A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

meg az arengeteg tartósító szer ezek mind leülepednek a szervezetünkbe é m tudnak kiürülni, felgyülemlik...stb és mivel nem odavaló biztosan nem lesz jó hatással a szervekre,működésükre...
Vendég

Dávidnak már 3 foga van. Én úgy ápolom őket (nem vettem semmilyen fogápolási szettet), hogy elalvás előtt este vágok egy kis gézdarabot, benedvesítem vizzel, az ujjamra csavarom és átdörgölöm vele a fogait mindenhol. Az ínyét is átmasszírozom vele, úgyhogy szereti, már tátja a száját. :wink: Úgy olvastam, ez kezdetben teljesen megfelelő. Utána reggelig már persze nem eszik semmit.

Kép
felicia

Niki, sajnálom, hogy betegek vagytok, jobbulást kívánok mindkettőtöknek!

Zsombit hálózsákban altatjuk így nem kell takargatni, lusta szülők, hi-hi-hi. Zéti is szereti a zsákot, még mindig abban alszik.

Rizsi, nagyon helyes Csenge :) Zsombinak is nagy kedvence a komp.

Bio-nem bio téma engem is érdekel, nem kell vitatkozni :) de mindenki írja le nyugodtan a véleményét. A sok túl szép, de gyakran ízetlen zöldség, gyümölcsökből kissé kiábrándulva és is ha tehetem a biopiacon veszek zöldséget és abból főzök Zsombinak. Zétinek meg szívesebben adtam üvegeset főleg télen, amikor nincs annyi friss zöldség. De van olyan szerencsénk, hogy a szüleink ellátnak minket házilag termesztett zöldségekkel (krumpli, zöldség, hagyma, cékla, stb.) meg idénygyümölcsökkel, így ilyeneket boltban nem veszek.
Kata, küldd el nekem is légyszi a leírást (jonnyy kukac freemail.hu címre), Szembe, fülbe és orrba is csepegtettem már anyatejet.

Zétinek kitenyésztették a torokváladékából a streptococcus baktériumot :( így annak ellenére, hogy látszólag jól van a doki antibiotikumot írt fel a másodlagos fertőzések elkerülése végett. A gond csak az, hogy sikerült olyat felírnia, ami nem kapható a gyógyszertárakban, így holnap futhatok még egy kört a gyerekorvosnál. Így is jó kör volt a két kölökkel elbumlizni a Tűoltó u.-i klinikára, de párom vidéken volt egész nap.
Vendég

Andi 55 percre? :wink: az majd egy órás út akkor mellettünk van :lol:

én is szivesen olvasnék további hasznos tanácsokat bio nem boio témáról...

Szegény Zéti, és szegény betegeskedők

fog:nekünk nincs de a gézről hallottam!

mi is hálózsákozunk

:lol:
Vendég

5percre de füllentettem , mert 10 perc is megvan csak a nagy kapkodásban duplán ütöttem :roll:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Hófordulósoknak, névnaposoknak, szülinaposoknak Boldogat!

Apro! Nem tudom hol olcsó az előhívatás, talán Zsófi, ő jobban vágja a témát. Én a 3-as sulival szembe szoktam vinni, de csak mert közel van.

Bio-nem bio témával én is úgy vagyok, hogy csak akkor hiszem el, hogy az, ha ismerem a termelőt. Régen anyuék árultak a csepeli piacon (illetve savanyúságot még most is) és ott a 'termelők" nagy része kijárt a nagybanira, ott bevásárolt, ha kellett inkább átrakta más ládába az árut és azt árulta. Párom meg beszerző, neki is elég sok negatív tapasztalata volt a témában. Mondjuk ilyenbe, mint bébiétel, szerintem a nagy cégek nem játsszák meg, hogy nem azt tesznek bele. Meg a génmanipulált cuccoknál is elég ha a szél máshová is elfújja a magot, így nem lehet sajnos már garantálni, hogy nem olyat eszünk.

Nekem iszonyúan fáj a mellbimbóm, lejött a bőr is róla egy darabon, szerencsére csak az egyik, de így is eléggé félek az éjszakától. Cintus mondta, hogy majd szól a mamának, hogy igyon sok tejet és majd ő megszoktatja a Vikit. :D Védőnő mondta, hogy fertőtlenítsem és hámosítóval kenjem, ha nem javul menjek nődokihoz. Fel is hívtam a dokit, de csak hétfőn tud fogadni.

Vikica nem eszik semmit, hozzátápi kb. nulla per nap, több jön ki, mint ami bemegy. :( Este viszont próbáltam egy kis tejet a fagyasztottból belediktálni.

Kata! Mi Cintussal a zeneovit szeretjük nagyon és még az Alma együttes a favorit nálunk, de szerintem az még kicsit később lesz jó a törpéknek.

Megyek, biztos egy csomó minden lemaradt, bocsi érte. Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Sajnos mi még mindig betegen ez már a 3dik hét. :cry: :cry: Ma voltunk megint kontrolon , mert a fülét piszkálta sokat a drágám. Hát a bal az szépen meggyógyult a jobb még nem és köhög és hörög is még mindig úgyhogy minden gyógyszert tovább kell még folytatnunk. Szegénykém már nagyon kivan, de legalább az étvágya jó, 7kilók vagyunk és 68cm. Még én is náthás vagyok jó lenne már papirzsepi nélkül élni. :lol:

Képzeljétek tegnap estére kaptam kimenőt az uramtól és moziba mentünk a barátnőmmel. Hát a világ legszarabb és legunalmasabb 2és fél órás filmjére birtunk beülni. A kínok kínját éltük át , közbe meg szétröhögtük magunkat unalmunkba. Barátnőm még csak 24éves úgyhogy nem volt nehéz ökörködni! De komolyan mondom jobban elfáradtam a kínlódásba mintha itthon gyerekeztem volna. :wink:

Kaja ügyben engem nem érdekel bio nem bio miből van, szegény gyerek mire felnő még rosszabb lesz minden. Ha tudok főzök amit épp megtudok venni hol bevásárlóközpont hol piac. De csak annyit hogy múltkor vettünk almát a piacon és persze 2nap múlva már romlandós volt . Az üveges meg ízlik neki, biopiac meg a közelenben nincs még jóformán kisbolt se csak egy szar penny.
Mi már eszünk húsit is , de husiból csak piacit vagyok hajlandó adni. tescos világitósat nem :!: :roll:

Sajnos időm nem nagyon volt a héten olvasgatni se irni se , de a képeket megnéztem meg egy két albumot! Mindenki naon cép!
Beni jól néz ki a babakocsiba, rizsike meg kis artista a doboz tetején.

Betegeskedőknek jobbulást, mi még egy ideig nem mehetünk sehova. :(

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

miért jó az anyatej fül szem orr ??? én még ilyent nem is hallottam.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi az anyatej mindenre jó, mondjuk az autó nem megy vele, de az is igaz, hogy még nem próbáltuk :shock:
az orrba is és a szembe is cseppenthetsz segíti a gyógyulást és az orrát tovább tisztántartja meg a nyálkahártyákat is bevonja szépen elvileg bukáskor oda is kerül és ez egy tuti pajzs :D tömény immunanyag
Vendég

akkor lehet jó lenne a fülére is ?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Bio-nembio: Én ritkán jutok el piacra, mindenképpen autózni kell, de a helyi viszonyokat nem ismerem igazán. bevásárlóközpontokban is lehet kapni bio-cuccot, néha azt veszek. De nagyrészt olyan gyümit-zöldséget kap Rékus, amit mi is eszünk. Vagyis nem bio-t. A kukacos bio-csresznyével én is találkoztam uncsitesóméknál jó pár éve. Sajnos csak fél óra cseresznyefázás-cseresznyezabálás után jöttünk rá, hog ymindegyiket lakják. Asszem hányás lett a vége. :? Hát azóta úgy eszek meg minden cserkót, hogy kettébontom, nincs-e benne kukac.

ÜVeges kaját talán többet kap mint házit, de szerencsém van, mert gyakorlatilag mindent megeszik. Ma pl. a tesco-s ruhacímkét rágcsálta meg, amit elcsent, amíg nem figyeltem oda. (a járókában volt). Azt hiszem azt a bizonyos mennyiségű kosz megevését elég jól teljesíti.

Babakocsi: Dia! Nekünk is graco van, quattro tour. Bazi nehéz, és iszonyat helyet foglal összecsukva is. Egy lightra majd mi is benevezünk. Bár én városba csak autózok, azért azt se olyan klassz ki-be pakolászni. Pláne, hogy a kisautóm hátsó ülését le kell hajtani, hogy beférjen...

Andi! jobbulást mellügyileg!
Mecsi! Mi volt az a film? Mi is készülünk férjecskémmel, és én választok most. Csak hogy ne arra a vacakra cipeljem be, mert akkor aztán hallgathatom utólag. Áronnak gyógypuszik!

eza fogápolás elég nehezen megy nekünk. A gézes. Mert Réka rendszerint bealszik uccs szopinál. AKkor meg már hogy turkáljak a szájában? De amikor meg ébren van és próbálkozok, nem igazán engedi, szájzárat kap vagy ráharap az ujjamra. :shock:

Ma szupi napunk volt: Deléelőtt Ringatón voltunk, nekem nagyon tetszett, de ahog yláttam RÉkának is. Ismerkedtünk is babákkal-mamákkal, teljesen fel vagyok dobva. Ráadásul ma voltam fodrásznál, megszépültem jippijé... Megyek is odadörgölőzök a férjecskémhez. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

panna1

Andi étem..akkor 55=10 :lol:

Jázmin Viki csúcs...

Mecsi anyatej valóban így van :lol: most mán gyógyuljatok.mit néztetek?

Panna remélem férjed megengedte hogy dörgölözz :lol:
Vendég

jó reggelt!

Andi, jobbulást neked, remélem, hogy nem lesz semmi komolyabb a cici ügyből... Cintus édes, hogy ajánlgatja a nagyit Vikinek :D és a nagyi mit szólna hozzá, hogy ezentúl neki kellene szoktatni Vikicát? :)

Ti jöttök ma Márti nénihez???

fotó ügyben írtam már Aproonak, de én itt helyben nem nagyon ismerek semmit. vagy fotomarket.hu vagy foto.hu, itt ingyenes kiszállítási is van 5.000Ft feletti rendelesnél ;)

Mecsi, Áronnak továbbra is jobbulást, na meg persze neked is! sajnálom, hogy ilyen elhúzódóak ezek a betegeskedések! :(

nekünk szerencsénk van, vagy a fiam immunrendszere van vasból, de eddig semmi bajunk nem volt, pedig apa hozott haza hányós-hasmenős, torokfájós és egyéb jóságokat is már...

Panna, édes lehetett Réka a papírrágcsálás közben. hát nem hiszitek el... az én gyerekem is inkább papírt enne, mint bármi mást! múltkor egy akkora galacsint halásztam ki a szájából, hogy csak lestem! föl volt tapadva a szájpadlására, de őt egy percig nem zavarta... :shock: aztán mikor próbáltam kihalászni, akkor kezdett el öklendezni 8) amúgy általában borítékot eszik, meg játékok cimkéjét... nagyon finom lehet!

Szuszu Andrisának boldog hófordulót! ;)

fogápolás témában, mi használunk olyan durung végűt, de fogunk még nincs! ;)

sophie27

jó reggelt

KÉpzeljétek éjjel arra keltem hogy nyönyizik a fiam és álmába nyégykézláb volt de nem tudott nagyon magáról . megforditottam kapott vizet és aludt tovább. Alvajáró lesz a lelkem

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!!

Rég nem voltam erre, csak gyors bekukk, kicsit bitorlom apa laptop-ját. :D Még a nagyiéknál vagyunk, talán hétvégén megyünk haza.

Visszaolvastam, nagyon-nagyon klasszak a képek,mind a talisok,mind az egyéni képek. :D

Barbi,köszönjük szépen a játékokat, kedvesek vagytok, hogy gondoltatok ránk. :)

Sajnálom,hogy nem tudtunk ott lenni a talin, de majd legközelebb.

Gyed-del kapcsolatban (hátha segítek) : én a max-ot kapom, most alig 80e-t kaptam, mert rövid hónap volt, de 31 napos esetén kb 85-86 e szokott lenni + családi pótlék és én is kértem az adókedvezményt.

Betegeknek jobbulást!! Olyan rossz lehet szegény picurkákat betegen látni. :( Szerencsére Pistike még sosem volt beteg, remélem nem is lesz.

Még sok mindent szerettem volna, de most mennem kell, megyünk shoppingolni. Üdv mindenkinek.

Pusza Nektek!!

Sziasztok!! :D

k.a.t.i.c.a

a watchmen : az őrzök cimű filmet néztük meg jó messzire kerüljétek !

viszont állitólag nagyon jó kis vigjáték a Nem kellesz eléggé! csak hát barátnőm ezt már látta és másodszor már nem akarta megnézni.

Na megyünk eszünk mert mi még csak most keltünk, persze az éjszakai ébredések nem maradnak el nálunk se. :?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi édes Áron :lol: a filmet elkerüljük

csajok felfedeztem hogy tőlünk 5villamos megállóhely re Újpest központban van biopiac :oops: szerdán meg szombaton...
Vendég

Zsófi! Sajna nem megyünk, mert Vikinek még lóg az orra.

Hát, nem tudom mi lesz a cicimmel, ha most nem megy el a tejem akkor soha. :cry:

KépKép
jazmin2005

sziasztok!
Boi-nem bio témában csak annyit szeretnék mondani hogy én hiszek abban hogy "az vagy amit megeszel".Ezért mi is gyakran megfordulunk bio piacon,ahol tudom hogy a termelő megbizhatő helyen termeszti a portékáját.De tudom azt is hogy sok helyen egyáltalán nincsenek bio termékek vagy horror áron.(cora 1500 ft /1 kg alma)
Mivel mi vagyunk olyan szerencsések hogy a nyár nagyrészét Badacsonyban tölthetjük itt a helyi termelőktől tudunk vásárolni.Egy kedves hölgy elszántságának köszönhetően Káptalantótiban létrejött egy piac csak házi termékeknek.(http://ildikobirtok.hu)(akinek sok ideje van érdemes elolvani a bionass cimű fejezetet,hogy miért nem kell a magyarnak a magyar áru)És aki erre járna nyáron és szereti a mangalica és kecske termékeket az nézze meg ezt a kecske farmot.(http://mno.hu/portal/359487)

Bocs hogy hoszzura sikeredett de aki unja a témát csak görgesse át...
Vera
l.veronika

Sziasztok! Valaki belinkelt autós babaülés teszteket régebben, de sehol sem találom. Tudtok segíteni, esetleg megint elküldeni a linket? Köszi!
Azért kéne, mert apósom talált egy babaülést, amerikait, és annak a paramétereire lennék kíváncsi. Ilyen:
http://img.epinions.com/images/opti/1e/ ... ampion.jpg

Yuyu - Még nem tudom, mikor Paksozunk, szerintem hamarosan. Mindenképp szólok előtte.

sushy

vera :lol:
Vendég

Hali!

Bébikomposokhoz csatlakozva, eddig csak jót tudok mondani. Levi imádja, gyönyörűen fut vele, megtanulta, a "jössz anyához" mondatot, már komp nélkül is érti. És nem mellékesen csak így tudok főzni picit. Szóval nekünk tutira bevált!

Andi, köszi, és ott mennyibe kerül a 10x15 kép?
Hozzátápi, Levi is leállt teljesen. Illetve nem hittem volna hogy ezt valaha megéljük, de csak azt eszi meg amit mi. Szóval én a nagy tartsunk be mindent tankönyv szerint, a tejen és a tojáson kívül mindent adok. Mert a tejem sztem már kevés és napi 2 pelus meg még kevesebb, mert már itt tartunk. Szóval nem kell semmi csak az olaszos paradicsomleves, nagyi zöldborsólevese, stb. Ja és anya fél literes ikeás poharából nyomom az ivást....szupcsi, megy mindenhova, de legalább a gyerekbe is. :roll: :oops:

Bio: hát én egyszer olvastam egy képekkel illusztrált cikket, hogy milyen vegyszereket használnak a biotermelők....akkora blamázs, hogy nem vagyok hajlandó azóta a dupláját fizetni ekkora átvágásért. A piac nekem tökéletes, illetve húst, tojást és mézet a nagypapa termel. Onnan tudom, csak jó jöhet. Meg apumnak megvannak a beszerzési forrásai, ha kifogynánk, és olyan pipit hoz, hogy a leves leszűrésénél látom, ez tuti husi.
Nekem picit furi ez a zöldség és gyümi keverés tiltás, meg nem ihatunk kaja közben (félre ne értsd Kata, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak gondolja és ez így helyes, nem vagyunk egyformák) csak felnőttek elődeink is, meg hát, ha lenne tudományos alapja, az orvosi egyetemen gondolom csak megemlítenék vagy legalább kutatási témaként szerepelne. Mint a homeopátia: Nincs tud. alapja egy csomó orvos csak nevet rajta (sajna) de legalább már oda eljutottak, hogy egyetemi szinten is megemlítik, igaz vegyes véleményekkel.

Csengi, Emma nagyon cépek vagytok!

Betegeskedőknek jobbulást!

Mecsi, csak egy aprócska említés: ha fülgyertyáztok vagy hasonló fültisztító eszközt használtok, akkor ne cseppents anyatejcit, mert ezek a fülzsírt is eltávolítják a váladékkal együtt ami az elsődleges védelme a fül belső részeinek. Pont most olvastam hogy ezek után pár napig nem mehet piszok, por és bármilyen folyadék a fülbe, mert a dobhártya sokkal sérülékenyebb. Szóval tényleg jó az anyatejci, de kérdezz rá a dokitoknál. És külön gyógypuszi az elhúzódó betegségre Áronnak!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vera, Miksádnak is boldog névnapot! tegnap figyelmetlen voltam. bocsi!

sophie27

sushy pont ilyen van Christophernek a Dallasban :lol: :lol: :lol:
Vendég

Boni, ez most poén, vagy Te tényleg emlékszel ilyesmikre!? :)

Aproo, talizunk ma?

sophie27

makadu

Ez a szék tetsz Anna! De dönthető valahogy? És hol kapható, mennyiért?
A teszteken sztem nem fogod megtalálni, mert ott csak pár széket teszteltek....erre nem emlékszem.

Andi, kimaradt: jobbulást Neked!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

köszönöm a takargatós hsz-eket! a hálóban kb 20-21 a nappaliban olyan 23-24 C van, de olyan hideg szokott lenni Csórikám a keze-lába arca és a tarkója is és valszeg ezért is ébred éjszaka

Csymbo, okés akkor megvárjuk,h milyen élményetek lesz. ha tudsz kérnél nekem telszámot,h mi mikor mehetnénk? köszönöm szépen!
makadu

Csimby- bocsnat,de nagyon siettem,mert felkelt a lurkó :oops:
makadu

Jobbulást Áronnak, Mecsinek és Jázmin Andiéknak is!!! Meg mindenkinek, aki még beteg!!!

JázminAndfi, megjöttek a CD-k, nagyon köszi!!! Még csak az egyikbe sikerült belehallgatnom, de az nagyon tetszett :-)

Katica, Sziszka, jó hogy bejelentkeztetek!!! Nagyon kis ügyes Málnus, meg persze az összes baba!!!

Bocsi, mennem kell főzni valamit... Csak még annyit, hogy szívat az Apeh, regisztráltam ügyfélkapun, hogy be tudjam küldeni elektronikusan a bevallást, erre már kétszer visszadobták, és nem tudják megmondani, hogy miért...

yuyu79

Ja, mindig kimarad vmi: Miksának Boldog Névnapot és a hófordulós babákat is Istenke éltesse!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bocsi, én is biztos sok mindent kihagytam, boldog hófordulót és névnapot az érintett törpöknek :D

yuyu79

Apro! Ezt találtam a fotósról: http://www.onlinefoto.hu/selectshop.php ... shopid=123
Itt Szszmiklós és Főnix fotó.

Julcsi! Örülök! Még egy zenésünk van, kindergarten-es, szövegesünk meg még van egy csomó, ha tetszenek, majd kitalálunk valami olcsóbb eljuttatási módot.

KépKép
jazmin2005

ZSófi :lol: nézzük a Story tv-n :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most voltak Zsófiék a tv-ben, vagy mi?? Lemaradtam róluk? :-(

Andi, oké, majd megbeszéljük, az unokatesómék Szigetszentmiklóson laknak, majd megnézem iwiw-en az új címüket... Ha nincsenek messze tőletek, akkor esetleg majd hozzájuk beadhatod... Ha előbb nem is, május elején azt hiszem jönnek Paksra...Még1x köszi :D

yuyu79

Julcsi! Ok! Igen, múltkor el is felejtettem reagálni rá, de nem ismerem unokatesódékat, de Miklós nem olyan nagy, biztos megtalálom őket.

KépKép
jazmin2005

sziasztok!

én újra itt!

Boni, a lakihegyi lakóparkban lakunk ;) nem titok. ez Szigetszentmiklós vége inkább, közel a lakihegyi adótoronyhoz. kb. Aprooék és JázminAndiék között :)

Julcsi, nem mi voltunk a tv-ben, hanem a dallas :D mi amúgy nem is leszünk. egy vetélkedőre jelentkeztünk, de nem kerültünk tovább az első rostán. ez van! nem vagyunk eléggé nagy arcok :) amúgy a széf lett volna, mint ahogyan itt többeknek is... :P

Andi, jobbulást nektek is! :( most már aztán tessék meggyógyulni!

Pöttömékkel mi lehet!? semmi hír róluk már jó ideje... :(

sophie27

Jaj, én elfelejtettem még az előző hsz-ben, hogy Emma még sütőtöknek is cuki! Beni tényleg nagoyn vagány a babakocsiban. Rizsike meg nagyon ügyes! Azt hiszem ő az úttörő a mozgásfejlődés tekintetében az augusztusi babák között.

Mecsi a videó Áron lépegetéseiről nagyon jó. Próbáltam én is Rékával vmi hasonlót, de ő csak áll egyhelyben és eldőlha nem tartom :lol: Viszont ma is ment pár lépést 4kézláb, és határozottan úgy tűnik, hogy igyekszik próbálgatni. Azt hiszem egy hetünk van, aztán utána nincs többé nyugi itthon :lol: Beszerzek néhány biztonsági ajtózárat, mert biztos szükség lesz rá.

Sziszka! Örülök, hogy jól telik a pihi, és Málnuska is ennyire ügyeskedik! Gondolom ő is megtáltosodott a kiruccanás hatására :lol:

Rátok mennyire hallgatnak a törpik? Rékára hiába szólok rá (pl hogy ne menjen és ne nyúljon a földön álló virághoz), csak odakúszik, és próbálkozik felborítani. Amikor Rászólok, hogy nem, akkor persze megáll, rámnéz, és elkezd vigyorogni veszettül. Aztán pár pillanat múlva már folytatja a virág-támadást. van, hogy ilyenkor berakom a járókába. Persze akkor megy a bömbi egyből.

panna1

Mi is újra itt. Zsófi, Neked nem tűnt a mai rövidebbnek? Vagy csak jó volt és elszaladt az idő? Mindjárt kutatom a szekeret, de lehet, hogy azért átvágodnék Hozzátok megkukkantani élőben is.

Andi, nagyon köszi, ez kicsit drágának hangzik, van feleáron is, csak az messzebb. Viszont mi még egy képet sem hívattunk elő Leviről egy képet sem és most érzek kis pluszt, hogy esetleg éjjelente tudok albumot csinálni. Szóval olyan kis kommentes, képkivágósat...ezért most rengeteg kép van már előkészítve, kiválogatva és szerkesztve.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kitti, még neked elfelejtettem reagálni, hogy Réka is hálózsákban alszik, de érdekes, mert a Tesco-s nyuszis (a nagyobb méretben a macis), sztem nem olyan vastag, arra még dobok egy takarót neki. A hálózsákban mondjuk csak body-ban van. De van egy vastagabb zsákunk is, arra nem kell takaró. De furcsa, mert nem sokkal vastagabb a másiknál, és van, hogy beleizzad. AQ szobájában amúgy 21-22fok van

Én is érdeklődök, hogy nálatok a kinti levegőzés alkalmával ti mennyire öltöztetitek be a babákat. Ebben a 10 fokban én már nem adom rá RÉkára a vastag bundazsákot. Soknak érzem. Van egy vékonyabb, azt húzom a benti rucira, és még betakarom.

Napközben otthon miben vannak a picik? Már rugijaink nem nagyon vannak, így marad a kétrészes (naci+felső variáció. Viszont nem szeretem, hogy ha kúszik-mászik RÉka, felhúzódik a naci szára, és kint van a lába a zokni és a naci között. Ezért van, hogy harisnyát is kap a naci alá. Viszont az meg már megint csak sok...

panna1

Boni - Nem vagy semmi. Egyébként ki is Christopher? Bobby gyereke?

Aproo - Szerintem az ülés nem kapható nálunk, ez amerikai. Az apósom szó szerint találta, náluk az utcán :roll: :D . A szomszédjuk költözik, és ami nem kellett, kipakolta. Ez egy 2002-es modell, állítólag elég jó márka, remélem Emmának jó lesz, csak szeretnék többet tudni róla. Bár ha Christophernek is ilyen volt, akkor csak csúcsminőség lehet :D.

Ja, fotóelőhívás. Én a fotomarket.hu-t ajánlom. Nekünk tök jó minőségben csinálták, árban is jó volt, sok képet rendeltünk, és végül még olcsóbb lett, nem tudom, miért.

Kitti - Köszi szépen a linket. Sajnos ezt az ülést nem találtam, gondolom már nem gyártják, azért.

Panna - Én öltöztetésben lusta vagyok, Emmának csak rugijai vannak. Erre napközben még ráhúzok egy kertésznacit/szoknyát, hogy a földön ne fázzon. Kintre szerintem is sok már a nagy kezeslábas, ezért szereztem be a sütőtök rugit. Az polár, és csak ráhúzom a többi rucira.

sushy

Sziasztok lányok
Gyorsan átfutottam és látom ezt abio mizériát.

Hát az én véleményem az, hogy mindegy hogy bio vagy sem: egyébként hogy tudjuk mi is a bio: ahhoz, hogy valamit bionak nevezzünk olyan helyen kell teremnie, ahol kb 100-200 km-es körzetben nincsen semmi és a mai viszonylatokban nézve kb 100 méter mélyen is, mert oda nem jut el a szennyezett talajvíz, szóval kijelenthetjük, hogy ilyen nincs itthon. Ma bionak nevezik azt, ami nincs permetezve....jó-jó, de locsolva sincs, mert ami a vízben megtalálható..... Szóval vehetünk bio-t valamivel lehet kevesebb cucc van benne, mint a nem bioban, de én azt is megkockáztatom, hogy egymás mellől húzzák ki őket.
Én sem szívesen eszek meg kukacos gyümiket és Zorkának sem fogom adni.
Ha tehetem én is főzök és valóban higítok néha, de van olyan, hogy híg és sűríteni kell, erre van a rizsliszt és azért raknak rizslisztet, mert nincs benne glutén és még egészséges is.
Nem hiába van lisztérzékeny és nincs rizsérzékeny. Valamilyen gabona pedig kell, már most is.
Itt vagyok példának én aki lisztérzékeny, nemhiába kell adnom Zorkának glutént. Hozzá kell szoktatnom a szervezetét, hogy később ne legyen baj, mert neki nagyobb kockázata van rá.
Szóval ennyi lenne, elég sok vélemény, de én is úgy gondolom, hogy saját vélemény és én sem szándékozom megbántani senkit, mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Ritus

Kép
rituspoc

újra itt... ma kicsit darabos vagyok :D

Aproo, nekem is rövidebbnek tűnt, de lehet, hogy csak tényleg elszaladt az idő. mi 12:58-ra értünk haza, tehát korábban indultunk, mint múltkor, de lehet, hogy most nem is vártunk annyit a többiekre, mindenki becsatlakozott, és ezért is volt a múltkori hosszabb, amíg várakoztunk, addig is ott voltunk, telt az idő :roll:

a babakocsit pedig szívesen megmutatom, egyébként én innen rendeltem:

http://bolthely.hu/babyshop/lista/47ab6 ... b&lepes=31

a zöldet, ami akciós volt, már levették, mivel én még azt rendeltem, így a kék/kék kocsit kaptam 12.500ért a honlapon szereplő 18.990 helyett :P

a másik honlap, ahol akciós volt: http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... cikk=KS621

sajnos úgy nézem, hogy már itt sem akciós... :(

öltöztetés! nálunk mindig elég élénk a szél, és mivel nem nagyon tudunk elbújni a hideg szél elől, így én még kezeslábast adok rá mindig. persze alá már egyre kevesebb a ruci... itthon pedig általában csak harisnya van rajta+hosszú ujjú body, vagy rövid ujjú és akkor egy vékony h.u. póló. ennyi! rugit szinte sosem használtunk :oops: egyszerűen nem jött be a nem éppen konfekcióméret gyerekemnek :P

viszont, ha jön a jobb idő, akkor én inkább ilyen bélelt gatyókat fogok ráadni+harisnya és a többi!

sophie27

Sziasztok!

Azt hiszem az oldal felénél tartok, de rengeteg írnivalóm volna.

No elkezdem...

Először is örülök, hogy néhányatokat elgondolkodtattam. :)

Aprooka! Ha eszel, az emésztés első fázisa a szájban kezdődik, a nyállal keveredve, de ez nem újdonság. Folytatódik a folyamat... Némi étel van már a gyomrodban, elegendő emésztőnedv, aztán iszol és ezt az emésztőnedvet jól felhíggitod, ezáltal lelassítod az emésztés folyamatát, mert próbál többet termelni, ez viszont gyomorfájáshoz vezethet. ÉS! Ugye a jó magyar ember mit csinál evés után ??? kávét iszik, mert annyit evet, hogy testének minden ereje a gyomorban összpontosul.
És uyganez vonatkozik a zöldség-gyümölcs keveréséről, minél több enzimet kell előállítania annál több energiát használ el szervezetünk, de ez valaminek a rovására megy.

Jázmin! Köszönöm, a zenebölcsit a jövőhéten mi is kipróbáljuk fél éves kortól lehet menni.

Hálózsák! Mi is használjuk, sokkal melegebb, mint a pizsi és a kitakarózás sem gond. Nálunk éjszaka 22-23 fok van.

Panna! a rugi a legjobb, de ha nem talpas naci van rajta, akkor kell a térdzokni. Orvos ismerősünk mondta, hogy sok hőt veszítenek így és több tejcsi/hami kell. Nálunk rövid ujjú body, rá hosszú ujjú body és talpas naci, alá zokni.

Rituspoc! Alapvető tévhit, hogy nem permeteznek!!!!! Ez így nem igaz, permeteznek, de nem vegyszerrel. NAgyon sokszor használnak csalánt, vagy risztó szagú növényeket. A szüleim is ilyet használnak. De, ha csak a a műtrágyát megúszhatnánk, de a bio ettől sokkal többet nyújt. Ja egyébként a cseresznyefát is lehet permetezni csalánnal. Az őseink is ezt használták a legtöbb mindenre. Ja! egyébként az itteni földön minden nap 3 ember dolgozott azon, hogy a krumplibogarakat leszedje.

Veronika! Én is azonosultam azzal, hogy az vagy amit megeszel.

Esetleg nem gondoltatok arra, hogy a korai betegségek összefüggnek az étellel, amit megesznek a babák????

Kata
Vendég

Én letöltöttem egy tesztet kocsiüléssel kapcsolatban 2007 és 2008 tesztje.

1236959292.4715.doc
Vendég

Elfelejtettem!

Fogakkal kapcsolatban, ma mondta a védőnő, hogy lehet kapni a gyógyszertárkban, fogtisztító készletet, azt hiszem 3 darabból áll és fel lehet húzni a mutatóujjunkra és azzal lehet maszírozni és tisztítani a babák fogát.

Méreteink a mai nappal: 7860 gramm és 69,5 cm, 6,5 hónap :)

1 hónap alatt 2 cm nöttünk és 130 grammot híztunk.
Vendég

Kata, szerintem a mostani betegségek sokkal inkább az influenza járvánnyal függnek össze, nem a megevett étellel. Mi még nem voltunk eddig betegek, leszámítva a 2 napos hasmenést. Én kb. 2-3 évben 1x vagyok beteg és mindenevő;)

egyébként gratula Kristóf méreteihez, szép nagy baba! Nálunk még mindig általában heti 15 deka a hízás, leszámítva a mostani hetet, kíváncsi vagyok, hogy mi mikor lassulunk be;)

sniky

Sziasztok!

Egy zugolvasó jelentkezik... Legelejétől kezdve olvaslak benneteket. Hogy miért nem írtam eddig és hogy miért most? Biztosan mindenkinél vannak miértek, amire nem tudnak válaszolni.
Egyszóval: 2008.08.13-án érkezett életembe a csoda, a neve: kislányom, Lilla. Császárral szültem Székesfehérváron. Itt is lakunk.
Szerencsére Lillus még sosem volt beteg, még nem ismeri az orrsziporszit meg a gyógyszereket - szerencsére.
Ma 7 hónapos, 72 cm és 8400 gramm.
Ma volt az első nap, hogy egy szopit kihagytunk és csak gyümit evett. Én is biozok, de mindig azt szoktam mondani, hogy minden ember más és más, és ettől kerek a világ!
Azt hiszem, egyenlőre ennyi.
Igyexem sűrűn jönni és hozzászólni. (A hétvégék kivételével...)
Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Sziasztok!!

Ismét bitorlok. :)

Sok boldogságot névnapok,szülinapok és hófordulók alkalmából minden babucinak é anyucinak!! :D
(Ez az előbb lemaradt.)

Bio contra nem bio...hát a kétely bennem is él, mint Ritusban. Próbálunk kevésbé szennyezett zöldséget, gyümölcsöt adni a babának, de nem tudunk mindent kiküszöbölni. És én azt az elvet vallom, hogy azért némi "szennyezőanyaggal" kell találkozzon a baba szervezete, különben az immunrendszer nem ismeri fel és nem tud rá reagálni, ezért leszünk allergiások. Persze a ló túloldalára sem kell átesni. :) Szóval igyekszünk a legjobbat adni, mint minden szülő a gyermekének. :D

Lilla és Évi! Üdv köztünk!! Látom Fehérváron laktok. :) Öcsém is ott él, sokszor megfordulunk arra, remélem Veletek is találkozhatunk egyszer személyesen. :D

Most megyek pihizni, életeim már ágyban, mostmár nekem is ott a helyem. :D Sziasztok!!!

Jó éjt!!

k.a.t.i.c.a

Kép :lol: :lol: :lol: a cabrioban száguldott ebben BObby csemete .a kérdés hogy megfelel e a szabványnak, de több amerikait nem fogadnak el...

ZSófi pont arra kukucskálunk :lol:

Szia Lillaanyu! :lol:

Hófordulósoknak, névnaposoknak boldogságosat! :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: