A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Rencsi,
most hívtam a Villányi útat. Április 6.-án megyek Apánkhoz rákszűrésre, addigra kitalálom, hogy mikor kezdek. Függ attól is, hogy mikor jön meg persze. Mert, ha április 30 előtt, akkor még nem telik le a 90 nap. Szóval ahhoz igazítva megyek majd a kezelésekre. A Kaáliból járnak oda sokan, és segíti a beágyazódást, meg ugye a hormonrendszerre is hat. Azt mondta a nő, hogy előtte érdemes menni. A 10 alkalmat akár 2 naponta is le lehet járni. 10 kezelés amúgy 40.000 Ft .

Modrooka,
szorítok nagyon! Ez a baba látod spórolós lesz nem kell annyi szurit beadnod, milyen sok napot megtakarítasz:))))))))))))
rendes gyerek!
miciona

Miciona: Az Aviva-val kapcsolatban a párom is ezt szűrte le. Kényelmeseknek jobb, mint semmit sem mozogni, de a futás hatását meg sem közelíti. Mi ezt annyival egészítenénk ki, hogy a szobabicikli sem ér fel a futás hatásával, még napi 2(!) órányi tekerés sem.
Az akupunktúrával kapcsolatban: mi másfél éve elmentünk az Ormos intézetbe, ahol manuálterápia, talpmasszázs és akupunktúra kombinációját javasolták, de egyetlen alkalom után ejtettük a csontkovácsot, a talpbirizgát viszont vagy 2 hónapon keresztül, rendszeresen csináltuk. Az akupunktúrára ebben az életben nem lehetne rábeszélni Szimbánét, így ez is ugrott. A kezelések után mérték (el) a csaknem 25-ös FSH-t, tehát nincs bizonyíték valamiféle jó irányú, hormonális változásra.

Modrooka: Te jó ég, hova ez a nagy rohanás? :D Ha nem titkos, mekkorák a nagy tüszők, hogy a péntek már késő a műtéthez? A kicsik mennyire kicsik?

Rencsi79: bár az orvosok ezt a véleményt nem osztják, a lúgos környezet kedvező hatással van a termékenységre, bár helyesebb lenne azt mondani, hogy a savas környezet kevésbé jó. Akik emellett érvelnek, azok azt mondják, hogy a savas környezetben a tüsző, valamint a peteburok megvastagszik, így nehezebb a teherbeesés. Ez a lombiknál több okból sem pálya: egyrészt itt a katonák miatt eleve ki kell venni a petesejteket, tehát nincs előnye a vékony buroknak. (Sőt, ha vékony a tüszőn lévő burok, könnyebben el is durran, ami leszívás előtt a legrosszabb, ami történhet.) ICSI-nél a peteburkot eleve átszúrják, az AHA alkalmazásával meg lézerrel meg is vágják, így készítve elő arra, hogy könnyebben szétnyíljon, ahogy növekszik az embrió. A sok húsra a hormonkezelés miatt van szükség. Sokra mész azzal, ha eleszed a madarak elől a táplálékukat és bár kellően lúgos környezetet teremtesz ezzel, a leszívás helyett eltöltesz egy-két hetet a János Kórházban hiperstimu miatt. :) Ezért mondtam, hogy ha lombik van, akkor a sok hús miatt a lúgosítást megette a fene. Ezt kiegészíteném azzal, hogy inszemnél is kell a sok hús, tehát a lúgosításnak főleg azoknál lehet értelme, ahol papíron egyik oldalon sincs komolyabb bibi, mégsem jön össze a gyerek.
szimba

Egygébként mivel lehet lugosítani leginkább! Én ehhez nem értek! Segít nekem valaki?

Szimba!
Ha nálunk papíron mindkettőnknél minden rendben és inszem lesz, akkor milyen kúrát javasolnlál, hogy eredményesebb legyen az inszem?

Kép

KépKép
ercsikati

Rencsi,
köszi!:-) majd igyekszem jelentkezni. Remélem, most korábban hazajöhetünk, nem kell három óráig várni...bár ha közben továbbképzésen vannak a dokik, nem nagyon lesz, aki elengedjen...na mindegy...holnap ilyenkor már okosabb leszek:-)

Miciona,
nagyon jót nevettem! Ez így eddig nem juott eszembe:-)))) Köszi!

Szimba,
az a helyzet, hogy fogalmam sincs hogy mekkorák, Vass doki azt mondta, hogy már annyira nagyok, hogy azért kell izgulni hogy el ne durranjanak a nagyok. Ahogy én láttam a monitoron, a kicsik kb kicsivel nagyobbak voltak, mint a nagyok fele. A pontos méretet nem közölte Iron doki.

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Hol vagytok fórumozók?? :(

Modrooka!
Szorítok! És ha már úgy érzed akkor írj nekünk, hogy mi van veled! Számolj be az élményekről! :) +++++++++++++++++++++++++

Kép

KépKép
ercsikati

Szia Kata,

én itt vagyok, de olyan kihalt mostanában a fórum.... :cry:
Biztos sokan vannak most "várakozó állásponton", mint pl TE is :D , csak a többiek ilyenkor ritkán írnak.

(Képzeld nagyon lehúzták az értékbecslést, így nem biztos hogy megveszik, még próbálnak alkudozni, ezer köszönet!!!! :D , mert ha nem mondod, hogy kicsit drága, akkor csak a hitelindításkor-későn- derült volna ki, hogy kevés hitelt kaphatnak, mert drágán vették.)

Nálam még mindig semmi..... :cry:

Modrooka,
gyere, már nagyon izgulunk érted!!!!!
rencsi79

Sziasztok,

Rencsi , én azért nem jövök most, olyan sűrűn,mert az agyamban is próbálok tisztítani, nem minden nap ezzel a témával foglalkozni.
Nektek, rólatok, hozzátok azért írok és olvaslak.
Volt már ilyen, hogy ennyit késett volna?
Ennyire izgulsz és talán azért nem?
Tervezz be egy uszodát, készülj arra akkor tuti megjelenik.
miciona

Miciona,
nem szemrehányás volt ám, csak fórumfüggővé váltam :D és olyan jó amikor zsongás van itt és alíg bírom visszaolvasni a sok hozzászólást!!!! :D
Egyébként nagyon jól teszed ezt a tisztító dolgot, bár én úgy tapasztaltam és érdekes a párom is megjegyezte, hogy nekem most jót tesz a fórum. Sokkal pozitívabb optimistább vagyok. De nekem is volt rögtön a beregisztrálás után egy időszak, nagyon összejöttek a dolgok és akkor az használt, hogy nem írtam egyáltalán.

Igazából nem tudom, persze izgulok, de egyszer amikor hasonló volt tavaly, akkor nagyon ideges voltam, most meg úgy érzem hogy izgatott vagyok, mert várom a kezdést...szóval össze sem lehet hasonlítani a két lelkiállapotot. Egyénként tavaly 47 napra jött meg, szóval van még egy pár napom addig :D

Ez a uszi jó ötlet! :D
rencsi79

Miciona!
Kétszer voltunk.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!

Jelentkezem!:-))) A végén 6 petesejtem lett, amiből 4-t tudtak megszúrni. Holnap délelőtt telefon hogy mi van a Drágáinkkal:-)

Képzeljétek, csak ketten voltunk műtétesek, és azon kívül semmi. Nagyon furcsa nap volt a mai. Rajtunk kívül még egy műtét lett volna de elpattant a tüsző.

A beültetésekből sem lett semmi. Mert az egyik párnak nem maradt kit beültetni, a másiknál meg túlstimu veszély volt erősen:-/

Szóval nagyon csendes délelőtt volt. Délben el is engedtek.

Jut eszembe, nem én viszem a pálmát a sietős "gyerkőcök" terén. A velem fekvő csajszi a 7.!!! napon volt. Mi ehhez képest az én 11. napom:-))))))))))

modrooka

Sziasztok!

Modrooka komolyan itt tartotok! Hurrá!!! Szorítok.

Bocsika kicsit lemaradtam,mert elkapott minket a fosós hányós vírus,és a gyerekek korházba kerültek, és tegnap jöttünk haza.
Alakulun,bár nem akarnak enni. Krisztián inni sem sajnos rendesen, de erölködünk a dolgon, és még mindig megy a pocakjuk. De lassan csak tul leszünk rajta.

Remélem a többiek is rendben vannak.

Puszi mindenkinek

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok!
Néhányan próbálnak elbizonytalanitani, hogy rossz helyen vagyok, mármint az intezetben. Hogy elég rossz a statisztika, máshol mega gyogyszereken kivul mindent fizet a tb. Utobbit már persze tudtam elejétől fogva, azért jottem ide mert a nodokim csak jokat mondott rola, és nem akartam honapokat várni, mire eljutunk oda, hogy valojaban mi is a probléma nalunk. Szoval nyugtasson meg mindenki akinek sikeres volt itt a lombik vagy barmi, hogy igenis jo helyre mentem!!! Azokat pedig, akiknek sikerult, kérem irjak meg, hogy kb. mennyibe kerult ez, hogy lélekben felkészuljek rá, nehogy a gyogyszertárban elvágodjam:)
Koszonom mindenkinek! Olvasom ám miket irtok, de én is varakozo állasponton vagyok, hiszen mi meg annyira az elejen jarunk, hogy csak hetfon megyunk Kopához...szoval nem is ngyon tudok hozzászolni. De orulok, hogy a szemem elott sikerek is vannak!!!
renna77

Renna,

Nekem az a véleményem, hogy akkor vagy rossz helyen, ha nem szimpatikus a dokid, ha nem bízol meg benne. Szerintem azok a dokik,akik Magyarországon kimondottan meddőséggel foglalkoznak ugyan olyan jó színvonalat képviselnek. Szerintem a mostani továbbképzésükön ( bár lehet, hogy nem szakmai volt, hanem finanszírozásról volt szó), ugyanúgy ott voltak a BMC, Kaális stb. dokik, vagyis nagyjából ugyanazt a programot használják. Az már csak a véletlen műve, hogy melyik doki aki nálad elsőre ráhibázik a megfelelő kezelési módra. Lehet, hogy ugyanez a doki másnál csak 5. alkalommal ér el sikert.
Szerintem az a fontos, hogy bízz az orvosodban és tudj vele együtt működni.
miciona

Renna,
én nem értek mindenben egyet Micionával (sajnálom). Szerintem igenis van különbség, ha nem is mindig szakmai hozzáértésben, de emberi hozzáállásban mindenképpen. Speciell én ezért vagyok a Dévaiban.
A legfontosabb viszont tényleg az, hogy teljesen bízol a dokidban, s ha valamit nem értesz, kérdezel...és merj kérdezni:-)
Azok, akik elbizonytalanítottak, biztosan ugyanúgy hisznek a saját dokiaiknak, mint mi a mieinknek, és ez nem baj. Lényeg, hogy mindenki azt érezze, jó helyen van és előbb-utóbb igenis sikerülni fog szülővé válni!!! Ha te nem a dévaiban tlálod meg a helyed, hidd el, nem kövz mg senki sem, és azért se hagy magad megkövezni, ha éppenhogy ezt a helyet, embereket választod.

Ági,
köszönöm:-) Kicsit gyosan jött, de ez van:-) Neked viszont kitartást! Remélem, sikerül minnél előbb kijönnötök ebből a helyzetből. Gyógypuszik az apróságoknak! Mind a hárman kórházba kerültek?

modrooka

Ercsikati: még túl korai lenne étrenddel kapcsolatos tanácsokat adni, mivel nincs ember a Földön, aki tudná, mennyi hormont fogsz kapni. Ha mindkét oldalon minden teljesen rendben van, akkor elvileg a terminált együttlét az első lépcső, esetleg ovuláció indukcióval kiegészítve. Inszem elvileg csak ezután jöhet. Általánosságban annyit el lehet mondani, hogy a növényi eredetű ételek (főleg a nyers zöldségek és gyümölcsök) lúgosítanak, a minél inkább feldolgozott ételek, illetve az állati eredetű táplálékok meg savasítanak. Szerintem a Doki azt fogja mondani, hogy egyél sok zöldet és húst. (Nem zöld húst! :D ) Így a hiperstimut is elkerülheted anélkül, hogy nagyon elsavasítanád a szervezetedet.

Rencsi: egyetértek abban, hogy megnyugtató tud lenni a fórumozás. Ha valaki még kezdő, minden fogalom új és persze roppant rémisztő tud lenni. Ha az ember még amiatt is parázik, ami miatt a legkevésbé sem kéne, biztosan nem tesz jót a történetnek, ha viszont képben vagy, sokkal könnyebb az egész. Erre mindenképpen jó a fórum, de közvetetten a váróban eltöltött időt is csökkentjük azáltal, hogy így nem árasztja el mindenki felesleges kérdésekkel a Dokit. :)

Modrooka: Volt olyan is, hogy egyetlen páciens miatt vasárnap is műtöttek. Az méginkább furcsa lehetett. :D A párom is volt úgy, hogy egyedül feküdt bent, majd egy beültetéses csatlakozott hozzá dél körül. Nyilván egészen más érzés így, mint amikor beindul a futószalag, nincs elég ágy, a fél csapat felköltözik és az egész nap egy agyrém.
A három nagy petinek jó esélye van, de a picik is képesek néha csodákra. Nálunk is volt olyan, hogy egy továbbérlelt picit csak másnap szúrtak meg és be is lett ültetve. Drukkolunk a holnapi naphoz! 8)

Renna: ez sajnos nálunk normális, mármint ebben az országban. Egy ismerősnek Szegeden azt mondták, hogy itt csak fizetős kezelések vannak és nem ez az egyetlen olyan hazugság, amit az intézettel kacsolatban terjesztenek. Amikor a sikerrátáról van szó, akkor kérdezz vissza, hogy az általuk preferált intézményben hány százalék a 40 feletti páciensek aránya? Ahol lepattintják a kevésbé jól stimulálható és/vagy idősebb pácienseket, ott könnyebb jobb eredményeket felmutatni, viszont a helyzet az, hogy még ennek ellenére sem rosszabb az intézet teljesítménye. Ha ebbe a mókuskerékbe az intézetek beszállnak, akkor a következmény az lesz, hogy a későbbiekben egyre szélesebb kör szorul ki az ellátásból arra hivatkozva, hogy nem éri meg vesződni velük. Sok helyen most még "csak" a 40 felettieket pattintják le, de később eljuthatunk oda is, hogy a 35 év felettiek, endometriózisos, PCOS-s és egyéb, nehezített pályás betegek előtt is becsapják az ajtót, aztán lehet villogni a sikerrátával. Ez olyan, mintha 20-as cukor felett nem adnának inzulint, vagy mondjuk 50 éves kor felett felett nem lenne kemoterápia és még folytathatnám. Lassan az olcsóság jegyében eljutunk odáig, hogy csak azt nem kezeljük, akinek valóban szüksége lenne rá. (Ahogy a bank is csak olyannak ad pénzt, aki előzőleg bebizonyítja, hogy nincs is rá szüksége.) Tudom, hogy ez elsősorban nem a szakma, hanem az OEP bűne, de ha a szakma egy része szó nélkül engedelmeskedik, akkor az OEP-nél senki sem fogja azt gondolni, hogy vannak határok. Az ottani emberkék egymást eltaposva állnak majd elő a "jobbnál jobb" ötleteikkel arra nézve, hogy hogyan lehetne a lombikos kezeléseken spórolni és ennek nem lesz jó vége.
Hogy jó kezekben vagy-e, azt érezned kell. A legfontosabb dolog a bizalom. Persze jó pár szempontot mérlegelni kell akkor, amikor intézetet választasz. Nálunk fontos volt az, hogy ne legyen hálapénz. Ez még nekem is kínos, pedig én csak adnom, illetve adnám, ha kéne, de szerencsére nem kell. Ugyanilyen elvárás részünkről az, hogy a legnagyobb méltósággal bánjanak velünk és ebben is nagyon jó az intézet. Csak nézek ki a fejemből, amikor néha olyanokat hallok, hogy UH-nál az egyiket vizsgálták, többen meg élvezték az előadást (sokszor csak egy függönyre bízva a hangtompítást) vagy bejött a takarító, miközben a páciens feldobott lábakkal terpesztett és még sorolhatnám. Ilyen dolgoknak a XXI. században, egy jó intézményben nincs helyük. Olyat is olvastam, hogy a meddőség tényét olyan megalázóan közölte egy sorstársammal egy Doki, hogy a felesége ott helyben sírva fakadt. (Nem a közlendő, hanem a stílus miatt!) Az intézetben mi mindig a legnagyobb odafigyelést tapasztaltuk ezen a téren (is). Azt elismerem, hogy a Doki szigorú, de azért lássuk be, nem veszélytelen ez a szakma. Bizonyos dolgokat a páciens érdekeit szem előtt tartva meg kell követelnie, nincs mese. Amikor egy csaj a többszöri figyelmeztetés ellenére sem evett húst (mert nem szereti) és hiperstimus lett, a Doki leordította a fejét. Olyanról is hallottam már, hogy valaki azért váltott, mert Dévisz trombózis veszélye miatt nem akart adni neki progi injekciót. Szerintem az ilyen, illetve az ehhez hasonló esetek is csak azt bizonyítják, hogy jó kezekben vagyunk. 8)
szimba

Sziasztok,

Modrooka,
telefonáltál, mit mondtak? Folyamatosan drukkolunk!!!!!! :D

Ági,
nagyon sajnálom, jobbulást nektek!

puszi mindenkinek!
rencsi79

Rencsi, köszi!:-)

Telefonáltam, a négy versenyzőből három maradt. Holnap fél kilenckor kell hívnom Vass dokit, hogy mi az éppen aktuális helyzet. Valószinüleg szokásos egy órára kell majd menni a beültetésre.

modrooka

Ági,
remélem már jól vannak a Manók. Most már jön a jó idő mehettek sétálni. Csak a parkban ,hogy fogsz futni egyszerre három irányban :))))
Ezt azért megnézném!

Modrooka,
Drukkolok nagyon! Jelentkezz, ha megjöttél! Meddig maradsz otthon?

Szimba,
Leírtam én is amit te is írtál, hogy könnyű úgy jó eredményt elérni, ha máshol lepattintják az eleve nehéz eseteket. Szokás szerint az a hozzászólásom is elszállt. Még annyi, hogy ez csak akkor ciki, ha pont az illető lesz az akit máshol nem vállalják , mert rontja a siker rátát, akkor hova megy????
miciona

Sziasztok!

Modrooka,
Nagyon drukkolok. Ez azt jelenti, hogy hármat tudnak beültetni holnap nagy valószínűség szerint? Hú de izgi! :) Drukkolok nagyon!

Miciona,
Hogy vagy? Diéta, doki?

Szimba,
Honnan lehet egyébként tudni 1-1 intézet sikerrátáját? Ezek publikus adatok?
Megmondom őszintén, mi úgy választottunk intézetet, hogy vagy a lakhelyünkhöz, vagy a munkahelyhez közel legyen. Muszáj, mert egyszerűen nem vehetek ki mindig szabit, és nem hiányozhatok még többet az utazás miatt. Amúgy valószínűleg a Kaaliba mentünk volna, mert még arról hallottunk a legtöbbet, de igazából az egész téma olyan hirtelen jött, és olyan sokat nem is gondolkodtunk ezen. Azt gondolom, az ember minden intézetben megtalálhatja a saját emberét, csak lehet, h nem elsőre... Nekem Dévisz a legelső alkalommal nem volt annyira nagyon szimpatikus, de a másodikon már nagyon :) Bízom benne, és eszemben sem lenne máshoz menni. Ez részben biztosan azért is van, mert itt olyan sok jót írtok róla- úgyhogy bízom benne, hogy a sok pozitiv dolog vele kapcsolatosan majd az én esetemben is megmutatkozik.

Picit én is eltűntem, mert annyira nem történt semmi:várom a vörösöket, (ill. dehogy várom, de kétlem, hogy megúszom a támadást) hogy telefonálhassak az intézetbe az átjárhatóságit megbeszélni :) :) Hihetetlen, hogy már itt tartunk :)
vjulcsi

Óóó és Ági, jobbulást a piciknek!!!
Mindannyian kórházban voltak? Remélem már sokkal jobban vannak, esznek-isznak!
vjulcsi

Köszönöm a biztatást mindenknek. Teljesen igazatok van, a legfontosabb a bizalom, és igazabol nem is tehetek mást, csak nagyon-nagyon bizhatok VAss dokiban. Már elsőre is nagyon szimpatikus volt, a nyugodtsága és kedvessége engem is megnyugtatott pedig olyan voltam mint egy idegbeteg.
Én azért választottam ezt, mert 1. 15 perc kocsival a lakhelyemtol meg a munkahelyemtol is (ahol nagy szerencsére 8-4-ig dolgozom, tehát az estleges beültiknél amik ugy látom nagy részt délután vannak, nem kell eljonnom orákkal előbb); 2. nem akarok honapokat csak arra várni, hogy idopontokat kapjak, a nődokim is ezt ajánlotta, de a tobbi klinikát is felirta nekem, szoval rám bizta a dontést. És mivel én benne is bizom, hát biztam a választásában is. Azt mondta mindegy hol leszunk, magán vagy állami részben, a végére anyagilag majdnem ugyanott leszunk. Akkor inkább megyek ide, gondoltam, mert ugye kozel is van, és nekem fontos, hogy emberkent bánjanak velem, ne pedig a 100. szerencsétlennel, aki képtelen teherbe esni, igaz nem a saját hibájából (persze ez nem is párom hibája, bár nála van a gond, egyszeruen ez van). Szoval nem állt szándékomban leváltani, csak kivancsi voltam a véleményetekre. Köszi mindenkinek. ÉS nagy drukk, akiknek éppen szukságe van, rá, főleg neked modrooka, hiszen neked most nagy esély van a sikerre
Udv mndenkinek, jovoheten beszamolok, mi volt az andrologusnál, szimba számitok a szaktudásodra :) :)
renna77

Modrooka! Gondolok Rád!

Renna, a műtétek általában délelőtt vannak (punkció, beülti), délutánra az inszemeket szokta ütemezni. Sajnos a munkahelyi hiányzást nagyon nehéz elkerülni.

Ági, gyógypuszi a babáknak!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Kicsit én is eltűntem, mint Julcsi, de csak azért, mert én is most "várakozó" állásban vagyok! :)

Julcsi!
Te mikorra (nem) várod? Nekem már csak "pár nap"! Egyébként én sem hiszem el, hogy eltelt megint egy hónap, és már itt tartunk! :) Te mit gondolsz Apánk mit fog mondani az átjárhatósági után?! Én bízom abban, hogy inszemmel fogunk kezdeni! De hát ezt majd még meglátjuk! :)

Miciona!
Hogy vagy? Mi van veled? Egyébként egyet értek veled abban, hogy most abban a helyzetben amiben te vagy, nem nagyon jársz ide fel! Lehet én is így tennék! De azért ha itt vagy néha-néha szólj hozzánk pár jó szót! :)

Renna!
Osztom a többiek véleményét! Bízni kell a dokiban! Nekem elsőre - Julcsival ellentétben - már nagyon szimpi volt Apánk, és a második találkozáskor ezt csak überelte! :) Én is úgy kerültem Apánkhoz, hogy a nődokim egyik barája Dévisz, és ő azt mondta, hogy "Itt biztos kezekben lesz Katalin, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan Ön is kismama lesz!" Hát ezek után hogy ne mernék bízni Déviszben?! A nődokimban is 100%-ban megbízom, ezért nem voltak kétségeim Dévisz felől! Persze az ember kicsit azért parázik, én sem voltam különb. A lányok már rám is ragasztották a ParaKata nevet, aztán MakkKata lettem! Szóval bízz benne, az a legfontosabb!

Ági!
Remélem a manók már jól vannak, és túl vagytok a nehezén! Hogy viselték a kórházat?

Modrooka!
Megy a drukk, és ha úgy vagy akkor majd várjuk nagyon a beszámolót! Szorítok, hogy sikerüljön Nektek! :)

Melcsi ma megy UH-ra, úgyhogy Gondolok Rád is 13:30 körül! :)

Szimba!
Köszönöm a véleményedet az étrenddel kapcsolatban! Szerintem úgyis Apánk majd megmondja, hogy mi legyen! Kíváncsi vagyok, hogy az átjárhatósági után mit fog mondani!

Kép

KépKép
ercsikati

Modrooka! Drukkolok!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

sziasztok,

Megjöttem csak most értünk haza. Minden rendben van 7 hetesek vagyunk. :lol: És ami a legfontosabb, hogy pulzál a kis szive. :lol:
Annyira boldogok vagyunk. Köszi Kati a drukkokat. Hogy vagy?

Apánknál nagyon sokan voltak, legalább 3 órát vártunk, de megérte. :wink:

Modrooka, mi újság?

Kép
gmelcsi1

Sziasztok!

Bocsi, hogy tegnap nem írtam, miután hazajöttnk. Nem voltam igazán jól. Kicsit görcsölgetett a pocim, jobban mondva szurkált, és ez márase maradt abba....én rménykedek, hogy z j jel, brszerintem nagyon korai.

Mind a három apróságot hazahoztuk, bár én eredetileg csak kettőt szerettem volna, de Vass doki rábeszélt, hogy segíteni fogják egymást, szóval hozzuk mind a hármat. A beülti után, mikor még pihentem a kórteremben (és kint szakad a jeges eső), akkor jött egy lány, Dévai betege, aki viszont hármat akart visszakapni, de Dévisz lebeszélte róla. ...érdekes volt.

Na megyek, visszakeresem, hogyan kell vonalzót csinálni:-))))

modrooka

...és nagyon köszönöm a drukkokat!!!!:-)))))

modrooka

Gmelcsi,
ez annyira jó!!!!:-)))) Mikor kell a következő kontrollra menned?

modrooka

Sziasztok!

Ezen a szép délelőttön nagyon jókat olvastam! :) Ennek örülök!

Melcsi!
Annyira, de annyira örülök, hogy minden rendben van! Ha esetleg lesz majd UH kép a "törpiről" akkor szeretettel várjuk, és szerintem mindenki nem csak én! Ez nekünk szerintem egy nagyon-nagyon pozitív dolog, hogy az első inszem-mel sikerült teherbe esned! De ugye tudod, hogy "adós" vagy nekem még valamivel? :?: :lol: :lol: Én jól vagyok! Azt hiszem még soha ennyire nem vártam a "vörösöket" mint most! Mert ugye akkor kell telefonálnom Apánknak, és akkor időpontot is egyeztetünk! Már nagyon várom! Kicsit parázom az átjárhatóságitól, de azt hiszem ez nekem megengedett! (ParaKata) De amúgy semmi! Április 1-től átkerülök egy másik irodába, ahol a feladatom ugyanaz lesz, mint eddig, csak valamivel nyugisabb! Lehet ez is közre játszott, hogy nem maradtam terhes! De hát nem szándékozom túl sokáig dolgozni! Ha érted mire gondolok?! :lol: Te meddig dolgozol még? Közölted, hogy kismama vagy? Sétálj ma egyet, mert nagyon-nagyon klassz idő van kint! Fogd kézen GApát és irány a szabad! :)

Modrooka!
Nagyon-nagyon Szorítok! Kívánom, hogy sikerüljön! A vonalzód zseniális! Nagyon klassz! Azt hiszem pont ide illik! :)
Mit mondott a doki, hogy a 3-ból mennyi esélyetek van? Neked is 3 hét pihenést javasoltak? Hogy oldod meg a melóhelyen?

Legyen szép napotok, és ha tehetitek sétáljatok egyet ebben a szép időben! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Melcsi!
A szívhang hallgatása nagyon nagyon jó dolog. Még az utolsó hetekben a ctg-n is az lesz. Kívánom mindannyiunknak!
Modrooka!
A Dévais lánynak nem blasztói voltak? Mert abból csak kettőt szoktak visszatenni. Nagy dolog, hogy a kicsikék mind megvannak hiánytalanul. Drukkolok továbbra is.

Kép
albi2000

Sziasztok!

Tavasz van és süt a nap!!! :D

Melcsi,
mennyire fantasztikus lehetett, amikor először meghallottad a szivecske pulzálását.... :)

Modrooka,
3 babóka!!! :D :D :D Az a legfontosabb most, hogy pihenj sokat! Küldöm a babarangacsot+++++++++++++++++++++++

Szép hétvégét mindenkinek!
rencsi79

Makkata,
esélylatolgatás nem volt. Egyszerűen Vass doki közölte, hogy április harmadikán egy pozitív teszt után várja a telefonomat:-)

Albi,
valószinúleg igazad van, mivel a csaj nem velem volt leszíváson.

Rencsi,
köszi! Igyekszem:-)

modrooka

Moodroka,
küldtem privit!
rencsi79

Modrooka,
Szuper a 3 baba, nagyon drukkolok!

Melcsi,
De jó lehetett :)

Engem pénteken még meglátogatott a vörös hadsereg, úgyhogy fel is hívtam Déviszt. Pénteken lesz az átjárhatósági. Azt mondta, előző nap 3 liter folyadék, este 9 felé bőséges vacsora. Másnap 10-re kell mennem, kell vinnem hálóinget, papucsot, köntöst, szendvicset, üdítőt, szőlőcukrot.

Lányok, elfelejtettem viszont megkérdezni tőle 1-2 dolgot:
- aznap reggel nem ehetek, 10 előtt??? Azért kell az előző esti bőséges vacsi?
- én másnap (szombaton) túrázni megyek.. ugye nem leszek rosszul, nem fog fájni a hasam? Illetve még aznap este (átjárhatósági után) olyan 4 órát autóban fogok ülni, szerintetek azzal nincs baj?

Köszi a válaszokat! Olyan hülye voltam, hirtelen nem jutottak eszembe a kérdések:(
vjulcsi

vjulcsi,
ugyan nekem nem volt átjárhatóságim, de abból kiindulva, amit írtál altatásban fogják neked csinálni. Tehát este 9 után már nem ehetsz, és max éjfélig ihatsz. Másnap csak a műtét után ehetsz, ihatsz, ha Majáék megengedik.

A másnapi túrázás nem biztos, hogy jó ötlet - bár az mindenképpen a Te erőnlétedtől függ meg a túra nehézségi fokától.

Ha nincs semmi összenövésed, akkor a lányok elmondása szerint nem fáj. De ha van...az ugye nem is kicsit fáj...

modrooka

Az altatás után aznap már nem vezethetsz....és nem biztos, hogy bírni fogod a 4 órás utazást.

Legalábbis saját magamból kiindulva. Én alig vártam, hogy a saját ágyamban legyek, és jól kialudjam magam.

Remélem, hogy nem nagyon keserítettelek el...és talán jönnek a lányok és más tapasztalatokról is beszámolnak....

modrooka

Sziasztok,

Julcsi,
Ahogy Modrooka írta 9-ig ehetsz előző nap és éjfélig ihatsz.
Nekem sem volt átjárhatóságim, de maga az altatástól is fáradt leszel. A punkció után én biztos nem tudtam volna túrázni, de ha neked nincs semmi problémád másnap lehet, hogy már bírni fogod.

Mi tegnap kirándultunk, aztán meg uszodában voltunk. tök jó napunk volt. ma meg dolgozom ezerrel. Most van 5 perc nyugi.

modrooka: próbálj kikapcsolódni. Vigyázz magadra!
miciona

Renna! Nekem speciel elsőre sikerült itt az intézetben a lombik és nekem nem kellett semmit fizetnem a gyógyszereken kívül. Ja, bocs, talán egyszer 10 e Ft-ot az elején valamiért és ennyi. Azonkívül az égvilágon semmit nem kellett, nem is értem, mit mondanak neked itt miért kell fizetni? Mert magánkln. a neve attól még ugyanúgy TB támogatott a lombikprogram mint bárhol máshol. A lombik elkezdéséhez kötelező vizsgálatokat pedig nem kell az intézetben csináltatni mint pl. a rákszűrést megcsináltathatod bármelyik -akár területileg illetékes- nőgyógyásszal, tüdőszűrés, EKG, belgyógy. ingyenes ugye, a HIV, hepa, szifilis, ahogy olvasom egyes helyeken pénzbe kerül, bár nekem ezért sem kellett fizetnem a Szt. Lászlóban, úgyhogy nem értem mivel tudják riogatni az embert, hogy itt fizetni kellene bármiért :?: Mindenesetre hajrá, én az életemet is rábíztam volna a Dévaira mint, ahogy meg is tettem ugye, hisz Pistikémmel is nála maradtam terhesgonozáson aztán, Pistikém meg aztán az életem.
Drukk mindenkinek, olvasgatok-olvasgatok titokban :D
beber77

Miciona,
igyekszem!:-) Bár kissé viharos természetemmel nem mindig megy, és ez a sok hormontól még rosszabb, de igyekszem. ..és van nekem egy nagyon megértő férjem is...az sem másodlagos:-))))))

modrooka

Modrooka, Miciona,
Köszi a választ, de az átjárhatóságit nem altatásban végzik :) Szóval emiatt nem lehet fárasztó. És elvileg néhány perc az egész, nem is értem, miért kell bent lenni egész nap.

Esetleg valaki, aki már átesett a Dévai féle UH-s átjárhatóságin?

Köszi a válaszokat előre is! :)
Puszi
vjulcsi

Sziasztok csajok!
Végre 3 hét után megjött a hormonvizsgálati eredményem.
Eltérést nem mutat...
De,valamit nem értek...
A leleten,írnak bármiféle olyan dologról,hogy terhesség 1 trimeszter?????
Ez van a leleleten,meg még számok mellette:)
Most én ezt nem értem!!
Azt hiszem az ösztradiol alatt.
Valaki tud erről valamit?
nyuszoka23

Jó reggelt Mindenkinek!

Julcsi!
Szuper, hogy már túl leszel rajta! :) Szerintem sem altatás lesz, mert én is úgy vettem ki a szavaiból! :) A köntös és a hálóing azért kell, mert ott kell maradni egy darabig, és ugye "utcai" ruhában nem feküdhetsz ott! Én szorítok neked pénteken! És ha minden igaz, akkor én kedd körül fogok neki telefonálni! Én már egyébként alig várom. A para mondjuk bennem van, de legalább ezen is túl leszek, és onnantól remélhetőleg, ahogyan ő is mondta, felpörögnek az események! Szerintem a túrát toljátok el egy héttel, mert szerintem nem lesz erőd elmenni, az autózásról meg nem is beszélve! Nekem csak egy méhszájsebem volt 3 éve, amit nem is műtöttek, hanem úgy fagyasztottak, de alig vártam, hogy hazaérjünk, és lepihenjek, nem hogy még túrázzak! :cry: Szóval szerintem te nem fogsz túrázni menni másnap! Bár lehet olyan stramm csaj vagy, hogy menni fog! :)

Miciona!
Szuper, hogy Apa elvitt egy kis kikapcsolódásra! Remélem a kis agyacskád, nem a babán járt! :wink: Merre jártatok? Te mit dolgozol, hogy még ünnep napon is melóznod kell?

Nyuszóka!
Nálad mi a helyzet? Vagyis mi lesz a következő lépés? Hogy álltok most?

Kép

KépKép
ercsikati

Szia Ercsikati!

Hm..Hát semmi különös.
Jövőhéten megyünk Déviszhez.24.-én du-án.
Már izgulok,bár most nem túl fényes a helyzet nálunk a melóban:(
Remélem nem küldenek el....

Veletek???Ti,hogy álltok?
Te,tudsz valamit a hormonvizsgálatról?Neked voltak benne,hasonló dolgok,amiket írtam?
Nem tűnök el,csak most várakozási idő van.
nyuszoka23

Nyuszóka!
Mit dolgozol, hogy írod nem túl fényes a helyzet?
Velünk minden rendben van! Az eredményeim teljesen jók voltak! A hormon vizsgálati ereményeim is jók voltak. Ezért sajnos én nem tudok hozzászólni a hormonvizsgálat eredményeidről! :( De szerintem van itt köztünk valaki aki ebben is profi! :) A rákszűrést Apánk megcsinálta, és most várok, hogy megjöjjön, hogy hívjam és időpontot egyeztessek vele az átjárhatósági miatt! Szóval én itt tartok most! :) Mi kb. Julcsival együtt haladunk, bár mindig kb. 2 héttel előttem jár! Most is! :wink:

Kép

KépKép
ercsikati

[b]Ercsikati![/b

De,jó nektek!!Nyáron akkor lehet már babósak leszünk:)
Nekünk lesz nyár,mire történik valami!

Elég rossz a helyzet,most a melóba,leépítések vannak.Félek,hogy elküldenek!!!
És,biztos én leszek az,még nincs gyerek,én vagyok a legfiatalab,és nem az idősebbeket fogják elküdeni,hanem engem..Rossz érzésem van.
Bár,még nem mondták!
Jó,lenne ha valaki tudna mondani egy két nyugtató szót,a hormoneredményről.
Végülis,csak annyi érdekel,hogy volt olyan akinek ezek bele voltak írva???
Leírom pontosan mi van a papíromon:
-FHS 6,5
-LH 7,7
-PRL 342
-Ösztradiol 66
Follicurális fázis
Középidő
Luteális fázis
Menopausa után
Terhesség I.trimeszter 789-15780

PGN 2,03
Totál tesztoszteron 0,9

Valakinek vélemény??
Köszönöm!!!!
Szép napot mindenkinek!!
nyuszoka23

Kicsit rosszul fejeztem ki magam:)
-eredményeim jók szerintetek?
-és a" terhesség I.trimeszter" szöveg benne kell lennie a leletben?
nyuszoka23

Rájöttem:)
Az értékem ha megnövekszik,és abba a tartományba esett volna,akkor lennék terhes.
Na,megfejtettem:)
nyuszoka23

Mosolygós napot!:-)

Nyuszóka,
ügyi vagy, megfejtetted a talányt:-) Ami a leépítéseket illeti.....hát mostanság nincsen biztos munkahely Az igaz, ha bejelented a munkahelyeden, hogy lombik-programban veszel részt, akkor annak idejére védett vagy de ismerve a munkáltatók logikáját...ez sem ad teljes védettséget. Úgyhogy ezen most ne agyalj! Próbálj meg mindig a következő lépésre koncentrálni. Tudom, baromi nehéz, de másként állandó feszültségben élsz és az minden csak nem jó ebben a helyzetben, amiben vagyunk.

Ercsikati, az időjárás-jelentés elmaradt:-)

modrooka

Modrooka!
Az idő gyönyörű Budapesten! Reggel Ercsiben még kicsit hideg volt a hajnal, de azért kibírtam! Az irodában besüt a nap és legszívesebben kimennék sétálni egyet! :)
Remélem megfelelő volt!
És tényleg elmaradt! :oops: Bocsi érte!
Legközelebb jobban figyelek! :)

Hogy vagy egyébként? A vonalzó elárulja, hogy már csak 18 nap van! :) Érzel valamit? Vagy ez most hülye kérdés volt? :?

Kép

KépKép
ercsikati

:-))) :D

Köszi!!!:-)

Hát különösebben semmit. Ma kell adnom az első ovitrelle szurit - aztán majd még kettőt háromnaponta. Kicsit unom már a fekvést, üldögélést, de a Cél érdekében mindent:-) Pedig, míg dolgoztam, hogy vágytam erre a semmittevésre!

modrooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: