A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Csöre! Köszi! :)

Gyorsan rittyentek egy kis ebédet, mert ma és holnap a párom hazajön ebédelni, no meg anyósnak is szeretnék vmi finomat főzni. A menü: borsóleves galuskával és krumplis brokkolifelfújt. (Zőccség zőccséggel, de hát a párom csak a halat eszi husi gyanánt, az meg nincsern itthon momentán - még konzerv formájában sem...)
Gyorsan hozzá is látok, kb. 1-re jönnek haza...

Asszem én már csak holnap este kukkantok be.

Nagy ölelést mindenkinek! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: majd számolj be, mit szólt Borcsa a borsóleveshez, én még nem mertem enni...

Csöre
csöre74

Csöre: én is sokszor ámulok, hogy mennyien nem dolgoznak. Délelőttönként tele vannak az üzletek parkolói. Ebéd után a legtöbb gyereket hazaviszik a napköziből stb. Csak az a bosszantó, hogy akik meg becsületesen akarnak dolgozni, a gyereküknek megteremteni a lehetőségeikhez képest a legtöbbet, azok szívnak állandóan.

Én már ettem zöldborsót többször is. Ádámnak semmi baja nem lett tőle (hasfájás, bőrkiütés). A gombától sem.

krisz78

Batkata: a felfújtad receptjét feldobhatnád a másik topicba! Meg azt a múltkori spenótos töltött krumplit is. Jól hangzanak!

krisz78

Batkata: nem eszik húst a párod? Te sem?
Én nagy húsevő vagyok :oops: . Én elélnék csak húson...egyszer olvastam hogy nagyon sokáig "kering" az ember szervezetében a hús és néha kéne adni neki egy kis pihenőt és tartani legalább heti 1 húsmentes napot....hát nekem még ez sem jött össze soha.

Kriszta: elhiszem hogy borzalmas lehet hogy a pici ennyire sír...biztos fájt a hasa....sajnos az ember ilyenkor olyan tehetetlen. Az én nagyfiam volt szörnyű hasfájós meg hisztis egyszerre.....folyton sírt én meg vele. Fél éves korára én többet bőgtem mint előtte 26 év alatt........
AZtán most a jóisten kompenzál, Zétény egy csoda. Nem sír soha, nem fáj a hasa, nem nyűgös, nem hisztis....nem is hittem hogy van ilyen. Minden bébike más.....ez a hasfájás szörnyű dolog. Nekem van egy hölgy aki segít a gyerekek körül, és nagy ritkán amikor Zétény kapkodja a lábát mintha fájna a pocak mindig megmasszírozza. Fél órán át gyengéd nyomó mozdulatokkal oldalt nyomkodja a pocakját meg tologatja a lábait, huzogatja Zétényt a karjánál fogva....a gyerek fülig érő vigyorral tűri...láthatóan jólesik neki. Talán egy kis ilyesmi masszírt próbálj meg hátha... :wink: . Sajnos egyéb értelmes ötletem nincsen.....

KépKép
peni

Gombát sem lenne szabad enni? :o nálunk az mindennapos az asztalon... :shock: :shock: :shock:
kisbogacs

Peni, Csöre, voltunk már általánosan hasfájósak, olyankor mindig segített a masszázs, a tornáztatás, a megkakiltatás... Most mindet próbáltam, de még nagyobb üvöltés volt a válasz. Ezért is gondolom, hogy most nem simán bántja valami a gyomrát, hanem ami nekem volt görcsöm pár napja (bármi is volt ezek szerint), talán az kínozhatja most őt is :( :( :cry: :cry:
kisbogacs

Jaj Kriszti nagyon sajnálom szegény Ági babát.....nem is tudom mit lehetne tenni.....bízni benne, hogy hamar elmúlik. Nálunk volt ma a védőnő mondott megint olyan "vad" dolgokat......ja nem is tudom. Ennyi erővel esküszöm én is elmehetnék védőnőnek, őrültséget beszélni én is tudok.......
Szóval nem mondom Kriszta hogy kérdezd meg a védőnőt :roll: , nem hiszem hogy van értelme.......

KépKép
peni

Kriszti: :(

Krisz: közbrn arra gondoltam, hogy ezek a változások nem csak a mostantól születő (fogant?) gyerkőcöket érintik?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Leves kész, felfújt fújódik :D, Apa és Anyós sehol, Borcsa alszik, én meg fiúruhákat válaogatok, s a háttérben megy a Nanny McPhee Emma Thompson és Colin Firth főszereplésével (nahát igen, mániákusan gyűjtöm Mr. Darcy filmjeit...;)) :)

Receptek: nem nagy számok, de azért feldobom a szomszéd topikba. Ez utóbbit könnyű, mert csak egy link a Mindmegette.hu-ra. :D
A másik a Nők Lapjában volt, az sem ördöngős dolog... :roll:

Borsó: hát én már ettem, Borcsa annyira nem szerette, de én már lemondtam arról, hogy diétásan egyek - egyedül a tejet, a magvakat és a hagymát, retket mellőzöm, a sajtot és a kefirt már nem. (Most disznó leszek, de legfeljebb sír egy kicsit. Úgyis olyan mohón eszik, hogy a pocakot csavarja mindig rendesen a puki-rotyi. Így sztem simán elfér mellette az a pár szem borsó okozta görcsöcske...)
Káposztát viszont nem ettem, s nem is merem kipróbálni még egy darabig...
Gomba: én már ettem, nem volt nagyon sírós utána...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Peni!

Csak halat eszik az én drága uram, no meg tejterméket, tojást, rostos cuccokat dögivel.

Én eszem húst, de mostanság én is módjával, a felvágottak közül meg igyekszünk azokat enni, amelyik több húst látott, mint vizet, szóját és tejport...
(De jó, hogy nem tudjuk, mi van a felvágottakban...)
A húsok közül újabban előnyben részesítem a disznót és a marhát, a csirkét csak piacról vagyok hajlandó venni, borzalmas a hiper-szuperboltokban vett csirkemell pl.

No átmegyek receptet írni. :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Kriszti: szegény Ágnes! A szivem szakad meg, mikor így keseregnek :(

Zitocs: nagyon hajazunk Violára: Martin is szántja a játszószőnyeget a nózijával, aztán pikk-pakk megvan a kis keze,szájba bedug, és erőlködik tovább. A lábát már nagyon jól hintáztatja, de amíg mancs a szájban,addig nem lesz itt mellkaskinyomás. Bár trainelem folyamatosan, fektetem hasra, de úgy néz ki,előbb megszereti,minthogy forduljon, már prímán alszik így is.... :roll: Tegnap is,ma is olyan kis álmoska...biztos az idő...

Peni: ha egyszer majd megfordulunk, az nálunk is tuti dühből lesz :lol:

Gomba: én is ettem,nem láttam következményét. Borsót még nem.
Ellenben anyós tegnapra rakott káposztát csinált nekem :shock: Mondván,olvasta,hogy a savanyú káposzta nem csinál gondot :twisted: ....Félve ettem,de hála, nem lett baj...

KépKép

KépKép
kata8110

Én hagymát is eszek. Újhagymát is vettem már. Nyami. Viszont a retekből nem mertem enni.
Peni: mi is nagy húsevők vagyunk. Meg a tészta is jöhet minden mennyiségben.

Csöre: hát szerintem mindenkit érinthet. De azt mondták ez csak egy tervezet. Én bízom benne, hogy ezt azért nem merik megtenni.

Kriszti: ilyen hasfájós ordítás egyszer náluk is volt. Ekkor szélcsövezték meg az ügyeleten. Azt mondta a dokinő, hogy végső esetben ilyenkor hőmérőzzem meg, és akkor kijönnek a szelek, meg a kaki. Csak nem szabad túlzásba vinni a dolgot.

krisz78

Sziasztok!
Receptek túloldalon, Anyós itthon, úgyhogy nyami-nyami, megyek hájacskát növeszteni, utána meg etetem az én "kis" 5 és fél kilós malackámat"... :D

Nagy puszi mindenkinek! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Megjöttünk az oltásról. Bianka elintézte, hogy annyira ne aggódjak a kajálás miatt, mert 1 órával elcsúsztatta a délelőtti kaját. Tündér ez a kislány! Még szerencse, mert így is épphogy hazaértünk a következő kajálásra. Már ott is elég nyűgös volt. Bár lehet, hogy inkább azért, mert iszonyatosan meleg volt a rendelőben. Gondolom, szomjas volt szegénykém.
Az oltásnál sírt, de már akkor is, amikor a fejkörfogatát mérték. Nem bírja, ha piszkálják a fejét. Hosszt és súlyt is mértek. 58 cm és 5950 gr. A hosszt nem nagyon értem, mert én itthon 61-et mértem és a 62-es rugik is épphogy jók még.
Remélem nem fog belázasodni, mert még nem tudtam kiváltani a lázcsillapítót. Siettem vele haza, tudjon enni. Majd csak akkor megyek ki a gyógyszertárba, ha párom hazajött.

Pneumot végül nem kapott, mert állítólag most kijött egy olyan, amit elég kétszer beadni (ami most náluk volt, azt háromszor kell). Majd a legközelebbi oltásnál kapja meg.

Ja! És a kis homloka koszmós, de csak a két szemöldöke között. Parafinolajoznom kell. Remélem hamar elmúlik.
És sajnos a szemészetre is el kell mennünk. Még mindig elég sokat könnyezik a kis drágám. Pedig nagyon reméltem, hogy megússzuk, hogy át kelljen neki fújni a könnycsatornáját. Még most is reménykedem, de sajnos nem sok esély van rá.

Kisbogacs: sajnálom!!! Én is tuti kétségbe estem volna.

Kép
jandrea

csöre!
Nálunk a polgármesternőnél most kellett kitöltenem egy papírt, hogy szeptember 1-től bevezetik, hogy egyesítik a bölcsit az ovival, és, hogy én kérem-e majd, mert akkor a gyerek 2 éves korában be tudnám tenni ebbe az egyesített oviba.
De ez akkor is érvényes lesz állítólag, ha ő 2011-ben tölti a 2. életévét.
Ki tudja mi lesz addigra a világgal.

jandrea!
Gratulálok a méreteitekhez.
Mi majd áprilisban kapjuk a következő oltást akkor méretem le csak, mivel amit a védőnőnél mérünk azt nem veszik ott figyelembe.
Nem egyforma mérlegen mérik és azért.

manocskak

Köszi a borsós hozzászólásokat. A káposzta meg a gomba Sacit sem bántotta, de csak feldolgozva nem, nyersen igen (mármint a káposzta). Múltkor ettem vmi wok zöldkeveréket, na az betett rendesen szegénykémnek :( csak tudnám, hogy abból mi :roll:

Andrea: hú, onnan jó nehéz levakarni a koszmót :shock: gratula a méretekhez.
Hosszmérés: gondolom, a védőnéninél, dokinál olyan kis satuba teszik, és jól kinyújtják... otthon azért azt nehéz kivitelezni. Ha már picik kanyarodik az a centi, már az is sokat számít.

Kata: Saci is rengeteget alszik ... jaj, mindárt becsatlakozom 8)

Hús téma: na ez a vidéki lét egyik előnye... a jobban ellenőrzött húsminőség, incsifincsi sárga bőrű pipikék :roll: :lol: :lol: :lol: jaj, csak nem át kell holnap ugranom Taksonyba egy kis sárga pipikéért? :roll: :oops: :oops:

Móni: nálunk is volt ilyen kérdőív, de az akkor óvodások szüleit kérdezték meg (miért is?) és nem volt igény rá (hű de meglepő, én sem igényelném, ha nem lenne picim). Úgy lett volna, hogy az egyik oviban nyitnak egy bölcsi csoportot.

Krisz: ja, tervezet? Hát, lehet, hogy a kormányváltás elsodorja (és hoz újabb finomságokat :?)

Csöre
csöre74

Manocskak: :-) köszi! Én itthon vasárnap mértem a kislányt, akkor 5850 gr-ot mutatott a mérleg. Ma este kíváncsiságból itthon is lemérem, de úgynéz ki, nem sok eltérés lehet a két mérleg között.
Végülis mindegy, mert elvileg nemsokára vissza kell vinnünk a mérleget, hacsak nem hosszabbítjuk meg a kölcsönzést. Majd meglátom. Azért szeretem figyelgetni, hogy 1 hét alatt mennyit hízik. Mondjuk oltásra mindenképpen be kell járnunk, úgyhogy lehet, hogy lemondok a mérlegről. És akkor legalább vége a paramamiságnak (legalábbis ezzel kapcsolatban)

Csöre: köszi! Azért ahogy néztem, annyira nem nyújtották ki. Bár alig tudtam figyelni, úgy izgultam az oltás miatt.

Kép
jandrea

jandrea!
Nem is igazán jó őket állandóan mérni, hiszen ha nincs vele semmi gondod és eszik rendesen akkor kész pénz kidobás a mérleg kölcsönzés.
Bár nem tudom mennyiért hoztad ki, de abból az árból amit oda kifizettél a picurnak vehettél volna valamit.
Ne értsd félre, nem bántásnak szántam, csak számomra ez a logikus.
De nem vagyunk egyformák.
Most lehet, hogy jót fogsz mosolyogni, de én ha nagyon kíváncsi vagyok a Joel súlyára van amikor előveszem a konyhai mérleget, bár lehet, hogy nem 100%-ban pontos, de körülbelülire meg lehet azzal is mérni.

csöre!
Azért kíváncsi leszek, hogy mire a Joel 2 éves lesz mennyi gyerek fogja igénybe venni az ilyen egyesített óvodákat.
Bár a mi falunk nem nagy és pont ezért, még most sem olyan sok gyerek jár oviba, hátha még bölcsi is lesz, hát nem tudom.
Több lesz az óvónéni és dada mint gyerek?
Ez még a jövő titka, majd kiderül, hacsak odafönn a nagy fejesek ki nem találnak valami mást addigra.

manocskak

Utánanéztem neten: a lányomnak hasmenése van. Minden "tünet" stimmel sajnos. Persze ezzel nem vagyok ki a vízből, de legalább már ennyit tudok.

Kaják: engem nem tiltottak le a hagymáról, a sajtról, és a gombáról sem. Mindhármat szinte napi rendszerességgel eszem, és nem volt belőle baj. Borsót viszont ahányszor próbáltuk, pocakfájás lett a vége, így azzal nem is merek többet kísérletezni.

Jandrea, ügyesek vagytok! Viszont ez a könnycsatornaátfújásos dolog nagyon bizarrul hangzik, szurkolok, hogy ne legyen rá szükség.

Egyesített bölcsi és ovi: ez azt jelenti, hogy ezentúl egy épületet kell finanszírozni, de továbbra is külön-külön szakemberek foglalkoznak a két korcsoporttal? Mert mi anno ovinéni szakon szinte semmit nem tanultunk a kisebb korosztály gondozásáról, így én bizony nem bíznám pl. ovinénikre a bölcsis korú gyermekem...
kisbogacs

Kriszti: a bölcsis csoport indításának speciális személyi és tárgyi feltételei vannak, ugyanaz a személyzet nem láthatja el a két korcsoportot.

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Manocskak: kétezer Ft/hó-ért kölcsönözzük a mérleget. Mi a védőnéni tanácsára kölcsönöztünk, egyébként nem gondoltam rá.

Kislánykám néha, de ma már kétszer is nagyon furcsa hangot ad ki. Olyan, mintha fuldokolna. Nagyon megijeszt ezzel! Olyan, mintha sokáig nem kapna levegőt, aztán hirtelen a száján keresztül venne egy nagyot. De ez nem lehet, hiszen ők még csak az orrukon veszik a levegőt. Valaki találkozott már hasonlóval?

Más: ti hogy álltok az "összebújás" témával??? Nekem még mindig nagyon kellemetlen. Lehet, hogy ez már rendellenes így császár után????

Kép
jandrea

Kriszti: a pocakfájás mellett milyen tüneteket tapasztaltál? Mert Martin mindig extrém sokat kakil, persze, amennyit eszik,annak tükrében nem csoda. De mikor látom a pelusban,hogy szinte lötyög benne a cucc,mindig elbizonytalanodom...De jókedélyű,nem fájlalja a pocakot, nem levert vagy ilyesmi...

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Kata, szerintem ezt az 5 perces dolgot akkor érdemes kipróbálni, amikor nincs tejed. Ha este csinálod, akkor reggelre lesz több tejcsi, holott akkor 200 fölött van most is.

GYED téma borzasztó. Teljesen ellehetetlenítik az embert. Muszáj lenne a pénz miatt visszamenni dolgozni, viszont a bölcsis férőhelyek miatt nem tudod hová tenni a gyereket. Patthelyzet.

Katuska, játszószőnyeg nagyon jó!

Mágnes és Hanna is régen voltak itt. ?

Kisbogács, remélem hamar elmúlik az a fránya hasmenés.

Krisz, sajnálom.

Kép
petne

Kata: erőteljes, nem megszokott kellemetlen szag, az átlagosnál hígabb, vizes állag, és az adott gyerkőc szokásához képest is gyakoribb koszos pelus. Mi ezeket produkáljuk, ebből a vizes állag a legszembetűnőbb. És persze az egész nap tartó szenvedés :(
Ha Martin jól érzi magát, tessék neki elhinni hogy minden rendben van. Ügyes baba, tudja ő...

Jandrea, nálunk is hasonló a helyzet, bár amilyen gyakran alkalmunk van összebújni, ez nem is csoda. A fogalmazásgátló teljesen felborította a kis belső naptáramat. Azon gondolkozom, lehet váltani kéne :?

Elteszem magam holnapra, félek az sem lesz könnyebb nap mint a mai. Jó éjt mindenkinek!
kisbogacs

Sziasztok!

Kicsit elmaradoztam, az elmúlt pár nap elég hisztis volt a csajszi.:(

Nevek:amikor keresgéltük a lányneveket a neten nézegettük az utóneveket. Néha jókat kacagtunk, máskor meg csak néztünk, de volt, hogy felháborodtunk hogy lehet olyan nevet anyakönyvezni. De itt minden babunak nagyon szép neve van!

Nagyon ügyes babókat látok itt! És micsoda cukorfalatok!!
Lányocskám sem szeret hason nappal. Éjjel hason halszik, de nappal elkezd keresgélni cici után, aztán feladja, és bőg.:(
Ma viszont nagyot lépett előre!:D Játszószőnyegen rájött., hogy ő ütötte meg az állatkákat. Még nehezen megy neki persze, nagyon kell koncentrálnia, de már többször is sikerült neki, és akkor hatalmas kacajban tör ki. Olyan jó nézni.:D

kata:nem semmi mennyit eszik Martin!!A cici tejtermelése is véges.:D

maszatmano:nagyon édesen írtad le gyerkőcöd véleményét! A mi szlogenünk is lehetne azzal kiegészítve, hogy a fej alatti pelust gyűrésre használjuk.

Fogyókúra:szopi lejárta után én is beneveznék egy közös fogyikúrába!:D Én az elején nem tudtam enni, alig volt tejem. Úgyhogy most meg sem próbálom, de majd szopi után...:D

biga.csiga:sajnálom férjedet, jobbulást!!

manocskak:sajnálom a kis barit! :( Ezek szerint az anyai ösztön mégsem működik mindig az állatoknál sem.:(

játszószőnyeg:Noémi is nagyon szereti, és most már egyre több időt tölt el rajt egyedül is. Az új tudományával remélem egyre többet.:d Csak a fordulásokat nem akarja..:(

peni:nem semmi 11 óra alvás egyhuzamban!!!Jól megtömhetted napközben.:D

rota:mi sem adatjuk be. Bár nálunk olyan aranyosak az egészségügyben dolgozók, hogy egymásra mutogatnak, kinek kéne felvilágosítást adnia a kérhető oltásokról. Így a rotán kívül azt sem tudom, mit és mikor lehet beadatni.:S

kisbogacs:sajnálom a riasztást! Gondolom jó pár évet öregedtél fél pillanat alatt.

Kriszti:pocifájás:(

jandrea:ügyes kis csajszi! Sajnálom a könnycsatornát és a koszmót!

Kata:Noéminek is szokott „lötyögni”, mikor a nagyadag kaki jön ki. Nem bírja beszívni a pelus.:D

összebújás:mi még nem is voltunk együtt, és szerintem még jó ideig nem is leszünk. Bár én nem bánom.:S Aki hüvelyi úton szültek:ti még érzitek? Én amikor elmegyek wc-re, és leülök, úgy érzem szét akar szakadni. Máskor meg izomlázat.:S Meg 2 hete, mikor elmentünk 3 órát sétálni, mire hazaértünk úgy éreztem szétszakad a vágás helye.:S

Tegnap voltam bőrgyógyásznál, iszonyat bunkó dokit fogtam ki. A lényeg, hogy nekem is ekcémám van, ami a sok fertőtlenítőtől, vanish szappantól, és egyéb tisztítószertől alakulhatott ki.:(Doki szerint innentől kezdve, ha meg is gyógyul a kezem, már csak gumikesztyűben érintkezhetek még a mosogatószerrel is.:(:( Iszonyat pocsék gumikesztyűben popsit kenni, pelusozni, a fürdetésről nem is szólva.:(

Na, jó éjt mindenkinek! Holnap nagy főzés lesz, jön haza a párom 2 hét után, de megint alig lesz itthon:szombat hajnalban ér haza, vasárnap délben már megint megy persze 2 hétre. Nekem már elég rendesen fogy a türelmem és az idegeim is, de tudom, ez van és kész.:(

Kép
moffli82

Szép jó reggelt mindenkinek, bár nekem nem igazán jó a reggelem.

jandrea!
De hát azért nagyon drágán bérlitek. Mióta van nálatok? Amióta a picurral hazamentél a kórházból?
Mert azért a pénzért és egy kis toldással én inkább vettem volna egyet, ahelyett, hogy bérelnék.
Nálunk a védőnő ajánlott föl, hogy odaad nekem egy mérleget, de akkor nem fért be pont a kocsiba, mert tele volt, később meg már odaadta egy falubelinek akinek nagyobb szüksége volt rá.
Hozzáteszem ingyen kölcsön adta volna.
De ezt tényleg ne bántásnak vedd, nincs szándékomban.

moffli!
Hát igen ilyen állattal még én sem találkoztam, hogy őszinte legyek, hogy nem gondoskodik a kölykéért.
A páromnak volt egy olyan disznója ami tök süket volt.
Amikor megellett szegény nem hallotta, hogy a malacaira ráfeküdt, úgy mentette ki a párom alóla őket és adta oda másik anyának, hogy szoptassa őket.
Később ezt a disznót ez miatt le is vágta a párom.

Tökre kibuktam tegnap este a páromra.
Neki nagy örömére elkezdte nekem mesélni, hogy 25 évvel ezelőtt volt egy barátnője akivel elég sokáig levelezett, aztán sokáig nem kapott róla hírt azt hitte, hogy meghalt (valami olyasmit emlegetett a párom, hogy a Csernobil miatt).
Erre tegnap délután amikor én nem voltam itthon a fiukkal ez a régi barátnő állítólag véletlenül a skypon keresztül megtalálta a párom és rögtön fel is vette vele a kapcsolatot.
Ő annak idején amikor fönn voltam az iwiwen letöröltetett, hogy ne keressem meg a régi barátaimat.
Én erre tegnap közöltem vele, hogy akkor most ő is tegye ezt meg, de hát ő teljesen fel volt háborodva, hogy mit képzelek én, hisz neki én vagyok a felesége és ebbe ne szóljak neki bele.
Szerintetek ez normális?
Bocsi tudom most megint panaszkodok, de nagyon szarul esik ez most nekem. :cry: :cry:

manocskak

Sziasztok!

Kriszti: akkor nem izgulok! Csak Martin mindig nagy adagokat termel,hogy nem bírja beszívni a pelus. Azért gondolom napi 2-3 még csak nem kóros :wink: Állagra meg mivel ugye csak folyadékot kapnak,szewrintem megfelelő,nem 'vizes',csak lyan szokásos. :oops:

Moffli: Sajnálom, hogy még fáj a sebed!!! Sajna,ebben nem tudok nyilatkozni, a csűászáros sebem nekem teljesen jól van,szerencsére. És sajnálom, hogy a párod ennyit van távol! Énm tuti nem bírnám,le a kalappal előtted és nagy ölelés!
Bizony,véges a tejtermelés is :roll: Főleg,hogy 900 alatt már nem eszik...

Móni: sajnálom a veszekedést :( Ne vedd a szívedre, pasiból van ő is...Tudod, hogy te csináld ezt vagy azt,az természetes, de ha ugyanerre kéred őt, akkor az felségsértés... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Jandrea: mi egyszer próbáltuk,de amennyire vártam már a lehetőséget, nem volt a legkellemesebb...Mostanában meg mindketten bedőlünk az ágyba és elalszunk egymás ölelésében...ez így mostanában nekem elég is...Apa meg szerencsére türelmes :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Szép jó reggelt mindenkinek!

Manócska! Azzal nem lenne semmi baj, hogy felveszi a kapcsolatot a régi ismerősökkel! A baj azzal van, hogy téged letiltott az IWIW-ről. Ezt beszéljétek meg! Bíznotok kell egymásban!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

kata!
Tudod az a fura, hogy ő azzal védekezik, hogy 25 éve nem hallott róla semmit.
Nekem az iwiwen voltak olyan barátaim akiket általános iskolás koromban láttam utoljára aminek lassan 0 éve.
Ez neki nem számít, ő csak magával törődik ilyenkor.
Remélem nem akkor fog a skypra lépni és üzenni a páromnak az a nő amikor én ülök a gép előtt, mert szívem szerint elküldeném oda ahol eddig volt .
Azt nem értem, ha eddig nem kereste a páromat akkor most miért kereste meg?
Annak a nőnek is van családja a férjét ez nem zavarja vajon?
Bocsi, hogy ilyeneket írok, de nagyon el vagyok keseredve ez miatt.
:cry: :cry: :cry:

manocskak

Jó reggelt!

Itt járt a védőnéni, a tippje szerint benyeltünk valami nyavalyát. Ő próbált megnyugtatni, én próbálok megnyugodni. Állítólag max. 3-4 nap alatt túl leszünk rajta.

Moffli: nagyon sajnálom az ekcémát :( A kesztyűknél figyelj oda, nehogy fokozódjon a baj egy hirtelen kirobbanó latex-érzékenységgel, sajnos elég sok ilyen esettel találkoztam. (Egy időben munkavédelmi termékeket értékesítettem.)

Móni, én azt az elvet vallom, hogy a kapcsolat alapja a bizalom, és nem egymás kölcsönös korlátozása. Én is a minap örültem meg és kezdtem némi levelezésbe egy ezer éve nem látott expasival, aki egyszerre felbukkant a blogomban kommentelőként. Nem kerestem soha, nem akarok tőle semmit, (az a vonat már régen elment), de örülök hogy egy-két hírt felém sodort róla a szél.
10-20-25 év távlatából az ember (én legalábbis) ugyanazzal az őszinte örömmel és érdeklődéssel örülök annak is aki régen szerelem volt, vagy barát / haver / vagy akár ellenszenves régi kolléga, mert jó néha visszaemlékezni egy-egy korábbi korszakunkra, bárki is legyen aki azt a korszakra emlékeztet épp.
Szóval én hasonló helyzetben nem korlátozom a páromat, és addig nem kezdek aggódni, amíg őszintén (még a lelkesedését sem titkolva) beszámol ezekről az eseményekről.
Viszont tuti kiakadtam volna, ha ő bármikor előhozakodik olyasmivel, hogy töröljem le magam az iwiwről, vagy bármi hasonló
:shock:
Az mindenesetre tényleg fura helyzet, hogy ő téged korlátoz, de magának szabadságot követel. :shock: :shock:
Nyugi, türelem, ölelés neked! Biztosan meg fogjátok tudni beszélni szépen, türelmesen a dolgot, hogy ki mit szeretne magának, és ki mit vár el a másiktól!

A legjobb barátom azt szokta ilyenkor tanácsként mondani:
"Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz." :D

Uhh, hosszú voltam, bocsi.... :oops: :oops: :oops:
kisbogacs

Sziasztok!

Manócska, szerintem ezen ne aggódj! Nincs abban semmi rossz, ha régi ismerősök váltanak 1-2 levelet egymással, és megbeszélik, kivel mi történt az elmúlt x évben. Az már tényleg furcsa, hogy téged eltiltott a férjed a wiw-tol. Szerintem ezt beszéljétek meg. És ahogy Enikő is írta, egy kapcsolatban a bizalom az egyik legfontosabb dolog.

Moffli, sajnálom a gátsebet. Én a hétköznapokban nem érzek semmit, de a párommal való "próbálkozás" közben szét akar szakadni. Persze biztos nem akar az szétszakadni, csak én érzem úgy. Éppen ezért mi sem voltunk még túl sokat együtt.

Kép
petne

[quote="kata8110"]C írta:kata8110sak Martin mindig nagy adagokat termel,hogy nem bírja beszívni a pelus. Azért gondolom napi 2-3 még csak nem kóros :wink: Állagra meg mivel ugye csak folyadékot kapnak,szewrintem megfelelő,nem 'vizes',csak lyan szokásos. :oops:

Nincs ott akkor semmi baj :) A vizes állag nagyon egyértelmű, ne aggódj, azonnal észrevennéd ha találkoznál vele!
kisbogacs

Kriszti: szegény Ágnes! De hát hogy sikerült benyalni egy ilyen undok dolgot? Édes pici lány, úgy sajnáljuk!

Móni: Kriszti abszolút a szívemből szólt!!! Hála, nekem ismeretlenek az ilyen dolgok,mármint,hogy bármiben is próbálna a férjem korlátozni,de így igaz,kölcsönös bizalom mindennek az alapja. Apánál azért sem esélyíes egy ilyen helyzet, mert mindig nevetve meséli,hogy az iwiwen már megint bejelölte valaki, akiről azt sem tudja,kicsoda,bár gyanús, hogy a közös ismerősök mind osztálytársak :lol: Egyszer mentünk a Nyugatinál, leszólítja egy srác, kedélyesen elbeszélgettek,a srác nagyon naprakész volt,hogy Gábor akkor még mindig ott dolgozik-e,ahol egyetem alatt stb,stb...Trécseltek fél órát, majd miután a srác hallótávolságon kívül került,Apa elkerekedett szemmel rámnézett: ez vajon ki volt??? :lol: :lol: :lol: Kissé mintha szelektív lenne a memóriája :lol:

Petne: sajnálom,hogy neked sem az igazi még a gátseb :roll: Ezek az összebújások úgy látom,egyelőre egyikünknél sem aratnak osztatlan sikert :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! nem csodálom ha ennyit termel MArtin! Nem semmi adagokat eszik:) Máté iszik meg reggelire 210ml tejet....és Ő már elmúlt két éves:) Petrát meg halvány gőzöm sincs mennyit eszik....nekem úgy tűnik, mintha csak pár kortyot enne közben meg biztos jól lakik mert sosem kér a másik ciciből és alszik 3-4 órákat is két evés közt. De majd hétfőn kiderül amikor megyünk az első szurinkra, hogy mennyit hízott. Én olyan kis könnyűnek érzem, inkább hosszra nőtt. Egyébként is ez úgy van, hogy a babák egyik hónapban híznak, másik hónapban meg nőnek szóval sose hasonlítgassátok az előző mért adatokhoz a hízást!

És Petra fülbevalót kapott! Hősiesen türte, inkább az nem tetszett neki, hogy le lett fogva. Meg olyan pici füle van, hogy alig sikerült bejelölni.

Kép
katuska79

Sziasztok!

Manocskak: teljesen egyetértek az előttem hozzászólókkal. Szerintem sincs abban semmi, ha az ember pár szólt vált az exbaráttal/barátnővel. Viszont ez legyen kölcsönös. Mi az hogy letiltott az iwiw-ről??? Ez számomra felháborító. Én a helyedben visszaregisztrálnék az iwiw-re (ha gondolod, én kérek neked meghívót). Ha ezután ő felháborodik, akkor biztos magából indul ki és akkor jogos a "féltékenykedés".

Moffli: sajnálom, hogy ennyit kell szenvedned. Mind magánéletileg, mind fizikailag. Ez az ekcéma nagyon kellemetlen dolog lehet. A gondolom picúrkádnak sem esik jól, hogy gumikesztyűben nyúlsz hozzá. Sudocrem-et próbáltad rá esetleg? Rá van írva, hogy erre is jó. Nekem az égési sérülésre nagyon bejött.
A párodnak ez a munka rendszeres??? Van olyan, hogy több időt van otthon???

Kisbogacs: sajnálom a "nyavalyát". Mit kell tennetek most?? Várni, míg elmúlik, vagy esetleg van valami kezelés???

Rólunk: szerencsére eddig nem lázasodott be Bianka az oltás után. Remélem most már nem is fog. Tegnap elég sokat aludt, ha fent volt, nyűgös volt. Fel voltam készülve az éjszakázásra is, de szerencsére csak kétszer ébredt, akkor is csak enni. Lehet, hogy hülyeség, de mintha meg lett volna rám sértődve. Rám tegnap egyáltalán nem mosolygott csak az apjára. De úgy néz ki mára megbocsátott, mert már kaptam egy-két mosolyt. :D

Kép
jandrea

Katuska: szuper csini lett Lencsilány!
Hát, Martin nagy zabás,kétségtelen...de mi most robbantunk hízásban,azt hiszem, hétfő óta 15 deka van rajta,úgy örülök.... :oops: :D Ő is jól alszik,reggel eszik 7 körül, akkor nagyon bekajál, mert 11-fél 12 körülig nem kér. Az idő felét átalussza, utána meg a játszószőnyegen mókázik!

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: gratulálok a fülbevalóhoz!!!!
Ügyes a kicsi lány!!!

Igen... úgy néz ki, ez az összebújás dolog még egyinkünknek sem az igazi, legyen szó természetes szülésről vagy császárról. Bár egy kicsit megnyugodtam, hogy ezek szerint természetes (na nem mintha örülnék neki, hogy nektek sem jó). Az a baj, hogy így már próbálkozni sincs nagyon kedvem, aminek a férjem nagyon nem örül. Most is ő "erőltette", hogy kérdezzek rá nálatok is.

Kép
jandrea

Hali!

Hűű, cuki és ügyes babák!!! :D

Móni: egyszer, ha ráérsz csinálj légyszi egy képet erről az állatseregletről! Pláne a kicsikről! Olyan édesek lehetnek... Az viszont nagyon érdekes, hogy mennyi embernek van "iwiw" fóbiája- nem tudom, hogy miért! Valami miatt sokan az iwiw-et társkereső oldalnak tartják, és tartanak tőle, lehet, hogy a párodnak is ez volt a baja...

Kata, Kisbogács: köszi a biztatást, nagyon várom már, hogy Viola valamit kihozzon a hasonfekvésből- igazából tudta már emelni a fejét, próbálkozott a fordulással- de mostanában, pláne az utóbbi pár napban már semmi késztetés nincs- mintha visszafejlődne.

Légzésfigyelő: nagyon ijesztő lehetett!! A legdurvább az, hogy állítólag (a tanfolyamon ezt tanították), a bealvás, az igazán mély bealvás csak éjszaka, a kora hajnali órákban következhet be, s ez okozza a légzésleállást- de amit Kriszti mond, az még nem volt nagyon későn, nagyon hirtelen jött, alig 10 perc után... nem teljesen a klasszikus esetnek hangzik, de nem vagyok szakértő. Persze azt is lehet mondani, hogy ha egyszer már bekövetkezett, akkor nagyon kicsi a statisztikai esélye, hogy ugyanannál a babánál még egyszer bekövetkezzen (hacsak nincs valami hajlam).

Oltások:
én most megyek kiváltani a második Rotát... :cry: Ezek szerint az is drága lesz- ráadásul van még egy nem kötelező kiváltós oltás, aminek áprilistól felmegy az ára, mert megvonják a támogatást- a dokinéni felírta, most megyek azért is.

GYED: na, ez mennyire tipikus- egyszer akarok lógni itthon, és tuti, hogy megfelezik az időt :cry:

Kaják: nálunk a borsó nem okozott gondot- emellett ettem már kelkáposztát, lencsét- most meg a sima káposztát próbálom. Majd mesélek!

Kaki: nálunk most kétféle van- van egy napi "Kiskaki" meg egy "Óriáskaki"- az óriáskaki néha csak sikítással jön ki, és nagyon-nagyon sok, szinte a pelus nem is bírja. És ennyi, több kaki nincs.

Étkezés: az elmúlt 3-4 napban Viola 3,5-4 óránként eszik csak, s emiatt aggódom is, mert nem eszik meg olyan nagy adagokat- 120-140, maximum 160... de mivel a kaki is kevesebb, talán nem indulunk "fogyásnak".

Babanyelv:
eddig kínai gyerekem nemzetiséget váltott, és most már török. Mindig azt mondja, hogy "Ügli gügle" :lol:

Megérkezett a Me Taiom!!! Eperkés a liliputiról! S egyszer már Violának sikerült kényelmesen elhelyeznie a kis lábait! Imádom! :D :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Összebújás: kétszer próbáltuk eddig- elsőre nagyon nem jött össze, másodszorra erős javulás volt tapasztalható, de még nem az igazi. Amúgy már nem fáj a dolog.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

sziasztok,

rég jártam erre, gyorsan repülnek a napjaink...de olvasni szoktalak azért Titeket!
Gyönyörűek a babák, egytől egyig!

Moffli, sajnálom a fájdalmat. Nekem is fáj még, de ha ez vigasztal, egyre ritkábban. Gondolom egyszer csak elmúlik majd...A gátsebem hege is kemény és érzékeny, ha olyan alsó van rajtam, ami nyomja, akkor mindig elkezd fájni.

Összebújás-téma: nem próbáltatok valami síkosítót használni, pl a KY jellyt vagy hasonlót? A fájdalom oka lehet a hüvely szárazsága is, sőt, császár után (szerintem...) csak az lehet... :roll: Az elején kicsit fáj nekem is, de utána jó :wink:

Andi, rota oltás előtt bizony fel kellett volna, hogy világosítsanak, hogy ez 2 fordulós :evil: ez a doki és a védőnő dolga lett volna...

Gombócmakka, erről a 3 fordulós rotáról én nem is hallottam...most már mindegy...

Kriszta, jobbulást Ágnesnek! Én is gondolkodtam már,honnan ismerném fel a hasmenést, Levente is rengeteget kakil... :roll:

Katuska, szép lett Petra a fülbevalóval! Mondjuk eddig is gyönyörű volt :wink: :lol:

Csajok akinek már megjött, voltak tünetei előtte? Mert nekem napok óta fáj a hasam és jönnek a pattik (ja és hisztis p*csa vagyok), de piri sehol :roll:

Átfordulás még nálunk sincs...viszont a buksiját gyönyörűen tartja, és hason fekve emelgeti a fenekét és határozottan kúszva halad előre :lol:

Irigykedve olvastam, hogy némelyik baba milyen kiszámíthatóan eszik. Na nálunk nem így van, nappal, főleg ha ketten vagyunk, van, hogy óránként kér cicit. Mivel nem mérlegelek, fogalmam sincs, hogy éhes-e, meg amúgy sem tudnám elterelni a figyelmét pár percnél tovább... :roll: Éjjel volt többször egymás után viszont, hogy 8-8,5 órát aludt. Sajna úgy néz ki, visszaállt a 3 órás periódusokra... :roll:

Megyek, mert nyekergés van...majd hozok képeket!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Móni: szerintem is beszéljétek meg. A házassággal nem az fogadtátok, hogy minden korábbi barátságot/ismeretséget lezártok. Maximálisan egyetértek az előttem szólókkal.

Moffli: hüvelyi úton szültem, de nekem nincs gátsebem, így ebben a témában most nem tudok nyiltakozni. A másik két szülés utáni helyzetre már nem nagyon emlékszem :roll: (Nekem nem fájt.)
Sajnálom, hogy Apa sokat van távol :( az ekcémát meg depláne :(

Kriszti: :( remélem, hamar helyrejön Ági

Kata: ha fincsi babakaki szaga van, akkor mindegy az állaga :wink:

Csajok, forgolódás téma: ne mááááááááá' :!: :!: :!: :!: :!: ez a fórum nem arra való, hogy idegeljük magunkat azon, hogy a babánk mikor fordul meg vagy csinál ezt-azt a többiekhez képest. Minden új mozdulat hihetetlen fizikai-lelki-agyi fejlődési lépcsőt jelent. Ezeket a lépcsőket nem egyforma ütemben teszik meg a babák. Azzal, ha erőltetjük, hogy nem a saját ütemében fejlődjön, szerintem többet ártunk, mint használunk. Nekem a másik kettő 3 hónaposan fordult meg, eszembe sem jutott aggódni miatta. Viszont Zaza 9 hónaposan önállóan elindult. Szabályosan, teljesen stabilan és hosszan. Úgy megijedt tőle, hogy sírva fakadt, és 2 hónapig meg sem próbálta. Aztán egy napon felállt, mint homo erectus az elsős gimis törikönyvben, és nem volt megállás. Csak azért írtam a példát, hogy ő meg lelkileg nem volt felkészülve a nagy eseményre. Nagyapám 3 évesen indult el. Na, ott már azért aggódnék :roll: a dédszüleim lemondtak róla, hogy normális gyerek lesz, aztán meg mégis :D (Ezt meg a lehetetlen helyzetekben sincs minden veszve példabeszéd volt :lol: :lol: bár ettől azért mindannyian távol vagyunk, és remélem, az ilyen fajta helyzet elkerül mindannyiunkat :wink:)
Az, hogy más babája ügyesebb ebben a tekintetben, annak őszintén örüljünk :wink: de ne hasonlítsunk, OK? Nem szeretnék több lebiggyedő szájat látni (ilyet nem: :() semmilyen fejlődési lépcső miatt :wink:
Uff...

Zitocs: mindjárt csekkolom a liliputin az eperkésedet :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.03.27 10:55-kor.

Csöre
csöre74

Viki: nekem már megjött :cry: kb 2 héttel előtte fájdogált két oldalt a hasam, előtte 1-2 nap meg hiszti a köbön.

Katuska: nagyon csinos Petra a fülbevalóval :) és ügyes volt a pici lány :)

Csöre
csöre74

Ja, Zitocs, hogy Eperke nagy E-vel :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Móni: egyetértek a többiekkel, próbáljatok meg jobban bízni egymásban. Persze ezt csak kölcsönösen lehet, az nem járja, hogy Te törölteted magad az iwiw-ről, neki meg mindent szabad :evil:

Kriszti: jobbulást szegény Ágibabának! Kitartás, reméljük tényleg gyors lefolyású lesz. Szopizzon sokat, nehogy kiszáradjon!

Összebújás: hát, nálunk sem az igazi még, de alakul :D És Apa nagyon türelmes velem :D

Moffli: sajnálom az ekcémát, tényleg sok mindennel meg kell bírkóznod egyedül!

Katuska: nagyon édes a kis fülbevalós Petra :D Irigyellek, hogy nem vagy gyarapodás tekintetében (és más tekintetben sem) olyan paramami, mint én...

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Oltás: nekünk az doktornéni még a múltkor felírt egy mások oltást is. A neve: Neisvac-c. Most néztem utána, 6846 Ft. 12 hós korig ezt is kétszer kell beadni. Hallottatok róla valamit??? Még nem váltottam ki. A leírásban az szerepel, hogy 12 hós kor után már csak egyszer kell beadni. De akkor minek adassam be neki most???? Kezdek mérges lenni, hogy velem mindent meg akarnak vetetni. Biztos kapnak az orvosok ebből valami részesedést!!!!

Kép
jandrea

Csöre, egyetértek a forgolódással kapcsolatban, én nem is azért írtam, hogy hasonlítgassak. Hiszen úgyis mindannyian tudjuk, hogy a saját gyerkőcünk a legokosabb-legszebb-legügyesebb :lol: :lol: :lol: ugye?
Akkor szerintem nekem is meg fog jönni... de nem várom :roll: :?

Kata, megjött már a kengurud? Milyen?

Zitocs, melyik az az oltás, aminek felmegy az ára? Mondjuk már mindegy, ápr közepén megyünk legközelebb a gyerekdokihoz...
Örülök, h bejött a MT Violának. Én is majdnem vettem egyet, de rájöttem, hogy abban nem lehet arccal előre, és ortopédusok ide vagy oda (nem ajánlják az előre néző hordozást), Levus így szeret lenni...úgyhogy nálunk is kenguru lesz szerintem...

Még egy kérdés, aki volt már fogdokinál, hogy hat az érzéstelenítő a szoptatásra? Nekem is aktuális lenne, de nem merek, nehogy aztán ne lehessen szoptatnom...ja és nem tud valaki jó fogdokit a közelben (17. ker vagy Örs környéke esetleg)? Imádom az enyémet, de a belvárosban van, az meg egy félnapos túra, úgyhogy lehet muszáj lesz váltanom... :roll: :?

Na és a képek:
Vigyori:
Kép
Nagyfiú:
Kép
Csupi:
Kép

Kép
vickybabe

Viki: nem is Te írtál biggyedőt :wink: és TERMÉSZETESEN a saját gyerkőc a leg-leg-leg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Levente egy tündér :)

Andrea: passz, nekünk ilyet nem írtak

Fogdoki: az helyi érzéstelenítés, minimálisan megy át a tejcsibe, nyugodtan lehet

Lányok, éjszakára kipróbáltuk a 3-as pelust... NAGY :shock: minden cucc kifolyt a kis combinál :? pedig lassan nemfér be a 2-es súlytartományába :roll: ezek szerint mégsem olyan husisak a kis combijai :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: