Sziasztok!
Az én kisfiam is 2008. augusztusában született, 11.-én, ő a harmadik gyermekem. Nyár óta olvasom a topikot. Ne kérdezzétek, hogy miért nem írtam eddig.
Most is azért szerettem volna írni Nektek, és ne haragudjatok meg ezért, elsősorban pöttöm-öt szeretném megnyugtatni.
Részben egyet értek azzal a hozzászólással, hogy a nehezebb babáknak több súlyt kell mozgatni. Nekem van erre ellenpéldám. Az én kisfiam ugye múlt héten volt 7 hónapos, kb. 75-76 centi és kb. 10 kiló 60 deka. Nem dagi, olyan kis husis, Noel típus. Nagyon korán kezdett el minden irányba forogni, 6 hónapos korától négykézlábon áll, hintázik, most meg próbál mászni. Még nem tud. Marhára büszke voltam erre eddig, aztán a babaneten olvastam néhány kisbabát, akik hasonló dolgokat művelnek már ennyi idősen, sőt.... De nekem akkor is a kisfiam számomra meglepő dolgokat művelt, mert a két kislányom sokkal később produkált mindent. Mindkét lányom négykézlábra állt kb. 9 hónaposan, 10 hónaposan másztak. Az első lányom 13 hónaposan indult el egyedül, a második, aki 2007-ben született, 14,5 hónaposan. És mindkettő teljesen egészséges. Neki, aki későn kezdett el járni (Dórika) a foga is későn jött ki, 11 hónaposan. Beszélni sem beszél még, csak pár szót, és mégis minden rendben vele.
Ezt csak azért írtam le, mert tényleg minden gyerkőc más képességekkel bír és nem szabad erőltetni semmit. Én mindkét lányomat kitámasztva ültettem, és büszke voltam, hogy a legnagyobb 5 hónaposan (komoly!) egyedül ült, hosszú időket. A másodiknál már kitoltam ezt 6,5 hónapra, most a kisfiamnál addig késleltetem, amíg csak lehet. Most úgy vagyok már vele, hogy majd ő tudja, mikor akar ülni. Kivárom, amíg egyedül fel tud ülni. Persze, ha leültetem, akkor pár percekre már úgy marad, de nem hiszem, hogy ez jó a gerincüknek. Most ettől vagy nem, a nagylányomnak, aki olyan korán ült a "jóvoltamból", elég rossz tartása van, teljesen kinyomja a pocakját, a háta meg befelé áll. Attól függetlenül nekem gyönyörű

, de elgondolkodom azon, hogy vajon a gyors ülés miatt lett ez?
Szóval szerintem a súllyal nem függnek ezek annyira össze, nálunk a legsúlyosabb a kisfiam és mindent ő csinált eddig a leghamarabb. (kivéve az ülést, a fentebb leírtak miatt).
De igazad van Pöttöm, Te ismered a gyermekedet és én is biztos aggódnék, hogy fáradékony, keveset hízik. Mert igen is, egy nagy súlyú babának is kell híznia. Nem sokat, az igaz, mert a hatodik hónaptól nagyon lelassul a folyamat. A középső lányom a 6-12. hónapban 1 kiló 20 dekát hízott összesen, a 12-18. hónapban viszont behozta magát. Már evett ilyenkor azért kenyeret, túró rudit, ilyesmit, ami hizlalóbb volt neki.
Nem tudom, hogy kihez fordulhatnál még, hogy mi lehet ez a "titkos kór". Innen, ismeretlenül is nagyon drukkolok Nektek, hogy megoldódjon. Hátha a kisfiad csak később csinál mindent, ami hidd el, nem is késő. Az az átlag, csak vannak babák, akik előbb tudnak mindent. De nem biztos, hogy az a jó, szerintem. Megnéztem a képeiteket is

, nagyon szép a kisfiad! Büszke lehetsz rá!
Persze itt mindannyian, nagyon édesek a gyerkőcök és ügyesek vagytok Ti, anyukák is! Felicia: örülök, hogy rendben vagy! Izgultam értetek!
Még egyszer bocs a beleszólásért, de jól esett leírni pöttömnek a nyugtató sorokat!
Szilvia
Jó éjszakát!