[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Természetesen én is úgy gondolom, hogy ha valaki a szabadidejét áldozza rám, azt meg kell fizetni, de úgy gondolom, hogy mindenki saját maga tudja az anyagi helyzetét, és hogy mekkora összeget tud nélkülözni akkor amikor a kiadások is elég nagyok. Én is az eü-ben dolgozom és még soha nem jutott eszembe senkitől sem pénzt kérni akkor, amikor a mentő éppen a hazamenetelem előtt 5 perccel hozta és az ellátása még legalább 1 órát vett igénybe, pedig az is az én szabadidőmből ment el. Persze ezeket is mindenki másképpen látja!
Remélem ezzel a témával nem bántok meg senkit, de nagyon érdekel más orvosok hozzáállása is. Na meg az is, hogy mennyire átlag ár az amit az én orvosom mondott.

Mindenkinek további jó hétvégét kívánok.

Dino

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Sziasztok!
Edit: azért mielőtt döntenél, szerintem próbáld ki RR-t is, hátha neked jobb Kállai..
Voltunk UH-n, minden rendben van, jó sokáig nézhettük a babát, mire minden egyes porcikáját megmérte a doki Kép Hatalmas mocorgást végzett, nem tudom, mi lesz, ha ezt már érezni is fogom Kép Mindene épp megfelel egy 18 hetes babának Kép
Megnéztem a felkészítő előadásokat is, ha valakit érdekel, beírom szívesen.

Bea
18+0
tikobaba
 
 


Sziasztok!
Csak azt akarom kérdezni,hogy nektek laborban,laborosok vették le az AFP-t?Mert itt csak tanácsadáson az épp rendelő doki veszi le.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 

 
 

Nemzetközi konferencia a születésről
2004. április 22–26.
Reszletes program/jelentkezes:
http://www.szules.hu/new/alternatal/konf2004programmagyar4.htm
2004. április 22. csütörtök – Műhelymunka
Aranytíz (Budapest, V. ker., Arany J. u. 10.)
10.00–18.00: Ina May Gaskin:
Ahogyan túlélhetjük a születés iparosítását
10.00–12.00: Piera Maghella:
Szülésre felkészítő tanfolyam Olaszországban
14.00–16.00: Elisabeth Geisel:
Szülésre felkészítő tanfolyam Németországban
16.20–18.20: Katarzyna Oles:
Hogyan viszonyulnak a bábák a nőkhöz és viszont?

2004. április 23. péntek – Műhelymunka
Aranytíz (Budapest, V. ker., Arany J. u. 10.)
10.00–12.00: Thea van Tuyl és Hannie Oor:
A szülésre felkészítő tanfolyam elmélete
és gyakorlata Hollandiában
10.00–12.00: Ruth Nunzia Preisig:
Művészeti tevékenység, mint a szülésre való felkészítés
eszköze a gyakorlatban
10.00–12.00: Milena Ruzkova:
Filmbemutató és beszélgetés
A filmek: Suzanne Arms: A szülés kihívás és választás
Naoli Vinaver Lopez: Születés-nap
10.00–12.00: Ania Otffinowska:
A lengyel nők társadalmi megmozdulása és szülésélményeik
hatása a szülészeti gyakorlatra
14.00–16.00: Eva Javorszky-Wasner:
A varázs elvesztése – várandósság és szülés a 21.
században
14.00–17.30: Thea van Tuyl és Hannie Oor:
A szülésre felkészítő tanfolyam elmélete
és gyakorlata Hollandiában
14.00–18.00: Michel Odent:
Miért kell újra felfedezni, hogy mire van szüksége a szülő nőnek?
gea
 
 


Sziasztok!

Húú, mennyi mindent irtatok a hétvégén! Elég volt elolvasgatni. Üdv az új kismamiknak!!

Köszi a lányom nevében a jókívánságaitokat! Kép

Lenne 1-2 kérdésem: (amit már lehet, hogy kérdeztem, csak hát könnyen felejtek)
- nekem az elsö vérvételre csak a 16. héten kell menni, az AFP-re. Nem kellene hamarabb is vérképet csináltatni? Vagy ezt nekem kell kérni a háziorvosnál?
- a 12 hetes uh-ra a jövö héten megyek, de az nekem a 12. hét + 3. nap lesz. Ez nem okoz zavart? Vagy Titeket is ilyenkorra küldtek?

A védönö már nálam is volt, nagyon szimpinek találtam. Remélem nem csalódom benne! Mondta, hogy bármi gondom van nyugodtan hivja, akár hétvégén is! Kb. egy órát beszélgettünk, ami eszembe jutott, azt mindet megkérdeztem, ö meg szépen válaszolgatott! Szóval, eddig pozitív élmények értek védönö ügyben! Ja, meg 8 hetesen, mikor mentem a tanácsadásra, akkor kiállitották a kiskönyvem is, és lemázsáltak. Mivel igen tetemes súlyt mért a védönö, egy kicsit kellemetlenül éreztem magam, de azzal "vigasztalt", hogy lehet, hogy nem is fogok sokat hizni! Szóval nem az volt az elsö, hogy megszégyenítsen a súlyom miatt! Ez is nagyon pozitív volt!
A doki - hálapénz témárol majd legközelebb, most sok dolgom van!
Sziasztok!

Marica
marica69
 
 


Sziasztok!

Most jöttem a védőnőtől, megvan az AFP-eredmény:
AFP: 27,6
MOM: 0,8 - épp az alsó határ, de azt mondta, ez lehet azért, mert még nem töltöttem be a 16.hetet, mikor levették a vért (csak másnap).
Csütörtökön végre megint UH!!! Alig várom, hogy újra lássam a babuszt!

Nektek milyen az étvágyatok? Mert nekem tól jó, ha értitek, mire gondolok. Pláné az édességek mennek nagyon... Vissza kell fognom magam kicsit.

Andi
18+2
Vendég
 


Szija Andi!
Gratula az AFP-hez,az étvágyam a régi (azaz nagy)
pedig vékonyka vagyok, többet is tudnék enni ha a pocim hagyna, egy bizonyos pont után feszülKép
Hétvégén epret ettem, olyan jól esett, várom a gyümölcsöket (meggy, cseri stb)unom már a banántKép
Noémi
fantikbaba
 
 


Tudtok vmit a májusi kimama-baba börzéről? Mikor lesz pontosan és hol?
fantikbaba
 
 


Dino!

Az infókat gyűjtöm a doktornőről, de egyelőre csak az elérhetőségét sikerült tisztáznom. Amit tudok róla elküldtem neked a profilodban lévő e-mail címre.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Noémi: A Kismama magazin 2004. május 9-én, vasárnap 8.00-15.00 óra között rendezi 24. Babaruhabörzéjét a Budapesti Vásárközpont A pavilonjában.
tikobaba
 
 


Köszi BeaKép
fantikbaba
 
 


Nincs mit Kép Mentek rá? Én szeretnék nagyon, csak egy kicsit tartok a tömegtől...
tikobaba
 
 


Sziasztok!

Edit: látom, kérdezted RR kaziját. Én is csak azt tudom írni, amit Bea írt, hogy nem rossz, de engem nem mozgat át teljesen. Most hétvégén megvettem a Terhességi torna nevezetű kazit, amit a Sote I. klinikája adott ki. Nagyon jó, a légzés-relaxáció is benne van a végén. Isteni élmény volt, mikor az egész testemet el kell lazítani, és teljesen, tisztán éreztem a picurkánk mozgolódását!:-))

Hálapénzről: 98 decemberében szültem az Uzsoki kórházban. Nem kérdeztem meg a tarifát, ott kitotóztunk a kismamákkal. Akkor 20000 Ft-ot adtam a dokimnak,és úgy láttam, hogy meg volt vele elégedve. Most 50-60000-re gondoltunk, valahol olvastam, hogy kábé ennyivel nőtt az ára a 99-es árakhoz képest. És hallottam, hogy nemrég szült valaki ennél az orvosnál, előtte megkérdezte, hogy mennyit kér, 60000-et mondott.
Szóval, havi 6000 Ft-ok, plusz szülés 60000. Ez van...még szerencse, hogy mást nem is igen kell venni, mert első gyerek után még minden megvan:-)

Hétvégén beújítottam két nadrágot, az összeset kinőttem, félelmetes, hogy egy hét alatt mennyit nőtt a pocim!!!:-) Holnap töltöm a 17. hetet, ráadásul jön a jóidő, és már csak pulcsijaim voltak.
Na, hirtelen ennyi, mindenkinek szép napot kívánok!:-)
lau
 
 


Hja, a vásár, tényleg. Mindenképpen kimegyek, hátha látok valamit, ami esetleg kellhet mégis a babónak:-) Meg reménykedem, hogy kifogok valami helyes kismama ruhát nyárra:-)

A tömeget én sem csípem, ki is cipelem apát, majd ő vigyáz rám:-)

Azt még nem is meséltem, hogy tegnap este elkezdett fájdogálni az egész medencecsontom. Éjjel alíg tudtam aludni, minden forgásnál felébredtem, annyira fájt:-( Mikor felkeltem vécére, csak kacsázva tudtam menni, de mostanra már nagyon sokat csillapodott.
Ugye, ilyenkor a B vitamin használni szokott? Mert vettem ma reggel a patikában, mivel a könyvben azt írták, hogy ilyenkor nem árt.
Van valakinek ilyen tapasztalata??
lau
 
 


Sziasztok!

Hétvégén nem tudok neteznik, így most bepótolom a válaszaimat:Kép

Laura!
Én a Rákos úthoz tartozom.
Te merre laksz?

Dino!
Engem még nem fogadott el a dokim. De ha a szemembe mondaná az összeget, biztos nem választanám, pedig igen csak meg vagyok vele elégedve. Inkább keresnék mást. Más kismama (ő már a megszült) ezt vallja.
Én is magánpraxisba járok, mint Edit, de én nem szeretném, ha megszabná az árat. Természetesen fizetni akarok neki, de szeretném, a munkája után "jutalmazni" és nem azért mert őt kértem fel.

Marica!
Engem vérvételre a dokim küldött el, nem sokkal a 12 hét után. (de szerintem dokija válogatja, hogy mikor küld el)
UH: ahova én járok úgy határozták meg, hogy 11-13 hét között. Nem vagy elkésve!!! Én is a 13. héten voltam, és nem volt gond belőle.

Andi!
Gratula a jó AFP-hez!Kép
Sokat hízol? Ha igen, akkor biztos vissza kell fognod az édességet! Én is eszek édességet, de szerencsére nem sokat hízok (persze nem is sok sütit eszek, ha megkívánom biztos, hogy enni is fogok)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Göngyi: Páskomliget utcában lakom, tudod, a CBA-val szemben!
És a Zsókavár utcába járok a védőnőhöz.

Andi: az étvágyam fantasztikus, azért próbálom magam visszafogni, most a 17. héten kb. 1 kiló plusznál tartok. Szerintetek ez jó még?:-)
lau
 
 


Sziasztok!

Üdv az újjonnan érkezőknek! Kép

Edit, holnap megyünk mi is az előadásra, kíváncsi vagyok a témára. A múltkorin nekem se mondtak sok újdonságot. Tényleg itt a neten nagyon kiokosodunk! Kép Kép

Én is ettem hétvégén epret, már régóta szemeztem vele. Rosszabbra számítottam, mégis volt már egy kis íze is. Várom a szezonját! Kép

Én a dokihoz magánrendelésre járok és amikor az elején megkértem, hogy vállaljon el, akkor magától mondta, hogy ez mivel jár, mert hogy úgy is rákérdeznek a kismamák. Ő 50.000 Ft-ot kér általában a szülésért, de hozzátette, hogy senkinek sem akarja felborítani az anyagi helyzetét, szóval mindenki annyit ad, amennyit gondol. Szerintem ez így korrekt volt, én vállalom be, hogy hajlandó vagyok fizetni és az, hogy rendesen bánnak velem minden pénzt megér.

Hétvégén a Kállai Ildikó féle kazit megvettem, de egyelőre csak belenéztem, még nem tornáztam rá, így első blikkre jónak tűnik.

A védőnőnél én még csa egyszer voltam, de nekem is olyannak tűnik, hogy elvégzi a szokásos adminisztrációt, lemér, megméri a vérnyomásom, aztán kész.Én tulajdonképpen nem is igényelek többet, jobb ez, mintha mindenfélével fárasztana.

Üdv: Macsek
Macsek
 


Lau!
A felhasználó neved más, így nem tudtam, hogy honnan ismersz. De most már képben vagyok. Kép
Te melyik védőnőt kaptad ki?
Én a Vigh Jánosnét. Szeret beszélni, aranyos, csak ne mondaná el mindig ugyanazokat. (legalábbis a 2 találkozáson ugyanaz hangzott el lényegében)
Jövő héten jösz te is a pizzériába?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Gyöngyi: Somodi Mónikának hívják. Utoljára akkor voltam nála, mikor 10 hetes babás voltam. Most 17 vagyok:-) Nem kapkodja el:-)) Azt mondta, hogy azért ne menjek, ne kelljen sokat hiányozni a melóhelyről:-)
Akkor azt mondta, hogyha bármi történik, hívjam fel. De szerencsére minden rendben, így megyek hozzá szerdán:-) Remélem, már hallani fogunk szívhangot is a szívdobbal - valahogy így hívják, ugye?:-)

igen, megyek a pizzériába, nem hagynám ki!!:-)
Lau/klau
lau
 
 


Laura!
Én pénteken megyek a védőnőhöz, bár semmi kedvem hozzá, de muszáj. Az enyémet nem érdekli, hogy dolgozom, már az első találkozás után 2-3 héttel telefonon hívott, hogy mikor jöhet család látogatásra. Bent mivel után jelentettem be, így reggel később tudtam bejönni. A családlátogatásnak nem láttam semmi értelmét. De ha jönni akart....
Most már biztos lehet hallania szívhangot a kütyüjükkel. Én a 13. héten a dokinál is meghallgattam (nem UH), neki sokkal kisebb gépe volt, mint amit a védőnőknél láttam. Jó érzés. :o)
Már alig várom a szombatot, mert akkor megyek babám-nézőbe, azaz UH-ra.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Én is üdvözlök minden új kismamát! Több témában szeretnék írni, de majd később tudok.

Andi!
Ugye jól tudom, hogy te is Bajcsys vagy? Jársz a tanfolyamukra? Ma is lesz előadás, de eddig egyre sem sikerült eljutnom. Érdemes?

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Szia, Kormi!
Igen, Bajcsys vagyok, de még nem tudtam elmenni egyetlen előadásra sem. Mindig rohanok a lányomért a suliba. Egyébként biztosan érdemes, mi is lesz a mai téma?
Vendég
 


Sziasztok!
Mindenki írt a tornáról.Nekem a 2,5éves lányom mellett nincs szükségem egyébb mozgásra.Kellő képpen átmozgatja a testem minden porcikáját.
Még nem voltam terhes már beszereztem a Rubint Réka kazettáját de nincs energiám tornázni.
Holnap veszik az AFT-t.Legalább is remélem .
További kellemes délutánt!Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Helló Lányok!

Kriszti! Remélem a mai AFP vérvételed zökkenőmentesen lezajlik majd.Kép

Hihetetlen milyen tempóban zajlik az élet itt "nálunk". Torna - védőnők - eredmények.
Én nagyon örülök, hogy már itt tartunk. Lassan betöltjük az első félidőt, és nagyon jó dolog, hogy ennyi mindenben tudunk egymásnak segíteni, vagy csak megbeszélünk egy-egy témát.

Gratulálok mindenkinek, aki már kézhez kapta az AFP eredményt. Elvileg én a május 1-i vizsgálaton tudom meg az eredményemet a dokinénimtől. Utána UH. Ilyen nagy szünet még sosem volt 2 uh vizsgálat között. 6 hétig a babóca nélkülKép Lassan már elvonási tüneteim lesznek.

Ami vígasztal, hogy végre érezhetően mocorog a babám. Vasárnapra virradóan azt álmodtam, hogy végre megmozdult a gyerkőc. Így reggel az álom hatására nagyon jó érzéssel ébredtem és szokás szerint mesét néztem a tévében (persze még ágyikóból), amikor hirtelen buli támadt a hasambanKépKép Picurka rúgott ide, bokszolt oda, és minden nagyobb mozdulata érezhető volt tenyérrel is. Úgyhogy az apukája kezét is odacsempésztük a pocakomra, és hatalmas örömére a gyerkőc az ő kezét sem kímélte, nagyokat rúgott bele.
Persze majd megszakadtunk a nevetés elfolytásába - egyrészt azért, nehogy megzavarjuk a tornabemutatót, másrészt azért, mert arra gondoltunk mennyire kifáraszthatja őt ez a mozgás - de megsérteni mégsem akartuk hangos nevetéssel. Minden esetre régen kezdődött már ilyen jól napom.
Tegnap estig azonban csend honolt a hasamban. Amikor aztán este nyugalomban tévét néztem, újra kezdődött a mocorgás. Pont akkor, amikor apukája is nekiállt felüléseket csinálni. Naná, hogy büszkeséggel töltötte el, hogy a gyermeke vele együtt sportol. A csúcs megint az volt, hogy ismét elkaptuk mind a ketten kézzel foghatóan is a mozgását.
Ezek után nekem ma semmi kedvem dolgozni, egész nap csak azt figyelgetném, hogy mikor mocorogKép

Mindenkinek hasonlóan jó és kellemes napot kívánok!KépKép

Csirkesz
(17+3)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz,
ez nagyon vidám! Kép Nálunk is ilyen mostanában az élet - bokszmeccsek, visszafojtott röhögések, papa tenyere a hason... De nagyon klassz, hogy nektek már ilyen korán elkezdte. KépKép
Tegnap az enyém meggyömöszölte a hasamat belülről, azóta is töprengek, hogy sikerülhetett neki egy egész sorozatot megeresztenie, hiszen nincs alátámasztása...

Az UH nekem is hiányzik, nem is akartam elhinni, hogy most majdnem 2 hónapot kell várni a következő kukkolásig...

De a munkahelyemen és is folyton csak azt figyelem, babóca mit csinál... KépKépKép
babs
 
 


Sziasztok!
Irigylem azokat akiket mar boxol a picur. En igazabol erzek neha mozgast, de mivel a gyomrom is haldoklik, nem tudom mikor a baba, mikor a beleim mozognak.....A hanyingerem tenyleg elmult (a nagy konyvek szerint a 18. hetre a legmakacsabb is enyhul, mar csak neha van hanyingerem), a hasam is latszik mar. Egyre tobben kerdezik, hogy jol latjak-e amit latnakKép

Holnap megyek uhra, meg az AFP eredmenyert, remelem minden ok. Megfogadtam, hogy nem aggodom, de azert izgulok. Meg hogy mije van? Remelem megmutatja.

Voltam kozben dokinal, mert nagyon faj a fejem (frontok szerintem) de nem lettem okosabb, csak annyival, hogy pihenjek, meg vegyek be vmit ha nagyon faj. Most egyenlore inkabb piheek, a gyogyszert a tenyleg kritikus fejgorcsokre tartogatom.

A vedono temahoz kapcsolodoan, szerintem nincs rajuk szukseg. Akkor lenne ha orvos mellett dolgoznanak, de igy hogy kulon dokihoz jarok meg terhesgondozasra is, igy nem tudom mi ertelme van hogy o is megmeri a vernyomasom, meg a vizeletet. Olyan mintha 3 kulonbozo rendelesre jarnek. Azert is vagyok negativabb az atlagnal, mert nekem azt javasolta, hogy repat meg almat egyek egesz nap 1 honapig...Raadasul az otthoni merlegen nem is hiztam....Szoval szerintem megolne a gyereket ha 1 honapig koplalnek..Az olyan vedonokre szukseg van, akiktol lehet tanacsot kerni es segito 'vedo' szolgalatot teljesitenek.

Tobben irtak, hogy fordulaskor faj, vagy huzodik a hasuk. Ezzel en is igy vagyok. Meg vezetni sem nagyon merek....

csengo
Vendég
 


Sziasztok!

Még mindig nincs gépem, pedig már három szerelő javítja. Ez a dög vírus annyira tönkre tette, hogy már egy rakás új alkatrészt kellett bele venni, mégsem működik. Azért remélem a hét végére már jó lesz.
Minden új kismaminak üdv.Kép
Nekem is május elején lesz kész az Afp és utána uh. Már nagyon várom.Kép
Babák ficánkolnak rendesen, de azért jó lenne már látni őket az uh-n. Mindenkinek szép hetet, ahogy tudok írok.Kép

linato(17+2)
linato
 
 


Sziasztok!

Tök jó lehet, ha már erősen érzitek a boxolást!:-) Egyelőre én még csak kis kaparászásokat, bugyborékolást érzek, de napról napra erősödik:-)) Meg a pocak is nő napról napra!
AFP eredményt hány nap után érdemes kérdezni? csütörtökön voltam, azt mondják, 3-4 nap után már ott van a védőnőnél. Majd meglátom.

Csirkesz: én ma töltöm a 17. hetet, szept. 28-ra vagyok kiírva, Uzsoki Kórház. Hol fogsz szülni?
Elvonási tüneteid annyira nem lesznek, max. az UH után, mert most már legalább fizikailag is érzed, nem csak tudod, hogy ott van, nem?:-)

Babs: én is úgy járok, hogy a dokim saját védőnőjéhez, ő küld el amúgy is vizsgálatokra, de a kerületihez is lejárok. Felesleges szerintem is, de mi legalább itt a neten tudunk infokat cserélni, van, akinek ez nincs, és gondolom, fontos, hogy megkérdezzen bizonyos dolgokat. Bár, néha nem kap mindig kielégítő választ a kérdésre az ember, de hát ez van.
Gondolom, ez is valami itthon berögzült hagyomány az évtizedek során, el lehet viselni. Ill. kell.
Meg ilyen "tanácsok", amiket Te is kaptál...hát, nem tudom:-)) répa meg alma 1 hónapon keresztül???? Ezt még "alapállapotban" sem tenném meg, nemhogy babásan:-))

Nekem is fájdogál fordulásnál, de nem a hasam, hanem a medencecsontom. Azt mondják, most tágul. Hát, igyekszem elviselni, szedek B vitamint is, remélem, enyhülni fog.

Szép napot mindenkinek!!
lau
 
 


SziasztokKép

Vagyok én is, csak általában olvasó üzemmódra futja. A másfél évesem elég fárasztó mostanában, mindenhová felmászik, dohányzóasztalra, bútorokra, sajnos ma fejre is esett, pedig mellette voltamKép Szerencsére nem lett baja, csak a kék-zöld folt. Ezenkívűl sokat ordít, szerintem a foga miatt, vagy front van?
Egyébként meg általában kint vagyunk a levegőn. Alig lehet beimádkozni, iszonyú hiszti volt tegnap este 7-kor is a bejövetelKépKép

Afp-re én 30-án megyek, 1 hét az eredmény és csak utána uh, úgyhogy elvonás van nálam isKép
Amúgy is tök más ez a babavárás, nincs sok időm foglalkozni vele, emlékszem az elsőnél a könyveket, meg a netet bújtamKép
Azért elővettem a Kállai I. kaziját, 2-szer már tornáztam is, hát meg se kottyant. Vagy nem jól csináltam, vagy nagyon edzésben tart a kölök és a házKépKép 12 kilós súlyzóKép Rám is csimpaszkodott torna közben, hogy még nehezebb legyenKép

Mocorgás nálam még nem boksz, csak apró bökködések, simulásokKép Ez is jóKép

Hálapénz: Asszem nekem se esne jól ha megmondaná a doki, de a borítékdugdosás is szörnyű szerintem. most magánrendelőbe járok ezért is. Szülés után meg majd meglátom.

Vettem nyári kismamarucit, még nincs hozzá elég jó időKép

Medencém nekem is fáj, pedig azt hittem már megszenvedtem vele a Gergővel, de úgy látszik tovább feszegetnekKép Anno alig bírtam aludni, állandóan zsibbadt. Nem is tudtam, hogy a B vitcsi jó rá.

Van ám szülinaposunk is itt sutyibanKép

CsirkeszKép
Boldog szülinapotKép Milyen szép ajándékot kaptál a babócától ezzel a bokszolássalKépMikor talizunk?

ma megyek az ekg-ra. nektek volt?

na pusz
Judy (15+1)
Judy
 


Szia Judy!

Hát, egy másfél éves nem csodálom, hogy edzésben tart:-))
Nekem volt EKG, de még az elején, azóta nem küldtek.
A könyvben olvastam, hogy B vitamin segíthet, szükség esetén pihenés vagy fájdalomcsillapító.
Kisfiam 5 éves, és most mondta egy szülésznő ismerősöm, hogy azóta visszament régi "alakjába" a medencecsont, most újra tágulgat, helyezkedik a baba. Én azt gondoltam, hogy még szélesebb lesz majd:-)) De nem, szerencsére. Most azért elviselhetőbb, főleg, ha mozgok, ha lefekszem, akkor nem túl jó. Még jó, hogy a melóhelyen nem tudok lefeküdni:-)
lau
 
 


Sziasztok!

Voltunk 4D Uh-on, szerencsére ott is azt mondták, hogy bár nagyon sz.r lett az AFP, semmi probléma nem látható. Hát, remélem igaz is. Babó egyébként rejtőzködő életmódot folytatott, azt nem sikerült kideríteni, hogy fiú vagy lány Kép Pedig már nagyon kíváncsiak vagyunk!!!
Viszont tök aranyos volt, mert kiöltötte a nyelvét, meg htalmasakat mosolygott. Biztos kiröhögött minket, hogy mit szerencsétlenkedünk már a nemmegállapítással, ő akkor sem mutatja meg ;-)

Boldog szülinapot Csirkesz!!! Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Csirkesz,
boldog szülinapot!Kép

Judy,
nekem is a legelején volt EKG - a felmérő vizsgálatok közé tartozott, ahogy megkaptam a kiskönyvet. Téged most küldtek először?

Pocó,
az AFP miatt mentetek 4Dre, vagy "örömködni"? Csak mert nem bírom eldönteni, hogy ha egyébként minden OK, akkor rászánjuk-e azt a sok pénzt, tényleg annyira más élmény-e, vagy hagyjuk. Eddig azt hittem, hogy a 4Dnél "garanciálisan" megmondják, hogy van-e vmi a baba lába közt, ez a kérdés nekem is lyukat fúr az oldalamba... (Asszem, a 2. gyereknél az ember már jóval elfoglaltabb annál, hogy minden ilyen dolgon alaposan eltöprengjen...KépKépKép)
babs
 
 


Szia Babs!

Egyébként is mentünk volna örömködni, már az AFP eredménye előtt volt időpontom. De így még aktuálisabb lett a dolog. Nem volt olcsó, de nekünk mindkét szempontból megérte Szerintem ha teheted, ne hagyd ki!!! Próbálok feltenni egy mosolygós fotóta lapomra, hátha kedvet csinál ;-)

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Sikerült, a profilban megtalálható a fotó Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Csirkesz!Boldog szülinapot!
Túl vagyok AFP-n levették a védőnő rettenetesen aranyos volt.Szerintem a másik kismama szólt neki,hogy nagyon mérges voltam.Nekem nem kell mennem az eredményért mert még azt is elhozza nekem.Legalább is ezt igérte.Meg az elmulasztott látogatást is bepótolja.Mint már azt írtam itt csak doki veheti le az AFP-t.Miloyen rivalizálás megy e dokik közt?Ez valami eszméletlen!Aki volt nem csípi az én dokimat és ennek hangot is ad!Sőtt már az első terhességem idején is megtette.
Tegnap este a kislányom simogatta a hasamat,beszélt AZ Ő KISTESÓJÁNAK erre a picur is jelzett neki,hogy minden ok!Mondta Ágota.-Imádom a kistesómat!
Ez a mondat olyan jól esett a lelekemnek.
Ma a vérvétel után magpuszilta a kezemet-Ugye mostmár nem fáj!Ügyes voltál anya!
további szép napot!Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


De aranyos, tényleg mosolyog!!Kép Nem is gondoltam volna... Meddig kergettétek a nemét? Gondolom, ez azért több, mint a szokásos 3 perces normál UH. De hogy még így is el tud bújni...
babs
 
 


Csirkesz!
Boldog szülinapot! Kép

Pocó!
Nagyon aranyos a pocaklakód. KépÚgy gondolja, hogy nincs itt az ideje, hogy lássátok!

Babs!
Szerintem sem szabad kihagyni a 4D felvételeket, mert nagy élmény. Mi már a 12. hetinél készítettünk ilyen képet, és nagyon szupi... Kép

Kriszti! Gratula a nagy lányohoz, Kép nagyon bájos. Nincs róla képed? Édes lehet, hogy így várja a kistesót.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Csirkesz, boldog szülinapot kívánok! Kép

Judy, te már a 15. héten érzel valamiféle mocorgást??? De jó neked! Alig várom, hogy én is érezzek már valamit!

Pocó, nagyon szupi az UH kép, Kép kár, hogy ilyen szégyenlős és nem mutatta meg a lényeget, izgulhattok tovább!

Gné Kriszti, neked meg a kislányod tüneményes lehet, jó, hogy így várja a kistesót!

Én csak máj. 3-án megyek AFP-re, remélem majd minden rendben lesz, mert május végén megyünk nyaralni. Kis pocival még kényelmesebb lesz és elvileg ebben az időszakban a legfittebb a kismama. Tényleg ti terveztek valahova nyaralást? Belföld, külföld? Én megkérdeztem előtte a dokit, hogy mit szólna hozzá, és mondta, hogy így, hogy nincs panaszom, mehetk nyugodtan, csak vigyázzak magamra, meg persze a napon való aszalódás is kerülendő. Nagyon nehezen akar jönni ez a jó idő...

Macsek
15+1
Macsek
 


Igazából nem is kergettük a potenciális fütyit, mivel olyan pozícióban volt, hogy úgysem lett volna látható ( háttal és felhúzott lábakkal ). Annyit sikerült elérni, hogy egy kicsit oldalra fordult, és így legalább már az arca látható volt. De mondjuk az egyik keze így is ott volt folyamatosan az arca előtt.
Ez egy 17 perces Uh volt, ennyi van a kazettán. Ennek a fele a sima UH, ahol lemérték a méreteket meg végignézték, hogy minden oké-e. A másik fele meg ez a 3D-s videó. Szerintem nagyon megérte a 8000 Ft ellenére is. Ja és kaptunk egy cd-re kiírva 8 képet is. Én mindenkinek csak ajánlom!!!

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Pocó!
A praxisban voltatok?
Csirkesz!
Boldog Szülinapot!
Kép
fantikbaba
 
 


Helló Lányok!

Tisztára meghatódtam a jókívánságaitok hatására. Egész nap nem működött a netünk a munkahelyemen, a munkatársaim nem tudják, hogy ma ünnepnapom van, és a Picúr is csak pár perce jelentkezett be, de ő is köszöntött márKép Szóval már kezdett "elhanyagolt" hangulatom lenni, mire megjavult a fránya net, és tessék, rengeteg köszöntés várt rámKépKép Nagyon jól esett, köszönöm még egyszerKép

JudyKép
Már nagyon aktuális lenne a találka, de most a "papának bicajos maratonjai és túrái lesznek" a következő pár hétvégénKép Amint tudom, hogy neki mikor jó, máris jelentkezem, oké?
EKG csak most? Nekem a legelején megrendelte a doki a következő találkozásra, így már el is felejtettem. Biztos jó lesz az eredményeKép

LauraKép
dr. Járányi Beáta főorvosnő a dokim. Nagyon szeretem, hihetetlenül kedves és alapos. Valószínűleg szabin lesz szeptemberben, de nekem egyelőre az a fontos, hogy olyan doki felügyelje a terhességem 9 hónapját, akiben 100%-ig megbízom. A végén meg meglátjuk mi lesz. Szülni az Uzsokiban fogok - ha minden jól megy szept. 25-26-27-re vagyok kiírva. (Mindegyik időpontot más mérte: saját doki, uh-s doki, védőnő Kép) Szerintem szept. 25 a jó dátum. Hallom éppen tervezik a felújítást, úgyhogy mire odajutunk, már csodaszép termek várják a babáinkat is, nemcsak minketKép

PocóKép
Sajnálom, hogy nem derült ki a neme, de az hiszem, hogy a babád mosolya kárpótlásként kiválóKép Lehet, hogy legközelebb nagy terpeszben várja a bekukkantástKépKép
Örülök, hogy az AFP eredményedet eddig minden más megcáfolta. Tutira egészséges a kis csöppség. Különben nem vigyorognaKép

KrisztiKép
Látod a végén a sok mérgelődésnek csak meglett a haszna. Kellemes hangulatú vérvétel, és hatalmas elolvadás a kislányodtól. remélem nekem is ilyen jólelkű gyerkőceim lesznek, mint amilyen a kislányodKép Képet én is szívesen látnék róla!

MosziKép NoémiKép
Nektek külön köszönöm az extrákat a jókívánságokhozKép

MosziKép
Hogyan kell a tapsolós figurát beilleszteni? Van rá külön billentyű-kombináció, vagy idemásoltad valahonnan?

Lányok! Szükségem lenne a tanácsotokra, javaslatotokra. Évek óta (jobban mondva: amióta az eszemet tudomKép) van egy anyajegy a bikinivonalamon, a combom tövében, de inkább a nemesebb testrészhez közel. Mindig is egy kicsit kiálló volt, és a bőrdoki évekkel ezelőtt azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Most viszont, hogy jön a baba, és minden, ami egészséggel kapcsolatos, sokkal fontosabb lett, így újra foglalkoztat az anyajegyem kérdése. Szívesen megnézetném újra, sőt magamban már eldöntöttem, hogy levetetném, de nem tudom, kihez fordulhatnék bizalommal.
Van olyan bőrgyógyász ismerősötök, akit jó szívvel tudtok ajánlani? Rosszul fogalmaztam, nem ismerősre gondoltam, csak megbízható bőrdokira. Nekem itt Bp-en egyik klinika neve sem mond többet a másikénál, nem tudom, hogy a sima kórházi ambulaniára forduljak-e ilyen problémával....
Szóval bármilyen tippnek, ötletnek nagyon örülnék, hogy mire feljön a jóidő és Balatonozni megyek, addigra már túl lehessek az esetleges beavatkozáson isKép

Most megyek ünnepelniKép

Mindenkinek nagyon kellemes délutánt kívánokKép

Csirkesz
(17+3)

Na és persze a MocorgóKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Igen, a Praxisban voltunk.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Fent van a fénykép a kislányomról,tavaly decemberben készült.Szerintem aranyos de én elfogult vagyok!
Mikor Ágotával terhes voltam nagyon fiut vártunk.
Mikor megmondták,hogy kislány reménykedtünk hát ha mégis fiu.Nem az lett:Egy gyönyörű kislány.
Mindig azt kivántam ilyen "cica"lányom legyen.
A hiszit leszámítva TÖKÉLETES.Igazi NŐ!Már most is.
Álmodjatok szépeket!GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok!

Csirkesz!
A többiek után én is boldog szülinapot kívánok! Egy picit kiváncsiskodok: ez most a 29. volt? (mert akkor 1 nap korkülönbség van köztünk)

Andi!
A tegnapi téma az alternatív szülési lehetőségek a korházban és az együttszülés volt. Csak én nem jutottam el rá, állatorvosnál voltam helyette.
Totál a béka feneke alatt vagyok hangulatilag. A barátnőmnél van egy szép görimama, aki egy kicsit az enyém is. Az elmúlt 3 napban 5 öthetes kisgörény halt meg, ketten még küzdenek. A mai napot nagyjából végigbőgtem...

Legalább a picibaba igen aktív odabenn. Nagyon szeretem azt, amikor látni, hogy egy-egy nagyobb rugása végighullámzik a hasamon.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!

Csirkesz!
Egy másik fórumból szedtem le ezeket, és úgy illesztettem be.

Kriszti!
Nagyon aranyos a lányod, nem vagy elfogult. Kép

Úgy látom bababrugdosásban kisé lemaradtam. Holnap töltöm a 18. hét utolsó napját, de apróbb mocorgáson, és kaparászáson kívül még nem jelentkezett. Pedig szerintem a papája is várja már. Mert tegnap előtt este, egy kissé határozatlanul, de éreztem egy rúgást. De azóta semmi. Az apuka és érezni akarta, de sajna ő elmaradt róla.
Remélem hamarosan érezni fogom. Kép

Moszi (17+5)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Csirkesz!

nekem két kolléganőm volt hasonló helyzetben, hogy ott lent volt nekik zavaró anyajegyük és mindketten egyből szülés után vetették le frissen iziben (tehát még a szülőszobán). Azt nem tudom, hogy a saját dokijuk csinálta vagy egy kórházi bőrgyógyász, aki ért ezekhez. Kérdezd meg esetleg a dokidat, hogy lenne-e erre lehetőség.

Macsek
Áfi11
 


Vajon most jobb oldalt miért Áfi 11 jelenik meg névként is, amikor eddig mindig Macsek volt???

Macsek
Áfi11
 


KormiKép
KisgörénykékKép
Szülinap a 28. volt. De az egy év egy nap korkülönbség sem nagyKép
Viszont a korkülönbségből arra következtetek, hogy neked is jár ma egy nagy gratuláció!!

Boldog Születésnapot kívánok!
Kép

MosziKép
Biztos, hogy sikerült beillesztened amit ide akartál másolni? Mert ami a neved mellett üzenetként megkelent, abban nem találok csatolt, vagy beillesztett fájlt. De azért köszi, hogy segíteni próbáltálKép

MacsekKép
Neked is köszi a tippeket. Majd beszélek a dokinénivel. Majd csak mod valami okosat. Ha zavar az Áfi11, akkor írj a topikokon belül az adminisztrátor, vagy Rendszergazda vagy nem is tudom milyen néven futó moderátoroknak. Ők biztosan tudják a magyarázatot és az orvoslatot isKép

KrisztiKép
Én a helyedben szintén elfogult lennék Ágotával kapcsolatban. Szép a kis lyánykádKépKép

Mindenkinek mocorgós, napsütéses, vidám és kellemes napot kívánok!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


MosziKép
De ostoba vagyok!!! Már értem a válaszodatKépKép. Tegnap én kérdeztem, hogy honnan tetted ide a kis tapsolós figurát.
Ó, ó, biztos a "korral" jár a butulásomKépKép

Szóval vedd úgy légyszi, hogy amit az előbb írtam, nem is írtam le! OkéKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Kormi! Neked is boldog szülinapot! Kép

Csirkesz!
Le tudtad szedni? Egyébként az R.palotai, Újpalotai fórumban találtam ezeket.

Úgy látom a fórum kissé változott, mert eddig Gyongyi felhasználó nevem megváltozott Moszmotára. Látom Macseknál is változott a név.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: