A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

akire79:köszi holnapra a drukkot remélem nem leszünk annyira sokáig :lol: :lol: :lol:
sting1982

látom már mindenki alszik jó éjt nektek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sting1982

Sziasztok!

Dita:

Szerintem a mi férjeink tök hasonlítanak lelkileg, mert ő is olyan türelmetlen típus, mint a tiéd, és ugyanúgy mindig rámragasztja a pesszimizmusát.......
Vagy minden pasi egyforma???? :lol:
Már én is gondolkoztam, hogy megmutatom neki az írásokat, hogy merítsen egy kis pozitív energiát!!!!! Mert különben kitekerem a nyakát nekije :D

Drukkok mennek ezerrel
Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77

Sziasztok!

Dita!

Drukkolok ma neked, és egy kicsit irigyellek, hogy már visszakapod őket.
Nekem ég 4 nap a babásodás.
Ráadásul legutóbb azért nem fagyasztották a maradék 4-et, mert a 6. napot nem élték meg. Hétfő pont a 6. nap.

Remélem hétfőn reggel még mindannyian várni fognak rám!

Vacak!

Én legutóbb mentem dolgozni leszívás után, hogy ne legyen a kollégáknak annyi dolga, és ne kelljen helyettem dolgozniuk. Erre hálából most kirúgtak.
Úgyhogy nyugodtan pihizz otthon.

Lányok!
Ez mindenkinek szól! Ki van adva rendeletben a háziorvosoknak, hogy akik meddőségi kezelésre járnak táppénzre jogosultak, amíg a kezelések tartanak. Ez azt jelenti, hogy akár két kezelés között (pl. 2 lombik) is ki kell írni minket, mert regenerálódik a szervezet.

Úgyhogy pihenjetek sokat, mert ha jószívű vagy, akkor könnyen kitolnak veled!

Persze vannak olyan munkahelyek, ahol rendesek a vezetők, de szerintem ritka!
vevikk

Sziasztok!

A transzfert nekem már 8:45 körül befejezték múlt hét hétfőn.

Szerintem Dita lassan túl vagy rajta és már a két kis babócát dédelgeted odabent!!! :lol: :lol:
Kívánom, hogy megtapadjanak a szép kis embriók és várom, hogy a nyomdokaimba lépj !!! :lol:

Heni: mikor is vágtok bele ismét, májusban? Legyél is optimista, hidd el sikerülni fog!!! Én nagyon drukkolok Neked!!! :lol:
trix78

Vevikk: hinned kell benne, hogy a Kicsik megvárnak!!! :lol:

Képzeld, nekem volt egy álmom, beültetés előtt, erről még nem beszéltem Nektek ezidáig!
Azt álmodtam, hogy a 7 embrióból 2 maradt meg és abból született egy kislányunk! Ez nem jött be ezidáig és borzasztóan örültem, hogy ilyen szép blasztoink lettek!!!
Végül is a kislány még bejöhet, de ha már valószínű ketten vannak, Nekünk kell mindkettő!!! :lol: :lol:

Minden rendben lesz hétfőn, meglátod! 8) Én drukkolni fogok!!!!
trix78

Sziasztok!

Trix!

Igen szerintem akörül. Megmondom őszintén, hogy a pénzt várom az adóvisszatérítésemből, tavaly évközben direkt ezért mondtam le róla. Amint meglesz belevágunk, mert már a hócipőm tele van, hogy nincs kisbabánk :lol:
Párom olyan hülye azt mondta, hogy kipopsizza őt/őket, amiért ilyen sokat vártunk rá/rájuk :shock:
Mondtam is neki, hogy ne mondjon ilyen hülyeségeket, mert meghallják és azért nem akarnak jönni, mert megijednek az apai szigortól....
Mindegy ez most biztosan sikerülni fog, mert azt érzem, és mindent megteszek érte!!!

Te hogy vagy Trix? Rosszullétek vannak? Mikor is mész UH ra, 10-én? Annyira izgulok miattatok, bár tuti, hogy minden rendben lesz, de nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mit mond a doki.

Vevikk!
Naná, hogy megvárnak, gondolom nem olyan neveltetést kaptak, hogy ne várják meg az anyukájukat!!!!
Puszi

heni77

Heni: jövőhét csüti 12-e lesz vérvétel és UHU. Kíváncsi vagyok még mindig szép magas lesz-e a HCG-m, mármint ikerterhességre utaló! :P
Izgatottan várom, talán az UHU-n már látszani fog mindkettő Drága kis Picikeségem! :lol: :lol:
Remélem minden rendben lesz!!! :roll: :)
Néha úgy érzem egy pillanatra, hogy émelygek, de ez még gyorsan elmúlik. Mivel én már voltam korábban terhes, sejtem mire számítsak! Nagyon hányingeres voltam kb. 5-6. héttől kezdve. Bár azt mondják minden terhesség más és más, majd meglátjuk!
Az a helyzet, hogy boldogan lennék rosszul, ha tudnám, hogy minden okés idebent!!!!

Drukkolok Nektek nagyon, hogy sikerüljön mihamarabb belevágni az újabb lombikba, természetesen csak is sikerrel!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lányok:
Ha nálam minden rendben lesz a terhességgel, nem fogok ám eltűnni, mindig itt leszek Nektek! Persze csak is addig, amíg el fogytok innen, mivel tudom, hogy mindenki hamarosan megbabásodik!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Várjuk a beszámolókat a BMC-ből!!!!!

puszi Trix
trix78

Trix!

Akkor nagyon sok boldog rosszulléteket kívánok neked! :wink:
Bár még most csak 2 hetes terhes vagy, majd ezután jönnek csak a rosszullétek ezek szerint...
A hcg bizti növekedik majd meglátod.

Vigyázz magatokra, pihenj sokat..

Puszi

heni77

Sziasztok Lányok!

10:30-kor végeztünk Böbével a terheléses cukros cuccokkal. Jól megböködtek minket! :)
Közben beszéltem Skriba doktornővel a TSH-mról, és kiderült, hogy nincs is vele semmi gond! :D Hétfőn, mikor a nőgyógyászati vizsgálat után kérdeztem tőle, akkor véletlenül a január elejei leletemet nézte. Azt mondta, a mostani leleteimen teljesen rendben van a TSH, és a januári minimálisan magasabb bértéket az akkori takonykórom is okozhatta. :) Most minden OK. Már csak Apából kell kizavarni a bacikat, aztán hajrá!

Találkoztunk Vasikáéval is! Szegény már fél 10-kor túl volt a vizsgálatokon, de a véreredmény miatt délig ott kell dekkolnia. Na ezt majd ő kifejti. Nem veszem el előle a lehetőséget, hogy beszámolhasson! :lol:

Na, most hirtelen ennyi! SÓS KAJÁT AKAROK!!! :lol: :lol: :lol:
kakti

Kakti!

Meséld már el légyszi, hogy miért kell ez a cukros vérvételes dolog?
Hogyhogy nem mindenkinek nézik? Vagy igen? Az egyik vv en lesz majd ilyen akkor nekem is, ha újrakezdjük? Ez az IR miatt van?

"Csak" ennyi kérdésem lenne egyenlőre :lol:
köszi
puszi

heni77

Heni!

Nem tudom, mi volt a felmondás indoka, de nem rúghatnak ki! Anyukám most nézte meg a törvényben (ő munkaügyis)!

Ide másolom neked a törvényt:

Munka Törvénykönyve

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,

f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított,

g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülő személy esetén a keresőképtelenség teljes

időtartama.

(2) A felmondási idő, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem időtartama

a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követően csak tizenöt nap,

b) a harminc napot meghaladja, ezt követően csak harminc nap

elteltével kezdődhet el.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem nem vonatkozik a munkavállaló munkaviszonyának felmondására, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minősül [87/A. § (1) bekezdés].

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem fennállása szempontjából a felmondás közlésének időpontja az irányadó.

(5) A (2) és (4) bekezdés rendelkezései a csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során nem alkalmazhatóak.

A pontos magyarázatot hazaviszem, és otthon bepötyögöm neked privibe, mert így most nagyon hosszú lenne!!! De addig megírnád, hogy mi volt az indok, amiért felmondtak?
kakti

Szia Kakti!

Szerintem összekeversz Vevikkel, én csak a vérvétel felől érdeklődtem volna :lol:

[quote="vevikk"]S írta:vevikkziasztok!

Vacak!

Én legutóbb mentem dolgozni leszívás után, hogy ne legyen a kollégáknak annyi dolga, és ne kelljen helyettem dolgozniuk. Erre hálából most kirúgtak.
Úgyhogy nyugodtan pihizz otthon.

Lányok!
Ez mindenkinek szól! Ki van adva rendeletben a háziorvosoknak, hogy akik meddőségi kezelésre járnak táppénzre jogosultak, amíg a kezelések tartanak. Ez azt jelenti, hogy akár két kezelés között (pl. 2 lombik) is ki kell írni minket, mert regenerálódik a szervezet.

Úgyhogy pihenjetek sokat, mert ha jószívű vagy, akkor könnyen kitolnak veled!

Persze vannak olyan munkahelyek, ahol rendesek a vezetők, de szerintem ritka!

heni77

Sziasztok Lányok!

Szeretném ha csatlakoznátok a network.hu oldalra itt alapítottam egy ugyanilyen klubbot,szeretném ha minnél többen lennék ott is!

Jucus

Kép
jucus1013

Bocsi Heni! Valóban! :oops: :oops: :oops:

Szóval Vevikk! a 12:02-es hozzászólásom Neked szól! :lol:

Mégegyszer: bocsi Heni! :oops:
kakti

Inzulin terheléses vérvétel:

Éhgyomorral a központi laborban, bejáratnál fel a lépcsőn, az első vérvételt csak simán csinálják, majd megitatják a cukros-vizet ( a cukrot a BMC-ben kaptam a recepción, egy betegtársamtól pedig citromlét)

A drink megivása után 1 óra után, majd még 1 óra után vesznek még vért ugyanott!

Ha letellik az idő, soron kívül be lehet menni!!!
Ne állj sorba!

Nem vészes, ne aggódj!

Remélem, tudtam segíteni!

Anna
Vendég

Sziasztok!

Kakti!

Már azt hittem te előbb tudtál meg valami, mint én :lol:
Kirúgtak engem???? :shock:
Semmi baj.

Ancsras!

Köszi, értem, de inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy ezt már mindenkinek nézik, vagy csak speciális estekben?
Nekem tavaly mikor keztdtük a lombikot, semmilyen koktél nem volt,csak sima 4napi, 20 napi, és 24 napi vérvétel.
És mégegy: ezt az IR miatt nézik, tehát már ez is benne van az alap kivizsgálásban? Vagy külön kérni kell?
Remélem érthető vagyok... :roll:

Köszi, puszi

heni77

Huhh, Heni!
Most vettem észre, hogy kérdeztél a terheléses cukorról. Itt a lányok azt mondták, ez az új gyakorlat, hogy mindenkivel megcsináltatják. Az inzulin rezisztenciáról itt olvashatsz bővebben:
http://pcos.blog.hu/2008/01/15/az_inzulin_rezisztencia

Ancsras tökéletesen leírt amúgy minden részletet. Ennél többet én sem tudnék. Annyit még talán, hogy én egy egész citrom levét kifacsartam, és azt egészítettem ki 2 dl-re vízzel. Végül is meg lehet inni ezt is, nem olyan vészes - de minden nap nem kérek ilyen koktélt. :D
kakti

Kakti!

Köszi szépen, tehát akkor mindenkinek megnéztik, erre voltam kíváncsi. Thát egy 2 decis pohárba bele a cukor, és felengedni vízzel, és citrom levével.

Értem, kíváncsi leszek, már alig várom........ :wink:

Köszi

heni77

[quote="heni77"]T írta:heni77ehát egy 2 decis pohárba bele a cukor, és felengedni vízzel, és citrom levével.

Mindehhez csak annyi, hogy vagy adják a glükózt a BMC-ben, vagy kemény 120 Ft-ért megveszed a Patikában. És nem szabad előre bekeverni, a laboros nénik megcsinálják, miután levették az első adagot!
kakti

kakti

Megjöttem. Senkivel nem találkoztam, vagy nem ismertem meg. Most nincs túlstimum, pedig ugyanaz az adagom, mikor nem lett inszem. Szóval most 2 tüszőm van, egy 12 és egy 13mm-es. A nyálkahártya 11 mm-es. Hétfőn megyek vissza uh-ra, de azt mondta a doki, hogy szerinte szerdán meg lehet az inszem. Azért annak örülök, hogy nem lesznek 6-os ikreim. :) Egyébként ma 1/2 12 felé végeztem. Ma jól eltelt az idő, mert jókat beszélgettünk. És képzeljétek ki jár a BMC-be: Horváth Ágnes! Ő volt az egészségügyi miniszter. Mondtuk is a csajszival, akivel beszélgettünk, hogy még jó hogy nem záratta be, mert most nem tudna hova jönni. Persze mindenhová gyorsabban bejutott, mint mi.

Nem akarok dicsekedni, de az én párom még nálam is türelmesebb. És még a munkahelyemen is rendesek. Bocsi, most lehet ütni. :D

sting: Most lesz a 3. inszem. Sajnálom, hogy nem találkoztunk, majd legközelebb.

dita: Láttam a férjedet! A recepciónál ültünk a folyosón és akkor ment ki az ajtón. :) Megismertem a blogos képről. Annyira örültem volna, ha veled is sikerül találkozni.

kakti: Miért nem láttam egyikőtöket sem. :( Pedig mi is ott beszélgettünk. Egy szőke hajú ducibb csajszival, meg egy barna vékonyabbal.
vicky79
Budapest III. kerület

IR vizsgálatot csak mostanában csinálják és én úgy tudom, hogy a kivizsgálások során mindenkinek megcsinálják, egyébként a beágyazódásnál van jelentősége.

Igen alap kivizsgálásban vagyok még, lesz még egy 20. és 23. napi VV a jövő héten, azután indul a lombik!

Köszi a cikket!
Vendég

Sziasztok csajok!

nagyon nagyon köszi a segítségeteket! Olyan felkészült leszek mire újrakezdjük a lombikozást, hogy csak na....
Nagyon köszi, nem is tudom, hogyan bírtam ki eddig a fórum nélkül, illetve NÉLKÜLETEK!!!

Nagyon köszi, kitartás mindenkinek
Puszi

heni77

Vicky!

Mi már hajnalban (1/2 7-kor) ott voltunk. Böbe (Sting), Zsuzsa (Vasikáé) meg én. Aztán bementünk, Zsuzsát megcsapolták, mi meg mentünk a kp-i laborba. Aztán 9-10 között fent az emeleten csevegtünk Zsuzsával. És Horváth Ágnest mi is láttuk. Épp akkor vittem be a laborból hozott vérünket, mikor őt hívták be vérvételre. :)
kakti

kakti: Akkor biztos láttalak is, csak nem ismertelek meg. Szerintem akkor ott álltunk a radiátornál a vizsgáló előtt. Bár kétszer is volt a laborban.
vicky79
Budapest III. kerület

Hááát... Amikor beadtam a véreinket, egy pár (meg „Ágika”) állt a labor előtt. Rájuk emlékszem - valamennyire. :)
kakti

Sziasztok Lanyok!!!az Inzulin rezisztenciarol irtatok,hogy mar mindenkinek nezik.Nekem nem neztek,es amikor a dokitol kerdeztem megcsinalljuk e nalam,o azt mondta,teljesen felesleges,hiszen akinek van,annak a tobbi hormon,ver ertekekbol,stb,mar lehet "sejteni"es azoknak kell,es nalam ez kizarva.Mondta o.Ez meg Wigi volt,most mar Szucs a dokim,de o se kuldott el ra.Es van egy endokrinologus ismerosunk,o ugyanezt mondta.Persze lehet,hogy nyugodtabb lennek,ha megcsinalltak volna....csak ennyi.Udv mindenkinek,Zoe
zoe33

zoe: Amit írsz, az alapvetően így van. De nálam pl. a hormonok a határértéken belül vannak a mettől, de a terheléses inzulinom 178 volt a 30 helyett. Szóval szerintem érdemes megcsináltatni, bár arra azért kíváncsi lennék, hogy a BMC-ben milyen cukor/inzulin szint mellett csinálnak bármit. Lehet, hogy nekem nem is vállalnák be a kezeléseket. Csak sajnos nem tudom ezt az értéket lenyomni.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!Nekem meg terheleses ertekem sincs!!!!!A nyalkahartya erteked az mar szerintem most is nagyon jo!!!A met-et miota szeded?
zoe33

Kakti!

Utólag már én is tudom a törvényt, sőt hétfőn ki is fogom tenni a BMC faliújságára.
De velem közös megegyezést írattak alá.
És mivel, ha nem írom alá, nem csinálhattam volna tovább, mert megakadályozzák, így aláírtam.
Ez egy nagyvállalkozó és megvan hozzá a pénze és a kapcsolatai, hogy tönkre tegye az életünk.
Most nem kockáztathatok. De több helyen elmondtam a történetet, hogy másokkal ne tehessék meg. És ma az üzleti partnereimnek is elmondtam, hogy mit tett a cég. Nagyot csalódtak bennük, és nekem ez elégtétel, hogy az üzleti dolgokba sikerült ezzel belenyúlnom.

Szóval köszi a segítséget, aranyos vagy.

Egy megoldás lett volna, ha előbb mentem volna el táppénzre, és akkor nem tudnak mit tenni, de vissza akkor sem mehettem volna.

Lányok!

Köszi a drukkot a 8 minikémnek. Azóta már bztos 6-8 sejtesek.
vevikk

Sziasztok!
Dita kismama jelentkezik................. :lol: :lol: :lol:

blogban mindent leírtam, most még pihenek, majd holnap jövök!

Puszi mindenkinek!
Ja és drukk!

dita75

zoe: Ha jól emlékszem, akkor 2006. decembere óta szedem a metet, de nem tudtam a teljes adagra emelni, mert akkor délután hányingerem volt mindig. Most 2*850 mg-ot szedek, ezzel már elvagyok. Bár lehet, hogy már erősebb kellett volna. Arról hogy nem javul az eredményem én is tehetek, mert nem igazán sportolok és a diétát már ne is említsük.

dita: Üdvözlünk kismama. Megyek a blogodad olvasni. Pihizz sokat és tudod....csak pozitívan.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Sos segítséget kérnék:
Ma este adtam be a puregont, de valamit nagyon eltaláltam, mert fájt már a szúrásm de gondoltam inkább túl akarok lenni rajta, mint hogy újra szúrjam.
Na a lényeg, hogy megvártam a szokásos 10 mp-et és mikor kihúztam a tűt, akkor egy vércsepp kijött. Nem volt felhígulva, igazi piros volt.
Szerintetek bentmaradt a puregon, vagy szúrjak újra 50-et?

Enikõ
vacak2

vacak: Nekem a merionalnál is szokott vérezni, ha a tűvel eltalálok egy pici eret. Legalábbis a háziorvosomat kérdeztem és ő mondta. Sajnos a te gyógyszeredhez nem értek, de én nem adnék be plusszt. Valószínűleg fájni is azért fájt, mert eltaláltál valamit.
vicky79
Budapest III. kerület

Dita:hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!vigyázz rájuk nagyon!kár hogy nem taliztunk :( :( :( :(
sting1982

Dita!

Megnéztem a blogodat, gyönyörűek a kis 6 sejtes picinyeid!!!!!
Most pihenj és beszélj a kis fejükkel, hoy mihamarabb megtapadjanak!
Párod hogy viselte a várakozást? Mit szólt a gyermekekhez?
Ja és ne tedd a hasadra a laptopot!!!!!
Vigyázz Magatokra és jelentkezz majd!

Vicky!
Ja de örülök, hogy minden rendben Veled!
A mnyh. nagyon jó!!!!!
Nekem 7 mm-es volt pénteken egy 16 mm és 17 mm-es tüszőkkel és hétfőn inszem volt!
Növesztgessd a tüszőidet, hajrá 3. inszem!!!!!!

Nekem ma iszonyatosan fájt a hasam, alig bírtam kiegyenesedni. Remélem ez semmi rosszat nem jelent...

Kép
akire79

Amúgy még nekem is sem csináltak IR vizsgálatot (tavaly májusban) a BMC-ben.
De gondolom az igaz, hogy más adatból is látszania kellenne, ha gond lenne.
Engem 2001-ben PCO-val műtöttek és mégsem kértek ilyen vizsgálatot....

Kép
akire79

Sziasztok!

Én is megjöttem már negyed négykor itthon voltam csak próbáltam aludni. Kicsit sikerült is, valszeg kibírom az éjszakás műszakot. Szerintem jövő héten kiíratom magam, nem bírom én ezt a hajszát. Állandóan azon kell izgulnom hogy mikor hívnak be. Könyörögnöm kell hogy ne rendeljenek be. Nem tudom meddig nézik ezt el nekem. Tisztelnek és szeretnek, de a munkahely az munkahely és nem jó felébreszteni az alvó oroszlánt.
Szóval, a jobb oldali kicsit összement, kedden még 10 mm-es volt, ma már csak 8mm. A bal oldali kedden 10, ma már 13mm. Én annyira nem hiszek ezek pontosságában, mert alig találta meg a dokinéni a petefészkemet. Mondtam is neki hogy én vagyok az a múltkori problémás, akinek nem találta a petefészkét, és erre ő megnyugtatott hogy nem én vagyok az egyedüli, nagyon sokan vannak így vele. És emlékezett mindenre, pedig kedden emberáradat volt és nem is gondoltam hogy emlékezni fog rám.
Mártika is nagyon aranyos, ahogy meglát, már a nevemen szólít. Annyira jó érzés, mintha haza mennék, vagy valami rokonhoz.
Na, nem kalandozok el. A lényeg, hogy alacsony a hormonom, emelte a merionalt napi 2-ről, napi 5-re. Szép adag, he?

Csajok, nagyon jó volt veletek találkozni. Lassan már mindenkit sikerül személyesen megismernem.

Vicky, én ott voltam reggel fél héttől, majdnem egyig. Lehet hogy már volt is egy óra mikor elmentem onnan, nem néztem az órát. Gondolom hogy te lent voltál. Én meg az emeleten.
Nem unatkoztam. Elhatároztam hogy ezentúl mindenkit leszólítok és így sokkal hamarabb megy az idő és kellemesebben. Jobb a kedvem is ilyenkor. Ma már elkezdtem a leszólítósdit. Jó volt.
Szóval, legközelebb nézzél kicsit fel is.

Ditta, vigyi a picurkákra. Nagyon örülök hogy megismerhettem a párod. Láttam rajta mennyire türelmetlen, de én azt is láttam hogy ha túl lesztek ezen a sok macerán, nagyon boldogok leszek. Az ő nagy feszültsége alább hagy mert büszke apuka lesz és akkor dől a lamour. Pihi nagyon-nagyon sokat. És semmi izgalom. Ha lesz majd erőd és kedved, meséld majd el végül is mi lett a "igyál de ne igyál, egyél tejterméket de ne egyél" mizériából. Ezt jó lenne tudni.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vacak!Szerintem is "csak" egy kis erbe szurtad,szerintem se aggodi!!!!Nekem a merionallal volt hasonlo!!!!Dita!!Pihenj sokat,pozitivan!!!Udv mindenkinek
zoe33

Jó hosszú lettem és mégis kihagytam valamit.
Kedden még 10mm-es volt a méh nyálkahártyám, ma már csak 8mm, de, ahogy keresgélte a petefészkemet egyszer csak megszólal hogy most sokkal tisztábban látja, ezért ismét megméri, és csak 6mm volt. He?

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok Lányok!

Nagyon sajnálom azt, akit elküldtek azért, mert próbálkozik, hogy gyereke legyen és még a kollágákra is gondol - aztán meg mehet.

Nagyon jó, hogy kimásolta egyikőtök a Munka Törvénykönyve megfelelő paragrafusát. Én azt mondom, ne hagyjátok magatokat. Álljatok a sarkatokra. Nem szabad, hogy kitoljanak veletek. Ilyen esetben a Munkaügyi Bíróság biztos, hogy a munkáltatót fogja elitélni és azt megfogják gondolni, hogy akarnak-e egy csomó pénzt fizetni esetleg utólag. Mert ha a bíróság megállapítja a munkáltató jogtalan felmondását, akkor a jogerős itélet napjáig kamatokkal jár az elmaradt munkabér!!! Gondoljatok arra, hogy szükségetek van pénzre is és biztosítási időre is.

Remélem, senkivel ezt nem fogják többet megtenni.

Szorítok minden próbálkozónak és örülök a sikereiteknek. Ne adjátok fel, előbb-utóbb fog sikerülni!!

További szép estét és nagy kitartást, jó egészséget mindenkinek

kispatak
Vendég

vasikáé: Mártika engem is a nevemen szokott szólítani...Krisztinek! Már mondtam, hogy ez a BMC-s nevem és már hallgatok rá. :D Fel nézni nem nagyon merek, mert tuti, hogyha elmész a vizsgáló elől, akkor szólítanak. 5 merional??? Jézusom, nem semmi. :shock:
vicky79
Budapest III. kerület

Akkor ma nekem mázlim volt! :)
Mártika betette a mappámat Skriba doktornőhöz, hogy majd beszélhessek vele a TSH-mról. Aztán a második és harmadik vv közt Böbével felballagtunk, leültünk Zsuzsához csipogni, és nem telt bele negyed óra, már szólítottak is! :)
kakti

Vacak!
Egyszer én is jártam így a merionallal, már akkor fájt amikor beszúrtam (gondolhattam volna hogy nem frankó valami :? ) és utána körömhegynyi vér kijött. Egész nap szédelegtem meg minden bajom volt de másnapra elmúlt.

Vasikáé!
Azon én is mindig meghatódok, amikor még a kartonom sincs elöl és a keresztnevemen szólít Mártika meg Irénke, olyan jólesik. :oops:
Hát nem nehéz ott bárkivel is szóba elegyedni, szerintem ez azért van, mert kívülállók orrára nem nagyon köti senki ezt a dolgot és nagyon jó kibeszélni mindenkinek magából ezeket a gondo(lato)kat a "sorstársakkal". A mi "esetünket" sem tudja senki csak a legjobb barinőm és ennyi, ja meg Ti meg a fél BMC. :D :D
Egyébként ha nem titkos, elárulod mit dolgozol? Vagy már írtad? :oops:

Vicky!
Hajrá szerdai inszem! :wink:

Dita mami!
Pihenj, lazíts kényeztesd magad. Üzenem uradnak tessék kiszolgálni Téged, ennyi jár :D

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Ha már ígértem, Itt a kiegészítés a déli órákban feltett törvényhez.

Vevikk!
Ha kiteszed majd a BMC faliújságjára, szerintem ezt is tedd mellé.

Tehát:

A törvény elvi célja társadalmi szempontból a gyermekszületések számának emelése, egyéni szempontból azoknak a gyermeket vállaló személyeknek a támogatása, akik a fejlett orvostudomány segítségét veszik igénybe a gyermekvállalás elősegítése érdekében. Indokolt, hogy ne csupán a terhesség bekövetkeztétől, hanem az annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől illesse meg a munkajogi védelem, illetve munkaidő-kedvezmény az érintett munkavállalókat.
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 166.§-a tartalmazza az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások szakmai szabályait. A törvény e fogalom felhasználásával egészíti ki az Munka Törvénykönyve felmondási védelemre vonatkozó szabályait, kimondva, hogy az ezzel összefüggő kezelés időtartama alatt a munkavállalónak felmondani nem lehet. Természetesen abban az esetben, amikor e kezelés orvosilag megállapított keresőképtelenséget eredményez (pl. kórházi bentfekvéssel jár), az erre vonatkozó védelmi szabályok érvényesülnek.

És akkor itt az említett paragrafus is:

166.§
(1) Emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásként (a továbbiakban: reprodukciós eljárás)
a) testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,
b) a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel,
c) ivarsejt adományozásával történő testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,
d) embrióadományozással végzett embrióbeültetés
e) ----- Hatályon kívül helyezte: 1999. évi CXIX. törvény 32.§ (1)
f) a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer
alkalmazható.
(2) Reprodukciós eljárás során történő megtermékenyítéshez, illetőleg embrióbeültetéshez kizárólag emberi ivarsejt, illetve emberi embrió használható fel.
(3) Holttestből - ideértve az agyhalottat is - vagy halott magzatból származó ivarsejt reprodukciós eljáráshoz nem alkalmazható.
(4) Az ivarsejtek, illetőleg az embriók adományozására a 170-174. §-okban, illetve a 175-179. §-okban foglalt rendelkezések irányadók.
(5) Reprodukciós eljárásként kizárólag az (1) bekezdésben meghatározott módszereket lehet alkalmazni.
kakti

Sziasztok!

Dita!

Hol lehet elolvasni a blog odat?

Köszi
Heni

heni77

Szép jó reggelt Lányok!

Dita: üdv. az újdonsült kismaminak!!! Aztán melengesd Őket szépen!
Olvastam a blogodat, szupi és jók a képek is, helyesek a Kicsik!!!
Pihengess sokat és semmi stressz!!! Babaragacs megy ezerrel :lol: :lol: :lol:
Na és milyen volt a nyálkahártya, nem mondta a dokinéni?

Vasikáé: nekem 6 merional volt, több mint egy hétig! Fel a fejjel!
Meg lett az eredménye, látod!!! :D :D :D

Ezt az IR-es témát jól kiveséztétek! :lol: Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni, mivel nekem nem kértek ilyet. :(

A szuris témához annyit, hogy szerintem egyszer-kétszer előfordul az emberrel, hogy eltalál egy kis erecskét! Ez teljesen normális.

Vel(ünk)em eddig még szerencsére minden rendben! Csak a cicik nagyon fájnak!!! A hőm. szinte mindig 37 körül van, ma reggel 36,9 volt! Amúgy minden ok, csak unom már az utrot, pedig messze van még a 12. hét!!! :( Na de mindegy, ez legyen a legkevesebb kellemetlenség, ezt még el lehet viselni!

Ment ma is valaki BMC-be?

puszi
trix78

Szia Heni!

Ez itt Dita blogja:

http://www.dituli.blogspot.com

Szép napot!
kakti

Szia trix78!
Írtam neked a privitre
rafiimola

Vissza: Szülészetek, kórházak