A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Na, ilyen hülye nem lehetek... :shock: Megírom, aztán elfelejtem elküldeni, majd oldalt váltok! :evil:

Szóval akkor mégegyszer!

Boo!

Én is olvastam más topicokban, hogy sok babának volt ilyen a pocakban, de többeknek már a következő uhig elmúlt. Ha a doki sem említette, akkor meg tuti nem lehet súlyos rendellenesség. Ne aggódj!

Munka!

Tavaly az egyik kolléganőm is pont ilyenkor szült és ő is végigdolgozta a várandósságát, ezért gondoltam, hogy én is bírni fogom. Persze nem vagyok mártír, ahogy érzem, hogy ez már nem megy, itthon fogok maradni. Sajnos főleg az utazással van már most is bajom, de azért reménykedek.
Meg van egy csoportom hetente egyszer, ami magán, és ők mmár kifizették a tandíjat május végéig, helyettest meg tuti nem találnék, visszaadni a pénzt meg elég bonyi lenne. Mondjuk az csak heti egy óra, úgyhogy azt azért bírnám bármi van.

Nem táncot tanítok amúgy NOrkával keversz, ő a tánctanár, én csak hobbiból táncolok hétvégenként. Bár most hogy írod, ő nem tudom hogy bírja, mert azt már én is egyre kevésbé. A járás, lépcsőzés, torna tánc, rohamosan visszafejlődik nálam. Egyre lassabb vagyok. :roll:

Amúgy meg tegnap okoztam egy kis balesetet is. Vagyis rlatív, hogy én okoztam, mert zöld volt a lámpa a zebránál, viszont szemből kanyarodtak az autók, nekik is zöld volt. Egy kisteherautó kanyarodott épp amikor én mentem (volna) át, mert leléptem, de megtorpantam, mert számításaim szerint nem értem volna át előtte, ő meg nem lassított. Erre ő meg lefékezett és mutatta, hogy menjek, de azzal a lendülettel a mögöttelévő autó meg nekiment. :roll: Hát a kisteherautós biztos úgy látta, hogy pont átférek még előtte, de én nem kockáztatok főleg ebben az állapotomban nem, mikor még én magam sem tudom, hogy mennyit bírok. Szóval még jó, hogy időközben piros lett, így siettem át a zebrán mielőtt még elindul a kocsisor és berobogtam a munkahelyemre, nehogy még nekem anyázzanak. Ablakból viszont láttam, hogy félreálltak és vitáznak, bár mindketten hibásak voltak, de főleg a hátsó, miért nem tartja be a követési távolságot. És egyébként is miért kell ilyen őrült tempóban megközelíteni a zebrát!!! :shock:

Kép
Kép
tabati

Ööö...nem szándékom feltenni az egész könyvet ( :oops: :oops: :oops: ), de sikerült megtalálnom ezt a mesét is ( :D ):

A SZUROKBABA

Volt egyszer egy nyúl. Úgy hívták, hogy: Nyúl. És volt egy róka. Úgy hívták, hogy: Róka. Ez a Róka már régóta szerette volna megfogni a Nyulat. De a Nyúl mindig túljárt az eszén.

Törte a fejét a Róka, hogyan csalhatná lépre az okos Nyulat. Mert ez idáig, akármilyen ravaszsággal próbálkozott is, mindig rajtavesztett.

Hát, ahogy egyszer az országúton sétálgat, valami feketeséget pillant meg az árok partján. Mi lehet az? Nézi, szagolja, meg is tapintja óvatosan a mancsával. Nem lehet más: egy nagy darab fekete szurok. Hogy került oda? Talán valamelyik falusi mesterember veszítette el: a csizmadia, a bognár vagy a zsindelyező.

No, fő, hogy ott van! A Róka csak egy pillanatig tűnődött, hogy mi hasznát vehetné, azután a homlokára csapott. Már tudta is: ezzel a nagy darab fekete szurokkal végre-valahára megfoghatja a Nyulat. A módját is mindjárt kieszelte, és ha már kieszelte, tüstént munkához is látott.

Jól meggyúrta, megdögönyözte a szurkot (amelyet még nem puhított meg eléggé a langyos reggeli napsütés), és addig paskolta, nyomogatta, formázta, mintázta, ameddig amolyan kis fekete emberféle nem vált belőle. Feje is volt, keze is, lába is; szakasztott olyan volt, mint valami meztelen kis néger gyerek. Még kalapot is szerzett neki a Róka: egy közeli madárijesztőtől kérte kölcsön.

- Gyere, szurokbaba - mondta a Róka -, ülj ide szépen az út szélére, támaszkodjál meg jól ezen a nagy kövön, és várj türelmesen.

A Róka eligazgatta a szurokbabát az út szélén, a kő tövében, azután lehasalt az árokba, egy bokor mögé.

Nem kellett valami sokat várnia. Alig feküdt ott egy órácskát, amikor lépéseket hallott: lippiti-klippiti-lippiti-klippiti. A Nyúl jött arra, vidáman, fürgén, peckesen, ahogy szokása volt.

A Róka nem mozdult az árok mélyéről, a bokor mögül, onnan leste, hogy mi történik.

Az történt, hogy a Nyúl meglátta a szurokbabát, és nagyon elcsodálkozott. Hát ez meg kicsoda, micsoda? Még sohasem találkozott vele ezen a vidéken. Megállt az út közepén, és a füle tövét vakarta.

- Jó reggelt! - szólt végül. - Szép idő van.

A szurokbaba csak ült az út szélén, a kő tövében. A Róka meg ott lapult az árok mélyén, a bokor mögött.

- Mondom: szép idő van! - ismételte a Nyúl hangosabban, ha talán nagyot hallana az az ember formájú feketeség.

A szurokbaba nem felelt, meg se mukkant. A Róka ellenben alig bírta visszafojtani a nevetést.

A Nyúl közelebb lépett a szurokbabához.

- Uraságod alighanem idegen - mondta. - Szívesen útbaigazítom, ha nem tudja a járást errefelé.

A szurokbaba nem szólt, nem mozdult. Csak ült, csak ült az út szélén, a kő tövében. A Róka meg ott lapult az árok mélyén, a bokor mögött.

- Ejnye! - csóválta a fejét a Nyúl. - Talán bizony nagyot hall uraságod? Beszélhetek én hangosabban is.

S azzal odahajolt a szurokbabához.

- Hé! - kiáltotta. - Hozzád szóltam! Nem tudsz illedelmesen válaszolni?

A szurokbaba csak ült, csak ült az út szélén, a kő tövében. A Róka pedig (aki már azt sem tudta, hová legyen széles jókedvében) ott lapult az árok mélyén, a bokor mögött.

A Nyulat - ámbár máskülönben igen szelíd természete volt - elhagyta a béketűrés.

- No, ha nem tudod magadtól, hogy mi a tisztesség, majd én megtanítalak rá! - rivallt a szurokbabára. - Ha nem köszönsz mindjárt szép udvariasan: "Jó reggelt kívánok, tisztelt uram!" - és nem emeled meg a kalapodat, ahogy illik, akkor én verem le a fejedről.

De a szurokbaba csak ült, csak ült az út szélén, a kő tövében. A Róka pedig (két mancsát gyömöszölve a szájába, hogy valahogyan hangosan fel ne nevessen) ott lapult az árok mélyén, a bokor mögött.

- Úgy látom, nem hallgatsz az értelmes szóra - mondta a Nyúl. - Hát akkor megérdemled, amit most kapsz!

S azzal hátrált egy lépést, majd előreugrott, és jobb felől pofon csapta a szurokbabát úgy, hogy a kalap leröpült a fejéről. Igen ám, de addigra már a nap megolvasztotta a szurkot; csupa ragacs volt a szurokbaba tetőtől talpig. Persze hogy hozzátapadt a Nyúl lába, de úgy, hogy mozdítani sem tudta.

- Hallod-e, te szemtelen kölyök! - kiáltotta a Nyúl (mert annak nézte a szurokbabát: szemtelen kölyöknek, aki csak ül, csak ül, csak hallgat, csak hallgat, amikor pedig köszönni illenék). - Nem elég, hogy csak ülsz, csak ülsz, csak hallgatsz, csak hallgatsz, amikor pedig köszönni illenék? Még ráadásul a kezemet is megfogod?

A szurokbaba most sem felelt; csak ült, csak ült az út szélén, a kő tövében. A Róka pedig (akinek majd kirepedt az oldala a nagy nevethetnéktől) ott lapult az árok mélyén, a bokor mögött.

- Ha tüstént el nem ereszted a kezemet, balról is pofon ütlek! - fenyegette a Nyúl a szurokbabát.

A szurokbaba azonban nem eresztette el a Nyulat, és nem is válaszolt. Erre a Nyúl beváltotta a fenyegetést: bal felől is pofon vágta a szurokbabát. Persze hogy a bal lába is beleragadt a fekete kulimászba.

- Ez már aztán több a soknál! - kiabált a Nyúl. - Ha el nem ereszted a két kezemet, megrúglak!

De a szurokbaba erre sem eresztette el a Nyulat; csak ült, csak ült, az út szélén, a kő tövében. A Róka pedig (akinek már a könnye folyt a kacagástól) ott lapult az árok mélyén, a bokor mögött.

A nyúl egyre jobban nekimérgesedett. Haragjában a két hátsó lábával nekiugrott a szurokbaba hasának.

Meg is bánta rögtön, de már későn, mert most már nemcsak a két mellső lábát, hanem a két hátsót is fogva tartotta az olvadt szurok. Mozdulni is alig bírt.

A szurokbaba csak ült, csak ült az út szélén, a kő tövében. Hanem a Róka nem lapult tovább az árok mélyén, a bokor tövében. Szép csendesen odalopózott a Nyúl mögé, és szelíden, ártatlanul, mint aki csak most érkezett, ráköszönt:

- Jó reggelt, Nyúl barátom! Szép idő van!

A Nyúl nem gyanította, hogy a Róka keverte bajba, és ezért nagyon megörült a jövetelének.

- Jó, hogy jössz, komám! - nyögte. - Segíts rajtam, mert ez a feketeség megfogott, és nem ereszt.

A Róka úgy tett, mintha nem hallotta volna.

- Éppen téged kereslek! - mondta. - A feleségem azt üzeni, hogy szívesen lát ebédre. Finom káposztát készített, édes gyökeret, gyenge salátát.

- Mennék örömest - felelte a Nyúl -, de előbb szabadíts ki.

- Nem jössz? - csóválta a fejét a Róka. - Nagyon sajnálom. A feleségem még talán meg is sértődik.

- Ejnye, hát nem érted, mit beszélek?! - kiáltott a Nyúl. - Kezem-lábam mozdítani sem bírom.

- Ha nem jössz, úgy is jó - vont vállat a Róka. - De aztán lesheted, amíg még egyszer meghívlak ebédre!

- Megsüketültél? - kérdezte dühösen a Nyúl. - Talán meg is vakultál? Nem látod, milyen bajba jutottam?

De erre már elnevette magát a Róka. Úgy nevetett, hogy meg sem állt a négy lábán; levetette magát a földre, ott hempergett a porban, és közben rázta a nevetés.

A Nyúl csak most kapott észbe. Megnézte jól, hogy mi az, ami a kezét-lábát fogva tartja (bárcsak nézte volna meg előbb!), és látta, hogy nem más, mint egy baba formára gyúrt nagy darab fekete szurok.

Nem kellett sokáig törnie a fejét, hogy rájöjjön: most az egyszer a Róka járt túl az ő eszén.

Nem szólt egy szót sem, mert tudta, hogy a Rókától hiába várna segítséget. Csak ült, csak ült a szurokbabával az út szélén, a kő tövében. A Róka pedig csak hempergett, hempergett a porban, és nevetett, nevetett, mintha sohasem akarná abbahagyni.

Rémusz bácsi felállt a padról.

- Vége? - kérdezte a Kisfiú.

- Vége - felelte az öreg. - Mára vége.

- Azt mondtad, hogy a Róka nem fogja meg a Nyulat! - szólt csalódottan a Kisfiú.

- Nem is a Róka fogta meg - mondta Rémusz bácsi -, hanem a szurokbaba.

- De a szurokbabát a Róka csinálta! - ellenkezett a Kisfiú.

- Az igaz - bólintott az öreg néger. - De azért nincs baj. Hiszen a Róka még a porban hempereg, egy ujjal sem bántotta a Nyulat.

- Akkor a Nyúl még megszabadulhat? - kérdezte aggódva a Kisfiú.

- Persze hogy megszabadulhat.

- Mert olyan nagyon okos?

- Azért - mondta Rémusz bácsi. - Hanem úgy hallom, hogy anyád a nevedet kiáltja. Eredj gyorsan vacsorázni!

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Niki, gratulálok a kis pötyörőhöz!!! Végre-végre!! Nagyon szuper! :D
Az egyik bartánőm is most várja a 4.gyerkőcét, ott csak pasik vannak :shock: , most még csak reménykedni sem mert, h netántán egy lányka hoztak össze, de pont a napokban újságolta, h sikerült!! Nagy szerencse! :wink:

Minimanó, örülök, h minden rendben, és hatalmas gratula a pici leányzóhoz! :) Aranyosak a rózsaszín rucik!

Boo, hát ezek a kispasik aztán tényleg nem szégyenlősek, az én fiam is terpeszállásban szokta mutogatni magát 8)

Ancsurti, nagggyon jóóók a fotók!!! Én is irigy!! :roll: Tök helyes pocakod van!

Lakástörlesztő: pénteken a kis kirándulásunk előtt a férjemmel bementünk a bankba, és ha már ott jártunk rákérdeztünk a jelenlegi teljes hitelünkre, és még jó hogy ültem, mert azok után, h már évek óta fizetjük az anno felvett hitelösszegünk +35%-kal lett több mostanra!! :shock: Ez durván sok(k)!!!!! :evil:
Annyira kiborultam, h totál elment a kedvem mindentől..szegény férjemhez próbált vigasztalni, nem sok sikerrel.

Anitja, gyors gyógyulást a kisfiadnak!

Katy, párodnak is gyors gyógyulást!! Nem lehet egyszerű, kitartást Nektek!

Dodi, jól sikerült a tegnapi nézelődésed!! :wink: Várjuk a képeket!

Könyvek: juj ezeket én is imádtam gyerekkoromban (Gőgös gúnár gedeon és tsai, Mesebolt is megvan) és az első mesekönyv amit vettem Barnusnak az a Sün akit meg lehet simogatni, ez volt a kedvencem!, ja meg a Vidám mesék, nagyon szeretem őket!

És ha már könyv, írtatok az Anya taníts engemről, én megvettem amikor Barnabás kb fél éves lehetett és nem bántam meg. Persze nem forgattam túl gyakran, és nem csináltam meg egy napi-heti feladatsort sem, de arra tökéletesen jó volt, h olyan ötleteket adjon ami egyébként soha nem jutott volna eszembe!

Apás szülés: azért gondolom nem premier plánban akarja egyik Apuka sem végignézni a szülést?! Én pl megkértem a férjemet, h ne mászkáljon el szülés közben mellőlem, a fejemnél volt végig, szorítottam a kezét, vagy már nem is tudom mit csináltam....de egyébként egy ismerősöm mesélt egy sztorit, h lelkes apuka, első baba, apás szülés: apuka kamerával mindent felvett, úgy ahogy azt a szülésznő látta…aztán mindenki boldog volt, viszont apukát olyan nagy trauma érte, h nem volt hajlandó hozzáérni a feleségéhez, ha jól tudom a sztori vége válás lett…(de szerintem ott a fickóval tuti nem volt minden rendben!!)
o.heni

Sziasztok lányok!

Láttam én is szóbakerültem, hogy hogyan bírhatom a melót?! Hát nem akarom szépíteni a dolgokat, az az igazság, hogy rohadtúl el tudok fáradni, pedig már csak heti 2és fél napot dolgozom. semmi ugrálós táncot nem csinálunk a gyerekekkel, csak is kizárólag a földön ülve nyújtunk, gimnasztikázunk. Ami erősítés vagy pörgősebb dolog, azt nélkülem végzik a lányok.
Sajna úgy vettem észre, hogy a jókedvem mostanában elszállt. Nem tudom miért?Lehet a tavaszi fáradtság, vagymitudomén :( :(

Titeket mindig olvasgatlak, és ez jól esik, de arra már alig marad energiám, hogy írjak is.

Amúgy velünk minden oké, ezen a hangulatingadozáson kívül.
Bocsi a rosszkedvért, remélem nemsokára elmúlik!
Vendég

sziasztok!

Boo,

Én Júniusig tervezem, hogy dolgozom, ennek sok oka van, nyilván, ha tehetném mármost felállnék..de nem tehetem. :?
Most amúgy pozítivan fogom fel, hisz szinte szalad az idő, ha melózol, de hisz tudod..

Ancsurti

Kösz az infót a hascsíkkal kapcsolatban, a fene gondolta volna, hogy ilyen leleményes a természet. Miután megszülsz gondolom elmúlik..

Amúgy nekem is van testékszerem, sőt tetkóm is, amit még sikerült 17 évesen magamra varratni, bár meg bánni nem bántam meg mert nagyon egyedi s az életem legfontosabb dolgát tükrözi, ami már 11 éve nem múlik, de ha mostani fejjel gondolkoznék sztem nem csinálnám meg újra..pedig még mindig tetszik..
Manapság azért itthon már nem tapasztalom azt, hogy elítélnének az ékszer vagy tetkó miatt, azért 5 évvel ezelőtt más volt még, sztem...fejlődik azért a világ :lol: még itt is :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Boo!

Megkérdeztem, azt mondja sok babánál van ilyen, felesleges aggódni miatta, mert többnyire tényleg elmúlik :wink: ! Azt mondta, ha most látták először még az is lehet, hogy csak épp tele volt a hólyagja, mert amiatt mutathat olyan képet!
És születéskor 10 mm-ig normális, csak a felett kóros! Nem veszélyes dolog, ha meg is marad, no para, szépen kezelik :D ! Tényleg ne idegeskedj emiatt!!!!

Hááát, azért nem tettem fel képet, mert még nagyon kezdetleges így is, de akkor csinálok, legyen :lol: !
De még nagyon sokminden hiányzik, úgy tessék nézni... :roll: :wink:
Kép Kép
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

A szopifotel bemegy a sarokba, melette lesz egy szekrény, meg egy "kincsesláda" a játékoknak, szemben a kombi kiságy, és egy könyvespolc...
Más kell?

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Jól néz ki. :wink: Esetlegesen nem lesz necces a szőnyeg, hogy ilyen világos? :roll: :roll: :roll: A karnist és a függönyt hogy raktad fel? Illetve hogy állítottad be az utóbbi hosszát?

Hogy mi kell még majd kialakul magától. :wink:

Ja, és a lényeg! Apa mit szólt?

Kép
Kép
200907?

Bond!

A kép nem adja vissza jól, a szőnyeg valójában inkább sötét, mint világos :shock: ! Királykék és almazöld, nem ilyen halvány, csak nagyon besütött a nap (mondjuk ennek amúgy örülök :wink: )! De végül ezért is döntöttünk a készszőnyeg melett: jobban tisztítható!
A helyzet az, hogy ez a karnis már fent volt, de vettem helyette másikat, mert ezt még költözéskor tettük fel, és narancssárga, csak feltettem rá a függönyt, hogy apa lássa, viszont a hosszát nem én állítottam, hanem épp ekkora volt :mrgreen: ! Csak mázli :wink: !

Ricsinek is nagyon tetszik :D ! Pedig eleinte egyikünk se gondolkodott ilyen színekben, de beleszerettem a szőnyegbe, és így már adja magát! De nagyon jó hangulata van, igazi kispasis (viszont még 10 évesen sem égő :wink: ) :D :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

A mázlista mindenit valakinek! :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tényleg jó napos a szoba. :D Nyáron mennyire meleg?

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:03-kor.
Vendég

czigka! :)

Valóban nem vagyok komplett, de ettől függetlenül képes vagyok használni a másolás/beillesztés funkciókat. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És nem, nem mondjuk, hogy csak Szabolcsban és Borsodban vannak görögkatolikusok, csak ott többen vannak, mint másutt az országban. :wink:

Amúgy pedig padlószőnyegről volt szó korábban... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

azt hiszem félreértettétek. Én nem azt mondtam hogy apa zavarna a szülőszobában. Én attól tartok hogy az után ami ott lezajlik, hogyan és mikor fog újra kívánatos nőnek látni...
Bevallotta, hogy az első baba után bizony kellett egy kis idő mire újra kedvet kapott a szexhez az exével. De azt is mondta másodjára már nem volt ilyen gond. Szóval már rutinos.
Meg egy kicsit attól is tartok, hogy az exfelesége indiánmód, hang nélkül szülte a gyerekeket én viszont emlékszem hogy sikítoztam és epét hánytam kínomban.

De ezek csak a saját hülye kis félelmeim...

Czigka

ctr+c
ctr+v

és már a helyén is a mese :D
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:04-kor.
Vendég

sillia! :)

Na, akkor ezeket a hülye kis félelmeidet mondd el Apának. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (És neked nem kell "versenyezni" az exével, hogy ki szül "elegánsabban". Lehet, hogy ő nagyon úrinős volt, viszont most mégiscsak az exe... :roll: :roll: :wink: )

Kép
Kép
200907?

007

az urinővel megint telibe találtál :lol: :lol: :lol: :lol:

a félelmeimet már átbeszéltük. Legalább annyira szeretném hogy ott legyen mint amennyire tartok tőle.
De azt gondolom nagyon jó érzés lehet az, amikor KETTEN vagyunk ott gyermekünk születésénél.
Vendég

sillia én megértem, de nekem szeméély szerint az a véleményem, hogy ha egy férfi ilyen miatt megundorodik a feleségétől, akkor ott abban a kapcsolatban más gondok is vannak., Mint ahogy be is igazolódott mert végül is csak elváltak, ha nem is ez volt a konkrét ok, de akkor sem volt felhőtlen a kapcsolatuk. Nekünk apa pont azt mondta hogy minden elismerése a nőké. És abszolút nem hidegedett el, meg undorodott meg.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Dodi,
Nálunk leginkább üres helyre van szükségük a padlón. :wink: Az kell nekik, guruló koruk óta. A kettőnél meg mééég nagyobb tér. Bútorban ezért sztem teljesen jól el vagy látva.

Heni,
Hitel. :shock: Akkor nektek nemhogy fogyna, hanem bőven csak gyarapszik? :shock: :shock:
Azt hiszem, ha valaki kamerával kezdett volna ugrálni körülöttem szülés közben, akkor lemászok az ágyról és kidobom. Én még szülés után is összevesztem anyukámmal, mert ő váltig a képembe nyomta, én meg elég sz. állapotban voltam. Az utolsó dolog volt amit később látni akartam, ahogy anyukám üldöz körbe a szobában és a folyosón. Készült pár videofelvétel ugyan a szülőszobán, ahol kb semmi nem látszik. Egyszer néztem vissza és elég rosszul esett. Szerintem a szülésznő látkép után én váltam volna el.

007,
A mini kengurunak bele kell mászni az erszénybe megszületés után, életének első és összességében valószínűleg a legnagyobb kihívása. :lol: Anyuci folyamatosan nyalogatja a szőrét, hogy segítsen neki, de egyedül kell megtennie. Még szerencse, hogy az embernek kezei vannak, így valaki más odapottyantja a pocinkra a bébit.
Fél családunk felmenői görögkeleti. (Ők lenni from Szabolcs) Mélyen nem mernék belemenni a vallástörténetbe. :D A görög ikonossal szemben a templomok igencsak puritánok.

Boo,
Egy Czeizel riportot néztem nem túl régen, az egyik betelefonáló is ezt a kérdést tette fel. Annyit mondott rá, hogy a normális fejlődés során is előfordul, nem kell vele foglalkozni. Annyi, hogy ellenőrizni kell, hogy megvan-e még a későbbi uh-k során. Viszonylag gyakori, ártalmatlan ebben a korban.

Sillia,
Még most sem nagyon hiszem, hogy OTT kifér a baba. :lol:
Én sem terhesen akarok új dolgokat kipróbálni. :lol: Pesti létem nagy találmánya volt, hogy a két kedvenc helyem a Blaha és az Oktogon közel van egymáshoz. Fehérvári vagyok, és amikor felköltöztem, iszony nagynak látszott. Azóta már eléggé összement.
A hímoroszlán megöli a kicsiket, ha nem az övé. Nem szeretném példának tekinteni. :lol: Hajrá apás szülés.

Tabati,
Szegény leányzó. :? A klinikán biztos van gyereknőgyógyi, én csak oda vagy a Heim Pálba vinném a gyereket. Egy felnőttekre specializálódott dokira egyáltalán nem szívesen bíznám rá.
Egyszer a körzeti nőgyógyinál voltam, egy tízen nemsok éves kislány és a tanárnője ültek kint a váróban, ahogy a beszélgetés során kivettem. Nagyon gyorsan távoztak, a gyerek sírva, a nő kb örjöngve. Tök mindegy, mi történt odabent, de az ilyennek felfüggeszteném a diplomáját.
Ötperces fájásoknál van mondjuk 40 mp húzós szakasz. A többi időben azért jól jön apa. :wink: Nekem a fájások közben amúgy is bezárult az agyam, szem becsuk, levegő óvatosan ki-be, túlélés. Apuci kórházfóbiás, az utolsó pillanatig állította, hogy ő kint marad és majd megvár. :twisted: Ha tényleg nem jön be, az szakítópróba lett volna. A biztonságos környezet tuti jó fájdalomcsillapító, nálam egyedül az működött. :wink:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Na ma nem volt akkora a termes,hogy ne tudjam vegigolvasni....

Lorca:Sok igazsag van abban amit leirtal a linea negreval kapcsolatban,(vagyis a szuletessel)de en ezt egy kedves magyarazatnak tekintem,mert eredetileg a pontos okat nem igazan tudjak,max annyit,hogy pigmentalodik es kesz,es majd elmulik...Az hogy az emlosokon megtalalhato,biztos osszefuggesben van az emlokkel is...
Szoval ezt olvastam valahol,es ertelmesnek talaltam...mar amennyire erre jelenkorban,vagy barmikor is szukseg van/volt.
A regeknek,mondaknak sem jar utana az ember feltetlen,hogy tenyleg mennyi az igazsagtartalma...es az erdekes,hogy ezek a reflexek oke hogy most igy mukodnek,de azert eletkepesebbnek kellett lennunk anno...vagy ha nem,hat nem.

Ikoka:Azert orulok hogy tetszik a magyarazat :wink: !Meg ha semmi extra tudomanyos letjogosultsaga nincsen...

Sillia:Ha apa mar atelt szemelyesen szuleseket,akkor nem lehet akadaly ez most...de tenyleg Te tudod igazan...csak hat mar nem biztos hogy megismetelheto,ha netan meggondolod majd magadat...Azert meg van idod,beszeljetek rola!

Csieb:Jo a serod az avataron,de a pocisan se rossz.Sajna nekem nehez valtoztatni,mert eleg hosszu...mar 1 eve novesztettem le a feketet,es festettem csokibarnara,es meg mindig csak a felelnel jart...meguntam,mert olyan voltam mint akinek mucoppfjai vannak.Tehat ujra feka vagyok...de leszivatni nem akarom,se levagatni...Szoval hajra,fo a valtozatossag!(de nem vagyok am szoke parti...a sotet haj a befuto :wink: )

Tabati: :wink: Legy bator!Csinaltasd meg!Az enyem is egy pici pontocska az orromban,csak rasutott a feny!
A sracot sajnalom nagyon...ez annyira gaz...ja volt hogy nekem is beszoltak az utcan...de csak amikor piros voltam(akkor ragadt ram a punkmaca becenev :wink: )Kesobb a tetkok,es a testekszer sehol nem volt akadaly...plane hogy tetovaltam is....Ja a koldokbol ajanlatos kivenni egy ido utan,amikor fordul ki a koldok,mert hajlamos szetrepedni...jobb a bekesseg!

Moncsy:En is kihagytalak tegnap! :oops: Nagyon cuki pofija van Benedeknek!

Gabi:Koszi!Szurkolok a tavaszert!!!Jaj kis hagymacskak,imadom mikor elobukkanak tavasszal...

Boo:Megertem hogy parazol az elozmenyek miatt,de sokszor olvastam itt ilyen problemakrol...es nyugi.. allitolag tenyleg nem nagy ugy,elmulik...a majusiaknal is van egy csajszi,neki babajanak is van(hirtelen,akorol olvastam)

007: :wink: Annyira jol esett a tegnapi mese...este lefekves elott fogyasztottam el...pasikam is szerette!!!

Heni:Ne huzd fel magad a hitelen,semmit nem tehetsz,de tenyleg elkeserito...2 ev alatt 30.000-el emelkedett nekem :shock: Tudtam hogy a devizas bajos lesz,de csak ezt tudtam felvenni...de hogy ennyire????

Ronmay:tetko :lol: :lol: :lol: hat ez van... :wink: Igy jartunk...

Dodi:Jok a szerzemenyek!Leginkabb a szonyeg es a kanape....!!!

Czigka:Na majd keresek kepet...de mar kerestem 1x az elso kenoreklamot is...sehol nem lelem...

Kép
Kép
ancsurti

Sillia!

"indiánmód" :lol: :lol: :lol:

Nálunk úgy indult, hogy apa közölte nem szeretne bejönni, mit keresne ő ott, csak lábatlankodna :shock: :evil: ! A fő érv, hogy még a vért sem bírja, meg semmit, ami "kórházi", és képes nekem ott elájulni... :evil: . Most úgy tűnik a (vécében "kintfelejtett" kismamakönyvekből :wink: ), kezdi kapisgálni (meg én is mondtam neki), hogy amíg "csak" vajudok, szükségem van rá!!! Kell a támasza, hogy velem legyen, hogy fogja a kezem, vagy csak "legyen"... :roll: . Ott még nincs semmi ájulást generáló (max. az ideg)... :D ! Ha a végén mégis ki akarna menni, kimehet, mert nem akarom, hogy kényszernek érezze, vagy tényleg rosszul legyen. És most még úgy gondolom én sem feltétlenül szeretném, hogy lássa ahogy a 3,5 kilós véres, mázas, trutyis nyuszikánk kipréseli magát a "gyönyör kapuján" :lol: :lol: :lol: !
(Gabi!) Én viszont teljesen megértem, ha egy pasinak ettől egy időre elmegy a kedve, nem gondolnám, hogy ennek jelentősége van! Nyilván szeretni ugyanúgy fog, sőt már nem "csak" nő, de anya is vagyok a szemében, ami talán megerősíti az érzelmeit, de ha pusztán a szexualitást nézzük, én sem kívánnám meg magam egy ilyen látvány után :shock: ! Sőt, ha látnám a férjemet hasonló helyzetben, valószínüleg én sem mondanám, hogy :hrrr...tégy magadévá, te félisten :lol: :lol: :lol:
De ez nem a személynek szól!!!!

Aztán persze lehet, hogy majd pont én fogom kiküldeni, mert zavarni fog a jelenléte, vagy pont ő lesz a leglelkesebb mikor köldökzsinort kell vágni :lol: :lol: :lol: ! Ez majd biztos kialakul, mi nyitva hagyjuk a kérdést :wink: !

Lorca!

Hely az van neki bőven :wink: ! Direkt mindent a szélére teszünk, hogy legyen középen egy nagy "játszótér" :D ! Szoktam is mókázni a bútorboltokban, mikor "hanyagul" a szoba közepén van a babaágy, meg itt-ott egy-egy tárolódoboz, meg szekrény...Aha, nagggyon életszerű :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Na igen! Arról nem is beszélve, hogy azt ugye nem gondolták, hogy amíg mi bent a falat kaparjuk, ők majd kedélyesen elsörözgetnek a tesójukkal/apjukkal/barátjukkal :twisted: :lol: :lol: :lol: !
Mondjuk én ezt nálunk úgy tudnám elképzelni, hogy a férjem kint ácsorog az ajtóhoz legközelebbi ponton, halálra vált fejjel, öt percenként megkérdez valakit, hogy mi van, ha meg nem jön arra info-forrás, akkor idegből szétmorzsolja az ajtófélfát, vagy a szék karfáját :lol: !
Én, ha pasi lennék megőrülnék a várakozástól, szóval én tuti bemennék, ott mindig gyorsabban telik az idő...

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Szerintem én a kitolásnál pont tojni fogok arra, hogy ő mit csinál, nemhogy "durciznék", ott már a kisfiam fog érdekelni... :lol: :lol:
Jó, nekem mondjuk előnyöm, hogy anyu tuti végig velem lesz, hiszen ő részemről ugyan mint kisérő lesz ott, de kórházi szempontból ő az orvos :wink:! Tehát "egyedül" tutira nem leszek! Amúgy én eleve inkább anyutól félek a szülőszobán, mert ő hiába orvos, velem kapcsolatban rosszabb, mint egy "elsőbálozó", a múltkor már attól kiverte a palávert, hogy miért vesznek tőlem ennyi vért, meg ugrál körülöttem, hogy ittam-e, jól vagyok-e...stb. :lol: Szülésnél totál ki lesz szegény :lol: ! Már mondta, hogy bár ő szülhetné meg helyettem, mert már most annyira félt a fájdalomtól....Olyan édi :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, amúgy voltam ma védőnőnél, de nem túl említésre méltó a dolog: másfél órát vártam :evil: !
De hála Istennek minden oké, a vérnyomásom 90/60 volt, pedig nem is éreztem alacsonynak :shock: ! A vizeletem is tök negatív: se cukor, se keton, se aceton, se fehérje...semmi :D ! Ennek tökre örülök! Viszont tök sok volt benne a C-vitamin, mert ugye tegnap betermeltem :lol: !
És köszi-köszi a tippeket, mára el is múlt a torokfájás, pici takony volt reggel, de ennyi :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Valaki? Valaki más? Senki? :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi én nem hiszem hogy ott abban a pillanatban az jár a párunk fejében hogy úristen, hogy fogok én ezek után szeretkezni. Ők is el vannak ám ájulva z érzéstől, még ha nem is mutatják. Amúgy meg tényleg nem lát alulról semmit, hisz ha ő van premier plánban akkor nem is melletted van hanem a lábadnál, ott meg mit keresne? Ott a szülésznőnek meg a dokinak kell lennie. A fejnél meg tényleg csak akkor lát ha oda kukucskál, behajol. De a vajúdás részénél tényleg az égvilágon semmi nincsen.

Majd mindjárt keresek képet arról amikor a fiam meg a lányom született.

Kép

gabi1

Kép Réka Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Ééééédesem! :D
Úgy nézett ki, mint egy kis indiánbébi!
Nagyon cuki! Én is hajas babát akarok :D !!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kép Ő pedig Norbi Kép Kép Kép

Kép

gabi1

jaj de jót nosztalgiáztam:)

Kép

gabi1

Sziasztok!

Nagyon gyors reakció!!!! Apával ma végre együtt vagyunk :wink: :lol: !

Mini...annyira-annyira örülök...tudtam, hogy rendben lesz! És gartula, hogy Kislány!!! :lol: :lol: :lol: !!!

Sillia! Nem tudom miért emlékeztem úgy, hogy mini megy 3-án, te meg 4-én! Nagyon fogok Neked és Lócinak drukkolni holnap!!!! Minden ok lesz!!!!

Dodi! Csodaszép a szoba....szeretem ezeket a színeket...még hogy égő, még 18 évesen sem...sőt utána sem.....ízléses, harmóniában minden :wink: !!! Ügyi vagy!!!!

Boo! Csak tele volt a hólyag...tuti!!!

Moncsy! Nagyon cuki Benedek és Anitja Natasa is gyönyörű!!!

Gabi1! Micsoda hajas Baba!!!Gyönyörűséges!!!!!
Jaj, elsírtam magam....hasonló Kisfiúval álmodtam, mármint, hogy ekkora haja volt, meg fekete szeme és pufi volt.....

Mindenkinek szuper napot mára is!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Norbi is nagyon édi, ő már egész europid :lol: :lol: :lol: !

Breki!

Köszi :D ! Alig várom, hogy minden benne legyen (a bébi is :D )!
Épp ma mondta apa, hogy ő már nagyon várja, már babázna :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

boo! :)

Köszi, most akartam felcsapni a Wikipediát. :lol: Így már képben vagyok, minden tiszta. :wink: :D :D :D

ancsurti! :)

"Kesobb a tetkok,es a testekszer sehol nem volt akadaly...plane hogy tetovaltam is....Ja a koldokbol ajanlatos kivenni egy ido utan,amikor fordul ki a koldok,mert hajlamos szetrepedni...jobb a bekesseg! "
Illetve hülyén is néz ki... :roll: :lol: :lol: :lol:
Szerintem tök vicces, hogy ha valaki csináltat magának egy tetkót vagy pirszinget, akkor csak idő kérdése és a másik is befigyel. :P :P :P :P :P

Örülök, ha tetszett a mese. :D :D :D Ma már nincs több, úgyhogy be kell osztanod. :lol: :lol: :lol: :lol:

Devizahitel: ma már 209 a CHF. 2 Ft.-jával emelkedik naponta, nekünk meg lassan vonják... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

kicsidodi! :)

Szerintem, ha egy pasi bent van a vajúdásnál, akkor a VÉGE főcím előtt már nem fog kimenni. :wink: :lol: :lol: :lol:

Anyám előtt max. lakatlan szigeten szülnék... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Éljen, hogy rendben volt minden! :wink:

Szülés után pár hétig finoman szólva nem szívesen néztem tükörbe, úgyhogy Apa előtt se nagyon reklámoztam magam... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De még épp nem telt le a 6 hét és újra volt etyepetye. :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Minim: gratulálok az eredményhez és a pici lányhoz!! Úgy néz ki sok a kislány mostanában. Nekünk is kislányunk lesz, a fenti és a szembe szomszédban is, mindannyian júliusra vagyunk kiírva. :)

Gabi nagyon aranyosak a pöttömkék, de nyugi nemsokára ismét átéled! :)

Amúgy mostanában nem vagyok valami jó passzban, nagyon izgulok az eredmény miatt, de hát ez van. :( Majdcsak minden rendben lesz!

Lidikéről tudtok valamit, merre jár, Babaneten sem nagyon van?!

f.nikici

kicsidodi nálunk is úgy van tervben, hogy apa csak a vajúdásnál lesz bent, most sem én sem ő nem akarjuk hogy végig bent legyen, na de majd kiderül, hogy mi lesz. Úgyis ott derül ki, én is úgy vagyok vele. :wink:

200907: nálunk is a lakás chf-ban van.34-ről indult és ma jött az sms, hogy ebben a hónapban 70465 FT vontak le, ja és türelmi idős a hitel, szóval nagyon gáz.

f.nikici

f.nikici! :)

Milyen eredmény miatt izgulsz? AFP?

lidike itt sem bukkant fel mostanában.

Júniusban kötöttük újra a szerződésünket, akkor 146 Ft. volt. Több, mint 60 Ft. naggyyonn durva. Bírjuk fizetni, de valahogy jobban örülnék a régi árfolyamnak. (Most már lassan azon drukkolok, hogy vánszorogjon vissza 200 Ft. alá, mire vonják. B@ssza meg........)

norka81! :)

Tudom, hogy ettől nem fog elmúlni, de ne légy rossz kedvű! :wink: A terhességi hormonok meg tudják bolondítani az embert.

Kép
Kép
200907?

200907: nem afp, hanem a magzatvízlevételi eredmény miatt...

Fizetni mi is fizetjük, de nem örülünk neki, hiszen ezt csak olyan mintha lehúznánk a wc-n ettől a hitel nem lesz kisebb, sőőt, 2 millával több most a hitel mint amikor felvettük :) :shock: :?

f.nikici

Mikorra mondták a 2 hetet? (Illetve mikor kell visszamenned?)

Kép
Kép
200907?

200907: milyen két hetet mikorra mondtak,nekem ilyet nem mondtak?
febr 18-án vették le, és márc 16-án kell menni az eredményért...ma két hete hogy levették

f.nikici

Bocs, időközben visszaolvastam. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Gondolom, tűkön ülsz már nagyon. Próbálj megnyugodni! :wink: Semmit nem tudsz pozitívan befolyásolni az idegeskedéssel ,akkor legalább élvezd a pocakosságot. :wink:

Kép
Kép
200907?

Azt szokták mondani, ha gond van, akkor 2 hét múlva telefonálnak, különben pedig szívesen látnak 1 hónap múlva a kontrollon.

Kép
Kép
200907?

200907 azon vagyok, de néha rámtör ez a mélabú, hullámokban elkap. De minden erőmmel azon vagyok, hogy elhessegessem. :)

f.nikici

200907: nekem ilyet nem mondtak, de igaz innen onnan hallottam már, hogy volt akinek mondták.

f.nikici

Akkor csak hessegesd, hessegesd, jó messzire. :wink: Én is 18.-án voltam, de te korábban tudod meg az eredményt. (Azért ez is valami, nem?) :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907 SOte I-en?

f.nikici

Ühüm. :D

Kép
Kép
200907?

200907 :D akkor egy időben voltunk. én is ott voltam. reggel 8ra mentem.Téged mikorra hívtak vissza?

f.nikici

Én dél körül voltam és csak 19.-én kell visszamennem. De mivel amúgy is oda járok és kell mennem jövő héten is a soron következő szemlére lehet, hogy megpróbálom előbb kicsikarni tőlük az eredményt. :wink: Majd meglátjuk...

Kép
Kép
200907?

200907 ja értem. akkor drukk Nektek is!! most megyek mert jött haza a párom. 8)

f.nikici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: