A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

hu, én eddig sosem hagytam bömbölni..meg mi eleve egy szobiban alszunk vele..éjjel a nyökögésre is felveszem...meg én élvezem, h a felvevéstől megnyusgzik..eddig kifeszitette magát a karunkból...
meg eddig mindig kiderült, h sohasem csak "úgy"hisztizett..
pl volt h valahogy roszzul volt rajta a pelus, és feküdt a pisis ruhában..vagy kiderült, kb. 2 órával a kaja után még feszitette egy böfi, vagy kaki, vagy puki:))))
ok nélkül eddig sose sírt.éjjel meg szemlélődik a sötétben, és lehet fél a csendtől, a mozdulatlanságtól...meg nagyon szeret függőlegesen lenni, aludni, bármi
kérdés:
légzésfigye

kinek van?
akinek van, hányszor riasztott már be? szokott-e nektek is narancssárgán villogni?
köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok!

Pulcsi, mintha magamat hallanám 3 éve ( Vica :wink: ), én is mindent végigzongoráztam Samuval a hasfájás és éjszakázás ellen. Rszg-hez hasonlóan azonban nekünk sem vált be a cumi, kiköpte a kiscsávó. De az Infacol, hason alvás, pocimelegítés, hosszas büfimenetek - mind-mind ismerős, ügyes vagy. És látom, h Nándor is szeret függőlegesben lenni (Samu is imádta, így kevésbé feszíti a poci), ezért ajánlom a hordozókendőt, illetve altatáshoz a fittball labdát (http://www.fitball.hu/). Ez utóbbira ráülsz, rugózol, gyerköc a válladon, vagy ahogy tetszik, és a baba pikkpakk már alszik is - még nem láttam olyan babát, aki ezen nem kummantott volna el, arról nem is beszélve, hogy a fenekednek és a combodnak egy-két hónap múlva egész jó kis alakja lesz :)

Rszg, miért szeretnéd, hogy egyedül aludjon el Máté? Ha te leteszed, akkor nem marad úgy? (Bocsi, nem emlékszem)
Egyébként én sem tudtam ezt megcsinálni, h hosszabban sírni hagyom a babát. Mondjuk Katával még nem tartunk itt, majd kiderül, mi lesz. Samut sokáig altattuk (5-6 hós koráig biztos), bár elalvás ő úgy maradt akkor is, ha betettük a kiságyába.

Nemlajos, akkor megvan a megoldás. remélem, h az Infacol továbbra is bejön.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok,

Csibb: Minden szempontból a legető legjobban kezelitek a helyzetet. Nem semmi, hogy egy ennyire nehéz helyzetben mindenre oda tudtok figyelni. Örülök, hogy láttátok Mátét és hogy stabil az állapota. Gondolom minden nappal erősödik, főként, hogy kap anyatejet. Fanni is tüneményes, ahogy szeretgeti az öccsét...
Légyszi, majd mesélj, hogy mi van veletek!

Nemlajos: Ez aztán a jó hír! Előre az infacollal. nekünk is az jött be Ágicánál.

Rszg: Látom Máté nevelését megkezted.... Biztos meg fogja szokni, hogy egyedül aludjon el és hosszú távon ez biztos megtérül. Zsófit 4 hónaposan szoktattam kiságyba. Nekem is sírt. Én ott ültem mellette és énekeltem és simogattam. Egy jó hónapom ráment, hogy ne sírjon.

Pulcsi: Egyre ügyesebb vagy.

Képzeljétek, hajnalban arra keltem, hogy bedgyulladt a másik cicim. Fáj eléggé és már lázasodom. Egyenlőre asszem nem sikerült kimasszírozni. Most az alsó része fáj nagyon, viszont megint nem érzek csomót.... N. el vagyok keseredve miatta.

Peti tegnap délután óta sztrájkol és vagy elalszik a cicin, vagy ordít, ha meglátja.... Ezen is el vagyok kámpicsorodva....

Szóval mélypont.... :cry:

És most lázasan megyek a kosároviba, mert ugye Ágica meg vár.....

Katka

katka22

Erpé: ez a fittlabda vagy mi jó ötlet, mi Apával felváltva ültünk az ágyon és rugóztunk, hogy bealudjon a gyerek :) A sírni hagyás nálunk egyáltalán nem jött be (mondjuk max. 2x bírtam ki, de ahelyett, hogy elaludt volna,úgy behergelte magát, hogy tiszta víz lett és öklendezett) Sokszor voltam a türelmem határán, amit a kiscsaj meg is érzett rendesen, ilyenkor az Apja kivette a kezemből és kb.10 perc alatt elaltatta, majd rátette a hasamra, így aludtunk. Tavaly még altatni kellett (hát simi, mese, ének), de most már nincs szükség ezekre, szóval előbb-utóbb el fognak aludni maguktól is. A tejkő nálam úgy nézett ki, hogy a bimbónál, a lyuk betömődött ilyen kemény izével (mint a kő), olyan volt mintha pattanás lenne rajta. Nem tudott ürülni az a tejcsatora és bazira fájt mikor szívta a gyerek. Végűl otthon kiműtöttem magamnak egy steril tűvel. Elég gáz volt

Katka: (szerencse a szerencsétlenségben, hogy Lilivel aztán mindent végig zongoráztunk, így most tudom osztani az észt :) )
Próbáld akkor etetni, ha felébred.Ilyenkor még nincsenek teljesen "maguknál", és nem tolják el a cicit. Nálunk 1 hétig tartott és utána simán szoptattam tovább. Tudok olyan sztrájkolós babáról is, akit kb. 1 hónapig csak úgy tudott megetetni az Anyja, hogy állva szoptatta. Próbálkozz, de semmi képpen ne add fel.Továbbra is javaslom a szoptatási tanácsadót, nagyon jó ötletekkel tudnak ám előállni :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Nálunk Szonja külön szobában alszik. Most is ott durmol...kaja előtt kihozom, kicsit itt van velünk, kaja után is, majd megy vissza a pihe-puha ágyába. Nem is sír....megy nála a babazene is.
Éjjel nekünk is jó volt, kétszer kelt. Fél 1kor és 5 után.
Mi most úgy csináljuk, h napközben cici (most a fekve szoptatás jött be), éjjel cumi. Nem akarok vele akkor kisérletezni. Meg nyugodtabb vagyok, mert nem kell mérni, látom mennyit evett. Aztán majd alakul...

Pulcsi, nekünk van légzésfigyelőnk, egyszer csipogott, rohantunk, de lélegzett. Azóta nem volt riasztás.

Katka, sajnálom a cicidet..... :cry:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nálunk is ugye külön szoba van, és hát nem is akkor hagyom sírni, ha nagyon sír, hanem csak ha nyekeg. Van, hogy bedühödik és egy percig tényleg nagyon sír, de ha abbahagyja, csak düh volt.
Most is alszik már majd 3 órája, de többször felsírt, vagy nyekergett, ha felkaptam volna, és mondjuk megszoptatom, már tuti tényleg bőgne... a hasfájástól :?
No, ha lassan felkel, akkor levisszük a kutyát is, hadd örüljön ő is :wink:
katka, nagyon sajnálom a mellgyuszit :cry:

hja, és nekünk nincs légzésfigyelőnk, se bébiőrünk.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

A nap kérdése:
Miért folyik ki oldalt a Liberóból a szar? :shock:
:twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: próbálj ki másik pelust :) Lehet, hogy nem passzol pontosan rá a Liberó.

Kép

Kép
pgyöngyi

óóóóóó, még azért inkább azt feltételezem, hogy nem pontos a technikám. Ha most nekikezdek a pelenkavariálgatásnak, sose lesz vége, csak a lakás lesz tele egy csomó bontott pelussal :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:)

Kép

Kép
pgyöngyi

lányok én tök jól elvagyok, megint semmi jele, hogy szülnék, pedig már 2 napot ráhúzok :shock:

Kép

Kép
pgyöngyi

Nemlajos: Nekem Libero nem jött be Petivel. Nekem éjszaka a pisi is átázik. Nekem a Pamperssel jobb a tapasztalatom. (A lányoknál jó volt a Libero is.)

Nagyon elegem van. Most voltam WC-n és szorulásom volt és egyből kint van a teljes aranyerem és ömlik a vér. Mellé a mellgyuszi. Tiszta kripli vagyok. Asszem a hiszti határán vagyok.... :twisted: :twisted: :twisted:

Viszont Ágicának jó volt a bemutatója! Olyan helyesek ezek a pici ovisok, ahogy küzdenek a kosárlabdával. :)

Katka

katka22

mi eredetileg nem akartunk légzésfigyut..csak a koraszülötten mondták. eddig minde 2. nap riasztott.de sohase volt szürke a gyerek. gyerekorvos azt mondta, azt nézzük, szürke-e.
egyre jobban böfög:)olyan ügyes:9
meg sokat csuklik. tiétek is?
nemszülők:aludjátok ki magatokat, a köv. kb. 4 évben erre nem lesz lehetőség:D

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

nekünk van h tiszta pisi a gyerek hasa....libero..máskor meg tele van, és semmi nem jön ki belőle..

pulcsi

Szonja is majdnem minden kaja után csuklik. Most megint nem akart cicizni, fejnem kellett.....ááááááááááá..... :evil: :evil: :evil:

És sztem nekem is van aranyerem..... :evil: :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na jó, írjanak már a többiek, hogy nekik meg a másik pelenkák nem jöttek be :roll:
Ma megnéztem a gátsebem, varrat nincs benne, sötét élénk rózsaszín, és tényleg jól hátrament, még jó, hogy nem szakadt át :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nekem mindig is volt aranyerem, úgyhogy most ez is kellemes meglepetés, hogy csak ennyire, volt már sokkal rosszabb is :)
Mondtam is a Zuramnak, valamelyik nehéz éjjel, hogy én szülök akár négy gyereket is...
DE EGYET SE HOZUNK HAZA TÖBBET!!! :twisted: :twisted: :twisted:

persze dehogynem :wink:

Hja, és Döme is csuklik, mondtam neki, a pocakban ez jobb bulinak tűnt... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jé, mára voltam kiírva... :shock:
És már a gátsebem is csak egy emlék :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: nekünk eddig minden pelenka bevált, bár egyszer a liberoból nekünk is kifolyt minden, de az csak egyszer fordult elő. viszont a pampers nekem is jobban tetszik, meg próbáld ki a babylove pelenkát, nekem az is nagyon bejött a dm be lehet kapni.

pulcsi: nekünk is beriasztott már kétszer a légzésfigyelő, de mikor odaszaladtam Lívia mozgolódott az ágyban szóval nem volt baj. Viszont néha meg kiszedem a gyereket az ágyból és vagy 5 perc eltelik mire beriaszt az a sz*r! :x

gabka merre vagy??!! Csak nem szülni mentél ? :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Előre is bocsánat, ha nem nagyon reagálok semmire.

Ma eléggé rossz napom van.

Az nst szerint fájás nuku, gyerek viszont jól elvan odabent.
Doki megvizsgált, közölte, hogy méhszáj ugyanolyan zárt, mint 2 hete, szülésnek semmi jele.
Viszont közölte, hogy jövő hét csütörtökön el fog érkezni a befekvés ideje, persze a szülést akkor még nem indítják meg.
Rámnézett és szerintem láthatta, hogy nem lelkesedek a dologért.
Ezért közölte, hogy persze saját felelősségre pár napot el lehet a befekvést odázni.
Azaz, hétfőn nst és uh, szerdán nst és utána megbeszélés a dokival.
Abban maradtam magammal, meg a párommal, hogy ha hétfőhöz egy hétre nem szülünk, akkor befekszem, de csak úgy, hogy akkor indítsák is meg.

Eléggé el vagyok kenődve, amit szerintem Levi is megérzett, mert bepróbálkozott egy hisztivel, amikor hazaértünk a bölcsiből. Ezen jól elbőgtem magam, amin annyira meglepődött, hogy abbahagyta, hozott nekem zsepit és vígasztalt :)
Aranyos volt.

Most megyek lassan aludni, mert a éjszakák már katasztrófálisak és mai nap lelkileg is megviselt.

Bocsi mégegyszer, hogy csak nyafogni jöttem :(

Kép

Kép
gabka77

Gabka nyugodtan panaszkodj, szerintem teljesen érthető hogy türelmetlen vagy már. Kitartás, már nincs sok hátra.
Nézd a jó oldalát, mire te megszülsz lehet hogy már szép tavaszi idő lesz :wink: én például azt hittem hogy mire megszületik Nimród már tök jó idő lesz, erre tessék a délutáni sétánk majdnem kudarcba fulladt a hirtelen jött hóesés miatt :evil:

Nekem ma megint eléggé fájt a gátsebem, lehet hogy ott éreztem meg a rosszidőt :roll: :D

Délután Panna és a párom fél kettőre értek haza az orr-fül gégészetről :evil: így a délutáni alvása a Pannának elmaradt, mert mire sikerült lefektetni - 3 órakor - arra pont felébredt Bulcsú és Panna is kijött a szobából hogy a nappaliban alszik, ami persze nem sikerült :?
De a jó hír, hogy az egyik füle már meggyógyult, és a másik is javult :D Egy hónap múlva újra kontroll... de az bizti hogy maszekba megyünk... addig is melegíteni kell továbbra is a fülét, amit szegénykém már nagyon nem szeret.

Pelenka: tényleg mindenkinek más jön be, én is inkább a Libero felé húzok, bár most a Nimródnak Pamperst vettem. Majd később lesz érdekes, mikor már nagyobbak lesznek a gyerkőceink, mert én úgy vettem észre, hogy ugyanazon méretben az egyes márkák nagyon eltérőek tudnak lenni, míg az egyik pont jó addíg a másik már pici.
Szerintem is jó a dm-es Babylove, és a Tesco színes pelenka is jó :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gabka
sajnálom a rossz napodat! kitartás!!!
édes lehetett a fiad, ahogy vitte a zsepit!

Fannival nekünk sem jött be a libero, mi is pamperst használtunk.

Katka
sajnálom, hogy így összejött minden! a másik melledet is ügyesen kigyógyítottad, csak így tovább! Petivel meg megy a harc a szopiért, látom! ne add fel! aranyér... szerintem nekem is van... bár nem fáj, de olyan furcsa...

Mátéval minden rendben van továbbra is!!! most már minimális gépi támogatás mellett hozza a jó eredményeket, úgy néz ki, hogy holnap leveszik a gépről! (már másodszorra... )
én egy kicsit kezdek leengedni... most már jódolgomban nem tudom, mit találjak ki magamnak, amin lehet idegeskedni, úgyhogy most ilyeneken bőgök, hogy biztos fájnak Máténak majd a sebei, meg a szúrásnyomok...
ma is voltunk nála, édesen alszik, még mindig gyönyörű, és már megbolondulok, annyira szeretném végre hazahozni!!!
egyébként, tiszta Fanni, nem tudom, mondtam-e már... Fanni ugyanígy nézett ki újszülött korában!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, nagyon drukkolok, hogy Máté minél hamarabb Veletek lehessen!

gabka, nyűglődj nyugodtan, én is nyűglődnék, ha még nem szültem volna meg! :wink:

Nekünk megint hosszú éjszakánk lesz, Döme 6 óta fent van, és csak a hasamon hajlandó aludni, ha lerakom, felriad egy idő után, és keservesen sír... Nem úgy, mint délután írtam, hogy nyekereg, hanem keservesen, úgyhogy nem hagyhatom :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Nem olvastam még vissza, ahogy időm lesz, bejelentkezem, lehet kicsit ritkábban jövök majd, mert húzódik a császárnak a helye, kicsit nehéz még, tegnap jöttem haza.

Szülésről is csak röviden :oops: majd írok a blogomba egy hosszabbat, csak mivel újraélesztés volt, még nem minden részére emlékezem vissza szívesen.

Fél kettőkor szivárogni kezdett a magzatvíz, minden fájás nélkül, beöntés stb.(be voltam szarva :oops: bocs) infúzió, utána oxitocin, hogy fájást csináljanak olyan fél négy körül(közben mellettem nagyon jajgattak)többször lassult a szívverése, nagyon erősnek éreztem a fájásokat úgy éreztem nem bírom és még csak 4 centi voltam, szívtam a gázt, mint az őrült, néha úgy éreztem mindjárt elalszom, 8 óra után megint lassult a szívhang, császár, kivették felsírt, viszont leálltak az életfunkciók 15-20 másodperc, újraélesztették, csak arra emlékszem, amikor visszahozták megmutatni, azt mondták, helyrehoztuk, megmentettük , ez később megviselt, hogy elveszthettem volna:cry:, de szerencsére minden rendben, viszont én is szeretnék légzésfigyelőt.

Csibb, örülök hogy javul Máté!

Puszi, jövök még

Bea, Maja

Kép
bea1978

2009.03.15 9:04-kor kor született Maja, :D 2950 gramm 48 cm, forradalmi gyerek, azt mondta anyukám barátja :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Katka, sajnálom. :( Ilyen nincs is. Csajoknál is volt mellgyulladásod? Aranyérre nem kaptál valami csodaszert?
Sajnos most nekem is lett egy pici a szülés után (pedig azt hittem, h megúsztam, de a varratszedésnél a dokinál rákérdeztem, és ő mondta, h igen, kicsit előjött, de ez hamar rendeződni fog - úgy legyen!)

Nemlajos, este nálunk is volt nyüglődés. Kitartást hozzá! Végül hogyan alakult az éjszaka?
Itt voltak egész délután apósék négyen (párom húgai is), sajnos nem csak 1-2 órát, hanem tényleg egész délután: fél3 és 8 között. Ezt mondjuk részben én rontottam el, mert a húgoknak mondtam, hogy persze, jöhetnek korábban, mint az apjuk. És OK, hogy jól vagyok, de nagyon elfáradtam... Kimaradt a délutáni pihenés...
És Kata végigaludta az egészet, pedig rengeteget "nyúztuk": itt volt velünk végig a nappaliban, mindenki megcsodálta, megdédelgette, de meg sem rezzent. Evett3-kor, aztán rögtön elaludt, aztán 5kor, megint rögtön elaludt, aztán ébresztettük fél8-kor (fürcsi), és ébren maradt éjjel 1-ig. 5 és fél órán keresztül... És azóta megint alszik, lassan 6 órája. Úgy tünik, ő ilyen szélsőséges csaj: vagy rengeteget alszik, vagy sokat van ébren - cicim meg szétrobban, fejnem kell...

Gabka, már többször mondtam, de sok-sok drukk, hogy rendben legyél. Sajnálom a depis hangulatot!

Gyöngyi, ez a tejkő nem lehetett semmi... És ez a szopi kezdetekor volt, vagy már később?

Vica, tényleg nem semmi a fül-orr-gégészeti mizéria a sok várakozással... De annak örülök, h Panna füle javult.

Pelenka. Azt hiszem a lényeg elhangzott: minden babánál más jön be, és nem biztos, hogy végig ugyanaz a márka lesz a befutó... Én pl. nem vagyok egy Pampers rajongó (kiba drágának tartom), de Samunál 1 éves kora körül csak ez a márka bírta az éjszakai ivással járó óriási pisimennyiséget. Elképesztő súlyú pelenkákat szedtem le róla reggelente, és nem folyt ki belőle semmi.

Katalány végre ébredezik, mennem kell!

erpé

Bea, közben írtál te is.
Örülök, hogy otthon vagy, a császár után sajnos jobban elhúzódik a lábadozás, érthető, hogy nem a gép előtt üldögélsz.
Mégegyszer nagyon gratulálok a kislányodhoz! Megállt bennem az ütő, hogy újra kellett éleszteni, elhiszem, hogy ez nagyon megviselt... Szorítok, hogy innentől minden rendben menjen, biztosan így is lesz!
erpé

Sziasztok!
Minden szabadidőnket lakáskutatással töltjük. Képzeljétek tegnap 2 olyat találtunk abban a házban ami nagyon tetszik, ami megfizethető lenne, felújított, és kihagyjuk az ingatlanost is. 12. ker-ben nem túl messze a Normafától. Ma nézzük meg őket. Kata végül hordozóban, nem kenguruban (Katka), mert nem vitt rá a lélek, pedig ez tényleg újszülötteknek van, fekvő. Lakások hátránya anyóséktól kb. 50-100 m-re van. Ezt emésztem még. Szval nem sok időm van visszaolvasni, stb….
Katka remélem ma már jobban vagy, és a másik ciciben is meglettek a csomók. Drukkolok! Petihez, csak megjön az étvágyat a cicidre! Kosárovi milyen volt? Bírtad élvezni?
Csibb nagyon jól kezelitek tényleg a dolgokat, Fanni nagyon okos és kedves lány. Remélem már nincs sok hátra ebből az egészből, aztán asszem lesz ott kényeztetés rendesen….
Nemlajos remélem ti is jobban alszotok már. Infacol nálunk is bekészítve, hátha….. remélem beválik nektek is.
Rszg kitartás. Nekem Kata éjjel 2. felében nem akar az ágyában aludni, és kelt Botit. Próbálkozok én is.
Mi is cumizunk ha nyugtalanabb Kata, én örülök neki, hogy van vmi, ami cicin kívül megnyugtatja… bár sírni továbbra sem sír, max pöfög, röfög, nyüszög, olyan mint egy mérges sündisznó. Amúgy nekem álmában is szinte mindig van vmi hangja.
Na ébrednek, mennem kell, bocsi…

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Pulcsi Nekünk van légzésfigyelőnk, és még nem riasztott be. Nem tudom Neked milyen van, a miénk, ha bekapcsolom és jelez, akkor villog. Tehát látom, ha működik. Ha nem villog, akkor van baj. Nekünk AngelCare AC 401-esünk van.
Éjszaka én is felveszem Mátét már az első nyöszörgésekre (persze ha kajaidő van), mert akkor legalább nem ébred fel teljesen, és könnyebb visszaaltatni.
Máté is szokott fél órát is csuklani egyhuzamban :(

Egyébként az éjszakánk nagyon jó volt. Tegnap este szegénykémnek nagyon görcsölt a pocija. Rajtam pihent/aludt 18.30-tól egészen 23.10-ig. :shock: Aztán szopizott, böfizett elaludt és betettem a kiságyba. Ott aludt 02.19-ig aztán aludt 05.07-ig és utána 08.10-ig. És most megint a kiságyában alszik! Hurrá!

Erpé Igen, az volt a baj, hogy elaludt rajtam és nem tudtam úgy letenni, hogy max. 5 perc után ne sírt volna. Remélem ez most mától megszűnt :)

Katka Ne legyél elkeseredve, ki fogod tudni masszírozni ezt is. És hamarosan beáll a tejci és akkor nem lesz gyulladás! Kitartás!!!
És nekem is van aranyerem. Sose volt :cry:

Tehuti Milyen babazenét hallgat Szonja? Ezen én is gondolkodtam. Jó lenne nekünk is. Tegnap a telefonomról játszottam egy zenét Máténak, tök megnyugtatta.

Nemlajos Tényleg cserélj pelust. Nekünk a Pampers vált be. Kaptunk Géza egyik pelenka-nagykeres haverjától 50 db-ot ingyen, meg mondta, ha elfogy szóljunk, de nekünk abból folyt ki minden :(
Most olvastam tovább...akkor ugyanúgy jártam tegnap, mint Te. Egyébként én észrevettem, hogy Máténál 17.30 körül kezdődik a hasfájás. Nálatok meg akkor este 6-kor. Ki kell húzni.

Gabka Tarts ki, már nincs sok vissza! Utána meg majd a hormonok miatt fogsz sírni :) Aranyos lehetett Levi. Ezért mondják, ha hisztizik a gyerek, hisztizz Te is, akkor majd abbahagyja :)

Csibb Mi is drukkolunk Máténak, hogy mielöbb hazavihessétek!

Bea Kérdezd meg a védőnődet, mert pl. nálunk úgy van, hogy amelyik babával gond volt (mint pl. Máté) azoknak jár, és adnak fél évre. Hátha nálatok is van ilyen

Kukli Jó, hogy találtatok lakást. Az anyóst meg el kell viselni. :)

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Kukli, izgalmas lehet a lakáskeresés, és nagyon biztató, hogy jó árban láttatok tuti lakásokat. Majd mesélj, hogy mi lett a megtekintés eredménye. Egyébként nagyobbat akartok, vagy "csak" kevésbé belvárost? Az hogy anyósék közelebb vannak még jól is jöhet :)

Rszg, így már értem és már rémlik is, hogy miért volt fontos a kiságyas altatás. Örülök, hogy Máté ilyen jó baba, és úgy tünik, vette a lapot :)

Megyek ajándékot nézni barátnőmnek. Ma délután jönnek babanézőbe, szülinapja van. És elviszik Samut házibuliba (gyerekfarsang).

erpé

Most érkezett a hír, éjjel 2.20-kor megszületett Eszter baba 3900 grammal és 56 cm-rel. Gyöngyinek gratulálunk! Mindketten jól vannak! Kép

Kép

Kép
rszg

Gabka Te leszel a következő! Érzem Kép

És akkor a táblák:

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Na végre!!!!! Gratula Gyöngyiéknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rszg, vmi brendonos zenénk van, meg a rossmannban is vettem vmi altató cd-t. De sztem mindegy nekik, csak szóljon vmi. :)

Ti mikor kezditek a levegőztetést????? Nekünk azt mondta a doki, h most hétvégén már lehet.

Katka, nekem is fáj a bal cickóm. Olyan mintha megütöttem volna. Hiába fejem....feszülni nem feszül csak fáj.

Elektromos mellszívóról van vkinek infója? Kéne venni, mert a kézitől leszakad a kezem.... :cry:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti Elektromos mellszívó ügyben nem tudok nyilatkozni.
A levegőztetésről annyit, hogy mi 8 naposan hoztuk haza Mátét, tehát akkor már kint volt, másnap itthon kitettem az erkélyre, és utána következő nap már kint voltunk 40 percet, és fokozatosan emeltem. Most már 2 órát sétálunk egy nap. Ha az idő engedi.

Kép

Kép
rszg

Gratula Gyöngyinek!Szép méretes baba! :wink:

Velem semmi...

Kép
Kép
zazzy

Gyöngyinek hatalmas gratula a nem is kicsi csöppséghez!!!

Tehuti: mi két hetesen kezdjük a levegőztetést, ezt mondta a doki!

Pelenka: nálunk anno Zsónál a libero vált be, most azonban nem igazán vagyok vele megelégedve, mert nagyon soxor kifolyik belőle a pisi. a pampers termékmintát elhasználtam és az jó volt!

Zazzy. már neked sincs sok hátra!!!!!!!!!!!!!!! :D

Gabka: háááát mit mondjak?! kitartás! hipphopp a kezedben lesz :D

Kukli: ebben a gazdasági helyzetben biztos nagyon jó áron tudtok majd lakást találni! :D

Appa végre hazajött, volt is tegnap sírás :D!! éjszaka pedig pöttömkénk a 9 órás etetés után csak fél 2-kor kelt, utána 6-kor. csúúúúúúúúúúúúúúúúcs éccakánk volt!!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

az elektromos mellszívóról én sem tudok nyilatkozni ...

Szép napot!
Vica
wicca

Hatalmas gratula Gyöngyiéknek! Sok tejcit, és egészséget Eszterhez! :) :) :)
De kíváncsi vagyok mi történt!!!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Gyöngyi: GRATULÁLOK ESZTERBABÁHOZ!!!! SOK FINOM TEJCSIT ÉS BOLDOG EGYÜTT TÖLTÖTT NAPOKAT KÍVÁNOK!!!

Csibb: de jó, hogy ilyen gyönyörű ügyes kispasid van!! :D :D :D nemsokára itthon lesztek!! és hamar begyógyul a pici sebe is!

bocsi hogy nem tudok mindenkire reagálni, de páromat elküldték a munkahelyéről... elért oda is a gazdasági válság megint :x és most fogalmunk sincs mi a fene lesz... de kedvenc mondásom hajtogatom : olyan még sosem volt hogy sehogy sem lett volna...

látom ez a szülés sokunknál aranyeres szülés volt... remélhetőleg mindenkinek visszahúzódik... tényleg el is múlhat ez teljesen vagy most már folyton ott fog fityegni? :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Gyöngyinek nagy gratula Eszterhez!

Csibb, kitartás, biztos nemsokára hazajöhettek!

Bea, neked is gratula, és most már minden ok lesz!
újraélesztés :(
a szülésed nagyon hasonlit az én elsőmhöz, és hát a nagylányom is szintén forradalmár. remélem a tiédből is akkora csibész lesz, mint az enyémből :)

Erpé listáját kiegésziteném: ami a rántott levesben, és a tejserkentő teákban is van, és gondot okozhat, az a kömény. a fitolacban azt hiszem nincs.
amit viszont lehet enni, azok a malátás dolgok, ovomaltine italpor (olyasmi mint a kakaó), segiti a tejtermelést. illetve én sörben sütöttem malac-combot, az is mehet!

szülés: doki és szülésznő szuperek voltak, de talán túlzottan is erőltették a hüvelyi szülést. én akartam, megkaptam, de azért sz* dolog jó óra hosszat császárért könyörögni... végül a lányom is jelzett, szive nem volt okés, aztán kiderült hogy nagyon bele is kakilt a vizbe az oxytocintól, jó döntés volt végre kivenni.
végül is irok a kórházról is, ugyanaz stimmel amit Anna irt. nagylyukú cumiból etetik a babákat, ettől akkor sem szivesen térnek el, ha magad viszel másik cumisüveget, mert akkor ugye több ideig tart a baba etetése. akinek gondja van, annak nagyon megérheti csecsemősnővért fogadni, mert akkor a fenekét is kinyalják szinte szó szerint, egyébként meg.... a szobatársam fogadott, onnan tudom. amit én kérdeztem abban már nem segitett a hölgy, nyilván tarifán túli lett volna.... szóval amikor csak lehet, nem szabad a csecsemősöknél hagyni a kicsit! kivéve ha nagyon kimerült vagy.

az ágyak mindenhol magasak lányok, ez azért van hogy az orvosnak legyen kényelmes, aki vizsgál minket. de hogy akkor miért nem lehet állitani, hogy a nap 23,5 órájában nekünk kényelmes legyen.... mindegy.

kaja elég gáz, muszáj hogy hozzon a család. császár után csak pépes van, amig nincs "eredmény" a wc-n... tejbegriz, krumplipüré, kefir, fúúúúúúúúúúúúúúj. na és persze utolsó nap, mikor hazajössz, semmi!!!!! max reggeli, ha utána találod ki hogy lelépnél....

légzésfigyelő: angelcare van nekünk, már Linda óta, szerintem szuper. fontos hogy vizszintben legyen a kiságy, és ne legyen pl zenélő-forgó feltéve, mert az zavarja!
mellszivó: medela elektromos van nekem, szeretem. a kórházban kellett is bedurranáskor, azóta nem :)

Katka drukk hogy ne legyen több mellgyuszi!

szülésinditó tippem: reggel házasélet, utána nagy séta (sok km), bevásárlás, homeós bogyók, fahéjas-szegfűszeges gyümitea. nekem ezek váltak be, estére elindult a szülés. (más kérdés hogy nagyon kifáradtam másnapra...)

Kép
Kép
mamacsibe

Adryn Ez nagyon nem jó! Remélem azért hamar találtok másik állást! Drukkolok!

Eszti baba
Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg: köszi :) én is remélem..
helyes Esztibaba :)

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Gyöngyi, itt is gratulálok Eszter babához! Jó egészséget és sok boldogságot! Gyönyörűszép lányod van!

Adryn, sajnálom, hogy ez történt a párod munkahelyével... Pároméknál is gázok vannak, az elmúlt 2 hónapban nagyon sok embert elküldtek. Az osztályán dolgozó 5-6 emberől csak ő maradt. Ja, és ebben a hónapban megkapta a fizetése negyedét... Király... Jobbkor nem is lehetett volna.

Mamacsibe, köszi a szüléstörténetet, elhiszem, h elfáradtál... Császár után hogy érzed magadat? Sebed OK?

Wicca, örülök, h apa végre otthon, és hogy jól telt az éjszaka!

erpé

sikerült visszaolvasni, volt egy kis időm, demindjárt szopiidő 8)
Köszi a gratukat,
Nemlajos az én lányom pont úgy alszik, ahogy a te fiad, szép pár lennének :lol: :lol:

Amúgy én is gratulálok minden babához, babafotóhoz, nagyon tündérek, gratula Gyöngyi, Eszti nagyon szép

Rszg,
rákérdezek Hétfőn, mert néha nagyon gyorsan veszi a levegőt, lehet, megijedek néha, amiatt amin keresztül mentünk

. a védőnőm csak Hétfőn jön ki, lett volna első nap egy kis szükség rá, de kijött egy Dadaismerősünk, anyukám barátnője, de nagyon régi ismerős., szóval a peluzás, köldökápolás, meg a fürdés jól ment, ez nekem még új, szopi az megy :lol:

Mamacsibe, a te lányod is forradalmár? :)

Adryn, jó ez a rapper fotó a kiskrapekról :P

Erpé köszi :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Javul a cicim! :P Szopival nem sokat haladunk. Reggel evett a Peti ciciből, de most az előbb megint 20 per után csak sírás volt. :(

Délelőtt voltunk családilag görizni és biciklizni (ezt csak a gyerekek). Petit babakocsiba toltuk görivel, ő meg durmolt egy nagyot. Tök jö volt.

Bea: Ezek szerint rendesen megjártad a poklot a szüléssel. Nagyon sajnálom. Én is borzasztóan megijedtem volna. Szerenecse, hogy Maja ilyen jól állta a sarat. Lehet tudni mi történt? De ugye most már teljesen egészséges? ha van erőd és időd, akkor kérünk még képeket!

Gyöngyi: Gratulálok Eszter babához! Sok-sok tejcsit és egészséget kívánok!

Csibb: Örülök az újabb jó híreknek! Elhiszem, hogy már nagyon vágysz rá, hogy túl legyetek rajta és végre együtt legyen a család. Még egy kis kitartás és így lesz! ;)

Adryn: Munkahelyet nagyon sajnálom. Elég stresszes lehet ez, de legutóbb is olyan ügyesen megoldotta a helyzetet Nicoapu. Gazdasági válság senkit nem kímél.... :(

Kukli: [b] Én még nem hallottam fekvő kengurúról. :oops: Az milyen? Visszintesen fekszik benn a baba? :roll:
Lakás projekt izgalmasan hangzik. Most jól lent vannak az igatlanárak, most érdemes várásolni, ha van miből! Hajrá! :D

Wicca: örülök, hogy apa végre otthon van. Fekvőgipsz vagy járógipsz? és legalább bocsánatot kértek tőle??? :evil: Teljes felgyógyulás mennyi idő?[/b]

Katka

katka22

Bea:
Maja tiszteletére a horoszkópja (elmúlt napokban ez volt a divat ;) )

Születési jegy: Halak

A Halak jegyű ember kivételesen érzékeny. Megérzi mások hangulatát, és a ki nem mondott érzelmekre is reagál. Hazudni felesleges neki, tudja, mikor mond igazat valaki, és mikor hazudik. Intuíciója is kiváló, könnyen ráérez a bekövetkező eseményekre. Nem bírja elviselni mások fájdalmát, ilyenkor mindig megpróbál segíteni, akkor is, ha a másik ember belegebed. Vele kapcsolatban lehet mondani: "a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve". Soha nem akarna ártani, mégis, túlzott segítőkészségével gyakran okoz galibát. Ennek a hatalmas beleérző képességnek a hátránya, hogy időnként túltelítődik, ilyenkor szüksége van a bezárkózásra, egyedüllétre. Ha ezt nem tudja magának megteremteni, megbetegszik, és akár kórházba is vonul, ahol megélheti a számára szükséges magányt és elszigetelődést. De előfordulhat, hogy magányát hamis természetével vívja ki, ilyenkor a Halak börtönbe vonul. Segítő szándéka következtében főleg szociális területen helyezkedik el, legyen az szociális gondozó, vagy épp ápolónő. Nincs még egy jegy, amely olyan gondosan ápolna, mosdatna betegeket, mint a Halak. Segítő állásban különben sem kell felelősséget vállalnia önmagáért, ez amúgy is nagyon távol áll tőle. Fő uralkodója, a Neptunusz azonban nem csak beleérző képességéről, hanem hamisságáról híres, ezért a Halak jegyű emberre jellemző lehet a hamisság is. Ha megbántva érzik magát, hajlamos alattomosan hátba támadni a másik embert, alaposan meglepve azt ezzel a lépésével. Anyagi és szerelmi területen is jellemző lehet a hamiskodás, a titkolózás. Ritka a Halak közt a hűséges ember, könnyen belemegy egy titkos kapcsolatba. Ez történhet úgy, hogy ő csalják meg párját, de úgy is, hogy olyan partnert találnak, aki vele csalja meg kedvesét, de történhet olyan módon is, hogy valamely társadalmi vagy egyéb okból nem vállalhatja fel a partnert. A realitásokhoz nem sok köze van a Halaknak, hajlamos elmenni a világ mellett, és elmélyülni fátyolos álomvilágába. Képes arra, hogy csak testileg legyen jelen valahol, miközben lelke egy ködös szellemi síkon lebeg, ez sokszor megnehezíti életét. Az iskolában jellemzően nem figyel, hiszen az álomvilág nem ott van, emiatt konfliktusai lehetnek tanáraival. Hangulata meglehetősen szélsőséges, egyszer lelkes és vidám, másszor depressziós, legszívesebben öngyilkos lenne. Könnyen befolyásolható, de csak a nála erősebb akaratú emberek által. Nehezen nyílik meg az emberek előtt, így nehéz kiismerni, megtudni, valójában mit is akar. Sokszor önmagával sincs tisztában. Könnyen beleeshet a meg nem értett ember szerepébe, ami tovább növeli depresszióba hajló hangulatát. Ilyenkor előfordul, hogy függőséget alakít ki, dohányzik, iszik, vagy drogot kezd el fogyasztani. Ebből aztán nehéz kirángatni. Tipikus szenvedő, az élet ad is számára elég megpróbáltatást, és ha nem tud valamelyikkel megbirkózni, elkezd szenvedni, sírni. A Neptunusz éteri magasságokba emeli, nem sok köze van a világhoz, ugyanakkor sűrű homályba is burkolja jellemét. Jó érzéke van a zenéhez, tánchoz, sok Halakból lesz énekes, zenész vagy épp táncos. Szeret is énekelni, táncolni, hiszen ilyenkor eltűnik a világ, és csak a zene cseppet sem racionális élménye létezik. Érzékenysége miatt könnyen válik vegetáriánussá, mivel sajnálja az állatokat, és nem szeretné, ha miatta akár csak egy is elpusztulna. Ugyanilyen elgondolásból nem szeret szőrmebundát hordani.

Aszcendens: Ikrek

Az Ikrek aszcendensű ember túl éber és aktív, állandó mozgásigénye van. Szüksége van kirándulásra, szabad levegőre, vagy más mozgás lehetőségére, például táncra. Egyszerre több dologgal foglalkozik, de érdeklődését hamar elveszíti. Érdeklődő, és könnyen barátkozik, de barátságai többnyire felületesek. Kinézetére nem fordít túl nagy gondot, általában felveszi, ami a keze ügyébe kerül. Azt sem igazítja el, áll rajta a ruházat, ahogy áll. Alacsony, vékony termetű, mely hosszú lábakkal és karokkal párosul. Haja vékony, szeme értelmes és huncut, nem tudja sokáig egy pontra irányítani. Orra többnyire hajlott sasorr. Sötét haja, ugyanakkor világos szeme van. A nőnek kis melle van, nem túl nőies, sokkal inkább fiús kinézetű. Álla fejlett, közepén Merkúr-gödör található. Fülei elállóak. Kulcscsontjai kiállnak, mintegy sótartót alkotva. Barna bőre van, legalábbis nehezen ég le a napon. Az Ikrek aszcendensre szokták mondani, hogy a szeme sem áll jól, olyan, mintha mindig valami ravaszságon törné a fejét.

Bolygók a jegyekben

Hold a Skorpió jegyben

Érzelmileg túlfűtött, a legkisebb provokációra is túlzott hevességgel válaszolhat. Emellett jelentős fizikai energiát is mutat ez a jegyhelyzet, ami eltökéltséget és ösztönös célratörést mutat. Hajlamos lehet az erőszakosságra, féltékenységre. Hangulata sokszor mutat gyűlölködést, viszont képes mélyen érezni bárki iránt. Érzelmei erősek és szenvedélyesek. Rendkívül erős megérzései vannak, mindent megérez a másikkal kapcsolatban. Ő viszont nem enged betekintést gondolataiba, érzéseibe. Nagyon szeretetéhes, minden eszközzel igyekszik magához láncolni szeretteit. Nagyon féltékeny természetű, családtagjait teljesen ki akarja sajátítani. Meg kell értetni vele, hogy a szeretet nem múlik el attól, hogy nem csüngenek egymáson folyamatosan. Érdeklik a rejtélyes dolgok, az okkult tudományok és a sötétebb dolgok is, mint például a betegségek és a halál. Titkolózni nem érdemes vele szemben, mert megérzi, és addig kutakodik, míg rá nem lel az igazságra. Férfi esetén kedveli a spirituális beállítottságú, esetleg a szúrósabb beszédmódú nőket.

Merkúr a Halak jegyben

Kedves, megértő és együttérző, ám gondolkodása csapongó. Nagyon nehézkesen tanul, figyelme is gyakran elterelődik fantáziája világába. Tanulni inkább csak képekben tud, racionális levezetésekből kevésbé. Ha képzeletét felhasználja tanulásában, gyorsan el tudja sajátítani, amit kell. Fontos számára az is, milyen kapcsolatot tud teremteni osztálytársaival és tanáraival. Egy barátságos környezet is hatékony tanulást tud biztosítani. Gyakran hanyag és feledékeny, ami problémákhoz vezet, és ezekkel nehezen birkózik meg. Hajlamos arra, hogy a könnyebb megoldásokat válassza, néha az alattomosság is előfordul. Gyakran szenved önbizalomhiányban, bátortalanul és nehezen hoz döntéseket. Bármikor képes félretenni a komolyságot, és gyermekded módon, néha talán gügyögve kifejezni magát.

Vénusz a Kos jegyben

Rendkívül szenvedélyes ember, aki nyíltan kimutatja érzelmeit. Nem szereti a passzív partnert, ennek hangot is ad. Érzelmei időnként fellángolnak, majd egy időre kihunynak. Kapcsolataiban kihívóan viselkedik. Másokkal küzdeni érdekesebb, mint a barátság, esetleg úgy szerez barátokat, hogy közben tönkretesz barátságokat. Vidám és energikus, vállalkozó kedvű és hajlamos a kockázatokra, ami veszteségeket okozhat. A pénz gyakran kifolyik a kezei közül. Szerelmét viharosan éli meg, minden kapcsolat kezdete új kihívást jelent számára. Szépérzéke erős, de nem képes kitartóan élvezni a művészeteket. Szereti, ha mindig történik körülötte valami, lételeme a mozgás. Étkezésére jellemző, hogy maga akarja kiválasztani azt, ami ízlik neki. Ugyanakkor hatalmi játékba keveredik ezáltal családtagjaival, ha az asztalra helyezett étel helyett a hűtőből vesz elő valamit.

Mars a Halak jegyben

Érzelmes és érzékeny ember. Érzékeli a mások hangulatát, átérzi mások fájdalmát. Bármit tesz, azonnal tudja, milyen érzelmet váltott ki a másikból. Saját akaratát nehezen érvényesíti, annyira hagyja magát befolyásolni a környezete hangulatától. Gyakran kifejleszti a hízelkedést magában, hiszen tudja, azzal sok mindent elérhet. Ha dühét ki is adja, feltétlenül tudnia kell, hogy környezete elviseli azt. Hajlamos elbizonytalanodni, és struccpolitikát folytatni, stresszes időkben akár alkoholhoz, drogokhoz is nyúl. Gazdag képzelőereje kamatoztatható a művészetekben, irodalomban. Érzéki és szenvedélyes szerető. Előfordulnak olyan időszakai is, mikor hosszú ideig megvan szex nélkül.

Katka

katka22

Gratula Gyöngyinek!!! :lol: :lol: :lol:
Csak kijött az a gyerek :wink:

Mi megint nem aludtunk, 6-tól 11-ig, aztán 2-től 5-ig volt fenn Döme, volt sírás, hasgörcs, meg minden...

És kezdődnek a konfliktusok, a férjem az anyjára hallgat (meg még ki mindenkire), és állítja, hogy elkényeztettem a gyereket, azért nem marad meg az ágyban, mert mindig felkapdostam (pedig ez sem igaz, most is sírt kétszer 3-4 percet, de mivel látom, hogy ez amolyan jajmiérttettélle-sírás, ezért picit hagyom, többnyire bealszik).

Egyszerűen nem tudom már sokáig hallgatni a sírását, és utánaolvastam, és mégsem ezt az irányt akarom követni, én nem akarom, hogy az újszülött gyerekem rendet tanuljon, és nem akarom, hogy azt higgye, senki nem segít rajta... Szóval én bizony ezentúl is felkapdosom, ha keservesen sír... a Zuram meg... életem végéig a fejemhez fogja vágni, hogy én kényeztettem el

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: sztem a babák most még azért sírnak mert valami bajuk van nem azért mert hisztiznek. ilyenkor még túl picik ahhoz sztem. én is felkapkodom ha sír. és senkinek semmi köze hozzá. főleg nem anyósnak. te vagy az anyja te ismered a legjobban a fiad.

KépKép
KépKép
adryn

hja, és reagálnék kukli lakáskeresésére, Bea szülésére, stb, csak most itt vannak nővéremék (igaz, kézimeccset néznek :shock: ), és hát kontroll c-re volt időm...
Majd talán este, ha ki nem dőlök :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

3 hós korig állítólag nem lehet elkényeztetni, biztos az én szívem is megszakadna sírni hagyni, tényleg olyan picik még!Hajrá Nemlajos! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: