[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Moszi!

Én még mindig nem értem a visszamenőleg szót az adókedvezményre... Igen az magzatra.

Itt írtam róla:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/76150.html?1081153208

Beszti Elküldve 2004 Április 02 péntek - 19h 51

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Csirkesz,
igen, pont kitárgyaltuk a kolléganőkkel az adatokat. Kép Merthogy pl a fej körkerülete 20%kal nagyobb, mint a hasé, úgyhogy tényleg amorfak még szegénykék. Kép

Moszi,
köszi. Kép Nekem is 2 üvegcsével vettek az AFPhez (nem lehet, hogy neked egy naggyal vettek? Vagy ez abszurd ötlet?) Az adókedvezmény a 91. naptól jár, de megkapod visszamenőleg, nekem a márciusi fizu elszámolásomon figyelt 6000 Ft adókedvezmény. Ezentúl aztán rendszeresen 3000Ft.

Cat,
majd te is meséljél, amikor az apróságok elkezdik egymást bokszolni! KépKépKép
babs
 
 


Sziasztok!
Edit!
Én is arra gondoltam, hogy hamarosan miénk is nőni fog. KépEgyébként nem bántam, csak kissé furcsa volt. De jó volt, sok ülő munka után minden tagom átmozgatni. Ha minden jól megy 2 hét múlva megyek.

Beszti!
Köszi. KépEngem ez a visszamenőleges zavart meg, mert nem tudtam, hogy már a kezdetektől, vagy csak a 3-tól jár. Én már meg is kaptam, mert 26-án töltöttem be a 14. hetet, és siketült még elszámoltatnom.

Babs!
Nekem egy nagyobbacska csővel vettek le. Meglepődtem, mert az előző általánosnál vagy 6-ra csapoltak le. De azt mondta a nővérke, hogy ennyi kell csak nekik. Biztos, hogy ketté osztják majd.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 

 
 

Vali Kép Edit Kép
Az új dokim is eltiltott Kép Azt mondta könnyű sétákat tehetek Kép Úgyhogy ülök nyugton a fenekemen Kép
A 12. hét után majd újratárgyaljuk a dolgot.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi Kép

Pikk-pakk elrepül az a pár hét, addig meg sétálgass és kényeztesd magad.

Hogy fog hiányozni ez a fenéken ülés, ha majd a szülés után küzdünk a kilókkal Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!

Voltam ma ultrahangon. Babuka 66 mm, nyaki redő 2 mm. Ficergett, forgolódott, boxolt, kapálózott meg sem állt keze lába míg leskelődtünk.

Olyan furcsa, hogy ilyen nagy mozgolódás van bent és én még semmit nem érzek belőle.

Ja és mától már kiskönyvem is van. Kép

Bibi
13+1
bibi
 
 


Sziasztok!

Visszamenőleges adókedvezményről nálam annyit: az ögyintéző közölte, hogy márciusra nem lett levonva, áprilisban meg már nem tudja levonni a márciusit ( na ezt nem értem igazán ), úgyhogy majd az év végi összesítésnél kerül jóváírásra. Hát, az én esetem ezek szerint egy újabb verzió Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Pocó,
ez azért elég érdekes, hogy nekem le tudták vonni a 2 havi adókedvezményt, neked meg
nem! Kép Annyira jó, hogy egységes támogatási rendszerben élünk...
babs
 
 


Sziasztok!

Bibi,
Gratulálok a kis mocorgóhozKép Az én picurkám is úgy izgett-mozgott a legutóbbi ultrahangon, teljesen meghatódtam és persze vigyorogtam is egyszerreKép

Babs,
Én is olyan érzékeny lettem, olyan könnyen sírok. Pláne, ha gyerek a témaKép

Üdv. Moncsi (14+1)<!--attachment: baby-76425.html*mime_html.gif*text/html*1.0**baby%2ehtm --><center><pre>
Kép
baby.htm (1.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
minike
 
 


Halihó!

Nekünk is megvolt tegnap az uh, bébike produkálta magátKép Nyaki redő nálunk is két mm, BPD 24,9 mm.
Szóval minden rendben találtatott, dokibácsi szerint gyönyörű gyermek tankönyvi méretű fejátmérővelKépKép
Közben a Gergő is ott volt a kórházban a férjemmel, mindenkit elszórakoztatottKép
Furcsa volt újra a szülészeten járni.
AFP-re nekem is azt mondta a doki, hogy a legjobb a betöltött 16. hét után 3-4 nappal menni.

pusz
Judy
Judy
 


Pocó!

Ez nem egy újabb verzió, ez a hivatalos verzióKép. Én is pont ezt írtam le korábban, hogy így nem visszamenőleges, aki nem adja le időben, az jóvá tudja majd írni, de csak év végén.
Én pont Babson csodálkozom, hogy nála jóvá tudták írni a két havit...
Lehet, hogy az ügyinzésőn is múlik? Érdekes...

Orsi!

NyugiKép, hamar túl leszel ezen a pát heten. Kockáztatni meg nem érdemes, ha az orvos úgy mondja, legyen inkább úgy.

AFP:
Nekem is két kémcső volt, de ha jól láttam az összesítő papíron, akkor az AFP és a Hepatitisz mellett valami ferro-izé vizsgálatot is csináltak. Hogy az mi, azt nem tudom, de be kell valljam, különösebben nem is izgatKép. Az vizsgálatösszesítő lapot meg jó is, hogy megnéztem, mert a dokim asszisztense (gondolom a szgép alapján) a 4 évvel ezelőtti címemet írta rá az AFP-s papírra, a Hepatitis eredmény ment volna XV. kerületi védőnőhöz Szigethalom helyett. Úgy látszik, nekem az AFP eredmény elkeveredése már hagyomány, remélem azért végül sikerült jó helyre címeztetni...

Babamozgás: éljenek az ugráló, rugdosó bébikKépKép. Nekem az első gyermekem 16 hetesen jelzett, ez sem tankönyvi adat, de kit érdekel!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Most hívtam fel az orvosom, nem mondott számokat, de nem is érdekel, csak annyit mondott, hogy tökéletes lett az AFP-m Kép Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit Kép
Gratulálok!!! Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Alig találtam meg a topikot, úgy eldugták! De szerencsére mostmár megvan, és örömmel olvasom, kivel mi történt. Én is kaptam tegnap egy rúgást. A bugyborékolást is, a rúgást is mindig csak a jobb oldalaom érzem. Létezik, hogy ilyen pici létére már jobboldali beállítottságú???Kép)
Estére mindig megfájdul alul a pocak. Nektek is?

Puszi,
Andi
Vendég
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak Titeket, de eddig még én sem mertem elhinni, hogy minden rendben. Három vetélésen vagyok túl, de azért közben sikerült egy gyönyörű kisfiút is szülnöm. Jelenleg második gyermekünket várjuk és most már bízom benne, hogy nem lesz semmi baj,hiszen pár napja már én is érzem a jelzéseit. Elvileg szept. 22-re vagyok kiírva, és még nem tudom, hogy kinél fogok szülni.
A MÁV Kórházat néztem ki magamnak, ott keresnék egy lelkiismeretes orvost. olvastam a táblázatban hogy többen is ott fognak szülni. Ha tudna nekem segíteni valaki orvos terén, azt nagyon megköszönném. Sajno az eddigi dokimból nagyon kiábrándultam, ezért nem is szeretném többet látni.
Remélem befogadtok kis csapatotokba!
Mindenkinek további jó gömbölyödést kívánok!

Dino
(16+2)

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Sziasztok!
Üdv. Dino!Kívánok minden jót neked,kellemes terhességet.
Adókedvezményről!Januártól átírattuk a férjem nevére (HM dolgozó)de elfelejtették jóváírni most az áprilisban megkapott fizetésnél ezt megtették visszamenőleg.Tehát szerintem csinálhatnak ilyet csak a munkáltatón múlik.Akinek nem csinálják meg ott az emberség hinyzik,hiszen ez visszamenőlegesen is jár nem úgy mint az alkalmazotti kedvezmény.Járjatok utánna,inkább most mint a januári bevallásnál (már babával)rohangáljatok.
Az én kisbabám is ficánkol annak ellenére,hogy kb.14hetes kora óta érzek valamit nem mondhatnám,hogy nagyon határozott rugásai lennének.általában este nyugiban érzem.
Nekem is megkemányedik a hasam és sokat fáj,hétfőn a doki azt mondta minden rendben ez a "hely csinálástól"van.Elviselhető.
Állítólag az a veszélyes ha a derék és a has egyszerre fáj,görcsöl.
Szép napot mindenkinek!A kislányom nagyon várja a vasárnapot,nyuszit (élőt)veszünk.A házat már csinálják neki.Ha Ágotán múlna nyúlfarmunk lenne.Max. kettő van engedélyezve.Remélem a spánieljeink is befogadják és nem a vacsorát látják bennük.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, csak álmodtam-e vagy tényleg így volt, de arra emlékszem, hogy éjszaka olyan matatást éreztem a pocimban, hogy csak na! Jó lenne, ha nem csak álom lett volna. Da most, ha agyonütnek, sem tudnám megmondani, valóban megtörtént-e.

Andi
16+5
Vendég
 


Szia Dino!
Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk.
Bár nem a MÁV Kórházban tervezem a szülést, tudok egy nevet ajánlani: dr. Koós-Hutás Piroska.
Két volt kolleganőm is hozzá jár, valamint a kolleganőm mesterségesen megtermékenyített ikres nővére is hozzá járt, és csak himnuszokat zengenek róla. Nagyon alaposnak tartják, bár nagyszájú, szókimondó, de irtó rendes (állítólagKép)
Azt hiszem főállásban már csak a magánrendelőjében rendel valahol a Moszkva téren, a szüléseket azonban a Máv-ban vezeti le. Állítólag nagyon modern a rendelő 3D-4D UH van, mindig azt használja, mióta idén év elején megvette. Ha érdekel pontosabban is utána tudok járni.

Kriszti!
Mikor veszitek meg a nyuszikat? Meg is fogjátok tartani őket? Ajánlom a képet Judy profiljában a kisfiáról és a nyuszikról, nagyon aranyosKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz!
A nyuszik végleges lakhelyre találnak nálunk.Ágota nyár óta vágyódik nyuszik után de úgy gondoltuk húsvétnál jobb alkalom nem is jöhet.Imádja az állatokat.Volt neki valami allergiája azt hitte a gyerekorvos,hogy a kutya és a macska lehet érte a felelős.Vérből néztek egy allergia tesztet és kiderült,hogy semmilyen szőrös állatra nem érzékeny.Ágota nagyon örült mert újra birtokba vehette a kutyákat és macskákat.Az állatok nem voltak ennyire lelkesek mert a kutyát kinevezte lónak és folyton a hátán ül.
Üdv.mindenkinek GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Kriszti!

Aranyos lehet a csajócád, ahogyan a kutyán lovagol. Biztos nagyon fog örülni a nyusziknak. Elrejtitek őket, hogy megkereshesse, vagy becsempészitek neki reggel, hogy elsőként pillantsa meg őket?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


linato
 
 


Sziasztok!
Üdv Dino!
Én is a Mávban fogok szülni Dr. Banczik Zoltánnál. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, és szerintem sokan szeretik, bár néha kicsit fanyar a humora, de ez nekem belefér, mert ő viszont a hülyeségeimet elég jól viseli, és ezekből nekem van bőven.Kép Magánrendelőjébe járok hozzá, a szülés lesz csak a Mávban. Szóval, nekem pozitív a véleményem róla.

Moszi, kérdezted, hogy sokat szokott e bekeményedni a pocim. Nem, eddig még csak egyszer csinálta, de mivel nem tudtam, hogy van ilyen, ezért jól megijedtem. Most viszont tudom, hogy csak akkor gáz, ha ez sokáig tart. (szereztem egy új tapasztalatotKép )

Tegnap voltam védőnőnél, és képzeljétek azzal a kis szar kütyüvel hallottuk baba szívhangját. Annyira édesen vert a szíve. Aztán egyszercsak egy ilyet hallottunk, hogy Blupp és eltűnt a, mint halacska a vízben, és átúszott máshova, de megtaláltukKép Nagyon jó élmény volt.
Jövő héten megyek Afp-re, meg étkezés utáni vércukor mérésre. Nekem vérvétel előtt 1 órával meg kell ennem egy szalámis kenyeret+inni egy pohár tejet. Azt mondja a védőnő, hogy 7-kor egyem meg ezeket és nyolcra érjek a laborba, hogy tényleg csak 1 óra teljen el. Erre kérdem én, hogy ön szerint én ahogy odaérek, már sorra is kerülök? Mert nekem ez még egyszer sem sikerült. Erre ő: nyugodtan nyomuljak és HISZTIZZEK, hogy nekem márpedig ezt most fontos levenni. Ez hülye?, eleve nem szoktam nyilvánosság előtt hisztizni, és a nyomulás sem az én stílusom. Arról nem beszélve, hogy elég szomorú, hogy egy kismamát erre kényszerítenek, és nem az a természetes, hogy előreengedik.
na mindegggy.

GnéKriszti, egyszer nekem is volt egy nyuszim, de aztán Apukám elajándékozta, mert már nem törődtem vele úgy, ahogy ezt nyuszi szerette volna. De azt nem mondta meg Apa, hogy kinek ajándékozta. Pár hét múlva, meg jött a szomszédnéni, és hozott nekünk egy vödör cseresznyét, és mivel a szüleim pont nem voltak otthon, kérte, hogy adjam át az üzenetet, hogy ezt a nyusziért hozta, és, hogy nagyon finom volt. Hetekig nem tettem magam túl rajta, hogy a szüleim, hogy tehettek ilyet, pont egy nyuszievő szomszédnak ajándékozták. Azóta sem volt nyuszim, de kisbabónak tuti, hogy én is fogok szerezni egyetKép

puszi
kata
katta
 
 


HaliKép

Kata
Nekem ez tök fura. Akkor mihez viszonyítják a kaja utáni cukrot? Mert nekem úgy volt a Gergővel, hogy levették éhgyomorra, majd ennem kellett egy zsemlét egy pohár tejjel és utána egy órára megint levették. Így össze lehetett hasonlítani és tényleg 1 óra elteltével szólítottak újra.

Dino
Üdv a fedélzetenKép

Edit
AFP eredményKép

na pusz
Judy
Judy
 


OrsiKép, Judy Kép
AFP - köszi.
JudyKép Édes a kisfiad a nyuszikal. nyuszik hogy viselik a "törődést"?

DinoKép
Üdv a csapatban Kép Kép

TAndiKép
Hajnalban én is arra ébredtem, hogy unatkozik a kis tökös odabenn és gondolta akkor én se aludjak. Lehet, hogy az újhold, vagy mi van most? Kép Egyébként nekem meg állandóan a bal oldalon mocorog és a 4D-n láttuk, hogy úgy fekszik, hogy alul a popsi, jobb oldalon a háta, köldöknél a feje és keze-lába a bal oldalamon, ahol a ficánkolás van. Csak azt nem értem, hogy ők még ilyenkor teljes mértékben össze-vissza forognak, vagy nem?

KrisztiKép
Édes lehet a kiscsaj az állatokkal, Én is már annyira várom a gyerkőcöt, hogy mit fog művelni a bivaly méretű, de legalább ilyen nagy mértékben jámbor németjuhászunkkal, akinek ráadásul pont pár hónappal korábban lesznek meg a kölykei (ha sikerül a fedeztetés), mint ahogy én szülök. Férjem azon nevet, hogy mit fog kezdeni 2 kiamamával. Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Dinó üvd köztünk. Kép

Edit!
Gratula az eredményhez!Kép

Kata!
Én kétszer éreztem eddig a hasfeszülést. Tegnap este olyan éreztem, mintha valamilyét (pl. lábacskáját) a hasamhoz nyomta volna.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Jár még valaki a Praxisba? Ma jelentkeztem be 20. heti UH-ra, és azt mondták, hogy egy doktornő lesz. Ismeri valaki? Van olyan aranyos mint a Győrfi?
Én eddig mindig Győrfi Mátyásnál voltam, ezek szerint véletlen vitt mindig hozzá.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


GyöngyiKép

Nem Hajdu doktornő?
Mert ha igen, akkor valamelyik topikban olvastam róla nagyon jókat.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


EditKép
AFP eredményhez gartulaKép Ezekkel a kis tökösökkel úhy látszik, már pocakos korszakban is sokat kell foglalkozni - ha egyszer felkeltek, körülöttük kell, hogy forogjon a világ. De fogadni mernék, hogy hiányozna Neked, ha nem így lenneKép

KataKép
A vérvételed tényleg fura. Nekem is jövő héten lesz az AFP, Hepatitis, vércukor de mindent éhgyomorra vesznek le. Utána kell bedobnom a zsemlét meg a tejet (amibe szerencsére annyi kávét önthetek, amennyit csak akarok, hogy ne érezzem a tej-ízt). Utolsó falat lenyelésétől mért egy óra elteltével megismétlik a vérvételt.
Ami nekem fura, és egyikőtök sem írta, hogy bár a 2 héttel ezelőtti vizelet vizsgálatom eredménye minden mért érték tekintetében negatív, nekem az AFP-s vizsgálatra megint kell vinnem pisit. Ez normális? Vagy csak szuper alapos a dokinénim?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


GyongyiKép
Én is Hajdu doktornőt ismerem a Szabolcsból. Nekem ajánlották Őt, mert az egyik legjobb genetikai UH-s az országban. Sorállás van hozzá amniocentézisre, corionbiopsziára és iker redukcióra is, mert nagyon jó szakember. A Praxisban is rendel néha.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Edit, Cat!
Kösz az infót. Még nem találkoztam a doktornővel, és ezért érdeklődtem, hogy mire számítsak majd.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Csirkesz Kép
Megnyernéd a fogadást Kép Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


JUdy, Csirkesz: nalunk is igy lesz cukorterheles, mint Katanal, ugyanis az elozo vervetelekbol van nekik ehgyomri cukorertek! Es ehhez viszonyitjak majd a terhelesest.

Kata! Hulyen fogalmazott a no, nem kell hisztizni, csak szepen eloremenni, es mondani, hogy pont 1 oraja etted meg a szomledet, ugyhogy legyenek szivesek levenni a vert.Kép Allitolag itt tenyleg nagyon fontos a kb 1 ora.

orsoly
orsoly
 
 


Linatonak hála, csak megtaláltam ezt a topikot!Kép

Tegnap voltam először védőnőnél, most már nekem is van kiskönyvem. Nagyon aranyos, szimpatikus nő,biztosan jól ki fogok vele jönni.

Lányok, a Hajdú doktornőről én is azt hallottam, hogy az ország talán legjobb ultrahangosa. Egyik hármasikres ismerősöm azt ajánlotta, hogy majd feltétlenül hozzá menjek, mert biztos ki tud igazodni abban a kesze-kuszaságban, ami pár hét múlva a méhemben lesz.Kép
Olyan jó, hogy Ti előttem jártok, sok tapasztalatotokból okulok. (Pl. nem sértődtem meg, mikor a védőnő telefonon mondta, hogy mosakodás utáni vizeletmintát vigyek.)
Persze azért a végén "beelőzlek" Titeket, mert az én terhességem legjobb esetben is max. 35 hétig fog tartani.
eszter28
 
 


Csirkesz4Nem rejtjük el a nyuszikat a lányka választja ki őket.Első felsorolásban a következő nyusziszinek szerepeltek:piros,kék,szürke.Én a gonosz anyuka erre csak válaszoltam az első két színben pompázó nyúl jöhet a harmadik még kérdéses.Férre a tréfával vasárnap mennek apukával a piacra nyuszit vásárolni.
Péntek van,eből az következik,hogy három napig nem sok mozgás lesz a topikban.Jó húsvétolást mindenkinek.Régen ez egy unalmas műsor volt de most,hogy Ágota várja a tojásfestést,süti sütést egyre izgalmasabb.
Pihenjetek nagyon sokat.Kedden megyek AFP-re érdekes lesz mert vinnem kell a lányomat is.Ráadásul az a doki veszi akit nem igazán szívlelek.
Üdv. mindenkinek GnéKriszti
gnékriszti
 
 


Sziasztok,

Tegnap elindultunk nézelődni, és nem bírtuk megállni, hogy ne vegyünk valamit a babusznak. Így szert tettünk két pár zoknira (nullás méret), öt kombidresszre, ebből egy 56-os, a többi 62-es - mind semleges színű, sárga, mustár, csíkos, stb, mivel nem tudjuk még a baba nemét, valamint az Ikeából, ahol babapelenkázót nézegettünk, végül csak egy csörgóvel gazdagabban tértünk haza.

Itthon persze háromszor megnézegettem őket, ide-oda rakosgattam, amelyet a baba egy jókora ficergéssel hálált meg. Mostmár tudom, nem álmodtam a múltkor, mert most éjjel is éreztem a mozgásokat.

Jó hétvégét és kellemest húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Andi
16+6
Vendég
 


Andi, ez nagyon aranyos! Kép Én még csak egy plüsmedvét nem bírtam otthagyni a C&Aban (de ooooooooolyan szőre van... (egészen rövid, lehet rágcsálni is, csak valami eszetlenül puha)), de teljesen megértelek, minden este megsimogatom otthon.KépKép Mondta is a párom, hogy enyhén használt medve lesz, mire megérkezik a kicsi.KépKépKép

Mindenkinek boldog nyulazást, sütizést és tojás festést!
Babs.
19+3
babs
 
 


Sziasztok!

Tisztára ellágyul az ember az elmesélteken, kisrugik, maci... Szívem szeint én is tudnék minden héten nagybevásárlást tartani, de a férjem egyelőre még mindig sikerrel lebeszélt. Igaz, a mi babócánknak már van egy általam kötött színes csíkos zoknija - évekkel ezelőtt csináltam, amikor külföldön tanultam. A cél az volt, hogy az egyikre a férjem, a másikra én vigyázzak, és bármi történjék is velünk, a két kis zokniból a tanév végén legyen újra egy pár! Így lett. Azóta egymás mellett vannak, és őrizgetjük az első babánknak - aki most már mindkettőnk örömére a pocakomban lakik.

Mi tegnap már festettünk tojást, de pechesek voltunk. A szüleimhez megyünk ma, és szombaton az anyósomékhoz. Úgy gondoltuk, hogy a szokásos csokiadag mellé adunk saját magunk által pingált tojásokat is. Igen ám, de a 10 megfőzött tojásból 6 szétrepedt. A maradék négyet befestettük, gyönyörű színük lett. Csak hát a 4 db az olyan kevéske Kép
Sebaj, anyóséknak festünk majd nálunkKép

Kép

Boldog Húsvétot kívánok Mindenkinek

Csirkesz
(15+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Végre itt vagyok és mindig alig győzöm elolvasni az új hozzászólásokat! Látom, már nagyon sok mindenkinek mozog a bébije, nagyon klassz lehet, alig várom már, hogy én is érezhessem. Gratulálok hozzá és a sok jó AFP eredményhez is!
Kicsit náthás voltam, így 3 napig inkább otthon maradtam pihenni, de most már jobb. Végre eljutottam a védőnőhöz is, aki már 3 hete betegállományban volt és szerencsére hajlandó volt fogadni engem "extra" időpontban, reggel 8-kor, mert amúgy csak csütörtökön 13 és 15 óra között van terhesgondozás. Jól kitalálták. Semmi újjat nem tudott mondani, kismama tornáról kérdeztem a kerületben, arról persze fogalma sem volt, 3/4 óráig töltötte ki a kiskönyvemet és a kartonját, így sikerült elírnia egy adatot és időnként elég furcsán vihog. Hát nem tudom később milyen lesz, de nem voltam ettől az első találkozástól elájulva. 1 hónap múlva kell újra mennem. Mostanáig a súlyom változatlan az induláshoz képest, se több, se kevesebb, ruhástul 58 kg.
Nálatok mindenkinél csinálnak/ csináltak toxoplazma vizsgálatot vagy csak azoknál, akiknek háziállatuk van? A kolléganőm szerint érdemes mindenkinek megcsináltatni, sosem lehet tudni, de engem egyelőre nem küldtek el.
Lassan kezdem szorosnak érezni a régi ruháimat, azt hiszem, hogy piacra fogok elmenni nézni valami lennadrág félét meg felsőket, anyukám tök jó inget vett nekem és sokkal olcsóbb, mint a boltokban. Meg attól is tartok, hogy az igazi kismama cuccok még nagyon nagyok lennének. Nehéz ez a se nem kicsi se nem nagy állapot a ruhák tekintetében.

Vigyázzatok magatokra!

Üdv: Macsek (13+4)
Macsek
 


Sziasztok!
Mi is nezelodunk a parommal a boltokban, de meg csak egy kis zoknicskat vettunk. Igazabol a kisagy, babakocsi, hordozo arakat nezzuk. Olyan klassz eletromos autok vannak (kb 150e ft-ert), hogy a ferjem kitalalta ne is vegyunk mast, majd kozenk fekszik a baba, meg majd hordozzuk kezben amig kicsi, aztan mar sajat kocsija leszKép

Az otthoni merlegen nekem sem valtozott a sulyom, de a vedono 3, a rendeloben meg 5kg-al tobbet mutatott a merleg. Mindig mondom ezutan a ferjemnek, hogy alljon a merlegre es tesztelje, de szerinte a mienk jo. Ugyhogy megfogadtam, hogy nem erdekel ha a vedono cseszeget, a dokim ugysem szol semmit. Meg is halnek ha olyan dokim lenne, mint irtatok hogy meg azt is megmondja ehetek e csokit husvetkor vagy mennyit hizhatok. Szerintem ha valaki normalisan eszik (es nem tobbet), akkor ugyis a szervezete es az alkata donti el mennyi a sulya. Aztan a sulyom ugysincs osszhangban az alakommal, mert nadragokat kigombolva meg kenyelmesen hordom, de a mellem nott meg nagyon es a bluzaim egysem jok.Kép

Irtatok hogy AFP, meg vercukor vizsgalatokon voltatok. En tegnap voltam, es azert erdekes, mert tobben vagyunk szept18-ra, de mindeki maskor volt a vervetelen. Ennyit arrol hogy mennyire megbizhato. Szoval en egy cseppet sem aggodom. Ja es atestsulyomat nekem is taska , kabat, rha + cipovel egyutt irtak beKép A vercukrot meg biztos direkt mindenhol mashogy csinaljakKép Mert nalam is minden maskepp volt.

Meg nem akarok kismamaruhat hordani, de ha latok valami szep ruhat ugy vennek mar, annyira varom mar a tavaszt. A kismama boltokat en is vegigjartam, de egy elegans (dolgozni is jo) szep ruhat sehol sem lattam, mindenhol gatya van, meg polo meg bluz.

Csengo
Vendég
 


Csaengö Kép

Kismamaruha dolgozós.
Nekem is ez volt a bajom, hogy az oké, hogy len nadrág meg farmer, de mivel dolgozom és remélem végig fogok is, ezért szükség van elegáns, csinos tárgyalós rucikra is (mégsem mondhatom a fekete öltönybe és kosztümbe öltözött ügyfeleknek, hogy bocs, hogy szakadt vagyok, de babát várok Kép

Szóval én a XI. ker Bartók Béla út 44 allatti mammystic-ben találtam kismam kosztümöt (elég igényes anyag), volt sötét színekben is és világosabb beige-szerű nyárias verzióban. És az ára sem volt olyan horror (Formes 40 ezres árával összehasonlítva), mert olyan 15 ezer körül kijött.
Nem tudom van-e még, mert én kb. 3 hete voltam.
Sok sikert!

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Halihó!

EditKép
Köszi. A nyuszik apóséknál vannak, így csak havonta találkozunk velük, már nagyok és nem bántja őket. A képen lévők azért visítottak rendesenKép most már sokkal érdekesebb neki apóséknál a kiscsikó, paci, bocik...
Nekünk is kutyánk van. Gergő imádja, simán elveszi a labdáját, szóval jóban vannakKép

Csirkesz
Nálunk a védőnő nézi meg mindig a vizeletet valami tesztcsíkkal.
TojásokKép Nekünk csak 1 repedt meg a tízből, azt meg is ettem, úgyis sok tojássárgáját kell ennem, mert vérszegény vagyok.
Mit gondolsz milyen színűt festettem Gergőnek? Eltaláltad, zöldetKép Névreszóló, viasszal megírva.

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunkKép

pusz
Judy, Gergő, pocaklakó
Judy
 


Lányok!!! Egyetek csak csokit, ha kívánjátok! Tegnap az emberem olvasta, hogy megállapították, ha a mama sok csokit eszik, a baba boldogabb gyermek lesz!!! A Blikkben olvasta, de én azért el akarom hinni, mert mostanában nagyon kívánom a csokit. És én is boldog leszek tőle. Nem, mintha amúgy nem lennék az, de olyan fincsi!!! Persze nem a tejbevonómasszából készült nyuszira gondolok, az nem jó!
Vendég
 


Andi Kép

Az én férjem is pont tegnap olvasta, de valahol a neten.
De én nem vagyok oda az édességért Kép
Akkor most nyűgös babám lesz? Kép Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Nem hiszem. Ha te boldog vagy, akkor ő is az lesz.
Vendég
 


Sziasztok!
Hajdú doktornőről annyit: tényleg az egyik legjobb UH-s szakember, ha nem a legjobb. Én is a Szabolcs utcában voltam nála párszor az előző terhességemnél, meg most is, mert pocsék lett az AFP Kép Kép Kép Meg jövő héten megyünk hozzá a Praxisba. Ő egyébként csak hétvégén dolgozik a Praxisban, akkor érhető csak el.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Szisztok!

Köszönöm a MÁV kórházas információkat!

Csirkesz, nekem is már több helyről ajánlották ezt a doktornőt. Ha tudnál róla szerezni még több információt az nagyon jó lenne. Az előző orvosom férfi volt s nem a lelkiismeretes, érdeklődő fajtából. Úgyhogy most szívesebben próbálnék ki én is egy női dokit.

R. Edit, amikor a kisfiammal voltam terhes rengeteg csokit ettem, mégis nagyon nyűgös baba volt. Azonban mostmár vidám, kiegyensúlyozott fickó lett, igaz már 3 éves.
Az én férjem is ma mondta nekem ezt az információt, úgyhogy legalább alá lehet támasztani a súlygyarapodást tudományos tényekkel is. Úgyis itt a húsvét, akkor úgysem lehet megállni evés nélkül!

Mindenkinek kívánok jó készülődést, és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Dino (16+5)

Dino


Kép

Kép
dino
 
 


Pocó Kép

Mi az, hogy pocsék lett az AFP-d? Az mennyi? Majd mesélj, mi volt a Praxisban, de úgyis minden rendben lesz. Mikor mi voltunk, még az AFP eredmény előtt, mondtam a dokinak, hogy a kiváncsiságon kívül azért is jöttünk, mert szeretnénk látni, hogy minden oké és akkor az esetleges szar AFP eredményen nem fogunk idegeskedni. Mondta, hogy ő nem is érti minek mérik még mindig az AFP-t, tök elavult dolog.

HASKEMÉNYEDÉS:

Mostanában nagyon sok találgatás, hozzászólás volt ez ügyben.
Nina Grunfeld: Terhesség hétről hétre című könyvében pont ma olvastam, a 23. terhessségi hétnél a kismama körüli történéseknél, hogy idézem "Bizonyára észrevette, hogy gyomra körülbelül 20 percenként megkeményszik, és ebben a fájdalommentes, de azért kellemetlen állapotban marad közel 20 másodpercig. Ne higgye, hogy a baba lába vagy könyöke ütközik hasának - ez a Braxton Hicks contractio, vagyis az úgynevezett fájdalmatlan megkeményedés. A megkeményedések végigkísérik terhességét, csak eddig még nem figyelt fel rájuk. Segítik a méh növekedését, és megfelelő keringést biztosítanak a méh vérereiben. Néha szúrásszerű fájdalmat is érezhet lent, a hasa tájékán, ilyenkor megfeszül a méh izomzata. Pihenjen és a fájdalom elmúlik. "

Kellemes nyuszizást!
Puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok!

Szokásomhoz híven nagy kihagyással jelentkezem, de az elmúlt hét nagyját az állatorvosnál töltöttem, s nem tudtam géphez leülni. Elég sok olvasnivaló gyült össze...

Tegnap olyan fantasztikus élményeim voltak, amit feltétlen meg kell írnom. Én a baba mozgását már kb 2 hete érzem, hisz egy kicsit előrébb járok, mint itt a többség. Tegnap este viszont olyan aktivitásba kezdett, amit már kívülről, a pocira tett tenyérben is érezni lehetett! A férjem persze minden ilyen megmozdulásról lemaradt.Kép
Igen aktív baba, minden nap egyre többet mocorog.

Kisgyerek és állat: az egyik ismerősöméknél, ahol most 9 hónapos a baba, többször épp az utolsó pillanatban kapták rajta a babát, amint épp két marokra fogva próbálta a szájába gyömöszölni a görényüketKép Az én rokonságom egy része ragaszkodott volna ahhoz, hogy tüntessem el a lakásból az állataimat, mire jön a baba. Én már évekkel ezelőtt megmondtam, hogy ha baba lesz, attól még ők maradnak. Csak oda kell figyelni rájuk.

Mindenkinek Kellemes Húsvétot! Én most itt maradtam egyedül az ünnepre, a férjem hazautazott a szüleihez, de én nem voltam hajlandó a frissen műtött jószágomat egyedül hagyni vagy másra bízni.

Kormi(20+5) (kedden megyek genetikai UH-ra)

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!
Voltam ma a Madrinában, gondoltam, itt az ideje venni egy-két nadrágot, aminek gumis a dereka, mert már kényelmetlenek a nadrágjaim. Valaki írt nemrég arról, hogy szerinte nem jó minőségű ruhák vannak a Madrinában, az az igazság, hogy nekem nagyon tetszettek, találtam tök jó farmerokat, meg egy zöld kordgatyát, amibe egy pillanat alatt beleszerettem, de az áraik...! Felkészültem, hogy nem lesz olcsó, de ilyen árakra nem számítottam, úgyhogy végül semmit nem vettem - mármint magamnak.
Nem terveztem, hogy a babának már ilyen hamar elkezdünk vásárolni, de közületek már olyan sokan írták, hogy vettek a babának egy zoknit, egy plüssmacit stb., hogy így én is kedvet kaptam Kép, és vettünk a férjemmel egy gyönyörű kiscipőt és egy kis topot, azokat nem bírtuk otthagyni. Kép
Szóval én is kérem szépen az ötleteket, hogy hol lehet olcsóbban jó ruhákat vásárolni.
Köszi.
Liv

Kép

Kép
liv
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: