A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Majd' elfelejtettem...
Írtatok a kisfiúknál a fityma letapadásáról, csak meg akartam írni a tapasztalataimat, nehogy úgy járjatok mint mi, ugyanis van ilyen lányoknál is
Lánykám egyébként alig beteg néha, kicsattan az egészségtől (kop kop) de ezt a fránya dolgot örökölte ..... :( :(
Nevezetesen: összetapadnak a kisajkak, annyira, hogy szinte teljesen elzárják a kijáratot, mind a hüvelyt mind a húgycsőét; én időben észrevettem, mert nálam is ez volt kiskoromban, és nézegettem. Viszont a gyerekorvos azt mondta, amíg nem muszáj, ne műtsük, várjunk, hátha jobb lesz. Nem műtöttük. Szépen, lassan, fokozatosan csaknem teljesen összenőtt 2 éves korára. panaszkodott is, egyem a szívét, elsejpítette hogy "Tyíp a Pityi anya".. akkor már rendszeresen, szépen bilizett. Elvittük megműttetni. Pikkpakk megvolt, aznap hazavihettük. Doki a lelkemre kötötte, hogy 2 hétig ne érje víz, és kenjük lidokainnal.
Tök boldog voltam hogy megvagyunk. Igenám, de ne érje víz... Víz nem is érte.. de pisi...Mimi annyira nemsoká annyira félt a bilitől, hogy ott pisilt, ahol épp rájött... majd megszakadt a szívem :(
Kentük a Lidokaint (ami CSÍP). Visszamentünk, kontroll. Minden rendben.
Aztán eltelt 2 hónap. És hiába kentem rendszeresen, félig megint összenőtt. Visszamentünk az ambulanciára, megmutatni. Erre a doki, se szó, se beszéd, fogott egy hegyes acél-valamit, és SZÉTSZAKÍTOTTA. Azt hittem, leütöm. Gyerek úgy sírt, mint akit ölnek. Bekenték Lidokainnal, és mehettünk. Csókol anyád. Kocsi nélkül, a Duna Plazától/metrótól több mint 200 méterre, vihettem kézben a síró gyereket, mert járni nem tudott.
Hívtam apát munkahelyén, és a Plázában megvártuk míg a kocsival odaért.
Akkor megígértem a gyereknek, hogy ehhez a bunkóhoz (azóta csak stílusosan "arosszdoktorbácsi" - ként emlegeti...)nem viszem többet.
persze megint összenőtt, hiába a hülye Lidocain. Kinyomoztam viszont a Madarászban a gyermeknőgyógyásznő (igen, nő :)) telefonszámát, felhívtam, odamentünk. Megnézte, felírt egy KENŐCSÖT, kenni kellett vele nagyon vékonyan a hártyát, meg massszírozni, 1 hétig. A gyereknek EGYÁLTALÁN NEM FÁJT. "Jó kenőcs" nek hívja :) Mikor először így hívta, majdnem elsírtam magam. (A Lidocain még alapból is csíp..)
És csodák csodája, a hártya szétnyílt. Az ok: genetikai dolog, néhány kislánynál addig hajlamosak a kisajkak az összenövésre, amig a női hormontermelésük meg nem indul. A kenőcs hormontartalmú, de már nagyon kevés is elég volt belőle, és csak a hártyára kellett kenni. A kenőcsöt kb. 4 havonta megint használom, mondta a doki néni hogy így lesz. De egyre jobb a helyzet ahogy nő a lány. Kérdem én. hogy lehet, hogy egy gyermeksebész, akinek ez a dolga, nem tud erről a lehetőségről, és talán maradandó lelki traumát okoz ezzel a kislányoknak???? Passz...
Csak remélhetem, hogy a Miminek nem lett lelki baja ebből, és nem utálta meg hogy hozzányúljanak, bár az mindenképpen bíztató ahogy pucsít mikor jövök a "jó" kenőccsel :P ;) :) nagyon husi
Lényeg; ti már tudtok róla, adjátok tovább :)

Kép

Kép
krikalap

Kép
Nem szúrtam még be képet, remélem megjelenik :)
Ez itt Noémi, épp 4 órásan, és 4-et mutat :D

Kép

Kép
krikalap

Sikerüüült!
Na szóval, a fütyi, a puni, a cicik és az arcocska tényleg az anyai hormonok miatt vannak megduzzadva, 2 nap alatt lemegy a duzzanat, és sokkal szebb lesz a baba :D Úgyhogy mimi sem ilyen krumpliorrú ám! : itt kb 2 hetes, még nincs 3 kiló:

Kép

Jó éjt mindenki! Elvoltam itt magamban, de legközelebb igyexem korábban jönni :D

Kép

Kép
krikalap

Ancsurti! Irigyellek, hogy ennyit tudsz aludni! Használd ki amíg lehet! A Lelki köldökzsinór és a Bába válaszol mellé, megkaptam Gábortól szülinapomra Müller Péter: Örömkönyvét. Most ez a 3 könyv fut párhuzamosan. Azt vettem észre, hogy amikor olvasok, akkor rengeteget mocorog Jázmin. Szerintem neki is tetszik...megy be az infó! :wink:
Nagyon édesek lehetnek a mosómacik és a mókusok! :lol:

Dodi!
Bosszantó lehetett ez az uh-s dolog. Az ember tényleg rengeteg pénzt kiad, hogy láthassa a babáját, és erre egy bunkó doki "megajándékoz" egy kis bosszúsággal. :evil: Nézzd meg többször a felvételt, és közben gondolj arra, hogy úgyis az volt a cél, hogy lásd a babád!

Krikalap! Nagyon édes baba Mimi! :lol: De a történet a nunciról!!!!! :shock: :shock: :shock: Jajjj! Ezt tényleg nem tudtam, hogy van ilyen. Jó, hogy leírtad!!! Ezentúl erre is figyelünk majd!
Apukám az ilyen sebészeket, "hentesnek" szokta hívni. Egyből vagdosnak, aztán meg se vizsgálják a beteget rendesen. Sajnálom, hogy ilyet fogtatok ki. De te nagyon ügyi voltál, hogy a végére jártál a dolgoknak.

Elég fárasztó volt az éjszakám, Gábor 4-kor ért haza, utána fél 6 körül aludtam vissza, most meg mehetek próbálni a nagylányokkal, mert 3 hét múlva versenyük lesz. Úgy érzem magam a kevés alvástól, mint aki másnapos. Eszembe jutott, milyen lesz 3 óránként kelni :roll: :roll: !!!
Már most próbálom Jázmint ahhoz szoktatni, hogy éjszaka mindenki alszik, neki is aludnia kell...hátha így éjszaka többet fog aludni :roll: :roll:
Vendég

Dodi!

Hát, ez érdekes...a 4d-ről, de azért az a lényeg, hogy láttátok! Gratula, hogy rendben van a Kiskukis!!!

Mi is projektoros forgót vettünk, mi a kutyusosat (20 perc zenét játszik, Bach, Mozart, Beethoven), nagyon tetszik nekünk!

A Gyermekek sokszor már "öregebbek", mint mi (több inkarnációt éltek) és bölcsebbek. Olyan problémát oldott meg Drágaságunk, amin már régóta törtük a fejünket és néha emiatt volt vita, de egyszer csak beugrott a mi lenne ha...Férjem nagyon örült.... ez eddig is beugorhatott volna bármelyikünknek....de mégsem és most, amikor megint emiatt vitáztunk.... Szerintem azt akarta a Picúr, hogy ne legyen vita, hanem szeretgessük egymást...meg hát ez az életünket is meghatározhatja....amíg vitáztunk iszonyú erősen mozgott és a megoldás után, szinte csak simult! Nagyon várom már, hogy nagyon megpuszilgassam!!!!!

Már reggel velem ébredt Kisszerelmem! Apa milyen büszke, hogy érezte a Kiskukist!!!

Kirkalap! Nagyon Édes a Kislányod és köszi az infókat!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Ja! Az álmomat akartam leírni:
Állok az utcán, mindenki a hasamat fogdossa (ettől alapból rosszul vagyok), egyszercsak az oldalamon elkezdi kidugni a buksiját a baba. Egyre jobban jön ki, és hoppáááá:kiesik. Éppen, hogy elkapja valaki, majd odaadja a kezembe, persze én ki vagyok akadva, mert miattuk jött ki a baba, pedig még bent lenne a helye a pocakomban. Megbeszélem vele, hogy még vissza kell bújnia, persze nem ellenkezik, kinyitom a hasam :roll: (hogyan? azt nem tudom)és visszateszem babát a helyére.

Na!!!! Szerintetek normális vagyok? Biztos azért van mert mindenki azt mondogatja, hogy milyen lesz amikor már megszületik, és már jó lenne, ha kibújna.Az én válaszom meg mindig az, hogy még bent a heje a hasamban, mert fejlődnie kell még.

Bocsi, hogy ezt leírtam, de elég sokkoló élmény volt.
Vendég

Krikalap! De jó, hogy ezt leírtad, jó tudni, hogy vannak ilyen esetek is. Remélem, most már jobban van a kislányod. Amúgy van valami nyoma a műtétnek, meg annak a kínzásnak?

Megpróbálok feltenni egy képet, tegnapelőtt készült.
Kép

Kép

Kép
pagika

Timcike! Rámismersz még? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pagika 2009.03.07 13:45-kor.

Kép
pagika

Ancsurti!Köszike Neked is!!! Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Krikalap!

Szegééény Noémi :( ! Örülök, hogy végre lett megoldás!!! Én nagyon felfázós voltam gyerekkoromban (pedig anyu gyerekorvosként mindent megtett ez ellen), szóval az "anya, csíííp" mondat tőlem is gyakran jött :( ! Fura, de nekem is elmúlt az első vérzéstől kezdve... :roll:. Azóta csak fényévente fázom fel, de akkor is okkal :wink: !

Breki!

Akkor a tiétek is Fischer Price-os, csak az élénk figurás? :wink:
Örülök, hogy megoldodott a problémátok :D !

Pagika!

Ez aztán a pocak :D !
Nekem épp tegnap mondta anyu, hogy szemből úgy nézek ki, mintha csak jól bekajáltam volna, hátulról meg semmi :lol: ! Oldalról viszont már szép nagy, szóval igazi pasis, csúcshasam van :D !
Persze én nem 3 porontyot hordozok :wink: !

Amúgy tök érdekes, hogy mekkora difi a reggeli, meg az esti pocak között: ébredéskor 90-es, este 95-ös a pocak :D !!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok,

Lorca, köszönöm az infókat. A BabyBjörn-el már én is szemeztem, de elég drága. Az Ergo-t nem ismerem majd jobban áttanulmányozom, de huhúú annak is van ám ára!! :shock: Majd körbenézek hátha használtan árul vki.
Tabati, Neked is köszi a tippet, még azt is átgonolom! :wink:

Fütyi: nekünk mindenki azt tanácsolta, h nem kell húzogatni. Mi így is tettünk, de sajnos pikk-pakk letapadt, és már csak akkor vettem észre, h baj van mikor pelus nélkül megláttam hogyan pisil a fiam..olyan volt a fütyije, mint egy kis lufi! :shock: Nagyon megijedtem, elvittem a dokihoz - aki szerint már eléggé le volt tapadva - nem is piszkálta (szerencsére!!), viszont azt ajánlotta, h vegyek ftorokortot és azzal kenegessem fürdés után miután kellően felázott a bőr (próbáljam meg hátrahúzni amennyire csak lehet és kenegessem körbe). Már nem emlékszem mennyi idő alatt jött helyre, talán 2hétig használtuk a kenőcsöt. Azóta is örülök, h nem egy barbárhoz kerültünk (szegény Mimi!! :cry: ) aki feltépi a későbbiekben nagyobb károkat okozva, v rögtön szikéhez nyúl… :evil:
Krikalap, teljesen elrettentem a lányos dologtól, én még nem is hallottam ilyenről…sajnálom Mimit!! :(

07, hol is a mese? :roll: Vagy még nem jött össze a kellő voks? most lenne időm elolvasni..én már várom!

Sillia, én is szoktam morogni az eü-n, de sajnos nem javít a helyzetemen. Tényleg durva belegondolni, hogy mennyi pénzt befizet az ember, és ugye nem csak mi, hanem még a munkáltatónk is utánunk…elég gáz. :twisted:

Boo, merre vagy?

Moncsy, édesek a rucik! A piros, narancs szerintem is nagyon vagány, bár mi nem igazán hordunk ilyen színeket, mert vöröshajú a kisfiam, és asszem most sem veszek, ki tudja, hátha megint egy kis vörös ördög lesz. :lol: Egyébként szerintetek van esély arra, h megint egy vörös hajú, kék szemű kispasit hoztunk össze Apával, amikor mindketten barna hajú, barna szeműek vagyunk, és konkrétan senki sem vörös, és senkinek sincs kék szeme a családban???? :roll: ..(legalábbis az élők közül, a többiekről nem tudok nyilatkozni :oops: …)

Kicsidodi, ez az ultrahangos dolog tényleg nagyon bosszantó! Pláne, h még fizettél is érte! :x Azt hiszem ezek után egy darabig kerüli majd a doki Anyukádat…!
Ha van egy két jó felvétel a kis fütyisről azért megmutatod nekünk? :wink:
Tényleg sikerült bababútort választani?

Vendégek: szerintem mindenki meg fogja érteni, ha rögtön nem akartok látogatókat fogadni. Az első hetek egyébként is Rólatok szólnak, legfőképpen csak hármatokról!

Én megkértem a barátnőimet, családomat, h a kórházba ne jöjjenek be, elég ha Apa velünk van, ezt mindenki tudomásul vette, és tényleg nem is hiányzott senki. Főleg az nem, h pl pihenhetnék és élménybeszámolót kell mindenkinek tartanom, stb. Ez pont így volt jó, ahogy volt, vagyis csak lett volna :x , ha nem kétágyas szobába kerülök, ahol a mami aki velem egynapon szült pont így gondolta volna ahogy én, de neki ellenkező volt a nézete: minden rokon, barát, kolléga még a kórházba jöjjön be, mert ők bizony otthon nem hajlandóak vendégeket fogadni. :? Nagyon idegesítő volt, h egymásnak adták a kilincset az emberek, próbáltam finoman utalni rá, h képtelenség vadidegenek társaságában pihenni, v szoptani, jó lenne ha kint beszélgetnének, de persze anyuka fáradt volt és feküdnie kellett, stb így az egész pereputty szinte egész nap a szobában dekkolt. :evil: Akkor megfogadtam, h legközelebb csakis egyágyas jöhet szóba!!! Egyébként a csajszi aranyos volt, de az a rengeteg látogató…
Apropó, SoteI-en vannak egyágyas szobák?

Szép hétvégét Nektek! :) Megyek, tanulok egy kicsit amíg Barnám sziesztázik.
o.heni

Sziasztok! :)

norka81!

Végre valaki, aki örül a védőnőjének. :D (Sajna, nem túl jó az arány, ez finoman szólva is elgondolkoztató...:roll: )

ancsurti!

De megnéznék egy ilyen mosómacis felvonulást. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szegények tök igazuk van. :( Mit csináljanak, ha ki lettek szorítva a természetes előhelyükről...

kicsidodi!

Tényleg bosszantó dolog, de ettől nagyobb baj sose érjen titeket! :? :wink: Mindenki emberből van, de az ilyen hozzáállásra nincs kifogás. Akkor mondja azt, hogy: "elnézést, tudnának-e várni még 10-15 percet?" és utána normálisan megcsinálja a 4D-t.

krikalap!

Ha ez vigasztal: én is erősen kóma-függő vagyok - alapból is. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Noémi kálváriája: még olvasni is rossz volt. :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x Remélhetőleg, nem hagyott rossz nyomott benne egy életre. :roll:

Hogy-hogy ilyen picikének született, korábban jött? :o

Terheléses cukor mindenkinél kötelező, úgyhogy neked is kell, hogy csináljanak. Noéminál is kellett, hogy legyen. Nem rémlik semmi cukros lötty, sem pedig zsemle kajálás? :o :lol: :lol:

breki76!

"Mi is projektoros forgót vettünk, mi a kutyusosat (20 perc zenét játszik, Bach, Mozart, Beethoven), nagyon tetszik nekünk! "
Most akkor kinek is vettétek...? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A reinkarnáció nem kifejezetten keresztény álláspont. Keresztelő lesz vagy más vallást választotok (vagy rábízzátok, ha már nagyobb lesz)?

pagika!

Nagyon csinos helyen laknak a kiscsajok! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

o.heni!

A mese folytatásához még 3 voks hiányzik. :wink:

SOTE I.-n vannak egyágyas szobábak, de pénzért nem lehet "kivenni", mert oda azokat a kismamákat teszik, akiknek zűrösebb volt valamiért a szülés és több pihenésre van szükségük.

Én is lebeszéltem mindenkit, hogy bejöjjön a kórházba. Apa, anyámék, anyósom, az egyik sógornőm és egyetlen kolleganőm jött be "csak". Épp elég volt annyit kint lenni a folyosón -több-kevesebb időre Manóval- és húszezerszer elismétleni mindent. :? :? :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907?

Nem tervezünk keresztelőt.....jómagam sem vagyok megkeresztelve (Anyu már kicsit bánja ugyan), viszont lehet, hogy többet voltam már templomban, mint azok akik megvannak.....gyerekként tuti. Egyik Barátnőm anyukája elég buzgó hívő volt, így a lányzónak is sokat kellett mennie, nekem meg tetszett, jókat énekelgettünk :lol: :lol: ! És a mai napig Karácsony körül és Húsvét körül egy misére beugrunk! Férjemmel meg is beszéltük, 2 hetente, havonta egyszer megyünk a Manóval majd.

A döntést viszont Rá bízzuk.....Isten egy (én szoktam itthon imádkozni) és majd amilyen vallás tetszik Neki felveszi! :lol: :lol:

Mosómacik :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Pagika! Nagyon szép a pocakod!!! Pont ma gondoltam rá, hogy sógornőm 2 évvel ezelőtt hasonló korú terhes volt, és április 17.-én szült. Az már nincs messze!!!! Remélem azért ti jó sokáig húzzátok!

Dodi! Nekem is nagy különbség van a reggeli és az esti pocakméret között. Biztos a kaja miatt van, és hogy elfárad a has. :roll:
Nekem ma nagyon sokszor keményedik a pocakom, és alul fáj is. Nem tudom mitől lehet, most is éppen fekszem. MagneB6-ot bevettem, remélem elmúlik. Ha nem, hétfőn irány a nődoki.

200907
Védőnöről hétfőn bővebben tudok nyilatkozni. Igen, olvastam, hogy kevesen vagytok megelégedve, remélem nekem most ez változik. Aki helyett jött, az semmi okosat nem tudott mondani, mindig csak mosolygott és bólogatott, miközben azt emlegette, hogy minden
rendben lesz, nyugodjak meg. De hát, nem vagyok ideges!!! :shock: Miért nyugtatgat már most? Biztos ő izgult.

Jimbone: Szerintem sűrűsödni fognak ezek az állmok. Figyelj nagyon, lehet látjuk majd a babánk arcát is! :wink:
Vendég

breki76! :)

Szerintem tulajdonképpen mindegy, hogy kicsiként vagy már nagyobb korában lesz valamilyen gyülekezet tagja. Az sem baj, ha nem ő dönt, hane a szülei teszik helyette. Csak erőltetve ne legyen a dolog, mert az mindig megbosszulja magát.

Nem tudom milyen frekvencián, de a nagy össze-vissza csavargatásban a gyerekem a következő állomást találta: Mária Rádió :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Szlogenje: Jézust adja neked. Egészen fogyaszthatónak tűnt, nem volt túl "tömény", sok zenével és gyerekeknek szóló műsorokkal is.

jimbone! :)

Szegény Áron. :( Alapból sem képzeli az ember túl fényesnek a dolgot, de ha azt írod, hogy ez volt az első ami eszedbe jutott, amikor meghallottad, hogy megint fiú lesz, akkor meg pláne.

Szopi alatt engem még a saját anyám is zavart, nemhogy bárki más... Apán kívűl mindenkivel így voltam, aki közben nézni akart (volna).

norka81! :)

Szerintem abből indult ki, hogy minden kismama izgul valami miatt és te is biztosan közéjük tartozol. :lol:

Mese ügyben már csak 2 szavazatra várunk és kiderül, hogy hogyan folytatódott a Nyúl és szurokbaba története. :wink: :lol: :lol:

Lányok! Mindig csupa mitesszer az orrom és sehogy sem tudok megszabadulni tőlük tartósan. Az arcom többi részét karban tudom tartani. Ezt miért nem? :( :? :? :? :? :x :x Valmilyen tipp...? :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Helloo!
Köszi csajok a válaszokat!Remélem eléggé finom és nőies tudok maradni,igazából a sértődésektől tartok ,de abból lesz így is bőven.
Asszem már meséltem h az anyósom be akar jönni a szülésre! :shock: :shock: :shock: :shock:
Majd túl lesz rajta!

Krikalap az a sztori a kislányoddal horrorisztikus,főleg h előtted történt!Szörnyű látni szenvedni őket.
Én is attól félek egyébként h megzavarják a kialakított napi ritmusunkat.Az elejétől be tudtad tartani?

Tegnap éjjel én is a kislányommal álmodtam,az arcát teljesen nem láttam,de sűrű haja volt!Olyan ari volt,mosolygott!
Még gondoltam is h tényleg nyugodt baba,pont ahogy gondoltam,erre sírni kezdett.. :lol:
Gondolom ez azt jelenti h azért ne bízzak annyira ebben h mindig
nyugis lesz minden.Persze ez egyértelmű,és nem is akarom h legyen egy kialakult képem a babáról,aztán meg ha máshogy viselkedik gond legyen.

Ja és a szoptatás:oka van h nem lettem aktmodell,senki se lesse miközben etetem a picit!Bár ez két különböző dolog,de legalább annyira intim.Valamint rohadt szégyenlős vagyok! :oops:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

tímea83! :)

Anyósod a szülésre???????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Na, tudod ki...!? :evil: :evil: :evil: :evil: Tisztelet azoknak a kivételeknek, ahol az anyóst inkább az édesanyjának tekinti a meny (vagy még közelebb is áll hozzá).

Előfordul, hogy felborul majd a napirend, de nem olyan vészes összességében. Fantasztikusak ezek a kis lurkók, jól tudnak alkalmazkodni és hamarabb megbirkóznak vele, amint azt mi gondolnánk... :wink:

Kép
Kép
200907?

Hát ez itt nem áll fenn... :wink:

tímea83
Ajka

200907:Mindenki arcbőre más,de nekem pl .:egy aloe verás tonic segített a mitesszerek ellen.Nem szárít,sőt hidratáló,de mégis mélyen tisztít!Sokszor van h fürdés után mikor áttörlöm vele a bőröm a vatta még mindig olyan mintha a bányából jöttem volna! :lol: :lol:
Herbáriában kapható tulajdonképpen a márkaneve is Aloe Vera,1400.-pínz.

tímea83
Ajka

Még egy szavazat a mesére! :wink:

A fütyivel kapcsolatban én azt hallottam, hogy csak addig szabad visszahúzni, ameddig lehet, tehát erőltetni nem szabad, de addig meg kell. És szépen meg kell mosni ott is.

Hát igen, én is azon gondolkodtam, hogy már csak 3-4 hónap és szülök. Ja, és lehet a végén leelőzök mindenkit! Bár örülnék, ha nem, de az szinte kizárt! Így lesznek utolsókból elsők! (na, jó, tudom Boo!)

Kép
pagika

tímea83! :)

Köszi szépen! :wink:

pagika! :)

Bár a II.-n senki nem fog szülni (minimano74! Eredetileg te nem ott szültél volna? :roll: :roll: :roll: ), azért az talán nyomon fogod tudni követni, hogy mikor, melyikünk van odaát az I.-n. És ha épp semmi dolgod nincs, akkor átugorhatsz együtt várakozni, vagy mittudomén. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Tényleg, miért pont ott kötöttél ki és nem az I.-n, a dokid miatt? :o )

Szavazatot jegyeztem. :wink: Már csak egy kell és már állok is neki a körmölésnek. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

007

az ovizene oldalon rátaláltam a Bóbitára Halász Judittól. De jó. Ez valahogy olyan örökzene :)

Nekem gyerekoromban volt egy lemezem Weöres Sándor megzenésített verseivel (az előadóra már nem emlékszem csak arra hogy férfihang volt). Sok szövegrészre és dallamra a mai napig emlékszem. Sejhaj fonóba, megnyílott a kutyatár bóbita őszi éjjel izzik a galagonya stb.
Ezt meg kellene szerezni újra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.07 21:27-kor.
Vendég

pagika-ez csúcs!Nagyon szép.Tetszik!Növekedjetek csak tovább!

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!
Ma sikerült korábban befutnom :)

Köszi a képdícséreteket, no meg az együttérzést, Mimi már sokkal jobban van :)

Pagika: Hál'istennek nincs nyoma a műtétnek, nem volt nagy beavatkozás, épp csak egy kis bemetszés, csak szétválasztják azt, ami a többi kislánynál alapból szét van válva.
Hatalmas a hasad! Nagyon cép! :D
Kicsit későn kapcsolódtam be: a lányaid egypetéjűek? vagy nem?
És beültették őket, vagy csak apa ültette be? :D :D :roll:
Amúgy nagy gratula hozzájuk, és jó egészséget! :)

Norka81: igazad van .. tényleg a hentes a legjobb szó rá... nagy ívben kerülni kell ezeket....
Ja és: aludj sokat, nekem bejött! Ma csak 6 órát aludtam, egész nap kóvályogtam :D Szerintem előre kialszom magam, hogy bírjam a 3-órázást :)
Az álmod kicsit ijesztő, én is álmodtam már hasonlót :oops: :)

Dodi: örülök hogy kigyógyultál a felfázásból! Az sem lehetett egy leányálom..... :S

o.heni: tök jó hogy ti egyből kifogtatok egy normális dokit!
A lányos dologtól egyébként nem kell "elrettenni", mert elég ritka, nem úgy mint szegény kisfiúknál :S
Drukkolok hogy összejöjjön az egyágyas szoba, én ugyan 2 ágyasban szültem anno, de egyedül ;) :D

007 8) : a védőnőmnek én is örülök, bár ha megváltozik a lakcímünk, másikat kapok, nem biztos hogy örülni fogok...
A mostani nagyon kedves, mindig hangsúlyozza hogy kerüljem a stresszt, pihizzek sokat, azt is tök normálisan mondta hogy nem kéne sokat híznom, és mindent elmagyaráz a leleteimen....:)

Én is remélem hogy a Mimiben nem maradt tartós nyoma a sebész barbarizmusának, mindenesetre sokat beszélgetünk vele, én is meg apája is, meghallgatjuk az ő mondandóját is (mert van neki, nem is kevés :D) és ez szerintem sokat segít. Az orvosokat egyébként kifejezetten szereti, gyerekorvosát imádja, (sosem riogattuk orvosokkal) egyedül a szuriktól fél de hát attól ki nem....
Talán említettem, hogy a dolgot tőlem örökölte, én anno emiatt 9 napig voltam kórházban... Valami ecetes szagú maró trutyival locsolgattak, aztán bekentek egy sárszerű izével, meg neogranormonnal....Bennem nem okozott törést, csak a kórházi lét... :D (Remélem ezúttal nem töltök heteket a kórházban...)

Mimi azért jött előbb, mert a terhességem végefelé hirtelen nagyon súlyos lett a toxémiám (170/110-es vérnyomásaim voltak a kórházban, bent fekve, 8 bogyót szedve...) és, mint utólag kiderült, akkor már komoly volt az asztmám is; mivel nem volt kezelve, valszeg ez okozhatta a toxémiát (ezt most tudtam meg a tüdőorvosomtól) Én hülye meg azt hittem, a terhesség miatt nem kapok levegőt :S (Hogy a dokim nem reagált a panaszaimra.. na az is megér egy misét...)
Lényeg a lényeg, kiszedték a husikámat 2 héttel előbb. Azt hitték, 2 kiló körül lesz, az UH-n kicsit elmérték... aztán végül 2850 lett.
Magas vérnyomást mintha elvágták volna, asztmát pedig sikerül szépen szinten tartani egy ilyen belélegzendő izével...
Remélem most megúszom a toxémiát... :)

Köszi az infót a terheléses cukorról, nem rémlik hogy a Miminél ittam volna ilyen löttyöt... véletlenül kimaradtam? Vagy csak amnézia? Passz :D

Jimbone, köszi az infót a Bendegúzokról, kezd megszilárdulni a döntésünk :D
Remélem "Kistesónak" nem kell majd ugyanazt átélnie, mint Áronnak...no meg időközben Te is gyakorlottabb lettél ;) Hamarabb felfedezed ha gond van :)

Szopi-téma: apán kívül engem is mindenki zavart mikor szoptattam, utálom ha ilyenkor néznek :S

timi83: hálistennek egy 3 gyerekes kismama volt a szomszédban, láttam felnőni a gyerekeit, és ez rengeteget segített, mert tudtam, hogy amíg pici csecsemők, addig bizony kell valamilyen ritmus...
Nem annyira mi alakítjuk ki, mint inkább a csecsemő.... nem rángattam ki percre 3 óránként vagy ilyesmi.. voltak rövidebb és hosszabb alvások, egy idő után elég jól lehetett tudni, mikor lesz ébren.. persze gondolom babája válogatja :)
Mint mondtam, az első héten volt anyósommal egy kis veszekedés, hogy NE nyúljon hozzá mikor alszik... egyébként elég jól sikerült betartani.. Férjem rengeteget segített! :) (Elhajtotta akit kellett, tudta h nem szeretem ha etetés közben néznek)

Az tényleg komoly hogy anyósod be akar menni szülésre... Még csak az kéne! Anyut sem engedném be!.. Persze, hogy osszák az észt.. engem telefonon is ki tudtak idegelni a hülyeségeikkel... 30 éve szültek, azóta egy s más megváltozott azért.. Bírtam mikor anyós valami hipermangán oldatot emlegetett, hogy abban FELTÉTLENÜL meg kell fürdetni a babát szülés után... Ok mama...
Becsszó meglesz :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Remélem sikerül leépítened.. Drukkolok! ;)

Boo: remélem, azért ti ezt a elkerülitek, mármit akinek lánya lesz; de tényleg azért írtam le, hogy ne egyből a sebészhez vezessen az első út :S
A születés utáni időszakban: szerintem a fórumszoba fennmarad még egy ideig, ha kérsz ötleteket, biztosan kapsz is :) A kéretlen ötletadókat viszont hajtsd el :D (pl nálam anyós :D) Csak lefárasztanak :)
És amúgy tényleg hattalmas fíling mikor hazaviszed a babát, és először vagytok hármasban :) Hogy ez így is maradjon, és ne legyek depi, párom gyakran bevállalta helyettem a szopiztatást :P
Persze lefejt tejjel, hogy alhassak 6 órát egyhuzamban :) (reggelre mondjuk olyan volt a mellem mint a lufi amibe tűzoltótömlőt nyomtak :D) De azt mondta most is szívesen megteszi...
Szóval nem a legegyszerűbb az első 6 hét, de kétségtelenül gyönyörű és pótolhatatlan időszak :) :) :)
De azért addig aludd ki magad :twisted: :wink: ;) ;) ;)

Kép

Kép
krikalap

Tímea,
Anyós. :roll: Nem kell neki mondani semmit. 8) Csak annyit, hogy majd amikor a férjednek pihennie kell, akkor bejöhet. Apucinak fővesztés terhe mellett meg szigorúan tilos elhagyni a párnádat. Úgyis csak egy ember lehet bent extrában a szülőszobán. :twisted: Vigye el a balhét apuci, ennyit igazán vállalhat a nem épp könnyű napodból. :lol:
Egy szülés nagyon jót tesz a szégyenlősségnek. :lol:

Szopi/vendégek:
Szüleim, miután megszületett Nati, valahogy nem érezték azt, hogy távolságot kéne tartani szoptatáskor. Nem sokkal a kórház után meg is látogatta. Én bevonultam a sarokba, a szobában meg ott trécseltek szüleim tesómmal, férjemmel, hatéves unokaöcsém meg a galérián játszott a számítógépen, időnként engem kérdezgetve, hogy is kell tovább haladni a játékban. Iszonyat sokat rontott a viszonyunkon. :? Ráadásul apukám még oda is jött beszélgetni, hogy jól lássa, ahogy a kisunokája szopizik,- én meg robbantam. Gyerek persze ordított, mivel ráragadt az ingerültségem. Bőven van annak a gyerekágyas látogatási tilalomnak létjogosultsága. :twisted:
Azóta kb csak a 7-es buszt nem próbáltam csúcsforgalomban. :wink: Szépen lassan tudtam elfogadni, magam szabta léptékben, hogy kit engedek be és mikor ebbe a körbe, mennyire bírom tolerálni akár idegenek jelenlétét is. Aki ebbe betör, siettetni akarja ezt a folyamatot, az szerintem óriási hibát követ el.

007,
A legjobb megoldás miteszerre: szülés. :lol:

Norka,
Csak pár dolog, amitől fájhat a pocid. :wink:
Belső szervek arrébb nyomódtak, ez kissé zavarhatja őket funkciójukban.
Ha jól emlékszem, első terhesség, a méh és a hasizmok még kevésbé lazák, a helyzet olyan, mintha hirtelen túlzásba vitted volna a nyújtógyakorlatokat.
A méhet tartó szallagok nyúlnak, ez folyamatos fájdalmat, vagy hirtelen, éles, nyilalló fájdalmat okozhat.
A has előre domborodik, a gerinc kompenzál, a deréknál egyre jobban hajlik. A súlyelosztás romlik, ez fájdalmat okoz.
A hormonok hatására az ízületek lazulnak, az eddig stabil keresztcsont szépen mocorogni kezd.
A baba nyomja a gerincet, ez idegbecsípődéshez is vezethet. Eredmény tompa fájdalom, vagy éles, bárhová sugárzó fájdalom.
Keményedések. A méh sportol. :wink:
Ez mind természetes és ha gondolod, még bőven tudom folytatni. 8)

Jimbone,
Azt hiszem leharaptam volna anyós kezét, ha bármilyen indokból elkezdi csipkedni a gyereket. :twisted: Nem beszélve arról, hogy szopi közben így brutál behatol az intim szférába.

Breki,
Szüleim, mivel különböző felekezethez tartoznak, szintén úgy gondolták, hogy majd ha nagy leszek, döntök. Csak épp azt nem vették figyelembe, hogy nulla vallásos neveléssel nemigen van választási lehetőség. :roll: Szerintem választása annak van, aki valamilyen módon kapcsolatba kerül a vallással. Lényegtelen, hogy meg van-e keresztelve inkább az, hogy mint te, átélje. Néha sajnálom, hogy nekem nincs meg ez az indíttatás. Nagyszüleim vallásossága valahol azért nagy hatással volt rám is, templomi nélkül nekem nem lett volna teljes a házasság. :roll:

Látogatás:
Először felháborított, hogy a SOTÉn nem jöhetnek be a látogatók a szobába. Pár nap múlva rebegtem pár hálaimát ezért a szabályért. A Péterfyben szabad a vásár. Nekem szerencsém volt, de volt olyan kismami, aki inkább a folyosón fagyoskodott, hogy elmeneküljön a szomszédját elborító áradat elől.

Heni,
Az Ergonak és a BBjörnnek tényleg brutál ára van. Nekem is csak kölcsönben van, de ha vissza kéne adni, biztos vennék helyette egyet. Mi is használtan kaptuk, de ez nem rontott a használhatóságán. Azon kevés cucc közé tartozik, amiből sztem tényleg csúcsminőség kell és nem a látvány miatt. Babakocsiban a mi 27e-s járgányunk simán felvette a versenyt 6 jegyű társaival, egyszerűen tökéletes volt, két gyereket újszülött kortól kiszolgált, sos esetén még mindig be tudnám vetni. Hordozóban viszont ég és föld volt a különbség az első és a második gyerek között.
Szabi rendszeresen lepisilt az elején. :twisted: Így fütyikének nem volt rá lehetősége, hogy észrevétlenül letapadjon. :lol:
Az esély a vörös hajra és kék szemre pont ugyan akkora, mint első körben. :lol: Az összes hajszín domináns a vörössel szemben, tehát mindkettőtökben igencsak benne van, mindkét oldalról ezt kellett kapnia. :lol: A kék szem szintén. :wink: Kék szemű szülőknek csak akkor van barna gombszemű gyerekük, ha nagyon helyes a postás. :lol: A ti esetetek mégis csak a jobb verzió. :lol:

Kép KépKép
lorca

Hát akkor a köznek az ő kívánatjára olvastassék okulásul:

HOGY JÁRT TÚL A NYÚL A RÓKA ESZÉN?

Másnap estefelé a Kisfiú odaállt Anya elé.
- Betty! - mondta. - Átmehetek Rémusz bácsihoz?
Anya csodálkozva nézett rá.
- Hogy mondtad? Minek szólítottál?
- Bettynek. Mert az te vagy. A kis Betty.
- Hát ez hogy jutott az eszedbe? - kérdezte Anya.
- Rémusz bácsi mondta. Hogy te vagy a kis Betty. Akinek ő mesélt.
Anya elmosolyodott.
- Régen volt. De Rémusz bácsinak már akkor is ősz volt a szakálla. Csak a feje nem volt kopasz, és nem viselt szemüveget.
- Kis Betty! - mondta a Kisfiú. - Átmehetek Rémusz bácsihoz?
- Inkább holnap - felelte Anya. - Ma már késő van.
- Inkább ma, Nekem ma kell átmennem.
- Kell? Miért?
- Mert a szurokbaba megfogta a Nyulat.
- És nem tudod, hogy megszabadult-e? - kérdezte Anya.
- Nem tudom - mondta a Kisfiú.
- Akkor belátom, hogy át kell menned - felelte Anya.
Rémusz bácsi, úgy látszik, már várta is a Kisfiút, mert nem dolgozott semmit, szerszám sem volt a kezében, és mindjárt így szólt:
- Ülj oda a székre.
- Hogy szabadult a Nyúl a Rókától? - tudakolta a Kisfiú.
- Hol is hagytuk abba? - kérdezte az öreg.
- Ott, hogy a Nyúl csak ült, csak ült a szurokbabával, a Róka pedig csak hempergett és nevetett.
- Emlékszem - bólintott Rémusz bácsi. - Hempergett és nevetett, mintha sohasem akarná abbahagyni.
- De aztán abbahagyta?
- Nemcsak hogy abbahagyta - felelte Rémusz bácsi -, hanem hamarosan el is ment a kedve a nevetéstől. De hát hadd mondjam el sorjában, hogyan történt a dolog.

- Rég mulattam ilyen jól - mondta a Róka, amikor egy kicsit lecsillapodott a jókedve. - De hát lásd be: igazán mulatságos dolgot műveltél. Jössz az úton, megszólítasz egy élettelen szurok¬babát, és azt várod, hogy még feleljen is. Amikor aztán nem tudod szóra bírni, nekiesel, és agyba-főbe vered. Persze hogy hozzáragadt kezed-lábad! Hiszen mindenki tudja, akinek csak egy csöpp esze van, hogy a szurok ragadós holmi, kiváltképpen ha megpuhul a meleg nap¬sütésben, Így jár a hebehurgya. Senkit sem okolhatsz azért, ami történt. Magadra vess, ha bajba kerültél.
- Mit akarsz tenni velem? - kérdezte a Nyúl.
- Ezen még magamnak is gondolkoznom kell - válaszolta a Róka. - Annyi bizonyos, hogy most az egyszer nem segít rajtad az a híres nagy eszed. Elcsíptelek, Nyúl barátom, ez az igazság! Eleget bosszantottál, eleget tettél csúffá, elégszer jártál túl az eszemen, elégszer ütöttél el a legjobb falatoktól. Most rajtam a sor, bosszút állok mindenért!
- És hogy állsz bosszút rajtam? - tudakolta a Nyúl.
- Azt hiszem, legjobb, ha rőzsét gyűjtök, tüzet rakok, és megsütlek elevenen.
A Nyúl, gondolhatni, éppen ezt szerette volna legkevésbé: megégni elevenen. De több esze volt, semhogy kimutassa, mennyire megijedt.
Inkább ezt felelte:
- Nekem már minden mindegy. Tudom, hogy nem remélhetek kegyelmet. Ha már meg kell halnom, legyen, úgy ahogy te akarod. Gyűjts hamar rőzsét, rakj tüzet, és süss meg elevenen.
A Rókát nagyon meglepte a válasz, mert azt hitte, hogy a Nyúl könyörögni fog az életéért.
- Micsoda? - kérdezte gyanakodva. - Talán bizony nem is bánod, hogy megégetlek?
- Bánom, nagyon is bánom - felelte a Nyúl. - De hát még az is jobb, mintha itt hagynál az út szélén a világ nevetségére.
- Tudod mit? - mondta a Róka. - Mást gondoltam. Nem vesződöm a rőzsegyűjtéssel, tűzcsinálással, hanem kerítek egy jó hosszú kötelet, és felakasztalak a legelső fára.
- Jó lesz, nagyon jó! - helyeselt a Nyúl. - Akassz fel, ha már mindenáron a halálomat kívánod. Csak azt a csúfságot meg ne tedd velem, hogy itt hagysz az úton, a kulimászba ragadva.
- Igen ám, csakhogy hol találok kötelet? - tűnődött a Róka. - Legegyszerűbb, ha a folyóba doblak.
- Persze hogy az a legegyszerűbb! Dobj a folyóba, minél előbb. Nem várok én irgalmat tőled. Csak egyre kérlek: valahogyan itt ne felejts az út szélén ezzel a ragacsos szurokbabával!
- Egy baj van! - töprengett a Róka. - Messze a folyó. Elfáradok, amíg odáig elcipellek. Sokkal jobb, ha itt helyben szétdarabollak.
- Igaz - bólogatott a Nyúl. - Minek fárasztanád magad a cipekedéssel? Darabolj szét itt helyben. Én már leszámoltam az életemmel. Csak azért könyörgök: itt ne hagyj az úton. Ha erre tévedne valamelyik ismerősöm, föld alá süllyednék szégyenletemben.
- Az ám! - vakarta a fejét a Róka. - Csakhogy a baltát otthon felejtettem! Mivel daraboljalak szét?
- Nem bánom, akármivel - felelte a Nyúl. - Semmitől sem félek, csak attól az egytől, hogy magamra hagysz, én meg itt ülök a szurokba ragadva, és aki erre jön, mind azt mondja: „No, te nagyokos! A Rókának, úgy látszik, mégiscsak több esze van, mint neked, ha ilyen könnyen kifogott rajtad.” Ettől félek csak, semmi mástól.
Addig-addig könyörgött a Rókának, hogy ha már lusta tüzet gyújtani, cipekedni, baltát keríteni, tegyen vele bármit, csak ott ne hagyja szégyenszemre az úton, amíg a Róka el nem vigyorodott.
- No, Nyúl komám, ostobább vagy, mint hittem. Elfecsegted, hogy mitől félsz a leginkább. Most legalább nem kell törnöm a fejemet, hogy mit csináljak veled.
A Nyúl kevés híján felkacagott örömében, mert látta már, hogy a Róka mindjárt lépre megy.
De nem árulta el magát, hanem ehelyett nagy jajveszékelésbe fogott - Jaj, jaj, jaj, miért is nem hallgattam inkább! Hiszen sejthettem volna, hogy a káromra fordítod minden szavamat! A végén még itt hagysz magamra, kulimászosan, tehetetlenül! Csak nem teszed ezt meg velem?
- De bizony megteszem! - felelte kajánul a Róka. - Legalább mindenki meglátja, hogyan járt túl az okos Róka a furfangos Nyúl eszén!
A Nyúl még könyörgött, siránkozott egy sort (de persze, csak úgy tessék-lássék, mert hiszen egyebet sem kívánt, mint hogy végre magára maradjon), azután nagyot sóhajtott:
- Látom, hiába minden. De annyit mondok, nem élem túl ezt a gyalázatot.
- Sebaj! - rikkantott a Róka - Ha megégettelek, vízbe fojtottalak, feldaraboltalak volna, azt sem élted volna túl.
S azzal fütyörészve, ugrándozva, nagy vidáman elindult hazafelé.
Hát a Nyúl?
Csak ült, csak ült az út szélén, a kő tövében, keze-lába a ragacsos szurokban. Nem is próbált szabadulni, csak ült, csak ült, csak várt, csak várt.
Mire várt?
Arra, hogy a nap melege megolvassza a szurkot. Ha a szurok megolvad: keze-lába kiszabadul.
Úgy is történt. Mire a nap delelőre ért, a szurok megolvadt. A Nyúl kiszabadította kezét-lábát, talpra ugrott, és futott (amennyire a sok ragacstól futni tudott), futott, egyenesen a kúthoz. Ott jól megmosakodott, egy tüskés csipkebokorággal alaposan megfésülködött, azután futott tovább, fel a dombtetőre.
A dombtetőről éppen a Róka házára látott. Ott hűsölt a Róka a háza előtt, az árnyékban.
- Róka koma! - kiáltott le a Nyúl. - Nézd csak, ki van itt!
A Róka felkapta a fejét.
- Hát te hogy kerülsz ide? - hebegte, amikor megpillantotta a Nyulat.
- A négy lábamon - nevetett a Nyúl. - De az igazat megvallva, az eszem is segített egy kicsit.
A Róka szólni sem tudott az elképedéstől. Csak ült, csak ült, csak bámult, csak bámult.
A Nyúl ellenben - akárcsak az imént a Róka - fütyörészve, ugrándozva, nagy vidáman elindult hazafelé. Talán még szebben is fütyült, nagyobbakat is ugrott a Rókánál; a vidámságra pedig bizonyosan több oka volt.

- Én is csinálok szurokbabát - mondta a Kisfiú.
- Minek? - kérdezte Rémusz bácsi. - Csak nem akarod, hogy a kutya vagy a macska vagy valamelyik kiscsirke beleragadjon?
- Nem - felelte a Kisfiú. - Azt nem akarom.
- Aztán meg te magad is csupa maszat lennél, a ruhádat is bepiszkolnád. Azt hiszem, Anya nem nagyon örülne, ha látná.
- Jó - mondta a Kisfiú. - Akkor nem csinálok.

Ennyi volt a mese mára, zárul Bond mesetára. :wink: Jó éjszakát GYEREKEK! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Fogalmam sincs, hogy kiről beszélsz, de tulajdonképpen egykorúak lévén hirtelenjében Levente Péterre vagy a Kaláka együttesre tippelnék látatlanból... :roll: :roll: :roll:

boo! :)

Nekem is ez jutott eszembe, hogy anyóspajtás mit szólt volna, ha annak idején az ő anyósa áll elő ezzel a fantasztikus ötlettel. Kár, hogy a szomszédokat nem akarja behívni... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Lehet, hogy kellemetlenség vagy sértődés lesz abból, ha anyukád többet lesz ott, mint anyósod, de szerintem vállald be. :roll: Mindenképpen tisztázzátok le előre a dolgokat, hogy TE mit szeretnél. Most az a legfontosabb, hogy TI egymásra hangolódjatok, kialakítsatok egy menetrendet, amibe beletartozik a kezdeti jajjmitcsináljakhogyancsináljamozás is. Ha megsértődik, akkor majd KÉSŐBB kibékültök -Apa hathatós közreműködésével-, de addigra már belerázódtatok a dolgokba. Azt kell vele megértetni, hogy ez nem az ő személyének szól (még akkor is, ha de :roll: :oops: :oops: :oops: ), hanem a babával együtt így jobb nektek.

"Én azt a napot várom, amikor hazahozzuk kismanót: édes hármas! Biztos kicsit kétségbeejtő is lesz, de valami fantasztikus lehet, amikor ránézel a babára, aztán ránézel a párodra, és tudjátok mind a ketten, hogy ez a gyönyörűség kettőtökből jött létre, na az valami hatalmas misztérium lehet. És amikor első éjjel lefekvés előtt bámuljátok a babát, és nem tudtok betelni vele, aztán lefeküsztök, összebújtok, és tudatosul. hogy most már hárman szuszogtok éjjelente aztán gondolom az ember kiugrik az ágyból, és szalad megint gyönyörködni
Hú, hát ezt nagyon várom...
az első fürcsi, az első séta, ááááááááááá "

Ez nálunk a következőképpen nézett ki.
Ahogy mentünk ki a kórházból majdnem elsírtam magam, hogy basszus 5 nappal azelőtt azokon a lépcsőkőn amiken most kimegyek, még befele jöttem és Manó a pocakomban volt. Most meg ott viszi előttem az Apja a bébihordóban...
Aztán ahogy az Erzsébet-hídon át mentünk haza és láttam, hogy mennyire meg van áradva a Duna. Ennek kapcsán faterom egy csomó mindenről felvilágosított, hogy mennyi minden történt, míg én bent voltam. Csak lestem, mint aki egy másik bolygóról jött, olyan távolinak tűnt minden.
Amikor hazaértünk és megláttam a szobát berendezve és hogy hogyan vártak minket haza, na akkor eltörött a mécses. :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: (Miközben én bent üdültem, az egész család az új lakáson molyolt: pakoltak, fúrtak-faragtak, anyám kiglancolta az egészet. Én gyakorlatilag ez egész költözésből kimaradtam, annyira az utolsó pillanatban csináltuk)
Aztán egyszer Manó elkezdett sírni. Miért? Pelus lecsekkol, rendben talál. Jó, akkor biztos kajázni akar. Próbáljuk meg... Nyert. Reakció: :D :D :D :D :D
Esti fürdetés. Hogy csináljuk? Mittudomén, a csecsemős nővéreket láttam hogy csinálják, csináljuk mi is úgy. Túléltük mindannyian. Reakció: :D :D :D :D :D
Első éjszaka: :D :D :D :D :?: :?: :?: :?: :D :D :D :D Egészen addig, amíg fel nem sírt. Akkor aztán bukórepülésben ki az ágyból, Apa felkapta és nekiállt vele sétálni halál álmosan ilyen fejjel: :x :x :x :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :roll: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D (Azt most senki meg ne kérdezze, hogy miért nem kapott szopit, mert őszintén szólva nem emlékszem, hogy kért-e/kapott-e vagy sem, de ez a sétalgatós kép nagyon megmaradt bennem... :) )
Első séta. Eredetileg 6 hetes koráig nem akartam kivenni az utcára (már erre sem emlékszem, hogy miért :roll: :roll: :oops: :oops: ) Aztán egy hónapos korára azt mondta a véncsoroszlyadoktornéni, hogy mehetünk levegőzni nyugodtan. Valahol olvastam, hogy a kisbabát hasonlóképpen kell felöltöztetni, mint ahogy mi öltöznénk, de egy réteggel több legyen rajta. De mi kezdő szülők révén biztosra akartunk menni. Ez lett a végeredmény:

Kép

Eleinte nem voltam benne biztos, aztán amikor a Duna-parton sorra jöttek velünk szembe a pólóra vetkőzött emberek már tutira vehettem, hogy egy picit túl öltöztettük a 20 fokban... :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amikor pedig egyedül ment el vele otthonról babakocsival, akkor nem mertem az emberek szemébe nézni, mert azt hittem, hogy elbőgöm magam. :shock: :shock: :shock: ISZONYÚAN büszke voltam és legszívesebben telivigyorral toltam volna a kocsit, aztán mindig eszembe jutott, hogy tulajdonképpem semmi rendkívűli nem történt, csak az én számomra különleges a dolog és alighanem erősen hülyének néznének az emberek, ha hangosan kacarászva mennék. Más szóval: teljesen meghülyültem a hormonoktól. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

krikalap! :)

"Én hülye meg azt hittem, a terhesség miatt nem kapok levegőt :S (Hogy a dokim nem reagált a panaszaimra.. na az is megér egy misét...) "
Basszus! Te odafigyelsz, szólsz, hogy valami nem stimmel, amire legyintenek és a végén kiderül, hogy amiatt lettél toxémiás... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"Szopi-téma: apán kívül engem is mindenki zavart mikor szoptattam, utálom ha ilyenkor néznek "
Faterom még azzal is előállt, hogy egy finom, diszkrét szoptatós képet hagy csináljon rólam. :shock: :shock: :shock: :shock: Mondtam neki, hogy a templomban a szoptatós Madonnáról csinálhat, ott... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

lorca! :)

Ezek a mitesszerek amúgy is problémát jelentenek, függetlenek a terhességtől, szüléstől. :? :? :? :?

Én gyerekfejjel jártam hittanórára. Nem azért mert annyira vallásosak vagyunk, hanem hogy egyáltalán megismerkedjek vele illetve azért ez is hozzá tartozik az általános műveltséghez valamilyen szinten. Erőltetve nem lettem, csak terelgetve. :)

Kép
Kép
200907?

Voltam ma könyvtárba egyes számú törpével és kivettem az utónév könyvet. Hosszas küszködés után sikerült egy 5-ös listát összeállítanom. A gond csak az, hogy egyik sem szerepel Apuci eddig el sem készült listáján. :twisted: Még szerencse, hogy elég hosszú a terhesség és végülis engem fognak megkérdezni a kórházban. :lol:

Heni,
A Sote-n 4 ágyas szobában voltam, inkább pozitívum volt a szobatársak jelenléte. A Péterfyben kétágyas, ott szintén. A sárgaság miatt Szabi egy másik osztályon volt, nem éltem ugyan túl nagy társasági életet, de jó volt, hogy mégsem vagyok egyedül. Egyágyasban nem éreztem volna magam annyira biztonságban. Szobatársam rosszul lett, én meg frissen szülten rohangáltam éjjel a folyosón, hogy segítséget keressek, mert a nővér nem volt a szobájában, így nem hallhatta, hogy csörömpölünk. Nem szeretnék átélni egy fordított esetet egyedül.
Sote egyágyasok a csecsemősszobától balra. :wink:

Pagika,
Jó kis poci. :lol: Nekem is kb ekkora lehet, de nálam inkább a sport (2 terhesség) hatására. :wink:

Norka,
Első terhességemről még emlékszem az olyan álmokra, hogy elvetéletem, sőt, volt olyan is, hogy abortuszt csináltattam és azon gondolkodtam, hogy is mondom meg az ismerősöknek és páromnak. Nati elég sokáig váratott magára, tervezett baba volt, tehát igencsak messze volt az én álom is a valóságtól.
3 óránként kelni? Én erre hónapokat vártam Natasával. :lol:
A baldachinnak szerintem pusztán esztétikai funkciója van. De ezt a védőnői hozzáállást sem szeretem. Mire való a mosógép? :twisted: A játékmacikat is ki kell mosni időnként, ez a baldachinnal is így van.
A Baba válaszol megvan. Nagyon kis aranyos könyv szerintem. :)

Krikalap,
Micsoda idióta doki. :shock: Gyerekdokitoknak is érdekes egy kicsit a hozzáállása. Amint észlelte(d) azonnal kezelni kellett volna. Sajna sok dokinak van az a hülye hozzáállása, hogy ha gyorsan csinálja, akkor szerinte nem kell fájdalomcsillapítás. Pláne gyerekeknél. :cry: Ezért sem hagynám, hogy a gyereket nélkülem vizsgálják, jó magyar szokás szerint. A félelemmel fokozódik a fájdalom is.
Terheléses cukor Mo-on a protokoll része, csak a különböző módszerből választhatnak a dokik vagy a kórházak.

Dodi,
Uh :? Néha jó tudni, milyen is a kedves kolléga.
Az első falat kaját is érzi. :wink: Amit te tudsz, aminek te örülsz, azt ő is érzi.

Kandi,
Írtam privit.

007,
A látogatás szülés után munkaköri kötelesség, mind a gyerekdoki, mind a védőnő részéről. Ismerek olyan védőnőt is és dokit is, akit ez nem túlságosan zavar. Gondolom szépen naplózták és kész. Nincs olyasmi, hogy kötelező, az oltásokat kivéve. Ha azt bojkottálod, rád szabadíthatják a gyermekvédelmet, extrém esetben megvonhatják a felügyeleti jogodat.
Terhesen kell négy pecsét a dokitól - védőnőtől semmi, 36 hét előtti szülés esetén egyetlen egy - és kész. Ha ez sincs meg, retorzióként nem kapsz Tgyást és hasonlókat, de Gyes emlékeim szerint még akkor is jár.
Amíg én bent voltam Szabival a kórházban, teljesen kitavaszodott. :lol: Leánykám meg hihetetlenül megnőtt. :roll: Teljesen megdöbbentem, hogy milyen nagy lett. Addig nem is láttam. Amikor hazamentem, fogtam a kezét és nézegettem, hogy jéééééé, mekkora!
Akkor mitesszer tipp nem jött be. :lol:
Én is ilyesfajta terelgetésre gondoltam vallási dolgokban. Esküvő előtt azért kiderült, hogy nem a papír számít. :lol: Párom meg van keresztelve, ezért is esküdhettünk templomban, én nem. A pap vizsgakérdéseire ennek ellenére inkább én tudtam válaszolni. :twisted:
Az oviban van református és katolikus hitoktatás is, középsős csoporttól. Azt hiszem, felekezetileg az fog dönteni, hogy melyik hitoktató a szimpatikusabb. :roll: Bár a gyerek szempontjából a katolikus az biztos jobb, ott több a buli. 8) (szüleim szerint felháborító, ahogy a valláshoz viszonyulok, de nem én tehetek róla :lol: )
A Duna-parton sétával kapcsolatban nekem mindig egy nagypapa képe jut eszembe, pedig évekkel ezelőtt volt. Barátosnémmal egy szál rövidujjúban napozgattunk, ő pedig a zárt mózest tologatta egy téli bundába öltöztetett bébikével. A gyerekek nagyon sokat kibírnak. :lol:
Nem csinálsz Manókának is egy vonalzót?

Orsi,
Nővéred esete is azt bizonyítja, hogy felesleges szülés előtt eldönteni, hogy mi is legyen utána. :lol:

Tímea,
Nekem a családot nagyszülők kivételével egyszerű volt távol tartani. Sógor mind a mai napig nem érezte, hogy a gyerek születése után meg kéne látogatni az új rokont (Nati majd 4 éves :lol: ) Tesóm Londonban él, nem tud ideugrani váratlanul. A többiekkel meg nem tartjuk a kapcsolatot. :wink:

Tabati,
Várhatóan mikorra készül el a házatok?
Milyen volt az élet zöld hennafejjel? :lol:

Ancsurti,
Reméljük, nem tér vissza a -14. Azért az egy kicsit megrázó szám volt a lelkivilágomnak. :lol:

Kép KépKép
lorca

sillia! :)

Itt nézz szét:

http://weoressandor.lap.hu/

"Hosszas küszködés után sikerült egy 5-ös listát összeállítanom. A gond csak az, hogy egyik sem szerepel Apuci eddig el sem készült listáján. "
Nem baj, legalább el sem térnek. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :? :?

Én a kötelezőt arra értettem, hogy ha mint kismama le is mondasz a védőnő szolgálat igénybevételéről, ugyanezt szülés után már nem teheted, a gyereknek kötelező védőnő is. (De már nem egyszer beszéltem zöldeket én sem... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

"Bár a gyerek szempontjából a katolikus az biztos jobb, ott több a buli. "
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007,
Úgy látom, nem csak én vagyok bagoly. :lol:
Simán megteheted, hogy nem kéred a védőnő közreműködését. Én nem igényeltem egyáltalán és védőnőmmel ebben teljesen egyetértettünk. Nati 3 hónapos kora után nulla alkalommal voltam nála, ő nálunk kb 3x. Ebből egyszer a dokinénink küldte el, egy pedig a "kötelező" szülés utáni látogatás volt, amit még ő sem hagyott ki. Most új van. :wink:
Volt olyan ismerős, ahol apucinak kellett a védőnőhöz rohangálnia, mert kis súllyal született a gyerek és papír kellett, hogy hazaadhassák a kórházból. Amit elvben az alapján kellett volna kiállítani, hogy megnézik, hova is vinnék a gyereket. Ez itt a 8. kerületben lenne szabad, hogy formaság legyen, amilyen lakásoknak nem nevezhető borzalmakban laknak emberek. Télen született ráadásul, de mindezek ellenére senki nem jött ki hozzájuk szülés után, nekik kellett bebumszlizni pöttömkével dokihoz/védőnőhöz igencsak gyakran, mivel súlya miatt veszélyeztetettnek számított. :evil:

Kép KépKép
lorca

Timea!
Anyós a szülőszobán :shock: :shock: :shock: !
Ennek hallatán még a bébi is összerezzent :lol: !
Én alapból úgy gondolom, hogy még egy anyának se nagyon van helye a szülőszobán (ez csak magánvélemény), én anyum is csak azért lesz ott, mert szakmabeli, ráadásul az Istvánban messze anyu a legtapasztaltabb gyerekorvos, hiszen 20 évig kora- és intenzív osztályon dolgozott, nem csak sima újszülöttön! De anyós?!?!?!? Én egy anyósról hallottam, aki bent volt a szülésnél, de ő szülész, és bár nem ő vezette a szülést, így talán én is belementem volna! Ez annyira intim dolog, hogy alapesetben csak a férjemet engedném be, és sokáig a kórházakban is így volt! sztem semmi keresnivalója ott egyéb családtagnak, vagy pl. barátnőnek! :shock: :roll:
Amúgy egyből az jutott eszembe, mint Boonak, hogy kérezd meg tőle, ő mit szólt volna... :twisted:
A másik megoldás, hogy szülésnél foghagymafüzért akasztasz a nyakadba, sóval beszórod a küszöböt, meg a párkányt, és az ujjaiddal irányába keresztet formálsz! Állítólag bejön :lol: :lol: :lol: !

007!
Első nap :lol: :lol: :lol: !
Első séta-szerkó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Lorca!
Férjem is ezt mondta, hogy a baba tuti azért érzi, hogy jön a hami, mert érzi rajtam az örömöt, hogy mindjárt rárabolhatok :lol: ! (most is ficereg :D )

Jimbone! Asszem te kérdezted :oops: (késő van :? ): az Examed-ben voltunk! Amúgy az ottani főorvos egy tünemény, és a hely is nagyon szép, meg felszerelt, csak ez a doki volt most kicsit eltájolva :evil: !

Még akartam írni pár dolgot, de elfelejtettem :oops: ! És egy piduri, csajos laptoppal (amúgy imádom) ágyban fekve, nehezemre esik visszanézni megint :oops: :lol: !
Ja, múgy szülinapozni voltunk, és még nem vagyok eléggé álmi, meg későn is keltem! Bezzeg apa, már itt horpaszt mellettem :lol: !

És jut eszembe:
Minden kismaminak nagyon boldog nőnapot kívánok! (a kisfiam nevében is :wink: !)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.03.08 11:01-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Elküldte párszor,bocsi :oops: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.03.08 01:41-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.03.08 01:42-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

:D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi:: :lol: :lol: :lol:
Ezt figyelmen kívül hagytam h az anyósok is reagálnak a fokhagymára!
Bizony odáig nem várok a kitiltással!Majd ott veszekedjek vele h menjen ki?Már előtte szólni fogok neki.Hátha a szabiját is vissza mondja... :twisted: :twisted: :twisted:

tímea83
Ajka

Boo:Jó ötlet h megkérdezzem neki h tetszett volna a szitu!
Egyébként gondoltam rá h orvul a páromra hagyom ezt a kellemes feladatot! :lol:

Lorca:Te mázlista!

Én is azt várom már h egész nap gyönyörködhessek a babyben!
:P

Boldog Nőnapot!

tímea83
Ajka

Jó reggelt mindenkinek :)

007

Látom, biztosra mentél, nehogy megfázzon az a csöpp gyermek :D

Elsőre nekem is a Sebő ugrott be de nem találtam olyan albumukat mint amire én emlékszem. A következő dalok pl. biztosan rajta voltak:

Weöres Sándor: Regélő
Weöres Sándor: A kutya-tár
Weöres Sándor: Pletykázó asszonyok
Weöres Sándor: Haragosi
Weöres Sándor: Galagonya
Weöres Sándor: Száncsengő

Lehet hogy harmincvalahány év távlatából már rosszul emlékszem és esetleg mindez nem egy hanem több korongon volt. De hogy voltak az bizonyos és most nem találom őket
:(

krikalap

én két lányt neveltem fel de ezidáig fogalmam sem volt hogy ilyen összenövés létezik. Szegény kislánykád és szegény te :)
Én pl. mindig sírva fakadtam amikor nekem kellett lefognom a gyerekem valami beavatkozáshoz és közben sikítozva tőlem kért segítséget szegény.

Anyós szüléskor?? :shock: :shock: :shock: No comment...

Terheléses cukor

lehet hogy protokoll, de engem idáig még senki nem zaklatott vele..Hétfőn megyek a védőnőhöz, kíváncsi vagyok mennyit híztam...

pagika

csuda helyes a pocakod :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Nem vesztünk el,de egyszerűen nem tudom magam utolérni :oops: :roll: ...ma is elmentek a fiúk,netezni terveztem,de ááá...szalad a lakás :? ...azért egy kicsit csak ideülök már:)

Örülök a jó eredményeknek,nagyjából ahogy visszaolvastam,láttam,hogy mindenkivel minden oké.

Pagika gratu a csajokhoz,nem vagytok semmik apával...ezt így összehozni :lol: :lol:

Anyós szülésnél :lol: :lol:

jut eszembe szülés,képzeljétek voltam csütörtökön dokinál és egyáltalán nem császárra készül,úgy örülök ,hogy nem kapásból vágni tervez :)

...és most mutatom,hogy miért van minimális időm a gép előtt ülni.Hát ezért:

Kép

húzza mindenhova a széket és mászik fel rá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

Kép
lidike

Jimbone,mindhárom név szép,nekem a Donát tetszik a legjobban :)

Védőnő...a miénk nagyon aranyos volt,jött is ha kellett...most kedden újat kapunk a költözködés miatt,kíváncsi leszek rá :roll:

Kép

Kép
lidike

lorca!

Amikor hazahoztuk Manót akkor kijött a védőkislány és a véncsoroszlyadoktornéni néni. Előbbi még talán kétszer volt itt, utóbbi többet se. Mindig mi megyünk tanácsadásra, amikorra hívnak. Most, hogy jön Hugi a védőkislány azért külön engem is látni akar. De ennyit találkozunk velük összesen. (Na, nem mintha sűrűbben szeretném)

kicsidodi!

"A másik megoldás, hogy szülésnél foghagymafüzért akasztasz a nyakadba, sóval beszórod a küszöböt, meg a párkányt, és az ujjaiddal irányába keresztet formálsz! Állítólag bejön ! "
Párkány helyett patkányt olvastam. :shock: :shock: :shock: :shock: Ráadásul többször is... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (Nem is értettem a dolgot... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

tímea83!

Toljál ki anyóssal: orv módon ne akkor szüljél, amikor szabija van. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia!

Hogy neked semmi nem jó!? :shock: :( :( :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Túrd fel teljesen a Netet, hátha mégiscsak rábukkansz valahol. :wink:

Terheléses cukor idáig talán gabi1-nek volt csak. ( :?: Legalábbis ez rémlik :roll: :roll: :roll: ). Lassan nekem is esedékes lesz, úgyhogy gyakorlatilag mindannyian előtte álltok még.

boo!

Előferdül, hogy túlöltözteti az ember a gyereket. :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: Úgy tudod lecsekkolni, hogy melege van-e, hogy a tarkójához dugod a kezed. Ha egy picit melegebb vagy esetleg izzadt, akkor egy kicsit(!) lazítani kell a ruházatán és megitatni.
Hazaérve pedig nem egyből lerántani minden göncöt róla, mondván melege van szegénynek, hanem fokozatosan(!!!) egy-egy ruhadarabot, pár percenként. Ne egyből érje a hirtelen hőmérséklet változás, hanem legyen egy kis ideje aklimatizálódni.
(Ha fázik, akkor a kattogó fogain túl :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a hideg kezecskéi is árukodnak)

Még lehet kapni ilyen orrtapaszt? :shock: :shock: :shock: 4086 évvel ezelőtt nekem is volt, igaz nem Nivea. Aztán egyszercsak nem lehetett már kapni és amikor kerestem úgy néztek rám, mint egy hülyére. :? Ezen a ponton feladtam.

"...és akkor apa jön a "tevagyalegszebbkismamaaföldön" szöveggel... és ilyenkor elgondolkodom, hogy ezt most vegyem magamra??? "
Légy önkritikus és csináltass vele erősebb szemüveget. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"levadászok egy stáhljuci szakácskönyvet, meg nézek vmi névnapi vásárfiát neki, jövő héten kotyvaszthatok a névnapjára vmit, de pszt ez meglepi remélem nem fog odakozmálni "
Szerintem még az sem lesz baj, csak nehogy eláruld, hogy az ő könyvéből csináltad, mert nem fog többet megjelentetni. És akkor mi lesz velünk nélküle?! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lidike!

Manó a minap ugyanezt csinálta. Már majndem befejeztem a takarítást, amikor feladta, otthagyott egyedül. Mondom jó, menjen ha akar. Erre amikor jövök, hogy elteszem a porszívót, akkor azt látom, hogy a szoba ajtó tárva-nyitva, a szék kihúzva, Manó rajta áll és vadul számítógépezik. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Az első gondolat, ami átfutott az agyamon az az volt: "seggbe rúglak, bödös kölök". :twisted: Aztán magamból jót vigyorogtam az egészen, ugyanis még soha nem mászott fel egyedül a székre, viszont már töbször mondtam neki, hogy nem állunk rajta. Láttam, hogy jól elvan, ezért mit csinál a mai modern anyuka? Nem, nem leveszi a gyereket a székről, hanem előveszi a mobilját, hogy lefényképezze... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
Kép
200907?

Jimbone,
Jók az olyan védőnők, mint a te régid. Kár, hogy az ő kemény munkájuknak a presztízsét is a hanyag többiek rombolják. :evil:
A Donát rajta van az én 5-ös listámon is, nekem tetszik. :)

Lidike,
Imádom ezt a mászós korszakukat. :lol: Szabi békés gyerek volt, ő nem volt életveszélyes, de Natin hetekig szórakoztunk, mivel mindenképp meg akarta tanulni, hogy belemásszon az itthoni hintába. Feláll-eldől-kapaszkodik-eldől. Elég sokáig ment, mire kb egy évesen már stabilan be tudott mászni, csak hogy szívbajt hozzon mindenkire. :lol: Pedig egyszer sem esett le.

Gyereköltöztetés:
Ajánlani szokták, hogy a gyereken egy réteggel több legyen, mint rajtunk. Ma reggel apuci a konyhában alsónadrágban és rövidujjú pólóban tett-vett, mezítláb. Rajtam a vastag kordbársony kinti nacim, hosszú ujjú póló, polár puli és nem mondanám, hogy melegem volt. Akkor mit is kéne a gyerekre adnom?! :lol: :?

Sillia,
Gyerekként a fülészeten többször felszúrták a fülemet - jó 30 éve. Kb 3-4 éves lehettem. Akinek fájt már a füle, tudja mit jelent. Felnőttként örjöngök a gondolattól, hogy annyit kéne/kellett volna csinálni, hogy egy csepp Lidokain és 20 perc várakozás, minek hatására semmit nem éreztem volna. Nem anyukámat okolom, hiszen honnan tudta volna, hanem az orvosokat. :evil: Ennek ellenére még ma is vannak, akik csak úgy felszúrják a gyerek fülét, mert hát csak egy pillanat az egész. :evil: Kit érdekel, hogy sikít a fájdalomtól. :(
Terheléses cukorra csak a jövő hét után megyek. Még neked is eljöhet. :wink:

Dodi,
Próbálhatod a dupla Babanetes olvasást. Anélkül én semmire nem tudnék reagálni. :wink: Memória az már rég kihúnyt nálam. :lol:

Kép KépKép
lorca

07-es hihihi :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

Lorca én is imádom,pláne,ahogy dolgozik vele,hogy feljusson,akkorákat nyög közben,hogy csak nézek...

amúgy 07,a 'büdös kölke ' nekem is gyakran eszembe jut :lol: :lol:

Jaj egy szösszenet tegnapról:mondom neki,hova mész te kutyafülű...erre ő: vau-vau :mrgreen: :mrgreen: ilyen okos a lelkem,hehe :D

Kép

Kép
lidike

007,
Akkor ti sem viszitek túlzásba a védőkislány idejének pazarlását. :lol: A dokinak egyszer kell kijönnie szülés után. Szerencsére a mi dokink rábeszélhető :wink: , hogy kijöjjön, így Szabival nem voltam egészséges rendelésen egyszer sem.

Én is patkányt olvastam Dodinál. :lol: :lol: :lol:

Kép KépKép
lorca

Egyszer nekem is felszúrták a fülemet. Bennem nem hagyott mély nyomot, anyámban annál inkább. Már sokadjára gyulladt be a fülem és aggódva kérdezte, hogy ugye nem fogják felszúrni. Mire a doki néni közölte, hogy: "ááááá, nem" és azzal a lendülettel már döfött is... :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Szerencsétlen anyám köpni-nyelni nem bírt a döbbenettől.
(Amúgy ami mindig bejött és szerettem az a villanypárna volt. Jól esett ráhajtani a fejem és megvárni míg magától felszakad a cucc. A végén egyébként kiderült, hogy a mandulám a ludas, úgyhogy ki kellett venni. Onnantól semmi bajom nem volt. Így fordulhatott elő, hogy az általános iskola 8 éve alatt, mindösszesen 4 napot hiányoztam, abból is 2-t harmadikban. Utoljára... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Műtét után kanalas gyógyszert kellett ennem. Nem tudom, hogy hívták, de annyira szerettem, hogy gyakran kilopóztam az ágyból éjszakánként még 1-2 extra evőkanálnyi adagért... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyobb koromban rájöttem, hogy miért ízlik íz ouzo: egy az egyben kanalas orvosság íze van. :shock: :P :P :P :P :P :P )

Kép
Kép
200907?

007,
Natival szeptemberben éltük túl az orrmandula műtétet. Az is csak bennem hagyott mély nyomokat. :lol:
Én is emlékszem arra az ánizsos gyógyszerre. Én inkább a szagát szerettem, egyszer még vettem is egy csomag ánizst és sokáig ott illatozott a konyhában. Apucinak nagy kedvence az ouzo, az egyetlen, ami ellen nem tiltakozom, mert legalább a szagát bírom. :lol: Nekem egyszer nővérem itta meg az egész üveggel a gyógyszert. Nem lehetett túlságosan tele hatóanyaggal, mert semmi baja nem lett tőle. :lol:

Kép KépKép
lorca

Két dologgal lehet kikergetni a világból. A levendulával és az ánizzsal. Borrrrrrrrrzasztó íze van. :x :x :x :x :x :x :x Kivéve, ha pálinka... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: