A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Julcsi: köszi a biztatást. Én is épp így vagyok vele. Kicsik még ők, majd nevelem akkor ha már megszokta idekint;)
Apropó mi 3kor elaludtunk kendőben. Galád mód becsempésztem a kiságyába. És legnagyobb döbbenetemre nekem jobban fájt, mint neki :oops: Kismacska hangokat hallatott, na mondom ok, akkor öltözök és megyünk kocsikázni (az nálunk is beválik, mint nálatok Julcsi) erre mire felöltözök látom döbbenten, hogy alszik a kis mókus.

Zéti: sajnálom, hogy nem jött össze a beszélgetés. De szerintem mindenképp harcold ki, mert ezek akis mókusok érzik a feszültséget, de nagyon. Én tegnap ezért estem apának, hogy hagyja ajtón kivül a nap stresszeit, mert Petra így is nagyon érzékeny. Persze nem kellett aggódnom sokáig, mert 15 perc után közölte, hogy ő nem bír ezzel a gyerekkel és visszapasszolta. Sírva mondtam neki, hogy legalább azt várja meg amíg lezuhanyzok. Hihetetlen milyen érzéketlenek tudnak lenni néha.
Mert azért nálunk sem ez a jellemző szerencsére :wink:

Orsi

Kép
bjuti

Ja lehagytam, hogy nem panaszkodok, mert nem ez a jellemző :D

Orsi

Kép
bjuti

Ezt a hülye időt... :x Ma már kb. 10-szer esett a hó, most meg ragyogóan süt a nap és szép kék az ég. Ezt már én is nehezen viselem, főleg hogy úgy tűnik, hogy van egy kis arcüreggyulladásom... :(

A mérleg tegnapi állása szerint mi is lassan elérjük az 5 kg-ot, már átléptük a 4700 gr-ot. 200 gr hetente. :D

Panna
pandusika

Andus: Húúú, 17 kiló :shock: Neméééér!!! :lol:

budabo:Óóó, már leszoktunk ám a netezés közbeni szopiról. :) Ugyanis észrevettem, hogy szopi közben engem bámul. Annyira édes! És mivel most már 10-15 perc alatt megvan a kaja, így megkapja azt az időt... De csimpaszkodás közben azért még megy az egykezezés!! :D

Panna: Nem semmi történet! Hidd el, az egész nem azon a két órán múlik, hanem amit egész életében adsz majd neki! Ne bánd, valamiért ennek így kellett történnie...

ladmon

Panna: A te születéstörténetedet is megkönnyeztem! :cry:

Bogi: Én felhívtam Apát, hogy készüljön, este fürcsi és kaja után övé Bencus, nekem muszály vennem a mai nap után egy forró kádfürdőt!
zsu83

ZVera, sajnálom, hogy még mindig nem beszéltetek :( remélem, azért csak sor kerül rá mostmár, biztos jól esne kiönteni neki a lelked, és együtt egész biztosan találtok valami megoldást!
Találtál valami szépet a srácoknak?

Ladmon, nálunk fordítva: éjjel leteszem, alszik, nappal leteszem, üvölt. Asszem, azért ez még mindig szerencsésebb, de ma pl fél tizenkettő óta kézben van :roll: mondjuk nekem is fáj a fejem a hülye front miatt...
mondóka: hoc-hoc katona az egyik, ami eszembe jutott, meg boci-bocit énekelünk, szóval ne gondold, hogy nagy tudományom van :wink: viszont Zsuzsinak igen, és azt ígérte, megosztja velünk :!:

Verus, nagyon helyesek a gyerkeid! A fiúk eléggé hasonlítanak egymásra :)

Ma kipróbáltuk a hordozókendőt. Kétféle megkötésben is próbáltam (mindkettőben fekszik a gyerek, hasonló módon, mint Zsuzsiék erszényében), az eredmény: Adrienn utálja a kendőt :( úgy üvöltött, hogy csak lestem, pedig ezzel reméltem takarítást... úgyhogy be vagyunk zárva Ürömre még mindig, baba-mama jóga kilőve :( várhatok, amíg három hónapos lesz, és veszünk egy kengurut, hogy be tudjak menni a városba :( pedig nagy terveim voltak, hogy ha jóidő lesz, megyünk mindenfelé :( de babakocsival nem buszozok, az horror. Akkor inkább maradunk a popsinkon. szomorúszomorúszomorú........

Millye, köszi! :)

Nicko, Adri se tud egyedül elaludni, akkor se, ha álmos (csak éjjel, sötétben). Ha rázogatom, meg igyekszem a legtöbb ingert kizárni tőle, akkor pikkpakk elalszik kézben. Az más kérdés, hogy utána a kiságyban folytatja-e... ma pl nem.

jaaaaaj megint sír! szüléstörténeteket úgy néz ki, csak holnap olvasok így, pedig az oldalam majd kilukad... szegénykém, kész van ettől az időtől :(

KépKép

KépKép
stelly

Ricsibaba: Nagyon jó volt olvasni tegnapi soraidat!!! Nagyon jó látni, hogy így boldogulsz, felnézek RÁd! :wink: És Yvere is, nem lehet könnyű!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Stelly: Hordozókendő ülős felkötését próbáltad? Hátha az bejön! :wink:

IRICC??? Csak nincs gond Milossal? :( Jelentkezz, ha tudsz!

HAJNSKI?

A doktornéni mondta a camomillat nekem is... Ő azt ajánlotta, hogy anyatejbejben oldjam fel.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

millye: küldtem privit, de igazából nem láttam hogy kell megnyitni, de biztos én vagyok a béna :oops: meg fáradt és vak vagyok.

pandusika: sajnálatos hogy így alakult a szülés, de a lényeg hogy szépen fejlődtök és szépek vagytok :D

ladmon: hát igen, nagyon édesek ahogy bámulnak közben. Füge most kezdi el.

zsu: na nálunk az apa átvállalja dolog kb. 5 percig megy, de tisztába nem teszi, játék nem megy, viszont az esti 22-23-as kajánál cici után ő adja az üveget és büfiztet én meg szunya, reggel viszont ő nem kel. Na mindegy majd egyszer javulunk. Füge aludt 3 órát, remélem fog most is és éjszaka is. Én is alig várom apát, legalább egy masszírt kikönyörgök,de úgyis azzal jön majd hogy ő hulla fáradt. Ja mert nekem most ez az állásom, erre zsoktam mondani hogy igen, de ez 24 órás, és nincs szabadnap.

Kép
budabo

Eszter, nálunk is ugyanez a helyzet ma! Most hívott Apa, csak 8-ra ér haza! :cry:
zsu83

Bogi, de irigyellek a 3 óra nyugiért! :oops:
zsu83

Budabo: Elküldtem neked az email címedre a magyarázatot. Szólj, ha nem érted.

Kép

Kép

Kép
millye

millye:köszke

zsu: én meg téged a kakis tisztába tevésért :D , nálunk apa felhúzza az orrára a pólót :D

Kép
budabo

sziasztok

kicsit eltűntem, mert a kórházas sztori után úgy éreztem, h sokkal többet kell foglalkoznom a manócskámmal. ha már el kezdtem dolgozni mikor 2 hetes volt, akkor legalább ne netezzek. de nagyon hiányoltalak titeket és sutyiban olvasatok is, csak írni már kicsit "fárasztó", mert olyan sok mindent szeretnék leírni, de senkit nem akarok untatni a hosszú regényeimmel.

kreiszi:
nem maradtál le semmiről, nem írtam még le a kh sztorit. hát akkor álljon itt: csüt este tesóm mondja, h megy megnézi marcit, mondom megyek veled, mert úgyis most már fürcsi meg kajaidő van és ha alszik felkeltem szépen. rendezgettem a pelusozón a dolgokat, erre szól tesóm, h vmi furi folyik a szájából. mondom biztos bukott töröld meg a pelussal, mire ő: de az orrából is és ez nem bukás. akkor már hörgött is. kikaptam a kiságyból. a szájából habos cucc folyt az orrából anyatejszerű sűrű valami (később kiderült valóban anyatej volt). nem jött ki rendesen az orrából, csak ahogy hörgött és zihált ki-be ment az orrán száján és közben egyáltalán nem vett levegőt. párom a szomszéd szobából ott termett, én hívtam a dokit, párom befújt a manónak. nagy nehezen köhögött egy jó erőset és végül a párom vállán kötött ki minden váladék. majd felsírt, ekkor már kezdtem megnyugodni. felvettem, megsimogattam, beszélgettem hozzá. lementünk a doki anyjához - aki szintén gyerekorvos (a doki ügyelt éppen). megnézte, rendben találta, de azért kaptunk beutalót a khba. bent tartottak minket megfigyelésre, vettek tőle vért, h a fertőzést kizárják és mellkas rtg készült a tüdő aspirálásának kizárására is. minden lelet rendben van és szombaton hazajöhettünk. marcika tökéletesen rendben van. legnagyobb gondja h annyira mohó, olyan kis zabagép h ezért történnek ilyenek velünk. egy dologban nagyon hibásnak és butának érzem magam, h nem jutott azonnal eszünkbe a porszívós orrszívó használata és akkor az egész nem jutott volna el idáig, ha a légutakat tisztítjuk meg elsőként. csak sokkal később esett le... nagyon lelkifurdalásom van miatta, h ennyire béna voltam és ennyi felesleges vizsgálatnak tettem ki a manómat.

itthon minden oké. manóm kb. 1300 grammot cuccolt magára 4 hét alatt :) tiszta toka és hájas májas a lába - keze és pufi-nyufi az arcocskája. amilyen kis véknya volt mikor megszületett, most meg sem lehet ismerni és majd 4000 gramm..... :)

most felváltva üvegből és ciciből etetek, mert az én kis dulifulim, ha nem tudja elsőre elkapni jól a cicit, akkor az ínyei közé harapja és jobbra-balra rángatja a buksiját vörös arccal. na akkor tudok szentségelni magamban! szal leamortizálta a melleimet így marad az üvegből etetés, mert ugyan elköltöttem 4000 forintot mindenféle mellbimbóvédőkre, egyiket sem hajlandó a szájába venni a kis parancsnokom. üvegből 160ig meg sem áll. 120 körül le akarok állni, és ott veszekszik velem, h mégmégmég. persze abból könnyen jön, 15 perc alatt letudja büfistől mindenestől. bezzeg a cicin van hogy 58!!!! percet lóg. :roll: én meg totál belezsibbadok

az éjszakák többnyire elég jól telnek, 2x szokott felkelni általában, először 1-2 körül, utána 5-6 körül és egész jól vissza is alszik (alszunk! mert én is belealszom, majd 10 perc múlva riadok, h mennyire nyomhattam össze szeginyt. és gyorsan bevágom az ágyba :))

elnézést lányok h nem reagálok, de nagyon le vagyok maradva, viszont a ger.zsuzsinak és pannának üzenem, h olvastam a szül. sztorikat. nagyon céépek. kitartók vagytok lányok! gratulálok. én nem is hiszem, h ennyi időt kibírtam volna.

jó volt kiírni magamból ezt a pár dolgot. nagyon sok minden történik velünk. lehet holnap is jövök egy kisebb regénnyel, ha át is ugorjátok nem bánom, legalább leírom és talán könnyebb az élet.

Mondóka aki nem ismeri (most tanultam, van egy könyvem tele ilyenekkel):

cicuska-macuska (ezalatt az egyik ujjammal az ő arcát simogatom)
mit főztél katuska? (ezalatt az ő kezével az én arcomat simogatom)
kevergettem babocskát (az ő egyik tenyerébe pici köröket írok le az ujjbegyemmel)
[b]sütögettem pampuskát (most a másik tenyerébe körözök)
ide raktam (egyik kezét megfogom és áthúzom finoman a másik oldalra)
oda raktam (másik kezét megfogom és áthúzom finoman a másik oldalra)
utoljára hamm bekaptam (a pocijához hajolok finoman és hammogok)

na lelövöm magam. jó éjt mindenkinek.

KépKép
hugic

Millye: Én is túl béna vagyok, nekem sem sikerül +nyitni, pedig nagyon érdekelne...Segítség!
Ladmon: Szopi közben néz téged? De jó, annyira édi lehet! Ezt mikortól csinálja? Mert én is ezt várom, azt hittem az én gyerekemmel van a baj, h nem csinálja. Szóval ez később jön, mikortól? Bár most látom, Füge baba is most kezdi, és vele kb egykorú Lénka.

Pannus: Micsoda történeted van, nem semmi. Nagyon hasonlít az enyémre. Hidd el, tökéletesen átérzem, hogy mekkora veszteségként élted meg azt a kimaradt időt. Nem is tudlak bíztatni semmivel, és vígasztalni is csak azzal, hogy legközelebb másképp lesz, és hogy Hannácskádnak minden percedet odaadhatod ezután. Próbáld feldolgozni magadban a dolgot.

Stelly: Kérlek, kérlek, ne adjátok fel Adrival a kendős dolgot!!!!!!!Próbálkozzatok többször is, lehet, hogy más miatt sírt annyira, az ismeretlen dolog csak rátett, máskor, más körülmények között biztos sikerülni fog, kitartást hozzá!

Zsancy: Örömmel olvastam, hogy jobb a kedved, van, hogy én is sírva olvasom, amit a csajok írnak, és én is megkönnyebbülök tőle. Ezért (is) vagyunk :wink:

Zsu: Lett végül a feszültségoldó kádfürdőből valami?

És tényleg, mi van Iriccel, meg Andabellával, meg ...

Nyugodt éjszakát nektek.

Nekünk is zizzent napunk volt ma, ahogy sokatoknak. Délelőttis, Du is masszírozással sikerült kicsalni a kakit, ami a nyugtalanság oka volt. És kimaradt egy alvás is, viszon most csend van, beájult.

Édesapát meg kell dicsérnem, annyit szidalmaztam már nektek, hogy igazán törlesztenem kell, de alaposan rá is szolgál. Egyre többet segít, füröszt, masszíroz (mamát-babát), játszik, mososgat, soroljam? Ne haragudjatok, ha valakiben keserűséget keltenek ezek a sorok, mert talán másképp van, és több segítséget vártok tőlük, de az én lelekmnek kell, hogy itt is megdicsérjem. Szóval éljen édesapa...meg van még valami, amit nem kiabálok el, majd megosztom, ha biztos lesz a dolog... :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

ja még valami. látom téma a hasonaltatás. a khban mondták a csecsemősök a mostani vendégeskedésünk alkalmával, h miért nem hason fektetem, főleg ha van légzésfigyelőnk. mondtam mert parázok.... így is... jó neki oldalt, fordítgatom. ja és nem is szeret egyébként hason lenni, mert folyamatosan emelgeti a fejét és tolja ki a karjait - vagyis a mellkasát a karjaival (kis erősjánosom! tényleg nagyon erős :))

csecsemős hasra rakta, olyat aludt h a melleim szétdurrantak tőle (mondjuk én is aludtam legalább :oops:). azóta itthon kaja után mindig hasra teszem, éjszaka van csak oldalt, mert akkor nagyon parázok, mivel nem tudok ránézni. azóta itthon is sokkal hosszabbakat alszik. szal hajrá. amint felfedezik h ha oldalra teszik a fejüket akkor kényelmes, onnantól sztem nem akarnak máshogy feküdni, csakis "büdösbogárpóz"-ban (hasonfekve, kezek kiterülve és lábak felhúzva :)) édes kiscsomag :)

KépKép
hugic

Millye, írtam én is privit, hátha úgy boldogulok(nem ígérem tutira)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

millye, sajna nekem sem sikerült megnyitni, pedig nagyon érdekel a suttogós cucc. segítenél?

KépKép
hugic

Magdi: Én sem tudtam ezt... Nagyon ijesztő lehetett a dolog, jó, hogy minden rendben van már! :D
Köszi a mondókát, nagyon aranyos, megtanulom!

Millye:
még régebben akartam, hogy én tudom, hogy hány éves vagy, a listából lestem el :oops: , és szerintem még nagyon fiatal vagy, szóval ez szerintem ne tántorítson el az újabb Baba válallásától.. :wink:

Gyerkőcök gyönyörűek, Csenge is, Vince is. :) Vince Andrisra hasonlít, igaz?

Ti mit tennétek? Ma a Gyerek napközben tulajdonképpen csak egyszer aludt, de akkor több, mint négy órát, és így 5,5 órát hagyott ki két kajcsi között (nálunk egy evés még 40 perc körülbelül, ezért is volt ilyen hosszú a szünet). Én nem ébresztettem, mondván, hogy igény szerint szoptatok. Így kimaradt szinte egy evés... Nos, ébresszek vagy ne ébresszek? Szerintem ez nagyon hosszú szünet, hacsak nincs éjszaka. Szerintetek?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

gerendai zsuzsi: nem ér felcsigázni!! mikor lesz biztos amit nem akarsz elkiabálni? Kíváncsi vagyok!! :?:

Kép
cserkészkolbász

gerendai zsu: nekem Füge most kezd el jobban figyelgetni, úgyhogy nyugi, Lénával ténleg nagyjából egy idősek...

Kép
budabo

Csajos :)
Kép

Apával :)
Kép

Kép
budabo

Julcsi!
Én most már nem ébresztem. Ez nekem is sok dilemmát jelentett. A mostani csecsemősök is egytől egyig és a védőnőm is azt mondta h hagyjam had aludjon. Sógornőm anyukája is védőnő, ő is azt mondta. Pont ezért igény szerinti a szoptatás, mert lehet, h majd a hosszú alvás után ő jelentkezik a következő kajcsira előbb mint 3 óra (és akkor nem szabad meglepődni, de ha nem jelentkezik az sem gond!)
Egyébként most már utólag elgondolva sztem is igazuk van. A baba mindenképpen jelez ha éhes és felkel, felsír! Addig minek bolygatni! A csecsemős is megmondta, inkább örüljek neki, h alszik ilyen hosszan és pihenjek én is vagy használjam amire akarom az időmet.
Mostanában volt olyan h 6-7 órát aludt éjszaka, pedig még csak 1 hónapos! Úgy örültem neki mint majom a... na annak :)

mindenesetre sztem próbáld ki ezt is, ha nem válik be még mindig visszatérhetsz az ébresztős verzióhoz, nemde? :)

KépKép
hugic

Pandus, Zsuzsi: Nagyon megrázóak a szüléstörténetek... :oops: :cry: Micsoda viszontagságok! Jó, hogy végül mindenki jól van!
Én élete első kb 18 óráját töltöttem a Bogyesz nélkül... :cry: Azt hittem, megzakkanok.. :cry: Nem értem, egyesek hogyan tudják éjszakára a csecsemősökhöz beadni a gyereküket...(Persze biztos lehet ilyen helyzet is, természetesen nem szeretnék itélkezni). Szerintem a császárban az a legrosszabb, hogy elviszik a Babát. Legalábbis ebben a kórházban. Nagyon rossz gyakorlat.

Erikával egyetértek Zsuzsi, ne csigázz!!!!! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Magdi: És ha folyik a mellem, akkor fejjem le?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

azt bizony! mert nekem is durrog olyankor. ezért telik meg a fagyasztó :)
most is durran, mert egész nap 2 órát bírt aludni és nagy nehezen api mellkasán elaludt (nem emlékszem mikor pontosan, mert már kész voltam a mai naptól) és most nem is keltem fel, még fürdetni sem fogom. szagosan is imádom :lol: megyek is szívni meg fürdeni (mármint magamat fürdetni :))

KépKép
hugic

ja! nem fejem totál üresre ha ciciből akarom etetni, csak h ne legyen betonkemény, h a babó is el tudja kapni, tejci is maradjon kellő mennyiség és nekem is jó érzés legyen. ha üvegből etetem totál kiürítem.

KépKép
hugic

hugic: én ma ott tartok hasonaltatás témában, hogy olyannyira alszik, hogy ma még csak 4* evett, azt is lezavarta 6-7 perc alatt... Szóval én bizony felkeltem nemsokára, mert ma még az esti üvöltés is elmaradt. Komolyan, ez már azért sok! Pedig én is nagy szószólója voltam az "úgysem hal éhen"-nek.... De már nem vagyok erről meggyőződve... :(

Zsuzsi:
igen, mostanában lesz, hogy megtalál szopi közben, úgy emlékszem. De fölöslegesen aggódtál eddig, hiszen nem is látott még korábban szinte semmit! (Meg azért szemtelen Eszterem néha a mögöttem lévő csíkos díszpárnát bámulja, mert sokszor az az isten, nem az anyja!!) :lol:

ladmon

Húú, ez tök izgi, akkor most kipróbálom az álometetést!!
(Nem gondolom erről, hogy jó módszer cicit dugdosni a szájába, ha nem kéri, de most muszájból kipróba!!)
Remélem, nem most idézem elő a napi üvöltésadagot...

ladmon

nyugi móni! fog üvölteni, mert baromi éhes lesz :) nekem ilyenkor mindig sírdogálva kel és baromian kell csipkedni magam a pelenkázással, mert ilyenkor már nem olyan türelmes :) aszongya... 20:00kor kellett volna ennie ha 3 órát számolok két etetés között most van 21:27.... heuréka. beugrom tényleg a zuhi alá, mert sztem már nem bírja sokáig.

ja. még valami. meg szoktam nézni a kutacsát alvás közben mikor ilyen sokat alszik. ha úgy érzem lapos (horpadt kicsit) akkor nem várom meg még felkel.

KépKép
hugic

Kösz, már késő... :(
Evett, mint az őrület és teljesen fel is ébredt tőle...
Most kezdi a napi hisztériát a nyakamban!
De sajnálom, hogy nem olvastam korábban a hsz-t! Soha többet álometetés!!!!

ladmon

ööö újabb tipp!

tegnap megvettem a rossmannba (lehet ilyen nevet írni? :oops: ) az "édes álmok" című altatódalos cd-t. 600 pénz volt.
instrumentális, de olyannyira bevált (párom betette az esti cicizésre), h vazzzzzzz ráaludt pár perc aladt.... párom persze lent, távirányító nagyn messze... bogárkát lecsatoltam a tejforrásról (persze rögtön felébredt) és kikapcsoltam a cdt :)

esetleg ha érdekel vkit akinek altatós problémája van :)

KépKép
hugic

móni.... sajnálom.... kitartás előbb-utóbb abbahagyja :)

KépKép
hugic

Köszi, még nem kiabál, de alakul....

ladmon

Hú csajok nem semmi szüléstörténetek :shock: igazán le a kalappal, mindketten igazán megérdemlitek ezeket a szépséges kiscsajokat, igazán megszenvedtetek értük!
Pandus a kimaradt idő miatt ne bánkódj, ugyanezt éreztem mikor Z született, nagyon haragudtam magamra, mert olyan tehetetlennek éreztem magam kinyúlva az őrzőben. Most másodszorra is ez volt a helyzet, mármint tehetetlen voltam de azt hiszem jobban elfogadtam a dolgot. Meg most több segítséget is kaptam a csecsemősöktől mint a másik kórházban anno.

A suttogóst én sem tudtam megnyitni, letöltöttem a programot is hozzá, megjelenik egy ablak, mintha valami lejátszó lenne de nem történik vele semmi.

Értem meg köszi hogy aggódtok, ma sem jött össze a beszélgetés :? Eljött anyósom kicsit puhítani a kialakult krízist (mármint az anyósom és én közöttem, nem kapcsolódik apához, nem is tud róla, még az kéne...) szóva amíg itt volt anyósom azért nem beszélgettünk, utána meg késő volt, én babáztam, ő feküdt, aztán alvás. Viszont annyi történt nap közben hogy írtam egy sms-t hogy a napom nagyrészét az teszi ki hogy rá haragszok amiért nem érdeklem, bla bla, és azt válaszolta (!!! válaszolt !!! sosem szokott... :evil: ) hogy pedig ő nagyon szeret és azért gürizik ilyen sokat hogy nekünk legyen :? erre mondtam volna ha sikerül beszélni hogy ez tök jó, mert nem vagyunk éhesek és nem fázunk, de attól még a lelkem romokban...áhhh, majd holnap :roll:

Stelly a bolt nem jött össze, egyáltalán nem jutottunk ki ma sem, mire indultunk volna megjelent anyósom :? na az még egy cifra sztori, de túl hosszú, nem untatlak titeket. Lehet hogy nézek valami homóbogyót neki klimaxra, ezt minden rosszindulat nélkül, szegény teljesen ki van fordulva magából.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép elégedetten alszok Kép már nem Kép a telken a tónál (ez anya nagy kiruccanása, kb 20 másodpercig voltunk itt mert fújt a szél :? )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: alakul ez, de ne húzd sokáig! Az anyósok meg menthetetlenek!! :D

Jaa, én még itt Hawaikodom, Esztike az ágyban, de nehogy azt higgyétek, hogy alszik! Ide hallom a cuppogását!
Soha többet nem keltem fel enni! Én gyagyagyagyagyagya!!

ladmon

Édibogyó Oli...

Te mit nyaralsz a gép előtt? Irány aludni! :lol:

ladmon

nekem most ébredezik.... :) halleluja

kíváncsi vagyok meddig lesz ébren :?

jó éjt lányok

KépKép
hugic

Én most élek társadalmi életet :wink:
Csak a fotókat akartam felrakni, még vasárnap készült, meg nap közben vagy százszor elkezdtem olvasni de sose értem a végére és most végre behoztam :)
De már megyek lerakom a fejem amíg lehet.

Jó éjt!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nnna, már az enyém is nyög...c ajj. Ez volt vagy fél óra alvás. Nem lesz ez így jó. :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt! Remélem mindenkinek jól (elviselhetően) telt az éjszaka!

Nekem ma reggelre nagyon megfájdult a jobb mellem jobb alsó része, nem csomós, de nagyon fáj érintésre/nyomogatásra. Mit lehet vele csinálni?

Kép
cserkészkolbász

Jó reggelt!

Nálunk jól telt az éjszaka, igaz csak 11-kor sikerült ágyba letenni Bencust! :?
Mi lehet, hogy egy darabig hanyagoljuk a pihenőszéket, mert azt vettem észre, Bencét nagyon behergelik a játékok rajta, meg az élénk színek, és szerintem ettől túlpörög, ezért alszik el nehezen! :?
Este amikor altattam, már szinte aludt, de mindig felriadt, lehet hogy a pihenőszékével álmodik? :roll:

Hugic, nagyon sajnálom, ami történt! De a legjobb, hogy minden rendben van Marcinál! :D Nálunk is volt már hasonló helyzet, telement az orra tejjel, és hörgött Bence, na ekkor én már pánikoltam, de szerencse Apa ura volt a helyzetnek, gyorsan hasával lefelé tartotta, ütögette a hátát, meg előkerült az orrszívó is, de ha egyedül vagyok, én is csak a dokit hívtam volna ki, vagy a mentőket!

Gerendai Zsu, a kádfürdőből nem lett semmi, csak egy forró zuhany 11 után, mert megint buli volt! :? Meg Apa este 8ra ért csak haza! :cry:
Nagy-nagy dícséret Édesapának! :D
Bejelentkeztél már a doktornőhöz?

Bogi, Zétivera, nagyon aranyosak a babák! :lol:

Julcsi, én soha nem ébresztem már Bencust, gyerekorvos megnyugtatott, hogy elég nagy már, majd ő jelez, ha enni kér! Nálunk eddig a leghosszabb idő kaja nélkül 7 óra :shock: volt!
És fejjél, ha be van durranva a cicid, én is azt szoktam olyankor, mert különben a falat kaparom! :)

Ladmon, végül elaludt Esztike időbe?

Zétivera, sajnálom, hogy nem tudtatok beszélni, na de majd ma!

Erika, nem tudom mitől lehet, próbáld meg masszírozni, vagy beborogatni! :roll:
zsu83

Zsu: sajnálom hogy nem jött össze a kádfürdő :(

Kép
budabo

Jó reggelt mindenkinek!

CSerkészkolbász: maszírozd nekem az szokott bevállni.

Stelly: a hordozókendőt ne add fel. Én pl. fekve bele se tudom kötni Petra babát, de ülve a megfelelő terpeszben 2 perc alatt bealszik rajtam. Előnye, hogy ha szeretnéd ,akkor rajtad alszik, ha pedig ügyes vagy be tudod csempészni kiságyba ;) mondjuk én előtte el szoktam mondani neki, hogy ne lepődjön majd meg, hogy ott ébred :wink:

Nekünk új esti program van. Üvöltés 7-től éjfélig, utána kendő és alvás fél1-től reggel 6-ig:)

Este én is beszélgetni fogok apával, mert az a felállás, hogy ő dolgozik, este kikapcsol, majd alszik reggel negyed 9-ig. Én pedig szerinte "csak" itthon vagyok. ááááááááááá
Pedig az elején olyan kis rendes volt, mint ahogy Zsuzsi is írta.

Lányok ti mikor mérlegeltek??? Én eddig minden szopinál ,de mostanában annyira türelmetlen, hogy pontatlan a mérleg, még az esti csupasz súly se megy. ÍGy aggódok, hogy éhezik esetleg. Igény szerinti szopinál, milyen jeleket figyeltek a babánál?

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Nilabali: Jó, hogy jöttél! Nagyon aggódtunk érted! Borzasztó volt olvasni ami veled történt... azt, hogy mit gondolok a dokikról, nem írom le, mert nem igen tűrne nyomdafestéket.... :evil: :evil: :evil:

Zsuzsi, Panna: jó, hogy hoztátok a születéstörténeteket, minden tiszteletem a tiétek, le a kalappal, hogy így bírtátok!!!!
Zsuzsi: azért örülök, hogy végül a kórház nem olyan szörnyűséges élmény volt!
Panna: próbáld meg nem hibáztatni magad! Nem tehetsz róla, hogy így alakult, te igazán mindent megtettél!!!!

Móni: jó hallani rólatok!!! Mindenképp benne vagyok a taliban!!!!

Lányok: itt reggelre leesett a hó!!! :shock: :shock: :shock:
Elég vicces........... :evil:

Na, akkor most én is mesélek, ha nem baj...

Hétvége nálunk is katasztrófa volt... és még a hét eleje is, annyi szerencsém volt, hogy apa csak ma ment dolgozni... Hihetetlen, hogy ez a front meg a szél mennyire megviselte Manócskámat.
vasárnap és hétfőn szinte semmit nem aludt, és keservesen sírt... Viszont valami anyai megérzés folytán sikerült megnyugtatnom, mégpedig úgy, hogy a lábamra fektettem, és szépen, finoman, de határozottan elkezdtem masszírozni a kis buksiját és a homlokát. Hihetetlen volt, de szinte azonnal megnyugodott... Ha gondoljátok próbáljátok ki, nekünk nagyon bevált, és olyan büszke voltam magamra... :oops:
Tegnap meg asszem elért minket az újabb fejlődési ugrás, szigorúan két óránként evés volt....
Ma úgy tűnik, hogy visszaállt a régi rend, szépen elaludt, úgyhogy lassan megyek takarítani...
Ja még az éjszakákról annyit, hogy úgy néz ki, hogy visszaállt a hajnal 2kor kelés dolog.... Ezek szerint tényleg a front zavarta meg.
Hétfőn töltöttük a 8 hetet, 5240g-mal...
Holnap leszünk 2 hónaposak... :D

Kép

Veronika:
Kép
amy81

bjuti: hát igen az én férjem is azt mondja hogy nekem csak a baba a dolgom és itthon vagyok vele, ő azért segít ha hazajön, DE nálunk úgy működik a dolog hogy 3-5 óránként eszünk, ha korábban kel akkor korábban kap de ha jól alszik akkor akár 5 óra is lehet, nekünk van napirendünk elég régóta, ami hol műkszik hol nem, többnyire jó. Szóval esti fürcsi után alvás - van hogy 1 óra is kell neki hogy elaludjon - és akkor 22-00 között kaja, de keltve. Na és ekkor szokott a férjem "rendes" lenni hogy cici után ő ad neki még üvegből, büfi és fekteti, na de ekkor max 30 perc és alszik a baba, tehát nem egy nagy dolgot vállal, reggel 5-6 körül meg én kelek a csepphez. Bocs hogy hosszú lettem, de idáig mondtam hogy milyen rendes apa, de ma reggel megvilágosodtam hogy egész nap nem tudna a kicsivel mit kezdeni, tisztába nem rakja,el nem altatja ha arra van szüksége. Mindig mondja hogy milyen nehéz a meló, egy helyen dolgoztunk, de szerinte amióta én eljöttem csak szarabb lett. Mondtam hogy lehet itthoon maradni megyek én melózni :evil: . Na mégegyszer bocs, de felspanoltam magam.

Lázmérő ügyben másnak nincs válasza?? Digisnél kell levonni a homlokhőből?

Kép
budabo

Orsi!
Ha éhes lenne, azt tudnád a sírásából.
Nekem is van itthon mérleg, de én csak ritkán mérem meg mennyiket eszik (nem akarom paráztatni magam, hogy jajj most milyen sokat, jajjj most milyen keveset!). A súlyból sztem nem is lehet következtetni, főleg mert van h mi felnőttek is hol többet hol kevesebbet eszünk.
Szal sztem ne aggódj. Mindenképpen tudni fogod ha éhes a gyerek.

Hogy megy-e elég tej? Van néhány jel amire lehet figyelni:
- van pisis pelus
- ha nem lenne elég, kiszáradna, amit a kutacsán tudsz kitapintani, ha be van horpadva az nem jó!
- nyugodtan alszik kaja - játék után

Ami biztos, ha éhes, szomjas akkor tuti felsír, ha alszik és nyugodtan szokott játszani akkor nem lehet semmi gond. Olyan kis ösztönlények még. Legyen meg a kaja, tiszta pelus, minimális mondókázás, na meg a szunya.... :) de ettől olyan édesek.

Üdv,
M.

KépKép
hugic

amy: a front és szél nálunk is odavágott, remélem hogy mostmár elmúlik, bár ma piszok hideg van hétvégére meg tök jó időt mond.
Grat a szép fejlődéshez.

Kép
budabo

Jó reggelt!

Magdi: Az édes álmokat én megvettem, és feltöltöttem a közösbe, szóval ha valakit érdekel, ott meg lehget találni. :wink:
Zsuzsi, ezt meg elfelejtettem: Természetesen szívesen szervezem a következő találkát is! :D Május vége?

Erika: Tejci? Forróvíz, masszírozás, sok szopi... Ezt ajánlják első körben.

Nem is meséltem, mikor tegnap a Manó a gigaalvás után felébredt, kipihenten nézegetett köbe, és mikor odamentem és rámosolyogtam, megismert és szélesen rámmosolygott. :) Úgy megmelegedett a Szívem! :oops: :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: