A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

A pók a falon a fiam. NAgy falmászó lett és ott van a kép sarkában 10m magasan!

Hát az anyatejes cikk szerintem is brutál! Nem is tudom, minek idegesítenek ilyenekkel.
A pelenkakiütéssel mi is találkoztunk egyszer. A hónaljáig volt valamelyik csúnya pirös apró ponteszerű pöttyös. Direkt erre való krémmel múlt el, amit drogériában vettem. TAlán Niveás volt.

NAgyon ügyesek a mászó, álló babák! Nem irigykedem ugyanakkor, mert nem hiányzik még, hogy a szökevényemet kelljen kergetni. D
eviragos

Sziasztok!

Evirágos én felfedeztem, nagy szemmeresztgetéssel is a fiadat! :lol:

Snicy szijja :lol:

Emesedora sajnálom a tegnapi tortúrát! jobbulást!

Sushy annyira édes Emma aránk! :lol:

Zsófi, Aproo ......többiek merre vagytok?
Vendég

Sziasztok!
Köszi ismét ezt a sok választ, mennyi bajom van mostanában, mi? Azt hiszem meg kell állapítanom, hogy nekünk nem pelenka kiütésünk van, ez nem sok pici folt hanem egy nagy, és mindig estére lesz nagyon csúnya, reggel meg egész halvány (pedig éjszaka sosem cserélek pelenkát) a folt kb, 2 X1 cm-es. Végül nem mentünk el a dokihoz,mert annyi a beteg gyerek, és nem akartunk valami "komolyabbat" is összeszedni, úgy döntöttem, hogy a Keddig a tanácsadásig kenem egy aloe-s krémmel, aztán megmutatom neki.
Most épp az egész család Kárpátia koncerten van, erről jut szembe Sniky: az AC DC jegyet is áruljuk, nem tudunk Málnus miatt elmenni, senkivel sincs el, ha nem lát valamelyikünket össze dől a világ...így úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk, bár nagyon sajnáljuk, ti?
Évi, én i megtaláltam a pókot :) nagyon édesek a gyerkőcök, gyere bátran dicsekedni ha van időd :)
Mecsi: Áron nagyon ügyi, egyébként Málnus is hátrafelé ül fel...bár nem tolatás közben, hanem most már úgy rutinból.
Sushy: köszi az ülés ötletet, mindenképpen megnézzük!

Koadri nekem is nagyon hiányzik innen, vajon mi lehet Dorcával....na meg Dadomi és Katica is eltűnt, remélem ők is jól vannak. Nézzétek el, hogy most kicsit a környékbeli csapatról nosztalgiázok....

Megyek, kicsinyítek képeket :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Dadomiék betegek voltak, de már jobban vannak (a másik fórumba írt...). Többiekről sajnos nem tudok semmit :-(

Málnusnak is jobbulást! Jól teszed, hogy nem viszed a beteg gyerekek közé, meg hátha használ az aloés krém.... Aleoe First-ötök nincs? Mármint olyan spray...

yuyu79

És akkor néhány kép...
Kép a macis szőnyeg Kép nyaralás Kép felállunk :)

<
sziszka78
Tolna

Julcsi, van Först is, meg a propoliszossal kezdtem el kenni, remélem használ....
Dadomit láttam ma Szekszárdon, de csak az autóból, és pont olyan helyen, ahol nem lehetett megállni, örülök, hogy jobban vannak!

Kedden ha nem javul, akkor jövünk Paksra, összefuthatnánk egy kicsit....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Oké, gyertek csak! :-)

Tudom ám hogy szerdán itt voltatok úszni, kémeim jelentették ;-) :lol:

Nagyon jók a képek!! Szép a szőnyeg, és Málnus nagyon ügyin áll, meg a fürdőköpeny is nagyon jól áll neki :-) Eni még nem is ül, szóval nagyon le vagyunk maradva... Jó hogy jöttök, vehet Málnustól 1-2 leckét :lol:

yuyu79

:oops:
Nem bújkáltunk ám, csak apának annyi volt a dolga, hogy nem tudtunk előbb elindulni, azért nem jelentkeztem, utána pedig Málnus annyira kifárad, hogy nincs értelme...de tudod, ha van időnk úgy is jelentkezünk! :D És ezt veheted akár fenyegetésnek is! Leckét is szívesen adunk-veszünk, biztos Enitől is van mit tanulni, pl önálló játékot :)
Keddig még hívlak mindenképpen, a dícséretet pedig köszönjük!

<
sziszka78
Tolna

Poén volt ám! ;-) Tudom hogy nem mindig értek rá Ti se...

Igaz, Eni egész jól elvan egyedül, bár mostanában egyre többször van hiszti, ha kicsit egyedül marad a szobában :roll: Akkor majd szólj, hogy mikor jöttök... Bár annak is örülnék ha nem kellene jönnötök kedden.... De akkor meg jöhettek szerdán, ha jöttök úszni esetleg...

yuyu79

Amúgy van egy Réka nevű csaj, velünk járunk baba-mama tornára, meg sünizenére (ott voltatok már?), őt kérdeztem hogy voltatok-e, mert kiderült hogy együtt jártok úszni ;-) A kisfia Kristóf...

yuyu79

Sünizenére hétfőn megyünk először, milyen volt? Eninek mennyire tetszett? Réka+Kristóf nem rémlik, de most annyi új baba van, a régiek meg, akiket már egész jól ismertünk teljesen eltűntek....olyan fura.
Egyébként én magam annyira ráérek, hogy bármikor tudnánk talizni, csak mivel nincs két autónk, így sokszor függünk apától, de azért összehozzuk :)

<
sziszka78
Tolna

Előre is Nagyon Boldog Szülinapot Pöttömnek holnapra! Kép

Benedeknek Boldog Névnapot! :D

Hétvégén csavargunk vendégeskedün és egymásnak leszünk.

Mindenkinek Kellemes hétvégét és remélem szép időnk lesz.

Jó éjt!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka nagyon kis ügyes Málnus, a köntösös kép nagyon profi!!!

Yuyu Eni nincs lemaradva semmiről , majd ha már mindenki fut a gyerek után nem lesz időnk jönni se :lol: :lol: :lol:

sikerült felvennem a mászit előre felraktam az albumba. Mára egész profin csinálta :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó újra köztetek!!! Köszönjük a hiányolást és az aggódást ( sziszka, yuyu, eviragos és a többiek) !!!!!!

Dorca lassan 2 hónapja meg van fázva, eleinte láza és köhögése is volt, így 3x kellett elhalasztanunk a műtétet!!

Szerdán miután 2 hete láz és köhögésmentes volt, hajnali fél 5-kor útnak indultunk, hátha eltekintenek a még mindíg fennálló orrfolyásunktól és megműtenek végre!

Az altatóorvos nem örült tulzottan, de végül maga mondta ki a valót, hogy tudniillik addig nem is fog elmúlani az orrfolyás, amíg ilyen iszonyatosan könnyezik Dorca, a magas szemnyomás miatt, hisz egy csatorna a kettő, és egyik generálja a másikat. Így bevállalták a műtétet, csak előtte jó alaposan leszívták a váladékot.
Dorika 1 órát volt a műtőben, mi addig jót sírtunk apával, mint eddig minden alkalommal, amikor a gyerekeinket műtötték... (azt hiszem, ehhez nem lehet hozzászokni, pedig már vagy 15 alkalommal ácsorogtunk műtőajtók előtt :cry: :cry: :cry: )

Szerencsére Dorca nem úgy ébred, mint nagybátyus, aki iszonyatosan üvölt és dobálja magát műtét után majd egy órán át... Dorcát a másodikon lévő műtőből a hatodikon lévő szobába lifttel vittük, ez idő alatt sírózott kicsit, aztán két órán át édesen aludt, pedig azt hittem iszonyatosan éhes lesz, hisz éjjel 1-kor evett utoljára, és csak 11-kor került a műtőbe. Délben volt vége a műtétnek és csak a műtét után 2 órával lehet újra enni!!!!Szóval fél háromkor ettünk újra, akkor még nagyon csúnya volt a légvétele, aztán ez is feltisztult és már csak a szemére ragasztott "tojás" zavarta nagyon. Állandóan ledörzsölte, ez azért is veszélyes, mert a taknyit beledörzsölheti a frissen műtütt szemébe. [img]
Éjjel apa is velünk maradt a kórházba, mert nem volt szobatársunk így felváltva aludtunk az éna ágyamban és a székeken ( szállásgond megoldva)

Csütörtökön délben hazajöhettünk. A doktornővel, aki műtötte nem tudtunk beszélni, de az osztályos orvos szerint minden rendben zajlott. Jövő héten pénteken megyünk altatásos ellenőrzésre, szemnyomás mérés, varratszedés, gyulladéscsökkentő injekció a szembe, akkor már lesz összehasonlítási alap a mostani helyzethet, tehát többet tudnak mondani. Jelenleg 3 óránként csöpizek a műtött szembe, és 2x 2-t a másikba. Ez mindíg ordítással jár!!

Járunk korai fejlesztőbe is, látásfejlesztésre, amit imád, és mozgásfejlesztésre, - mert megyünk,. futunk, mint a bajnok, de a mászás kimaradt - amit utál!!! Kép látásfejlesztés Kép Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 11.807.jpg[/img]

Mostanában kedvenc időtöltésünk a mosdókagylóban ücsörgés, erről is dobok egy képet!!! Kép

Nagyon sok mindenre szeretnék reagálni, bocs, ha kicsit sok vagyok :roll: , de régen voltam már!

Közben Dorci felébredt, jön az újabb csöpi, de majd később fojtatom!!!!!

KépKép
koadri

Valamiért lemaradt a békés alvás a műtét után!! Kép

KépKép
koadri

Jó reggelt!

Nagyon ügyesek a babák, Málnus és Áron külön kiemelve!
Dönci még tolató üzemmódban van és innen próbál felülni is, de még nem teljes a siker. Elöre max. vetödéssel jut el egy kicsit, de nem aggódok, ha a hátramenet megy, hamarosan bekapcsol az elöremenet is. Mindegyik így kezdte rövid kúszó karrierjét! :)
Alkalmasint ajánlom a felfújt strandlabdát, mint játékot, a kúszáshoz is motiváló jellegü. :)

Zsófinak még a folteltávolítás témakörben azt szeretném mondani, hogy van a DM-ben egy ún. Gallseife (Julcsi talán tudja a magyar megfelelöjét), kb. 200 fortint lehet. Ott a kézi mosószerek és folteltávolítók között van. Én mindent azzal mosok ki, kakafolt, gyümölcs, zöldség, akármi. Benedvesítem a ruhát, jól beszappanozom, átdörzsölöm, kimosom és utána még egyszer az egészet és mehet a mosásba. Kiviszi a beszáradt foltokat, de a már egyszer bemosottakat nem nagyon. Azt majd a sok mosás viszi ki majd egyszer. Emellett legalább 60 fokon mosok szinte mindent, talán az is számít!?

Pöttöm!

Nagyon boldog szülinapot!
Anyámnak írtam rólatok, hívhatod, ha kéred a számát!

Adri!

Tényleg jó lenne egy helyzetjelentés!
Remélem minden rendben és nem azért a nagy hallgatás, mert valami baj van!

Mi sajnos immár két hete betegek vagyunk, Döncinek elöször gennyes kötöhártyagyulladása volt, aztán láz, takonykór, most meg nagyon durva köhögés, pedig egy hete kezelem... :( Nem akarom emgnyomni antibiotikummal, ha nem muszály. De tükön ülök, hogy merre halad a betegsége...

A párom is nyomorult még, a válízültei gyulladása nem múlik és rettenetesen fáj neki. Tölem várja a megoldást, de én tehetetlen vagyok, nem tudom órákig masszírozni. :(

Most mennem kell, mert tejberizst fözök reggelire, társaságot igényel!

Kellemes hétvégét!

Barbi
Vendég

Közben sikerült az állatokat is megetetni, még vissza van a bolt, mert csak kisbátyussal vagyunk itthon. Nagybátyus sakkozik Budapesten, apa dolgozik. Amíg Dorottya játszik az etetőszékben, addig próbálok reagálni.

Először is Felíciának!

Nagyon sajnálom, ami veletek történik, úgy a betegséget, mint a halálesetet, és a pénztelenséget!

Nem részeletezem, nekünk is volt benne részünk bőven, így nagyon át tudom érezni a helyzetedet, borzasztó, mikor azon kell gondolkodni a boltban, ma megvehetem-e ez vagy azt a "luxusnak" számító mindennapi betevőt. Jómagam még a turit sem engedhettem meg egykoron, így most azt tudnám mondani Neked és bárkinek a fórumon!!! Ha tudunk, segítsünk egymásom, mert az nagyon jó érzés, sokkal jobb, mint kapni!!!

Nekem például sok mesekönyvem van, fiús játékom is ezer -a legtöbb ruhát ugyan már eljótékonykodtam a fiaimról, de biztos találnék még párat, ha szívesen elfogadnátok! Csak kifogástalan állapotú, szép cuccokat, mert senkit nem szabad megalázni kiszolgáltatottságában!!!!! Nagyon boldog lennék, ha tudnám, hogy jó helyre kerülnek, akár írj privt , címmel, stb, ne szégyenkezz, fordul még a sors jobbra, is, méh ha most nem is tűnik úgy. Tudod, ahová az Úr báránykát adott, oda ad előbb-utóbb legelőt is!!!!

Beszéd: Férjem édesanyja nyitott szájpadlással született, mű szájpaddal élt. Én nem ismertem, de mondják, iszonyat orrhangon, hobásan beszét. A gyerekeknek ez fel sem tűnt, természetes volt, ő volt AZ anya. Csak akkor vették észre, hogy tényleg furán beszél, miután idegenek erre felhívták a figyelmet! egyik sem lett beszédhibás, hisz nem csak anyuka beszélt hozzájuk! Kell a beszéd példa a babának ahhoz, hogy ő maga is beszélhessen. Persze nem szabad túlzásba sem esni, attól is hallgathat a baba, hogy túl szószátyát a család és ezt már nem Neked írom, hanem álltalában.

Gyógypedagógus réven (értelmében és tanulásban akadályozottakkal foglalkozom és látássérültek szakon is diplomáztam) tapasztalatból szertnék írni Pöttömnek is!

Minket úgy tanítottak a főiskolán, hogy hiába szólnak különféle nézetek autizmus terén a különböző higanytartalmú oltásról és egyéb külső behatásokról az autizmus kialakulásában, azért az esetek nagy többségében mindíg van családi érintettség, egy -egy idegi probléma fellelhető nagynéni, nagybácsi, unokatestvér egyéb vonalon, még ha a szülők, nem is szeretnek róla tudomást venni! Szóval, ha ilyen nálatok nincs, nem gongolnék rá. A jellemző tüneteket különben leginkább 2 éves kor körül fedezik fel a szülők gyermekeiken! Dorca sem beszél, csak néha ad hangokat, de ha van szociális mosoly és én látom ezt Nono fényképein, van érdeklődés felétek, szülők felé, a tevékenységeitek felé, talán nem gondolnék még autizmusra.

Az értelmi sérültség pedig kiül az arcra - egyedül az autisták angyalarcú szép gyerekek! Nincs baj Nonó értelmével. Ő ilyen lassabb ütemben, de eddig még nem megkésve! fejlődik. A szem dolog is helyes irány vezethet későbbi mozgásfejlődéshez, ez azonbban szintén nem lehet olyan nagy mértékű, ami akadályozná a mozgásfejlődést, mert azt már régen észrevetted volna, az nagyon feltűnő! A kis eltérés Rövidlátás, távollátás nem okoz nagy értékű lemaradást, inkább ügyetlenséget, Nem ez lesz a fő ok.

Mi okoz örömet, mitől boldog Nonó ezt megfigyeltétek már?

Minden új fórumozót üdvözlök én is!!

Csodásak a babucik egytől-egyig, töltsetek fel sok sok képet, imádom nézegetni őket!

KépKép
koadri

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, de van egy megapack HUGGIES 3-as pelus amit el szeretnék adni. 80 db mert 6 db hiányzik belőle. Budapesti átvételnél tudunk segíteni. Belvárosba beviszi a párom, ha érdekel valakit.
Tegnap vette 4200-ért, de kicsi lett. Ára: 3500 ft!

ha érdekel privit írj kérlek!
(akár még ma is be tudjuk vinni)

köszi, és ne haragudjatok, hogy zavartam!
bszilvi25

Sziasztok,

Adri, örülök, hogy minden rendben ment a műtétnél, mihamarabbi gyógyulást kívánok Dorkának. Nagyon édes a képeken! Különösen a mosdókagylóban ücsörgést mosolyogtam meg;))

Sziszka, én sem megyek AC/DC -re, felajánlottam a jegyem a párom legjobb barátjának, aki rengeteget segített a lakásfelújításnál és soha semmit nem fogadott el cserébe. Most volt a szülinapja is, így úgy döntöttem menjen el Ő Fercivel a koncertre;) így legalább kicsit tudjuk viszonozni a sok-sok segítséget. Nagyon örült neki és ma éjjel érkezik hozzánk, nagyon rég nem láttuk, mivel Erdélyben lakik, 350 km-re tőlünk, így egy kicsit legalább tudunk vele találkozni is;)

Van már vevő a jegyetekre? Mennyiért adnátok, mert lehet tudnék rá vevőt, csak azt kellene megoldani, hogy hétfőn feljusson Pestre a jegy, mert ugye hétfőn este van a koncert;) na de lehet inkább mindjárt rád is csörgök, úgy egyszerűbb;)

Pöttöm, nagyon boldog szülinapot Neked és megnézegettem az albumot Nonóról, nagyon helyes kissrác lett belőle!!! A képeken nagyon boldog, kiegyensúlyozott babának tűnik, szerintem semmi gond nem lehet vele így ránézésre. Amiket írtál róla, azokat Barnus is produkálja, mármint az esti bepörgést, hadonászást, ívben feszíti magát sokszor ha háton van (fel akar ülni vagy azt akarja, hogy vegyem fel) és másfél-két óránál többet ő sincs ébren. Barnus sem ül vagy áll még, de szerintem ezzel teljesen ráérnek még. Minden baba más és más, van aki ezt mások pedig mást csinálnak előbb. Szóval remélem sikerült kicsit megnyugtatnom Téged és ha van kedved bármikor szívesen csinálnánk veletek közös programot, hogy kicsit kimozdulj Te is otthonról, főleg, hogy most már jön a jóidő;) remélem....

Beni babának pedig nagyon boldog névnapot!!!!

sniky

Sziasztok!

Most csak gyorsba. Mindhárom gyerkőc beteg még, főleg a két pici. Rémálom éjjeleim és nappalaim vannak. Nagyon nyügik. Most is a kisfiam... Állítólag mindkettőnek gége hurut, de szerintem Dórinak arcüreg. Zöldes trutyi jön már az orrából. Én sem vagyok antibio hívő, de ha muszáj, akkor muszáj. A szövődményeknek még kevésbé vagyok híve :(. Adok mellé normaflore-t, meg cebion cseppet. Meg tejterméket. Bencének babajoghurtot, Dórinak aktíviát.

Adri: örülök, hogy jól sikerült a műtét! Mivel új vagyok és nem minden részletet ismerek, ha Neked nem okoz gondot, leírnád, hogy mi volt/van a baja a kislányodnak? Jó volt olvasni, amiket Pöttömnek írtál.

[b]Pöttöm: boldog születésnapot!!

Zsóf:[/b] Benedeknek boldog névnapot és jó bulizást Nektek! Képeket kérünk majd!

Mentem is, szép napot Nektek, majd jövök, ha jobb a helyzet!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Szilvi, engem nem zavartál! Nekünk már mindkét picimnek 5-ös pelusa van! Azért köszi

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Beni babának Nagyon sok Boldog névnapot kívánok!

Pöttömnek pedig innen is nagyon sok boldog Szülinapot!

Adri, annyira jó hallani rólatok, remélem minden rendben lesz a kontrollon is, nagyon szorítottunk nektek! Azért ez a látás fejlesztés érdekes dolog, hihetetlen, hogy ezt is mikkel tudják ma már fejleszteni :)

Barbi, Döncinek gyógyulást! Remélem jó irányba halad a betegsége, apát pedig fizesd be egy masszőrhöz, hátha többet tudna segíteni, mint te, és akkor neki is jobb kedve lenne, vagy csontkovácshoz....

Sniky, még nincs vevő, hívj bátran, a többit priviben, a sógoromék mennek, szóval a jegy Pesten lesz akkorra amikorra kell! A mozgásfejlődéssel teljesen egyetértek, szerintem semmivel sem vagytok lemaradva!

Emese a te gyerkőceidnek is mielőbbi gyógyulást!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Kész a töki pompos, isteni illata van, már nagyon éhes vagyok, de apa még sehol :cry: :cry: :cry:

Emesedora!

Dorottya veleszületett glaukómás /zöldhályogos / baba, de ennek a betegségnek sajnos semmi köze egy szimpla hályoghoz, amit leműtenek és kész, ez a szem emelkedett belnyomásával járó betegség. Nem fejlődött ki a csarnokvizet evezető Schlemm csatorna sajnos!!! A műtéteknél bemetszést ejtenek a szemen így a kötőhártya alá folyik a termelődő víz, csak sajnos a lukak, pici babáknál gyorsan gyógyulnak. Ez már a második műtétünk, illetve a másik szemünkön kb. 5 hét mulva lesz a második, és még csak 7 hónaposak vagyunk :( :( :(

KépKép
koadri

Sziasztok!

Már régen nem írtam, de szokás szerint minden nap olvaslak titeket, megint zugolvasó lettem :oops: . Ezt nem lehet kihagyni:
Sziszka! Megvan még az ACDC jegyetek, vagy van már rá vevő. Minket nagyon érdekelne. Amint megtudtuk, rögtön akartunk venni, de már elfogyott.
Ez az emilcímem: janitimi@freemail.hu
Ha megvan még a jegyetek és eladnád, ide is tudsz írni, árat is. Jaj, de jó lenne. KÖSZI.
pajo

Sziasztok!

Koadri! Örülök, hogy jelentkeztél és minden rendben!

Beninek nagyon boldog névnapot kívánok!

Pöttömnek pedig boldog születésnapot!

Rohanok is, mert a gyerek lóg rajtam.
:shock: :lol:
Mindenkinek kellemes hétvégét!

Barbi
Kép
manci79

Pöttömnek:

Botika sem áll még, magától nem is ül, csak ha felültetem, azt meg nem szeretném, amíg magától nem tud felülni. Mostanában kezdte el intenzíven emelgetni a popóját, de még kúszás sincs, csak körbe-körbe. Még nem aggódok, remélem előbb-utóbb eljut ő is oda, ahova a többi ügyes babó már eljutott. Szóval szerintem BB sem tud többet, mint Nonóka. Ja, és ő is feszíti időnként magát, bár már ritkábban, mint 6 hónapos koráig, addig szinte állandóan, pedig állandóan kézben volt. De te vagy vele, te érzed, hogy rendben van-e, vagy valami nem stimmel. Én is azt hittem, hogy valami nem stimmel az állandó feszítések miatt, aztán kiderült, hogy enyhe refluxa az van, de már javul. Lehet, hogy a feszítgetés is azért kevesebb. De tudom, hogy nálatok a refluxot kizárták.

Képzeljétek, fiam 6 hós kora óta magától alszik el a kiságyban, erre azelőtt soha nem volt példa, mindig vagy mellen, vagy ringatva aludt. És ő kérte!! Akartam én ringatni, de folyton kirúgta magát. Aztán nem tudtam már mit csinálni és betettem a kiságyba. Susogás mellett elaludt. Alig akartam elhinni, de megérett rá. Az állandó, napi 10 órás dajkálásnak is véget vetett, már csak kb. napi 1-2 órát igényli a dajkálást, amúgy elvan a földön. Szóval mindenféle szoktatás nélkül eljutottunk ide. Úgy örülök. Felnőtt a kis karonülőm:)))
Mindjárt dobok fel egy fürcsis képet, csak le kell kicsinyíteni.
Ja, és ha lesz tranzit, vagy máshol tali, én is mennék, ha lehet és ráérek.
pajo

fürcsi Kép Kép egyik reggel így várt az ágyon, kicsomagolta magát :))
pajo

Sziasztok!

Először is Benedek babának nagyon boldog névnapot!!! :D Zsófi, adjál lécci a kisfiadnak egy nagy-nagy zsákot, hogy hozhassa már azt a meleget, mert én már nagyon tavaszt szeretnék :lol: :lol: :lol:

Sziszka! Merre láttál engem tegnap? Szemészeten voltam délután, aztán meg fél órát vártam apánkra :evil: az Arany J. utcai Tesco előtt. Máskor tessék ám dudálni!!! :P
Egyébként nem vagyunk még túl a betegségeken, így nem is nagyon tudtam olvasgatni benneteket, szóval nem igazán vagyok képben :?
Domi is meg én is meggyógyultunk már, de tegnap este belázasodott Dani, és ma reggel is lázasan ébredt, voltunk az ügyeleten, mire onnan hazaértünk már 40 fokos láza volt, adtam neki nurofent, aztán irány a hűtőfürdő utána meg még vizes fürdőlepedővel körbebugyoláltam. Most jobban van, már veszekedni kell vele, hogy ha nem is fekszik legalább üljön de semmiképp ne ugráljon, mert megint olyan magas láza lesz. Most már jó lenne túllenni ezeken a betegségeken, mert így még levegőzni se tudunk kimenni.

Mennem kell, zsarnokkisbetegem követel magának :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Most meg Dani?? Jobbulást szegénykének!!! Vége lehetne már ennek... :cry:

Beninek boldog névnapot, Pöttömnek boldog szülinapot kívánok!!! :D

Adri, köszi, hogy jelentkeztél, örülök hogy a lehetőségekhez képest minden rendben :-)

yuyu79

Pajo, helyes a kisfiad :-) Gratulálok a nagy változásokhoz, úgy látszik bejött a sok dajkálás nálatok :-)

Dorca is édes, főleg a mosdókagylós, tükörben magát nézegetős képe... A leragasztott szemes meg... úgy sajnálom szegényt :?

yuyu79

halihó !

Kedves betegeskedők mielőbbi jobbulást nektek!!!! ++++++

Adri üdv újra , örülünk a jó híreknek.

Lányok aki még habtapit szeretne venni, mi ma vettünk a möbelixbe számosat 18db-os 1890,- és nagyobb mint az állatos. Nekünk muszály volt még venni mert kell anyóséghoz mert a kőre csak nem tehetem le a gyereket.

további kellemes hétvégét!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Sajna a gépünk feladta a szolgálatot hétfőn, és csak mostanra sikerült vennünk és telepítenünk az új winchesztert, ezért nem is tudtam jönni a héten. A szomszédunk informatikus, most ő próbálja a régi gépről lementeni az adatokat, legalább a képeket! Szurkoljatok, hogy sikerüljön neki, mert nem is tudom mit csinálok, ha minden odaveszett!!

Igyekszem visszaolvasni, de most csak a képeket néztem meg, nagyon nagyon édes mindenki! :)
Betegeknek jobbulást és kitartást, most már jönni fog a tavasz!!

Pöttöm,
Boldog születésnapot kívánunk neked mi is!! :D :D

Ma voltunk babaruha börzén, nagyon sok jó dolgot sikerült vennem! Úgy örülök! :wink: A barátnőm meg vett két pár siesta cipőt 1700ft-ért! Na majd ha elkezd járni Virág, lehet, hogy az őszi börzén nézek neki majd valami hasonlót.

Mecsi,
Kár, hogy csak most olvasom a habtapis infót, mert most hétvégén vettünk az Auchanba állatosat, de olyan büdösek! Mintha teknokol ragasztóban áztak volna.... :? Most szellőznek az erkélyen, hátha....

Na megyek, ezer dolgok kell még telepíteni a gépre, csak gondoltam írok nektek gyorsan. Ja meg ha majd teszek fel Nonoka-Virág talis képeket is, csak még azokat is felkel töltenem ismét.... :?

Kép
Kép
dia123

Na azt hittem én nem leszek hétvégén erre én meg jövök mégis :D

Dia a mienk is büdős volt de kiszellőzik hamar!

Ma is voltunk Möbelixbe mert kinéztem Áron szőnyegét pénteken csak nem vettük meg de ma megvettem . Nagyon tetszett neki kiraktam a nappaliba és már mászott is rá alig tudtam lecsalni róla , de majd csak akkor kapja meg a szobájába ha már kikerül onnan a sarok ágy.
115X160as 3800-, volt meg egy kis futó 110x58 asz 1590.-
Kép

Nem túl gyerekes de színes és vidám célnak megfelel.:wink:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ja és Dia szojítok ++++++ !!!
én is most hétvégén mentegettem le több ezer képet , ma meg még van egy adag hátra.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ja és még vettünk neki egy hosszú kígyót is névnapjára :lol: nagyon nagyokat bírkóznak egymással, de Áron erősebb és kitépi XSZíí nyelvét :shock:
Kép

na eldugulok sok vagyok keltem a tökit fürdésre

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Hazaérkeztünk. Nagyon jó volt otthon, még ha ilyen kis időre is, csak ne ilyen alkalomra kellett volna, hogy összejöjjön a rokonság.

Pöttöm, utólag is Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok neked!

Nagyon édesek az új képeken a babák! :wink:

Adri, nagyon örülök, hogy Pöttömnek ilyen bíztató dolgokat tudtál mondani, tőled, aki szakmabeli, hitelesebben hangzik, mintha mi mondjuk.

A kisbabádnak mielőbbi gyógyulást kívánok, iszonyú, hogy ilyen pici babáknak is mit kell szenvedniük... :cry: A műtéteken kívül semmilyen más megoldás nem létezik erre a hályogfélére?

Dávid most már állandóan állni akar, engem meg a frász kerülget, hogy mikor esik el és veri be jól a fejét, mert nem lehetek minden percben mellette, és pillanatok alatt felhúzza magát bárhol.[/b]

Kép
felicia

Köszönjük a hiányolást.
Mindanyian jólvagyunk. Attila 2 hétig volt beteg itthon úgy, hogy esténként belázasodott. Napközben semmi baj teljesen jó közérzet, de éjszakára a végén már koradélutántól ahogy elkezdett belázasodni úgy lett egyre levertebb és rosszabb. Az orvos antibiotikumot írt fel ami első héten nem is használt, majd kapottt egy újjabbat és most már hálistennek rendben. Ebben a kéthétben azonban teljesen elszeparálta magát tőlünk( külön szoba külön alvás).
Látom ez az influenza sokatokat megkínzott. Mindenkinek megy a gyógypuszi aki még beteg.
Alma szépen fejlődik és életvidám kisbaba. Még mindíg csak egyik irányba fordul. A felső testét szépen tartja,amikor ölbeültetem. egy hónapig állt a súlya, de aztán 1 hét alatt 25dkg hízott. Evése nagyon rapszódikus. Ha eszik akkor nagyon jól, de vannak sztrájkolós heteink amikor semmit nem enged be a száján a tejcsin kívül. Már két foga kinn van.
Evett már krumplit, almát, sütőtököt, sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót, zöldbabot, gyalulttököt, banánt és tejpépet. Most az a legújjabb, hogy csak gyümölcsel együtt eszi meg a főzelékeket.
Éjszakánként már csak egyszer kell enni. Sokat kijabál kukucsozik, játszik a kezével és lábával. A széklete is beállt és most már mindennap kakil 1x.
2x viszem sétálni de. és du.-án. éjszaka megalussza a 12 óráját de. másfél órát és ritkábban du.án is alszik ,kivéve mostanság. Hála Istennek ezen még a fogzás sem változtatott.
Megkezdtük a kertézkedést, ültettünk zöldborsót, hagymát, foghagymát, sárgarépát és petrezsejmet a hétvégén. Megmettszettük a fákat, permeteztünk, és takarítottuk az udvart. Nagyon várom már hogy egy nagyot túrázzunk ebben a szép időben.
Anna: tényleg szóljatok, ha jöttök a bükkbe kirándulni, mert szívesen csatlakoznánk hozzátok.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Nagyon jó ez a kígyó, Mecsi! Meg a szőnyeg is...

Beninek boldog névnapot!

Sziszka! Megy a drukk a gépeteknek!

Adri! Örülök, hogy túl vagytok a műtéten. Szegény Dorca! Jobbulást neki.
A többi beteg babának/gyerkőcnek is jobbulást. Barbiék, Dadomiék, Emese! Bocs, ha vkit kifelejtettem kicsit le vagyok strapálva.

Pajo! Aranyos a kis csibészed! Évi! NEked is gyönyörűek a gyerekeid!
Málnus még mindig zabálnivaló, meg Áron is a kis ügyes.

Túl vagyunk a szombati névnapi családi "kertipartin"- névnapozós, elő-keresztelős bulin. És a kersztelőn is. Réka egy angyalka volt, bár a keresztelő előtti miséről kijöttünk, mert kakilás miatt ment a nyüszi, de a keresztelőt egy hang nélkül, érdeklődve csinálta végig.
Ja,és most már négykézláb teper, alig lehet elkapni, ha belelendül. ÉS felhúzza magát térdelésbe, meg próbálkozik felállni, néha sikerül is, csak résen kell lenni, mert azért még eléggé kis részeges. :lol:
Ja, és a múlt éjjelt Réki is átaludta, 6-kor kelt. Nagyon jót aludtam. Hát rászokhatna a kis büdös!
Ma először volt, hogy nem kapott cicit délben, a főzi után. Kedvence volt, sütőtök+csirkehusi, benyomott egy egész üveggel.
:shock:

És ma jó sokat aludt. Gondolom a két unokaöcsit piheni ki. Mondjuk azt nekem is ki kell.... Minden tiszteletem a 2 fiúgyermekes anyáké. Vagy csak az unokaöcsik nagyon rosszak... Külön-külön nem, de együtt!!!! :?

panna1

Pöttömnek boldog szülinapot!

Asszem ma kipróbáljuk azt a taktikát, hogy ha végre felkel Réka, akkor megszopiztatom, kicsit még játszik, aztán fürcsi után sinlac. Csak félek, hogy ha 2 órán belül kajál, akkor hasfájás lesz a vége, nem pedig éjszaka-átalvás. De muszáj lesz, mert sztem nem bírja ki a kajcsival a fürdést...

panna1

Panna, a lányok is tudnak rosszak lenni.... A két unoakhúgom , 4 és 2 évesek, úgy tudnak kiabálni, sikongatni, hisztizni, hogy zeng a ház... Ma szülinapozás volt Anyuméknál, Enikőt úgy altattam, hogy fekve szopi, és a fülére tettem a tenyerem, hogy el tudjon aludni, mert a ment a sikítozás... Így is csak fél órát aludt, meg még 45 percet késő délután a babakocsiban.

Mecsi szépek a szerzeményeid :-)

yuyu79

Sziasztok!

Végre újra itt, mozgalmas hétvége volt. Képzeljétek a férjem közölte., hogy menjek csak net-ezni, ő majd elmosogat :lol: Kihasználom :)

Pajó, nagyon édes a kicsi fiad, és rátok is nagyon igaz, hogy egyszer csak felnőnek ezek a kicsi babák, és szinte észre sem vesszük, már nagy és okos manónk van :D Egyébként pedig nem ér zugolvasónak lenni :) Tessék néha írni is!

Dadomi: ráhibáztál, ott láttalak, csak akkora volt a forgalom, hogy nem tudtunk megállni, és épp túl voltunk egy sokkon az kínai étteremben...elcsórta a felszolgáló Málnust (kivette a babakocsiból) némi előttünk játszás után fogta és bevitte hátra a konyhába, na akkor belehúztunk az evésbe, de mire kihozta, már pálcikával etette vele a mézet....utána néztem, két éves koráig nem tanácsolt mézet adni ....gyorsan eljöttünk :twisted: :twisted: :twisted: Legközelebb igyenkszünk majd jobban látszani! Jobbulást Daninak, mi van a mi kis Hősszerelmes hercegünkkel?

Mecsi, nekem nagyon tetszik Áron szőnyege, jó kis vidám! A kígyó is szuper, azt hol vettétek? Mikor van Áron? Ha lemaradtunk volna róla, akkor Nagyon sok boldog névnapot kívánok neki!

Dia! Ti találkoztatok Nonokával? De jó! na gyorsan tedd fel azokat a képeket!!! :D Egyébként pedig mi is szorítunk, hogy sikerüljön lementeni, bosszantó lenne, ha minden elveszne....

Panna, ti mikor szoktatok lefeküdni végleg? csak mert Málnus már fél 8-kor szunyál....de nem is tudjuk későbbre kihúzni, mert hulla fáradt addigra. Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő, gratulálunk Rékának hozzá! Nekünk 3 unoka nővér van, na ők is pont ilyenek, külön-külön imádnivalóak, együtt katasztrófa....

Luca: jó hallani rólatok, örülök, hogy meggyógyultatok. A kertészkedést mi is elkezdtük már, én is nagyon élveztem :D

Békés, pihentető éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szia Julcsi, nekünk is családi banzáj volt ma, viszont Málnus nem igazán javulgat, szerintem kedden meglátogatunk téged is és a dokit is, bár most kicsit folyik az orra, remélem addigra elmúlik, ha nem akkor nem jövünk, nehogy elkapjatok valamit! A fülbefogós trükköt én is szoktam alkalmazni :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nem örülök, hogy nem javul Málnus, de örülök, ha jöttök :)

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Ráment 3 estém mire végigolvastam a két hetes lemaradásom, de sikerült mindent elolvasni. Kicsit eltűntem, mert elkezdtem dolgozni és egyszerűen csak kapkodok egész nap. Nekem sajnos sok a munka és Mazskával ellentétben nincs segítségem.

Miközben olvastam a történéseket, azért drukkoltam Ági apukájának (szerencsére jobban van, ennek örülök) és aggódom Nonókáért és Dorcáért is. Én is megnéztem Nonóka képeit és csak azt látom, hogy gyönyörűszép kisfiú és a képeken nagyon is érdeklődőnek és vidámnak tűnik. De pontosan tudom, hogy egy anyuka azért jobban látja, hogy valójában mi a helyzet és én is nagyon aggódós vagyok, ezért megértelek, Pöttöm. Remélem hamarosan minden jóra fordul. Dorca meg nagyon stramm kislány, hogy így átvészeli ezeket a műtéteket. De Adri, te sem vagy semmi, minden tiszteletem a tiéd.

Köszönöm, hogy hiányoltatok. Igazán jól esett. Látom itt egy-két baba már annyira ügyes, hogy lassan mehetnek óvodába :D
Nálunk Andris még csak kúszik, meg emelgeti a popóját, de mászni még nem tud. A kúszás viszont egyre gyorsabban megy.

Dia, a habtapi nekünk is büdös volt, de én fogtam és bedobáltam az egészet a mosógépbe és kimostam 30 fokon. Kb. fél óra alatt megszáradt és azóta semmi szaga nincsen.

Anna, képzeld, voltunk ma túrázni és a te egyik útvonaladat csináltuk meg. A Hármashatárhegyen voltunk. Szuperjó volt. Csináltam is képet bizonyítéknak:

Kép

Sajnos jógára nem megyünk holnap, mert Andris is beteg már több, mint egy hete. Nekem is van még a bérleten egy alkalom, de remélem nem járt még le. Tényleg, jógás lányok, hogy bírják a babák a jógát? Csak mert szerintem nekünk már a 2-es jógára kéne járni. Az én fiam tutuira nem bírna már két percet sem egyhelyben megmaradni.

Na most megyek, majd igyekszem kicsit aktívabb lenni. Jó éjt!

szuszu

Helló Szuszu!

Csak igyekezz :wink: hiányzol nekünk! Nem baj, ha nem tudsz mindent visszaolvasni, csak írj időnként, hogy mi van veletek!
Málnus már nem bírja a babajógát, így mi már nem járunk...de holnap kipróbáljuk a zenebölcsit :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés. Iszonyat káosz napok vannak mögöttem! Mindhárom most már beteg. Láz, sűrű, zöld takony, fuldoklós köhögés ezerrel. Emese se ment ma már suliba. Látta mindet orvos. Szedik az antibiot, a két picinek ma fogyott el, Emese még kapja. Nagyon sok javulást még nem látok. :( Éjjeleket nem alszom. Minden köhögésre megébredek! Köszi a jobbulást kívánságokat, élnék vele, ha nem gond! :)

Nagyon édes Áron a fotókon és tök jó színes a szőnyeg. Hát a kígyós is tök ari! Én is láttam múltkor a tescoban cherokee kígyót, kisebb, mint a Tietek, de nagyon ari! Filóztam rajta, de lehet, veszek is, tök jól kézbe tudná venni Bence. Lehet, hogy majd hozza a húsvéti nyuszi!

Szilvi: hát nem semmi ez a kínai vendéglős sztori!Én lehet, hogy laza mozdulattal seggbe rúgtam volna a nőt! Eleve milyen jogon veszi ki a babakocsiból kérdezés nélkül, másrészt kérdezés nélkül kaját ad neki??? Én még anyuékat, anyósékat is megkértem, hogy mindig kérdezzék meg, hogy ehet e már ilyet a gyerkőc, és tényleg tök arin megkérdezik, attól függetlenül, hogy felneveltek pár gyereket.

Felicia: örülök, hogy kikapcsolódtatok, még ha ilyen körülmények miatt is! Rád fért!!

Szuszu: örülök, hogy látunk itt, így újként is örülök!

Zsófi igazoltan van távol? :)

Pöttöm: gyere, mi van Veletek azóta???

Na bocsi, mennem kell, lehet, hogy ma én sem sokat leszek, max. olvasni. Örülök, hogy ezt a pár sort meg tudtam írni. Most porszívóztam orrot, de megint kell nekik!

Szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt!

Pöttömnek utólag is nagyon boldog szülinapot, Beni babának pedig nagyon boldog névnapot! Ja és Áronnak is természetesen!

Habtapi: Mi a kádba áztattuk be egy éjszakára és teljesen elment a szaga.

Adri: Nagyon ügyes és belevaló kislányod van! :) És remélem, hogy minél hamarabb rendeződnek a dolgok! Van valami megoldás későbbre, vagy hányszor kell műteni szegénykét?

Csinált már valamelyikőtök tápszerből tejbepapit? Ma szeretnék adni a Hannának.

Bicikliülés: Hétvégén voltunk a Brendonban és a Decathlonban és megnéztük az üléseket. Végül apával úgy döntöttünk, hogy egy csomagtartóra szerelhetőt veszünk (ez stabilabbnak tűnt, viszont picit jobban ráz)

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt!

Sziszka, igyekszem. Tényleg olyan jól esik, hogy gondoltatok rám. Nálatok nincs olyan baba-mama jóga, ami 7 hónapos kor fölött van? Mert ahova mi járunk, ott van és ott a babák már nem jógáznak, hanem egy sarokban játszanak. Bár nem tudom mennyire tudnék átszellemülni úgy, hogy közben az én sajtkukacom ki tudja mit csinál. Tegnap óta pl. a számítógép reset gombját próbálja meg benyomni. Tök sokat kell kúsznia, mire odaér, de akárhányszor visszük el onnan, mindig újra megteszi az utat. Eddig még mi győztünk :lol:

Szilvi, én is üdvözöllek közöttünk. Bocs, de tegnap este már ilyenekre nem volt erőm. Nagyon szépek a gyerekeid. Igazán jól sikerültek. Jobbulást kívánok nekik. Nálunk Andris már több, mint egy hete taknyos, de szerencsére ő nem volt lázas.

Szép napot mindenkinek!

szuszu

Sziasztok!

Köszi a habtapis szagelűző ötleteket! Azt nem is tudtam, hogy ki lehet őket mosni! De szerencsére elment a szaguk a két napos szellőztetés után :)

Szuszu,
Örülök, hogy jól vagytok! Nem lehet egyszerű dolgozni Andris mellet, elhiszem hogy elfáradsz a nap végére segítség nélkül. Pláne hogy most már még jobban igénylik a figyelmet meg másznak fel-alá. Kitartást!

Dorca tényleg nagyon kis hős! Remélem minden rendben lesz a szemecskéjével!

Képzeljétek, Virág elkezdett tolatni hátra felé. Ez ugye az első lépés a mászás felé??

Mazska,
Mi van a lakásotokkal? Sikerült költözni azóta? Szólj, ha erre jártok és van időtök beugrani hozzánk! :)

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

végre beengedett a rendszer... :)

köszönjük a sok-sok névnapi köszöntést! a hétvége jól sikerült! igaz, nincs nagy lakásunk, de párom és az én részemről is itt volt mindenki, aki közelebbi rokon :) voltunk 12-en :P

minden kajcsi nagyon finom lett, férjem mondta, hogy megtart... minden elfogyott. a sütik is nagy tettszést keltettek. szóval meg vagyok elégedve magammal :oops:

egyébként nálunk azóta is megy a mászás, a mindenhol felállás, a szekrényajó nyitogatás és lámpaborogatás bébikompból, szóval elvagyunk... :) megpróbálok majd fotót dobni.

üdv az újra előkerült zugolvasóknak!

beteg babáknak és családjuknak pedig továbbra is jobbulást! annyira jó lenne, ha végre meggyógyulna mindenki!

Pöttömnek utólag is nagyon boldog szülinapot! illetve Bendének mára, ha még esetleg olvas minket néha ;)

Adri, annyira jókat írtál Felíciának és Pöttömnek is. tök elérzékenyültem! és támogatom az ötletet, hogy ahol tudunk, segítsünk egymásnak ;)

Panna, gratula a keresztelőhöz!

Dia, várjuk a fotókat!

gyerekem megint 40 perc alvás után felébredt... :evil: nem értem, hogy mi a gond, hogy nem tud többet aludni délelőtt! :(

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: