A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Yve: az hogy Ricsi nem volt hajlandó hason feküdni, okozott problémát abban, hogy megtanuljon megfordulni vagy mászni? Én most ugyanígy nem tudom Manót hasra fektetni... :?

Panna
pandusika

Panna: nem, semmi problémát nem okozott. Igaz én oúgy 2,5-3 hós korától naponta pár percre hasra raktam párszor, de csak addig hagytam úgy, amíg nem kezdett el sírni, vagy nem láttam rajta hogy ez neki kényelmetlen. szóval nem erőltettem egyáltalán. Ricsi pár nappal öt hónapos kora előtt kezdett hátról hasra fordulni, hét hós korától kúszott, kilenc hós korától mászott, szóval mindent időben csinált. Egyébként a mozgásfejlődés terén elég negy eltérés lehete baba és baba közt, plusz a fiúk még lustábbak is, úgyhogy szerintem Hannácska is mindent csinálni fog, ha eljön az ideje. :D Még egy dolog: mi még azon paráztunk nagyon,. hogy a Ricsi nagyon sokáig csak egyirányba tartotta a fejét, nevezetesen csak balra, mindegy volt, hogy merre raktuk a akiságyban, hason volt vagy háton. Még dévényes gyógytornászhoz is elvittük három hósan, de aztán rá 1-2 hétre magától elkezdte forgatni a fejét szóval megoldódott a dolog, csak idő kellett neki.

Na sír Vili.
yve

jasmin: örülök h ujra itt, csak gyere minél többet. nagyon aranyosak tesok.

millye: szuper a farmeros kép. azt hiszem jo lesz nekem is csinálnom már egyet.
ladmon: én is meg fogom venni a suttogo 2. részét. de van ám egy olyan h probléma megoldás, vagy vmi ilyen cime van. ezt a
hasonfekvést én is kiprobálom.

zsu: nálunk is tegnap buli volt egész nap, fujt a szél csak itt az a kérdés melyik nap nem fuj. tényleg jo sok fény van nálatok:-)

bogi: 1 dl teát szoktam csinálni. van amikor elfogy az egész, van amikor csak a fele.ne is mond ezt a meg akarok fulladni dolgot. nálunk is szokott lenni, én is azt csinálom mint zsu, a hasárs forditom és utögetem a hátát.
de tegnap ezt kb 10x eljátszotta egymás után, már a szivbaj kerülgetett, valahogy biztosan nagyon rosszul nyelt.

julcsi: már épp akartam kérdeni töletek h nálatok nem kiütéses az arca. nálunk is olyan. van amikor kevésbé, van amikor elég jol látszanak.
stelly: köszi a linket

zsuzsi: fu nagyon szivesen elmennék csak mi elég messze lakunk töletek, szoval pécs környékén. de juniusban megyünk 2 hétre haza, ha akkor lenne 1 akkor szivesen benevezek.

ricisbaba: én is büszke anyuka vok.

zsancy: látod már jobban érzed magad! csak gyere közénk, ez nekem is mindig segit.hát én uyg csináltam a napirendet, mert eleinte én is hagytam aludni amig ö ugy gondolta. igy mindi káosz volt, 1x 8kor fürdettünk máskor fél 6kor.
kb kiszámoltam ha 7kor fürdünk hogyan lenne jo beállitani. fél 6-6 felé szokott kelni, igy van 1 ora amit este 7ig elcsuszhat, tehát 9-10 között eszik megint, aztán 1kor és 4kor, 7kor fürdés. persze az a maradék ora hasznos, mert azt nem lehet h percre pontosan.
néha bizony fel is ébresztem ha ugy van. és egyre jobb lesz, van amikor egyáltalán nem kell mert ö felkel magátol. nálam ez igy nagyon bevált, igy ha megyünk is vhova, tudom, h mikor eszik nagyjábol, nem kell paráznom.remélem érthetöen irtam le. ha van kérdésed csak nyugodtam. ja és igy 1x szokott felkelni éjjel2-3 felé.
én szoktam kicsit hagyni öt egyedül is, egyszerüen had nézelödjön. csinálok neki néha zenét, azt is nagyon szereti.

panna: én minden nap kiviszem mandarint, van amikor csak 10 percre ha annyira fuj, mert ha ahoz igazodnék h itt mikor nem fuj a szél akkor csücsülhetnék a házban. lehet h ezért ö annyira nem érzékeny erre a dologra. mi is gyurunk a hsaonfekvésre, azt hiszem csak el kell kapni a megfelelö pillanatot, és olyankor birja kicsit tovább.

na tegnap a nagy mamlasz kutyánk bealakitott. jöttek anyosomék aztán a ,,barátjának,, adtam kötözött sonkát. mandarin nyüszögött, elmentünk fürdetni, jol itt is hagytunk mindent az asztalon.közben haza jött a férjem( akkor még tele volt az asztal mint utána kiderült) , amikor lejöttünk mindent lerámolt. hozzáteszem a darabokat mind megette és egy jo kg-os darabot a szájában hurcolászott. azt hiszem a baj az volt h a férjem nem ugy üdvözölte ahogy szokta és nem is mentek mindjárt pisilni és ez volt a bosszu.

Kép
Kép
nicko

Jöttem egy gyors bekukkantásra.

Zsuzsi! Már nagyon izgatott vagyok!!! :lol: Mikor lesz sztori?

Nicko! Nekem a Suttogó mindent megold van meg, szerintem erre gondoltál. Nekem a címétől már feláll a szőr a hátamon, de tény, hogy van benne néhány használható dolog, akinek minden bejön, az szerencsés.

Natasa egy tünemény, bár a tegnapi frontot mi is megszenvedtük. Szegénykém ezerrel próbálkozik az ujjszopással, de egyelőre csak az öklét tudja ledudosni a torkán, amitől időnként öklendezik is, így inkább tuszkolom a szájába a cumit.

És sikeresen átléptük az 5 kilót! Ez azt jelenti, hogy 5 hét alatt a születési súlyához képest 1,2 kilót hízott, a hazahozatalinál pedig 1,5 kilóval nehezebb...

Iricc, mi van veletek???

Kép
mist

nicko: na ismét megnyugtattatok, nekünk is volt már köhögő roham szerűség, de az más, ettől a fulladástól tegnap nagyon megijedtem. Ma kicsit jobbnak tűnik az idő, de majd meglátjuk manó mennyit alszik. A reggeli 3 órás szunya helyett másfél volt csak, de arra kelt szerintem hogy kaksiznia kell, mert olyat nyomott :oops: és ráadásul a tápszertől veszett szaga van. Ténleg ennek már szaga van :oops:
Ma főztem neki édesköményt, kíváncsi vagyok hogy ez fog-e ízleni.

Kép
budabo

És egy kérdés. Szegénykém arca, és igazából az egész feje tiszta kiütés. Nem klasszikus fehér tejpötty, hanem csúnya, piros ragyák (bocs). Egyébként látszólag nem zavarja, emésztése, pocakja rendben, úgyhogy tudom, hogy csak esztétikai a probléma, de azért zavar. Lehet ezt kenni valamivel? (időnként Sudocremmel szoktam, de sokat nem használ.)

Kép
mist

Zsancy: De boldog vagyok, hogy valakinek még szintén bejött ez a hasonfekvős-ujjszopós! :D
Azon én is aggódtam, hogy eldeformálódik a feje, mert az első hasonéjszakán 12 órát töltött az egyik felén, de napok alatt elkezdte átfordítani a fejét. Néha már úgy alszik el, hogy a másik irányba néz. (Ami azért jó, mert szerintem nem tudja, hogy a jobb kezén is vannak ujjak, így ott nincs mit szopizni! :) )
Amúgy, ha anyósnak baja van vele, altassa ő 3 napig...
És ne ijedj meg, ha ezek után éjjel nappal aludni fog... Az enyimé ígymaradt!

Napirend ügyben mi már nagyon jók vagyunk: eszünk-játszunk-alszunk. Illetve 2-3 órát ordítunk az esti lefekvés előtt. Érdekes, hogy napközben leteszem a kiságyba és ottmarad, elalszik, este meg nem működik, muszáj visítani előtte órákat... Na mindegy, majd lesz ezzel is valami, csak emiatt úgy utálom az estéket!

lkverus: Fel a fejjel, szépen lefog szokni a maratoni szopiról. Esztike már frankón 10 perc alatt megkajál és csak néha hagyom cumizgatni egy kicsit. De már nem is nagyon igényli. Nem lehet, hogy Vince is csak cumizgat, mert úgy aztán el lehet lenni órákat (hjja, nincs is annál jobb! :D)!

ladmon

mist: nem azon az oldalon olyan csúnya, amelyiken alszik? Nálunk ez a mai napig jellemző, hogy a tejkiütések csúnya pirosassá válnak azon az oldalon, amelyiken aludt. És így már nem úgy néznek ki, mint a tejkiütések. Én a gyógyszertári testápolóval próbálkoztam.

ladmon

Niko:
Köszi a segitséget...én is megprobálom rendszerezni a dolgokat,mert néha csúszunk a fürcsivel.És szegény pocok néha azt se tudja mi -miután jön....
Kutyátok jó fej :wink: gondolta csinál neked egy kis plusz melót....igy tuti nem fogtok megfeletkezni legközelebb róla és a pisiről :D

Köhögöroham: :shock: Nálunk is volt már...a frász jött rám..de én is azt tetem mint a többiek.De az is érdekes akkor olyan gyorsan átforditottam a hasára és ütögetem a hátát...amikor meg simán kell hasra fektetni :shock: néha nem megy.

Mist:
Szerintem nektek olyan kiütésetek van mint nekünk(apró picike,piros...és szinte az egész feje olyan ,legalábbis nekünk a homlok részen található a legtöbb,de van a fejbörén is)én nem kenem semmivel,orvos szerint ez "repülő pötty"azért mert ahogy jött úgy el is tünik :wink: törödést nem igényel.

Ladmon:Mégegyszer 1000köszönet...1,5órát alud hason,utána szopi és most oldalazva alszik(kitámasztva).
Azt hittem fog majd nézelödni ,de nem egyböl be is ájult....kicsit uncsizok igy :D

Edina:Kész vigyor sorozatot készitetél a kicsi lányodról...nagyon édes! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Voltunk a védőnőnél... megcsinálta a szűrővizsgálatot és megmértük... majdnem elájultam a súlyától mert ennyire nem számítottam. Julcsi-79 Igen gyarapszik a fiam 4 hetesen 5160 gramm 59 cm... a pszichomotoros és mentális fejlődési látás, hallás és beszédfejlődés vizsgálatára is nagyon jó értékek jöttek ki. A védőnő szerint fejlett baba... :lol:

Zsu83: Remélem ma Bencus nem nyűgös!

Budabo: Nem iszik sok teát... naponta 10-20 ml maximum... :wink:

Stelly, Kreiszi, Budabo, Pandus, Zsu83, Julcsi-79 és mindenki, akinek nyűgös a gyereke: Én a fiamnak ha nyűgös akkor CHAMOMILLA VULGARIS-t adok és nem akarom elkiabálni, de nálunk használt! Tegnap is nagyon jó baba volt pedig a szél megviselte eddig, de tegnap sokat aludt :lol: Próbáljátok ki mert megéri!!!

Gerendai Zsuzsi: Gyárilag ilyen a haja a fiamnak
:lol: le szoktam neki lapítani, de visszaáll... :lol:

Nicko: Köszi a dicséretet! :lol:

Ladmon, Nicko: A Suttogó II. -re írok privit!

Mist és mindenki akinek a babája piros kiütéses: Tegnap volt a doktornő és írt fel rá krémet mert a fiam is tele lett ragyával és pöttyökkel a krém neve: LOCOID kenőcs

Kép

Kép

Kép
millye

na nálunk valami ma is odavár, mert iszonyat nyűgős, a kiságyban üvölt, ami nem jellemző,kivéve elvan. Áááááááááááááááááááááááá. Fárasztó lesz a mai nap is.

Kép
budabo

millye: jó vagy! :D

Én meg kezdek aggódni, hogy elhanyagolom a gyerekem!
Fél 8-kor kelt fel enni (az éjszakából) és most olyan fél órája újra fent van és a sötét szobában csendben nézelődik. De nem akarom megzavarni, bár ezer éve nem is evett...

Felhívtam a férjem, adjon tanácsot, mit csináljak, erre megoldotta, hogy húzzam fel a redőnyt, mert Esztike valószínűleg nem éjjellátó!!
Hmmm, tényleg... Neki kellett volna GYES-re mennie!! :D

ladmon

Kép mandarin
Kép elsö kiscipöim: a pumát a tartományunk vezetöje küldte, a másik apa haverjátol van

Kép
Kép
nicko

Yve, örülök, hogy írtál! :lol:
Nálunk szerencsére még nagyon lelkes Apa, a kakis pelenkákkal is elég jól megbírkózik már! :lol:

Nicko, Mist: Sajnálom, hogy titeket is utolért a nyügi! Bencus még ma is folytatja! :cry:

Tejkiütések: nálunk is voltak/vannak, és volt amikor nagy egybefüggő folt lett belőlük, erre írt a doktornénink testápolót, amivel kenegetjük, már azóta sokat javult, meg Bencének elég száraz a bőre is sajnos! :?

Millye, köszi a homeós tippet, nálunk ma is megy a nyügi, most alszik fél órája! de már hallom, hogy ébredezik! :(
zsu83

Nicko, tündéri a kisfiad!!!! :lol:
zsu83

Sziasztok.
Vagyok én is, de leginkább csak olvasok, mert nincs türelmem egy kézzel pötyögni...ugynis a másik kezemet Erős János uralja.
Ladmon,én lassan megpukkadok az irígységtől, hogy ilyen jó alvó Esztibaba.
Az én porontyom alig alszik. Kézben elalszik, de 5-10 perc, és újra fent van. Esélyem sincs letenni.
Pár napja pedig cumi helyett is cicit akar... Eljátssza a hattyú halálát, hogy ő biza azonnal éhen hal, mikor egy órája evett, cicire teszem, szív kettőt, aztán jóízűen cumizgatva elalszik.
Ennek köszönhetően a 3 órás etetési ciklusaink a feje tetején, mert folyamatosan eszeget pár falatot.

Én olyan bénának érzem magam, hogy képtelen vagyok a kiságyba szoktatni, meg normális alvásra......

Zsancy, ne mondj már ilyeneket, hogy nem fogadtunk be...
Tudom, hogy jólesik mindenkinek, hogyha pár szóban reagálnak a többiek a beírására.
Ebben a támában én bevallom, tök taplónak érzem magam, mert mindig mindenkit alaposan végigolvasok, és bele is élem magam az örömébe, problémájába, de ritkán válaszolok név szerint, mert egyszerűen mire végigolvasok mindent, nyűglődik a gyerek, meg fáraszt az egy kézzel, 2 újjal pötyögés.....
Így próbálom leírni a mi gondjainkat, aztán olvasgatok tovább.... Az egér görgetése az megy fél kézzel is....

Suttogó... már hónapok óta megvan, de az első 10 oldalnál nem jutottam tovább... Pedig nem ártana, hátha megtalálnám a saját problémánkra is a megoldást.
Egyébként Zétike egy tündér, keveset sír, azt is akkor, ha éhes vagy ha kézben akar lenni. nálunk maxi 2-3 percesek a sírások, felveszzük, megpuszilgatjuk és kerek a világ.
Csak ugye sokat van kézben..... Ami a legnagyobb gondunk, az az alvás........

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

és engem is utolért az anyán alvás. közel 2 órás sírásután itt alszik rajtm én meg egy kézzel bénázok. remélem az időtől van,mert sok ilyen nap és.......

ladmon: tök jó hogx esztike ilyen jó alvó.

zsu és a többiek: mi is nyügi.......

nicko: tündéri a kép és a cipő

Kép
budabo

Zsu83: Tényleg érdemes kipróbálni mert nem akarom elkiabálni, de a fiam azóta mintababa mint amikor hazahoztam a kórházból... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsancy, köszi a "rutinos"-t, jót vigyorogtam :D nálunk úgy megy, hogy amit a többiektől loptam Suttogós ötletet, betartjuk, hogy a dolgok sorrendje: evés-játék-alvás. Egy játék-időszak alatt max kétféle dolgot csinálunk Adrival, így általában naponta csak egyszer "tornázunk" hason, a reggeli szopi után csak beszélgetni, mondókázni szoktunk, az ebéd után babakocsizunk, délután aktívabb a gyerek, akkor van a tornázgatás, meg sétálás-nézelődés vagy körforgózás általában. Esti után semmi, ott előtte a fürdés a játék, akkor mondjuk borul a sorrend. Mivel az első két hétben akármilyen helyzetben elaludt, ha fáradt volt, utána egy ideig azt toltam el, hogy nem vettem észre, mikor fáradt el, és túlfárasztottam a sok mókázással. Azóta rájöttem, hogy kb másflé-két óra a maximum, amíg egyhuzamban ébren jól érzi magát, utána altatni kell. Sajna magától csak éjszaka tud elaludni. Egy nap ötször eszik, reggeli-tízórai-ebéd-uzsi-vacsi, de azért nem mindig pont ugyanakkor, csak nagyjából.

Millye, köszi a nyüszi-tippet, lehet, hogy ma kell kipróbálni... :roll:

Nicko, nagyon helyes a pöttöm :D

KépKép

KépKép
stelly

Budabo: Sajnálom, hogy ma is nyűgös a lányod! Próbáld te is ki amit írtam neked is pár sorral feljebb... hátha neked sem lesz nyűgös a babád! CHAMOMILLA VULGARIS-t :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Ladmon taníts engem mester! :D Mi a titok? A suttogót én is olvastam, megvan mindhárom kötet, az eslő betűtől az utolsóig elolvastam, de az én gyerekem mégsem alszik 3 óránál többet! Ma éjjel majdnem 4 órát aludt egy huzamban, azt se tudtam hova legyek a boldogságtól :lol:

Viszont a szopipárna úgy néz ki beválik, ha látom hogy pilled akkor karon séta álmos párduc-pózban, majd ha már legalább 5-10 perce csukva a szeme akkor átcsúsztatom a szétnyitott szopipárnára ugyanebben a pópzban. Tudja valaki ki találta fel a polisztirolt? Szájon akarom csókolni!!! :lol: :lol: :lol: Szerintem ebben van a trükk, a gyöngyök hamar visszaverik a pocakjára a meleget és azt hiszi hogy még mindig ölben van :wink:

Apával nem beszéltünk, hazajött, hőemelkedése volt, lefeküdt, aludt. :? Igen, tudom, fáradt, megfázott, gyenge, stb, de én meg 5 hete nem alszok, egész nap lábon vagyok ugyanúgy mint ő, súlyokat emelgetek ugyanúgy mint ő, estére én is kinyúlok ugyanúgy mint ő, akkor mi a különbség, ő miért nem foglalkozhatna legalább az egyik gyerekkel? Nem kell hogy kettővel zsonglőrözzön, még választhatna is. :roll: Fürdetni kétszer segített az elején, azóta én fürdetem mindkettőt, van hogy egyszerre. Utána meg keverhetem a tápszert Olinak mert tej persze nincs :oops: áhhh, már megint nyavajgok. Ma későn jön, este még mennek felmérni valami bútort úgyhogy ma sem fogunk beszélni. Jaj meddig húzódik még...

Anyósom meg teljesen a fejére állt, de legalább már azt elérte hogy jól megrígatott, így lejött egy kis feszültség. Rámjár a rúd...ha sok pénzem lenne vennék neki egy apartmant a pálma szigeten, tudjátok azon a mesterségesen, meg egy repülőjegyet csak oda. :lol:

Rajtatok felbátorodva úgy döntöttem délután kimegyünk, napok óta nem voltam az ajtón kívül a szél miatt, nem bírok tovább bent maradni. Van a közelben egy tök jó új turi, lehet hogy benézünk, lövök valamit a fiúknak. Lehet benne valami hogy szívósabbak lesznek tőle a gyerekek ha ilyen időben is kimennek.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Tiszta hülye vagyok, helyesbítek: ha lenne sok pénzem vennék egy apartmant a pálma szigeten magamnak meg a fiúknak (meg esetleg apának :oops: :wink: ) és repülőjegyet csak oda :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Lányok!

A suttogó titkai II-vel kapcsolatban feltettem valamit a közösbe... :lol: :lol: :lol:

Várom a visszajelzéseket... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.03.24 14:50-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Huhuhuhúúú! Jól látom hogy ez Zsuzsi sz.története? :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

millye: na szólók apának és lehet hogy mi is bevetjük.
Hogy kell adni a kicsinek? Fel kell oldani valamiben? Tudom hülyéketkérdezek, de nem tudom. Áááááááááá kicsit le vagyok fáradva. :oops:

Kép
budabo

ja, az. :D
Szóval csajok, feltettem... Vannak benne képek is, csak rá kell kattintani az üres helyekre, különben nem mutatja, nem tudom, miért. Aki nem szeretné habtestemet pőrén csodálni, ne kattinson :wink: Jó olvasgatást.
Ja, és rem nem vártok hatalmas durranásra. :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

andus: Tudom, tudom, ígérem, többet nem témázok rajta. Korábban nem volt ilyen jó alvó, csak egy hete. Ezért is aggódtam miatta, de mára ott tartok, hogy elfogadom, hogy nincs ennek baja, csak szeret hason aludni és kész.
De megnyugtatásul: nappal simán lerakom, alszik, este meg már napok óta (a kiságyba szoktatása óta) üvölt órákon át!! Úgyhogy este harcolok én is rendületlenül!!

Zetibebi: lehet, hogy ez gyerekfüggő, az alvást nem Suttogóból loptam! :D
Meg azért nálatok vigyázni kell, mert Oli lehet, hogy érzi a benned lévő feszültséget, nem? És magánvélemény: én elkapnám apát beszélni,mert az nem kifogás, hogy beteg vagyok, amikor már tudja is, hogy neked problémád van!!! Ihajcsuhajj!

Ja, és a szél nem paratéma: te rosszabbul fogod magad érezni babakocsizás közben miatta, mint a gyerek, az tuti! Bírnak ezek mindent!

Stelly:
Micsodaa?? Ti mondókáztok?? Én is elkezdtem feleleveníteni, a mondóka tudományomat. El is jutottam idáig:

"Apacuka fundaluka fundakávé kamanduka,
apcuk, fundaluk, fundkávé ka-man-duk."

Na, ha ettől nem lesz zizis a gyerek, akkor semmitől!!
:lol: (Mondjuk a mi családunkban elfér...) :lol:

Hééé, Zsuzsis szüléssztori?! Már itt sem vagyok!!

ladmon

Nagyon klassz a sztori. Azt meg egy pillanatig se bánd, hogy nem úgy sikerült, ahogyan tervezted. Engem pl. inkább a nagyon hosszú vajúdás rémített a sztoriban. (Persze a Meki közepén elképzelve, háát, az én arcomra bizony mosolyt csalt a kép...)

És nálam kattintás nélkül megjelentek a képek! Tök jó, hogy ilyenek is készültek!

ladmon

Budabo: Műanyag kanálra teszem a bogyót és öntök rá egy pici szénsavmentes ásványvizet, megvárom amíg feloldódik és odaadom a babának. :wink: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
a mostani éjszaka jó volt, csak 2X kelt fel, és hamar be is kajált... :)
Szél még mindig van, már alig várom a végét...most apával alszanak 2en a kis édesek....
megyek le is fényképezem: hát apa nemigen aludt mélyan, és észrevette a sunyi fotózást :)
Kép
a kis drágák:
Kép
Kaptunk egy sapit, felpróbáltuk...kicsit nagy, de nagyon tetszett neki:
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

ja, a pöttyös rugink csak a vészruha :):) mikor már minden pisis, büfis, akkor jönnek elő Ágika lányos rucijai :) Rózsaszínt, meg lilát azért még vész esetén sem adok rá :) azokat elcsomiztam a köv.re :):)
ezt még muszáj, olyan édes...itt jókat tudna aludni a pelusozón, de hát nem hagyhatom, még a végén lepottyan :)
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Orsi: alvás-altatás: Ricsi nagyon rossz alvó volt. Nagyon nehezen aludt el, és minden zajra rögtön felébredt. 5 hós koráig mégcsak arról sem volt szó, hogy talán éhes és ezért alszik el nehezen, mert hetente 200-400 gr-ot gyarapodott, szóval volt tej, 5 hós kora után valószínű már az éhség miatt aludt rosszul. Ekkortól mivel kevés lett neki a tej, ezért soha nem lakott jól, és ezért aludt rosszul. Igazából vele 6 hós korában oldódott meg a probléma, mikor elkezdett tápszert kapni. Onnantól átaludta az éjszakát(ami előtte max 1-2-szer történt meg), lett napirendünk is. Én azt mondanám, hogy egyrészt addigra érett meg a kis idegrendszere, illetve a tápszertől tartósan jóllakott volt, ami mind elősegítette, hogy végre könnyen elaludjon és ne ébredjen fel mindenre.

A Suttogót én is olvastam mikor Ricsi megszületett, de nála szinte semmi nem volt alkalmazható, amit a könyv írt, úgyhogy azóta sem vettem a kezembe. Ricsinek például egészen fél éves koráig nem volt napirendje, hiába vetettem be mindent, egyszerűen minden nap más volt, ő mindent felülírt, amivel én próbálkoztam, hogy valami rendszert vigyek a napjaiba. Szóval én Vilivel sem próbálkoztam direktbe napirendet kialakítani, hanem inkább megfigyelem a kis jelzéseit, és hagyom, hogy a dolgok maguktól szépen alakuljanak. Szerintem a legjobban a baba tudja megmutatni, hogy mire van szüksége, pláne ilyen pici babáktól nem is várható el, hogy rögtön minden nap teljesítsék ugyanazt a menetrendet. De ez az én saját véleményem a Ricsivel átélt tapasztalatok alapján. Ő olyan baba volt, hogyha megfeszültem sem tudtam semmilyen napirendet tartani vele, Vili pedig az ellentéte, magától kialakított már az elejétől fogva egy bizonyos rendszert, ami nagyjából naponta ugyanaz. Szóval én azóta messziről kerülöm a nevelési tanácsadós könyveket, és a babára próbálok elsődlegesen figyelni. :) Valószínű ez azért is van most így, mert Vili nem első baba, segít a rutin, talán nem annyira bizonytalan már az ember.
yve

Jó napokat mindenkinek!

Alvástéma: Ne aggódjatok!!! Lesz ez még így se!
Nálunk is problémás... :oops: Szerintem az első két hét a beetetés (akkor még jól alszanak), aztán szépen újra meg kell tanulni elaludni. Enyémgyerek éjjel jól alszik (többnyire), egyedül elalszik este és éjjel is visszaalszik, nappal néha kínszenvedés... :? Délelőtt ma például csak a mellkasomon volt hajlandó (tegnap kizárólag babakocsiban), kiságyban üvöltés. Házimunka és egyéb elképzelések sutba... 8) Bjuti, biztos írtam már (és bocs, akit ezzel untatok :oops: ), hogy Tesóm kislánya az első két hónapban napközben csak babakocsiban és rajta volt hajlandó aludni, ágyában semmi áron. 2 hónapos kora után átszoktatta. Most már remekül megy neki az ágyban alvás nappal is. Picik még a Gyerekeink, majd beletanulnak! Ez nem azt jelenti, hogy ezután Petra csak rajtad fog aludni. Én nem hagyom sírni a Bogyót, szóval ilyenkor alárendelem magam az igényeinek... (maximum majd vért izzadok vele később), de hisz még olyan kicsi... Bocs, ez csupán egy vélemény. Ja, és persze nagyon fárasztó tud lenni.. :?

Millye: Huhh, honnan jön annyi tej???? :roll: Hihetetlen. Vannak itt jól gyarapodó gyerekek, de András asszem mindenkin túltesz...

Ja, mi megyünk ki ha esik, ha fúj. Gyerek beöltöztetve, anya is. Muszáj, bent tegnap például csak nyüszített, amint átlépjük a küszöböt, abbamaradt a sírás... Apája szerint kalandor, mint az Anyja. :) Én meg is zakkannék egész nap bent...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

gerendai zsu: ez nem volt fair, nem elég hogy hulla fáradt vagyok, még most meg is pityergettél :D . Nagyon tetszett a szüléstörténet :D

millye: köszke

ikervus: jók aképek, ha gondolod csajos rucim nekem is van :D

Kép
budabo

Julcsi-79: A doktornő és a védőnő szerint jó zsíros a tejem attól hízik... meg attól pöttyös a babám... :lol: a melleim hatalmas nagyok lettek (a lányom szerint Pamela Anderson megirigyelné őket... ) :oops: ma a védőnőnél ráálltam a mérlegre és 2 kilóval vagyok csak nehezebb mint ami a szülés előtti súlyom... az meg a mellem... :lol: :lol: :lol: A védőnő megnézte ma a súlya és a méretei alapján a percentilis-t és nagyon jó értékek jöttek ki... de nem szeretnék túl dagi babát... :lol:

Budabo: szívesen! :wink:

Lányok! Megnéztétek, hogy mit küldtem a közösbe a Suttogó II-ről? Mert még semmi reakciót nem tapasztaltam... :roll: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Yve: teljesen igazad van. Az egész nem az én érdemem, hanem Esztikéé. Itt volt az egyik rokonom látogatóban. Ő gyógypedagógus. Azt mesélte, hogy az első gyereke mintapéldány volt (ahogyan a nagy könyvben meg van írva), a másik meg elvetemült. De olyan szinten, hogy semmit nem lehetett vele kialakítani, sőt, azt mondta, ha fordítva születnek lehet, nem is szült volna még egyet... (persze szerintem ez nem igaz, de mindegy is)

Julcsi: Én kicsit hamarabb kezdtem meg az elválasztást, mint a tesód, hogy még tudjon alkalmazkodni könnyen a kiságyához. Most is sokat csimpaszkodik, de galád vagyok és amint sunyi, laposakat pislant, leteszem az ágyikójába. Nekem ez olyan arany középútnak tűnik. (Pedig imádom, amikor rajtam szundizik, csak mindig félek a következményektől...) És egyszer, amikor hajnalig üvöltött, hagytam sírni is. 13 percig bírtam, de biztosan nem teszem soha többet, mert vagy 3 órának tűnt!! Brrrr.... Szóval jó ötlet ki sem próbálni!

ladmon

millye: Hééé, nem ér vádaskodni!! Én megnéztem és már reagáltam is!! :D

És én már fogytam a szülés óta 70 dkg-ot!! Bibibiiii.... :lol:
(Cáfolandó, hogy a szoptatás olvasztja a kilókat! Hagyjukmááárr!! :D)

ladmon

Ladmon: Igazad van... :oops: bocsi :lol: :lol: :lol: remélem tudod hasznosítani :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Andus, Bogi ma folyamatosan rajtam csüng Bencus, most raktam le fél órája, talán megmarad az ágyában, a mai napon megint kész vagyok! :cry:

Millye, ma Apa hozza a homeós szert! :lol:

Zsuzsi, mindjárt nekikezdek olvasni a szüléstörténeted, örülök, hogy már felraktad!

Zétivera, sajnálom, hogy nem jött össze a tegnapi beszélgetés! :?
zsu83

Nem hiszitek el, hasra tettem le Zétit, és már lassan két órája alszik a kiságyában :lol:
Micsoda öröm!!!

Ladmon, akkor most én bosszantalak..... Én 17 kg-ot fogytam. :lol: Csak azt nem tudom, hogy csináltam, mikor 11-et híztam a terhesség alatt :lol:
De tök jó, olyan könnyűnek érzem magam, hogy ihajjjjjjj.....

Gerendai Zsuzsi, én tiszta libabőr voltam, és gyomorgörccsel olvastam végig a szüléstörténetedet. Egy csomó momentumban olyan volt, mint az én első szülésem. A fáradtság, hogy az ember ájul belefelé az alvásba, hogy forgatnak, 2 fájást bal oldalon, kettő középen, kettő jobb oldalon, hogy hiába nyomok, nem halad előre semmit, hogy már 2 órája szenvedek tolófájással és sehol semmi, hogy a végén már nincs erő nyomni se, úgy könyökölnek a hasamba....
Na ezért rettegtem én a második szüléstől.
Nekiállok majd én is megírni a történetemet, ami így visszanézve egy sétagalopp volt az elsőhöz képest, és vidám......

Millye, köszi köszi, tök jóóóó !!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zsu, Zéti sem aludt ma sokat, csak negyed-fél órákat kézben, ez ma az első igazi alvása.
Ja, és egész délelőtt össze-vissza evett....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

segitség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a gyerekem nem akar aludni. én is 1 kezes vok :lol: :lol:
árulja már el vki mit csinálok rosszul. ásit ö, le is rakom de szerintetek álmos ha 1,5 ora után sem alszik????????????????????????

Kép
Kép
nicko

Andus, akkor kezet foghatunk! Még mindig fúj nagyon a szél, tuti, hogy attól ilyen nyügik! :?

Gerendai Zsu, megkönnyeztem a szüléstörténetedet! Hát tényleg nem volt egyszerű! :cry:

Nicko, nálunk is megy a ásítozás, lerakom, rá 5-10 percre üvöltés! :(
zsu83

millye: én meg nem tudtam megnyitni amit felraktál :(

zsu: na nekem nagy nehezn már két órája alszik ágyacskájában, de nagyon nyugtalanul. Nekem még igy nem sírt a cseppem, volt hogy nyügi napja volt, de ilyen keservesen nem zokogott, cicin aztán megnyugodott, plusz tápcsi, benyakalt 150-et, mama vállán ko, leraktam kiságyba szemei kipattantak, de végül elaludt. Annyira sajnáltam hogy így zokogott.

Ladmon: én is próbáltam hagyni sírni, de ez nem olyan sírás volt, ezt nem lehetett bírni. :oops:

Lázmérés: arról mit tudtok hogy ha digisel méritek fülben vagy homlokban abból kell levonni? Nekem azt mondta egy ismerős hogy 0.5-öt le kell vonni a homloknál mértből? Igaz ez?????????

Nicko:kérdezd Ladmont az egykezességről, sőt ha jól tudom ő még - és más is - szoptatni is tud gépezés közben :D

Kép
budabo

zetivera: ma lesz beszélgetés????????

Kép
budabo

Bogi, most Bence is alszik, talán fél órája! :roll:
Nagyon sajnáltam én is szegényt, de már én is tisztára kivagyok! Apa csak este jön! :cry:
zsu83

zsu: nekem is csak este jön apa, de mindegy is. Tegnap is nyügi nap volt, szinte semmi alvással és apa nem állt a helyzet magaslatán. Nála a gyermekkel való foglalkozás az volt, hogy ült vele szemben a hordozóban, ő meg telefonált, a kicsi meg persze vakarékolt. Aztán rászóltam,hogy ha oda ül a kicsihez foglalkozzon vele, beszéljen hozzá, mutassa neki az álatait, vagy mit tudom én hogy mit.....Próbált neki teát adni, de nyivákolt hogy nem fogadja el, aztán nekem elfogadta 5 perc után. :evil:

Kép
budabo

Budabo: Írd meg az e-mail címedet priviben, vagy írd meg hogy milyen hiba üzenetet ír ki, hogy miért nem tudod meg nyitni és akkor megpróbálok segíteni!

Andus70:: Nagyon szívesen!

Zsu83:: Remélem Bencus is megnyugszik tőle! Sztem jót fog aludni tőle!:wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Budabo: Lázmérés: Én úgy tudom , hogy csak a popsiban mértből kell levonni 0.5-öt!

Kép

Kép

Kép
millye

Az én szüléstörténetem a következő:

Január utolsó napján, szombaton apával vásárolni mentünk. Nem tartott sokáig, csak 1-2 órát, de már nagyon nehezen tudtam járni és nagyon hamar elfáradtam, de azért hazafele még egy bútorboltba is benéztünk. Ekkor már elég fáradt voltam és erős deréktáji fájdalmam volt, amit annak tudtam be, hogy megerőltettem magam, de ugyanakkor tudtam, hogy ez már valamiféle előjel. Hazaértünk és emberi időben, este 9 körül le is feküdtünk aludni, de én inkább csak forgolódtam és Manókám is hajnali 1-ig tornázott a pocakomban. Ezt követően sikerült elaludnom, de kb. 3 óra körül, tehát 2 óra alvás után fájásra ébredtem, ami aztán 5 percenként ismétlődött. Gondoltam várok egy kicsit és ha nem múlik felébresztem a párom. Fél óra múlva keltettem és nagy öröm-izgalom-várakozás közepette elindultunk a kórházba. Kb. hajnali 5 fele értünk be. Ekkor a méhszáj még mindig csak 1 ujjnyi volt, mint eddig is, de mivel a fájások 5 percenként jelentkeztek, mondták hogy maradjak. Így beköltöztünk a kórterembe és vártuk, hogy mi történik. Aztán a fájások elkezdtek ritkulni, annyira hogy dél felé már 1,5 órás szünet is volt. Ekkor úgy döntöttünk, hogy hazamegyünk pihenni és ha megint 5 perces fájások lesznek, akkor visszamegyünk. Mondanom sem kell, hogy amint hazaértünk megint 7 perces fájások jelentkeztek, de ezek már jóval erősebbek voltak. Így ismét visszamentünk, ekkor már este 6 óra körül járt az idő. Megvizsgáltak és mondták, hogy elkezdtem tágulni, már 4 cm-re, de a baba feje még nem ékelődött be, ezért sétálgassak, lépcsőzzek. Ez zajlott kb. este 10-ig, amikor egy újabb vizsgálat szerint már 7 cm-re voltam tágulva. Ekkor már elég fáradt voltam, de még mindig lelkes és továbbra sem kértem fájdalomcsillapítást. És ezután kezdődött minden rossz...
Mondván, hogy már 7 cm-re tágultam, burkot repesztettek, mert a magzatvíz nem akart magától elfolyni. Ilyen hosszú vajúdás után elég kellemetlen élmény volt, pláne, hogy sajnos nem sikerült többszöri próbálkozásra sem. Egyszerűen nem akart elfolyni a magzatvíz. Valamiféle csővel többször is próbálták „lecsapolni”, de kb. csak az 1/3-a távozott és mint utóbb kiderült rengeteg vizem volt és a császárnál tudták csak aztán rendesen kipucolni. Ekkor kértem az első fájdalomcsillapítókat. Aztán továbbra sem történt semmi előrelépés, a fájások viszont már órák óta kétpercesek és nagyon erősek voltak, így én már kezdtem az ájulásig kimerülni, ezért javasolták a gerincérzéstelenítés, hogy a kitolásig tudjak pihenni, ugyanis félő volt hogy arra már nem marad erőm. Másrészt elkezdett esni a baba szívhangja a fájások alatt és ekkor már nemcsak a fájdalom, hanem a félelem is gyötört, hogy nem marad erőm a kitolásra és miattam lesz a babának valami baja. Azt mondták, hogy a hüvelyen keresztül megszúrják a baba fejét, hogy vért vegyenek belőle, hogy mi okozza a szívhang esését, de valahogy ez sem sikerült. Azt hiszem mindenki el tudja képzelni, hogy mit éltem át ezek alatt a próbálkozások alatt. Már kb. a 20 óránál tartottunk, úgyhogy beleegyeztem a gerincérzéstelení tésbe, pedig eléggé féltem tőle. Aztán valamilyen szinten megnyugtatott a tudat, hogy az anesztes főorvos jött, mégiscsak a legjobb szakember. De sajnos ő sem járt sikerrel, ugyanis az s alakú gerincferdülésem miatt 3-szor kellett megszúrnia, hogy a jó helyre „betaláljon”. Szóval ez sem volt stresszmentes. Aztán vártuk a hatást, de sajnos semmi nem történt, egyszerűen nem hatott, úgyhogy kaptam még egy bivalyerős fájdalomcsillapítót. Aztán az újabb vizsgálatok szerint nemhogy nem tágultam, de még vissza is ment a méhszáj 5 cm-re. Eddig soha nem hallottam, hogy ilyen is megtörténhet. Ekkor már szinte magamon kívül voltam és már kértem, hogy csináljanak császárt, mert tudtam hogy a kitolásra nem lesz erőm. Aztán kb. hajnali 1-kor jött egy másik doktornő, aki megvizsgált és megállapította, hogy a babának rossz a fejtartása, teljesen hátrahajlik, ezért nem tud beékelődni, a méhszáj már csak 4 cm, viszont a fájások továbbra is 2-3 percesek, viszont a magzatvíz egy része már „lecsapolva”. Javasolta, hogy tegyünk még egy kísérletet, ami kb. 1,5 órán át tartott. Erre már annyira nem emlékszem, mert ezalatt a kimerültségtől és a fájdalomcsillapítótól többször is bealudtam. Ez abból állt, hogy jobbra-majd balra fektettek, térdeltettek...stb. de ez sem járt sikerrel. Aztán hajnali 4 körül a császár mellett döntöttek. Sajnos bennem csak ekkor tudatosult, hogy ez mivel jár. A gerincérzéstelenítés sikertelensége miatt nem mertek még egyszer megszúrni, ezért altatni kellett. Sírtunk a párommal mindketten, de már nem volt más lehetőség. Sírtam, amikor betoltak a műtőbe és egészen addig, amíg elaltattak. Így jött világra február 2-án hajnali 5 órakor szemünk fénye. Apának egyik nagy álma volt, hogy ő vághassa el a köldökzsinórt, amit érthetetlen módon nem engedtek neki, még annak ellenére sem hogy kollega volt. Azt sem engedték, hogy a műtétnél aszisztáljon, és nagy nehezen sikerült kiharcolni, hogy bent lehessen. Aztán a következő kép, hogy az intenzív osztályon vagyok és ébresztenek. Ide kerültem 2 órás megfigyelésre. Kis idő múlva jött a párom is. Az első kérdésem az volt, hogy a baba jól van-e, egészséges-e. Óriási megkönnyebbülés volt az igent hallani. Aztán elém rakott egy fényképet, de a mélyaltatás miatt nem tudtam fókuszálni és nem is tudtam a babát megnézni, majd ismét álomba zuhantam. Kb. 7 óra körül már egészen magamhoz tértem és visszamehettem a kórterembe, ahol már végre megölelhettem a kisbabámat. Soha nem bocsátom meg sem magamnak, sem a sorsnak, hogy élete első 2 órájában nem lehettem vele és azt csak fényképről ismerem.
Akinek igazán hálás lehetek az a párom, aki végig támasz volt számomra és minden döntésemben támogatott. 26 órán keresztül egy percre sem engedte el a kezem.

Panna
pandusika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: