A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

nicko: Természetesen nincs ötletem. :(
Amíg nem jött tegnap ez a hasonalvásban ujjszopás, képtelen voltam kiságyba szoktatni a "könyv szerint". Mert megpróbáltam lerakni, simogatni. Ha sír, akkor kivenni, megnyugtatni, visszatenni, de én bizony 2 óra múlva feladtam... Mivel a megnyugtatása is vagy negyed órákba telt és letéve újra üvöltött.
Szóval én megelégszem már a sorrend tartásával is, legalább valószínűsíthető, hogy mi a gond.
De ha álmos akkor tutira ásít egyet kettőt és ölben tartva fúrja bele a testembe a fejét (mintha oda akarna elbújni). Én ilyenkor azt hittem, hogy cicit keres.
Úgyhogy nehogy azt hidd, hogy minden megy nekem is a könyvből, de nekem megért 2400 Ft-ot ennyi is... :)

ladmon

amy: most láttam csak a hsz-t. Nem biza! Van, hogy csak fél órát alszik, akkor azért húzom az időt, hogy 2,5 óránál kevesebb azért csak ne teljen már el két etetés között (ahhoz azért már nagyok vagyunk... 8) ), de ha ráhúz a 3 órára, akkor hagyom... Van, hogy 4 óra múlva eszik (nade akkor bele is akar fulladni a drága!! :lol: ) Én mindig azt mondom, hogy kér az, ha éhes!! Pár óra kihagyástól még nem halt éhen csecsemő! :)

ladmon

Ladmon: a sorrendet mi is tartjuk, az sztem is nagyon jó! Csak az időtartammal van gond, mármint, hogy akkor most tartsuk a 3 órát, vagy sem, mert ugye a "könyv szerint" kelteni kell nap közben....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jaj, attól én sem félek, hogy éhen hal... :lol: :lol: :lol:
Csak azt nem tudom, hogy jó-e, ha napközben ennyit alszik egyben... mint most is, már több, mint 3 órája.... Bezzeg éjszaka.... :evil: :evil: :evil:
De azt vettem észre, hogy azért, mert napközben ébresztem még nincs garancia, hogy éjszaka tuti aludni fog... :cry: :cry: :cry:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Mindenkinek köszönöm a bíztatást lányok.
Egész szép éjszakánk volt.
Este 8kor fürcsi, utána kaja, utána kis játék, majd elaludt az ágyában! :) ennek nagyon örültem, persze ott ültem a kiságya mellett egy széken kb. 20 percig, mire teljesen elaludt, ez volt olyan 21:40 körül.
Hajnali fél 2kor én ébresztettem, h már enni kéne, meg a mellem is majd szétdurrant (illetve mocorgott már, tehát előbb-utóbb magától is felkelt volna). Evett, majd gond nélkül visszaaludt - cicin persze, bedugtam az ágyába majd
fél 6kor keltettem újra enni, utána persze játszani akart, fél 9 körül aludt el.
9-kor már magától ébredt a következő kajcsira, 11kor aludt el és most már keltenem kell, ha tartani akarom a "menetrendet"! Most kaja után megyünk sétálni, így azt várom, h nem lesz gond az alvással. Bárcsak ilyen szép lenne a du is :)
Kicsi nyűg volt csak, annyi amíg kikakilta, meg pukizta magát vörös arccal, de nem volt ma sírás (még:))
Ez az altatós módszer is csak akkor jó a suttogóban - meg minden más - ha éppen nincs hasfájás front :roll: - ezt esetleg bele lehetett volna írni a könybe :)
Ja természetesen elveimet félredobva nyugicumit igénybe vettem az altatáshoz! :oops:
Asszem megoldódni látszik a büfi téma is, anyukám javasolta, h kb. 10 perc után kapjam le a ciciről és akkor próbáljam megbüfiztetni, majd újra vissza és újra le. Eddig 2-ből kétszer bejött.
Szemét kamillázom, védőnőt várom.

Amy - a fél 2 és 4 körüli pirinyó ébredésekre a suttogó szerint a nyugicumi megoldás, amiről később állítólag egyszerűen le lehet szoktatni, épp tegnap olvastam. sztem nem éhes Vendi, csak megriad és kell neki vmi ami megnyugtatja. lehet h az ujjad is elég lenne neki pár percre, mit gondolsz? :oops:

Nekem is az a gondom, h nem tudom biztosan h felébresszem-e napközben, h tartsuk a 3 órás periódust, mert én is hiszem amit Ladmon állít, h úgyis felébred ha éhes! Mert most pl. aludna még, de a két etetés között már így is több lesz vmivel mint 3 óra, jó tudom nem percre pontosan kell, csak nagyjából tartani.... ezt is meg fogom kérdezni a védőnőtől, h milyen idős koráig, jó tartani a 3 órás periódusokat.... ha kapok vmi jó kis tanácsot, jelzem (jó lenne egy olyan javaslat, mint a pelusos elaltatós trükk :)

Na mindenkinek szép délutánt :)

KépKép
hugic

NILABALI HOL VAGY!!!!???? UGYE JÓL VAGYTOK???

KépKép
hugic

Amy: Én megkérdeztem a gyerekorvost, azt mondta, hogy etetés miatt ne keltsem fel Bencust, majd ő jelez ha üres a pocakja!

Zsufi: Nálunk is vannak hosszú körmök, de letöredezik magától, olyan mintha vágnám! :D

Nicko: Nektek is gratula az átalvós éjszakához! :lol:

Hugic: Én is a védőnőt várom! :D
zsu83

Hugic: igen, most én is arra hajlok, hogy ha ma éjszaka is ilyen sűrű kelések lesznek, akkor megpróbálom cici nélkül visszaaltatni... akár cumival is... majd látjuk.... Biztos, hogy nem éhes, ha napközben simán kibír 4 órát, akkor éjszak is....

Zsu: köszi! akkor nem fogok ezen parázni, nem keltem...
majd szól, ha éhes..... Remélem azért nem akar arra átszokni, hogy nappal alszik, éjszaka meg nem.... :shock: :?

Kép

Veronika:
Kép
amy81

na akkor a 2 nap jól elalvás után következett már egy kis meglepi, :cry: küzdünk a tartós alvással :cry: , ma meg jó,ha egyhuzamban alszik 1 órát, mindegy ez van. Biztos du visszatér a régi jó alvóka, reménykedem......
A napi ritmus kedvéért volt már, hogy felkeltettem, na meg is kaptam utána a magamét, azóta eszembe sem jut :lol:
Annyira nehéz tanácsot adni, hiszen minden kisbaba más és más, még a saját kis napjaik sem uolyanok!
Kint alszik az általam istenitet teraszon, de megint nyekereg, cumi kiesett, szívja rendesen,ha beadom neki, megint éhes lesz. Lassan a min. 2,5 óra várakozási idő letelik, adok neki cicit! :) talán attól megnyugszik majd.
Nicko gratula Nektek is!

Kép
kaandi

Hú, napirend :oops: mikor azt hiszem hogy már van olyanunk akkor tuti felborul. Nekünk 2-3 napos periódusok vannak, kipróbáljuk az összes lehetséges napirend-típust, volt háromórázós, igény szerinti, nemalvós, egész nap és egész éjjel alvós, ölben gunnyasztós, babakocsiban ringatózós, sírós, jókedvű, könnyebb, nehezebb,sorolhatnám...szívesen lehorgonyoznék már :roll: :)

Most úgy döntöttem összecsapom a fogaim és határozott leszek, kezembe veszem a fiúk bioritmusát és akármi van nap közben, este 7kor megy mind a kettő megy a kádba, utána kaja, kis bohóckodás és mire kezdődik a barátok addigra alvás :lol: nálunk a barátok közt lett valamiért egy lélektani határ, nem azért mert akkora fan vagyok, hanem az időpontja miatt. Azért döntöttem így, mert akármilyen a napunk, az este 7 és 9 óra közötti időszak elviselhetetlen, Zéti hisztis, Olit nem lehet letenni kézből, ennek akarok véget vetni. A kádat szereti mindkettő, ott fogjuk ezt átvészelni. :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Volt a védőnő, nagyon tetszett neki Bencus! :lol:
Megint volt a szájpadlásán fehér lepedék, na a védőnő megkapargatta neki kiskanállal, de szerencsére lejött, csak a tej tapadt oda neki! :)

Jaj lányok, én úgy félek a 2 hónapos oltásoktól! :cry: Azt mondta a védőnő, hogy aznap kell majd neki adni kúpot is este! És készüljek, hogy pár napig nyűgős lesz Bence! Apát is visszük magunkkal az oltásra! Szegény Bencusom! :cry:
zsu83

Zsu: pedig nektek még messze is vannak az oltások...
Mi keddhez egy hétre megyünk... már én is előre félek... nagyon fogom sajnálni a Cseppem... :cry: :cry: :cry:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsu ne félj az oltástól, a láz nem következik törvényszerűen utána, Zétinek totál semmi baja nem volt egyik után sem, se hőemelkedés, se nyűgi, ne aggódj Bencussal sem lesz másképp! :wink: Automatikusan adni kell a kúpot este az oltás után? Nekem akkor azt mondták 38,1-nél adjam, addig semmi tennivaló.
A lényeg hogy ne izgulj! :wink: Ha stresszelsz és számítasz a nyűgire akkor utol is ér, murphy gondoskodik róla :)

Láttatok már napsütésben hóesést? :shock: Hát itt pont ez történik :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Amikor azt írjátok, hogy játszotok a babával az konkrétan mit jelent? Mesét olvastok neki, vagy zenélő forgóztok, vagy?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Igen igen, nálunk is! Én először azt hittem, hogy valaki a virágszirmokat sepri az erkélyéről. (Mivel pont sétikálni voltunk.)

Mi is védőnőztünk: lemérték a cukorborsómat, meg oltásokat beszéltünk meg, meg szerinte nem lesz deformfejű Eszterlány attól, hogy egyelőre csak egy oldalon alszik és szerinte megfulladni sem fog! Éljen éljen éljen! Ma először alszunk majd a kiságyban este! Alig várom!!

Kangu:
szerintem te kérdezted, hogy ha nem iszok tejet, honnan lesz kálcium: ma jól megoldottam: szójaital kálciummal dúsítva. Na még egy ilyen undorítóságot! Brrr.. De drága férjem azt mondta, hogy ha már megvettem 500 ft/l, akkor igyam is meg... 8)

hugic:
nyugicumin ne szégyenkezz. Most már én is azt adnám neki, mert szerintem már nincs vér a hüvelykujjában, de neki már nem kell, kiköpködi. Komolyan rossz nézni, ahogyan szipákolja az ujját!!

Ja és mi rendszeresen körmöt vágunk, mert egyszer megkarmolta megint magát! Na nem a megvásárolt bébiollóval vágjuk ám! (Hanem venni kellett a késesnél vékony pengéjű bőrvágó ollót.)

Hát asszem ma velem van tele az oldal!
Dehát mit csináljak, amióta hason ujjatszipkázik, úgy ráérek! (Most megyek is járókát nézni a neten, hogy abba legyen így el, ne a kiságyában!)

ladmon

Kangu is rég járt itt, vajon mi van a bébikékkel náluk?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Amy: Mi ápr. 9.-én megyünk!

Zétivera, nekem ma azt mondta a védőnő, hogy az oltás napján mindenképpen adjuk neki egy kúpot este, utána csak ha lázas lesz! :(
Mi szoktunk mesélni, mondókázni, meg a játszószőnyegen jót mókázni! :lol: 8)
zsu83

Sziasztok.
Végigolvastalak titeket, látom az alvás mindenkinél központi kérdés.
Én mára hisztiztem be... :( Zéti egész héten alig alszik napközben, csak a kezemben hajlandó, ott is csak fél órákat. Ahogy leteszem, bőg.
A mai nap csúcs volt, másfél órát aludt a kiságyban... Semmit nem tudtam megcsinálni tőle, szétmegy a fejem, annyira fáj.
És így délutánra már alig van tejcsi.... :( :( Lehet, most bosszulja meg magát a nemevés.. és még mindig fáj a cicim nagyon.
A hátam beszakad a cipeléstől, ruhában 4850 grammot nyom Zéti....

Szóval bocsi lányok, de most bőgni tudnék.... és még mindig egyedül vagyok itthon, fogorvosnál vannak......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vagyok,csak elhavazva. Olvasni sem nagyon érek rá. Beteg a két bosszancs, a harmadik hasfájós. Próbáltatok már egyszerre 3 kisgyereket ölben ringatni? :roll: Most még a férjem is lebetegedett....Ja, és mintha én is érezném már a torkom-fejem, na de én nem vagyok férfiből, én nem terülhetek el elegánsan az ágyon,hogy most rosszul vagyok :evil:
Majd jelentkezem, ha egyenesbe jövünk, addig is jó babázást mindenkinek :wink:

Kép
kangu

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen ritkán jövök, de amíg Emese alszik, addig tudok tenni-venni:) A délutánok nekik is kicsit nyűgösek, de kb. óránként alszik a kis drága:) Este már volt olyan, hogy 8 órát végig aludt, este 8-tól reggel 4-ig:)
Köldökcsonkunk még megvan, de már alig tartja valami. Jövőhéttől pedig elvileg mehetünk sétálni is, hétfőn ezt mondta a gyerekorvos és a védőnő.
Bejelentkeztünk csípőszűrésre is és koponya és hasi UH-ra is. Nekünk az oltás május 6-án lesz. Azt nem is tudtam, hogy utána kúpot kell adni, de majd biztosan mondani fogja nekünk is a gyerekorvos.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem olyan fura, hogy már nincs pocakom és itt ez az édes kis leányka:) Valahogy hiányzik a pocak, az orvossal való konzultáció, de ez biztos azért van, mert első gyermek és mert tényleg pozitívak az élményeim, emlékeim a szülésről, orvosról stb.:)

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

bocsi a 3-as lemaradt, szóval 3-4 óránként alszik a kis drága

megpróbálok képet csatolni:)
Kép Ráncoljuk a homlokunk

Kép
Kép
andabella

kicsit szét vagyok csúszva, szval 3-4 órákat végigalszik Mesike:) 8)

Kép
Kép
andabella

Sziasztok!

Alvásválság nálunk is... :( Tegnapi nehézségek után majdnem annyira rossz volt a mai nap is. :cry: Az oka alapvetően az volt, hogy el kellett mennünk csipővizsgálatra (szerencsére minden rendben), aminek időpontja pont Marcus nagy alvásával egy időre esett. Amire pedig hazaértünk, már teljesen túl volt szegény Fiam pörögve és sehogy sem tudott elaludni a lakásban. (Még velem sem... :( ) Úgyhogy -lévén, hogy délelőtt is csak babakocsiban aludt el-, megint becsaptam a kocsiba, lerohantam vele és jártunk pár kört... Legalább ott aludt picit. (És talán rólam is megy majd le idővel pár kiló a napi 10 kilóméteremmel... :) ) Egyébként ma csak karomban volt hajlandó Ő is meglenni, úgyhogy én is kipróbáltam az evést fél kézzel. :) De igen jól felismerem már az: "unatkozom Anya, vegyél fel" sírást. :lol:

Stelly: Köszi az ötleteket, az a baj, hogy nálunk az álombamerülés is egy hosszabb időt szokott igénybe venni, és így kicsit könnyen összecsúsznak a dolgok... De dolgozunk rajta...

Ladmon: Vicces, hogy Ezstike most találta meg az ujját. :) Marci most felejtette el a cumit, és találta meg az én ujjamat. Egyedül így lehet megnyugtatni, kicsit félek, mi lesz így velem... :?

Vasárnap én is megyek 6 hetes kontollra... Apa már tervezi a vasárnap estét... :D :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Amy, ne kezdd te is a "milyen anya az ilyen"-t, irgumburgum!!! Szuper anyu vagy!!! :) amúgy én nem ébresztem napközben sem, csak ha már öt órája evett utoljára (ilyen kb kétszer volt, egyébként négy-négy és fél óra után felkel legkésőbb magától). Illetve ha menni kell valahova, akkor persze keltem etetni, hogy ne útközben jusson eszébe, hogy éhes.
Szerintem a három óránként sűrűn van, magától inkább négyóránként kér Adrim. Csak meg kéne vennem ezt a fránya Suttogót, hogy tudjam, miről beszéltek :)
Ja és nálunk az éjszakai alvás hossza abszolút független attól, hogy napközben mennyit aludt. Ha szépen alszik sokat napközben, akkor se ébred többet éjjel.

Zsufi, egy hete 4,5 kg volt, szóval nem hinném, hogy már elérte az ötöt :D őszintén szólva már jóideje nem mértem, hogy mennyit eszik, ha nem felejtem, holnap mérek egyet.

Körömvágás: álmában csináltam, ha ébren van, mission impossible.

Nicko, jajdejó, gratulálok az éjszakához! :D legközelebb azért szundizz te is :wink:

Ladmon, amiatt aggódsz, hogy arccal lefelé nem kap levegőt? Csak mert kap. Nem tudom, hogyan, de tutira kap, Adri rajtam szokott arccal lefele a mellembe fúródva aludni, és szuszog :D

ZVera, játék a babával nálunk: beszélgetek vele, vagy mondókát mondok neki, körforgót nézegeti, vagy egy játékállatkával csacsog (vagy a függönnyel........), vagy csak nézelődünk a lakásban.

Emese is nagyon helyes kisbaba :)

Andus, Julcsi, kitartás, vacak napok után muszáj jóknak jönni!!!

KépKép

KépKép
stelly

Húú majd egy heti adagot nemtudok visszaolvasni.az utolsó oldalba is csak bele-bele olvastam.
Alvás a téma hááát igaz még nagyon az elején vagyunk de még mindig jókat alszik Muki!!9:30 tól 2-3 ig majd 6-7 ig. Teljesen elvagyok olvadva olyan ügyes!!Koppp-koooopp!!

Köszönöm a hiányolást!most nagyon jól esett és jókor jött mert elgondolkoztam,hogy talán nem is szívesen veszitek a hsz mat
:oops: jelenlétemet a fórumban.sajnos nem tudok sűrűn jönni,most is betegek voltunk mindannyian még Muki is!!Annyira kétségbe voltam esve(lelkileg kivagyok még most is) ,hogy mi lesz vele mert olyan kicsi....De hála semmi baj sem lett!!Olyan okos a női szervezet... sokat szoptattam és sok ellenanyagot kapott .
Sajnos a 4 gyerek ,és a háztartás mellett tényleg nincs sok időm jönni..SEMMI segítségem nincs sem anyós,sem anya,sem barátnő....
Írjátok meg ,hogy így is maradhatok -e!

Kép
zümis

Zümis ne hülyülj már! Egy csapat vagyunk, és ebbe mindenki beletartozik!!!!!!!

Lányok, Zéti 2 hetesen és 2 naposan 4740 gramm... nem sok ez egy kicsit? :shock:

Szegénykémet úgy sajnáltam már este, annyira fáradt volt, hogy szopizni sem volt ereje, csak 40-et evett... és nem is jött a ciciből, most összevissza ettem mindent, hogy nehogy elmenjen a tejcsi, most meg fáj a hasam....
Hisztis egy ...... vagyok, bocsiiiiiiiii......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hugic: Efe is nagyon sokat bukik és mostanában hány is, nagyon aggódom, azthiszem nem halogatom tovább és holnap kihívom a gyerekorvost. :( A szeme is váladékozik, megint. :( Egyszer már kikúrálódott, de azóta egyszer sikerült belekennie a böfit, szerintem az hozta elő újra. A hasfájással is küzdünk rendesen, az Infacol csak úgyahogy hat, viszont ma Laktoherb helyett először DM-es teát ittam, nem tudom ez e az oka, de ma nem volt hasfájás és bukás sem igen, viszont ezt este teljesen bepótolta. :( Nagyon aggódom, légyszi ha neked mondanak valami okosat, akkor oszd meg velem is.
A súlygyarapodásunk sem olyan mértékű, mint itt a többségé, pedig megeszi a 100-110 ml-t evésenként, ami elvileg az adagja, de az is lehet hogy túl híg a tej... :?

Bocsánat, most nem volt időm részletesen visszaolvasni, még mindig nincs gép, és tegnap már a végkimerüléssel küzdöttem, ma legalább délután tudtam egy kicsit pihenni.

Kép
Kép
elif

Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap Münchenben jártunk a konzulátuson, hogy otthon is anyakönyvezzék Hannácskát és kérjünk neki útlevelet. Közölte velünk az ügyintéző, hogy az átfutási idő több mint 2 hónap és ideiglenes útlevelt most nem tud még nekünk kiállítani. Ez pedig azt jelentette volna, hogy nem tudunk hazautazni húsvétkor, ha esetleg úgy alakul, hogy apának nem kell ügyelnie, mint karácsonykor.... :? Aztán mégiscsak sikerült kiharcolni és 35€-ért :evil: kiállítottak egy egy útra szólót :shock:. Kicsit sok, az anyakönyvezésért is elkértek 100-at... vagy az otthon is ennyibe kerül? Mindenesetre vicces volt igazolványképet csináltatni Babókáról, mondván hogy olyan kép kell, amin nem sír, nem nevet, nem grimaszol és nyitva van a szeme.. :) De azért sikerült.
És ami jó hír, hogy most már biztos, hogy megkapja a kettős állampolgárságot. Nem is gondoltam, hogy ilyen könnyen fog menni... :D

Ágyban alvás: nekünk szerencsénk van, mert többnyire nagyon jól elvan a kiságyban és el is alszik magától. Persze ez nem mindig megy zökkenőmentes, de már egész jól haladunk. Az éjszaka is etetés után teljesen ébren volt, leraktam a kiságyba, lekapcsoltam a lámpát és még hallottam egy jó darabig, hogy mocorog meg gőgicsél, aztán én hamarabb elaludtam... :)
A párom egyik kolleganője azt mesélte, hogy már két hetes korától egyedül a saját szobájában altatta a babát, úgy hogy fel sem kelt hozzá éjszaka, ha sírt és egy pár nap után megtanulta a baba, hogy éjszaka nem kel fel és rövid időn belül átaludta az éjszakákat. Hát ehhez azért elég kőszívűnek kell lenni... :? :?

Nicko: mi már tápszerezünk és amíg anyatejet kapott a baba, addig minden evés után kakilt, viszont amióta tápszert kap csak naponta 1-szer v 2-szer. Ez a tápszer miatt teljesen normális. Nekünk azt ajánlották, hogy ha a babának valamilyen kakiproblémája van a tápszer miatt, akkor próbáljunk ki másikat, mert van úgy hogy az egyik egyáltalán nem jön be, a másik viszont igen...

Hason altatás: érdekes, hogy a babák többsége így szeret aludni, mert nálunk Hannácska egyáltalán nem hajlandó így megmaradni. :? Lehet, hogy azért mert nem nagyon fektettük hasra és már nagyon megszokta a háton fekvést. Csak így meg már hátul is kezdünk kopaszodni... 8)

Budabo: én is úgy tudom, hogy kb. 6-szor 120 az ideális ilyen korban, de már Manó is megeszi a 130-at a legtöbb alkalommal. Ez még nem nagy eltérés, a lényeg hogy jóllakjon. Nekünk egyébként azt mondta a védőnő, hogy csak akkor adjunk neki mást inni (specko babateát), ha kemény a széklete, mert egyébként a tápszerrel nagyon sok vizet is iszik és hát tényleg nagyon sok a pisis pelus.

Gőgicsélés: már nálunk is megy egy ideje. :D Hát olyankor meg tudnám zabálni, annyira édesen tud magyarázni. És egyre több a mosoly is. csak még nem sikerült lencsevégre kapni. :)

Ébresztés.... hát néha én is felébresztem, mert tegnap is átaludta volna a napot ha nem és azért nem tudom, hogy sokáig folyadék nélkül nem rossz-e meg félek, hogy felborul a napirend. Bár nálunk abból is kettő van, mert egyik nap alszunk sokat szépen, a másik nap viszont egész nap ébren vagyunk. Szerencsére az éjszakákat ez nem befolyásolja.

Körömvágás: már nálunk is napirenden van, de még nem tudom, hogy hogy fog menni... :?

Panna
pandusika

Jó reggelt!

Ladmon, Stelly: Köszönöm a tippeket, jelentem, a gyerek alszik! :) Fél 7-kor kelt, evet, majd negyed9-kor álmosnak láttam és kezdtem altatni. Uyan 3/4-re aludt el, simogatástól elzisbbadt a kezem és már kicsit untam a saját számból a tavaszi szelet 40x, de ALSZIK!!!
Ja, és éjjel egyszer kelt csak, 4-kor!!! Olyan ügyes fiú, remélem, ma jó napunk lesz. :)

Kangu: Jobbulást mindenkinek a családban, a hasfájósnak pedig nagy gyógypuszi!!!

Elif, Hugic: Jobbulást a Kicsiknek! Elif, szerintem ez nem verseny, nekem a védőnő az mondta, hogyha a Baba 100 grammot hízik hetente, még az is teljesen jó. Marcusunk is csak fogyott az elején, most pedig 3 hete 200 grammokat hízik. Ez sem olyan sok, de én elégedett vagyok. Szerintem különböző testalkattípusok is vannak, és a kisebb súllyal született Babák természetesen többet híznak az elején.

Zümis: Ne viccelj, ha csak havonta tudsz jönni, annak is örülünk, csak hozz néha képeket a Mukiról! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok !

Hason alvást Zéti sem szereti, csak rajtunk. Én mindig oldalt fekve teszem őt le.

Csodálkozom, hogy még sokan nem vágtatok körmöt, nekünk már kétszer is vágni kellett. Én akkor szoktam, ha alszik.

Nekünk használ az infakol a pocifájásra, bár utálja bevenni.

Elif nyugi, a súlygyarapodás nagyon eltérő a babáknál, alkati dolog is. Azt hiszem az már túlzás, amit Zéti csinál ezen a téren... de tegnap du. pl.140-et evett..... Estére meg volt koplalás, mert nem volt tejcsi. Azt hiszem jobban oda kell figyelni magamra evés és ivás terén.
Ő nem bukik sokat, csak ha túleszi magát. Száva viszont rettentő bukós volt... ez is alkati dolog asszem...

Nektek nem fáj a fejetek ? Hajnal óta szenvedek.....

Pandus, itt nem kell fizetni az anyakönyveztetésért, megkaptuk a kórházban hazajövetelkor.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

pandusika: mi csak ötször eszünk, így jön ki, bár most pár napja borul a napirendünk, mert csepp csaj nyűgösebb, kaki is nehezebben jön. Lehet hogy ettem valami olyat ami bántja őt. Tegnap evett 150-et is :shock: , viszont fürcsi előtt sem utána sem aludt, kimaradt így két alvása és este 22-re totál kifáradva sírt és kaját kért. Evett összesen 80-at és kóma. Aludt reggel 6-ig. Most már nyögdécsel. Napközben 3-4 óránként eszünk, inkább 4.
Ja nekem a dokinő mondta hogy próbáljak neki kis vizet, vagy teát adni, mert a tápszerre szomjas lehet. :shock: Most akkor mi van??? A kaki nálunk álom szerűen beindult pár napig, most meg mintha két napja nehezebben jönne.

Ágybanalvás: mi az első perctől fogva ágyban alszunk, illetve a délutáni alvás a fürcsi előtti ki szokott maradni és akkor a nappaliban csövezünk játszószőnyegen, na van hogy itt bóbiskol, alszik kicsit, de amúgy ágyban.

Kép
budabo

Budabo... húúú, de irigyellek ágyban alvás miatt.... Nekem most is a kezemben szuszókázik....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Zümis: Ne hülyéskedj! Sztem mindenki akkor jön, amikor tud, és 4 gyerkőc mellett nem csoda, ha nem tudsz naponta jönni! Attól még ugyanolyan kíváncsiak vagyunk Rátok!!!

Kösrömvágás: nálunk is úgy megy, mint Ladmonéknál, bőrvágó ollóval. Már többször vágtam neki, nincs vele gond.

Julcsi: szorítok a jó napért!!!!!

Andabella: Emese gyönyörű kislány!!!

Na, nálunk az éjszaka megint érdekes volt... 9 körül evett utoljára, szépen elaludt, de fél 1 kor ébredt... ekkor elővettem a kőszívemet, és cumit dugtam a szájába. Szerencsére használt, és szépen elaludt, mégcsak ki sem vettem a kiságyból. AZtán fél 3 felé megint kelt, ekkor megetettem. Nem evett túl sokat, de azért úgy tűnt, hogy éhes... Utána negyed 5kor megint ébredt, ekkor megint cumival szereltem le, megint szépen elaludt, utána pedig 6kor kelt, amikor is reggelit is kapott. És most fél 8 óta alszik. Remélem, hogy le fog szokni ezekről a felébredésekről, mert most már tényleg nem fogok neki cicit adni éjszaka max egyszer, de azt is csak pár hétig... Egy közel 5 és fél kilós gyerek már csak kibír 6-7 órát evés nélkül...

Panna: olyan jó hallani, hogy jól vagytok!!!
Azért, amit a kolléganőd mondott, hogy nem ment be a 2 hetes babához... :shock: :? :? nekem kicsit furcsa... Én nem bírnám ki, hogy ne nézzem meg, hogy mi a baja.... Mégha csak egyedül érzi is magát... nyilván azért szól, mert szüksége van valakire...

Elif: remélem minden rendben lesz Efe babával!!!

Jaj, hát a legfontosabbat meg majdnem elfelejtettem!! Képzeljétek tegnap fürcsi előtt éppen Kispocok hátát kentem a fürdetőkrémmel, ezért az oldalára fordítottam, és Vendi átfordult a hasára... Nemtom mennyire volt véletlen, de az biztos, hogy nem a gravitáció húzta le a gyereket, hanem átfordította a kis lábát, és a kezét is kihúzta maga alól, szóval olyan igazi hasonfekvős pózba érkezett. persze elég jó kis időbe telt, és olyan édesen fújtatott közben, de én annyira elérzékenyültem... meg kellett zabálni, ahogy tolta a kis pucér senekét az ég felé... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

andus: azért néha kell kézben nyugtatni...A suttogó szerint nem kéne simikézni a hátát, hanem halkan beszélni kell hozzá - ha jól emlékszem - hát nálunk ez nem megy, van amikor simikézni kell a hátát, és cumival nyugszik meg, mármint a kiságyban. Ha nem cumi akkor az ökle, és nagyon durván cuppogva tuszkolja be, miután tele van a pocakja. :D . Baba függő szerintem, mármint az ágyban alvás. Kicsit szét vagyok esve.... Pedig én egy éjszakai bagoly, hirtelen haragú, felcsattanós, apukával sokat veszekedős, olyan olaszosan nyomjuk. Lehet hogy a kicsi 9 hónap alatt hozzá szokott :D . Terhesség alatt állandóan charliet hallgattam, most már élőben is ismertetem vele.....egyenlőre még vegyes a fogadtatás :D
Lényeg hogy kitartás, nálad is lesz jobb és nálam lehet rosszabb...bár remélem nagoyn nem lesz.

Kép
budabo

Elif, remélem, h Efe-nek nincs baja!

Amy, a te "kis" Vendid meg nagyon ügyes. :)

Az én térdeim kezdenek jobban lenni. Végre nem kell ölben WC-re
cipelni apának... :? Azt sajnálom a legjobban, h olyan jó idő van,
és nem tudom levinni Olit sétálni. Ezért megy apával. :)

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: Örülök a javulásnak!!!

Erika: Meglestem Lili babát, nagyon édes, főleg, ahogy olvas. :)

ZetiVera: Apa tényleg ennyit dolgozik? És ez nem megy másképp? Hétvégén is kell? Mert azért Neked egyedül, egész nap, két gyerekkel.. nagyon melós lehet... :? Főleg, hogy barátaid sem nagyon vannak még a körnéyken.
Még régebben írtad, hogy nem voltál Apával megelégedve a szüléskor... Ezt hogy értetted, ha meg szabad kérdezni?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Taj kártya: Valaki kérdezte a TAJ kártyát, hogy kipostázzák-e vagy el kell menni személyesen megcsináltatni... Nekem kipostázták hétfőn úgyhogy nem kellett elmennem megcsináltatni... :lol:

Elif: Jobbulást a babának!

Körömvágás: Nekem a kórházban azt mondták, hogy 3 hétig nem szabad levágni... :oops: de én levágtam mert betöredezett és mindig megkarmolta magát... :lol:

Gjéti: Örülök, hogy jobban vagy! Van még tejcsid?

Ágyban alvás: Nálunk a fiam 80%-ban a kiságyban alszik már... ez nagy szó mert eddig a nagyágyban aludt velünk... :oops:

Budabo: Nyugodtan adjál neki teát... ha nem szomjas úgysem fog inni... :lol:

Zsu83: Már előre félek én is az oltástól... nálam amikor a lányom kicsi volt bevált, hogy oltás után rögtön cicire tettem és megnyugodott... nekünk a doktornő kijön és nem kell a rendelőbe vinni oltásra. :roll: Annak idején nekem is azt mondta a doktornő, hogy a biztonság kedvéért adjak neki kúpot.

Kép

Kép

Kép
millye

Panna: azért azt én is durvának találom, hogy kéthetesen leszoktatta az éjszakázásról... Én azt még nem mertem volna, de ha nekik bejött....

Amy: szerintem te már nyugodtan bevetheted a cumis trükköt, ahogyan írtad! Tényleg gyanúsan sokat kel fel éjszaka, főleg, hogy korábban erre nem volt igénye! Én egyszercsak meguntam a ránézegetést napközben, mert most is csinálja, hogy sír hosszabban, és mire odaérek alszik. Csak éjszaka ugyebár rosszabb hosszabb ideig figyelgetni, mert az ember mihamarabb csitítaná! Remélem, nálatok is helyreáll a rend!

gjéti: Végre jobban vagy!!

elif: a laktoherb bizony okozhat hasfájást! Már több helyen is olvastam, hogy hasfájáskor az legyen az első, amit elhagysz (és utána a tej, ha ez nem használ).

Én nem mondok már inkább semmit: ma megvolt az első éjszaka a kiságyban! Olyan jól sikerült, hogy 8 órán át fel sem kelt (lehet korábban zavarta a horkolásom a kanapén.... :D ).
Úgyhogy kanapé összecsukva, visszaköltözöm a hitvesi ágyba (hiszen ma megyek a 6hetesre dokihoz, de én szerintem még nem vállalom be a mai napot!).

Majd felkelt, evett, és még két órát aludt, utána felkelt, evett fél órát volt fent és újra alszik. Na ez a helyzet sem megnyugtató számomra! Ez már aluszékonyság, nem??? Tudom, más meg csak erre vágyik, de higgyétek el, ez is aggasztó! Miért kell ilyen hülyének lenni?? Mindenen parázni?

De a fantasztikus: pár napja mi is tárgyalunk! Olyanokat beszélgetünk, hogy imádom! Főleg magánhangzókat gőgicsél, de csudapofi! :D

ladmon

hahóhahó gyors bekukk :)
jelentem mi is vagyunk, csak olvasni tudok általában, írni már nincs időm. Egy gyerek is sok tud lenni néha, nem hogy kettő (vagy 3, 4...) Szerencsére Anyósom tud segíteni, Fruzsival játszani, ez főleg este jó, ha Apa épp focizik (hétfőn és pénteken).
Csongi szépen gyarapszik, 3 hét alatt egy kilót sikerült magára rántania, mondjuk amennyit eszik, nem is csodálom :lol:
A nappalaik változatosak, de jónak mondhatóak általában, csak estére szokott a hasfájás és a nyűgösség előjönni (espumisan rules). Éjszaka ált. 3 óránként van evészet, elveimmel ellentétben az elején mellettem aludt el sokszor (Csongi szobájában alszom), de most igyekszem a pelusos módszerrel a kiságyba szoktatni, eddig elég jól megy.
Valakikérdezte, hogy meddig lehet bírni az éjszakai keléseket: Fruzsi 9 hónaposan aludta át először az éjszakát !!!, addig legalább egyszer kelt szopizni, és élek :wink: Nem mondom, zombi fejem volt (meg most is), de rá tud az ember állni. Szóval ha Csongi akár egy nappal is előbb alszik majd, mint 9 hónap, akkor én már boldog leszek!
Császáros sebbel torna: én anno 6 hét után kaptam egy futógépet és minden nap 20-25 perc séta-kocogást nyomtam, lightosan az elején, aztán fokozatosan erősítve. Fruzsi nem utasította el a tejet, de azért erre érdemes figyelni szerintem is, nehogy emiatt ne szopjon a pici. Meg lehet járni baba-mama tornára is, én mondjuk aerobicot az első hónapokban nem próbálnék.
Megyek is, Kisvakondot kell olvasnom, mielőtt felébred a pici :)
Babás képeket pedig szívesen várok én is!
A.

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!

Én úgy érzem sose fogok tudni visszatérni közétek :cry: Mindig csak olvasni tudlak titeket.

Akik betegek jobbulást, akik fáradtak kitartást!

Velünk hellyel közel minden ok.éjszaka jól alszunk, nappal csak hordozókendőben,mint most vagy babakocsiban. Így elég nehéz enni v. pihenni:) Volt eddig 2 kegyelten éjszakánk, megjártuk az ügyeletet is. Ahol közölték velünk, hogy a gyerek egészséges, menjünk haza. Az ilyen napokat, amikor a gyerek 7 órán keresztül vörös fejjel ordít és marja magát normális, túl kell élni. Hát én ebben nem hiszek. Annyira sajnáltam szegényt és persze mi is a végkimerülés határán voltunk, amit szintén érzett a prücsök.
Akárcsak Zétiveráék mi is túl vagyunk már több napirenden:)

De ha a mostani beválik, ígérem visszatérek közétek és írni is fogok rendesen, ha még visszafogadtok?

Budabo:tejjel hogy állsz?

Orsi

Kép
bjuti

Sziasztok!

Este 10-kor evett utoljára Bence, és reggel 5-kor kért újra enni! Fél 12-kor aludt el! Így tudtunk több mint 5 órát aludni megint! :D

Apa mára lebetegedett, megint a gyomra! Olyat evett, amit nem lehetett volna neki, de Ő azt hitte, hogy már minden ok, erre tessék! Beszélhetek én neki! :?
Voltunk reggel dokinál, kapott gyógyszert, meg egy alapos leszúrást a dokitól, jogosan! :?

Kangu: Jobbulást Nektek! Küldjük a pozitív energiákat!

Andabella: Örülök, hogy írtál! Nagyon aranyos Emese! :lol:
Néha nekem is fura, hogy nincs pocak! A héten amikor voltam a 6 hetes kontrollon, úgy éreztem, hogy lezárult egy időszak! Persze lehet, hogy nekem is azért hiányzik egy kicsit, mert csak pozitív tapasztalatom volt a várandóssággal, szüléssel kapcsolatba! leszámítva az elején a hányingert! :?

Julcsi, ügyesek vagytok! :wink:

Amy, nekünk most simán kibírt Bencus 7 órát kaja nélkül! :)
Reméljük Vendi hamar visszaszokik az éjszakai szundihoz!

Eszter, újabban nálunk is Bencus a mellembe fúródva alszik el! :D

Zümis: ahogy Andus is írta, egy csapat vagyunk! :wink: :D

Elif: Ne aggódj, biztos minden rendben van Efével! Hívd ki a gyerekorvost, utána sokkal nyugodtabb leszel!

Panna, a tegnapi hercehurcáért nem irigyellek! :? Szuper, hogy sikerült mindent elintézni! :D

Gjéti: Örülök, hogy jobban vagy! :)

Millye: De jó neked, hogy kimegy az orvos az oltást beadni! az enyém azt mondta, hogy a kötelező oltásokat, csak az egészséges tanácsadáson adhatja be! :?

Taj kártyát nálunk Apa intézte! :)

Ladmon: Gratulálok a jó éjszakához! :lol:

Abencze: Örülök, hogy írtál! :lol:

Orsi: Te is teljes értékű csapattag vagy! :lol:
Sajnálom a rossz napokat, nálunk is volt már ilyen sajnos! :cry:
zsu83

Zsu83: Nekem is csak pozitív tapasztalatom van a terhességgel és a szüléssel ... a szülőágyon azt mondtam a férjemnek, hogy szívesen szülnék még egy babát :lol: egyébként gondolkozunk még egy babán... de még nem tudjuk, hogy legyen vagy ne... :shock: majd meglátjuk... :lol:

Szerintetek tényleg korai ha megint elkezdtem dolgozni (2 napja) ? Persze itthon és napi pár órát csak... és első a családom meg a háztartás és csak akkor dolgozok amikor tényleg van időm... szóval háttérbe szorítom. Azért kérdezem mert már anyukámtól kaptam a szidást, hogy nem elég, hogy február elejéig dolgoztam és a baba még csak 3 hete született meg... mi a fenének vállalom el... stb.. :oops: de ha hiszitek ha nem tegnapelőtt miután megcsináltam a munkát olyan felszabadult lettem... (úgy éreztem, hogy szükség van rám) :roll:
Nektek mi a véleményetek erről tényleg nem szabadott volna elvállalnom?

Kép

Kép

Kép
millye

Csak az számít, te mit gondolsz...
Ha ettől jobban érzed magad, akkor csináld! Nyilván érzed, mennyit tudsz vállalni!
Szerintem nem gáz (bár én nem csinálnám, mert egy lusta disznó vagyok! :D )

ladmon

Sziasztok!

Körömvágás: Mi szopizás közben vágtuk le, mármint apa.

Bjuti: hát a 7 órán keresztül tartó üvöltéssel én is elmentem volna az ügyeletre..huhh :x

Tegnap már elkezdtük mi is a levegőztetést, de egyenlőre csak az erkélyajtót nyitottam ki rá néhány percre. Ráadásul most nem mondanak túl jó időt, pedig jövő hét közepétől már vihetem sétálni.. :)

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Millye, mi is gondolkodunk a második babán, főleg azon, hogy mennyi lenne az ideális korkülönbség köztük!? :roll:
Munkával kapcsolatba, ha te jobban érzed magad tőle, hogy dolgozhatsz, és jut rá időd, akkor szerintem semmi gond nincs azzal, hogy dolgozol otthon pár órát! :)
zsu83

Ladmon, Zsu83: Ettől ugye nem leszek rosszabb anya? Mert anyukám szerint minden időmet a babával kellene töltenem... De ha alszik akkor miért ne dolgozhatnék? Kicsit anyukám túldramatizál mindent és belém teszi a "bogarat"...

Zsu83: Szerintem az ideális korkülönbség másfél két év... de mindenkinél más és más... nálunk 16 év van köztük ez azért jó mert a nagylány már sokat tud segíteni... a testvérem és köztem csak 1 év 1 hónap van... biztos nehezebb két kicsivel, de ha van segítség és nem nyűgös a baba akkor simán lehet kevés idő köztük... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Bjuti és Zümis: ne butáskodjatok már! Nem az határozza meg, hogy a csapathoz tartoztok-e, hogy milyen gyakorisággal tudtok jönni. Ez nem "teljesítményre" megy, és bízzatok csak a memóriánkban, eddig még senkit sem felejtettünk el, még ha hónapokig nem jelentkezett, akkor sem( Nilabali, Macsek). Szóval gyeretek, amikor úgy jön ki a lépés, mindig örülünk mindenkinek!

Gjéti: Apa vitt wc-re? de édes! Milyen rendi. De jó, hogy már javulnak azok a fránya térdek, és hamarosan újra tologathatod Hercegedet :lol:

Millye: Szerintem is dolgozz, ha jól érzed magad tőle, és annyit, amennyit elbírsz te és a napirendetek.

Zsu: jobbulást apának (szélcső szóba se került? :lol:) Jó, hogy tudtok ügyesen pihizni éjszaka. Te a 6 hetes kontrollra a recepción kértél időpontot telefonon? És milyen sokára adtak? Nem tudom, hogy kell, és hogy mennyivel előre. Most leszünk vasárnap 1 hósak, és nem biztos, hogy lesz 2 hét múlvára még időpont a doktornőhöz.

Andus: délutánonként Lénus is szinte mindig csa rámkötve hajlandó pihenni, kicsit nehéz fizikailag nekem is, de én úgy gondolom, hogy ezzel nem kényeztetem el, hanem ha valamiért ezt igényli, annak oka van, és igyekszem neki megadni. Persze nem lehet könnyű egész nap hurcibálni...
Illetve próbálom úgy, ahogy talán Stelly írta, hogy kevesebbet fent lenni a délutáni ébredés után, és még azelőtt altatni kezdeni, hogy átbillene a "nagyon fáradt vagyok, ezért nem tudok elaludni" fázisba. Lehet, hogy korábban kicsit túllőttem a játékidőt(egyébként zene-tánci, énekek, mondókák, figyelgetés)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Millye, hogy lennél rossz anya! :shock: Én például a szabadidőmben újra elkezdtem tanulni a németet, májusba le szeretnék nyelvvizsgázni! Te dolgozol, én tanulok szabadidőmbe, de ettől még nagyon szuper anyucik vagyunk! :wink: :D
Én olyan 2-3 évre gondoltam, de majd meglátjuk Apával! Mindenesetre a szüléstől már biztos nem fogok félni! :wink:
A férjem és a tesója között is 16 év korkülönbség van, és nagyon jó a viszonyuk, babakorába is rengeteget törődött vele a férjem! :)
zsu83

Gerendai Zsu, a szélcső nem is olyan rossz ötlet, majd megemlítem Apának! :wink: :lol:
Képzeld én múlthéten hívtam a recepciót, már aznapra lett volna időpont :shock: , de szerintem csak megüresedett egy hely, biztos valaki pont lemondta! De egy hét múlva keddre, már kaptam is! :)
Olyan rendes volt a doktornő, biztos hogy a következőt is nála fogom szülni! :D Vittem neki fényképet Bencusról a tablójára! :lol:
Mondtam neki, hogy nagyon aranyos kislányod van! :lol:
zsu83

Gerendai Zsuzsi, Zsu83: Köszi! Megnyugtattatok! Így talán kisebb a lelkifurdalásom... :roll:

Gerendai Zsuzsi: Egész jó ötlet, hogy a lányod rád van kötve te meg teszed a dolgod... Lehet, hogy nekem is be kellene szerezne egy ilyen hordozót, hogy amikor a fiam rossz passzban van csak magamra kötném... :lol:

Zsu83: Jobbulást a férjednek! Remélem már jobban van... :? Gondolom hatásos volt az orvos letolása... :oops:
A 2-3 év is ideális a következő babához mondjuk ha én szülök én már nem várhatok éveket mert nem vagyok már tizenéves ... szerintem ez mindenkinél más és más...

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: