A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Csak véletlenül nem lett befeketítve a Zsófi név, nem diszkrimináció! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Holnap utazunk haza szüleimhez a temetésre, úgyhogy a hétvégén nem leszek, ezért előre is kívánok mindenkinek nagyon jó hétvégét, kirándulósat, napsütéseset! :)
Köszönöm én is a dícséreteket, Dávidnak egy adag tejpép három fogára sem elég, :lol: én mindig többet csinálok neki, ezért nagyon fogy. Eddig Mildibéset és Milupásat adtam neki, különböző ízekben.
Most akarok majd adni neki céklát, otthon anyu már készül vele :D és natur joghurtot.
Amúgy azt hiszem "végre" beteg lett. Semmi vészes, sem a kedve sem az étvágya nem lett rosszabb, láza sincs, csak egy enyhe nátha a doki szerint. Picit szörcsög, de az orrából ha szívom, nem jön semmi, néha azonban folyik az orra, meg néha köhög, tüsszög. Ennyi. Azért remélem hamar elmúlik. A doki 3*1 mokkáskanálnyi kanalast, meg szem és orrcseppet írt fel neki, de csak a kanalast adom, és a szemébe nem cseppentek, mert az teljesen tiszta, csak néha az orrába, naponta egyszer, amikor szörcsög. Szerintetek jó így?
Mi is folyékony mosószert használunk, amihez öblítő sem kell. Sógorom hozza Bécsből, így azt hiszem olcsóbb.

És Mazska, nagyon örülnék, ha meg tudnál látogatni, itt Gyömrőn tényleg nagyon szép helyek vannak és mi a Tótól gyalog 5 percre lakunk... :wink: De vigyázz, mert Dávid igazi szívtipró, a szomszéd majdnem két éves kislányt már úgy elcsábította, hogy a kislány ha együtt vannak, állandóan ölelgeti a fiamat... :lol:

Kép
felicia

Jó reggelt!

Jó híreim vannak, tegnap megműtötték édesapát és egész jól van, be is mehettünk, még nem kelhet fel, de szerencsére jól van :).
Köszönöm, hogy ti is drukkoltatok, most már csak fel kell gyógyulnia és imádkozni hogy többet ne jöjjön elő.
:lol: :lol: :lol:

KépKép
columbine

Sziasztok,

Ági, drága nagyon örülök, hogy apukád jobban van és jól sikerült a műtét! Mennek a gyógypuszik;) neki, hogy minél hamarabb felépüljön;)

Barbi drága, köszi a hiányolást, megvagyunk, Barnus már meggyógyult, én még nem vagyok 100-as, de igyekszem, Csenge, ezért ma még nem megyünk ringatóra;(, de a hétfői jógán már ott a helyünk;) már nagyon be vagyok sózva, mert 2 hete ki sem mozdultunk otthonról.... egy rövidebb sétát tettünk csak, illetve az erkélyen levegőztünk, szóval már nagyon hiányzik a társaság!!!

Szilvi, üdv közöttünk, nagyon helyesek a "srácaid"

Felícia, fogadd őszinte részvétem!

mai kaja: kísérletezés lesz;) van itthon csirkemell, paradicsom, cukkini, ezeket fogom wokban összepirítani pici fűszerkeverékkel és jázmin rizs lesz mellé a köret;)

na megyek is, előkészülök, amíg Barnus alszik;)

sniky

na.... elkiabáltam;))) felébredt;)

sniky

Niki, kár hogy nem jöttök :( Ez a wokos dolog jól hangzik.
Tegnap olvastam egy receptet a Nők Lapjában, rakott padlizsán, nekem arra fáj a fogam, csak még vásárolni kell hozzá. Párom el akar zavarni Csepelre ventillátort cseréltetni, akár összefuthatnánk pl. egy séta erejéig. Még nem tudom mikor mennék, de dumáljunk, jó? :)
Vendég

Sziasztok!

Mi már túl vagyunk egy sétán. Kezdünk átállni a nyári időszámításra! :)

Boniko: Köszi az Ede köszöntést! :)

Csenge
: Megnéztem ezt a gyerekülést, nagyon profinak tűnik! Én a dönthető háttámlában azért vagyok bizonytalan, mert ha elalszik a baba, nagyobb fékezésnél esetleg nem zöttyen előre?

Ági: Örülök, hogy apukád jobban van!

Zsófi
: Gratulálok Beninek és Mazska nektek is gartula! :)
Olyan kis ügyesek már a babák. Hanna még mindig nem mászik, pedig ő azért eléggé az elején született. :( Na mindegy, addig is "nyugalom" van.....

Ma megyünk délután védőnőhöz, kíváncsi leszek én is a kis drága méreteire.

Niki: Ez a wokos egyveleg biztos nagyon fincsi lesz.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Zsófi: Neked is köszi a bringa üléseket! Igy elsőre az a 16.990 as tetszik...

Kép

Kép
csimby

mi családilag sárgaborsófőzeléket eszünlk ma :lol:
Vendég

Felicia őszinte részvétem!

Ági,de jó! Reméljük végleg meggyógyul Apukád!

Mi is wokkosat eszünk ma

Keresek egy dvd-t, valahol olvastam meg a Bochkor is beszélt róla a rádióban, h dierkt mini babusoknak csinálták (nem a Bochkorék :) )-bejön egy labda pattog kettőt és kigurul és hasonlók- és nem találom sehol. Nem tudja valaki a címét? Hallott róla valaki?
makadu

Szép napot mindenkinek!

Boni üdv a táboromban :lol: :lol: nálunk ez lassan mindennapos, pedig most ráadtam a hálózsákot is hátha úgy nem mászik el, de c@rt se ért.
Tegnap kipróbáltam a Viburcol kúpot hát aludt 10-1ig aztán kezdődött az óránkénti kelés , és ilyenkor éjszaka rengeteget iszik. Már kezdem azt hinni hogy éhes , de hát a betegség előtt nem evett már éjszaka. ??!!

Felicia részvétem! :( Jó utat hazafelé vigyázzatok magatokra!
Ha esetleg antibiotikumos orrcseppet kaptatok akkor azt lehet jobb lenne adnom mert az fülre is hathat, vigyázz nehogy ráhúzódjon neki.

Beni szép kis méretekkel rendelkezik! Zsófi sztem nyugodtan hozzátápizz had szokja adj neki folyamatosan egy ízt 3-4 napig vagy azt már próbáltad és úgyse kellett beninek a kajcsi?

Drága Ági! LÁtod rendbe fog jönni apud, jó sokat legyetek nála. Mondtam én hogy sok erőt fogtok még adni neki :D :D

Nikianyu hogy alalkul a hozzátápitok ? próbáltál keverni üvegest sajáttal? Örülök hogy már ti is jobban vagytok.

Nekem az a furcsa hogy Áron még néha hörög mint amikor megtapad a torkán a slejm de azt nem tudom neki leszívni :?

Én tegnap töltött cukkinit csináltam meg borsó levest, ma meg ananászos csirkét fogok. Holnap lehet barátnőzök akkor nem főzök de hétvégén cordon bleut csinálok. Aztán lesz valamikor azannya lazagne, és sajtos tejfölös tészta.
Ez így mind eszembejutott a héten, mert már letojom a fogyizást egyszerűen egy dekával se megyek lejjebb 69ről. majd később, most feladtam.

Lei, Sushy , Szuszu,Dia, Feluca, Bucsek, Csutak Judit, Ritus, Pajo, Róka Kati stb....... elvagytok tűnve !!! A zugolvasók visszavonultak előző pozicióba???

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

makadu mivel Bochkor Nórija TEletubbies rajongó szerintem ő az! :wink:
Vendég

tegnap pucérkodtunk
Kép
Elvis fürdik
Kép
elbújtam
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ági örülök, hogy apukád túl van a a műtéten! jó regenerálódást! rengeteg céklalevet igyon!!!!
Vendég

Sztetetek ha már eszik a baba főzeléket husit és én borsósat vagy babosat eszek fájhat még a hasa?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Én ajánlom az Avenmar port nagyon jó immunerősítő ilyen betegségek esetén! Vagy az aloés cuccok !

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A csepp nem hiszem, hogy antibiotikumos, de azt nem is adnám neki, hiszen nincs semmi komoly baja, azzal csak legyengíteném a szervezetét.
Már teljesen normális módon mászik, egymás után pakolja a kezeit meg a lábait, és nagyon gyoran tud teperni... :lol:
Ági, örülök, hogy apukád jobban van, mihamarabbi gyógyulást kívánok neki!!
Én még nem fürösztöttem a babát a nagy kádban. Ti fürödtetek már együtt a kádban a babával? Vagy ezt mikortól szabad? Mondjuk én nem fürödnék vele együtt, félnék, hogy elkap tőlem valamit, de sarokülő kádunk van, max beletenném a babát, én meg felülnék a száraz magasított részre, és max. csak a lábam lenne a vízben.

Ja, és én ma lehet hogy palacsintát sütök, lesz túrós, lekváros, kakaós... :wink:

Kép
felicia

Sziasztok!

Ünnep nap van, Málnus csak kétszer kelt fel éjszaka....ilyen 3 hónapos kora óta nem volt :) Úgy kipihentem magam, hogy teljes lendülettel nekiálltam a ház kitakarításának, amióta mászik a csibénk, azóta semmi nincs biztonságban, és ő sem a kosztól....( mondjuk lehet, hogy jobban elfáradtam benne, mint amikor nem alszunk éjjel :) )

Eni, Dávid és Áron képei nagyon édesek!!!!

Felícia, őszinte részvétem neked! Mi már 5-6 hetes kora óta fürdünk együtt a nagykádban, persze csak alkalmanként, de Málnus nagyon élvezi.
Ági: annyira örülök, hogy apud jól van! Mielőbbi felgyógyulást neki, aztán maradnak az imák! :wink:
Csimby: Málnus is még csak egy hete mászik, és hosszabb távot tegnap kezdett el megtenni először, szóval nem hiszem, hogy aggódnod kellene, hisz majdnem egy idősek a babáink!
Zsófi, nem semmi méretekkel rendelkeztek :D A hozzátápival mi is küszködünk, a nyaraláson már egész jól álltunk, ami azt jelentette, hogy megevett délelőtt kb. 80 ml gyümölcsöt, és délután két részletben egy fél üveg bébiételt....ez volt nálunk az egész jól eszik a gyerek-hét, amióta hazajöttünk, azóta alig tudok belediktálni néhány kanállal bármiből, még a kedvencei sem kellenek neki....egyszer csak megváltozik, de az unokatesóm gyereke egy éves korig alig akart enni szilárdat, és amikor magától elvált a cicitől, azóta gyönyörűen eszik, szóval szerintem nem kell még ezen aggódni.
Mecsi-Boni: mi is csatlakozunk a hálózsákban éjjel mászó táborba :D Csinálhatnánk egy versenyt :D

Megyek összedobok egy kis ebédet.
Ja, ma megjött a mellszívóm, nagyon meg vagyok vele elégedve! Mindenkinek még egyszer köszi!

Sziasztok!

<
sziszka78
Tolna

Hanna ma megint csak nyüsszög! :( Sehol sincs el, lehet melegfront van?
Se a kiságyban, se a pihenőszékben, járókában, habtapin és még a kezemben sem. Ilyenkor ti mit csináltok?

Kép

Kép
csimby

Most jövök csak rá, hogy a mi kiscsajszink milyen kis zabagép. Ő napi 2x 180-200 ml szilárdat eszik. De azért csak annyit, mert nem adok neki többet!

Kép

Kép
csimby

csimby irány sétálni! :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Közben elaludt a kezemben. Azért nem mentem le vele, mert fél 2kor úgyis indulunk védőnőhöz és addig még ennie is kell.
2.5 órát volt csak fent. De hogy ennyire fáradt legyen?

Kép

Kép
csimby

lennt voltunk hintázni :lol:

Kép itt mindjárt bealszik Kép
Kép

és állok Kép

oroszlán oroszlánnal Kép
Vendég

Boni - Zsigi írtó édes! És milyen ügyes! Jó lenne már találkozni, csak ne lennék tele munkával :(
Mikortól lehet használni az ilyen hintát?

Felicia - Részvétem.

Ági - Remélem apukád hamarosan rendbe jön. Párom anyukáját és nagymamáját is műtötték rákkal, kb. 12 éve. Azóta semmi bajuk. Remélem nálatok is így lesz.

Csimby - te írtad a biciklisülést? Mi most vettünk Emmának.

Dobok néhány képet a kis sütőtökömről, Normafai túrát meg ünneplőben duhajkodósat :)
Kép
Kép
Kép

sushy

Mecsi - Jól esett hogy hiányoltál. Sajnos alig van időm olvasni meg írni, mert határidős munkám van. És még ez eltart egy ideig. Meg a honlapomat is fejlesztgetem, most hogy itt a tavasz, és lehet túrázni.

sushy

Sziasztok!

Én sem tűntem el, csak elég zűrös délelőttöm volt. Keveset aludtak a picik, azt sem egy időben :( Bence ráadásul tegnap és ma is hányt egyet, a hurut miatt. Amúgy jó kedve van, nem lázas.

Szerintetek melyik jobb, mert nemsoká megyek a patikába: mucopront vagy a sinupret csepp? Hurutosan köhög, de sokszor annyira görcsösen, hogy komolyan megijeszt. Doki szabin, helyettest nem ismerem, aszisztens szerint az ambroxol nem jött be neki. Király :(

Köszi Niki az üdvözlést!

A képek nagyon jók!

Felicia: szerintem nyugodtan tedd be a lábad a vízbe, nem lesz gond!

Köszi a kaja ötleteket. Viszont, hogy ilyen húzós napom van/volt (még csak most jött haza a nagylány suliból, most tanulunk), csak egyszerű bolognai lesz. Bencének főztem brokkoli-krumpli-csirkemellet, de nem kérte, és ki is jött belőle.

Hozzátápi: Dórim tavaly nagyon szerette amit én főztem neki. Sokat evett belőle, egy evésre másfél-két bébiüvegnyit.Bencének eddig bármit főztem, nem ette annyira jóízűen, mint a bébikajákat. Sajnos, mert szívesen főznék neki!

Ági: én meg a csökkentett deutériumtartalmú vízről hallottam csodákat!

Bocsi, most megyek, a középsőm rosszalkodik, Bence a kezemben, éhes és köhög, Emesével meg tanulnom kell. Apánk csak fél ötre jön haza :(

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Anna!

Nekem is ugyanilyen hordozókendöm van, adtál egy új kötözési ötletet! Köszi! Emmának nagyon szuper hajszerkezete van!

Boni!

Jók a képek és milyen kis szuper etetöszék van ott a háttérben... :)

Mi ma egész nap kint kóboroltunk Regövel és Döncivel. Regö a kis kék Big autójával (tényleg elnyühetetlen, ha kell valakinek, nézek) volt úton.
Ja és hallottam egy jó receptet: sült hal parmezánkalappal. Nagyon finomnak hangzik!

Ági!

Örülök, hogy jól sikerült a mütét, nagyon jó hír. Lenne 6-án ide és 13-án vissza repülö 10 euroért... Csak mint lehetöség... Én önzö.

Barbi
Vendég

Lányok minnyá sírok Áron elindult végre előre másziba is , elmászott a kis székéhez aztán felállt! Bár megakad néha és sír akkor elkezd megint tolatni de már ez is haladás.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

emesedora én mucopronra szavaznék
a sinuprettnek iszonyat ize van

Emma baba tüdéri ebbe az ördög sapiba!

Vasárnap lesz börze megy valaki? Én pelus miatt lehet kimegyek.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csimby, a vállánál fut lefelé a biztonsági öv, az megtartja. És hát babával nem fogsz száguldozni, mert eléggé máshol van a súlypont és nagyon rázkódik rossz úton.
Nálunk most a jövés-menés és az alvás a program, mert itthon egy idő után csak visít a gyerek (foga miatt :( ) Ha meg semmi nem segít, akkor magamra kötöm hordozókendőben, attól megnyugszik.

De jó képek!
Áron nagyon ügyes.
Vendég

Sziasztok!

1000 év után, aki még emlékszik, annak én i itt...
Mucoprontot nem szabad 2 év alatt adni!!! CSak az Ambroxolt. Remélem nem késtem el! Nekem hánytak tőle később is, annyira émelyítő.

ÉS néhány kép:

majd később, most nem rakja föl.
eviragos

NAgyon szomorú vagyok. Már teljesen lekicsinyítettem, mégsem enged feltölteni egy képet sem. MAjd megjavul a rendszer! [/img]
eviragos

Felícia részvétem! Dávidnak meg gyógypuszi!

Mecsi, gratula Áronnak! Nem csodálom, hogy elérzékenyültél :) Hol lesz a börze? Ez a nagy vásárcsarnokos? Vagy az mikor lesz? Az Avenmart szedte apu, de nem használt :( de azért mindent kipróbálunk, csak néha olyan nehéz rávenni, eléggé vaskalapos ilyen szempontból.

Barbi, e-mail megy! Én is néztem jegyet, de az drágább volt, egyeztessünk!

Szilvi, köszi a tippet a deutériumos vízről, majd megkérdezem a bioboltba. Jobbulást Bencének!

Egyébként érdekességként mondom, hogy apu volt természetgyógyásznál, aki azt mondta a betegségét a candida okozza. Úgyhogy most kombucha gombát vadászok, az olyasmi mint a kefírgomba, csak vízbe kell tenni. Állítólag az segít, mindent ki kell próbáljunk!

Emma, nagyon édes, a tökszerkója a legjobb :)

Boni, hol van ilyen jó hinta? Én is akarom vinni Lilit, de úgy láttam, kiesne még az itteni hintából. Nagyon ügyes Zsigi, ahogy áll!!

Sziszka, esetleg próbálj meg vízzel higított gyümölcslevet adni Málnusnak, Lili se mindig eszi meg a főzeléket, de a gyümilevet iszonyú sokat iszik. És ami érdekes, hogy ha nem elég meleg a kajcsi, akkor sem eszi meg. Nagyon érzékeny, próbálkozz esetleg, hátha ilyesmi miatt nem fogadja el annyira a főzeléket.

Na lassan megyünk a kórházba. Azért nem semmi ami az egészségügyben van, de bele se kezdek!

puszi és köszi mindent!

KépKép
columbine

Ági! Örülök, hogy apudnak sikerült a műtétje! Vigyázzon magára és pihizzen sokat, hogy gyorsan felépüljön az ő kis unokájának (na meg a lányának :wink: )

Mecsi! Nagyon ügyi Áron! Réka is teper már ezerrel négykézláb. Ma már bejárta az egész nappalit. Azt hiszem ma már többet ment így, mint kúszásban. És állandóan szökik, ahogy leveszem róla szemem. Lesz nekem nemulass!! :lol: Én is mindig majd megzabálom a kis popóját. Olyan kis falat.
de nem tudom, mi vol tma is, mert ma is iszonyat hisztis volt. Mondjuk most már eléggé meg van duzzadva az ínye felül, meg jó piros, biztos az fáj neki. Vagy front van.... A fene se tudja.

Felicia! Fogadd őszinte részvétemet! Sajnálom, hogy anyagilag is ilyen nehéz a helyzetetek. Ha sétálásnál tudsz más babásokkal találkozni, ismerkedni, akkor szerintem annyira nem is fontos, hogy egyéb fizetős helyekre járjatok. Én főként a babatársaság miatt viszem Rékát, mert itt a környéken nem egyszerű a séta-helyzet, így az ismerkedés sem. Ezért én úúgy irigylem a bp-ieket, hogy rendszeresen tudnak talizni!!!!

Sziszka! Én is takarításban vagyok (ma az emelet majndem kész, holnap a földszint a soros, na meg sütés-főzés), de sajna RÉka nincs rám tekintettel, és nem alussza át az éjjelt. Mondjuk ő is ezt nyomja már kb 5hónapos kora óta. Hogy van ez, igazából nem tudom, mi lehet az oka? Annyira nem gáz, ha tudok vele napközben aludni. Csak amikor mindenféle program van, meg hétvégén vendégek, na akkor hétfőre tiszta zombi vagyok. Azt hiszem most se lesz másképp..

Végre a gépre töltöttem a képeket az uccsó 2hónapról, ha lesz egy kis időm mazsolázgatok belőle nektek, mert olyan édik vannak közte!

Na megyek, hátha éjfél előtt siekrül ágyba kerülnöm...

panna1

Ja, még a kaja témához anniy, hogy a védőnp szerint minden nap adjak husis kaját RÉkának. Sztem kb 7ből 5nap olyat kap.

Boni! Én úgy vágyok már egy sárgaborsó-főzire, de a puffasztó-volta miatt nem eszek. Zsiginek bírja a pocakja az ilyen "durva"kaját? Nagyon falat a kis Zsiványotok!
Úgy várom már a jó időt, a teraszra felkötök egy hintát, sztem RÉka odig lesz meg vissza. :lol:

Áron és Dávid is arik nagyon!

panna1

Jó reggelt!

Ági itt a házunk ,mellett a 13.ker Béke tér... szeretettel várunk bárkit minitalira aki hintáztatni akar(azt is aki nem) :lol: :lol: :lol:

volt egy szobahintánk, de azt eladtam 1000ft-t buktunk csak rajta irtó mákunk volt.. azt is szerette Zsivány de ez hááát ahogy kacagott! azt hittem megzabálom.a tény, hogy egy idő után beájult és majdnem elaludt benne ki is vettem és ahogy átraktam babakocsiba egyből bevágta a szunyát! :lol:

Panna tegnap először főztem, ettünk ... Zsiginek csak kicsit tettem főzibe a többi krumpli volt

hát az éjszaka az éjszaka katasztrófa volt... de mostanában többször..így nem tudom attól e... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.20 11:11-kor.
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Nagyon ügyes Zsigi! És hogy élvezi a hintát... :)

Megy a sok-sok gratu Áronnak is!

Anna: Milyen ülést választottatok Emmának?

Csenge: Köszi a sok hasznos infot. Holnap akarjuk megvenni az ülést.

Tegnapi méreteink: 7620 g, 67 cm. A védőnő szerint tuti a foga miatt ilyen nyüsszögős. Lángol szegényemnek a pofija, hőemelkedése is van. Fenék is piros, ja és teljesen gyulladt felül az íny. Most már talán kibújnak a felső fogacskák is.
Én is rákérdeztem még egyszer erre a húsos dologra. Azt mondta, hogy nyugodtan adjak neki minden nap.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Barátnőmnek tegnap volt a 29. szülinapja. És ma jön hozzánk, meg kellene köszöntenem. Légyszi, ha van valami ajándékötletetek írjátok le, mert nekem semmi nem jut eszembe. :(
Köszi!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Na, talán megtörik a jég, újra csak 2 X kelt fel az éjszaka a csöppünk....de még semmit nem merek elkiabálni!

Ági, nagyon köszi a higított gyümileves ötletet, ezt még nem próbáltam, de nagyon tetszik, hidegen vagy melegen adod, mert amúgy mi is hőmérséklet érzékenyek vagyunk ha kajáról van szó!
Csandi, arról nem volt szó, hogy leküldöd a hungarocell golyókat hozzánk...estére ideért :)
Évi: üdv újra köztünk, ne add fel a kép dolgot, olyan jó lenne látni mennyit nőttetek!
Mecsi,, nagy gratula Áronnak!!!! Lefényképezhetnéd közeben!
Boni: A kis zsiványotok nagyon édes, annyira imádnivaló, ahogy élvezi a hintázást :) Málnus is nagyon szeret...ha nem lennétek ilyen messze, akkor mi elfogadnánk a meghívást :)
Sushy: én kérdeztem a bicikli ülést, melyik mellett döntöttetek végül? Emma még mindig gyönyörű! :)
Felícia: a beszédre akartam még reagálni, csak elfelejtettem tegnap, szerintem bátran beszélhetsz hozzá, hisz nem csak te vagy a családja, és így a többiektől a helyes beszédet is hallja, szerintem annyi lesz csak később, hogy ha elkezd beszélni, akkor mindig ki kell javítani, ha úgy akarja mondani, ahogy tőled hallja...meg fogja érteni! Ja, és ha nagyon zavar, akkor van olyan logopédus a felnőttkori beszédhibákkal foglalkozik, szerintem tudna neked segíteni!

Mi tegnap megvettük végül a szőnyeget, majd teszek fel róla képet, szerintem aranyos, és sokkal olcsóbb volt, mint amennyire számoltunk, 3 X 2 m -es igaz, hogy padlószőnyeg darabot szegtek be nekünk, mert kész szőnyegbe nem volt ilyen méret, 10.000 Ft volt. Aranyos, macis.
Képzeljétek, amikor a múlt héten nyaralni voltunk, Málnus punciján lett egy piros folt, rögtön elvittük ott egy gyerekorvoshoz, aki megnézte, és azt mondta, szerinte csak pelenka kiütés, de a biztoság kedvéért kenjük Canestennel. Viszont nyugodtan mehetünk vele az uszodába, mert nem attól van. Néhány napig kentük, két napig nem mentünk a strandra, és amikor kezdett halványodni, akkor már mentünk fürödni, és 5 nap után abba hagytuk a kenést is. Két napja vettem észre, hogy újra nagyon csúny, mondjuk teljesen nem is múlt el....akinek van már ilyen tapasztalata, vajon mi lehet? Nekünk még pelenka kiütés sem volt soha. Öblítőt, mosószert, semmit nem váltottunk, és új kaját sem vezettem be se akkor se azóta.....
A gyerekorvos délutános, és ki van kapcsolva a telefonja....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Jaj, tegnap Emmát elfelejtettem megdícsérni, pedig olyan kis cuki! A sérója meg elképesztő :lol:

Sziszka! Rékának is lett pelenkakiütése, és neki a popsiján egészen belül, és egy-két pötty jutott a puncijára is. Elvileg attól jön ki a pelenkakiütés ebben a korban, hogy megváltozik a széklet savassága a hozzátápi miatt. Pedig ahogy érzem, hogy kakilt, egyből kikapom a pelusból. Dokinéni nekünk csodaszép vérvörös fertőtlenítő-ecsetelőt írt fel rá, ami sehogy nem jön le a bőréről, max lekopik. Na azzal kentük egy jó ideig, most már eltűntek a pötyik. De olvastam, hogy a sűrűbb pelenkázás fontos ilyenkor, még ha csak pisis is, meg mi Sudocrem-et haszálunk a sima popsikenőcs helyett most. Csak azért írom, hogy ne ijedj meg, nincs nagy vész! MEgyek mert gyermekem éhen akar halni...

panna1

Kép Kép Kép Kép A pók a falon a középső fiam Kép Kép A kis lelkes
eviragos

Remélem kicsit sikerül felvidítani mindenkit ezekkel a mosolygós képekkel!

Zsófi kb. 8 és fél kiló, nagy lány. Nem eszik szinte semmit, csak szopik! ( Most hagytam abba a tejleaeadást, van neki bőven.)

Mindig nagyon izgulok a beteg babucikért. Most leginkább Dorcáért. Pláne, hogy a nagylányom is Dodo, Dorottya.

HA va időm, olasgatok, de írni nehéz Nektek. LAssú a gépem is ( mobilnet), meg közben mindig szól valaki. ...

Puszi mindenkinek és további jó babázást.
Azért büszkélkedni még jövögetek!
eviragos

Sziszka, a gyümilevet meg szoktam langyosítani neki, és fele fele arányban hígítom, hogy ne legyen olyan savas és édes.

A kiütésre: Lilinek sokszor volt pelenka kiütése, de az nem egy, hanem több apró volt, inkább a popsiján de jutott a puncijára is. Nem szép olyan kidudorodós. és nagyon piros. Neki attól volt, hogy nem a J'nJ popsitörlőt használtam. Az összes többi kicsapja neki 2-3 nap alatt. Illetve száraz ruhával meg kell törölni a popsitörlő után, mert arra is érzékeny, ha attól nedves marad. Nagyon érzékeny a bőre, és lehet hogy Málna is ettől kapja.
Mondjuk, ha uszi után jött ki, akkor megnézetném a dokival. Biztos ami biztos. De ne ijedj meg.

Csimby, színházjegy? Gratula a méretekhez!

Panna, várjuk a képeket.

Apunak kivették a katétert, a kanült, talán holnap haza is jöhet!! Hiphiphurrá!!!

KépKép
columbine

Ági Börze :
2009.03.22 Hungexpo A pavilon 8-16-ig

Sziszka azt nem tudtam lefotózni hogy előre mászik csak utánna a felállást, viszont tegnap este óriás kacagás mellett egyfolytába felállt a járókába. Érdekes hogy felülni azt nem megy ,csak ha tolat úgy ül fel hátrafelé. Rosszul van bekötve a gyerek :lol: :lol:
Kép Kép

Végre jobb volt az éjszakánk 3xkeltünk és 10.40ig aludtunk reggel . 7.30kor keltünk aztán még visszaaludtunk. Már nagyon kellett. Én már este szédültem a fáradtságtól.

Pelenkakiütés én azt hiszem el is felejtettem mesélni nektek. Áronnak nagyon brutál csúnyán lett az antibiotikumoktól, és mikor voltunk kontrollon a dokinő bekente neki ezzel a piros löttyel. kaptam receptet mondta hogy még kenjem be neki 2-3x és elmlúlik. Mert amúgy semmi más nem használt még a csodatevő szudocream se.
aztán másnap a patikus megkérdezte biztos ki akarom váltani ??? KÉrdem én miért ??
Mert higany van benne!!!
Adott egy homeopátiás belladona bogyót hogy próbáljuk ki , de azért a lötyit is kiváltottam. Golyó nem hatott ezért még 1x bekentem neki a szerrel és sokkal szebb lett. De halvány piros folt maradt a popsiján ami remélem fel fog szívódni, mert többször nem mertem bekenni.
Azért őrület hogy nem lettem rendesen tájékoztatva mit ken a gyerek seggére a doki. :evil: Panna neked mondták ?

Csimby én csak egy csokor virágot vettem barinőmnek! Most erre futotta . meg ötlet híján ez is megtette.

Panna szőnyegről képet ne felejtsd el!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ági ezek tök jó hírek!!!!

Eviragos nagyon édesek a gyermekeid , de az a pók a falon című kép mit takar? valamiről lemaradtam :wink: :wink:

A kis Zsiványunk meg annyira cuki a hintába! A béke térnél hol van a játszótér? oda jártam a Szabó E. Gimibe ott van valahol a közelbe?

megyek főzni apája nemsokára hazaér én meg semmit nem csináltam még ma töki meg elaludt és gyorsan beültem a gép elé. Néha függőnek érzem magam , néha meg hetekre el tudok tűnni
:oops: :P

Nálunk is hisztis nap van de front van ! az előbb hullott a hó nálunk :cry: :cry: Nikinyu mikorra rendelted a tavasz?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

hahó;)

Mecsi, jövő hétre már megérkezik a tavasz, legalábbis ezt ígérték nekem;)) most már meggyógyultunk végre, bár én még mindig taknyos vagyok kicsit, de már nem vészes. Hétfőn már megyünk végre csavarogni, mert ez a 2 hét itthon iszonyú sok már nekem!
Áronnak külön gratulálok, nagyon ügyes, ahogy azt a képek is igazolják! Jót mosolyogtunk az Elvis-es képen;)

Hozzátápival kapcsolatban a saját körtét, almát megeszi, főleg ha még babakekszet is kap bele, de a zöldségekből az üvegeset szereti. Ez van, majd változik ez is. Amíg beteg volt semmit nem fogadott el, csak a cicit.

Ági, örülök, hogy apud jobban van, anyum is szedte az Avenmart és szerencsére minden lelete negatív, pedig őt 5x műtötték.

evirágos, jó rég nem írtál! Nagyon szépek a gyerkőceid és ersze a többi babakép is szuper!

sniky

sziasztok mit szóltok az anyatejes cikkhez?

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

betti eldobtam az agyam tőle!!!!! :shock:

Mecsi higany? ááááááá

a templom mellett..ahol van egy parkocska -.a polg.,mesteri hiv. mögötti téren... :lol: jöttök majd hintázni? :lol: gimit nem tudom hol van., vidéki vagyok :oops:
Vendég

Sziasztok!

Mi tegnap az ügyeletet jártuk meg, Bence annyira fuldoklósan köhögött, hogy elegem volt. Meg többször is hányt. Pont egy bunkó dokinőt fogtunk ki: " csak köhög, akkor minek jönnek ezzel ügyeletre???" Mondom neki, a dokink sincs a héten, helyettes van, úgy voltam vele, hogy tök mindegy akkor melyik idegen látja és nekem így egyszerűbb apájával kocsival menni, mint három gyereket a szélbe, babakocsival. Bunkó! Nem is adott, csak kalciumot. De éjjel nagyon köhögött megint, ki kellett kapnom a kiságyból. Meg Dórika is nagyon nyügős volt. Ma levittem őket a helyetteshez, nagyon rendes volt. Kaptak antibiot, garat hurutjuk van. Dórika, mire hazaértünk, lázas lett. Egyfolytában sírt. Most kúptól lement a láza, nyugisabb is kicsit.

Ági: a csökkentett deutériumtartalmú víz a reggeli műsorban volt többször, nagyon jókat mondanak róla. Neten is olvastam róla. Apunak én is néztem. Elég húzós az ára. Másfél liter kb. 2000 forint. És mindennap kell inni. Patikában is kell kapni. Olvastam, hogy Amerikában ezt írják receptre a rák betegeknek, ott a TB támogatja. Még jó, hogy magyar találmány, és itt nem támogatják. No comment! Hurrá, jó hírek apudról!!!

Pelenkakiütés: hát nekem van benne tapasztalatom, hisz már Dórinak is volt többször, Emesének is. Nekünk a canesten vált be legjobban, de azt legalább egy nap kétszer kell vékonyan bekenni és legalább 10 napig kell, különben visszajön!! És ilyenkor jobb, ha nem popsitörlővel teszed rendbe, hanem lemosod. Jobban lejönnek a bacik! Lehet igen kajától is, de lehet a fogzástól is, pl. Dórinak most attól volt, hogy kijöttek a szemfogai. Előtte fogtól nem volt neki. De pl. Dórinak volt gyógynövénytől is.Adtam neki immunerősítőt, és túl erősen választódott ki a vizeletbe!

Szilvi: kérünk fotót a szőnyegről! :)

Niki: jó, hogy meggyógyultatok!

Zsófi: merre vagytok?

Jók a fotók, ismét!

Mecsi: nagyon ügyes Áron! Azért nem ez az átlag, hogy valaki ilyeneket tud ebben a korban! Szép kiskrapek! :)

Na megyek, Bencus álmos, a lányok egymással játszanak, addig elmosogatok, csak előbb Bencémet elaltatom!

Itt süt a nap, hol beborul, esett a hó is! KÁOSZ!!!!

Szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziszka, Csimby - Bicikliülés: én rengeteg fórumot olvastam, és gyakorlatilag mindben ugyanazt preferálták: a Hamax Siesta ülést. Nem túl olcsó, de nagyon biztonságos, dönthető, és nagyon könnyű a babát beletenni meg felszerelni a bringára. Mi rengeteget kerékpározunk, a párom munkába is azzal jár, és mivel a baba élete függhet a jó üléstől, ezért választottuk ezt.
Egyébként a Decathlonban a legolcsóbb, 17000 Ft.

sushy

Ja, gyümi levet én is hígítva adom, kb. 70-30 arányban (több lé). És szobahőmérsékletű mindkettő.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: