A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Szép jó reggelt mindenkinek!

gombócmakka!
Én is adom a Joelnek az Infacolt.
Eleinte délben és este adtam neki, de most egy jó ideje már csak egyszer adom neki, a védőnő szerint, ha adom neki akkor folyamatosan adjam neki, de azért szerdán megkérdezem a dokinénit akkor megyünk szurira is.
Majd megüzenem, hogy ő mit mondott, jó?

Tegnap este elmentünk a párom exéhez a gyerek holmijaiért.
Elég nyugisan meg lehetett vele beszélni, hogy a kisfiú innentől fogva nálunk lesz.
Mondtam a páromnak, hogy a családi pótlékot hagyjuk az anyjánál, a párom mondta is neki erre ő mit válaszolt (ezt még telefonon beszélték), hogy még szép, hogy az nála marad. :shock:
De a kisfiú nagyon örül neki, hogy velünk van. :D
Igaz egyenlőre még a 3 fiú egy szobában van, de majd tervbe van a külön szoba.
De a lényeg, hogy itt van velünk.
Remélem végleg.
Úgy vettük észre, hogy az anyja túl sokat várt el a kisfiútól és ezért volt a veszekedés köztük.
De így legalább lenyugszanak a kedélyek, remélem.

Ma egy kicsit nyűgős volt az éjszakánk, talán megint egy front jön?

manocskak

Megcsináltam végre a blogot.

Majd jövök visszaolvasni, csak itt kitőrt a háború

Kép
Kép
cs_erika

Erika: :) Köss békét gyorsan!

Biga.csiga: hűűű, köszi a javaslatot! Lehet, hogy élek majd vele! Merrefelé laktok? Tegnap nyígtam a barátnőmnek is a témában, talán ő is tud egy felpróbálási lehetőséget. Az is lehet, hogy ha te megkapod, leméred, ha nem túl nagy probléma, hogy mekkorák a pántok, és akkor itthon tudom reprodukálni, hogy van-e esély! Mikorra várható nálatok a beszerzés?

Gombócmakka: tényleg? Szombatonként jönnek össze? Kérlek, ha tudsz erről több infót, írd meg nekem, de csak akkor, ha különösebb erőfeszítés nélkül megy, ha nem okoz gondot.

Infacol: én nem adnám, ha már nem fáj a gyerek hasa. Nem csak azért, mert lehet 1600 forintot másra is költeni, de minek küldjünk bele idegen anyagokat, ha már nem szükséges? Infacol nélkül is meg kell tanulnia emészteni a kis pocakjuknak. Én adtam neki folyamatosan, majd abbahagytam. Manócskák: nekem pont ellentétest mondott a védőnő- nem is értette, hogy miért adom neki minden kajálás előtt, ő csak azt javasolta, hogy a késő délutáni etetés előtt kapja…

Álometetés:
én próbáltam, de nem sikerült. A könyv is mondja, hogy cicivel nehezebb megcsinálni, mint cumisüveggel. Annyira aludt Viola, hogy nem bírtam betuszkolni a cicit a szájába. Végül addig küzdöttünk, amíg felébredt teljesen, s utána büfiztetni kellett, ami megint nem javasolt a könyv szerint az álometetésnél. Cumisüveggel nem próbáltam még. De azt hiszem, nem is fogom. Jobb éjszakáin már átalszik 7 órát egybefüggően, amivel már kezdek elégedett lenni. Ráadásul én fáradtabb vagyok, ha este 10-11-kor küzdök a bébivel, mintha hajnal négykor kell „álometetnem”.

Liuska: gyönyörű, arányos kislegény! Mi az, hogy túl gyorsan hízik? Tényleg, mivel tudnád lekötni? (bár, nálunk a nagyinak egyszer sikerült Violát tejcsi helyett vízzel átverni- persze az is lehet, hogy csak szomjas volt, azért aludt vissza pár korty víz után.

Kata: Bölcsességfog probléma? Részvétem!!! Ritmusra rázott csörgő? Dobos lesz a gyerekből!!!

Edit: héé, te se bánkódj- állítólag nem helyes madártejet ennünk, mert tejallergiás lehet a gyerek tőle (azért nekem nagyon hiányzik…)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt, megint elmaradtam pár napot. Visszaolvasnom mindent esélytelen, csak az utolsó oldalt futottam át.

Shali, bubifújás :)

Zille tüneményes! Én úgy élvezem, hogy beléptünk a szociális mosoly korába, annyira jó látni ezeket a világra élénken reagáló, teli vigyorokat! :D

Bukás: NYuszimnál mindennapos :( Több etetés után fordul elő, mint ahányszor nem. S olyan is van, hogy folyamatosan bukik több órán keresztül egészen a köv. etetésig.

IWIW: én is garázdálkodtam, néhányan érezzék magukat megjelölve :) Zitocs, az ismerőseim között megtalálod a januári babák adatlapját is.

MÁgnes :( jobbulást!

babatali: benne vagyok!

Katus, gyönyörű Petra ezen a bealvós képen!

Móni, örülök hogy vége a mosolyszünetnek!

Andi, hogy ez a picilány milyen fotogén!

Kata, fogfájás :( A csörgőrázáshoz nagyon gratulálok!

Liuska, micsoda huncut-vásott mosoly! Csúcs!

álometetés: nem olvastam a könyvet, de valahogy nem tűnik rokonszenves dolognak...

Magunkról majd később, hív a hercegnőm!
kisbogacs

Na hát nem tudom mi van a fiammal, de szívja a vérem rendesen... :? Hajnal 5 óta semmi sem jó neki, ha felveszem nem jó, ha leteszem, az a baj... Megetettem, pelust cseréltem,már a lázát is megmértem, mert féltem, hogy elkapta tőlem a nyavalyát, de szerencsére nincs láza sem... Akkor viszont gőzöm sincs mi baja, de mostmár kicsit sok! :?

Infacol:
Szerintem érdemes lenne kipróbálni, hogy nélküle van -e pocakfájás.. Nálunk pl. éppen az Infacol miatt fájt a poci... Ahogy abbahagytam, elmúlt a hasfájósság..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Liuska: én is kivagyok a háziorvosra, pontosan ugyanezért!!! Magától a köszönésen kívül egy rohadt kukkot nem szól. Ha kérdezek valamit akkor ilyen kis elnéző mosollyal a szája sarkában odavakkant 2 szót......
Pedig szerintem nem kérdezek hülyeségeket...már van egy majd 6 éves gyerekem szóval banális dolgokkal nem nyúzom. Láttam már gyereket Zétény előtt is sőt nevelem is 6 éve....
Amúgy orvosilag elégedett vagyok vele csak emberileg nem, de nem is tudom mit lehet mondani ilyen esetben? KEdves doktornő legyen egy kicsit kedvesebb és válaszoljon kerek mondatokban ha kérdezek valamit!!?? :lol: :lol: :lol: . Hát nem is tudom....sebaj, bízom benne, hogy nem kell gyakran találkoznunk!

Kata: feltétlenül jelentkezem ha feléd járok Aldizni:-), bár nem ebben a nagy szélben de ha kicsit kitavaszodik akkor feltétlenül...elcsábítunk benneteket egy kis babakocsis sétára Zéténnyel, hm? :) bölcsességfog probléma sajnos ismerős....2 éve én is kínlódtam vele sokat, aztán a végén kiműtötté...hát nem volt egy nagy élmény.-bár az azt megelőző sokéjszakás nem alvás még rosszabb volt.

Manocskák: mennyi idős a párod kisfia? Jó fejek vagytok, hogy odavettétek magatokhoz. Főleg ha ennek a kisfiú is örül...biztos jobb lesz neki így. FUrcsa egy anyja lehet......ez az egy kisfiú van a párodnak az előző kapcsolatból?

Edit: madártejjel én is próbálkoztam!! A lelkemnek jót tett :wink: de sem a ruhaméret csökkenését nem segítette elő sem a tejszaporítást..........Jó lett volna ha beválik mert imádom a madártejet...lehetett volna mire fogni, hogy miért tömöm akkora mennyiségben magamban. :oops: .

Képzeljétek el Zétény fiam tegnap este 9-től aludt ma reggel fél 8-ig!!! Ilyet még nem csinált....többször fent voltam éjszaka, nézegettem,hogy vajon lélegzik-e :oops: . Úgy aludt mint a bunda.....számomra ez hihetetlen, hogy ilyen van. SOma még most is rosszabbul alszik hiába 5,5 éves. Éjjel ő fent volt 2-szer...rosszat álmodott, sírdogált nyekergett, a kis 2 hónaposom meg szunyál...Jó mi?

KépKép
peni

Sziasztok!

Hétvégén felétek sem néztem, csak az iwiw-en jelölgettem vissza a "némbereket" :)
Szóval ablakpuc. és konyhatakarítás ügyben sikerült is a terv, meg nem is.
Egyik ablak megpuc., a másik majd később... A konyhaszekrénynél meg az egyik szekrény kitakarítva kívül-belül, még a bélést is (értsd edények) megmostam...

Gasztronómia terén: szombaton kaját rendeltünk, vasárnap ki sem mozdultam a konyhából: sajtos.spenótos töltött krumpli, megsütöttem végre a kenyeret, s ha már be volt izzítva a sütő, sütöttem egy kis sütemkét is.

tegnap este ött anyós, ma már el is ment, csak azért jött, hogy elvigye a kölkeket "dolgozni".

Ma nemsokára megyünk 6 hetes kontrollra (vicces, mert Bori lassan nyugdíjba megy... :D )

Holnap Julinak de. néptáncbemutató, utána megyünk oltásra - csak csajok programként: Bori 2 hónaposat, Julcsa agyhártya-gyuszi ellenit... Lesz majd sírás... :( :)

Matekverseny: 7. lett 300 közül, 4 hibával... Csapatversenyben elsők lettek, tantónéni kapott "kitüntetést". :)
Kata: én sem szeretem a matekot, ez nálunk apai ágról jött... (most akarnak kettes számrendszerben osztani, vagy mi... Én úúútálom a matekot, s olyan ciki, hogy a gyerekem lefőz matekban... :shock: )

Na megyek, égzengés és földindulás van...
MAjd jövök du./este

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Végigolvastam mindent és már fogalmam sincs, hogy mire is akartam reagálni.
Na mindegy, egy a lényeg: a babák gyönyörűek!!!!!

Magdolnasz: kicsi a világ!!! :-) Az Ákos nekem munkatársam, bár nem közvetlen.

Iwiw: jelöltem és visszajelöltem. Remélem sikerült mindenkit begyűjtenem. :-)

Tudom, régen ez már volt téma, de akkor még nem mindenkinek volt gyerekorvosa. Ti ha kihívjátok a dokit/dokinőt, akkor van-e tarifa, ha igen, mennyi, ha pedig nincs, akkor mennyit adtok???? Nálunk egyszerűen képtelenség bejutni egészséges rendelésre. Két-három héttel előre kell időpontot kérni. Így múltkor is kénytelen voltam kihívni az egy hónapos vizsgálatra. Jövő héten megyünk oltásra (azt csak rendelőben vállalja), három hete megvan az időpontom úgy, hogy már keddre nem volt csak csütörtökre. Ha meg esetleg beteg lesz (remélem nem sűrűn), akkor meg nem viszem szívesen a többi beteg gyerek közé. Szóval a legjobb megoldás, ha kihívom, de az anyagiakkal gondban vagyok, mennyit illik, nem illik.

Kép
jandrea

andrea!
Én ezer, max. kétezer Ft-ot szoktam adni Neki...
Nálunk is nehéz bejutni egészséges rendelésre...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

peni!
A kisfiú idén lesz 13 éves, a nagyobbik fiamtól 2 nap híján 1 év a korkülönbség.
Nem a páromnak van még egy 14 éves lánya, ő a kisfiú nővére.
Igazából nem tudom, de olyan érzésem van mintha nem azt mondom, hogy nem szereti őt az anyja mármint a kisfiút, de valahogy mégsem bírják egymást.
De itt legalább nagy szeretetben van rész, hiszem úgy szeretem őt és a nővérét mint a saját gyerekeimet.
Ők engem egy nagyon jó barátnőnek találnak, bár most mondtam a fiúnak, hogy anyja helyett anyja leszek.
Nem várom el tőle, hogy azt mondja nekem, hogy anya, engem ő a keresztnevemen szólít.
De nagyon szeret.
Nem akarom én őt az anyja ellen nevelni és ezt meg is mondtam neki.
De már most azt veszem észre rajta, hogy nyugisabb egy kicsit.
A párom volt anyósa is azt mondta, hogy nagyon sokat kiabál a gyerekkel ott is az anyja.
Hát meg látjuk mi mit tudunk vele kezdeni.
Remélem minden rendben lesz, én ezt szeretném.

batkata!
Gratulálok az eredményhez, ez nagyon szép helyezés ennyi gyerek közül.
Nekem a kisebbik fiam nagyon jó tanuló, őt sport versenyekre hordják (atlétikai).

manocskak

sziasztok!

Peni, én is megnéztelek titeket az iwiwen, nagyon cépek vagytok :lol:

Zitocs, seggcipelés téma ismerős...csak Levente már régóta csinálja, és ruhástól bőven 6 kiló fölött van már :roll:
Hordozó téma: asszem Biga.csiga, a Ti példátokat követem és mindegyiket beszerzem...máshogy nem tudom eldönteni, melyiket szeretné...a kendő nem tetszik neki, az tuti...

Mágnes, jobban vagy már? Kérdezted a múltkor a pajzsmirigyet, mivel nehezen jött a baba, néztek nálam hormonokat is és akkor derült ki, hgoy magas a tsh-m. Egyébként nincs semmi tünetem, de azóta szedem a gyogyit rá. Most kell majd mennem kontrollra, kíváncsi vagyok, a szülés után mi lett a helyzet (terhesség előrehaladtával folyamatosan romlott és emelni kellett mindig a gyogyit).

Liuska, Peni! Gyerekorvos téma nálunk is hasonló. Olyan az egész nő, mintha robotpilótára lenne kapcsolva, semmi kedvesség nincs benne. Mondjuk nem engem zavar, ne hozzám legyen kedves, de legalább a gyerekhez... :roll: sajna ez van, váltani nemigen tudok. Állítólag jól érti a dolgát, végülis ez a lényeg...

Andrea, pénz-téma: nálunk 2x volt kint, mikor hazajöttünk, meg az egyhónapos kontrollon. Én egy fityinget sem adtam...kellett volna? :roll: De a kedvesség nem a pénzen múlik, ha ilyen a személyisége, hiába adnék neki...szerintem...

Kata, sajnálom a fog-problémát :( ...tényleg lehet jobb lenne a végére járni, mint szenvedni vele...Martin édi lehetett a csörgővel :lol:

Batkata, "Bori nyugdíjba megy" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kisbogács, Levente is sokat bukik, és ugyanígy ahogy Ágnes, van, hogy 1,5-2 órával kajcsi után is :roll:

Kép
vickybabe

Én a kötelező kijövetelkor (hazajövetel után) ezret adtam neki, amikor kihívtam kétezret. De hallottam olyanról, hogy tarifája van a dokinak, 5000. Na azt azért sokkallom. Akkor már inkább bevinném. De ha ez a kétezer "reális", akkor lehet, hogy maradok annál, hogy jöjjön ki. Ha a rendelőben elkapna valamit, valószínűleg többet kéne költenem a gyógyszerekre. Arról nem is beszélve, hogy megszakadna a szívem, hogy emiatt lett beteg.

Manocskak: szorítok, hogy minden rendben legyen. És a nővérével mi a helyzet??? Vele jól kijön a párod volt párja??

Kép
jandrea

Manócskák, hú akkor négy gyerkőcöt fogtok nevelni? Drukkolok, biztos jó helye lesz Nálatok!

Batkata, gratula a fiadnak! Nagyon ügyes! Én is ilyen kockafejű voltam, az egyetemen a statisztika volt a kedvenc tantárgyam :oops: :oops: :oops:

Kép
vickybabe

batkata: nagyon szép eredmény!!!! És ebben az a legjobb, hogy a gyereknek van valamiben sikerélménye. Szerintem ez nagyon fontos.

Kép
jandrea

Nálunk végre gyönyörű szép napos idő van, sétáltunk is egy nagyot :D Lányok, ilyen 10-15 fok körül Ti mit adtok a babakocsiban fekvő, alvó gyerekre? Eddig ugye volt a rugi, azon a zsák és még bebugyolálva egy takaróval. De ez mostmár biztos sok, de még nem mertem takaró nélkül kivinni, így a zsákra csak egy kis vékonyka takarót tettem. Lehet, hogy még így is melege van?

Manocskák:
nem semmi, 4 gyerek!

Batkata: nagy gratula a fiadnak!!! Anno én is indultam matekversenyen (meg minden egyében), Anyukám nagyon büszke is volt rám :D

Tarifa:
az első látogatáskor párom 5000 Ft-ot adott, azóta én "csak" 2000-et adok, ha kijön. De elég régen nem hívtam, nincs messze a rendelő, és a tanácsadáson épp nem voltak, amikor vittem oltásra, így eddig jók a tapasztalataim :D

Madártej: nem tejszaporítás gyanánt eszem, csak mert olyan finom :D Persze a kilók nekem sem hiányoznak (a versenysúlyomhoz képest +10 kg-nál tartok :cry: ), de olyan bélpoklos lettem mostanában :cry:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Én is jelen. A hétvége úgy elrepült, hogy nem volt időm gépezni.

Batkata: nagyon ügyes a gyerkőc!!! Sok ilyen fiúcska kellene!!! :lol:

gyerekdoki: én nem adtam neki, amikor a hazaérkezést követően 2-szer kijött. Az kötelező neki! (megjegyzem nekem se ad senki, mikor századjára is korrepetálom ugyanazt a gyereket) Én különben eléggé ki vagyok akadva ezeken a hálapénzes dolgokon. Durva, hogy egyesek ettől lesznek kedvesek, figyelmesebbek. A mi dokink szerencsére nagyon lelkiismeretes, kedves idősödő hölgy. A rendelésre is mindig kapunk időpontot. Mi holnap megyünk oltásra. Az nem gáz, hogy még nem 2 hónapos Ádám? (pár nap van addig) Azt mondták, erre a hétre kérjünk időpontot.

Hétvégén vendégeskedtünk. Van egy barátnőm, aki gyerekdoki, vele taliztunk. Megcsodálta Ádámot, és nagyon megdicsérte. (orvosilag is) Nekem meg dagadt az anyai szívem.

Mágnes: láttad, hogy van közös ismerősünk. Nekem ő kollegám volt, mikor még Vásárhelyen tanítottam. Te honnan ismered?

krisz78

Sziasztok!

gyerekdoki: én nem adtam neki, amikor a hazaérkezést követően 2-szer kijött. Az kötelező neki! (megjegyzem nekem se ad senki, mikor századjára is korrepetálom ugyanazt a gyereket) Én különben eléggé ki vagyok akadva ezeken a hálapénzes dolgokon. Durva, hogy egyesek ettől lesznek kedvesek, figyelmesebbek. A mi dokink szerencsére nagyon lelkiismeretes, kedves idősödő hölgy. A rendelésre is mindig kapunk időpontot. Mi holnap megyünk oltásra. Az nem gáz, hogy még nem 2 hónapos Ádám? (pár nap van addig) Azt mondták, erre a hétre kérjünk időpontot.

Hétvégén vendégeskedtünk. Van egy barátnőm, aki gyerekdoki, vele taliztunk. Megcsodálta Ádámot, és nagyon megdicsérte. (orvosilag is) Nekem meg dagadt az anyai szívem.

Mágnes: láttad, hogy van közös ismerősünk? Nekem ő kollegám volt, mikor még Vásárhelyen tanítottam. Te honnan ismered?

krisz78

Sziasztok!

Mágnes: láttad, hogy van közös ismerősünk? Nekem ő kollegám volt, mikor még Vásárhelyen tanítottam. Te honnan ismered?

krisz78

Hányszor ment ez el!!!!!! :?

krisz78

Vicky:
nekem is gond van a pajzsmirigyemmel, szedem is rá az Euthyroxot. A terhesség alatt emelni kellett az adagomat, 2 hete voltam kontrollon, és most lecsökkentették 100-ra.
Azért kérdeztem a vérvételt, mert kicsit megdöbbentem rajta. Bencénél ugyanis külön kihangsúlyozták, hogy nem néznek külön TSH-t a gyereknek, intézzem el magán úton, ha akarom.... Annánál pedig még azt mondták, hogy miét nem szóltam előre, mert akkor a OKU-val megnézték volna ezt is.....Szóval most reménykedem, hogy egyik gyerekem sem örökli. Bár a doki néni, akinék uh-n voltunk, azt mondta, ha nem velem születet (márpedig nem az), akkor nagyon minimális az esélye, hogy ők is azok lennének...

krisz:
Na most megnéztem :) Milyen kicsi a világ :)
Egy darabig csoporttársam, majd évfolyamtársam volt a főiskolán :) Egy koliban is laktunk, 1. évben közös volt a baráti körünk is :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz!
Asszem háromszor. (Eddig még én is el tudok számolni... :D)

Egyébként köszönjük a sok gratulát, megmondom neki. Nagy vagány a kölök, mert most derült ki, hogy direkt nem járt matek felkészítőre, hogy megnézze, felkészülés nélkül mit tud. Az volt a terv, hogy ha bejut az országosra, rendesen jár a tantónénihez. De ezt most jól megszívta, de úgy kell neki, nem hallgat a nagyokra ;) Legközelebb lehet, hogy rendesen felkészül, s elhiszi, a tehetség mellé köll a szorgalom is...

Vickybabe!
Az én uram fizikus hallgató volt (csak nem fejezte be a fizika-csillagászat szakot, a dilis 4 év után abbahagyta. Normális az ilyen?!), após-anyós mérnök, stb, stb. Én mindig csodáltam a "kockafejűeket", én nagyon "kerekfejű" vagyok, nálam inkább a humán vonal jött be, úgy-ahogy.

Na lassan megyünk, már szeretnék túlesni a vizsgálaton. Nem nagyon lelkesít, sosem szerettem az alhasi vizslatást... Gondolom, kevesen rajonganak érte...

Bori most aludt be, de majd felébresztem, s rátöltök... Szegény. Legalább hazafelé alszik egyet...
A ti csimotátok is egyre kevesebbet alszik?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Edit! szerintem így jó ahogy leírtad. Ha Te magad is egy pulcsiban és egy kabátban vagy akkor a babára bizony kell a takaró mert Ő csak fejszik így lesz rajta egy réteggel több, mint rajtad.
Viszont ha folyamatosan tűzi a nap akkor nem kell a takaró! Ha ülő, mozgó babák lennének akkor már elég lenne csak az overall.

Kata! nekem is fájdogálnaka fogaim. Nem tudom mi történt de kezdenek totál bekrepálni a fogaim. Több kicsi lyuk is van rajtuk. Oylan, mintha el lennének gyengülve. Lehet valami hiányom van és azért? Még midig tökre rá vagyok kattanva a fogkrémekre....
Lehet szoptatás alatt kérni érzéstelenítőt fog kezeléshez? Nem mintha nem bírnám ki azt a pár percet de ha lehet akkor inkább érzéstelenítve csináltatnám meg őket. Egy párszor úgyis vissza kell menni mert a nyelvemmel minimum 3 rést is érzek.
katuska79

Batkata! aludni nem alszik keveset viszont enni egyre kevesebbet. HAjnal 4-kor evett utoljára és fél 12-kor tudtam újra megetetni mert üvöltött ha csak közelítettem felé a cicivel.
katuska79

Na, visszajelölgettem iwiw-en:))

Na most, még mindíg nem volt időm visszaolvasni. :oops:
Főzök, utána megyünk csípőkontrollra. De ugyekszem megígérem.

Mi a fene ez a kapcsolatcomke a wiw-en??????

http://zsofi-erika.blogspot.com/

Kép
Kép
cs_erika

Erika:passz... újabb felesleges dolog.... :?

Fiamat, mintha elvágták volna, ahogy elmúlt dél, helyrejött... :shock: Most itt gügyög, meg sikítozik, és rötyög... Ki érti ezt.. :roll:
Egyébként Bence is kevesebbet alszik, van, olyan, hogy két etetés között végig ébren van.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika:passz... újabb felesleges dolog.... :?

Fiamat, mintha elvágták volna, ahogy elmúlt dél, helyrejött... :shock: Most itt gügyög, meg sikítozik, és rötyög... Ki érti ezt.. :roll:
Egyébként Bence is kevesebbet alszik, van, olyan, hogy két etetés között végig ébren van.

Kép
Kép
Kép
mágnes

ez a babanet begajdult... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hű, de sokat írtatok :shock:

Délelőtt Taksonyban voltam fonalat venni :) nekiállok kötni Sacának :D

Kata: de édes lehet Martin azzal a csörgővel :D
Bölcsességfog :( én sűrűn remélem, hogy a maradék három nem óhajt kinőni...

Zitocs: :D sorszerű találkozás :lol: :lol: :lol: :lol:
Mei tai: amit én láttam, az elég nagy volt. Viszont tényleg sk minden olyan magyar gyártmány, amit ismerek, tuti lehet alkudozni a méreten :wink: úgy tűnik nekünk is lesz, bár, Apus miatt mi a másik véglet vagyunk méretben :roll: Biga.csigáéké sajnos nem lenne jó nekünk :roll: :lol:

Móni: jó hallani, hogy rendeződni látszik párod kisfiának a sorsa...

ANdi: milyen helyes a pici lányod :D

Liuska: Tomi baba is nagyon szép :) MI az, hogy sokat hízik? Egyáltalán nincs elhízva! Nehogy fogyóztasd!

Infacol: ha nem fáj a baba hasa, akkor minek?

Katuska: Saci meg olyat játszik éppen, hogy nem eszik mennyiségeket, viszont gyakran kér :? van, amikor 1,5 óránként... tudjon az ember elmenni ezeken a Csajokon!

Gyerekdoki: mi nem adunk pénzt... de nem is hívjuk. Ő mondja, ha jön, hogy jönni fog.

Batkata: gratula Marcinak :)
(Enyém család is kockafejjel rendelkezik :D... azt hittem, Mesi majd milyen kis humán beállítottságú lesz, aztán a francokat... :roll:)

Öltöztetés: ha kendőben viszem ki Sacit, akkor harisnya-kantáros naci-pulcsi (alatta body és poló)-kabátka, sapka, ha babakocsiban, akkor a kantáros helyett bélelt naci, egyébként a többi ugyanaz, és közepesen vastag takaró (én 3 fokozatba sorolom őket... úgy magamban :roll: :))

Mágnes: remélem, ma már jobban vagy!

Hm, ennyi, kötök egy kicsit :D Meg megnézem, hányan találtatok meg a wiw-en :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Batkata: gratula a matek eredményhez!!!! Mindenkit csodálok, aki reál tárgyakból túljut a másodikos szinten :oops:

Mágnes: jobban vagy?

Manócskák: becsüllek ezért a döntésért! Sok sikert és kitartást a 4 fiúhoz!

Kata: :( azért lehet meg kéne nézetned, mert nekem így gyulladt be mindkét alsó. Aztán heteket kellett várni, mire ki tudták szedni (műteni)

Ma voltunk has és koponya uh-n, meg csípőszűrésen a Budai Gyerekkórházban. Hááááát, mint a futószalag. És mindezt barátságtalanul, viszont ingyen.
Lányok segítség!!! Ha mindkét oldalára 1/a-t kapott, akkor minek tereszpelus???? Vagy ez rossz "osztályzat"??? Semmit sem mondtak, ez van a leletre írva.
Holnap meg megyünk oltásra :( Én már most kivagyok.
magdolnasz

tereszpelus=terpeszpelus
magdolnasz

Jandre: Nekem a gyerekorvos megmondta kerek-perec, hogy ha azt akarom, hogy kijöjjön akkor nagyon szívesen bármikor, az ára: 5.000 ft!
Úgyhogy nem akarom.....ha oltást kell, hogy kapjon (én a rota ellenit is beadattam neki) akkor kihívom és kifizetem ezt a pénzt amúgy nem hívom. Ha nagyobb lesz Zétény majd járunk a rendelésre de még most nem akartam odavinni a beteg gyerekek közé .......

Manocskak: biztos jobb dolga lesz a kisfiúnak nálatok. A szeretet a legfontosabb a többi részletkérdés.........

Csöre: tudsz kötni????De ügyes vagy!! Én is úgy szeretnék kötni a múltkor a barátnőmtől kaptam már egy tök jó könyvet. Kötésről...elméletben tehát tudnék de gyakorlatilag tök béna vagyok. Vettem tűt meg fonalat...gyakroltam a könyvből...hát.....akkora csomókat hoztam össze! majd muti meg mit kötöttél!

KépKép
peni

Na ez az én formám... Apa direkt hazajött korábban, hogy el tudjak menni a dokihoz, mert még mindig lázam van. Erre kiderül, hogy már. 1-től megváltozott a rendelési ideje, délelőttös volt! :twisted:

Ráadásul kaptam a nődokimtól is egy levelet, hogy keressem fel, mert a cytológiám P2 lett... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Manócskák!

Én is nagyon tisztellek a döntésedért. nem lesz könnyű, nem a párod és a fia miatt, hanem az ex miatt... Szurkolok Neked!
Nálunk is van két nagyobb gyerek, bár egyenlőre nincs arról szó, hogy ideköltözzenek, de aludtak is már elég sokszor...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

aludtak is = aludtak itt

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na, hazajöttünk 6 hetes kontrollról. Olyan ciki volt, megetettem itthon Borcsát, aztán a vizsgálat után még rá kellett tölteni... :shock:
Büfizni ébredt fel, azt kötelességtudóan meg is tette, majd pukizott, utána megevett egy kicsit. most végre elaludt - egyedül...

A dokinénim azt mondotta, hogy a méhem süllyedt egy kicsit, javasolta az intim tornát (el is fogom hamarosan kezdeni...) Gyógyszert nem írt fel, (a Pharmatex márkánál maradtam, asszem szopi alatt ezt fogom használni) viszont írt fel valamilyen antibiotikumos kúpot, mert gyulladt a méhszájam. A rákszűrést sem tudta levenni, mert szeretné megvárni a kúp hatását, no meg a regenerálódós időt. A kúp az 10 napocska, utána 4 hét, s máris kiderül, mi a helyzet rákocska ügyében... Borcsa közben kézről kézre járt - és beszélgetett... Én meg égtem nagyokat a vizsgálóasztalon...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!
Akit megtaláltam az iwiwen bejelöltem.
Kata:köszike visszajelöltelek!

Kép
andi0716

megevett = meg evett

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mágnes! P2-vel minek hívott vissza? AZ tökéletes eredmény...
Én fogalmam sincs mikor jutok el dokihoz. Még mindig vérzek vagy már megint? A fene se tudja....

Én egy egyszerű hajpántot szeretnék kötni vagy horgolni Petrának. Kéne valami egyszerű minta. Valamikor tök sok mintát tudtam horgolni de nem nagyon emlékszem már rájuk. Talán még a virág megy.
katuska79

Mágnes: nekem is csinált rákszűrést a 6 hetes kontrollon. Nekem is P2 a cytológiám de az jó eredmény! P1 max a kislányoknak van...nemi életet élő felnőtt nőknek nemigen...
Miért hívott vissza?? Mit mondott??

Katuska: ez jó....még vérzek vagy már megint vérzek :lol: én is ezt próbálom megfejteni.....

KépKép
peni

Peni: a napját sem tudom, mikor kötöttem utoljára... ha sikerül, felteszem a képet :wink: viszont horgolni sajnos nem tudok :(

jó, hogy mondjátok... ma kell telefonálni rákszűrés ügyében...

Mágnes: sajnálom a dokit! Nem küldenek tájékoztatót, ha megváltozik a rendelés? Micsoda dolog ez?!

Magdolna: lehet, csak bennemaradt a leleten a terpeszpelus... tudod, a futószalag :? a MÁV-ban is ingyen volt, igaz, itt csípő uh akkor van, ha a fizikai vizsgálat eltérést mutat.
Has- és koponya uh-t nem csináltak a kórházban Nórinak? :shock:

Csöre
csöre74

HA hasizmot, derekat akartok formálni és még a gyereket is szórakoztatni akarjátok akkor kapjátok elő a padlásról a hulahopp karikát! Garantált az eredmény már ami a röhögés részére vonatkozik. Nekem is most jutott eszembe, hogy tavaly vettem egy karikát. A lényeg, hogy nehéz legyen a karika mert csak úgy hatásos. Én feltöltöttem a 400.-FT-os karikát homokkal és máris annyit tud, mint a több ezres fa karika:)
katuska79

Na igen, a P2 jó eredmény, pláne szülés után.... Nem tudom miért küldték a levelet, nem hívtam még fel,úgysen tudnék a héten visszamenni hozzá, mert még vérzek... Lehet, hogy ez protokoll náluk, hogy ami nem P1-es eredmény, azt visszahívják?? Mellette zárójelben van még valami kifejezés is nem tudom mit jelent...

Kép
Kép
Kép
mágnes

csöre: a születésekor csináltak, de most arra is írt beutalót a doki. Holnap majd rákérdezek a lelet alapján a háziorvosnál, hogy most mi van, aztán lehet, elmegyünk magánba valahova. (iwiw-en nem talállak :( )

Mágnes: nagyon jó ma Anna vonalzója :D
magdolnasz

Tényleg! Anna ma tiszta kettes!
katuska79

Lányok!

Enyim baba megint bele van esve a kétségbe! Ma egész nap nyüzüge volt, mi lesz holnap az oltás után? Most aludt el pár perce, s már megint ordít... :x
Egész nap nyugtalan volt...
Holnap még lesz egy hisztis lányom, ő is oltást kap.
Jó kis "csak csajok" program, ugye? ;)

Na megyek, holnap bekukkintok, ha tudok...
Jó éjt Nektek! :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mágnes, felháborító, hogy nem nézték meg a tsh-t...mi az, hgoy intézd ez magánúton???????? :evil: Mire is fizetjük a tébét???? Én szóltam, hogy nálam gond volt, így egy szó nélkül levették a vért. Csak az eredményt nem tudom, de a védőnő szerint szóltak volna, ha gáz van... :roll:
P2 a tökéletes eredmény! Így van, ahogy Peni írja, P1 a szűzlányoknak és apácáknak van, de gondolom te egyik sem vagy! :wink: :lol:

Katuska, sajnálom a fogfájást...Hú ez a hullahoppozás nagyon-nagyon jó ötlet!!!!!!! Köszi :wink: :lol:

Csöre, jó kötögetést! Én terhesen próbáltam, amikor még időmilliomosként múlattam a napjaimat itthon, de k* unalmas volt...persze, ha ügyes vagy, nem úgy mint én, akkor pillanatok alatt megvannak a pici ruhák :D

Magdolna, az 1a szerintem a tökéletes eredmény. Nekünk is az van rajta és azt mondták, jobb nem is lehetne :wink: :lol: azért kérdezz rá...én is belefutottam az ortopédián, hgoy más volt a leletén, mint amit mondtak, végül elvittem magánba, így vagyok nyugodt.

Batkata, kitartás holnapra! Enyém Manó is hisztis volt este, a délutáni alvás megint kimaradt, így nem is csoda...

Egy kérdés: hogyan pucoljátok a baba fülét? Tele van szutyival, de a fültisztítópálcát nem merem a hallójáratba dugni, pedig ott irdatlan méretű szutyit látok...vagy kijön magától??????? :roll:

Nézegetnék új képeket a babákról! Hátha kedvet csinálok, teszek egyet:
Pár napja elkezdtünk a nagy kádban fürödni együtt, Levente imádja! Egy kép róla:
Kép

Kép
vickybabe

Kisfickóm alszik,mindjárt én is megyek,mert ma reggel 5-kor felébredt és utána már nem is aludt vissza.

Zitocs,utolsó mérésen a mérleg szerint 1kg-t hízott 19 nap alatt.Ezért mondták hogy ritkábban etessem,tartsam be a három óra szüneteket.Pedig nem tömöm Tomikát,de ha éhes egyértelmű hogy megetetem

Peni,ha én kérdezek valamit a dokitól,általában az a válasz hogy majd megbeszéljük később

Kisbogács,Tomika minden egyes evés után bukik,van hogy etetés után kicsit megmozdítom,már folyik is ki belőle a kaja.Az se használ,ha kicsit meg van emelve a felsőteste a védőnő javaslatára.

Vickybabe nálunk van lehetőség orvosváltásra,amúgy jó orvos,csak épp a kérdéseimre nem kapok választ
liuska

De édi Levente!
liuska

Manócska: nem semmi, hogy még a fiúcska is hozzátok költözik! Minden tiszteletem a tiéd, de ahogy írtál az exről, jól döntöttetek, amennyire innen messziről meg lehet itélni.

Fogak: pont ma éreztem, mintha kiesett volna egy tömésem, vagy mi :shock:

Nyűgösség: gyerkőc délután nem aludt, fél 8-kor beájult, gondolkozom, hogy felkeltsem-e enni. Na, mindegy, 10-ig várok, majd döntést hozok...

Ti fürdés előtt, vagy után etettek? Mi elég esetlegesen, mert mindig fél hétkor fürdetünk, aztán vagy éhes előtte, vagy utána...
De tán valami rendszert kellene bele vinni.
Ha előtte etetek, akkor hajlamos beleroggyantani, vagy bukni a vízbe, ha utána, akkor hajlamos végigüvölteni, mert éhes.
És van, hogy előtte, utána eszik :shock:

Kötés: régen tudtam, de csak sálat :oops: , nem hiszem, hogy mostanában eljutok hozzá

Hétvége: a hétvége jól telt, volt egy nagy sétánk szombaton, vasárnap meg kiraktam a muskátlikat, és rendberaktam a teraszt.

Gyerekdoki: nekünk megmondta, hogy 3000 Ft, ha kijön. Mivel az egészséges rendelésen tömegek vannak, és én csak gyalog tudnék menni, át a HÉV síneken, mi kihívjuk. Ennyit nekünk megér.

Kép
gombócmakka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: