? Kép
mindjárt megszerzem... Kép
jé ott egy telefon... Kép
cimkék a gyengéim..mami csinált nekem csucsujgatót Kép
elkezdődött Kép
Vendég

NA megpróbálom..

GErgő nagyon cuki

Dia már a felsők? nem semmi! kölesgolyót még nem vettem.. igazi hajasbabátok van! a mosolya is a tiéd!

FElicia kitartás, majd beindul a vásárlás! én szemész szakemberhez mennék... nagyon ügyes DÁvid!

MI HUggiest használjuk, eddig bevállt

GAby gyönyörű Mira baba! a neve is és ahogy ölel

:lol:

Sziszka nagyon ügyes Málnus is... engem érdekelnének a mondókák!

ZSófi mennék én bemutatóra de a fiam hova teszem? úgy meg elég nehéz lenne bemutatni.. vagy a többiek is viszik?

Szilvi remélem jobban vagytok!

MEcsi örülök,hogy jól sikerült hétvége! Áron még mindig ügyi

Katica Pistike előtt le a kalappal!

:lol: nem te igérted hogy beszkenneled az étkezéssel kapcs.doksit?

Veros van még a Vörösmartyn a vásár?

Cs andi köszönöm a megerősítést, hétvégén vettem fiamnak egy jobb ernyőkocsit, mert az előző szélben és esőben cart se ér

:cry: férjem kiakadt, hogy senki meg se fogja ugatni délután 15kor feltettem és 17kor már el is vitték! :lol:

a mi új végleges szerzeményünk a Jané energy Teszveszen vettem 18ért de házhoz hozza az előző tulaj szerdán újonnan 39 körül van.. :shock: majdnem vízszintig dönthető, 5,6 kg és esővédő is van hozzá!

Kép

Aprooka gyere elő!hiányzol! megvan a babakocsi?

Zsófi nektek bevállt tiétek?

Mecsi azért kérdeztem eladtad e(nem emlékeztem rá) mert teszvesz valaki konkrétan ezt kereste

Barbi sajnálom Imi tortúráját!

Zsigi lába is ilyen volt, meg pocija, visszatértem a gyógyszertári fürdetőkrémhez és kopkop eltűnt meg kenem gyógyszertári krémmel

ejnye éhezteted Döncit, hogy a ceruzát nyalogatja?

mi ez a csoda amit sütöttél? én is én is! receptet!

várom tricikli képet.. a másikhoz sincs tolóka? a másik az mi is?

hú felkelt fiam.. mindenkit puszilok, mindenkinek boldog hófordulót akinek van, Boldog szüli és névnapot

:lol: :lol:

nem megyünk ki egyszer csajok a Margit szigetre? vagy Városligetbe?

mi hétvégén Zsigivel elutazunk vidékre, apa majd jövő héten jön utánunk..de car lesz, de mamiknak, papinak unokahiánya van!
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan végigolvastam a hétvégi termést!

Évi: Nagyon cukor Lilla abban a kendőben! Ha jól látom, mi is éppen ilyet vettünk a Hannának. Vannak benne ezüst csíkok, ugye?

Zsófi, Mecsi: Köszi a köszöntést. Igen pénteken volt a szülinapom.

Boniko: Nagyon tetszik a kocsitok. Azt iszem mi sem újat fogunk venni. Majd én is körülnézek.

Katica: Nem semmi kisfiad van. Hogy ennyi mindent tud már!? :)

Sziszka, Dia
: Le sem tagadhatnátok a Kismanókat! Hihetetlenül hasonlítanak rátok! :D

Kaja: Én úgy hallottam, hogy májat 8 hónaposan lehet adni először. Viszont utána 2 hetente kell enniük, mert nagy szükség van rá. Mint a húsira is a 7. hónaptól, mert addigra ürül ki a vas a szervezetükből.

Pénteken voltunk baba-mama tornán. Nagyon szuper volt, Manónak és nekem is nagyon tetszett. Szombaton meg voltunk úszni, már másodszor. Múlt héten sírt nagyon, de most meg élvezte. Viszont kicsit tanácstalan vagyok, mert összefutottam útközben a védőnővel és szerinte nem kellene vinnem a fertőzések miatt. Erre ma felhívtam a gyerekorvosunkat igazolás miatt és ő is azt kérdezte, hogy jól meggondoltuk-e az úszást. Szerintetek?

Cs.

Kép

Kép
csimby

sziasztok

Boni én is szemeztem ezzel a járgánnyal, de nem tudommikortól kéne a másik így nem is licitáltam. nagyon ügyes Zsigi!

Többiek mind nagyon szépek és ügyesek. mis zenvedünk valszeg a foga még mindig. :roll: :cry:

szerintetek fontos a karfa a könnyű kocsiknál?
makadu

köszi a 7 hós köszöntéseket!

Mancibarbi Gergőjének is boldog 7. hót! :)
makadu

MAkadu ez az én szerencsém! :wink:

én is karfán vacilláltam, de többen írták hogy ha 5 pontos az öv akkor úgysincs jelentősége a karfának!
Vendég

Sziasztok!

Nekünk is mozgalmas hétvégénk volt, tegnap meglátogattuk Binyekéket, nagyon jól éreztük magunkat, és tündériek az ikrek!

Felícia, örülök, hogy sikerült, Zip-elt a fájl, amitbe fel tudom tenni, azért volt nehezebb, már csinálom a mondókákat is, hamarosan lesznek...

Dia: hasonlít rád Virág, de azért nem mindenben :) Persze nem tudnád letagadni :D Nagyon édes! Örülök, hogy tetszenek a zenék, és annak is, hogy tudtam segíteni! :wink:

Barbi, örülök, hogy hallok rólad, már kezdtem aggódni, Imit pedig annyira sajnálom, elég bizar volt még olvasni is, de örülök, hogy igazából semmi komolyabb baj nincs, és helyre állt a rend! Dönci lába sem semmi, mi is mindenből gyógyszertárit használunk, mert a doki szerint Málnusnak is érzékeny a bőre, amíg nem indokolja valami, addig nem váltunk. Nagyon jól néz ki a süti, és ötletes a tojás szurka is, lehet, hogy én is csinálok :) Nincs olyan felesleges overálod (vagy ha látsz valahol akkor gondolj rám) ami orkán anyagú, de nem bélelt? Arra gondoltam, az lenne a tökéletes itt a kertben Málnusnak, könnyű lenne tisztítani....
Dönci igazi nagy legény már :)
Mecsi, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, édesek a fotók :) Málnus is csak tolatni tud a bébikompban, pedig nekünk már régóta megvan, nem igazán szereti....és nem sikerült rájönnie, hogy miért is jó ez neki.

Boni, nem semmi a fiacskád :) Igazi Forma 1 rajongó lesz? :) Gratulálok a fogacskához! Én úgy emlékszem, hogy Csimby ígérte az a bescannelt cuccot az egészséges étkezésről, engem is érdekelne :oops:

Zsófi, én is ettől tartok, hogy ha egyszer elkezd nőni a fogunk, akkor több jön majd egyszerre, és még jobban megszenvedünk vele....minden nap eszembe jut!

Makadu, Boldog szülinapot!

A rohadt szomszéd kutyának fél órája ugathatnéka van egyfolytában, 20 perc után felébresztette Málnust és nem is tudtam visszaaltatni, egyfolytában ugat :(

Mennem kell...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.03.30 11:17-kor.

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

A májat hogy adjátok? Én még nem adtam Botinak, de lassan szeretném vele megkóstoltatni, 7,5 hónapos már. Húsból csirkemellet adok neki, de nem tudom, mennyi az adag. Kb. 1 teáskanál húspépet adok egy adag főzihez. Kevés? Ti mennyit adtok?

Boti az autóban még hordozóban ül, szerintetek mikor lehet már autósülésbe tenni? Milyen ülést ajánlotok? Teljesen tanácstalan vagyok. Nekünk az isofix is mükszik.

Szerintetek játszóházba már érdemes elvinni? Van itt a kerületben ingyenes is, meg Gekko is, gondolkozom, hogy el kéne ekzdenünk programolni. Van itt kerületi könyvtárban ingyenes ringató is havonta egyszer, meg klub, oda is be akarok kukkanatani. Aki már volt ilyeneken, élvezik a babák?

Boti még nem tud túl sok mindent. Mondja, hogy bababa, meg jejeje. Ezek a "szavai". Négykézlábra áll, és szombat óta előre is kúszik, meg úgy is közlekedik, hogy négykézlábról előre löki magát.
Magában nevetgél szinte egész nap, úgy mint bíviszésbátthed, höhö-höhöhö. Nagyon bolond. Meg berreg, kiabál. Szóval semmi értelmeset nem csinál a kis fosós, csak idétlenkedik. Kb. fél órát játszik el egyedül egyszerre, remélem, ha tényleg elindul, jobban leköti majd magát.
Ti mennyit foglalkoztok a gyerkővel nap közben? Mindig együtt játszotok, vagy hagyjátok egyedül is felfedezni?

Pistikétől meg le vagyok hidalva, hogy mennyi értelmes dolgot tud már. Meg a többi mászó, álló, puszit adó, pápázó kisembertől. Mi még szerintem idétlenkedünk egy darabig, mielőtt ráhajtunk a Nobel-díjra.:)

Virág nagyon édes és gyönyörűek a szemei, Zsigiéről nem is beszélve. Boti is harisnyában nyomja.
Dönci hihetetlenül édes.
Na mennem kell, hallom ébredezik a kis pusztító. Egyébként imádnivaló kismalac.:)
pajo

Sziasztok Csajok!

Mondókák, gyerekdalok, amit említettem!

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... kdalok.zip

http://www.toldacuccot.hu/feltoltes?go= ... albuma.zip

http://www.toldacuccot.hu/letoltes?sid= ... i+2006.zip

Pajo: májat még én sem adtam, csirkéből eddig bébiételt, ma először sajátot, kb.150 ml-be tettem 5-6 kis kocka húst.
Játszóházba, ringatóba még nem járunk, bár a zenabölcsit tervezünk, és épp most jutott eszembe, hogy ma lett volna, meg akartuk nézni, de elfelejtettük. Julcsiék, és még néhányan járnak, ők talán tudnak segíteni.

Uszodáról akartam még írni, hogy mi az első oltás óta 3 hónapos korától járunk, soha nem kaptunk el ott semmit, nem volt olyan betegségünk ami az uszira lenne visszavezethető, és komolyabb megfázásunk sem volt, csak egy kis orrfolyás. Viszont a mozgásfejlődésére lehet, hogy ez volt ekkora hatással, mi nagyon szeretjük, és mindenkinek csak ajánlani tudom!

Julcsi Enijének pedig elfelejtettem gratulálni :)Lehet, hogy Málnustól leste el az alapokat? :wink: Csak azért kérdem, mert volt nálunk egy ilyen korú kisfiú hétvégén, és eddig Málnus nagyon keveset dumált, viszont a kisfiú egyfolytában dumált, annyira édes volt...eredmény másnap Málnus is elkezdett önmagához képeset rengeteget beszélni, annyira imádni való :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jaj, azt akartam még megkérdezni, hogy ti hogy álltok a szeparációs szorongással? Nálunk egyre durvább a helyzet, lassan Wc-re is együtt megyünk, mert abban a pillanatban, amikor rájön, hogy nem lát, éktelen sírásba kezd, és zokogva megy körbe a lakásba, és keres....

<
sziszka78
Tolna

Sziszka: Köszi az úszós hozzászólást. Eléggé megnyugtató, amit írtál. Nagyon sajnálnám, ha nem mennénk, mert Hanna láthatóan nagyon jól érezte magát a vízben és olyan tündérien lábtempózott, hogy csak lestem. :)

Tényleg, hogy kell a májat elkészíteni?

Én jégkockatartóban fagyasztom le a husit és egy kockát teszek egy ebédre a kajához. Az olyan 12-15 g.

Pajo: Hanna sem csinál még túl sok mindent, de eljön majd az ő idejük is! :) Akkor meg majd visszasírjuk ezt az "nyugodt" időszakot! :)

Megvettük tegnap a bringaülést. Ja és az első farmernadrágot is a kiscsajnak! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

sziszka köszi! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Na, mi már kicsit jobban vagyunk, úgyhogy kicsit nyugodtabb is vagyok! Mindkettő láz mentes, hányás mentes, köhögés még van, de nem fuldoklás és kezd felszakadni nekik. Hurutosan köhögnek. Mindkettőnek orrot kell porszívózni. De a kedvük is jobb, füle sem fáj már Dórinak, de elég nyűgös és keveset eszik. Bence viszont eszik hál istennek. A három közül mondjuk ilyen téren (főzi) vele a legnehezebb. A lányok nem voltak ilyen finnyásak, max. az elején. Ilyenkor ők már tömték magukba a saját főzött hamikat. Nem volt válogatás! A múlt hét nagyon zűrösre sikeredett, de nem adom fel, a héten megint főzök neki.

Bencém most alszik, Dórika a kezemben.

Nálunk nincs még egyenlőre ez a szeparációs szorongás, lehet, hogy később lesz, vagy biztos az is számít, hogy Bence sosincs egyedül, valamelyik őse, vagy valamelyik tesója mindig ott van és látja. Dórikám viszont most egyre jobban anyás, állandóan utánam jön, velem vécézik (szuper!).... stb.

Képességek: lányok, ne aggódjatok, ha valakinek később csinál dolgokat a gyerkőc, így a harmadik gyereknél látom, hogy mennyire nincs ennek jelentősége! Persze, az ember büszke rá, hogy milyen hamar megy, áll, ül, beszél, de tényleg ez nem számít. Sokkal jobban számít, hogy nyugodt legyen, kiegyensúlyozott és hagyni kell a saját ütemében fejlődni! Az én Dórikámnak pl. 11 hónaposan jött ki az első foga, de utána két héten belül 4. Most 16 foga van, kis barátjának,akinek sokkal előbb jött, mint neki, ő is 20 hónapos, neki meg 8 foga van. Szóval ez nem számít higgyétek el. Úgyhogy én azon már egyáltalán nem aggódom, hogy Bence nem "beszél", komolyan, csak síkit, viszont hatalmasakat nevet és nagyon mozgékony! Mindennek eljön majd az ideje...

Csimbynek boldog születésnapot utólag is!!

Hallottátok, hogy mit tervez ez a min. elnök jelölt, a Gordonka?? Na, ezen kész vagyok! Szocpolt törölni akarja, távhő, gáz támogatást szintén. És félek, hogy ennek még nincs vége. És szerintem tuti megválasztják, mert kemény embert akarnak és örülnek, hogy valaki be meri vállalni a "hitleri" feladatokat. Kész vagyok... Hülye bunkók! Bocs a kifakadásért, de nagyon ellehetlenítik egy kisgyerkőcös család életét, főleg három gyerekkel!

Köszi a gyógyenergiákat, hatottak!

Most mennem kell, kicsit vasalnék, amíg Bencus alszik. Bár Dórika igencsak rosszalkodik itt.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórika húsvéti nyuszi

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Az én szívem! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Lánykáim

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Pasijaim

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kis Bencém

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese napsugaram

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kicsikém

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dórika

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Focistám

Kép
Kép
Kép
emesedora

Egy kis vidámság Nektek...

Ja, Dia: szerintem is Virág nagyon hasonlít Rád! Valami fotópályázatra benevezhetnéd ezt a két képet! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Husiból: én kb. egy tenyérnyi nagyságú mellet szoktam főzni a főzelékbe, ezt két napra főzöm.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Barbi: ez a süti valami álomszép! Mi ez pontosan? Nehéz? Mert én nagyon kétbalkezes vagyok sütés terén! Írd meg légyszí hogy kell, szerintem többünknek beindult itt a nyáltermelése :). A pálcák is nagyon arik...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora!

Nagyon egyszerü almatorta és nagyon finom! Felrakom a receptgyüjteményünkbe!

Megtennéd nekem, hogy átküldöd nekem ezt a programot, amivel a képeket megtuningoltad? Küldhetsz elefántnyi méretü adatot is, átjön! Köszi!

Most egyenlöre nem leszek, kész a túrótortám, de még hül és mennem kell tornázni. :)

Ti hogy ünneplitek a húsvétot? Mi lesz a menü? Locsolók, tojásfestés, miegymás?

Barbi
Vendég

Barbi: nincs rá külön program, a www.frameshow.com oldalon gyártottam őket! A lényeg, hogy kicsinyitsd le előtte a képeket!

Köszi a receptet, majd megnézem!

Locsolók hozzánk jönnek, de hál istennek, nem sokan (családtag, néhány ismerős). Bár ha lányaim nagyobbak lesznek, biztos jönnek sulis társak is. Menü: semmi különösebbet nem szoktam csinálni, de sonka mindig van. Meg tojás persze. Általában utána rakott krumplit csinálok! :)

Na megyek, vasalok kicsit.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi, köszi a mondókákat is! :wink:
Szilvia, örülök, hogy jobban vannak a gyerkőcök!
Barbi, az a torta tényleg fenomenálisan néz ki, minden elismerésem! Én egyszer próbáloztam cseresznyetortával, cseresznyés pite lett belőle... :lol: Tök lapos lett, ránézésre nagyon furi, de az íze az szuper volt. Hát, végülis az a lényeg, nem? :lol: :lol:
Én csirkemellfilét szoktam venni, májat Dávid még nem kapott. 10 hónapos kortól lehet a kiskönyve szerint azt hiszem, és hetente csak egyszer. A mellfilét megfőzöm 1 db, párolok mellé répát 4 db, krumplit 4 db, összeturmixolom és lefagyasztom őket, így megvan kb.6 napi adag. Bár ez a mennyiség már kevés neki, ma is éhes maradt utána. Néznem kell nagyobb poharakat, amibe lefagyaszthatom neki. A banánt már a kezéből eszi, nem kell szétnyomkodni sem villával, a három fogával megrágja és lenyeli a darabokat.

Kép
felicia

Dávid pár napja már nem nagyon marad el egyedül. Ha nem lát, ordít, mint a fába szorult féreg...Egyre jobban gagyarászik, sikkantgat, de értelmes szavakat tudatosan még nem mondott. Szerintem korai is lenne még, ráér vele. Viszont ha feláll, már emelgeti a lábait, néha lépeget egyet-kettőt, attól tartok még egy hónap, és tuti elindul, onnantól kezdve végem lesz, mehetek mindig utána, vagy max. pórázra kötöm... :lol:

Kép
felicia

Pár tegnapi fürcsis kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

Sziasztok!

Újra itt...a nap felfedezése, HIPP bébivíz-et felbontás után csak 1 napig lehet forralás nélkül adni, utána forralni kell (ene) jó nagy betűkkel rá van írva, de sosem olvastam el, így sosem forraltam fel....

Képzeljétek Málnus most este felállt a fürdőkádban, és egy óvatlan pillanatban majdnem kiesett, röptében sikerült elkapni...nagyon vigyázzatok ti is!

Dávid édes a kádban, és nagyon vagány ez a kád is :) és szuper Dávis mosolya a fogacskákkal.

Szilvi: örülök, hogy jobban vagytok, és szuperek a gyerkőcei képei, lehet, hogy én is körülnézek majd azon az oldalon!

Barbi, a menüvel tanácstalan vagyok, ha van valami jó recepted, megoszthatnád velünk, bár én még csak ma kezdtem el gondolkodni rajta, ha jutok vele valamire, akkor és is mondom majd...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Jó hogy szóltál,többet biztos nem veszek,nekünk 1 üveg kb.1 hét.Pont azért vettem hogy ne kelljen forralni.Most olvastam el a Jana Baby vízre is ez vonatkozik. :lol:
l.veronika

Sziasztok!

Lányok, igaz, hogy ez van ráírva az ásványvízre, de semmi baja nem lesz tőle, szerintem. Még Emese idejében a védőnéni mondta, hogy 6-7 hós kortól adhatok neki sima, szénsavmentes ásványvizet, amiben kevés ásványi anyag tartalom van. Forralás nélkül. Én még most forralok Bencének, mert marha jó forralót sikerült vennem augusztusban, de tavaly Dórinál hamar ráálltam a Janára és asszem 6-7 hós korától már nem is forraltam. Nem lett semmi baja. Amúgy mindent előírás szerint igyekszem betartani, de szerintem azért ilyenekből nem lehet baj.

Köszi mindenkinek a drukkot! Ma tényleg jobban vannak már a gyerkőcök. Még porszívózni kell, Dórika étvágya nulla, de kedvük sokkal jobb. Keveset köhögnek! Édeseim, nagyon féltettem őket!

Felicia: tök ari Dávid a kádban, nagyon vagányul pancsizik!

Szilvi: úristen, még jó, hogy nem lett baja Málnusnak!

A legújabb, a családi pótlékot is be akarják fagyasztani két évre!!!! Jobb, ha nem kommentálom, mert vérnyomásom már így is pörög, ha csak eszembe jut az egész....

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: