A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

kisbogács:
Úgy megörültem, amikor írtad, hogy zaz ortopédiain voltatok szűrésen. Ezek szerint rendesek? Végre volt értelme a csípőuh-nak, akkor mi ezen túl vagyunk, ugyanis 28 éve engem is beszíjaztak... :lol: Ezek szerint kontrollra vissza kell majd mennünk??
Na akkor találkozunk 18-án, a mi időpontunk isreggel 9 óra :lol:

Ági igazi kis huncut :)

Nos ma összeállítotam a játszószőnyeget végre.. 1 hete készülök rá... Azzal kezdtük, hogy először Anna kiélte magát, és mire Bencét rátettem volna, elálmosodott, így nem értékelte az én erőfeszítésem, pedig alpinista módon székre másztam miatta, hogy levadásszam a szekrény tetejéről... :? Hálátlan külök... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kisbogács: Ági gyönyörű! Azok a huncut szemek! Jól látom, már bebarnult neki? Ádámnak is kezd sötétedni.
Hogy néz ki a sógornőd gyerekeinél az ekcéma? Ránézésre ezt meg lehet állapítani? Nem akarom én felülbírálni a gyerekorvost, de csak 2 percet foglalkozott velünk. Ma meg már tök szép a bőre a gyereknek. Az ekcéma nem a hajlatokban + az arcon van? Ádámnak mindenhol sima a bőre, csak az arca volt reszelős.

Erzsébet: de helyesek vagytok! Rég jártál itt, gyere gyakrabban!

krisz78

Mágnes, nagyon normálisak voltak, és pikk-pakk végeztünk. Örülök hogy ti is 9-re jöttök! Most bepótolhatjuk a SOTE-n elmarad közös-szülésből legalább a találkát :D
Doki azt mondta, minden tökéletes, de rám való tekintettel UH és kontroll 4 hónapos korban. Gondolom akkor ti sem fogjátok megúszni.

Krisz, Ági sötét(szürkés)kék szemmel született, s most mintha kezdene sötétzöldülni. De még nincs nagy változás.
Megkérdem sógórnőmtől a tüneteket.
Az viszont fura, hogy amit leírtál, nekünk pontosan ugyanaz van/volt, de nekünk az egész testen, kivéve az arcon és a pelus alatt. (így jöttünk rá, hogy a ruhájára, pontosabban mosószerre érzékeny). most kétszer öblítünk minden mosás után, és azóta OK. Nem szoktál kendőzni vagy nincs más szituáció, mikor Ádám arca (de csak az arca) hozzáér valamilyen anyaghoz?
kisbogacs

Jandrea: nekem is majd leszakad a derekam Pár napja odavittem egy széket a kiságyhoz, így jobb egy fokkal.

Hanna: nem semmi, hogy Ti már a 68-as rucikat kezditek koptatni! Mi most növünk bele a 62-esekbe :roll:

Kriszti: örülök, hogy szent a béke :) BCG oltás helyét ha valóban megeredt nem lehet nem észrevenni. Kipirosodik és egy dudort is érzel, ha végighúzod rajta a kezed. A fittlabdától ne félj, mi vettünk újat, és én bátran ülök rajta Bálinttal (Apa már nem mer ráülni :cry:), úgy tudom, hogy a többségnek 100 kg a teherbírása és a lényeg, hogy ne legyen túl puha (na meg a mienknek az se tett valószínűleg túl jót, hogy szilveszterkor egyik haverunk ráült a feleségével, ketten lehettek vagy 150 kg-k). Ez a kép Ágibabáról tüneményes!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Gyönyörű szép babákat láttam!

Hanna! Olivér nagyon édes, ahogy nevet! Milán is előadta már egy pár alkalommal. Mi is 68-as rucikat hordunk, na meg egy pár 62-es is jó még.

Erzsébet! szép kis család vagytok!

Kisbogács! Örülök, hogy kibékültetek a pároddal! Ági baba továbbra is gyönyörűséges! Mutattam a fiuknak! :D

Mi ma voltunk a 2 hós oltáson. Szegénykém 2-őt kapott, mindkét combjába, szerencsére én nem láttam! Apa vitte el.
63 cm és 6,36 kg. Na ezért érzem én a karom, meg a hátam. :D

Katuska! Tegnap voltunk a Bajcsyban is a hallásvizsgálaton. Na ott akkora káosz volt, hogy közel jártam ahoz, hogy hagyom a fenébe és hazamegyek. Nem adnak időpontot, min. 20 gyerek volt, a doktornő meg fogta magát és elment. 20 perc után egy felháborodott anyuka, meg apuka ment utána, hogy mostmár méltoztasson visszajönni. Persze nem tetszett neki!
Petra nagyon ügyes, hogy már átfordul, Milán még csak az oldalára tud, de Levente is 4 hósan fordult át először.

Bartika! tegnap délbe és este adtam a gyógyszerből, reggel nem mertem, mert hajnal 4-7 között nagyon szenvedett a hasfájástól. Lehet tovább kellett volna adnom, mert csak később hat? :oops: :roll:
Mostanig a kapormagolajos vizet használtuk, ami meg nem szüntette, de enyhítette a hasfájást, többnyire evés előtt görcsölt a hasa.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! jó ég! nem adnak időpontot? akkor ezek szerint csak beesek és kész???? POntosan hova kell menni?
katuska79

Kisbogács: erre még nem is gondoltam. Az arca érintkezhet a mi ruhánkkal büfizéskor (néha elfelejtjük a textilpelust magunkra teríteni). Azt más öblítővel szoktam öblíteni, mint az ő ruháit. Erre jobban odafigyelek majd.

krisz78

Katuska! Lent a betegfelvételen be kell jelentkezni, aztán fent a 4-en a szemészettel szemben van a fülészet. Ahol az UH is van.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Hanna:olyan kis dögönyözni való fokhagyma gerezdjei vannak Olivérnek...:)

katuska:gratulálok a forduláshoz, nagyon ügyi a kisasszony!!!
Huh, nem semmi, ami szüleidnél történt. Még szerencse, hogy az őrangyaluk segített, és a szomszéd észrevette...

bartika:kívánom, hogy sikerüljön minél hamarabb kilábalni a betegségből!

Csöre:Noémi is néha ráharap, morog, és elkezdi cibálni. Ha nem venném ki tuti leszabná:s

mágnes:örülök, hogy Bence is kezdi átaludni az éjszakát. Ha Noémi 8-9kor alszik be este, és nem kel 3kor, akkor 5után kér enni, és akkor már ő se hajlandó visszaaludni.:(

krisz:örülök, hogy gyerkőcöd arca is javul. Nagyon édi ez a nézés!!:d

kisbogacs:örülök, hogy rendeződtek a dolgok páros és közted!Áginak már olyan igazi komoly babaarca van.:9

Maszatmanó:sajnálom az éjjelt, de legalább visszaaludt!

Erzsébet: sajnálom a pocifájást! Remélem segít as csepp! Nagyon szép családi kép!

Manocskak: sajnálom, hogy párodról nem hoztál jó híreket! Pocifájáshoz kitartást, remélem megtaláljátok a jó szert!

Enikő:szép méretei vannak Milánnak!

Noéminek ma vettem észre, hogy a bal füle mögött, és a nyaki redőben vörös a bőre.:( Erre csak doki tud kenőcsöt adni? És sajna a bal szeme húzatott kapott. Lehet kamillateával törölgetni?

7vége:köszi mindenkinek a drukkot! Ma rá kellett jönnöm, hogy nem férek bele semmi nadrágomba, így pénteken gyerkőccel megyünk gagyót venni. Remélem apám ráér.:s

Kép
moffli82

Csajok! TGYÁS-ban van valaki otthon?
Most nézem a csomagot, amit küldött a könyvelő. Mi az az orvosi igazolás, amit csatolni kell? Ha Laca beviszi, az is jó?
Ki intézte magának?
Köszi előre is!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Kriszti! Ja... a postán feladott papírjaimhoz. Ma megjött az anyasági.
A családi pótlék még nem.

Kép
hanna30

hanna:kaptál a kórházban egy igazolást a záróval együtt, azt kell elküldeni.

Kép
moffli82

Hanna, arról szól az igazolás, hogy hányszor vettél részt terhesgondozáson. Záróval adnak ki belőle két példányt, az egyik eredeti a MÁK-nak kell, a másik az OEP-nek majd a GYED-hez.
kisbogacs

Kisbogács: fúú, gyönyörű kép, Ági baba tüneményes!!! Ja és igen, nekem is pont ez a gyanúm a koszmó samponnal kapcsolatban- ha nem is látom, még ott lehet- vagy elpárolog a levegőbe, és hirtelen vissza... :shock:

Moffli: ha megtudod, hogy mit kell csinálni a nyaki vörösödéssel, szólj- nálunk a dokinéni a sima hintőport és az alapos törölgetést javasolta- ez valamit javított, de eddig nincs teljes siker. Most ezt próbálom kombinálni a gyógyszertári A vitaminos bébi testápolóval, hátha... füle mögött dettó, de ott még a Csöre által javasolt Sudocremet nem próbáltam, mert volt némi javulás.

Ma egész nap extra jó baba volt Manó, de most nem akar elaludni- most a Nagyi próbálkozik. Viola annyira "önállóbabó" volt, hogy már hiánya van Nagyinak dajkálásügyileg... :) :roll:

Eseménymentes éjszakát mindenkinek!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Moffli! Kriszti! Köszi!

Kriszti! Én a dokim által kiállított igazolásból 1 db-ot kaptam, a kórházi igazolásból kaptam 2-t. A dokis eredeti ugye meg ment az anyasági miatt a MÁK-ba.

Kép
hanna30

Most lehet elszólom magam, és innentől kezdve burul minden, de nálunk már 2 hete nincs gond az esti altatással. 7kor követeli a fürdést, mindegy előtte mikor evett.Utána fél órás szopi, kis pihi, 9kor megint szopi, bealvás böfi közben, 10 percet várok, majd lerakom. Ma próbáltam ki, hogy nem hagytam teljesen bealudni, letettem az ágyba. 5 percet forgott a feje ide-oda(hason alszik), mikor visszamentem hozzá már aludt. REmélem beáll erre.:d

Kép
moffli82

Hanna, próbáltam utánaolvasni, de lassan egyre kevésbé értem :(

Az OEP ennyit ír róla:

Az igény benyújtása

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igény szóban is kezdeményezhető, azzal, hogy a szükséges nyomtatványokat és a következő igazolásokat is be kell nyújtani.

A foglalkoztató az igény beérkezését és az igazolások átvételét (beérkezését) hitelt érdemlő módon köteles igazolni.

Az igénybenyújtáskor még nem született meg a gyermek

Aki a szülési szabadságot úgy kezdte meg, hogy őt az orvos terhesállományba vette, de még nem szült, akkor csatolni kell

· a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást, vagy

· ha a szülő nőt nem vették terhesállományba, a terhesgondozási könyvet,

A gyermek születése napjától kezdődően igényelt ellátás esetén

Aki az ellátást csak a szülés napjától igényli, annak a szülés bekövetkezésének időpontját a gyermek születését igazoló anyakönyvi kivonattal kell igazolni.

Ez alapján a TGYÁS-hoz nem az az igazolás kell, amiről eddig beszéltem, sorry, hanem arról, hogy terhesállományba vettek. Feltéve, hogy ez megtörtént, hogy volt munkaviszonyod és hogy a szülés előtti időtartamtól szeretnéd a TGYÁS-t igényelni.
kisbogacs

Lecsekkoltam a netbankban, én is megkaptam az anyaságit! Köszi a tippet hogy inkább levelet írjak, csajok! :)
kisbogacs

Jó reggelt!

Kriszti! Köszi! Én is itt akadtam el valahol... Na, mindegy, Laca elment intézni.

Moffli! Remélem szuper éjszakátok volt.

Katuska! Videó? Kép?

Kép
hanna30

Hanna: a TGYÁS-hoz az kell, amit a kórházban adtak. Azon 2 igazolás volt. Az egyiket kellett az anyaságihoz, a másikat a TGYÁS-hoz beadni. Az egyiken az a szöveg volt: hogy megjelentél a terhesgondozáson, a másikon meg, hogy mettől meddig voltál a kórházban. (Igazolás kórházi fekvőbeteg gyógyintézetben a betegség megállapítása....., illetőleg szülés céljából történő ellátásról) Ilyen szöveggel adták ki. Nekem egy lapon volt, szét kellett vágni, és a dokim adta a záróval együtt.

krisz78

Krisztinek igaza van, az is kell, hogy terhesállományba vettek. (a rózsaszín papír) De biztos, hogy az is kell, amit az előbb írtam.

krisz78

Sziasztok Lányok!

Vagyok :( sajnos, merthogy most Bp-en kéne lennem :( de sajnos belázasodtam délutánra, feküdtem, mint egy darab fa :( :cry: szerencsére Saci aludt, mert nem tudom, mit csináltam volna, ha a sejhaját rázatja :( Továbbá dártvéderes deltáimhoz dártvéderes légzés is társult :(
Halasztottam a csípőszűrést jövő hétre... szegény gyerekem leéretségizik, mire el tudom vinni csípőszűrésre :? ja, én meg nagymama leszek, mire eljutok a 6 hetes kontrollra... :(

Gyors reakciók, aztán megyek kidőlni:

Hanna, nekem a munkáltatóm a kórházi ellátásról szóló igazolást kérte, de nem hiszem, hogy az OEP-nek ez kéne :roll: jobb, hogy Laca rákérdez.

Harapás: na jó, behúzom fülem-farkam, enyém lányom sokkal lájtosabban nyomja :roll:

Zitocs: én semmit nem csináltam a nyaki vörösödéssel (miután a hintőportól sem lett kategóriákkal jobb), most, lekopogom, sokkal jobb... igaz, a masszírozáskor jut oda olaj is :roll:

Mágnes: Sacit kipihent állapotában sem nagyon köti le a játszószőnyeg :( és sajnos semmi játék :( bezzeg ha anya produkálja magát, arra megnyugszik :( na ez most nem megy :cry:

Erzsébet: nagyon szépek vagytok :)
hasfájás :(

Kriszti: gyönyörű Ági baba :) milyen kis vidám :D

Na, megyek, lepihenek, ha jobban leszek, benézek... ha nem :roll: :cry:

Csöre
csöre74

Hanna! a blogomba beszúrtam a videó linket mert nem győztem kivárni míg oda feltöltődik. Valamiért rohadt sötét az egész de szerencsére fehér ruhában volt így legalább a teste látszódik ahogy fordul. MAjd megpróbálok újra készíteni róla videót. Lehet én vagyok béna de amikor videót készítek akkor sötét lesz a kép...pedig már össze vissza állítottam a gépet és mégis. Oylan, mintha hirtelen lekapcsolódna a villany pedig mikor elkezdi a felvételt még rendes világos van akijelzőn aztán hirtelen sötét lesz. Elő kéne vennem a használati útmutatót mert így nem tudok szép felvételeket csinálni.

NA megyünk dokinénihez egy hós ellenőrzésre.
katuska79

Hanna, Katuska: mikor elutaztatok vidékre, a kocsiban mennyire öltöztettétek be a gyereket? Overál vagy csak rugdalózó+pléd kell? 170 km alatt rámelegszik a cucc.

krisz78

Krisz! Köszi! Laca elintézte. Most még 30 nap az elbírálás és utána jön talán pénz. De én kérem még a decemberi tp-emet sem kaptam meg. Mi lenne, ha egyedül nevelném a gyereket????? :cry:
Miből élnénk?

Csöre! Jobbulást! Algopyrint vehetsz be, ha nagyon lázas vagy.

Katuska! Nem semmi Petra. Én komolyan mondom, megzabálom.

Utazás: Mi doki után indultunk haza, akkor még be volt öltöztetve. Megálltunk ahogy kiértünk Pestről és levetkőztettem. A kocsiban 22 fok volt, nem tettem rá semmit. Hazafelé pedig indulás előtt Laca bemelegítette a kocsit. Mivel teremgarázsba érkeztünk, csak egy plédet tettem rá, megy egy kis sapit és úgy hoztuk fel. Mondjuk nekünk egyszerű. A garázsban 17 fok van, kiszállunk a kocsiból és már ott is a lift. O. egész úton nem aludt. Dumált, járt keze-lába, nézelődött (már amit látott).

Kép
hanna30

Ja, Csajok!

A teszveszen vásárolgatok. Az egyik csaj, akitől vásároltam, most babacipőkkel is foglalkozik:
http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... country=93
Hátha érdekes valakinek. Olcsóbb, mint a Liliput, bár nem tudom, milyen a minősége.

Kép
hanna30

krisz:
mi 270 km-ereket utazunk, ilyenkor az a megoldás, hogy Apa előre felfűti a kocsit, mi felvesszük a bikinit, és a fecskét, a gyereket jól bebugyolálod a hordozóban, leviszed, és a kocsiban majd kitakarod. Az overallból hiába húzod ki a kezét lábát, a háta alatt ott marad, és iszonyatosan beizzad, első alkalommal mi így jártunk...

Fiam mostanában 4 órát is kibír 2 etetés között :lol: Ma reggel másfél órán át dumált hozzám, és vigyorgott, mint a tejbetök :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!
Nagyon cuki lehet Bence. :lol:

Kép
hanna30

Köszi lányok! Ha felállunk a ház elé, akkor nekünk is elég lesz a pléd. A kocsit meg majd jól felfűtjük. Fú, de utálom már ezt a telet. :evil: Ez az állandó öltöztetés-vetkőztetés. Ettől tudnak igazán megfázni. Mire elindulunk sétálni, rámelegszik az overál, meg a sapka, kint meg megcsapja a hideg. Pedig igazán gyorsan szoktunk nekiindulni, csak hát megy a hiszti, így az overál felvétele kb 5 perces meló.

krisz78

Sziasztok!

Ma fölhívtuk a dokit a párom föle miatt mivel elég szarul lett. Annyit mondott a doki, hogy sajnos ez egy hosszabb folyamat, szép lassan fog csak meggyógyulni, addig is szedje a gyógyszereit és majd az MRI talán többet mond.

moffli82!
Úgy néz ki, hogy a Infacol bevált a Joelnek.
Most éjjel már csak akkor kelt föl amikor éhes volt és aludt szépen.
Napközben pedig van úgy, hogy két etetés között eltelik 4-4,5 óra is addig békésen alszik.(hason)

Csöre!
Nekem amikor lázas voltam a Rubophent ajánlotta a doki amit szoptatás alatt is lehet szedni, ha esetleg nagyon magas a lázad 3X2-öt is lehet belőle bevenni.
Az Algopiryn, ha jól tudom szoptatás alatt nem lehet szedni. Én így tudom.

manocskak

Sziasztok!

Lázcsillapítás: lehet Algopirynt is szedni, bár az lázcsillapításra nekem nem ért semmi. Én Aspirint szedtem, azt is lehet! Nekem hatásosabb volt, mint az Algopiryn. És Kalmopirint is lehet. Legalábbis nekem ezt mondta a védőnő.

Alvás: tegnap 10 körül betettem Biankát az ágyba. Fél órát tök jól elvolt, nézelődött, azt hittem most már nem lesz gond, el fog aludni. Erre fél óra után (amikor én már pont félálomban voltam) el kezdett sírni. Csak a cici nyugtatta meg, aztán mellettem megint szépen elaludt 11 körül. Én ezt nem értem. Egyértelmű, hogy nem a kiságyával van a baja, mert akkor már az elején is sírt volna.

Egyébként, nálunk is az van, hogy ha 5 körül kel fel, akkor nem akar visszaaludni. Mellettem elnézelődik, én bealszom, aztán valamikor ő is elalszik.

Kép
jandrea

Köszi Lányok. Ma még nem mértem lázat (pontosabban lázat mértem, de nem volt), nem vettem be semmit, tegnap két algopyrint vettem be, ma elég nyomott is Sacikám :( és hisztimanó :( de lehet az eső miatt is... meg az állandó monoton dübörgéstől, ami itt van :evil: én nem tudom, hogy mi van a faluban, optimista verzióm nincs, a pesszimista verzió, hogy robbantanak. De folyamatosan? Komolyan, szétmegy a fejem :( Bocs...
Szóval remélem, nem kapta el Sackó, mert eléggé legyengíti az embert. Valami gyors lefolyású vírusfranc lehet. Azért nagyon figyelem, ha melegedik, hívom a dokit. Ráadásul semmi segítségem ma sem :(

Utazás: az előbb leírtakhoz nem tudok hozzátenni, mi is így csináljuk (előmelegítés).

Mágnes: édes lehetett Bence :)

Hanna: lejátszotta a gép a videót :) nagyon édes Olivér :)

Csöre
csöre74

Manocskak: sajnálom a férjedet! Reméljük nem lesz semmi gond, és elkezd javulni a helyzet.

Krisz: az öltöztetés-vetkőztetésből már nekem is elegem van. Arról nem is beszélve, hogy nekem is fel kell öltözni. És ilyenkor kapkodok, mint az őrült, hogy ne melegedjen be annyira. Igaz, egy perc, amíg én is felkapom magamra a kabátot meg a cipőt, de akkor is... Várom már a tavaszt és a nyarat!!!

Kép
jandrea

Katuska: nem semmi az átfordulás!!! Ez már nem lehet véletlen!!!

Kép
jandrea

Móni! Sok sok gyógyölelés a párodnak!

Krisz! POnt úgy ahogy Hanna és Mágnes is leírta. Nem kell beöltöztetni hisz a kocsiban oylan meleg van, mint a lakásban. Arra ügyeljetek, hogy mikor már közeledtek a cél felé, hogy kapcsoljátok le a fűtést mert leizzadhat és ne érje kellemetlenül a kinti hideg na és persze huzat se érje semmiképp.

NA megvolt a mérés, egy kilót hízott és 3 centit nőtt!

És nem akarom elkiabálni de tegnap Máté elvesztette az utcán a cumiját én meg csak azért sem mentem megkeresni. És este szépen elaludt nélküle és azóta sem hiányolta még! Jaj drukkoljatok, hogy ebéd után is elaludjon nélküle, ha este is elalszik dudli nélkül akkor tuti nem fogja többet keresni!!!! Szerintem már csak megszokásból lógott a szájában állandóan mert megnyugodni biztos nem tudott tőle mert ha dühös volt akkor azt hajította el először. Szóval küldjétek nekünk a nyugtató mantrákat :lol:

Lencsilány meg olyan szépen alszik éjjel, hogy csak 4-5 körül ébred fel az utolsó fél 10-es kaja után.
katuska79

Sziasztok!
Megjöttünk az egészséges rendelésről. Kaptunk oltást is, egy hős volt Ági is és én is. Ági mert kevés ideig sírt, én mert nem sírtam. A BCG-nk még nem látszik. Csóválta rá a fejét nagyon a dokinéni. És masszázsra is kell majd járnunk, amiért Leánykám úgy gondolja, hogy hason fekve a fejével kell támaszkodni, és a karjait emelni a magasba. Viszont megdicsértek, hogy micsoda dumagépek vagyunk! :)
kisbogacs

Katuska: Hajrá cumimentesség!!!

Csöre: GYógyulj meg, Szegénykém!!!

Manocskak: Örülök, hogy javul a helyzet, és az Infacol is segített. Figyeld majd mindig, mert eleinte nekünk is jó volt, utána pedig visszájára fordult, és abba kellett hagyni a szedését!

Utazás kocsiban: Öltöztetés ügyileg a kocsiban kb. egyforma helyzetben vagyunk a babóval. Sétánál jobban fel kell öltöznie mint nekünk, mert ő csak fekszik, mi pedig mozogunk, így kevésbé fázunk. A kocsiban mindketten egy helyben vagyunk, ha egyenletes a fűtés, akkor kb. úgy kell öltöznie, mint nektek. Azaz ha mi fázunk, valószínű, hogy ő is. Annyi csak a különbség, hogy az ő kis teste nehezebben tartja a hőt- azaz ha picit melegebben öltöztetjük mint ahogy mi vagyunk, vagy teszek rá egy könnyű plusz takarót, akkor nem foghatunk mellé. Mi egyébként nem nagyon fűtjük a kocsit, mi is kabátban ülünk (én elalszom a vezetés közben, ha nagy a meleg), s így Viola is kabátban marad.

Hanna: kösz a cipő infót...

Jandrea: ha megfejted az esti altatási fóbia titkát, oszd meg velünk, légyszi!!

Mágnes: Cukipofa lehetett a fiatalúr! És már 4 óráztok, nem semmi!!

Moffli: irigyellek... leteszed, és utána alszik... Össze kéne szednem a bátorságom- ma este megpróbálom!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Viola már második napja non-stop a bébi tornáztatóval játszik- egyedül, s amikor elfárad, akkor egyedül elalszik. Majd felkel és újra játszik. Paradicsomi idill... kivéve a Nagyinak, aki körülötte cirkál, mert kicsit dajkálni szeretne, de nem veszi fel, mert tök jól elvan... :shock: :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs! ez szuper, hogy Viola iylen jól elvan! Végül is Te is csak leteszed és elalszik...csak kicsit játszik előtte:)

Na egy két kép:
Kép
Kép
Kép
katuska79

Katuska: :D Petra édesen mereng a világ dolgain, és igen jól áll rajta is a csíkos rugi :D :D Csíkos rugi, hajrá!!!

Babe sampon és koszmó: csajok, aki használja, szintén tapasztalja, hogy reggelre teljesen kiszáradt, foszlós, száraz-letapadt koszmós a gyerek feje? A haja gyönyörű, de a fejbőre pikkelyes rémálom. Ha viszont rákenek valamit (olaj, krém), akkor mindez eltűnik, mintha sose lett volna. Van valakinél még ilyen hatás? Vagy nálatok teljesen eltűnik a koszmó reggelre?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Mi most jutottunk el oda, hogy az esti fél hetes fürdés után másfél óra maratoni szoptatás után (iszonyú lassan eszik, bealszik, de ha nem várom meg, amíg eleget eszik, akkor jön a hiszti) könnyen le tudtam rakni és aludt éjjel fél 1-ig :D

Aztán persze egy óra szoptatás, és egy óra altatás, de aludt 7-ig!
Ezt meg tudnám szokni :)

Hát, magában még nincs el, szórakoztatni kell,a kiságyban nem nézelődik, vagy sír, üvölt, szipog, nyüszög, vagy bealszik.

Katuska, huh, ez a tűzeset nem semmi!
Gratula Petra átfordulásához.

Panka még csak kaszál a kezével, nem forog.

BCG oltástnak még nincs nyoma, de azt mondták, 6 hetes kortól nézzem.

Kép
gombócmakka

katuska:
Mekkora haja van Petrának!!! Nagyopn édes :)

Nos a fiam ellátott feladattal az elmúlt egy órában... :?
Kezdte azzal, hogy szopi után olyan hatalmasat bukott, hogy időm sem volt függőlegesbe helyezni, csak jött a cucc, és a body, a rugit tiszta dzsúz lett. Pont itt volt a szomszédunk is... Na sebaj, gyorsan tiszta ruha, átöltöztettem. Gondoltam büfiztetem még, hátha jön valami. Jött is, de megint nem volt időm felvenni, újra bukott, pulcsi, kantáros szennyesbe.. Ismét öltözés...
Aztán jött egy termetes kaki. Kezste azzal, hogy belelépett, amíg én a lábáról próbáltam leapplikálni a kakit,ő a másikkal kirúgta maga alól a pelust, ami elindult a pelenkázóról lefelé.. Én testem erejével próbáltam útját állni, aminek az eredménye sárga folt formájában a pólómon látszik. A pelus mégis lebucskázott, természetesen végtermékkel lefelé a frissen felmosott parkettára.. :twisted:
Mi jön még ma????

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekünk tegnap mondta a védőnő, hogy koszmó van a gyerek fején. Én azt hittem, hogy a tejkiütés pöttyei :shock:

Olajos vattát raktam rá fürdés előtt, rá egy kis sapka, hogy fellazítsa, majd fürdésnél ledörgöltem egy frottír törülközővel.

Most szép a feje, csak kicsi hámlás van rajta. Este megismételjük a műveletet.

Kép
gombócmakka

Zitocs:
Bencének nem szárad tőle a fejbőre, gyönyörűen eltüntette, a haja szép selymes, és elkezdett nőni is! Mennyire dörzsölöd le törölközővel fürdés után?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: :D Én pisit kaptam a ruhámra, és a parketta is ragad.

Katuska: Milyen nagy Petra! A fórumos babák csíkos ruciban nyomulnak. :lol:

Zitocs: majd egyre kevesebb lesz a pikkelyesség a fejen. Nekünk már alig van. Az a pikkely a koszmó, ahogy egyre kisebb és múlik. (szerintem) Az olaj csak elfedi, attól ott van. Én át szoktam kefélni a haját reggel, a felvált koszmókat meg kiszedegetem.

krisz78

Csöre! Jobbulást!

Katuska! Petra mennyire hasonlít Mátéra!

Kriszti! Ügyesek vagytok!

NA, futok tovább...

Kép
hanna30

Lányok, ti hogy álltok a babák hasra fektetésével? Ágnes imád hason aludni, de ha ébren van és hasra teszem, torkaszakadtából üvölt.

Petra nagyon édes! Róla lehetne mintázni a nyugodt merengés szobrát :)
kisbogacs

Mágnes: :lol: jó sztori!!! És a kérdésed is jó- lehet, hogy itt hibázok?? Ma megpróbálunk jobban dörzsölni, mert csak úgy törölgettük...

Gombócmakka: Viola is szörnyen bealvós, pláne az esti altatásnál, s két napja emiatt szívok. Bealszik, mielőtt eleget enne, aztán felriad és pánikol. Most elhatároztam, hogy hideg vizet veszek magamhoz, és picit ráfröccsentek, ha rátör 10 perc után az álommanó. Kegyetlennek hangzik, de NEM lehet a kiscsajt felébreszteni, a szopi pedig csak nyúlik, mint a rétestészta. Állítólag a tej eleje altató hormont tartalmaz- s gondolom ez nálam elég erős :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Krisz: hát ez az, én nem látom a csökkenő tendenciát, hanem inkább egyre nagyobb felületen támad a koszmó, már a homlokától a feje tetejéig tart... :cry:

Kisbogács: Viola életében nem aludt hason- és eddig kétségbeesetten bőgött, ha nap közben hasra fektettem. Kisebb korában dühében át is fordult oldalra, majd a hátára. Azt hiszi, büntetés. Én amiatt esek kétségbe, hogy így hogy fog megtanulni kúszni-mászni. Most viszont két napja jó a kedve, hasra fektetve se sír, így sokat gyakorlunk. Ma pl. 15 percig feküdt úgy, hogy a kis orra bele volt nyomódva a pelusba, amin feküdt. Kezdtem aggódni, de rájöttem, hogy direkt csinálja- épp a pelust szopogatta :roll: :roll: Még mindig a rongyok evése a fő szórakozás, a cumi mumus.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

[quote="maszatmanó76"] írta:maszatmanó76Állítólag a tej eleje altató hormont tartalmaz- s gondolom ez nálam elég erős :cry:

És ha lefejnéd az elejét?
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: