A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Egy olyan extra sz.r éjszakán vagyunk túl, hogy szerintem rekordot döntött. 10+ óra "alvás" során kb 3 órát sikerült összegyűjtenem és semmi túlzás nincs abban, hogy kb 30-40 részletben, átlag 5 perces adagokban. Tegnap reggel még csak Nati kelt betegen, de ma reggel 5-kor már Szabi is felsorakozott. A reggeli puszi is elmaradt, helyette 2x lehányt. Éljen a tavasz. :lol:

Norka,
Úsztam már delfinnel. Jó úszó vagyok, mégis kicsit félelmetes volt az ereje, amikor húzott majd letépte rólam a fürdőruhát a víz sodrása. Szültem is már 2x, abban is van némi gyakorlatom. Az biztos, hogy a delfines szülést kihagynám. :lol: Nekik kb 10+ m mély víz kell, nekem meg vajúdás közben valami szilárd a lábam alatt. Nehezen összeegyeztethető. 8)

Tímea,
Nekem is találtak vért a vizeletben valamikor decemberben. Igaz, mellette minden más jót is. Egyáltalán nem foglalkozott vele senki, pedig szerintem sem odavaló. :roll:

Gabi,
Mosolygós kép. :D Lehet egyszerre is fényképezni és mosolyogni.

Sillia,
Olvasgatás közben én az odatett kajáról szoktam elfeletkezni. :lol: Nálad egy szalvéta, nálam már jópár edény bánta. :twisted:

Heni,
Nekem az egyik gyerekre majdhogynem kicsi, a másikra meg egyértelműen nagy volt az 56-os rugi. :lol: (58 és 50 cm) De most legalább bőven van 62-es is. 8)

Ancsurti,
Az "apára hasonlít" az egy biológiailag kódolt üzenet. :lol: (Lévén az anya az biztos) Még nálunk is szokták mondogatni, pedig a két gyerek tuti csak egymásra hasonlít. :lol:

Kép KépKép
lorca

Képzeljétek mit olvastam a gyakori kérdések.hu-n:(Elég nagy felháborodás övezte)
:Egy kismama írt h megnőtt a szexuális vágya,és most jobban kíván magának egy nőt mint valaha! :lol: :lol: :lol:
A válaszadók kiborultak,én meg egy marha jót röhögtem...
Mennyi hülye ember él a világon.. 8)

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ez már jó pár hete történt csak megfeledkeztem róla. :wink:

tímea83
Ajka

Ich bin ici again. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megjöttem a védőkislánytól. 90% papírmunka, a maradék 10% testsúly és vérnyomásmérés illetve szívhang nézés. Minden oké, Hugi 140-el nyomta. :lol: :lol: 8)
(Tök jó. A védőkislányhoz mindig a doki után megyek, jószerivel közvetlenül. A doki "mennyi idős?" kérdésére mindig azt a hetet mondom, amit kezdtem. Jelen esetben 23. De a védőkislány mindig a betölöttre kíváncsi, tehát dacára annak, hogy hozzá később megyek, nála mindig "fiatalabb" vagyok egy héttel. Tehát ő most 22-t írt a kartonomra. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :? )

Viszont úgy tűnik vége a nagy jónak. Idáig 5 percen belül ott voltam a kerületi szakrendelőben, a háziorvosomnál (ahol ügyelet is van) illetve a gyerekorvosnál. Erre kiderült, hogy utóbbi kettő el fog költözni, kb. 10-15 perccel távolabbra. Ami még szintén nem vészes, csak a harmincegynehány év alatt megszoktam, hogy minden a seggem alatt van. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Gyerekként oda jártunk gyerekorvoshoz (évente egyszer, amikor igazolás kellett, hogy mehetek nyári táborba 8) 8) ) , ahová most én járok a kölkökkel. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És most ezt akarják kirángatni a fenekem alól... Hát, hol van itt az igazság, kérdem én!? :x :x :x :x :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Tabati,
Velem működik a cérnasapka kifejezés. :lol:
Szabi n picike volt, az egyetlen kölcsön sapi, ami jó volt rá, egy gyönyörű csipkés rózsaszín volt. Mi nem is találtunk semmit a méretében, mindegyik a szemébe lógott.
A combtő az bőven fájhat a terhességtől. :wink: Az inak lazulnak, bébike ráül a gerincre. Nati ezt olyan tökélyre vitte, hogy volt, hogy becsuklott alattam a lábam, nem bírtam ráállni.

Katy,
A Newborn az 56-os, a 0-3 a 62-es. A Tesco és Kenguru Gold rucik elég megbízható méretezésűek. A bodyt sokszor hamarabb kinövik, nekünk szinte végig egy mérettel nagyobb body kellett, mint rugi.
Tippem nincs, hogy kell-e majd 62-es. :lol: Ne vásárold túl magad. :wink:

Őssejt:
Iszony hasznos, persze persze. De annyi sok pénzbe kerülő iszony hasznos dolog van. :? Nekünk volt olyan hónapunk, hogy kb 60e-et fizettünk csak oltásra a két gyereknek. (Rota Szabinak, Prevenar Natinak) Mindkét betegség sok-sok x valószínűbb, mint bmi, amit őssejttel lehet gyógyítani.
A köldökvér igen minimális mennyiség és az nem szaporodik. Ezért is van, hogy felnőtt korban már nemigen elég semmire, ezért szabják meg általában a határt úgy 20 év körül, nem pedig a tárolás miatt. De ki mondja, hogy egy 15 éves nem lehet egy súlyban egy átlag 20 évessel? Akkor meg hiába van meg, nem ér semmit.
A kórházban láttam, hogy tárolta az egyik cég. Cuki kartondobozban állt az asztalon hajnaltól késő délutánig. Ennyi idő alatt még az ebédre szánt husinak is kezd szaga lenni, a vér pedig még gyorsabban tönkremegy. Mindezért akkor 150e-et fizettek. Azt már sztem mindegy, hogy hogy tárolják, vagy meddig.

007,
Az álldogáló fütyit is bele szoktam csomagolni a pelusba. :lol: Egy picit lenyomom, annyi hely van a száraz pelusban, azután meg majd megoldja. Én eleinte Robit szoktam kérdezni, amikor elég gyűrötten vagy összehajtva jött ki a pelusból, hogy ez nem rossz neki?! Szerinte nem, nekem meg nincs összehasonlítási alapom. :twisted: :lol:

Sillia,
A zsöminek is pont ugyan az a funkciója, mint a gyümölcscukornak. Csak "nem olyan pontos". Tudod, kit érdekelne, hogy ha lehetne választani?! :twisted:

Mérleg:
Mi elsőre béreltünk, másodjára használtan vettünk egyet. Elsőre fizettünk többet. :twisted: Most is jól jön, hármaskától függetlenül, mert időnként megmérem vele a pockokat, 25 kg-ig jó. Ami miatt tényleg főnyeremény volt, hogy kikerültük a védőnős mérést. Ott havonta kellett volna csuprira vetkőztetni és szerencsétlenkedni a huzatos váróban. Mi meg csak bediktáltunk az adatokat. Ha valaki parázni akar, mérlegfüggetlenül tud.

007,
Mikor van az előadás a Sotén?

Hendegabi,
A melegítő sapit próbáltátok a fülére? Nekünk jó volt.

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Csütörtökönként 16:00 órától az I. emeleti előadóban.

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Nem volt unszimpi a csaj, csak végig mobilon beszélt, eléggé feldúlt volt...lehet a pasijával volt vmi gáz! De a srác nagyon szimpi volt. Hát még szép, hogy a teljes árért újat szeretnél kapni!!! El sem merem mondani, hogy mennyi rucit vettünk a Babának....a legtöbb a 3-6hó -ig...abban már kis farmerszerkó, kantáros, barna, farmer, drapp...farmerkabát, mellény...tényleg sok rucija lesz...Anyu szerint rá sem tudjuk majd mindet adni....(nem baj majd eladom a második Baba után...bár remélem Ő ezeket nem fogja hordani....mivel Kislány lesz :lol: :lol: :lol: ).

Tényleg kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz a felesleges cucc :oops: ,de nem bánom.

Rengeteget hintaszékezem újabban...nagyon élvezi Manócska, olyankor szinte bukfencezik :lol:

Na megyek megtömöm a majmot...na meg küldöm a Kisfiamnak is a tápanyagot :wink:

Dodi! Rá se ránts, legkésőbb a szülőszobán meglesz az a név úgyis :wink: :wink: !

Mi hétfőn intéztük, hogy kettőnk nevét kapja, hivatalból kikérték itt, nem kell Szegedre utazni ezért!!!!

A felicitas kupon, ami abban a magazinban van, gondolom, ilyen sárga. Én pl külön nem kaptam, csak észrevettem, hogy van benne (a balfék védőnő csak megmér oszt ennyi, de most utoljára az tuti, kár egymás idejét rabolni.... ) De az van a kuponra írva, hogy csak a 3.trimesztertől lehet beváltani! Nem szóltak érte?????

Tickerplayground.com
breki76

Lorca!

Igazad van...nagyon sok oltás van ami nagyon hasznos...majd Barátnőm biztos sok infót fog adni, hiszen Ők nagyon sokat beadattak a Kisfiúknak! (mondjuk van aki szerint az sem hasznos, meg sokba kerül...) de én maradok a jobb félni, mint megijedni elvénél az oltásokkal kapcsolatban. Most van vmi, amit be akarnak vonni a kötelezők közé azt hiszem!? nem tudom melyik?????

Na a mérlegről is megoszlanak a vélemények látom, én eldöntöttem, hogy most nem veszünk...de időközben még változhat persze....sok más haszontalanabb dolgot is megvettünk tuti!

Tickerplayground.com
breki76

Tímea,
A juttatásaidat nem a cégtől, hanem az államtól kapod, még akkor is, ha elköltöznek.

007,
[quote]A írta: 4D "csak" babamozi.

Egyáltalán nem. :wink: Komoly diagnosztikai értéke van, de csak olyan orvos kezében, aki ért hozzá. A nem szakorvos által végzett vizsgálat az, ami nem sokat ér, csak egy színes fénykép. A nyitott gerinc és hasonlók sokkal jobban kijönnek rajta, mint egy hagyományos 3D-s uh-n.
Szakközépben dolgozok, kb 10 év gyakorlat van, plusz megalapozott elméleti tudás. A kamaszok sokkal kevésbé okoznak nekem gondot, mint egy féléves bébi. :lol: Többnyire jobban tudom kezelni őket, mint a szülők, éles helyzetben is. A kamaszkor csupán a második dackorszak. Az elsőt is kicseleztem, bízok magamban. :lol:

Lidike,
3 három alatti gyerek nehéz. De a poén igazából az, ha különböző korúak. :lol: Az az extra szívás.

Gabi,
Összetett szerveket, mint a vese, nem tudnak még őssejtből előállítani. Ha a probléma genetikai, akkor hiába az őssejt egyébként is, mert az ugyan azzal a genetikai hibával rendelkezik. A ti esetetekben nem segített volna sztem az őssejt. Ráadásul az egészségbiztosító egy csomó kezelést nemis tud fedezni. Mennyire lettetek volna kisegítve, ha mondjuk ok a kezelés, csak rukkolj elő 10 millával, hogy végre is tudják hajtani. :roll:
Nekünk lenne rá 400e, de annyi sok más kiadás is van, amit előre látok (arról nem is szólva, amit nem :? ), hogy nem merném rászánni a pénzt.

Kép KépKép
lorca

Egyik boltban mondta a tulajdonosnő, hogy ne vegyek mérleget...látni fogom, hogy fejlődik. Ha kiüríti a melleket tuti. Ha meg tápszeres lenne, akkor meg csak látom, hogy mennyit evett a cumisüvegből :wink: Mondjuk ez igaz...akkor az mérhető...bár remélem fél évig tudom majd szoptatni!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Enyém bébim tegnap késő este pl. rátelepedett a hólyagomra, így 5 percenkénti pisilés mellett is úgy éreztem, menten bepisilek :lol: ! Ő édesdeden aludt mindeközben, de én, a galád mami (mivel az ésszerű érvelés nem hatott) határozott, de óvatos mozdulatokkal feljebbtessékeltem a porontyom :D ! Reakció: egy-két durcás "neszewazzeg" rugás, majd édesden-szundi feljebb, ahogy már anyának is szupijó :D ! Hihetetlen milyen jól együttmködünk már most :lol: :lol: :lol: !
Volt már olyan is, hogy jobb oldalon lent talált vmi ideget, és minden rúgásnál, úgy éreztem, mintha hason szúrtak volna :? , akkor is arrébtessékeltem :lol: ! Szóval én pakolászom a gyereket, amíg lehet, mert lassan úgyis annyira befészkeli magát, hogy esélye sem lesz arébbmenni :roll: :D !

Mérleg: Egyik ismerősöm nem vett mérleget, mert tudta magáról, hogy túlidegeskedi a doldokat, gondolta így a súlymizéria elkerülhető. De túljárt a saját eszén: a mellét mérte: rápakolta a konyhai mérlegre kaja után :lol: :lol: :lol: !
Szóval aki zizi, úgyis megtalálja a módját! Én a saját súlyomat is folyamatosan mérem, és még a kiskutyáinkéról is táblázatot vezettem :shock: :D ! Mondjuk azokat sem tömtem meg sose, mert nem izgat, hogy a többiekhez képest mennyi, csak hogy magához képest gyarapszik-e... Szerintem hasznos dolog, de kb. olyan, mint a légzésfigyelő, aki megnyugtat, az vegyen! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lorca!
Én is úsztam delfinekkel, nem is olyan régen(már terhes voltam), és nekem nagyon szuper élmény volt! Egyáltalán nem féltem, pedig tényleg nagy erővel rendelkeznek!
A filmben, amit említettem, ott bemutatnak ilyen delfinnel szülést. Megoldható. Egy óriási medence szélén van egy létra amin bemész és egy peremre érkezel, ahol leér a lábad. Bár az anyukának nem volt lent a lába, hanem lebegett a vízben, de akik mellette voltak azok állnak.
Persze még nem tudom milyen szülni, de engem a delfinek rettenetesen vonzanak, és ha a múltkori fantasztikus élményből indulok ki, akkor biztos van fájdalomcsökkentő hatásuk is. A baba pedig érzi őket, mert ultrahangot adnak ki.Egy biztos: 99%, hogy nem fogom megtudni milyen delfinekkel szülni, de érdekes,és jó tudni,hogy van ilyen is.

Amúgy szeretném megköszönni neked a múltkori hasfájással kapcsolatos leírásodat, mert nagyon megnyugtatott, hogy nem feltétlenül baj van, hanem egyszerűen csak alakul a szervezetem. Köszi!!! :lol:

És jobulást a gyerekeknek!!!!
Vendég

"egy hagyományos 3D-s uh-n"
Csak színtisztán rosszmájúságból, a kötözködés kedvéért: a hagyományos ultrahang 2D-s. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
3D-nél térbeli képet kapsz, a 4D-nél pedig az idő a negyedik dimenzió azaz, hogy mozgás közben láthatod a babát, "real time" módon. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Tudom, hogy tudod, csak nem bírtam kihagyni... :roll: :oops: :oops: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

már reggel óta akarom írni a fiús mamiknak,hogy az auchanba nagyon
cuki kantáros,inges rucikat láttam...érdemes megnézni szerintem,de
lányos mamik most nem örülhetnek.lányoknak nem volt semmi választék

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!
Szombat óta nem voltam itt, jó sok időbe telt, míg elolvastalak titeket.

Elsőzör is
Sillia SOK BOLDOG SZÜLINAPOT
Ildinek NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk.
07-nek gratula az eredményhez
Ancsurtinak Hangához.

Tegnap sűrű napom volt, voltam védőnőnél, házi orvosnál és a nő dokimnál. Elég jó napom volt, mert sehol sem kellett 5 percnél többet várnom, mostanában nem volt ilyenben részesm.
Védőnőm már megint ki akar hozzánk jönni jövő hét hétfőn. Már volt nálunk januárban. Nálatok is ilyen sűrűn jön? És még szülés előtt 1 alkalommal még jönni fog.

A legnagyobb hír, hogy nálunk is KISLÁNY lakozik a pocakban. Tegnap a doki mindent rendben talált, méhszájam tökéletes szerinte, méhlepényem jó helyen van. A baba neve miatt elkezdem elbizonytalanodni, és reggel arra keltem fel, hogy vagy Elza vagy az Odett nevet kapja. Felhívtam a férjem, és mondta, hogy neki tetszik mind a két név.Ha van kedvetek, akkor véleményezhetnétek a két nevet. Vezetékneve: Huszár.
Következő vizsgálatom április 20-án lesz.
A dokim mondta, hogy addig csináltassam meg a cukorterheléses vérvételt, de mondta, hogy nem kell semmi cukros löttyöt innom, sem zsemlét enni, azt mondta, hogy reggelizzek meg, azt egyek amit szoktam, utána egy órával vegyék le a véremet. Ennyi.
A baba harántfekvében van, modta, hogy ez valószínűleg görcsöket fog okozni, szóval ha ilyen lesz ne ijedjek meg.

Ma van a 2 éves házassági évfordulónk, este megyünk vacsizni. Nem nagyon szoktuk megtartani, mert eddig a megismerkedésünkre koccintottunk mindig, ami aug. 20-án lesz 11 éve!!!

Gabi 83
Örülök, hogy végre jelentkeztél, hát lesz mit bepótolnod 3 hét olvasás, nem semmi. Jó lenne, ha együtt tudnánk menni szülésfelkészítésre. Arra a páromnak is menni kell, ha apás szülést akarunk?
Pihenj sokat! Vizsgáid még vannak?

A hajfestéshez a hozzászólásokat köszönöm. Eredménye: tegnap vettem hajfestéket.

Kép
Kép
orsi777

lorca!

Az őssejttel pontosan ezek az aggályaim, amiket Te is írsz, függetlenül attól, hogy az Ep- direkt úgy gyűjtöttük :oops: :oops:

Mondjuk amit múltkor 200907? tett fel linket arról a 42.000,-Ft-os ketyeréről...na hát nálam az vitte a pálmát...hogyan képezzünk robotot vagy "zsenit" prenatalis korban. Az összes hajam égnek áll....szlogen a géphez" ajánljuk azon anyukák figyelmébe, akik szülés után lusták foglalkozni Gyermekükkel, így legalább az addig megkapja az infókat ahhoz, hogy ne legyen tök buta"! Én hiszem, hogy már az első perctől érzik a Babák a dolgokat, és már most kell Velük beszélgetni, szeretgetni őket ahogy azt ilyenkor lehet. Viszont a Gyermeknek legyen gyermekkora...ne akarjunk mindenkiből zsenit....akinek annak kell lennie az is lesz!

Speciel én 4 évesen kezdtem olvasni, 4,5 évesen folyékonyan olvastam..írni nyomtatott betűkkel "s" betűt fordítva és perecet írtam alá...mert az volt a jelem. Ja és a Szüleim nem vettek hókuszpók gépeket stb. Anyu dolgozott terhesség alatt, sőt bölcsibe kellett járnom, mert kellett a pénz, nem tudott velem otthon maradni....mégis sokat foglalkoztak velem és láttam, hogy olvasnak így én is akartam (nem ők kényszerítettek...sőőőt nem akartak először tanítani, csak én kiharcoltam). Nem lettem zseni gyerek...de mindig baromi gyorsan és jól tanultam (még mostanság is).
Viszont soha nem támasztottak elvárást...rühellem azokat a szülőket, akik nincsenek tisztában a gyermekük képességeivel és ezáltal iszonyatos terheket tesznek a vállára...sok baj lehet ebből. Tudomásul kell venni, ha a szomszéd gyerek jobb képességű, ügyesebb, okosabb. A mienk majd másban lesz jobb. Inkább legyen valaki egy szuper jó asztalos, mint egy barbár sebész,mert pénz volt ész nem és anyuciék előrenyomták)

Ez most arról jutott eszembe amit Lorca írt "sok másra kell a pénz" igen....és akkor ezek jönnek az ilyen hülyeségekkel...persze aki akarja és telik rá vegye meg, de ha utána nem foglalkozik a picivel....úgyis hiába!

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

Nekem is vissza kell fognom magam, mert a bnőm már többször szólt, hogy semmit (!) se vegyek, mert ők annak idején annyi márkás cuccot vásároltak össze, hogy egy csomó vadiúj cuccuk is van :lol: ! Mondjuk én márkásból eleve csak párat vettem, mert sajnálok egy rugira 2000 ft-ot, amit 3 hét alatt kinő :roll: ! Szóval vannak márkás pulcsik, meg farmerek, egy-két póló, itthonra meg a tuti kis tescosakat szánom :D !
Furi, hogy Aktívka pont beindul a hintától, a legtöbb baba elalszik az ilyesmitől. Nyuszka pl. kocsiban egyből beveri a szunyát :lol: !

Apa a minap mondta, hogy nem tudja, hogy foguk bírni, hogy ne velünk aludjon a pici, mert még az aktuális kiskutyák közül is mindig velünk van vki. :roll: :lol: Azt előre tudjuk, hogy én leszek a következetesebb, de ilyen témában nehéz lesz :roll: ! Csak azért fogom a kiságyba tenni, mert Ricsi tuti ráfeküdne :lol: ! A kiskutyákat is van, hogy ki kell halásznom alóla, mert persze erre se kel föl :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

orsi

én az Elzára szavazok :wink:
Vendég

Sziasztok!

Na, hát mit is akartam írni, nem tudom....

Akkor sziasztok!

Kép
pagika

Most nem azért de isteni finomat főztem ma:
Héjában megfőztem a krumplit,majd meghámoztam,felkarikáztam,és jénai sütőbe fektettem a karikákat.
Tegnap beáztattam a csirkemelleket tejbe,és megfűszereztem.
Most elővettem kiklopfoltam egy kicsit őket.
Az aprítóban felaprítottam sonkát,egy kevés szalonnát,metélőhagymát,és sajtkrémet.Ezzel töltöttem meg a csirkemellet,megtűztem,és egy kicsit elősütöttem.
Azokat a darabokat amibe nem lehetett tölteni felcsíkoztam és a maradék töltelékkel megpirítottam.
Ezek után ráfektettem a krumplira a a tekercseket,és leöntöttem a maradék husis töltelékkel,aztán zsupsz a sütőbe.
Na most olyan szinten bekajáltam belőle,h nem tudom mi lesz mert lassan készülődnöm kéne délután ezer helyre be kell ugranom. :lol:
De a párom odáig lesz az tuti... :wink:

tímea83
Ajka

Orsi!

Gratula a kiscsajhoz!
Nekem az Elza jobban tetszik, de a Huszárhoz talán jobb az Odett :roll: ! Nagy segítség vagyok, ugye :lol: ?
Huszár Elza
Huszár Odett

Az Eliza nem letszik? A Huszár Eliza a befutóm :D ! És azt lehet Lizának is becézni, ami tündéri szerintem :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na, jó valami mégis rémlik....
Szóval az őssejt. Hát nem tudom, mi egyik héten azt mondjuk, nem kell, másik héten meg azt, hogy mégis.
De inkább feleslegesnek tartom,mint hasznos, csak hát nálunk nagyon át kell gondolni, mert nem hiszem, hogy tervezünk több babát... De sokszor hallom én is, hogy nem tudnak mit csinálni az őssejttel, nem segít, vagy ha igen, akkor mehetnek Kínába, és fizethetnek több milliót, és akkor sem sikerül, ezt még eljátszák 4-5-ször, és talán segít valamit. Pl. mehet az utcára az egész család. Már nem azért,mert nem éri meg! Mert ha tényleg segíteni, akkor minden pénzt megér, de ált. nem segít semmit. VAgy ha meg segít, akkor meg lehet oldani másképp is. Közben meg persze bennem van az is, hogy le kellene vetetni. MErt elvileg elég egyiküknek. Csak az meg megint ott van a honlapon, hogy ikrek esetén kedvezményt adnak. De ha a testvég testvérnek adhatja, akkor el nem lehúzás? Pedig nálunk már egyre jobban ketyeg az óra....
A mérleggel kapcsolatban meg én sem szándékozom venni. Azt csak lehet látni, hogy fejlődik a baba, nem? Ha meg nem eszik többet, és kevesebb is a súlya, mint amennyinek kellene lenni,akkor mit kell csinálni? Megtömni,m int a libát? De venni semmiféleképpen nem fogunk, max. kölcsönzünk.
Na, hát ezek nem érvelések voltak ám egyik témában sem, inkább magamban beszélgetek, és érveket gyűjtögetek.... Szóval ma marhára elvagyok...
Babócáim nagyon mocorognak, lehet ők is érzik, hogy anya kezd meghülyülni.
Tegnap voltunk dokinál. Minden ok. Csak vasat kell szednem, az egy kicsit kevés. Majd a 26-28. héten kell valószínűleg befeküdnöm. Ennyi.

Kép
pagika

Pagika!

Anyamnézia :lol: :lol: :lol: ! Ismerjük :D !

Tímea, ez tök jól hangzik :D !
Az uram fogyózik, de ez talán abba is belefér :wink: ! Lehet valamelyik nap csinálok :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szia Pagika!

Akartam már írni, hogy tuti édes a pocid! Férjemnek is megmutiztam...de jó vékony vagy most is!!!! Ilyen kis törékeny Lányzónak 3-as ikrek, nagyon helyes vagy tényleg!!!

Dodi!

Nekem is a Barátnőm már készítgette a rucikat, de mi most azért nem megyünk le Szegedre külön, majd ha a Pici már 3-4 hónapos lesz max akkor...(mellesleg a benzin árából már tudnánk csomó új rucit is venni). Meg mondtam is Neki, hogy nagyon kedves gesztus, de Ők is akarnak még Babát (és fő az optimizmus), de ha fiú lesz, akkor jó lesz annak. Így nagy nehezen sikerült lebeszélnem. Tudom az van benne, hogy mennyi mindent vittünk anno a Kicsinek, de azt nem azért, mert viszont is elvárjuk...nekünk akkor még nem volt és ha mentünk haza nem bírtuk ki, hogy pár rucikát ne vegyünk!

Alvás...hát pont ezt beszéltük, hogy igaz velünk egy szobában lesz 1 évig tuti, de biztos sokszor odatesszük majd magunkhoz, meg magamra is! Jó lesz érezni a közelségét!!!! :)

Tickerplayground.com
breki76

Ja, a doki miatt megyek a II.-re. De majd integetek nektek ! :D

Boldog szülinapot kívánok Sillia!
Boldog névnapot kívánok Lidike!
Legyen szép napotok! Nálunk süt a nap, remélem, felétek is! Ettől már eleve szebb!

Kép
pagika

Kicsidodi, Breki: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Máris feldobtátok a napomat!

Kép
pagika

Végérvényes búcsút inthetünk a télnek? Előbb kinéztem az ablakon, és a házzal szembeni üres telken két óriási mezei nyúl járta a násztáncát, nagyon aranyosak voltak. Rohantam a fényképezőgéppel, de mire odaértem eltüntek. Remélem nem csak képzelődtem.
2 szavazat Elzának. Köszi

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Azta megint mennyit írtatok!

Akkor sorban,remélem nem marad ki semmi!

Sillia!
Boldog születésnapot!

Lidike!
Boldog névnapot! Ugyanilyen pelenkázólapot vettem most Benedeknek,amilyen nektek is van!

Ancsurti!
Gratulálok a kislányhoz,nagyon helyes a képeken,és szép nevet választottatok!

07!
Neked is gratula a jó eredményhez!

Orsi!
Neked is gratula a kiscsajhoz! Én is az Elzára szavazok,szerintem különleges!

Katy!
Jobulást a párodnak!

Gabi1!
Jók a képek,és tényleg mosolyogj többet,a gyerköceid is szépek!
NA és a pocak!Hihetetlen!Bár én sem panaszkodhatom!

Norka!
Valamikor nem utaztok Zalaegerszegre?
Összehozhatnánk azt a talit!

Rólunk!
Elöször is köszi mindenkinek a ruci dicséreteket,mind tescos!
Én is vettem jó pár newborn méretet,mivel ugye nekem jórészt melegebb pici rucik vannak,na és főként csajosak!
Az én lányaim 51 és 49 centivel születtek,úgyhogy mi ki tudtuk használni az 56 osakat!

Holnapután mehetek cukros löttyött inni,úgy nem
várom! :twisted: :evil:
Nálunk itt zegen már régóta ez a verzió fut,én már 11 évvel ezelött is ezt ittam!
Viszont most az elsö vérvételre ami a 9.héten volt arra kellett a zsemle meg a tej,és 1 óra múlva szúrtak!
De hát úgy látszik ahány város annyi szokás!

Ma voltunk Anyuval a vásárban és mindössze 1000 ftért vettünk a babakocsira egy táskát,nagyon örülök neki!

Csibe!
Küldök egy privit a táblához!

Lehet még jövök,mert lehet még akartam irni valamit! :oops: :roll:
20140328174041

Na, jutnak itt eszembe a dolgok.
Még annyi, hogy amikor a látogatókról írtatok, eszembe jutott, hogy te jó ég, hozzánk vajon hányan fognak jönni????? Igen, és ebbe belegondolván lett rosszabb a kedvem... Azt hiszem. Na, mindegy, az biztos, ha szoptatok, meg ha alszanak, elzavarok mindenkit! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak a szűk család. (szóval apa, gyerekek meg én! :lol: :lol: :lol: :lol: ) Na, jó meg anyu! Meg max. anyósom. De már most félek attól, hogy majd mindenki ki akar okosítani (amit már néha most is megkapok, a legjobb, amikor pasi oktat! ) Mert hát velem egy baj van, nálam valamit fordítva kötöttek be, és sajna olyan vagyok, hogy ha valaki idegesít, vagy megbánt - mégha nem is tudatosan- akkor nem tudom mosolyogva, szépen megmondani neki, hogy ez most nem tetszett, hanem rögtön elküldöm.... vicsorogva. (tudom, szusza, meg 10-ig kellene számolni)
Na, vannak ám problémáim.

Kép
pagika

Na amig megirtam amit akartam lett egy csomó új hsz! :lol: :roll: :lol:
Nem semmi! :lol:
Akkor most olvasok!
20140328174041

Orsi,
én is inkább Elzára szavaznék :wink:

Kép
Kép
minimano74

orsi én is az Odettra szavazok :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Ugye ugye?Nem csak én parázok a látogatók hadától! :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

Na ami még kimaradt!

Pagika neked akartam irni,hogy nagyon helyes a pocakod,én is megmutattam apának,és csak mosolygott,és azt mondta hogy nem semmi milyen törékeny vagy és 3 babót vársz!
Mindig érdeklödik hogy mi van a 3as ikres anyukával!

Mérleg!
Nekünk nem volt,és most sem lesz!
Nekem a védönöm és a gyerekorvos mindig azt mondta hogy felesleges mert csak stresszeli a kismamát!
Nálunk úgyis az elsö hat hétben hetente jön a védönö,na és az orvos is min2x!
És úgyis látják ha gond van!

Őssejt!
Na hát ez egy jó téma!
Nem tudom hogy levetetjük e,jó is lenne de sok pénz!
De a másik pillanatban meg azt gondoljuk hogy igen sokba kerül de mi van ha mégis szükség lenne rá!
Azt soha nem bocsátanánk meg magunknak hogy akkor nem szedtük össze rá a pénzt!
De ne legyen rá szükség!
De ki tudja!
Apukámnak van egészségpénztára vele akarok most beszélni,hogy hogy van neki rajt keret,mivel én is kedvezményezett vagyok ,tehát már több dolognál igénybevettük!
Ti tudtok erröl valamit?
Ha már a kezdö alapot ebböl tudnánk fedezni akkor az éves díj az már nem pénz!
De még van pár hét,hogy eldöntsük!

Tímea!
Nagyon fincsi lehet a kaja!
20140328174041

Orsi, én az Elza Odettre szavazok. Olyat lehet? (mármint, hogy két neve legyen. Mert a vezetéknév sem olyan hosszú) Ha nem, akkor nem is tudom, mindkettő tetszik. Mi (=én) az Elizán is gondolkodunk. Pont amit Kicsidodi is írt, hogy lehet Lizának becézni. Mert nekem a Lizett, Liza nagyon tetszik. De ezenkívül az Odett is tetszik, én még az Otíliát és az Olíviát is néztem. Meg persze még egy csomó nevet.... Nehéz szülés lesz ez is! :D

Kép
pagika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mi ez az egészségpénztári izé? Az kinek van, csak hogy esetleg nálunk lehet e valakinek a családban. Bocsi, ne nézzetek hülyének, de ehhez - kivételesen - nem értek. :lol: :lol: :lol:

NA, azért remélem, annyira nem vagyok törékeny, hogy a három kiscsaj össze is törjön. :lol: :lol: :lol: EGyébként most úgy érzem, tök jól bírom. És én nem is érzem hatalmasnak a pocim. Pedig tegnap a doki is megjegyezte, hgoy szépen növöget , feltűnően sokat nőtt az utóbbi látogatás óta. Na, én meg pont azóta nem érzem, hogy nőtt volna olyan sokat. Nem érezem olyan zavarónak, persze a zokni, cipő felhúzása már nem megy olyan egyszerűen, meg a lépcsőzgetés se a kedvenc sportom, meg hamar elfáradok, de amúgy minden ok.
Most meg megyek ebédelni, mivel elolvastam Timi, amit írtál, és már meg is éheztem!!! Nagyon jól hangzik! Lehet ki is próbálom majd hétvégefelé.

Kép
pagika

Nnna, megjöttünk az oltásról is. :D Helyesebben szólva én, mert KisNyúl a nagyapjával motorozik ebben a jó időben. 8) 8) 8)
9600 gramm és 80 centi. A szurira először ilyen képet vágott: :( , aztán mire átváltott volna ilyenbe: :cry: , addigra már újra :) volt. Szóval, nagyon ügyesen és bátran viselkedett. :D De ez a minimum attól, aki motorral jön-megy a véncsoroszlyadoktornénihez, nem? 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) (Anyuka melle feszül a büszkeségtől, mint áááááááállat - mintha bármi köze lenne hozzá. :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Elmenetelkor még puszit is dobott. Oltás után. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Éssss most visszaolvasok és reagálok (szegény ti :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Megyek be a városba randizni a férjemmel. Vacsora előtt nézünk függönyt a gyerekszobába.

Nem is említettem milyen jó kedve volt a dokimnak tegnap, mesélte, hogy kapott jegyet az AC/DC koncertre, és hogy fogja rázni a fejét. A piszok mázlista. :D

Kép
Kép
orsi777

tudom, hogy az orvosok is emberek, akkor is nehezem tudnám elképzelni ahogy egy rockkoncerten csápolnak

:D
Vendég

esküvő előtt:
fiú: Hurrá! Végre! Már nagyon várom!
lány: Elköltözzek?
fiú: Nem ne is gondolj rá!
lány: Szeretsz?
fiú: Természetesen.
lány: Megcsaltál valaha is?
fiú: Nem, hogy juthat ilyen az eszedbe?
lány: Adsz egy csókot?
fiú: IGEN!
lány: Fogsz verni?
fiú: Soha!
lány: Hihetek neked?

esküvő után:olvasd lentről fölfelé.
Vendég

Sziasztok!

Apának nehéz napja van, többször rájött ma a szívbaj :( ! Ezért gondoltam édibédifeleség leszek, és csinálok vmi meglepit :wink: ! Fincsit főzni kicseszés, mert fogyózik, azt meg nem hiszem, hogy oltárira díjazná, ha kezdődően amorf idomaimat csipkébe gyömöszölném, mert kb. úgy festenék, mint egy függönybe tekert húsvéti sonka :roll: :lol: :lol: :lol: ! (Meg az ilyesmi nem az ő stílusa, mint már említettem :wink: !)
Szóval horváthrozifeleség , és miselvájdfeleség kilőve :? ! Minek örülne még egy pasi (nevezetesen a férjem)..... :roll: :roll: :roll:
:idea: :idea: Ez az, mekgájverfeleség :idea: :idea: :lol: :lol: :lol:
Mivel a pasim imád trónolni (sztem mindegyik, ez is vmi hímsoviniszta motívum: budi=trón, kefe= jogar, wc-papír= országalma :lol: :lol: :lol: ).
Na, azóval vettünk neki nagyon fasza új wc-ülőkét az IKEA-ban, de mivel nem cseszegeti vele senki (az csak az Ő wc-je), sose lenne kicserélve :D ! Voltam olyan drága, hogy kicseréltem az ülőkét a szép új, fa ülőkére :mrgreen: !
Az amúgy kb. 10 perces művelet úgy 2 órámba telt (tudjátok ti, hogy működnek ezek? naugyehogy nem!), de sikerült
:D :D

Szerintem jófej vagyok (vagy hülye :shock: )! :D Mindenesetre bájos lehettem, ahogy 6 hónapos terhesen a wc alatt/mellett fetrengve szitkozódok, mint egy kocsis, miközben mindenféle csavarhúzók, meg kombináltfogók hevernek körülöttem (ja, mindezt kb. 3 négyzetméteren) :lol: :lol: :lol: !
Persze lehet, hogy ez minden pasi álma :roll: :lol: :lol: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.03.10 15:43-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sillia!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csibe83

dodi

szólni sem tudok a röhögéstől :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

teee... feleségek gyöngye :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép

KépKép
kicsidodi

őssejttel kapcsolatban, ezekhez a véleményekhez mit szóltok?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... ossejteket

Kép
pagika

Na, meg ez is érdekes, és ezt nem tudtam, hogy az hogy levetetem, még nem is biztos, hogy elég is lesz bármire.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... s-lett-erd

Kép
pagika

ancsurti! :)

Először is nagyon meg vagy dícsérve, hogy hajnal fél ötkor (azaz fél tízkor, ha jól számolom) igenis leültél a gép elé és azonnal tudosítottál a kis Henrikről! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gratula nektek! :D Jól lehet látni mindent a képeken és ha majd a film is megérkezik, akkor aztán végképp kiélhetitek magatokat. :wink:

A narancsból kiindulva annak árnyalataiban illetve ahhoz hasonló színekben gondolkodtam, de csokibarna álmomban sem jutott volna eszembe. :roll: Nem ütik egymást? :o (Ez most csak költői kérdés volt, mert ha te mondod, akkor elhiszem :wink: ) Én olyan "vak" vagyok ilyen dolgokban. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

o.heni! :)

Köszi neked is! :D

A kütyü hordást önként és dalolva vállaltam, mivel egy kísérlethez kell, amit a magas vérnyomással kapcsolatban végez az egyik doki a Klinikán. Csakhogy én a kontroll csoportba tartoznék, tehát akiknek normális a vérnyomásuk. Én vónék az összehasonlítási alap. (Szegény magas vérnyomásosok... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

sillia! :)

"Rólad álmodtam. Álmomban felraktál ide egy képet, egy fotelszerűségben ültél, öledben Manócskával. Fül alá vagy max. vállig érő szőkés haj és az arcodat is láttam. És azt is tudtam mit dolgozol de arra már sajnos nem emlékszem."
Szegény te...! :( :( :( :( :( :( :( :( Ha valaki rontást küldött rád, akkor gyorsan hárítsd el valamivel, különben legszívesebben boo-val cserélnél még egy ilyen álom után. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

breki76! :)

Lehet, hogy lecsúsztál a műsorról, de nem maradtál le semmiről. :evil: Arról volt szó csak, hogy Amerikában Obama az állami intézmények számára is legálissá tette az őssejt kutatást. Egy magyar szakértőt megkérdeztek, hogy jó-e ez nekünk magyaroknak. Mire a válasz az volt, hogy közvetlenül nem érint minket, de mivel Amerika élen jár az őssejt kutatás terén sokat jelent ez az intézkedés. Ennyi. :?

minimano74! :)

"07, örülök, hogy jó lett az eredmény nagyon ügyi vagy hogy kikérted és nem kell még egy hétig várnod. Gratulálok a kislányhoz Pedig ott a genetikán nem valami kedvesek a nővérkék "
Őszintén? Én is büszke vagyok magamra. :roll: :roll: :oops: :oops: 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: Én nem tapasztaltam semmi extrát a viselkedésükkel kapcsolatban, igaz cukrászdába se hívtak meg. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De ha gorombák lettek volna, akkor is bepróbálkoztam volna, mondván veszteni valóm nincs. Ilyenekkel nem lehet eltántorítani. :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

csibe83! :)

Neked is kösz! :D

gabi1! :)

Kösz'ke! :D

"Mosolygás, hát azért nem szoktam mosolyogni a képeken, mert a pocakosokat nagyrészt én csinálom"
Ééééééééés...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem anno semmit nem mondott, hogy 56-os meg 62-es ruhák. :oops: :oops: :oops: Mindig csak néztem és bólogattam, hogy: ahaaa. :roll: :roll: :roll: Aztán mikor megszületett Manó akkor láttam, hogy mekkora volt rá az egyetlen 56-os rucink. Na, azóta tudom, hogy ez a 2 legkisebb méret a babaruhákból. (Ha valakinek nagyon pici babája születik, alaposan fel kell kötnie a gatyáját, hogy valahol 50-eset tudjon venni. Most természetesen nem arra gondolok, amikor esetleg a kórházban van inkubátorban, hanem otthon, egészségesen)

tabati! :)

Hát, bízom benne, hogy nem egy 20 kilós böröndöt fognak a nyakamba akasztani. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ami élből beugrott az a fürdés, hogy akkor mi van. Alvással szerintem nem lesz gond. Majd meglátjuk... :roll: :roll: :roll: :wink:

lidike! :)

Köszönöm! :D

Hepi némdéj tu jú!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekünk is volt ilyen rugdalózónk, viszont már jó ideje a szekrényben lóg. Olyan fura látni, hogy Manó valamikor belefért. :o :lol: :lol: :lol: (Azt már eldöntöttem múltkor, hogy ugyanabban a szettben fogjuk hazahozni Hugit a kórházból, mint őt. Micimackó uniszex. :wink: :lol: :lol: :lol: )

norka81! :)

Remélhetőleg, továbbra is bejön majd a védőnő. :wink:

gabi83! :)

Köszi! :D

Tessék pihenni akkor, légy jó kislány! (A legjobb módja, hogy keresek egy kényelmes pozíciót az ágyikóban, magadhoz öleled a laptopodat és Babanetezel. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: ) Így legközelebbre már tuti jó helyen lesz a lepényed. :wink:

A cisztára nem tudok mit mondani, de az ilyen kis tágulatok a vesén vagy a szíven nem annyira ritkák, és döntően szépen elmúlnak maguktól, minden következmény nélkül. No para!

Az őssejt levételhez a szerződést a 30-34. hétig kell megkötni. Szükség van még anyai vérből történő szűrővizsgálatokra, egyszer szülés előtt, egyszer pedig utána. Ezt meg lehet tenni szerződéskötéskor is, de ha felmutatsz valamit, hogy ezek már folyamatban vannak (még ha nincs is meg az eredményük), akkor úgy is meg lehet kötni a szerződést. (Amit alapból néznek a terhesség során azt nem kell megismételni -szifilisz és hepatitisz "B"-, de amiket viszont nem néznek azt meg kell csináltatni. Ha nem a céggel végezeted, akkor az ÁNTSZ helyileg illetékes laborjában tudod megcsináltatni. Mindez természetesen plusz pénzbe kerül -emlékeim szerint nagyjából egy árban vannak-, függetlenül attól, hogy kivel csináltatod :? )

kicsidodi! :)

Árnyékban is elkél egy könnyű sapi illetve naptej, ugyanis a felhők is átengedik a napsugárzás 90%(!)-át.

"Szerintem tényleg nagyon jó támpont az, hogy plusz egy réteg... Nekem tök normális a hőérzetem, így nem hiszem hogy gond lenne!"
Nálunk is az a szitu, mint lorcá-éknál, hogy én már attól is fázok néha, ha azt nézem Apán mennyi cucc van, ő meg köszöni szépen, nem fázik. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: Szóval, mihez képest még egy réteg...

"Mikor még újpesten laktunk szereztem egy büntető csomagot (mikulászacsi, tudjátok), kivettem a büntetőcetlit, és helyette beleraktam egy szerelmes üzit a Ricsinek, és gondosan kitettem a szélvédőre ! Nagyon tetszett neki! Nemrég szóba is hozta, hogy csinálhatnék megint ilyesmiket !"
Mármint parkolhatnál tilosban, vagy mi? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne kövezz meg, de én nem bírnék egy ágyban aludni bármilyen állattal (kivéve, ha plüssből van és nem liheg az arcomba. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: ). Mi több, még a hálószobába sem engedném be... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

"Anyamnézia "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Na, azóval vettünk neki nagyon fasza új wc-ülőkét az IKEA-ban, de mivel nem cseszegeti vele senki (az csak az Ő wc-je), sose lenne kicserélve ! Voltam olyan drága, hogy kicseréltem az ülőkét a szép új, fa ülőkére"
Ez nagyon eredeti meglepi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Azokat a kis bizbaszokat kell egyszerre elmozdítani a tér összes irányába. :wink: :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: )

" A reggeli puszi is elmaradt, helyette 2x lehányt. Éljen a tavasz.
"

Azt hiszem te nyertél a "Kinek volt a legszarabb a reggele?" kategóriában. :lol: :lol: :lol: :( :( :( :( :( :( :( :( Gyógyuljatok meg minnél gyorsabban!

"Az biztos, hogy a delfines szülést kihagynám. Nekik kb 10+ m mély víz kell, nekem meg vajúdás közben valami szilárd a lábam alatt. Nehezen összeegyeztethető. "
Már miért? Ráállsz egy delfin hátára és kész. :roll: Ők elindulnak, de meg bekerülsz a Rekordok Könyvébe, mint az első kismama, akik delfinekkel víziselve szült. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (A köldökzsinórt pedig egy arra járó cápa harapta el, és a gyereket igenis gólya vitte a partra. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

"Az "apára hasonlít" az egy biológiailag kódolt üzenet. (Lévén az anya az biztos) "
Ami világban!? Már az se... :? :? :? :? :? :?

Én egyetlen plusz oltást sem adattam be Manónak. Nem mintha elvi problémáim lennének vele (és nyilván azt sem szeretném, hogy beteg legyen), de én inkább az immunrendszerre "gyúrok". :roll: :roll: :roll: :roll:

Az őssejtek hatékony felhasználásának én nem időbeli, hanem testsúlybeli korlátairól tudok. :roll: Ezt most nem tudom pontosan megmondani ( :oops: :oops: :oops: ), de úgy nagyjából 12-15 éves kornak megfelelő súlyig lehet őket a LEGhatékonyabban felhasználni.

""A kórházban láttam, hogy tárolta az egyik cég. Cuki kartondobozban állt az asztalon hajnaltól késő délutánig."
Nem tudom, hogy mit láttál illeve mit rejtett a kartondoboz, de a levett köldökzsinórvérnek külön kis táskába csomagolt hűtődobozkája van. Jó indulatúan (vagy naívan :oops: ) feltételezem, hogy ez volt a kartondobozban...

"Az álldogáló fütyit is bele szoktam csomagolni a pelusba."
Basszus, hát nem szkanderozni akarok én...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Ami miatt tényleg főnyeremény volt, hogy kikerültük a védőnős mérést. Ott havonta kellett volna csuprira vetkőztetni és szerencsétlenkedni a huzatos váróban."
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Mondjuk nálunk is a folyóson van a mérleg, de mindig ruciban mérik őket. (Az más kérdés, hogy akkor meg többet mutat... :roll: :roll: :roll: :? )

"Idézet:
A 4D "csak" babamozi.

Egyáltalán nem. Komoly diagnosztikai értéke van, de csak olyan orvos kezében, aki ért hozzá. A nem szakorvos által végzett vizsgálat az, ami nem sokat ér, csak egy színes fénykép. A nyitott gerinc és hasonlók sokkal jobban kijönnek rajta, mint egy hagyományos 3D-s uh-n. "

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: Bocs, de erről azt hiszem nehéz lesz meggyőznöd... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

"A kamaszok sokkal kevésbé okoznak nekem gondot, mint egy féléves bébi. Többnyire jobban tudom kezelni őket, mint a szülők, éles helyzetben is. A kamaszkor csupán a második dackorszak. Az elsőt is kicseleztem, bízok magamban. "
Ámen! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Összetett szerveket, mint a vese, nem tudnak még őssejtből előállítani."
Ez így igaz, de számomra a hangsúly a mégen van. :roll:

tímea83! :)

"Egy kismama írt h megnőtt a szexuális vágya,és most jobban kíván magának egy nőt mint valaha!"
:shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez a recept durván jól hangzik. :wink:

breki76! :)

Nem esküszöm meg rá, de talán a pneumococcus elleni oltást szeretnék kötelezővé tenni. :roll: :roll: :roll:

"Egyik boltban mondta a tulajdonosnő, hogy ne vegyek mérleget...látni fogom, hogy fejlődik. Ha kiüríti a melleket tuti. Ha meg tápszeres lenne, akkor meg csak látom, hogy mennyit evett a cumisüvegből"
Ez így igaz. Csak ha a kismama úgy jár, mint én, hogy egyfolytában azzal cseszegetik, hogy a gyerek kevesebbet eszik, mint kéne, és tessék minnél több tejet termelni (egész nap mást se csináltam :evil: :evil: :evil: :evil: :? ), és mindig számon kérik, rajta, hogy hány ml-t szopizott, akkor muszáj minden egyes kajáztatás után lemérnie. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x (Az senkit nem zavart, hogy a gyerek jól fejlődik és egészséges. Kilógott a táblázatból, mert amikor más már 100 ml-ket evett alkalmanként, ő még csak 20-akat evett. Egy-másfél órán át...)

"Alvás...hát pont ezt beszéltük, hogy igaz velünk egy szobában lesz 1 évig tuti, de biztos sokszor odatesszük majd magunkhoz, meg magamra is!"
Bocs, hogy már megint belevau ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), de így lehet könnyen kitolni mindegyikőtökkel. Ha megszokja, hogy veletek egy ágyban alszik, marha nehéz dolgotok lesz később, ha rá szeretnétek szoktatni a rendes, saját ágyban, egyedül történő alvásra.
Mi is egy szobában vagyunk, de a kezdetektől fogva külön ágyban alszik Manó. Amikor pici volt, akkor általában kézben altattuk el, később pedig az esti szopi alatt bealudt és úgy tettük le a kiságyába. Most pedig még fent van, de megérti, hogy most odabújás van a kispárnához és szépen elalszik. (Van olyan szakember, aki még azt sem tartja jó ötletnek, hogy a baba kézben elaltatva kerüljön be a kiságyba, mert amikor felébred hirtelen egyedül találja magát és azt hiszi becsapták. És ez később alvászavarokhoz vezethet :shock: Mindenki döntse el maga...)

orsi777! :)

Köszi oda is! :D

Manó születése előtt egyszer sem jött ki hozzánk a védőnő, utána is csak azt hiszem háromszor.

Gratula Elzához! :wink:

"A dokim mondta, hogy addig csináltassam meg a cukorterheléses vérvételt, de mondta, hogy nem kell semmi cukros löttyöt innom, sem zsemlét enni, azt mondta, hogy reggelizzek meg, azt egyek amit szoktam, utána egy órával vegyék le a véremet. Ennyi. "
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Én nem értek hozzá, de szerintem ugyanannál a kismamánál 3 különböző eredményt mutatna a szirupos, a zsemlés és ez a verzió is. :roll: :roll: :?: :?: :?: Az is más, ha minden reggel toroskáposztát nyomatok, meg ha egy szelet müzlis kekszet. :shock: :shock: :shock: :shock:

Szép estét nektek mára, jól ünnepeljétek meg a nászt! :wink:

"A hajfestéshez a hozzászólásokat köszönöm. Eredménye: tegnap vettem hajfestéket."
Nekem is van szobakerékpárom, mégsem használom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pagika! :)

"Sziasztok!

Na, hát mit is akartam írni, nem tudom....

Akkor sziasztok!"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ezzel tied a "Nap hozzászólása" díj! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"De sokszor hallom én is, hogy nem tudnak mit csinálni az őssejttel, nem segít, vagy ha igen, akkor mehetnek Kínába, és fizethetnek több milliót, és akkor sem sikerül, ezt még eljátszák 4-5-ször, és talán segít valamit"
A kínai "csoda doktorok" közösségi sejtbankokból származó őssejteket használnak. Magyarán akárkiét adják oda. És sokszor pont azért marad el a gyógyulás, mert az őssejteknek is meg kell felelni bizonyos egyezési kritiriumoknak, ami a saját felhasználás esetében 100%-os, hozzátartozóknál már valamennyivel kevesebb és vadidegenknél meg még alacsonyabb. (Hasonlóan működik, mint a csontvelő átültetésnél)
Egy biztos: jó biznisz... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
(Ikres kedvezményt nem tartom lehúzásnak, hiszen "csak" családtagokéról van szó, nem pedig saját őssejtekről. Az viszont érdekes kérdés, hogy egypetéjű ikreknél mi a helyzet, hiszen ők genetikailag azonosak. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

"én az Elza Odettre szavazok."
Kis cseles... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezeken a linkeken azért akadt egy-két zőccség... :roll: :roll: :roll: A legegyszerűbb, ha ellátogatsz a Sejtbanknak és a Krio-nak a weboldalára és letöltöd onnan a szerződésmintákat. Abban minden részlet benne van. Előre tudod, hogy mit írsz alá, bőven van időd átgondolni a "mivanakkorha" jellegű kérdéseket. Jó böngészést! :wink:

Kb. 2 óra volt. :wink: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

moncsy.78! :)

Köszönöm neked is! :D

"Viszont most az elsö vérvételre ami a 9.héten volt arra kellett a zsemle meg a tej,és 1 óra múlva szúrtak! "
Minek...??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?:

Minden gond nélkül igénybe veheted apukád egészségpénztári számláját. Csak majd arra kell odafigyelni, hogy milyen adatokat tüntettek fel. A legtutibb, ha megérdeklődöd náluk és akkor mindent tudni fogsz. :wink:
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.03.10 17:26-kor.

Kép
Kép
200907?

Még egy, és ígérem, többet nem zaklatlak benneteket!
http://www.nlcafe.hu/aktualis/20080910/ ... tas__68180

Kép
pagika

200907?! Hány óráig írtad ezt a hozzászólást???? Na, akkor hozzákezdek elolvasni..... Majd jövök egy pár óra múlva... :lol: :lol: :lol:

Kép
pagika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: