A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Napsugár,
úgy, igen.
Bár dokinéni a múltkor azt mondta, ne csináljam, de szerintem félreértette, amit mondtam, azt gondolta, hogy tejben oldom fel a tápszert, az úgy meg már sok. Ő jobbnak tartaná azt, hogy mondjuk este csak tápi, reggel csak tej. De a tejet nem isszák meg magában.

Anny,
ha doki nem mondta, akkor csináld csak úgy, ahogy eddig, mondom, nem értek hozzá, csak józan eszemmel azt gondolnám, nekik még kell a zsír. Magamnak mindig csak 1,5-ötöset vettem régen. Többiek nem tudnak erről valamit?

KépKép
lili73

Anny,
én nem forralom (meg a többiek sem, Andi, Benszi, ah jól emlékszem, én is tőlük kérdeztem a múltkor)

KépKép
lili73

Binyek: Nem kamuztam, csak elbújtam a csajok mögé :lol: No meg egy nagy kabát mögé :) De jön a szép idő, vége a rejtőzködésnek :?
Vendég

Binyi!
Na ezért nem tököltem én aválással. Mert ha maradtam volna, akkor a gyerek miatt. Az meg úgy egy kalap sz.r.
És nem kell hülyén érezni magad a párod gyerekei miatt. Mármint hogy nem szereted őket. Ez van. Az azért szvsz mindig más szitu, amikor egy háztartásban éltek.
Én csípem Laurát, aranyos kiscsaj, de biztos, hogy soha nem lesz vele olyan bensőséges kapcsolatom, mint Pasinak Baluval. Hetente egyszer látom pár órát, ez arra elég, hogy elkezdjünk barátkozni. ha majd többet lesz itt, biztos ez is más lesz.
vovanda

Napsi: Meg tudom én indokolni, hogy ne tudnám! Mulatni akarok! :lol: Van itt egy csomó bölcsi, de én meg úgy hallottam, hogy nincs gyed ha van bölcsi... Nem néztem utánna, lehet, hogy rosszul tudom. :oops: Meg ugye az sem biztos, hogy felvennék őket. Helyhiány :roll:
Vendég

Anny
Ikreknél a beszédfejlődés pont az ikernyelv kialakulása miatt késhet :wink:
Vendég

Vanda!
Köszi,hogy megértettél! :wink:
Mert amikor elküldtem a hsz-t,akkor kezdtem el gondolkodni,hogy most lehet,hogy nagy vihart kavarok és behúz nekem mindenki egy nagy minuszt a füzetébe! :roll: :roll: :roll:

Újak!
Itt a táblázat!Nézzétek meg és írjátok meg az adataitokat,akkor felvezetlek Benneteket is! :wink: 1236604527.5243.htm

binyek

Anny!
Párom középső fia majdnem 2 éves koráig egy szót sem szólt.Aztán egyik napról a másikra elkezdett egyszerű összetett mondatokban beszélni,néhány felnőttet megszégyenítő választékossággal! :shock: :shock:

binyek

Ja!!!Kitaláltam,hogy mit fogok a pólóm elejére nyomatni!Aki szeretne csatlakozni,az szóljon! :lol: :lol: :lol: :lol:

IKREK FORMÁLTÁK EZT A CSODÁLATOS TESTET!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

binyek

Binyek: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vanda: inkább nem írom le a véleménymet az óvónőkről! :evil: Így még nehezebb helyzetben vagytok. Hallkan jegyzem meg, hogy mi októberben, hosszas mérlegelés után óvodát váltottunk, az óvónői hozzáállás miatt. :roll:

Binyek: szerintem teljesen normálisak az érzéseid a párod gyerekei iránt. Ott azért nehezebb ahol egy háztartásban élnek velük. De nagy szerencse kell, hogy az új társ és a gyermek őszintén elfogadják egymást.

Tünde
Kép

Kép
myra77

Binyek
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nem gyengén vagy pihent
Vendég

Binyek: :D majdnem visszajött a kávém a klaviatúrára, akkorát röhögtem. :D

Anny: igaza van Banikának. Az ikrek nagyon gyakran alakítanak ki egy saját nyelvet, amit csak Ők értenek. Emiatt késhet a beszédfejlődés. Sőt gyakran ez a saját nyelv hosszú évekig megmarad, a normális beszéd mellet.

Tünde
Kép

Kép
myra77

A védőnőm iker :wink:
Vendég

elképzeltem, hogy kijön a Fókusz stábja és meglátja ezt a feliratot a pólókon. :shock: :roll: :D

Tünde
Kép

Kép
myra77

Banika: Ő mesélt Neked erről?

Tünde
Kép

Kép
myra77

Lányok!

Nem hogy egy napot sem szabad kihagyni nálatok, hanem még egy etetésnyi időt sem!

Köszönöm a hozzászólásokat és a segítő szándékot, amit tőletek kaptam.

Most megint nagyon anyásak a gyerekek, így csak ennyire futotta tőlem.
jennyke35

Olvastam is az ikernyelvről,és tőle is kérdeztem.
Az anyukája itt lakik a szemben lévő lépcsőházban.
Elég sok ikres kismamája/anyukája van.Iker és iker között is érdekes különbségekről szokott mesélni(aminek nagy része szerintem a szülőn múlik)
Vendég

Centrifugáltam higanykáknak egy kis biodieselt.
Ilyenkor mindig eszembe jut Juci,hogy honnét van annyi energiája?
Vendég

Tonti :( remélem megoldódik minden. Én sem nagyon tudok kimozdulni sehová.egész nap csak a gyerekek.,megértelek...

Fanniknak nagyon boldog névnapot!

Babusok

én is befestettem vízfetékkel a talpukat, aztán rányomtam paírra.még élnek :lol:

szanet

Akkor ezek szerint Neked jó védőnőd van. Majd elmesélhetnél néha érdekes dolgokat itt. :)

Megyek barátkozok kicsit a vasalnivalómmal. :D

Tünde
Kép

Kép
myra77

Juci
Mit főz ma Ati?
Vendég

Ő a kamuvédőnőm :lol: Eredetileg ő volt(én kértem meg,mert a baráti társasághoz tartozik és őt legalább ismertem :lol: )
Január 1-től nincs ilyen hogy lehet választani védőnőt.A körzetes jön havonta 1x,de mivel ők anno együtt dolgoztak,nem csinál ügyet belőle ha nem őt hívom amikor nyomorom van.Az adminisztrációt megcsinálja a valós,a többit meg a kamuval oldom meg :lol: :lol: :lol:
remélem érthetően írtam le
Vendég

na, akkor binyek írásának hatására pasi ma és holnap nem olvas titeket, és ígérem, hogy visszaolvasni sem fogok, de.....vanda: írd le nyugodtan, mit érzel laura iránt....
1szálpasi

Banika!

Kitaláltam valamit még a múlt héten, még én sem csináltam soha, így ha nem sikerül, rám lehet fogni, hogy szar volt a recept :lol:
Szóval azt gondoltam ki, hogy főtt zöldségkeveréket beleforgatok egy kis besamelbe, ezt az egészet belevágom, egy téglalap alakúra fomázott fasírtalapba, feltekerem és megsütöm (ill. hát Ati). Lehet egy kis főtt tojást is bújtatunk bele. Eredményről majd beszámolunk :wink:

Binyek! Jót röhögtem, nem semmi csaj vagy!

Judit

jucicuki

Myra!
Én is filóztam váltáson, de arra jutottunk, hogy sok lenne. Majd a védőnőm megint hadiösvényre lép, és helyreteszi őket. Merthogy szokta... :lol:

Beszéd: Balu kétévesen kezdett, tesóm 2 és fél éves lánya meg még mindig nem beszél.

Törpök ma alig aludtak, nyekeregtek folyamatosan. :cry:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
vovanda

Üdv az újaknak!

Binyek: köszi az üzit. TV2 akkor megnézheti magát. Esteleg lehetne írni nekik, hogy köszi tárgytalan a dolog mert a Fókusz már jön :lol: :lol: :lol: :lol: tudom hogy a fele se igaz, de azok legalább visszajeleztek
Jó a póló felirat, de apáknak mi lesz??? :twisted:

Zsuzska: Fanninak Kép

Anny: szépek vagytok a játszóteres képen. Nálunk ha már meglátják a fényképezőt vigyorog mind a kettő :roll: :roll:

Benszi: a Te gyerkőceid is szépek és milyen rend van körülöttük :lol: Látom tanultok rajzolni :roll: :roll:
Jó neked hogy volt a védőnőd. Az enyém enyhén átvert. 2-re beszéltük meg, rohantunk haza tornáról, itt vártam még tarhonyát se mertem főzni, erre 3-kor lemondta

Szandra: megkérdeztem a tornászt és azt mondta hogy nem gáz ha még nem mászik 8 hónaposan, de azért én a helyedben akkor nyugodnék meg ha látná valaki :roll: :roll:

Tetszenek az új vonalzók

Nóry be volt jelentkezve a jóelőbb, úgyhogy mentem zugolvasni
:roll: :roll:

Ja és én se tudom követni a dolgokat, de majd megpróbálom
davandi

Binyek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdvözlet minden új anyukának!!!

Anny! Nagyon szépek vagytok!

enyém-nemenyém-gyerek témához nem tudok hozzászólni...

Kép
riddencs

Nem találom hova írhatott :twisted: :twisted: Lehet hogy ide akart, aztán meggondolta magát :roll: :roll:

Ja és Szandra: örülök hogy meglettek a fiaid :lol: :lol: :lol: :lol:
davandi

Hűha, látom lemaradtam 2 oldalall, és a 2 oldalal ezelőtire írtam előbb…….

Tonti

Ne menj el légyszi!!!!!! Már miért lennél nevetséges…. Tudtad, hogy azt mondják 7 évente vanank nehéz helyzetben a kapcsolatok…? Lehet hogy ez van, és majd megoldjátok persze 
Én mindig örülök ha írsz 

Jennyke

Na ez jó kis téma. Ez a mennyire, hogyan stb szeretjük a gyerekeinket.
Nekem is az a mániám, hogy „egyformán „ szeressem őket. Vaygis egyformán szeretem őket, de nem egyformák. Egyik ezért, másik azért tökéletes  haha. Na viccet félre téve.
Ha pl a páromnak lenen egy gyerke(szerencsére nincs, legalábbis remélem) akkor én sztem én is mindig gondolnék arra, hogy nem az én gyerekem.nem azt jelenti, hogy nem szeretném, csk bennem lenne ez a dolog.

Most lehet, hogy többen hülyének néznek majd, de a saját gyerekeimhez is idő kellett, hogy megszeressem őket. Értem ezt úgy, hogy azt vártam, hogy mikor majd megszületnek lesz egy nagy BUMM és imádni fogom őket stb.és nem volt nagy BUMM. Szerettem őket persze, és örültem nekik, de nagyon furcsa volt, hogy ott vannak.És minél több idő telt el, annál jobban szerettem őket.és persze , hogy imádom őket, de kicsit hülyén éreztem amagm emiatt. Mára már nyoma sincs ennek, és nem tudom ez normális volt –eNagyon szeretem a lányaimat, el sem tudnám képzelni, hogy nincsenek itt.nem tudom miért alakult ez ki ilyen fokozatosan, de igy alakult..Most lehet, hogy többen azt gondoják, m ilyen anya vagyok én, hogy ilyeneket írok, de ez van.mára már túltetetm maagm rajta.mert lelkiismeret furdalásom volt sokáig, hogy így éreztem. most gondoltam leírom, hátha valakinek jól jön ez a kis tapasztalatom 

Anny

Végre egy kép rólad is! Nagyon szépek vagytok!!!!!

szanet

Szanet!
Végre vki, aki szintén így érzett! Nekem kellett pár hónap ( :shock: ), mire elhittem, hogy ők tényleg vannak és az enyémek, én mostanra érzem anyának magam.... :oops: az eleje inkább kemény küzdelem és aggódás volt, mikor mit cseszek el....

Más: milyen fajta túrót, ill. natúr joghurtot adtok?

Kép
riddencs

Banika: igen, érthető volt. :D De írtad ezt már korábban is, csak most ugrott be.

Vanda: nem is azért írtam, hogy váltsatok. Most tényleg sok lenne ai Balunak, meg Ti már hosszabb ideje jártok oda. Kíra a kezdeti betegségek, nyári szünet miatt kb. két hónapot járt a régi helyre. De az jó, hogy ilyen határozott fellépésű, segítőkész védőnőtők van.

Fanniknak én is boldog névnapot kívánok!

Tünde
Kép

Kép
myra77

Binyek

Én nem ítéllek el emiatt, mert nem látok bele az életetekbe, és nem is tanácsként mondom-mert másoknak ugye könnyű osztogatni-csak leírom, hogy legyen egy ellenvélemény is :wink:

pont tegnap, és pont erről beszéltem ismerőseimmel.és ott én ezt mondtam:
Nem tudhatja az ember, mert nincs ilyen szituációban(magamról beszéltem), de ha az én páromnak lenne gyereke, én nem is jöttem volna vele össze, ha nem törődik velük! Mert véleményem szerint azok is az ő gyerekei.Igenis törődjön velük és szeresse őket! Mind érzelmileg, mind anyagilag. mert kérdem én ha valaki nem szereti a saját gyerekeit, és esetleg tőlem is elválik, akkor a mi közös gyerekünkkel is így történik majd?????
A gyerekek nem tehetnek szüleik hülyeségeiről.nem ők akartak megszületni.és ha ezek a gyerekek nem a saját gyerekeink, de tudtunk róla, hogy léteznek, mielőtt belevágtunk a kapcsolatba, akkor szerintem meg kell próbálni elfogadni őket! apukát meg arra bíztatni, hogy törődjön velük, ha már megszülettek!!!!

szanet

Riddencs, danon aktivia, túró a bakonynak van probiotikus, néha van a plusban ill. az aldis milfina finom, soványat szoktam venni, mert iszonyat mennyiségű sajtot esznek és abban van zsír bőven.

Tényleg ti mennyi sajtot esztek csajok? Nálunk mióta megvannak a csajok 700-1000 g elmegy egy héten :roll:

Judit

jucicuki

na a feluletes olvasasbol, nem maradt meg semmi az "eszembe"

talan par dolog

szanet! meg nem bizti hogy sikerul osze hozni hogy menyuk Hevizre, de remelem nagyon :D es koszi hogy orulsz

dragon! meg nem kajcsizunk, csak delben kapnak gyumit, vagy egy kisuvegest vagy 1/2 alma vagy korte, 2 het mulva megyunk dokibahoz es majd mondja hogy kel a normalis kajcsit adni es hogy kel el kesziteni, adig este adok a taphoz 2 kiskanal grizt, mert latom hogy ehesebbek

tonti! jaj de sajnalom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:, el ne tunj, latod en is a mult heten nagyon depi voltam es sokat segitet hogy ide irtam es kaptam biztatast toletek, tenyleg nagyon rosz mikor ugy erzed hogy mivel nincs munkad teljesen a masiktol fugsz, de szerintem a ferjed nem ugy veszi, hisz te vagy 3 gyerekenek anya es szerintem te 7 ev alatt tobbet adtal neki mint amit eleteben el kepzelt :D :D kar hogy pont most nem ugy josz ki a barinodel :cry: :cry: de mi itt vagyunk :wink:

binyek! ne felj senki nem fug minuszokat irni, mert itt nem az van hogy biraskodni kel az emberen, hanem probalni meg erteni es ha nem ertunk meg azert lehet mert nem vagyunk a te helyzetettben, pont azert nem mutathatunk ujjal senkire
nsgyon tetszet a testes felirat

anny! nagyon szep a 3 csajszi

davandi! tom hogy 3 babod van, en aszt akartam irni hogy akinek 3 babaja van es egyeskek, ott 3 vonalzo kel es hogy csinaljak azok?

szepek az uj vonalzok!

bocsi, de most enyire tudtam reagalni

ja benszi! de ugyin jatszanak a torpeid

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Bocs, tényleg semmi bajod veled, és nem bántásból írtam, csak véleményt nyilvánítottam ez ügyben :D

Riddencs
huhh nem vagyok egyedül ezzel :oops: azért megnyugtató. 8)
és igen azt is éreztem , amit te írtál.-szinte nem is hittem el, hogy léteznek, és , hogy az enyémek :oops:

még jó, hogy azért ez elmúlt :roll:

szanet

Napsugáreperke
Mi már piaci tehén-, vagy 3,5-ös bolti tejelünk, forralva, de csak módjával.

Szamy
Nekem makijaim vannak, banikának vannak higanykái! :wink:

Anny, benszi
Szépek vagytok! :lol:

Anny
Még mi sem beszélünk. Ne aggódj, nem késtünk le semmiről, majd fognak eleget! :lol: 8)

Petra
Kép
petricsek

Fanni
A fiúk millió puszit küldenek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon cuki a zokni,Marci teljesen el van varázsolva tőle.Csak ül,nézi a lábát és vigyorog :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

már megint mennyi írás!!! :twisted: :twisted:

itt egy órát nem szabad kihagyni nem egy napot/napokat...

Riddencs, Szanett! detto akkor már 3-an vagyunk...pedig volt időnek felkészülni rá... én a kórházban sztem egy puszit sem adtam nekik, olyan furi volt a helyzet, na de azóta... már menekülnek előlem :)

Köszi a köszöntéseket :)

a védőnőnek havonta jönni kell???? Október óta a kutya nem volt itt :) de megen új van :)

többire nem emlékszem... Nory írt valamit? sztem csak zúgolvas :)

zsuzska80
Szombathely

Demoniq: bocsi tudom, hogy tudod csak nem akartam kihagyni :lol: :lol: :lol: :lol:
davandi

4-en vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol:
én sem tudtam rögtön felfogni
Vendég

Banika! enyém Fanninak vagy Szandra Fanninak? vagy mindkettőnek :)
várj küldök a pasiknak valamit
Kép

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska: én ha zugolvasok nem jelentkezek be :lol: :lol: :lol: :lol:
Fanni aranyos, vajon mire gondolhat :roll: :roll: :roll: :roll:

Mi sokat vártunk nagyon a babókra úgyhogy én úgy érzem egyből elfogadtam őket :roll: :roll:
"Hozott" gyerekről nem tudok :roll: :roll:
davandi

ide is feleslegesen jár a védőnő. Szerintem azért jön hogy meglegyen a strigula :lol: :lol: :lol:
davandi

Mire gondol Fanni? Hát a Higanykákra :)

nem tudom kinek lehetne jelenteni hogy nem jön a védőnő...

zsuzska80
Szombathely

1 éves kor után már nem kell havonta járnia,azt hiszem elég 3 havonta.De az október azért kicsit erős.
Nem jártok tanácsadásra?
Nekünk nem a körzetes a dokinénink,ezért mi tanácsadásra sem a saját körzetünkbe járunk.
De szerintem ha bemésza körzeti gyerekorvosi rendelőbe.ott szólhatsz.Vagy a terhesgondozóban :wink:
Én ezt tenném ha ne jönne.Már ha szükségem lenne rá hogy jöjjön :lol: :lol:

Cuki a kicsi Fanni ahogy rötyög
Vendég

a dokinál ha ott vagytok meg kell kérdezni tőle, hogy milyen sűrűn kell jönnie a védőnőnek és megemlíted hogy nohát-nohát te már az idejét se tudod tutira elő fogja szedni szerintem :roll: :roll:
Mostmár szó szerint elolvastam amit a kép felett írtál és tényleg Higanykáknak ment :lol: :lol: :lol:
davandi

Banika: egyszerre és ugyanarra gondoltunk :lol: :lol: :lol: nahát-nahát
davandi

Igen úgy van hogy egy éves korig havonta, utána meg nem tom:) de októberig is kb 3-4 szer volt, mert terhes lett.. tanácsadsára már nem járunk egy évesen voltunk akkor spec nem volt védőnő. de sztem ő végzi a terhesgondozást is..

Jah nincs rá szükségem, de akkor jobb a lelkemnek ha szólok :)

ja a 15 hós előtt KÖTELEZŐ kijönnie,.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzska80 2009.03.09 16:52-kor.

zsuzska80
Szombathely

úgy látszik hogy a mai szókincsem javát a nohát-nohát, meg a nahát-nahát alkotja :roll: :roll: máskor nem is szoktam ilyet írni :oops: :oops: :oops:
davandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: