A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

ez nagyon jóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ezek a bejegyzések egy másik, itteni topikból valók. Jó szórakozást! :wink:

"Van egy kínai naptár, magyar nyelvű! Ami nekem 100%-osan megmondta, igaz utólag, hogy milyen nemű lessz a baba!

Annyit tanácsolnék hozzá, hogy amikor beírjátok hogy hány évesek voltatok-vagytok , mindíg a már betöltött évet adjátok meg! és ne azt,amelyik évben per pilllanatban jártok, mert nekem így jött be 100%-osan a számítása.
Állítólag ez már egy 700 éves ősi kínai fogantatási naptár!

Remélem nektek is ugyanolyan pontos adatokat fog mutatni, mint nekem!

Majd azért írjátok meg hogy nektek bejött-e!
Mindenkinek csodálatos babavárást kívánok!

A naptár: http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html "

"Most találtam a neten, a mért adatok alapján kiszámítja a terhesség pontos korát.
Nézzétek meg

http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html "
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.11 12:25-kor.

Kép
Kép
200907?

007

aki két sz-el írja a lesz szót, annál semmin nem szoktam meglepődni..
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:07-kor.
Vendég

sillia! :)

Mindenkinél előfordul, hogy elgázolja a betüket. A plusz szóval viszont már tényleg sokan bajban vannak. :roll:

A kínai naptár bejött mindkétszer, de a másik, számolós link szerintem hülyeség. :roll:

czigka! :)

Nevek?

Kép
Kép
200907?

czigka

teljesen igazad van, valóban gáz hogy folyton a monitor előtt gubbaszt az ember. Testileg lelkileg egészségtelen.
Csak éppen olyan nehéz innen elszakadni. Sétálni sétálok a kutyával, vásárolgatni nincs pénzem nézelődni meg nem szeretek. Vásárolni sem nagyon, igyekszem hamar megvenni amit kell. Tudom, ez nem épp nőies dolog de ez van. Nem ez az egyetlen dolog ami hiányzik belőlem ahhoz hogy nőies nő lehessek.

Kínai fogamzásnaptár

nekem fiút jósolt anno és ez be is jött (50% ugyebár), az egész pusztán azért nem hihető mert mint tudjuk, az anyának semmilyen befolyása nincs a születendő gyermek nemére.
XX
Vendég

007

mindenkivel előfordul hogy elgépel. de a lesz szócskára valamiért allergiás vagyok ha rosszul írják. Mert ez általában nem elgépelés..
Vendég

Jaj, de szőrös szemű valaki! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

czigka! :)

Ezt kifejezetten a te figyelmedbe (illetve mindenki máséba, aki még bizonytalankodik a névadást illetően) ajánlom:

http://digiscience.rufftech.hu/calc/calculator_06.html

Ha ez sem segít, akkor akinek kedve van leírja, hogy mi az ő 5 kedvenc férfi neve. Jó? :wink:

Kép
Kép
200907?

Anno én is ezen a kínai naptáron néztem meg,hogy aszerint milyen nemű
lesz a prüntyőke és nekem is bejött...
de azt megnéztem,hogy a 2008 második félévben mi csak lányt hozhatunk össze

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok

Simán nyert a szavazáson az Elza név. Nekem is afelé húz a szívem, legfeljebb a következő lánybaba neve lesz Odett. Mindig az első megérzés a nyerő. Sok mindenkinek az oroszlán jut az eszébe, de szerintem az én gyerekem és korosztálya már nem fogja ismerni az oroszlánkölyköt. :D Nekem az Eliza, Liza név nem jön be, anyósom is rögtön ezt reagálta le, hogy akkor legyen Eliza.Neki egy német kövér nő jut eszébe a névről. De hát ki nem sz@rja le, mit gondol. Páromnak nincs vele baj, szóval marad.

Csibe
Nekem is cseresznye volt a jelem a bölcsiben is és az oviban is.

Kép
Kép
orsi777

Sillia!
azért valamilyen szinten mi is befolyásolhatjuk a baba nemét

http://209.85.129.132/search?q=cache:VC ... =clnk&cd=8

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Ehhez csak annyit, hogy Manó a 14. napon, Hugi pedig a 15. napon fogant (28 illetve 30 napos ciklusoknál), mindkettőjüknél misszióztunk és el is mentünk, jóóóóó messzire... :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Több-kevesebb eséllyel lehet befolyásolni, de ha valaki erre épít, nem biztos, hogy nem fog csalódni...

Kép
Kép
200907?

csibe

épp ezért gondoltam hogy kislányunk lesz, hiszen 5-6 nappal a várható ovuláció előtt történt a "dolog".

A spermiumokat természetesen lehet versenyeztetni és mindenféle savas lúgos próbáknak kitenni (győzzön a jobbik :lol: ), de végeredményben csak az számít hogy XX vagy XY ér-e célba.
Vendég

...és akkor még nem is beszéltünk a nagymamás trükkökről, hogy párnát a derék alá és hasonlók. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!:)

Ezt a kínai naptárt én is kipróbáltam több soron, nekem kislányt jósol. Akármilyen ismerőssel kipróbáltam, jó eredményt mondott. De...feltettem ide is egyszer, hogy másnak mi a tapasztalata és dodinak rosszat jósolt. Onnantól már nem is bíztam benne, hogy kislány lehet a "lehet, hogy kisfiú"ból.:D

bertina

Hát én annyira elképzelhetőnek találtam ezt...de már elbizonytalanodtam...
amikor prüntyőke fogant mi nagyon sokszor voltunk együtt,hisz akkor volt
a 23dikai hosszú hétvége és hát mi elutaztunk "kikapcsolódni"...
viszont valahogy volt egy megérzésem az egyik nap az egyik pózban,hogy most megfogant és ezt a páromnak is mondtam...

Kép
Kép
csibe83

Jééééééééé, egy bertina! :shock: :D :D :D :D
Nagyon nem voltál mostanában. Hírek...?

krissy3 és szkarabeusz is régen hallatott magáról. :roll: szkarabeusznál feltételezem, hogy vizsga meg egyebek, de krissy3 passz. :roll:

Kép
Kép
200907?

Őszintén szólva, ismerős volt a naptár. :oops: De azért tettem fel, mert múltkor kicsidodi emlegette, hogy egy ismerősüknek van valamilyen szuper titkos, ősrégi kínai naptárjuk illetve itt az is le volt írva, hogy a betöltött kort kell megadni. (De ha végig gondjuk ennek az elméletét, akkor e szerint a naptár szerint nem születhetnek különböző nemű ikrek :roll: :roll: :roll: :roll: )

(Most néztem. kicsidodi 21 múlt, sillia meg 42. 20 év korkülönbség ugyanazon topikban... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Barnusom alszik, nekem egy házidogát kellene írnom, de inkább benéztem ide, ééés hogy Ti már megint mennyit írtatok!! :shock: :shock: De nem is olvasom most át azt a röpke 3 oldalt, mert szerintem megint úgy járok, mint tegnap, mire végeznék a fiam már csörömpölne az ebéd utáni szuszókálásából.

Csibe, a kínai szerint nekem most lánykának kellene a pocakomban lennie!! :roll: Nálunk mindkét lurkó októberben fogant, Barnával 28 voltam, Zalánnal 30…azért kicsit meglepően magas a lányra az arány 30-32 év között, nem??! :shock:

Sillia, Lidike, utólag Boldog névnapot!! :D

Mérleg: én gondos anyukaként beszereztem egy méregdrága digitális csodát, és kb 3 hónap után gyorsan el is adtam, mert csak az idegeimet borzolta.
Barnabásom általában mindig az utolsó pillanatban ébredt, amikor már ordított az éhségtől 8) , így nem volt egyszerű egy türelmetlen izgő-mozgó manót lemérni, főleg ha előtte még tisztába is akartam tenni, stb...hát bizony volt, h az a fránya mérleg többet mutatott kaja előtt, mint után. :x

Légzésfigyelő: mi azt is vettünk, de csak az első pár hónapban használtuk, mert általában mindig elfelejtettem kikapcsolni miután kivettem a kisfiam az ágyból, így állandóan sípolt. :oops: Viszont mi egy szobában voltunk Barnával, és én nem tudom ki hogyan aludt gyerkőc mellett, de én olyan éber voltam mindig, h még nesz sem kellett ahhoz, h felébredjek. Állandóan nézegettem, takargattam, stb. Szerencsére tök jó alvó volt pici korától kezdve, csakúgy mint az Apja 8) , aki nem egyszer megjegyezte, h hú de tök jó éjszakánk volt Barnabás egyszer sem ébredt..aha nem csak 2x szoptattam..szóval ennyit az Apákról, de mi csajok szerintem így vagyunk kódolva, én tényleg szinte alig aludtam igazán mélyen az első hónapokban, de azóta bezzeg!!! Nem is tudom, h fogok megint belerázódni az éjszakázásba!! :roll:
Egyébként most pár hete én is nagyon álomszuszék lettem, már jópár napja Barnabás altalása közben elaszom, mindig Apa ráz fel, h nem akarok inkább vele aludni??! Sőt, délutánonként is van, h beájulok Barnus mellett…lehet egyébként vashiányos vagyok, ilyen idős terhesen már rég Maltofert szedtem, most meg még semmi, de holnap reggel megyek vérvételre, majd kiderül mi a helyzet. Hétfőn meg dokihoz, már alig várom, h megkukkoljam a mi kis pötyörőnket!! :D

Na azért mégiscsak visszaolvasom azt a 3 oldalt, inkább elhalasztom estére a leckémet.. :roll: :roll:
o.heni

Bond:
Vagyogatok, olvasgatok, de csábítóan hatott rám a jó idő, nameg az, hogy kedvenc cukimban felvonultatták a 2009-es fagyikollekciót.
Bébike rugdos, kedden megyünk megnézni, hogy gyarapodik-e szépen. Addig próbálom meggyőzni, hogy mutassa meg mi van a lábai között.
Kellene csinálgatni a gyerekszobát, de nem tudom, hogy kislányos legyen-e inkább vagy kisfiús. :roll:

bertina

o.heni! :)

"Na azért mégiscsak visszaolvasom azt a 3 oldalt, inkább elhalasztom estére a leckémet.."
Ez aranyos volt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Lebbencslevesezés közben kiszámoltam: a rendelkezésre álló adatok alapján 30 év körül van az átlagéletkorunk)

Kép
Kép
200907?

Ez volt a te leckéd statisztikából? :D

bertina

Nem ez a rossz szokásom volt. Mindig csinálok valamit kaja közben. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A gyerekszobát vagy semlegesre csináljátok, vagy húzzatok középen egy vastag fehér sávot és az egyik oldala legyen fiús, a másik meg lányos. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ja...minden fal jobb oldala kislányos, a bal pedig fiús. :shock: :mrgreen:

bertina

ezt most találtam itt az oldalon
"Az idősebb férfiak által nemzett gyermekek kevésbé intelligensek, mint a fiatalabb apákéi. Az ausztrál és amerikai összefogással készült tanulmány eredményei meglepő ellentétben vannak a korábbi tanulmányokkal, amelyek szerint, ha az anya idősebb korban szül, akkor a gyermek az átlagosnál intelligensebb lesz. Ha tehát zseni gyerekre vágyunk, mégiscsak az lenne az ideális, ha idősebb nő és fiatalabb férfi alkotná a szülőpárost."

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ezek után mi mire számítsunk :?: :?:
Vendég

Én zsenire nem számítok... :D :D

bertina

párom 23,én 25...
de gondolom ránk ez nem érvényes...

Kép
Kép
csibe83

Szerintem fiúra. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én marhára nem értek hozzá, de szerintem -összességében- azért születik több egészséges illetve jobb képeségű utód fiatal szülőktől, mert a természet így akar gondoskoni róla, hogy legyen, aki felneveli az utódokat. Hiszen -elvileg- minnél később születik egy baba, annál idősebbek a szülei, tehát kevesebb időt tudnak együtt tölteni, mivel "hamarabb" meghalnak.

Kép
Kép
200907?

Biztosan hallotatok már róla. Ez egy honlapon olvasható (szándékosan nem linkelek most). Őszintén szólva, nem tudom, hogy az eset mely vonulata durvább a számomra :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :

"'Kiközösítéssel fenyegette meg az egyik brazil érsek annak a kislánynak az anyját és orvosait, akin szerdán abortuszt hajtottak végre egy reszifei kórházban. A 9 éves gyereket 23 éves nevelőapja többször megerőszakolta, és teherbe ejtette.

A gyerek ikreket hordott, és a 15-ik hétben volt, amikor az orvosok azt mondták, az élete veszélyben van. Az érsek szerint isten törvénye mindennél előbbre való. Brazíliában tilos az abortusz, kivéve, ha erőszakban fogant a magzat, vagy ha az anya élete veszélyben van. '

Semmilyen isten nem lehet ilyen kegyetlen. Ennyi. Kiátkozom az érseket. "

Kép
Kép
200907?

sziasztok!
képzeljétek,az én dokim is szabin lesz júl 12-től 19-ig!és ez még csak a kis szabi! a nagy 3 heteset még nem is tudja!!!!! :roll: :roll:

Kép

Szasztok!
Remélem jól vannak a távolmaradók, Krissy azért nem írt,mert ágyfogságra van ítélve!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

lola29! :)

Ezek szerint ügyeletesnél fogsz szülni? :o :?
(Legutóbb megkérdeztem én is, hogy szülünk-e együtt. Ezt mondta még nem tudja a nyári programját, de szerinte igen, mert ha lesz is valami, akkor is a városban lesz. Hát, erősen remélem, hogy összejön... :roll: )

tímea83! :)

Köszi az infót! (Esetleg elárulhatod, hogy kidőlt vagy a baba miatt kell nyugton lennie? :roll: Mindnesetre akármelyik reméljük, hogy minnél hamarabb felkelhet. :wink: )

Ez egy mai cikk a mibefolyásoljaagyereknemétről :wink: :

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0911/984188/20090310_szules_terhesseg_szuletendo_gyermek_neme_1.htm

Kép
Kép
200907?

200907!

nem,nem azt mondta hogy rangban hasonlónak beajánl.elvileg ugye 10-re vagyok kiírva.
neki ez egy tradícionális erdélyi út,ezer éve jár,miattam nem fogja visszamondani.
de azért jobb lett volna ha augusztusban tradícionál!!!!
amúgy én se vagyok távolmaradó,csak lusti.olvaslak titeket,de laptopon,fekve,és nem tudok írni!!!!mindig fáj a hátam!!! :D

Kép

valaki írta a napokban,hogy túrt egy jó nacit.kérdezem,hol?én ma voltam a lehelen a hada-ban,és egy kanyi naci se volt.azt mondta a csaj,hogy nagyon kevés van,és mindjárt elviszik!
és az összes eladó taknyolt,és prüszkölt ezerrel!!!

Kép

Sillia!

ezt a könyvet én is megvettem ősszel!NAGYON JÓ!!!én a mai napig állítom,hogy most azért sikerült a lombikunk,mert ezt olvastam ezerrel,és nagyokat nevettem,és nem tudtam letenni!karira megkaptam a 2.részt,az is jó!

Kép

Sajna veszélyeztetett lett Krissy,ennél többet nem tudok.
Sajnos azt sem h most h van.

tímea83
Ajka

!!!! SZIASZTOK !!!!

Itt vagyok ám, no nem folyamatosan, de rendszeresen benézek ide, csak épp annyira sz@r passzban voltam az elmúlt hetekben, hogy egyszerűen nem akartam rontani itt a levegőt... Szó szerint begubóztam. Amúgy sem vagyok egy írogatós fajta -ezt a barátaim is alátámaszthatják, akiknek szökőévben egyszer Írok mailt, holott imádom őket.
De most már sokkal jobb, elcsitultak itten a családi viharfelhők (úgy tűnik), és nagyon jól esik, hogy kerestetek!!!! :)
Szóval figyeltelek Titeteket, nagyon izgultam Silliáért, Minimanóért, 007-ért, és itt voltam, figyeltem, és Veletek együtt örültem a jó amnio eredményeknek!!! Isten a tanum rá! Csak épp arra sem volt energiám, hogy bejelentkezzek, és annyit írjak: JUHHÉÉÉÉ!!!!!!!
Pedig JUHHHHÉÉÉÉ!!!!! :D :D :D
Pedig frissen informált voltam az ügyben mindig! Direkt amiatt kapcsoltam be a gépet, hogy megnézzem, megvannak-e az eredmények.
Van itt még egy amniós lány a fórumon, akinek most ebben a pillanatban sajnos nem jut eszembe a neve, meg nem is nagyon ismerjük egymást (Lány, kérlek ne haragudj rám, szita az agyam!), szóval vele mi van? -ha esetleg lemaradtam volna az eredményről. Ugyanis most pár napja tényleg nem voltam.

007
Vizsgák szerencsére nincsenek, de iszonyatosan sok a házim és tanulnivalóm, ráadásul kéthetente (holnap is) két nap kemény nonstop suli. Ó, amúgy a sulit is hanyagoltam az elmúlt hetekben, tök nem érdekelt. Össze kéne végre szednem magam.

Most folyamatosan négy napig nem leszek itthon, de hétfőtől újra aktivizálom magam, ha nincs ellenetekre.
Sajnos most időm megint 0 az íráshoz, mivel kéne holnapra némi házit produkálnom. De temérdek házi ide vagy oda -látjátok, mégis benéztem Hozzátok! :)

Kép
szkarabeusz

Jajj de elegem van!
Úgy unatkoztam,nekiálltam varrni,de szarakodik a gép.
Most persze tök lenne kedvem hozzá,de nem tudom mi a baja... :evil:

tímea83
Ajka

lola29! :)

Még szép, hogy állandóan fáj a hátod, ha mindig a laptopon fekszel. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi az, hogy "rangban" ajánl valakinek? :shock: Öregebb rókára gondol, mintsem egy tapasztalatlanabbra vagy pedig ranglétrához köti (és jó az neked)?

szkarabeusz! :)

Itt csak akkor rossz a levegő, ha állott. Egyébként semmivel elrontani. :roll: :wink: 8) Ha rossz paszban vagy nem biztos, hogy meg tudjuk oldani a problémádat, de már attól is jobban érzed magad, ha kipuffoghatod a mérged.
Úgyhogy, igenis tessék jönni! (Természetesen nem kényszer a dolog, csak jobb kiadni magából minnél hamarabb az embernek, mint rágódnia rajta)

f. nikici vár még az amnio eredményére, ha jól emlékszem, akkor hétfőn tudja majd meg. De nála is oké kell, hogy legyen minden. :wink:

Nem baj, hogy hanyagoltad a sulit! Ha úgy érezted jónak, akkor biztos úgy is volt. Bepótlod amit kell, abban biztos vagyok. :wink:

"Most persze tök lenne kedvem hozzá,de nem tudom mi a baja... "
Most neki nincs hozzá kedve... :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :? :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

krissy3-nak ez volt a bejegyzése február 19-én:

"Nem Tabati,nem irt senki semmit.Csak mit tudom én miért nem irtam,elolvastam amit irtok és irni már nem volt kedvem.Mostanába feszültebb vagyok kicsit,de azt se tudnám megmondani miért,meg a hasam is elkezdett keményedni többször.De arra tegnap irtak valami jo bogyot.

Pihengetek itthon,veszélyeztetettnek nyilvánitottak a 20 hetes uh után,jol rám ilyesztettek.
Ott kezdödött hogy voltam a 18 hetes kötelezö uh-on,és ott az volt a papiron a méhlepény elöl van.A 20 hetesen meg az volt hogy hátul van közel a méhszályhoz,és ezért irták a papirra hogy veszélyeztetett,meg kérdezte az orvos akkor,hogy szoktam e vérezni ez miatt, nem véreztem még,mert ha véreznék menjek azonnal.Én erre felhivtam a dokimat és tegnap el is mentem hozzá,és elölröl hátrahajlo a méhlepényem,és egy kis vékonyabb része van a méhszáj közelében,de ha idáig nem véreztem,ezután se fogok,mert ahogy nö a méh,az is huzodik vele együtt felfelé.
Ugy hogy, ezek vannak.
A bébi meg hetente változtatja a pozicioját,egyszer felfelé egyszer lefelé van,nagyon eleven,kb,36 deka.
Örülök én a kisfiunak is,de egy pici csalodás van azért bennem,de majd megszokom.Ö is a kis bébib ugyanugy"

A legeslegutolsót nem olyan régen írta egy másikba. Abból sem derül ki sok minden, csak az, hogy nincs jó passzban. :(

Remélem, azért ő is kukucskál néha és jelentkezik majd! :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Apa tegnap fél egyre vergődött haza trailerrel, és fél kettőkor kerültünk ágyba, de túléltük :wink: ! Ma ki se dugta az orrát, kúrálta magát :D !
Én viszont voltam szemészeten, és képzeljétek, az a pár microaneorizma (hajszálértágulat),amit a múltkor láttak teljesen elmúlt :mrgreen: ! Ez azért lehet, mert az ilyesmi vagy terhesség alatt jön elő (és akkor szülés után el is múlik többnyire), vagy ez már a 15 év cukorbetegség szövődménye (sajnos majdnem törvényszerű :( ), és nekem úgy tűnik az utóbbi, amit az én tündéri kicsi fiam (de legalábbis a terhesség) meggyógyított (sokszor előfordul) :D :D :D ! Úúúúgy örülök neki!!!
Voltam diabetológusnál, ott is minden oké :wink: ! Édes volt, kérdezte mennyi szénhidrátot eszem, mondom 150-160 körül, kérdezi mennyit híztam, mondom 4 kilót, erre ő: mindig ilyen vékony alkat volt, én: mármint milyen vékony :shock: :?: :!: :lol: :lol: Persze ő a többnyire jócskán elhízott felnőtt cukrosokhoz van szokva :lol: !
Ja, és voltam nőgyógyásznál is, ott is minden ok :D ! Szóval mald' kicsattanunk :mrgreen: !
És kicseréltem a forgót szép újra :wink: !

Megyek is fetrengeni, elfáradtam :roll: !

Remélem elég magasan szállnak a darvak, és nem repülnek neki a daruknak :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

De jó Dodi!Ezt én is hallottam h bizonyos betegségeknél a terhesség alatt javulás állhat be.

Jaj képzeljétek el a barátosnőm ma volt védőnőnél,mesélte neki h hallgatta nálunk(akkor volt 10 hetes) a babyje szívhangját,és erre a védőnő?:
Még nem is lehet hallani csak a 20 héten,amikor már megmozdul.
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

kicsidodi! :)

Lassan kezdesz émelyítően eminens lenni. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó, amikor ilyen mankója az embernek... :shock: :shock: :shock: (Az viszont igaz, hogy a 20. hét körültől szoktak szívhangot nézni általában a védőnők. Már ahol nézik, persze... :? )

Kép
Kép
200907?

Ma ismét dokinál voltunk. Jó, hogy a két gyerek csak pár nap eltéréssel betegszik meg. :? Igy legalább egy beteg meg egy betegebb gyerekkel mehettem a szemerkélő esőben a dokihoz. Aki gondolkodik még azon, hogy mire kell a pénz a gyereknél, annak jusson eszébe a gyógyszertár. Az ehavi vitaminok, ab, köptető, köhögéscsillapító, lázcsillapító...már 10 körül járunk a héten. :evil: De vehetek még egy lázmérőt is, mert apa már megint eltört egyet. :twisted:

Tímea,
Újabb díszpéldánya a szakmailag jól képzett védőnőknek. :?

007,
Nem túl sok a gyereknek már az is, hogy megerőszakolják? Csatlakozom a kiátkozáshoz. :?
A daru tbsz kérdés nem tisztességes, mert jelentésfüggő. :D

Sillia,
Nem igazán értem, hogy miért olyan meglepő a tanulmány eredménye. :roll: Minél idősebb a genetikai állomány, annál nagyobb a valószínűsége a hibának. Természetes, hogy a férfiak kora itt több "problémát" okozhat, mivel 50-60 éves nők nemigen szülnek, férfiból meg hármat is ismerek személyesen, aki ennyi idős volt fogantatáskor. Ennél azért nem bonyolult fiatalabb apát találni.
Az IQ-"idős anya" összefüggést azt tény, hogy kihozták. Bizonyították, hogy a 30. körüli évek a legideálisabbak, onnantó a tendencia visszafordul.
Ha a cikk nem kor specifikus, akkor hatásvadász, nincs igazi értéke.

Heni,
A kaja mennyiségét nem szabad mérni. :lol: Ott volt a hiba. :D

Kínai naptár:
Ha annyira tuti lenne, akkor nem végezték volna ki azokat a nőket, akik nem "hozták" a megfelelő nemű gyereket és nem öltek volna meg több mint két millió kínai lánygyereket és magzatot, már modern időkben (adat Geo magazin) :roll:

Kép KépKép
lorca

jó reggelt

007 , Lorca

Nem olyan meglepő a hír, tisztában voltam vele hogy az életkorral együtt nő a genetikai kockázat veszélye. Ezért vállaltam az amniot.
Viszont az, hogy a szellemi képességet is negatívan befolyásolja az életkor ez meglepett. Apa ugyan fiatalabb nálam de egyikőnk sem 20 éves, és azok után amit írtatok most kezdem úgy érezni hogy a természet törvényei szerint nekünk már csak hibás gyerekünk lehet :(
Vendég

Sillia!

Anyu 33 volt (szinte hónapra pont úgy szült, mint én fogok....érdekes, pedig nem direkt :lol: :lol: ), Apu meg 40.

És zseni nem lettem, viszont, mint írtam már 4,5 évesen folyékonyan olvastam......és mindkét diplomám jelessel végeztem, igen jól gagyogok angolul és nem hinném, hogy kevésbé vagyok intelligens, mint jó néhány ismerősöm...(bizony nem kevés irigyem volt emiatt)

Ezek a megállapítások nem törvényszerűségek...szerencsére. Nyilván kutatások támasztják alá, de azért nem ezt a konklúziót kell leszűrni belőle...nyugi Lócika okos, édes Kisfiú lesz!

Viszont nekem is van olyan ismerősöm, akit jó korán hoztak össze...és hát nem volt egy IQ bajnok (nem a tanulásra gondolok...egyáltalán szegény tényleg sötét volt az egész élethez is).

Szóval ezek nem 100%-os megállapítások! Jót nevettem amikor írtad, hogy "lessz"...igen alap: A lesz szóban az sz sosem lesz két sz....Na a másik ilyen, amit olvastam, az egyetlen magyar szavunk ami ly-al kezdődik...j-vel juk-nak leírva...azt hittem dobok egy hátast.... :? És ezt itt írta valaki...

Kínai naptár és Jónás naptár is Kislányt mondott a Kisfiúnkra :lol: :lol: :lol: ! Na szevasztok naptárak...még egy pár ilyet jó pénzért kérünk eladni...... :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Szép jó reggelt! :D

Mostanság öröm felkelni, mert mindig süt a nap és nem az órára ébredünk, hanem babura :lol: apa meg az én megelégedett hangjaimra (nem félreérteni :lol: ), hogy babu mocorog. És ma korábban kellett kelni, de ezt babi is tudta, így korábban ébresztett. :wink: Úgyhogy nekünk intelligens babánk lesz. :wink: Amúgy meg páromat is 40 évesen szülte az anyósom és bizton állíthatom, hogy semmi baj az IQ-jával. (és ez nem elfogultság)

Krissyre akartam írni, csak már megelőztetek, hogy a múltkor tényleg azt írta, hogy veszélyeztetett (amit 007 be is másolt), de valószínűleg olvasgat minket. Reméljük jól van.

Nekem ezzel a 9 éves kislányos sztorival van még több problémám is... :roll: Azt már lassan kezdem elhinni, hogy manapság a lányok már 4 évesen menstruálnak, nade azt mondták a hírekben, hogy azért is kell elvetetni a babákat, mert a kislány fejletlen szervezete nem bírná ki a várandósságot, nagyon veszélyes lenne. (amúgy mutatták is hátulról a kislányt és tényleg elég vékonka volt) Na most, ha olyan fejletlen még, akkor hogy a francba menstruál? Ekkorát változott a tudomány, hogy újra kéne tanulnom a biológiát, mert manapság más törvényszerűségek élnek, mint régen?

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt! :)

sillia!

Isten ments, hogy ilyet mondjak!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: És nem is ezt mondtam... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Azt, hogy kik vagyunk és kik leszünk első körben a génjeink határozzák meg. Egészen addig, amíg be nem lép a képbe a szülő, a közösség és a társadalom...
Úgyhogy, egyelőre csak annyi biztosatt tudunk rólatok, hogy Lőrinc egy zsiráffi. Ha megszületik, akkor pedig lesz neki egy nővére (akit pillanatok alatt levesz majd a lábáról :wink: ), egy aggódó és érzékeny (a szó jó értelmében!!!) mamája és egy apukája, akinek remélhetőleg segít rájönni, hogy hagyni kéne már a felesleges csatákat Dalmával.

breki76!

Most akkor zseni vagy vagy sem?????? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Breki? :D Egyértelműen zseni! :D

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: