[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát a trutyi AFPm 87 volt, a MOM pedig 3 KépKépKép A Praxisba jövő héten megyünk, remélem nem lesz semmi gond.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Sziasztok!

Vásárlási ötlet: tegnap Bécsben voltunk, és van ott egy nagy H&M, ahol nagyon édes babaruhákat lehet kapni. 9,99 Euroért vettem egy jó meleg, kapucnis, belül bolyhos, lábfejes rugit, ez nagyon jó lesz ősszel, ha már lehet vinni sétálni. És vettem egy nagyon cuki kissapkát is, 3 Euroért.
Kismamaruhák is vannak, és nagyon meg voltam elégedve: egy fehér vászon (nem len) nadrágot vettem, hátul lehet állítani a bőségét, tehát nem gumis, nagyon tetszik a szabása, zsebe is van, tökéletes. Vettem még egy világoskék inget, kifejezetten kismamáknak, könyékig érő ujjal. A nadrág kb. 7000 Ft, az ing 2500 Ft volt. Itthon a C&A-ben ennyiért max. egy nacit kapok (és olvasom, mások sem találtak sokkal olcsóbban más üzletekben). Hiába, a kismamákat lehúzzák...
Nagyon sokféle ruhát láttam, elegánsat is, sportosat is, sok fehérneműt és nagyon jó és olcsó pizsamákat-hálóingeket, úgyhogy ha valaki arra jár, megéri bemenni. Én életemben először voltam és tök véletlenül, szerencsére befértem a barátnőmékhez a kocsiba, akik havonta járnak ki, de azt hiszem, máskor is élek a lehetőséggel. És a nagylányomnak is vettem pólót-halásznacit, stb... Olyan árban lehet gondolkozni, mint pl. az Auchan-ban a ruhák (persze vannak irdatlanul drágák is), de sokkal jobb minőségűek és szerintem szebbek is.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Andi
aki ma lépett a 17.hétbe
Vendég
 


Andi Kép

Melyik H&M-ről van szó?
Mármint, hogy hol található Bécsen belül?

PocóKép
Praxis, megy a drukk.

Kormi Kép
De jó, lehet, hogy már ilyen erőteljes a gyerkőc Kép
Azért neked is megy a drukk a genetikai UH-ra.
Milyen állataid vannak és mi volt a baja, hogy műteni kellett?
Csak azért, mert most 2 napig én is egyedül voltam, ugyanis az én párom vadvizi evezni ment haverokkal, ahova én is mentem volna séta szinten, de a mi kis szuka kutyusunk meg most tüzel és nem mertük egyedül hagyni a kertben, nehogy egy jött-ment fiú kutya megkívánja Kép

LivKép
Én írtam régebben, hogy nagyon gáz ruhák voltak a Madrinában, de úgy látszik érdemes többször menni (persze, ha az ember pénzt is áldozhat rá), mert változik a kínálat.

Na, megyek sonkázni Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 

 
 

Sziasztok kismamik!
Remélem jól telt a húsvétotok és kellő mennyiségű sonkát ettetek.Kép

A segítségetekre, tanácsotokra lenne szükségem. Nekem is Hajdú doktornőt ajánlották a Praxisban. Pocó, meg tudnád írni, hogyan lehet őt elérni? Mennyivel előbb kell hozzá bejelentkezni? Melyik héten érdemes ezt az uh.-t megcsináltatni vele? Ez ugyanaz, mint a genetikai uh.?
A terhesgondozó orvosom genetikai uh.-ra a SOTE I. Klinikára fog küldeni, ahhoz az orvoshoz, akinél majd szülni is fogok. Nem gáz, hogy sutyiban más uh.-ra is el akarok menni?
Pénteken megyek nyaki redő mérésre. Ilyenkor lehet vinni videókazettát? Vagy még korai?
eszter28
 
 


R.Edit, nekem tényleg kifejezetten tetszettek a ruhák, de képzeld, 20 ezernél kezdődött egy nadrág! 20 ezernél. Normálisak?

Eszter28, én egy héttel ezelőtt voltam nyakiredő-mérésen, vittem videókazettát, és nagyon jó felvétel készült, úgyhogy szerintem vigyél mindenképpen!

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Szia Eszter!

A Hajdú doktornőt nem igazán lehet így elérni, ráadásul a Praxisba nem is tőle lehet időpontot kérni. Hívd fel a Praxis telefonszámát ( 30/414-8886 ), és úgy kérjél időpontot, hogy a Hajdú Kriszta doktornőhöz. Én is így kaptam vasárnapra hozzá. Ja, ő csak hétvégén dolgozik a Praxisban.
Ez elvileg nem genetikai UH, ez jóval több Kép Persze megcsinálják azt is, amit a genetikain szoktak ( mindent alaposan megnéznek, megvan-e, oké-e ), plusz itt még megkapod azt is, hogy "normálisan" látod a babádat Kép Mi első babánkkal is a 19. héten voltunk, és akkor nagyon jó videót csináltak róla, mert akkor még egyben belefér a képbe, nem csak részleteiben.
Egyébként nem gáz szerintem, hogy máshova is elmész UH-ra. Részben mert nem is vagy köteles bejelenteni a 4D-t, főleg hogy ezt te kéred és te fizeted, másrészt meg ez egy plusz UH a rendes mellett.
Ált. 2-3 héttel korábban érdemes időpontot kérni a Praxisba Uh-ra, ugyanis elég teltházasok Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


20e egy nadrág??? Ez rablás.... iszonyú, milyen árak vannak. Azt hiszem előveszem a varrógépem, veszek egy kismama Burdát és inkább megvarrom magamnak a dolgokat. Valamivel talán jobban járok. A gyerkőcöknek úgyis terveztem, hogy varrok majd rucikat, de akkor a sajátjaimmal is így fogok tenni Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pocó, köszi szépen a gyors választ.Kép
Liv, milyen uh.-n voltál, a 2D-sről is lehet videót kérni?
eszter28
 
 


Sziasztok lányok,

képzeljétek, tegnap este megtört a jég - a gyermek hajlandó volt végre megrugdosni az apját is. KépKépKép A párom tiszta lelkesedés lett, elállt a szava is, hogy "ilyen erősen" rugdos a baba (azért annyira nem erős...).

Nahát, hogy a Madrinában ilyen árak lettek! Amikor én ott jártam (úgy 7-8 hete már), akkor voltak teljesen rendes árban is dolgok - jó, voltak designer cuccok IS, sok-10-ezerért -, a legjobb fekete nacimat ott vettem 6700ért! Még mondtam is otthon, hogy ilyen jó nadrágot (teljesen egyszerű, szép szabású, de nagyon jó anyagú nadrág) nem is kapnék nem terhes ruhában ennyiért... Egyébként a csúcs, amit eddig láttam, az egy blúz volt, néztem, milyen jó anyaga van, meg tulajdonképp nem rossz a szabása se - aztán azt hittem, elnéztem az árát, de nem, megkérdeztem, és tényleg 42ezer(!!) forint volt... Hát, ezek után én nem csodálkozom egy 20ezres nadrágon, csak azon, hogy nem mindannyian lepedőkbe csavarva meg a párjaink régi ingeiben rohangálunk...

Eszter,
mi is vittünk kazit a 12 hetes UH-ra (sima 2D), azért érdemes, mert akkor már teljesen baba-formája van a gyerkőcnek, de még belefér a képbe (azt hiszem, ez több csemeténél még inkább igaz, hogy ez lesz kb. az utolsó UH, amin még laikus is látja, hogy a gyerekeknek mi mije...). Mi a múltkori UH-t is felvetettük (19 hét), de ezt azért már nagyon elemezgetni kell, elég nagy összevisszaság volt odabenn, néha kimondottan 2 gerincet látunk pl. Kép de a doki azt mondta, hogy tökéletesen fejlődik, úgyhogy úgy döntöttünk, csak szólt volna, ha sziámi lenne... Kép
babs
 
 


Dino,
még nem üdözöltelek. Jó babásodást kívánok.

Poco,
szorítok, hogy ne legyen semmi baj AFP-vel kapcsolatban.

Linato,
kijavítanál a táblázatban a hivatalos (kiskönyvbe beírt!) időpont október 14. Köszönöm

30-án megyek AFP-re (16+3 leszek) aztán valamikor ultrahangra. AFP-re teljes éhgyomorral kell menni? Én tuti rosszul leszek.
Tornázni csak a 20. hét után enged dokibácsi Kép

Eszméletlenek a kismami ruha árak! Ilyen szempontból szerencsém van, hogy itthon vagyok. A melegítőm dereka igen sokáig kényelmes lesz még. Van 2 nadrágom (egyiket kölcsön kaptam), mire nagypocis leszek addigra jöhetnek a bő nyári ruháim, ősszre ugyanez a két nadrág elég lesz. Akkor már úgyis tényleg csak dokihoz megyek. Nem bánom, hogy nem kell kismama ruhatárat összeállítanom. Elég lesz a fehérneműket lecserélni.

Üdv.

Bibi
14+0!
bibi
 
 


Bibi Kép

AFP-re nekem egyáltalán nem kellett éhgyomorral menni. Hacsak neked nem néznek valami mást is ugyanakkor.
Én például délre mentem, mert akkor már sokkal kevesebben vannak és reggeliztem, sőt tízóraiztam is előtte.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!
Én is reggeliztem/tünk az AFP előtt.Kép
Az eredményem jó sokat késik, a csütörtöki genetikai UH-n remélem meg lesz.
Noémi
fantikbaba
 
 


Orsi!

Ha tudsz varrni, akkor varrjál, nehogy vegyél! Én is nagyon szeretnék, de nem tudom, mennyire menne egy ilyen dolog megvarrása. A márciusi Kismamában szabásmintával együtt volt pár alap ruhadarab (pl. halásznaci, pólószerű, többféle szoknya, kabát), amit (ha picit jobban értesz hozzá) át is alakíthatsz. Persze a Burda is jó.
A gyerkőcöknél is nagyon sok mindent megvarrhatsz. Van egy ismerősöm, aki szuper rucikat varr a gyerekeknek (meg magának is), pedig nem ez a szakmája, és tényleg sokkal olcsóbban kijön...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Eszter28, én is sima 2D-s uh-n voltam, és elég jól látszik mindene a videón, az is, ahogy szabályos mellúszásban tempózik a hasamban! Kép

Kép

Kép
liv
 
 


Beszti!
Kapható kismama Burda? Csak mert én szeretnék egyet nacit varrni magamnak.

Lányok!
Szerintem a kismama áruházak, plazák elég borsosak. Mint már korábban is írtuk jó páran a Baross utcai kismama boltok normáláron adják. Én a Brendonban jártam, de ott vegyes árúak a nacik. Volt 20e-ért és volt 10e-ért is. Bár az utóbbi szerintem csak a farmerek.

Pocó!
Én már voltam szombaton, akkor a Győrfi Mátyás volt. Lehet, hogy Hajdú doktornő nem mindig rendel hétvégén?
Nem is tudtam, hogy vasárnap is rendelnek.

Eszter!
A Praxisban kaptam egy kis lapot, amin rajta volt, hogy mikor kell UH-ra mennem. Nekem a következő a 18-20 hét között. Úgy tudom, hogy ez genetikai UH lesz.
Szerintem, ha máshová is mész, az nem baj. Legfeljebb nem szólsz a SOTE-n, hogy már voltál egy ilyenen, ha oda is menned kell.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

A Hajdú doktornő szabin volt 3 hétig, most hétvégén kezd ( állítólag ). Lehet, hogy azért volt a Győrfi. Én sem tudtam egyébként, hogy vasárnap is van rendelés, csak mikor időpontért hívtam őket, akkor mondták, hogy vasárnapra tudnak adni, jó lesz-e. Meg a dokim is mondta, aki oda küldött, hogy hétvége lesz belőle, mert akkor dolgozik a doktornő.
Ruhákkal nekem is szerencsém van: részben megvan még az a 2 naci, ami előző terhességemről megmaradt ( pont így voltam terhes akkor is, szeptemberben született a lányom ). Másrészt pedig nekem sem kell sok minden, ugyanis itthon vagyok Kép A normális kinézetű Nike melegítőm meg még sokáig jó KépKépKép
Eszter, te merrefelé laksz? Láttam, hogy Kom.-Eszt. megye, én is Kép Egyébként bármilyen UH-ra vihesz kazettát, max akkor nem fognak felvételt csinálni, ha nincs rá lehetőség. Ilyen is van sajna, nem mindenhol van videós csatlakozás Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


R.Edit, ez a H&M Bécs egyik külvárosában van, talán Simmering, de nem biztos... Először jártam ott. Azt tudom, hogy van ott egy nagy Media Markt és Spar is. Egész sok kismamacucc és babaruha volt jó áron.
Andi
Vendég
 


Sziasztok!
Lehet, hogy ez már lerágott csont, de ide másoltam a cimeket, amiket találtam, hátha valamelyiket nem ismeritek még:
Mutta Kismama Ruházat Budapest, Városkapu Üzletház, Kálvin tér 7. T.: 06-20-369-3220 Nyitva tartás: Hétfõtõl péntekig: 10:00 -18:00, Szombat: 9:00 - 13:00 www.mutta.hu e-mail: info@mutta.hu
Formes Kismama Ruházat Budapest, Széna tér 4., Mammut I. Üzletház T.: 345-8192 Anita Hungária Kft. Kismama fehérnemû szaküzlet Budapest XII., Kékgolyó u. 22. T.: 487-1030, 487-1036 Nyitva tartás: Hétfõ, kedd, szerda: 9:00 - 17:00, Csütörtök: 9:00 - 18:00, Péntek: 9:00 - 16:00
Brendon Kismama Bolt Budapest XIII., Váci út 168. T.: 349-6306, 350-2255 www.brendon.hu MaternElle Várandósok Szaküzlete Budapest VIII., Baross u. 21. T.: 317-1711 Nyitva tartás: Hétfõtõl péntekig: 10:00 - 18:00 , Szombat: 9:30 - 13:30 www.maternelle.hu e-mail: maternelle@mail.datanet.hu 2 in 1 Collection Budapest II., Lövõház u. 27/a. T.: 06-20-214-9161, 06-30-950-0511 Nyitva tartás: Hétfõtõl péntekig: 10:00-18:00, Szombat: 10:00-14:00 Budapest VI., Teréz krt. 33. T: 302-6652, 06-20-214-9161, 06-30-950-0511 Nyitva tartás: Hétfõtõl péntekig: 10:00-18:00, Szombat: 10:00-14:00 www.2in1collection.hu e-mail: info@2in1collection.hu
Pocak Kuckó Budapest IV., Árpád út 56. T.: 06-30-370-1292
Gólya Kismama Divat Westend City Center, Bocskay István kiskrt. 18., T.: 06-238-7431 Budapest VI., Teréz krt. 58. Budapest XIII., Pozsonyi út 33., T.: 06-1-239-0092 Kokopelli Budapest VIII., József krt. 68.

Mivel vidéken lakunk, én úgysem megyek fel vásárolni BP-re, de Nektek hasznos lehet.
Ha valamelyikötök talál Kismama Burdát, akkor lécci irjátok meg, mert én hiába kerestem!! Egy tavalyi számban van ilyen melléklet (kb.4 oldal), van is benne egy tök jó nadrág, meg 1-2 felsö. Ennyi. Nekem van egy ezer éves "kismamaruhák" szabásmintával, de abban csak ruhák, meg blúzok vannak, meg a kisvakond ruci. Nadrág külön nincs!

A 12 hetes uh-ra irtátok, hogy érdemes videót vinni (hátha felveszik). Szerintetek CD-t is írnak (Szegeden a klinikára megyek), mivel videónk az nincs, mire megyek egy videó kazival? Vagy utánna nekem kell átíratni? Ilyen uh.-ra beengedik az apukákat is? Vagy ezt csak magánrendelöben engedik meg?

Marica
10 +1
marica69
 
 


Szia Marica!

Hát ebben szerintem ne reménykedj! KépKépKép Még 4D-n sem tudnak mindenhol cd-re írni, az állami UH-okon meg még nem is hallottak ilyenről. Ráadásul még videóra sem tudnak minden helyen felbvenni Kép Max. vetessétek fel videóra, és léteznek már olyan helyek ( vagy ha van olyan ismerősötök ), ahol átírják cd-re.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Köszönöm szépen Neketek a sok hasznos információt. Akkor viszek kazettát, hátha...

Pocó, Tatabányán lakom. Csak nem Te is? Kép

Lányok, néhány méteráru boltban is árulnak kismama szabásmintákat (legalábbis itt Tatabányán), talán Budapesten is érdemes lehet megnézni.
eszter28
 
 


Lányok Kép

Én nem varrok, de beírtam az origo keresőjébe, hogy szabásminta kismama ruha és egy csomó weblapot feldobott.
Ebből tuti, van 1-2 ami használható.

Például ez? http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Szabasmintak/szabasmintak1.htm

Remélem sikerül varrnotok valami jó rucit Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Marica!
Szabás minta volt a Kismama magazinban is, márciusiban és tavaly végi számban, csak nem emlékszem a hónapra. A márciusiban halásznadrág, a tavalyiban nadrág is van.
Én amatőr varró vagyok, ezért nem igazán tetszik a mintakollekció. Pontosabban a rajz, amiről kiszabhatnám. Így ma akarok kimenni a Burdaboltba és szétnézek ott is. Majd megírom, hogy mit találtam.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Moszi!
Már régóta (majd 2 éve) megveszem a Kismamát, azok a szabásmintáim megvannak nekem is! De a Burda azért mégiscsak BURDA! Ami ott van, az tuti jól van szerkesztve! Te is igy tapasztaltad?
Várom a híreket a Burdaboltról! Azt hiszem Szegeden is van boltjuk, esetleg, ha rákérdeznél, hogy ott is olyan-e a felhozatal, mint Pesten?

Pocó!
Lehet, hogy tényleg merész volt a feltételezésem, de csak azért gondoltam a CD-írásra, mert a 4D ultrahangot is ott csinálják, és akkor megoldják!
Az lesz a legjobb, ha rákérdezek telefonon, mielött megyünk!

Edit!
Néhány hónapja én is rátaláltam erre a cimre, másoltam is ki szabásmintát, de még nem varrtam meg! Eddig nem kellett! Most még jó rám minden ruhám (már ami az utóbbi fél évben amúgy is rámjött Kép ), újakat majd tavaszra meg nyárára kell beszerezni. Ebben is van jó! Nem kell nagykabátot venni! Igaz igy majd a höguta kerülget, de hátha sikerül valami hüvösebb helyre behúzódnom. Kép

Marica
marica69
 
 


Szia Eszter!

Dededede, én is itt vagyok Tbányán!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Szia Marica!
Hát akkor inkább kérdezd meg, hátha; végül is így nem elképzelhetetlen Kép Max közlik, hogy valamennyit fizetni kell érte, de nekem egy papírképért is fizetnek kellett 500 Ft-ot a sima UH-on. Szóval nyerhetsz csak, ha rákérdezel Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Sziasztok Lányok!Szőrnyű napom volt!Elmentem AFP-re jött velem a nővérem,hogy Ágotára vigyázzon.Előtte persze felhívtam a védőnőt,hogy ma pont 16 hetes vagyok le veszik-e a vért vagy sem?Azt mondta menjek nyugottan.Erre az épp ott lévő doki közölte:-Én leveszem de nem lesz jó és akkor vessen magára!Két hét múlva meg nem lehetne megismételni mert akkor meg már későn van.
Na ez még nem minden.Mondtam neki ő a doki ő tudja,dönsön!Hazaküldött,hogy egy hét múlva menjek.A "drága" védőnőm megmérte a vérnyomásomt ami kivételesen rendben volt.Majd a súlyom felől érdeklődött.Mondtam neki,hogy nem tudom mert rossz a mérlegem ő ránézésre megállaoította,hogy 67kg vagyok.
Na mit szóltok?
A hétvége az időjárás miatt szörnyű volt.A férjem gyakorlatozni ment ma és csak 30.-án jön haza.Most valóban TERHESNEK érzem magamat.
Remélem nektek jobban telt a napotok,bocs a sok panaszért.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok!

Pár napja téma volt a terheléses vércukor vizsgálat, és mindenki csodálkozott, hogy nekem miért nem kétszer veszik le a vért?, mert így nincs összehasonlítási alap, hogyhogy előtte kell ennem, stb.. Utánajártam, hogy hogy lehet, hogy mindenki mást mond. Nos: amit nekem csináltak, az egy étkezés utáni vércukormérés, ami nem ugyanaz mint a terheléses. A terhelésest nekem csak a 24.héten fogják csinálni, ami tényleg úgy működik majd, mint azt ahogy ti is írtátok. A dokim szerint amit nekem csináltak már egy elavult módszer, és nem is érti, hogy ezt minek kell még néhány helyen eröltetni. Itt a 6.kerületi vezető védőnő még mindig fontosnak tartja, és ezzel a dolog el van intézve. Teljesen érthetetlen számomra, hogy Magyarországon miért nem lehet valamit egy séma szerint csinálni, és ami elavult az töröltessék már el végre, mert ezek a kőkorszaki védőnők csakazértisből küldözgetik a kismamikat felesleges vizsgálatokra. Ezen éli ki esküszöm magát, mert ebben az esetben felülbírálhatja a dokit. Mondjuk hozzáteszem, hogy nekem igazából tök mindegy volt, hogy most 7 vagy 8 csövecske vért vesznek le. Elég érdekesen éreztem magam, de igazából szerintem kell egy nap, hogy pótoljam ezt a vérveszteséget.
Szóval nekem a terheléses később lesz, de most megcsinálták az Afp-t, meg minden mást.

kata
katta
 
 


Beszti Kép
Pont márciusban derült ki, hogy sikerült a lombik, így azonnal megvettem a kismamát. A szabásminták nekem tetszenek, és szerintem jó kiindulási alap a további rucikhoz.

Edit Kép
Jó ötlet ez a keresősdi, majd én is körülnézek Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Edit!
3 vadászgörényem van, s szerdán ivartalaníttattam a kis nőstényemet, mert elkezdett tüzelni, s náluk a túltüzelés halálos is lehet, így nem kockáztattam, és most nem is nagyon tudtam volna egy alommal megküzdeni. Mellette még pátyolgattam a gerincsérves hímemet is, jól elvoltam velük a hétvégén.

Voltam genetikai UH-n, most egy picit csalódtam. Én a kórházba járok, ahol eleve sokkal jobban lát mindent a kísérő, mint én. A férjem bejelentette, hogy ő jön velem, mert még nem látta a babát. Már a folyosón is éreztem, hogy ébren van, mert rugdosott, s tényleg rettentően ficánkolt a baba. Az aktuális orvos meg épp vizitre rohant, azt hiszem, s elég kutyafuttában végezte el a vizsgálatot. Végig azon nevetgélt, hogy milyen idióta módon hátrafeszítve tartja a baba az egyik kezét a háta mögött, a férjem szerint pont úgy nézett ki, mint az egyiptomi ábrázolásokon. Amúgy mindent rendben talált, csak a szívét nem tudta megvizsgálni, mert nem látta rendesen, s 4 hét múlva vissza is kell mennem magzati szív ultrahangra. A súlyát 344 g-ra becsülte, a korát 20 hét 3 napra. Valahányszor uh-ra megyek, mindig egy új babakort állapítanak meg nekem.
Amit nagyon vártam volna, hogy megtudjam a baba nemét. Hát azt takargatta, bár a doki se nagyon vadászott rá. Mondjuk mind a fiú, mind a lánynevekben nagyjából megállapodtunk már, de akkor is erre a legkiváncsibb mindenki. Amúgy se vennék kifejezetten rózsaszín vagy kék cuccokat, de azért mégis jó lenne tudni, mielőtt nekiállok vásárolgatni. Bár ha belegondolok, hogy a sógornőmék végig lányt vártak másodiknak, s a születésnél derült ki, hogy ő is fiú lett...

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Szia Kormi!Csak egyszer kaparintaná meg a kislányom a görénykéidet biztos nagyon megszeretgetné őket,összeszorított fogakkal mondaná nekik:-Összetörlek!
A gyermek nemét én is nagyon szeretném már tudni,sokkal nagyobb kíváncsiság van bennem mint amikor a kislányomat vártam.Igazából mindegy a neme csak tudni akarom,hogy mi lesz.
A mai AFP procedúra után nagyon izgat az egészségi állapota.Azt hiszem szombaton volt a tv-ben a sok beteg gyerek az RTL klubbon,csak az érdekelne,hogy születhetnek ilyen szellemi fogyatékos,beteg gyerekek amikor annyi vizsgálaton megyünk keresztül.Ami megdöbbent!Tudom sok szülő válalja a beteg gyermek kihordását de biztos van olyan amikor nem veszik észre.
Bocsánat ma nagyon lelkis vagyok.Egész nap sírós hangultom volt.
Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát!
GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Kriszti,
jobban vagy? Néha nekem is ilyen Kép napjaim vannak... De ma biztos jobb lesz.

Nálunk is pont ez a helyzet, amit leírtatok, tulképp teljesen mindegy, hogy fiú lesz-e vagy lány, de már majd megesz a kíváncsiság... Kép De úgy tűnik mostanában nem mutogatósok a babák...
babs
 
 


Marica!
Régóta varrogatok a Burdákból. Nagyon jók a fazonok, és a szabásminták. Sőt volt már olyan ruhadarabom, amit egy nagyon régi Burda alapján megvarrtam kb. 3 éve, és tavaly újra divatba jött.
Tegnap megnéztem a Burdaboltot. Egy Burdában (2002/8) találtam kismamaruhákat, megvettem, de nem találtam igazán jónak. Azaz nem az én fazonjaim. A katalógusban viszont sokkal több jó dolog van. Vettem is egy nadrágkollekciós (4 fazon) szabásmintát (3255 sz.). Ami szupi, hogy otthon mikor megnéztem, akkor látom, hogy bejelölték, a halásznadrág, és a sort hosszokat is. Kép
Ma talán visszamegyek, mert a másik kinézett minta nem volt. Abban felső kb. 2 fazon, és nadrág és sort szabásminta volt egyben.
Az előbbi itt 660 a másik kb. 700.

Este megnéztem neked a kismamamagazint is, a tavaly szeptembereiben volt szabásminta, de nem igazán tetszenek, és pont ebből rajzoltam ki egy nadrágot, mert nem volt más, de borzasztó. Én maradok a Burdánál!!

Kép

Orsi!
Próbáltad is kirajzolni? Mert nekem azzal van gondom igazán. A Burda számok szabásmintái követhetőbbek. (szerintem)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Moszi Kép
Mi még az elején vagyunk, így még gyakorlatban nem próbálkoztam a Kismam újságos szabásmintával. A Burda a legjobb, ebben egészen biztos vagyok! Kép Jó, hogy hoztad a híreket, mert akkor én is benézek a Burda boltba, és veszek pár szabásmintát.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!

Érdemes szétnézed, mert sok minden jó fazonú ruha, nadrág stb. van. A katalógusban keresgélj.

Nekem már nagyon aktuális, mert a régi nadrágjaimba nem férek be. Már csak a kismamamnadrágba férek el kényelmesen.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Moszi!
Látod, mindig tanulok valami újat! Erröl nem is hallottam, hogy lehet igy válogatni katalógusból! Legközelebb (12 hetes uh) ha megyek Szegedre, akkor megkérdezem, hogy ott van-e ilyen katalógus? (mármint a Burda boltba) Felírtam a számát annak, amit Te választottál!

Marica
marica69
 
 


Marica!

Szerintem van ott is katalógus. Nézz szét benne, hátha neked más is megtetszik. A katalógusban főbb szín csoportok vannak, ami alapján beazonosítható, hogy mit hol találsz. A kismamaruhák, a molett divat szabásmintáival együtt van. Itt a kinézett minta számának színe határozza meg, hogy mennyibe kerül. Kb. 6 árkategória van. Ennek ki kell lennie függesztve a boltban.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Marica Kép
Én úgy tudom, ilyen önálló szabásminta minden Burba boltban van, biztosan találsz egy-két szépet. Kép

Azért jellemző, hogy a kismama divatot a molletekkel együtt teszik.... tipikus hozzáállás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Ilyen Burda katalógusban babukáknak való ruhák szabásmintái is vannak? Magamnak nem de Neki majd szívesen megpróbálnék varrni.

Gyakorló anyukáktól szeretném kérdezni, hogy mekkora egy babukának való takaró mérete, ugyanis elkezdtem hímezni neki egy takaróra való mintát és nem tudom mekkorára csináljam a mita keretét, hogy majd normálisan mutasson rátétként a takarón.

Köszi,

Bibi
14+2
bibi
 
 


Bibi Kép
Akkor szerintem jobban megéri, ha veszel egy BabyBurdát. Az van. Lehet, hogy csak német nyelvű, de a jelek ugyanazok. Jobban jársz, mintha egy szabásmintát vennél csak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Ma tök jó napom vanKép Ugyanis voltam ultrahangon és a baba jól van!!! Sajnos a 12. hetes ultrahangon jól rámijesztettek, hogy valami probléma van a vérkeringésével és ez rosszabb esetben szívproblémákat okozhat. Így nagyon idegesen mentem ma el, de szerencsere nagyon jól van a kicsi szivecskejeKép És emellett megtudtam, hogy nagy eséllyel fiúcskát hordok a szívem alatt, legalábbis a kis csomagocska a lába között nagyon erre enged következtetniKép

További szép napot Mindenkinek!
Moncsi
minike
 
 


Bibi!

Babáknak is lehet ilyen szabásmintákat kapni. Annak függvényében, hoyg mit szeretnél érdemes GyerekBurdát venni. Ugyanis magyarul is van már nem csak németül.
Szerintem, ha belelapozol egy ilyen Burdába biztos segít. Bp-i vagy?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Bibi!
Valóban létezik Bébi-burda magyar nyelven is. Lehet, hogy egy évben csak 2x vagy 4-szer (évszakonként) jelenik meg. Majd utánnanézek, van-e már az újságosnál!
A takaró mérete: szerintem egy 50 x 70-es vagy egy 60x80-as megfelelö egy picibabának! Jó munkát!

Marica
marica69
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül beleszólok, de megtaláltam a Burda kismama szabásmintáinak listáját.
http://www.burdamode.com/shop_catalog.asp?catname=FASHION&rootcname=MoKat&catego ry=Umstandsmode

Remélem működik!

Barbara
babar
 
 


Bibi!

Biztos vannak más méretek is, de ált. a legkisebb takaróméret (pl. garnitúrákban) 70*90-es, van 80*100-as és a legnagyobb 90*130-as. Ez utóbbi 2-3 éves gyereknek is jó még.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Orsi, Gyöngyi, Marica, Barbara, Beszti
köszi az infót.

Moszi,
Pest mellett lakom, tehát gyakorlatilag Bp-i vagyok igen.

Tegnap már második alkalommal történt velem az, hogy húzódott a köldököm. Olyan volt, mintha vki megfogta volna és húzta volna befelé. Furcsa volt de leginkább csiklanozta a köldökömet. Kép
Volt már valakinek ilyen?

Bibi
ma vagyok 14+2 jó lenne mindig tisztában lennem azzal, hogy milyen nap van Kép
bibi
 
 


Sziasztok Mamócák!

Látom megint érdekes a téma: varrás. Ez az én fantáziámat is piszkálja, szeretnék majd egy csomó apró babaszerkót varrni a Picúrnak. Még nem tudok varrni, csak egy patch-work takarót készítettem idáig. Mama ruha varráson is töröm a fejem, mert jópofa anyagot még csak találok, de méregdrága ruhákra nincs pénzem. Főleg nem sokra - pedig jó lenne végig csinosnak maradniKép

Ma voltam AFP-n, Hepatitis és terheléses vércukor vizsgálaton. Több tartálykocsira való vértől szabadítottak meg, de nem is bánom, egy kis vérfrissítés sosem ártKép

Pocakom növöget, két hete még jó volt a farmerom, ma viszont képtelen lennék már összegombolniKép A kismanó azonban még nem nagyon akar mocorogni, bár az egyik este egy kis diónyi helyen kidudorodott a pocakom. Kiváncsi vagyok, hogy mit művelt a baba.
VÉGRE SÜT A NAP!!

Mindenkinek szép napot kívánok!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz!

Én is csak amatőr vagyok. Egy jó szabásminta körberajzolva, megvarva az útmutató szerint. Nézz szét a Burda boltban, biztos találsz magadnak jó szabásmintát. Mivel bp-i vagy nézz szét a Blaha közelben van egy jó kis méterárus 190Ft/m anyaga. Én ott vettem most nadrágszövetet. De hasonló boltokat talász még jó párat a városban.

Még van egy kis időnk, hogy érezzük a mocorgását.Kép Majd csak 20 hét után kezdek el aggósni, legalábbis remélem előbb nem. Leginkább azt remélem, hogy addig megmozdul.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!
Mar en is leporoltam a varrogepet, amit naszajandekba kaptam. De meg soha nem varrtam. Nekem egy konyv is kene, hogy hogyan alljak neki.

Kismama tornat keresek a Moszkva vagy a Nyugati kornyeken, ha tudtok valamit kerem irjatok meg. Mar kertem papirt a dokitol, csak ami nalunk van helyileg az elerhetetlen, mert munkaidoben ugy tudom nem kotelesek kiengedni, csak terhesgondozasra.

Jovo heten megyek uh-ra, a ferjem biztos benne, hogy fia lesz. Nagyon kivancsi vagyok mar.
udv:
csengo
Vendég
 


Sziasztok!

Kormi, TAndi!
Látom, Ti a Bajcsyba jártok, ezért szeretném megkérdezni, hogy melyik orvoshoz? Ajánljátok-e öt, vagy tudtok abban a kórházban valaki mást, akit érdemes felkeresni, mert lelkiismeretes, jó orvos?
A barátnöm készül Pestre költözni és ezt a kórházat szemelte ki magának, csak nem tudja, hogy melyik dokit keresse fel! Még nincs babájuk, de 1-2 éven belül szeretnének. Elöre is köszi a válaszotokat!

Csirkesz!
Ha már a patch-work-kel megpróbálkoztál, akkor szerintem a ruhavarrással sem lesz gondod! Kép
Az én tapasztalatom: magadnak kismamaruhát, nadrágot, blúzt kifizetödö varrni, de a babának tipegöt és kisinget, réklit nem érdemes, de ezeken kívül mindent. Annak idején (a lányom születésekor) én varrtam a kiságyba a "falvédöt", meg a baldahint, a hálózsákját, a kocsitakarót (vatelinnel bélelve), késöbb kis dzsekit, nadrágokat, melegítö alsót, a babakocsijára új huzatot, stb. Olcsóbb, meg egyedi is, mintha üzletbe vennéd!

Moszi!
Nekem remek lesz az a rész a Burdából, ahol van molett divat, meg kismamadivat is! Mindkettö illik rám! Kép (vagy az elözö inkább Kép )

Nem tudom Nektek mi a véleményetek a mai kismama divatról, de mindenhol olyan ruhákat látok, amik egy jóllakott Barbie-ra valók! Szerintem a legtöbb kismama szivesen hordana egy kicsit lazább ruhát! Vagy ez csak az én rögeszmém, hogy nem szeretem (mivel nekem nem áll jól Kép ) a passzos ruhákat!

Marica
10 + 3
marica69
 
 


Csengo!
Meddig dolgozol? És mikor kezdödik a torna a kórházban?

Marica!
Én sem vagyok nádszál vékony! 160 cm magassághoz 68 kg társult kezdetben. És édesapám családi vonásit örökölve, széles csípő, vastag combok. Nem egyszerű nadrágot vennem.
A passzos ruhákat az alkatom miatt én sem szeretem, ezért nehézen vettem kismamanadrágot is. De nem volt lehetetlen. Kép Viszont több pénzt nem tudok ruhavásárlásra rászánni, így inkább varrni fogok. Már kiszabtam a "B" nadrágot, és ma meg is varrom. Érdemes varrni, mert a szabás közben még alakíthatod a ruhdarabot.
Jók még rád a régi ruháid?
A baross utcai boltokban lehet kapni már cuccokat. Én is ott vettem. Igaz előtte jó pár helyen is jártam még. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: