A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

hát ez az, hogy nem lesz könnyű, na ettől félek is, lehet, hogy annak fogok örülni, ha végre alszik(fel vagyok én erre készülve? láttam már egy pár hideget -meleget) :lol: :lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

na laptetőn anyasági félelmeimmel :lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

feeeeeeeeeel vagy :lol:
(nem, nem vagy, nekem az első két éjszaka borzalmas volt, néha legszívesebben üvöltöttem volna, néha elöntött a tehetetlen düh, hogy nem alszik, és mérhetetlenül szégyelltem magam, és féltem, hogy bántani fogom a babát, ha jön a köd, és hogy máris rossz anya vagyok, és úristen. Anyu még mélyítette is ezt. Aztán jöttek barátnők, igazi, jó barátnők, és ők elmondták, hogy ezen túlesik mindenki, aki soha nem veszíti el a türelmét, az hazudik)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Ma 11.52-kor megszületett manöken alkatú Szonja baba 2890 grammal és 54 cm-rel. Baba és Mama mindketten jól vannak!

Gratulálunk!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

CSak gyorsban

Erpé gratulálok Katához!! :D

Papillon: ++++++++++++++++

Csibb: Örülök,hogy minden rendben! :)

Rszg: Mért nem vagyunk benne a tábliba?!?!?! :( :(
Vendég

Hatalmas gratula, sok tejcit és egészséget Szonja családnak!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi lehet Papillonnal? Már olyan rég írta….. Biztos belefeledkeztek a nagy babázásba….
Vica a te gátad egyidős az enyémmel, mint a kisfiad is, akit bizti néha azért felkapsz. Estére alig ülök. Aloe-t használok rá, és remélem Nemlajoshoz hasonlóan jobb lesz hamarosan. Mondjuk nekem még hozzájön, hogy megrepedt a farok csontom szülésnél, így estére oldalt ülök, és átgondolom a helyváltoztatást. Amúgy nekem ma esett le a cicibibim. Asszem kezdek edződni is. Már nem látok csillagokat csatlakozásnál. Jobbulást neked!!!!
Ez a mellszívóm van: http://www.vatera.hu/tigex_elektromos_m ... 45851.html Nagyon szeretem.
Bizony Bea. Mikor majd 4 órája alszik, már tűkön ülsz, és nézegeted, ok e minden. Azta, holnap lépsz a 40. hétbe te is. Nem semmi!
Nemlajos egyetértek Beával. Én biztos így tennék.
Na tesók alszanak, én is bármikor képes vagyok erre, Zsolti még dolgozik itthon kicsit. Jóét mindenkinek! Nagyon várom Papillont!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tehuti! Hatalmas gratula Szonja babához és jó egészséget mindkettőtöknek, szép méretek! Várunk a részletekkel is!

Nory, hogy vagytok? Milyen otthon az élet?

Hát igen Kuklika, jól haladok, már mindenki szedné ki belőlem Maját :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tehuti! Gratulálok Szonja babához! :)
Papillon! +++++++++++

Masut
masut

Papillonhír: 18.55-kor megszületett Lizanna!!! 3900 g és 53 centi !!!! hatalmas gratula nekik!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Én is jó éjt mindenkinek, ismét kényelmetlen a póz :)

Közbe megjött Papillon hír is!!! Hatalmas gratula Lizannához, gyönyörű méretek itt is, szép babók születnek! Jó egészséget nektek Papillon!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.03.13 21:02-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

és ugyancsak hatalmas gratula Tehuti Szonjájához!!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Szonja után.....

"18:55-kor megszületett Lizanna. 3900 g, és 53 cm".

Papillonéknak is gratula akis gömbőchöz! Sok tejcit, boldogságot! Úgy látszik ez a csajok napja!
kuklika
Budapest VIII. kerület

szeretettel gratulálok Tehutiéknak!

hűűűűűűű mekkora baba :shock:
gratulálok Papillon!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Babaeső!!! :lol: :lol: :lol:
Gratula papillonnak és tehutinak!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Papillon! Gratulálok!!! Remélem, megoldódott, hgy Lizanna neve anyakönyvezhető legyen.

Masut
masut

Íme anya és lánya:
Kép
:)
kuklika
Budapest VIII. kerület

gratulálok mindenkinek!!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

gyönyörűek!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jaj de cépek!!!! úgy imádom az első pillanatokat !!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Hűűűűűűűűűűűűű! Micsoda hírek! :P

Gratulálok Tehuti! Igazi kecses kislányod van! :P

Pappilon! Hát szép nagy Lizanna főként első babának! Gratulálok! :P

Sok-sok örömet kívánok!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Na elcsendesedett a hajlék, alszik apja és fia. :lol:

Papillonnak és tehutinak gratulálok!!! Sok tejcsit és egészséget!!!!

Már néha én is úgy babáznék. Ahogy elnézegetem a babáitok képeit a vágy egyre erősödik bennem.
Ma elég sokszor keményedett a hasam, és volt pár mensi szerű görcsöm is elvétve egy-egy. Erre eddig nem volt példa.
Holnap lesz apósom és bátyám felesége szülinapja. Reménykednek, hátha lesz még a családba valaki, aki együtt ünnepelhet velük. :lol: :lol:
Ugye bár ma van Krisztián, hát a mi fiunk nem akarja egy napon ünnepelni a névnapját és a szülinapját. :D
Bátyám fiai a 22-ét nézték ki, hogy akkor szülesen, mert akkor van nekik a szülinapjuk. Két év eltéréssel ugyanazon a napon született a két testvér. Majd meglátjuk...... :D

banokla

Bea: Nekem az első gyerekkel az volt a nehéz, hogy megszületett a baba és a kórházban folyton utasítgattak, hogy Anya így, meg Anya úgy csinálja... Én meg hagytam magam.
Aztán hazajöttünk és hirtelen rám szakadt minden felelősség. Nekem édesanyám meghalt régebben és nem volt kitől kérdeznem. Ha anyósomat kérdeztem, akkor mindig azt a választ kaptam, hogy ő ösztönösen mindent tudott és ez olyan szép és egyszerű... Azonnal lelkiismeret furdalásom volt, hogy én bezzeg nem tudom... :oops:
Szóval rám szakadt a felelősség és ezt volt nehéz feldolgoznom.... Most enni adjak? vagy böfiztessek? vagy altassam? kivegyem? kapcsoljak villanyt? énekeljek?
De aztán ez néhány hét alatt fokozatosan lecsengett. Szerintem azért tartott ilyen sokáig, mert Zsófinál is komoly szopi gondok voltak és nagyon szerettem volna szoptatni.... :oops:

Szóval anyává kell válni és ez nem könnyű feladat. Szerintem mindenki küszködik egy kicsit, főként az elsőnél, csak nem mindenki mondja ki, hanem rózsaszín ködöt vetít, mert ugye ez a társadalmi elvárás, hogy most rózsaszín ködben mosolyogjunk....
Szerintem az a jó, hogy ha itt a fórumon ki lehet mondani őszintén, hogy basszus ma aztán elegem van.... :oops:

Katka

katka22

Papillonnak nagy gratula Lizannához!!Szép nagy baba!!

Tehutinak is naaagy gratula Szonjához!!![/color]

[color=violet]Bea
írok privit!!
Vendég

Emlékszem én is, hogy amikor Gergő született a kórházba nem nagyon mutogattak semmit, hogy mit csináljak. Ha nem volt elég a tejcsi,hát akkor pótoltak. Amikor haza jöttünk, akkor pánikoltam be, hogy most mit kell csinálni, honnan tudom, hogy elég e neki a tejcsi stb., stb. A bimbóim tiszta sebek. Alvás igényem persze sokkal több lett volna, mint amit a gyerek engedett. :oops: :oops: Ezt tetőzte az, hogy a védőnő felajánlott egy mérleget, amit jobb, ha nem tesz meg, mert többször volt, hogy evés előtt többet mutatott, mint evés után... A férjem bepipult, és nem engedte, hogy méregessem evéseknél. Szóval nekem is eltelt pár hét, mire beleszoktam. Ja és ráadásul a védőnő, amikor elment még inkább depibe estem, mert annyi baromságot hordott nekem össze, hogy sokszor sírva fakadtam.(persze akkor nem tudtam az igazságot és elhittem amit mondott). Most kíváncsi vagyok a két gyerekkel hogy birkózok meg. :roll: :roll: :roll: :oops:

banokla

katka, banokla, köszi csajok!!! :lol:
Tényleg annyira jó, hogy most az "elején" leromboljuk a társadalmi elvárást és a belső kényszert, és továbbra is őszintén osztjuk meg a többiekkel, ami bánt, vagy problémaként tornyosul előttünk!
Így van értelme a fórumnak :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hűha, két péntek 13-ai babánk is van!!!

Tehuti, Papillon
óriási gratula nektek!!!

képzeljétek, hazaengedtek, már itthon vagyok. voltam Máténál, végig ébren volt, majdnem egy órát ültem mellette, énekeltem neki, meg beszéltem hozzá, és ő meg figyelt. olyan édes volt, és fogta az ujjam. csak az a rossz, hogy utána kiborulok, hogy ott kell hagynom, meg nélküle azon elmélkedem, hogy egész éjszaka egyedül van egy dobozban... :cry: :cry: :cry:

bocs, hogy másra nem tudok reagálni, de ez is felért egy kínzással, úgy fáj a fenekem...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, öntsd csak ki nyugodtan a szíved!
Mit mondanak, kb meddig kell maradnia Máténak?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csibb, mindannyian így lennénk vele!!! De Te Okos felnőtt és Anya vagy, és tudod, hogy nem azért kell ott lennie, mert nem szereted, hanem azért, mert csak így élheti túl ezeket a napokat. Nem érzelmek, ez most TÚLÉLÉS! Neki és Neked!! És kibírjátok mind a ketten, és csak néhány kínkeserves nap és soha, soha, soha az életben többet nem kell elengedje az ujjadat!!! És mamiszagba fog beleszuszogni és maratoni cicinyúzásokat fog rendezni és hosszú, boldog élete lehet. Most ez az ára. Nem nagy ár, ha a kicsi életéről van szó!!
Jártam agykontroll tanfolyamra és ott azt mondták, hogy a gyerekek folyamatosan a fogékony agyhullámok állapotában vannak, így rendkívül fogékonyak a gondolati üzenetekre. Így ha rá gondolsz, vagy gondolatban velée vagy, ő képes ezt érzékelni. Ti ketten akkor is összetartoztok, ha most még néhány napig az a "doboz" látszólag elválaszt egymástól.

CSIBB, MINDANNYIAN TISZTA SZÍVBŐL VELED VAGYUNK!!!!
TARTS KI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Csibb talán egy fokkal jobb, hogy otthonról. További sok erőt kívánunk! Amúgy a doboz nemsokára ölelő karod lesz, és kis keze el sem fogja engedni a tied. Nagyon nehéz lehet, mindenkinek megszakadna a szíve! Nagyon drukkolunk, hogy mielőbb veled legyen Máté baba!!!!!!!
Mi éjjel 3 óránként keltünk, Boti is, ennek örömére a végén 4-en lettünk az ágyban, és a srác is kért tejet. Az a gáz, hogy baromi hidegnek érzem éjjel Kata kezét, azért magamhoz veszem. 22 fok van, de ennél jobban be sem tudunk durrantani. Csak nem értem napközben miért nem vagyok ettől kétségbe esve.
Babaparák: én anno lelkesen meséltem vagy 3 hóig Botinak az „Öreg néne őzikéjét”. Bakker biztos érdekelte. Úgy gondoltam erre szükség van, hogy jó anya legyek. Mert éneklés még ok. De most is kicsi egy ekkora vershez. Akkor még csak bambulni tudott, sztem receptet is olvashattam volna.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Na szép. Kata 60 kajcsi után előadja az éhezőt. :shock: Megyek megtömöm. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Papillon, Tehuti nagy-nagy gratula!!! :) Sok boldogságot és sok-sok tejcit!!!

Csibb örülök hogy te már otthon vagy, és kitartás, tényleg csak egy-két napot kell így kibírni :wink:

Kukli te minden evés után leméred?
Mi is 3 óránként keltünk, az utolsó pont 6-ra esett, így ébren voltam mikor Bulcsú is felébredt úgyhogy gondoltam megreggelizem vele, ez az érzés erősebb volt bennem mint az alváskényszer :roll: azt hiszem egy-két óra múlva kidőlök és bepótolom ezt. :)

A kórházban is pont ez volt a téma, hogy mindenki milyen rózsaszínűnek meséli el a szülést és az anyaságot, de azt senki nem mondja, hogy az eleje milyen nehéz, a szüléshez képest mennyire kemény az első pár hét, a szoptatások, fájdalmak, éjszakai virrasztások... :roll: De szerencsére ennek is hamar vége, és néhány hét múlva szerintem nem is fogunk emlékezni a mostani nehézségekre :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nemlajos, Bea meg a többi első szülő anyuka, ha megnyugtat benneteket én még most a harmadiknál sem tudom mindig hogy eleget evett-e (nem méregetem, igaz nincs is mivel :roll: ), evés után miért sír, még mindig éhes vagy hasa fáj vagy kakilnia kell. Szóval szerintem idő kell hogy megismerjük saját gyerekünket, és rájöjjünk hogy mikor mi a baja.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jó reggelt,

Csibb, örülök, hogy te már otthon vagy, ne sírj sokat, nemsokára Máté is otthon lesz veletek, biztos szörnyen nehéz most nektek, próbáldd meg túlélni, kitartani még egy kicsit, tényleg nem sok van már hátra, és te mondtad Hála Istennek ebből teljes a felgyógyulás, másra nem is szabad gondolni :) !

Papillon nagyon szépek vagytok, gyönyörű, bensőséges pillanatot kapott el az a fényképezőgép!

Anyaság :lol: Katka, Banokla, Vica (ördögfej vagyok) köszi, hogy kipakoltatok, sokkal jobban érzem magam :lol: :lol: :lol:

És most megyek a zöldségpiacra a szomszéd bácsit bosszantani, már a múlt héten is azt kérdezte, mit keresek még ott? :lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="nemlajos"] írta:nemlajos
juji, nekem az ügyeletes orvos semmit se mondott (illetve mintha azt, hogy holnap találkozunk, de nem), gondolom, tudta, hogy van orvosom.
Ha meg most bejelentkeznék hozzá kontrollra, illene adnom neki pénzt is, nem? :oops:

Nemlajos, én nem adtam neki pénzt, ez volt a dolga. Alexánál a helyettes orvosnak sem adtam annyit, mintha a saját dokimnál szültem volna. Szerintem ne csinálj belőle problémát, többet úgy sem látod a dokit. :D Hívd majd fel, hogy nála szültél és adjon időpontot kontrollra. Nem fogja azt mondani, hogy nem!

Amit még nem tettem meg:
Szívből gratulálok minden új babásnak, a pocakosoknak még kitartást az utolsó napokra,
Csibbéknek pedig továbbra is megy a pozitív energia! ++++++++++++++++++++++++++

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Nemlajos: Neked vénád szakadt szülés alatt és az nagyon komoly dolog ám, nem tudom ezt mennyire mondták akkor ott el Neked. Gondolom elkötötték a vénát. Szóval szerintem fontos, hogy a 6 hetes kontrolon jó doki kezébe kerülj, mert nálad ez fontosabb lehet, mint általában. Illetve szerintem a kistesó(k) szempontjából is rá kellene kérdezni erre a problémás vénára, hogy a szakemberek, mint gondolnak róla.... :roll: :roll: :roll:
(Bocs, hogy bölcselkedek, de egy ismerősőm novemberben szült korábban szakadt vénákkal és happy end lett a vége, de azért húzósabb volt, mint egy átlagos terhesség é szülés).

Katka

katka22

Papillon, Tehuti!
Hatalmas gratula, Papillon nagyon jó a kép!

Csibb!
Örülök, hogy otthon lehetsz, kitartás!!!++++++++++++++

Lányok én szülni akarooooooooooooooook!!!!!

Kép
Kép
zazzy

Jó reggelt!

Először is még egyszer gratulálok Tehutinak és Papillonnak.

És hogy vidám legyen mindenki napja, Máté reggeli szopizós képe. Végre elkaptam a szopizós mosolyát. Mindig így mosolyog szopi közben. Meg tudnám zabálni! Sajna kicsit homályos lett.

Kép

És a friss tábla

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

:oops: Papillonnak lesz még egy Lizannája? :oops:

Kép

Kép
rszg

rszg :lol: :lol: :lol:

katka, ez a sztori érdekelne engem részletesebben is, ha gondolod, priviben :roll:

Próbálom kideríteni, hogy kinél szültem (a vezetéknevét tudom), most két e-mail is elindult, akik neten ajánlgatták - valószínűleg - ezt az orvost, ha lehet, hozzá megyek vissza, ő mégiscsak tudja, hogy mit varrt, meg hogy, a régi dokim meg csak legyintene, gondolom...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hello!

Tehuti, csibb, papillon, érpé
gratulálok!

Csibb!
többiek már sok okosat mondtak előttem, én csak annyit, hogy a lényeg, hogy ez egy gyógyítható rendelleneség, és a nehezén túl van Máté!

Pulcsi
igazi hasfájás ellen nincs szer, csak az eltelt három hó. Nekem Luca volt ilyen, órát lehetett hozzá igazítani, du fél öttől este nyolcig menetrendszerűen ordított. Infacol, gripp water, masszázs, mindennel próbálkoztunk, semmi nem segített, csak az idő. Néhány nappal a harmadik hónap betöltése után mintha elvágták volna, huss hasfájás, addig meg sokzor bőgtem vele én is. Kitartás!!! Ja, és én most eszem mindent Hannával, savanyú káposztát is, no hasfájás. :shock:

Rszg
én Lucával az elején megrögzötten foglalkoztam, ha ébren volt, nappal persze, aztán csodálkoztam, hogy miért nem akar elaludni, egész nap nyűgös volt. Mert túlfárasztottam. Csak egy tanács a sok közül, hogy ennyire pici korban elég nekik, ha pelenkázás közben énekelsz, stb, meg utána néhány percig, aztán engedd inkább nézelődni, így van esélye elaludni magától, persze ha nincs egyéb nyűgje. Ha meg felefedezi a kezét, onnantól egy darabig lehet, le leszel "tojva" egy ideig. De ez még kicsit odébb van.

marq
Kép
Kép
marqueza

Hú csajok 10 órára végig takarítottam szinte mindent, felsuvickoltam a konyhát, előszobát... amikor a mosásért hajoltam le nyillalt egy nagyot az alhasamba, rögtön abba is hagytam, pedig nem szülésmegindítónak szántam :roll: :lol:

Nagyon aranyos Máté Rszg, tényleg hogy szopizik, mosolyog közbe :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kuklika
nem semmi, milyen sok tejed van, ez tuti genetika, én bevethetek mindent, ilyen hozamom soha nem lesz. :wink: Az meg plusz öröm, hogy Kata ilyen hamar betermeli...

Tencsi
ismerős a szitu, én is akkor fogok tudni sűrűbben jönni, ha Luca újra oviba mehet 8)

Nálunk zajlik az élet, férjemnek váratlanul Amerikába kellettg repülnie, anyut visszarendelték a mhre, év végi hajrá miatt, én itthon egyedül a csajokkal, idő szar, kimenni nem lehetett. :shock: Elég nagy mutatvány egy négyévest lekötni a négy fal között, teljesen kifáradtam bele. :roll: Hanna nagyon mozgékony méretei ellenére, ma éjjel kerezstben fekve találtam a kiságyában, takarót rendszeresen lemozogja magáról. Éjjel kezd vmi rend beállni, csak el ne kiabáljam, olyan négy órát alszik egyhuzamban, így én sem vagyok olyan zombi.

marq
Kép
Kép
marqueza

Bea: fészekrakó ösztön?... ebből szülés lesz... :lol: :lol:

Csibb: nagyon örülök hogy otthon lehetsz :D pici Mátédat meg látogasd ahogy tudod. és gondolj arra, hogy az a doboz most az ami megmenti. továbbra is megy a sok ++++++++++++++++++++++++

szerencsére én élvezem minden percét az anyaságnak, nem érzem nyűgnek az éjszakai felkeléseket sem, mert tudom hogy a pici fiamért teszem akinek szüksége van rám.

Rszg: nagyon édes Mátébaba :D

KépKép
KépKép
adryn

sziasztok! az eslő napok nekem si katasztrófálisak voltak, főleg mivel a koraszülött intenzívről hoztuk haza a fiunkat. fura volt, mintha örökbe fogadtam volna, vagy császároiztak volna altatásban, és ugy kaptam volna egy gyereket, pedig hüvelyi úton szültem. de az elszakitott kb.2 hét miatt..a férjem mondta is, hogy 1 hós lesz a gyerekünk vasárnap, és 2 hete ismerjük..nekem ez a szülés utáni elszakitottság most is nagyon fáj, és hiányérzet. na a lényeg, h az első napokban én őt egy megoldadnó dfeladatnak láttam, és alig bírtam még szeretni-persze ez igy hülyeség, mert egész éjjel fennvoltam napokig, és néztem a légzésfigyelőt, hogy villog-e./minden lélegzetre, ill.mozgásra egyet villan/ aztán a férjem ételmérgezést kapott a 2. napon, és hozzá hívtam a mentőket-háziorvost, közben ott ordított egy éhes csöppség... a stressztől hirtelen nem lett tejem, tápszr meg még nem volt otthon..kétségbeesésembe hajnal 3kor felhívtam a gyerekorvos ügyeletet, h most mit tegyek, és igy adtam neki teát.volt egy szem babatea filter-minta otthon..
másnapra lett tej.
aztán az első 7 után áthívogattam anyukámat, és igaz, szóban azt mondta, ő mindent elfelejtett, de a gykorlatban előjött neki minden, és azóta rengeteget segít.és asszem hülyén csináltuk a férjemmel, h az első 7et 3asban akaretuk itthon tölteni. kellett volna segitség. csak már nagyon várt haza minket.meg 30 nm-es garzonban lakunk, igy nem tudott volna anyum hova félremenni, vagy mi félretenni őt, ha már "sok" :)vagy egyátalán hol aludni.
szóval nekem még mindig nem rózsaszin minden, és én is lelkifurdit érzek emiatt, meghogy nem vagyok jó anya...meg félek, h a férjem megbánta h gyerekünk lett, tiszta "idegroncs" a kialvatlanság miatt...kb. 20 percünk van naponta egymásra...kicsit féltem a házasságomat...de ugye lehet túlérzékeny vagyok a hormonok miatt.

büfi: ja az baj, ha ugye alig büfizik, de leteszem, most is 9.20kor evett!!! és most hason fekve büfizett egyet..az jó, ha hason fekve tud büfizni igy, ugye? egész eddig szenvelgett álmában szegényke...

tegnap is hajszáritoztam 1,5 órán át a pociját..ha sírásra görbül a szája.mert ilyen 1 perces kihagyásos hullámokban jön rá a fájfdalom, és akkor feszíti az egész ksi testét, vörösödik a feje.., akkor fujtam rá a meleget, látszott az arcán, h megkönnyebbül.és igy általában 2 étkezés közét igy töltjük ki. apa meg álmos közben, és nem tud aludni..
nappal meg , amikor a bébi kisanygal, vagy fürdés közben-amit mindig végigalszik:D meg csak gyönyörködünk. meg mindenki el van ájulva, milyen szép gyerek, és mi meg csak hümmögünk..mert mi meg tudjuk, mit csap éjjel :)egyik bnőm felhívott a hazajövetel után kb. 3 nap múlva, és kérdezte: és, boldog vagy? én meg: ...aha....nem is tudtam volna őszintén mit válaszolni...
ja és ugye nme szoptatok, hanem lefejt anyatejcit adok/ a tápszert ki se bontottuk azóta, csak anyatejet kap!/és néhányszor egy nap próbálok szoptatni, de van h el se tudja kapni a bimbót, van h túl ideges hozzá-van h én vagyok hozzá lusta :(((mert cumiból csak 20 perc az etetés :(((((((és van h irtóra fáj, mintha vért szivna, és leválasztom. roszz atechnikája, azért fáj, az alsó ajka nincs kivűl, befelé fordul. de nem tudom korrigálni, mert akkor lecsúzik róla.túl pici abimbóm, talán erősödnie kell még a fiúnak. de az a baj, néha ugy érzem, legbelül már feladtam, h valaha csak cicizni fog. és emiatt ugy érzem, lelki meghitt kapcsink sincs. amit nagyon szerettem volna.lelkileg kéne elrendeznem ezt, h igenis képes vagyok szopttani, és ő képes szopni. tejcim is igy lett..
hát, tényleg fenekestül felfordult az élet..köszi, h leirhattam...
ha van tippetek bármire-pl, hogy szakitsak időt a férjemre..irjátok..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Tehuti, Papillon: óriási gratulációm nektek :) Hát már nem sokan maradtunk. Nekem reggel elment a nyákdugóm, ez az első komolyabb jel, hogy készűl a szervezetem a szülésre (kicsit be is pánikoltam :shock: pedig eddig olyan magabiztos voltam :wink: )

rszg: átírnád a kórházat Szt Istvánra (bár már nem sokáig van jelentősége :) )?

Tegnap csak felhívtam a volt dokimat is, asszem ez így volt korrekt a részemről

pocakfájás: Amit leírtak a lányok, azt akartam én is írni :) , nálunk a Lili 15 hós koráig volt hasfájós, pedig az mondták, 3 hónapig tart :? Egyszer üvöltött du. 5-től 7-ig, utána éjjel 1-től 3-ig . Nekünk bejött még a pelusból kicsomagolás hashoz felhúzott lábbal körözni illetve óramutatójárásával megeggyező írányba poci simi. Én a Lilit 10-ből 8x nem tudtam megböfiztetni, egyszerűen nem jött ki neki valószínű, hogy ez is közrejátszott. Érdemes homeopátiával is próbálkozni, hátha segít, a neten csomó hasznos dolog van fennt

Na kikapcsolok, mert eléggé fáj a hátam

Kép

Kép
pgyöngyi

pulcsi:

KÓLIKA, HASI GÖRCSÖK
Az első élethetekben nagyon gyakori panaszt jelentenek a fájdalmas hasi görcsök, nyugtalanság, az általában etetés után, illetve elsősorban a délutáni órákban jelentkező, csillapíthatatlannak tűnő sírás. A panaszok leggyakrabban az első hat hétben, három hónapban gyötrik a babát. A háttérben állhat túl mohó szopás, túletetés, sok levegő nyelése; esetleg a szoptatós anyuka olyan ételt fogyasztott, amely irritálja a kicsit. Talán a belek fejlődése elhúzódó, és az emésztés során keletkező gázok miatt húzódnak görcsösen össze. Ha a betegség kizárható, kielégítő a súlygyarapodás, de megfelelő táplálás és böfiztetés ellenére is fennállnak a panaszok, a homeopátiás szerekkel gyorsan jelentős enyhülést érhetünk el.

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH
akár negyedóránként 5 golyó A csecsemő a fájdalmat nehezen tűri, élesen sikongat, dühös az egyébként kedves, jó baba. Csak karba véve, ringatva lehet megnyugtatni. Gyakran az egyik arcfele piros és meleg, a másik sápadt és hideg. Hasa nagyon gázos lehet, híg zöldes, bűzös a széklete, mintha tojással kevert spenót volna.

COLOCYNTHIS 9-15 CH
óránként 5 golyó Erős, görcsös hasfájás. A panaszok a pocak masszírozására vagy a lábaknak a hasra való hajlítgatására, melegre enyhülnek.

DIOSCOREA VILLOSA 9 CH
óránként 5 golyó Hirtelen kialakuló éles, periodikus, visszatérő fájdalom. Összegörnyedve erősödik, hátrafelé kifeszülve, illetve a hát masszírozására enyhül.

LYCOPODIUM 9 CH
naponta 2x5 golyó A babának igen kifejezett haspuffadása van, az anya által fogyasztott ételek jelentősen fokozhatják ezt és a görcsöket. A panaszok jelentősen erősödnek 16-20 óra között.

Ezt találtam hirtelen, de egy homeos doki azért nemártana szerintem :)

na tényleg eldugulok

Kép

Kép
pgyöngyi

Adryn :lol: :lol: ki tudja, én már néha úgy érzem végig bennmarad, sőt majd túl is hordom :lol: :lol: főleg ahogy így ecsetelte tegnap a védőnő, milyen vizsgálatok lesznek a 40. hét után, én meg csak gondolkodtam, basszus :oops: :oops: eljuthatok odáig is, de ha meg nyillal egyet, bepánikolok :lol: jó kis szülés előtt álló vagyok

Pulcsi, jó anya vagy! Meg fogod oldani, férjed biztos egyáltalán nem bánta meg, és te sem fogod soha, ebben biztos vagyok, csak most kicsit nehéz, a picúrnak szüksége van rád, biztosan neki is nagyon rossz, hogy hasfájós, hiszen nem tehet róla, te vagy az egyetlen, aki mellette lehetsz. Kitartást.

Gyöngyi, lehet szülsz :D nyákdugó :D ?

Bea, Maja

Kép
bea1978

pulcsi drága, szinte én is megkönnyebbültem, annyira érezhető a soraidon, hogy már nagyon feszített ez a sok gondolat.
Segíteni nem tudok, a szoptatáshoz talán annyi, hogy tényleg a türelem az egyetlen gyógymód, nekem Döme tud szopni, de olyan, mint az apja, és néha, ha nem kapja be elsőre jól a cicit, olyan patáliát csap, hogy még! És aztán dafke rossz irányban keresi, vagy rosszul kapja be. Olyan 10 perc is néha, mire sikerül folytatni úgy, ahogy kell, de ilyenkor nem adom fel, mert tudom, hogy képes rá.
Remélem, előbb-utóbb Nektek is sikerül!
Azt, amit a hazavitelről írtál, maximálisan megértem, furcsa lehet, hogy van egy icipici újszülötted, akinek máris van tőletek külön élt élete :cry:
Kitartást, és türelmet kívánok Neked!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Mai kiütéseim... :?
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kedves Lányok,

nagyon régen nem voltam.

Ennek oka az, hogy március 2-án éjszaka megszületettt kisfiunk Viktor a szt. imre kórházban.

Nagyon szép élmény volt, és főleg gyors, 7 kor kezdtem vajudni, 21. 30kor kerültem ágyra és 22.39 már kint is volt a bébi.

Egy hete itthon vagyunk és próbálunk ismerkedni. :-)

Viktor nagyon drága babó.

most megpróbálom végigolvasni a történteket, mert látom sok babó megszületett már. Mindnekinek gratulálok!!

Átolvasok és jövök majd!

puszik

A.
anna**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: