A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Szeder: Monee is és én is Pécshez közel lakunk.
Én speciel pénteken megyek Pécsre, mert viszem a kocsit műszakira... ha segíthetek valamiben csak szólj!
Vendég

Starlark!

Milyen hordozótok van? Megméred, hogy mekkora? élessége, hosszúsága.
Nekünk Concord Baboo van, nagyon szeretem, Ákosnak még van simán 5 centi a feje tetejéig, viszont vállban, szélességben már nem a legkényelmesebb. Lehet hogy megoldás lenne, ha vennétek egy ilyet átmenetileg (szívesen megmérem Neked, hogy mekkora), 10 körül lehet használtan kapni, Kaposváron is láttam már ilyet, aztán ha kicsit nőtt Donát, akkor egy rendes ülést. De ha megjön a Römer és jó, akkor akár kölcsibe odaadom a mi Concordunkat...
Mellesleg én úgy gondolom, hogy a babáknak baleset esetén sokkal jobb (jaj, senkivel elő ne forduljon), ha háttal vannak bekötve, mert akkor az egész hát felületük nyeli el az ütközés erejét és nem az öv szorítja meg a testüket. Az eladó nem írta, de lehet hogy be lehet kötni a Römert is fordítva, utánajárok.

Szeder!

Starlark kicsit rosszul tudja Eszike és én sem lakunk Pécsen, de nagyon közel vagyunk hozzá helyileg mindketten. :lol: Miért kérded?

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Köszi csajok :lol:
No azért kérdeztem, mert megyünk szombaton Pécsre.. páromnak van dolga ott.. én meg lehet, hogy Adéllal eltudnék tölteni pár órát.. de hol is?? Mert, ha rossz az idő, akkor a babakocsis séta nem igazán jó program!
Esetleg valaki csatlakozhat hozzám.. vagy én hozzátok???? Ötlet??
80% , hogy megyünk.. úgyhogy lehetne esetleg valami közös progi... nekem lenne időm, és kedvem is.. Hm???

szeder74

Várom az ötleteket.. ha esetleg lenne valakinek valami jó kis ötlete szívesen fogadom!!!

szeder74

Laptetőőőő!!! :lol:

Képzeljétek tök jó éjszakánk volt. Noncsi fél5-kor kelt enni. Már előbb is fent volt, de nem reklamált, és gyorsan vissza is aludt. Fél füllel hallottam, hogy felkelt, de szerencsére nem igényelt engem! Ez tök jó! Úgylátszik tényleg a sok mozgás megteszi a hatását, és végre éjjel pihen rendesen. :D
Vendég

Juhéjjjjj!!!!!! Randi!!!!!!! Én ráérek szombaton! Monee?
Vendég

Starlak: csatlakozol?
Egyelőre nem igazán van ötletem, hogy hová menjünk, mit csináljunk. De agyalok!
Vendég

Babauszi után lehet róla szó, bár Ákos nem lesz épp formában!
10.30 körül végzünk ott.
Szeder! Hány óra felé jönnétek?
Miután Benedek meghozza nekünk zsákban pénteken a meleget, jó idő lesz. :D Merre menjünk?

Monee

monee85

Sziasztok!

Nekünk mindegy, hogy hétköznap vagy hétvégén lesz-e a tali.

Nekünk is maxi cosi priori xp-énk van és én is imádom. :lol: Már a Lalu is egész jól belepasszol, úgyhogy a Nórinak megvesszük a következőt: maxi cosi rodi xr-t. Az is nagyon szupi ülés! :lol:

gwini

Szeder: mikor derül ki 100%-ra, hogy jöttök-e? Mert ha jöttök, akkor pénteken bent alszok Pécsen, és viszek magammal babakocsit is!

Rossz idő esetére fel tudom ajánlani, hogy találkozhatunk apukámnál. Bár nincs túl nagy lakása, de azért elférünk!

Jó idő esetén szerintem flangálhatnánk egyet a belvárosban. Pelenkázás megoldható mondjuk az Árkádban, de a szoptatás/etetésre nincs ötletem.
Vagy jó idő esetén is mehetünk apukámhoz ha gondoljátok...

Nézem az időjárást a neten, ide délnyugatra 5-13 fokot mond, de szeles esős idő várható. Bár Pécs az mindig kivétel!
Vendég

Jövök-megyek itt a gép előtt és várom a fejleményeket..

Mi körülbelül 9 óra körül indulnánk.. ,hogy mikor érünk oda??? Életemben nem jártam Pécsen.. :oops: nem tudom,hogy milyen hosszú az út.. állítólag 3 óra körül lehet autóval .. de mivel még mi nem voltunk ott, ezért nem tudom pontosan megmondani.. talán dél körül lehetnénk ott.. Nincs valahol egy bevásárlóközpont, ahol lenne játszóház?? Ott tisztába is lehetne tenni a gyerekeket, és etetni is lehetne..
Agyaljatok akkor :wink:

szeder74

Sziasztok!

Tali nekünk hétvégén lenne jobb... Nem vezetek bent a városban, Apát meg kell kérnem hogy vigyen be, ez meg csak hét végén megldható...

Ülésben én Concordra esküszöm. Most is az van Ádámnak és ha ezt kinövi akkor Dorkáét örökli meg - Concord Trimax: Kép
Dorka pedig kap egy nagyobbat ami szintén Concord lesz.

Bocsi, most nme vagyok a helyzet magaslatán, Ádám reggel 5-kor úgy döntött hogy eleget aludt. :? :roll:
És iszonyúan fúj a szél és nekem piacra kellene mennem de semmi kedvem ilyen időben kimenni Ádámmal... Akinek ráadásul mintha újra hallanám hogy valami nem stimmel a tüdejével... Délután doki néni.

Na jó, nem nyűglődök itt tovább! Jövök még!

Kép

Kép
anyoooka

Monee: A babakocsihoz tartozó hordozónk van egy Giordani 32cm széles és 74cm a belső hosszúsága, de ugye a vállpánt magassága determinál nem tudom benne feljebb ültetni így a lábacskák biza kilógnak :)
Köszi a felajánlást de már pénteken itt lesz az ülésünk. Concordról se hallottam rosszakat biztonság szempontjából aztán ha jön a tesó Donek úgy is kap egy másikat :)

Szombati pécsi tali? Hmm nem hangzik rosszul. Mi is uszizunk délelőtt de ha délután még jó talizni le tudunk menni :)
Hétvégére jó időt mondanak egyenlőre :)

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Amég a feje nem lóg ki belőle, tudjátok használni a hordozót. Utána nem biztonságos már. Az, hogy a lábacskái be vannak hajlítva szerintem neki nem annyira zavaró.
Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, miért is váltotok? Meg milyenre?
Hümm, vissza kell olvasnom, biztos ne olvastam figyelmesen. :(

Monee

monee85

Én szombaton csak kb.4-ig érek rá, mert este megyünk bálba, és előtte még készülődnöm kell, meg a gyerekemet át kell költöztetnem a sógornőmékhez.

Szeder: Pestről simán le lehet érni 3 óra alatt, főleg ha az M6-ost is használjátok!
Játszóházakról nem tudok semmit őszintén szólva! A legnagyobb bevásárlóközpontokban nincs játszóház ha jól tudom.
Vendég

Monee: A feje nem lóg még ki, de a hátrafelé bekötés miatt a lábai már szinte visszahajlanak :)
Az már mázli hogy nem kell a pufi kezeslábas mert abban már mozogni se tudott benne úgy bele szorult :)
Kényelmetlen már neki no :)

erre váltunk:
Kép

Kép

Kép
starlark

Ígértem képeket!

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép

Sziasztok!

Tali: nekem is a hétköznap lenne jó, mert hétvégente mindig elutazunk. Anyoooka, merre laktok? Arra gondoltam, hogy valaki - akár én is szívesen - felvehetne benneteket útközben. Jó lenne, ha minél többen tudnánk találkozni. (A kalapos képek fantasztikusak, gyönyörű csemetéid vannak!)

Autósülés: Starlark, mi is a Concord Ultimaxot néztük ki! Jókat olvastam róla, és már ránézésre nagyon kényelems lehet a babának. Ha előbb szerzitek be, mint mi, akkor várom a beszámolót a tapasztalatokról! :wink:

Habtapi: Honey, én csak ajánlani tudom a habtapi szőnyeget! Vettem vagy 30 db-ot, akkorára rakom ki, amekkorára épp szükség van, könnyen tisztítható, és szerintem puhább, mint egy sima szőnyeg. Én a hátát leragasztottam vastag ragasztószalaggal, így nem esik szét és Julcsi sem tudja kikapirgálni a darabjait.

[/img]

Kép
hbetti

Lányok, mivel jön ki a gyümölcsfolt? Egy etetést sem úszunk meg tiszta ruhával, és még a Vanish szappan sem hozza ki a foltokat. :?

Kép
hbetti

Betti!

Nemtom, a barack nekem sem jött ki az előkéből.
Vegyél neki ilyen bebújós előkét, nekünk tökre bevállt, azóta tiszták maradnak a ruhái kajálás közben.
http://www.teszvesz.hu/item584542209_go ... eloke.html

Monee

monee85

Noncsika megint felállt, lefényképeztem:
Kép
Vendég

:shock: :shock: :shock: Gratulálok! Eszike!!!! Nem hiszek a szememnek.. hova siet ez a csöpp lány?? :lol: Nagyon ügyes!!!!!

Starlak? és Eszike, Monee! Mi legyen? Persze, ha nem értek rá töre megértem.. de azért mondhatnátok egy-két tippet, hogy hova érdemes elmenni :wink: :wink: Köszönöm.

szeder74

Sziasztok

Köszi szépen a videó dicsiket és jöhetnek a 6 hós képek.
Légyszi küldjétek, hogy ne csússzak el ennyire időben.

Tali: Nekünk is a hétköznap jó, mert akkor szabadabb vagyok.
Ági: Ha nem lesz autód, akkor megyünk a miékel. Csak én is úgy vagyok, mint anyooo, nem szívesen vezetek Pesten, mert nem szoktam a nagy forgalmat.
A.m.: Téged is bevárunk az M5-ös bekötőnél, ha jó neked úgy. Sajnos csak 5 személyes az autó, pedig olyan jó lenne együtt menni. Szólj, ha nektek kisbuszotok van? :lol:

Nagyon szépek a baba fotók.

Hbetti te hol laksz? Van egy táblim sok-sok infóval és nálad ez még nincs beírva.Gyümölcsfolt Vanish oxit használok, folyékonyat több kevesebb sikerrel.
Ha nem jön ki, akkor az ecetes olló marad. :lol:

Szeder: Küldtem mail-t megkaptad? Elvonási tüneteim vannak, hogy nem olvashatom a blogodat.

"Pécsiek": Biztos nagyon jó lesz a rögtönzött tali. Ha nincs ötletetek, hogy hova menjetek, gyertek Kiskőrösre. :lol:
Itt nagyon szuper a játszóház.

Kép
Kép
noni78

Noni, még én meg sem köszöntem a vidit! nagyon jó, és a végén az a tabló!! Gyönyörűek a babáink! :lol:
Gödöllőn lakunk most, előtte meg a VI. kerületben, úgyhogy rutinos és ezáltal rámenős pesti sofőr vagyok. :lol:

Kép
hbetti

Eszike,
Csak ámulok és bámulok! :shock: Gratula!
Jön a pakolós időszak! :lol:

Kép
hbetti

Hahó!
Végre nem felejtettem el hozni nektek egy képet. A múlt héten voltunk egy kis baba partyn.3 kislány volt+2 fiú. A képen csak a 3 kislány van meg Gyuszika. Szinte egyidősek mert aug.17 és szept. 5 között születtek :D Nagyon édesek voltak,de elfogultság nélkül állíthatom,hogy Gyuszika vitte a prímet a jókedvben :lol:
Mindjárt olvasok és írok még. Kép

Kép
Kép
a.m.

Betti, Dunaharasztin lakunk!

Eszike, hihetetlen ügys Noncsi!
Hogy mekkora különbségek vannak az azonos korú gyerekek között is! Noncsi, Emma már feláll, Ádám még nem is forog hátról hasra rendesen, most próbálgatja...

Kép

Kép
anyoooka

Örülök,hogy végre egyre többen nyilatkozotk a taliról pozitívan.
Szerintem kezdjük el,hogy melyik helyszín kinek mikor jó.
Nekem a Lurdy ház a szimpi,mert oda könnyen odatalálok :oops: :wink: és inkább hétközben.Kinéztem egy időpontot:április 8 szerda (hamár Minyuék mindig szerdán vannak ott :wink: )

Szóval kezdem a "táblit"
a.m.: Lurdy április 8

Kép
Kép
a.m.

A mi új gyerkőcülésünk pénteken érkezik Pierre Cardin PS-288. Az új modell.Megpróbálom ide berakni a képét Kép
tök jó,mert ingyen kiszállítják Dunaharasztiból :D

Kép
Kép
a.m.

A.M. Dunaharasztiból? :mrgreen:

Kép

Kép
anyoooka

"TÁBLI":
noni: Lurdy április 8

Kép
Kép
noni78

A.m: Nagyon aranyosak a babók. A gyerekek mennyire fedezték fel egymást? Gyuszika mellett a kislány milyen hatalmas!

Kép
Kép
noni78

Eszike: Köszi a képet :lol:

Kép
Kép
noni78

Nem tudtam Humanka hozzászólását visszakeresni, de nekem úgy rémlik, hogy azt írta, április 8-18 között lesznek Bp-en. Viszont akkor a 8-a lehet, hogy neki nem a legjobb időpont, nem?

Kép
hbetti

Hahó lányok!

Én azért döntöttem a Kiddy mellett, mert mind hosszában, mind széltében állítható. A szélességét nem tudom megmutatni, de a hosszanti állításokat igen (ebből egyébként van vagy 10 fokozat)

Kép Kép Kép

Hát kb oldalra is így lehet kombinálni. Nekem azt mondta az eladó, hogy egy 8 kg-os babát (Manó azóta 8500 :shock: ) simán bele lehet tenni, és elfektethető kb 45 fokos szögben. Na, ez volt a reklám helye, senkit nem akarok rábeszélni, csak egy személyes tapasztalat. :)
realdream

Noni!
Nagyjából sasolták egymást sőt néha megy is fogták a másikat :D A Gyuszika melletti kislány és a szélső kislány is 9,5 kg :lol: Gyuszika nem tudom,de olyan 8,2 kg körül van.

Betti!
Ma még jön Humanka és majd hátha ír az április 8-ra valamit.
Köszi,hogy szóltál :wink:

Kép
Kép
a.m.

Anyooka!
Nem is tudtam :D

Kép
Kép
a.m.

Noni,
nagyon szuper a video - mint mindíg! :D

eszike,
Huuuu Noncsi nagyon komolyan nyomja!! :lol:

Csajok,
ad már valaki husis bébiételt a gyerkőcnek? Mert most láttam, hogy a bébiételekben már 5 hós kortól benne van, de elméletileg csak 7 hónapos kortól adható.

Sajna mi is csatlakozunk a nem alvós táborhoz. Jaj már nagyon kivagyok. :cry: Azt hittem csak átmeneti állapot lesz, de már 1 hete tart. Flóra próbál négykézlábra állni. Sajna a felső fogaival mi is megszenvedünk. Ezért amikor éjjel felébred a foga miatt, azonnal tekergőzik az ágyban. Ezt addig csinálja, míg fel nem borul, vagy be nem szorul egy sarokba.
Na akkor aztán jön a vinnyogás. Tegnap éjjel 5x keltünk!! :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Nekünk ez van most a Nórinak, amit hamarosan megkap a Lalu:

http://www.logik.hu/display-photo/840838.jpg

A Nóri pedig ezt fogja kapni:

http://www.logik.hu/display-photo/840838.jpg

gwini

Bocsi, ez ugyanaz lett!

Szóval ez lesz a Nórié:

http://209.85.129.132/search?q=cache:5l ... lr=lang_hu

gwini

Honey!

Én már adok neki húsis főzit és nagyon szereti, de csak azt amit én főzök. A boltit nem.
Ma pl: krumpli-brokkoli-csirkemell főzit adtam neki. :lol:

gwini

Honey, Ádám már kap husit! Doktor néni engedélyével. A 6 hós mérésen mondta, hogy már lehet. És szereti is nagyon. Az üvegest is és azt is amit én csinálok.

Kép

Kép
anyoooka

Hbetti: Sikerült visszakeresni Humanka hsz-ét és ápr.1-től lesznek Pesten 3 hétig. (397.old.)
Akkor jó lehet az időpont.

Mi is eszünk husit, csirkemellet, igaz nem szereti, de tömöm.

Kép
Kép
noni78

Honey!
Sajnálom a nem alvást vagyis a sok felkelést. Nagyon együtt érzek veletek!
Én is adok Annának husis bébiételt. Minden féle bébiételt, ami 6 hónapos kortól adható. De csináltam is már neki pipihusi levesből pürét és abba is turmixoltam bele pipimellet.
Sőt egyszer kapott már reggelire párizsis zsömlebelet. :oops:

A.m.!
Most mit írjak???? :roll: :wink: Hogy milyen édi + ari + kisherceg + :D :P :D Szóval úgy is tudod!!! Imádjuk Annával MiniGyuszit!!! :D Jókedvűséget meg ne is mond!!! Tiszta anyukája!!! :D

"TÁBLI":
konan: hétköznap bármikor bárhol

Kép
Kép
konan

Honey!
Még meg szerettem volna kérdezni: Flóra fent is van hosszabb ideig, vagy csak felébred és viszonylag gyorsan visszaalszik???

Kép
Kép
konan

"TÁBLI":
konan: hétköznap bármikor bárhol
honey: detto, kivéve csütörtök

Na, akkor én is adok neki husit.
Konan, a párizsis zsemlével bátor voltál! :lol:

Képzeljétek, ma itt volt a védőnéni. Azt mondta ne is foglalkozzak Flóra nem evésével. :shock: Ha éhes lesz, fog enni.
Hja... könnyű mondani.
Ja, és kell mennünk szemészetre. :? Mert Flóra eléggé bandzsi. Nekem nagyon cuki és "szexi"... de meg kell nézetni, nehogy komolyabb baja legyen.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nem, sajna nem alszik vissza magától.
Sőt! Ha nem lépünk elég gyorsan, akkor úgy behergeli magát, hogy csak a cici nyugtatja meg!! :shock:
Sűrűbben szoptatok most éjjel, mint újszülött korában.... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

am: :lol: el is hiszem,hogy minikénk volt a legjobb hangulatban.. szerintem talán bátran mondhatom, hogy itt is Ő a mókamester :wink: jókedvbajnok! :wink: Honnan ismersz ennyi anyukát, és főleg, hogy egyidősek a babák.. talán a séták közben ismerkedtetek meg???? Tuti az autósülés.

Autóülés:
oké, hogy veszitek már.. a hordozót lecserélve.. de egy gyenge agyú kérdésem lenne :oops: :
- mit tesztek olyankor, ha elalszik a gyerkőc és nektek épp mondjuk autón kívül van dolgotok?? Át teszitek a babakocsiba??? VAgy milyen megoldás létezik még??
Ez nekem most egyenlőre magas.. mert Adél, ha elalszik, és kiveszem a hordozót az autóból, már akkor megébred.. de még vissza alszik, de , ha mondjuk még pakolásznám is, akkor meg tuti gond lenne.. és sírna.. no ez az én hiányosságom jelenleg.. :roll:

Április 8.
am: jó
noni: jó
szeder: jó (remélem :wink: )

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: