A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Jó reggelt mindenkinek!

Törpiri! Milyen volt az éjszakád??
Voltak fájások??
Én éjjel álmomban szültem.
:shock: :shock: :shock:
Félelmetes volt egy kicsit.

Dalma egészen éjfélig ébren volt és rugdosott.
Apa mondta is, nekünk végünk lesz, ha megszületik és akkor is ébren lesz. :roll:

Nemlajos!
Remélem már jobb éjszakátok volt, és nem volt pocifájás.
Döme nagyon édes a fotókon.
Sokat nőtt már!!

Arwen!
Jó munkát és szép napot Neked.
Sikerült kipihenned magadat?

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Asyie!
Én is szeretnék majd fotót kapni, az új séródról. 8) :roll:

Nika!
Tegnap beszéltem Andikával, és annyira szomorú volt, én aggódom érte nagyon. :shock: :cry:
Te beszéltél vele mostanában??

Gabi!!
Már nagyon várom Mira fotóit. Siess majd velük. :wink:

picimami

Sziasztok jó reggelt :lol: :lol:

Köszi lányok arik vagytok :lol: de csak 10-re megyek uh-ra és nem tudom, hogy munkahelyemen feltudom-e rakni a képet, de igyekszem igérem megoldani ezt a nagy próblémát :wink: :wink:

Asiye, én is kérek képet majd légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Törpiri!
Mizus, hogy vagy, Lilike????? :wink: :lol: :lol: :lol:

Cat, örülök, hogy már egy kicsit jobb a kedved :lol: :lol:

Arwen azért nagyon de nagyon halkan megy a drukk :wink: hátha :wink:

Kép
Kép
minimano74

Sissi
Azt hiszem te kérdezted: a sote I. sz. női klinikával van szemben ez a 4d uh a Baross utcában (www.genetikaiultrahang.hu)

Kép
Kép
minimano74

Gabi!
Férjed megy veled? Vagy a kislányod??
Kivel mozizol?? :wink:

picimami

Nem jön senki csak egyedül megyek :wink: a férjem nem akar ilyenre jönni, a lánykám meg suliba van, de majd megnézik a dvd-t és a képeket. :wink:

Kép
Kép
minimano74

Én is úgy mennék megint.
De majd csak a 30. hét után fogok újra.
Ha kíbirom eddig.
Apa állandóan azt kérdezi mikor megyünk már a dokimhoz..
Mindíg nézné UH n. :lol:

picimami

Picikém, jó nektek, az én párom mindig azt mondja, ő majd csak már kint szeretné láttni, mert ezeke az uh-k nem olyan jók :roll: szerinte :wink:
Na mindegy én nekem láttnom kell :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a kis Miránkat :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Szerintem, ha egyszer elmenne veled, úgy kellene lekaparnod a képernyőről. :lol:
Jól teszed, hogy elmész.
Én is azt tenném.

Én ma is fáradt vagyok..
Mi a francért van ez velem??
Iszonyú hideg van megint. A nap sem süt. :cry: :cry:

picimami

Jó reggelt..még mindig itthon :?

Este úgy bealudtam mint már nagyon régen nem..3-ig sikerült,aztán ébredtem,hogy megint eléggé fáj és olyan volt mintha meg akarna fordulni vagy kimászni..szóval eléggé kellemetlen volt.
NA mindegy,sétálgattam,1/4 5 felé meg bealudtam...

Most megint hol fáj egy kicsit,hol nem :?

Sissi,igen már minden nap kell mennem...ma is 2-re.

Hú ezt az eper dolgot jó,hogy mondjátok én már teljesen elfelejtettem... :? :? :shock:
Elő kell szednem a könyvet és átnéznem mi az amit a k betüs dolgokon kivűl nem szabad enni :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Hát az bizti, hogy hideg van, kiváncsi leszek hogy szombaton tényleg meleg lesz-e :shock: :wink: :wink: nálunk reggel még a hó is szállingozott egy kicsit :shock:

Kép
Kép
minimano74

Tesóm is hivott,hogy Lili esetleg nem szeretne szánkózni végre,mert náluk minden havas :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!
Akkor gyosran ugraszd apát eperért.

Engem is érdekelne, miket nem szabad enni majd.
Nekem most már majdnem minden éjjel folyik a cicim :shock:

picimami

Pici..nekem is volt ilyen időszakorm,hogy minden éjjel folyt..de elmúlt...nem mondom,hogy most nem jön,de már nem úgy mint akkor..és ha belegondolok kb.akkortájt volt mint most neked...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Beni bölcsibe, Apa elment dolgozni.

A ház romokban, pakolni, takarítani, mosni kellene... De semmi erőm és kedvem hozzá.

Majd ha biztos lesz, hogy holnap jönnek vendégek, akkor hozzáfogok. Most pedig marad a lustálkodás.

Már a tízóraimat is megcsináltam. Mascarpone tejszínhabbal és őszibarackbefőttel. :D
A vizesedés miatt minél kevesebb sót kell a szervezetbe bevinni. :wink: Így maradnak az édességek.

Törpiri!

Már közeleg az idő. Hidd el, kibújik Lili, amikor a legmegfelelőbb.

Gabi!

Ha kapsz CD-n képeket, akkor onnan fel tudod tenni majd akkor is, ha a munkahelyeden vagy.

Pici!

Itt is esett egy kis hó reggel. De egy-két nap türelem és itt lesz a jó idő.
Már Beni is mondogatja, hogy a tavaszt várja. :D

Arwen!
Szédülés lehet vashiánytól és a fáradtság is. Vagy ingadozó/alacsony vérnyomás. Esetleg ingadozó/alacsony vércukor.
Vagy a legjobb, hogy a baba készülődik a beágyazódáshoz. Esetleg egy újab kósza pé.
Vendég

Jó reggelt!

Borzlmas éjszakánk volt :( No nem ám a 2 hónapossal éjszakáztunk!!! :twisted: :twisted: :twisted:
A 3 éves és a 4.5 éves fiaim felkeltek éjjel 1kor és sírtak, meg veszekedtek meg egymás ágyába feküdtek-aztán a mienkbe :evil: :evil: fél4kor bealudtak és sikerült őket visszacsempészni a saját ágyukba :?
nekem ma fél egykor jön a fodri!! :wink: :wink: :wink: :wink: majd küldök fotót priviben aki kér :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: autógrammot is szeretnétek 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: na jó csak vicc! :)

Törpiri!
Hát ezek az utolsó napok :wink: :wink: :wink: :wink: annyira rád koncentrálunk, hogy lassan Cat-ről meg is feledkezünk :) a végén még behoz téged! :lol:

Gabi!
Hozzál fotó! Ott volt annó a hugom a 18.heti uhun a barosban és tényleg nagyon jók, és adtak olyan tök jó nyomtatott sztárfotót :roll:

Nemlajos! :( :( :( :( :(
sajnos mást nem tudok :?

jaj mennem kell, ne haragudjatok nincs több időm, mert ki kell szaladni kenyérért, mert a férjem elaludt és nem volt ideje, reggelire meg nuku

:?
majd jövök
puszi :)

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!
Hát sajna ma nálunk is elég otvar idő van! Szálinkozik a hó és marha hideg van!
De azért már megjártam a lidlt és voltam a fodrásznál bejelentkezni! Kedden megyek! Már várom!

Piri! Én azt hittem, hogy már az éjjel visszamész a korházba! Szerintem Lilibaba nagyon érezheti már a frontot! Szerintem hamarosan ez az idő miatt már csak ki bujik! És engem is érdekelne, hogy mikor mit hogyan meg mint lehetne enni! Annyit tudok, hogy a K betüseket szopi alatt tilos! De van még valami??? És amugy akkor krumplit sem?? Vagy azt lehet mert az burgonya inkább??? Vagy azzal mi a helyzet??

Kép

Kép

Kép
nócika

Asiye!

Sajnálom az éjszakát.

Beni hét után kelt fel. Ma, amikor sietni kellett volna. Bezzeg tegnap, amikor aludhatott volna, hat előtt ébredt. :evil: Ezek a gyerekek tudják, hogy mivel bosszanthatnak fel, úgy, hogy igazából semmi okunk nem lenne bosszankodni.

Lefényképeztem a falvédőt.
Ilyen:
Kép
Vendég

Egyébként rólam még egy ideig meg lehet feledkezni, ha szülésről van szó.
Mondjuk vasárnap délelőtt 10 óráig. Akkor vége lesz a Forma-1-nek, és elindulhat kifelé Marci. :D
Vendég

Én annyira szeretném ezt a vasárnapot Marci születésnapjának, de valami miatt mindig április 3. ugrik be... :roll:
Vendég

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter= ... eso_vezeto

Véletlenül bukkanatam a cikkre, mert senki nincs itt és unatkozom.
Vendég

sziasztok! Megjártuk a közit. egy kenyérért mentem meg kifliért, és sikerült 4500FORINTOT OTT HAGYNI :oops: :oops: :oops: NANÁ HOGY MINDEN sz.rt összevettem. :? :oops:

Cat! Nagyon ari a falvédő! :)
Nócika! nem vAGYOK OTTHON EBBEN A mit lehet enni témában :oops: én mindig ettem ami éppen jól esett.(semmi baj nem lett belőle :oops: :oops: :oops: )
megyek felkelt Yasemin! :)

Kép Kép Kép
asiye

Cat jó a falvédő..nagyon szép :wink:

Nócika krumplit ehetsz..az burgonya :lol: :lol:

Elvileg nem ajánlják azt sem ami "felfúj"...de hát szerencsére nekem sem voltak ilyen gondjaim,hogy mit egyek..és mit adjak a gyereknek.

Én annyira béna voltam az elsőnél,hogy amikor azt mondták már adhatnék neki esetleg egy kis tojást,akkor nem csak a megfőtt sárgáját adtam neki,hanem nyersen beleraktam a sóskájába :oops: :oops: :shock: :lol:
De szerecsére nem lett tőle semmi baja....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat még elvileg neked is 2 hét..én meg ha igy haladok annyival hordom túl :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nem is mondtam..úgy látszik engem kisértenek a büdös kaják :shock:
Tegnap akartam virslit sütni a főzelékre,de ahogy kinyitottam megcsapott az iszonyatos bűz...pfúj szörnyű volt...ma megyek másikért...remélem az jó lesz :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sziasztok megjöttem :lol: :lol:

Minden rendben csak a nő szerint inkább 23-24 hetes de sebaj én már nem változatok a vonalzón se a doki ugyis jun. 30-án megcsászároz :wink:
tehát az adatok:
BPD 5,94cm
OFD 7,83 cm
HC 21.96 cm
AC 17,87 cm
FL 4,42 cm
HC (BPD/OFD) 21,73 cm ez nem tudom mit takar :roll:
annyit mondott a hasa egy kicsit kicsi de nem számit :roll:

Súlya: 595 gramm :wink:

Itt vannak a sztárfotók:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
minimano74

a második képen a lábacskái vannak. :wink:
Ja azt elfelejtettem irni, hogy haránt fekvésű és nem akart nagyon mocorogni a fejét végkép nem tudtuk elmozditani és teljesen benne volt a lepényben. A lepény a hátsó falon tapad :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Jaj Gabi nagyon cuki....

Remélem megnyugdodtál,hogy láttad a hercegnődet :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Szia Gabi! Szerintem az az 1-2 hét ide vagy oda nem számit! És nagyon jól sikerültek a képek! :D :D :D Olyan kis bujikázos a kis Mira!!! Nagyon édes!!!

Kép

Kép

Kép
nócika

Látszik a harmadikon,hogy nagyon bújik :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nócika hogy van az állatkád??Jobban ugye???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

"legurulok" a közértbe...nemsokára jövök :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Köszi lányok hát tényleg egyfolytábban csak bujocskázott. :wink:

Nócika:
kaptam egy dvd-t nem tudom hány perces szerintem kb. 20 perc, 14 kép van a cd-n, egy leletett és egy befóliázott A4-es 4d-s fényképet (két kép van rajta az arcáról) :wink: és plusz két db fekete fehér képet :wink:

Kép
Kép
minimano74

Döme baba nagyon édes :):):

Hát ma nem örültem annyira a költözésnek és a vele járó munkának :):):) a konyhaszekrény teteje ird és mond kb két órámba telt mire lesikáltam olyan mocskos volt én nem tudom hogy tudtak ebben élni mindegy holnapra is meredat mert már nem bírtuk :D:D:D de holnap az upc miatt amúgy is mennem kell :)

Pici : ráköszöntem de nem válaszolt :(:( nem lehet azért egyszerű neki majd megpróbálok vele beszélni.

itt is esett a hó reggel de csak keveset hétvégére már 17-20 fokot mond jó lenne a költözésre a jó idő :):):)

asiye képet én is kérek :):):)

cat nagyon szupi a falvédő :)

Gabi nagyon édes kislánykád és nagyon jól jártál ezzel az uh-val :):):):)

nika70
Salgótarján

Gabi!

Nagyon édes a kicsi Mira!
Bújócskázik. :D

És amennyire későn lett pozitív a teszetd, akár még az is lehet, hogy fiatalabb, vagy nem? A 12 hetes UH szerint annyi, mint a vonalzódon?
Vendég

Cat!
Nem az első uh- szerint lett volna júl. 18 (most a csaj júl.20-ra irta) a 12. uh szeirnt már nagyobb volt két héttel és azt vette alapul a dokim. De szerintem az egy két hét tényleg nem számít.

Kép
Kép
minimano74

Gabi!

nagyon édes a kicsi Míra! :lol: :lol: :lol: a 3. képen olyan kis cuki! :) :) :) :)
én is június 30-án születtem! :) :) :)

Törpiri!
Lassan a gurulássall! :) :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Szoptatás alatti evés.

Két ok van ami miatt nem ajánlanak kajákat.

1. Mert felfúj, és ezzel a babát is. Ez a hasfájós babáknál lehet gond.
2. allergizáló. Ez mindenkinél gond lehet, de csak később derül ki, évek múlva. Itt fokozott veszélyben vannak azok, ahol a szülők valamelyike allergiás, esetleg aszthmás.

Ami felfúj, azt mindenki érezni fogja. Ha egy új kjától 24 órán belül megfájdul a baba hasa, azt hanyagolni kell a későbbiekben. (Pl ilyen lehet: kukorica, kápoozta, kelkáposzta, bab, lencse, szénsavas üdítők...)

Allergizáló minden apró magvas gyümölcs: eper, ribizli, málna, szeder, áfonya. Nem javasolják még a narancsot, mandarint, mézet...

És persze nem iszunk alkoholt, kávét, kólát, és nem is dohányzunk. :wink:
Vendég

Gabi!

Szerintem akkor a 12. hetit elmérték.
De az is lehet, hogy nem, csak ugye a babák is szakaszosan fejlődnek. Az a lényeg, hogy amikor megszületik, a tüdeje is elég fejlett legyen.

Én ezért is örülök, hogy Marci még bent van, mert a hőmérőzés szerint ő pont ma 37 hetes. Csak ugye a 12 hetes és a későbbi UH-ok alapján visszatértünk a mensi szerinti számításhoz, mert mindig nagyobb volt. De attól, hogy egy baba nagyobb, a tüdeje még nem fejlődik gyorsabban.

Bár most már úgy vagyok vele, hogy kibújhatna, mert most is fel kellett ülnöm, annyira feljött a gyomorsavam fekvés közben. Nagyon rossz volt.
Túl nagy ez a gyerek, lejjebb mehetne egy kicsit.
Vendég

Sziasztok!
Gabi, tündéri a kislányod!
Törpiri... 8)
A mi éjszakánk: este 11-kor, mintha mi sem lenne természetesebb, vittem a Dömét az ágyba, a sajátomba, kapott cicit, el is aludt, fél négyig hangja sem volt, aztán fordultunk, tiszta pelus, evés, és aludt 7-ig.

Se hasfájás, se semmi.

Most persze jár az agyam, hogy ha nem viszem az ágyba, a sajátjában is elaludt volna? (nem hiszem, most is ott nyivákol)

És akkor most a nagy kérdés, ezek szerint anyahiányos, és kellek az alváshoz, oké. De HOGYAN FOGOM ERRŐL LESZOKTATNI? És mikor?
:shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Saját tapasztalat:
Ha Dömének Rád van szüksége, akor nem vond meg tőle! Aludjon veled! Majd leszokik róla, ha eljön az ideje.
Beni nem is hajlandó éjjel nálunk aludni, csak a saját ágyában. Már.
Közel 11 hónapig együtt aludtunk, mert mindenkinek úgy volt a legkényelmesebb. Aztán jött három kemény nap, amikor visszaszoktattuk a kiságyba, mi pedig visszaköltöztünk a hálóba. De max 2 hét volt, hogy teljesen hozzászokjon az új helyzethez.
Szerintem ennyit ki lehet bírni. Legalábbis jobban, mint eleinte az éjszakázásokat.
Én kipihentebb voltam, mint előtt bármikor, és sokkal nyugodtabb, hogy éjjel is éreztem a szuszogását magam mellett. Ráadásul így félálomban szopiztunk, ami mindkettőnknek nagyon kellemes volt. (Én csak este és reggel cseréltem pelust.)
Apa soha nem ébredt fel, mert Beni nem sírt éjszaka. Nem is hitte el, hogy többször is szopizott. :wink:
És a visszaszoktatás nehézsége azt jelentette, hogy akkor az altatás kb 1 óra volt első nap, aztán háromnegyed a másodikon, a harmadikon már csak fél óra és utána még kb a második hét végéig 10-15 perc. Akkor sírás, de utána csend és alvás reggelig. :) Viszont amíg el nem aludt, addig vele voltunk, és nem hagytuk egyedül sírni. És nagyon sokszor vissza kellett fektetni, mert állandóan felállt, és ki akart jönni. Ez Apa feladata volt.

Most is úgy tervezzük, hogy Marci velünk alszik. Ezen csak akkor változtatunk, ha ő nem igényli.
Vendég

Piri! Köszönöm kérdésed szerencsére a görke jobban van! És igy én is nyugottab vagyok!! Remélem több para nem lesz az elkövetkezendő 20 hétben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

Gabi! Köszi az infot! Még nem hivtam fel öket! de a honlapjukat megnéztem! Láttam, hogy van ott 8000Ft-ért is! Most lehet bután hangzik a kérdés, de én még nem voltam 4D-n és nem tom mit jelent a babamozi! Az maga az uhu vagy adnak lemezt is! Mert akkor nekem az is tökéletesen megfelel! Nem vágyok én semmire csak arra, hogy egészséges legyen a drágám! :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika

Hát igy nem tudom, de szerintem adnak lemezt :wink:

Kép
Kép
minimano74

nemlajos idővel :):):):):):)nekünk velünk aludt és most már tök jól elvan a sajátjában is igaz éjszak átmászik de már volt hogy nem mászott át talán leszokik lassan arról is :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok

Gabi:nagyon édes a pici lányod :D :D .

Asyie:képet én is kérek.

Ma apa készitett rólam és a pocakról is képet,majd ha tudom felteszem.

Cat:örülök,hogy jobb a kedved. Nagyon tetszik a falvédő.

Törpiri:már bizti az nst-n vagy,hátha most történik vmi. :wink:

Nekünk is elég furcsa éjszakánk volt,Márkot atvittük magunkhoz,mert amikor megébredt egyfolytában forgolódott ill furcsán vette a levegőt.Igy mi is nyugodtabbak voltunk. Volt egy kis hőemelkedése is,én a fogára tippelek.

Apa csinálja ma az ebédet amikor nem dolgozik olyan jó dolgom van áéltalában Ő főz :D :D Most rozmaringos csirkét csinál.
Márk alszik azt hoszem lassan én is ledölök.

Este jövök ill. délután megpróbálok benézni.
Vendég

Vendég

Hja, ha már járandóság, a múlt héten adtam fel a cspótlék és anyasági igényemet, jelentem, ma már a számlámon a pénz!!! :D
Úgyhogy postán is érdemes intézkedni!

(tök furi, ettől hivatalosan is anyának érzem magam :oops: :roll: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hazaértem én is.
Hívtak melóhelymre és benéztem.
Jó volt benn egy kicsit. majd sétáltam a városba egy velem egykorú kismamival, és teáztunk egyet.
Most ebédelek, mert éhen halok.

Gabi!
Nagyon édes Mira baba!! Hogy bújik a drága.

Zsu!!
Mi volt ma UH-n??

Cat!
Én is úgy gondolom velünk fog aludni, de akkor két babaágyat vegyünk?? :shock: :roll:
Vagy ti hogy csináltátok?
Mert ugye lasz saját szobája, de éjjel nem akarom magára hagyni őt, és apát sem..
Nem egyszerű.

picimami

Nika!
Akkor ma is sokat dolgoztál.

Sissi!
nagyon várom a fotókat.
Apa finomat főzött nektek. Nagyon édes tőle.
Te bírsz éjjel alduni??
Nem mocorog Ati baba?

picimami

Cat!
Köszi az infót.
De én ezeken még annyira nem tudok eligazodni.
Vagy nekem esetleg megkönnyíti a cégem? Ő segít??
Milyen papír kell majd tőlük??

picimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: