[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Én is szoktam varrni.Ahogy Marica úgy én is magam varrtam meg Ágotának a kiságyba való kellékeket ami még a kicsinek is jó lesz.Takarójára is készítettem huzatot.A múlt héten pedig nadrágot varrtam neki.Amikor 1-3 hónapos volt kis melegítőket csináltam nagyon egyszerű volt és maradék anyagokból is kijött.De érdekes módon magamnak nem szeretek varrni.A kismama újságban található szabásmintákkal én sem vagyok megelégedve egészen más a rajz és a kész ruha.A lánykámnak a térdét verte a nadrág ülepe.
Már úgy is érzem a mocorgást ha mászkálok nem kell már feküdnöm.Olyan mint ha nekisimulna a hasamnak.Jó érzés.
Csengo!Az én párom is végig úgy éreszte a lányomnál,hogy fia lesz nem is hitte el,hogy lány csak amikor megszületett és egyértelművé vált a megmásíthatatlan.Azóta tart a nagy szerelmük.Szülés után van olyan,hogy a férj féltékeny lesz a csemetére.Legalább is a könyvek ezt írják.Nálunk én voltam fétékeny mert apuka szinte csak a gyerek körül forgott én meg csak úgy voltam.És ez a szerelem még ma is tart.
Most a pocakomban lévő csemetét mindenki csak Atiként emlegeti majd elválik mi lesz.
Kicsit sokat írtam bocs.Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok!
Nos AFP:44,4 MOM:1,3
BDP:46 OFD:58 HC:173 AC:132 Femur:29
A babóca éppen aludt, nem akarta megmutatni milye is van tulajdonképpKépKépRendben, akkor meglepi lesz.
Én az eddigi gyatyóimat a Baross utcában vettem,jobb üzlet szerintem nincs.Az ár is elfogadható:6800-13000
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok!
A korhazban pentek 10-12 ig tart a tornaKép
Szentendren ahova helyileg tartozom, hetfon es szerdan 16.30. Szoval egyik sem jo. Ha itt pesten lenne kozel a munkahelyemhez, akkor talan a fel5 is oke lenne. Sajnos nalunk kartyas beleptetorendszer van, igy nem tudok csalni hiaba rendes a fonokom.
Szoval ha tud valaki valami mozgast itt pesten, azt megkoszonnem.

Tegnap vicceltem a ferjemmel, hogy megnezte a doki a babat es lany (persze csak igazolast kertem), de nem reagalt rosszul szoval, neki se lenne gond a lanyKép)
Azert nem szoktam ilyennel gonoszkodni...Csak tegnap olyan jol esett.

csengo
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Moszi!
Eddig még rám jött az az 1-2 darab, ami az utóbbi idökben jó volt rám! Legfeljebb kigombolom a derekát, de azt se azért, hogy szorít, csak úgy! Hogy olyan "igazi kismama" legyek!Kép De, tudod, még csak a 10. hetet töltöttem, így nem is csoda, hogy elférek a ruháimban! Csak azt sajnálom, hogy elég jó a "szigetelés" a hasamon Kép, igy nehezen fognak kismamának nézni, legfeljebb csak az látszik, hogy híztam! De majd egy pár hónap múlva!!

Fúúú! Most volt itt egy kamionos (a félreértések elkereülése végett: vámügyintézö vagyok Kép ), de az volt olyan büdös, hogy csak na! Amúgy is érzékeny vagyok a szagokra (de hogy miért ? Kép ), ez meg feljön ilyen büdin!!

Csengo!
Ne aggódj, az apukák imádják a lányukat! Hallottam már olyanról, aki sirva fakadt, mert nem fiú lett, fél évig rá se nézett, de azóta imádja.
Az én párom kifejezetten lányt akar! Majd attól fog kétségbe esni (csak vicc), ha fia lesz!

Marica
marica69
 
 


Végül is a pasik határozzák meg a nemétKép
Vessenek magukraKép
fantikbaba
 
 


Szia Zsuzsa!

Üdv közöttünkKép A nagyfiad igazán helyes legényke. Biztos a tesó is hasonló kismanó leszKép

Jó pocakosodást közöttünkKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Ha már a nemeknél tartunk...
A férjem pocaksimogatás alapján kislánynak érzi a lurkót a hasamban, én ugyanilyen megfigyelésekre alapozva kisfiúnak. Mindkettőnknek mindegy a baba neme, csak egészséges legyen!! De azért kíváncsi vagyok, hogy melyikünk "tudományos" megfigyelése lesz majd igazKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok Kép
Ma voltunk UHn. A kicsikkel minden OK. Egyikük 20,0 másikuk 20,4 mm nagy Van már kezük, lábuk, és jól mocorogtak. Kép
Az egyik nagyon jó fej volt, mert háttal volt az UHnak, így elég nehéz volt bemérni, hogy mekkora. Kép A szívük gyönyörűen vert.

Orsi + 2 Kismaczkó
8+1

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa,
Üdv. a csapatban! Jó pocakodást kívánokKép

Nemek:
Én kislányt szerettem volna, de ugye tegnap derült ki, hogy fiúcskaKép Persze nem estem kétségbe, annak örülök, hogy jól van. Egyébként mi a párommal mindketten éreztük, hogy fiú lesz. Valahogy az ultrahangon olyan fiúsan viselkedett mindigKép Ami még vicces: ma sétálgattam egy téren, ami tele volt gyerekekkel és egy kisfiú játszani akart egy kislány babakocsijával, de az irígy volt és nem adta oda neki. Ezek után figyelmesebben el kezdem nézni a többi kisfiút is rájöttem, hogy büszke vagyok rá, hogy nekem is fiam leszKép

Moncsi
15+2
minike
 
 


Szia Zsuzsa! Kép

Noémi,
szerintem a mi babáink jóban lennének! KépKépKép Az enyémet majdnem pont ekkorának mérte a doki bácsi, és ő sem kegyeskedett megmutatni, hogy mit titkol. Bár mondjuk ő nem aludt, csak bekucorodott a sarokba, egyszer még integetett is...

Képzeljétek, tegnap igen aktív napja volt a babócának - majdnem kirugdosott a vizitornáról... Komolyan, azt hiszem, többet gyakorlatozott, mint én, egyedül akkor nyugodott meg egy kicsit, amikor csípőköröket csináltunk (gondolom, az jól elringatta). Aztán egész este folytatta a randalírozást, egyszer egész olyan volt, mintha végiggyalogolt volna a hasamon (mint egy hordóban belülről...). Még az a jó, hogy csak ilyen pici, és még nem tud erőseket rúgni... Kép

Csengo,
nézd meg az aktívszülés olalát - http://www.babanet.hu/aktivszules/aktivszules.htm
Kedd-csütörtök este "kismama fitness" van, az nem tom, milyen, szerda este meg a thai-chi, amire én is járok. A helyszín meg az Arany János utca.

Azt tudja valaki, hogy hol/mikor van olyan oktatás, ahol a légzést tanítják? Csak mert a filmekben az ember mindig azt látja, ahogy a pocakosok meg a párjaik vmi nagy teremben egyszerre próbálgatják a hi-hi-hu-hu-t... Vagy ez már elavult dolog, ma már lélegezhetünk, ahogy akarunk? Valaki, aki már volt ilyen cipőben - segített??
babs
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el csak 9 vírus volt a gépünkön és épp szervízelik.Kép Remélem estére visszakapjuk.
Mindenkinek szép napot addig is amíg nem tudok rendesen írni.

linato(16+5)
linato
 
 


Sziasztok!

Mi is voltunk UH-n (kedden), a babánk gyönyörű, egészséges, a dokibácsi alaposan megvizsgálta mindenét.
Kicsit kisebb, mint gondoltam elsőre, dokibácsi szerint 17. hét vége, aztán itthon utánaszámoltam, és igaza is volt (ha a szülési dátumot vesszük fixnek) 17+6 naposan volt UH, kisebb is, mint Noémi babája, a BDP-je 42.
Kérésünk szerint nemét nem árulta el, én itthon a videófelvételen próbáltam kukkolni, fiúra utaló egyértelmű jeletKépKép nem találtam... Most vagy nincs nekiKépKép, vagy csak én nem látomKépKép (a dokibácsi biztosan látta volna, nem nagyon szégyellősködött, a lábait kicsi lejebb keresztben tartotta, és pont lehetett szemből nézegetni). Utólag visszanéztem Nátán videóit is, és hát nála a 32. hetin igen jelentősen lehetett látniKépKép azt, amiről nem akartunk tudni. A baba egyébként tökéletes fekvésű, fejfekvés és a bal oldalam felé fordulva van, a méhlepény pedig elől.
Akkora hasam van, hogy múlt pénteken átadták a helyet a buszon (jó, tavaszi idő volt, és nem volt rajtam vastag pulcsi)! Pedig még csak 18 hetes a baba. Mi lesz itt később. A gatyáim nem kényelemesek, de a kismamanacik még nagyok. Szóval azt sem tudom, mit vegyek fel, hogy ne nézzek ki 6 hónapos terhesnek, de azért ne szorítson a naci...

Orsi!

Örülök, hogy minedn rendben!KépKép Azért tessék pihenni, a dobozolás nem olyan nagyon fontos!

Kormi!

Babakort mindig újat fognak megállapítani, minél nagyobb a baba. Ez azért van, mert ahogy nőnek a pociban, úgy (mint minden felnőtt embernél) nagyon eltérőek lehetnek az adataik. Pl. egyik babának picit kisebb a lábcsontja, viszont nagyobb a feje. A másik babának kicsi feje van, viszont hosszabb. A gép csak egy átlagból indul ki, ahhoz képest viszonyít. Így fordulhat elő az, hogy a baba két adata alapján mért babakor a terhesség vége felé akár 1-2 héttel is különbözhet. Én úgy tudom, hogy a legpontosabban a babakort a legelején lehet megállapítani, amikor még az egyéni eltérések nem jelennek meg (petezsák mérete).
Nem tudom, hogy más dokik hogy csinálják, de az enyém nem nagyon szokott UH alapján szülési időpontot változtatni...

Kriszti!

A helyzet az, hogy a 35. év alatti anyukáknál közel nem végeznek olyan sok fogyatékosságra irányuló vizsgálatot. OK, vannak az UH-k, meg az AFP (ami ugye ilyen módon elég megbízhatatlan vizsgálat), de egyik sem 100 %-os, sőt. Sajnos az UH-s orvos is elnézhet dolgokat, vagy nem veszi észre, ill. nagyon sok betegségnek maga a szülés az oka (pl. oxigénhiányos állapot). Nagyon fontos, hogy mindenki megbízható orvost válasszon, ha úgy érzi gond van, akkor ne hagyja lerázni magát (inkább zavarja feleslegesen az orvost!!!). És sajnos vannak olyan dolgok, amik minden orvosi figyelmesség és normális szülés ellenére is rejtve maradnak... (Egy részük talán előjönne, ha mindenkinél csinálnának kromoszómavizsgálatot, de ugye annak meg megvan a veszélye (vetélés) és gondolom nem is olcsó.)
De ezen nem is szabad gondolkodni: bízni, hinni kell abban, hogy minden szempontból egészséges gyermeked fog születniKépKépKép, egy gyönyörű szüléssel!KépKépKép

Beszti
18+2

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Moncsi, gratulálok a kisfiúhoz, már mi is alig várjuk, hogy tudjuk micsoda! Nekünk sokan azt mondják, hogy lányunk lesz, mert olyan lányos szülőnek nézünk ki, vagy mások szerint azért lány, mert nem hánytam eddig és a fiúkkal szoktak hányni. A kínai naptár módszer szerint fiú jött ki és két barátnőmnél már bejött ez a módszer. Szóval vegyesek a jóslatok, remélem, majd megmutatja magát.

Babs, én úgy hallottam már szült anyukáktól, hogy a helyes légzés alkalmazása sokat segít. Könyvekben néha írnak róla, de az alapján ahogy "lihegtem" nem tudom, hogy jól csináltam-e. Kép A védőnőm szerint van egy terhestorna videókazi, amit a SOTE I-en dolgozó szülésznő készített, elvileg kapható boltokban, és azon tanítja a légzőgyakorlatokat is. Én ezt szeretném majd megszerezni. Abban reménykedem, hogy esetleg a Baross utcai kismamaboltokban árulják, mert az közel van a SOTE-hoz és úgy hallottam mindenféle terméket árulnak, nem csak ruhákat. Ha megtudok többet, beszámolok.

Tegnap voltam dokinál és a bébink olyan mozgékony volt, hogy mindig elmászott, ne lássuk, meg sokszor a hátát mutatta. Rengeteget nőtt. A doki szerint, ha ilyen mozgékony marad, lesz még vele gondunk, amikor megszületik. KépKaptam beutalót az AFP-re, aznap kell mennem, amikor pont a 17. hétbe lépek. Ez jó időpont szerintetek? Remélem, majd minden rendben lesz.

Üdv: Macsek (14+4)
Macsek
 


Macsek,
ez a kazi jól hangzik, asszem könyvből kicsit nehéz lihegni tanulni... Kép Majd mesélj, hogy kaptál-e, ha van, én is veszek egyet. Egyébként a vizitornán is meg thai-chi-n is "lélegzünk" úgy, ahogy majd szüléskor kéne, de azok nem lihegések, hanem amolyan kieresztem-a-feszültséget-az-izmokból típusú mély légzések. A szünetekben biztos jók, de nem hiszem, hogy egy-egy kontrakció alatt lehet őket produkálni...

AFPre 16-18. hét között kell menni, de szerintem az a lényeg, hogy ne vedd túl komolyan, ha nem tökéletes, annyira össze-vissza vizsgálat...
babs
 
 


Sziasztok!
Csengo!
Én a Szt. Imrében voltam egyszer. De tervezem, hogy majd rendszeresen (ez lehet, hogy 2 hetente lesz) járok majd. Itt 1/2 5 - 1/2 6-ig tart a torna, múltkor elhúzódott egy kicsi így 6 előtt fejeztük be. Szerintem te is járhatsz ide, de kérdezd meg itt: 464-8600/1323.
Orvosi igazolás viszont kell arról, hogy tornázhatsz, amit a kiskönyvbe is elég ha beírnak.

Üdv Zusza!
Aranyos a kisfiad!Kép

Marica!
Ne aggódj 10 hetesen rajtam sem látszott semmi. Most vagyok a 18 hét első napjában, és már vagy 2 hete rendesen gömbölyödök. Itt bent a kollegák már meg is jegyezték. A buszon még engem sem néznek kismamának, de nem baj.
Mi is lányt szeretnénk, és meg is van rá az esélye. Mert egy könyvben azt olvastam, hogy az együttlét határozza meg, hogy milyen nemű lesz. Ha előtt történt az action akkor lány, ha után, akkor fiúra van igazán nagy esély. Ebben az esetben nálunk mind a kettőre, de szívemhez picit közelebb áll, ha elsőre lány lenne. Következőre szeretnék rosszcsont kisfiút. Kép

Oris! Gratula a 2 nagy maczkóhoz. (mert már nem is olyan kicsik) Kép

Moncsi! Neked a kisfiúhoz gratulálok!Kép

Beszti!
Én már egy ideje kismama nadrágot hordok, aminek állítható a dereka. Így legalábbis kényelmes. Te nem tudod szabályozni a nacidat a pocakodhoz?

Macsek!
16-17. héten jó az AFP vizsgálatra az időpont. Legalábbis én így tudom!
Ha valaki tud járni kórházi terhestornára, szerintem ott is nagyon jól megtanítják, és legalább ott kérdezhetünk, ha légzés technikában vagyunk biztosak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Igaz, hogy többségetek pesti, és nem érinti a téma, de azért megosztom Veletek a "problémámat", hátha már valamelyikötök tapasztalt ilyet.
Röviden: a munkahelyemre biciklivel járok (kb.3-4 km az út), de az esös idö miatt a múlt héten autóztunk. Aztán jött a húsvét, stb, igy több mint 1 hétig nem kerékpároztam. Tegnap ahogy ismét "felpattantam" a nyeregbe olyan rosszul esett!!! Egyböl el kezdett fájni a hasam. Hazafelé ugyanez! Csak akkor, amikor bicikliztem! Ilyen korán problémát okozhat? Szerintetek mit tegyek? Gyalogolni nem fogok, mivel a gerincem sem tökéletes, túl hosszú lenne ez a táv ilyen állapotban Kép . Autózni egy kicsit költséges lenne (a fizumhoz képest .( ) egész nyáron. Vállaljam a kényelmetlenséget, vagy ebböl még baj is lehet?

Marica
marica69
 
 


Ja, és még azzal szerettem volna eldicsekedni, hogy kb. fél órával ezelött Dorina lányom betöltötte a 12. évét!! Kép Kép

Marica
marica69
 
 


Marica!
Vigyázz magadra!
Nekem már nehezebben megy a mozgás. A hajolás már egyre nehezebb. Egy kis lépcsőzéstől meg a lábaim fáradnak el, de nagyon.
Tömegközlekedésed nincs? Hazasétálni hány perc?
Szerintem ne eröltesd, ha nem jó. Én a pocakfájást, jelnek tekintem, ha éppen csinálok valamit, és pihenőt tartok.
A biztos az, ha beszélsz erről a dokiddal is.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!
Most jöttem meg a 12 hetes uh.-ról. Az orvosom szerint minden rendben van velük. Egy probléma lehet. A "B" babánk mindig is sokkal kisebb volt, mint a tesói (mondjuk ő van középen, szerintem lehet, hogy össze is nyomják). A másik két lurkó majdnem 6 centi, ő meg alig több, mint 4. Hála a jótanácsotoknak, vittem kazit és most itthon is nézegethetjük a porontyokat.Kép Szóval Pindurkának is megvan mindene a videó alapján, de az orvosom elküldött genetikai uh.-ra, biztos, ami biztos. Kedden tehát irány a Schöpf-Mérei. Volt valaki ilyenen?

Szép napot mindenkinek!
eszter28
 
 


Sziasztok lányok Kép

Aki teheti, mert nem kell a munkahelyén ülnie, az használja ki a jó időt, mert elvileg pár napig megint rossz lesz Kép

Marica Kép
Dorinának boldog szülinapot Kép
Biciklizés. Pont most kedden voltunk a kórházban az első szülésre felkészítő előadáson, ahol a várandósság és szülés alatti vizsgálatokról és életmódról volt szó. A bringa, mint olyan is szóba került. Az orvos elmondása szerint, mindent szabad, ami jól esik és nem fáj, szúr, megterhelő stb. Volt olyan anyukája, aki még 40 hetesen tekert az utcán, valaki már 8 hetesen sem tudja.
Igazi baj, azzal lehet, ha elesel és megütöd magad (főleg, hogy a kismamáknál a szédülés mint olyan, elég gyakori dolog).
De a lényeg, ha nem kényelmes és valami fájást érzel miatta, akkor szerintem nem szabad erőltetni. Ugyanez igaz egyébként mindenre a szextől elkezdve a kismama tornáig).

Csengö Kép
A szent Imrében minden torna után van légzés. Két fajta, először a vajúdás alatti, aztán pedig a kitolás fázis alatt hogyan kell. Mindegyiket elgyakoroljuk több testtartásban, attól függően, hogy ki fog ülve, állva, guggolva, feküdve térdelve stb... szülni, attól függ mikor hogy tartod benn, mikor fújsz, hogy tartod fejed, medencéd stb.

Szia Zsuzsa Kép
Szép gömbölyödős időszakot itt közöttünk Kép

Moncsi Kép
Klasszok a fiúk, nekünk is fiú lesz. Olyan vagány kis cuccaik vannak, huncutok, rossz csontok, édesek. Meg jobb, ha fiú a nagyobb, majd megvédi a kishúgát Kép
Szuper lesz, hidd el, anya kedvence Kép Kép

Ez az új babakor megállapítás szerintem tök hülyeség.
Én 32 éves vagyok 176 cm magas és 64 kg (kezdő súly), a barátnőm csak 158 cm magas és 58 kg. Ő akkor nem lehet 32 éves ??!! Kép Pedig annyi.
Egy szó, mint száz, ezt is az előadáson is mondták, hogy az elején, ahogy Beszti Kép írta a legbiztosabban megállapítható a baba kora, a végén egsik 4,5 kg-mal a másik csak 2,8 kg-mal születik, aztán mindegyik 40 hetes.
Szóval elvileg nem változtathatnák a korát, ill. a szülés idejét, csak max. annyit mondhatnak, hogy az átlagos mérethez képest +- ennyi eltérés van, de ez is hülyeség, csak idegesítik az anyukákat.
Én nem is nézem ezeket a méreteket Kép

Hú, bocs, ha sokmindenkit kihagytam, de már így is nagyon hosszú lett az üzenet.

Ja, Orsi Kép Kép Kép Kép

Az elmúlt napokban olyan szintű mozgásban van az én babám is, hogy majd kirúgja a hasamat és már néha-néha apa is érzi, ha odateszi a kezét Kép

Puszi nektek, szép hétvégét
Edit (19+2)

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Lányok, köszönöm a válaszokat az AFP-ről.

Marica, pont én is azt akartam mondani a biciklizésre, amit Edit írt neked, mert mi is voltunk az előadáson és egyből az ugrott be. Szóval szerintem is jobb ha így nem folytatod inkább tovább.

Edit, amúgy múltkor tök jól odataláltunk a leírásod alapján, köszi!

Macsek
Macsek
 


Sziasztok!
KOszi mindenkinek a torna infot.
A Szent Imre nekem messze van, az Arany Janos utca meg jonak tunik.
Babs, ahogy az oldalon olvastam elobb csekken kell fizetni. Akkor ha kedden menek, akkor meg ne vigyek cuccot, vagy az elso alkalommmal beengednek fizetes nelkul is? Nem akarok egyszeri jegyet, mert az nagyon draga.
csengo
Vendég
 


Csengo,
nem tudom sajna, hogy hogy működik, én nem mertem először bérletet venni, mert mindenképp ki akartam próbálni, de hívd fel a felelőst telefonon, biztos segít. Aztán meg majd mesélj, milyen, ha jópofa, akkor lehet, hogy én is eljárnék kedden, mert még valami aktivitás beférne a hetembe. Kép
babs
 
 


Sziasztok kismamák!
Szia Gyöngyi:-)

Csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok!:-)
16. hetet töltöttük kedden, van már egy kisfiam, most volt 5 éves. Erre a babára majdnem két évet vártunk, pedig mindkettőnknél rendben volt minden, mégsem jött össze. Hogy miért, már nem fírtatjuk, a lényeg, hogy már a pocimban van:-))
Egyelőre még csak a visszaolvasásoknál tartok, időbe telik, mire mindenkit megjegyzek:-)

Lau
lau
 
 


Sziasztok Lányok!
Én is csatlakoznék hozzátok, ha lehet!
Bár én decemberre várom csak a babót...Kép
Lenne egy kérdésem.A baba korának számításánál mit vesznek alapul?
Azt olvastam, hogy 40 hetet számolnak a terhességre, de igazából csak 38 hét, csak az utolsó menszesz első napja és a fogantatás közti különbség a + 2 hét. Jól tudom?
Ha megkérdezik, hogy hány hetes terhes vagyok, mit feleljek?
menszesz(utolsó):márc. 10.
fogantatás:márc. 22-23.
Akkor most 4, vagy 6 hetesnek mondjam magam?

Köszi előre is az infót!
Babóca
babóca
 
 


Lau Kép

Szia. Az nehéz lesz képbe kerülni mindenkivel. Még sajnos nekem sem megy, pedig itt vagyok egy ideje, de szerencsére jó sokan vagyunk Kép

Babóca Kép
6 hetes. A 40 hét terhesség úgy jön ki, hogy az utolsó menstruáció első napjától eltelt 40x7 nap.
Szóval amikor "megcsináltátok" a babát, akkor már 2 hetes volt Kép

Macsek Kép
Jöttök jövő héten is? Ez az első előadás jó volt, de nem sok újdonság volt számomra, mert szerintem mi itt túl okosodunk a neten stb.
Azért a további előadások érdekesebbnek tűnnek. Most a terhesség/szülés pszichológiája lesz, aztán meg az alternatív szülés együttszülés. Az érdekel igazán.

Na pussz.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok! Én is csatlakoznék, ha lehet. 17 hetes vagyok, szeptember 21-re vagyok kiírva, az Uzsokiban Sztakó doktornál fogok szülni. Tegnap kaptam meg az afp-met, hétvégén megyek UH-ra.
tikobaba
 
 


Üdv Lau, Babóca, és Bea!Kép

Babóca!
Én az orvosi korral számolok. Így most vagyok 18. hét elején, bár a baba igazán csak 16. hetes. Mivel sok helyen az orvosi kor számít számolj te is azzal. Azt biztosan meg lehet határozni, a fogantatást nem.

Edit!
Majd mesélj milyen volt a csütörtöki előadás. Gondolkoztam rajta, de egyelőre kihagyom. A 27-ei együtt szülés érdekelne majd. Igaz csak párom nélkül tudok menni. Pedig neki is jó lenne, ha ott lehetne.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Bea Kép

Szia te is Kép
Húú, most aztán már tényleg jó sokan vagyunk, de ez tök jó. Szüljünk csak sok-sok kis apróságot Kép

Moszi Kép
Nem csütörtök, kedd, de biztos csak elírtad (meg 27 is kedd, úgyhogy tuti elírás).
Szóval, mint előbb írtam Macseknak nem sok újdonság volt. Dr. Bálint Balázs tartotta. Kis fiatal, jó beszélőkés, laza előadós orvos volt.
Iszonyú sokan voltunk.
Beszélt majd egy órát a különböző vizsgálatokról, elkezdve az első terhességi teszttől, az AFP, nyaki redő, terheléses cukor, UH-k, NST-k,hepatitis meg társai stb.stb.
Végülis jól összefoglalta, amikről itt ilyen-olyan megközelítésben írogatunk, olvasunk. Meg nem utolsó szempont, hogy minden egyes vizsgálat esetén a kórház hozzáállását, és a vizsgálat kb. menetét mondta el.
Az életmódról a legeslegvégén beszélt kb. 5 percet, nagyjából annyit, amit a biciklizéshez írtam. Ha valami érdekel konkrétan kérdezz, hátha megjegyeztem.

Lányok! Jövő hétvégén megyünk Bécsbe mama (esetleg baba-bár még babonás vagyok) ruha vásárló körútra.
Jó ötleteket, tanácsokat szivesen venném, hogy hova érdemes menni. Be a mariahilferre vagy inkább Shopping City-kbe?
Köszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


BabócaKép LauKép BeaKép
Üdv közöttünk lányok!

Bea, én is az Uzsokiban fogok szülni, de a dokim Járányi doktornő. Te tudsz már valamit a kórházról?

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Csirkesz
(16+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Edit!
Én a 20-ai pszhológiára gondoltam. Azt hittem arra mész.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Bea: Szia!-) Tök jó, hogy itt is talizunk:-)

Edit: az biztos, hogy beletelik kis időbe, mire tudom, hogy ki-kicsoda:-))

Az tény, hogy a kismamák néha már "képzettebbek" annál, aki tartja a foglalkozást, és nem sok új információt kap, de mindenesetre érdekesek!
lau
 
 


Moszi Kép

Ez a rohadt grafomániám Kép Kép
Előbb kérdezhettem volna, hogy melyik előadás, mielőtt válaszolok.

Oké, majd pszichológizálunk jövő héten. Majd jegyzetelek Kép

Na eldugulok, mert ma nagyon aktív vagyok.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


S ziasztok!Üdvözlet minden újonnan csatlakozó kismamának!Ma voltam a táppénzes papíromért ahol volt alkalmam beszélgetni hasonló korú,városbeli anyukákkal akiknek ugyan az a védőnője mint nekem.Azt javasolták beszéljek vele,mert már olyan szinten mérgel a nőci,hogy nem akarok tanácsadásra jári.Kedden leveszik az ÁFP-t,kéthét múlva kész az eredmény és én nem szeretnék vele tovább jópofizni.Az én védőnőcin átmásolja az orvostól kapott papírt,vizeletet néz,vérnyomást mér,súly tippel és ennyi.Ha a doki csinál mindent őt pedig nem érdekli akkor ne fárasszuk egymást.Tudom,hogy ez elég primitíven hangzik de jelenleg ezt látom a legjobb megoldásnak.Felhívtam ma a Védőnők Eggyesületét ahol elmondták,hogy mind három trimeszterben legalább egyszer meg kell keresniük a várandós anyukát.Azt is mondta ott a nő,hogy indoklás nélkül is kérhetek új védőnőt személyes problémára hivatkozva. Szomorúnak tartom,hogy ilyeneken kell rágódnom.Én tudom,hogy nekik sok kismama megy át a kezük között de nekünk akár hanyadik terhességünk életünk legszebb és legfontosabb időszakunk.
Nektek mi a vélaményetek?
Jó hétvégét mindenkinek.Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Csirkesz: Én is az Uzsokiban fogok szülni, Csapó doktornál. Első babát is ott szültem, szintén nála.
Jó tapasztalataim vannak a kórházról, a szülőszoba nagyon szép, és Bea mesélte, hogy a gyermekágyas kórtermeket is most fogják felújítani, mire megyünk szülni, szépek lesznek.
Hát, rájuk is fért alaposan:-))

Írtátok a Sote Klinikája által kiadott kazit, pl. hogy a légzések. Első terhességnél csináltam végig, és tényleg segített a szülésnél. Sajnos, kölcsönadtam, és nem kaptam vissza:-(

Most fogom megvenni mégegyszer, mert igaz, hogy tornázom a Rubint Réka kazijára, de nem veszi a légzéseket pl.

Edit: ne dugulj el, tök érdekeseket írsz!:-)))
lau
 
 


Köszi a fogadtatást, szia Laura!

Csirkesz: ennyit tudok egyelőre a kórházról, amit Laura is írt, a felkészítő ott valahogy májusban fog kezdődni, szerdánként 17-től. Torna is van, az hétfőn 17-től a "faházban" és intimtorna is. Egyelőre ennyi Kép Hétvégén megyek UH-ra, majd akkor megnézem pontosan a dátumokat, ha érdekel Kép
tikobaba
 
 


Edit!
No problémo!
Legalább tudom, hogy a keddi elődás miről szólt.Kép
Kriszti!
Az én védőnőm is ezt csinálja. Lehet, hogy ez a dolguk? (Bár én csak egyszer voltam még nála.)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Gyöngyi: tényleg, Te hova jársz védőnőhöz?
lau
 
 


Kriszti: szerencsére eddig nincs negatív tapasztalatom a védőnőkkel kapcsolatban, de én is hallottam olyan esetről, mikor kiélvezte, hogy felülbírálhatja pl. az orvos döntéseit.

Tényleg nem éri meg, hogy emiatt idegesítsd magad!!
kerületen belül bárhol lehet védőnőhöz járni, legalábbis így tudom.
lau
 
 


Kriszti Kép

Én most nem értem igazán. Az a baj, hogy nem foglalkozik veled eleget vagy a foglalkozás módja zavar?

Csak azért kérdezem, mert az nyém is ugyanazt csinálja, leírja a vizsgálati eredmények adatait + Uh-t a kiskönyvbe, megméri a kilóimat, vérnyomást mér, amit ugye mindent a doki is, megérdeklődi hogy vagyok, elmondja hogy vigyázzak magamra, megkérdezi akarok-e tudni valamit, aztán csók.
Nekem speciel ez így jó, mert egy találkozás kb. 5-10 perc és nincs is szükségem többre. Én tudomásul veszem, hogy a védőnőnek ez a kötelessége, hogy minden területéhez tartozó kismamát "számon tartson" és örülök, hogy nem kell órákig ücsörögnöm nála.
Mi is nálatok a gond?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit!
Nálunk csupán annyi a gond,hogy nem figyel rám!Szerintem ez pont elég.Ha én elmegyek hozzá mert ő ugye nem jön tiszteljen meg azzal,hogy abban a 10-15 percben velem foglalkozik.Nem pedig engem kérdez a válasz meg már nem érdekli.Nekem sem kell az,hogy órákig velem foglalkozzon csak abban a pár percben amíg ott vagyok.Ennyi.
Tudod mi a normális eberek közé tartozunk de mi a helyzet ha ezt csinálja butuska anyukákkal és a gyerek bánja.Ezért kellene nekik nagyobb érdeklődés,odafigyelést mutatni.Ami igazán besokaltatott a keddi AFP-re való menetel. de eről már akkor is írtam.
(biztos a picurt is mérgeli általam a dolog mert mosst akkorát rugott )Ez az ő véleménye erről a témáról.Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Kriszti,
ez a nő kísértetiesen emlékeztet az enyémre... Kép A "szabad" választásról én azt tudom, hogy nálunk a kerület is fel van osztva szektorokra, azok tartoznak egy védőnőhöz, így aztán lakóhely szerint tartozol vkihez, és punktum. Hajrá egészségügy...

Lau,
annak idején hol szerezte meg a kazit (vagy most hol tervezed újra megvenni)?
babs
 
 


Babs: már nem emlékszem, hogy akkor hol vettem, de most láttam pl. a Pólusban is a patika mellett van egy videokazetta-dvd stb. bolt. Kismamatorna, vagy valami ilyen van ráírva, de hétvégén megveszem, és majd megírom, mi a pontos címe!! És tényleg nagyon jó:-)

De ott is megveheted, ahol kismamatorna vagy egyáltalán tornakazi van!

Mindenkinek jó hétvégét kívánok, sziasztok
Lau
lau
 
 


Kriszti Kép

Így már értem. köszi, akkor a te szitud tényleg rosszabb, mert az enyém abban a 10 percben tényleg figyel és aranyos, meg ha kellene segítség segítene és válaszolna.
Egyébként szerintem ezt a védőnős rendszert biztos az általad "butuska" anyukák miatt találták ki, mert akinek nincs net, könyv és teszem azt még a nőgyógyászát-szülésznőjét sem meri megkérdezni, annak pont jó lenne egy nő, aki szakmában van és kedves vele.
Hát igen Kép
De nem stresszeld magad, látod már a pici is érzi Kép

Laura Kép
RR kazija milyen? Írsz róla?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Köszi Lau!
Jó hétvégét mindenkinek!!Kép
babs
 
 


Edit: bár nem engem kérdeztél, de azért válaszolok Kép Én szeretem RR tornáját, na nem őt magát, meg a stílusát, de a torna szerintem nagyon jó. Nem túl megerőltető, de azért hatásos, amikor kezdtem, még izomlázam is volt Kép És pont 3-szor 20 percre bontja a 3 trimeszter szerint (amit mondjuk néha összekever a hónapokkal... Kép, ami nekem reggelente tökéletesen belefér a napomba Kép Jólesik megcsinálni, szerintem érdemes kipróbálni Kép
tikobaba
 
 


Sziasztok!
Napok óta nem voltam itt, így már nem a kismamaruha-vásárlás a téma, de azért hadd írjam meg, hogy találtam egy üzletet, amivel nagyon elégedett vagyok: Westend, Bocskai István kiskörút: Gólya. Nem nagy üzlet, de minden van, ami kell, én kimondottan nadrágot kerestem, találtam is kettőt, ami egyből megtetszett, és szerintem az árak is teljesen elfogadhatók.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Eszter28!
Én ugyan nem genetikai UH-ra járok a Schöpf-Méreibe, hanem csak a hagyományos 2D-s UH-ra. De annyit tudok tanácsolni, hogy vigyél enni, inni és sok olvasnivalót, mert rengetegen vannak. Egyébként jók az UH-s orvosok és az asszisztensek is kedvesek!
Sok szerencsét kívánok hozzá!

Lányok!
Nem tudom ilyen hálapénzes botrány után szabad-e ilyenről érdeeklődni, vagy sem. De az érdekelne, hogy nektek az orvosotok megmondja(ta)-e konkrétan, hogy mennyibe kerül nála a szülés. Mert én teljesen kiakadtam amikor a múlt alkalommal az orvosom az arcomba vágta, hogy ő mennyit kér. Ha esetleg itt nem akarnátok rá válaszolni, akkor a profilomban megtaláljátok az email címemet. Légyszi válaszoljatok, hogy legyen támpontom!

Továbbiakban mindenkinek kívánok jó gömbölyödést!

Dino (17+5)

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Bea Kép

Köszi az RR torna válaszod. Igazából azért érdekelt, mert jelenleg kölcsönkapott kazettán Kállai Ildikó féle tornát csinálom, de ezt vissza kell adnom és érdekelt, hogy melyiket vegyem meg.
RR-t én magát nem szeretem (bár nem is ismererem Kép), de ha jól csinálja, amivel a pénzét keresi, akkor miért ne?
Végülis nem kell egyetértenem például egy zenész magánéleti balhéival, de attól még szerethetem a zenéjét. Vagy nem?! Kép

Dino Kép
Szerintem ez orvosa válogatja.
Minden kismama maga döntse el, hogy neki szimpatikus-e, ha megmondják a tarifát vagy nem.
Én például olyan egyértelműnek vettem, hogy mivel magánrendelésre járok, ott is mindennek van szabott ára, ezért egyértelmű volt számomra, hogy megkérdezem a szülés árát is.
Aztán a végén mégsem fogom megkérdezni, mert nemrég szült nála barátnőm és neki sem mondta meg, adott amennyit gondolt.

Egyik megközelítésben: ha magával a dokival elégedett vagy és az összeg sem pofátlanul több, mint amennyit egyébként is szántatok, akkor legalább nincs dilemma Kép
Persze azt elhiszem, ha nem úgy gondoltál erre a kérdésre, mint pl. én, akkor emberileg nagyon zavaró lehet. Kép


Kép Kép Bécsi kismama/kisbaba boltok címeit még mindig nagyon várom, ha tud ilyeneket valaki Kép Köszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Dino!
Én csak az előző szülésem Hálapénzes élményéről tudok írni.Nekem a dokim nem mondott semmit adtam amennyit jónak láttam.De azért van egy történetem remélem nem untatlak.Többen voltunk egy szobában,épp hazaengedés volt.Kiszedték a varratokat majd sorban jelentek meg a dokik és közölték az anyukákkal,hogy a "zárójelentésért"mehetnek az irodájukba.Ez csupán azért pofátlanság mert a zárójelentést az írnok adja oda.
Az én dokimtól megkérdeztem mikor tudnánk négyszemközt beszélni?Ő közölte,varratszedés után,hogy majd 6 hét múlva találkozunk.Ez nekem nagyon szimpatikus volt mert itt is látszott,hogy nem ez a legfontosabb neki.
Elejétől meg volt beszélve,hogy nála szülök mégsem mondott árat.
Az árközlést azért tatom pofátlan dolognak mert senki nem lát bele a másik péntárcájába.De azt tudnotok kell,hogy a főváros és Mezőtúr között nagy a különbség.Itt ha magánrendelésre jársz nem kér a doki pénzt és a helyzet sem olyan dúrva,hogy tarifákat közöljenek.Általában szájhagyomány útján terjed az összeg nagysága.
A sógórnőm viszont Budapesten szült minden vizsgálat 5000Ft-ba került és a doki vele is közölte, hogy a szülés 50000Ft-ba fog kerülni.
Igaza van annak is aki azt mondja mi kérjük,hogy a doki szabadidejét feláldozva jöjjön be, és ha mi lennénk a családja nekünk is rossz lenne,hogy mindig oda van.De az összegek már a pofátlanság határát súrolják.
Nem tudom kinek milyen élménye volt már de a szülésznő az aki a legtöbbet törődik a szülő nővel,legalább is nálam így volt.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: