A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Demetnik: Köszi a vuduzást, nincs semmi, csak a szokásos keményedések. Olyan 10 percenként. Csak nehogy holnap estére hasson a Janka-csalogatás.

Úúgy szeretnék már képeket a már kibújt babákról :roll:

Ettike: Nálad van valami?

És vajon mi lehet Lili&annával?

Kép

Kép
sildi83

sildi:

semmi extra.....
picit fájogat de már észre sem veszem úgy megszoktam.
fáj is mikor keményedik a pocid?

lilianna:

nem ér így eltűnni!!!!!!!!!legalább egy sms-t valakinek.please!!

ja sms.én ledumáltam a lóvét a telómról és apa aszonta csak akkor töltehetem fel ha megszültem.(jogos mert megint ledumálnám)szóval ha van valami az övéről fogok írni.

remélehetőleg most utoljára borotválkoztam tükörrel......már muszály volt,pedig próbáltam húzni.......

zsu:

lehet hogy érzi hogy lessz valami vátozás és ez is közrejátszik abban hogy most keveset eszik,de amúgy pár havonta szokott ilyen lenni.

kocska?hogy van a buksid?

Kép
Kép
ettike

Ettike: Nem, nem fáj, csak simán keményedik. Most már nem is bánnám, ha megvárná a vasárnap estét, mert hulla álmos vagyok, Apa meg mozdulni nem tud, úgy meghúzta a hátát :?

Kép

Kép
sildi83

Csak gyorsban Csajok! És csak hogy szívjam egy kicsit a véretek :lol: :lol: :lol: :

El sem hiszitek, milyen jó végre megint HASON ALUDNI! :lol: :lol: És teljesen hozzásímulni APÁHOZ! :oops: :lol: :lol:

Majd még jövök! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Tisa!
Ne gonoszkodj! :twisted: Fogunk még mi is hason aludni! :)
Azért apához ne simulj túl közel! Tudod, 6 hetet várni kell! :lol:

Tünemény!
Jó, hogy mindig találsz valami lehetőséget, hogy "bejelentkezz"! Pihenj továbbra is sokat, és ne izgasd magad!

Sétálás után úgy bekajáltam anyáméknál rántott gombából, hogy még most is tele a hasam.

Megyek is fürdeni, aztán irány az ágy!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
gesztenye74

tisa:

na de ilyet!!!!kismamákat hasonfekvéssel "szekállni"!!

már én is nagyon aludnék hason..........

na Alex megint beindult,csodálom hogy nem folyik el a vizem mikor ilyeneket csináll,tittára hullámzik a hasam,de olyan fájdalmasan.....nem tudom miket csináll,de nem kellemes.
pár hét múlva meg hogy fog hiányozni :? :? :roll: :roll: :roll: :roll:

leragadnak a szemeim...megyek alukákni.

Kép
Kép
ettike

Kikocska tegnap óta emlegetlek folyton, és most GRATULÁLOK is!
De hova lett a Bulcsú? Úgy látszik lemaradtam.

Kisvirág boldog névnapot!

Ettike add fel, ha feladod, majd kibújik.

Gesztenye ha szülni mész, senkit nem fog érdekelni miben és mit viszel.

Ildi én is ezt a muffint ismerem, sokkal egyszerűbb. Meg a sima diós.

Judy én is ettől félek nagyon, hogy ugyanígy fogunk járni. Engem is kikészít, ha nem alhatok, és a tanácstalan sírás.

Nálam ma túrós tészta volt, és madártej! Asszem én is bírom az édességet rendesen.
Voltam ma NST-n minden rendben, meg nem vizsgált a doki. A fejem fáj hátul, de már nem zavart annyira az éjszakai forgolódásban, na meg a derekam is fáj kicsit

kocska

tünemény!

örülök, hogy jöttél!!! :lol:
Nagyon rossz, hogy nem vagy mindennap velünk!!! :cry:

Kocska!
Tök jó, hogy minden oké veled..én már azon gondolkodtam hogy dobok egy sms!! :roll:
Meg amúgy is lelkiismeret furim volt, hogy elterültél és én meg elképzeltem a szitut!!Bocsi!! :oops:

Tisa! Undi béka vagy!!!!! :wink:
Én már éppen 7 hónapja nem alszok, nemhogy hason............ :shock: :shock:

Na méééééééééék mééééééééég tanulni......... :? :?

Kép

Kép
tasin

Hason alvás??????Apához bújás??????Úúúúúúúúúúúgy vágyom én is ilyenekre!!!!!!Ez tényleg "gonosz" dolog volt!!!! :D

Ildi!A holnap este miért nem jó?

Tasin!Kitartás!!Hamarosan levizsgázol!!És utána végre pihi!!!

Kép
demetnik

Tasin na nem vagyok egy sértődős fajta, ne félj.Ha nem fájt volna akkor én is csak röhögtem volna, na meg ha ez nem terhesen esik meg.
De megnyugtatott anyám,hogy ő is esett kelt velem is ,húgommal is.Mama is leesett lépcsőn apámmal.
Akkor elmesélem:
Mikor anyu velem volt terhes, apu katona volt. Mikor haza jött apu,szóltak a szomszédok,hogy az asszony a biciklivel esik-kel...Apu fogta a lakótelepen bezárta a lenti kamrába.Mikor megint haza jött, közölték vele,hogy ez nem volt hatásos, kiszedte.Erre apu fogta és szétszerelte darabokra a biciklit.Na akkor már csak a buszra esett fel....
Szóval a kiképzést megkaptam időben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kocska

Hali!

m a voltam nst-n, még nem mostanába szülök, kis lustaság jol érzi odabenn magát!
Jövö 7en ismét nst és uh.

Ma kicsit elfáradtam, mert sütit sütöttem, mivel jöttek vendégek, Dorina ma 6 éves és holnap az ovitársakat, vasárnap mamiékat várjuk.
Szoval nem lesz pihi.
Pedig a 7végén már a szobát akartam átrendeztetni, de megint tolodik.

Szép álmokat!

Gratulálok a legujabb bébihez!
encike 2

Csajok! Akkor azt is elárulom, azoknak, akik már mennének szülni, hogy bújjanak össze Apájával! :wink:
Mi hál'isten nem tartoztattuk meg magunkat a 9 hónap alatt :lol: :lol: , a szülés elötti nap is sikerült egymásba gabalyodnunk :lol: :lol: Tuti módszer! Másnap reggelre Léna kipukkasztotta a burkomat! :lol:
Ugyhogy HAJRÁ CSAJOK, MINDENT BELE! :lol: :lol:

Jelentjük, a mai fürcsi előtt elhagytuk végre azt a kis izét, amivel össze voltam kötve Anyával 9 hónapig. De majd lesz helyette erősebb kapocs közöttünk!:D Nagyon szép lett Léna köldöke! Úgy örülök neki mert mégiscsak lány... No meg nem olyan macera már így a tiszába tevés, és lehet nyugodtan pancsizni is! :lol:

Kép
Kép
tisa

Ügyesek vagytok!

Én mondom apának, hogy bujjunk össze, de félt bennünket és nem mer. Pedig tudom, hogy a szex segit.
Na majd megmászom én!!! De jobb szeretem, ha ő kezdeményez.
És hány hétre is szültél?
encike 2

Összebújást én holnapra tervezem. :oops: De csak ha jobban leszek.
Most már reménykedem, hogy lesz hatása is. (Eddig mindig azt reméltem, hogy nem lesz. :roll: :wink: )
Vendég

öszebújás??????áááá inkább lőjenek agyon......
sajgó derékkal,fájó pocakkal,"síró" cicikkel nemsok kedvem van.apának sem hiányzik.lehet mi ezt is letesszük mint a cigit.ez a legjobb fogamzásgátló nem?
ez a része a kapcsolatunknak soha nem volt az igazi,és szerintem pont emiatt fogunk különválni pár év múlva..........

asszem felkelt Patrik..........igen felkelt.
megyek

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Leonak elfolyt a magzatvize! Hamarosan babázik!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Demetnik: Azért nem jó a ma este és az egész éjszaka, mert az orvosom Pesten lesz.

Meg most jött Apának ez a hátfájása, nagyon brutál, tényleg rettenetesen fáj neki, mozdulni alig bír. Szóval egyelőre az összebújós babacsalogató módszer is kizárva.

Ettike: Nekem is ezt csinálja Janka, olyanokat balettozik odabent, hogy gyakran sziszegek a fájdalomtól. És megint egész éjjel meg sem állt, és gyakran van olyan érzésem, hogy menten kiszaka d magzatburok.

Tisa: Jaj de jó már nektek, szívesen lennék olyan 2-3 héttel előrébb. :)

Már napok óta nem tudok aludni, minden bajom van éjjel. Nem tudom hogy lesz így erőm a szüléshez :shock:

Kép

Kép
sildi83

Leo: Mennek a drukkok! ++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép
sildi83

Hajrá Leo!!!

sildi: Lehet, hogy front, lehet, hogy állapot, de én sem alszom jól, próbálj meg nappal ledőlni, nekem az többet ér, mint egy rossz éjszaka.

icamica

Icamica: Hát az lesz, csak most ráadásul mindenben segítenem kell Apának (öltözés, felkelés, dolgok odahurcibálása....stb), és hát egy cseppet sem nyugtat meg, hogy ha most kéne szülni, akkor neki is kéne egy ágyat kérni mellém :roll:
Szóval én most már inkább a jövő hétre kérem szépen a szülést
:)

Kép

Kép
sildi83

Az normális, hogy mióta nem szedem a magnéziumot vannak jóslóim? Halványak, de egyértelműek. Nem korai még? :?

icamica

Sziasztok4
Üzenet Lilianántól!:

"Eljött a Nagy Nap! Egy gyönyörű családtaggal bővült a Ruóczky Család! 22 óra 20 perckor 3705 grammal 58 cm-el megszületett Sára Lujza. Baba és Mama jól vannak!"

Gratulálunk nekik! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok lányok!
Úgy látszik ha nem jövök egy-két napig mindíg születnek új babák.
Sziszikének és Kikocskának hatalmas gratula!!!
Leonak mennek a drukkok.

Kép
Kép
gaba_30

Lili!

Gratulálok Sára babához! Szép méretek! :D

Leo!

Ügyesek lesztek! Csak így tovább! Mennek a drukkok.
Vendég

Tudtam,hogy be kell nézni!
HAJRÁ LEO!

Ettike veled együttérzek,ahogy eddig Tüneménnyel a bolond párja miatt.Bár az enyémnek pénzben több a felelősségérzete, na meg a háttérkörülményei is jobbak.
De ez a sex dolog,havi 1et csökkentettük most le a baba miatt, nehogy kilökje belőlem,vagy nem tom méééért? :shock: :oops: :? :?
És nálunk is ez lesz a gond, ezért fogunk külön menni, meg volt is mindig emiatt.De hááát ezt a bolondot szeretem :oops: :oops: :oops:
Ettike a remény hal meg utoljára, lesz ez még így se!!! :lol: :lol:

Ica ilyen idősen már normális szerintem a josló, gyakorol,edz a méh.36-37 héttől szokták abbahagyatni.Az meg hogy milyen erősségű gondolom embere válogatja.

Húú én nagyon jól aludtam az éjjel,még csak fordulásoknál sem fájt a pocak,nem húzódott, félek lesz ennek böjtje.

kocska

Lili!!
Lemaradtam :D Ügyesek vagytok gratulálok!

Kép
Kép
gaba_30

Pedig most akartam írni, hogy ez az idő nem kedvez a babáknak.
Két ismerősöm is van, aki most túlhordja a picit. Az egyik 23. a másik 25. óta...
De úgy látszik másnak használnak a frontok.
Vendég

Közben azóta olvastam és
Leonak szurkolok nagyon! +++++++++++++

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Micsoda fejlemények!!!!! :D
Lili&ananak és a pici Sárának hatalmas Gratula!!Jó egészséget és sok tejcsit nekik!! :D

Leonak mennek a drukkok ezerrel++++++++++++

Lányok!
Tegnap délután óta fájdogál a pocim.Van hogy rendszertelenül,van hogy van benne egy pici rendszeresség(20 perc)
Éjszaka is alig aludtam vmit,mert görcsölt a hasam,de ahogy én figyeltem,csak ilyen 20 percenként.Amikor enyhült bealudtam,amikor viszont erős volt arra felébredtem!Azóta folyamatosan érzem,hogy fájdogál!! :? Persze szerintem ez még nem jelent semmit!!Csak egy picit fáradt vagyok,mára meg annyi mindent terveztem,közte palacsinta sütést is :D
Szegény páromat most zavartam le a boltba tonicért mert úúúúgy megkívántam jó hidegen........
Na megyek,de szerintem folyamatosan felnézek,kíváncsi vagyok az újabb fejleményekre!!

Szép napot mindenkinek!

Kép
demetnik

Jó reggelt!

Nagyon jó ilyen klassz hírekre ébredni.

LILI˛&ANA: GRATULÁLOK SÁRÁHOZ, SZÉP NAGY BABA LETT. :)

Leo!
Veled vagyunk, Te is légy ügyes!

A párom ma dolgozik, úgy hogy megint anyás napot tartok. Elmegyünk kirándulni, persze, csak az erdő szélére merészkedünk.

Cat!
Tudod, hogy két erdei úton is át lehet hozzátok menni tőlünk? Na, ezt ma nem próbálom ki! :)

Nekem egyre nehezebben megy az éjszakai alvás. Megkérdeztem a csontkovácsomtól, hogy ez az oldalfájás a terhességtől van-e vagy pedig a sérvemtől. Azt mondta, hogy ezt sajnos nem tudja megmondani, mindkettő okozhatja. Meglátjuk, ha kijön a baba.

Tisa!
Édes vagy ezzel az összebújás dologgal, de a terhességem óta nálunk sem igazán működik a dolog. Én nem is nagyon kívánom, a férjem meg félti Lucát, így ő sem erőlteti. Meg valahogy szerintem olyan röhejes, amikor ilyen gömböc nőcik szexelnek. :oops: :)

Tegnap kaptam még egy elöl gombolós hálóinget, úgy hogy most már teljes a kórházi szettem.

Továbbra sem érzek semmit. Luca tök jól eltáncolgat odabenn. :lol:

Kép
gesztenye74

A János honlapján a kórházi csomag részeként írják a "müzlistálat fejéshez".
Ha én beviszem a mellszívómat, akkor is kell ez a tál?
Én sokkal inkább tudom elképzelni a mellszívó használatát, mint a "kézi fejést".

Ti mit gondoltok?

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Lilinek gratulálok Sárához!!!Szép nagy baba lett!!

Leonak pedig szorítok!Hamarosan már ő is babázhat!!

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Leo hír!

Megérkezett Lea baba!!!!
2500g és 50 cm.
Baba és mama jól vannak!

Kép
hanna30

Hatalmas nagy gratula a 2 Nagycsajnak, Lilianának és Leonak! És hatalmas nagy gratula a 2 Kiscsajnak, Sára Lujzának és Leának!

Sok boldogságot Mindkét családnak!

Kép

Kép
Kép
tisa

Húúú, micsoda baba eső!!

Lilianának és Leonak gratulálok!!!

Demetnik: Én azt olvastam valahol, hogy a tonic is lehet baba-csalogató. Bár én is ittam már és semmi nem történt :)

Kép

Kép
sildi83

LEO!
GRATULÁLOK!
REMÉLEM, HOGY MINDEN RENDBEN MENT! :) :) :)

Kép
gesztenye74

Leonak is hatalmas gratula!!!Jó egészséget és sok tejcsit nekik is!! :D
BABAESŐ!!!!Ki lesz a következő??????? :D

Hát lehet,hogy a tonik is babacsalogató,de nekem most annyira jól esett,hogy csak na!!A picilány pedig szerintem úgyis akkor jön,amikor ő akar.Főleg ha olyan makacs már most,mint az anyukája :D
De most,hogy írtad ezt a dolgot(én ezt nem tudta)Sildi,azért egy picit reménykedem :oops: Bár nekünk még van időnk!!

Kép
demetnik

GRATULÁLOK LILIANÁNAK ÉS LEONAK!!!!!!!!! Kép

Kép

Kép
tasin

Leonak is hatalmas gratula!!!!

Úgy látszik csak az én pici fiam nem akar kijönni... pedig olyan szép idő van!!

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

NAGYON-NAGYON NAGY GRATULA LILIANANAK ÉS LEONAK!!!!!
ÉLJEN LEA ÉS SÁRA BABA!!!!

JAJJ LESZAKAD A DEREKAM ÉS GÖRCSÖLÖK, SZÜLNI AKAROK!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Csajok mondtam apának ha nem lesz semmi jövőhéten vasárnap huncutkodunk mert már nem sokáig bírom ezt az állapotot.Tiltakozik de akkor meg megerőszakolom!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Remélem a front rám is hatással lesz persze csak akkor ha szülés lesz a vége. :roll:

Na megyek fekszek a kanapén az legalább megy még.[/b]

Kép

Kép
gabka7926

mi sem szülünk ma sem.........

leo,lilanna:

gratulálok a lányokhoz.

Alexot 3251grammra saccolták,teljesen normális súly.még dokibá is meglepődött.aztán lehet majd alig 3 kilóval születik.
ma nem vizsgált mert szült egy kismamája,és oda sietett,hétfőn megyek legközelebb.pedig jó lett volna ha megtúrkáll.......
na mindegy addigra biztosan haladunk.és 8.-án legkésőbb indít.aszonta húsvétra így is úgy is itthol leszek gyerekkel a kezemben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
addig azért nem akarok várni.

ilyen szelet.......és a gyereket persze ez sem érdekli.......

na lefektetem Patrikot mert már ííírtó hisztis.

Kép
Kép
ettike

most nézem leonak is villám szülése lehetett :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Látom belehúztak a lányok is, h egyenlítsenek! :wink: :lol:

Hatalmas gratula Lilianának, Leonak, Sárának és Leának! Na meg persze az apukáknak is!!!!

És akkor itt a friss tábla!
Továbbra is hihetetlen számomra ez a tömeges kiírt idő előtti szülés :shock:, kíváncsi vagyok mikor szakad vége a folyamatnak!

Kép

Zsu
svs

Mi libegőzni voltunk délelőtt, aztán anyuméknál ebédeltünk. Emma nagyon élvezte a programot, kár, h ilyen messze van tőlünk, kb. 35 perc volt kocsival az út, majdnem elaludt hazafelé!
Jól teleettem magam, most mozdulni sem tudok- pedig lenne mit csinálnom! :oops: :roll:

Azt hiszem, ledőlök egy kicsit! 8)

Zsu
svs

Sziasztok!

Gratulálok az összes új anyukának ,és nagyon boldog életet kivánok a babáknak!!!!!!!!

Gabka,szerintem,még ne eröltesd a szülést,még jócskán van idöd!A babának sem mindegy meddig van odabent,meg tudom ,hogy ilyenkor már nehéz,meg sok,meg kiváncsi is az ember,hogy ki is lakik odabenn,de ilyen sose lesz több az életedben,mint az elsö várandósságod.Próbáld meg a jobbik oldalát nézni,kiélvezni az utolsó perceit!Hidd el a máűsodiknál még nehezebb lesz(ha terveztek még másodikat...).Bocsánat,hogy ilyenekkel traktállak,csak nekem pl hiányoznak azok a pillanatok amit Botival még megkaptam,most meg Boti miatt szállnak el.Persze ennek ez a rendje,csak miondig amikor olvasom,hogy mennyire siettetnéd eszembe jut...nem tudom mennyire volt érthetö,el is dugulok inkább...bocsi

Kép
Kép
gizu

Sziasztok!

Megjöttem a heti tanácsadásról. Minden rendben a védőnő szerint nem nagyon szülünk hamarabb.

Örömmel olvastam vissza, hogy mennyi sok baba született a héten.
Jövő hétre a sok 04.04-re kiírt csajok vannak.

Ettike: szomorúan olvastam, hogy még midig semmi :( sajnálom, hogy ilyen össze vissza vannak a fájások.

Cat: szupi a falvédő

Tehát: Leonak, Liliananák, Sziszikének és Kikocskának gratulálok a babákhoz nagyon jó egészséget és sok - sok tejet kívánok.

Kép
evike79

gizu:semmi baj nem haragszom.át igen eléggé sok minden hajt de már úgy várom, hogy visszakapjam egy kicsit a testem.És olyan jó lenne már látni Andrist!Mi csak 1 gyereket tervezünk.
Látom te már nagyon a finisben vagy!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Bocs, hogy írogatok Nektek Csajok. :)

Beszéltem Leoval. Jól vannak! Csodaszép Lea baba!
Majd jön a részletes beszámolóval.
Köszöni a gratulációkat, tolmácsoltam ám neki. :wink:

Kép
hanna30

Gratulálok Sziszikének, Judynak, Kikocskának, Lilinek, és Leonak is!!! Nagyon lemaradtam!! Beindultak a babusok!!! Minden babának nagyon jó egészséget, és sok tejcsit kívánok!!
Zsu! Átírnád Pepe születési adatait? Hugom rosszul értette, 3100 grammal született, és 54 cm-re emlékszem én is amúgy a szülésnél, de a papírokon 56 cm szerepel... :lol:

Na, akkor hozzákezdek ismét az élménybeszámolóhoz.
Hétfő éjszaka nehezen aludtam, mert sokat görcsöltem. Kedden reggel mentünk ctg-re, és ott is kimutatta. A szülésznőm megvizsgált, és vérzett egy picit (a méhszáj nyilogatástól), 1 újjnyira nyitva, így befektetett a pathológiára. Napközben elmúltak a fájások, de éjjel ismét jöttek. Szerda reggel elment a nyákdugóm, majd délután is folydogált valami véres. Akkor megnézte az ügyeletes orvos teszttel, nem tudta eldönteni, hogy a magzatvíz-e, így leküldött a szülészetre. Szerencsém volt, mert éppen a fogadott szülésznőm ott volt, mert szült egyik kismamija.
Ja, még azt közben megírom, hogy a főorvos amikor vizitelt, nagyon megijesztett, hogy miért akarok én a császár után normál szülést, nagy a rizikója, a seb felszakadhat. Hiába 7 éve volt, azt mondta, hogy nem kellene.
Saját dokimat felhívtam, és ő megnyugtatott, hogy ha szépen kilogatok,és megy a dolog, akkor normál, de ha bármi van, azonnal császár, persze ő sem hagy majd engem szenvedni, szakadni!

Szóval lementem a szülészetre, és ott a ctg-re tettek fájások nem nagyon voltak, a szülésznőm megvizsgált, akkor azonban elfolyt a magzatvíz!!!! Ekkor szóltam apának, hogy Marci nélkül jöjjön, (mert akkor akartak jönni meglátogatni), ez volt kb fél 5-kor délután.
Majd ahogy megérkezett, lassan már jöttek a fájások, de még nagyon lightosak, kibírhatóak. Azonban szépen, 2 újjnyira ki is tágultam, amikor átkerültünk a szülőszobára. Akkor volt kb 7 óra.
Mi az 1-es szülőszobára mentünk, volt kád (nem sarok, csak sima kád). Nagyon szép a szülészet, majd teszek fel képet, igérem, már lassan tényleg eljutok odáig. Úgy néz ki, mint egy hotelszoba!!! Képek a falon, zöld bőr fotel, szék, stb.
A férjem végig azt mondta,hogy ő nem lesz bent a szülésnél. De nagyon büszke vagyok rá, mert egész végig bent volt, nem hagyott magamra.
Kádban is voltam, labdán ültem, a párom pedig tusolta a hátam.
Már 8 után jöttek az erősebb fájások, akkor már nem tudtam felkelni, két fájás között pihentem, mert napok óta alig aludtam, fáradt voltam.
Aztán amikor eljutottam odáig, hogy éreztem a tolófájásokat, akkor mondta a szülésznőm, hogy hiába a testem azt érzi, hogy nyomnom kell, ellene kell lennem, vissza kell tartanom, mert még a méhszáj teljesen nem tünt el, és a baba nem tud így szépen kijönni, lila lesz a feje, stb Illetve még Pepe feje nincs felkészülve, mert ilyenkor még a csontocskák (mert nincs összenőve a fején) összesimulnak, vagyis valami ilyenre emlékszem!! :lol:
Ez kb 1 óra lehetett. Ez volt a legnehezebb, legfájdalmasabb. Ilyenkor a fájáskor a párom kezébe csimpaszkodtam, úgy szorítottam, hogy véraláfutásos lett a keze, és közben nagy levegő vétel után fújtatni kellett, mint egy kiskutya. Nagyon profi a szülésznőm, Tigyi Zsuzsi, akinek nagyon sokat köszönheteK!!!!
Közben megjött a dokim is. Amikor teljesen eltünt a méhszáj, akkor szólt Zsuzsi, hogy lassan majd a fájáskor nyomhatok. Fájás szünetében elgyakoroltatták velem, hogy mit kell tennem!!
Lábat felhúzni, fejemet is teljesen, szemet becsukni, és nagy levegővel addig nyomni (úgy mintha a szülésznő kezébe akarnék kakálni), ameddig bírom a levegővel. Ez nagyon hosszú idő amúgy!! Aztán ha még tarta a fájás, akkor akár 1-2- szer még lehet levegőt venni közben, és ismét nyomni, hogy legyen Pepének is levegője. (Őt végig ellenőrizték, hogy szépen dobog a szive, és nincs kifáradva, bírja!!!)
Végig bíztattak, hogy nagyon jól csinálom, ez a kitolás is kb fél-háromnegyed óra lehetett szerintem. Nehéz volt néha megállapítani, hogy mikor jön a fájás, mert Pepe feje amikor már alul beékelődött, azt éreztem ,hogy szétszakít. De a fájást a hasamban kellett érezni, és csak akkor nyomni, mert fájás nélkül a baba nincs felkészülve.
Utolsó előtti előtti fájásnál a doki nyomott egy érzéstelenítőtt oda lentre, majd a következő fájásnál gátat metszett, és az uccsónál kibújt Pepe feje, és utána a szülésznő a vállacskáját is szépen kifordította, és kisegítette. Csodás érzés volt, amikor a nagy levegőt vettem, láttam, hogy a feje már kint van, nagy erőt adott, és kinyomtam a testét!!!
A párom végig segített, a fejem ilyenkor tartotta, nyomásnál, majd amikor megszületett, akkor Pepét a hasamra tették, és nem sírt!!! Apa meg is ijedt, hogy miért nem sír, de megvígasztaltuk, hogy ez így természetes, hiszen még a köldökzsinórból is kapja az oxigént, és a tüdeje szépen lassan áll át a kinti életre. Aztán APA ELVÁGTA A KÖLDÖKZSINÓRT. Majd rendbetették Pepét, ott a szobába, és apa babázhatott is. Engem a doki még rendbetett.
Nagyon megdicsért a szülésznő, és a dokim is, hogy azért is ment ilyen szépen a szülés, mert fejben én nagyon fel voltam készülve, nagyon akartam, hogy ne császár legyen!!!
Ja, előtte a méhlepény is szépen kijött, majd a dokim leellenőrzte, hogy az előző vágás nem sérült-e, természetesen semmi baja nem lett!!! Majd vart. A párom meg is szólalt, hogy ennyi idő alatt én egy pulcsit megkötök, röhögött is rendesen!!! De szép munkát végzett!!!
Majd halvány fénynél babáztunk 2 órát!!! Szopizott is Pepe, jött neki előtej!!! Nagyon ügyi volt. Aztán mindenki felkerült a helyére.

Másnap a főorvos amikor mondtam, hogy megszültem, mondta, ohgy látta rajtam, hogy nagyon hüvelyi szülés párti vagyok!!! :lol:

Mindenkinek ilyen szép élményekben gazdag, viszonylag könnyű szülést kívánok!!!!
Leírhatatlan érzés, és kötelék alakul így ki. Már össze tudom a császárral hasonlítani, és nagyon örülök, neki, hogy ezt így eltökéltem, és végig is vittem.
Már 10 nap ugyan eltelt, de nem fáj a seb, semmi gond nincs vele.
Annyi, hogy picit az aranyerem kijött, de sebaj!!!!

Kép

Kép
eda7

Pepe néha 80-at szopizik, sőt most délben 90-et evett. Mennyit szabad neki? Nem sok ez? Bár nem bukik, jól elvan. Kicsit KO utána...

Kép

Kép
eda7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: