A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Az én picinyem 7 órát aludt éjszaka egyhuzamban. Szerencsére olyan durva cicirobbanás nincs.

Amy, jól néz ki a hordozóha megengeded, én a miénkkel szerzett tapasztalatok alapján írnék néhány hiányosságot ,8persze, lehet, hogy nincs igazam, nem ismerem ezt a fajtát, csak a kép alapján): Szóval az enyémben oldalt fekszik a baba, a hasa van felém, szinte a mellkasomra kuporodik. Így tud szopizni is bármikor, ha a rolót felhúzza a büfésnéni( :lol: ), a külvilág felé láthatalan a dolog.És inkább magzati pózban van, lábai kicsit felhúzva, nem mint a képen, kiterülve. Talán úgy kisebb is a megterhelés az anyai gerincnek. Nem akartam okoskodni, mondom, nem próbáltam még semmilyet, csak ami van( Babasling)
Boldog 2 hósfordulót Vendinek, szerintem egyre inkább rád hasonlít :D

Kreiszi, nagyon szép a történeted, köszi, hogy megosztottad :D .

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

zsuzsi remélem én is, h így marad a jó testvéri viszony és szeretik majd egymást!
most szaladtam ki a teraszra 3x, cumi kiesett+ felébredt, a legközelebbi kajaosztást jelez,mert nagyon szívja azt a kis cumikát :lol:

Kép
kaandi

Sokan írtátok, hogy nem az a két óra számít, nekem még is nagy fájdalom, hogy az teljesen kimaradt. Hiszen nekem kellett volna egyből megölelnem miután megszületett, de ez a kiváltság a páromnak jutott. Még szerencse, hogy ő ott volt és ez a két órát nem idegenekkel kellett eltöltenie...

gerendai zsuzsi: hát tényleg elég hasonlóan alakult a szülésünk. Egyelőre még nem sikerült feldolgoznom, hogy ilyen balul sült el, nem tudom hogy valaha sikerülni fog-e. De a legfontosabb, hogy egészséges, nyugodt és jókedélyű kisbaba, úgyhogy ennél többet már nem is kívánhatnék. :D

Abencze: köszi az infót,most próbálkozom a másik szemeteszacsival. Úgy tűnik, hogy ez be fog válni. :)

Az élet apró örömei: 1 hónap után, tegnap végre tudtam rendesen zuhanyozni. Beforrt a seb és lekerült róla a tapasz. Tudjátok milyen nagy élmény volt 1 hónap után egy rendes zuhany? :D

Julcsi: múltkor én is ezt kérdeztem anyutól. Szerinte napközben ébresszem fel, ha már 4-5 órája nem evett, hogy meglegyen a rendszer és ne legyen az, hogy megfájdul a hasa, mert hirtelen sokat eszik. Éjszaka viszont hagyjam aludni. Azt hittem, hogy ez meg fogja zavarni az éjszakai 6 órás alvásokat is, de nekünk eddig bevált.
Ma fogok írni a tesódnak, kicsit zűrös volt a tegnap... :?

Amy: a fejsimogatás nálunk is nagyon bejön. Akkorákat mosolyog közben... nagyon szereti... :D

Nicko: mi a Hipp Pre Ha-t használjuk. Nekünk azt mondták, hogy mindenképpen pre-t használjunk, mert az kevésbé okoz hasfájást a babának.
Egyébként Hannababa nagy cumis. Sokszor adunk neki, de nem mindig igényli. Sokszor kell neki az elalváshoz,de már nem riad fel, ha kiesik. Bezzeg az elején. Volt olyan, hogy 3 órán keresztül azt "játszottuk", hogy cumi betesz, 2 perc múlva Manóka kiköp, majd cumi megint betesz.... de mostanra már nagyon jól megy neki és nagyon jól megnyugtatja. Szerintem ehhez is idő kell, amíg megtanulja.

Egyébként az elalvás nálunk úgy történik, hogy az ölben való ringatózás kell ahhoz, hogy elálmosodjon, de igazán elaludni csak a kiságyban tud, mert az kényelmes neki. Ezért amikor látom, hogy már félig alszik, leteszem a kiságyba, ilyenkor felriad, nyüglődik 5 percet, aztán egyedül szépen elalszik. Szóval szerencsére nekünk az altatás nem tart sokáig. :)

Mensi: hát ez fura.... én már 3 hete nem szoptatok és még mindig semmi... :? nem mintha annyira hiányozna, de nem kellene már???

Kangu: szerintem mindenképp menj el... aztán majd az orvos eldönti, hogy megvizsgál-e így vagy sem. Sokszor így is csinálnak vizsgálatot, ha valami baj van...

Panna
pandusika

Zsuzsi, annyira megható volt a szülésed storyja, köszönjük! Csak most olvastam el!

Kép
kaandi

Ladmon, este kilenctől reggel hétig szopi nélkül, azám :) ja és ugye felváltva cicizünk, tehát az esti cici újra csak olyan de. tíz-tizenegy körül jön. De általában nincs durván bedurranva, egyszer kellett fejni csak, mert nagyon fájt, gyerek meg a másikból jóllakott.

Büfésnéni nekem is minden szopinál eszembe jut :lol:

Amy, én is néztem ezt a kengurut, csak 26 rugó újonnan, használtan se láttam 19 alatt :? szóval sztem drága ahhoz képest, hogy három hós kortól már lehet az ültetősben is hordozni a babát, és olyat lehet venni akár 4-5 ezerért is használtan, 8-10 körül újonnan.
Szerintem amúgy ki kellene valahogy először ezeket próbálni, mert Adrinak egyelőre úgy néz ki, hogy a hordozókendő pont a "bezsugorítás" miatt nem jön be, nem szeret korlátozva lenni a mozgásában (amúgy szerintem ezért nem szeret babakocsizni se, mert a hideg miatt nagyon be van bugyolálva).

Úgy néz ki, Adri is betalálta a hüvelykujját, rajtakaptam ma, hogy szépen behajtogatta a kis szájába :) Gyanús, hogy ezért tudott tegnap délelőtt önállóan visszaaludni, mikor felébredt egy időre... most is hallom, hogy beszélget, pedig mikor letettem, aludt, de hagyom, hátha ismét visszaalszik... épp elkészültem az ebéddel...

KépKép

KépKép
stelly

stelly: mindig bízom a hsz-aidban, mert sokszor nagyon hasonlóan működnek a lánykáink! Kicsit újra aggódtam, hogy azért még kicsi ahhoz, hogy ennyi ideig ne egyen, de úgy látom, előfordul az ilyen.
Én reggel mindig fejek a másikból, mert kénylmetlen, és már tutira tudom, hogy azt nem fogja csak 3-4 óra múlva használni. Addig meg lesz újabb adag benne.

Hüvelykujj az istenkirály!!! Nemrég még utáltam, hogy szopizza, de sajnos ennek köszönhetjük, hogy nyugiban el tud aludni. Akkor meg egye fene, legyen!! Amíg nem éjjel-nappal csinálja, addig nincs gond!

Ebéd itt is kész: bevállaltam a borsófőzeléket. Kíváncsi vagyok a tej+borsó párosításra, de szerintem van ő már olyan nagylány, csak nem okoz már gondot odabent!
(Vagy lehet éppen most fogom jól megszívatni a gyereket és magamat is.... 8) )

ladmon

nálunk a borsófőzi székrekedést okozott babának-mamának:) :lol: de ennyi volt az össz hatása

Kép
kaandi

mennyit irtok már ha nem vok egy kicsit :-)
mandarin fiu alszik, ugy fél orája, elötte negyed 7 ota semmit. a cumit probáljuk hanyagolni, tegnap reggel ota nem volt a szájába.
és követem bölcs suttogo tanácsait, kikapni a gyereket az ágybol majd ha elhallgatott vissza. igaz a derekam már leszakad, de nem adom fel.
már csak a cumi miatt sem. néha ugy csodálom magam h ilyen birka türelmem van. probáltam becsavarni h ne kalimpáljon
ha már becsukta a szemét. hát még jobban visitott de én jot mokáztam, érdekesen nézett ki:-))
már sétáltunk is, olyan gyönyörüen sütöt a nap. lehet du derbizünk még 1et.
j
ulcsi: kell ezért fizetni ha letöltöm az édes álmot? mi ez anyári kerti buli? én is én is

andus: na akkor én ezt el.....!mi már nem is 1x vtunk tömegben, de nincs semmi baja. most jol megijesztettél.

bogi: én is ezen gondolkodtam már, lehet meg kellene etetnem még fél 11 felé, hátha akkor nem kel fel. csak ugy félek változtatni, nehogy boruljon a jo kis rendünk.

nilabali: szuper h jobban vagy. nektek is szép napot

zétivera: örülök h kicsit jobb a helyzet. meglátod megoldodik minden

kangu: jobbulást hunornak

stelly: nem szokott olyankor ásitani.komoly ordit? mandarinnak meg az jön be ha minél jobban ráz.
kreiszi: szerintem minden történet gyönyörü, a tied is!

panna: igen én is pre-t adok csak én a nestlet. most megprobálom a nem cumit, nálunk mindig arra riadt ha kiesett, igy is nehéz elaludnia mert jár keze lába, akkor ne legyen már még 1 tényezö ami akadályozza.
tényleg van még akinek a picije ilyen, mármint h becsukja a szemét és akkor elkezd járni mindene, felébred?

Kép
Kép
nicko

Zsuzsi, Stelly: köszi az észrevételeket, én sem tudom, hogy milyen lehet ez a kenguru, de ebbe is fel lehet ültetni később, kifelé és befelé is fordíthatod a babát, és akkor meg is lehet szoptatni... Abban igazad van Zsuzsi, hogy lehet, hogy jobb a babónak, ha feléd fordulva van.... nagyon kéne nekünk is valami hordozó, mert csak könnyebb vele mozdulni, mint a babakocsival.

De jól esett Zsuzsi, hogy írtad, hogy Vendi rám hasonlít!!! :lol: :wink:

Panna: ezek szerint akkor másnál is működik a fejsimi :D !!! Ez jó!!!

Mensi: néha mintha nekem is lennének előjelek, kis görcsök, stb, de még nagyon nem hiányzik.... jó lenne minél később....

Borsófőzeléken már én is gondolkodom egy ideje, de még nem csináltam... Ladmon, kíváncsi leszek nálatok hogy válik be...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Csajok, úgy félek, hogy elapad a tejem, mert megjött!!!! :cry: :cry: :cry:

Kaandi: Én is ma kaptam felvilágosítást, hogy 2szer 18ezer forint a rota vírus elleni oltás! :shock:
És azt neked mondták, hogy vigyáznotok kell az oltás után, nehogy elkapjátok a vírust, mert a székletükkel ürítik a babák? :?

Eszter: Igen, fogamzásgátlót szedek, dokim ajánlotta.

Bogi, köszi, jó éjszakánk volt, 5kor kelt fel enni Bencus, és utána aludt fél 9ig. :D

Ladmon, remélem nálam is csak valami kósza vérzés van. :?

Kreiszi, köszönjük a szüléstörténetet. :)

Panna örülök, hogy rendbejöttél. :lol:
zsu83

Húúúú csajok ti aztán tudtok irni nem vagytok semmik.
Amy:
Nagyon szép Vendi baba.
Ladmon :
Édes Esztike is,tüneményes.
Belestem a képeket megnézni,szerintem nálunk vannak a világ legédesebb babái.
Zsu83:
Nem semmi pihiszéke van Bencének.Nagyon szép a kisfiad...egyszerüen engem megbabonázott...azok a szemek,és az a gyönyörü pofi...hát...zabálnivaló.
Millye
:Láttom töltöttél fel suttogót?Ez mit takar?Mert nekünk a könyv nincs meg,de már izgatja a fantáziám.

Sajnálom a nyügös anyukák táborát.
Nem tudom miért de az én Petrám nem nyügös...eszik -alszik,játszani is max 1-1,5órát bir...azt újra alszik.(nem alszik az én gyerekem tul sokat?Lassan aggodom hogy valami baja van...mert hogy olvasom nálatok milyen nyügi napok vannak.Vagy ez teljesen ok?)
Nálunk igaz a cumi nem csak elalvásnál van,mert ha nem adnék neki cumit akkor a kezét szopja...
Szoritsatok értünk lányok,holnap megyünk a TbC oltást megkapni.Úgyanis itt ezt az oltást nem adják(mondván hogy a dánok nem tüdöbetegek)igy most kaptunk időpontot a korházba és beadják az én kis csillagomnak.Nem tudom hogy fogjuk viselni utána a napokat.Remélem nem lázasodunk be nagyon.
Mensi:
Ne is mondjátok...én olyan jól megvagyok nélküle...nem hiányzik.Pedig nálunk is egyre több jel mutat arra hogy megfog jönni.
Elapad a tej ha mensizünk?Én ilyet még nem is hallodtam...

Nicko:
Nagyon édesek a kiscipök.És akartam már irni hogy a fotoitók is szuperek lettek.Kicsit irigykedek hogy nekünk ilyen miért nem jutott eszünkbe,majd legközelebb :wink:
Panna:
Le a kalapal elötted.Nagyon erős csajszi vagy!Nem semmi amin átmentél,és nagyon sajnálom hogy igy kellet átélned életed első szülését.De ahogy olvastam a történetedet,nem birtam megállni hogy ne sírjam el magam.
Az első két óráért ne okold magad..nem te tehetsz róla.Az csak 2óra...elöttetek az egész élet.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zsancy: Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! Ez a dícséret nagyon jól esett az anyai szívemnek! :lol: :oops:
A szemeivel mindenkit megbabonáz! :lol:
De Petra baba, na és az összes topik baba is gyönyörűséges kisbaba! :lol:
Ne aggódj, inkább örülj hogy Petrát nem viselik meg ezek a csúnya frontok!
Drukkolok holnapra, de minden ok lesz! :wink:
zsu83

lányok szerintetek lehet az h nem elég erös a tejem már és nem elég neki?? nem tudom de olyan érzésem van h éhes. és tegnap amikor csak tápot adtam neki 2x akkor olyan nyugodt volt. most meg :? :?

Kép
Kép
nicko

Zsu: Már hogy apadna el?? Annyi lehet max., hogy megérzi Bencus a tej ízén és esetleg nem ízlik neki annyira, de őt ismerve van annyira kis éhenkórász, hogy nem fogja megzavarni.... Jól sejtem?? :D

kaandi:
Jaaaj, pont ettől tartok. Mert hasfájásunk sosem volt, csak azt "az erőlködünk órákon át" műsort utálom nagyon...
Na majd beszámolok 2 nap múlva!
Csak már úgy unom, hogy alig merek valamit megenni, közben meg valószínűleg a "félelmetes" ételek felétől senkinek semmi baja nem lenne!

ladmon

Bocsi, még nem olvastam, csak a Kreiszi szülését. Mamipara egyből :oops: nem is tudtam, hogy a mekóniumos vízből ennyi baj lehet :shock: és én hülye rákerestem és találtam bőven latin szavakat. De nem is fárasztom ezzel a csapatot, biztos mondták volna a kórházban ha oxigénhiányos lett volna Olivér (ő is mekónium miatt került ki császárral). Csak itt ez a gőgicsélés-dolog, azért ez elgondolkodtat. :roll: Remélem nincs összefüggés.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

A mai napig tényleg nem nyikkant meg Olivér, és ma is csak reggel azt a pár hangot. :oops: Lehet hogy csak többet kellene beszélnem hozzá?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nicko, a mi gyerekorvosunk szerint nincs gyenge, meg erős tej, az van a tejbe amire a babának szüksége van.

Ladmon: eddig nem zavarta az íze, ahogy láttam, jóllakottan kiterült az ágyon, és mosolygott rám a kölök! :D

Zétivera, nyugi, Olivér minden rendben van tutira! :)
zsu83

Olivér helyett Olivérrel :lol:
Beszélgess hozzá, és meglátod vissza fog válaszolni! :wink:
zsu83

Stell: köszönöm neked is a segitséget!Kezdünk mi is rendszerezödni,de valahogy a móndókázás nem megy....egy értelemes mondoka se jutott az eszembe.A napi program néha csuszik egy kicsit,de a fürcsi az tuti időpont.18:30 persze Petra sumákul mindig addigra akar vissza aludni.
Nicko:
Én hallodtam már olyat hogy az anyukának gyendül a teje...és ugymond "vizesebb".És akkor a baba még éhes lehet,mert nincs elég tápérték a tejcsibe,ami neki élég lenne.Vagy már nem annyi jön egy ciciböl mint eddig.Én jártam úgy mult hétem hogy azt vettem észre hogy a Petra üvölt még evés után...értetlenül álltam most mi lehet.Lemértem hát akkor láttam 80g jött csak ki a ciciböl és csont üres...igy gyors át a másikra és még onnan is evett 80g-ot.Utána teljesen jól volt.Kivirult.
De nagyon megilyedtem hogy talán apadok...igy gyors elrohantunk a Bio boltba szopis teáért....azota megint van tejcsi böven...néha majd kiduran.
Szerintem adjál neki tápot még ha kér...

zsancy

nicko: én nem tudom, mi ez az erős tej szöveg, de nekem gyanús, hogy eddig csak idősebb rokonoktól hallottam róla... A te döntésed ugyan, de ha elkezded tápszerezni, még kevesebb tejed lesz és le fogtok szépen lassan állni a szopiról!
Ha azt gondolod, hogy nem elég neki, akkor adj neki gyakrabban, amikor csak kéri, és elvileg igazodni fog a termelés az igényeihez!

zsancy: olvasd el a hétvégi hozzászólásaimat! :D Én is azon paráztam, hogy túl sokat alszik, de mi szerencsések vagyunk és kész! Aztán majd elromlanak lehet a mi babáink is, de addig ki kell élveznünk a sok alvásukat! (Nálam már ragyog a lakás!!)

Ja és nekünk sima mezei (függőleges) chicco kengurunk van, alig várom már, hogy használhassuk teljes üzemben (az van ráírva, hogy 2 hós kortól már lehet...). Szerintem mi ezzel is meg leszünk elégedve, babakocsival ugyanis jól ki kell gondolni, hova tudunk bemenni!

Na meg a 2 hós oltások és a bevásárlókp.: nem hiszem, hogy diftériás vagy szamárköhögéses lesz a gyerek a tömegben! (asszem ilyenek ellen oltanak 2 hósan) Ez már inkább csak óvatosság a védőnő részéről, de mi is megyünk már vásárolgatni gond nélkül...

ladmon

az előbbi (1 óra) hsz elszállt, közbe olvasom Ladmon is úgy vélekedik Zsu,ahogy én is gondolom, szóval nem hiszem, h a mensi miatt elapadna a tejed, reméljük Bencus is szopizik szépen tovább...... :D
Rota: Hát igen, nem semmi amilyen rész infókkal látnak el bennünket időnként, kicsit felháborító, mert hát ugye nem mindegy. Olvastam a januári topicosoknál, szintén járt így valaki,mint mi.

A másik dolgot, hogy vigyázni kell a kakival szintén máshonnan tudtam meg. Na erről ennyit!
Ladmon nem biztos, h nálatok bekavar a borsó,de tényleg már sokszor nekem sem jut eszembe semmi, ill. fogalmam sincs, h mit egyek ill együnk, mert főzzön a franc kétfélét a családnak, Örülünk ,ha egyféle sikeredik.... :lol:
Bocikám most elsietett sétára apával, remélem bealszik egy-két órára, már megint nagyon ráférne. Én is úgy vettem észre Stelly, h ha fent van 1-másfél v 2 órát, utána kellene h aludjon,mert különben túlpörög és nekünk is annyi.... :shock:

Na megyek porszívózok addig egy kicsit,mert aztán meg mehetünk Erikbabáért a suliba, aztán fél6 meg csípőf.szűrés...úgy elmegy mindennap,hogy na.

Kép
kaandi

Ja és Zsancy nálunk is van, h két ciciből eszik,mikor mennyi tej van és mennyi az igénye. Többnyire akkor, ha nagyon éhes, meg már nagyon sokszor 140 alatt meg sem áll + nem vagyok én sem tejcsárda, tehát ilyenkor a kettő cici kell. Aztán vannak napok mikor elég 150 hez csak egy.....én is beparáztam emiatt, de már ezen fenn sem akadok. A lényeg, h ciciből össze jön az adagja, majd termelődik helyette újabb,.nem igaz? :lol: :lol: igyunk sok folyadékot az a lényeg
,na tényleg megyek

Kép
kaandi

no de várjatok, én leszivom a tejet és üvegböl adom neki. azt észre vettem h csak nagyon pici föle van és a szine sem olyan már mint volt , nem ugy mint régebben. és kap hozzá tápot, de néha annyi van h elég a tejcsi is. komolyan olyan rossz kedvem van most. én akarom még adni neki. az is lehet h nem eszek annyit mint mult héten és elötte?!

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!
A mondókákra egy ötlet:
Füzesi Zsuzsannának a mondókáskönyv 1-2-3.Nagyon szépek és később is jó elfoglaltság a gyerköcnek.

Mensi:Kb a 4 ik hó ban szokott jelentkezni...olyankor a tej mennyisége kicsit csökkenhet...de ha többször cicire van téve a bébi meg sem érzi.Nem keverendő össze a sex elkezdése miatt abbamaradt szopival.

Kép
zümis

Ladmon, én is nemrég állapítottam meg, hogy Esztike hasonló típusú babának tűnik, mint Adri :)

Nicko, nem próbálod akkor inkább hason altatni? Csak mert akkor nem kezd el kalimpálni, és legalább arra nem ébred fel, hátha...

Zsu, ne stresszelj! A kettő nem feltétlenül függ össze!!! Tessék megnyugodni, rengeteget pihenni, és sok folyadékot enni-inni :) pánik meg felejtő! Szerintem a bogyótól jöhetett meg, és nyilván nem ajánlotta volna a dokibá, ha emiatt törvényszerűen elapdna a tejcsid.

Zsancy, szerintem örülj, hogy sokat alszik :) nekik még sokat kell, hogy szépen fejlődjenek :)

KépKép

KépKép
stelly

Zsu83: Örülök, hogy bevált a bogyó :lol: :lol: Milyen fogamzásgátlót szedsz?

Julcsi-79, Stelly: Köszönöm a bókot! :oops: :wink: Minden kaki után szoktam a csapban mosdatni , mert az jobban kézre áll... :lol: :lol:

zsancy: A Suttogó II könyv nézegessétek, töltögessétek! :wink: :lol:

Voltunk ma családi pótlékot, anyaságit stb intézni... :evil: senkinek nem kívánom azt a tömeget... amíg bent voltam a férjem vigyázott a babára... a melleim szétdurrantak a baba nem akart cumisüvegből enni... :oops: ma nem épp a legjobb a napom... a terhességi-gyermekágyi-t el sem tudtam intézni... de megbeszéltem a főnökömmel és bemegy nélkülem elintézni....
Nem tudjátok véletlenül, hogy nélkülem is el tudja intézni és kell hozzá meghatalmazás és mi az ami kell hozzá, hogy tudjon intézkedni? Meg a terheskönyv is kell, és ha igen akkor minek? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Nyugi Vera, megvagyok... :)

Gyógykezelésre kell járnom a térdem miatt, de már elég szépen
javulnak. :D

Oli tündéri baba, mint eddig is volt. :D Nagyon sokat gögyicsél,
teljesen olyan, mintha mondani akarna valamit. Imádom. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Babókám evet és a macival együtt pihizik a pihi székébe...és alszanak :P
Millye:Köszi...megy a letöltés :P

Én ugy tudom sokon múlik hogy az anyuci mennyit eszik és iszik..persze ezt nem úgy értem hogy hizunk el :wink:

Nicko:
A védőnénink szerint ha a baba nagyon nyafi és nem tudjuk eldönteni hogy éhes-e vagy nyűgös meg lehet úgy is állapítani,hogy a kutacsát megnézed hogy nem-e horpadt-e.Óvatosan meg kell ott neki simogatni.Mert ha horpadt akkor valószinű éhes vagy szomjas.

Kaandi:Hát örülök hogy van tejcsi..be is vettek minden trükőt hogy termelődjön a kicsinek az frissitő nedű.

zsancy

zsu: hurrá a jó éjszakához, szerintem minden baba rendesebb, hgoy az idő is jobb. A tejed miatt ne izgulj.

nicko: mi eleve nem kelünk éjjel az első perctől kezdve, éjfél-1 órától reggel 5-6-ig nyekkenés sincs, kivéve ha kiveri a cumit az ágyból :D . Nekem az a bajom, hogy ahhoz hogy legalább 5 kaja meglegyen este kb. 6körül fürcsi,kaja, és van hgoy 9-re alszik el és 11-re meg épp tök mélyen alszik és nagyon rossz felkelteni, de reggelig meg még sok lenne neki. Szóval szerintem finoman ráfogunk állni az este 8-as fürdésre,utána kaja, és meglátjuk meddig bírja. Idáig sem keltünk éjjel és erre nem szeretném most rászoktatni, ha idáig magától nem igényelte.
Ja és a tejed, fagyaszd le, mert max jó lesz később főzelékbe és legalább akkor is kapni fogja. Legalábbis nekem sógórnőm régen így csinálta. Na nekem nincs ilyen félni valóm, nekem két ciciből sem elég neki :cry:

Kép
budabo

Nicko: Dehogy kerül pénzbe, ne viccelj! :lol: Közösbe feltéve édes álmok címmel beérkező levelek között (az én meailcímemről érkezett), letölthető. Nyáron nagy találkozó lesz, és akkor csináljuk, mikor Mo-on leszel, jó? :wink:

Amy: Dehogy, este feldobjuk újra HJ-ot is! :D Mi szoktunk rá táncolni Marcussal! :D

Zsuzsi: Én szeretnék olyan cd-t, hozok Neked helyette üres cd-t, ha találkozunk! Köszi a lehetőséget!

Tegnapi napra kárpótlásul álomgyerekünk van ma. :) Eszik, játszik és megint alszik (délelőtt mindent összekakált pelenkázás közben , úgyhogy én is kipróbáltam a csapban mosdatást, köszi az öletet, Millye)... Közben itt volt a barátnőm és zabálnivaló volt vele, ahogy gügyörészett és mosolygott. Annyira szeretem!!! :D :oops:

Még képeket, Lányok! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, és én egyszer próbáltam az egy ciciből etetést, de az nem volt elég. Úgyhogy én mindig kettőböl szoptatok. Az a lényeg, hogy így legalább pont annyi van, amennyi kell!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszi lányok a nyugtatást, közben unokatesóm is megnyugtatott, hogy neki is megjött nemsokkal a szülés után, és szoptatott ugyanúgy tovább! :) Meg nincs is meg rendesen, nem is fáj a hasam se, csak kisebb pecsételés van! :roll: Lehet tényleg a gyógyszertől van, a hormonok változása miatt! :roll:

Kaandi: Nekem a gyerekorvos mondta a kakival való elővigyázatosságot! De hogy 2szer 18ezer azt már elfelejtette mondani! :? Na de fő Bencus egészsége, nem ezen fog múlni! :)

Millye: Azalia a fogamzásgátló neve.

Gjéti, örülök, hogy jól vagytok! :lol:
zsu83

Julcsi, örülök, hogy ma nektek is jó napotok van! :lol: 8)
zsu83

Nekem van Baba-mama tornám...
A védőnő végig mutatja az instrukciókat
Anyuka alakja visszanyerésével kapcsolatos infok vannak benne..és a védő nő megmutatja hogyan maszirozuk a baba testét,és még hasfájásra is van benne ötlet ,mit lehet tenni ha fáj a pici hasa(maszirozás)
Szerintem nagyon jó.Ha érdekel titeket szóljatok mert akkor felrakom a közösbe. ha lehet?

zsancy

Zsancy: Nagyon szívesen! Remélem tudod hasznosítani! :wink: Ha sikerül a többit is megszerezni akkor szólok! :lol:

Julcsi-79: Ugye milyen praktikus ez a mosdós popsi mosás? Jó, hogy megláttad a fényképünket... :wink: :lol: Örülök, hogy jól viselkedik a babád! Amióta hazajöttünk azóta a fiam is alszik :lol: (már 3 órája... a mellem meg szétdurran és nem tudom eldönteni, hogy fejjek vagy ne :?)

Zsu83: A mensi nem fogja befolyásolni a szoptatást... van aki vérzik van aki nem szoptatás alatt... :wink: csak a hormonok vacakolnak biztos :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Áááááááááááá utol ért minket az álomkór, cseppem pótólja a nem alvást, mi lesz velünk így este???????????????? :shock:

Kép
budabo

Zsancy, engem érdekelne a baba-mama torna! :lol:

Bogi, nekem is beájult Bencus, na nem tudom mi lesz itt éjszaka! :?
zsu83

én is azaliát kaptam Zsu :lol:
botibaba meg visít,nem alszik,de tudom mi baja sajna tegnap reggel óta nincs kaki megint.... :oops:
na majd ha visszajöttünk a csípősz.ről segítünk rajta vhogy :(
mi is szoktunk mosdóban mosakodni mikor derékig kakisak lettünk :lol: sztem ma este is az lesz
1kezezek...... :lol: :lol:

Kép
kaandi

Sziasztok

Visszaértem az orvostól, jól tettem, hogy elmentem! Az orvos első ránézésre rávágta, hogy havibaj. Utána megnézte uh-n, és nem az. Valami nem ok., túl vastag (1cm!!) a nyálkahártya, valahogy le kell választani :( Kaptam rá méhösszehúzó cseppeket, most gyűjtöm hozzá az erőt, hogy bevegyem. Az első gyereknél ezektől a cseppektől (meg az előző orvosom hozzá nem értésétől) majdnem elvéreztem. Ezt most elmondtam az orvosnak, aki megnyugtatott, hogy nem lesz vele gond, majd megkérdezte, milyen messze lakom a kórháztól :shock: Szóval nem vagyok túl nyugodt. Ha sierül túlélnem a kúrát, akkor a jővő héten ismét megnéz uh-n. Hanem jön rendbe igencsak kaparás lesz a vége :(

Hunor nincs jól, irány az orvos :?

Kép
kangu

Az a mondokáskönyv amit zümis ir tényleg jo, nekem megvan az elsö része.
stelly: csak hason ne, minden nap probálom de vhogy nem jön be neki, pedig lehet tényleg ez lenne a megoldás.
millye: nem lehetett egy egyszerü nap.
zsancy: ezt kiprobálom, köszi. jo hogy szeretnénk h felrakd a közösbe ezeket a masszirozos dolgokat. elöre is köszi.
bogi: igen, most ezt fogom csinálni, lefagyasztom. mennyi tejed van még? és mennyi ml-t kap összesen most füge? én olyan 140et adok most.
julcsi: jol van, én nem értek ám ilyesmihez! majd ha a férjem haza jön ö megcsinálja, mert azt sem tudom mire kell kattintani:-) fu az milyen boldogság lenne ha akkor lenne! én nagyon örülnék
kaandi: adjál neki cici elött nagyon pici(10-15ml)cukros kamilla teát. nálunk egy fél ora alatt olyan eredmény van hogy hüha.

Kép
Kép
nicko

Kangu: Húúú de jó, hogy elmentél az orvoshoz! Remélem rendbe jössz a gyógyszertől és nem lesz szükség beavatkozásra! :shock:
Hunorral mi van? Beteg? Jaj szegény! Neki is jobbulást! :?

Nicko: Hát nem volt egy egyszerű nap... ma rájöttem, hogy miért utálok hivatalos ügyet intézni... :shock: :roll:

Kaandi: Mi volt csípőficam szűrésen? Minden rendben van? Sikerült kakilnia?

Zsu83, Budabo: Szerintem minden rendben lesz és aludni fog Bencus és Füge (remélem a fiam is :lol: )... most pihenik ki a sok nap nyűglődést :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

zsu: remélem jó éjszakánk lesz és Bencus meg füge is tovább nyomják.

millye: a proféta szóljon belőled.

nicko: sajna nekem két cickóból 50-90 között, ha kimarad egy evés, mert csavizunk vagy éjszaka alszunk 7 óra körül akkor van 110-130között, de ez elég ritka. Amúgy a dokinő szerint Füge adagja 120 körül van, a védőnő szerint meg 150 nyugodtan mehet neki. Most bevágott 50 tejet és 100 tápot.
Jövő héttől megpróbálkozom a későbbi fürcsiveel és a 21-22 körüli kajával és kíváncsi leszek meddig bírja.

Julcsi: köszi a zenét már letöltve.

Kép
budabo

Kangu: Huhh, ez azt jelenti, hogy bent maradt egy kis méhlepény? Vagy mitől van ez? Jobbulást!!!
Hunornak is! Megviseli a betegség, amit a Tesóktól kapott? :cry:

Millye: Szerintem az én gyerekem is ma piheni ki az elmúlt napokat... De ma annyira édes, meg kell zabálni! :D

ZetiVera: Drukkolok, hogy legyen nagy beszélgetés! (Szerintem Te azért elég jól fejezed ki Magad, szóval nem tudom, miért írtad, hogy nem vagy a szavak embere. Biztos Neked kell inspirálni az Embert.)

Zsu: Megjött teljesen, vagy csak kis vérezgetés?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi-79: Ezek szerint ma nagyon jók a babák... ennek örülök! Az is közrejátszik, hogy végre nem fúj a szél és szépen sütött a nap...na meg a homeós bogyó... :lol: :lol: :lol:

Budabo: Akkor este 10 óra körül küldöm hozzátok az álommanót! Na és a többiek babájához is! :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Kangu, remélem megoldódik a probléma!
Mi volt az orvosnál, mi baja van Hunornak?

Julcsi, csak kis pecsételő vérzés van, de nagyon minimális, lehet csak a tabletta kavart be! :?
zsu83

millye: áááááááááááááááááááááá, nehogy akkor küldd , az még csak a jövő héttől lesz - órá átálítás amúgy is bekavar, most még én nem - szóval MOST küldddddddddddddddddd, már túl vagyunk a kaján, kómásan ágyba is került és jött a szokásos, bukom, és csuklom móka. :D Most kell az álommanó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kangu: jobbulást Hunornak mégegyszer, neked meg remélhetőleg nem lesz gond.

Kép
budabo

Budabo: Már megy is! :lol: :lol: :lol: De este 9-re kérem vissza... :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: küldöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csak előbb nálunk tegyen rendet :D

Kép
budabo

hú de aktív a topik ma :)

Millye, TGYÁShoz terheskönyv nem kell, helyette kell egy igazolás a kórháztól, hogy szültél, ezt a zárójelentéssel együtt adják ki. Szerintem vigyen meghatalmazást biztos ami biztos.

Gjéti, örülök, hogy rendben vagy, néha azért jelentkezz be, hogy tudjuk, minden OK veled és Oliddal. Ha nincs időd írni, egy fotóval is megelégszünk :wink:

gőgicséléstől én is tócsává olvadok, ma videóra vettem egy fél perces beszélgetést, és amíg aludt, vagy húszszor megnéztem... dilianyu :) de mikor Tomi hazajött, ő is többször lejátszotta :)
Voltam hat hetes kontrollon (kicsit megkésve, de változott a dokim rendelési ideje, így jött ki), minden OK, akkor akar legközelebb látni, ha majd késik a menzeszem :wink: vagy egy év múlva :)
Adrim itthon maradt apával, de sajnos nem volt jó kislány, sokat sírt neki, és nem volt hajlandó szundizni. Ágyba nekem se sikerült beimádkozni, itt alszik rajtam végül. Hosszas kísérletezés után találtam olyan pozíciót, hogy tudjak két kézzel gépelni úgy is, hogy rajtam alszik. Látszik, hogy volt alkalmam próbálgatni :)

Zsancy, jöhet!!! ha már nem jutok el még egy ideig baba-mama jógára, legalább valamit mozogjak... bár amennyit cipelem Adrit :D szerintem sétálunk naponta húsz kilométert nappali-konyha viszonylatban :D

Kangu, jaaaaj nemnyó :( drukkolok, hogy a cseppekkel rendbejöjjön a helyzet, és Hunor is meggyógyuljon!!!

Nicko, nyehhhh ez az André csinál neked gondolkodnivalót! Tarts ki, nemsokára már rájön, hogy ő mozgatja azokat a pici ötujjú repkedő valamiket :wink: hátha ez megoldja majd a kalimpálásra éredést :)

Bogi, Zsu, remélem, nyugodt éjszakátok lesz!!!

KépKép

KépKép
stelly

Jó estét!

Kép
nilabali

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: