A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Igazából nem tudtam, hogy melyik topicba kéne írnom, de arra gondoltam, hogy talán ti vagytok a legilletékesebbek ebben a dologban. A párommal nem rég kezdtünk bele a "babaprogramba" és arra lennék kíváncsi, hogy egy kezdő babakelengyéhez ( kisággyal, babakocsival, pelenkázóasztallal stb. együtt) mennyi pénzt kell félrerakni. Sajnos a családban nincs kisgyerek, így az öröklés nem jöhet szóba, így mindent meg kell vennem. Egyáltalán nem ragaszkodom a legújabb, legmárkásabb dolgokhoz, de azért ne legyen a legrosszabb minőség, amit első használat, vagy pár mosás után már dobhatok is ki.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Móni

Kép
móni23

Mindenkinek, akinek megszuletett a babaja, egeszseget es sok tejcsit kivanok.

Szamoa,
hogy vagy? Vannak mar kemenyedeseid?

Eszty 37+1
eszty

Szia Móni!

gyors számolás, szerintem ez a min.osszeg:
babakocsi hordozoval (abc design): 35ooo,-
kisagy matraccal: 2oooo,- (drewex, a Corabol)
kezdo ruhakeszlet plusz par pled: 45ooo,-
gyogyszertar: kb 1oooo,-
pelenkazoasztal: kb 4-5ooo,-
furdokad:3ooo,-
plusz neked: ruha,stria elleni krem, doki stb
jade

Szia Móni! Nálunk:
babakocsi 2 funkciós Pierre Cardin: 30.000
kiságy kókusz matraccal: 30.000
Lehel úti babakocsidiszkont
ruhakészlet: 15.000 legkisebbeket érdemes kihagyni
gyógyszertár: szülés után a gyerekorvos felírja receptre, így kb. 500-1.500
pelenkázó: 25.000
Remélem segítettem. D.
Detti

Szia Jade, Detti!

Köszönöm a segítséget, akkor annyira nem kalkuláltam rosszul, én a szüléssel együtt gondoltam 250.000 forintot, de a párom szerint ez nagyon kevésnek hangzik. Már alig várom, hogy összejöjjön a baba és én is vásárolgathassak, készülődhessek.
Nektek jó babázgatást!

Móni

Kép
móni23

Szia Móni!

Nálunk sem volt senkinek kisbabája, mi voltunk az elsők a családban. Így nekünk is mindent meg kellett venni. Erre a 16. hétben kaptunk egy kiságyat. Ez volt az első cucc amit kaptunk. Kb a 30. héttől kezdtünk vásárolgatni igazán, addig csak 1-1 bodyt vettem. A lényeg, hogy nem kell egyszerre megvenni mindent. a 32. héten megvettük a babakocsit (Pierre Cardin, 27 e.) Aztán a kókuszmatracot (Kika 5990.-) Aztán jártunkban-keltünkben 1-2 rugdalózó, zokni, máskor a textil pelenkák. így viszont nem tűnik olyan vészesnek és ha nem egyszerre rohansz le egy boltot nagyon jó akciókat is ki lehet fogni. Aztán bementünk a MegaToys-ba és ott a Kneguru Golban aztán gyorsan otthagytunk 40 ezer forintot de ebből lejött 10% merthogy 10ezer forint feletti vásárlásnál kapsz egy törzsvársálói kártyát...
nekem ez a módszer szimpatikusabb 2 okból is.
A férjed nem kap a szívéhez a kasszánál,
Te meg minden alkalommal átélheted a vásárlás örömétKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Még csak olvasgatlak benneteket, de már igy is találtam hasznos tanácsokat, ötleteket. De, ha már igy szóba kerültek a pénzügyek én is kérdeznék!
Ha nem magán úton járok orvoshoz, hanem egy klinikára, akkor "illik-e" adni pénzt a dokinak, ha igen mennyit. (Mármint a vizsgálatok alkalmával.) Vagy szüléskor egy összegben adjak? Vagy egy kicsit közben is, meg a végén is???
Nem szeretném, ha "nem fizetös vendég"-ként hátrányba kerülnék, de sajna nem vet fel bennünket a pénz, igy meg kell gondolni mikor és mennyit adunk ki!

Válaszotokat elöre is köszi!!

Marica
marica69

Sziasztok!
Tegnap violtam ribizlinél, gondoltam küldök nektek képet a lányoról. Jobbra Adél, balra Nóra

RékacsKép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Ja, pont fordítva Balra Adél és Jobbra Nóra
És van közeli is:
Ő Nóra
Kép

És Ő Adél
Kép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!

Nagyon édesek ezek a pici lányok!!!!! Ribizli gratula ezerrel!

Marica!
Bár én is már csak vendég vagyok itt, azért válaszolok neked. Már ami az én véleményem azt tudom megírni, bár nem értem teljesen mi az a klinika ahová jársz. Viszont, ha az a hely ahová jársz, a lakóhelyed szerinti körzeti orvosi rendelő, ahová tartozol, szerintem nem kell fizetned, esetleg adsz valamennyi pénzt néha, ha meg vagy elégedve, de nekik kötelességük anélkül is ellátni téged. A szüléskor pedig, vagy adsz vagy nem. Viszont ebben az esetben, ha az orvos akihez járni szoktál nem ügyeletes, nem fog bejönni a kedvedért, hanem annál szülsz aki éppen bent van. Szerintem így is lehet szülni, én választott orvosnál kifizettem egy vagyont, de voltak a kórházban sokan, akik a töredékét fizették, és rendes ellátást kaptak. Persze mindenhez kell egy kis szerencse is, akkor sem biztos hogy simán megy minden, ha fizetsz, és akkor sem ha nem. Én, ha most újra kezdeném, és nem ismernék egy jó orvost, akiben megbízom, akkor rábíznám magam az "sztk"-ra. Ha nem tetszik, még mindig van lehetőséged magánorvost keresni. A 9 hónap alatt, ha végig meg leszel elégedve az ingyenes ellátással akkor szerencsés vagy!
Remélem segítettem!
Üdv,
Andi
andi68

Ribizli Kép
Nagyon helyesek a lanyok! Ha esetleg lesz idod, szulestortenetet irsz?

Sz.
szamoa

Szamoa,
te miért nem nézel át a debreceni topikba?

manyesz

manóka
manóka

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 39+1 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]2.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 39+1 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 38+0 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
[size=-2]4.[/size] Mariann [size=-2]2003.07.15.[/size] 37+0 30 év/1.b. Budapest 2004.04.22. [size=-2]2004.04.20.[/size] [size=-2]Szent Rókus Kórház[/size]
[size=-2]5.[/size] KranzNiki [size=-2]2003.07.20.[/size] 36+2 26 év/2.b. Csepel 2004.04.24. [size=-2]2004.04.25.[/size] [size=-2]I. sz Nöi Klinika / Dr. Patkós Péter[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Rita01 Kíra 3250g, 49cm 2003.12.02. ( - 1 ) nap
Kisbuksi Vencel 1400g 2003.12.03. ( -68 ) nap
johitimi Kristóf Ádám 3550g, 56cm 2003.12.08. ( + 4 ) nap
Mese Anna 3300g, 53cm 2003.12.10. ( - 4 ) nap
Boróka István Zoltán 3850g, 57cm 2003.12.18. ( + 8 ) nap
Manga István Mátyás 3650g, 56cm 2003.12.19. ( + 5 ) nap
Bella2 Luca 3400g, 54cm 2003.12.30. ( + 9 ) nap 9/10
Noémi Liliána Eszter 2660g, 51cm 2004.01.03. ( - 16 ) nap 9/10
Victoria Dorka 3500g, 52cm 2004.01.08. ( + 2 ) nap
Andi68 Péter 4000g, 55cm 2004.01.12. ( + 9 ) nap
Detti Levente 3570g, 56cm 2004.01.17. ( - 6 ) nap
Gigi1 Virág 3300g, 48cm 2004.01.21. napra pontos babaKép
Zsóf Gergely 3900g, 57cm 2004.01.24. ( + 2 ) nap 10/10
Szilvi Nikolett 2950g, 48cm 2004.01.28. ( + 3 ) nap
Karmen Orsolya 2940g, 53cm 2004.01.28. ( - 9 ) nap 8/9
Nikie Boglárka 3780g 2004.01.28. ( + 1 ) nap
Rbogi Margarita 3250g, 55cm 2004.01.31. ( - 7 ) nap
Fiona Benedek 3550g, 53cm 2004.02.02. ( - 7 ) nap
Fbogi Lili Dorina 3230g, 51cm 2004.02.10. ( - 16 ) nap
Rebi Levente Attila 2600g, 50cm 2004.02.13. ( - 16 ) nap 10/10
Fruzsi Márk 3700g, 57cm 2004.02.16. ( - 2 ) nap
Kitty Réka 3200g, 49cm 2004.02.16. ( + 6 ) nap 8/9
Zsazsa Benedek Bodó 3900g, 56cm 2004.02.17.
Veronika Adél Jolán 3000g 2004.02.18. ( - 1 ) nap
ribizli Adél 2750g, 48cm 2004.02.23. ( - 14 ) nap
ribizli Nóra 2500g, 49cm 2004.02.23. ( - 14 ) nap
Rtünde Kitti 3600g, 50cm 2004.02.24. ( + 3 ) nap
Holophernes Léna 3980g, 58cm 2004.02.28. ( + 3 ) nap
Ladányi Kata Anna 3600g, 58cm 2004.02.29. ( - 4 ) nap
Gabi1 KépRéka Dóra 4000g, 54cm 2004.03.15. ( + 5 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

SZamoa ma hajnali 4kor egészséges kislánynak adott életet, Lili 2752g, és 46 cm. Szép nagy hajasbaba

manóka
manóka

Nemzetközi konferencia a születésről
2004. április 22&middot;26.
Kismamáknak, kispapáknak, nagymamáknak, nagypapáknak, szülésznőknek, bábáknak, szülész-nőgyógyászoknak, védőnőknek, gyerekorvosnak, csecsemősöknek, gyógytornászoknak és mindenkinek, aki már megszületett és aki még fog
részletes program/jelentkezés:
http://www.szules.hu/new/alternatal/konf2004programmagyar4.htm
gea

Én is hagyok itt egy linket, ha valaki még nem ismerné:

Partnerereink publikációi

AHOGYAN MI CSINÁLJUK &#8230; Homeopátiás protokoll-
javaslat a szülőszobai eseményekhez
Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász 2003. 04. 14.

(készült az angol szülészn&otilde;k homeopátiás
jegyzete,
Gerhard Köhler orvosi tankönyve, valamint
a jászberényi Erzsébet Kórház szülészetén
szerzett
több éves tapasztalatunk alapján)

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0100_informacio/0200_publikacio/view/ &pid=18

de ha mégsem találod akkor

Partnereink publikációi
Szakmai publikációk
címszó alatt kell keresni

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Új fórum nyílt http://homeopatia.proboards21.com/index.cgi a Gyermekgyógyászat és homeopátia oldalon http://home.tvnet.hu/~a3807/ .

Mindenkinek, aki érdeklődik a homeopátia iránt!

Akik regisztrálják magukat, azok folyamatosan értesülhetnek a homeopátiával kapcsolatos eseményekről, tanfolyamokról és a honlap bővüléséről.

A honlaphoz kapcsolódó Játszóházban http://home.tvnet.hu/~a3807/tictac.htm erőszakmentes játékok vannak.
vkvilmos

SZIASZTOK!!!

Kismamák!
Mi lenne, ha felélesztenénk ezt a kihalt topikot? Az első babámat itt vártam, volt itt mindenféle korosztályú pocakbaba és nagyon jó volt, hogy a nagyobb pocisok átadták tapasztalataikat és felkészítettek a végére, míg a középidősek akiknek még frissebb volt a kezdeti hányingeres időszak, tudott tippeket adni az épp szenvedő kismaminak.
Én feleslegesnek tartom még az évszakra bontott babaráró topikokat is, hiszen a többsége már kihalt, így értelme már nincs, de miattuk kihalt ez a topik is amit viszont nagyon sajnálok.

Most még nagyon az elején vagyok, 7 hetes pocaklakó maszatkámmal, a hányingeres időszakban egy 19 hónapos nagyfiú anyjaként.

beszélgessünk!
sasha

Kép
sasha

Sasha

Hadd gratuláljak itt az újabb jövevényhezKép!Vigyázz magatokra!

Puszi,Anyapoc

anyapoc

Szia SashaKép

Először is én is gratulálni szeretnékKép Másodsorban pedig jó ötletnek tartom a topic újraélesztését. Én még nem voltam orvosnál, de van egy + tesztem, plussz április hóban hőmérőztem is, ráadásul most már a hányinger is kerülget rendesen. A kalkulátor szerint a szülés várható ideje jan.6. Dokihoz majd csak jövő hét utáni héten fogok tudni eljutni.

Jó lenne, ha még sok kismami csatlakozna, és megint olyan nyüzsgő lenne a topic, mint régen volt.

Pussz
tüni
tüni

Lanyok
En egyelore csak gratulalok!! Kép
Es olyan jo lenne ebbe a topikba visszaterni ha mar nekem is novoget majd ( remelem nemsokara Kép ) a pocim!
Norka
norkini

Sasha!

Én csak beugrottam gratulálniKép! Gratula!!!

Ildi

Ildi
pildi

Sasha

Gratulalok uj pocaklakohoz. Jo egeszseget nektek. Nagyfiad hogy van ugy eltuntel innet

Napocska
napocska

Sasha!Kép

En mindig ebbe a topikba vagytam, mert eleg sokaig voltam a "ma megint megjott" lakoja es titokban olvasgattunk ahitozva Benneteket!Mekkora tablazatok voltak itt anno... Nem tudom az evszakos topikokbol at lehet-e meg csabitani az embereket (en egyszer felvetettem a mienkben es nem nagyon tetszett), de talan ha megprobalnad a "Par hetes terhes vagyok"-ban, onnan talan sikerulne, most ott is ujra van elet! Es teli kisbabas topik meg nincs!

Sok sikert es gratulalok a jovevenyhez!!!

szoszi 31+1
szoszi

Sziasztok!

Jajj, de jó, nem is hittem, hogy ennyien válaszoltok!
Gratulákat nagyon köszönöm, már nagyon vártuk a kistesót.

Tüni!
Gratula neked is! Remélem kibírod amíg dokihoz mész, én nagyon nehezen viseltem, hogy nem tudtam mi van odabent. De amint láttam, hogy jól van és dobog a kis szívkezdeménye, már semmi bajom nem volt.
Jut eszemebe. Elmúlt a hányingerem. Már csak álomkórban szenvedek, meg néha szédülés van rajtam... de csak néha.

Napocska!
Igyekszem én jönni, de a fiam egy hétördög. Tudom másnak is és van akinek több mellett is jut ideje, de az a baj, hogy nem tudom, hogy csináljákKép Gabim egyébkén jól van leszámítva, hogy kezd kitörni rajta valami takonykórKép Ezen felül meg semmi más nem érdekli csak a mozgás mozgás mozgás. Hiába mondókáznék, énekelnék neki, de totál feleslegesen ülök le vele játszani, mert 4 perc (lemértem) múlva lelép... Kb ennyi ideig tart amíg kirepíti a játékosdobozai tartalmát. Leginkább a játszótéren töltük napjainkat. Reggel kutyasétáltatás után játszótér, utána tízórai, majd alvás anyávalKép Utána ebéd, majd kutyák, majd játszótér este 6-ig...

Szoszi!

Jó lenne, ha azért ide is írogatnál, elvégre nem tiltja senki, hogy 2 babaváró topikba írjálKép Emlékszem nagyon sokatokra, mert én meg a ma megintes topikot olvastam "titokban", és drukkoltam nagyokatKép Gittára emlékszel még? Sokat gondolok rá, hogy mi leehet vele, de nem jelentkezik.

Nincs még téli babás topik, de szerintem csinálhatok bármit úgyis lesz... a sok előpélda.
Azért majd megpróbálom

Most viszont futok, mert sikerült elaltatni a gyerkőcöt és foglaltunk jegyet a Lurdiba. 9 45-kor kezdődik a Trója, de már 15-re ott kéne lenni... Párom meg még sehol és én is itt gépelek bőszen.Kép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha!

Remélem sikerül felélesztened a topicot,én a 2004.nyári kisbabák-ba írogatok,amikor van időm.Időnként majd benézek ide is,ha szeretnéd.Kép
Jelenleg a 3.babámat várom,aug.15-re vagyok kiírva.Gergő fiam 8 éves,Kata lányom 5 és fél,és most Bence lakik a pocimban.Most röviden ennyit magunkról,majd jövök.
Jó volt a film?

Puszi:Anikó
vakili

Szia névrokon!Kép
Anikó!

Persze gyere amikor kedved van hozzá, én csak örülnék neki. Főleg, mert olyan sok dolog újdonság van most nekem is, hiába éltem már át egy terhességet. De most ezer más gondom-kérdésem van.

A film szuper volt. Nekem nagyon tetszett, kicsit több volt benne a romantika, mint gondoltam volna, de ez így volt jó. mindenképpen érdemes legalább 1x megnézni.

Gratulálok Bencéhez, és főleg, hogy már megmutatta magát.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Elöször is gratulálok a friss kismamáknak!
A 2004. öszibe irogatok én is, de ott legtöbb lány min. 1 hónappal elöbb van, mint én, és olyan jó csapatot alkotnak, hogy néha nem is birom követni az eseményeket. Már gondolkodtam, hogy kezdek egy "télit", de ahhoz meg "öreg" vagyok. A második babámat várom, a nagylányom már 12 éves múlt, Dorina a neve. Most töltöttem be a 15. hetet, november 9-re vagyok kiírva. Ma délelött olyan érzésem volt, mintha a babám mocorgott volna, Kép nagyon tetszett! A lányomat is éreztem a 16. hét elején. Reménykedem, hogy mostmár egyre többet érzem gombolyodni!

Van-e köztetek szegedi kismama, vagy olyan, aki 35 körüli?

Marica
marica69

Szia Sasha!

Gratulálok a pocaklakódhoz. Tavaly ilyenkor még én is ebben a topicban voltam. Sokat olvastam anno amikor még csak a képzeletemben létezett a babám. Amikor a szülésidőpontjánál jártál volt, hogy reggel csak azért ültem a gép elé, hogy megnézzem, hogy egyben vagy-e még. Úgyhogy mi nem "találkoztunk" itt. Én kb. (ha jól emlékszem) akkor lettem terhes.
Sok egészséget, probléma mentes terhességet kívánok!

Üdv, Kriszta
tkriszta

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ismeretlenül rögtön egy kérdéssel fordulok hozzátok. Tudtok valami infóval szolgálni a korionboholy mintavételről. Most múltunk 6 hetesek és a 11 hét körül mennék egy ilyen vizsgálatra, de eléggé félek. Olvastam erről egy topicot, de mostanában nem járt ott senki.

Üdv.Olgi
olgi

Szaiasztok!
Szia Marica! Látod szót fogadtam, benéztem ide is!
Én most vagyok a 17. hétbe és az első kisbabámat várom sok-sok izgalommal! Sajnos kicsit problémás vagyok, vérezgetés, hasfájás, úgyhogy már nem dolgozok, itthon vigyázok magunkra!
Már én is érzek néha valami mocorgást a hasamba, de még nagyon halovány!

Üdv mindenkinek, Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Marica!

Jó, hogy benéztél ide! Örülök nektek és gratula a mocorgáshoz. Mi még messze vagyunk ettől, holnap lesz a baba 8+0, de a fiamat is csak a 21 héten kezdtem érezni... van még időnkKép Nagyon szép neve van a nagylányodnak, a leendőnek mi lesz?
"Sajnos" én se nem szegedi, se nem 35 nem vagyok, de remélem ez nem riaszt el attól, hogy gyakran ellátogass ideKép Azt hiszem itt nem igazán számít.

Kriszta!
De jó! Örülök, hogy szurkoltál nekem és a fiamnak a végén és gratulálok a babádhoz... így utólag. Mikor született? Nagyon helyes a csapbanKépKépKép
Azon vagyok, hogy megint egy olyan szupi csapatot összeverbuváljak, akik között egyetlen új kismama sem érzi azt, hogy kívülálló, és mindenkit szívesen fogadnak és próbálnak bevonni a beszélgetésekbe. Remélem sikerülKép

Olgi!
Sajnos, csak annyit tudok amit abbóla bizonyos topikból kiolvasni lehet. DE! Van itt a babaneten több orvos is, pl Csákány M. György doktor úr valamelyik kórház szülészetéről. Sajna hirtelen akartam írni, és nem jut eszembe melyik kórház, de még a Kismamában is volt cikk vele. Mindjárt előkotrom melyik topikban szokott válaszolgatni. Még az Erzamusz topkot ajánlanám, Ő is egy doki.
Remélem többször ellátogatsz ebbe a topikba, csak úgyKép Nem sokkal fiatalabb a babád ám, csak 2 héttel, ami a végén talán semmit nem is jelentKép

Györesz!
Nagyon örüloök, hogy benéztél ide!!! Remélem megtartod e jó szokásodKép Jó, hogy már érzed mocorogni a babád, ez olyan megnyugtató, hiszen így tudatja veled, hogy jól van, minden vérzés, pocakfájás ellenére. Mi volt a gond? Kaptál valami gyógyszert is?

puszi
sasha

Kép
sasha

Itt van a két link és közben kiderítettem melyik kórház az. (emélem tényleg az, ha nem bocsi, kissé szétszórt vagyok)
Jhan Ferenc kórház.
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/2771.html?1082984062#MB

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1286.html?1083948628#MB

szió

Kép
sasha

Sasha!

Ötlet szuper! Szerintem nagyon jó kis topik volt ez, ahol tényleg rögtön tanácsot lehetett kapni és mindíg volt kiért izgulni szülés ügyben. nem is értem miért szünt meg.Szerinetm sincs semmi értelme az évszakokra bontásnak, ha valaha aktuális lesz én tuti ide jövökKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Sasha, köszi az érdeklődést. Az történt, hogy 11 hetesen véreztem először akkor semmi erre utaló okot nem talált a dokim, tehát valószinűleg hormonális volt, szednem kellett valamilyen progeszteron hormont tartalmazó gyógyszert és Magne B6-ot a hasfájásra! Aztán 15 hetesen a kenetembe coli baktériumot találtak, erre kaptam Klion kúpot, amitől az első darab után 2 napig véreztem. Nagyon meg voltam rémülve, de elmentem a dokihoz aki megnyugtatott, hogy csak a nyálkahártyát marta fel, szedtem 1-2 napig Rutascorbint. A kúpot viszont muszáj volt használnom, mert gyulladásba voltam. Nem mertem megint egy egészet használni esténként, hanem feleket használtam, de így is 3 naponként felmart. Most abbahagytam, mert elegem lett! Gondolom, ha már többször lemarta a nyálkahártyát akkor a bacit is magával vitte. Jövőhét szerdán megyek 18 hetes UH-ra akkor majd megbeszélem a dokival!
Ja és most megint szedem a Magne B6-ot, mert napi 5x, 6x bekeményedik a hasam!

Hát én ilyen problémás vagyok!
Ha járt már valaki hasonló cipőbe, akkor nagyon örülnék ha írna nekem! Ha pl. volt valakinek a terhesség alatt coli baktérium okozta fertőzése, akkor Ő mit kapott rá?

Szép napot mindenkinek! Györgyi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györgyi!
Örülök, hogy Te is jöttél! Nekem még hál` Istennek nem voltak ilyen problémáim, a hasfájogatáson kivül, de biztos, hogy minden rendben lesz. Nekem a dokim csak most ajánlotta, hogy szedjek vitamint, (néha begörcsölt a vádlim) igy én a Maternát kezdtem el eszegetni. Abban van B6 is és igy kicsit olcsóbb, mint ha csak azt vennék. Azért, hogy nem dolgozol egy kicsit irigykedem, de az is csak ugy jó, ha rendben az egészség is! Azt tervezem, hogy szeptemberben, de lehet, hogy már hamarabb is kiíratom magam! (Fuj, micsoda munkakerülö vagyok Kép ) Elég messze van hozzánk a mh, ahova most biciklivel járok, de ez sem mehet igy sokáig.

Sasha!
Nekem is tetszik a lányom neve, de annak idején szinte az utolsó pillanatban (a kórház kapujában) dölt el, hogy ha lány lesz ez lesz a neve. Teljesen azt hittem, hogy fiú lesz. Aztán mikor megszületett, akkor annyira egyértelmü volt, hogy lány! Mi más lehetne? Kép (Titokban reménykedtem a lányban, biztos csak azért mondtam, hogy fiú lesz, hogy ne legyen csalódás, ha tényleg az.)
Most viszont teljesen mindegy, hogy mi lesz, csak egészség legyen! Fiúnevünk Róbert (apuka is az), lánynevünk Mariann. (azért nem Marianna, mint én, mert az nov. 1-én van, és majdnem akkor fog születni)

Olgi!
A korionboholy mintavételröl én is csak másik topikból hallottam, olvastam, de egy kicsit érintett vagyok az ügyben, mivel nekem az amniocentézist (magzatvízvétel) ajánlgattják! Kép Igaz, a 12 hetes uh.-on rendben láttak mindent, de még itt a 16 hetes AFP, meg a 18 hetes genetikai UH. Remélem ezek is rendben lesznek, és csak az után döntök, hogy vállalom-e az 1 %-os vetélési kockázatú Kép beavatkozást!

Marica
marica69

Sziasztok!
Annyira boldog vagyok, bár már eddig is éreztem apró kis mocorgásokat, de annyira haloványak voltak még, hogy nem akartam senkinek újságolni, de ma már 100%-osan éreztette magát a kicsim! Néha egész intenziven! Ültem a fotelba vagy 20 percig és csak figyeltem és mosolyogtam! Nagyon jó érzés!

Marica!
Ha kislányunk lesz Dorinának szeretnénk nevezni! Nekem nagyon tetszik ez a név, ha fiú lesz Norbi!
Az amniocentézisről csak annyit, hogy én tutira nem vállalnám be, rettegnék, hogy beleesek abba az 1%-ba! Inkább megnézetném 3D-s ultrahangon, vagy megcsináltatnám azt a vérvételt amit valahova külföldön elemeznek, amivel kiszürhető a Down-kór is. Most pontosan nem tudom mi a neve, de több Kismama újságba olvastam róla, bár egy kicsit húzós: 40.000.- Ft, de nekem megérné!

Ja, az nem semmi, hogy még bicajjal jársz dolgozni, Te aztán bátor csajszi vagy! De gratulálok hozzá! Te aztán igazi fitt kismama vagy!

Györgyi

Kép
Kép
györesz

Sasha!

Nagyon jó ötlet. Én csak azért nem írtam ide, mert mire ideértem újra, addigra itt már csak csupa utolsóidős kismama volt, pici pocis egy sem. Én szeretek az évszakosba is írni, de azért örülök, hogy lesznek itt különböző korú kismamák!

Tüni!

Lehet gratulálni??Kép
Ugye egy dokinál szültünk? Most is hozzá mész?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Györgyi!
Hát ezen jót mosolyogtam! Méghogy én fitt kismama! Kép Ha látnál, hogy milyen duci vagyok! De arra rettenetesen büszke vagyok, hogy eddig nem hiztam semmit, csak a pocim növöget! Különben a biciklit a doki sem dijazta, de gyalog messzi lenne, mivel gerincem is elég rossz állapotban van! Buszjárat az 1 van, de korai, haza meg késön indul, tudod ki szeretne túlórázni! Kép Majd legfeljebb megkérem az egyik kollégámat, aki mindig autóval jön, hogy engem is hurcoljon!

Az amniocentézisnél én is pont attól az 1 %-tól tartok!! A vérvételest sajnos nem tudjuk bevállalni, nem olyan nagy a jövedelmünk, de ha minden leletem jó, + a 3D-n sem mondanak semmi rosszat, akkor asszem kihagyom!

Pénzröl jut eszemben: Szegedre járok dokihoz, a klinikára. Eddig még egy vasat sem adtam neki, de már néha lelkiismeretfurdalásom van! Tudom, nem kötelezö, de nehogy igy meg ne vegyen rólam tudomást! Adjak neki néha egy 5e-t, és a szülésnél semmit, vagy várjam ki a végét és akkor "érdemei elismerése mellett" jutalmazzam? Kép

Marica
marica69

Marica!
Te most hány hetes vagy? 15?
13 hetes koromig én sem híztam, de mostanra (17 hét vége) rámugrott 3kg. Bár én nem is bicajozok és igazából nem is nagyon mozgok! A terhességem előtt mindig jártam edzőterembe és gyűrtem magam, de most semmire nem bírom rávenni magamat!

Nálunk itt úgy működik, hogy ha valaki elégedett az orvosával akkor alkalmanként, vagy ritkábban ad neki 3-5000- et, plusz a szülésnél amennyit gondol, de van olyan doki is aki megmondja, hogy mennyiért szül! Én magánrendelésre járok, ami alkalmanként 5000, néha húzom is a fogam miatta, mert én sem vagyok nagyon eleresztve, főleg hogy a problémáim miatt gyakrabban kellett mennem! Bár egyszer volt, hogy nem fogadta el a doki! Totál meglepődtem! Vannak még csodák!
De különben ha nem tudsz neki adni pénzt, akkor is megszületik az a picibab! Ez az egész hálapénz a saját magunk megnyugtatására van! A lányodnál hogy volt?

Györgyi

Kép
Kép
györesz

BesztiKép
Hát a gratulákat csak kicsit később kérnémKépKép Egyébként igen, most is közös dokinkhoz megyek. Ha sikerül megszerveznem, akkor jövő héten látogatom meg. Remélem mindent rendben talál. Csak most kicsit aggódom, mert néha barnázgatokKép

GyörgyiKép
Mocorgáshoz gratulaKép Gergőnél már én is nagyon korán éreztem. Most azért is várom nagyon, mert ha jól emlékszem, a hányingerem is akkor múlt el. Dehát attól még messze vagyok.

MaricaKép
Hát nem is tudom, mit csinálnék a helydben pénzügyileg. Én magánrendelésre járok, ahol szabott tarifák vannak, így ezen nem fő a fejem. De szerintem, ha nem magánra járnék, akkor is adnék vmennyit a dokinak, bár lehet, hogy ez egy rossz beidegződés. Egyébként érdemes lenne néhány kismamát megkérdezned, akik uehhez a dokihoz járnak, hogy szoktak -e adni.

Pussz
Tüni
tüni

Sziasztok!

Györgyi!
Igen, 15 hetes (+3 napos) vagyok! Biztos, hogy mostmár hamarabb jönnek fel a kilók, amúgy is hízékony vagyok! A lányommal annak idején 16 hetes koromra már vagy 10 kg-t hiztam! Igaz, elötte hónapokban fogyóztam, és a leadott kilók jöttek vissza egyböl!
A lányom születésekor is uehhez a dokihoz jártam, csak akkor még tanársegéd volt (most adjunktus)! Szintén nem magánrendelésre mentem, és néha adtam neki valamennyit, meg szülés után is. De nem valami horibilis összeget! Igaz, nem is volt egy pénzéhes! Azóta meg ...? 12 év telt el, nem tudom változott-e?

Tüni!
Gondolkodtam rajta én is, hogy egy oda járó kismamától érdeklödök, de nagyon elvétve találkozok ilyennel (más jellegü szakrendelése van a dokinak, gondolom a kismamái a magánrendelésére járnak). Meg nem lenne ez kicsit indiszkrét, hogy ismeretlenül rákérdezek, hogy mennyit szokott adni? Kép
De ha úgy hozza a helyzet, rákérdezek.

Marica
marica69

Sziasztok!

Sasha! De jó, hogy te is itt vagy. Mi is haladunk, holnap kezdjük a 18. hetet. Azt hiszem, hogy én is érzem a kicsi mozgását, de még könnyen összekeverhetö talán mással!?
Mindenesetre eddig minden rendben - lekopogom.
Miközben én itt írtam, a kiscsajom beáztatta a padlószönyeget almalével. Isteni ötlet egy bérlakásban. Egyre kevésbé hiszem, hogy sikerül a padlószönyeget az enyészettöl megmenteni, mert rémesen néz ki.
Nem is hiszitek, milyen jól esne néha egy kis nyugalom. Sajna a lányom nagyon aktív, mellette nem lehetséges semmilyen szinten se a pihenés. Lefárasztani is alig lehet. Ha 6-7 órán keresztül kint vagyunk a játszótéren, akkor max. éhes, de egy alvásra még nem futja. Na ja, nem újdonság, hiszen csecsemöként sem aludt!
Két napja voltam a dokinál, de már az örület kerülget, hogy még milyen sokáig kell a következö picimoziig várnom. Október közepéig pedig még rengeteg idö van.
Csak tudnám miért kell egy emberi terhességnek ilyen sokáig tartani? Szeretem ezt a más állapotot, de utálok várni, türelmesnek lenni.
A helyzet itt nem sokat javult, továbbra is nagyon egyedül vagyok. Ugyan sok más anyuát is megismertem, de nem alakult ki sehol sem egy barátságra való. Kár, pedig milyen jól kigondoltam akkoriban. Furcsa az egész, talán bennem van a hiba, mert én ugyan mindenkivel (németek, helyi magyarok) jól elvagyok, de aztán ennyi. Ha én nem töröm magam - már pedig már kinöttem ebböl a korból -, nem történik semmi.

Remélem ti jobban össze tudtok hasonszörüekkel járni! A gyerköcöknek is jobb, ha sokan vannak a társaságban. Nem?

Puszi és kellemes pocakoskodást: Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!
Képzeljétek meglett ma az AFP eredményem (1 hét alatt) és teljesen jó! Annyira boldog vagyok!

üdv mindenkinek, Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Friss kismamák!

Ugy látom, nem túl friss most senki! Vagy már hosszúhétvége van, és kirándultok?

Györesz!
Gratula a jó AFP-hez! Remélem az enyém is hasonló lesz, mert ha nem, akkor jön a hasbaszúrás! Kép De erre nem is gondolok, jó lesz és kész!!
Különben most eléggé le vagyok nyamvadva, hét eleje óta betegeskedem. Hál Istennek, már nem fáj a torkom, csak az orrom nem gyözöm fujkálni. Tök jó lesz holnap, mert megyünk lagziba, majd beállok a zenekarba trombitásnak! (De elötte kérek a páromtól szakmai tanácsokat, mert ö 10-en valahány évig trombitán játszott egy fúvószenekarban!)

Szia Barbi!
Ha jól értettem, Te idegenbe szakadt hazánk fia (lánya) vagy! Merre laktok?
Ezen elképedtem, hogy 6-7 órát játszótereztek! Nem lehet, hogy tülpörög a kiscsaj, azért nem bírod lefektetni? Amikor a lányom pici volt (2 éves) lakodalomba voltunk vele. Remekül érezte magát, le nem lehetett parancsolni a táncparkettröl, "ö nem álmos"! &#200;jfél felé már meguntam egy kicsit, és ágyba parancsoltam! Két percen belül aludt!
Ezek a kicsik nem mindig érzik, hogy álmosak, nekünk kell kieröszakolni belölük.
De ezzel nem azt akartam mondani, hogy nincsenek rossz alvó, illetve kevés alvásigényü gyerekek!

Marica
(15+4)
marica69

Szia Marica!

Nem erröl van szó, nem pörög túl a kiscsaj, mert ha lefektetem is, játszik tovább órákon keresztül. Ha tényleg álmos, elvonul szabad akaratából. Hozza a párnáját és húz a hálószoba felé. Elég egyértelmü, rögtön el is alszik. Eleinte én is azt hittem, hogy felpörgött, próbáltam lenyugtatni, lefektetni, de sose hozott eredményt ez a technika.
Van amikor tényleg fáradt és sokat alszik napközben is, vannak azonban napok, amikor olyan nagy a mozgásigénye, hogy másra már nem telik. Még az is elöfordul ilyenkor, hogy hajnalban a madárcsiripelésre felébred és úgy gondolja, hogy most megint lehet játszani. Ilyenkor én úgy teszek, mintha aludnék és talán 1-2 óra múlva ö is követi a példánkat rövid idöre.
Ez egyébként nem csupán az alvással van így, az evési szokási is szélsöségesek:
pl. hétfö - kedves, aluszékony, alig eszik-iszik
kedd - már éberebb, többet is eszik-iszik
szerda - még elviselhetö az aktivitása, jól eszik
csütörtök - az örület elsö napja, nagy zabálás
péntek - ha lehet a csütörtökit fokozni, akkor az
szombat - sok bögés, elégedetlenség
vasárnap - átmeneti nap a békés irányba

Ez csak olyan érzékeltetö jellegü példa, nem felel meg napra pontosan a valóságnak, de körülbelül ilyen ciklusokban zajlik az életünk.
Csak akkor van baj, ha az aktiv napok rossz idöjárással esnek egybe, mert ilyenkor bizony szétszedi a lakást, tönkretesz ezt-azt, mert nem tudja magát hol lereagálni. Nehéz ezeket a napokat elviselni.
Pihenös napokon viszont nem kívánkozik társaságba. Éljen a háztartás!

Stuttgartból írok, innen a szonszédból rögtön (1000 km Pestig)... :-)

Kellemes hétvégét!

Barbi (17+1)

Barbi
maass

Hali!

Tegnap előtt nem volt netemKép Csak este 10-re, de akkor aludt el a fiam is és már nem maradt erőm ideülni, csak kikapcsolni a gépet.
Tegnap meg kirándulni voltunk Szlovákiában. Komárnó-Párkány. Nagyon-nagyon szép hely, nem is gondoltam volna. Komárnó belvárosának terei nagyon emlékeztettek egy olasz kisváros, Ravenna főterére. Beültünk egy étterembe, ami végülis jól nézett ki, csak a kaja... Sztrapacska az egy szlovák nemzeti étel aminek az alapja a reszelt burgonya és abba megy bele a liszt és víz. Mint a nokedlit úgy kell kiszaggatni és főzni. Na hát az ottani étteremben az a kaja se burgonyát, se juhtúrót nem látott ami elég szomorú, ráadásul az innivalómért 2x hiába szóltam, mert 3-ára magamnak kellett érte a pulthoz mennem. (azt hiszem nem jó a fogalmazásKép) Na mindegy. Egyébként a pincér ettől függetlenül mindig udvariasan mosolygot... vajon mitől volt olyan rózsás a kedve?

Györgyi!

Remélem most már rendbe fogsz jönni. Nem hangzik valami túl jól ez a fertőzés, de az sem, hogy már ilyen fiatal terhességnél ennyit keményedsz!
A MagneB6 elég gyenge, van nagyon sokféle magnézium készítmény, kérdezz rá. Én a 24. héttől rengeteget keményedtem és végig a Magnesii Citrici nevűt kellett szednem. Receptre 11 forint volt 2002-ben. (nem írtam ám el, tényleg 11 forint volt!!!Kép)

Biciglizéshez annyit fűznék hozzá, hogy nem biztos, hogy bátorság kérdése. Ha valaki sportol, esetleg éveken keresztül bicajozik, annak úgyanúgy jól eshet a várandósság elején is. Hiszen ha valaki sportolt nem kell feltétlen abbahagyni, csak sokkal jobban figyelnie kell a teste jelzéseire és a komolyabb (küzdő sportok, durva aerobick) mozgást felcserélni enyhébbreKép

Marica!
Nagyon szép a Mariann is, bár tény, hogy jobban hangzik az -a- val a végén.Kép Unokahúgomat is így hívják.Kép
Amíg jól esik a bicajozás és nem érzed, hogy a pocakod keményedik tőle, vagy rossz helyen nyilalna, addi szerintem nyugodtan tekerj. Jó nem vagyok orvos, de sokat látok és hallok. Később, ha majd nagy pocid lesz, nem biztos, hogy kényelmes marad a tekerés...Kép

Beszti!
Hát igen, de biztos vagyok benne, ha látják a fital pocis mamik, hogy betévedt ide egy vagy több hasonkorú, ők is szívesebben jönnek. Nem hiszem, hogy az én érdemem, hogy sikerült bindítani (úgy-ahogy) ezt a topikot, bárkinek sikerült volna.Kép

Barbi!

Nem is tudom mit írjak. Legutoljára még pocakos korunkban hallottam felőled, most meg GRATULÁLhatok!!! És úgy írsz, mintha tegnap beszéltünk volna utoljára... hirtelen azt sem tudtam ki vagyKép vicces volt.Kép
Mi újság van, írj egy kicsit még, hiszen kimaradt vagy másfél évKépKépKép
Mekkora már a lányod? Alvás... Fogalmam sincs mit írjak erreKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

vkvilmos

Sziasztok!

Kicsit "beszólnék" ide, ha nem baj.Kép

Sasha Drága!Kép
Nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz!KépKépKépKépKép
Úgy emlékszem amikor először beszéltünk itt, aztán emlékezetes még a Sheila szülése előtti este...Kép Emlékszel?Kép
Boldog pocakosodást, hányingermentes reggeleket, könnyű szülést kívánok Neked!Kép

Természetesen a többi kismamának is boldog babavárást!KépKép

Kata (aki szintén itt volt anno topictag) és a 6 nap múlva 2 éves DórijaKép

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: