A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Hello lányok!

Na mindenki kidől szépen lassan a sorból ne mááá! Én nem akartam itt átküldeni nektek a vírust :lol: :lol: :lol:
Áron már javul nappal és éjszaka már jó kedvű és alszik. de a reggel oltári szarok , még mindig nagyon köhög és még szivnom kell az orrát és még jön is a trutyi. Én meg szintén még taknyosan viszket a szemem az orrom, a torkom, hajolok elcsöpögök fincsiiiii....... :twisted: :twisted: :twisted:
Áron tök ügyesen üldögél és dülöngél de felülni megtanulni nem hajlandó inkább hintáztatja a kis seggét , de már közbe nyúlkál felfelé a rácshoz. Talán lesz még ebből valami.

Szóval mindenkinek jobbulást!!! és még mindig TAVASZT AKAROK!!!

Levivel nem lesz gond hajrá hízás!!! 100ml az elég jó , most hogy áron beteg volt ő is alig evett és azóta is kevesebbet eszik mint a betegség előtt.

Dia én minden este fürcsi előtt adok tejpépet , az elején megfogta kicsit a hasát de ahogy hozzászokott visszaállt a régi rend.

Kata gratula a fogacskához.

Zsigi is kis ügyike, szegény kip-kop biztos büntibe került. :lol:

Zsófi sok boldogságot az évfordulótokra!! Jaj de friss ez még nektek :lol: :lol: Ne higgy a dokinak nekem is görcsölt a hasam!!!
mi lett a nyerő kocsi?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hát a Csimby akkor te örülhetsz hogy igy alakult az olajcserés ügyed mert nekem terhesség előtt is görcsöltem nagyon 2napig és 5-6 napig szenvedtem a nyavalyával és most ugyan ez a helyzet :cry: :cry: :cry:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jázmin! Bevált a párásító?
Csenge! Az allergiavizsgálattal kapcsolatban az a gond, hogy Zéti még fiatal, és ebben a korban téves diagnózis is születhet. Nálunk pl Daninak 4 évesen volt egy allergiavizsgálata vérből, ami kimutatta a kutya- macsakszőr allergiát. Idén 5 évesen csináltak neki bőrtesztet, ami tök negatív lett. Múlt hétvégén játszott a kutyánkkal kint a szőlőben, erre éjjel úgy köhögött, hogy majd megfulladt, másnapra semmi baja nem volt már, tehát nem betegség miatt köhögött, azóta nem kutyázott és nincs baja. Hát most én sem tudom, hogy mi a helyzet vele. Dominiknak meg egy jó hónapja tiszta kiütés lett keze, lába, arca, dokinénink azt mondta, hogy besokallt a tejfehérjével (csak joghurtot kapott egyébként), azóta semmi tejfehérje és mégis kiütéses még mindig. :? Holnap akarom megbeszélni a dokinéninkkel, hogy mi legyen, hova vigyem vizsgálatra őket, hol tudják normálisan megnézni, én Pécsre szeretném. Egyébként Zétinek még nem biztos, hogy megcsinálják a bőrtesztet, mert elvileg 4 éves kor alatt nem csinálnak, persze orvosa válogatja.
Zsófi! A nőgyógyid még nem szült és nem mensizett! :wink: Nekem aztán nem oldotta meg a két szülés sem a mensis gondjaimat. A görcsöket meg pláne nem, talán kicsit enyhítette, de még most is sokszor kell gyógyszert bevennem.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

mecsi, nem tőled jött mert ami nekem van az csak meghülés/megfázás :lol:
Vendég

zsófinak gratula az évfordulóhoz!!furi volt nélküled a reggel :wink:
Vendég

Kata Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk!

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kata, boldog szülinapot!!

Lányo, szorulásra ugye kamillatea a jó? Hogyan és mennyi? Magába csak, vagy cukorral?? Eni 4 napja nem kakilt, és sokszor annyira erőlködik, de nem jön semmi...

yuyu79

Julcsi! Nuincs tapasztalatom kamilla teával.

A párásító szerintem jó, de hogy ultrahangos-e? Az üzletben azt mondták, viszont a papírjain nem írják sehol és van egy minimális alapzaja. A tiétek mennyire halk?

Kata! Én is Boldog Szülinapot kívánok!

Ildi! Cintusnak 1 éves kora után volt először bőrteszt és pozitív lett a tojásra és sajna azóta is az. Viszont a szója és a mogyoró már nem. kíváncsi leszek a vérvétel eredményére, remélem a héten már meglesz.

Zsófi! Gratula az évfordulóhoz!

Zsigi nagyon kis ügyes. Nem is írtam, hogy mindent rendben találtak a korai fejlesztőben, csak lusta a lelkem. Azért már fordulgat egyet-egyet, meg ha lefekszem mellé felkapaszkodik rajtam térdelésbe.

KépKép
jazmin2005

Tényleg szerencsém van a görcsökkel! Vagyis a em görcsökkel! :)

Elvileg jó a kamilla tea szorulásra. Én egyszer próbáltam, de a Hannának nem segített. Szerintem, ha megissza cukor nélkül Eni, akkor ne tegyél bele.

Kata nagyon boldog szülinapot!

Képzeljétek 2 hete elkezdtem kicsit fogyózni. Na persze nem nagyon, hogy ne menjen a tej rovására, de tornával és pici odafigyeléssel 4.5 kg-mal kevesebb vagyok! Mondjuk még sokat kellene fogynom, de egyelőre ennek is örülök! :)
És én is úgy várom a tavaszt!!!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok,

Csak gyors helyzetjelentés rólunk:

Szóval, hogy mi se maradjunk ki a "jóból" lebetegedtünk szombatra:(
Barnus szörcsög, köhög, folyik az orra és szombaton be is lázasodott. Iszonyú nyűgös, szinte semmi nem jó neki, csak ha az ölemben van. Kap Fluimucilt, Oscillo-t, Cebiont, Nasivint + megy az orrszívás ezerrel:( tegnapra már nem volt láza, de ma megint gyanús:( most du. megyünk le a dokihoz. Én szintén dörováson vagyok, fáj a torkom, köhögök és folyik az orrom. Szóval utolért bennünket is az első komolyabb betegség:(

Panna, Jó kényeztetést neked, irígykedem;) Concord Ultimax-ot vettünk mi is és egyszerűen imádjuk!!!

Na megyek orrot fújni;) minden betegeskedőnek jobbulást!

Mecsi, igyekszem elintézni a tavaszt minél előbb;))

Na puszi lányok!

Pöttöm nagyon el vagy tűnve!!!! ;( mi újság veletek? remélem Nonóval minden rendben?!

sniky

Jázmin! A mienk ultrahangos, de ennek is van egy minimális alapzaja, de nem hangos egyáltalán. Dominak is néztek bőrtesztet egy éves kora után tejre meg tojásra is azt hiszem, de neki negatív lett akkor, mégsem bírja a tejes dolgokat a kiütései szerint :? Viszont Daninál meg azt mondta a doki mikor csinálták neki a bőrtesztet, hogy mivel már elmúlt 4 éves meg lehet csinálni. És ugyanaz az orvos csináltatta a teszteket! Szóval már nem tudom mikor mit lehet... :roll:
Julcsi! Nekem még anno úgy mondta a gyerekorvosunk, hogy pirítsak meg egy kis cukrot és azt öntsem fel kamillateával. A legjobb éhgyomorra, de szerintem bármikor adhatod neki, úgy is hatásos. És nem durva, de tényleg jó! Attól a pici cukortól meg nem lesz ám baja Enikőnek! :wink:

dadomi

Sziasztok!

Nagyon köszönöm Mindenkinek a szülinapi köszöntőt!

A tranzitolás mindig délidőben van???????
Vendég

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!

Kata,
Boldog szülinapot!! És gratula a fogihoz!

Yuyu,
Én már adtam Virágnak kamilla teát cukorral, a védőnőnk mondta, hogy 1 mokkáskanál/dl. Sztem segített a múltkor a szorulásra.

Allergia: én kiskoromban szinte mindenre allergiás voltam, ételektől kezdve mindenféle állati szőrre, sőt még a panelra is, ezért kellet a szüleimnek elköltözniük a panellakásukból. Viszont azóta kinőttem mindent 5 éves koromra, mára már semmire sem vagyok allergiás.

Ti milyen gabonaféléket adtatok már a a babáknak? Vettem a hétvégén Milupa Gabonapépet, 7 gabonás, és nem tudom hogy merjem-e adni Virágnak amíg nem ette külön-külön azokat, amik vannak benne a pépbe. Erre nem tudom miért nem gondoltam mielőtt megvettem volna. Na mindegy, szóval szerintetek adható? Idáig csak kölest evett Virág ami gabonaféle....

Mecsi,
Melyik tejpépet adod Áron-nak?

Kép
Kép
dia123

nekem a dokinő irja fel milupa HA-s vaniliás gabonapép de eddig csak sima izmenteset kaptunk

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dia! Ha te is allergiás voltál, akkor inkább én várnék a helyedben ezekkel a pépekkel, mert az allergiára való hajlamot örökölheti a gyerek. Inkább írass fel te is az orvossal olyan pépet, amit Mecsiék is kaptak (van vaníliás is), az hipoallergén és ha jól emlékszem gluténmentes is. Vagy az van benne, Mecsi? Már régen kaptunk ilyet. A natúrba meg lehet keverni bármilyen gyümölcspürét.

dadomi

Jaj, de lüke vagyok, Mecsi is a vaníliásat írta :oops: Ebből a tejpépből csak kétféle van, natúr és vaníliás, a natúrt házilag lehet ízesíteni.

dadomi

Sziasztok!

Kata boldog szülinapot! Neked március hányadikán volt? Nekem is most volt, 7.-én. Beléptem a 3. X-be :wink: :D

Dadomi, ha jól emlékszem, te is mostanában ünnepelted a szülinapod. 8-án? Neked is boldogat!

Mazska, megyünk valamikor ligetezni?

Szuszu - Köszi a picasan a megjegyzéseket, mindig tök jól esik, ha meglátom. Időnként meglesem, van-e új . :D
Remélem hamarosan találkozunk, liget vagy hasonló. A kávézót is kipróbálhatnánk.

Boni - Nem tudtam visszaolvasni, de remélem Zsigi meggyógyult. Már igazán összehozhatnánk őket Emmával megint. Liget?

Betegeknek jobbulást!

Bocs, sajnos nem volt időm visszaolvasni, hétköznap munka hétvégén szülinapozás! Persze főleg Emma kapott ajándékokat, hátizsákot amibe ültethetjük majd, meg biciklisülést, tőlem meg egy sütőtökös rugit. Most nincs időm csatolni képet, majd valamikor bepótolom.

sushy

Anna neked is boldog szülinapot utólagosan is, de sajnos te nem vagy még meg nekem iwiwen és én onnan szoktam lesni :oops:
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok Drágáim!

Kata én is csatlakozom a gratulálók csapatához, legyen nagyon szép napod! :)

Sajnos mi is felzárkóztunk a betegeskedök táborához. Regö már a hétvégén kidölt takonykórral, Dönci meg tegnap este kezdte a taknyosodást, ma reggelre meg kijött a gennyes kötöhártyagyulladás... Szegényeim nagyon szarul vannak és már mi felnöttek se érezzük jól magunkat. :(
A többi gyengélkedönek is mielöbbi jobbulást!

Jelentem voltam a hétvégén a csapatommal több bazáron is, de egy darab etetöszék se volt sehol. :(
Pedig még haza is tudtam volna küldeni!

Lenne egy kérésem: ha valaki tudna nekem egy Hippofant, vagyis hipp elefántos pólot szerezni, nagyon hálás lennék!

Dia!

Sajnálom, hogy Virággal gondjaitok vannak, remélem megoldódnak azok is nem is olyan sokára. :) Csak pozitívan!

Ami meg a kistesókat illeti: én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lesz közülünk az elsö! :) Én a magam részéröl majd összel szeretnék élesben játszani érte, aztán meglátjuk, hogy mit hoz a valóság!? Addig még egy ciklust is össze kéne hozni.
:wink:
Mindenesetre ha abból indulnánk ki, amit az anyagi helyzetünk megengedne, nem vállalhattunk volna egy gyereket se ép ésszel!
De amíg van bazár és lomtalanítás ill. megfizethetö élelmiszerárak, nem aggódok. :) Fö az optimizmus. Tegnap pl. szereztem egy nagyon szép állapotú esernyöre csukható buggy-t cdm márkájú (olasz), dönthetö háttámlával. Kimosom a huzatát és kész. :)
Ugyanott 6 vadi új bontatlan borospohár is volt és még ki tudja milyen kincseket rejtegett az a közel 3-4 négyzetméteres kupac...

Felícia remélem neked nem fog a bank mindent tönkretenni és békén hagy titeket!

Nem olvastam vissza, így nem vagyok teljesen képben, bocsánat, ha valaki és valami, ami fontos, kimaradt!

Majd még igyekszem benézni, most ellátom a bandát, körbeinhalálom a srácokat és kiteregetek. Tegnap fahéjas csigákat gyártottam, de mind elfogyott, ma valami mást kell kreálnom... :)

Puszi: Barbi
Vendég

Boldog szülinapot Anna, Kata, Dadomi! :lol:

Jippijé megvan a szupi gyerekülésünk, Concord Ultimax. Színre meg ilyen, mint itt a 4., vagyis a szürke-bordó-fehér
http://bababolt.echt.hu/autosules/concord?cid=36740

Remélem Réka is szeretni fogja. Mondtuk neki, hogy nagyon ajánljuk, hogy szeresse, mert ha nem kerseünk bele másik gyereket :wink: :lol: :wink:

Van már vki közületek, aki menetirányba ülteti a gyerkőt?
én még nem merem, csak háttal majd. Sztem nem árt betartani a 9 hós határidőt (de egy cikkben olvastam, hog ymin. 8,5hó!), mert ütközésnél még a pici nyak nem tartja olyan stabilan a fejet. Hiába tartja egyébként stabilan, az egy elég brutál gyorsulás, amit nem biztos, hogy bír. Érdemes megnézni ezt a videót (törésteszt) Én nem is a hordozós gyerkőt néztem, hanem a nagyobbat, aki szemben van bekötve:
http://halaszferenc.hu/isofix
itt a jó eredményűre klikkeljetek...

Bár nagyon remélem, hogy élesben sem mi, sem ti nem fogjátok tesztelni a gyerekülést!!!

panna1

Mensi: Én még mindig cerazettezek, és december óta mensizek. Már ha lehet annak nevezni azt a 2-3 napos maszatolást... Viszont egy hete vasárnap igen rendesen fájt a jobb oldalam, mondtam is apjának, hogy olyan, mint régebben mensi előtt néha. Aztán nyilván még aznap este beköszöntött piroska, és azóta is tart. Most már normál mennyiségű, úgy mint terhesség előtt, csak a fene vinné, abbahagyhatná már, mert nagyon unom. De sztem eddig a cerazette-től csak vmi light verzió volt, és igazán most állt vissza a ciklus. Vagy vmi hasonló...

Tényleg.. Cerazette-sek, meddig véd bitonsággal ez a tabi? Úgy értve, hogy ha már a déli szopi kimarad majd, akkor is véd? El klne mennem már nőgyógyihoz, ott feltehetném ezt a kérdést is....

Van már olyan babó, aki délben csak főzit eszik, és nem szopizik (vagy tápizik)??

panna1

barbi én nagyonszívesen elküldöm neked a hippes pólót!!
Vendég

Sushy! Ma van.

Én is köszöntök mindenkit, akinek mostanában volt/van/lesz a születésnapja!!
Vendég

Mecsi/Dadomi,
Köszi a válaszokat tejpép ügyben! Esetleg még ez a Milupás Gyermekálom tejbedarapép is jó? Bár ne HA-s, de gluténmentes és babatejjel készült...Egyszer már adtam Virágnak egy fél tasakot, sztem nem volt tőle semmi baja. Szerintetek ez is van olyan jó, mint a gyermekálom darapép?

Barbi,
Köszi a biztatást! :) Szerencsére Virág állapota javulóban van, és remélem tényleg kinövi a refluxot egy éves koráig. Nektek meg jobbulást, sajnálom hogy megint betegek lettetek! :cry:

Panna,
Mi a déli szopást lassan elhagyjuk, bár még 'csak' 100 grammot eszik szilárdat Virág, de már sztem ezen a héten vagy max még egy hét és elérjük a teljes adagokat, igy már nem fog szopni utána. De most is csak 50-60g-okat szopik utána, ami nem sok.
Gratula a gyereküléshez, jól nézz ki!! :)

Kép
Kép
dia123

Mecsi/Dadomi,
Bocsi, azt akartam kérdezni hogy ez a gyermekálom darapép is van-e olyan jó, mint a HA-s tejpép?

Kép
Kép
dia123

sziasztok

Mindenkinek boldog szülinapot! :)
Betegeknek jobbulást!
Fogacskákhoz és felálláskhoz gratulálunk!

Dia vigyázz,mert Levi pl pont ezért nem kaphat semmi tejszármazékosat,mert én tejallergiás vagyok.

Mensi nekem is nagyon rémes volt előtte, de most lekopogom alig érzem meg idáig és nem tart sokáig sem.

Csimby jártok úszni az Ottóhoz?
makadu

Sziasztok lányok!

Mi is vagyunk, köszönöm a hiányolást. Először is korrekció Zsófi bocsánat, de félrevezettelek az esernyős kocsi márkáját illetően, mert brevink van.

Szóval hazaérkeztünk sikeresen, Zorka volt a legjobb gyerek, ő bírta a legjobban. Van fogacskánk nekünk is, de felűl, ezért apával elneveztük kis hókuszpóknak, vagyis fognak még nem nevezném, mert csak egy fehér pötyike.

Betegeskedőknek mennek a gyógypuszik, a szüliseket meg isten éltesse.

Egyenlőre ennyi, és ha megengeditek dobok fel pár képet az útról.

Ritus

Kép
rituspoc

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép [img]
Lazulunk apával itthon
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.5333.jpg[/img]

Kép
rituspoc

Kép

Szóvl az itthoni lazulós kép mégegyszer, mert nem nyitotta meg.

Bocsi, de sok voltam, csak gondoltam rég mutattam meg Zorkát

Ritus

Kép
rituspoc

Rita: Nagyon vagány Zorka abban a szemüvegben!

Panna
: Hanna már 6 hónapos korától csak főzeléket eszik délben és épp ma tértünk át, hogy a dél utáni kaja is csak főzelék legyen. Nekem ugye nem volt elég tejem és ezért tápszerezni kellett 3 hónapos korától, így minél hamarabb próbáltuk csökkenteni a tápszeradagokat.

Kitti: Kb. 3 hete beszéltem már az Ottóval, időpontunk is volt, de sajnos közbejött valami és nem tudtunk elmenni. Te ismered őt? Nekem nem volt valami szimpatikus, de gondoltam nem számít, ha az órái jók. Aztán még aznap találkoztam egyik ismerőssel, aki végigjárta a győri babaúszásokat és lebeszélt az Ottó-féléről, mert ott a fél órában nagyon sok a szabad program. Ő a sátrasban ajánlotta az úszást. Végül apával úgy döntöttünk, hogy inkább ide megyünk, mert ez közelebb is van, nem kell átkocsikázni a városon. Aztán még itt sem voltunk, mert most meg a szeme miatt nem vihetjük a Hannát. :( Elvileg jövő hét szombaton kezdünk!
Ti voltatok már?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt!

Zsófi jó volt az étterem? mi is már mióta tervezzük, hogy ellátogatunk oda :lol:

BOldog évfordulót! melyik kocsi nyert?

még hogy nincs mensi görcs? pasik :twisted: két lehetőség van.. vagy mensizni fogsz vagy babásodsz..utóbbira lehet esély?
:wink:

CSimby remélem HAnnus szeme rendbe jön hamar

MEcsi jobbulást NEked is..én is lerobbantam, de bevettem a GRipp heelt és egyből helyreállítódtam

NEkünk is van hidegpárásítónk a Pingvines..http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1391

NIki sajnálom, hogy kidőltetek.. úgy látszik a Tranzitolás nem volt jó ötlet aznap

:cry:

Julcsi én bio kamilla teát adtam ZSiginek anno és másnap meglett az eredménye :lol:

Dia Én is vette,m a 7magosat de nem adom oda neki.. a gyerekálmot adtam neki.. de kiszáradt a bőre most azt is hanyagolom, mert lehet attól

Sushy ha jó iső lesz tőlem mehetünk
:roll: :lol:

BArbi NEKtek is jobbulást!

PAnna hát ZSigi még nincs 10 kg így még háttal..még messze van az előre :roll:

mi a 10órai tejcsit váltottuk ki teljesen gyümivel és az uzsonnát kezdtük el.. de a betegség visszaállította az eredeti felállást most mér azért elfogad 80gokat mindenből de utána cici.. fogyott is szegényke a sok hányástól.. remélem hamar visszaszedi mert így is "le van maradva" a szobamérlegen 7,8 kg-t mértem.. amit nem értek mert látszólag olyan kis husis mindenhol... :roll: de asszem felhívom védőnénit és leviszem megméretem...

Ritus Zorka is vezet? lassan vezetős kép"verseny" is jöhet :lol:

unokaöcsém szegényke tegnap is 40c os láza volt, vérképe jó, nincs állítólag gyulladás vagy vírus a szervezetében nem tudjuk mitől nem megy le a láza.. EEG eredmény csak ha a prof visszajön :cry:
Vendég

Boni, de most már jól van Zsigi? Unokaöcsédnek is jobbulást, remélem semmi komoly...

Eninek adtam kamillateát, napközben csak pár kortyot sikerült, de az esti szopi előtt megivott kb egy decit belőle... Sok eredménye egyelőre nem lett, az előbb nyomott két kis bogyót... És múlt csütörtökön volt utoljára kaki, akkor is csak kevéske...Remélem ma azért lesz még valami. Sárgabarackot adtok már a babáknak? Hátha az is segíteni kakilni.... Az van ráírva, hogy 4 hós kortól, de az nem mindig igaz ugye...

Ritus, nagyon jók a képek Zorkáról!!

Gratula az ülés, mászós, állós babáknak!! Eni is próbál mászni, de még nem nagyon halad... Ülni nem ül még mindig.

yuyu79

Sushy, mikor is jöttök Paksra? :wink:

yuyu79

Julcsi igen, ma már nem kell antibiotikumot adni :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Yuyu,
Próbálj Eninek sütőtököt adni kevés krumplival. Nálunk ez a kombináció mindig meghozza az eredményt. 100g sütőtök és max 50g krumpli, talán egy kevés reszelt alma még bele. Vagy egy kis szilva bébiétel, bár attól hasgörcs is lehet. Én Virágnak őszibarit adok az esti szopi után, úgy 50-60g-ot, és az is segít sztem.

Boni,
Jobbulást az unokaöcsédnek!

Ritus,
Nagyon édes Zorka! :)

Képzeljétek, egyszer sem kellet kelnem Virághoz éjszaka, tehát átaludta az éjszakát, este 9:30tól reggel 8-ig!!
:D :D De érdekes, mert valahogy mégsem vagyok annyira friss... :?

Kép
Kép
dia123

Yuyu,
Nem az utolsó esti szopi után kapja a barit, hanem az utolsó előttinél. :)

Kép
Kép
dia123

Sajnálom a sok kis beteget :( Jobbulást mindenkinek! Meg persze a nagy betegeknek is.
Sok boldogságot a szülinaposoknak!

Nálunk szerencsére javul a helyzet, Zéti meggyógyult, de ma még itthon van, hogy erősödjön kicsit, a szemei még karikásak és az étvágya még változó. Vérvétel eredmények még mindig nincsenek szombat óta :( pedig abból derülne ki, hogy milyen baktérium ellen kellene kezelni, tiszta szerencse, hogy már meggyógyult ... A kiütések is eltüntek a gyógyszerektől. Köszönöm az allergiás hozzászólásokat, azt szűrtem le belőle, hogy nem könnyen lehet diagnosztizálni, hogy mire allergiás, most azért kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit csináljunk. Próbáljuk vizsgálgatni vagy csak azt figyeljük, hogy megint jönnek-e ki kiütések?? Azt se tudom mennyi idő után lesznek kiütések ha pl. eszik valamit amire allergiás??

Zsombi sincs jól, de nem tudjuk mi baja. Tegnap elvittük egy másik fül-orr-gégészhez, próbálkozom találni egy jót. Azt mondta, hogy hurutos folyadék van a fülében, de nincs begyulladva és ezért annak nem kellene fájnia. Viszont már második éjszaka csak akkor alszik ha nurofent adok be neki :( és tegnap egész nap nyűgös volt és sírdogált, ma úgy látom már jobban van, de azért még szörcsög és főleg reggel köhög Mivel tegnap szinte falta az öklét a fogára gyanakszunk, vajon ennyire fájhat neki? mindenesetre melegíteni kell a fülét napont 3-4-szer és vissza kell mennünk, mert a folyadék nem maradhat sokáig a fülében.

Mennem kell, két kis türelmetlen vár rám :) Megyünk sétálni.
Vendég

CSenge én ha tejszármazékosat eszek utána nem kell sok és már jönnek a pöttyök, ha durvulok és olyat eszem szinte azonnal viszkede és futás a kló.
jobbulást a fiúknak!

Csimby írnál valamit erről a sátrasról nem hallottam. én nem vagyok elájulva az ottó-félétől már 5x voltunk,de semmi új nincs és elkaptam valami jóságot a vízben...ez nem árt a babóknak vajon?!

Zorka anniyra édes! jót mosolyogtam a nepszemüveges képen, írtó helyes!

Mancibarbi jöttök holnap?
makadu

Sziasztok!

Betegeskedőknek jobbulást!

Julcsi! Én a kamillateát cukrosan adtam neki, dokinéni mondta, hogy szinte szirupszerű legyen, az meghozza a hatást. Utána volt is kaki. Én már sárgabarack-őszibarack levet is adtam neki, nem lett baja. Szerintem megpróbálhatod.

Kitti! Még mindig gondolkodom a holnapon. Ti mentek? Mit kell vinni? És ez a babaúszás Győrben heti hány alkalommal van?
Én kérdeztem a védőnőt, hogy Komáromban miért nincs, azt mondta, hogy nem megfelelőek a feltételek....pedig lenne jelentkező, bőven.

Zsófiéknak boldog évfordulót kicsit megkésve. :)

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a köszöntést! :) Anna, Kata nektek is nagyon boldog születésnapot, picit megkésve!
Zsófi, nektek pedig boldog házassági évfordulót! :)
Dia! A HA-s tejpép nagyon finom, Domi is szerette, de már nem kapja, mivel tényleges tejérzékenység esetén nem adható, de megelőzésként jó. Bár ha te ilyen allergiás voltál, én várnék még 1-2 hónapot, nem adnék neki HA-s pépet sem addig, Domi 9-10 hónapos volt, mikor adtunk neki, pont a veszélyeztetettség miatt. Beszélj a gyerekorvosotokkal.
Csenge! Nem egyszerű dolog ez az allergia. Valakinél azonnal jelentkeznek a tünetek, valakinél lehet, hogy csak hetek, hónapok múlva. Dominik pl joghurtot kaphatott (más tejterméket nem), eleinte nem volt tőle semmi baja, kb fél év telt el, amikor szinte egyik napról a másikra teli lett kiütésekkel. Viszont amikor egy éves kora után próbáltunk neki tejalapú tápszert adni (ezt csak azért, mert ha nem bizonyítjuk be, hogy nem bírja a rendes tápszert, akkor nem lehet neki felírni HA-s tápszert egy éves kora után), attól pedig azonnal kegyetlen hasmenése lett. Meg előfordulhat keresztallergia is, amikor bizonyos ételre csak akkor ad allergiás reakciókat, ha azt egy másik bizonyos étellel együtt eszi, na ekkor légy okos, és találd ki, hogy mi a baja :?
Julcsi! Ne sima kamillateát adj neki, hanem pirított cukrosat! A sárgabarack puffaszthat, azzal először óvatosan! Viszont szorulásra nagyon jó! Ja és a kamillateát próbáld reggel még az első szopi előtt adni, éhgyomorra a legjobb.
Boni! Jobbulást az unokaöcsédnek!!!

dadomi

Köszi a tippeket! Pirított cukrosan adtam a teát... Meg az a fura, hogy az elmúlt napokban evett szilvát is, sütőtököt is, tegnap kamillatea, ma délelőtt meg sárgabarackot, és még mindig semmi... De holnap megyünk tanácsadásra, akkor majd megkérdezem a dokinénitől is, hogy mi legyen, ha addig se tud kakilni...

yuyu79

Az éjszakánk nekünk is jó volt, este 8-tól reggel fél 7-ig aludt Eni, pedig mostanában megint kelni szokott 3-4 óra körül...

yuyu79

Sziasztok!

Még mindig betegen, megjött a megmentő segítség barátnőm is ő foglalkozik most Áronnal nehogy visszakapja a bacit és lám nála mindig csinál valami újjat a töki : http://picasaweb.google.hu/vmmelinda/El ... ulcsivalD#

jobbulást mindenkinek

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi!
Nagyon ügyi Áron, ahogy lépeget! :D :shock: Lassan futni fog, meglátod :D
Jobbulást nektek!

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!
Boni! Uncsitesónak megy a drukk!

Zorka baba nagyon tündéri! Látszik, hogy jól érezte magát! Ezek szerint nektek is jól sierült a kiruccanás!

Julcsi! Remélem azóta már megoldódott a kaki-gond. Sárgabarackot, szilvát még én nem adtam RÉkának, pont azért, mert még mindig elég pocakérzékeny.
amikor sokáig nem kakilt (kb5 nap), vettem neki Laktulóz szirupot gyógyszrtárban. Végül adni nem kellett belőle, mert mikor kitűztem az időpontot, hogy mittomén ha még holnap reggelig nincs kaki, akkor adok neki, addigra mindig alkotott vmit. Biztos megijedt a fenyegetéstől :lol: Próbáld ki, hátha nálatok is beválik :lol: ű

Mecsi! Áron nagyon ügyes! Aranyos ahogy lépeget felfelé. Ő már négykézlábazik amúgy?
Rizsi-Csengén kívül van már négykézláb teperő baba?

panna1

Panna mi csak négykézláb nyuszizunk :lol:

de Áronhoz hasonlóan mi is futunk segítséggel :lol: MEcsi jobbulást!

ma vettem chaomilla golyócskát..na kivi leszek az éjszakra....
Vendég

Hát még nem igazán oldódott meg... ma kétszer volt 2-2 darab kis bogyó, de nem említésre méltó mennyiség. Igaz, most érzek valami büdit, lehet elalvás előtt sikerült... Na majd kiderül, ha felébredt ;-)

Enikő négykézláb már rakosgatja előre a lábait, de a kezét viszont nem, hanem egy idő után hasra dobja magát :-)

yuyu79

Panna! Mi is teperünk négykézláb, úgy, mint a golyó :D
Sőt, már átmászik a küszöbön is, egyedül, le is videóztuk, csak én sajna nem tudom megmutatni :oops:

Barbi
Kép
manci79

Nálunk pár napja az megy, hogy Gergő állandóan kapaszkodik belém és úgy áll fel. Egy percre nem hagy békén, egyfolytában jön és két kézzel mar. Valakinél van még ilyen?
(most is itt csüng a jobb lábamon és bújik, annyira cuki! :D :D )

Barbi
Kép
manci79

Nem küszöb, hanem nálunk van egy elég nagy lépcső a nappali és előszoba között, na, azon mászik át!

Barbi
Kép
manci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: