A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Julcsi, szerintem hozzáadott cukrot egyik sem tartalmaz, mármint a hipp... nekem az van itthon, és elolvastam, persze, cukor van benne, de nem hozzáadott, hanem, amit a cuccokban van eleve!? :shock: hm?

Boni, ez jól néz ki, csak ezek a chicco-k eléggé drágácskák... :( egyébként a 7,7kg nem nehéz! :) az én bergonomhoz képest, meg keskenyebb is, szóval ez a súlykategória jó lenne!

kicsit utánaolvastam a gyed kiszámításának... háááát lányok. nem egyszerű! egyrész függ attól, hogy mennyi a fizud, másrészt, hogy hány napot dolgoztál adott évben, mennyit voltál betegállományban, szabin, stb. 180nap biztosított napnak kell lennie az előző 2évben, de persze a legjobb, ha adott évben van, és a betegállomány persze nem számít bele...

pl.

http://kisokos.netbaby.hu/post/2009/01/ ... itasa.aspx

http://kisokos.netbaby.hu/post/2009/02/ ... etnek.aspx

ezek csak példák, tehát csak tájékoztatásul...

sophie27

hugom van a legrosszabb esetben... felmondtak a munkaheylülkön férjével..mert leépítés volt és így felajánlották hoyg kapnak pénzt, ők meg egyébként is haza akartak költözni .. aztán rá két hétre kiderült, hoyg babaát vár...

,munkanélkülitől kiskönyvvel dolgozik, így esélye sincs gyedre..hacsak a mostani főnöke be nem jelenti... :cry:

ja Zsófi ez volt az első eset hogy valaki hiányolt, így most extramód jó lett a kedvem..

milyen apró dolgoknak tudok örülni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsófi, ez nekem is rejtély, hogy hogy számolták neked ezt az összeget, ha 100.100,- a max bruttó gyed.

Betegeskedő babák anyukáinak egy tanács, köptetőt 5-6 óra után már ne adjatok a babáknak, mert akkor éjszakára nagyon megköhögteti őket. Ugyanez igaz az inhalálásra is, ha valaki azt csinálna! Ezt nekem még a kórházban mondták, mikor Domival be kellett feküdni. Ja és a Spiropentre ugyanez érvényes!!!

Megnézem Domi pelusát, mert fura szagokat érzek. Remélem nem a lépcsőházból jön be a szag, képzeljétek a szomszéd öregasszony kirakott két szatyor szemetet, de szerintem már legalább 2 hete gyűjtögette magának, be sem kötötte, és valami iszonyat szag van tőle a lépcsőházban. :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dadomi igen, nekünk a drnéni felhívta a figyelmet(miután éjszaka hányt Zsivány

köptetőt reggel délben kell bevenni, a Spiropentet antibiotikumot is 17-18 között :lol:

szomszédasszony monnyon le :twisted:
Vendég

Lányok, de ha én most január kapok 25-től kapok gyedet, akkor nekem a 2008-as fizu számít? Csak mert 2008-ban 6 hónapot voltam táppénzen :oops: Akkor ez hogy befolyásolja a dolgot?

yuyu79

Yuyu, befolyásolja, de Zsófi is táppénzes volt, szóval én sem értem...Zsófi, tényleg írd meg, mert nekem is max. járna és én is 72 ezret kaptam. Ráadásul basszus én még júniusban is nyomtam az ipart, szóval tényleg nem értem...
Holnap hívom a személyügyisünket az adójóváírás miatt, remélem lehet utólagosan, mert nekem erről nem szóltak. Illetve volt a gyedes papíron erről kérdés de ott én igent x-tem, aztán mégsem lett belőle semmi. :roll:

Örülök, hogy Zsigi jobban van!
Mecsi, kitartás!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, hát nincs mit! :) örülök, hogy jó napot szereztem... :)

a tesódékra pedig nem is tudok mit mondani! :( mikorra várja a babát?

Julcsi, igen! 2008.01.01-től nézik... :oops: olvass bele azokba a cikkekbe, amiket belinkeltem, biztosan van más cikk is még fent ezzel kapcsolatban, de tuti, hogy számít a 2008-as év is.

azért remélem, hogy nem én leszek itt a feketebárány... mármint gyed terén! :?

sophie27

Én örülök annak is, ha Te sokat kapsz, csak jó lenne tudni, hogy mi miért mennyi ;-)

Szóval én meg azt olvastam, hogy a táppénz nem számít be, csak a betegszabi, és akkor gondolom a táppénz előtti 180 napot nézik, nem? De a betegszabi miatt se nagyon lehetne kevesebb nekem... Ha a táppénz is számítana, akkor meg gondolom jóval kevesebb lenne...

yuyu79

olvastam egy olyat is, hogy a napi átlagkereset 70%-a a gyed is, meg a tgyás is, persze tudom, hogy az maximálva van... :oops:

nekem egyébként úgy volt, hogy április 30-ig dolgoztam 2009-ben, aztán május 26-ig szabin voltam, és utána jöttem betegállományba augusztus 12ig...

sophie27

bébikaja: cukor a kecskemétiben van, ha rá van írva az összetevőknél hogy cukor, akkor gondolom, az hozzáadottat jelent. A hippben meg só van, amit én vettem :roll:

yuyu79

Julcsi, kecskemétit még nem ettünk, de a hippnél tudom, hogy hátul rajta van, hogy cukor, de elől meg az, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz! ;)

sophie27

Ja, meg a tgyásból valamit nem vonnak, ezért is több...

yuyu79

Azért ez is érdekes.... de gondolom akkor nem az összetevőknél van rajta, hanem abban a táblázatban, hogy mennyi szénhidrátot, meg cukrot meg kitudja mit tartalmaz...

yuyu79

Sziasztok!

Gabi, annyira örülök! Gratulálunk a kislányotokhoz!

Apró: nekünk sokáig csak 4-5 pelus fogyott, amíg nem volt minden nap kaki, most már napi 2 kaki van, így jóval több pelus fogy.

Boni, örülök, hogy jobban vagytok!

Gyes, azt hiszem itt úgy vernek át ahogy akarnak....ember nincs aki ezen kiigazodik :( sehogy nem tudjuk ellenőrizni, legalábbis nekem úgy tűnik!

Julcsi, elfelejtettem írni, hogy a kockajátékból, amit Barbi hozott két kockád itt maradt, szerintem a gyerekek szedték ki, félre tettem, ahogy tudom szállítom!

Martin baba nagyon édes, nem olyannak látom, mint aki éhezne! :)

Képzeljétek, azt már írtam, hogy szombaton megyünk Dobogómajorba nyaralni, de ma egy nagyon jó reggel volt, felhívtam őket, hogy mennyire bababarátok, és képzeljétek, mindent kapunk, ágyat, etetőszéket, fürdőkádat :) Azért így jóval kevesebb lesz a pakk. Szóval valószínűleg szombaton eltűnök egy hétre, bár a párom telóján lehet, hogy tudok jelentkezni, majd meglátjuk :) Persze addig még leszek.

napsütést mindenhova!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

ZSófi 2009ben? :wink:

a Tgyásból a nyugdijjárulékot enm vonják asszem

én 2008ban május elsejétől táppénzen voltam
Vendég

Azt elfelejtettem írni, hogy Koadri írt, hogy nem gyógyult meg Dorca, így műtét újra elhalasztva, talán jövő hétre. Úgy tűnik 3 hét után végre javul Dorca, de még nem az igazi. Most nem is tud jönni a fórumra, de ahogy egyenesbe jönnek jelentkezik!

Pöttömről valaki valamit nem tud?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Nagyon régen voltam már, így csak az utolsó 2 napot olvastam vissza.

Látom sok kis betegeskedő van, jobbulást nekik!

Gyors helyzetjelentés: :) Hanna jól van, még szerencsére nem volt beteg! Már 2 hónapja hozzátápi van és eddig bármit adtam neki, minden ízlett. Kicsit csodálom is, de addig jó , még így van! :) 2 fogacskája van alul, egyszerre jöttek ki, és ezzel sokat szenvedett/szenvedtünk. Ma épp szemészeten voltunk, mert az egyik szeme állandóan könnyes és néha össze is ragad neki. Dokinő nagyon bunkó volt, adott valami cseppet, de nem mondott semmi konkrétumot.
Ja és még nem mászik és nem is ül a kiscsaj.

Látom már néhány babó álldogál is. Gratula nekik. nagyon ügyesek :D

Kép

Kép
csimby

Szisztok!

MEgint csak kérdés!! :(

TEgnap vettük egy gyerekülést a kenguruGold-ab és ma reggel kiderült, hogy kapunk... no comment.

Defelhívtam őket és azt mondták, hogy pénzt nem adnak vissza, csak le lehet vásárolni. Ez szerintetek szabályos.

Még megkérdezem a fogyasztóvédelmet és a DAS-t, mert ennyit nem akarok ott levásárolni, 1,5* annyiért.

Esetleg, ha érdekel valakit ez az ülés, akkor mindjárt rakok fel fotót.
Vendég

Sziasztok!

Mecsi! Áron babának jobbulást kívánok! És neked is! Jobban vagy már? Ne sírj, attól nem lesz jobb! :(

Gabi! Jajj, nagyon örülök, gratula a kislányhoz, vigyázz magatokra! Boldog további babavárást kívánok! :D

Apro! Nálunk kb 5-6 pelus megy el egy nap, de Gergő iszik, nappal is és éjjel is, elég sokat. Viszont sajna kaki már megint nem volt vasárnap óta :( Annyira idegesít, de dokinéni szerint ne izguljak, amíg jókedvű és mozgékony a kissrác.

Gyed témában nem tudok nyilatkozni, még nem kaptam semmit.

Boni! Örülök, hogy Zsigi baba jobban van! A te kedved is érezhetően sokkal jobb! :) És boldog 7 hót és persze a többi babának is!

Julcsi! Ezek a mamák valamit tudnak, múltkor Gergő is evett nagyikánál, bezzeg nekem már nem ette meg, amit kutyultam neki :D Kis zsivánkók :)

Kis Dorcának jobbulást kívánok!

És egy vigyori kép Gergőről :D

Kép

Barbi
Kép
manci79

Kata dobj egy képetlécci , Anyuméknak is kell ülés, egyébként menniy volt? és milyen (mit "tud")?
makadu

Makadu!

Osann Drive márkájú

0/1 kategóriás gyermekülés: 0-18 kg között használható
- újszülött kortól kb 4 éves korig használható
- ergonómikusan megformált gyermekülés
- oldalsó védelem
- kivehető komfortpárna
- biztonsági öv párna
- központi övfeszítő
- biztonsági öve több magasságba állítható
- több pozícióba dönthető háttámla

A miénket csak 4 után tudom lefotózni, mert most Kristóf ott alszik, de a netes képet felrakom. Ugyanez csak kék színben. Kép

Nagyon hálás lennék, ha "valaki" megvenné.
Vendég

JA! Francia gyártmány és 04-sel kezdődik.
Vendég

sziasztok!

na, gyed téma. anyu megkérdezte a nőcit és azt mondta, hogy nem számolták el, ez ennyi lesz kb. minden hónapban... nem tudom, mert papírt még nem kaptam róla, szóval majd még hajtom azért, de szerinte ez így okés... ha kiszámolom, akkor olyan 84e körül kellene kijönnie (18% adóval és 8,5% járulékkal...).

Kata, ha nincs kibontva, akkor 3 napon belül kötelesek visszavenni! verd ki a balhét nyugodtan szerintem!

ManciBarbi, Gergő egy tündérke! :)

Petra, üdv újra itt! :) gyere gyakrabban! örülök, hogy Hannus jól van és ennyire jól megy a hozzátápi! képet is hazhatnál... :evil:

Sziszka, jól hangzik nagyon ez a Dobogómajor! és tök jó, hogy a fele pakkot otthon hagyhatjátok ;)

lányok, akik adjátok a babónak a homeos bogyit fogzásra... minden nap adjátok vagy csak akkor, ha nyügis a baba??? vagy ezt hogyan kell? kúraszerűen? vagy csak alkalmanként? köszi előre is a segítséget! amúgy lekopogom, szuper a cucc, vagyis azt hiszem, hogy az hat Beninél! :)

sophie27

Sophie!

Sajnos ez már nem így működik. :( Felhívtam a DAS-t és ott is mondták, hogy csak akkor, ha ez külön fel van tüntetve, illetve rá kell kérdezni.

De ettől függetlenül írok majd a panaszkönyvbe, ez nem fer.

Azért ez nem fer, mert jó árban van egy kocsiülés és megveszi az ember, de aztán meggondolja és nem addnak vissza pénzt, csak a drága holmikra tudja levásárolni. :( :( :(
Nem tudom mit csinálok, ha nem tudom eladni. Szomorú vagyok! :(
Vendég

Áron dél ótal alszik néha rányitom kicsit az ablakot , plusz megy a párásitó egész nap. Én meg kezdek betaknyosodni. Húúú de szuper. Legalább addig ágyat húztam pakolásztam hajat mostam. Főztem krumplit hátha eszik kicsit abból. Egy két kanál is több a semminél mert eddig csak 1x ciciztünk és evett 3kanál tejpépet meg meg nyammogot a cicimen és bealudt.

Most kicsit jobban vagyok köszönöm!

Ismerőseinket végigkérdeztem sajnos ez ezzel jár ne aggódjak holnap vigyem a gyereket a megbeszélt időpontra. Ha nem sipol akkor nem lehet nagy gond. Ha meg alszik legalább kialussza bacikat.

Kata: Sztem elvileg vissza kéne venniük a gyerekülést. Ha 24órán belül visszaviszed kötelesek visszaadni a pénzt! ha csak utánna levásárolhatod én így tudom. Karácsonykor mi is így jártunk egy videókamerával és visszakaptuk a pénzt!

Dorkának jobbulást!

Örülök hogy Zsigike már jobban van.! :) Hanna babának meg gyógypuszi a szemére. Annyira utálatosak tudnak lenni az orvosok, miért nem tudják elmondani mi a gyerek baja. Én is ha nem kérdezek rá a fülére csak annyit mond csúnya.

Babafotók nagyon arik kis vigyori gombócok :lol:

Nagyon vége lett a fotópályázatnak. sírós képekkel bezárult :?: :?:

Sziszka bilizik még Málnus? :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

próbáld meg feltenni ilyen licitálós oldalra, hátha!? :?

sophie27

eltűnt amit írtam... pedig el is küldtem... :(

szóval, Dorcának továbbra is jobbulást és Hanna szemére is sok sok gyógypuszi!

kispasik végre javulnak, Áron, Zsigi, Levi, ez jó!

babafotó pályázat a mosolygósoknál megakadt... eddig 3 vagy 4 fotót küldtek "be", továbbra is várom a nevetős, kacagós, mosolygós babafotókat, amikkel szeretnétek szerepeltetni babókátokat a kollázson! szóval hajrá!

sophie27

Gabi!

Én is szívböl gratulálok, nagyon jó lehet most neked! Éljen a nosztalgia!
Tegnap találkoztam az egyik majdnem barátnömmel, aki egy ideje eltünt az életemböl és a legutóbbi találkozásunkkor pedig kifejezetten kellemetlen volt. No mindegy, spongyát rá. Szóval bent voltunk tegnap a magyar játszócsoportba (oda se megyünk többet, mert fejenként és alkalmakként 3 eurot kérnek és nem is érezzük ott jól magunkat.) és onnan hazafelé betértünk az Aldiba, ott futottunk össze. Az ö lánya egy évvel idösebb Eninél, volt egy vetélése és már letett róla, hogy lesz még gyereke, erre már a terhesség közepén jár. Olyan jó volt látni öt és a pocakot is! Egész nap állva dolgozik és keményedik a hasa, mensis fájdalmai vannak, hízik és magas a vérnyomása. Mondtam neki, hogy ideje lenne letenni a lantot, elballagni betegállományba és az orvossal is szótérteni, nehogy toxikózis legyen a vége... Jövö héten talán sikerül meglátogatnom. Eddig még sose találkoztunk privát, immár 2 éve szervezzük. :shock:
Továbbá a párom valamit csinált alvás közben a nyaki csigolyáival, mert eszeveszetten fáj neki és majd beleöörül a fájdalmakba, én meg nem tudok neki érdemben segíteni. Ma éjszaka Iminél aludtam Döncistül, mert nem bírtam volna a párom üvöltését cérnával. Ö meg reggelig nem is tudott aludni. :(
Aztán az is hatott a lelkemre, amit az újságban olvastam egy brit másfél éves kisfiú sorsáról. Karácsony másnapján az anyja egy vérömlenyre lett figyelmes a gyerek homolkán, elvitte dokihoz, onnan kórház, heves láz, miegymás: meningokokken, agyhártyagyulladás, szepszis. A képsorozat ultrabrutális volt: a kiütések, az elfeketedett végtagok és végül a kezek és lábak amputálása... Kivagyok teljesen. Van aki közületek meningo. ellen is beoltatja a gyerekét?
Nálunk van egy friss cikk az oltásokról:
http://www.spiegel.de/wissenschaft/mens ... 34,00.html

Most mennem kell, barátnözés, torna és szülöi az iskolában. Ma sem unatkozom!

Boni!

Nekem is hiányoztál, meg persze a többi eltünk anyuka is!

Mecsi!

Kitartás és jobbulást!

Ha valakit kihagytam volna, bocsi!

Puszi: Barbi
Vendég

Kata most már csak az árát áruld el! :lol:
makadu

Sziasztok!

Örülök hogy Zsigi, Levi, Áron jobban van! Remélem Dorca baba is meggyógyul végre.
Pöttömékkel mi lehet?

Dia! Örülök, hogy nincs komolyabb gond Virággal. Remélem hatni fog a gyogyi, és nem kerül sor komolyabb tettekre.

Képzeljétek, éjjel szegény RÉkám hányt :( Vagyis gondolom, hogy nem csak bukott, egyreészt mert sose szokott, még a büfi is cseppmentes, most meg 3 tenyérnyi folt a lepedőjén, és persze magát is összehánytA. dokinénivel beszéltem, azt mondta, ha nem jön hozzá más tünet, és iszik rendesen, akkor nincs egyéb teendő. (persze a matracmosáson kívül :? )
sztem tüntek alapján Réki is valamelyest refluxos lehet. Vacsira most már sinlacot kap majd, kicsit sűrűbben...

Érdekes, hogy Réka kezd visszaállni arra, hogy minden nap kakil. Nem sokat, de minden nap nyom egy adagot a pelusba. És annyira aranyos, amikor erőlködik :lol:

Remélem hányás nem lesz többet,és csak egy habzsi-dőzsi eredménye volt... eléggé megijesztett :shock:

Gabi! grtau a kislányodhoz! további jó babavárást!

Julcsi! tegnap elfelejtettem gratulálni az unokatesóhoz!DE jó lehet most sóginődnek! én úgy élveztem Rékinek az egész picikori változatát is
:lol: Na persze most is élvezem a babázást...

panna1

Bocsánat MAkadu. 23.990.-

Tiszta zizi vagyok
Vendég

Barbi mi beoltattuk magunkat Neiss vads c 2 adagvolt még tavaly kapta meg Zs....

szegény párod :cry:

mecsi holnap már kutya baja nem lesz :wink:
Vendég

Megkérdezem holnap Kata mindenképpen és szólok, ha okés a menet, bár Ők is nézelődtek, nem tudom,h találtak-e valamit.

Massbarbi férjének is jobbulást, meg a beteg lurkóknak is, anyuciknak meg kitartás. én is gondolkodom/tam a meningococcus (ez ugyanaz ugye?) elleni oltáson...

Ugye Panna,h a fogak 1-3 között nőnek... :shock: :lol:

Tényleg ki mikor tervezi a tesót? vagy mindenkinek lesz tesó egyáltalán?
makadu

Csajok, most néztem, a Gyedes papíron is rákérdeznek, hogy szeretnénk-e igényleni adójóváírást! Nézzétek meg, utolsó oldal, szóval nem külön formanyomtatvány.
Mondjuk én igent x-eltem mégis lesek, mert nem kapok. Holnap megkérdezem, mizu. :roll:

Beleki én lecsapnék rá, ha Makadu nem is, de annyira beleszerettem a maxi cosiba.

Zsófi, én kissé drágábban csaptam le, mert hogy majdnem új, és ez a maxi cosi úgymond komolyabb változata, van hozzá egy plusz rögzítő kar alul, hogy nagyon stabil legyen.
Ez is olyan 47-50 körül van most akciósan, 32 lett volna, aztán 29, aztán sikerült 25re tornásznom. Ami sztem nem olyan rossz. De még nem kiabálom el, meg kell nézni, milyen. Hétfőn megyek érte megkukkantani.

Makadu mi szeretnénk, de előbb kissé rendeződjenek a dolgaink itthon, meg ugye Levi iszonyú hiperaktív, szóval nem vállalnám be a nyarat, rohangászást utána pocakkal. Nem is szólva hogy ki szeretném élvezni végre a kertezést, medencézést, langyi vízben üldögélést a kis lurkómmal a forró napokon, aztán talán belevágunk.

Ugye volt másnál is, hogy amikor megvolt, nem annyira kellett a cici a babónak? Nyugtassatok meg, mert még a kevésnél is kevesebbet eszik most Levi, hogy beköszöntött hozzám is a "boldogság". :oops: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Kitti mi valamikor nyáron neki akarunk kezdeni a "kistesó-gyártásnak" ;-)

Szilvi, köszi, akartam is már kérdezni, hogy megvan-e a hiányzó 2 kocka :-)

Dorcának jobbulást!!! Szegényke, nagyon elhúzódik ez a betegség :-(

Barbi, párodnak is jobbulást!!

Másik Barbi, nagyon kis mosolygós Gergő :D

yuyu79

Aproo, igen, nálunk is volt ilyen, főleg, mikor először jött meg (nekem már 4 és fél hónap után), de csak kb 2 napig tartott, utána megint visszaállt a rend...

yuyu79

kitti épp most indítottam egy 2010ben kistesót szeretnénk topikot :lol:
Vendég

Aproo neked mennyit utaltak?
Vendég

Panna, szegény Réka, reméljük, hogy tényleg nem lesz más gond! ;)

Aproo, nagyon jó áron veszed az ülést! ügyes vagy! amúgy a gyedes papíron nem adójóváírás van, hanem adókedvezmény... nem ugyanaz. azt akkor kapod majd, ha már lesz 3 lurkód! ;) azért szerintem érdeklődj utána az önkorinál, ha ők intézik, szerintem lehet korrigálni menet közben is!

nekem még nem jött meg... :oops: de lehet, hogy nem is fog! :( volt már sajnos ilyen is, szóval mehetek már lassan az endokrinológushoz... amúgy a rákszűrést most írták a kismamában, hogy akár szoptatsz, akár nem, évente mindenképpen javallott! szóval oda is elmásznék lassan, mert 1,5 éve voltam utoljára. ja, és nektek még van aranyér gondotok? én megőrülök tőle... :(

Barbi, az agyhártyagyulladás ellenit nekünk is javasolták, 1 éves kor után, itt a telepen sok februári baba van, ők most kapják sorra. amúgy ez nem ua, mint amit a kullancs terjeszt. én úgy tudom csak 1 oltásos a meningococcus, a kullancsos féle pedig vagy 3... kár, hogy nem érteni német, szóval nem tudom, hogy ez az oltástól volt, amit leírtál sztori? vagy ez két külön dolog?

Kitti, mi is nyáron szeretnénk hozzákezdeni tesókához ;) remélem, hogy nem évekig tart, hogy összejöjjön, persze ultrabrutál lenne, de mégsem szeretnék sok év különbséget közöttük :)

Boni, nektek természetes úton jött Zsigi? :oops: ne haragudj, ha összekeverlek valakivel a fórumról. de, mintha írtad volna még régen, hogy inszem. volt... a lényeg, hogy ha inszem. akkor a második babóval meddig próbálkozzon az ember, és mikortól kell ott is beavatkozás?

sophie27

sziszka, akkor ezekszerint mégsenem jöttök? :(

mi is nyár végén kezdenénk próbálkozni kistesóra...bár én még egyáltalán nem mesiztem még biztos a gyógyszer miatt.ha abbahagyom rögtön megjön?és szerintetek kevesebb lesz a tejcsi?

yuyu, te nem szeded a cerazettet?

massbarbi én mindig tök kiakadok amikor rémtörténetekkel jösz :cry:
Vendég

[size=7]Zsófi iinszemes baba, de elsőre sikerült.. semmi problémánk nem volt, ismeretlen eredetű meddőség..így a második gyerek már akár spontán is jöhet.. ha nem akkor meg kell várni amíg beáll a ciklus és utána lehet menni.. de remélem nem kell menni mert tesó sikerül anélkül is.. sok ilyent láttam, sőt a Kaális topikon sok csodát láttunk
:lol: :lol: :lol:
[/size]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 19:21-kor.
Vendég

Csandi!Zsófi!
Én se mensiztem még és gyógyszert se szedek,tejcsi is van még.A rákszürést nekem szülés után fél évre tanácsolta a dokim,jó hogy mondtad lassan bejelentkezem hozzá.

Én a homeós bogyót csak akkor adom ha nagyon nyügi Miku.
Vera
l.veronika

Én nem szedek semmit, nem is szedtem...

Na, kiváncsi leszek, kinek jön össze először a kistesó ;-)

yuyu79

Zsófi, ha akarod, holnap elhozom, nekem adójóváírás van a gyedes papíron és külön van kedvezmény is! :wink:

Aranyér, nekem olyan két hetente szétmegy, akkor picit vérzik, de egyáltalán nem fáj. :oops: :roll:
Ja és az enyém külső, azzal nem is tudnak mit kezdeni sajna, ha jól tudom.

Homeos bogyó: én mindennap adom legalább 1x5-t, de ha nyűgösebb Levi, akkor 3x5, mivel a homeos bogyóknak az is a lényege, hogy a tényleges hatás folyamatos szedés/fenntartás mellett áll fenn. Nekem ezt mondták, szóval ehhez tartom magam, bár elvileg 3x5 kéne mindig, de így is elég, ha nincs panasz.

A meningococcus-os oltásnak elvileg érdemes utána nézni, mert egy éves kor alatt 1000, utána meg 8000 ft. Azt hiszem ez az az oltás...legalábbis remélem jól tudom.
:roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nekem már megjött..lassan a 2.at várom.tejcsi nem lett kevesebb..sőt most mióta cicin van egész nap dől a tej...

szeretnék én az első lenni...hogy ne kelljen segítség! :oops: :lol:
Vendég

sziasztok, köszönjük a köszöntéseket;))

Gyed: ma kaptam meg én is és újabb érdekes összeg: 78,180,-
pedig a maximumot kellene kapjam. Én úgy számoltam, hogy nettóban napi 2,792,- Ft-ra jön ki, így ez az összeg és a januári különbözetem is stimmel. Bejelöltem én is az adójóváírást, de úgy tűnik nem adták meg....?!

Szóval ez az összeg 30 napos hónap esetén: 83,762,-
31 napos hónapnál: 86,552,-

de lehet, hogy nem így van?! ;) nehéz kiigazodni .....

na megyek fürdetni!

sniky

Sziasztok!

Boni: részemről tiéd lehet az elsőbbség, sőt szívből kívánom, hogy úgy legyen! Mi egyébként csak jövőre szeretnénk próbálkozni a kistesóval, én az arany középút híve korkülönbség terén, se túl kevés ne legyen, és persze túl sok se. Nem semmi mennyi energiád van, hány topikot követsz?
Részemről én úgy szeretném, ha ez a társaság így együtt maradna, és akkor is együtt várnánk a babócákat (kistesókat) ha nem egyszerre jön mindenkinek, szerintem ez olyan szuper lenne :D Együtt izgulni :D
Csandi, ebbe még bele sem gondoltam, de így tényleg egyedül megy a férjem Pestre, sajnos ő csak a szerdai pesti út után csatlakozik hozzánk, addig itthon melózik :( De megyünk ám elég gyakran, mindenképpen összehozzuk!
Apró: cici gondok nálunk is voltak amikor először megjött, nekem egyébként az napra pontosan egy évre rá volt, ahhoz képest amikor Málnus "elkészült" Azóta is rendszeres.
Mecsi: Bili projektre mostanában nem volt energiám :( DE utána még hetekig belekakilt :) Szerintem most is menne, ha rá szánnám az energiát.
Barbi a férjednek jobbulást!
Apró: köszi a homeós infót, te nagyon profi vagy a témában :) Nekünk épp elfogyott, így ma nem kapott, és bár nem volt nyűgös, de hallgatok rád, és holnap beszerzem újra, csak olyan gyorsan fogy...persze nem drága, csak meglepődtem, amikor kiürült, pedig én 2 X 5-öt adtam csak. Azt hiszem ennek az oltásnak is utána járok. 1000 Ft-ot megér, de szerintem ez nem az agyhártya gyulladás elleni.....
Panna: nekünk is volt egy ilyen hányás nem rég, és én arra gyanakszok, hogy elalvás előtt szopizott, és ahogy betettem a kiságyba rosszul fogtam,és megnyomhattam a pocakját, mert ahogy leért ki is jött, pont így mint nektek....azóta jobban vigyázok, nem volt többször.

Gergő vigyorgós képe, nagyon édes!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Elfelejtettem a hónapfordulós babáinkat felköszönteni :(

Nagyon sok boldogságot minden gyönyörű babának!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, Ti Boiron-t használtok, ugye? Rendelj Remedia-st, c6/d12-t(nekem d12 van anyósom azt adta, de lényeg a kis potenciál) , az kisebb cukortartalmú, ezért 10ed akkora golyók és 1000 db-os. Kitart min. 1 évig és ugyanaz. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Én egyszerűen nem értem, hogy miért kapok ilyen kevés gyedet, 72 ezret, pedig előtte nagyon jó fizum volt. Lehet az az oka, hogy 2008-ban ugye alig dolgoztam, márciustól már kórházakban és értelemszerűen táppénzen meg betegszabin voltam? De ha így van, akkor ez jó nagy szemétség, hogy nem volt elég a betegség, meg ami vele járt, még ezzel az alacsony összeggel is büntetnek...
Azt lehet tudni, hogy ki kap maximális összeget, mi a feltétele?

Mi még amikor vettünk a házunkat, bevállaltunk 2 gyereket 8 évre, fel is vettük rá a pénzt, másképp nem tudtuk volna kifizetni a házat.
Most viszont jó pár évig nem lehet gyerekem, a kemó meg a kezelések miatt. De még ha lehetne, akkor is fennáll a kockázata, hogy az újabb terhesség alatt kiújulna a betegség, így bármennyire is szeretnénk gyereket, és irtózatos, hogy meg kell fosszam Dávidot a testvér csodájától, de nem hiszem, hogy be merek vállalni egy terhességet, így, hogy tudom, az életembe kerülhet. Dávidnál egyszer már kockáztattam magam, úgy érzem, most, hogy már tudom, mivel jár, újra nem lennék képes végigmenni azokon a borzalmakon. Nekem a terhesség maga volt a rémálom, a császár pedig olyan iszonyatos fájdalmakkal járt, és még hosszú hetekig szenvedtem utána, hogy a hátam közepére sem kívánom még egyszer. És mivel senki sem tud nekem garanciát adni arra, hogy megszülhetem természetes úton a babát, ez újabb ok, hogy miért ne legyen újabb baba.
Lehet ez szörnyen hangzik, de ez van. Most aggódhatok azon, hogy vajon ha nem lesz második baba, vajon a bank vagy az állam (ezt még majd meg kell érdeklődni, ki az illetékes döntéshozó) elengedi-e az összeget vagy kamatostól ki kell fizetnünk, csak azt nem tudom, miből...

Bocs, hogy ezt mind rátok zudítottam...

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: