A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

És ügyesen csinálja, megdícsérted? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

ki csinál ügyesen és mit :shock:
már megint lemaradtam :?:
Vendég

jaj, a jégkocka!!!
Vendég

azért ENNYIRE nem szoktam lassú lenni :)
Vendég

lemegyek a kutyával, hátha egy kis oxigén jót tesz...
Vendég

Sziasztok

Hát jó sokat írtatok, megint 1 órába telt mire mindent elolvastam. Tegnap el kellett vinnem a nagylányomat dokihoz mert fájt a torka, kiderült mandulagyulladása van, így a héten már nem ment suliba, utána haza jöttem, főztem is fincsi húslevest a kérésére. Utána mehettem vissza Norbiért, meg Rékáért. Jól elment tegnap a nap. Viszont a téli kabátom béléssel együtt már nem tudom becipzárazni, de annyira vastag hogy alá már nem szoktam pulcsit venni mert melegem van. Úgy hogy most arra az elhatározásra jutottam hogy a bélést kiveszem belőle, így a külső zipzárt kell behúzni az még egy pár centivel nagyobb, és veszek alá pulcsit. Remélem most már hamarosan jön a jó idő hogy csak egy kardigán kelljen, mert azok még jók rám.
Ma voltam reggel védő néninél, én is az újnál, akihez a gyerekekkel is járok az egészséges rendelésre. Nem hozzátartozom, de elvállalt. Nagyon rendes. És szimpatikus. Megmérte a vérnyomásomat, meg szívhangot nézett, minden rendben van. Súlyomat nem mérte, mert elfogadta azt amit én itthon indulás előtt mértem, eszerint most 4,5 kg-nál tartok, azt mondta az tökéletes.
Legközelebb hozzá majd csak 1 hónap múlva kell mennem. Viszont én eddig nem is néztem a vérképes eredményemet, és nem valami fényes. Mert a hgb 120 helyett csak 106. Úgy hogy hétfőn ha megyek a terheléses cukorra, majd mondom a szülésznőnek hogy nézzük meg megint a vérképet is. Szerintem ez a neoferro folgamma megint nem használ annó ezt szedtem már a másik terhességemnél, és ott sem volt jó. És helyette kaptam a tardyferon folt az meg tök jó volt. A dokim azt mondta hogy ha 90-ig lemegy akkor vénás injekció lesz belőle.

Most pedig amik eszembe jutottak. Bár már jegyzetelni szoktam olvasás közben.
Orsi én is az Elzára szavazok.

Timi szép pocakod van neked is

200907 Az én fiam is az apja után kapta második névként az Attilát. Így lett Norbert Attila.

Dodi hát mostanában én is mindennek neki megyek, mert nem szoktam még hogy ahol eddig elfértem ott most nem igen. Így esett meg az hogy a minap a sparba a hasammal levertem az összes tusfürdőt, mert túl közel mentem a pulthoz, és persze a hasam belelógott. Aztán a pénteki szülinapi bullin meg a tortába ért bele a hasam, mivel úgy gondoltam hogy én ott még bőven elférek. Hát nem. Jót nevettünk

Csibe mi annó a 30 és a 32. héten voltunk, é szerintem így is nagyon látványos volt. Nekem most a dokim azt mondta hogy a nagy uh-ot amit a 28-32. hét között kell elvégezni azt is 4d-be csináltassam meg mert sokkal alaposabban megvizsgálnak, mint a kórházban, főleg hogy úgy is akarok menni. És április 20.-ai hetet jelölte meg, hogy akkor kell menjek. Akkor 29+4-nél fogok tartani. De szeretnék menni még úgy a 36. héten is, akkor is lesz majd nagy uh. Azt is ott akarom megcsináltatni.

Oheni, én is nagyon éberen aludtam mindig. Szerintem ilyenkor az éjszakai pisilések már készítik fel az embert arra hogy majd többször kelni kell. Én már vagy 1 hónapja éjjel 2x ébredek pisilni. És minden fordulásomra felébredek mert már nem megy egyszerűen.
Úgy hogy szerintem hozzá szokik az ember a vége felé a kelésekhez. Én most már jól bírom, és minden reggel fél7-kor kelek, indítom útra a gyerekeket, és nem fekszem vissza utána már. Este viszont fél 10-kor kidőlök.

Lola de örülök hogy az én dokim minidig beírja a naptárba a szülés dátumát, és akkorra nem tervez szabadságot. De ha itthon van akkor is bejön, ha véletlenül úgy indul be a szülés.

Tabati. Hát igen ami kislányok ilyen szempontból sokkal fejlettebbek mint annó mi voltunk, de mint ahogy azt 200907 is írta ettől még nem biztos hogy egy terhességet is kitudna hordani. Csak éppen a hormonok sokkal előbb kezdenek kell termelődni. Pl az én 10 éves kislányomnak, már nő a cicije, és bizony látszik neki rendesen. ÉS már a szőrzet is nő neki. És nagyon sokszor fáj a hasa, most rájöttem hogy nagyjából minidig hónap elején szokott, 1-2 napot, a hasa alja, gondolom ez már menszesz előkészítése. Úgy hogy én már felvilágosítottam őt, és mondtam neki hogy a táskában is legyen betét, hogy ha iskolában jönne meg akkor legyen nála. Amúgy teljesen hihetetlen, hogy ennyire hamar fejlődnek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Csak hozd is vissza magaddal! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Köszi a fotódicséreteket!Nem titok jól esik. 8)

007:Mármint melyik részéről nem hallottál?

A kínai naptár szerint fiam lesz,a doki szerint lányom.. :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

gabi1! :)

Gyógyuljatok meg! :(

A télikabátomban már úgy nézek ki, mint egy hirdető oszlop, de erre a kis időre (gondolom én... :roll: :roll: :roll: ) már nem érdekel. 8)

Kérd meg a dokidat, hogy a másik vasat írja fel neked. Nem muszáj megszúratnod magad mégegyszer.

Torta: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Részemről szerintem genetikailag képtelen vagyok felkelni. :oops: :oops: Fizikailag lehet, hogy lábra állok, de az agyam még sokáig csak teher, nem funkcionál. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :oops: :oops: :oops: Az alvás zavar egy speciális vállfajával küzdök: zavar, ha fel kell kellni... :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo! :)

A szerzett tudást nem örökíthetik, inkább tovább adhatják. Szerintem. :roll: :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

Nálatok is ilyen ramaty idő van?Úgy egy órája még ragyogóan sütött a nap,most meg.. :?
A gond ott van h el kéne vinnem a kutyát pasizni,de ilyen időbe aztán marhára nincs kedvem.Persze muszáj lesz,nem úszom meg.
Csak akkor kapok kimenőt ha szakadni kezd az eső,vagy jön vmi hurrikán. :?
Azt persze én sem akarom h valami jött ment ebtől legyenek a kiskutyák! :lol:
Uh ma egy jóképű fehér Goldennel lesz randink. :wink:

tímea83
Ajka

tímea83! :)

Arról nem hallottam, hogy a háziorvos tanácsadást végezne kismamáknak.
Nálunk az "ellátás" kimerült egy vérnyomásmérésben és egy EKG-ra adott beutalóban. (Manóval még ennyi se volt. :roll: )

Engedd el egyedül a kutyát. És ha a Golden hazakíséri, akkor jöhetnek a gyerekek. Ha meg nem, akkor csak arra kellene, pfúúújjjjjjj.......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Aha értem,akkor nem szóltam. :lol:
Nálunk minden háziorvosnak van hetente egy nap,mikor másfél órás rendelést tartanak a kismamáknak.
Onnan tudom h nemrég váltottam dokit és a régi csinált.
Elvileg ez azért is lenne h ne a betegek közé kelljen a rendelőbe menni ha vmi van.
Nézik h nem -e vizesedik az ember,nincsenek-e visszerek,és megnézik ,megmérik a hasat,és szívhangot hallgatnak.

tímea83
Ajka

200907?

"Csak hozd is vissza magaddal!"...Kész vagyok...röhögőgörcs

Tímea 83!
Akkor mi jól kifogtuk a védőnőt... :twisted: :evil: Szerencsétlent azért nem szekáltam, mert tudom, hogy nemrég kezdett és bele kell jönnie....ne én vegyem már el a kedvét. De én meg most várom az első Babát...de mindegy utánanézek, utánaolvasok mindennek. Múltkor úgy szóltam, hogy a 12 hetes Babaméreteket ne írja már be a 16 heteshez....válasz" ja tényleg"...agyon festegette a kiskönyvet ilyen korrektorral, a kérdésekre a válasza: "Nem tudom" volt egységesen, a szívhanghallgatásról meg inkább nem szólok, majdnem a gyomromnál kezdte...mire megkértem, hogy megpróbálhatnám...szerintem még ma is ott várnánk a Férjemmel, hogy megtalálja. Így most megyek negyedszer, egyben utoljára és csak 1 a legutolsó leletet viszem, úgy talán nem kavarom össze.

Viszont Párom ma a házban alakítja a szobákat át és közben felkereste az ottani védőnőt...jaj de jó egy idősebb, tapasztaltabb, kedves hölgy...adott a gyermekdokikra is tippeket...szóval legalább ha meglesz a Pici akkor már hasznos tanácsokat is kaphatok!!!

Az a gáz csak, hogy az ember nem maga választja őket, hanem akit dob a gép...pontosabban a lakhely :cry:

Tickerplayground.com
breki76

Nekünk az éppen elég! :lol:

tímea83
Ajka

Ez lenne -elvileg- a védőnő feladata. :roll: :o

Kép
Kép
200907?

breki76! :)

Én is kinéztem már magamnak egy szimpi gyerekorvost: kicsidodi anyukáját. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Jó lesz utazgatni egy felszerelt "lakásban" kicsi Miron élvezni fogja tuti!!!

Jaj olyan jó amit írtál a rugiról....én is úgy imádom érezni...tényleg soxor elsírom magam, annyira boldog vagyok :lol: :lol:

És még valami...az hogy valaki nagyon jó elméletben az egy dolog...az max. arra elég, hogy az önéletrajza és bizonyítvány másolatai alapján behívják interjúra. Attól még lehet lassú és gyakorlatiatlan sajna... Az dönt, hogy hogy tudod magad eladni és utána mennyire vagy terhelhető és pontos és milyen gyorsan és hatékonyan végzed a munkád...szóval a gyakorlatiasság legalább olyan fontos, mint a meglévő agytekervények :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Timi ...na ja :lol:

Tickerplayground.com
breki76

200907 hát hétfőn mindenképpen kell mennem kontroll terheléses cukorra, és ha már amiatt megszúrnak akkor tök mindegy hogy egy vagy kettő kémcsövet vesznek le. És akkor lesz egy friss eredmény is.
De fel fogom íratni a másikat, nem akarok injekciókra járni.

Nálunk az itteni halásztelki védőnő egy fiatal csaj aki most végzett, mikor először mentem hozzá Azt sem tudta megnézni a korongon hogy hány hetes vagyok, tőlem kérdezte. Aztán amikor a vérnyomást akarta megmérni, nem tudta rám rakni a mandzsettát. Na akkor megfogadtam hogy nem megyek hozzá. Felhívtam a régi védőnőt akihez az előző lakhelyünkön jártam. Ő normális volt, és azt mondta elvállal. Voltam is nála, nem volt gond, de múlt hónapban közölte hogy tulajdonképpen tudja hogy a gyerekeket nem ide hordom gyerekorvoshoz hanem be Pestre, akkor végül is járhatnék ahhoz a védőnőhöz is, hisz ha megszülök úgy is ahhoz fogom egészséges rendelésre hordani. Így felhívtam őt, és mondta hogy nyugodtan mehetek hozzá. SZóval én Halásztelken lakom, és a 9.-kerületbe járok a védőnőhöz, meg majd a gyerekdokihoz is, ugyan az akihez a nagyokat is hordom. Mindkettő nagyon rendes, becsületes, és érti a dolgát.

Kép

gabi1

Sziasztok,

Tímea83, nálam a terhestanácsadás a nőgyógyásznál kifullad, nem is értem miért kéne a háziorvoshoz járni! :shock: Amikor először mentem a házidokimhoz kismamaként vérvételes beutalót kérni, ő is invitált, h keddenként bizony terhestanácsadást tart, és hát illő lenne eljárnom…na de kérdem én minek?! :roll: :roll: Vagy ő vagy a védőnő, bár én a védőnőt is tök feleslegesnek tartom.

Oltások: én is úgy gondolom, h ha nem muszáj akkor inkább nem terhelem felesleges vakcinákkal szegény gyerkőcöt. Nekem szerencsére a régi gyerekdokim hasonlóan vélekedett - azt mondta, h ezek az oltások (pl bárányhimlő elleni, stb.) olyan embereknek lettek kitaláláva akiknek egyébként is gyenge az immunrendszerük (HIV, leukémia..) csak hát ha már kifejlesztették hasznot is akarnak húzni belőle így pont jó eladni a gyerekeknek (egyébként a nagyim és a bátyám is átesett egy felnőttkori bárányhimlőn..elég gáz volt, nem kívánom senkinek!! :cry: ), bezzeg a mostani gyerekdokink mindent beadna kéretlenül :x ! Az előző orvos egyedül a Prevenart ajánlotta, de kifejezetten azért, mert ismeri Barnabást.. szerencsére az ő tanácsára nem írattuk fel azonnal, hanem kivártuk míg ingyenes lett.

Lola29, akkor hogy győződik meg a doki a zárt méhszájról, ha nincs is hüvelyi vizsgálat?? :shock:

Boo, nagyon szuper, h járhatjátok majd a világot! :D

Megyek, úgy hallom a fiam felébredt..hát nem volt éppen vmi sok az a 40perces alvás, amit ma összehozott (éppen arra volt időm, h ebédeljek, írjak ide pár sort, meg kinyissam a könyvet..ez utóbbit sebesen össze is zárom és elteszem holnapra :roll: )
o.heni

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:10-kor.
Vendég

007!

Mára meglett a vérképem is, és minden cukorral kapcsolatos értékem hibbbbátlan :mrgreen: ! De hogy ne legyek ennyire tökéletes: kicsit alacsony a vasam, kezdek vérszegényke lenni, de egy kis Bérescsepp, és újra tutik leszünk :twisted: !
Párom szerint amúgy tényleg eminens voltam gyerekkoromban (igazi padból kiesősen jelentkező, szorgalmifan :twisted: ), de ez nem igaz!!! Nem is ismert :roll: :D ! Vagyis tényleg ilyen voltam, de imádtam sportolni is, nem voltam kényeske, népszerű kislány voltam :wink: ! Ricsi azt mondta, tuti szanaszét cikiztek volna az ő sulijában, és mindenki utált volna, mint a sz@rt (na persze, Újpesti proli-suli :lol: :lol: ).

Amúgy viccen kívül, vannak anyunak magánbetegei, sokan felkérik a kórházban, mert megszeretik :wink: ! Sokkal készségesebb, mint a dilinyó körzetisek, pedig annyiért jön házhoz ő is!
Én a múltkor elcsíptem itt, hogy a gyerekorvos mondja az anyucinak, hogy ajdon az egy hetes gyereknek cukros baracklevet, mert attól majd fog kakilni :shock: :evil: :evil: ! Még a melettem ülő 3 gyerekes anyuka is felkapta a fejét! b. így néztünk egymásra: :shock: :shock: :x :?: :x :shock: :shock:

Jövök még, csak apa elutasított innen :evil: :evil: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Háhá, van nekem laptopom :twisted: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

IQ-örökítés: szerintem itt max. akkor lehet ennek jelentősége, ha 25-ös életerős apuka bébijét összehasonlítjuk 70-es "véncsoroszja" apuka bébijével. de ez még akkor is csak úgy mutatna valamit, ha mindkét oldalon azonos képességűek és IQ-júak a szülők!

Azt pedig már régesrég tudjuk, hogy nem a papírok tesznek valakit okossá (még csak műveltté sem többnyire)! Mind láttuk már többdiplomás szülők butamintakő gyerekét, és egyszerű szülők valóban zseni porontyait!
Én azért alapvetően úgy gondolom, nagyjából hasonló kvalitásokkal számolhatunk a gyerek esetében, mint szüleinél! Anyum IQ-ja 137, apumé 129, enyém 135, tesómé 133 (ugyanazon a teszten), szóval ez nálunk érvényesült!

Bár a férjem most mondja, hogy neki mértek már 136-ot huszonévesen, de most 30 körül, "csak" 128, szóval lehet, hogy erre alapozzák ezt a dolgot: hogy apa kicsit hülyül, biztos a spermák is hülyülnek :lol: !
Azt mondja, ő 40 körül már meg sem meri csinálni :roll: ! Ha így folytatja 80 évesen 80-as lesz a IQ-ja :lol: ! Olyan lesz, mintha egy ebihallal élnék együtt :lol: :lol: :lol: !

Mensi!
12 (!) voltam :evil: ! Épp a barátnőmék nyaralójába vonatoztam lefelé egyedül, mentem hozzájuk nyaralni. És a vonaton vettem észre :roll: ! Mivel eszem ágába nem volt kihagyni a Balcsit emiatt, ahogy odaértem, vettem egy doboz minitampont, átestem a tűzkeresztségen :wink: , és rohantam a vízbe, abszolút nem csináltam belőle nagy ügyet :D ! Igaz, mindig bő vérzésem volt, így nem fájt a felhelyezés :wink: !
Azért kibírtam volna még egy pár évet nélküle :roll: !
Anyum most 50, de köze nincs még a klimaxhoz!!! ez tuti alkati dolog is! De nála érthető: 50 évesen olyan külsőleg is, és mentálisan is, mint egy közepes 30-as :shock: :lol: !

Cipő:
Én is megfogadtam, hogy kínaiban többé cipőt soha...!!!! Pár éve vettem egy nagyon vagány, narancssárga balerinacipőt. velúrbőr volt, nem is nézett ki gagyinak, sőt ma is tetszik, és a lábamat se törte! ezzel más gondjaim voltak: első használat után kiderült, hogy a kényelmes műanyag belsőrész olyan illatot kölcsönöz a lábamnak, ami eddig teljesen ismeretlen volt számomra: büdös volt a lábam, mint a kolera :evil: !!!!! :lol: :lol: (ja, amúgy abszolút nem hajlamos rá!)
Mivel balerinacipő, zokni ugye kilőve, a harisnya meg csak rontott volna a helyzeten, szóval csak olyan helyre vettem fel, ahol nem kellett levenni, ha meg hazaértem, kint levettem a kertben, és futott be lábatmosni, csak utána jöhetett a "háj háni, ájm hóm" kiáltás :lol: :lol: :lol: !
Mondanom sem kell, sokszor volt rajtam a cipő :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

A tanácsadás felénk kötelező!
A 4 db pecsétet,ami az egyszeri szülés utáni pénzhez kell is ott adják/adnák.

tímea83
Ajka

Azért érdekes mi h egy ilyen kis országon belül is mindenhol más a rendszer. :roll:

tímea83
Ajka

A zseni gyerekekkel meg egyáltalán nem lehet könnyű.. :wink:
most gondoljátok el amikor az édes csemetétek azt mondja majd :anya te buta vagy,nem igaz h nem érted.. :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Heni,
A dokidnak nincs éppen igaza az oltásokkal kapcsolatban. Az olyanokat, akiknek gyenge az immunrendszerük, pl HIV, leukémia miatt, szigorúan tilos oltani. :roll:

Mi oltattunk bárányhimlő ellen. Persze mindenki saját maga dönti el, de azért aki szerint ez csak egy vicces gyerekbetegség, az pillantson rá a képre. Nem akartam durvát feltenni, hozzáteszem.
http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1998/9821/ovsomor/ovsomor.html
Még annyit hozzá, hogy iszonyat fájdalmas, brutál szteroidos gyógyikkal lehet csillapítani. Ha már számottevően csökkentem az esélyét annak, hogy a gyerekem ezen átessen, akkor úgy gondolom, megérte az a piti néhány ezer Ft. Apukámnak kb a látását tette tönkre, közel két éve volt övsömöre, arcon és még mindig nem jött (nem is fog) tejesen rendben.
Ha egy bárányhimlős gyerekre nagyszülő vigyáz, ő is elkaphatja, vagy bmely immungyenge ember (beteg, szervátültetés, idős). A betegség védelme sem tart egész életen át, mivel az ellenanyagok az élet során folyamatosan csökkennek.
A félrecsúszott bárányhimlős eseteket a Szent László kórházban kezelik. Ott nem hinném, hogy találnátok olyant, aki nem adatja be a gyerekének.

Kép KépKép
lorca

breki76! :)

"És még valami...az hogy valaki nagyon jó elméletben az egy dolog...az max. arra elég, hogy az önéletrajza és bizonyítvány másolatai alapján behívják interjúra. Attól még lehet lassú és gyakorlatiatlan sajna... Az dönt, hogy hogy tudod magad eladni és utána mennyire vagy terhelhető és pontos és milyen gyorsan és hatékonyan végzed a munkád...szóval a gyakorlatiasság legalább olyan fontos, mint a meglévő agytekervények"
Remélem, senki nem érti félre, de pont ezért nem tudok csak attól seggre esni, ha valakinek diplomája van (még, ha tucat számra is...) :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

gabi1! :)

Ha annyi véred van, hogy mindegy mennyit csapolnak le belőle, akkor nosza! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És a halásztelki gyerekorvos milyen, nem lenne jobb hozzá járni? :roll: :roll:

czigka! :)

"Tetszik a Bene, de hogy hívom majd magamhoz: Be-ne-gyere???!!! "
Igazad van, ez tényleg hülyén hangzik... :roll: :roll: :roll: :roll: Mit szólsz a "vissza hozzám" vagy a "lábhoz!" kifejezésekhez? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(A "Horgász a pácban" című Louis de Funes filmben is úgy hívták a kutyát, hogy Takarodj. "Gyere ide, Takarodj!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

kicsidodi! :)

Félidősen kezd alacsony lenni a vasad? Tényleg durva. :roll: :roll: :lol: :lol:

"tényleg eminens voltam gyerekkoromban (igazi padból kiesősen jelentkező, szorgalmifan ), "
Pfffffúúúúúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cukros baracklé: gratula! :evil: :evil: :evil: :evil: :?: :?: :?: :?: Ilyenkor tudom marhára sajnálni azokat, akiknek nincs más kapaszkodójuk, csak egy szakember, aki ilyen hülyeségeket beszél
(Amúgy libazsír. :wink: :wink: :wink: :wink: )

IQ teszt: nálam is az jött ki, hogy idővel csak hülyülök. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Én konkrét pecséteket nem kaptam, hanem a Klinika igazolta szülés után, hogy megjelentem mittudoménhány alkalommal a terhesgondozáson. És jött a pénz.

Felemeltem a lusta seggemet és ha már a délelőtti kismama tornát ellébecoltam ( :oops: :oops: :oops: :oops: ) legalább a délutáni előadásra elmentem a Klinikára. 8)
Sikerült egy tanfolyammenetes papírt is csakliznom, úgyhogy majd beszkennelem és aki akar mehet. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Lorca:En egy percig nem talalom vicces gyerekbetegsegnek a baranyhimlot,azert mert nem szeretnem oltatni ellene a gyermekemet.Plane azert sem,mert emlekszem,a testvereimmel egyutt voltunk azok,es nem igazan nevetgeltem kozben,mig az egesz testem viszketett...
De:Ha nem ved se az ha atestem rajta :roll: sem az oltas,akkor mi a teendo???Vagy oltassak majd 15-20 ev mulva is...vagy netan remenykedjek hogy a lanyom majd nem a terhessege alatt kapja el,amikor mar nem vedi semmi(alliolag)?Vagy akkor mindig oltassuk magunkat x evenkent,hogy elkeruljuk ezeket,es idos korban se talajon meg minket egyeb betegseg?En az influenza oltastol is keszen vagyok...Es azert hallani arrol is hogy nem eppen a legjobb megoldas.Csak erdekelne...
Ja es nem anyagi szempontok jatszanak kozre,mikor nem szeretnek EGY CSOMO oltast beadatni.Max.megfontolas targyat kepezi,melyiket es miert.

Alapjaraton nem vagyok egy beteges tipus,remelhetoleg ez a dolog "atmegy" a gyermekembe is......

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti:Hogy hogy nem állítottad át a vonalzód?
A doki többet számolt,nem? 8)

tímea83
Ajka

Timi:De tobbet szamolt,de az nem lehetseges,hogy a mensi elott estem volna teherbe :shock: :shock: :shock:
Szoval maradunk ennel...most csak nagyobb a merete,gondolom a mi meretunkbol adodoan... :wink:

Jobb a napod?

Kép
Kép
ancsurti

Íme az előadás sorozat menete a SOTE I.-n (pagika, te is beugorhatsz :wink: ):

Kép

Kép
Kép
200907?

Gabi:Itt megint esett a ho :twisted: :twisted: :twisted: es a telikabatom elegge szuk fazonu...mar 3 hete nem tudom behuzni,es elegge hideg van,es szeles ido...de remeljuk otthon azert mar rohamosan javulni latszik...
Jobbulast a lanyodnak!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Nem is próbálkozom a visszaolvasással, meg is magyarázom: Norbi 2 hete kezdte: hamenés + láz, Martin másnaptól: köhögés, aztán már szinkronban tokotkfájás + köhögés, becsatlakoztunk mi is apával.
Gennyes fülgyulladás mindkettőnél -extra dózisú antibiotikum, levezetésként pedig egyelőre Norbinál bárányhimlő.

Én nem oltattam be őket - ennyit láttam, hogy téma volt- alig vártam, hogy elkapják. Egészséges gyerekeknél állítlag ritka a szövődmény. Esetünkben az antibiotikum legyengítette a hatást, remélem azért még átvészeltnek tekinthető a bárányhimlő és nem kapja vissza és akkor örülünk, mert alig 8 hólyagocskával és 20 pöttyel megúsztuk. Martinon jövő hét végén vátrjuk a becsapódást, addig mennek oviba, ha a fülész engedi.

Én pedig ma voltam genetikai UH-on, 10 napra nőtt a méretbeli lemaradásunk - ennyi még eddig nem volt- de defektus nem látható. Ezennel befejeztem a genetikára mászkálást, 11- re volt időpontom, 3/4 11-re értem oda, akkor még a 9 órásokat hívták be. No comment.

Még kúrálom magam, de ha fiúk ismét oviznak, reszkessetek, visszatérek!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Ancsurti:Ja,értem.. :lol:
Jobb,csak egyedül vagyok itthon,magányosan...
Úgyhogy Honfoglalózom,és közben hangosan káromkodok,ha nem találom el a választ. :lol: 8)

tímea83
Ajka

Sziaszto!!!

Annnnyira boldog vagyok. Voltunk dokinál, végre eljutottunk. Mostmár biztos, hogy fiúúú a mi kis Bucikánk.Megbeszéltem vele és szófogadó gyerekként széttette a lábacskáit és megmutatta a hatalmas fütyijét.

Úgyhogy jelentem Zsombor név kiharcolva és így már az én kis Zsombi babám van a pocakomban. :D :D :D :D :D :D :D

Nem tudom, hogy hogy , de kb. 7 kg-ot szedtem fel :shock: :shock: :shock: , de igazából nem látszik.A poci az olyan kis helyes , formás , de nem nagy, a cicik nőttek, na jó a csípőm is szélesebb, de egyáltalán nem látványos. Zsír és víz szerencsére nincs sehol, remélem nem is lesz. Jövő héten megyek terh. cukorra, meg t. vérképre. Amúgy minden rendben van, a méretei korának megfelelőek.Szóval én most naaaaagyon boldog vagyok. És kaptunk videjóóófelvételt ( amit kollégám átír dvd-re ) éééééés egy premier plan-os fütyifotót, amit hazaérkezésünk után Apája egyből be is tett a keretbe a 12 hetes kép helyett :D :D :D :D :D

Kép
ikoka7

agmano! :)

Hogy ti is mindig beleestek valamibe. :( :( :( :( :( :( :( :( :( Gyors gyógyulást és szövődmény mentes bárányhimlőt!

Honfoglalót imádtam, amíg nyomtam. :wink:

ikoka7! :)

Gratula nektek és éljenek a jó eredmények! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

207:én is csak időszakosan játszom,mert egy idő után megunom.
Meg hát vannak akik nem magukban(mármint h a játékosok tudta nélkül) szitkozódnak ha szarul állnak mint én,és azt marhára utálom.
Most azért miért kell sértegetni a másikat?

tímea83
Ajka

Gratula Ikoka a kissráchoz!

tímea83
Ajka

Ancsurti:Mi jó csinálsz ma?

tímea83
Ajka

200907?
Ez a cipős sztori marha jó volt, úgy röhögtem rajta, így: :lol: :lol: :lol:

Mensi: nekem amikor először megjött, hát mit mondjak, nem olyan volt, mint amit vágyálmaimban elképzeltem. Rohadtul görcsölt a hasam, akkor persze eszembe sem jutott, hogy attól lehet. Pont a nagymamámnál voltunk vidéken, ahol akkor még az udvaron volt a pottyantós wc. Hát szuper volt :roll:

Ikoka!
Gratula kicsi Zsombihoz.

Voltam ma dokinál, minden o.k., háromezres vagyok.
Legközelebbi macera márc. 31-én terheléses cukor

És akartam még vmit írni, de elfelejtettem.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ikoka:Juhejjj!Zsombi!!!Gratula!

Timi:Vasarlas,aztan takaritas,az elmaradhatatlan minden nap a cicok miatt...foztem,mostam egy csomot,es el is kellett pakolni,utalok hajtogatni,plane zoknikat parositani....Egy kis szieszta...es keszulok a suliba.Ma nagyon faradtnak erzem magamat....valoszinuleg a hulye ido miatt....a honak szerencsere semmi nyoma mostanra,het agra suta nap :wink: Semmi kedvem suliba menni!Este 10 utan erek haza :evil:

Kép
Kép
ancsurti

Hülye emberekkel nem kell foglalkozni. 8) (Vagy írd meg neki, hogy: én is szeretlek". Ezzel teljesen összezavarod. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

ancsurti azért nem tud válaszolni, mert a mai programja az, hogy keresi a szavakat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szonibaba! :)

Éljen a három ezer! :) (Engem mindig rendesen megvizsgáltak itt is, ott is de ilyen méréssel soha, sehol nem találkoztam :o :roll: )

Kép
Kép
200907?

007: :lol: :lol: :lol: igen,az angol szavakat....!

Kép
Kép
ancsurti

Ja így már érthető... :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Sziasztok! :D

007: a cipős sztori :lol: :lol: :lol:

tabati: nekem már a felsőim túlnyomó többségéből kilátszik a hasam... :lol:

lola: én ma beszéltem a főkönyvelőnkkel, s megígérte, hgoy utánanéz a témának. Kapásból ő sem tudott rá mit mondani. Én egyelőre dolgozom, s még azt sem tudta, hogy először táppénzre kell- e mennem, vagy egyből tgyás? :?: Remélem, kibogozza nekem :D Nekem nincs most kedvem :lol: Ja és ezek a 70 %- ok a netto vagy brutto bérre vonatkoznak? S ezekből vonnak vmi adót?

stillia: Nekünk is no frost van, hálilstennek semmi gond vele :) Illetve nemrég véletlenül leolvasztottam /kikapcsoltam az egész hűtőt két napra :oops: /, s még a leengedőszelepet is kipattintottam :oops: Na, akkor egy csomó minden vizes meg olvadt lett... :?

gabi1: pocak a tortában :lol: :lol: :lol: Kabátom már nekem is alig ér össze, egyébként is úgy nézek ki benne, mint egy michlein- baba :oops:

ikoka: gratulálok Zsombihoz! :D

ancsurti: neked meg a fotókhoz gratula! :D Már én is várom a 4D- t, de majd csak jövő hét utáni héten megyünk... :roll:
A zoknipárosítás nekem is a halálom :evil:

timea: a háziorvos nekem az ekg- n kívül mást nem csinált. Mellesleg influenzások közt ültem egy órát, mire bejutottam hozzá :evil: Úgyhogy nem rossz módszer, ami nálatok működne :D

boo: még fiatal/ :D /koromban kamionos akartam lenni, mert szépek a kamionok, naaaagy motorjuk van, meg a fülke is kényelmes :lol: Na meg azért világot látni sem utolsó :D Irigylem ám a kiscsaládod majd a jó kis élményekért! Ugye, majd azért beszámolsz? :lol:

Ma voltam értekezleten, a többiekkel egy hónapja nem találkoztam, mindenki így nézett: :shock: :shock: :shock: , hogy mekkorát nőtt a hasam :lol: Mondjuk ilyen fogadtatásra számítottam, ugyanis a boltosaim, akikkel hetente találkozom is mindig csodálkoznak, hgoy a múlt hét óta mekkorát terebélyesedtem :lol: Hiába, kell a hely a porontynak :lol: Jövő héten megyek dokihoz, meg a kontroll genetikai uh- ra. Remélem, a múltkori izémicsodának nyoma sincsen :D Meg talán megjön a vérvétel eredménye is, ami szintén negatív kell, hogy legyen :D
Na basszus, már ennyi az idő, nekem meg holnap dolgozni kellene- illetve időben kelni... :lol:

Kép
agi125r

Agmano,
A bárányhimlő okozója nem baci, hanem vírus (Varicella), az antibigyó egyáltalán nincs hatással rá, amiatt nem kell aggódni.

Ancsurti,
Elvben véd az, ha átesünk a bárányhimlőn. Csak akkor tud visszatérni vagy ismét előjönni, ha az immunrendszer a padlón van. Én is voltam bárányhimlős, nekem sem volt túl súlyos, szépen bekentek azzal a rózsaszín rázókeverékkel, amit ma már nem ajánlanak én meg lelkesen vakaróztam mindezek ellenére. Szerencsére nekem csak kívül voltak a pöttyök.
Elég sok olyan más vírus van, amit összekevernek a bárányhimlővel, pl roseola, így sokszor az van, hogy nem ismét, hanem először kapja el a felnőtt.
Felnőtt korban kb 2 hét brutál betegség, de ennél nemigen több. Gyerekkorban is lehet ugyan olyan súlyos, sőt. Csak épp a nagyátlag nem az, szerencsére.
A terhesség során igazából a rubeola a veszélyes, a bárányhimlő akkor, ha a terhesség végén van és a baba úgy születik, hogy elkapja. A rubeola benne van a kötelezők között, pont emiatt és mostanában vannak olyan eredmények, hogy talán mégsem olyan biztos a hatása. Az átvészeltség ott sem jelent sokat, mert bárányhimlőhöz hasonlóan sokszor ezt is félrediagnosztizálnak. Terhesség előtt lehet kérni ellenanyag szint mérést, ami biztos, így elég sokan meglepődtek.
Azt azért nem tudom, mi a legjobb megoldás. :lol:
Influenzás még soha nem voltam. A terhességre igencsak veszélyes, de mégsem oltattam be magam. Akkora pechem nem lehet, hogy pont most kapjon el. :twisted:
Kanadában mi a helyzet a kötelező védőoltásokkal?

Gabi,
Úgy tudtam, védőnőt nem válthatsz, az kötelezően körzetesített. :roll: De akkor lehet, hogy van remény? 8)

Korkülönbség:
A legkisebb, amivel találkoztam, 15 év volt (egy apuka). A nagyon fiatal szülők gyerekével többnyire sokkal több gond van, értem itt a tiniszülőket, mint az idősebbek gyerkőceivel.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

200907 gyerekorvos? Eszemben sincs. Mikor kihívtam a szalmonellánál a gyerekhez az ügyeletes dokit itt halásztelken, és a tüneteket telefonba elmondtam, ő elkönyvelte hogy ez bizony szalmonella, fertőző azonnal László kh az egész családnak. Kijött azért de azt látni kellett volna hogy hogy. Kezén gumikesztyű, szájánál maszk, majd mikor megnézte az ajtóból a gyereket közölte hogy ő nem nyúl hozzá, nem akarja elkapni. Szalmonella és kész, mehetünk a Lászlóba. Mire én felhívtam a kórházat és mondták hogy eszembe ne jusson bevinni csak akkor ha látom hogy szárad ki. De azért ennyire nem volt, csak magas láza volt, ment a hasa. De a mi gyerek dokink az nagyon szupi, rendes, érti a dolgát. Ha hétvégén beteg a gyerek tök mindegy hogy a 10 éves vagy a z 5 éves, rögtön mondja hogy vigyük el a lakására. Simán megvizsgálja ott is. Nem kísérletezik a gyereken, ha nem tudja hogy mi a gond már küld is tovább. Rendelőbe időre megyünk, sosem kell várnunk egy percet sem. És annak ellenére hogy nem hozzá tartozunk nincs tarifa, ha akarok adok ha akarok nem.

Védő oltások nekem azt mondta a gyerek doki hogy nagyon sok olyan betege van akik megkapták a bárányhimlő elleni oltást, és még is elkapta, és rendesen voltak rajta pöttyök nem csak 1-2. És az ismerőseim között is volt ilyen.
Nekem egyik gyereknek sincs plusz oltása.
Amit tutira most a negyediknél beadatok az a pneumococcus elleni, és a rota vírus elleni. És amin még gondolkozok Bettinél, az a HPV ellenni oltás. Aminek csak gyerekkorban kampányoltásként van értelme addig amíg nem él nemi életet. Csak kár hogy a tb nem támogatja. És 90 ezer ft-ba kerül.
A főiskolán a SOTE I- szülészprofesszora tartotta nekünk az előadásokat és ő is mondta hogy felnőtt nőknek tök értelmetlen beadatni már mert a HPV-t a férfiak terjesztik és annak aki nemiéletet él annak már mindegy, mert a szervezetben benne lehet, csak nem feltétlenül betegíti meg. Ez csak is kampányoltásként lenne értelmes 12 éves korban.
Remélem mire oda érünk az én gyerekemmel főleg ugye Bettinél addigra már valamennyire támogatják ezt. Ha nem akkor is tutira beadatom neki.
A másik az influenza elleni oltás. Ezt se adatnám be sosem egyiknek sem. Magamnak egyszer beadattam még mikor dolgoztam. És persze hogy influenzás lettem. Akkor megfogadtam hogy soha többet.
Mi utoljára 6 éve voltunk influenzások. Azóta egyikünk sem. Réka még sosem.

Ancsurti nekem is Réka 2 héttel nagyobb volt a méretek alapján, és 5 nappal túl hordtam. De nekem azt mondta a dokim, meg azt is tanultuk, hogy ezek a mért adatok csak az első 18 hétig mérvadóak, mert akkor még nincs rajtuk semmi zsírpárna. És azok az adatok valósak. Ha akkor a korának megfelelő volt. Akkor utána már hiába látszik nagyobbnak nem változtatnak a szülés dátumán, mert ott már közre játszik a szülők mérete, és hogy egyik gyerek jobban a másik kevésbé hízik. Ha le van maradva a fejlődésben azt kell jobban figyelemmel kísérni, mert ott már lehetséges hogy a méhlepény nem működik jól.

Agmano jobbulást nektek.

Ikoka gratula az eredményekhez, meg a fiúcskához.

Lorka hivatalosan nem lehet választani, de ha te ismersz egy jót, megkérdezed tőle telefonon, és megmondja hogy elvállal e vagy sem.
Kijárni nem fog hozzád, ha nem vagy a körzetben. De nálunk pont kapóra jött hogy ugyan az aki a gyerek dokival is van az egészséges rendelésen. Így én a gyereket is hozzá fogom hordani. De ha valaki nem akarja hogy a védőnő járjon hozzá, akkor egy írásos kérelmet kell írni hogy te lemondasz a védőnői tanácsadásról és akkor nem kell a gyereket hordani, meg ő sem fog menni. De ugye terhességnél kell járni legalább 4 x.

Rékának ma tartják az oviban a szülinapját. Akkora lázban volt miatta, hogy reggel nem is kellett kelteni, ébredt magától. Még a haját is engedte hogy felkössem és befonjam.
Holnap meg itthon tartjuk, igaz hogy vasárnapra esik neki, de akkor nem szeretem tartani mert kapkodás van, hogy másnap iskola, óvoda. Rollert akarok venni neki, úgy hogy ma délután elindulok aztán nézelődünk.

Kép

gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: