A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Már megint kiesett pár nap, bocsánat.

Dodi!
Apu "ezer éve" horgászik, de még soha nem rúgott be. Viszont tök jó program minden május elején lemenni a Balcsira, nagyokat sétázni, és csak úgy nézni az ekkor még tök tiszta vizet. És hekkezni :lol:
A vadászatot én is úúútálom.

Lorca!
Mi nem veszünk ketreces tojást, ha csak az van, akkor inkább nem veszünk tojást abban a boltban.

Boo!
Nehéz légzés...ne is mondd!
Csirke kopasztás nekem sem menne. Sztem ha vidéken élnénk, tuti felfogadnék egy csirke szittert, aki megcsinálná helyettem. Vagy nem és minden csirkének nevet adnék és babusgatnám őket.

Ronmay!
Emeleten a csajszi veszett vonyításba kezdett.

5 perces fájások: ha arra vártam volna, hogy rendszeres fájásaim legyenek, akkor még mindig a pocakban lenne mindkét kintlévőm. Nekem vhogy soha nem voltak, össze-vissza jöttek. Viszont Szonji 7 óra alatt, Marci 5 óra alatt lett meg. Kíváncsi vagyok, hogy tartjuk-e magunkat a csökkenő tendenciához?! Mert akkor gőzöm sincs, hogy mikor induljunk el? Mondjuk kh. 5 perc se, kocsival.

Voltam ma de. maszíroztatni. Nagyon fincsi volt, de sajna megint uúgy fáj mindenem, mintha nem is lettem volna.
Este megyünk 4d-re, majd dobok képet, ha sikerül jól elkapni a kiscsajszit.

Segítség!
Vki írta, hogy lehet szopi párnába csak töltetet kapni. Hol? És az a tönkölyös, az miért is jobb? És azt hol?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

boo! :)

Látom, te is jól vagy... :shock: :shock: :shock: :shock: :?:

Én is álmodok néha hülyeséget. Általában nem szokott gond lenni, de szereplője válogatja van, hogy az egész napomra rányomja a bélyegét. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok, bocsi a zavarásért, szeretnék Nektek valamit megmutatni!

Szuper hinta, mi nagyon szerettük! Kellemesen ringatja a babát!

Kifogástalan állapotban van! Dobozával!!!

Jellemzői:

9 kg-ig használható
Vastagon párnázott huzat
Huzata levehető, gépben mosható
Fejszűkítővel ellátott
2 fokozatban dönthető
Állványa összecsukható, fixálható
Forgóval (4db színes halacskával)
Akvárium játékkal
Előre-hátra illetve jobbra-balra hintáztat (automatikusan)
6 sebességes
8 nyugtató dallam
Tálcája levehető, könnyen mosható
Tálcán játékkal
3 pontos biztonsági övvel

0 hónapos kortól

http://bolthely.hu/manojatek/id/00061_Akvarium_bolcso

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... &pid=31332

2009.08.09-ig garanciális!!!
A személyes átvételt megtudjuk oldani Bp-en belül, sokat jövünk-megyünk a városban, így eltudjuk vinni valameddig, de a XI. kerületben is bármikor átvehető!

Ha bárkit érdekel priviben megbeszéljük :)

Kép
Kép Kép
Kép Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2009.03.23 15:58-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

szonibaba! :)

Én voltam, aki elkottyantotta magát, de mivel én nem használtam, ezért csak annyi maradt meg bennem, hogy lehet, de hogy hol, azt nem tudom. :oops:

De most utánanéztem egy kicsit.

-Ha valaki saját maga szeretné megvarrni a párnát, akkor esetleg itt bepróbálkozhat:

http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=webaruhaz&id=17

http://www.szopiparna.hu/szabasminta.html

Sajnos, semmi más normálisat nem találtam. :(

-Töltet ügyben itt olvashatsz okosságokat:

http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=1787&page=2

-Tönköly:

"Ennek a gabonának még a pelyvája is őrzi a nap erejét és boldog érzést nyújt az ember lelkének. Az egyik legősibb gabonafajta, a legkönnyebben emészthető. Értágító hatású. Pelyvája 90%-ban kovasavból áll, ami a bőrön keresztül is hat a szervezetre, behatol a kötőszövetbe, oldja a görcsöket és a feszültséget.

Nehéz hántolni, mivel szorosan tapad a héj a gabonaszemekre, ugyanakkor hántolás után a héj sértetlen marad és egy levegős, könnyű, stabil töltést ad.

•100% gondosan tisztított BIO termék
•100% pamut huzat Allergiásoknak ajánlott (Nem ad táptalajt az élősködőknek)
•Jól formázható, optimális tartást ad
•Állítható töltésnagyság
•Oldja a nyak-, a váll- és a hátizmok feszültségét
•Stabilan és lazán tartja a fejet
•Jól szellőzik, nem melegszik túl
•Nyugtató hatású "

Ennyit tudtam összeszedni neked "ebéd" címszó alatt. :oops:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Na megvolt a terheléses cukorvizsgálat szerencsére az jó lett, de viszont kiderült, hogy alacsony a hgb és vörösvértest.
Gabi mondtad NEked vészesen alacsony, mennyi?

Amúgy tegnap voltunk vásárolni megvan a babakocsi és a kocsiülés, valamint jó pár ruha, takaró, ágynemű stb. annyira jó volt vásárolgatni, nagyon élvezem:-)

viszonyt kiskádon tanakodom, hogy milyet vegyünk. tippek? vett már vki?

f.nikici

f. nikici! :)

Éljen a cukor! :D

Kiskádba -szerintem- nem érdemes túl sok pénz ölni. Teljesen jó az 1.0-ás is:

Kép

De még jobb a "formázott". Amíg nem tud ülni, addig teljesen jól fekszik a kádban anélkül, hogy lefoglalná a kezedet. Amikor pedig már nagyobb, akkor szemből megfordítva vígan ülhet. (A harmadik eset pedig az, ahogy mi csináltuk, hogy együtt fürdik valakivel a nagy kádban)

Kép

Kép
Kép
200907?

Nikici,
A hgb az nálam is alacsony, 10.9, de ez még ok a dokim szerint. A vvt az véletlenül jó lett, nálam minden második érték határértéken kívüli volt.
Nekünk teljesen mezei műanyag baba kádunk van, nem használtuk fél évig sem a két gyerekkel összesen.

Szonibaba,
Részemről egy csomó piros pont felétek tojásügyben. :D
Én szülés ügyben azt a tanácsot kaptam, hogy a vége felé összepakolt motyóval telepedjek le a Sote elé. :twisted: A leggyorsabb szülés, amit személyesen "láttam" 45 perc volt. Anyuka 4. gyereke, a kórházban indították be, ennyi idő elég volt, hogy 0-ról kipottyanjon a bébike.

Boo,
Evés közben megy a tv? :twisted: Régen rossz. :lol:

Kicsidodi,
Igazad van, a fokozatok számítanak. :lol: Párom szereti a focit, de egy naaaa, holnap is van meccs nyafira simán otthagyja. Utoljára meccsen akkor volt, amikor kint voltunk Londonban. Arra mégsem mondhattam, hogy majd holnap. :lol: Sör meg csak akkor van, ha én már megyek aludni és ébren tuti nem talál. :lol: Az F1-nél viszont többször is képes volt végignézni, mondván hogy ez végre nem hajnali 4-kor kezdődik, most tv-zni akar. :twisted: A fociban viszont majdnem hogy mindig van egy "holnap" és rendszeresen el is játszom. :lol:
Meccsre eddig csak egyetlen ex próbált kivinni, de az első félidőben nem volt gól, így annyira unatkoztam, hogy inkább feladta és eljöttünk. :wink:

Tímea,
Azt nem mondtam, hogy a mieinket nem szokták megenni a többiek. :lol: De valahogy mindig túléli egy-kettő, így az akvárium tele van. :wink: Hal minden méretben.

Hendegabi,
Egy háztájiban tartott csirkének 1000x jobb sora van, mint annak amit én itt a boltban megveszek. :wink: Nem is beszélve arról, hogy a "gépi" feldolgozás is messze rosszabb, mint simán nyiszálni a nyakát. Mondjuk biztos gondban lennék, ha nekem kéne, de sztem az a humánusabb.

Ági,
Szoktam látni a motorosoktatást forgalomban, olyankor nagyokat tudok nevetni. :twisted: Megy pár motoros nagy T betűvel, majd egy kocsi követi őket az oktatóval. Na így nagyon megtanul. :roll:
Igen, ihattál volna. :roll: Nézd a jó oldalát, a második gyereknél már tudni fogod. :lol: Nekem elsőre eszembe sem jutott, sztem azért is voltam olyan rosszul, mert végig éreztem a számban azt az émelyítő cukor ízt.

Kép KépKép
lorca

Véletlenül a kezembe került és ha már a minap témáztunk róla, akkor nem állom meg, hogy el ne dicsekedjetek a világ legvagányabb kulcstartójával ( :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8) 8) ):

Kép

:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Csibe 83
Boldog névnapot kívánok utólag is.

Neked és Hendegabinak köszönöm a szülinapi kívánságot.

Forma 1

Mikor kiderült , hogy terhes vagyok, a második gondolatunk aaz volt, hogy nem tudunk menni a Hungaroroingre. Már 5 éve minden évben elmegyünk, nagyon szeretjük. Talán addigra már kint leszünk a kórházból és látni fogjuk a tv-ben a közvetítést. Egyébként idéntől nincs hajnali közvetítés. Szombaton lezdődik 7-kor az időmérő.Ennél hamarabbi közvetítés nem lesz.

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

Nekünk szombaton a hét óra még nagyon-nagyon hajnal :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi, Boo!

Nem nem gáz, mivel elkerülöm nagy ívben, mert a gondolatától is hányok...hát még a látványától...de ezt Apa is tudja! Én nem akarom rendezni..nincs mit, nem vagyunk egy szellemi szinten......

Sajna Após még akkor meghalt amikor Párom 14 éves volt...különben nem így alakult volna a Párom élete az biztos!!!!! Nem hagyta volna!!!! Viszont én meg a Baba majd megadja Neki az összes szeretetet!!! Mert nagyon megérdemli!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Orsi,
Részemről a hajnali 4 az elfogadhatóbb, mint a 7 óra. Inkább fennmaradnék, mint felkelnék. :wink:
Vicces, hogy mi jut eszébe az embernek, miután megtudja, hogy terhes. :lol: Nekem az volt, hogy akkor jövőre nem megyünk nyaralni... :lol:

Boo,
Azt hiszem, rosszul viselném az állandó tv-t. :oops: Ahhoz képest, hogy belvárosban lakunk, nagyon csend párti vagyok. De a kádból tv-zés az tökéletes. :lol:
Ha kutya nincs is, de a nagyobb miatt nekünk is muszáj volt Szabival hamar nekiindulni. Két hetesen már bőven. :D

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Én úgytervezem, hogy ahogy hazahozzuk már biztos fog a kertben aludni az árnyékban. Aztán majd meglátom, mikor indulhatunk útnak. :lol: Szerintem egyáltalán nem gáz, ha szép az idő, hisz nyár van. Persze ha eső, meg hideg van esetleg nagy szél, akkor meggondolandó.

Én is vinném kutyákkal együtt sétálni, de mire kijutnánk a mezőhöz, addig szegény gyerek nem tudna aludni, mert ez a két kutya végigugatja az utat nem beszélve a többiekről a kerítés mögött... :roll: Úgyhogy esetleg akkor sétálunk együtt ha már nagyobb lesz.

TV!

Hát erről már írtam, nálunk anyósom ilyen, mindig megy a tv háttérzajnak. Ha elalszik előtte és kikapcsoljuk, akkor felébred és bekapcsolja. Én is úúútálom, de ez van még egy darabig.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :D

dodi: a vadászokat eddig én minden évben beöltözve láttam a kiállításon :lol: Ha búvárok, akkor békatalpban, oxigénpalackkal mennek? :lol: :lol: :lol:

tabati: azt mondják, akinek halálhírét keltik, sokáig él, tehát a tesód most jó sokáig nem fog balesetet szenvedni :P

csibe: utólag én is boldog névnapot kívánok! :oops: A lánynév pedig a táblázatba: Kata Sára. Köszi! :D

007: örülök, hogy bízol bennem :lol: De azért nem vezetnék bármit, maradok a mocinál meg az autónál :lol: Bár mi tagadás, vonz a repülés is.... :lol: :lol: :lol:
Tudtam, hogy a marha- okfejtésbe nem tudsz belekötni :lol: De amúgy tényleg ezért. Ha megeszem, akkor nincs tej, vaj, sajt, túró, Kinder Pingui, stb :cry: Persze, tudom, hogy lenne, de mégis... :D Na meg borjú.... hát az a kistehén! Őt meg pláne nem! Mikor olyan aranyos! :D A jófej szarvasok még nem motoroztak, de szerintem rá lehetett volna őket venni :lol: Egyébként egy ismerősöm szedte össze őket kiskorukban az erdőben, mert orvvadászok vagy kik kilőtték az anyjukat, és elpusztultak volna. Ezért ők felnevelték őket, én meg jártam hozzájuk látogatóba :lol: Aztán vissza lettek engedve az erdőbe, mert végülis az az igazi lakhelyük. Szépek és okosak voltak, nagyon! :lol: Nekem azóta tabu a szarvas- és őzhús.

f.nikici, gabi1: nektek már a vérvétel napján volt eredmény? :shock:
Én múlt hét szerdán voltam, s csak ma lehetett érte menni. Amúgy a vörösvértest nekem is kevés, a fehér meg sok. Majd beszélek a dokimmal, hogy kell- e valamit csinálnom... Ha vörösbort iszok, akkor sok lesz a vörösvértestem? Mert az van itthon :lol: Bár nem igazán kívánom :roll:

lorca: ígen, így néz ki az oktatás. Ennek az a lényege, hogy az oktató mondja cb- n, hogy merre menjen a tanuló, aki head seten keresztül hallja, de ő szegény nem tud mondani semmit. Ha mégis akar valamit közölni, akkor félre kell állni az egész bandának. Ekkorra már megvan a rutinvizsga, de ha csak erre az oktatásra alapoz valaki, akkor attól még nyugodtan eleshet vagy bármi. A városi vezetés végülis csak annyi, hogy be kell tartani a KRESZ- t, meg nem kell elesni, és megvan a jogsi. Ezért mondtam, hogy a 100.000 Ft- os jogsi végülis csak a papír, nem a tudás.
Nekem is a "nyaralás kilőve" volt a második gondolat :oops: Persze, az első, hogy: HURRÁ!!! :lol: :lol:

boo: séta ügy: én még ezen nem gondolkodtam. De mivel nyár lesz már, szerintem minél előbb :lol:

Kép
agi125r

Ági!

Búvárcucc! :lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Látom itt aztán pörögnek a témák… :lol: :lol:

Dodi, Ricsivel akkor még szerencsés is vagy! :wink: Nekem Apa nemcsak Forma1, de foci és hoki rajongó is…szóval nem egyszerű a dolog, meg aztán itt van/lesz még rajta kívül két pasikám....szóval teljes az elnyomás.. 8)

Krikalap, merre vagy?

Kád: én az egyszerűre voksolok, nekünk pont olyan van, és a célnak teljesen megfelel. Állványunk sincs hozzá, mi az elején vagy a szobában, vagy a fürdőben a mosógép tetején fürdettük a kislegényt, aztán pár hónap múlva bekerült a kiskád a nagykádba, mostanra pedig már a kiskád sem kell.
Viszont egy ülőke lehet nem hülyeség az elején, nekünk volt de inkább bosszantott, mint hasznos volt, mert elég gagyi és ide-oda csúszkált, így nem is használtuk túl sokat. Most viszont megkapom a nővéremékét, az sokkal komolyabb, biztos hasznos lesz majd az első pár hónapban.

Séta: én is a minél előbbre szavazok, mi kb másfél- két hetesen kezdtük a sétákat. A védőnőnk a fokozatosságot ajánlotta: először csak az ablakot, erkélyajtót nyitottuk ki 5-10percre, aztán kivittük az erkélyre, majd végül jöhetett a séta.

Még az ágyneműhöz: mi vettünk a kókuszmatracra egy vízhatlan lepedőt, ez mindig rajta van, erre megy rá a sima gumis lepedő, még korábban a már anyuka barátnőim ajánlották, de igazából sosem értettem mi haszna van, mert Barnus soha nem pisilt be éjszaka. Viszont nemrég történt egy kisebb baleset, gondos anyuka a cumisüvegre a cumit még gondosabban tekerte rá, így jött mindenhol a víz, csak ott nem ahol a gyerkőc szívta, persze mindezt már csak akkor vettem észre amikor üres volt az üveg…. 8) na akkor nagyon áldottam a csajokat, h mire rá nem beszéltek (de persze azóta más balesetek is befigyelnek néha néha, és tényleg nagyon jó, h van mi megvédje a matracot. Ha találok nagyobbat biztos veszek majd a gyerekmatracra is.)

Ha vki tud vhol megfizethető áron szép falvédőt, az légyszi’ ossza már meg, most éppen azt keresek, de eddig nem találtam olyat ami igazán tetszett volna. Nem akarok mesefigurákat, hősöket, meg ilyesmiket, inkább vmilyen állatosat, vagy…nem is tudom. :roll: Na keresgélek még egy kicsit elalvás előtt..

És az ünnepelteknek:

Csibe, boldog névnapot! :D

Orsi, utólag nagyon boldog szülinapot! :D

Bertina, Neked is nagyon boldog szülinapot! (ha holnap nem jönnék…) :D

Heni
o.heni

Heni!

Vaterán, teszveszen nézelődtél már?

http://www.vatera.hu/allatos_falvedo_14 ... 22610.html

Például...nem tudom mekkorát szeretnél és milyen árban...

Kép
Kép
tabati

boo! :)

HátráltatóTényezőt eredetileg 6 hetes koráig nem akartam kivinni sétálni, de a véncsoroszlyadokinéni megengedte, hogy 1 hónaposan kivigyük. Arra vigyáztunk, hogy jól felöltöztessük. Ha még emlékszel a képre, akkor sikerült... :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem szeretném kedvedet szegni, de ahány ház (illetve gyerek), annyi szokás. :roll:
Amíg Manó aludt én is aludtam, amikor csak tehettem. Egyszerűen álmon haltam, annyira kevés volt, teljesen kikészített. (Bevallom, ez az egyetlen, amitől most is tartok :oops: :oops: :oops: ) Remélem, te jobban veszed ezt az akadályt, de messze nem biztos, hogy 2 szopi között majd te is le tudsz ugrani egy kutyasétáltatásra.
Illetve az az 1 hónap, amíg Apa otthon lesz arra lesz jó, hogy belerázódj a tisztába tételbe, etetésbe és hasonlókba. Csak aztán elmegy, te meg variálhatod át mindazt, amiben eddig ő is besegített. :?

tabati! :)

Ahogy lorca is írta annak idején a repülős sztorijában: BÁRMIT csinálhatsz, amíg újszülöttek, addig nem ébrednek fel semmire. :wink: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

agi125r! :)

A Kinder Pingui-t nem a pingvinek tojják? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A vérképzésnek jót tesz a vörösbor, még kismamáknak is. 1 decit annyira nem kell kívánni, könnyen le tudod hajtani anélkül is. :wink:

Motoros "oktatás": :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

o.heni! :)

Mit szólnál egy szép állatbőrhöz, mint falvédő? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Bocs Csajok, csak a hétvégi téma kapcsán ugrott be ez a rossz vicc. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok kismamik :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha már a első sétáltatásról volt szó: az én lányomat annak idején (ő is júliusi baba volt) rögtön kivihettem a levegőre, igaz kb. 40 fokos meleg volt, és egy szál textil pelussal volt letakarva :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Szép jó reggelt!
köszönöm a névnapi köszöntéseket mindenktől!

Boo!
én úgy tervezem,hogy amint lehet kiviszem prüntyőkét...kb 2hetesen
már ezerrel bandázunk szerintem a parkban :lol: :lol: :lol: :lol:

Én párom hál istennek nem szereti se a forma1-et se a focit.
max a k1-et szereti nézni meg a jobb box meccseket...de hát ezek meg
néha olyan késő este van,hogy én már rég alszom :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Bertina Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!

Kép
Kép
csibe83

Csibe, boldog névnapot! Bertina, boldog szülinapot!

Dodi, anyós holnap lesz 73 éves és még magát sem képes tisztességesen ellátni, amúgy nyugdíjas tanítónő a lehető legrosszabb értelemben. Ellentmondásnak helye nincs!
10 éve vitték oda sógorék a gyereket, akit hamuszürkén vittek haza 1 hét után és talán azóta sem heverte ki szegény. A másik, hogy nálunk nincs olyan, hogy csak az egyik gyerek megy valahová, ketten együtt meg életveszélyesek, még én is nehezen kezelem őket. Szóval a békés vidéki nagyszülőzés ki fog maradni az életükből. Már előre mondta anyós -persze ez évek óta minden tavasszal téma- hogy majd ő megtömi Martint, mert vékony. Na ez az amit nem lehet. Ő akkor odahány az asztara.

Levegőzés: miért is kellene jó időben bennt tartani a babát a lakásban? Én úgy tervezem, hogy ha jó idő lesz, mindjárt kocsiban az udvaron leszünk, nagyfiúk fürcsizhetnek a medencében, én meg nevelek és szoptatok. Szerencsére elég zárt az udvarunk, csak ahátsó kert felé nyitott, ott meg sosincs senki.

Falvédők: felrakom a házi készítésűt, ötletnek jó, kicsit (baromi) drága filcből és sok munka, de egyedi és zseb is van rajta a pelenkezó felett, lehet bele pakolni.

Kép Kép
Kép Kép
Itt már ágycsere után vagyunk.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

200907: én is azt néztem amiben van az a tartó rész is. Lehet, hogy olyan lesz. Majd szétnézek hol milyen árban van, mert állvánnyal együtt szeretnénk venni.

agi125r: Nekünk délután megvolt az eredmény. S azzal kellett felhíni a védőnőt.

csibe: ápr 3-án lesz a következő vizsgálatom, majd a tábla miatt mondom, ha legközelebb frissíted. S utólag is nagyon sok BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D 8)

f.nikici

Sziasztok!

Jó régen voltam,nem semmi idöbe telt mire elolvastam mindent!

Csibe!
Boldog Névnapot utólag!

Bertina!
Boldog Szülinapot!

Levegözés!
Ezen már én is sokat gondolkodtam,de szerintem mivel nyári gyerekek lesznek simán ki lehet őket vinni az elsö naptól!
Igaz tapasztalatom nincs mert nekem egy januári és egy októberi gyerköcöm van!
Őket kb 2 hét után kezdtük levegözteteni,elöször 5 perc ablaknyitás aztán 10 perc,majd késöbb teraszon ölben 10 perc....
Csak utánna jött a babakocsi séta!

Felvetödött egy kérdés itthon!
Ne nézzetek bolondnak,tudom hogy nagyon meleg lesz,de Ti vesztek pólyát a picinek?
Nekünk csak Rékánál volt,Jázminnál már nem!
Sokat olvastam utánna és megoszlanak a vélemények!

Rólunk!
Minden okés,Benedek sokat rugdos,lassan nekiállunk a szoba festésnek,Jázminhoz költözik be a baba!
Már meg van tervezve az emeleteságy ,íróasztal pelenkázó szekrény és egyebek,nemsokára megy az asztaloshoz!

Új vonalzókat kellett gyártanom mert Jázminnak nem tetszettek a régiek,na ezeket Ő választotta!

Szép napot!
20140328174041

Ja és már csak 99 nap a kiírt idöpontig! :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Sziasztok

Bocsi hogy nem voltam eddig, nem nagyon volt időm jönni, meg a netet is csinálták, és fáradt is voltam.
Vasárnap elmentünk 4 d uh-ra a Kenguruba, de soha többet nem fogok oda menni. Már nagyon akartam látni, hogy milyen lehet meg mekkora, ezért láttam a honlapjukon hogy gyorsan adnak időpontot és hétvégén is ami nálunk külön jó, mert akkor páromnak sem kell később bemennie a munkahelyre vagy hamarabb eljönnie. Szóval elmentünk ide. 40 perc volt a vizsgálat. Ami gyakorlatilag csak 2D volt, amin nagyon jól látszódott a baba, szembe volt végig velünk, de amikor átkapcsolt 4 d-re akkor az égvilágon semmi nem látszódott csak egy homályos paca. Amire ráfogta a nő hogy a gyerek befordul a méhlepény felé. Na de akkor a 2 d-n miért lehetett látni rendesen szemből az arcát. A 4 d-n még a lábait kezeit semmit sem tudott megmutatni mert minden tök homály volt. Egy db képet ne tudott adni, mert nem volt mit. És persze fizetni is kellett. Én marha meg ki is fizettem. Úgy hogy felhívtam a Praxist eddig mindig odamentünk és adtak időpontot holnap reggel 7:40-re. Ott tudom hogy rendesen megcsinálják, lelkiismeretesen, és értenek hozzá.
Annyit tudtunk meg ha egyáltalán jól mérte hogy kb 900 g körül van és 1 héttel nagyobb a koránál. De majd kíváncsi leszek hogy a Praxisban holnap mit mérnek.

Megpróbálok vissza olvasni, és aztán jegyzetelek, addig is mai pocakfotó.
Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi nekünk is volt már ilyen csalódás szolnoki 4D, úgyhogy maximálisan megértelek, igaz mi képet kaptunk, de semmit nem látni rajta, azaz látni, de nagyon rossz minőségben, és ott hagytunk 12eFt-ot, a tök szuper élvezhető 4D-n meg 15eFt-ot...szóval össze nem lehetett hasonlítani! Mi majd legközelebb bp-re megyünk a dokimhoz a magánrendelőbe, ott nem tudom kapunk-e képet, az ápr. 3-án lesz.

Gabi neked hogy áll a vasad, mennyi volt a hgb-d? mit szedsz? Nekünk is szedni kell vasat.

f.nikici

Sziasztok! :)

Gyorsban, amíg HátráltatóTényező meg nem érkezik. :)

Most jöttem meg a terheléses cukorról.
Hogy pontosan mennyi alapból azt nem tudom, csak annyit mondtak, hogy jó. Jól megkínáltam citrommal a lötyit, úgyhogy egész más volt, mint Manónál. Nálunk így zajlik:

Kép

Aztán ott dekkoltam 2 órát, amiből egyet alvással töltöttem. 8) 8) 8) :lol: (De volt, aki varrogatott például. :o :lol: :lol: )
Holnap megyek vissza a dokimhoz, addigra már meglesz az eredmény.
(És most csörgött a telefonom, a vérnyomásos monitoros doki hívott, hogy be tudnék-e menni ma. Mondom, most értem haza. :lol: :lol: :lol: :lol: Szombaton megyek a kütyüért és hétfőn meg vihetem vissza)

Útközben azon gondolkodtam, hogy de sz@r idő van már megint, aztán eszembe jutott ancsurti (hol van? :shock: ), hogy ő valószínűleg cserélne most velünk. Mindjárt jobb kedvem lett. :D

Láttam még egy aranyos dolgot.
Van itt a közelben egy presszó, aminek a teraszára jó időben ki lehet ülni. Most is kint voltak már az asztalok, székek és ráadásnak minden széken szépen összehajtva, igényes, jó minőségű, meleg pokrócok. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Csibe!

Nagyon Boldog névnapot!!!!!!

Orsi, Bertina!

Isten Éltessen sokáig Benneteket!!!

Tickerplayground.com
breki76

Dodi nekünk is van szárítógépünk, én nagyon szeretem, felváltva szokott nálunk is menni, egyáltalán nem gyűri a ruhákat, frissen puhán szedem ki belőle a ruhákat. A miénk Miele, és a mosógép is de külön álló. Nekünk is azt mondták hogy sokkal jobbak így mint egybe építve.

Sport. Nálunk apa semmi sportot nem néz, nem érdekli. Engem sem érdekel. Ő szokott nyáron biciklizni, illetve én is, meg együtt a gyerekekkel szoktunk bicajozni, hát idén ez most nélkülem fog történni.

Nikici nekem 103 volt a Hgb, annak ellenére hogy szedtem szorgalmasan a vasat. Neked mennyi? Eddig a neo ferro fol gammát szedtem, de nem használt. Most a Tardyferon folt szedem. 2x1-et. + hozzá a c-vitamint. És 3 hét múlva kell mennem kontrollra vérképre mennem, ha semmit nem emelkedett akkor sajna vénásan kell kapjak vasat. Na de erre nem lesz szükség.

Boo a téli babámat 4 hetesen vittem ki az utcára, de levegőzni már két hetesen levegőzött az erkélyen. A tavaszi babáim pedig már rögtön szülés után kint voltak, sétáltunk. Most is ez lesz. Ha jó idő lesz már pedig nagyon remélem hogy június végén július elején jó idő lesz, akkor én szülés után rögtön kifogom tenni őt a teraszra, kertbe, sétálunk.

Ági igen reggel leveszik a vért és délután meg van az eredmény. Nekem mindig így van.

Bertina boldog születésnapot neked.

Csibe boldog névnapot

Moncsy én veszek pólyát és egyiknél sem volt. Nem vagyok híve neki, és a kórházban is csak szülés után 2 óráig engedtem rajta lenni, utána magam vettem le.

Kép

gabi1

bertina! :)

BOLDOG SZÜLINAPOT! (És tudósítást kérünk szépen a hogyanzajlásáról. :wink: )

agmano! :)

Mindenki előtt megemelem a kalapom, aki képes varrogatni vagy bármilyen más kreatív dolgot csinálni a maga örömére. Az én kézügyességem -0. :oops: :oops: :oops: :oops: Ötleteim még csak-csak akadnak, de azt vagy megcsináltatom valakivel ( :roll: :oops: 8) :oops: :oops: ) vagy megvesszük.

f.nikici! :)

Általában lehet állványt kapni a kádakhoz, az ma már nem probléma. Eleinte nekünk is azon volt a kiskád, aztán faterom csinált egy rácsot a nagy kádra és onnantól azon fürdettük. Jobban bejött mert nem volt annyira magasan, de mégis kényelmesen tudtuk használni, stabilabb (bár az állványnál sem volt gond) illetve jobban tudtunk rá pakolni.

moncsy.78! :)

Az első naptól azért még nem raknám ki őket a levegőre. :roll:
Szépen fokozatosan, pár nap alatt mindig egy kicsivel több időre nyitnám ki az ablakot és csak utána, ahogy te is írtad.

gabi1! :)

4D: :evil: :evil: :evil: :( :( :( :( :( :(

Mondd csak, nem vársz te gyereket véletlenül...? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Csibe! Boldog Névnapot :lol: :lol:

Bertina!
Boldog Szülinapot :lol: :lol:

Ezt nektek küldöm: Kép

Kép
Kép
minimano74

Lányok!

Szerintem érdemes végigböngészni (f.nikici neked mindenképp, mert kádak is vannak :wink: ), van egy-két jó dolog:

http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=egyeb

Még egy tipp:

http://www.brumimaci.hu/

Vicc:

Két virág beszélget a réten. Az egyik megkérdezi a másiktól:
- Nincs kedved délután eljönni velem moziba?
- Sajnos nem érek rá, fogorvoshoz megyek.
- Fogorvoshoz? De hiszen nekünk virágoknak nincsenek is fogaink!
- Az igaz, de én gyökérkezelésre megyek!

:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo

Én is amint tehetem viszem is ki a kölköt a levegőre sétálni, mivel kutyát is kell rendszeresen hordani. Sztem nem lesz baja, a friss levegő csak jót tehet.
Szerencsés vagy, hogy apja 1 hónapig otthon tud lenni veled, nálunk ez csak 5 nap lesz....
Úgyhogy nekünk ha esik ha fúj, a szőrgolyót sétáltatni kell, így a gyerek is jön majd velünk.. :)

KépKép

KépKép
ronmay

A csütörtöki szülésfelkészítő tanfolyam következő előadását különösen ajánlom mindenki figyelmébe:

Családjogi törvények. Társadalombiztosítási törvények és rendeletek.
(Sógorka Ildikó klinikai gondozó és Jánosi Rita osztályvezető főnővér)

:!: :idea:

Kép
Kép
200907?

Igenigenigenigennnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

A köldökzsinórvér vételhez szükséges szűrővizsgálatokat (egyszer a szülés előtt, egyszer pedig utána) mindenütt el lehet helyben is végeztetni, alkalmanként 12-15.000.-Ft.-ért.
De elfogadják a hozott eredményeket is, amit az ÁNTSZ-nél vesznek le. INGYEN! :D :D :D Ugyanannyi idő alatt vannak meg az eredmények, csak egy plusz útba kerül és vastagabb marad a pénztárca. :wink:

Utólagos kiigazítás :oops: : a Sejtbanknál benne van az árban
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.24 15:55-kor.

Kép
Kép
200907?

Nálunk névváltozás van.

Nekem ahogy egyre többször mondják anyuék hogy Bogika, annál jobban nem tetszik. Olyannyira hogy amikor valaki kérdezi hogy mi lesz a neve, egyszerűen alig tudom kimondani nem jön a számra, úgy hogy addig addig keresgettem, gondolkoztam, mígnem beszéltem apával és elmondtam neki ezt.
Végül Dorottya Nórában kiegyeztünk. Csibe megtennéd majd hogy kijavítod a táblázatban. Köszi.

Kép

gabi1

Rapid... :roll:

Gabi!

Juhuuu-juhúúúú :lol: ! A Dorottya szuper választás :mrgreen: ! Én nagyon szeretem, sőt még a lányomnak is ezt a nevet adtam volna én is :wink: ! Minden Dorottya vigyori, cserfes, talpraesett (legalábbis akiket ismerek), és persze "Isten ajándéka" :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi igen én is így gondolom, és mag a név is olyan vidám. Szerintem nagyon szép név. örülök hogy apát rátudtam beszélni. És igen Isten ajándéka. És ami azt illeti úgy is érzem, főleg hogy a vetélés után olyan sokára jött, és váratlanul, épp egy feladós hónapomban:)

Kép

gabi1

Sziasztok!

Eloszor is sok-sok boldogsagot a nev,illetve a szulinaposoknak, igy utolag is!

Kicsit elmaradoztam az elmult par napban,de probaltam olvasgatni :oops: !

Boo:Nagyon szuper a jarganyotok,es igazan vagany a szinosszeallitas :wink: !Ugyesek vagytok az aggyal is...

Tabati:Tietek is jo vasar volt!!!

Szaritogep:Itt mindenhol az van,kulon a mosogeptol.Eleinte azt hittem hogy tonkre teszi a ruhakat...de nem.Szuper talamany!!!!

Sokmindenre nem emlekszem am :oops: :roll: mit is szeretem volna hozzaszolni....

Tegnap voltunk dokinal,persze sokminden nem tortent,ahogy az lenni szokott...A hizasom az egekbe szokott,emiatt elegge el vagyok keseredve,de hogy egy csepp vizeletvetel sem volt megint :shock: :shock: :shock: hatha a cukrom miatt van ez igy...de hat ez a sorsom.A hizassal egesz eletemben kuzdok,hat most nesze neked,ismet ez keseriti meg a mindennapjaimat.
Penteken megyunk vercukor meresre,kivancsi leszek az eredmenyre.

Ejszaka nagyon kuzdok a kezzsibbadassal...veszettul fajdalmassa kezd valni...igyekszem csak baloldalon aludni,de hat azert ezt nehez betartani...mert akkor a baloldalam zsibbad szarra...
Csinaltam kompotot a vizesedesre...persze itt mindenre azt mondjak ez termeszetes...Csak egyre kevesebbet alszom,eddig sem dontogettem alvasi csucsokat...
Na ennyit a kinomrol...

En szeretnem mar vinni setalni a gyerkocot amint lehet,ilyen 4-6 heteket tulzasnak talalok igy nyaron,itt nem is hiszem hogy van ilyen korlatozas...mert szinte semmire sincs.

A furdokadba kaphato egy nyugagyhoz hasonlo fekteto betet,ami konnyen szarad,es nagyon hasznos,nem kell a babat tartani furdetes kozben,es o sem csuszik bele a vizbe...hason-haton egyarant kivalo....Az hogy hol furdetunk,meg nem tudom,de a furdo kilove,mert nagyon picike,es nem fer el a kad,max.a nagy kadban...a pelenkezo pedig a lakas masikfeleben...hat majd jol befutunk telen...Persze se kad,se pelenkazo,se agy nincsen egyenlore,ezeket majd kesobb szerezzuk be.
Errol jut eszembe...azt almodtam,Monyokocska megszuletett...en meg elfelejtettem a ruhait elokesziteni...minden szatyorban,ugy ahogy megszereztuk...se mosas,se vasalals,se semmi.Meg egy atkozott kissapka sem volt keznel :shock: :shock: Csavargattam pokrocokba....de sikerult megszoptatnom rendesen,tejbol nem volt hiany...de hogy milyen varatlanul ert a dolog...pedig nem koraszulott volt,rendesen idoben tortent minden...csak en maradtam le valahol...

007:Vagyok am! :wink: Itt azert szepen sut a nap...csak a homerseklet is feljebb kuszhatna!
Hatraltato Tenyezo: :lol: :lol: :lol: Jo kis nev :wink: !
Jo a vicc!!!

Kép
Kép
ancsurti

Dorotttya :lol: :lol: :lol: Ez is egy jo valasztas!De a Bogiert megszakad a szivem....De az ember erzi am hogy jot valsztott-e vagy sem...igazabol mi is valaszthattuk volna,ha mar enyire tetszik...de apanak nem jon be sajna,es nagyon nyelvtorosek lennenk...

Kerestem kepeket,mikor feltettetek regi retros hangulatban egy parat...Hat nem igazan sikerult magammal hoznom megfelelot...inkabb csak kiskoriakat hoztam,legyen mivel hasonlitgatni.De meg be kell szkennelnem oket...
Megyek hajatfestetni nemsokara..holnap koncert!Juhejjjjjj!Es vegre nem en szenvedek a festessel magamnak...nagyon nehez megoldani,es legofiguras leszek kisse a vegere...De majd most!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Névnapod reggelén ezer áldás érjen,
öröm és szerencse örökké kísérjen.
Bú és bánat téged elkerüljön,
gondolatod, vágyad, álmod teljesüljön.
Boldog Névnapot! :lol:

Mikor kigyúlnak a fények,
pajkos tündérek zenélnek.
Huncut mosollyal egy Rád kacsint,
kicsi kendõbõl csillámot hint,
így adja át üzenetemet:
Boldog szülinapot Neked! :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Én is szerettem volna a Női vonal c. oldalon vonalzót csinálni,és kiírták h( 28-án asszem) az oldal gazdasági okokból megszűnik. :?

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Timi:Hat igen...igy kell ezt csinalni!Megadod a modjat!!!

Kishalak???Nott mar test is a szemparhoz???

Kép
Kép
ancsurti

Es akkor a vonalzokkal mi lesz?En azert csinaltam ott megegyet,hogy lassam a visszaszamlalast...Meg 114 nap van....!

Gabi:Baromi bosszanto hogy igy sult el a 4d.En is mergesen jottem el,mert csak dumalt a no hogy 21 hetesen kicsi,meg hogy nem lesz jo kep...erdekes azert nem egy jo 4d-s kepet lattam mar a 18.hettol.....Szerintem hozzallas,es hozzaertes kerdese....
Es akkor majd hozol nekunk jolsikerult kepet Dorottyarol???

Kép
Kép
ancsurti

Agmano:Milyen ugyes vagy :shock: :shock: :shock: !!!

Kép
Kép
ancsurti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: