[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

MagikaKép

Nagy buli lesz? Hány vendéget hívtatok? Hol tartjátok?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Lányok,
köszi a sok tippet. Kép Olyan jó olvasgatni és tovább álmodozni-tervezgetni... KépKép

Kormi,
mintha csak magamat hallanám! KépKépKép Azért nagyon örülök, hogy nem csak én "zsongtam be" így. Kép A héten fordult elő először, hogy megállítottak a folyosón azzal, hogy "csak nem a baba jön?" - persze tiszta vigyor lettem, hogy már végre határozottan kismamás alakom lett, nem csak elhízott... Nálunk itt a munkahelyemen van a wcben olyan tükör, ami újabban mindig megállásra és pocaknézegetésre késztet... KépKép
Miért rúgnának ki az egyetemről??

Kriszti,
a zoknit a lányod nem szedte le? Mert én pont azért akarok lábas rugikat venni, mert ahány babát eddig láttam, annak mind az első dolga volt leszedni bármit is húztál a lábára... Gondoltam, ezen csak az egybeépített ruha segít, a zoknikat úgyis csak elhajigálná, azt meg nem tudja.
Mi volt az orvosodnál - kell újat keresned, vagy téged még vállalt?

Magika,
minden vidámat holnapra!!! Aztán majd mesélj! Kép
babs
 
 


82 fo lesz a lakodalomban. A templomban nem tudom, mert nem tudom, hogy ki jon el.
Remelem ilyen szep ido lesz es sokan eljonnek majd. Kép

Nos most viszont megyek, mert meg sok a dolgom.

Szep hetveget mindenkinek. Kép
Vendég
 

 
 

Magika!

Minden jót és én is szorítok, hogy süssön a napocska és legyen életed legszebb napja a holnapi.

Eszter!
Nekem a natur Hamlett jött be nagyon.

Bibi
13+3
bibi
 
 


Sziasztok!

Csirkesz!
Merre lehet ilyen boltokat találni? Megkérdeznéd anyukádat? Bár még nem akarok vásárolni, de szeretnék szétnézni majd 1-2 ilyen boltban, mielőtt megveszem a babaholmikat.

Magika!
Sok sikert és szép napot holnapra! Gratulálok! Legyetek boldogok! Kép

Moszi (16+0)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Magika!

Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!!!!

Kirázott a hideg, mert eszembe jutott a mi esküvőnk, ami ugyancsak egy gyönyörű napsütötte hétvégén volt októberben (2001). Olyan jó még mindig visszanézni a videót, annyira meg tudok hatódni. Múltkor meló előtt reggel az ágyban pedig a fényképeket nézegettem, hát picit furán nézett rám a férjem, hogy ez most így korán reggel, hogy jött rám.

Szóval érezzétek nagyon jól magatokat, az idő tuti ilyen szép marad.

Kata
katta
 
 


Nem megy ez ma nekem. :o

Még csak 12+3 vagyok. Csak a pontosság kedvéért.

Puszi

Bibi
bibi
 
 


Nem megy ez ma nekem. Kép

Még csak 12+3 vagyok. Csak a pontosság kedvéért.

Puszi

Bibi
bibi
 
 


Kriszti!
A gyes amit én múlt hónapban kaptam Korina után 21228 Ft. Szerintem az a 23 ezer is nagyon kevés amit írtál. Igaz az ikrek után a gyes dupla, de a gyed és a gyás nem. Ki érti ezt?

Mágika! Nagyon szép napos időt kívánok nektek és nagyon sok boldogságot. Nekem már 4 gyerekem van, /kettő pocakban/ de mi nem vagyunk házasok.

Marica! Üdv köztünk.Kép

Orsi! Következő táblában már benne lesz a kórház nálad is.Kép
linato
 
 


Moszi!

A férjemmel mindketten Veszprém megyeiek vagyunk, így a szülők is ott laknak. Anyukám egy Szany nevű községben volt turizni (ez Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye határán van de már a GY-M-S oldalon). Be kell vallanom, hogy itt a roma családok arra áltak rá, hogy az osztrák holmikat hazahozzák. Már nagyon sokat fejlődtek az elmúlt 7-8 év alatt, és már ők is válogatnak, nem mindent hoznak haza, csak az arra érdemes holmikat.
Nekem sok ruhám van az itteni turikból, de szebbek, és jobban bírják, mint amiket butikban, boltban vettem.
Sőt, a mosogató gépemet is ott túrta az anyu mindössze 5.000 Ft-ért, tökéletes állapotú, teljesen rozsdamentes, gyönyörűen mos (és még sorolhatnám).
Szóval ezekben a turikban a mikrohullámú sütőtől a porszívón keresztül a szekrénysorokig és ruhákig mindent lehet kapni, és szép az, hogy még alkudni is lehet Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Motiot!
Jól esik, hogy gondoltám rám! Mostanában már hál´ Istennek kevesebben fáj a hasam, csak délutánra nagyon elfáradok! A hányinger szinte teljesen elkerült Kép, ami rossz is, hisz igy mindent ehetek kedvem szerint Kép. Az étvágyammal meg sosincs gond! Kép Felétek mi újság? Dolgozol? Rendezödik végre a problémátok? Remélem igen!

Lányok!
Ha már szóba került a gyes (ami szerintem gyalázatosan alacsony Kép ), egy hasonló témát vetnék fel! Nem tudom, érinti-e valamelyikötöket, vagy az ismeretségi körében van-e ilyen személy?
A párommal nem vagyunk házasok, és nekem az elsö házasságomból van egy nagy lányom. A családi adókedvezményt én érvényesítem (havi 3000,- ft). Amikor a bébi betölti a 91. napot, akkor már Rá is jár a kedvezmény, így összesen 8000,-/hó. Az egészet nem tudom igénybe venni, mert nem túl magas a fizum Kép, viszont a páromnak sem tudom átadni egyben, mert nem vagyunk házasok!! Nem tudom meg lehet-e osztani ??? Vagy ez miatt házasodjunk össze?? Most majd minden fillér számít, nem lehet elhanyagolni ezt sem!

Ruhák!
Sajnos eladogattam a lányom ruháit, így alig van 1-2 db, ami "ujrahasznosítható". Majd próbálom "megkörnyékezni" Kép a szomszéd kismamát, akivel pont 1 év lesz a csemeték közt, hátha át tudom venni töle a babaruhákat. Nagy segítség lenne. Bár még terhes sem voltam, már turiztam egy cuki rugdalódzót, meg egy szép baldahint! Lassan újra felkeresem a turit! Szerencsére tudok varrni, így a hálózsák, ágynemü, nagyobb ruhák elkészítése már nem lesz gond.
A kismamaruhák esetén is javaslom, hogy keressetek fel a közeletekben egy jó varrónöt, az se baj, ha nem túl profi, mert sokkal olcsóbban megússzátok ezeket az átmeneti darabokat. Ha ügyes a varrónö, utánna még vissza is alakítja "nem kismamisra"!

Marica
8+4
marica69
 
 


Marica Kép

Ez a családi adókedvezmény szülés után 91. naptól jár, vagy a már pocakban lévő 91. napos babára?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit!
Az adókedvezmény a pocaklakó 91 napjától jár, és úgy tudom, hogy visszamelőgesen is megkapjuk.

Marica!
Jártál már a védőnőnél? Mert a kiskönyv mellé kaptam 2 kiskönyvecskét, az egyikben (azt hiszem terhességi kiskönyv a neve) szó esik a kedvezményt ki veheti igénybe.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Az adókedvezmény visszamenőleg is jár!!! Én már ebben a hónapban meg is kaptam, mert azonnal ahogy a doki kiállította beadtam a munkahelyemre és a fizummal már utalták is.
Még egy infó, amiről én speckó nem is tudtam, hogy jár. A könyvelő azt mondta, ha valaki munkaviszonyból megy el gyed-re vagy gyesre, akkor mikor visszamész pár év múlva melózni a neked járó szabadságokat (amit addig gyed v. gyes alatt felhalmoztál)egyben kiveheted, amit természetesen a munkaadó még ki is fizet.
Remélem nem túl bonyolultan fogalmaztam.

kata
katta
 
 


Sziasztok!
Edit!
Amit Kata és Moszi írt, az úgy igaz! Biztosan Téged is berendelt a dokid a 91. napra, akkor kiállított egy igazolást!Ha még nem, akkor kérd Töle!! Azt a munkaügyesnél kell leadnod a mh-en. Voltam már tanácsadáson, át is futottam a kiskönyveket, de azt hiszem ott is csak ez volt, hogy az anya, vagy az apa, illetve az anya férje veheti igénybe. Ez csak a nagylányomnál okoz problémát, mert neki nem az apja, és nem is a férjem!

Marica
marica69
 
 


Marica! Közösen is igénybe lehet venni, de akkor mind a kettőtöknek nyilatkoznia kell egy erre való nyomtatványon, hogy megosztjátok. Tavaly mi is úgy vettük igénybe. A 91 napos pocaklakóról meg a saját dokidtól kell egy igazolás ami alapján majd jár az adókedvezmény.Kép
linato
 
 


Csajok Kép
Ezt gondolom nem a nőgyógyász adja, hanem a házi(körzeti) orvos, ugye? Ő az, aki például táppénzre is vehet, nem?
Tök hülye vagyok ehhez, meg ráadásul nincs is hivatalos orvosom (mármint körzeti) Kép

Egy dolgot nem értek csak, ez nem az adóból vonható le? ha igen, akkor nem utólag majd a jövő évi 205-ös adóbevallásnál kell jelölni?

Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de gőzöm nincs Kép

Képzeljétek, rúgdos a babám Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit,
a nőgyógyász adja. Ha most odaadod a mhelyeden, akkor már a következő havi fizud kifizetésekor kapod az adókedvezményt, vagyis kevesebbet vonnak le adóelőlegként. Ez asszem, mindig jól jön. Kép

Már rendes rugdosást érzel?? Én még mindig nem tudom, mit kéne éreznem... Kép
babs
 
 


Babs,

köszi, akkor majd legközelebb kérünk tőle papírt.

Igen, rendesen belémrúgott Kép Már napok óta érzek valami kis buborékolást, kaparást, fene tudja mit, ami többek szerint már a baba lehetett, de én nem akartam ezt gondolni. Hátha csak valami emésztési mozgás, úgy gondoltam.
Ma viszont olyan határozottat rúgott, hogy ez csak ő lehetett Kép

Egyébként nyugi, mondták a 20-22 hétig első babánál semmi gond, ha nem érzi az ember, mert úgysem tudja mit kell érezni, úgyhogy töröld le azt a szomorú arcot a hozzászólásod mellől.
Meg egy csomó mindentől függ, mikor érzi valaki (hol fekszik a baba stb.)
Mozog ő eleget, nyugi.
Puszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


EditKép

Ez szuper, nem tudom miért, de engem teljesen feldobott, hogy már van közöttünk olyan mama, akinek már érezhetően mocorog a babája.
Hányszor rúgott? És hova? Hol érezted korábban a buborékolást, kaparást?

Már én is szeretném érezni a babámat, de ahogy korábban írtad nekem, tudom, hogy még ráérek - jobban mondva van még ideje a babámnak, hogy az első határozott mozdulatát megtegye.
Bár be kell vallanom, hogy tegnap reggel, amikor fogmosás közben a csap fölé hajolva töltöttem jó pár percet, úgy éreztem, mintha valami hozzásimulna a hasfalamhoz belülről. Először persze nagyon örültem, de aztán beugrott, hogy az első babás mamák az emésztési bélmozgásokat keverik össze eleinte a babával. De ezt már ma is éreztem egyszer, igaz a munkahelyemen, az asztal fölé görnyedve.
Szeretném azt hinni, hogy a baba mocorog, de közben tudom, hogy amit érzek, az esetleg egy ártatlan bélmozgás...

A férjem szerint már most olyan vagyok, mint egy "anyagép": megállok minden bababolt előtt, lelkesen mesélek a napi levelezéseinkről itt a topikon, simizgetem a hasamat...
Én nem bánom, élvezem a babavárós állapotot - és azt, hogy igazából ő is együtt örül velem.

Furcsa belegondolni abba, hogy egy éve még nem is sejtettem, hogy mostanra babát fogok várni, és ugyanilyen furcsa elképzelni, hogy egy év múlva (már ha minden jól megy) már egy mászni képes babával együtt ünnepeljük a HúsvétotKép

Nagyon kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Használjátok ki a jó időt!

Csirkesz
(14+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz Kép, te kis anyagép Kép
Aranyos vagy, hogy ezt írod.
Igen, biztos, hogy nekünk első babás mamáknál az a szitu, hogy nem tudjuk mit kell érezni és ha érzünk is valamit, nem merjük elhinni, hogy valóban a gyermekünk az.
Nekem ma délelőtt a hasam bal alsó részén rúgott egy nagyot és utána pár másodpercig olyan fészkelődést éreztem, mintha a helyét keresné (ez tudom hülyeség és csak én adok neki értelmet), de lényeg, hogy ilyesmi érzés volt.
Néhány órával később, olyan volt ugyanazon a helyen, mintha kopogtatnának belülről. Vissza is kopogtam neki és beszélgettem hozzá egy picit.

Korábban is ezen a környéken buborékolt.
Puszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


EditKép

Neked akkor külön mocorgós hétvégét is kívánok! Aztán tessék ám sokat kopogni és beszélgetni a tornász-bajnokhoz!!!Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz Kép
Köszi. Holnap megyünk 4D-re a Praxisba. Remélem ott sem fog aludni, hanem aktivizálja magát Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!

Adókedvezmény: nálunk tavaly a párom vette igénybe, aki akkor még nem volt a férjem. Egyébként is be fogják tudni azonosítani egyértelműen, hogy ugyanaz után a gyerkőc után csak egy ember vegye fel: az adóbevallásnál be kell majd írni a gyekőc adatai közül ha jól emlékszem a TAJ számát.
Hát a rugdosás nálunk is megy már bő 2 hete Kép mondjuk én már kissé tapasztaltabb vagyok, mit kell érezni, bár első terhességemnél is már a 16. héten éreztem. Egyébként meg van olyan ismerősöm is, aki csak a 21. héten kezdte érezni. Szóval elég változatos...

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Lányok Kép
Jó, hogy előjött ez az adókedvezmény. Ikrek után azonnal a kétgyerekest lehet igénybe venni??? kedvem még nem volt elolvasni az szja tv ide vonatkozó paragrafusait. Ha valaki fejből tudná, kérem, írja meg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Adókedvezmény még egyszer:

A visszamenőleges szó kissé megtévesztő. Arra a hónapra jár, amelyik hónapban a fogantatástól számított 91. napot elkezded. Az igazolást a nőgyógyász állítja ki, ezen szerepel, hogy betöltötted, ill. a szülés várható ideje. Az igazolást a munkahelynek nem kell megkapnia (kérheti, hogy mutasd be), az eredeti példányt el kell rakni, az adóhatóság kérheti (adóbevallásnál sem kell benyújtani, csak a többi igazolással együtt el kell rakni).
Mivel az adott hónapra járó járandóságokat nem az adott hónap elején kapod, hanem a következőén, ezért ha pl. áprilisban lettél jogosult, akkor a május eleji fizetéseddel fogod megkapni (pontosabban ennyivel kevesebbet írnak le a fizetendő adóból, ha tudnak, ill. arányosan anynit, amit le tudnak). Ha áprilisban lettél jogosult, de későn nyújtod be, akkor lehetséges, hogy májusban ez még nem jelenik meg a fizetési papírodon, csak június elején. Viszont június elején nem a dupla összeg. Ilyen esetben csak jövő év elején az adóbevalláskor fogod tudni érvényesíteni.

Orsi!

Igen, ez eltartott gyerekenként jár:
- 1 gyerekre 3000 Ft/hó
- 2 gyerekre 4000 Ft/hó(/gyerek!!!) azaz 8000 Ft/hó
- 3 vagy töb gyerekre 10000 Ft/hó(/gyerek), azaz 30000, 40000 stb. Ft/hó.

Pocó!

A gyereknél a nevét, a születési időpontját és helyét, anyja nevét, lakcímét kell megadni majd az adóbevallásban, ezek az adatok egyértelműen azonosítják. Ill. azt, hogy ne vegyék többszörösen igénybe, úgy védik ki, hogy nyilatkozni kell arról, hogy megosztottátok (egymás adóbevallásán szerepelnie kell a másik adószámának és aláírásának).

Kata!

Nem kifizeti a szabikat, és még ki is veheted, hanem egyben kiveheted fizetett szabadságként...

Gyes:

Mit mondjak, volt benne részem... Nevetséges. De legalább van.
Valószíű nélküle is itthon maradtam volna.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Linato!

Bocsánat, hogy át kontárkodtam hozzátok a nyári topikból, de úgy gondoltam, Linátónak és azoknak akik még ikreket várnak esetleg fontos lehet amit ma megtapasztam a babakocsi piacon.
Ezért bevágtam ide is a tapasztalatomat.

"Képzeljétek el találtunk jó minőségű és viszonylag korrekt árú ikerbabakocsit.
A márkája BERGON. Az utcán szóllítottam le a múltkor egy kismamát, hogy hol vette a babakocsiját, mert nagyon tetszik. Ő adta meg a nagykereskedés címét. Ma elmentünk és el voltam ájulva a kinálattól és a kiszolgálástól. Csak ikerből 9-10 közzül lehet választani. A pasi több mint fél órán keresztül tartott bemutatót nekünk a különböző funkciókról, lehetőségekről. Ez merőben ritkaság számba ment, a nagy üzletekben soha nem tudtak válaszolni egyetlen kérdésemre sem. Teljesen szétszedte majd összerakta nekünk a kocsit. Ezek a kocsik téliesítettek, fekvő és sportkocsik is egyben, különböző kerekekkel rendelhetők, rengeteg színben. Mind a kettőnknek nagyon tetszett, és ami a lényeg 79cm széles, azaz elméletileg befér az ajtókon és a liftbe is, mivel azok 80 cm szélesek (bár cinkesen).
A nem iker babakocsiknál pedig 40 féle típusból és több mint 400 színből lehetne választanunk. Isten bizony én nem tudnék."

Remélem nem baj, hogy betettem. Egyébként hány babát vársz Lináto? Van még valaki tőletek aki ikreket vár? Tudod már a nemüket?

Mindenkinek jó pihenést a hétvégére!

C.Vali
a nyári babák topicból
C.Vali
 


Vali Kép
Köszönjük. A kereskedés címét nem tudod, mert igazán az lenne fontos? Bár a márka már sokat segít.
Mi most elég sokan vagyunk ikresek Kép

Orsi+Kismaczkók
6+2

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


VKOrsi, Linato!

A nagykernek sajnos honlapja nincsen, de az eladó szerint 2 üzletük van.

XV. ker. Szentmihályi út 58. tel:306-49-54
Mi itt voltunk. Itt babakocsik, hordozók, kocsi ülések, babakocsi kiegészítők vannak.

XIV. ker Örs vezér tere 12. tel: 222-81-40
A prosi és az eladó szerint itt bababútorok is vannak nagy választékban. (pl. 150 féle kiságy) Itt nem voltunk.

Hányan vagytok ikresek?

Vali
C.Vali
 


Vali Kép
Nagyon köszönjük Kép
A mostani menetben öten vagyunk 2 babával, és egy anyuka 3 lurkóval Kép Úgyhogy nagy ikerzápor lesz itt szemptembertől Kép
Ez az ikres kocsiválasztás elég néhez, így mi egészen biztosan megnézzük a boltokat. Köszi még egyszer a címet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Itt egy tábla! Vali ezen be vannak jelölve az ikresek.Kép És nagyon köszönjük az infót, gyere máskor isKép

<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház két baba
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két baba
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28 három baba
Szila X.29 Péterfy kórház
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Edina két baba</pre>
linato
 
 


Sziasztok Kismamák!

Magika, kívánok Neked sok boldogságot, örömet esküvőd alkalmából.Kép Remélem felétek jobb idő van, mint ahol én lakom.

Linato, most már tudom, hogy valszeg a SOTE I. sz. Női Klinikáján fogok szülni, meg előtte ott hetekig feküdni. Pénteken voltam tehesgondozáson és az orvosom ezt a helyet ajánlotta, hogy a lurkóknak a legjobb esélyeket biztosíthassuk.(Az orvosom szerint max. a 24. héten be kell majd feküdnöm.)
Jövő héten végre eljutok a védőnőhöz is, szerencsére itt van az utcánk elején.

Ma voltunk a férjemmel egy itteni bababoltba nézelődni. Nagyon aranyos és praktikus együttest láttunk. Finom plüss anyagú hosszúujjú rugi, ugyanolyan anyagból kis pulcsika és sapka. El tudjátok képzelni, milyen aranyos ez kis 56-os méretben? (Persze a mi max. 2 kilós babáinkra ez a méret egy darabig biztos jó lesz.)Kérdeztem az eladókat, szerintük szeptemberben már lehet majd ismét kapni hosszúujjú ruhácskákat.

Babakocsi témában egyre inkább azon gondolkodunk, hogy veszünk egy egyeset és egy ketteset, mindhárom babát úgysem képes egy ember elvinni sétáltatni. Sajnos a hármas ikerkocsi nem férne be az autónkba, pedig elég sokat és hosszú távon utazunk, mert a szüleim az ország másik végében laknak.

Köszi mindenkinek a tanácsokat, jó gondolatokat, a számítógépünkre le is mentem ezt a sok hasznos infót.Kép
Szép hétvégét mindenkinek!
eszter28
 
 


Sziasztok!
Látom nem túl a nagy a forgalom,gondolom élvezitek a szép idöt!Mi is nemrég jöttünk be nagy könyörgés árán.A lányom nem bír "betelni " a jó idövel!Nem csodálom.

C Vali!
Köszönjük a tanácsot és írj máskor is az ikres tapasztalataidról is.

Linato!
A táblázatba beírhatod majd nekem is a SOTE II-est.

Tegnap voltam elsö vérvételen és 6-7 üvegecske vért vettek le.Azt hittem semmit nem hagynek bennem,de túléltem.A reggeli "nem evés" volt a legborzasztobb.

Kellemes hétvégét!!
enci70
 
 


Sziasztok!!!

Én is rég jártam errefelé de mindíg azért olvasgatlak titeket Kép Jól vagyunk megvolt a 12 heti UH. is minden oksi volt!
Viszont nekem annyira elkezdett nőni a hasam, hogy mindenki csak nagyokat néz rám, hogy mekkora. Pedig még csak most kezdem a 14 hetet. Jó biztosan az is közrejátszik, hogy második terhesség ezt sokan mondják, hogy számít mert már jobban ki vannak tágulva a szalagok stb.
Én ruha meg kellék ügyben nagyon el vagyok látva mert rengeteg minden van Barbiról de ha kisfiú lesz akkor se leszek bajba mert a két barátnőm nemrég szűlt és mindkettőnek fia van Kép Azért az ember úgysem bírja ki, hogy nem vegyen új dolgokat is Kép

Edina: Lehet, hogy hülye kérdés de miért vettek le olyan sok vért??

Üdv mindenkinek!!!
NIki
lani
 
 


Helló Lányok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvégéje. Én a magam részéről elégedett vagyokKép
Voltam dokinál - aki mindent rendben talált. Olyannyira, hogy a 3 mm-es nyaki redő méreten minden szó nélkül átsiklott. Bennem persze motoszkált a kisördög, ezért rákérdeztem, hogy ez most mennyire számít határértéknek??!! Ő azt mondta, hogy tényleg a 4-5 mm az, ami intő jel, de nem egyértelmű bizonyíték, egyébként is szubjektív a mérés, stb. Az uh képet is megnézte, és teljesen elégedett volt vele. Én meg véglegesen megnyugodtam.
Ami a vizsgálatban a legjobb volt, az a kislurkóm szívhangja. Most is sokat kellett utána nyomozni, mert jól elbújt, és sokat úszott, de a végén elkaptuk, és meghallgathattam a kis ketyegőjét. Nagyon elolvadtam a kalimpáló hangtólKépKép
Apukája még gyáva, nem jött be velem szívhangot hallgatni, de amikor meglátta a fülig érő vigyort a képemen, eldöntötte, hogy legközelebb ő is bejön, mert ebből nem maradhat ki. Persze igen büszke volt a gyerkőcre, hogy nem hagyta csak úgy, simán a hallgatózást. Azt mondta: "olyan, mint az apja - nem szereti, ha cseszegetik" KépKép
Én jobban szeretném, ha nem lenne ilyen félős. De lehet, hogy csak félreértem az én sportos porontyomat Kép

Vasárnap is nagyon jó napom volt, egy volt évfolyamtársam 4 és fél hónapos gyönyörű kisfiával játszottam több, mint fél órát. Ezért a tavaszi zsongás mellé most már "babazsongásom" is vanKépKép

EditKép Na mi volt a 4D-n?? Mocorgott a gyerkőc? Készültek sztárfotók?

Kellemes és gömbölyödő hétfőt kívánok mindenkinek!

Csirkesz
(15+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Edit!

Jársz még a Szt Imrébe tornára? Milyen? Még mindig kellemes fáradsz el?
Azért kérdem, mert nagyon izületes vagyok, és kicsit félek, hogy terhelné az izületeimet. Remélem nem így van.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!
Én nem járok tornára, dse hetente járok úszni, jól átmozgatom minden izmomat, a párom meg jól megmaszíroz,szép terjedelmes pár a pocakom, és úszás közben is érzem a babót.Mostanában határozott rúgásokat isKépNem tudom nem e korai ez, de ezt mással összetéveszteni nem lehet, a múltkor datolyáztam (ezt kívánom)és rendesen mozgott.Kép
Noémi
18+1
fantikbaba
 
 


Lányok Kép
Kellene nekem egy kis segítség. Krizsa doki a Kaáliban azt mondta, hogy ha tornászni szeretnék, akkor csakis kismama tornára mehetek, még egy kis szolid biciklizésre sem... Hova lehet terhestornára menni? Mi még csak 6+5 vagyunk, így kismama könyvem is csak sok hét múlva lesz... de szívesen járnék tornára, mert a lombik előtt is jártam hetente háromszor, így már hiányzik. Minden öteletet szívesen fogadok Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hello csajok

UH:
Pöcsös!! Kép - hogy az orvost idézzem és 1500 %-ra mondta. Nagyon-nagyon boldogok vagyunk (bár ha kislány lenne, szerintem ugyanígy éreznénk), bár apa a föld fölött jár azóta 10 cm-rel és büszke, hogy igen, ő tud fiút csinálni - hihetetlenek ezek a palik. Apósom kalapot emelt (eddig csak lány unokái voltak). Szóval nagy az öröm, de vicces, hogy mekkora boldogságot okoz ez a férfiaknak.
Egyébként zárójelben megjegyzem, én is fiút vártam titkon.

De a lényeg, hogy minden megvan a babán, egészségesnek tűnik és annyira édes volt, miközben néztük, bekapta a bal hüvelykujját és látványosan elkezdte szopizni.

A Praxissal teljes mértékben elégedett vagyok, Dr. Győrfi Mátyáshoz kerültünk (ő csinálta itt a babaneten látható képeket is), nagyon kedves, segítőkész és agyon dícsérte a gyereket, holott aznap már gondolom minimum 25 vizsgálata volt.

Torna:
Még járok a Szent Imrébe és nagyon kellemes.
Bár, mint korábban írtam, én sokat sportoltam előtte és nagyon hiányzott, így beszereztem itthonra egy kismamatorna kazettát Kállai Ildikó félét. Nagyon klassz, van rajta totál kezdőknek való, akik soha nem mozogtak a terhesség előtt és olyan is, ami azoknak ajánlott, akik rendszeresen sportoltak.
Gyöngyi Kép
Én a helyedben eljönnék, mert gyógytornász csaj tartja. Ha az elején odamész hozzá, hogy mi a gondod tuti segít (állandóan ostromolják a csajok mindenféle kérdésekkel és nagyon kedvesen segít).
Orsi Kép
Én minden kismama tornáról azt hallottam, hogy a 12. hétig nem engedik. Hidd el, nekem is hiányzott, de nem mertem kockáztatni, szerintem te sem tedd.

Egyébként képzeljétek mi beszereztünk egy fasza kis szoba biciklit, úgyhogy minden nap tekerem most már azt is.
Pussz
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Orsi!

Én is úgy tudom, hogy 12 hét előtt nem ajánlják az orvosok. Utána is csak akkor, ha minden rendben. Nekem a dokim, meglepődött, hogy megkérdeztem a tornát, és adott egy pecsétet a kiskönyvembe, hogy járhatok tornára.
Mindenféleképpen beszélj az orvosoddal, mielőtt tornázni mész.
Szerintem a választott kórházadat érdeklőd meg elsődlegesen. Ha még sem indít, a neten található egy-két hely, ahol kismamatornát indítanak.

Edit!
Kösz az infót. Akkor holnap megyek.
1/2 5-től van ugye? Márciusban írtad, hogy a sport cuccon kívül vigyek törölköző. Kell még azon kívül más?

Gratulálok a kisfiúhoz! Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


EditKép

Gratula a kisfickóhoz!! KépKép Van már ötletetek a nevére? Raksz fel képet a profilodba?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok Pocakosok!

Én is szeretnék hozzátok jelentkezni. Ha minden jól megy én október 5-én talalkozom majd a pocaklakóval.
Ne mudom, Ti hogy vagytok vele, de én a 12. heti ultrahangig nem igazán akartam elhinni, hogy tényleg van valaki odabent. Igaz, hogy szerencsés vagyok, mert nem volt soha hányingerem. Viszont rendesen voltak hangulatváltozásaim. Csodálom is a férjemet, hogy kibírta mellettemKép Bár érzékeltem, hogy hülye vagyok, így meg is mutattam neki egy cikkek, amelyben a férj kérdezi az orvost, hogy visszakapja-e majd az eredeti feleséget valamikorKép)
Egyébként mi Spanyolországban (Barcelona) lakunk és itt egész mások a szokások. Pl. az AFP szürés a 12. héten volt. Meg is lepödtem rajta. Itt nincs védönö és a dokim még nem vizsgált meg egyszer sem!!! Csak mindig az ultrahangeredményt (amit egy másik doki csinál) beszéljuk meg együtt. Nem rossz, ugye? Legközelebb már tényleg rá is kérdezek erre (eddig nyuszi voltamKép).

Mindenkinek jó pocakosodást!
Moncsi
(13+6)


Bocsánat, de hosszú ö és ü betüm nincsenKép
minike
 
 


Gyöngyi Kép

Igen fél öt. Én sajnos most pont nem tudok menni Kép
Edző cucc (tréning gatya, póló, zokni) + polifoam, de ha az nincs, akkor törülköző.
Meg vigyél vizet, hátha utána jól esik.
Ja, és a terhes kiskönyv.
Biztos millió anyuka lesz. Aztán kérek beszámolót, hogy tetszett.

Csajok, nem tudom sikerült-e, de feltettem egy ujj szopizós képet a profilba.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


SziasztokKép

Nekünk is jól telt a hétvége, csak a torkom fájt, még gyógyszer is kellett, amitől viszont visszatért rókakomaKép A hangom teljesen elment, mára már jobb a helyzet.
Holnap megyek nyakiredő mérésre, kicsit izgulok is.
Torna: Gergővel anno én is megvettem a Kállai I. kaziját, nem rossz, csak én itthon nehezen szánom rá magamKép Viszont a védőnő adott egy helyi lehetőséget kismamatornára, ezt is gyógytornász tartja, utána meg kismamakub. Kérdés, lehet-e vinni a Gergőt.
Szobabicikli mehet? Mintha az rémlene, hogy vigyázni kell vele, Mondjuk nekünk nincs.
Voltunk ma baba-mama klubban a Gergővel és a védőnő aki tartja, most jár babamasszázs tanfolyamra, szülőket fog oktatni és megígérte, hogy megtanítja, tök jó lenne. Anno Gergőt maszírozgattam egy prospektusból, de így biztos profibb lenne.

CsirkeszKép
Na ugye hogy minden okés.

Edit
Gratu a pöcsöshozKépKép Gergőnél az én férjem is így reagált, hogy fia lesz. Szerintem most is annak örülne. Már alig várja, hogy kiderüljön, pedig én gondolkodom, hogy meg sem nézetem, legyen meglepi.

Lani
Tőlem is vagy 7 üveggel lecsapoltak először, mert összevontak mindent, vérkép,vércsop, ellenanyag, wassermann, toxoplazma...vagy 5-felé küldték vizsgálatra.

Hétvégén már én is éreztem a mocorgást, pedig Gergővel csak a 19. héten. Tényleg most hamarabb, de mondta is a védőnő, hogy már figyeljem, mert tutira hamarosan érezni fogom. Igaza lettKép

pussz
Judy 13+0
Judy
 


Judy Kép

Jobbulást!
Szobabiciklit természetesen megkérdeztem a kórházi kismama tornát tartó gyógytornásztól és az orvosomtól is.
Mondták, ha jól esik nyugodtan, de tartsam szem előtt, hogy nem bringás VB-re készülök, csak finoman.
Én olyan 25-30 perceket szoktam tekerni esténként, olyan 30 km/órás tempóban, ez aztán nem megerőltető, csak jó érzés Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit!
Édes a kissrác!!!! Szuper a fotó róla.

Lányok, nekem tegnap úgy bekeményedett a méhem, szinte összeugrott, de csak egy pillanatra. Kő kemény volt. Ez mitől van?, vagy lehet? Volt valakinek valakinek ilyen? És ez normális?

kata
katta
 
 


Edit! Kép

Remélem legközelebb találkozunk majd. Holnap megnézem, mert érzem, hogy hiányzik a mozgás, csak az izületeim be ne durranjanak. KépEzzel is el kellett volna mennem már régen kivizsgálásra, de annak idején nem küldtek, így én sem nagyon forszíroztam.

Nagyon aranyos a kép.Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


JudyKép

Jó hogy jelentkeztél, már nagyon hiányoltalak. A nyaki redő mérésnél tutira minden rendben leszKép Azért majd írd meg, mi lett az eredmény!

Torokfájás KépKép
Fura, hogy Te is azt írod, milyen sok vért vettek először. Nekem is volt vérkép, vércsop., ellenanyag.
De mi ez a wassermann??
A toxoplazmáról már hallottam, de szerintem nekem nem csinálták meg - vagy nem tudok rólaKép

Gergő hogy reagál a jó időre? Be tudod csalni néha az udvarról??Kép Apukája tanítja már focizni?

Mázlista vagy, hogy már érzed a kismanót a hasadban. Én is vágyom már erre az érzésre, de a dokinéni szerint majd csak a 19. hét környékén fogom érezni a ficánkolást.

CsajokKép
Korábban is tudtam, hogy "0 Rh neg." vagyok, és most hiába bizonygatom, hogy a férjemnek ugyanaz a vércsoportja, mint nekem, egyre többször akarnak majd vérvételre küldeni ellenanyagot nézni.
Tudja valaki milyen gyakorisággal vár ez rám?

Tornára én is szívesen járnék, de a lakástól messze van a kórház, fitness centrumos mama-aerobicra pedig nem szívesen járnék. Ezért megvettem Rubint Réka kétes hírű kismama dvd-jét, este ki is próbálom. Remélem nem buktam el az árát, és tényleg kényelmes, jóleső mozgásat biztosít majdKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz Kép
A Wassermann a szifilisz szűrés, ez terheseknél kötelező szűrés magyarországon, ugyanúgy, mint a vércsoport.

Lányok Kép
Köszönöm a tornával kapcsolatos hozzászólásokat. Ma megyek a nőgyógyászomhoz, akinél a babók születni fognak, és őt is kifaggatom a témával kapcsolatban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


MoncsiKép Üdv közöttünk, és jó pocakosodást a spanyol nap alattKép

EditKép

Kisfickó nagyon jól néz ki - tutira nőcsábász leszKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: