A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Törpiri!
Nagyon klasssssssssssssssssz az kiságy, ebben a szinben is még jó szerintem :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Holnapig még nem lehet :wink:
Utána bármikor....de kedd vagy a szerda lenne nálam a befutó bármennyire is szenvedek már :wink:

Már megy a mosógép...reggeliztünk,apa elment,most mosogatnom kéne,aztán meg elugranom az Oázisba anyukámnak valami szépséges virágért.

Csajok csináltatok már gombakrémlevest???
Maradt gombám és apa azt kért,hogy ne menjen kárba...a neten néztem egyet..ti tudtok valami fini receptet???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Gabi köszi..nekem is jobban tetszik,hogy nem annyira sötét :lol:

Már kimostam,pakolhatok bele..annyira jó!!! :oops: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sissi!
Megértelek , nekem is a második és a harmadik terhességnél gondok voltak az AFP-vel és szerencsére nem lett semmi.
én is ugy tudom sok országban már nem is nézik, mert lassan több a téves mint a valós eredmény :?

én most Törökben csináltattam. régen ott is nézték, de pár éve már nem, csak aki kériBiztos minden rendben lesz, ne izgulj!
Minden rendben lesz a Kis Öcsikével. :)

Pici!

Nem szokásom ilyesmit tanácsoni...de küld már el anyósodat a ...-ba :twisted: :oops:

komolyan és simán megmondanám a férjemnek.
de szerencsém van anyóssal :roll:

Szerintem néha azért hagyd aludni Dalmát, mert karikásak lesznek a kis szemei! :) :) :) de azért megértem hogy izgulsz, az ember már képes ilyenkor annyira szeretni őket! :roll: :)

Kép Kép Kép
asiye

Törpiri!
Hát igen az bizti jó de lassan mindenki pakolhat bele :wink: :wink: :wink:

Mi is édesapámmal holnap megyünk lehet már kiságyat nézni és talán meg is veszi nekünk :wink: :wink: jó lenne legalább arra se kéne költeni :wink: :wink: :wink: nekem a faktum bútorcsaládból a "Panni" tetszik nagyon rózsaszines beütéssel. :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Nekünk apukám most pólyát,fürdőlepedőt meg zsákot vett a kocsiba..mondván ő még nem vett semmit az unokájának :wink:

Nekem még lepedő kell a kiságyba és úgy érzem minden megvan..
Elvileg még 17 nap :roll: :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Asiye!
Igen, már most nagyon szeretem őt.
Bármire képes lennék érte.

Gabi!
Nagyon tetszik a kiságy, megnéztem, amit írtál.

Törpiri!
Csuda szép lett Lili baba ágyikója is.
Milyenek lesznek az ágyneműk?
Meg vannak már?

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Pici ..irtam már,hogy nekem is megfordult kb.ennyi idős lehettem,és hát igen..nem kellemes..mondjuk az sem volt az amikor visszafordult...úgyhogy még ne izgulj ezen,hogy faros..mert egyáltatlán nem biztos,hogy igy marad a kisaszony.
A mozgásról annyit irnak,hogy óránként kéne egy picit mozogniuk,az meg,hogy éjszaka nem ugrál..örülj neki :lol:

Mondjuk én is minden reggel úgy kelek,hogy addig nem mászom ki az ágyból mig nem érzem,hogy a nyujtozkodás után kitolja valamilyét :oops: :lol: :lol:

Van két fajta ágyneműje,az egyik micimackós,tigrises a másik teddy macis..tesóméktól kaptam...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Na megyek hajat mosni (mint minden reggel),aztán irány a közért...virágos... :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nemlajos! A kisfiadat megeszem! :)

Annyi mindent szerettem volna neked írni szopival kapcsolatban, de sosem jutok el odáig.

ugyhogy röviden, 2 fejezet a kisregényből:

-ha nehezen megy a szopi mert nagyon kemény a cici:
szóval eleve nem szabad megvárni hogy bekövesedjen, de ez előfordulhat, pláne éjszaka, ha jól alvó a gyermek. ekkor nehezen kapja be, nem tud rácuppani, és még mielőtt rendesen a szájába tudná venni, elindul a tejleadó reflex és spricc szana-szét a tejcsi.
erre az a ó megoldás ha a ciciből szoptatás előtt egy keveset(5-10 ml-t),lefejsz , épp csak annyit, hogy a mellbimbó körüli rész puha legyen. így egyből rá tud kapni és a reflex is csak akkor indul be mikor már cicin van a kicsi, és a lefejt tejcsit egy napig gyűjthetet hűtőben. majd a napi termést este lefagyaszthatod, későbbiekben, majd a főzelékeket ezzel higíthatod(6 hónapig lehet fagyasztani az anyatejet, így írd rá mikor raktad el)

-az igény szerinti szoptatásról:
lehet hogy most lesz aki megkövezne legszivesebben, de csak annyit , hogy van két fiam akiket igény szerint szoptattam és a mai napi alvási és étkezési gondjaik vannak :? . a 7 hetes lányom akinél betartaom a 4(de minimum 3 órát), vagy átalussza az éjszakát vagy csak egyszer kel fel.(este fél10kor evet, és ma reggel fél 5ig aludt vele, majd visszaaludt 8-ig)
Ez egy modern felfogás épp úgy mint a napi rend fontossága. de aki ezeket élteti, az gondolt már arra, hogy ahol igény szerint van szopi, ott nem lehet napirend.
hiszen a lényeg, az evés össze-vissza megy :?

ezek csak az én tapasztalataim, én véleményem, nem kell rá adni, de gondoltam hátha segít valamit.
majd még van egy-két dolog amit szeretnék írni, de később :)

kérjük a mai Döme fotót :) :) :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asiye 2009.03.06 09:50-kor.

Kép Kép Kép
asiye

Törpiri!
Igen, tegnap írtad. Köszönöm, aranyos vagy.
Hm.. óránként nem tudom mozog-e. Szerintem igen, csak nem mindíg érzem.
Viszont, van amikor rúg, kisebbet nagyobbat, vagy csak csikizős érzés, vagy kitolja a fenekét, vagy valamijét.
Éjjel csak azért volt rossz, mert oldalt fekve fáj.. és két pukliban volt a hasamm közepén.. :lol: :oops: :roll:

Nekem is kell ma hajat mosnom.. már nagyon gáz..
De gyorsan port törlök :oops:

picimami

Törpiri!

Jó lett a kiságy.
Nem ágyneműtartósat vettek?

Gabi!

Én szeretem a Faktum bútorokat. Beninek is az van még, amit mostantól majd Marci használ. És mi költöztünk is egyszer, tehát már volt szédszedve és utána újra össze.

Asiye!

Már én sem tudom, hogy annyira akarom-e, hogy márciusi baba legyen Marci.
Most éppen az az álláspontom, hogy március 25. és április 3. közöt bármikor jöhet.
Vendég

Asyie a rendszerességben teljesen egyetértek veled!!!
Az én fiam percre pontosan csinált mindent,és eltérni még a fürdéssel sem lehetett,mert sirt!!!
Igy tudom én is rendesen a napjaimat élni,mert biztos voltam benne,hogy addig az időig nem lesz baj és bárhova el tudtunk menni,tudtam kalkulálni.

Ja,és este 7-8-tól aludt reggel 5-ig...

Nekem is ez vált be!!!!Remélem most is bejön a dolog... :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cat nem...lehet hülyén hangzik,de majdnem egy tizessel drágább lett volna,igy meg apa asztalos barátja megcsinálja bele a fiókókat..

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

nem tudom mennyire tudod megoldani, de az Ikea-ban vettem én is a lepedőket.100% pamut, gumis, egy csomagban 2 darab van és 1200 forint volt.
szerintem az jó nem?

Kép Kép Kép
asiye

Hú,az tényleg jó,köszi,majd "elugrom" :lol:
Úgy beszélek minta csak ugy tudnék még ugrándozni :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

Minden reggel hajat mosol?
Én már néha csak kéthetente. :oops: Viszont a terhesség alatt egyáltalán nem is látszik rajta.

Asiye!

A szoptatás és a napirend szerintem gyerekfüggő.
Beni nem igényelte a napirendet, és nekünk is nehéz lett volna néha. Nem voltak fix programjaink, mindig közbejött valami... És ő ezt nagyon jól viseli és viselte.
De a húgom kislánya viszont szinte percre pontosan csinál mindent.

Azt pedig majd meglátom Marci mit igényel. Mondjuk két gyerekkel már lehet hogy jobb lesz, ha lesz valami rendszer.

(Beninél nincsenek alvási/elalvási gondok.)

Sőt, mi ugye majdnem 11 hónapig együtt is aludtunk. Aztán két hét alkatt rászokott a saját ágyára. Azóta max ötször aludt velünk. Az is inkább mostanában volt.
Marcival ugyanez a terv, ami persze bármikor változtatható.

Ja és a mai első jó hír: Megjött Beni matraca. :D :D :D :D :D
Vendég

Szerintetek ebből mi lehet igaz???

"A Magyar Bankszövetség is arra szólította fel a bankokat, hogy tudassák ügyfeleikkel, hogy alaptalanok azok a pletykák, amelyek szerint a bankok március 13-án a betétek befagyasztását terveznék. "

Tudom,hogy én vagyok a "bankos"de most nem dologzom igy nem tudom..de jó lenne ha nem igy lenne,mert akkor gyorsan ki kéne venni apa pénzét :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Asyie!
Köszi a hasznos infókat a szoptatásról.
Ez még nekem is jól fog jönni.

Te is tegyél föl képet ma is :roll:

picimami

Cat!
Nagyon drágák a Faktum bútorcsalád mert árakat nem láttam sehol :shock: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Törpiri!
Ez az infó engem is érdekelne.
Illetve minket is. Nagyon.
Hol olvastad??

picimami

Törpiri!

Az más, ha van aki megcsinálja...

Ikeába nekem is mennem kellene.
Még azt is beszúrom a hétvégi programba.

Menni kell sót venni a vízlágyítóba, DM-be egy csomó mindenért, Mattiba kádért, állványért, Auchanba mosószerekért és tisztítószerekért (Azokat nem szeretem Dm-ben venni), kell még nekem egy-két pizsi, hálóing...
Képkeretek Beninek, amibe a Snoopys képeket teszem.
Valami faléc, amire a falvédőt rögzítjük.
Dekoráció Marci szobájába, talán lámpa is...
Ki akarunk nézni a lakásvásárra is... De legalább már nem fogja az egész hétvégét ott tölteni Apa, mint az eddigi években. (Jogi tanácsadás)

És még tuti kihagytam egy csomó mindent.

Szóval program lesz bőven.

Ja, Beni bútorát is el szeretném végre intézni. Remélem tényleg megérkezik ma.
Vendég

Pici!

majd ma csinálok újakat és rakok! :)

Törpiri!

Anno még az 1900-as években én is naponta mostam hajat! :lol: :lol: :lol: :lol:

most ha tervbe veszem heti1-2 alkalommal, azt reggel egyeztetnem kell apával, hogy időben érjen haza, mert ma anyának nem elég az 5 perc zuhany, hajat is szeretne mosni! :lol: :lol: :lol:

Cat!

Az jó hír!
Végre valamire nem kell várni! :wink:

egyébként nállunk annyiból áll a napirend, hogy nappal fenn vagyunk éjjel meg alszunk(többnyire) :lol: :lol: :lol: és szoktunk minden nap enni meg fürdeni! :lol: :lol: :lol:
itt ki is merült.

komolyan: igen gyerek függő, de azért egyenlőre Én (Mi), vagyok a felnőtt és mint minden másra, a napirendre, a helyes alvási és evési szokásokra is nekem (nekünk) megtanítani őket. ez olyan mint , hogy z apjuk a gyerekekkel az első perctől törökül beszél. és lehet hogy kicsit később kezdtek beszélni, de ugyan ugy beszélnek törökül mint magyarul. anyanyelvi szinten. azt mondják ez nem lehet, pedig így igaz!
és ezért van, hogy a kislánnyal már most is csak törökül beszél apa :)

Kép Kép Kép
asiye

http://www.klikkbank.hu/valsag/20090305 ... oknak.html

Most írtam bent a lányoknak,hátha tudnak valamit...
Majd mondom....

Cat,akkor most hétvégén sem fogtok unatkozni :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Asyie,muszáj minde reggel megmosnom,mivel nagyon rövid és elfekszem reggelre..úgy nézek ki mint egy idióta aki éppen szabadult!!!
Mondjuk jó,mert megmosom,és mire megcsináloma gyereknek a reggelit meg elindulok,addigra megszárad,kicsi zselé és kész :wink:

Én mindig úgy irigyeltem azokat a gyerekeket akiknek "kétnyelvűek" a szüleik.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri!

Szerintem a péntek 13. miatt lehetett szó ilyen pletykákról.
Én nem hiszek benne.
De arra jó, hogy elindítson egy lavinát, az emberek pánikba essenek, hirtelen mindenki a bankokba rohanjon...
A következmények szerintem elég egyértelműek lehetnek.
Vendég

lányok! ebben a percben nyertem egy licitet a teszveszen. apának egy beltéri egység ami újonnan 70000, itt 36.000-ért nyertem és még dobozában van.
de előszőr licitáltam. mit kell most tenni. fel veszi velem a kapcsolatot az eladó, vagy jön email?
mit kell csinálni most? segítsetek légyszi!

Kép Kép Kép
asiye

pici én a helyedben csakazért is elmondanám apának hogy mit csinált anyós nem kell neked hogy tönkre tegye a babavárás csodálatos idejét nem elég hogy amúgy is kicsit paramami vagy (de ez nem baj ) még ő sem hagy békén vagy .......... mond meg neki ha enniyre fosik a fiától akkor fejezze be a hülyeségeit egy esélye van és mindent elmondasz apának aztán mehet isten hírével

mi ezért sem lakunk együtt anyóssal mert a saját fia nem tudja hosszú távon elviselni :):):):):):)

ja picikém a babák is alszanak olyankor nem mozgolódnak éjszaka aludj te is :):):):) ha meg aggódsz akkor cat am,it mondott kóla vagy csoki mozgásra készteti őket :):)(:

törpiri szerintem nagyon klassz a kiságy még igy ebben a színben is :):):)::)

asiye nem kövezünk meg neked igy jött be a szopi én igény szerint szoptattam ami nem azt jelentette hogy 10 percenként de nem pont 4 óránként hanem volt hogy hamarabb stb és se alvás gondja nincs se evés gonja nincs :):):) eltérőek vagyunk mi felnőttek is hátmég a gyarekek :):):):)

törpiri érdekes infó igaz nekem nincs sok pénzem bent de akkor ki kéne nekünk is venni nem hívod fel a kollégáidat? hátha van valami belső infójuk :)

nika70
Salgótarján

Hát sajnos tudom,milyenek az ügyfelek,az nem jut eszükba,ha berohannak és kiveszik a pénzüket azzal csak még nagyobb bajt csinálnak,de az Oroszoknál már ez van sajna...valamelyik nap volt a hiradóba..(fél évre zárolták az összes ügyfél pénzét)

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Asyie..én kaptam egy mailt,amiben elküldték az eladó adatait és felvettem vele a kpcsolatot..
Ennyi az egész :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nekem az egyik barátnőm magyarulbeszél a gyerekekhez, a férje németül (osztrák), de Brüsszelben élnek, és a fiú már francia nyelvű bölcsie jár másfél éve. Illetve otthon is franciául beszélnek egymással.
Szóval ők alapból 3 nyelvet tanulnak. :D

Gabi!

A Minimanó honlapján fent vannak a Faktumbútorok árai. Ezek egységesek.
Bár taln a Bocsaki útiban lehet pár % kedvezmény rá.
Vendég

Ja..amúgy GRATULÁLOK!!!! :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

asiye pedig ez lehet hogy anyanyelvi szinten beszél valaki egyből és ez a legjobb nyelvtanítási módszer két nemzetiségű szülőnél apa a törököt anya a magyart tanítja ez a legjobb én ezért is nem tanítom angolul a ygereket mert valamennyire tudok de nem ez az anyanyelvem majd tanítja más :)

asiye én úgy szoktam hogy mikor megnyered alicitet akkor kapsz egy mélt az eladó adataival és én szoktam felvenni vele a kapcsolatot és ő meg mondja majd a továbbit de azért ekkorra pénznél megnézted hogy miylen értékelései vannak????? nekem mindig ez az első ha licitálok valakire mennyi milyen szinű csillagja van :)

nika70
Salgótarján

Szerintem ha zárolnák is, az max péntek 13-ra vonatkozna. Babona...

Én nem rohanok a bankba. A betétekre van bankgarancia 13 millióig, utána pedig állami.
Ha mindenki bedőlne az ilyen pletykáknak, akkor tényleg már jövő héten államcsőd lehetne. Az kinek jó?

Nyugi! Csak ezt tudom most is mondani.
Vendég

én emlékszem mikor volt a postabank botrány na akkor én két napig apostán éltem még ablakban is beültem annyi ügyfél volt pénteken mindenki kivette a pénzét szombaton már fizették vissza mert mindenkinek megmaradt a pén6ze csak mi magyarok mindent elbagatelizálunk de nagyon

nika70
Salgótarján

A Postabankos dlgot én is végigéltem postásként...

Nika már akartam kérdezni a Jánka Klárát postáról ismered???
Közös ismerősünk..kicsi a világ :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nekem most kifejezetten sok pénz van a számlámon, mármint a megszokotthoz képest. De hétvégén úgyis elköltjük a nagy részét... :)
Vendég

Ezt irta egy kolléganőm:
Alaptalan az a pletyka...! Miért zárolnák a 13-ai betéteket? Mert babonásak?! :lol: :lol:

Az a gond,(ami nem gond),hogy apának az OBA biztositás kevés..több pénz van a számláján,ezért is van "betojva" :oops: :roll: :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

törpiri igen a postáról :):) a moszkva téren dolgoztam sokáig most már a mamutban vannak :):):): igaz most pontossan nem tudom mit csinált ott nagyon sokan voltunk csak azt tudom hogy ismerem de ez csak olyan tudopd kollegális feületes ismertség :):):):)):

nika70
Salgótarján

Törpiri!

"Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 13 millió forintig vállal garanciát a bankbetétekre és a kormány garanciát vállal minden más betétre e szint felett."

Nekünk jelenleg meg sem közelíti ez az összeget a bankban tartott pénzünk, de ami késik, nem múlik. A hétvégi lottósorsolás után két-három hézen belül ott lesz a pénz. :D
Vendég

nekem álom a 13 milla :D:D:D:D de nekem most az a 100 ezer is sok :):): mai rajta van :) kell a lakásba :)

nika70
Salgótarján

Egyébként a meg sem közelíti egy nagyon enyhe kifejezés volt.
De ez már a múlt. Hamarosan érkezik rá a nagy összeg. :D
Vendég

bár ha apám végre eladná a lakást és venne magának egy kisebbet akkor jut egy kevés nekem is és akkor be tudnánk egy kalap alatt fejezni a lakásfelújítást :) nem kéne hónapról hónapra apránként összerakni :)

nika70
Salgótarján

cat úgy legyen :)

nika70
Salgótarján

Nekem is kolléganőm volt Kőbányán a postán...és kb.ugyanilyen szintű az ismeretség....
:lol: :lol:

Államcsőd esetén nem garantál senki semmit :cry:

De most hivtak,hogy nem irhatta le mailben,de lehet rá esély,még nem tudnak semmit!!!!!Azért ez gáz!!! :shock: :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

húúú akkor majd szólj időben előtte légyszí ha megtudsz valami fontosat mert nekem ez a 100 ezre is most nagyon kell :)

nika70
Salgótarján

Nem is lett az enyém :cry: :cry: :cry: látszik, hogy először licitáltam(még csak kedden jött meg a kódom), nem figyeltem rá hogy mi a fenét jelent a" nem érték el a minimális árat"
kiírás! Sőt észre sem vettem! :cry:

és napok óta itt izgulok meg minden, tudom hogy apa ilyet szeretne, csak sajnálja rá a pénzt , pláne most hogy tesókocsit is veszünk. :cry: de hát 70.000-ért meg tényleg nagyon sok :?

:evil: :evil: :evil: megyek, takarítok, ott levezetem a z idegességet :evil: :evil:

Kép Kép Kép
asiye

Persze,hogy szólok...nekem is sok annyi pénz!!!

Pláne,nekem is itt a lakástörlesztésem is... :shock: :shock:

Olyan rossz,mert van egy eltartási szerződésem is és ha ott meghalna a nénike,simán vissza tudnám fizetni a hitelem és élhetnék mint Marci hevesen :wink:
De hát nem várhatom más halálát!! :oops: :oops:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

ááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!mindjárt szétverem a laptopot is....aztán licitálhatok egy újra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
asiye

Asyie ha nem érték el a minimálárat,akkor lehet,hogy visszateszi az eladó és újra el próbálja adni..most már ezt is tudod,hogy mire figyelj!!!

NE legyél ideges....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: