Ercsikati: örülök, hogy ilyen bátran állsz a fájdalomhoz, de ha mégsem úgy alakul minden, ahogy Julcsinál, akkor nem akarok panaszkodást hallani, OK?

Ez a dolog teljesen egyénreszabott. Van, akinek szinte semmi sem fáj, de olyan is akad, akinek a rákszűrés is egy kemény tortúra. Az a lényeg, hogy a korábbi tapasztalatai alapján mindenki legyen tisztában az érzékenységével és ennek tudatában - ha kell - alakítsa a jövőjét. Ahogy Rencsinél, nálunk sem volt gond a szondával, de bizonyos esetekben a kellemetlen élmény elkerülhetetlen. Ha valakinél volt már méhszájseb, vagy valamilyen, a "környéket" érintő műtéti beavatkozás, akkor ne azoknak a beszámolóiból induljon ki, akiknél mindig, minden OK. Kívánom, hogy a Te "élménybeszámolód" is hasonlóan pozitív legyen, mint Julcsié.
A kérdésedre válaszolva: ahogy az eddigi véleményeim alapján is tapasztalhattad, semmi sem szól amellett, hogy intézetet váltsunk, nem is beszélve arról, hogy egy újabb, vizsgálatokkal kapcsolatos procedúra, vagy éppen várólista - finoman fogalmazva - nem gyorsítaná meg a dolgainkat. Az önköltségi programot csak és kizárólag az indololta, hogy még nem telt le a törvényben előírt 90 nap a két lombik között.
Rencsi79: Ami a szurikat illeti, én csak javasolni tudom, hogy Ti, magatok intézzétek otthon. Nem csak azért, mert kényelmesebb, de nem egy olyan esetről hallottam már, hogy azért kellett leállítani egy stimut, mert a "szakember" elbaltázta a gyógyszer beadását, például csak az oldószert adta be a hormonok nélkül.

Ez nyilván egy rendkívül ritkán előforduló baki, de ha Ti, magatok készítitek elő otthon a szurikat, kizártnak tartom, hogy ilyen előforduljon. Persze ha az anyósod mindig rendelkezésre áll majd, akkor feleslegesen paráztatlak, de kényelmi szempontból így is azt ajánlanám, hogy Te szúrj. Egyébként ha jó tűt veszel, nem fog fájni. Sokszor olyan tűket ajánlanak bőr alá, amivel mi izomba szúrunk. Max. 0,45*13-as tűt használjatok, de minimum 26G-s legyen. Mivel csak egy ampullányi hormont kapsz egyszerre, elég a 2 ml-es fecskendő, amivel vékonyabb tűt is használhattok.
Amúgy az 1-1 ampulla FSH és LH injekció - ahogy Miciona is írta - annyit jelent, hogy van kellő mennyiségű tüsző. Induló adagnak ennél többet (2-2 amp.) csak akkor ad, ha relatíve kevés van. Ennek ellenére nem elképzelhetetlen, hogy az első UH után emeli az adagot. Annak idején mi is 2-2-vel kezdtük, azóta 3-3 a napi adag. Akkor szerdán találkozunk...
Miciona: Hát igen, Szimbáné izületeit alaposan igénybeveszi a futás, de legalább nem eredménytelenül. A Doki szerint egyértelműen látszik a hatása, legalábbis az első, ellenőrző UH a számára erről tanúskodik. 7 db tüsző van összesen, de ebből 4 olyan van, amire építeni lehet. Ezek 3 nap után 10-13 mm-esek. Van még két 8-as, ami esetleg használható lehet majd, meg egy 6-os, ami már "nem játszik". Mindent összevetve ez egy egészen jó eredmény, láthatóan Déviszt is feldobta. Ez a stimu eddig nagyon hasonló, mint a második, ami relatíve sikeresnek volt mondható, csak akkor ugyebár a pici elmászott. Most fel sem merült az, hogy abbahagyjuk a stimut, de mától már megy a Cetrotide, mivel a használhatónak vélt 8-13-as tüszőméretek alapján megint izgulnunk kell. Valószínűleg az lesz majd a jövő heti dilemma, hogy a legnagyobb, 13-as tüszőt feláldozzuk-e a 2 db 8-asért egy pénteki leszívással, vagy pedig legyen a műtét szerdán, de akkor a mostani 8-asok még nem lesznek 15-ösök, így maximum 4 használható lesz. Én inkább megkockáztatnám a későbbi időpontot, hogy legyen 5 (vagy 6, ha a nagy addigra nem durran el), mert akkor elképzelhető, hogy megint lenne olyan petesejt, amit csak továbbérlelés után, másnap tudnak megszúrni, így különböző "korú" embriókat kaphatnánk vissza, ami valamiért nagyobb sikerrel kecsegtet, mint mondjuk 2 db 2 vagy 3 napos embrike. A második esetben is ez volt (akkor egy 2 és egy 1 naposat kaptunk vissza) és Dévisz előre mondta, hogy nem tudni pontosan, hogy miért, de ez így ígéretesebb, mintha mindkettő 2 napos lenne és igaza lett.
Figyi, ha a látó esetleg mesés gazdagságot "látott" a jövődben, ugye nem feledkezel meg a "régi", fórumos cimborákról?

Persze titkon azt remélem, hogy egészen más dologról (legalább kettőről) van szó...
Modrooka: szerintem a 3 hetes teszt előtt pár nappal nem árt csinálni egyet, mert a későbbiektől függetlenül is jelzésértékű lehet, de most még az Ovitrelle-től függetlenül is korai lenne. Ha érzel valamit, az szerintem jó, legalábbis a párom tapasztalatai alapján én ezt gondolom...
Figyi, ha 5x nem tudtál bejelentkezni, annak több oka is lehet:
1. Ellenőrizd, hogy a gép előtt ülsz-e! (Ha a monitorban egy tányér forog, jó eséllyel nem.)
2. Ellenőrizd, hogy a kábel csatlakoztatva van-e a fali csatlakozóaljzathoz!
3. Látsz fényeket a monitoron?
Látod, vagyok olyan hatékony, mint a windows súgó...

(Hátha délutánra terveztél egy kis szunyát és még nem vagy eléggé fáradt.

)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szimba 2009.03.21 15:06-kor.