A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Barbi, Döncinek jobbulást!! És férjecskéd hogy van?

yuyu79

Kismaminkkal mi újság??

yuyu79

Ági!

Nagyon köszi a szálláslehetőséget, de elég jól meg tudtuk oldani! KÖSZI!!!KÖSZI!!!

Dadomi, sajnálom, hogy anyud nehezebb eset, ilyen a barátnőm anyuja is, ebből okulva, ő homlokegyenest másmilyen, és ő is 3 gyönyörű gyerek anyuja lett.

Málnusnak nagyon boldog névnapot, nagyon aranyos ez a kis név, épp olyan, mint a kicsilány, aki viseli! :D :D :D

Julcsi jobbulást! Együtt érzek veled, nekem a bal kezemben van ínhüvely gyulladásom, Dorcát sem bírom kiemelni az ágyból!

40 perces alvásra még szerettem volna reagálni, hogy ha Dora korán ébred, inkább visszaringatom mert különben nagyon nyűgös lesz!

Barbi! jó, hogy jöttél! Dönci? Férjed?

Sajnos nem lehet csatornát kialakítani a szembe! A szemnyomás addig jó, míg nem nől be a luk! Kérdésed jogos, de igen, rámehet a látása a sok műtétre. Andrea Bocelli is veleszületett glaukómás, 27 műtét után vakult meg teljesen. Csak azért imádkozom, hogy ez az új eljárás segítsen, hogy jó sokáig ne nőljön be a luk, mert ha mindez felnőtt, vagy idős korban történik, már nem igen nől be a luk és meg vagyunk mentve. A látása így is rossz lesz, de legalább látna!!!

Összeszorult a gyomrom, mikot Yuyu kérdezte, hova siet ez a kislány, elég jól ráéreztél Yuyu! Ő mindent látni és tudni akar addig, amíg lehet! Marci fiam pont ilyen volt, állandóan önálló és akaratos volt. Akkor még nem tudtam, de később megértettem, hogy valószínűleg tudta, hogy később már ránk lesz utalva.
Most is nagyon ügyes, bármit elintéz, de leállni beszélgetni az utcán, már csak akkor tud, ha őt megszólítják, sajnos, mert imád emberek között lenni. :cry: :cry: :cry:

Katica? Niki?Anna? Eviragos?

KépKép
koadri

Tényleg, mi van a hiányzókkal???

Adri, nagyon sajnálom, nem akartam rossz érzést kelteni benned :-( de tényleg van ebben valami, amit írsz.... olyan bölcsek ezek a pici gyerekek...

yuyu79

Sziszka, köszi a kockákat, de sajnos azt is el kell tennem későbbre, mert Eni az előbb próbált felülni, és rádőlt az egyikre fejjel :shock:

yuyu79

Adri!

Szerintem teljesen természetes, nem kell megköszönni, ha szükségetek van, szólj.
Az ilyen betegségekre pedig idővel biztos találnak gyógymódot, mire Dorca felnő, meglesz a megoldás is, én hiszek benne! Tartsatok ki :)

Barbi, írom a mailt, csak időhiányban szenvedek, illetve le akarom fixálni a repjegyet, hogy tudjam mondani mikor megyünk!

Csandi, ha olvasol, gyógyulást Neked!!! Nagyon hiányoztál tegnap!

Egy két újabb kép:
Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Sziasztok!

Vagyok végre :)

Jelentem, azt mondta a doktornő a foltra, hogy ne aggódjak, csak akkor lenne gond, ha nőne is, de mivel erről nincs szó, így még a Canestent is felejtsem el rá, majd elmúlik. Szóval minden rendben! Ja, és kaptunk még egy fülest, rákérdeztem hogy a Hepatitis B ellen mikor lehet majd beoltani és azt mondta, hogy most voltak egy konferencián, és ott mondták, hogy a legtöbb tengerparton nincs megoldva a csatornázás, így a homokban mászó gyerkőcökre nagyon veszélyes hepatitis A ellen mindenkinek be kellene oltatni a gyerkőcöt, aki tengerre viszi nyáron, mert ez a fajta a széklettel ürül, így benne van a homokban.....remélem érthetően írtam le!

A köszöntéseket és a dícséreteket nagyon köszönjük, főleg azért mert Málna születése előtt két nappal még nem voltunk benne biztosak, hogy bevállaljuk-e ezt a nevet, vagy vakmerőség. Most már nagyon örülünk, hogy megtettük :D

Barbi: örülök, hogy javul Döncike, a férjed? Remélem ő is jobban van. Megjött a csomag?

Julcsi, köszönjük a vendéglátást, remélem Enikő is kedvet kap hozzá. Közben rájöttem, hogy nekünk meg alvást kellene tanulni Enitől, azért ez a 11 óra egyben nem semmi :)

Pöttöm: örülök, hogy Nonoka is javul, sokan imádkozunk értetek :D

nem tudom mit akartam még.....vissza kell olvasnom :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.03.24 21:16-kor.

<
sziszka78
Tolna

Na, folyt köv :)

Iminek akartam még gratulálni a biciklizéshez....valamiért én azt hittem, hogy ezt gyakorolni kell, nem csak így minden előzmény nélkül....hihetetlen :)

Julcsi, azért nem bánnám, ha valami Lottó nyeremény után családi házba költöznétek :wink: Teljesen igaza van a derekadnak, hogy reklamál :lol:

Lilike még mindig csodaszép :D és milyen ügyesen áll ő is! Ági, annyiszor eszembe jut, hogy mi lehet most a férjeddel, ki megy a világ végére, vagy még nem dőlt el?

A pelus tippeket köszönjük, nekünk is épp most pirosodott ki először, és van két pöttyünk is, lehet, hogy akkor pelenkát váltunk, én eddig Noname-ekkel nem mertem próbálkozni, de egy próbát megér.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

Eddig még nem jött meg és kezdek aggódni! Ráírtad, hogy dzsörmeni? No meg a ti címeteket is, ha valamiért visszamenne?

Pöttöm!

A páromnak is ugyanaz volt az ötlete, mint nekem, hogy hátha csak Nono gerinccsigolyája van valahol kizökkenve a helyéröl és azért feszíti ívben magát, stb. Ránézett már valaki a gerincére?

Adri!

Mi van Marci fiaddal? Mire céloztál? Nem egészen értem, vagy csak lemaradtam valamiröl!?

Ágicám!

Lelkesen várom a híreket! Addig meg gyönyörködünk a kis barátnönkben!

Kép

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Sziszka, örülök, hogy semmi komoly... és mikor fog elmúlni, meg mitől lehet, azt nem mondta a dokinéni?

Én is örülnék, ha sikerülne egyszer családi házba költöznünk ;-) De lehet hogy előbb csak egy nagyobb lakás lesz belőle, remélhetőleg néhány emelettel alacsonyabban...

Lili tüneményes, meg Dönci is :-D

yuyu79

Barbi akkor én is kezdek aggódni :( Ezek mind rajta vannak a csomagon, de nem ajánlva adtam fel, csak sima elsőbbségivel, így nem tudom követni a csomag útját :( Remélem nincs vele semmi baj :(
Dönci imádni való!

Julcsi, ezt nem lehet megmondani azt mondta...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Pöttöm,
Igen, nagyon is segítenek Virágnak ezek a Dévény tornák. Sokkal magabiztosabban mozog, és már szinte alig repülőzik. Most a legutóbbi alkalommal mondta a nő, hogy amíg mászik addig hetente kell vinnem, aztán havi1-2x amíg nem kezd el járni. Szóval áll még előttünk néhány alkalom, de mivel látom a javulást, nem bánom.
Esetleg ha gondolod és nem lenne túl messze nektek, megadhatom az itteni Dévényes telszámát, ő sztem szívesen vállalná Nonokát. Bár nem a 18. kerülethez tartoztok, de hátha....
Hmmm, nem értem, hogy miért nem küldte el a képeket, pedig 2x is próbáltam már elküldeni! Akkor megpróbálom megint. Ja amúgy mi kipróbáltuk a pocikrémet, és tetszett Virágnak a masszázs és sztem a krém is segített mert másnap volt egy szép nagy kakkancs! :)
Oké, akkor nyáron eljegyzés! :wink:

Sziszka,
Sztem is nagyon szép a Málna név. Én is azt szerettem volna de férjem nem engedte :? Na majd ha a következő lány lesz, lehet hogy addigra megpuhítom :)

Barbi,
Gratula Iminek a bicajozáshoz! :) Döncinek meg jobbulást!!

Ági,
Nagyon édes Lili baba! Micsoda fejkendője van! Nagyon cool! 8)

Kép
Kép
dia123

Jaj, olyan kis falatok ezek a törpik! Tényleg kircsi Lili kendője!

Réka ma hihetetlenül boldog volt, felszereltük a hintáját. Hát el nem tudjátok képzelni, mit művelt: a lábával folyamatosan rugózott, nyomta az édes babás-fülig száj vigyort, kilátszott a két kis foga, és hozzá hangot is adott. Aztán áttért a háááá-gatásra, jó sokáig, meg a tele szájjal vigyorgásra. Mindezt tök fáradtan, mert már egy órája küzdött az álommanókkal, csak a fúrás miatt nem akartam elvinni aludni. A végén meg eléggé leeresztett, halkabban hágatott, és ráhajtotta az állát a hinta elejére, majdnemhogy elaludt. Majd megzabáltuk mi is meg anyumék is. Persze utána nem kellett küzdeni, hogy elaludjon...
Szóval ajánlom mindenkinek azt az egyszerű bébi-műanyag hintát, ha van rá keret és hely.... Mondjuk nem drága.

Feluca! Bocsi, még az utolsó két hónappal adós vagyok a képek terén a picasan. A héten tervezem a pótlást, és benne lesznek a síelősök is. Megpróbálok visszakeresni, mert ide raktam fel néhány napszemcsiset.

Boldog Málnus napot a kis ünnepeltnek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panna1 2009.03.24 22:52-kor.

panna1

Rékának is megint csúnya piros-pötyis a popsija. Írtátok a pelenkacserét, hogy érdemes másfajtát kipróbálni. DE létezik, hogy eddig semmi baja nem volt vele, most meg amiatt pirosodik?

panna1

Pöttöm! Örülök, hogy javul Nonoka állapota.

Többi beteg babónak is jobbulást!

Husit már RÉka is kap 7 hós kora óta. Csirkét-pulykát, és májat már 6 hótól lehet. Dokinéni mondta is, hogy adjak neki, ha lehet, minden nap. Hát azért van néha, hogy nem kap, csak főzit.
Üveges kajcsikban a gyümi+hús párosítást is délben, főzi helyett adjátok, ugye? És tízóraira csak gyümit?

panna1

Feluca! A 362-es oldalon találsz Rékiről egy pár napszemcsis fotót!

panna1

Na megyek, mert kaptam egy kis munkát, meg kellene csinálnom... Jó éjt mindenkinek! :P

panna1

Jó reggelt!

csak halkan éjszaka csak egyszer keltünk :lol:

Szuszu remelém Andris jobban van.. szurkolok,hogy elfogadja saját főztöd Andris

ZSófi ügyi vagy.. babakeksz én venni akartam de elolvastam a hozzávalókat és hagytam a fenébe.. biokölesgolyót vennék, de egyenlőre nem kaptam..ma elslattyogok a bioboltba...

Sziszka na ha ezt velem csinálja meg a kedves nem azonos nyelvű néni
:oops: az a baj, ha lefexem mellé aludni egyből felébred (bmint ZSIgi nem a néni hihi)

:twisted: :lol:

Adri kitartás drága mindig elszorul a szívem amikor leírod mi a a baj... jó,hogy apap veled lehetett a kórházban

FEluca 7 hós kortól javasolják a husit meg a csirke májat utóbbit egy héten egyszer

Pöttöm bizony jó lenne találkozni

meg a Csepel környékiekkel is

:lol: aztán sorba mindenkivel

Sushy hát lehet hogy a ringatóra mi inkább a Mammuthoz megyünk mert ott nagyobba tér..egyik ismerősöm is oda jár

viiszont csajok lassan egy Városligeti séta befigyelhetne

Barbi ügyes Imi

minden babóca gyönyörűséges!

na megyek felébredt fiam!
Vendég

Sziasztok! Nincs időm írni, sokszor még olvasni se nagyon, ha meg leülök a gép elé, már ketten követelik tőlem :D A héten itthon tartottam Zétit, leginkább azért, hogy egy kicsit összeszedje magát és hogy ne hozzon haza megint valami új vírust. Bárányhimlő van az oviban, az se hiányozna most. Főleg, hogy kiderült Zétinek atipikus ekcémája van :( Nagyon szomorú vagyok és nem is igazán tudok még semmit erről a betegségről.

Pöttöm, csak azért jöttem gyorsan, hogy a Dévény kezelésről írjak neked. Már nekem is megfordult a fejemben, hogy írjak neked róla, nálunk Zéti is járt és most Zsombi is. Ugyan egy kezelés nem túl kellemes a gyerekeknek, de nagyon hatásos. És nem csak mozgásszervi problémákat gyógyítanak vele. Akihez most járunk mesélte, hogy száj kezelésével például olyan kisgyerek is elkezdett szépen beszélni, aki 3 évesen szinte még semmit sem beszélt. Szerintem egészséges gyereknek sem árt, de biztosan segít nagyon sok esetben. Mindenképpen érdemes lenne elvinnetek egy vizsgálatra Nonót akár Panni nénihez, akár a neonatológushoz (mi Zétinél annál kezdtük). Most pedig nekünk a gyerekorvos ajánlott egy kismamát, aki most végez a képzésen, nagyon közel lakik és otthon kezeli Zsombit. Ma is ez a program.

Zsombikám még mindig kicsit nyűgös a két szép kis foga miatt, meg még kapja az antibiotikumot és az emésztése sem az igazi. Az éjszaka többször is ellenőríztem, hogy minden számra sor kerül a digitális óránkon... de egyszer majdnem másfél órát is aludtunk egyhuzamban. Általában minden éjjelünk így telik.

Felébredt a drágám mennem kell. mindenkinek szép napot és bocs, hogy mincs időm reagálni most semmi másra.
Vendég

Jó reggelt!

Panna,
Örülök, hogy tetszett a hinta Rékának! Van kép róla a webalbumodban?? Ha nincsen, akkor kérünk! :wink:

Zsófi,
Még nekem se jött meg egyszer sem! Volt már hogy azt hittem na most biztos megjön mert fájdogáltam, aztán nem lett belőle semmi. Lehet hogy nemsokára viszont lesz valami, mert ugye egyre kevesebbet szopik Virág.

Boni,
Bio kölesgolyót én már adtam Virágnak, viszont nagyon óvatosnak kell lenni, mert ugye a golyót nehéz jól megfogni hogy nehogy túl nagy darabot harapjon belőle. Virág majdnem lenyelt egy egészet
:shock: Ja meg eléggé sós is, ezért én még várok vele aszem. Esetleg a bio buláta lehet hogy jobb mert az nem sós és jobban meglehet fogni mivel hosszúkás.

Csenge,
Nagyon sajnálom, hogy még nem vagytok túl jól. Na meg a nem alvás sem segít. :roll: Kitartást!!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Sajnos még mindig nem vagyunk sokkal jobban. Tegnap voltam velük dokinál, az antibio hatása még tart, bár már nem szedik, úgyhogy várnom kell. Szombaton megint vissza viszem őket. A kicsiknek még mindig ömlik a hol zöld, hol fehér trutyi az orrukból, este Dórinak megint hőemje volt. Köhögnek ezerrel.Emese se tutkerájos még, hétfőig nincs suli. Nekem is fájnak már a manduláim, próbálok bejutni ma dokihoz, bár ehhez lehet,előbb az aszisztenst kéne kiiktatnom. Szó szerint. :)

Köszi a képekhez a hsz-t!

Zsófi: mi liberoból is 5-t használunk, de nekem ami a legjobban bevált az a rossmann-os pelus. Abból is 5-ös. Mindkettőnek. Igaz, hogy Dóri 12,5 kiló, Bence 11, ez meg 12-től van, de teljesen jó. A pocijukon is. Én erre esküszöm!!!

A popó pöttyök lehetnek pelustól is, de nem érdemes szerintem kapásból váltani, mert lehet a fogzástól is, meg lehet kajától is. Akár egy kezdődő megfázástól is. Szerintem várni kell vele és ha nem múlik sudocream, canesten, gyakori vízzel lemosás hatására, utána érdemes váltani. Én nem váltottam egyiknél sem és elmúltak a pöttyök mindig. Okuk volt.

Dévény tornához nem nagyon tudok szólni, de a lakóhelyes fórumon van egy kisbaba, aki szintén jár. Ő kb. 3-4 hónapos. Ők is fejlődtek vele állítólag. Neki a háziorvos nem vett észre idegrendszeri dolgokat, Pesten egy más jellegű kivizsgáláson vette észre a doki, hogy csak a jobb oldalra tudja fordítani a fejét és tornára lesz szüksége, különben nem fog tudni járni!

Babakekszet, babapiskótát még én sem adtam Bencének. Épp a napokban akartam venni Bencének a rossmannban olyat, ami mézes, kis keres és olyan állaga van, mint a felnőtteknek a ham-letnek. De nagyon fini és könnyen olvad a szájban. Tavaly Dórinak sokat vettem, akkor 7 hós kortól volt és most megdöbbenve olvastam a zacskón, hogy ugyanaz 12 hótól javasolt! Hogy mit variálnak????

Husit én is adtam 6,5 hós kortól, végül is belegondoltok, az 5 hós bébikajákban is van. Akkor azokat szerintetek gyárthatnák? Szerintem nem.... Én adom, majdnem mindennap eszik Bencus. Bár megmondom őszintén, múlt héten, hogy legtöbbször kukában landolt, amit én főztem és most ezek az elfoglalt beteg napok vannak mögöttem, üvegeset evett. De ma megint megpróbálkozom egy sajáttal. Hátha ért egy hét alatt annyit a fiam! :)

Na megyek, orrporszívózás jön, csoportosan :)

Szép napot, lehet, hogy később leszek még!

Szilvia

UI: Málnának nagyon sok boldog első, igazi névnapot!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Zsófi: nekem sem jött meg még egyszer sem. Igaz, PCO-m van nekem is, régen volt, hogy évi 3-4 mensim volt. De most még termelődik kis tejci, bár már csak napi egyszer nyomja Bence (hajnalban, napközben valamiért nem akarja). De ebben a hét hónapban éreztem néhányszor mensi görcsöt, de nem jött meg. Az egyik ilyennél jött össze tavaly Bence.... :) Mondta doki, hogy ezek "kóbor" peteérések! És mivel jött Bence, nem jött meg! Azért furi, hogy úgy estem tavaly teherbe tavaly Bencével, hogy Dóri 4 hónapos volt, addig nem volt egyáltalán mensim.Abbahagyta a szopit 3 hósan, volt egy ilyen mensigörcsöm és lett Bence! :) Ijesztő azért.... vigyázzatok csajok! :)

Na léptem, vinnyogás van!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Barbi!

Valószínűleg lemaradtál, amikor előbújtam zugolvasásomból, akkor írtam le, hogy Marci fiam 8 évesen végleg elvesztette a látását Stickler szindrómája miatt, ami egy hibás proteint termel, rossz lesz a szövettapadás, így leválik a retina a szemről. Egyik 4 évesen, másik 8 évesen vált le. Aztán volt még k.b. 10 műtétünk, de csak egyre rosszabb lett. Ma ott tartunk, hogy egyik szemével fényt még érzékel, tehát azt tudja, nappal van, vagy éjszaka, hol az ablak, stb...
Pedig gyönyörő szemű édes pofa gyerek volt! Ja most is édes pofa, csak már fél fejjel magasabb mint én!

Képek: Kép
Kép

Ja a PCOS policisztás petefészek szindróma, nem tudják mitől van, és nincs a petefészekbe igazi ciszta, csak kezelni tudják, de kezelés nélkül sem okoz problémát, csak nem jön meg :?: :?: :?:

Felícia! A csomag kész, de csak hétfőn tudok bemenni Pécsre, ott van egy GLS csomgfelvevő, akkor küldöm!

Ági! Lili nagyon bájos a kendővel, én is imádom a kiskendőt a fejecskén!

Panna! Szinte látom magam előtt Rékát a hintában, nagyon cuki!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Csak egy napig nem voltam és milyen sokat írtatok! :)

Adri: Nagyon szorítok Dorkáért!

Szilvia: Jobbulást a gyerkőcöknek!

Barbi: Megy a sok-sok gratula Iminek! :)Nagyon kis ügyes!

Mi most Pampers 4eset használunk, de valahogy nem az igazi. Hogy vannak ezek a méretezések? Olyan furán "áll" a Hannán...

Ja és képzeljétek Hanna ma először feltornázta magát négykézlábra! :)
Most meg már úgy hintáztatja magát. :)

Megyek, nyüsszögés van!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Panna:köszi a képeket, meg az infót is a husievésről és a májról. Én is megpróbálkozom akkor a csirkemájjal.

Dia:
Akartam kérdezni, hogy mi ez a Dévény torna, de Csenge már megválaszolta így tárgytalan. Ezt fel kell iratni a dokival, vagy bárki mehet. És van esetleg lista, hogy vidéken hol tartanak ilyesmit? Minket is érdekelne. Alma lába miatt.

Sziszka:Ahogy nézegettem vissza a képeket a 362.oldalon láttam, hogy még a cipős témában válaszoltál nekem. A háziorvosunk is megnézte a lábát Almának és mivel mondta, hogy ez nem egy öröklött és tanult lábtartás, hanem az anyméhben így helyezkedett el ezért elég a napi torna.

Barbi: Tényleg fantasztikusak az óriás elefántjaitok. Ráadásul én elefánt függő és imádó vagyok. :lol:
A kis kék motor/járgány amiről írtál Regőnek engem érdekelne,ha olyan strapabíró. Persze, ha még senki sem csapott le a nagy lehetőségre.
Döncinek pedig jobbulást kívánunk.

Adri:Ez tényleg fantasztikus, hogy ilyen jó az édesanyáddal a viszony a férjed részéről is,mert a jó anyós egy áldás. És az összatartó családi modell pedig nagyon tetszik. Én mindíg is híve voltam a többgenerációs együttlétnek, csak ezt ma már kevesen preferálják.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Jön a tavasz!
Próbálok bekapcsolódni én is. Örülök, hogy Pöttöm Nonoja jobban van.
Ági pici lánya olyan, mint az én Zsófim. Kis kerekfejű mosolygós. CSak aszemük más.
Dönci nem semmi a kádban! Miből lesz a cserebogár! Nemrég még izgultunk a 2 kilója miatt, most meg igazi vasgyúró!

Adri! VAlamit árulj el nekem! Hogy lehet az, hogy van két szemproblémával küzdő gyerkőcöd és a való életben pont ez a szakterületed?! Tudta az Úr, kinél lesznek jókezekben, vagy a fiad szembetegsége miatt tanultad ki a szakmát?! Bármelyik is történt, minden tiszteletem a Tiéd!
Dorca mennyit lát most? Én bízom benne, hogy megmenthető a szemecskéje! Bár én is átéltem, milyen az, mikor egyszer csak nem követ a tekintete a pici babámnak.

Bocsi, nem akarok szomorkodást! Jön a tavasz!!!
majd kicsinyítek képeket!

Bözsi
eviragos

Megjöttünk a sétából. Teljesen megfagytam. Nem is gondoltam, hogy ennyire hideg van. Ráadásul már 2 napja nem alszik a babakocsiban sem a Manó. :(

Kép

Kép
csimby

Eviragos a második a nyerő: Marci miatt végeztem el a látássérültek tenára szakot is!

Boni! Én is halkan: Lassan 8 hónap alatt először fordult elő , hogy mi is egyszer keltünk éjjel fél 2-kor, cserébe viszont fél 6-kor ébresztő volt, de ezért is hálásak voltunk apával!!! Biztos pihentető volt ma az éjszaka!

KépKép
koadri

sziasztok!

nincs időm olvasni, csaka képeket futottam át...nagyon édesek a babusok!
Mindenkinek boldog névnapot meg szülinapot meg hófordulót kívánunk.

Mancibarbi van tatán is babauszi is. többet most nem tudok írni, mert a papír bent maradt a kocsiban,de ha megjön az uram kiveszem és leírom a részleteket,persze csak ha érdekel.
makadu

Sziasztok!

Nekem sincs időm jönni, töki úgy mászik, mint a szélvész, semmi nincs biztonságban :shock:
Mindenkinek boldogat!

Kitti! Érdekelne a tatai uszi, az még közelebb is lenne. Megköszönném az infót!

Barbi
Kép
manci79

Most láttam a híradóban, hogy lehet hogy a GYED csak a gyerek 1 éves koráig fog járni. Ez komoly????? Jó, de akkor építsenek addig néhány ezer bölcsődét, mert így sem férnek el a gyerekek, pedig Magyarországon aszem csak 6% gyerek jár bölcsibe. Szerintetek ezt végre fogják hajtani???

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Sziszka az elszállt levelemben persze megírtam hogy xszit is a Möbelix boltban vettük . Sajnos úgy tudom csak pesten és miskolcon van.
Nekünk minden pelus jó :oops: :oops: semmiből nem fojunk ki. oldalt jól ráhajtom és úgy hajtom rá a hátrészét aztán alul kihuzogatom azt a belső gumis részt igy tanitották

képeket én folyamatosan nézem picasán amikor látom hogy valaki töltött fel újjakat.

Kata a hozzátápizás kezdetekor nálunk is nehezen volt kaki a sok változás miatt de aztán már csak keményebb kaki van azóta. Vegyél üveges kecskemétibe van szilva vagy őszibarack az nálunk hatott eddig vagy vegyél körtét és reszeld le !
ha nagyon nincs kaki glicerines kúp vagy hőmérő nehogy belekössön.

Málnusnak és Lilinek utólagosan is boldog névnaposzt!

Barbi Imikének gratula az egyedül bicajozáshoz!Döncikének még mindig jobbulást!! Apája már jobban van?

Zsófi de jó neked nekem már 3szor jött de annyira utálom már most. Benike pacija nagyon ari! Lebírkózta már?

Lilinek is telitalpa van? Jó ez a kendőcske.

Panna igen létezik. Most mi is áttértünka huggiesról a pampersre és elmúltak a pöttyök is.

Dia ezt nem mondod komolyan én itthon akarok maradni a manóval amig csak lehet! Szerintem nem lesz ebből semmi.

Magunkról én ma voltam fogorvosnál mert 2hete óriásfájdalom jött bal alul a fogamba aztán jobb felül majd ma 3fogamat tömték potom 30ezerért. Anyagi csőd , de imádom a dokimat nagyon gyors és tutin dolgozik!
Áron amióta előre megindult mindenhol ahol csak tud fel akar állni, és visitozik mint egy kislány bocsánat ........:oops: :oops: de komolyan . Magas hangon nyivákol ha valami nem őgy van ahogy neki tetszik.
MI holnap elutazunk 4napra anyósomékhoz vasárnap jövünk haza.

Mindenkinek kellemes hétvégét!
puszi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

Dai azoknak akik mostantól lesznek jogosultak nem? bár akkor is felháborító :twisted:

MEcsi jó utat(bár gondolom nem olvasod már :wink:

Lányok régiek újak bújjatok elő! :lol: addig kapjátok ölbe a gyereket :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert nálunk a helyzet változatlan, sőt romlott a picik állapota! :( Nem tudom, vajon tényleg miért gondolta úgy a doki, hogy egy doboz antibio elég kettejüknek három napig??? :twisted: Tök kész vagyok már!!!! És ráadásul cipeljem ma megint le a betegek közé őket, hátha még valami hányós-fosósat is összeszedünk, mert ő nem jön ki. Köszi a segítséget! :twisted:

Gyed: nekem úgy magyarázta védőnő, hogy azokat érinti, akik utánunk jönnek, 2010-től akarják. És nem úgy van, hogy mindenkinek automatikusan 1 évig jár gyed, hanem választhatja a szülő. Ha amúgy is tudja, hogy előbb vissza fog menni dolgozni, kérheti, hogy egy évig kapjon csak gyedet, ez magasabb összegű lesz, mint az átlag, és ha letelik, utána kap még egy évig gyest.
Végül is, aki tudja, hogy muszáj visszamenni kb. 1 éves korában a babának dolgozni, annak nem rossz, meg a kormány is spórol vele. :(

Én maradok itthon, ameddig csak lehet, azt tudom! Emesével 3 éves korig voltam itthon és nagyon nem bántam meg. Bár igaz, hogy a harmadik évet a 23 ezer gyessel eléggé nehezen viseltük! Dórika, ha nem jött volna Bence, két évesen ment volna bölibe, vagyis most nyáron. De ettől már előre nagyon paráztam! Így meg hogy van Bence, három gyerek után kapjuk a családit, megpróbálok otthon maradni, hogy a bölit hagyjuk ki. Nem vagyok böli ellenes, sőt, én még mindig azt mondom, hogy inkább böli, mint egy két és fél éves gyereket nyomjanak be oviba, de ha nem muszáj, akkor nem viszem őket! Majd meglátjuk...

Na mentem, rendezem őket!

Szép napot Nektek!

Köszi a jobbulást hsz-eket, nem volt annyira hatásos! :(

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok! Tegnap nem sikerült jönnöm... Babáztunk sógornőméknél, elaludt a picúrka a mellkasomon, olyan édi volt :-D

Eni meg jó nagyokat aludt a levegőn, délelőtt másfél, délután 2 és fél órát, ilyen már rég nem fordult elő, csak 4 hós kora előtt... Az én fejemet meg majd levitte a szél.... úgy várom már a tavaszt :roll:

Nekem már 3-szor megjött, de az első 2 között 38 nap volt, most meg 42 körül... Pedig terhesség előtt 30-32 napos ciklusaim voltak. Ez normális?

Pelus: nekünk a Liberó a favorit, de volt idő, mikor abból is sokszor kifolyt, mostanában viszont már szilárdabb a kaki, meg érdekes módon a pisi se jön ki belőle reggelre... Lehet hogy kevesebbet pisil, vagy nemtom...Mi még 4-est használunk, 9 kiló fölött van valamivel a kiscsajom ;-)

Szóval csirkemájat is kell/lehet már adni? Ezt nem tudtam... És mivel adjátok?

A derekam szerencsére már jobb...

Sziszka, Ti készültök idén tengerpartra? Mi csak Balcsira meg Domboriba...Többiek, lesz nyaralás? Már ha még jut rá, ezekben a válságos időkben...

Emesedóra, hogy vagytok ma?

yuyu79

Szilvi, sajnálom, remélem nem kaptok el mellé még valamit :-(

yuyu79

Adri, tényleg nagyon szép kissrác volt Marcid, és stramm fiatalember lett belőle ;-) Hány éves ő most? Meg nem mondanám így a kép alapján, hogy valami baja van szegénynek...

Ez a PCO valahogy egyre gyakoribb, nem? Nem ez az, amin a terhesség javíthat állítólag? Egy barátnőmnek is ilyenje van, de őt műteni is kellett, meg gyógyszereket szedni, és utána talán vállalhat babát :roll:

yuyu79

Én is szeretnék itthon maradni Eni 3 éves koráig, illetve ha összejön a kistesó jövőre, akkor tovább... Remélem nem fogják ezt nekünk lehetetlenné tenni, mert az nagyon bosszantó lenne.... Főleg hogy a régi munkahelyemre nem szeretnék visszamenni, hogy újat találok-e, az meg kérdéses...

yuyu79

Szilvi jobbulást!

Julcsi mi üdülési csekkből megyünk majd valahova vízpartra...

teljesen normális.. valakinek 1 év mire újra rendeződik ciklusa..nekem is most kell megjönnie már harmadszor.. de már a 34.napnál tartok..előző 41 volt... előtte nekem is 30-32 napos ciklusaim voltak: most amiatt hogy tudjam kb mikor számíthatok mensire elkezdtem megint hőmérőzni...
Vendég

Mindenkinek jó reggel és szép napot!

Boniko: Megvettem Almának a csörös iyópoharat és nagyon élvezi. Most a súlyállásunk miatt anyatejkiegészitő tápszert kell adnom, de még azt is csak abból hajlandó meginni. :lol:
Annyira örülök, hogy bevált. Bár tudtad, hogy minden tupperes holmi örök cserés?

Figyelem! Kérdés még mindíg ugyan az. A Dévény tornáról tud valaki bővebbet,hol hogyan lehet rá jelentkezni és kell e hozzá orvosi javaslat vagy beutaló?

Adri: Nem lehet, hogy a családotokban akár a te részedről akár a férjed részéről van valami szemprobléma, hogy két gyermekednek is ilyennel kell küzdenie?

Dia:Én még nem hallottam róla, hogy a Gyed csak 1 éves korig járna, de ha megtörténne őszintén szólva nem csodálkoznék. Végülis a családipótlékot is megakarják adóztatni akkor miből áll már ezt is lecsökkenteni. Lassan úgy vagyok vele, hogy talán Alma lesz az utolsó gyermekem aki még kap valami támogatást az államtól. :cry:

Pelenka kiütés!
Mi ugyebár teksztil pelenkát használunk és törlőkendőt is csak akkor, ha utazunk. Általában csak nagyon ritkán kell Alma bőrét kenni, mert nem igazán lesznek tőle kiütések, de ha mégis akkor 1-2 napos kencézés után elmúlik. Ezért gondolom, hogy lehet abban valami amit emesedora mond. Azonban tényleg vannak érzékeny bőrü kisbabák. Barátnőm is az első gyermekével sokáig kisérletezett mire kiderült, hogy csak a babylove-os pelus a jó neki. Egy másik barátnőm pedig bizonyos időszakonként kénytelen pelenkát váltani lányain, mert kipöttyösödnek. Tehát létezik ilyen is olyan is.

Manci79: Azért ez nem semmi, hogy a fiad már ennyiidősen így mászik. Azér azt megnézném. Almám még mindig csak hason vagy háton fekvésben nyomja és eddig még nem igazán akart kibilleni ebből a pozitúrából. Mond hogy csinálod?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

FEluca igen, tudtam :lol: örülök,hogy bejött!!!!

http://www.deveny.hu/

én is néztem a forgás miatt, de szerencsére nem lett rá szükség fiam beindult :lol:
Vendég

Sziasztok!

Feluca!A www.deveny.hu oldalon találsz infót a jelentkezésről és feltételeiről.

Julcsi!Mi tervezünk egy Horvátországi nyaralást +balatonit.Tavaly nyáron kimaradt a nyaralás ugyhogy már nagyon várom!

Sziszka! Málnusnak utólag kívánunk nagyon boldog névnapot!

Vera
l.veronika

Csenge!
Jöttök ma ringatóra? A láncot betettem...
l.veronika

Sziasztok!

Itt gyönyörűen süt a nap, talán tényleg megérkezik a tavasz?

Feluca! Gergő mindent nagyon hamar elkezdett csinálni, átfordulni már 4 hónapos kora előtt átfordult. Felállni pont fél évesen sikerült neki és az ülés is. Nem erőltetek semmit, ő maga maszekol állandóan. Ma már ott tartunk, hogy semmi nincs biztonságban. Vasárnap felmászott egyedül 4 lépcsőfokot, csak néztünk. Úgy mászott, mint a gép. :D
Húzogatja a fiókokat, mindenhol feláll, nagyon eleven.
Pár kép Kép Kép Kép

Barbi
Kép
manci79

Jó reggelt!

Nekünk nagyon durva éjszakánk volt. Virágnak tegnap vettem észre, hogy jönnek a felső fogacskái. Szegény nagyon sokat sírt éjszaka, hiába kentem dentinoxal, de végül adtam be neki Panadol Baby-t, attól sikerült aludnia néhány órát. Én is kómás vagyok, de szegénynek sokkal rosszabb lehet. :cry:

Feluca,
Itt van a cikk a megszorításokról, ez volt a híradóban tegnap.
http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikk ... szoritasok

Hát én nagyon nem szeretném, ha vissza kéne menni emiatt dolgoznom. Minél tovább szeretnék itthon maradni Virág-al. Na meg majd a második babucit sem szeretném 1 éves korában bölcsibe adni, hogy akkor egy idegen nevelje meg lássa az első lépéseit stb. Szóval remélem hogy ez még csak egy hülye javaslat és semmi több. Idáig arról volt csak szó, hogy a Gyes-t szüntetnék meg, de az nem lenne annyira nagy dolog mivel az az összeg nevetséges és amúgy is sokan már akkor visszamennek. Hát meglátjuk. :roll:

Manci,
Nagyon édes Gergő!! :)

Yuyu,
Még nem tudjuk, hogy belefér-e nyaralás idén, max egy rövid hétvége Balcsin. De ha megyünk is csak valami last minute féle lesz. Pedig már úgy vágyom tengerpartra!!

Kép
Kép
dia123

Emesedora,
Akkor a védőnőd már tud valamit?? De ez még nem biztos ugye??

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

A betegeskedőknek mielőbbi jobbulást kívánok és tényleg jöhetne már a napsütéses jó idő!
Próbaképpen feltettem 5 db ruhaneműt a zsibvásárra licitre (egy farmerruhát, meg 4 nadrágot), pár óra múlva lejárnak, de még egyetlen egy licitáló sem volt, nem tudom miben bíztam, az ilyen pénzszerzés úgy látszik, csak a mesékben létezik... :(

Két napja fáj és be van kicsit dagadva a műtéti oldalon a szemem sarka, az orr felőli szemzúg. De nem váladékozik a szemem, nincs vérben, csak fáj ha ott megnyomom, meg meg van duzzadva. Szerintetek mi lehet? Férjem náthás, lehet elkaptam, és nekem a szememre ment? Mondjuk tegnap este az az oldali orrom picit be volt dugulva, egyet cseppentettem bele és egy kicsit néha fújni kell, de semmi más. Voltam ma vele a dokinknál, természetesen megint mit írt fel? Antibiotikumot!! Semmi mást nem tud felírni, csak azt... Most mit csináljak? Azt mondta, belülről van begyulladva, mert a szememen nem látszik semmi, csak alatta egy kicsit lilás.

Kép
felicia

Felicia! A körzeti dokinál voltál, vagy szemésznél? Ha lehet, nézesd meg szakdokival is. Szerintem.
a zsibvásár annyira még nem elterjedt, mint a teszvesz vagy a vatera. Talán egy kis idő, és beindul az üzlet :wink:

Gergő nagyon édes, és nagyon kis ügyike!

Ma voltunk megint Ringatón, Réka megint nagyon élvezte. Nem tudom, ennek hatása-e, de itthon ha énekelünk neki, egyre többször ő is rázendít a maga kis nyelvén. zabálnivaló :lol:
Még sétiztünk egyet, meg elintéztem egy-két dolgot, mire hazaértünk, Tücsim beájult. Kint alszik azóta is étlen (mert a déli kaját így átszunyizta). egy óra múlva viszont jelenésünk van a dokinál, és addig még kajcsi, pelenkázás, öltöztetés.. Lehet, hogy lassan muszáj lesz ébresztenem :cry: Remélem nem lesz hisztikés ezért.

Dia! Akkor Vircsinek már kint vannak a felső fogacskái is, vagyis áttörte az ínyt? Puszi neki a kis fájdogálós ínyére!
Rékáé is egyre duzzadtabb felül, és ő mostanság reggelente pocakkal küzd megint, lehet, hogy emiatt. :?:

Nyaralás: mi most tervezzük, barátokkal kb 10-15-en, valószínűleg a várgesztesi villapark lesz. Az apartmanáraik nem is olyan borzasztóak, és tök sok minden van. Ha nem jön össze ez (esetleg nekünk még egy belefér :? ), akkor tuti tengerpart, mert mi is már két nyarat kihagytunk és annyira vágyok rá! Szerintem már RÉka is élvezné. Na majd látjuk.

Pelus: Mi is liberozunk már régóta, de akkor lehet, hogy átállunk majd Huggiesra. Az volt még eddig, ami bejött. Kár, hogy most vettem egy nagy csomag libero-t. Bár lehet, hogy a huggies után meg megint jó lesz, nem? Mondjuk a 14 kiló, ameddig a 4-es jó, az még elég messze van, sztem lesz időnk elhasználni. :lol:
Na megyek, gatyába rázom magunkat...

panna1

Mi a Balcsira készülünk, nővéremékkel, 1 hétre. Kíváncsi leszek Gergő hogy bírja majd.
Panna! Jujj, na ilyen nyarlásra vágyom én is, ekkora társasággal. Nagyon jó lehet ennyi emberrel, bár, azért itt már bőven kell alkalmazkodni a másikakhoz.

Réka remélem nem lesz nyűgi, hogy felkelti anyucikája. :)

Zsófinak akartam még írni, mi próbáltuk az Aldi-s pelust. Dédiék hozták kipróbálásra és meglepően jó volt. Nem is pirosodott a popsija tőle, mondjuk szerencsére nem is hajlamos rá, elég jó a bőre. A Huggies viszont nem bírt ki egy éjszakát, hajnalban át kellett öltöztetni Gergőt, mert pisis lett a body-ja. Pedig előtte is volt már és akkor jó volt. Érdekes. Most pedig pampers-t használunk.

Még a hozzátápiról Katának. Mi is kűzdöttünk a kakival, talán 2 hónapon keresztül. Hetente csak 1x volt, de azzal is megszenvedtünk. Most meg már megint napi többször is meglep, valamelyik nap 4 pelus lett tele. Bár, gyanakszom a fogára, mert kicsit folyós... bocsi :oops:

Felicia. Szerintem is nézesd meg szakorvossal a szemedet, az a biztos! Jobbulást!

Én kint ülök a teraszon, mert esik az eső, tökike meg a mózesban durmizik :D Lenne dolgom, vasalni meg mosni, de nem akarom egyedül hagyni.

Barbi
Kép
manci79

A körzeti dokinál voltam. Szakdoki alatt kit értessz? Ő fül-orr gégészt javasolt.
Nekünk a Libero a tuti befutó, jó pár fajtát kipróbáltunk mellette, de nekünk az a legjobb. Bár az is igaz, hogy még nekünk nem is igazán folyt ki soha a cucc, talán csak akkor, ha éjszaka sokat termelt és elcsúszott a pelusa.
Mondanom se kell, hogy tavaly mi sem voltunk sehol, a tavaszt meg a nyarat a kórházakban töltöttem vagy otthon lábadozva, ahogy az őszt is... :cry: Idén nagyon vágynék el valahova. Páromnak 40 ezer Ft a cafeteria kerete. Mindből üdülési csekket kért, majd böngészek a neten, hogy ennyi pénzből ketten vagy hárman hova és hány napra tudnánk elmenni. Bár van egy tippem, hogy nem sok napra futja belőle... :cry:
A másik, hogy évfolyamtársam a barátnőjével kiment dolgozni 2 évre Svájba, és meghívtak magukhoz gyerekestől! :D
A szállás ugye ingyen lenne, ha főzünk meg elosztjuk talán a kaja sem sok, igazából csak az utazás kerülne pénzbe. Viszont ha kocsival megyünk, a benzin sem olcsó, és párom nem akar olyan sokat levezetni ráadásul egy 1 éves babával, nem tudom be lehet-e vállalni egy 1100 km-es utat. Szerintetek? A repülő oda nem tudom mennyi lehet, annak még utána kell járni, hogy olcsóbb-e mint a kocsi.

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: