A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Gabka: HATALMAS GRATULA!!! EZEK SZERINT SIKERÜLT RÁDHATNOM!!! :D:D:D ezen a napon csak nagyon aranyos, nagyon kedves, nagyon jó emberpalánták születnek!!! még ha kos akkor is :D

Majának mennek a drukkok.. reméljük semmi komoly :?

Mátébabát nagyon szeretném már otthon látni egy Fannis közös képen :D ha így halad már nem is kell sokáig várnom :D

Papillon: ez a huncut nézése a kiscsajodnak úgy le fogja venni a pasikat a lábáról hogy apuja nem győzi majd irtani őket körülötte. :lol: :lol:

Pelus: én is huggies 1-est használok... és hát megtalálja a kifelé vezető utat az a fránya pisi... pampers és libero jobbnak tűnt... pedig széthajtogatva baba nélkül én nem látok semmi különbséget köztük :roll:

Kukli: akkor szerdáig lakásügyben is ennek a drukkok. Nicoapu a héten tudja meg hogy ő lett e a nyerő.

Erpé: köszi a gazdasági offot. :) még tegnapi kérdésedre válaszolva (mindig elfelejtettem) úgy néz ki 57.5 kg-nál megállt a fogyásom... úgy hogy anya folyamatosan etetett... :roll: most hogy nincs itt muszáj magamnak figyelnem arra hogy egyek akkor is ha nem vagyok éhes... de én úgy utálok olyankor :x

Anna: Viktorbaba nagyon aranyos!! kérünk szembefotót is :D a kis telhetetlen csapat... mi? :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Kép

Kép
rszg

Gabkának hatalmas gratula!!!! Sok sok boldogságot!!!!!!!!!!!!

Majácskának mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++ Reméljük tényleg semmi komoly!!!

Infacol: hát én már 5 napos kora óta használom! minden 2. evés előtt fél pipettával, mert a védőnő asszonta ha sokat kap hasmenést okozhat!! jobb a pocija tőle, de még így is vannak nehéz pillanatok!!!

Anna: Viktor irtó édi :D!

Szép napot!
Vica
wicca

RSZG: nagyon köszi :P !!!

Mi normflort adunk a picinek, h jobban emésszen, meg ő ugye kapott antibiotikumot és talán amiatt kicsit szeles :?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

[b]Gabka:[/b] Nagyon-nagy gratula! Nem semmi villám szülés! :P :P :P Fotókat kérünk! Ja, és túlhorodott babáknak valóban elázik a bőrük, viszont nem szoktak besárgulni.... ;)

Bea: Nem tudom mi lehet ez a rángás, de biztos jobb, ha megvizsgálják jó alaposan.... Ha bármi idegi probléma van, akkor az a jó, ha minél előbb kezelik/fejlesztik a babát... De remélem, hogy minden rendben! Drukkolunk érte! ++++

Csibb: Folyadékot sajnálom. Szerencse, hogy ilyen profi orvoscsapat vigyázza Mátét és hogy kedvesek a nővérek! Csak vigyázz, hogy el ne lopják a pici fiad! :lol: Remélem holnap lejjebb költöztök és többet lehetsz vele. ++++++++++++++++++++++

Anna: Szuper a fotó! Tegyél még fel, ha tudsz! :) és nem vagy lassú. Én úgy netezek, hogy úszik a háztartás, te meg egy rendes háziasszony vagy. ;)

Adryn: Drukkolok, hogy legyen munka!

Nemlajos: Ez egy nagyon nehéz élethelyzet és előfordulnak veszekedések mindenhol. nagyon sajnálom, hogy nálatok sok van...
Nálunk elég kevés és rengeteg segítséget kapok Petiaputól, sőt azt kell, hogy mondjam, hogy az exemtől is a lányok kapcsán....
Én, amióta megszültem 2-szer főztem. A többit Petiapu intézi a teljes konyhával együtt. És rengeteg mindent elintéz és a lányok körül is rengeteget segít és Petit és gondosan dajkálja. Az éjszakákban is lelkesen szeretne segíteni, de úgy vettem észre ez nem megy neki, nem bírja az éjszakai kelést, olyankor ingerült, ezért ezt a részt most már teljesen én viszem. Viszont nagyon hálás vagyok neki a rengeteg segítségért, amit kapok. Így azért 4 gyerekkel is élhető az élet.... :)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok!
Nahát, Gabka, hatalmas gratula!!! :lol: :lol:
Pedig hol van még az érettségi?

Majának meg mennek a drukkok!!!
Remélem, semmi komoly!

Gyerekek, ma olyan rossz nap van, várom a védőnőt, hív, hogy húsvétig nem lesz, haláleset miatt, az anyukája...
Hívom a melóhelyemen a gazdaságit a tgyás miatt, mondja, hogy majd visszahív holnap, de most nem jó, haláleset történt
:shock: :cry:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabka: Végre, hurrá. Nagy gratula. Tényleg majdnem egyforma nagyok ezek a 18-i babák :)

Mi tegnap haza is jöttünk, csak akkora volt a nyüzsi, hogy az egyik helyre bírtam írni. Visszaolvasni is csak nagyjából sikerűlt.

Olyan rövid lesz a szüléstörténetem, amilyen maga a szülés :) :
este 9-től elkezdtem görcsölni, de mivel tök rendszertelen volt és alig fél percekig tartott,úgy gondoltam, hogy csak jóslók. Éjfélkor felhívtam a szülésznőt, aki javasolta, hogy induljunk azért el. Éjjel 1-re értünk be a szülőszobára, ahol már 8 centire tágultam ki. fél 2-re megjött a doki és a szülésznő is. 2:10-re kinnt volt Eszter, pár percre rá a méhlepény is. Sajna a gátmetszést nem úsztuk meg, sziszegek is rendesen ha ülni akarok :), de ez legyen a legkevesebb.

Cicit nyomatjuk, ez egy kis zabagép, másfél óránként követelőzik, amit nem bánok,mert eléggé be van durranva a cicim (mellette jó sebes is). Viszont mi is csatlakozunk a pocifájós táborhoz már most. Sajna a büfivel vannak a gondok.

Na megpróbálok vonalzót szerkeszteni

Kép

Kép
pgyöngyi

Fütyi-húzogatással hogy álltok?

Kép

Kép
rszg

rszg:azt szabad csinálni? (bocsi ha hülyekérdés nekem 2 lányom van :) )

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi Kell, ha nem akarunk fitymaszűkületet. Csak nem tudom hányszor és mennyire. Én húzom, amíg jön lazán

Kép

Kép
rszg

Rszg: nem szabad húzogatni még!!! azt hiszem féléves korukig! de ezt a fiús anyukák jobban tudják. na meg a védőnő.. kérdezd meg!

KépKép
KépKép
adryn

Bakker, nem tok az iwiw-re képeket feltölteni napok óta. Valaki próbált? Sikerült neki??? :evil:

nemlajos: sajnálom, azé ez dva

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Adryn Én is úgy tudtam, hogy nem szabad még, de minden fiús anyuka ismerősöm, azt mondta, huzogassam. Holnap jön a védőnő, meg megyünk a gyerekorvoshoz is, majd megkérdezem.

Kép

Kép
rszg

nemlajos
ha sportkocsitok van, akkor döntsd meg az első fokoztban, úgy kilát vmennyire Döme, hátha ez a baj. Nekem Lucát kellett szinte az első perctől dönteni, nem maradt meg fekve, dokinéni javasolta, bejött. Próba szerencse... :roll:

csibb
laboreredmény????

wicca
sorstársam vagy, te sem így tervezted az első heteket, igaz? :oops:

erpé
már a kérdés is jól esik (volt-e segítségem) 8) , panaszkodni meg egy kicsit most olyan jól esik :oops: Hát nem volt, anyu még nem lábalt ki az influból, férjemnek hat.idős melói napközben, most válság miatt ezeket nem lehet lemondani, csak éjjel volt itthon, de mire ő felébred... :evil: vasárnap már fizikailag rosszul voltam, majdnem elájultam Hannával a karomban, megijedt, s aznap itthon maradt. Csoda, hogy nem apadt el teljesen a tejem. Most már jobb, Luca nagyon rendes, hogy már jobban van, felajánlotta, hogy eljátszik magában, csak enni adjak, mert csak a játékkonyhában tud főzni. :wink: :wink: Rá számíthatok. Köszi, hogy panaszkodhattam!!!

katka
Petiaput nem kérhetem kölcsön 1-2 napra? :D :D :D

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq, ez így tényleg kemény lehetett :shock:, és valóban nem úgy alakult nálad sem a gyermekágyas időszak eleje, ahogy kellett volna... Jó, hogy túl vagytok rajta! Örülök, hogy Luca mostanra jobban van, és segít. És remélhetőleg anyukád is meggyógyul, és kicsit tudsz pihenni is majd. És nyugodtan panaszkodj, itt lehet :) Tejcsid kevesebb lett? Sajnálom. De most már biztos rendeződik ez is.

Katka, nagyon rendes párod van! Enyim is sokat segít szerencsére, pl. most Samu körül ő intézi az ügyeket: kelti reggel, öltözteti, viszi bölcsibe, hozza onnan, viszi edzésre, fürdeti, mesél neki este, ha Kata épp szopizik, stb. És kiscsajt is gyakran átveszi, ellátja, dumálgatnak. Háztartásban nem erős (pl. takarítani utál - miként én is), bár főzni szeret, így a hétvégén övé volt a konyha. Igazából ezen a héten derül ki, hogy is működünk négyesben, hiszen most már dolgozik, így "igazi" hétköznapok vannak.
Éjszakai kelés a te párodhoz hasonló, az nem megy neki sem. :) Érdekes, hogy ő viszont előbb meghallja a csemetéket, mint én, és ő szokott kelteni engem... Kiegészítjük egymást :)

Gyöngyi, jó hogy jelentkeztél! Jó gyors szülésed volt neked is! Bejött az István kórház? Doki, szülésznő?

Rszg, megerősítem Adrynt: nem kell egyelőre húzogatni a kiscsávó kukiján a bőrt. Nálunk a doki minden oltás-vizsgálat alkalmával megnézte, és kb fél éves kora után mondta, hogy fürdéskor húzzuk hátra a kukin a bőrt, amíg engedi. Egyébként a fitymaszűkülettel nem nagyon lehet sok mindent kezdeni (az általában orvosi beavatkozást igényel), de ha a kisfiad egyenes és erőteljes sugárban pisil, akkor valószínűleg ilyen nincs is neki. A letapadás oldódását lehet a bőr hátrahúzásával segíteni, de tényleg csak később. A gyerekorvos majd elmondja, hogy mit gondol erről.

erpé

rszg, ezen az úton már végigmentem, nekem a védőnő (két fiú anyja) és a gyerekorvos (70 éves néni) is azt mondta, hogy fürdetés után mozgassam meg a bőrt.
Aztán utánaolvastam/kérdeztem, és kiderült, hogy
1. állítólag ez egy régi nézet (mint a sírni hagyni a babát), és többnyire idősebb nők vallják

2. bármilyen fiús anyukát kérdeztem, húzogatta, vagy sem, csak olyat találtam, akinek így vagy úgy, de orvos oldotta meg (vagy ügyesek voltak, és ők maguk, de volt a kukival probléma)

3. és egy kis biológia, amit nem tudtam: a kuki a bőrrel ilyenkor (min.3 hó) élettanilag, sejtszinten van összetapadva (mint az első napokban a körme az ujjával, emlékszel, láttad?). Ha mozgatd, előfordul, hogy olyan apró repedéseket, sérüléseket okozol, hogy később pont emiatt lesz letapadva.

4. én amúgy is mindig elfelejtettem húzogatni, úgyhogy hagyom egyelőre
8) :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no, most ezen mindenki elgondolkozott? :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

na de most tényleg, hová tűnt mindenki??? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi a huzogatós hsz-eket.

És a kis Lilanna. Hát nem édi?!

Kép

Kép

Kép
rszg

Lilianna gyönyörűűűűűűűűűűűű :D :D :D

mi ma voltunk elkészíteni Nico első útlevélfényképét... nahát gondolhatjátok milyen egyszerű volt :lol: mondta a fotós ébresszük fel, mert ugye nyitottszemű gyerek kell a fotózáshoz.. mondom ok.. próbálkozunk. de épp fél órával azelőtt evett, úgyhogy nem sok esélyt láttam rá. próbáltuk ébresztgetni 20 percen keresztül aztán mondtam elég. visszajövünk később. elmentünk bevásárolni, ott a végefelé már ébredezett.. na rohanás vissza a fotóshoz amíg le nem vágja a hisztit a kajáért.. 8) apa leül székre, gyereket oldalra kinyújt, de közben tartsa a fejét úgy hogy az ő keze nem látszik... :lol: :lol: de olyan kis ügyes volt a Nico :D csinált vagy 5 fotót a csávó, mondom neki az utolsóra hogy jó lesz.. de ő még akart próbálkozni.. na Niconak sem kellett több :lol: nem hagyta.. elkezdett trotyizni és sírni. csávó mondja 15 perc és kész a fotó.. ok mondom itt én nem várok síró gyerekkel az tuti.. mentünk a kocsihoz. hátsó ülésre be, cici ki (még jó hogy le van sötétítve a hátsó ablak és a parkolóházban nincs sok fény) Nicót jól megetettem míg az apja megjött a fényképpel.

[/img]

KépKép
KépKép
adryn

ami így sikerült... :D

Kép Nico első útlevélképe

KépKép
KépKép
adryn

nem szeplős a gyerek... csak jól fel kellett nagyítanom a scan-nelés után hogy normálisan látszódjon itt... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Lillanna valóban nagyon tündéri egy kiscsaj! Megérte rá várni.... :P

Adryn: nem semmi lehetett ez a fotózás! Jöttök haza? Vagy miért kell az útlevél? :roll:

Nálunk Ágica vacakul van. Felváltva adom a Nurofent és a Panadolt 3 óránként és hútőfürdőzünk rendszeresen így időnként egy kicsit sikerül levinni a lázát 39-ről 38 egynéhányra.... :(
És persze egyedül vagyok velük egész nap....

Peti ma egész nap nagyon jól szopizott, csak egyszer pótoltam egy kicsit. De most 50 után bealudt, azt hittem felkel mindjárt, de már több mint egy órája alszik. én meg nem merem lefejni a maradékot, mert ha felkel, akkor nem tudok szoptatni, de így meg félek, hogy elmegy a tejem. Zsófival így jártam. Zsófi nem szopott elég erősen, meg eleget és 2 nap alatt elapadt a tejem....
Szóval magam sem tudom, hogy mi a jó...., de a azért ha lassan is, de talán haladunk.

Katka

katka22

Katka: csütörtökön megyünk a konzulhoz intézni a magyar anyakönyvi kivonatát Niconak. és ha már lúd legyen kövér alapon benyújtjuk az útlevélkérelmet is. így nyáron mikor megyünk haza már nem kell ezzel vacakolni. auómatikusan megkapja ugye a dán útlevelet is, a magyar azért kell mert csak azzal lehet igazolni hogy kettős állampolgár.
Ágicát sajnálom, jobbulást neki. Peti lehet nem éhes.. én a helyedben lefejném a maradékot ha már 1 órája alszik, aztán ha mégis felébred húznám az időt cumival, vagy egye fene megint üvegből adnék neki... tudom tudom te nem akarod üvegből ha már végre elérted hogy egész nap cicizzen... de elapadásnál mindenféleképpen jobb... :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Délután nekiálltam megírni egy hsz-t ide, de a két fiam közbeszólt :? Úgyhogy most már nem tudom mit akartam írni :oops:

Adryn nagyon aranyos a képen Nico, tényleg nem lehetett könnyű róla képet csinálni :) Az autó amúgy tökéletes etetésre :wink: emlékszem én Bulcsút szoptattam a próbafülkétől elkezdve a játszótéri padig mindenhol :D

Katka sajnálom Ágica betegségét. Nektek a Panadol leviszi a lázat, nekünk egyik gyereknél sem jött be, persze adtuk mi is felváltva szorgalmasan hátha :roll:

Képzeljétek ma Bulcsú olyan hisztit levágott az utcán mint még soha :? Alig tudtunk hazajönni, mert a ház előtt az utca másik oldalán annyira hisztizitt, nem tudta eldönteni mit szeretne. Vagy negyed óráig dekkoltunk ott. Persze már előtte is hozta a formáját, na és mikor hazaértünk akkor aztán belehúzott. Négykézláb állva csapkodta kezével a földet, néha verte a fejét a földbe és persze üvöltött :cry: Szegényt annyira sajnáltuk és nem tudtuk megvigasztalni semmivel és sem elterelni a figyelmét. Aztán ebéd helyett bealudt.
Aztán hazajött Panna az oviból és kezdte ő a hisztit. Ez valami elképesztő hogy az oviban agyon dícsérik hogy milyen jó gyerek, semmi gond vele. Szerintem az ovónénik el sem hinnék hogy itthon mit művel. Persze ő meg szegény nem tudott az oviban aludni, úgyhogy a fáradtság is közrejátszott :?
Ja és Nimród két óránként evett egész nap. Remélem a holnapi nap jobb lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gratula Gabkáéknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És drukkok Maja babának!!!!!! ÉS Máténak!!!!

Gyöngyi üdv otthon!

Annyi minden történt, h nem tudok reagálni mindenre. :)

Nálunk minden ok, Szonja továbbra is tündérbogár, csak akkor sír, ha éhes vagy ha tele van a pelus. 3-4 óránkánt eszik, és egyre jobben megy a szopi. Már ülve is sikerült, nemcsak fekve. Haladunk.... :lol: ÉS a cicim is kezd helyrejönni. Szóval happy vagyok, remélem így is marad minden.

Veszekedés nálunk sincsen, sőt párom,amiben tud segít....ő fürdet, kikészíti a törcsit, hozza a mellszívót, a bimbóvédőt stb stb. Nagyon oda van a lányáért!!!! 8)

Adryn, behalás az útlevélkép!!!! :wink:

És minden baba aranyooooos!!!!

Jóéjt!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Lilianna tényleg gyönyörűszép! Édes picilány.

Adryn, Nico útlevélképe nagyon ütős, zabálnivaló kölök :) Samu 3 hónapos volt, mikor útlevelet csináltattunk neki. Az kicsit egyszerűbb volt, egy 3 hós gyereket már könnyebb felkelteni :)

Tehuti, kérünk még fotókat Szonjáról! És tök jó, h apa ennyit segít.

Katka, Ágicádnak jobbulást! Szegény, a 39 fokos láz gondolom megviseli nagyon... Mi a baj? Influenza?
Fejés: én nem fejek minden szopi után, csak naponta 2-3 alkalommal. Ha egyet kihagysz, attól még nem hiszem, hogy elmegy a tejcsi... De persze te jobban ismered magadat.

Mai fotó - sikerült elkapni egy spontán mosolyt, miközben dumálgattunk.
Kép

erpé

sajnos ma is volt folyadék, úgyhogy nem kerültünk le egy emelettel... sőt, most meg is ijesztett a doki, hogy ha nem múlik a dolog a vízhajtótól, akkor lehet, hogy fel kell nyitni újra, és úgy leszívni, mert ezt nem lehet bőrön keresztül...
na, ennek megfelelően végigbőgtem a Mátéval töltött időt... :roll:
mikor felébredt, azért jól megbeszéltem vele, hogy pisiljen sokat, és tüntesse el azt a hülye folyadékot a szíve körül!
most nagyon figyelik az értékeit, már kétszer telefonáltunk, eddig rendben van.

Majácskának nagyon drukkolok, én is nagyon remélem, hogy semmi komoly!!!

Gabka
nagyon gratulálok!!! ügyesek voltatok!!! :D nagyon szép a kislányod!!!

Adryn
Nico képe nagyon jó!!! :D

Köszönöm a sok drukkot, és kedvesek vagytok, hogy erősnek mondtok, bár ma nem érzem magam annak... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt!
Mi túl egy frankó éjszakán. Katának a hasa fájt, 4-től fent vagyok (így sem sírt, csak nyöszizett). Ő most, hogy Boti váltja mindjárt, elaludt. :? Szép nap elé nézek.
Lilianna vmi gyönyörűűű! Köszi Rszg, hogy felraktad, ma reggelre jött helyre a rendszer a pannon-nál, vagy hol, így átjött mail-en is nekem. Érdekes a kh-ban a mi napunkon más papírt adtak a babák fölé, előtte utána ugyanezt.
Csibb nagyon sajnálom A vizesedést. :cry: Máté eddig is bizonyította milyen erős fiú, reméljük ez is megoldódik lehetőleg ma. Nagyon drukkolunk! Erős vagy hidd el, nagyon nehéz lehet, én már összeroppantam volna.
Erpé ez a kép!!!! Annyira cuki a mosoly! Ügyik vagytok, hogy sikerült elkapni! Cukorfalat a lányod! :wink:
Katka jobbulást Ágicának. Reméljük reggelre lázmentes lesz. Neked is mindig van vmi. Petikének viszont nagy gratu (persze ehhez neked legfőképpen). Sztem ha benne marad egy kis tej a ciciben, nem lesz gond. Én Botival sosem fejtem, most már Katával sem teszem, biztos van benne mindig. :roll:
Vica tegnap nálunk is bolond volt Boti, na nem ennyire. Én ebben a hüle időben kettővel még nem voltam kint egyedül. :oops: :oops: Nálunk elkezdődött, a rakjam le Katát és aludjon című műsor. Nagy hiszti van ha szoptatok, stb..... Szerencsére nem együtt aludtak, pedig ma nekem is kéne. Ki tudja hogy lenne jó!!! :?
Adryn nagyon husi a kép! Sztem Nico édes lenne szeplősen is. :lol:
Jah és mi sem húzogattunk fél évig, bár a védőnő és dokinő is mást mást mondott, nekem a dnő szava szent.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt, sziasztok!

Lilianna zseniális, nagyon helyes. Nico első útlevélképéről nem is beszélve, hát az fergeteges.

Gyöngyi örülök, hogy gyors és okés volt a szülésed, és hogy szépen eszik a picur :-)

Erpé pici lánya pedig ezzel a mosollyal, nagyon ennivaló... szép gyerekek a miéink :-)

Csibb szorítok, egyszerűen le a kalappal előtted, erős vagy!! Gondolok rátok!!

Más:

Én is úgy tudom, nem szabad a kukit huzogatni, a védőnőm határozottan ezt mondta, ill. hogy ha szépen, sugárban pisil, akkor minden rendben van.

Rólunk röviden:

Tegnap kipróbáltam az infacol-t egy alkalommal, a hajnali evéskor, amikor Viktornak megfigyelhetően görcsei vannak. Bevált szépen elaludt tőle. :-) A leírás szerint minden evés előtt használni kell, de ezt egyelőre nem szeretném.

Szép éjszakánk volt, Viktor 9kor evett, majd 2.30 kor ébredt és reggel 6kor. Ennek örültünk nagyon. :-)
anna**

Sziasztok!
Itt vagyok.Egyben.Többre nincs erőm :(

Kép
Kép
zazzy

Erpé! Eszméletlen, hogy a feltett képen Kata mennyire hasonlít Samura! (legalábbis a vonalzón lévő képére nagyon!)

Pgyöngyi! Én is valami ilyesmi szülést szeretnék. :) Bár első gyereknél nem nagyon számíthatok ilyenre... :roll:

Marqeza! Kitartást a mindennapokhoz!

Csibb! Drukkolok, hogy Máté ma gyorsan kipisilje a felesleges folyadékot és most már tényleg rendbe jöjjön!

Zazzy! A hsz-edből ítélve nem vagy túl jól... már tényleg nincs sok hátra...

Egyébként meg gyűjtöm itt az infókat a babaellátással, -ápolással kapcsolatban. :D

Masut
masut

Sziasztok,

Anna: Ügyesen megoldottad infacollal a dolgokat. Az infacol nem szívódik fel, szóval nyugodtan adhatod minden szopi előtt, csak túl sokat ne adj neki és akkor nem lesz gond. Nekem Ágicával kellett használni és akkor előtte jól kifaggatam a gyerekorvos unokabátyám, mert úgy éreztem, hogy gyógyszerezem a gyereket, de azt mondta, hogy a legteljesebb nyugalommal adhatom, nem okozok vele bajt a babának.

Erpé: Nagyon szép a kislányod! És édes a mosolya! :P

Zazzy: Rossz volt az éjszakád? Nagyon zsibbadsz? Mi a baj? Tudod itt lehet panaszkodni.... És már csak néhány napig írhatod, hogy egyben. ;)

Amióta írtam, hogy Peti milyen szépen szopizik, azóta megint cumisüvegezünk.... Kieszik 10-20 milit ciciből aztán lehúnyt szemmel elvan, de nem szopizik.... :( :( :(
Annyira elegem van ebből a szopi mizériából.... Belefáradtam, hogy 1,5-2 óra tokkal vonóval egy szoptatás (meg az etetés, meg fejés, meg fertőtlenítés). És nem látom, hogy hozna erdményt. Csak erőltetek valamit, ami Petinek nem megy.... Lehet, hogy inkább el kellene fogadnom, hogy nekünk ez nem megy és csak cumisüvegből etetni és fejni.... Az legalább csak 40 perc lenne....
Azt hiszem nagyon rossz hangulatba keltem..., pedig az agyam azt mondja, hogy minden rendben és ennél nagyobb bajunk ne legyen, de közben meg sírok és el vagyok keserdve...
Pedig Peti ma egy hónapos! ;) 8) :P Az én nagyfiam!
Ágica még mindig lázas, de most csak hőemelkedéssel kelt és nem 39 fokkal. Remélem lassan túl leszünk a nehezén. Nem tudom, hogy influenza-e. Dokinéni azt mondta, hogy influenza szerű tünetek....

Katka

katka22

Csibb: Sajnálom a rossz híreket! Azt nem mondták, hogy mi okozhatja?
Az, hogy valaki erős az nem azt jelenti, hogy soha nem gyengül meg vagy soha nem borul ki. Persze, hogy vannak rossz pillanataid, de akkor is fantasztikusan jól tartjátok magatokat és küzdötök együtt Mátéval. Nagyon nagyra becsüllek érte és csak sejtem, hogy mennyire nehéz lehet és most már kifele jöttök a gödörből, még ha van 1-2 rög is az úton. Máté egy fantasztikus küzdő gyermek, nem semmi kis emberpalánta és rengeteg örömötök és boldogságotok lesz még vele és ez az egész majd csak egy rossz álommá halványul. Kitartás! Most már a végén jártok!

Majáról vannak hírek? Esetleg valaki kapott sms-t? Izgolok érte is! Kis édes tejedkávéért! :?

Katka

katka22

Katka!
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz, csak olyan pofátlanságnak tartottam panaszkodni anélkül, hogy bárkire is reagálnék...Pedig végignéztem/olvastam mindent.
Tegnap elszakadt a cérna... :( Igazából nem is tudom miért, de kimentem a konyhába inni egy capuccinot, és elkezdtem fölötte bőgni.Talán az tette be a kaput, hogy a férjem elvileg azért van itthon, hogy velem legyen, és egész délelőtt rám se bagózott, a lánnyal nézett mesét egész délelőtt.Simán meg is szülhettem volna a másik szobában, azt sem vették volna észre."Bosszúból"nem főztem semmit, aztán meg jól kibőgtem magam.Aminek az lett az eredménye, hogy mégiscsak elvitt a szülésfelkészítőre(annak ellenére, hogy esett az eső, és most mostunk kocsit-ez nála nagy szó!)és bent is maradt, tökjó volt.Aztán este még elmentünk sétálni egyet(itt a faluban ez tök gáz, komolyan)merthogy előző este ő nem akart, mert fújt a szél!!!No comment...
Szóval ilyen volt a tegnapi napom, és ennyi érzelmi hatásra sem történt semmi.De úgy érzem valamennyire lenyugodtam, már csak túlhordani nem szeretném, ahhoz meg még van egy hetem majdnem.
Ez a semmittevés a legborzasztóbb, egyszerűen nem tudom lekötni magam, itt helyben semmit nem lehet csinálni, az idő is többnyire pocsék, 4 fal között meg megzakkanok már.De mostmár majdcsak eltelik ez a kis idő.
Ne haragudjatok a panaszáradatért!

Kép
Kép
zazzy

Katka, sajnálom a szopi dolgot. De sztem lényeg az anyatej!!!!! Mondom, mi is cumizunk éjjel.

Amúgy mennyit kell ennie egy babának????

Csibb, drukkok továbbra is. +++++++++++++++

Kukli, kitartás a mai naphoz!!!!!!

Erpé nagyon jó a mosolygós kép!!!!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Zazzy, panaszkodni lehet, sőt kell is!!! legalább megkönnyebbül az ember! Kitartás, mindjárt babázol te is!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kép

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Katka!
köszi!
Ágicának jobbulást!!!
szopi miatt meg ne aggódj, cumisüveggel is gyönyörűen fel lehet nevelni egy gyereket! :wink: (én is ezzel bíztatom magam, ha nem sikerülne rászoktatni majd Mátét a cicire!)

Tehuti
jaj, de édes!!! :D

Zazzy
kitartás, már nincs sok hátra!!! apa meg végül is megemberelte magát! :wink:

továbbra is nagyon köszi a drukkokat! 1-kor már meglesz az uh, kiderül, hogy mi a helyzet.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb: nagyon szorítok,hogy menjen le ez a fránya folyadék. Ügyes fiad van,biztos, hogy számíthatsz rá :)

Katka: sajnálom,hogy nem boldogultok a szopival.

Erpé: Nagyon bejött az István, főleg,hogy megcsíptem az 1 ágyas kórtermet. Mindenki tündér volt és maximálisan segítő kész. Hát a szülésznővel meg a dokival ugye nem sokat találkoztam :)

pocifájos babák anyukáinak:
http://babacsoda.hu/content/view/33/60/

Na megyekmert ömlik a tejem, meg keleget a jány is

A babák meg valami csudi szépek. Remélem én is eljutok nemsokára a fényképezőgépközelébe:)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: Szeretnénk ám látni Esztert! :)

Tehuti: Szonja nagyon édes! :P Enni elvileg úgy kell egy gyereknek, hogy naponta a testsúlya 1/6-át kell megennie. Szóval, ha mondjuk 3600 gramm a gyerek és 6-szor szopizik egy nap, akkor naponta 600 grammot kell ennie és szopinként átlagosan 100-at. De ezt szerintem csak akkor érdemes számolgatni, ha cumisüvegből táplálod vagy tápszert adsz.

Zazzy: A terhesség vége már csak ilyen. Egyenesen pocsék. Mind fizikailag, mind lelkileg. Néhány nap és babázol te is és nem is fogsz emlékezni ezekre a rossz napokra....

Nagyon csendes a topic.... Gondolom mindenki babázik vagy alszik...

Katka

katka22

Én most nézem át a kórházas pakkomat, hogy mi kell még bele. Van pár dolog, amit úgyis csak utolsó pillanatban tudok betenni.

Masut
masut

Katka:ok :)

kórházban:

Kép

itthon:

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

sziasztok

Csibb: nagyon szurkolok Máténak hogy az a fránya víz kipisilődjön belőle! nagyon erős kiscsávó, tuti ezt is megoldja! és valóban, arra gondolj hogy a nehezén már túl vagytok. Továbbra is mennek a drukkok!

Erpé: ez a kép valami haláli Katáról :D nagyon édes!!! én még nem tudtam elkapni amikor vigyorog a szentem :( de majd próbálkozom :D

Tehuti: Szonja baba továbbra is gyönyörű :D. olyan kis modellalkat mint az én kiscsávóm :D és az a húdejólérzemmagam mosoly :D zabálnivaló!

Katka: Boldog 1 hónapos Szülinapot Petinek!! :D szerintem sem attól leszel rossz anya ha cumisüvegből fog anyatejet kapni. a lényeg az anyatejen van. :roll:

Zazzy: kiborulással egyenesen kötelező idejönni és kidumálni. tapasztalatból beszélek, sokkal jobban érzi magát utána az ember, ha látja hogy bíztatják a sorstársak ;) mi itt vagyunk neked bármikor és meghallgatunk :) (legalábbis olvasva :roll: ) és valóban a kicsi hercegnődre már nem kell sokat várni, apura meg ne legyél mérges, kérd meg hogy vigyen el egy körre autóval bárhovafalvára és üljetek be egy cukiba sütit falni, ha már nagyon unod a 4 falat. ;)

Gyöngyi: bizony ám!! nagyon kíváncsiak vagyunk a superfast Eszterbabára :D :lol:

mi még mindig nem kaptunk választ melóügyben... :? ááááááááá ez a várakozás kiborít....

KépKép
KépKép
adryn

Gyöngyi: beelőztél :D csodaszép hajasbabád van!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Bocsi, h önző módon csak ennyit írok, de nincs időm, sajna, mostanában picit nyügi a kicsi, meg sok dolgom van.

Szóval: ELISMERTÉK A LIZANNÁT!!!!!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

jah, azért képben vok, mert olvaslak titeket :D

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

az uh szerint csökkent a folyadék mennyisége!!! :D
ügyes-okos-szófogadó Máté!!! 8) :D

Papillon
hurráááá!!!!

Gyöngyi
Eszter is tündéri!!!

Erpé
Kata mosoly is édes!!! tényleg nagyon hasonlítanak a tesók!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

az uh szerint csökkent a folyadék mennyisége!!! :D
ügyes-okos-szófogadó Máté!!! 8) :D

Papillon
hurráááá!!!!

Gyöngyi
Eszter is tündéri!!!

Erpé
Kata mosoly is édes!!! tényleg nagyon hasonlítanak a tesók!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

naa, ez miért ment el kétszer???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság