Megjöttünk!
Rencsi, valószínűleg minket szúrtál ki, ugyanis én voltam az, aki az UH szobából kijövet a magam szolid módján azon örömködtem, hogy a tüszők megvannak. Ezt nehéz lehetett nem meghallani.

Tényleg szép, csaknem kocka formájúak voltak a monitoron (alig fértek el). 5 nagyot láttam, 1 közepeset és 1-2 kicsit. Végül 6-ot sikerült leszívni.

Először aggódtunk, mivel mi nem a tüszők eldurranásától tartottunk leginkább, hanem attól, hogy nem lesznek eléggé érettek és a Doki is ezért hagyta utolsónak a páromat, hátha az a pár óra valamit még segíthet. A lényeg: a 6-ból 5-öt meg is szúrtak, ezek a petesejtek mind 10-es minőségűek. A hatodikat talán holnap még megpróbálják megszúrni, ha addig megérik, de ez erősen kétesélyes. Nagyon örülnénk 3, szép embrikének, vagy 2 nagynak és az utánérlelt picinek, talán ez még jobb is lenne. Mivel jártunk már úgy, hogy 7-ből csak 2-t kaptunk vissza, egyelőre csak csendben reménykedünk, amihez kéretik némi kollektív drukk.

A reggeli UH-n is és a délutáni konzultáción is szoba került a sok futás, Dévisz nem kis mértékben ennek tulajdonítja az eddigi sikert. Teljesen egyetértünk a véleményével. Persze nyilvánvaló, hogy az otthoni futógép kényelmét nehéz überelni, de ha valaki naponta legalább 3-szor megteheti, hogy fut 15-20 percet, érdemes ezzel is próbálkozni.
Rencsi! Kérdeztem Déviszt a PICSI-ről. Azt mondta, hogy a legnagyobb gond a hozzá való szerkezet beszerzésével van, az ugyanis laza 40 milla.
A Cetrotide-ot általában akkor kell elkezdeni, amikor a legnagyobb tüsző átlagmérete eléri a 14-15 mm-t. Ez a szuri az esetek 90 %-ában megakadályozza a tüszők idő előtti elpukkanását. Az elsőt olyan helyen kell beadatni, ahol esély van újraélesztésre. Ne ijedj meg! Ennek az esélye kb. akkora, mint meghalni egy Maripentől. Mi a legközelebbi kórház szülészetére mentünk az elsőt beadatni, ez jelen esetben a Jáhn Ferenc Kórház volt. Az ügyeletes nővér mondta is, hogy már megszokta, hogy a Forgách Intézet páciensei ezzel a szurival odamennek. Mi csak mosolyogtunk. Nem akartuk az orrára kenni, hogy mi a konkurrenciától jöttünk. Egyébként itt történt az, hogy a nő elferdítette a tűt, majd közölte, hogy a betegtájékoztatóban szereplő 45 fokos beadási szögnek megfelelően már eleve elferdítve van a csomagolásban a tű. Hát persze, mi meg nem láttunk semmit.

Ezt követően kb. 10-15 percig ott ültünk, addig volt is egy kis bőrpír, meg viszketés, súlyosabb dolog viszont nem. Ezek a tünetek azóta is megvannak, de ez nem komoly, inkább csak egy pár percig tartó kellemetlenség. Remélem, azok a 6-8-as tüszők szép nagyra nőnek majd. A 10-es endometrium a ciklus 7. napján tökéletes.

Azt nem tudom, hogy az endometriózis mennyiben jelent majd nehezített pályát. A lényeg az, hogy bízzál a Dokiban.
Kati: nyugodj meg, péntektől Szimbáné szobafogságra lesz ítélve, tehát végérvényesen és visszafordíthatatlanul ránk tör a tavasz. Most már nem kell reggelente az intézet előtt fagyoskodnunk, így semmi értelme a további hidegnek.
Modrooka! Én is végigkérdezgettem a családom hölgy tagjait a terhességi tünetekkel kapcsolatban és egybehangzó vélemény, hogy bármi lehet. Mindenki, mindegyik terhességét máshogy élte meg. Mivel teljesen normális dolog az, ha valaki egyszer érzi a szurkálást, görcsöl, rosszul van, stb., máskor meg semmit sem érez, ezért nem érdemes csupán a tünetek alapján kombinálni. Majd az UH megmondja a tutit, csak ki kell várni.
Köszönjük mindenkinek a drukkokat, de - ha van még tartalékban - kérünk még, mert a neheze még hátravan.