2004.04.14 00:11
2004.04.14 07:27

2004.04.14 07:55
. De nem éreztem indulatot a többi hozzászólásban, mindenki leírta, hogy mit gondol, úgy mint eddig is, pl. szoptatásról vagy hozzátáplálásról, amit bizony elég különbözően csinálunk, mert más elveket vallunk
. 2004.04.14 08:34
2004.04.14 08:44
) az ember ha fejreáll, sem tudja kikerülni azt, hogy a fél telet a lakásban töltse.
. 2004.04.14 08:45
Pocakom no, de mozgast meg nem erzek, pedig 17 hetes vagyok
Bar 12 hetesen meg elol volt a mehlepeny.... 2004.04.14 09:21
2004.04.14 09:23
2004.04.14 10:14

Gratu hozza!

De szerintem se a gyerekre kene haragudni, hanem arra, aki ilyennek neveli.
) 

Szogezzuk le nyugodtan, ha egy gyerek otthon a lakasban kohecsel es folyik az orra, az mar nem egeszseges. Tehat fertoz.
Attol, hogy neki nem lesz nagyobb baja, egy kevesbe eros immunrendszeru gyerkocot akar hetekre ledonthet a labarol.
Bevallom, a masodik ilyen elkapott betegseg utan szidtam en az ismeretlen anyuka minden felmenojet magamban, mert mi alapjan vegez egy ismeretlen "immunerositest" az en gyerekemen a megkerdezesem nelkul. 

Es mivel en a kicsit orrfolyos, kicsit kohogo gyereket se vittem kozossegbe, nehogy masnak betegseget adjunk at, ezert mi voltunk 3 honapig szobafogsagra itelve. Es ez nem fair.
Kulonben nem vagyok hive a bura alatt tartasnak sem, de 3 honap folyamatos betegeskedest azert durvanak tartottam egy 9-12 hos babanal, napi 5-6x-i orrporszivozassal, lazzal, plane, hogy az orvos szerint egy kivetelevel mind virusfertozes volt. (De ismetlem, ez nem Miattatok tortent, csak az en allaspontoamt szeretnem valahogy testkozelbe hozni.)

2004.04.14 10:16
. Ha mindenki elkapja soha nem derul ki, hogy ki volt a goc. Tulajdonkeppen akkor az egeszsegesnek tuno babakkal sem lehetne sehova menni, mert mi van ha bujkal bennuk valami. 2004.04.14 10:23
2004.04.14 10:29
2004.04.14 12:10
, de ha már említetted a netikettet, akkor pontosítanék: nagybetű volt. Pirossal.
. Ja, még dokihoz sem viszem Őket rögtön, ha belázasodnak, csak 2-3 nap után, (vagy szokatlan tünetek esetén) mert semmi szükség, hogy a rendelőben újabb, megizmosodott vírus-és bacitörzsekkel találkozzunk. De ettől nem érzem magam felelőtlen anyának.
! Most már tényleg jöhetne valami normális idő, ami elfújja ezeket a kórságokat.
.
.
. 2004.04.14 12:48
Na meg még aza példa hogy a játszóban ahová járunk januártól mostanáig egy beteg gyerek sem volt, pedig volt vizes nózifolyás rendesen, most bezzeg szinte mind áteseik valami nyavalyán. Szerintem eza kérdés kicsit túl lett ragozva

bavallom, és épp úgy értettem ezt a mondatot ahogy Zulu is írja.
2004.04.14 14:44
. Pláne nem írtam volna oda, hogy "légyszives", és hogy "senkit nem akarok megbántani". Ha ordítanék, akkor igenis meg akarnék bántani mindenkit
.
. Ettől függetlenül szép stílusban is semmibe lehet venni, amit közölni akartam. 2004.04.14 15:04
Nem haragszom én, csak baromi rosszul esett a férjemnek...és így nekem is.
Nem éreztem sértőnek Miszike hangnemét (csak a piros szín volt kicsit zavaró) és szerintem én se (a többiekkel együtt) válaszoltam bántóan. Bár abban is van igazság, ha ebbe a topikba került ez a kérés, akkor nekünk szólt, és ugye, csak úgy nem kér az ember valamit, annak oka van...
Én is ápoltam már nem egyszer hulla betegen a két beteg csemetét, ez sajna így van...és lesz is még párszor.
Nálunk is (és a legtöbb kisgyerekes családban) a férjem az egyedüli kereső, nem tesz jót a kasszának se az, ha ágynak dől, se az, ha ki kell fosztani a patikát és még sorolhatnám. Azért azt megjegyzem, mi a masszív fertőzéseket a férjemtől szoktuk begyűjteni, amit a munkahelyéről csipeget össze
Szerintem nem kéne ilyen véresen komolyan venni a betegség témát, mert az nektek lesz rossz. Az első gyereknél még én is ilyen sarkos voltam (más témákban is), de ez elmúlik a csemeteszám növekedéssel, különben nem lehetne normálisan élni
De, ha ne adja az ég, makkegészségesnek tűnve egyszer mégis beviszek a lányokkal egy közösségbe valami fertőzést, ugye nem kell utána folyamatosan bocsánatot kérnem?
2004.04.14 15:22
)
Szóval hajrá, én szívesen mennék, ha még lesz

2004.04.14 17:06
) 
a képek nagyon jók

Öltözzetek fel jól, nehgoy itt megfagyjatok nekem!

2004.04.14 17:53
Már kezdem azt gondolni hogy kár volt beleszólnom, de csak segíteni akartam azzal hogy leírom hogy más talikon, játszóban hogy volt. Nem akarom magyarázni a bizonyítványom, ez csak az én véleményem, hogy ha egy babának folyik az orra, vagy köhög párat az nem betegség. És ha köhintésre és orrfolyásra itthon maardnék vele akkor október óta a 9. emeleten ülnénk, amit én még csak elviselek, de a gyerek semmiképp. Természetesen ha tényleg beteg, akkor én sem viszem sem talira, sem játszóba. De én feltételezem ezt a többi anyukáról is, hogy ő tudja hogy az az orrfolyás mitől van, és nem én. Tényleg sajnálom hogy ennyire félreérthető voltam. 

Ja, és megígérem hogy ha lesz még tali és elmegyünk akkor különösen figyleni fogok hogy Emma milyen állapotban van, bár bevallom nekei ha hideg van és mikor belépünk a hidegről a zárt térbe, meg mikor kint vagyunk az orra+könnye
pedig a mostani előtt akarácsonykor volt utoljára náthás, amikor a nagyinál éjjel lekapcsolták a kazánt, mert a papának melege volt

Na látjátok az a megfázás pl engem is nagyon bosszantott, hiszen hogy lehet lekapcsolni éjjel a fűtést, mikor a gyereket az esti hőmérséklethez öltöztettem? 2004.04.14 18:17

Egyébként csak azért nem volt eddig, mert megcsinálták a radiátorokat az új házrészben is és ahhoz le kellett engedni a rendszert. De nem gondoltam volna, hogy a tavasz leghidegebb, legcúgosabb napját választják erre a tevékenységre
Na mindegy, most adok a gázszámla pofájára
...na jó, reggel vérszívással kezdem, de aztán szabadság van
Remélem, tényleg olyan jó idő lesz, ahogy ígérik a nagy jósok.
(Sajna az agyonszigetelés ellenére nagy szélviharok idején egyszerűen átszellőzik a szobája
) Na erre én is roppant pipa vagyok, de most vettem hőfokszabályzós csapot a radiátorra, talán ez megoldja a problémát
, csak a kesztyűt éreztem túlzásnak
De az a baj, én a tudattól is fázom, hogyha nincs fűtés
2004.04.14 20:31
Még a végén a kis lüke miatt nem jutunk el a talikra
Fene, fene, fene!
)
Én jó cserét csináltam, a lány (vezeték)nevemből 110 ezer van, a mostani meg rajta sincs
És 2002-ben már 347 Kevin született
Gondolom tavaly még több...
(Én simán azt hittem, a Lőrinc azért gyakoribb, mint a Kevin...) 2004.04.14 20:33
Hintától még mindig fél, vagy csak egyszeri alkalom volt?
Nem lehetett egyszerű, saját magadnak. El sem tudom képzelni.
Szegénykém, jól van már? Nem irigyellek. 3 gyerekkel tényleg csak a szerencsén múlik, ha nem történik semmi.
A talisok is.
Talán jövőre már én is pocakoskodhatok
Vidéki divat
A tesós képek is jók
2004.04.14 21:00
.
.
!
Szuper a kép!
(bár tudom, egyoldalú
)
.
.
Fűtés nálunk is broáf, ha beindul a cirkó, akkor egy óra hosszat meg lehet sülni, aztán lehül vagy 5 fokot, szóval van némi hőingás
.
Maca is kezd már csajosodni, időnként ijesztő
.
.
. Sajnos az én szüleim is elég lazán vesznek bizonyos dolgokat, pl. most húsvétkor Malac szokás szerint bele sem nyalt az ebédbe, én mondtam, hogy oké, de nincs sütike-csokika-kekszike stb., mindezt a szüleim jelenlétében. Fél óra múlva látom Malacot a konyhából kirobogni egy bazi nagy süteménnyel, mögötte Apukám, aki rosszallóan nézett rám, és közölte, hogy az Ő házában nem fog éhezni a gyerek
... Ha ez néha lenne csak így, nem szólnék egy szót sem, de sajnos elég gyakran előfordul
.
. 

!
.
:
2004.04.14 21:22
Saccra 7600 grammot írtak be, ami 5 hét alatt 28 deka gyarapodás, örvendeztem vala! Délután meg bevágott egy tízdekás krémtúrót meg egy banánt, és nem is tojt utána, úgyohgy akkor kellett volna mérni ...
Amúgy továbbra is nagy dumás, és "mé! mé!" kiáltásokkal egész nap követeli, hogy rettentő mondókákat és dalocskákat gajdoljak neki. Kedvence a "Bújj, bújj zöld ág", én már kiütést kapok tőle, nemkülönben a szintén nagy kedvenc "Háp, háp, háp, jönnek a kacsák" kezdetűtől. Unalmam enyhítésére ma xilofont vásároltam, és azon pötyögöm a kíséretet, de őt még ez sem rettentette el, igaz, többször megpróbált rálépni a hangszerre, nyilván nem véletlenül 

2004.04.14 21:31
De estére már túl is jutottunk rajta, csak az orrom folyik még mindig.
És akkor ő megtapsolja magát
Viszont így már tud valamivel a kezében közlekedni. És valami veszélyeset mindig talál
Sűrűn eszembe jutsz, Zsuzsi!
mellékhatások. Julka még mindig fél a hintától, de érdekes módon csak bent, kint a kertben élvezi
fűtés hurrá
én is rögtön fázni kezdek, ha pl. áramszünet miatt fűtésszünet van
AFP-re mész már?
a te AFP-d már kész van? Hátha kiderül genetikai UH-n pocaklakó neme
kösz a címet, én is rögtön utánanéztem, hogy hol is állunk a listán
2004.04.14 22:35
. Viszont a jövő évi pocakeresztés jól hangzik
.
Üsse kavics, rinyálhatsz!
Már 6.4 killa a csöppöm, 5 hetesen, azért komoly konkurencia Kevinnek!
.
.
) 
, bár Ő szerencsére nem lett lázas, csak taknyizik egy kicsit.
.
.
2004.04.14 22:44
. Nekem elég macera lenne elzarándokolni a két skaccal ezért a belvárosba, szóval ha lenne valakinek valami jó kis lelőhelye, akkor annak igen örülnék, hátha könnyebben elérhető, mint a Vadász u.
2004.04.15 00:12
De pipa vagyok....

2004.04.15 06:02

2004.04.15 08:32
De leginkabb a mai napsutes tunik hatasosnak
Ez eddig a jo hir.Most kaptam egy mailt a kanadai sractol aki hozta volna masfel7 mulva,hogy nem tudjak addig leszallitani hozza a szerkentyut...csak kisse robbanok szet
A kovetkezo fuvar jul.ra er ide es at kell utalni az osszeget Amerikaba...legalabb 40$ az atutalas...brürürüüüü
Remelem marad a jo ido! Gratula Lorincnek a jarashoz, majd lecsekkolom ;0) 2004.04.15 10:12
2004.04.15 10:28
)
ismerős, Ilang is kavar ezerrel
brrrrr bár nálunk megy most a fűtés a betegségtől folyamatosan ráz a hideg
Bocsi 
2004.04.15 12:01
betegség
++++++++gyógyító energiák! Ügynökök GRRRR, a nagyokkal még nem volt telefonunk, most jöttem rá, hogy mennyien vannak.
téged aludni hagyó deded
csak tartsa meg a jó szokását! milyen jó, hogy már túl vagytok a bárányhimlőn!
a dackorszak 3 év körül kezdődik
azért hiszed azt, hogy ez az ordiba már az, mert saját bőrödön még nem érezted, azaz füleddel nem hallottad saját dackorszakos gyerekedet. De eljön az is
- amikor esetleg hasra fekszik a sáros piac kellős közepén, és úgy ordít
Különben Julka is sokat ordibál, rámutat arra, ami sazeretne és már zeng is a ház
2004.04.15 13:31
Pici bealudt
Ritka pillanat szóval, ha most nem megyek azonnal vasalni
2004.04.15 20:57
2004.04.15 21:03
alvó JÁzi
most akkor gyógyszert kell váltani vagy mi lesz?
2004.04.15 22:11

Mert a család nagy része az

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint