A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zetibebi: Örülök, hogy sikerült a kaki... :lol: Oli szerintem jól fog aludni éjszaka... mert a másfél óra alvás nagyon kevés... nekem egy szavam se lehet mert ma a fiam nagyon jól aludt... remélem nem lesz fent éjszaka... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Hát, Millye, én ezért írtam, h még időben le fogom szoktatni a cumiról... Egyébként ő már 2 naposan szopta az ujját, és nagyon
meg tud nyugodni a cumikájával... :)

Ladmon, ha a kislányod elvan nélküle is, akk nincs baj!
Csak tényleg, nehogy később járjatok rosszul, h nem fogadja el
az üveget... Én a helyedben elkezdeném azért lassan rászoktatni,
de ez az ÉN véleményem!!! :!: :)

Kép

Kép
gjéti

Látjátok, h a nagyfiam 1 hónapos? :lol: Ennek örömére teszek fel egy délutáni képet.

Kép :)

Kép

Kép
gjéti

Andris nagyon édes a macival!
Cumi: én sem adok neki, meg cumisüveget sem, de az ujját nem bánom, ha szopizza.

Főzés: Én szinte minden nap kotyvasztok valamit. Annyiból egyszerűbb a történet, hogy január-februárban telepakoltam a mélyhűtőt majdnem kész, és kész kajákkal. Ma így van hagymaleves, és holnap így lesz lecsó, hétvégén meg kiveszem a pörit, és főzök hozzá tarhonyát pásztortarhonyának. Egyébként általában akkor csinálom, amikor alszik Léna, de ha nagyon nyűgi, magamra kötöm, és úgy.

Kérdés: Ti hogy álltok a pizsamával, adtok éjszakára külön ruhácskát, amit reggel levesztek, vagy amiben alszik, abban volt aznap, vagy lesz másnap? Hogy kell ezt?

Köszi a Taj-infókat, megvárom akkor.

Vera: méghogy engesztelő ajándék Édesapától? !Rózsa????!Hol éltek?! Sajna ilyen még a történelemben sem volt. Ráadásul úgy látom, ma is görbe úton jár. Pedig ma is fürcsi nap lenne. mondjuk nemrég aludt el Manócska, 10-kor meg már nem zargatom. Mai fürcsi holnap lesz megtartva. Álommanót ne bántsd, nagyon fontos volna a jó viszonyt fenntartani vele hosszú távon. Tegyél neki csokit a küszöbre :wink:

Amy: Pelusozás megy már éjjelre is, 3 naponta mosom őket, de a gondom vele, hogy az a papír simán átázik. Neked? Mert azt írják (megnéztem azt az oldalt, amit a múltkor ajánlottál, köszi), hogy azzal egyszerűen ki lehet dobni a kakit a wc-be. De neki még olyan folyós a kakija, hogy nem fog fel semmit a papír, átázik. És csupa sárga marad a pelus. Bár ma megtapasztaltam, amit nem hittem el eddig, hogy a napon történő szárítás kihozza a foltot. :shock: Úgyhogy ujjé!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

De édes Oli is! Milyen pufók arcocskája van!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Gjéti boldog szülinapot Olinak, nagyon édes :)

Pizsu: nincs, nem bajlódok, minden ruhája kényelmes annyira hogy aludni lehessen benne. Egyedül akkor adok rá más ruhát ha utcára megyünk. Amit fürcsi után ráadok az van rajta másnap, meg persze ha elázik kakában, pisiben, nyálban, tejben akor komplett csere.

Jelentem megfürdettem a csapatot, Z nagyon édes volt, nagyon büszke vagyok, úgy csináltam hogy beraktam a kiskádat a nagykádba, a nagykád maradék végébe beraktam Zétit, amíg ő ott üldögélt megmostam Olivért, és Zéti segített, mosogatta Oli lábát, ooolyan büszke vagyok, nem bánta hogy elfoglalta Oli a kád nagyrészét. Éééés most végszóra hazaért apa, tud időzíteni :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: Ügyes vagy a dupla fürdetéssel! :D Anyukád miért nem jön el segíteni? Túl távol lakik? Énnagyon szeretem az enyémet, de én sem örülnék, ha minden nap itt lenne nálunk... (Persze most hálás vagyok neki a sok seegítségért! :))

Hugic: Te pedig miért nem mondod meg Anyukádnak, hogy ne jöjjön minden nap? Nagyon rosszul esne neki? Merthogy végső soron felnőtt emberek vagyunk, mindenkinek bele kell szoknia az önálló gyermeknevelésbe...

Budabo: Mi anyatejesek vagyunk, de ha csuklik vagy bukik a Manó, akkor szoktam neki adni egy kis vízet. A doktornéni nem ajánlotta a gyermekteát, mert állítólag mindegyikben van cukor.
Sajnos a mai jó kis napkezdet után Marcinknak kétszer is fájt a hasa.. :( Nagyon büszke vagyok magamra, mert a másodikat szélcsővel elég gyorsan rövidre zártam... Csak akkor használom, ha fáj a hasa, szerencsére ez már nem mindennap van. Ma jött minden, puki, trotty (fedezékbe vonultam :lol: ), de rögtön utána jobban is lett a Kicsink. Viszont az infacol úgy tűnik, nekünk nem használ igazán, úgyhogy holnaptól kipróbálom az espomizánt.

Millye: András nagyon édes, ahogy küzd a Mackóval. :)

Gjéti: Oli pedig milyen szépen kikerekedett. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hugic: nekünk sincs, olyan ágyunk. Bocsi, rosszul fejeztem ki magam. A kiságy lába alá kell tenni mondjuk könyvet, és akkor ferde lesz az egész ágy, megemelkedik a feje és jó bukásra.

Vera, Ladmon: én úgy vagyok vele, hogy annyira nem kell félteni a gerincét, mert ha jól belegondolok, a pocakban sem volt jobb a helyzet. Sőt!!! :) És ezek egészen jól tartják azért a babát, talán jobban is mint kézben.
De csak ötlet, mert nekem mondjuk bejött. Erik is jobban érzi magát ha velem van. Jaj, az első hónapban pl ő csak a mellkasunkon tudott aludni, és kézben létezni. Ahhoz képest minden jobb!!! :)))

Zsu, köszi, egy tündér vagy.

Meg mindenki lányok!!! Sajnálom, olyan kiszámíthatatlan minden nálunk. Most pl altatnom kéne Maját. Apával ugyan bementek, de szerintem csak játszik vele, és hamarosan eksönöm lesz. Aztán már kel is Erik ... és ez így megy reggelig. Mármint Erik kelése. Jaj, csak egyszer aludna 3 órát egyhuzamban!!!! Ma kapott először homeós bogyót, kíváncsi leszek.

Kevés felkeléses, hosszú alvós jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép

Kép
b79andi

Látod Vera, megy ez!!! Jaj, nekem szombaton lesz az első estém, amit egyedül kell végig csinálnom. Végülis úgy nem nehéz, ha a nagy is segít!!! :lol: :lol: Ügyes vagy!!!

Kép

Kép
b79andi

Bjuti: milyen teát adsz a kicsinek? Mecsek baby teát, vagy mit?

Julcsi: ügyi vagy. Nálunk a kaki három naponta megy, a puki mindig. Most este beájult büfi nélkül.

Kép
budabo

Cumi: Nálunk is van, de nem is nagyon igényli Bence, csak nagyon ritkán fogadja el! :)

Zétibébi, gratulálok a kaksihoz! :)

Millye: Annyira édes ez a kép! :lol:

Gjéti: Boldog hónapfordulót Nektek! :lol: Nagyon aranyos a kisfiad! :lol:

Zsuzsi: Én se adok külön Bencusra más ruhát, fürcsi után kap újat, és abban van másnap is, hacsak nem történik kaka-pisi baleset! :D

Julcsi: Sajnálom a hasfájást! :cry:
zsu83

Kép

Kép
budabo

Kép Kép

Kép
budabo

Ja cumi: nálunk van, mert az öklét nyomta a szájába, én meg úgy vagyok hogy inkább a cumi, arról talán könnyebb lesz leszoktatni.

Kép
budabo

ma voltunk méricskélésen, és a drága Vince egy kilót felszedett egy hónap alatt...védőnéni megdicsért, sőt, azt mondta, általában 5-600g-ot szoktak összeszedni az első hónapban, és hosszra is nőttünk, mert jelenthetem, hogy 3 ruci is rövid lett, meg olyan feszülős.... :)
És tegnap volt az első olyan éjszaka, hoyg 5-5 órát aludt, csak egyszer kelt fel, és pikk-pakk visszaaludt...na de a délelőtt.... alig van időm bármire :(
Vissszaolvasni most nemigen tudok, maajd talán a 7végén....
és egy pár kihagyhatatlan kép:
fürdésre várva:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép és a végén....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:42-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:43-kor.
Vendég

Julcsi írnál a szélcsőről? Egész 3tól kb7ig erőlködött Olivér, nem is értettem mi baja, nem sírt csak "dolgozott" valamin, végül nyögött egy nagyot és volt egy nagy zubogás, nem is cucc jött sok hanem szél. Azt hiszem segíthettem volna neki ezzel a csővel, szóval érdekelne hogy működik.

Ebből következik hogy éjjel sem aludtunk, pontosabban Olivér aludt két nyögés között, de nekem nem volt időm hogy elszenderedjek. Ennek következényeként 1. összepakoltam Zétit és apával elküldtem mára anyósomhoz ( :( ) szegény jobban jár anyósommal mint velem ma, zombi vagyok 2. villámgyorsan kiválasztottam teszveszen egy tök szupi zenélő körforgót, remélem hamar ideér :lol: ebben van minden reményem a tegnapi nap után.

Julcsi anya még dolgozgat és olyan amit nem hagyhat ott. Meg igazság szerint van anyában egy olyan hogyismondjam, szóval neki az a mottója hogy "kislányom te akartad, ha bevállaltad hát csináld, mondtam hogy nagyon nehéz lesz, neked még suliban kéne járnod", stb. A párválasztásommal sincs megelégedve. :? Azért örülnék neki jobban mint anyósomnak, mert jobban tetszik ahogy Zétivel bánik, türelmesebb és nem gügyög vele eltorzított hangon mintha egy kismajom lenne.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andi én is gondolkozok már a kengurunk, tényleg úgy van az hogy ölben sem tartom jobban mintha abban ülne, annyi hogy úgy függőlegesen az egész súlya a gerincén van. Jó lenne egy olyan ami Zsuzsinak meg Crocusnak van, az tehermentesíti a gerincet, szerintem rá fogok keresni.

Nagyon édesek a babák!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Esik a hó... :? olvadós, ronda, fagyos. Még nyűglődünk, karon tekergés-bukás-nyögés-durrogás, jól kiszúrtam szegénnyel, a szája tiszta lepedék, az arca kipattogott...elvinném a gyógyszertárba szélhajtó teáért de elázunk, megfázunk, viszi a szél a hülye márciusi havat. Bocs a negatívért, fáradt vagyok és nagyon egyedül.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Budabo: te a tejjel kapcsolatban milyen tanácsokat kaptál? Most nincs elég?
Én hadd ne mondjam 2 hétig sírva fejtem minden etetés után (3 óránként eszegettünk 1 órát, utána szigorú menetben fejni kellett) így Petrát más büfiztette, altatta amíg én küzdöttem a tejért.

De most nem kap semmit anyatejen kívül. A férjem akart neki mindenáron édeskömény teát adni, de lebeszéltem róla :wink:

Látom téma a hordozókendő is. Nekünk a héten életet mentett. Petra egyfolytában visít és nem alszik nap közben, de abban a pillanatban, ahogy bekerül a rugalmas kendőbe már el is hallgat és nagyokat alszik.

Lányok: ez aszélcső hogy nézki, hol lehet beszerzni és hogy működik? 2 napja nincs kakink...

Orsi

Kép
bjuti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:43-kor.
Vendég

Orsi most még nem gáz ha pár nap kimarad kakában, azt hiszem Kangu írta hogy ők is csak pár naponta szoktak. Nálunk Zétivel van gond, neki már gáz ha kimarad mert egyszer neki már felgyűlt a kis hasában és kórház lett, érte ezért kell aggódni, meg ő már nagyobb, neki már be kellett volna hogy álljon a dolog. De a kicsiknél nem gond, csak ha fáj is a hasa. A szélcső engem is érdekel, várom hogy jöjjön Julcsi az expert :)

Gabi biztos az idő miatt is van a depi, esélyem sincs kimenni pedig kaja se nagyon van itthon, apa este jön, addig itt vagyok meglőve. Majd sütök krumplit, nagy gond nincs, de Olinak is jót tett volna a levegő.
Ezt az ajtizárásra ébredést ismerem, apa reggel mielőtt elmegy ki szokta fújni az orrát (asztalos és tele van porral) és arra Zéti szokott felkelni. Mindegy hogy a ház melyik szegében teszi, annyira rezonál hogy az ágy megmozdul alattunk :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gerendai Zsuzsi: Én nem adok rá pizsamát... abban a ruhában alszik amit fürdetés után ráadunk... egyébként nem is vettünk pizsamát :lol:

Julcsi-79: Erről a szélcsőről én sem hallottam még... mesélnél róla (hogy működik stb)?

Kép

Kép

Kép
millye

Hát azt hiszem, mi a keveset alvó babák táborába tartozunk....
Tegnap reggel fél 6-tól este 10-ig virgonckodott Hannácska úgy, hogy napközben semmit nem aludt.... :shock: Hát este már eléggé kétségbe voltam esve. Nem sírt többet, mint szokott és nem úgy tűnt, hogy rosszul érzi magát, egyszerűen csak nem akart aludni.
Ezek után úgy gondoltam, hogy majd éjszaka bepótolja. Szerencsére jól aludt, de felébredt 2 körül és fél 6-kor megint, ahogy szokott. Lassan órát lehet hozzá igazítani. :D Az éjszakai rend már megvan, már csak napközben kellene valami rendszer, vagy legalább hogy aludjon pár órát, mert így nagyon nehéz lesz.
Egyébként elkezdte felfedezni maga körül a világot, játék közben már nagyokat mosolyog és ez számomra is nagy élmény. Olyan nagy öröm látni, ahogy napról napra fejlődik. :D
És végre már én is jól érzem magam, úgyhogy most ismét nagy a boldogság. :D
"Keserű pirulaként" még szenvedek a gyógyszer mellékhatásaitól, rosszabb hányinger gyötör mint a terhesség elején, de már csak 1 hét és ettől is megszabadulok.

Panna
pandusika

Jó reggelt!

Miután ZetiVera a szélcső szakértő kitüntető címet ajándékozta nekem. :lol: elmesélem, hogy működik: gyógyszertárban kapható (monduk valószínűleg meg kell rendelniük), kb 1000 Ft, és gumiból van. H a gyerkőc nagyon tekereg, és valószínűleg a szelek bántják, akkor a szélcső keskenebbik végét bekrémezem, a kis popónyílásába bedugom, kicsit feltolom, és mozgatom, hogy a szelek távozhassanak. Vigyázat, néha a cső másik végén más is távozik, szóval álljatok fedezékbe... :lol: Kb egycentire fel lehet tolni, mondjuk nyilván óvatosan, de nem nagyon okozhat semmi bajt, szóval nem kell aggódni (szerintem sokkal jobb mondjuk a kemény hőmérőnél). Akkor segít, ha a szelek már lent vannak, akkor tényleg hatékonyan tudnak távozni. Nekünk bejött, volt olyan, hogy a hadművelet (ami nyilván nem tarhat pár percnél tovább és szorosan kell a Baba lábait tartani közben) közben nem távozott semmi, de visszapelenkáztam és pár perc múlva hallottam az eredményt. :D Hátha bejön Nektek is...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Cumi: én pont azt hallottam, hogy jobb ha cumizik, mert arról könnyebb leszoktatni, mint az ujjszopásról. Nálunk Babóka lelkesen cumizik, az ujját egyáltalán nem találja meg. Csak a cumiba az a rossz, hogy állandóan kiköpi és aztán Anya ugrál visszadugni... :) És általában nagyon jól megnyugtatja.

Pizsama: mi nem adunk rá, mert a Kisasszony így is naponta többször átöltözik pisi vagy kaki miatt.

Ja igen, a tejem pedig 1 hét alatt sikeresen elapadt... :( Kevesebb is lettem megint kb. 1,5 kilóval. Lehet hogy az mind a mellemen volt? A régi nadrágok viszont továbbra sem jönnek rám.... :( A medencecsontok teljesen szétmentek. Tegnap próbáltam felpróbálni a régi farmerem, de teljesen reménytelennek tűnt, pedig már csak 1-2 kiló felesleg van rajtam..

Panna
pandusika

És hát a tápszeres etetésben a legjobb, hogy olyan erős kávét és annyit ihatok, amennyit csak bírok, s így egy kicsit könnyebb tartani a frontot. Ihatok újból tejet, ehetek füstölt ételeket...stb., de azért jobb lenne ha ez az állapot később köszöntött volna be... :?

Panna
pandusika

A kizárólag anyatejes babánál nem gond, ha nincs minden nap "eredmény" a pelusban. Egyszerűen arról van szó, hogy az anyatej jól hasznosul. Nálunk 4-5 naponta van csak tokától-bokáig akció :?

Kép
kangu

Cumi: Mi lelkesen cumizunk :D

Kép
kangu

Jöttem, de le vagyok épülve... Esztike ilyet még nem csinált: 2óránként és óránként felkelt iccaka és evett!
Én meg már baromira kivoltam és dünnyögtem... Aztán elvittem átpelusozni és az előszobatükörben láttam, ahogyan a vállamon békésen nézelődik. Hát azt hittem megzabálom....:D

Erre a gyerekre már haragudni sem lehet??

Lehet ez a 6hetes fejlődési ugrás?? Mert akkor 6hetes akarok maradni örökre!!!

ladmon

Sziasztok!

Micsoda szépséges képekre jövök! Gyönyörűek a babák! :lol:

Zétivera, sajnálom a rossz éjszakát! Nálunk álmában erőlködött Bencus, kb. 1 órán keresztül, akkorákat pukkozott, hogy csak néztünk Apával! :shock:

Panna: Örülök, hogy jobb kedved van, ezek után már csak jó jöhet, hidd el! :wink: És kárpótol minden megpróbáltatásért a kislányod! :D

Julcsi: Köszönjük a szélcsőről az infót, azt hiszem mi is beszerzünk egyet! :)
zsu83

Az én fiam eddig minden pelenkázásnál produkált kakit a pelusba... pedig anyatejet kap csak.. :shock: lehet, hogy majd csak 1 hónaposan fog kevesebbet kakilni?! :? De az a lényeg, hogy kakil és nem fáj a hasa... kopp kopp :lol: ma is jól ébredt és nagyon jó kisfiú... nem sír csak nézelődik eszik és alszik... legalábbis egyenlőre. Pedig kint elég rossz idő van és a szél is fúj... remélem nem lesz megint hiszti... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Az anyatejes babák emésztéséről megnyugtatásként:
https://www.babanet.hu/faq/gasztro14.php

Kép
kangu

Nálunk az éjszaka: 3-kor, az első etetés után úgy döntött, hogy eleget aludt már és játszani akart. :shock: Az ágyában semmi áron egy percig nem akart maradni. Nyugiszopi, közénk csaptam, ott nagy nehezen, ölelgetések közepette elaludt. (hason nem volt hajlandó, pedig mindig úgy szokott.) Fél 6-kor úrja szopi, utána probléma nélül, egyedül a saját ágyában visszaaludt. Ki érti ezt?:shock:

De egyébként most is csak rajtam hajlandó szunnyadni, úgyhogy kezdek én is multifunkciós lenni, lóg rajtam kendőben a 4 kilós gyerekem... :wink: Láthatóan itt semmi gondja nincs az élettel. :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:45-kor.
Vendég

Kép
kangu

Hugic, nem vagy kegyetlen. Éjszaka én is csak konkrét sírásra veszem ki enni, a nyöszörgésekre csak paplanfülrehúzással válaszolok :)
Anyu-kérdés: nálunk anyu két hétig jött minden nap, hozott nekem enni, meg dajkálta a babát. (Én ezekben a napokban cumisüvegként funkcionáltam, etetésen kívül hozzá se nyúlhattam a gyerekhez...) Nagyon szeretem, de nekem is kicsit sok volt, főleg mikor utána kijelentette, hogy ő minden héten jön legalább egyszer. Nem esett neki jól, de szerencsére nem is sértődött meg, mikor megmondtam neki (nyilván amilyen kedvesen csak tudtam), hogy kéthetente egyszer nagy örömmel veszem ha jön, és a kieső heteken később esetleg mi megyünk majd, de ne jöjjön ilyen gyakran. Vette az adást, és egyelőre tartja is magát hozzá. Szerintem érdemes neked is beszélni anyuddal, persze ha látod, hogy jó passzban van, meg nem bántón, de szerintem csak megmérgezi a kapcsolatot, ha magadban bosszankodsz. Ha nem mondod neki, magától nem fog rájönni, hogy kezd terhedre lenni, mert most az unoka lebeg csak a szeme előtt.
Vonalzóval segítsek, vagy csak a baba miatt nincs időd megcsinálni? :)

Millye, Gjéti, Bogi, Verus, Gabi, ééédik a babók :)

Zsuzsi, én hálózsákban altatom, főleg azért, mert abban a legegyszerűbb pelenkázni (félálomban is vissza tudom pakolni a kalimpáló lábacskákat), és nálunk muszáj éjszaka is, mert különben reggelre kakában úszunk. Alatta body, ami marad napközben a rugi alá is.
Napon szárítás kihozza a foltot??? Jee akkor nyáron kint szárítom majd az összecsúnyázott világos bodykat :D

ZVera, ügyi vagy :) nemsokára Zéti fürdeti Olit, míg te fürdeted őt :wink:
Te is megőrülsz a fejhangon gügyögéstől? :lol: akkor már ketten vagyunk! :lol:

Cumi: csak utcára adok neki, de csak azért, mert ott nem marad csöndben másképp.

Panna, de jó olvasni, hogy már közel rendbejöttél! Nem semmi ez a kálvária, amit végigkínlódtál!

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Cumi:Nálunk sincs...próbáltam de nem kellett neki.Viszont a kezét ritkán megtalálja...
Pizsi.mi fürcsi után hálózsákot használunk reggel meg kap badyt és rugit.

Sajnos mindenki beteg itthon!!Nekem is lázam van és iszonyat csúnyán köhögök.Már csak azon izgulok,hogy kis Muki el ne kapja.

Nem szeretném elkiabálni ,hogy álom babám van eszik alszik kaksizik.Éjszakáink is szuperek,este 21:30 kor elalszik és 3-5 ig nyomja a szundit.volt ,hogy fel kellett ébresztenem enni,féltem a hosszú alvás miatt és a nemevéstől.
Plusz folyadékot nem adok neki.
De ha fáj a poci akkor én megmelegítem a thermo zselét és azt teszem a pocira.Nagyon jól bevált.jóó naponta 2 szer kap infakolt is de így miden rendben van.

Gyönyörűek a babás képek!!

Gondolkoztam már én is a kaja rendelésen de nekünk anyagi csőd lenne ,így marad az,hogy akkor főzök amikor muki engedi akár többszöri nekifutásra .
Baromi finnyás a banda nem eszik meg azt a kaját ami már 1szer le volt fagyasztva.

Kép
zümis

Julcsi: már épp azon vok, h megmondjam neki, csak még fogalmazom. Nem a gyereknevelésbe szól bele, csak úgy jön Most sütit hoztam, most ragtapaszt (nincsen, csak 2 tele dobozzal :roll: ), most fényképeket stb.... ha megmondom neki, h ne jöjjön minden nap, iszonyúan meg fog sértődni. Korábban is volt ebből gond, még az unoka nélküli időkben. Mióta itt lakunk (kb 5 percre tőlük kocsival), szinte minden szombaton reggel itt volt. Most tojást hoztam, most ezt, most azt... mikor mondtam neki, h nem kéne mindig így beállítani, elszaladt sírva és sértődötten. Persze mindezt finoman próbáltam közölni vele (próbáltuk a tesómmal, mert mi ikerházban lakunk). Mondjuk nemtom mit szól ha épp egy szál pongyolába nyitok ajtót, mert apával épp akciózunk. Lehet megjátszom egyszer... Vszelg az sem jó, h fölöslegesenk érzi magát, mert egyedül is teljesen jól ellátom a Mazsolámat. Nem kellett segíteni a pelusozásnál, szoptatásnál stb.... Mert minden megy egyedül.

A tegnap este totál kiakasztott. 19:10-kor cicre tettem, mondom juhéé, minnyá megkajál, aztán szunya és én is mehetek tusolni, stb és feküdni és aludhatok. Erre! 58 percet volt a cicimen intenzíven! Utána 1 óra múlva újra 25 percet, utána 1 óra múlva újra 20 percet. Na én totál beájultam tőle. Ledobáltam a ruháimat mikor végre elaludt és én is azonnal elájultam. Éjszaka is 45 percet volt cicin!!!! :roll: nagyon soknak tűnik ez nekem!

Reggel fél kilenckor úgy kellett ébreszteni, h helloka kaja van. Evett megint jó sokat, és azóta ébren van. Először tök jó volt, mert nyugiban nézelődött kb. fél órán keresztül, mondókáztam neki stb. Azóta viszont sír és nyűglődik és az istennek nem alszik el. Pedig most kivárom a kajaidőt, a 3 órát, mert nem bírom az óránkénti szoptatást. Be sem fejezem, kezdhetem újra. Mikor hazajöttünk olyan szépen alakultak a dolgok, most meg minden szanaszét fel van fordulva :( mikor lesz ebből napirend. Baromi okos nő lehetett aki a suttogót írta, de nem minden olyan egyszerű és szép ahogy ő azt leírja.

Cumisüveg
- Gondoltam, h a fagyiból adok neki cumisüvegből egy ideig - mondjuk 1-2 napig - tejcit. Sztetek? Azt hallottam vhol, h utána akkor nehéz lesz visszaállnia cicire. Lehet ennek valóság alapja? Nagyon fáj már a bimbóm, most már mind a kettő. Sokx sírok szopi közben, mert megőrülök. Mintha le akarna szakadni. De a bimbóvédős dolog nem megy, egyszerűen be sem kapja Marci!

A cumit egyébként kiköpi. Egyszerűen nem kell neki.... ki látott már ilyet? Én vizet adok neki néha, mert van h napjában többször is csuklik, és ilyenkor vizet kap, pár nyelet, aztán vagy segít vagy nem. De őt láthatóan nem zavarja.
Millye
- szeretném lecserélni, de béna vok és nem megy :( ha segítene vki megköszönném.

KépKép
hugic

Babanyul, olvas :lol: :lol: :lol: nincs is semmi, ami úgy kikapcsolna, mint egy jó könyv :D

KépKép

KépKép
stelly

Ime egy mostani így alszik: Kép

Kép
zümis

Két kedvenc kép:

Kép

Kép

KépKép
hugic

Hugic, ezen az oldalon bal oldalt felül van egy legördíthető menü, amin most azt látod, hogy "segédletek" - ezt gördítsd le, és válaszd azt, hogy "profil". Itt van az aláíráshoz beillesztve a mostani vonalzód linkje. Amelyikünk vonalzó-típusa tetszik, kattints rá a vonalzóra, és elvisz arra az oldalra, ahol tudsz sajátot csinálni. Készítsd el az új vonalzód, a végén ad egy vagy több kódot, másold ki azt a kódot, amelyik úgy kezdődik valahogy, hogy [url...., és ezt a kódot paste-eld be a régi helyére. Aztán mentés (vagy lehet, hogy elküld, nem emlékszem), és kész vagy :)

KépKép

KépKép
stelly

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:45-kor.
Vendég

Stelly, ha segítenél megköszönném! Mármint a vonalzóban.
Valamiért a fotót sem bírom a vonalzóra tölteni, csak egy fehér kocka látszódik, aztán meg nem tudom kicserélni a régit az újra :( szal totál béna vok :(

KépKép
hugic

köszi Stelly

Még egy dolog! Most vettem észre piros pöttyök vannak a popsiján a babámnak. Erre jó a sudocrem, amiről Ti már írtatok? Pedig olyan sűrűn cserélem a pelust. Szinte mindegyikben van kaki.... Ha nem sudocrem, akkor mivel tudok segíteni?

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 18:46-kor.
Vendég

Helló Lányok!

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem voltam, de nálunk is nagyon sűrűek voltak az elmúlt napok. Írtátok, hogy milyen nyűgösek voltak a bébik, nekünk is volt 2 nagyon durva napunk, kb. mára regenerálódtam valamennyire. Ja és hónap elején meló van, meg a suliba is meg kellett írnom egy dolgozatot, és mindezt nagyjából egy kézzel, mert nálunk is gyakori a szőranyázás :)

Mindenre nem tudok reagálni, de ami eszembe jut:

Orsi: nem semmi a te történeted, minden tisztelet a tiéd, hogy ennek ellenére sikerült a tejcsit beindítani.

Gjéti: a mi Marcikánk 2920 g-mal született, és tegnap 4300 g volt. Holnap lesz 6 hetes.

Voltam tegnap a nőgyógyásznál a 6 hetes kontrollon, minden oké nálam, minden tevékenység zöld utat kapott :wink: Tegnap este megvolt az összebújás apával, kicsit féltem én is, de szerencsére nem fájt :wink: Úgyhogy hajrá lányok, hamar elrepül a 6 hét.

Zsu: nálatok hogy alakul a napirend? Nálunk este egy 4 órás alvás van, a többi 3 órás, napközben meg inkább 2-2,5 órás evések vannak. Kicsit azért már hosszabodhatnának ezek a periódusok, elvégre holnap már6 hetesek leszünk. 8)

Egy kérdés: a rota-vírus elleni oltást fel kell iratni receptre? Nekem a dokinő meg sem említette, hogy létezik ilyen. :evil:

Talán írtam, hogy egy kis szívzörejt hallott Marcikánál a dokinő, hétfőn megyünk a kardiológiára, drukkoljatok, hogy mindent rendben találjanak.

Julcsi: a fehér fal bámulása nálunk is be szokott jönni. :D

Mondjuk ma a zenélő-forgó maciknak is nagy sikere volt, így tudtam reggelizni :)

Nilabali-ról továbbra sincs hír?

Látom Andus és Elif se nagyon tud jönni.

Cumi: nálunk igényli Marcika, úgyhogy mi adunk neki.

Pizsama nálunk sincs külön, nincs is ilyen ruhadarabunk .

Igyekszem azért jönni, remélem most már csak könnyebb lesz, tegnap nagyon cuki volt manóka egész nap, reméljük, hogy az ilyen napok lesznek többségben. Ja, álommanót ide is!!! Főleg éjszakára, hátha egyszer majd akár 5-6 órát is alhatok egyben 8)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Hugic: A sudocrem nagyon jó a pöttyös popsira!
Remélem sikerül megcsinálnod a vonalzót! Ha nem, akkor segítünk! Anyósodat pedig apránként le kell építeni... persze csak diplomatikusan :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: