A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

kicsidodi! :)

Bambuszmatrac: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó a járgány. :wink:

breki76! :)

"Ingatlanügynök": :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Arra emlékeztem, hogy tönköly párnája van Apának. Azt tudom, hogy mostanában nagy divat, csak azt nem tudom, miért akkora durranás. :roll: :oops: :oops:

"Én is avent mellszívót szerettem volna venni (az elektromos fajtát) és az eladónő lebeszélt, mondván, hogy nem is tudja az ember, hogy lesz -e teje,"
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Elvileg van benne valami, de gyakorlatilag minnél jobban stimulálod, annál több lesz. Nyilván a baba a lehető legjobb erre a célra ( :lol: :lol: ), de a mellszívóknak is van ilyen hatásuk.
Én sokat használtam és volt, hogy a vége felé elfáradt a kezem. Kb. fél óra után. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mielőtt valaki bepánikolna: nem, nem tart fél óráig egy fejés általában, ez is egyéni dolog. Nekem nagyon meg kellett dolgozni érte.
Az Aventet azért is szeretem, mert minden mindennel kompatibilis, összeillik, ezer féle képpen variálható és strapabíró.
A Medela is nagyon népszerű, kedvelt márka.

"feltettem azt a kocsis weboldalt is"
Számomra vörös kendő... :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Pár napig nem tudtalak olvasni Titket, de asszem esélyem sincs pótolni… :shock: :roll:

Hétvégén suliban voltam, most készülgetek az e heti vizsgámra, közben a múlt héten nem sikerült megcsinálnom a beadandómat, így e hétre kettő lett belőle :oops: , szóval szépen el vagyok maradva. Közben anyuéknál szigetelik a házat, nagy fúrás, csörömpölés árán.. :x Barnabással egész napos program az udvaron bóklászni nézni hogyan készül a mű, vagy éppen az ablakból kukucskálni a kőműveseket. Pici Zazikám egyre többet mocorog, nagyon helyes, hétfőn voltam nődokinál, eddig minden ok (kivéve az eddigi hízásomat ami miatt az orvostól nem kaptam elismerő dícséretet :roll: , de láttam itt is téma volt a súly, majd utánaolvasok), következő program nálam is a terhelés cukor lesz.

Gratulálok minden kismaminak a jó eredményekhez! :D

Ikoka7, Neked pedig a kis Zsombihoz! :D

Babakocsi: nekünk peg perego pliko p3-unk van, 1,5 éve gyűrjük, eddig semmi baja nem volt (igaz pár hónapja kímélő üzemmódban van, mert a fiam a sétát már jobban preferálja..így kb 5x annyi időt kell rászánni, h A-ból B pontba érjünk..) Kicsidodi! ez a Top Rider tényleg egy az egyben ugyan úgy néz ki, gondolom minőségben is hasonló, úgyhogy én csak megerősítelek, h jó választás volt! :wink:

Egy kérdés tapasztalt anyukák, tanárnénik vagy bárki aki tud segíteni: Barnabásunk egyre hisztisebb, olyan földre vágom magam és addig ordítok amíg vkinek meg nem esik a szíve fajta 8) …..elég zöld fülű vagyok, meg persze az anyai szívem is könnyen megesik rajta..eleinte próbáltam elterelni a figyelmét ami működött is, de mostanra ez teljes kudarc, ha vmit akar akkor azonnal és nincs mellébeszélés..tippek, ötletek, mit csináljak, hagyjam rá, majd kinövi, vagy??
Nőnapkor volt egy nagy akciója, pedig olyan szépen indult a nap, Apával megleptek egy nagy csokor hóvirággal, majd a közös reggeli után kigondoltuk, h sétálni megyünk, de nem volt hajlandó együttműködni az öltözködésben, ide-oda rohangált egy egy ruhadarab között..aztán meguntam és elkaptam, h akkor márpedig most felvesszük a cipőt, stb erre úgy megfeszítette magát, össze-vissza rugdosott, h alig ismertünk rá. Persze az egész család körbeugrálta, próbáltuk elvonni a figyelmét, de annál rosszabb volt, és még nagyobb lett a hiszti. Kb fél órás küzdelem után én totál feladtam és lerángattam róla a kínkeservesen felaggatott cuccokat, h akkor tessék nem megyünk sehova, ő meg levágta magát a földre és úgy ordított. Az apja picit humánusabb volt mert mondván megfázik ez a gyerek, feltette az ágyra. Barnánk meg ott folytatta tovább. Mondta az apja, h a színdarabok is addig tartanak amíg közönség van, így magára hagytuk, leültünk az ebédlőbe kávézni. :roll: Aztán rájött, h senki nem figyel rá, így kivonszolta magát a szobából és megállt előttünk arccal a falnak támaszkodva és úgy folytatta az ordítást. Néha-néha kikucskált a kezei közül, h figyelünk e rá… 8) :? ez a kis műsor, úgy mindent összevetve egy órás volt….vmelyik nap az úttesten vágta magát földre, mert vmi nem tetszett neki...
o.heni

A csütörtöki előadás tárgya a SOTE-n:

A terhesség élettana.
Dr. Szabó Gábor klinikai szakorvos és Stefanik Szilvia szülésznő

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Gondolom, hogy szakmai szemmel nézted meg mielőtt megvettétek! :wink: szép színe van, bár én valamiért ragaszkodtam a nagy kerekekhez, de a lényeg, a Baba szeressen benne lenni, na meg, hogy Ketteskét esetleg Hármaskát is bírja :) !

Pici Fiam ma nagyon nyugodt volt, na de most beindult....tegnap mint a gép úgy nyomta....mondtam is Apának, hogy Te ez a Gyerkőc tudja, hogy munkanap van, hétfőőőő....ezért dolgozott olyan nagy elánnal :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Surda, Macskajaj 8) 8)

Bababoltok: a kenguruban mi is vásároltunk már pár dolgot, de én sem nagyon vagyok odáig a saját márkás ruháikért, meg az ára sem a legjobb. Viszont tény, h többször van akció, így sokkal jobb áron hozzá lehet jutni, ha vki előre tájékozódik. Én H&M párti vagyok, bár az is baromi drága, de ott még nem csalódtam a ruhák minőségében! Ja és nem utolsó sorban turi párti is vagyok, mert tök jó cuccokat lehet kifogni a bolti ár töredékéért. Valaki írta az elefánit is, na azt is nagyon szeretem, főleg, mert ők forgalmazzák a TafToys-okat, nagyon jópofa termékeik vannak! :wink:

Vásárlás: én is babonából az utolsó hónapra hagytam a vásárlást Barnusnál, és biztosan kijelentem, h jó nagy hülye voltam, mert tényleg igaza van Brekinek, ahhoz, h mindent jó áron vegyen az ember és olyat is amilyet szeretne ahhoz bizony sok idő kell. Most szívesen vásárolgatnék már előre, de mivel ismét pasival bővül a család, így nincs nagyon mit vásárolni..persze azért biztos el fogok csábulni egy-két apró ruhácska láttán, végülis neki is kijár az új, nem?! :wink: :roll:

Rékának utólag boldog szülinapot! :D

Majd jövök még ha tudok, de most rohanok, mert úgy hallom Apa hazaért. :D (ma volt egy szigorlata, megyek gyorsan körbecsókolom mert nagyon ügyi volt ám!! :D )
o.heni

o.heni! :)

Nálunk még nem volt ekkora hiszti, de azt sem "vettem észre". A másik verzió az volt, hogy "beszálltam a játékba": elkezdtem ugyanazt csinálni, mint ő. Teljesen lefagyott, hogy mi bajom van. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De ez itthon történt, egy áruház kellős közepén nyilván érdekes lenne... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ami szintén nem kivitelezhető nyilvános helyen, de anyáink, nagyanyáink korában a hideg víz is remekül bevált... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kitartást a sulihoz és az építkezéshez!

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Na megjöttünk!Minden okés volt a vizsgálaton!!! :lol: :lol: :lol:
Képet azt most nem kaptunk,meg hát én nem sokat láttam,de az a lényeg h minden a legnagyobb rendben.
Már 600 gramm a kislányom!
A párom is benn volt ,nagyon élvezte!
Előtte majdnem agyoncsaptam,mert bár vagy hússzor elmondtam neki h fél hatra megyünk,ő hatra emlékezett,ezért majdnem lecsúszott a vizsgálatról. :roll:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

tímea83! :)

Éljen! :D :D :D De miért nem kértetek képet? :( Apa legalább látta a dolgokat?

Kép
Kép
200907?

Ő látta! :lol:
Csak én vagyok vaksi. :wink:
Igazából le sem esett h nem kapunk képet,mert eddig mindig kaptunk,volt h kettőt is.Ez van!Nem érdekel örülök h a babával minden rendben ha már minden más pechesen alakul.
Ezzel már nem szomorítom magam,a múltkori úgyis olyan jó lett! :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Heni!

Én írtam az Elefánit...nagyon sok dolog onnan van én nagyon szeretem! Csábulj is el....kell egy-két ruci :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Tímea!

De jó :D !!!!
Tök durva, én anyuéknál már több 60 dekással is találkoztam, szóval teljesen előttem van, hogy nézhet ki a babád :D !
És tudom, hogy túl sokat nem jelent (hiszen miért is akarna kijönni :wink: ), de a babócád már életképes :mrgreen: !

O. Heni!

Igen, pont annak a kocsinak a koppintása :wink: ! De örülök, hogy írtad, hogy jó, és tényleg ilyen, így mégjobban örülök neki :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Timi!

Sajnálom, hogy nem láttad Tamarát, de a lényeg, hogy MINDEN OK Vele!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki76 2009.03.17 20:21-kor.

Tickerplayground.com
breki76

Na duplázok

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Niki!

Gratulálok a jó eredményhez én is!

Gabi1!

Én is gratulálok a jó "cukorhoz!"
Nagyon fincsi lehetett Réka tortája!
JA és a Pocid! :lol: :lol: :lol:

Dodi!

Szupi a babakocsi,én is nézegettem,de nálunk Apa meg volt esve a 3 kerekűért!
Na és nekünk célszerübb a nagykerekű!

Heni!

Utólag Boldog Névnapot!
Hiszti: nálunk az vált be annak idején Jázminnál,hogy abszolút nem foglalkoztam vele,átnéztem rajt!
Nekünk is volt hogy az utcán földhöz vágta magát!
Fogtam a gyereket felkaptam és mentem tovább,szó nélkül nem foglalkoztam azzal hogy üvölt!
Párszor csinálta még aztán elhagyta!
Állítólag én is hisztis voltam,és volt hogy hideg vizet kaptam!

Ma elmentem a hugommal a dokihoz,minden okés nála 10 hetes a baba,volt szívhang is!
:lol: :lol: :lol: Október 20-ra van kiírva!
Úgyhogy kb 4 hónap lesz megint a babáink közt! :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Timi!

Örülök hogy láttad Tamarát,és hogy minden oké! :P :P :P
Szemüveg! :twisted: :twisted: :twisted:
20140328174041

Kép
Kép
200907?

Remélem, el tudjátok olvasni :roll: :

Kép

Kép
Kép
200907?

Mit tesz a születési sorrend...

A mama ruhái
1. gyerek: Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint
megállapítják a terhességet.
2. gyerek: Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
3. gyerek: A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1. gyerek: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2. gyerek: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy múltkor sem segített.
3.gyerek: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1. gyerek: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen
összehajtogatod a babaruhákat.
2. gyerek: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb
foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3. gyerek: Már miért ne viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1. gyerek: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2. gyerek: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3. gyerek: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan kell újraindítani a mechanikus hintát.

Cumi
1. gyerek: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, amíg otthon elmoshatod
és kifőzheted.
2. gyerek: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3. gyerek: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1. gyerek: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2. gyerek: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3. gyerek: Igyekszel még az előtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének, vagy a térdét kezdené verdesni.

Babaprogramok
1. gyerek: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és
babameseklubba.
2. gyerek: Eljártok babatornára.
3. gyerek: Eljártok a közértbe és a ruhatisztítóba.

Kimozdulás
1. gyerek: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2. gyerek: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3. gyerek: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1. gyerek: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán a gyermekben való gyönyörködéssel.
2. gyerek: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebbik összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3. gyerek: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1. gyerek: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az
ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2. gyerek: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelus tartamát, hogy távozott-e.
3. gyerek: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

:lol:
o.heni

07, én nem tudom elolvasni :roll: pedig azt hittem jó a szemem... :roll: :roll: :oops:
ez a katalógusból van?
o.heni

Sziasztok!

Ma végre eljutottam (6 hét kihagyás után) tornára, és olyan jó volt! Állati fáradt voltam egész nap, mégis tök jót tett.

Vas: én is tardyferon fol-t szedek, elvileg 3x1-et kéne, de csak 2x1-et szedek, egyébként olyan székrekedést okoz, hogy azt nem lehet kibírni.
Holnap megyek terheléses cukorra, előtte csinálnak sima labort is, úgyhogy kíváncsi vagyok én is, hogy mi van a vasammal.
Tini koromban hosszú ideig injekcióztak vashiány miatt, hol vasat kaptam, hol B12-t, úgyhogy ehhez is hozzá voltam sajnos szokva.

Boo! a vasnál nem csak azt érdemes figyelni, hogy kávét, teát és tejet ne igyál kb. 2 órával előtte, és utána, hanem azt is, hogy a vas, magnézium és kalcium bevétele között el kell telnie szintén min. 2 órának, mert gátolják egymás felszívódását.

Az én napom úgy néz ki, hogy reggel 6 után picivel beveszek egy magnéziumot, majd bent az irodában 1/2 9 körül a vasat, egy órával rá reggelizek. Délben beveszek egy magnéziumot, délután 3 körül a kalcium pezsgőtablettámat megiszom, este 7 óra körül újabb vas, és lefekvés előtt még egy magnézium. :lol: És szedek én is c-vitamint a vas miatt.
Az első 16 hétben az eleviten kívül nem szedtem semmit, most meg marokszámra kell ezeket a szarokat szedni.

Muszáj volt beosztanom az időt. Persze sokszor van, hogy nincs időm figyelni, akkor a magnéziumból kevesebbet szedek, és van, hogy kimarad a kalcium (pl. ma is).

Kép
katy76

o.heni! :)

Na, EZ az igazi kézikönyv! Welcome the real world... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Igen, a katalógusból van. De kisebb méretben nem látszik jól, nagyobban pedig még rosszabb. :oops: :oops: :oops: :?

katy76! :)

Tényleg jó sokat kihagytál ahhoz képest, hogy máskor mennyit mozogsz. :shock: :( Remélhetőleg, többet nem fordul elő.

Én úgy emlékszem, hogy a kalcium kifejezetten segíti a magnézium felszívódását. :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 21:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

Heni,
A hisztinél ők tényleg úgy érzik, hogy vége a világnak. :( Én nem hiszem, hogy jó, ha ilyenkor magára marad. Nem arra akarom tanítani, hogy amikor rászakad a világ, oldja meg egyedül. :roll: Eszembe nem jutna venni valamit vagy hasonló, nem jutalmazom ezt a fajta viselkedést. Hisztikerüléshez az első, hogy segítséget tudjon kérni ahhoz, hogy megnyugodjon. Amikor belelovallja magát, rémísztő lehet, hogy kicsúszik az uralma alól minden. Pici koruktól arra voltak nevelve, hogy vígasztaláshoz oda kell jönniük hozzám és akkor biztosak lehetnek benne, hogy elfogadom a közeledésüket. Natinál elég könnyű volt, Szabinál nehezebb, mert olyankor ő írtózik attól, ha valaki megérinti és csak ront a helyzeten. Nála először a szemkontaktust kell elérnem, hogy figyeljen rám, de kb egy méternél nem mehetek közelebb, mert akkor azonnal lezár. Ha már oda tud jönni, akkor a helyzet megoldva, mert szép lassan oldódik a görcs.
Volt olyan, hogy Nati nagyon fáradt volt, nem akart sétálni, én meg terhes voltam Szabival és nem vehettem fel, bbkocsit meg pont nem volt. Szépen guggoltam a Blahán, a gyerek az ölemben hüppögött, az emberek, villamosok jöttek-mentek. Sikerült elérni, hogy megnyugodjon, így pár hasonló szünettel el is jutottunk a 200 m-re lévő buszmegállóig és azután meg egyszerű volt hazajutni. :wink:
Szerintem türelem kell hozzájuk. Amikor az enyém elfogy, akkor kitör a parasztgyalázat. :twisted:
Nati, nem egészen négy évesen elég nagy hozzá, hogy gond nélkül könyvtárba járjunk, ahol csendben kell azért lennie a felnőtt részlegen és meg kell várnia, amíg én magamnak is válogatok könyveket. A két gyerekkel meló ugyan, de nem gond az étterem, bevásárlás vagy utazás, tehát működik a módszer. :wink:
Az úttestről simán felkapnám és után a járdán vígasztalnám meg, tudakolva, hogy mi a probléma.

Dodi,
Mi is túléltünk két bébit mózes nélkül. :wink:
A tej kiszívásához nem kell mellszívó, arra ott a bébi. :lol: Szaporításhoz is inkább őt ajánlanám. (már csak lustiságból is)

Breki,
Egy féléves már valószínűleg magától is felül. Akkor már nemigen lehet kényszeríteni a fekvésre. :lol:

Csibe,
Avent kézim van. N ritkán, keveset használtam, sztem jó. Legközelebb azért biztos gépit vennék. :wink: Nekem már a második percnél le akar törni a kezem és utálom olyankor az egész világot. Ráadásul nekem mindig épp, hogy elég tejem volt, azért a 20-30 ml lötyiért meg még összerakni is fárasztó.

Boo,
Tesóm is Londonban szült, én is éltem ott egy darabig. A terhesgondozás egészen más. Nálunk betegségnek tekintik, náluk meg akkor látja orvos a terhest, ha baj van. Tesómat is előbb látta anaeszteziológus, mint nőgyógyi, amikor szült. Egy kórházi környezet messze nem biztonságos a babáknak, Angliában statisztikákat vezetnek arról, hogy melyik kórház mennyire fertőzött a "superbug" téren, azaz ab rezisztens bacikkal. Nálunk vszínű a besárgulás, de ha ez nem lenne, én is hazajönnék pár órával a szülés után. Angliában meg lehet kérni egyes helyeken hordozható kék fény takarót is, vagy nekik való mobil "szolit". Van bőven az anliai rendszernek is hátránya, mert tényleg válogatás nélkül mindenki hazamehet, ami azért sztem veszélyes.

Tímea,
Minden megszokás kérdése. Apukám pár méterről már nem ismer meg az utcán, de nem zavarja. :lol: Csak vezetéshez és tv-hez hord szemüveget. Igazából soha nem látott rendesen, így nem is hiányzik neki. :lol:
Az én szemüvegem akkor adta meg magát, amikor Szabi megnézte, bírja-e, ha 180°ra nyitja. Nem bírta. :twisted:

Alma-vas:
Aki felejtett már almát reszelőn, tudja, hogy felzabálja. Szép a képlet, csak a szög nem tiszta vasból van, így egy csomó szennyezés és rozsda az, amit így megennénk :? Én azért inkább megmaradok a májnál és a husiknál - jobb a felszívódás, mint bmely zöldségnél.

007,
Miért ne lehetne szemüvegben aludni? Simán. :lol:

Sterilizálás:
A legtöbb baci, ami árthat, nem múlik ki pár perces forralástól. A csapvízben ami veszélyes, az nem a baci, hanem a különböző fémek, azon meg amúgy sem segít a forralás. Első 4-6 hónapban kizárólagos szopi ajánlott, amit be is tartottunk, úgyhogy sterilizálás nálunk kb semmi nem volt. Hasznos a mosogatógép. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Hát pont ezért is írják mindenhol az 5-6 hónapot a vízszintesre...nem 6 hónap 00 nap 00 perc nyilván de nem is 2-3 hónap :wink:

Mosogatógép....na azt sosem fogok venni (mikor Angliában sintérkedtem volt szerencsém hozzá...azok a szagok, na meg a tisztaság is hagyott némi kívánni valót maga után). De a gyerekcuccokat tuti nem abban mosnám még ha volna sem!!!
És hogy gazdaságos legyen össze kellett várni a dolgokat...estére már enyhén szaglott a délelőtt beletett cucc (mondjuk ott 5 tagú család használta), mi lenne ha mi ketten használnánk.....biztos gazdaságos lenne :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok Kismamik :wink: :wink:

Tegnap nagy nehezen túléltem a terheléses cukrot (nagyon rossz volt a lötyi még citrommal is) :wink: :lol: :lol: :lol:
Minden rendben a doki megvizsgált és mondta, hogy "otthoni pihenés és kimélő életmód :roll: " javasolt :wink: tehát kb. már csak két hétig dolgozom. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csibe!
köv. vizsgálat 04.14. III. UH

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, ha nem haragszotok meg sem próbálok visszaolvasni :oops: , csak ezt az oldalt... Sok volt a meló, meg elkapott a takonykór, amiben a torkom a leggázabb, hangom szinte semmi és szegény babi hogy rázkódhat a sok köhögéstől... :( No mindegy, kivettem 2 nap betegszabit, biztos ami biztos, nincs lázam meg miegyéb, de ne is legyen.

Breki!

Én is úgy vagyok vele, hogy nekem nem kell mosogatógép, de mindenki rá akar beszélni. Párom meg tesóm is ellenzi, de rajtuk kívül mindenki tényleg. Már odáig jutottunk, hogy az új konyhánkban kihagyjuk neki a helyet, szekrény lesz helyette, ahova később ha kell beépíthetjük. Végül is ez nem kerül semmibe. Én is pont azért, mert nem szeretem ha ott áll sokáig a mosatlan, na meg ha el kell úgyis öblíteni, akkor már nem mindegy ha el is mosom? :shock:

Manó!

Gratu, hogy túlélted a cukorterhelést. Én holnap megyek, már megvettem a cukrot, hááááát..... :shock: Hihetetlen mennyiség.... :shock: 75 gramm. Rossz belegondolni is. Már a citrom is megvan amit belenyomok. Neked mennyi vízben oldották fel ezt a rengeteg cukrot?

Most hogy itthon vagyok, nézegettem én is mellszívót, légzésfigyelőt meg kengurut. Mellszívóból jó lesz nekem a kézi, de az aventes típus, mert az azért nem lehet annyira fárasztó, mint a medela, amit huzogatni kell. Nem is értem, az i annyira divatos, pedig nagyon praktikátlannak tűnik. :roll: Volt valakinek már olyan? Szóval aventes típusú, az barátnőmnek is bejött, keresett is vele egy rakat pénzt, hogy leadta a tejet. :D
Légzésfigyelőből Angel Car lesz szerintem, kenguruból meg olyat szeretnék (már lemondtam a különféle kötős cuccokról, szerintem megőrülnék bele állandóan kötögetni, talán praktikusabb lesz a csatos megoldás) ami fektethető is, így újszülött kórtól már tudjuk használni.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Iszonyat sok dolgom lenne, úgyhogy tiszta lelkiismeret furdalásom van, hogy itt lebzselek -na mindegy... De csak fél szemmel leszek itt, mert közben az egyik beadandómat csinálom éppen, amit már úgy két hete le kellett volna adnom... (lusta disznó vagyok :evil: )

Csajok! Van esetleg közöttetek valaki, akinek már nem 3000-es a méhszája? Nekem már 2100-es :( , ráadásul ezt négy hete állapította meg a doki, úgyhogy fogalmam sincs, azóta mennyit romolhatott a helyzet. Az orvosom nem tulajdonított neki túl sok jelentőséget, nem tiltott el semmitől, és csak annyit mondott: kontroll 6 hét múlva. Tehát nagyjából két hét múlva megyek vissza hozzá. De én -magamat nem meghazudtolva- parázok rendesen. Miért is ne paráznék, hiszen erről szól az egész terhességem már az elejétől kezdve... Szóval van még rajtam kívül valaki, akinek így áll a méhszája??? És tényleg nem kell aggódni?

Kicsidodi!
Amúgy hányadik héttől lehet azt mondani, hogy egy kisbébinek nemcsak megvannak az esélyei a túlélésre, hanem kifejezetten jók az esélyei arra, hogy EGÉSZSÉGKÁROSODÁS nélkül életben maradjanak pocin kívül? (persze kórházi ellátás mellett) Vagy ez még minek a függvénye? Pl. kórháznak is? Gondolom a hasonló korú babák sem egyformán érettek, de mégis, úgy átlagban mit lehet mondani?

Kép
szkarabeusz

Na a terheléses cukor! Nekem kb. 15 perc alatt csúszott le, és végig öklendeztem... De voltak, akik olyan lazán megitták, még jól is esett nekik! :) Mindez reggel fél hétkor!
Tabati, nekünk egy bögre forró vízben oldották fel, tehát ha megfelelőképpen szugeráltam volna magam, még azt is képzelhettem volna, hogy teát iszom! De nem sikerült. :cry:

Kép
szkarabeusz

Forró vízben? :shock: Jaj ne!!!! Akkor én sosem iszom meg!!!! :( Nekem csak felhajtásra fog menni úgy érzem.... :?

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Párom is már mondogatta a házba a gépet én egyenlőre nem szeretnék...és mivel kell másra is a pénz így úgyis ez lenne az utsó...

A húzogatós medela nagyon GÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁz! Ha kézi akkor tényleg avent, de én inkább maradtam a gépinél (na jó ki még nem próbáltam :lol: :lol: :lol: :lol: )

Tickerplayground.com
breki76

007!
Tönkölypárna:
Az én pasim pár éve kapott egyet anyukámtól Karácsonyra. Szépen megköszönte, aztán itthon mosolyogva ingatta a fejét, hogy "ejnye-bejnye, hogy lehet ilyen marhaságot kitalálni, mint egy tönkölypárna? Csörög is, zörög is, ki tudna egy ilyenen aludni????"
No aztán a tönkölypárna még azzal a lendülettel berepült az ágyneműtartóba, és eredeti csomagolásában ott pihent majd egy évig -mígnem egyszer ittalvós vendégek jöttek hozzánk. Persze a vendégeknek nem adhattunk tönkölypárnát a fejük alá, így a pasim feláldozta magát, és aznap éjszaka arra hajtotta le a kényes kis fejét...
És a szerelem a mai napig él!!! Most már ott tartunk, hogy ha több napra elutazunk, a tönkölypárna velünk jön. Ha esetleg véletlenül itthon maradna, azt hallgatom napokig, hogy milyen szenvedés volt az éjszaka! :D
Azóta már én is vettem magamnak egy kölespárnát, de az szerintem nem olyan jó, mint a tönköly, ráadásul annyira apróak a kölesszemek (pontosabban a hajuk), hogy akármilyen is az angin, potyogtat! Úgyhogy le is fogom cserélni tönkölyre!
Össze sem lehet hasonlítani egy sima, akármilyen hagyományos töltetű párnával, annyira SZUPER és PIHENTETŐ az alvás rajta! :)
Úgyhogy én mindenkinek jószívvel javaslom, hogy próbálja ki!
A BIOPONT az egyik legjobb márka szerintem.

Kép
szkarabeusz

Sziasztok!

Tabati, jobbulást! Megértelek már 2 hete köhögök és most már esténként a teli hólyag gondot okoz egy erőteljes köhögésnél...
Mikor végre lenyugszom és pihenek, akkor a baba jelzi, hogy én egész nap nem hagytam pihenni, most ő nem hagy engem.

A kézi mellszívó előnye még, ha éjjel fejsz, nem zajongsz vele, ez elektromosnál pedig egyes típusok használhatók orrszívóként is. Kevés gyerek kerüli ezt el, ha fújja is, néha nem árt alaposan kiszívni mélyről. A Living-Lab elemes kézi orrszívót meg ne vegyétek, gyenge! A porszívó a legtutibb, próbáljátok ki magatoknak is, nem horror.

Mosogatógép: el nem tudnám képzelni nélküle az életemet. Én csak cumit fertőtlenítettem -első gyereknék :lol:- forralt vízben. A mellszívót mikor összegyűjtöttem a tejet, csak egy tiszta erre rendszeresített mosogatószivaccsal elmostam, de nem sokáig gyűjtögettem, mert nem használtam fel, votl friss.
De mikor jött a mi cuccaink mellé napi 3 gyerek tányér+ hozzá az elkészítéshez szükséges edénykék, és elkezdtem otthon dolgozni, akkor vettem mosogatógépet. Ha ügyelsz a higéniára, nem lesz az büdös. Délben főztem, ebéd után ment/megy egy progi. Ami esti szennyes és trutyis, az pedig vízben áll, hogy ne száradjon rá. Most hétvégén napi 2-t megy a 12 terítékes is. Igaz én az arany szélű cuccokat, műanyagokat is belerakom.

Megint a drága cégem, akivel szerződésben állok, tojik december óta aláírni a szerződésemet, most mozgolódnak, mire aláírják már nem fogok tudni előre dolgozni, most meg 2 hónapja itthon malmozok. Bosszantó. Na nem mintha nem lenne minden napra programom, de most még beleférne a munka is, majd megint nyáron lesz hajtás, de idén nem fog menni. Ja és a közvetlen főnökömön kívül gőzünk sincs, hogy jön a baba. Milyen jó, hogy létezik Internet, be sem kell mennem, mailben lerendezzük a dologkat. Igazán jobban támogathatnák a távmunkát Mo-on.

Én nem éreztem magam elnyűtt, semmittevő háziasszonynak a gyereknevelés első éveiben, mert közben pénzt is kerestem és szellemileg sem épültem le. Igaz egy kerek összetett mondat elmondása 5 év után már nehezemre esett.
Lorca, Te jó sokáig leszel otthon a csemetékkel! Nekem jót tett a fiúk után 1 év fizikai távollét az otthontól. Felszabadultam. Kicsit emiatt szomorú is vagyok, hogy megint 2-3 év bezártság jön.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agmano 2009.03.18 09:40-kor.

KépKépKép
agmano

Tabati!
Nekem kb. egy 3 decis műanyagpohárba adták és hideg vizbe. (na most légy okos :wink: :wink: :wink: mindenhol ezek szerint más ez is) :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Tabati,
nem lesz tűz forró, ne félj, inkább csak meleg! :) (De nekem kifejezetten mondták is, hogy nem hajtsam fel hirtelen, hanem csak apró kortyokban iszogassam.)

Mosogatógép:
Nekem meg minden álmom egy! Én GYŰLÖLÖK mosogatni, a legeslegutálatosabb házimunka számomra! Szerintem az újabbak már nem annyira gázok a mint a régebbi típusuak, jobb a tisztítóhatásuk, nem iy büdösödnek, vagy nincs igazam? Bár engem meg azélattársam próbál lebeszélni róla, ugyanis ismer, tudja, hogy mennyire kényes vagyok az edények és evőeszközök tisztaságára, és szerinte egy mosogatógép nem higiénikus, nem csillognak-villognak az abból kiszedett poharak, villák, kanalak. Na ez engem tényleg zavarna. Hát, fene tudja. Én azért kipróbálnám.

Kép
szkarabeusz

Jaaaaaaaaj! Műanyagpohár!!!!!!!!!!!!!! A hideg is kiráz tőle!!! :? Az a hagyományos kórházi fülespohár???
:D
No ott aztán nem csak öklendeztem volna! :D :D :D Nem bírom a műanyagpoharak szagát... :D

Kép
szkarabeusz

3 dl vízben... :? Jóóóó lesz... Nekem aztán mondhatják, hogy kortyolgassam, mert akkor 1 óra is lesz mire leér az összes. És én mindig a legvégén adom fel amikor csak egy korty van hátra, hogy na azt már tuti nem bírom lenyelni. :lol:

Nekem semmi bajom a mosogatással, csak nagy családot szeretnénk, meg sok-sok babazsúrt (mondjuk akkor befigyel a műanyag vagy papír tányér :lol: ) nagy családi vendégségeket, pont mint Gabi1-éknál. Erre vágyom, az pedig rengeteg mosatlannal jár... :roll: Úgyhogy hagytam magam rábeszélni arra, hogy a helye meglesz, de nem az lesz a legfontosabb háztartási gép amit megveszünk az tuti.

Kép
Kép
tabati

Majd látod, a hely meg nem kerül semmibe :wink:

Tickerplayground.com
breki76

Most olvastam egy gyógyszertári magazinban az őssejtről. Nem ellentáborként írom, csak érdekességként, hogy mennyire kétesélyes még ez a technika, annak ellenére, hogy rohamléptekkel fejlődik. Nem tudom bemásolni, mert nem az internetről szedtem, de pár szóban összefoglalom.

"Egy izraeli fiú ritka genetikai rendellenességgel született.(Mozgásuk folyamatosan romlik és általában a húszas éveik elejéig élnek) Kétszer (10 és 12 éves korában) fecskendeztek be neki az agyába és a gerincébe őssejteket. A második beavatkozás után egy évvel kiderült, hogy mind az agyában, mind pedig a gerincében daganat fejlődöt ki. Egyértelműen kiderült, hogy az őssejt miatt alakult ki, mert a kivett tumorban az őssejtekből származó szöveteket találtak."
A cikk utolsó mondata szó szerint:
A nagy reményekkel kecsegtető, ígéretes jövő előtt álló tudományág még további vizsgálatokat igényleg pl. az előnyök és a kockázatok mérlegelése tekintetében is.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Egy kis érdekesség, én megmosolyogtam:

http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20090318-denever-a-discoveryn-boregerrel-a-hajtoanyagtartalyon-indult-az-urrepulogep.html

Aztán még majd jövök, csak a MiniTerroristám most megszállás alatt tart... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

boo! :)

A semminél biztos több szívódik fel. De ha mondjuk ugyanezt egy pohár vízzel csinálod és csak fél óra múlva iszod meg a kedvenc kakajódat, akkor még hatékonyabb. :wink:

Egyszer volt a kezemben egy elektromos Medela, nekem akkor már megvolt a kézi Aventem. Mivel a gyakorlatban nem próbáltam látatlanból talán csak annyit tudnék hátrányként említeni, hogy az aksi miatt azért az nehezebb volt. Szerintem, nekem abban jobban elfáradt volna a kezem, mint a kézitől. (Már gyerekkoromban megmondtam anyukámnak, hogy: "Nem tudok elpakolni, mert kicsi a kezem" :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: ) Nem tudom. :roll: :roll: :roll:

lorca! :)

Szerintem inkább akkor hiszik, hogy vége van a világnak, ha valamitől nagyon megijednek. De azt meg lehet különböztetni a hisztitől. Nagy világvége nem lehet, ha két perc múlva már semmi bajuk nincs, esetleg még vigyorognak is... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Az viszont biztos, hogy ameddig nem ér el hozzá (hajlandó rád figyelni), amit mondasz, addig annyira felemelheted a hangerőd amennyire csak tudod, semmit nem fogsz elérni. Azon kívűl, hogy még jobban rákapcsol...

A tej kiszívásához tényleg a baba a legjobb, na de tartalékot sem árt képezni... :roll:

Én szeretem, hogy ennyit lát a dokim és megnéznek mindenfélét. :roll: :roll: Nem vagyok sem beteges alkat, sem hipohonder vagy hasonló, de ettől biztonságban érzem magam. Nekem nincs olyan érzésem, hogy a terhességet itthon betegségként kezelnék. :roll:

Azért nem lehet szemüvegben aludni, mert kényelmetlen. Nekem mindenképpen. :roll: Továbbá a szemüvegnek sem tesz jó - mint tudjuk. :wink:

Annyira tartasz minden idegen anyagtól. A mosogatógépes tisztítástól meg nem? :o

tímea83! :)

-4-es szemmel állandóan hordasz szemüveget. Az ismerőseid jószerivel máshogy se láthatnak. Nem tűnik fel nekik, hogy lehet, hogy nem köszöntél vissza, de nem is volt rajtad? :shock: :shock: (Vagy rajtuk se volt és ezért nem vették észre? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

breki76! :)

Amikor a baba elkezdi felfedezni a világot, akkor a mózes már nem elég neki, szerintem. :roll: Jó, hogy még nem tud jobbra-balra működni, de azért forogna, nyúlkálna, matatna. De ha mózesban van egész nap, akkor számomra olyan, mintha "bezárnád". Ha jól megágyazol a földön, akkor az jobban bejön neki. Fölé teszel egy játszóállványt vagy játszószőnyegre fekteted és máris izgalmasabb minden, mint a kosárban dekkolni óraszám. :wink:

minimano74! :)

A nehezén már túl vagy, most mát csak a szülés van hátra. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Hagyd el a takonykórt. Most! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :( Jól tetted, hogy betegszabit vettél ki. :wink: :D

Most még lehet, hogy nem lenne gazdaságos a motyogatógép, de ha már 4-5 fős család lesztek ( :wink: ), akkor egy hétvégi ebéd összerittyentése és elfogyasztása után marhára bejön majd, hidd el. (Nekünk sincs, így tapasztalatból nem tudom, hogy energiából, vízből mennyit használnak, de azt igen, hogy nem kell egy csomót rostokolnod a mosogató előtt és azt az időt másra is fordíthatod majd. Mondjuk a családodra. :wink: )

Az őssejt nem csodaszer, de adott esetben megoldás lehet.

szkarabeusz! :)

A fél szemed mindig itt tarthatod. :wink: :lol: :lol: :lol:

Ha már eddig végigparáztad a terhességed, akkor lassan itt az ideje, hogy elkezd élvezni a hátralevő pár hónapot! :wink: :( :( :(

Apa esete a tönkölypárnával: :lol: :lol: :lol:
Nálunk az ágyneműben toll van. Néha kikívánkozik belőle egy-egy darab és ha valamiért elmarad a heti takarítás, akkor van, hogy egy baromfi udvarra kezd emlékeztetni a szoba. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

agmano! :)

Milyen cég ez? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

07!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szkarabeusz!
Nem kórházi pohár, hanem eldobható pohár volt amit mi is szoktunk venni :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nekem volt kézi és gépi mellszivom is, nálam a kézi jobban bevált :wink:

Nekünk (anyuéknál) van mosogatógép és nagyon megvagyunk vele elégedve. Nagyon szépen elmosogat mindent (csillognak a poharak és tányérok is :wink: :wink: :wink: )

Kép
Kép
minimano74

Egy kis bölcselet:

Húsz évi házasság után egyik nap figyelmesen végigmustráltam feleségemet és
ezt mondtam neki:

"Szívem, húsz éve csak egy piti kis lakásunk volt,
meg egy olcsó járgányunk, fotelágyon aludtunk és egy
arasznyi átmérőjű fekete-fehér tévét néztünk.
De minden éjjel egy huszonöt éves tüzes csajjal feküdtem le!

Most van egy ötvenmillió forintos házam,
egy ötmillió forintos kocsim, egy csodálatos ágyam
és egy plazmatévém.
Ám éjjelente egy negyvenes nővel kell ágyba mennem. Azt hiszem, ez így nem a
legigazságosabb..."

Feleségem igen okos asszony, és csak annyit mondott: menjek és keressek
magamnak egy huszonöt éves tüzes csajt.

Biztosított arról, hogy akkor megint egy piti kis lakásban
lakom majd, olcsó járgányt vezetek, fotelágyon alszom és
arasznyi képernyőjű fekete-fehér tévét nézek.

Hát nem csodálatosak ezek az érettebb asszonyok? Orvosnál,
pszichiáternél jobban tudják, hogyan kell megoldást találni a
férfiklímax egyes problémáira...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És Kisvakond mégegyszer ( :oops: ):

http://www.origo.hu/programajanlo/20090316-kiallitas-nyilik-a-cseh-mesehos-kisvakond-kalandjaibol.html

Kép
Kép
200907?

07!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (ez nagyon jó volt) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Katy!

Én is mindent egyben veszek be :roll: : femibion (2 tabis), vas, c-vitamin, és igény szerint egy-egy magneb6, meg ha eszembe jut kálcium :D !

Én nem sportolok semmit, de eddig sem sportoltam, és így nem is ajánlották :roll: ! Lustadickmami :twisted: ! Viszont naponta kétszer kivisszük a kutyákat az erdőbe, és a házimunka is mozgás :roll: :lol: :lol: :lol: !

Heni!

Ez nagyon jóóó :lol: ! Annyira nagyon-nagyon igaz! :D

Lorca, Heni!

Nekem a keresztlányomnál pici korától bevált, hogy ha visít, vagy hisztizik, halk és monoton hangon beszélek hozzá, és a szemébe nézek, és mivel ugye hallani akarja, amit mondok, ezért kénytelen elhalkulni :wink: ! De ez szerintem annyira gyerekfüggő! Az anyja pl. az otthagyós módszert alkalmazza, de nála az csak ront a helyzeten! És persze vannak gyerekek, akiket hiszti közben legkevésbé sem érdekel, hogy mit akarok neki mondani, és lesz@rná, hogy én ott motyogok neki :lol: !
Viszont az közel sem biztos, hogy a gyerek azért hisztizik, mert probléma van, amit meg kell oldania, és ehhez szüksége van rám :roll: !
Az áruházas-földönfetrengős-akaromkahiszti pont arról szól, hogy ő akar vmit, amit te nem veszel meg, ezért degeci vagy! Ha ilyenkor otthagyom, sztem nem azt fogja hinni, hogy rám nem lehet számítani, hanem azt, hogy [/i]wazzeg, ez nem jött be[i] :wink: !
De ez tényleg gyerekfüggő nagyon!
Sztem általánosságban csak annyi mondható el, hogy még csirájában kell elfolytani a dolgot, különben a fejünkre nő a gyerek :roll: !

Lorca!

Én két dolog miatt nem pártolom ezt a pár-órás hazamenetelt: egyrészt tényleg sokminden történhet egy babával a születés után is, és én személy szerint örülnék, ha ekkor orvos lenne közelemben! Másrészt én sok elsőbabástól hallom, hogy totál kétségbeesett még 3-4 nap után is, mikor hazajöttek, mert magára maradt a babával! Sokan egy pár órás csecsemővel megbolondulnának a kétségeik között :lol: !
Abban viszont egyetértek, hogy a kórházi közeg amúgy nem a legbiztonságosabb, szóval közel sem az ottani sterilitás miatt pártolom :evil: ! Múltkor is anyuéknál a gyerekágyon volt egy anyuka, olyan taknyos-hurutos influenzával, hogy a hajam égnekállt :evil: ! Na, én tuti elmenekültem volna onnan a gyerekemmel! Ilyenkor azért illene őt különtenni, nem? De minimum egy atombunkert építeni köré :x :lol: :lol: :lol: ! Különben is minek szül gyereket ilyen betegen?! :lol: :lol: :lol:

Boo!

Már akartam is javsolni a rózsaszín párnát a biopacsker mellé :lol: !

Sterilizálás!

Tök felesleges túlzásba vinni! Persze minden cuccot először ki kell fertőtleniteni, de ennyi! Kövezzetek meg, de én ugyan nem fogom kifőzni a cumit, ha leesik :twisted: !
Csapvizet viszont forralva sem nagyon adnék eleinte, mert tényleg sok a fémbizé benne, viszont mivel 40 fokban fogunk szülni, simán lehet, hogy igénye lesz a babáknak egy kis folyadék anyatejen kívül! Arra meg ott van a fasza kis babavíz :wink: !

Mosogatógép!

Nekünk van, és oltári hülyeség, hogy öblíteni kell a tányérokat! :wink: Annyi, hogy ne legyen rajta maradék, de kajástól a sima mosogatóba sem teszed bele! Nálunk mindig ragyog minden, tiszta és cseppmentes :wink: ! Ja, ketten vagyunk és kétszer mosok vele, mert én ugye minden nap főzök, és egyszer elindítom kaja után, egyszer meg este. És én is tuti ebben fogom mosni a babacuccokat, mert olyan meleget nem bír ki a kezed, mint amilyennel a gép dolgozik, szóval higyjétek el nagyon higiénikus, és mindig csak azok fikázzák akiknek nincs :wink: ! Először én is óczkodtam, de most imádom!

Szkarabeusz!

24. hét az életképesség alsó határa. Ettől a héttől minden nap hatványosan növeli az esélyeket :wink: ! 28. héttől már kiválóak a statisztikák (lásd ikrek)! Bár ismerek több egykori 60 dekást is, és nem mondanám túl nagy "difinek", hogy gyengébb a szemük (szemüveg és kész). Ez a leggyakoribb probléma. Meg persze az első pár évebn kicsit kisebbek, meg soványabbak, talán lasabban fejlődnek, de egy-két éves korukra semmi különbség nincs :wink: !
De felesleges is ilyesmiről beszélnünk, mert itt mindenkinek 38. hét után fog születni a dundi kis vitamingombóca :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Minimanó
Na az eldobható pohár már jobban hangzik! :) (Mármint gusztus szempontjából, és nem a Zöldek szemszögéből gondoltam)

007
Kis bölcselet: :D :D :D Már ment is tovább mailben a pasimnak! (Csak miheztartás végett! :D :D )
Hát igen, ami a "paramama" szindrómámat illeti, jó lenne már végre fellélegezni, de hát hogyan, amikor nálam mindig találnak valamit??? Legutóbb, a 19. héten itt sírtam a vállatokon, hogy az ultrahang alapján a kicsibébim el van maradva jó 2 héttel a fejlődésben. De aztán visszamentem két hét múlva, és ugyanaz az ultrahangkészülék napra pontosan az utolsó mensim szerinti terhességi kort dobta ki! :( :( :( Na erre varrjatok gombot! Ezért kellett két hétig paráznom??? :cry:

Mosogatógépre visszatérve:
Ismerek olyan asszonyokat, akik képesek egy kis fazék vízben elmosogatni egy lakodalmat... De gondolom, mindenki talál ilyen nagynéniket/anyósokat/nagymamákat a rokonságban. Nos, hát szerintem ennél még a mosogatógép is sokkal higiénikusabb!!!
Az meg, amit én :oops: :oops: :oops: művelek, hogy folyóvízzel mosogatok, egyrészt borzasztóan környezetszennyező, másrészt meg anyagilag sem kifizetődő. (Bár hozzá kell tennem, hogy nagyon gyenge sugárban folyatom a vizet!)
Úgyhogy hajrá mosogatógép! :D Becsukom az ajtaját, aztán viszlát - csak ne lássam, mi zajlik odabenn! :)

Kép
szkarabeusz

kicsidodi! :)

Ha valaki taknyosan szül persze, hogy nem szeretne senki egy légtérben lenni vele. De hová teszed szerencsétlent? :?: :( :( :( :( :(

A babavíz (és később a babatej, ha valaki szeretné) tényleg jó, mehet a bevásárlólistára! :wink: Van a Janának, a Hippnek és Humananak is.

Megnyugtatlak: van aki a kajamaradékot is beleönti a mosogatóba... :shock: :x :x :x :x :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

szkarabeusz! :)

Apa valószínűleg szeret téged ilyenkor... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Legutóbb, a 19. héten itt sírtam a vállatokon, hogy az ultrahang alapján a kicsibébim el van maradva jó 2 héttel a fejlődésben. De aztán visszamentem két hét múlva, és ugyanaz az ultrahangkészülék napra pontosan az utolsó mensim szerinti terhességi kort dobta ki! Na erre varrjatok gombot! Ezért kellett két hétig paráznom??? "
Legutóbb is ezt magyaráztuk, hogy nem, nem kell paráznod. :roll: :roll: :wink: :wink: :wink:

Miért folyóvízben mosogatsz? Én sem szeretem az állóvizet, ezért ráteszem a mosogatószert a szivacsra és addig mosogatok vele, ameddig kitart. Aztán, amikor elfogy, akkor folyóvízzel leöblítem azt, amit elmostam, közben a következő adag ott figyel a mosogatóban. A tiszta cucc megy a szárítóra, a következő adag meg már vizesen, valamennyire mosogatószeresen ott van és mosogatok tovább. Így nem is álla koszos lében a cucc és nem is használok el annyit vizet, mintha végig folyatnám. :wink:

Kép
Kép
200907?

Dodi!
És ha tegyük fel, a 28. héten indulna meg a szülés (amit nagyon remélek, hogy nem következik be!), melyik kórházba érdemes rohanni? Vagy már nagyjából mindenhol adva vannak a jó feltételek?
Én most csak a nyíló méhszájam miatt látok rémeket... :( Ráadásul én is cukorbeteg vagyok (bár még talán nem olyan vészes a helyzet, ugyanis mindenféle diéta nélkül, most novemberben a legelső HbA1C eredményem 5,4 lett), meg kissé magas a vérnyomásom, úgyhogy az orvosom felkészített arra, hogy nagy valószínűséggel kicsit előbb megszületik a kis kengurubébi.
Szóval mondjuk a 32. héttől akkor már egészen remekek a kilátások, nem?

Kép
szkarabeusz

007!

Persze, tudom, csak viccből írtam, az atombunkert :wink: . De ez például egy olyan helyzet, amit el szeretnék kerülni :roll: !
Meg anyu nemrég mesélte, hogy egy csaj egy nap után saját felelősségre hazament, mert egy roma kiscsajjal volt egy szobában, akivel alapból nem volt baj, de reggeltől estig 15-en voltak nála, és rettentő zavaró volt a többieknek az amúgy is pici szobában az a sok hangoskodó ember :( ! Szóval anyu szólt a kicsajnak, hogy ez így nem műkszik, és szegény kiscsaj pironkodva mondta, hogy megérti ő, de náluk ez így szokás, és vérig sértődne a család. Erre anyu mondta, hogy akkor haza lehet menni, és otthon fogadni az örvendezőket :twisted: !

Kajamaradék: fúúúj :evil:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: