A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

V Julcsi!

Veled mizu?Ha megkérdezhetem?
Neked,hogy-hogy lehetett választani?Mármint írtad,hogy átjárhatóságit választottad.
Jajj,én annyira kezdő vagyok.Próbálok minél többet olvasni róla.
Remélem valaki majd tud nekem néhány infóval szolgálni "kis" kérdéseimre.
nyuszoka23

Miciona!
Gondolok Rád!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Julcsi,
köszönöm az infókat.
Szeretném még azt tudni, mennyibe kerül sacc per kábé az inszem, ha én teljesen egészséges vagyok és jól stimulálható.
Hol végeznek Bpen ingyenes inszemet?
potter_76

Sziasztok!

Miciona, azért még nincs veszve smmi. Hátha csak roszak azok az új tesztek.... Ha meg tnyleg nem sikerült most, legalább tudjátok, hogy valami elindult, és az már fél siker!

Makkata, nagyon jók a képek - ezt még nem volt időm mgírni...

Renna, a Te dokid is Tasi? Mert engem Ő küldött egyenesen Vass dokihoz. Ma amúgy egész jókedvében volt este hatkor. Érdekes módon lent Dévainál nem is volt ember a váróban amikor odaértünk. Vass dokira is "csak" háromnegyed órát vártunk.

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Jó reggelt!

Kata,
voltál dokinál? Mit mondott? hogy vagy?

Potter,
Az inszem maga 45ezer körül van. Előtte az átjárhatósági (az UH-s, amit Dévész csinál szintén 45, de ezt meg lehet csináltatni ingyen kórházban, csak akkor nem UH-s, hanem röntgenes lesz, vagy lapar). A gyógyszerek változó a stimu alatt, de azok is elérhetik a 40-50e Ft-ot (nem támogatott).

Ingyenes inszemet fogalmam sincs, hogy hol végeznek :( Biztos vannak OEP-es meddőségi intézmények, ahol gondolom jó hosszú a várakozási idő.

Miciona,
Drukkolok még, hátha csak 'elbújt' a baba.
vjulcsi

Nyuszoka,
3 fajta átjárhatósági van:
- lapar: itt csinálnak egy lukat a hasadon, 'bemennek' és körbenéznek. Itt lehet a legtöbbet látni, de a legkockázatosabb is
- röntgenes: kontrasztanyagot vezetnek a petevezetékedbe, és megnézik röntgennel, hogy átmegy-e. Ez egy picit fájdalamas, valami fém eszközt a méhszájra kell csippenteni
- UH: ugyanúgy kontrasztanyagos, és UH-val nézik meg, hogy átmegy-e .
Ez utóbbit csinálja Dévisz a kilinikán, ezért fizetni kell (45eFt).
A másik kettőt megcsinálják kórházban, a laparra 2-3 napot be kell feküdni, a röntgenre egyet.

Déviszes UH-snál 10-re kell menni és du. 4-kor mehetsz haza.
vjulcsi

Sziasztok!

ingyenes inszemet pl a János kórházban végeznek.
norcis

V Julcsi!

Köszönöm szépen a válaszod!

Te melyiket is választottad?Hát lehet a Déviszest kellene választanom.

Ti hogy álltok?Most mész az első inszemre majd?
nyuszoka23

Modrooka, nem nekem Dr. Rabóczki Marietta az orvosom 16 éves korom óta. 2 hét és tul vagyunk az andrologian, kezdek izgulni:(((
renna77

Sziasztok!

Renna, hát az izgulás természetes:-) Mi már a harmadik lombikot keztük, de még soha ilyen ideges, izgatott, izgulós nem voltam:-) :oops:

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Renna,
Én is Mariettánák kezdtem még 16 éves koromban. Aztán néhány év után otthagytam.
Még mindig olyan 'laza'? :)

Nyuszoka,
Én az UH-sat választottam, elvileg a köv. ciklusban csinálják meg (olyan 2,5 hét múlva), az azt követő ciklusban lesz az első inszem.
vjulcsi

Sziasztok! Üdv. az Újaknak!

Kezdek kicsit jobban lenni! Gyógyszert írt fel a körzeti, azt mondta, hogy 2-3 nap és jobban leszek! Tegnap annyi főtt krumplit ettem, hogy azt hiszem attól volt már hányingerem! :cry:

Miciona![/b]
Hogy vagy? Mi van veled? Holnap már szerda! Izgulunk? izgulunk? :P Nyugi Apánk, úgyis elmondja, hogy mi van, vagyis, hogy KI van odabent! :)

Julcsi!
Ha jól veszem ki a szavaidból akkor kb. 2,5 hét múlva mész az átjárhatóságira! De jó! Akkor ez azt jelenti, hogy én kb. 2,5 hét múlva fogok telefonálni időpontért! :) Hurrá, akkor már nincs sok hátra! Egyébként utálok várni, és ez a várakozás teljesen kikészít. De azért olyan jó olvasni a többieket, hogy mindenki izgul valamiért, és mindig lehet szorítani valakiért!

Melcsi![/b]
Mi van veled! Nagyon eltűntél! Írj valamit, hogy mit érzel, mit mondott Apánk! Élheted a megszokott életedet, vagy vannak "kikötések"! Dolgozhatsz rendesem meg ilyesmi? Mikor kell menni újra? Vigyázz magadra ettől függetlenül! :)

Nyuszóka!
Apánk úgyis elmondja neked a 3 variációt, elmondja mindegyik előnyét, és hátrányát. Neked kell döntened az alapján amit hallottál! Egyébként a hangjról úgyis fogod tudni melyiket kell választanod! De egyet értek Julcsival, hogy ez a legjobb! A röntgesenek még az a hátránya, ha belegondolsz megsugarazzák a méhedet, majd utána abból a méhből érik meg a pete, ami aztán a kisbabád lesz! Dévisz erre azt mondta: "Régi módszer, és van aki még ezt kéri"! Szóval a hangján éreztem, hogy ezt nem szabad választanom! Te is tudni fogod melyiket kell választanod! :)

Legyetek jók!

Kép

KépKép
ercsikati

Miciona! Bármit is mondjon holnap a tudomány, a lényeg az, hogy elindult valami, tehát működik a dolog. 8) Ha az UH nem kedvező és a sárgatest mérete alapján sem gyanús a dolog, nem fog elküldeni ß-HCG-re. Arra viszont számíts, hogy ebben az esetben a múltkor már emlegetett fertilitási vizsgálatra (AMH) ad beutalót. El ne felejtsd megemlíteni neki, hogy pár napja pozitív tesztet produkáltál a hírhedt tünetekkel együtt! Nem gondolom, hogy ez jelentősen befolyásolja majd a Doki alaphangulatát, viszont mindenképpen tudnia kell, hiszen neki is fontos infó az, hogy a "csomag" működik.
Korábban írtad, hogy nem tudjátok a párod mostani eredményét. Kérjétek ki, bár azt tudni kell, hogy a lombikos spermavizsgálati eredményt nem másolják le, gondolom, olyan infó is van rajta, ami nem tartozik ránk. (:roll:) Ehelyett Gyöngyi készít róla egy hiteles másolatot azokkal az adatokkal, amiket ránk mernek bízni. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezt csak akkor kapjátok meg, ha Gyöngyi is bent van, tehát délután 4 után kicsi erre az esély. (Persze néha zárásig bent van, mert olyankor ő az asszisztens.) Ha csak késő délutánra kaptatok időpontot, akkor érdemes előtte betelefonálni, hátha előre megcsinálják a papírt és akkor estefelé megkaphatjátok. Ha korábban mentek, akkor felesleges előtte telefonálni, inkább keressétek meg Gyöngyit és pár perc múlva meglesz az eredmény. 8)

Rencsi79: 1-2 Millió katonával csak ICSI lehet, mert kb. 500 ezer jó(!) katona kell petesejtenként a hagyományos IVF-hez. Ezt az "elit alakulatot" egy nem éppen egyszerű képlettel számítják ki, amely a Miciona által holnap kézhezkapott papíron szerepelni fog. (A lényeg az, hogy a lassú és gyors, előrehaladó mozgást végző, jó formájú katonáknak az arányát nézik.) Egyébként olvastam már olyat is (igaz, egy másik intézmény kapcsán), hogy kevés petesejt esetén automatikusan ICSI van. Úgy sejtem, hogy ezt az indokolja, hogy hasonlóan eredményes a két eljárás, de az ICSI-nél nincs veszteség abból fakadóan, hogy egyszerre két katona is "kezelésbe veszi" a petesejtet.

Gmelcsi: gratulálunk! :D Egyébként a Doki a méhenkívülivel nem véletlenül riogatott. Tavaly kérdeztem tőle, hogy mi a teendő olyankor, amikor az egyik kívül, a másik meg belül tapad meg és azt válaszolta, hogy ez a legrosszabb, mert műtéttel korrigálható ugyan a "hajléktalan", viszont csak akkor derül ki, amikor már bajt okozott, mert a vérzés lesz az, amit UH-n először észlelni fognak és akkor már nyilván nagy baj van. Azt is mondta, hogy ilyen probléma már annyira régen fordult elő, hogy statisztikailag most már aktuális a következő. :roll: Gondolom, ezt minden olyan páciensének elmondja, akinek csökkenteni akarja az élvezeti intenzitását. :D
A hízásra vonatkozó 10 Kg-os határt nagyon komolyan veszi, de emiatt nem kell haragudni rá, mert ilyenkor is csak a Te érdekeidet nézi, ugyanis a könnyebb szülés miatt ragaszkodik ehhez.

Nyuszoka23: nehogy említsétek azt az ikres dolgot! :!: Náluk a legkevésbé sem ez a cél, sőt, szinte műhibának számít az ikerterhesség, ennek köszönhető az a szándék, hogy a beültetett embriók számát csökkentsék, ahogy pl. sok, tőlünk nyugatabbra fekvő országban is már csak egy(!) embriót ültetnek vissza. Szerencsénkre a Doki nem ilyen konzervagyú (egyszer beszélgettünk vele erről). Ő az arany középutat képviseli: nyilván nem szeretne ikreket "gyártani", de az esélyeinket sem szívesen csökkentené egy szigorúbb szabályozás miatt. A magánvéleményem az, hogy lekiabálná a hajatokat, ha felhoznátok a dolgot, ennyit meg nem ér az egész.
szimba

köszi Szimba:)
rencsi79

Köszönöm a segítséget!!

Ercsikati,neked mire kell most kérned időpontot?Te is átjárhatóságira mész?Vagy te már jóval előrébb vagy?
Senki nem írt, az ikerterhességel kapcsolatban....
Szerintetek meghalgatást nyerünk Apánknál?Hogy hajtunk rá?Apánknak mondjuk szerintetek?
Olyan jó,hogy itt lehetek köztetek,persze jó lenne már ha én is kismama lennék.Egy vagy akár két babócával.
Most 24.-én ki jön Déviszhez?Olyan 4 fele?
Már izgulok,lassan megy az idő..... :(

Sok pocaklakót mindenkinek!!!
nyuszoka23

Szimba!

Huuu,köszönöm a tanácsot!Jó,hogy írtál.:)
Akkor elvetve:(
Gondolom,akkor ilyenről nem is fog beszélni nekünk!
Igen a szabályozásról én is olvastam.
Köszönöm a válaszod!
nyuszoka23

Szimba,

Miért számít szinte műhibának az ikerterhesség, és nyugatra miért vannak ennyire ellene?

A kockázatok miatt?

Köszi a választ,
Julcsi
vjulcsi

V Julcsi, Marietta még mindig laza:))). Anno nem gondoltam hogy ilyen problémáink lesznek, nem is valtottam, mert azert, hogy evente egyszer rákszurést csinaljon, meg felirogassa a gyogyszert, jo volt. Egyszer nem mentem el idoben a rakszuresre, akkor leorditottaa hajamat:))
De most, hogy 1 év alatt ugye nem jott ossze a baba, egybol tovabb kudlott Vass dokihoz, mondvan ez mar nem az o szakterulete. Egyébként én birom a stilusat, hogy ennyire kozvetlen...
renna77

Sziasztok,

Szimba, igen ezt nekünk is elmondta. De valahogy úgy érzem, hogy nincs gond. 8) Engem szerinted, miért nem küldött HCG-re?
Persze, azért izgulunk, és nagyon várjuk a jövőhét pénteket.
A diétával teljesen egyetértünk, és a10kg-val. Egyébként is van rajtam egy kis túlsúly, nem szeretnék még jobban elhízni. Tehát örülök, hogy legalább valaki beszabályozz majd. :lol:
Ti mikor kezdtek?

Ercsikati,
Itt vagyok, nagyon aranyos vagy, hogy hiányolsz. :oops:
Minden rendben van, nem sokat érzek. A cicim fáj, és a hasam fel van fújodva. Éjszaka 3-szor legalább felkelek pisilni, de ezen kívül semmi.
A Doki modta, hogy mehetek dolgozni. Szedjem a vitaminokat, és tartsam be amit mondott.
Gyógyulj meg, és vigyázz magadra. Szerintem is a főtt krumplitól hánytál. :lol:

Miciona, nagyon gondolok Rád, és szorítok holnap reggel.
Kérlek írj egyből.

Kép
gmelcsi1

Szimba!
Privátban zargattalak.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Csajok!
Nem tudjátok,hogy a Mária utcai vérvizsgálatért és a párom sperma viszg. mennyit kell fizetni?Kaptunk beutalót is..
Ma megyünk,de semmit nem tudok róla....:(
Dévisz azt mondta,hogy 3-5 között kellene menni...
nyuszoka23

Sziasztok!

Miciona,
Nagyon drukkolok neked ma reggelre! Irj utána kérlek!

Melcsi,
Ne haragudj, de nem emlékszem, hogy írtad-e: inszem után mentél dolgozni, már másnap? Egyáltalán csináltál az inszem után másképp valamit?
Drukkolok neked is jövő hétre! Szuper, hogy nincs más tüneted, reméljük a hányinger el is kerül majd teljesen :)
vjulcsi

Nyuszoka,
Nekünk a Mária u. fejenként 3000-be került, de pl. Katáéknak több volt.. nem tudom miért.
A spermavizsgálatról nincs infóm.
vjulcsi

Szia Julcsi!

A pontos nevét megtudod adni?Én már napok óta keresem,de ha nem találom felhívom a dokit....
Nem tudod meddig lehet oda menni,vidékiek vagyunk..!.?

Köszi előre is!
nyuszoka23

Nyuszó!
Budapest VIII. ker., Mária u. 41. magas fsz.
06-1-266-0465 / gondozás, 06-1-338-2419
Rendelési idő: H-K-Sz-Cs-P: 8:00-12:00
3. metró Üllői úti megálló.
Már leírtam egyszer...

Kép
albi2000

...a neve pedig SOTE bőr és nemibeteg klinika, vagy valami ilyesmi.
vjulcsi

Szép napot mindenkinek!

Én már jobban vagyok, köszönhetően a diétának - ami persze nem árt - meg a pihenésnek!

Melcsi!
Örülök, hogy jól vagy és hogy minden rendben! :) Meddig áll szándékodban dolgozni? És mikor mondod meg a munkahelyeden, hogy kisbabát vársz? Tényleg arról még nem is beszéltünk, hogy te mit dolgozol?

Nyuszóka!

Nekem az átjárhatóságira kell majd időpontot kérnem, akkor ha megjött. Azt mondta telefonáljak, legyen nálam papír meg toll, mert diktálni fog egy csomó mindent amit vinnem kell magammal, és ennyi! Mi a Mária utcában 7.000,-Ft-ot fizetettünk, mert nekünk 4 féle dolgot vizsgáltak a vérből. Már fejből nem emlékszem rájuk sajnos! :( Ercsiapu vizsgálatát mi egy magán dokinál végeztettük, a Bajcsy Zs. utcában, ahol a nőgyógyászom is van! Levették a mintát és kb. 10 perc múlva meg is volt az eredmény! 10.000,-Ft-ot fizettünk érte. Ja és előtte 5 napig no sex :cry: ! Hát röviden ennyi! Ha van még kérdés akkor kérdezz bátran! Ha tudunk úgyis válaszolunk rá!

Miciona!
Nagyon gondolok rád! Írok is egy sms-t mindjárt! Meg is volt az sms! :P

Majd még jövök!

Kép

KépKép
ercsikati

Köszönöm szépen az infót!

Albi2000 bocsi,én még nem láttam mióta regisztráltam.
De,majd jobban figyelek!
Hát akkor ma nem tudunk már elmenni,csak a sperma vizsgálatra.
A héten a vérvizsgálatot is össze kell hozni.
Elég macerás,de nem érdekel!!

Ercsikati,igen az "5 naposat" tartjuk..:(Ma megyünk,úgyhogy máig tart.
Neked leghamarabb mikor várható inszem?
Itt a tavasz,még a kedvem is jobb!
nyuszoka23

Ercskata,
írtam privit.
Miciona nem üzent?
rencsi79

Sziasztok Csajok,

Miciona jelentkezz, nagyon várunk.

Julcsi,
igen mindent úgyanúgy csináltam. Az inszem napján pihiztem otthon, de másnap már mentem dolgozni. Apánk azt mondta, hogy ne idegesítsem fel magam semmin.
Egyedül futni nem mentem utána, és azóta sem.

Ercsikati,
örülök, hogy jobban vagy. :D
Adminisztratív munkát végzem, és logisztikával foglalkozom.
Nem stresszes nagyon a melóm, azért gondolom, hogy jó pár hónapig még dologozom.
A bejelentéssel várok még pár hetet. Pontosan még nem döbtöttem el, hogy mikor szóljak. :wink:

Kép
gmelcsi1

VJulcsi: több okból sem szeretik az ikerterhességet. Akárhogy is nézzük, a méh egyszemélyes. Nem arra lett kitalálva, hogy egy kisebbfajta focicsapat edzéseinek adjon helyet. A lényeg az, hogy ezzel jelentősen csökken a születési súly, ami nem véletlenül annyi, amennyi. Szerencsére az esetek túlnyomó többségében még ez sem okoz nagy gondot, ennek ellenére a lombikot végző orvosok azt vallják, hogy nekik egy gyerek "létrehozása" a céljuk. A legnyilvánvalóbb különbség a Dokik és a lombikos párok hozzáállása között az, hogy amíg a "fehér köpenyeseknél" az ikerterhesség is egyfajta sikertelenségnek számít, addig nálunk ez csak hab a tortán. :D

Gmelcsi: persze, hogy nincs gond. A kockázatokról tájékoztatnia kell Téged, ez neki kötelessége. A többezer eddigi méhszondázás (ebből Te kimaradtál) sem okozott még sérülést, mégis mindig előadja a méhátlyukasztásos drámát. Ez ugyanolyan, mint amikor egy egyszerű, altatásos műtét előtt írásban lemondasz a még meg sem született unokáid ingóságairól is. :D
Minek küldene el a ß-HCG-re, amikor egy gyönyörű petezsák ott vigyorog a monitoron? Ennél egyértelműbb jele nincs a terhességnek. 8)
A kérdésedre válaszolva: kb. 2 hét múlva, a vörösök következő támadásánál megnézzük a felhozatalt és annak függvényében döntünk a továbbiakról. Ha akkor nem jó, a következő hónapban mindenképpen szeretnénk belevágni.

Nyuszoka23: a spermavizsgálat itt is 10 ropi, de az eredmény nincs meg 5 perc alatt, ugyanis az elfolyósodási idő is nagyon fontos és azt mindenképpen megvárják. Talán olyan 1, másfél óra alatt minden megvan. Ennyit felesleges várni, érdemes inkább másnap visszatelefonálni. Egy jó tanács: ha a párodnak ez lesz az első ilyen "adakozás", mindenképpen segíts neki. A mintaadó szoba a hangulata alapján alkalmasabb az adóbevallás elkészítésére, mint arra, amire alapvetően szolgál. Szerintem ez az eredményt is befolyásolja, bár valószínűleg nem jelentős mértékben. Hidd el, én tudom. :D
szimba

Sziasztok Lányok és Szimba!

Sajnos jól éreztem mindent. Elindult valami, de aztán meggondolta magát. Azt mondta Dévisz, hogy iszonyú jó a méhnyálkahártya nem is érti, miért nem kapaszkodtak meg. Legtöbbször kromoszóma hiba miatt. Kedves volt. Biztatott a folytatásra. Áprilisra kaptam időpontot rákszűrésre. Igazából ő akarta, hogy ne várjak sokat.
Szimba, kérdeztem, hogy elmenjek-e a fertilitásra, most ő nem küldött. Azt mondta tök jó, hogy végig csináltuk, mert így tudjuk,hogy valami beindult.
Megkérdeztem Gyöngyikét apa eredményeiről, erre elkapta levitte a pinyóba, és megszámolta neki ,az egész megvolt 15 perc alatt, lefénymásolta az eredményt. Szegény párom csak lesett, azt hitte megnézi csak a punkciokor produkáltat. És ez free volt!!
Kicsit többen vannak a srácok. Mivel apa nem húsevő, ha magába erőltetne egy kis kaviárt az is dobna vmit.

Kérdés, kérés:
Esetleg tudtok valami jó tisztító kúra receptet??
Még egy kérés :
Albi, Szimbáné: szeretnék a következő lombik előtt elmenni egy pszichológushoz, hogy a gondolataimat tudjam uralni. Esetleg tudtok segíteni merre induljak?
Albi Te kihez mentél anno? Ajánlottak, vagy aki a körzetedben volt?
miciona

Szima!

Most olvasgatom az egyik leletem amit kaptam Dévisztől.
Mindkét petefészek multycisztás...
nagyobb a rendesnél
-mérsékelt arkuélt ut.
??
Valakinek van hasonló?

Ma egész nap ikerterhességről olvastam,párom még egy könyvet is vett.Túlságosan beleéli magát szegénykém:(
Pedig mondom neki,hogy ez nem egy egyszerű dolog,érti csak vágyik borzasztóan.
szép napot!!!!
nyuszoka23

Miciona drága,
ez jót jelent, hogy jó a méhnyálkahártyád, a következő sikerülni fog!!!!
Diéta:
nekem- sikeres lombikos- ismerős ajánlotta+ az akupunktúrát is mondta, hogy próbáljam ki.
Ajánlás:
Reggelire
müzli, gyümölcs, zabkása, joghurt, főtt tojás, teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós, bionarancslé, gyógytea( kamilla, csalán, gyermekláncfű)
Tízórai:
aszalt sárgabarck, banán, sajt, szőlő, zeller, sárgarépa, friss gyümölcs, olajos magvak, pirítós
Ebéd:
nyers zöldségekből készült saláta olajos magvakkal, hal, párolt vagy grillcsirke, szardínia, grillezett kecskesajt, friss málnalé, joghurt
Uzsonna:
banán, mazsola, alma, gyógytea
Vacsora:
friss bióhal, vagy csirke barna rizzsel és zöldséggekkel, francia bab, brokkoli, gombás rizottó, párolt zöldség, cézár saláta, málna ás áfonya joghurttal, grillezett gyümölcsök-körte alma szilva
Min. 2 liter víz

Kaptam olyat is ,ami nagyon durva, ha érdekel, de ott esténként még beöntés is van.....

Annyira izgulok, hogy nem jön meg, tuti felment megint a prolaktinszintem. Ez volt novemberben is, gáz volt a munkahelyemen, akkor 45 napra jött meg
:(
rencsi79

Szia Nyuszoka,
Nekem is arkuált uteruszom, és multicisztás petefészkem van.
A multicisztás petefészek önmagában még nem probléma... sőt a stimulációnál kifejezetten jó, mert több domináns tüsződ érik a kelleténél.
Az mérsékelten arcualt uterusz, meg (ha jól tudom) hátrahajló méhet, jelent, bár ebben nem vagyok biztos, mert nekem ráadásul szív alakú is... de mindig csak azt írja a papírra, hogy arcualt az uterusz.
De ne aggódj, ezek egyik sem olyan probléma, amit apánk ne tudna kezelni...
hbarbi80

Miciona!
Sajnálom nagyon, de ezt már írtam! Gondolatban veled voltam, és nagyon-nagyon szorítottam. Úgy látszik ez is kevés volt! De tudom a következő sikerülni fog! Mikor vághattok bele legkorábban? Nem elkeseredni! Ez parancs!!!!!

Nyuszóka!
Nekem ha jól számolom az inszem esedékessége leghamarabb Április közepe vége! Ugyanis a következő mensikor kell teliznem, utána elvégzi az átjárhatóságit és akkor gondolom a következő hónapban kezdjük el! Így leírva és kimondva kicsit messze van még, de remélem minél hamarabb oda jutunk!

Melcsi!
Inszem előtt "miken mentél keresztül"? Úgy értem gyógyszerek, uh-k stb. A gyógyszereket akkor kezdted el szedni amikor megjött, aztán uh-k következtek!? Elmeséled hogy volt? Nagyon kíváncsi vagyok rá, legfőképpen azért, mert remélhetőleg én is hamarosan túl esem ezeken a dolgokon, és jobb felkészülni rá! :)

Julcsi!
Hamarosan itt a MI IDŐNK! Te is izgulsz már?? A vonalzómat nézve, nekem kb. 20 nap múlva kell teliznem Apánknak! Remélem ebben a hónapban nem késik megint 3-4 napot. :twisted:

További szép napot!

Kép

KépKép
ercsikati

Nyuszóka!
JA és majdnem elfelejtettem!
A petefészkem nekem is "Multicystás, nagyobb a rendesnél"! Ez mindkettőre vonatkozik. Az Echo szerkezet: Szabályos! Ennyi van a papírra írva! És még valami Megjegyzés: "Ép ut.Űr" Na ez nem tudom mit jelent! Valakinek valami tippje?

Kép

KépKép
ercsikati

Kata drága!

Lehet, hogy együtt kezdhetünk, csak Te inszemet. A 90 nap ápr. 30.-án jár le. Április 6.-án kell mennem rákszűrésre. Én még lehet, hogy vártam volna ,mert most nyáron elvesz a párom templomban.
Ezt elhatároztuk, hogy legalább nem a baby projecten fogunk csak tiprodni. Apánkon kicsit úgy vettem észre mintha sürgetett volna.
Talán olyan okból, mint Szimbánénál, nekem is az FSH-m miatt az idő ellenem dolgozik. Attól függetlenül, hogy nem jött össze úgy vettem észre meg volt elégedve az UH után.
miciona

Miciona!
Miért mi a gond az FSH-val? Ezt nem értem! Mi az hogy ellened dolgozik? Elmagyarázod?
Ha így áll a dolog, akkor lehet tényleg együtt kezdünk, és remélem én Inszemmel kezdek, te pedig lombikkal, ami már persze össze fog jönni! :)

Reni!
Amint van infóm írok privit! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Rencsi,

Köszönöm szépen! Aranyos vagy!
Hát! Kiváncsi vagyok, hogy sikerül betartanom. Szeretek finomakat enni.
Dévisznek mondtam is, hogy fogyozni fogok, mondta, hogy az jó ötlet :lol:
Beszéltük a futást, mondtam, hogy akkor jön velem Miciapu, erre mit mond: Hova akarom Őt fogyasztani, neki nem kell! :twisted:
Na most ezt hallgatom itthon!
Rencsi! Neked mennyire volt magas a prolaktinod? Én is szedem a bromot, de előtte sem tolta ki a ciklust. Előtte volt 30 napos, most 28-29 amióta szedem.
miciona

Kata,
nagyon köszi, már mondtam a barátnőmnek és annyira boldog volt, hogy lehet, hogy kap infót, mert szívük szerint megvennék.

Miciona,
láttad a recepteket?
Hú ez tök jó és lesz nagy lagzi is? Melyik templomban? Mikor pontosan?

Nyuszóka
nekem is multicisztás, rá is kérdeztem, mert frászt kaptam amikor láttam és azt mondta, hogy ezzel ne foglalkozzak, mert ez olyan mint hogy zöld a szemem... Bármit jelent, biztos nem rosszat:)
rencsi79

Miciona,
egyszerre írtunk:)
Nekem a sressztől felugrik, alapból, ha nyugi van akkor csak icipicit magas, de ahogy valami gond van, akkor az "egekben". Nekem amíg nem szedtem bromot, addig semmi rendszer nem volt benne.
Novemberben nagy gáz volt a cégnél, a válság miatt és teljesen padlón voltam, rögtön felborult.
Reggel bevettem dupla bromot, de szarul vagyok tőle. Az a gáz, hogy úgy fáj mindenem, mintha meglenne, de sehol semmi...
Én is "diétázom" ami annyit tesz, hogy próbálok a fenti kajákból válogatni, nem is fogyi miatt hanem, mert eddig nagyon gázosan ettem.
Én is mondtam páromnak a futást, ő imád spotolni, így baromira örült, de a diétás kajákról ő sem akar hallani. Már azt elértem, hogy nem veszünk csokit, mert most 4 napja tart a "diétám" már és nem kellenek a kisértések:)
rencsi79

Kata,
Magas az FSH-m , ami a petefészek kimerülését mutatja. Tehát nem kéne húznunk az időt.

Szimba,
Ti voltatok végül azon a fertilitási vizsgálaton? Lehet, hogy elmegyek kiváncsiságból, még megvan Dévisz 2 hónapja adott beutalója.

Nyuszóka,
Én is szeretnék ikreket, de ezt egy doki sem fogja garantálni. Ehhez kell 2 szép pete , amik meg is tapadnak. Ehhez meg szerencse kell.

Most volt egy lány UH-n, akinek az 5. lombikja jött össze, úgy hogy eddig mindig többet tettek vissza, most meg csak egy lett neki. nem is hitt benne, ezért visszament dolgozni 4 nap után és most sikerült neki.

Rencsi,
Valószínű a soroksári templomban lesz, engem ott is kereszteltek. De még nem biztos.
Igen ez a válság nem kedvez a lombik programnak sem, nem szívesen hiányzom sokat én sem.Persze, ha összejön az más:)
miciona

most nézegettem a naptáram, hogy jövő héten van amikor írtátok, hogy Dévisz valami továbbképzésre megy. Szerintetek mi lesz, ha nekem pont akkor kell mennem????
rencsi79

Miciona!
A jó az, hogy beindult. Legközelebb ott is marad az embrió.

Idézek az Indexről:
A saját tapasztalatom az, hogy lélekgyógyászok sokat segíthetnek ebben a "küzdelemben" ezért belinkelek néhány pszichológiai cikket, melyeket részben itt találtam az indexen, de így egyben talán jobb.
http://www.behsci.sote.hu/szg_med.htm
https://www.babanet.hu/publ/raffai2.htm
http://www.fernevtan.hu/Cikkek-tolunk/varvavartgy.htm

Én az itt szereplő egyik dokit kerestem meg e-mailben. A cikke alapján választottam Őt. Nem bántam meg. Kétszer voltunk nála, és a beültetés utáni időszakot már nem úgy éltem meg mint azelőtt, hogy milyen idegőrlő a várakozás, hanem boldog reménykedéssel.

Kép
albi2000

Sziasztok újra itt!

Hát sajna valami folytán benéztük az időpontot szóval teljesen feleslegesen mentünk fel,de nem baj,kedden megyünk újra,és akkor sikerül letudni jó pár vizsgálatot.

Köszönöm a sok infót,jó tudni hogy itt ilyen jó fej leendő kismamák vannak!!
Igen pár hónapja egy másik orvos is mondta,hogy nagyon nagyon sok a tüszőm(tele volt a petefészkem)de peteérés....
Tudjátok,hogy az ételekben is nagyon sok petesejt fokozó van?
Biztos tudjátok!
Azért leírom,én nagyon sok brokkolit eszem,spenót,tej,állati eredetű ételeket,spárga.Sok sok zöldség.
DE,aztán lehet nem ezért ennyi a tüszőm.

És a mérete a petefészeknek jelent valamit?Hogy nagyobb a rendesnél?
Jó,hogy ilyen sokan írtatok nekem:)

Ercsikati!
Ne izgulj hipp-hopp ott leszünk!Mindjárt április.Azt hiszem te írtad,hogy logisztikus vagy ugye?
Én is az vagyok:)
Kicsit stresszes a meló.

Képzeljétek ma csináltam egy tesztet,mert annyira úgy éreztem..mintha lenne valami velem.
5 percig néztem a tesztet,az az "egy" csík kezd idegesíteni:)

Na,mindegy majd lesz valami!!
Szép estét mindenkinek!!
nyuszoka23

Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezem, mert holnap hajnalban megyünk síelni, és csak vasárnap késő este jövünk megy.Mindenkihez az lenne a kérésem, hogy csupa jó hírrel várjatok, ok? :)

Miciona,
Sajnálom, hogy valamiért nem tudott megmaradni a kis pötty :( De a következőbe újult erővel kell belevágni, nem csüggedni, reménykedni, és hinni, hogy sikerülni fog! Szerintem ez is nagyon sokat számít.
Az mit jelent egyébként, hogy a petefészked kezd kimerülni? Nekem is egy picit magas volt az FSH-m, bár jóval határérték alatt, de azért Apánk ingatta a fejét egy picit.

Ercsikata,
Nekem már jövő héten megjön, szóval én akkor telefonálhatok, talán, szóval 3 hét múlva már talán túlleszek az egészen. Akkor leszünk páran, akiknek április lesz a NAGY hónap,akár inszemmel,l akár lombikkal :)

Szimba,
Köszi a választ, értem már az ikerterhességes dolgot. Hát azért inkább nálam ezt tekintsék 'kudarc'-nak,mint azt, hogy nem jön létre terhesség... meg persze mindannyiunknál! :)
Egyébként, azt kifejezetten olvastam valahol, hogy a spermiumok mennyisége eléggé függ attól, hogy hogyan 'generálódik' a minta. Konkrétan a hosszú előjáték is megnöveli a számot állítólag. Hát nem tudom ezt hogyan lehet a Klinikán megvalósítani :D

Puszi nektek,hétfőn jövök, addig is kellemes napokat, hétvégét nektek!
vjulcsi

Nem tudja valaki,hogy a hormonvizsgálati eredmény mennyi idő alatt van meg?
Bár én ezt itt vidéken csináltattam,de felküldték Pestre.

Sok-sok pocaklakót mindenkinek! :lol: :lol:
nyuszoka23

Sziasztok!

Újra itt! Már sokkal, de sokkal jobban vagyok! Ennek örülök igazán!

Julcsi!
De jó neked, hogy mész síelni! Remélem jól érzitek majd magatokat! Merre felé vagytok, voltatok? :) Ha te már 3 hét múlva túl leszel rajta, akkor kb. én fogok akkor kezdeni!

Nyuszóka!
Én nem logisztikus vagyok. Melcsi a logisztikus - ha jól emlékszem! :)

Miciona!
A petefészek kimerülés az egyenlőt jelent azzal, hogy "öregszik" a méhed? Nem biztos, hogy ezt jelenti, de én így értelmezném! Mikor mész vissza dolgozni? Tényleg te mit is dolgozol? Lehet, hogy már írtad, csak én felejtettem el! :oops: Bocsi! :(

És azt hiszem igaza volt Julcsinak abba, hogy sokunknak az Április lesz a "NAGY HÓNAP"!

Vigyázzatok magatokra!

Kép

KépKép
ercsikati

Rencsi!
Ment a privi a várt infókkal! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: