A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Rövid leszek, mert hulla vagyok.
Ma voltunk hasi és koponya UH-n a MÁV kórházban (minden OK :)), utána pedig elmentünk a Szentlélek térre az OTP-be, elindítottuk a Borcsa után járó szocpolt. Mindezt BKV-val... Segítségünkre volt anyósom, ismét itt lesz néhány napig...
9-kor indultunk, 2-kor érkeztünk, nagyon rendesen viselkedett a lyány, a vizsgálatot is jól bírta... :)
Du. főztem, elhoztam Marcit a kineziológiáról, vacsiztattam, stb, stb.
Asszem nem kell nekem esti mese. :)

Bartika! Bocsánat, és a többiektől is, hiszen valóban nem világítottam meg az ügyet újra. Még a topik hajnalán említettem és morogtam is néha nagyokat, hogy van a páromnak még két nagy gyereke, Gergő és Réka... Elnézést a figyelmetlenségért... :shock: :oops: :roll:

Hanna!
Sajnálom Olivér elkapatását... Bizti hamar megjavul... :)

Most megyek, remélem holnap vissza tudok rendesen olvasni. Bocsánat, de keresztbe állnak a szemeim, a levelem fogalmazása közben álmodtam is... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Lányok, sajna Sacikámnál estére elszakadt a cérna :cry: esténként mindig nyűgösebb, de most teljesen lila volt, úgy üvöltött a drága :cry: én csak magamban sírtam mellette... a végén kapott egy kúpot, most nyugodtan alszik, de a szívem szakadt meg, ahogy próbáltam nyugtatni :(

Olaj téma: én a masszázshoz olajozom, amúgy nem olajoztam, de ahhoz kell valami, ami csúszik :wink: utána a fürdésnél lejön jó része, de puha lesz a bőre tőle. Egyébként Saci bőre is nagyon szép, a kezdeti pöttyök teljesen elmúltak.

Moffli: hajrá hétvége :D

Batkata: szegényem, jó pihenést,...

Na, hazaért Apa, jó éjt!

Csöre
csöre74

Csöre: gondolom, ha csontig leszívja a cickót, akkor a szervezet érzi,hogy nem elég...mivel láttam, hogy éhes, egyetlen egyszer pótoltamma. Remélem, vaklárma ez az egész és minden jóra fordul, most is kikapott 120-at egy ciciből. Ez megnyugtató. Mert mit nekünk tejci-krízis, 5 kaja alatt bezabált 700 g-ot. És egy evés még hátra van...

Batkata: nem semmi napotok volt! Gratula a kivitelezéshez!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
kata8110

Nálam is ismét tejkrízis van :cry: :cry: :cry: :cry: 6 hét után újra tápszert kellett adni lefekvés előtt Julcsinak :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
petne

Petne: sajnálom a tejcsi-krízist! Pihenj sokat, hátha elmúlik!

Moffli: Hajrá! :) és gratula az éjszakához!

Batkata: gratula a jó eredményhez!

Pihenés: ahogy a védőnő szavaiból kivettem, az ideális tejcsi gyártási állapot a következő: Fadarabként fekszel egy ágyon, és ha nem szoptatsz, akkor alszol. Jobb esetben szoptatás alatt is alszol. Közben intravénásan juttatnak neked folyamatosan folyadékot, de te is iszol, minimum tejfakasztó teákat literszámra. No és sört! Emellett nem eszel semmit, csak krumplit, tésztát, krumplistésztát... és rántott levest... A fellépő akut vitaminhiányt terhesvitaminnal pótolod :roll: No, ha ezen lépések bármelyikét kihagyod, akkor már jó esély van arra, hogy a tejed kevesebb, mint lehetne, sőt, lehet, hogy egyszer el is apad, hacsak nem vagy született tejcsárda, aki mindezek nélkül is attól szenved, hogy konyhabútort már vett a sok tejből, és most nem tudja mire költeni a tejpénzt...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

halihó!
Ma elindultunk tescozni, amiből semmi sem lett, mert Apa melóhelyére is be kellett menni, így fél 8ra értünk haza...

Olajozás:
Olajozni fürdetés előtt kell, éppen azért ,hogy a bőre szellőzni tudjon. Így a hámlások feláznak a vízben. Igazság szerint én nem olajozok, Annát sem pacsmagoltam, akkor megy az olaj, amikor a bőrén észreveszek valamit, de szerencsére ilyen már rég volt.. :)
Ja! Nálunk hámlásra az A vitamin olaj vált be, az valami csodaszer!

Alvás:
Nem tudom mikor kell elromlania egy gyereknek, de Bencét sem kell ringatni, szopi után az ágyba beteszem, és elfogadja a helyzetet..:)

Zitocs.
Ezt annyira jól leírtad, hogy jól mutatna a blogomban kiegészítésképpen.. :) Éppen most dühöngtem ott a szoptatás miatt.. :)

Babylove-os pelus:
Nekünk az jött be :) 3-mas méretet hordunk, és nem ázik át! Igaz, éjszaka kénytelen vagyok egyszer pelusozni...

Kép
Kép
Kép
mágnes

www.felicitas.hu
Regisztrálni kell, és ingyenes csomagot kapsz!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Lányok, köszönöm a nyugtatásokat, édesek vagytok.
Nem biztos hogy jövök ma(holnap), tegnap este összevesztünk a férjemmel, ma skype-on folytattuk, már nincs erőm semmihez a bőgésen kívül.

Jók legyetek addig is!
kisbogacs

Jó reggelt!

Kriszti: :( sajnálom, remélem, hamar meg tudjátok beszélni. Biztos feszültebb vagy a tejcsi miatt is, ilyenkor könnyebben szakad a cérna, talán a férjednél is.

Zitocs: :lol: :lol: :lol: édes a védőnéni, de ehhez külön személyzet kell :D

Petne: sajnálom a tejcsikrízist :( remélem, hamar visszaáll... már semmi újat nem tudok tanácsolni :(

Sacikámnál nyugodt volt az éjszaka, aludt 3-ig, majd 1/2 8-ig, úgy tűnik, túl van a nehezén... most a zenélő forgó bizgentyű alatt fekszik, teper ezerrel, ma még egy nyekk nem volt :)
Én viszont megfáztam :( nem csoda, 27!!!! fok volt tegnap a zöld+-ben. Minek a francnak, komolyan?!
És sikerült tegnap az idegbajos napomat megkoronázni azzal, hogy a sterilizálni feltett mellszívót odaégettem.... elforrt a víz, és megolvadt :cry: na ez végleg betette a kaput :( ráadásul nem is az enyém volt, és már tegnap is szükség lett volna rá, mert nem bírják a melleim Saci nagy alvásait :( kézzel meg nem álltam neki éjszaka :(

Mágnes: köszi a tippet

Na most unta meg Saci a forgóborgót ... :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Petne: sajnálom a tejcsit! Én sem tudom,mi a jó, ahogy Zitocs írta, abban viszont benne van a lényeg :roll: :lol:

Zitocs: ezt a módszert ma kipróbálom :lol: A gyereket meg kiküldöm magam mellől a hálóból pisilni/kakilni,kaja időben meg csak félálomban mellre teszem. Miközben körülbástyázom magam infúziós állványokkal, hogy folyassam a nedűket! :lol:

Csöre: örülök,hogy Saci jobban van!!!

Kriszti: szegényem!!! Hatalmas ölelés!!! De ne pityeregj, az Áginak nem jó!!! (Mondom én, akinek szintén gyomoridege van a hízás és tej kérdéstől :oops: )

Rólunk: Martin ma reggel 150-et szippantott a jobb ciciből, most a balt is talán (nem merem elkiabálni) feszülni érzem :wink:
Mai meztelen mérés: 11 dkg plusz....No comment....Nem örülök,hogy annak ellenére,hogy ennyit esz',csak ennyi a plusz (tegnap is, a krízis ellenére 790 g csak összejött)...Bár anyós és após jó,ha vasággyal együtt 50 kg, Apával mi sem vagyunk hízékonyak,anyu is vékony, egyedül apukám bír kedves pocakkal...No most ezekből rakjam össze....Ha após vonalat örököl,akkor sosem lesz dundi :roll:

A védőnőt tegnap hívtam tej ügyben, persze, helyettes volt, azt mondta, hogy lehet épp egy peteérés,az befolyáűsolhatja pár napig....Lehet,hogy pszichésn, de este óta kicsit fájdogál a pocakom...Remélem, hogy csak ez van!

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: szegényem,most esett le,hogy beteg vagy!!! Jobbulást!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Olyan fantasztikusak a babák!!!!!!

Tejci-krízis: nem lehet, hogy mostanság van a fejlődési-ugrás??? Azt mondják úgy a 6 hetesen aktuális. Csak mert feltűnően sokaknak van itt a topikban mostanában tejci-problémája.
Nálam változatlan a helyzet. Sajnos esténént pótolni kell kb. 70-100 ml-t. Ráadásul figyelnem kell, hogy estére még maradjon egy pici a cicibe, mert altatás előtt mindig cicizni akar Bianka (na nem sokat, csak pár kortynyit), és ha nem jön belőle semmi, akkor ordít és kínkeserves az altatás.

Moffli: úgy néz ki, nincs összefüggésben a tejláz és a tej mennyisége. Sajnos, mint a fentiekből kiderül, estére elfogy a tejem és mégis... Még csak mostanra rendeződtek a dolgok.
Olyan csomó volt a jobb mellemben, hogy egyszerűen nem tudtam kimasszírozni. Sőt, mintha napról napra nagyobb lett volna. Aztán egyszercsak egy szopizásnál jobb lett. Pedig már kezdtem aggódni, nehogy fel kelljen vágni.

Ma csúcsot döntöttünk mi is!!! 6 órát aludt egyfolytában, majdnem 7 órát bírt ki két etetés között. De jó lenne, ha ez így maradna.... Bár már alig vártam, hogy felébredjen, mert már nagyon feszült a cici. Ha még egy kicsit továbbalszik, felkeltem volna fejni. Azért milyen fura, hogy végre alszanak, mi meg félálomba szenvedünk a cici-feszülés miatt, ahelyett, hogy egy jót tudnánk aludni.

Kép
jandrea

Jandrea! a fejlődési ugrás sem kizárt, de eddig 150-180-at simán szopott reggel (na jó,220 az egyszer volt ) és még utána bőven fejtem, most meg 150-et hoztunk össze,de nem nagyon van mit fejni... :roll: 2 nap alatt változott meg! Tegnap óta nem romlott a helyzet,hála, úgyhogy remélem, csak átmeneti és pár napon belül helyreáll az eredeti kínálat!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: köszi :) iszom a bodzateát (az legalább finom) mézzel és citrommal, és bízom benne, hogy nem mászok nagyon bele. Pedig be kell mennem a faluba zöldségért a kocsonyához... meg mellszívót venni, ha kapok :roll: :? De most itt alszik az ölemben a világ leggyönyörűbb babája (én meg kicsit sem elfogult :lol:), úgyhogy nyugton maradok.

Andrea: igen, érdekes ez az éjszakai cicifeszülés, én bízom benne, hogy jobb lesz. Mivel a két nagy nem aludt ilyen jól éjszaka annak idején, nem is tudtam, hogy ilyen létezik. De azért inkább aludjanak ilyen jól :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre: Saci valóban meseszép, nem elfogultság kérdése! Egyébként meg nyugodtan legyél :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kisbogács: sírd ki magad, utána sokkal jobb színben látsz mindent, akármi is a baj.

Kata: azta! Martin aztán bír kajálni!!! Ádám még mindig csak 120-at eszik átlagban, de így is hízik ezerrel. Én meg már azért aggódok nehogy leszúrjanak, hogy hörcsögpofa :D a kisfiam. Biztos meghatározó a genetika. Mi se vagyunk egyformák. Én például ehetek amennyit csak akarok, nem hízok, de a férjemnek igencsak oda kell figyelni, mert könnyen jönnek a kilók.

olajozás: én minden fürdés előtt csinálom. A gyerekorvos mondta. Miért, nem kell? Így kevésbé lesz száraz a bőre, azt mondta.

Lassan készülődünk. Ma ismét tömény nap lesz. Védőnő, egészséges rendelés, csipő uh. És még boltba is kéne mennünk.
Majd jövök.

krisz78

Krisz: :lol: :lol: Édi Ádi!!! Hörcsögpofa :lol: Én is a genetikára kezdek gyanakodni... Gondolom, ha ennyit megeszik,nagy baj nem lehet! Max szerencsés alkat lesz,aki soha nem lesz hízékony! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: szerintem ne aggódj! Amíg ilyen szépen hozod a 150 ml-ket, addig nem lehet gond. Ha Martin-baba éhes lesz, akkor max kér előbb enni, a cici rájön, hogy több kéne és remélhetően helyreáll a rend.

Csöre: jobbulást!!!! Én a helyedben most nem nagyon mászkálnék!!!

Krisz: mi is ma megyünk csípő uh-ra!!! Remélem minden rendben lesz. Kicsit aggódom, mert a dokinéni azt mondta, redő-asszimetrika van és egy kicsit kötött a jobb csípője.
Olajozás: nekem a védőnéni azt mondta, már nem szokták ajánlani. Nem mondta, hogy miért nem. Még a szülésfelkészítőn, azt mondták, kenjünk minden fürcsi előtt. Én most nem kenem, nem száraz a bőre. Ha az lenne, biztos olajoznám.

Kép
jandrea

Olajozás: itt figyel a babaolaj,de nem túl gyakran használom...hála,szép a bőre, nem száraz,így ha eszembe jut, áttörlöm, de ennyi. Azt pedig fürcsi előtt teszem.

Jandrea: bizti minden rendben lesz Biankával,drukkok mennek!

Krisz: nektek is drukkok!!!

Enyém gyerek úgy alszik,mint akit leütöttek :wink: Pedig lassan kajciidő, 7-kor fejezte be a reggelit :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
Ma egész nap telefonáltam, csípőszűrésért, MÁK-ba, aztán a tigázt próbáltam hívni, mert elfelejtettük bediktálni a mérőállást. Hát mit ne mondjak, 20 percig telóztam, végigzongoráztam az összes menüpontot, de nem tudom kit kell megerőszakolni azért, hogy egy ÉLŐ hús vér emberrel beszélni tudjak... :twisted:

kisbogács:
sajnálom a vitát... Remélem meg tudjátok beszélni higgadtan...

Enikő:
ígértem neked a mellszívóról képet, íme:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

(uppszz.. kicsit hosszú lett.. :oops: )

Bence megtalálta az öklét.. Addig hadonászik a szája előtt, míg véletlenül be nem talál, és akkor rácuppan :) Olyan édes :)

Mi is kaptunk végre időpontot csípőszűrésre, az ortopédiai klinikára, 18-án mehetünk.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hali!

Ma éjjel Viola is szuper gyerek volt- némi ordítás után elaludt este 9-kor (8-kor vacsizott, de valamiért eltökélte, hogy 9 előtt nem alszik el :roll: ), aztán hajnal 2-kor kelt inni (max 10 perces szopi és azonnali visszaalvás), majd reggel 6-ig nem is tudtam róla. Azaz csinált egy 6 órás és egy 4 órás időszakot rövid ébredéssel :D

Kisbogács:
*nagy ölelés* azért ha tudsz, gyere, mi megvigasztalunk, vagy legalábbis meghallgatunk!

Csöre: Jobbulást!!! Hmm, ezek a forgó izék Violának is bejönnek, de ma reggel már azon gondolkodtam, hogy nincs-e belőlük elemes, mert strapás állandóan felhúzni... Lerohanok teát csinálni, de már hallom, hogy Brahms bölcsődala a végéhez közeledik- futás fel a lépcsőn, felhúzom... leérek újra, már megint az utolsó ütemnél jár az a nyavalya, futás vissza, de előtte felrakom a vizet forrni...

Jandrea: Lehet összefüggés- már annyiban, hogyha a cickódban hajlamosak elzáródni a tejcsatornák, vagy micsodák, akkor te tejlázat kapsz, a babód meg nem jut a kajához. Igazában nem értek hozzá persze...

Pihenés: én akkor jöttem rá erre, amikor kikaptam a védőnénitől, hogy miért próbáltam 5 percet hullahoppozni... Megmondta, hogy minden fizikai tevékenység árt... :roll: Szóval, nem vagyok túl tehetséges ebben a tejgyártó bizniszben- bár van segítségem, így szerencsésebb vagyok sokatoknál :oops: és többnyire tejcsi is van elég (hacsak nem kezdem mérni :wink: )

Krisz: nagy drukk a csípő UH-hoz!

Mágnes: az iromány akkor lenne tökéletes, ha valaki, aki ért hozzá, remek homeobogyós részekkel kiegészítené- akkor már ténylegblogba való lenne :wink: Kösz a tippet a csomaghoz! Ja, és az A vitaminos dolgok tuti jó, Anyukám Manónak készített A vitaminos testápoló kenőcsöt (nagyon lágy, vizes alapú krém, egyáltalán nem zsíros, könnyen kenhető), s Viola bőre egyszerűen imádja...

Basszus, tegnap estére előjött a gyerek füle mögött a nyirokcsomó az egyik oldalon... éjjel a másik oldalon is megjelent, de aztán visszahúzódott. Valami miatt dolgozik az immunrendszer- remélem, csak a BCG oltás szórakoztat minket...

Mágnes: bocs, még egyszer- nálatok már hólyag a BCG oltás? Nálunk úgy néz ki, mint egy betokozódott pattanás, a dudor érezhető, a bőr jóval sötétebb rajta, mint a többi helyen, de hólyagot nem látok, nem tudom, hogy fog ez kifakadni. Gondolom valahogy át kéne alakulnia...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs:
A mi BCG-nk már visszahúzódóban van... Az első stádium vörös folt, aztán jött a begyűlt pattanás feeling, és én vártam, hogy mikor fakad ki. De nem tette... Amikor már tényleg a legjobban feszítette, és láttam a begyűlt gócot, akkor elkezdett visszahúzódni. Szerintem nem kell kifakadnia, a lényeg az, hogy pirosodjon, gyulladásban legyen... Nem??

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Csöre! Jobbulást!

Kriszti! Remélem, gyorsan rendeződik a dolog.

Kata! Hidd el, minden oké Martinnal.

Jandrea! A bőr nem szellőzik, ha olajozzuk. A pórusai eltömődnek.
Én is csak fürcsi előtt használok egy kicsit a masszázsnál.

Krisz! Jandrea! Drukk a csípő uh-hoz. Mi 9.-én megyünk.

Ma csúcsot futottam... Beriasztott a légzésfigyelő, O. baromi mélyen aludt. Öregedtem 50 évet.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csajok! Ti csípőuh-ra vagy csípőszűrésre mentek?? Mert a kettő nem ugyanaz, és az egyik nem váltja ki a másikat... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Csöre:jobbulást!

Tejcsi: Nekem minden nap egy kihívás :) tudomásom szerint a 6.héten és a 3.hónapban van egy növekedési ugrás!
A cicim tegnep este óta nagyon fáj- nem feszülő érzés és csomó sincs benne- hanem olyan érzés mintha beütöttem volna és felette a bőr egy sávban vörös. Nem is tudtam a bal oldalamra feküdni éjszaka. Mi lehet ez???

sahli

Nem kell feltétlen kifakadnia az oltásnak! Elég ha bepirosodik, tehát reakciót mutat. HA elkezd gennyezni meg ilyenek akkor oylan macerás míg elmúlik.

Batkata! valamikor azért pihenj is! JA majd ha látjuk, hogy befejezetlen lett a mondatod akkor tudjuk, hogy na végre elaludtál :lol:

Csöre! Miylen kúp kellett Sacinak? Glicerines vagy lázcsillapítós?

Zitocs! amit leírtál a szoptatásról, az a maratoni szopi! Egy nap érdemes megcsinálni mert tényleg nagyon hasznos. Szóval ágyban egész nap a babával, sok folyadékkal és lustálkodás és szopi folyamatosan! Másnapra szépen helyre áll a tejcsi!

Ha egy etetésnél vagy egy egész nap kevesebb a tej az még messze nem tejkrízis! Ha ezen rágódtok egyfolytában akkor még rosszabb! HA kevesebb a tej akkor sűrűbben kell szoptatni és legközelebb már lesz tej újra! De iylenkor tilos mérni mennyit evett mert a rövid szopikból keveset eszik és csak megy a felesleges aggódás.

Petra ma éjjel pont ezt csinálta. Este kevesebbet tudott csak enni így éjszaka sokat fent volt és evett. Kicsit hullának érzem magam de tudom, hogy helre áll a termelés majd. Ha nem ma akkor holnap. Legfeljebb ma is rajtam lóg óránként.

Nincs véletlen valakinek ismerőse a TB-nél az ellenőrzési osztályon? Kicsit elegem van, hogy amunkáltatóm még mindig nem fizette ki a táppénzemet és csak hablatyolnak össze vissza!
katuska79

Sahli! Lehet el van záródva egy tejcsatorna! Ha megnyomod fáj? Én azt olvastam, hogy ez gyulladásnak a jele. Reméljük csak megnyomtad! Hívj fel valami orvost feltélen!
katuska79

Katuska: alapból nem fáj csak ha megnyomom vagy nyomódik. Próbáltam masszírozni de nem igazán segít.

sahli

Mágnes! Mi voltunk csípőszűrésen és most megyünk uh-ra.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Mágnes: minket csak uh-ra küldtek.

Sahli: ez nekem gyanús! Nem akarlak megijeszteni, de nekem is így kezdődött. Azért méregesd a lázadat. És szoptass abból a ciciből sokat!!!! Először nekem sem volt csomó.

Kép
jandrea

Az egészséges rendelésről megjöttünk.

Itt ülök és bőgök.
Tudjátok, mondtam, hogy pöttyös Ádám bőre, és reszelős, száraz. Nem tejpöttyök, hanem lehet, hogy csecsemőkori ekcéma. Pedig én már nem is látom olyan csúnyának. Ha ekcéma, az élete végéig előjöhet??? Nincs is allergiás a családban. Írtak rá valami kenőcsöt, de abban meg szteroid van. Totál kivagyok. És még délután a csípőuh. Ha ott is rossz hírt mondanak.... Szegény picikém. :cry:

krisz78

krisz:
nyugodj meg, ez nem állandósult ekcéma. Annémnak is volt,főleg télen a száraz levegő miatt. Aztán 1 éves kora után elmúlt, azóta elő sem jött . Semmi gond nem lesz!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Csatlakozom Jandreához: Bálint óriási esti üvöltés-nemalvás után este 10-kor beájult és hajnali 4-kor kelt, én meg 1/2 1-től szinte nem aludtam egy hunyásnyit sem, forgolódtam, aztán elkezdett feszülni a cici, már csak a hátamon tudtam feküdni, úgy meg én képtelen vagyok aludni :cry: Végre alhattam volna 6 órát egyhuzamban, én meg forgolódok és azon idegeskedem, miért nem alszom :cry: :cry: :cry:

Olajozás: nekem se javasolták, nem tesz jót a pólusoknak. Amúgy meg ha szép a baba bőre (Bálinté szerencsére az :D ), akkor csak egy felesleges plusz macera.

Kisbogács: sajnálom a vitát, béküljetek ki gyorsan, ez egyikőtöknek sem jó :cry:

Csöre: jobbulást!

Hanna: az 50 év öregedés nekem akkor volt meg, amikor pár hete párom ül a fittlabdán, ölében Bálinttal, én békésen teszek-veszek a konyhában, egyszer csak hallok egy nagy pukkanást és Bálint ordít..... A labda nem bírta a terhelést és megadta magát :cry: Szerencsére nem történt az ijedségen kívül semmi baj, csak lehuppantak a földre, de Bálintot elég masszívan tartotta a karjaiban Apa, így ő csak egy kis zuhanást érezhetett az egészből :cry:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Krisz: sajnálom az ekcémát!!!! Nyugodj meg! Én úgy tudom, elég sok gyereket érint a probléma. Ráadásul te említetted is, hogy nálatok száraz a levegő. Mágnesnek igaza lehet, hogy attól van.

Bálintanyu: nem semmi sztori. Én is nagyon megijedtem volna.

Hanna: az első időkben nálunk is volt, hogy beriasztott a légzésfigyelő. Hát... én sem kívánom senkinek. De ott én voltam a hibás, rossz helyre raktam az érzékelőlapot (kb. a kettő közé raktam be Biankát :oops: )
Viszont egyszer gyanús, hogy jogosan riasztott be, mert mikor beértem, láttam, hogy valahogy sikeresen a fejére húzta a takarót Bianka.
Egyébként talán én voltam itt a topikban, aki a legtöbbet filózott, legyen-e légzésfigyelő. Hát... életem egyik leghasznosabb karácsonyi ajándéka. Ha nem lenne, kb. 5 percenként szaladnék ellenőrizni, lélegzik-e még picilány. És hát... az éjszakák sem lennének ennyire nyugodtak...

Ma én is méricskéltem (pedig nem szoktam). Bal ciciből evett Bianka 70-et. Hát én ezt nagyon keveseltem. Rátettem a jobbra is, és kipótolta 160-ra!!!!!!! Pedig ez még a délelőtti termésem... mi lesz este??? Aztán betettem a kiságyba, nézelődött és most MAGÁTÓL elaludt!!!!! Lehet, hogy csak az éhségtől szokott nyűgösködni???

Kép
jandrea

Mágnes: Anna mennyi idő alatt nőtte ki?
A neten azt írják 3 hónapos korban alakul ki. De attól mi még messze vagyunk. :shock:
Kata, te mint gyógyszerész, mit tudsz erről?
Én szúrtam el valamit? Nem megfelelően ápoltam, azért lett ilyen az arca? Ti fürdés előtt bekenitek a baba arcát valamivel?

Légzésfigyelő: nagyon jó találmány. Egyszer nekünk is riasztott. Én is rossz helyre tettem az érzékelőket.

krisz78

Ja, bocs, látom, hogy írtad, hogy 1 éves kora után múlt el Annának.

krisz78

Krisz! nyugodj meg biztosan nem csináltál semmit rosszul!
Máténak is volt iylen főleg az arcán, az orcáján két oldalt volt iylen piros száraz a bőre főleg ha szél érte tehát szárította valami. Ő is szteroidos krémet kapott rá és nagyon gyorsan helyre jött. A tünetek már egy két nap alatt elmúltak és 7-8 hónaposan már elő sem jött többet. Azóta is gyönyörű a bőre de még mindig pirospozsgás lesz ha kint vagyunk levegőn. De attól meg oylan szép:)

Nemsokára hazaér a párom! Már úgy hiányzik!!!! A gyerekek megszépülve várják, Petra új ruciban, Máté meg új frizurával. OYlan szépen türte a fodrászt (persze zenélő kütyűt nyomkodva).
katuska79

Csöre: nem volt allergia vizsgálat, de jó hogy mondod, csütörtökön rákérdezek.

Mágnes: minket se küldtek külön szűrésre csak uh-ra, tényleg az miért nem elég, elvileg nem jobb minta a csak szűrés?
Tommee-s mellszívó tényleg jobb? mert nekem is Aventes van, és tényleg szét cincálja a cicimet, vagy én vagyok béna. :shock:

Krisz78 Zillének is van/volt ilyen érdesség és mi is szerintem azt a szteroidos kenőcsöt kaptuk (Elocom van benne) de csak 2x kentem rá, de nekem nem mondta, hogy ekcéma lenne, bár nekem van, szóval lehet hogy mégis az. erre eddig nem is gondoltam, ó jaj és nekem még most is elő szokott jönni.

Lehet, hogy hülyeség, de nekem tejtermelés ügyben nagyon bejött az őszibarack lé napi egy liter, aztán lehet, hogy csak azért mert plusz folyadék :)

Alvás kérdés: Nekem hihetetlen, hogy csak beteszitek a kiságyba és elalszik, Zille csak kapálódzik és egy idő után ordít, simogatom, beszélek, hozzá, énekelek neki de semmi. Mostanában Zoránra elalszik a vállamon és utána ha leteszem alszik tovább a kiságyban.

Vagy legyek türelmesebb, napról napra jobb lesz az altatás? eddig 10 perc sírás után feladtam és kivettem.

Luca
lucus16

Luca: eddig nálunk sem működött. És ki tudja... lehet, csak egyszeri alkalom volt (bár tegnap este is így aludt el). Én még nem vonok le semmilyen következtetést. Lehet, ma este megint lesz ordítás. Bár jó lenne, ha ez így maradna.
Egyébként mintha már máshol is hallottam volna, hogy az őszibaracklé jó... csak már nem emlékeztem rá. Kipróbáljuk ezt is!!! :-)

Kép
jandrea

Köszi LÁnyok, igyekszem, teázok...

Hanna: április 7-re kaptam volna időpontot a Kéryhez, így másik dokit kértem.... remélem, nem lesz gáz, ha igen, akkor megyünk mahánozni :roll: most csütörtökön megyünk.
Légzésfigyelő: gondolom, hogy megijedtél, nagyon nem irigyellek, de lényeg, hogy nem volt gond :wink: _Nekünk tegnap hajnalban csippant be... de csak a figyelmeztető. Na, nekem is kiment a szememből az álom :(

Zitocs: nekünk van elemes forgónk is :wink: az olyan földre tevős híd

Krisz: ne aggódj, a száraz levegőtől is lehet!

Katuska :) jaj, de jó is tud lenni, ha Apa hazatalál :D
kúp: germicid c-t adtam... lehet, hogy lórúgás a problémájára, de megnyugodott, elaludt... (tudom, mert van benne kis nyugtató)

Sahli: a tünetek alapján én is tejcsatorna-záródásra gyanakodnék...

Apa vesz nekem mellszívót :) ha már hazavágtam a másikat :?

Csöre
csöre74

Csöre! de rendi apa, hogy vesz másikat!
Nyűgösségre én is adtam már Máténak panadolt....tök jót aludt utána. Leszedáltam a gyerekemet én is.
:twisted:

Az őszilétől nekem is mintha több lett volna a tej! Teszteljünk!
katuska79

Luca: Saci csak véletlenül szokott egyedül elaludni (ezt eddig nem reklámoztam :oops: :lol:)
Hm, Zorán, azok tényleg olyan bekábító nóták :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Petne, Kata! Sajnálom a tejcsikrizist! Remélem hamarosan visszaáll!

Kisbogács! Nagy ölelést küldök! És próbáljátok meg mielőbb megbeszélni a problémákat, nem jó most neked a stressz!

Csöre! Jobbulást!
Saci tényleg meseszép (nem elfogultság), Zazárol viszont én még nem is láttam képet!

Jandrea! Ha Bianka éjszakai alvása rendszeres lesz a mell is fogja követni és egy idő után nem feszül.

Bartika! Megjött a csodaszer! Már adtam is délben Milánnak. Nagyon szépen köszönöm. Már lemondtam róla, nem smmi, hogy 19-e óta kering a postán!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Luca:
hát kis naívan én is azt hittem, hogy az uh-val megússzuk a csípőszűrést, ezért inkább elmentünk privátra. Aztán derült ki, hogy ez csak egy plusz kivizsgálás, ettől még menni kell... :?

Krisz:
Annának olyan 9-10hónaposan jött elő, mondta a doki néni, hogy ahogy jön majd a tavasz,el fog múlni neki. És igaza is lett!Mi kaptunk rá gyógyszertári testápolüt, meg valamilyen krémet, és csak gyógyszertári fürdetővel fürdettük ezután, és azóta is. Tényleg nem jött elő azóta az ekcéma. Ezt nem tudod megelőzni, ha hajlama van ré, akkor előjön, de kinövi :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ó, ha ez a száradás téli kórság, akkor nyugi, Mesi és Zaza feje hólyagos volt telente... :roll: és semmi nem használt. Aztán elmúlt.

Enikő: köszi :) Saci nevében is :)
Zaza és Saci :D
Kép

Katuska: jók ezek a fájdalomcsillapítók :wink: mondjuk Sacinak szerintem fájt is a lábikója, mert a masszírozásnál is húzta el...

Csöre
csöre74

Jandrea! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Mágnes! Ez a telefonálgatás tényleg bosszantó! Én is utálom a mai rendszert, hogy ott kavarog az ember akár fél orán át és a végén senkivel nem tud beszélni. Persze mi fizetjük! Én már voltam úgy a UPS-vel, hogy kb 20 perc volt mire tudtam beszélni és akkorra olyan mérges voltam, olyat mondtam (igazam volt) a telefonba, hogy letették. Én meg kezdhettem előlről!
Köszi a linket! Én is oda kell adjam leventének az én aventosomat, hátha eltöri! :D Már nagyon utálom, ráadásul csikorog is!
Mi csipőszűrésre megyünk!

Maszatmanó! Van elemes is ezekből a forgó micsodákból, de jobban jársz a felhúzhatóval. Mi ajándékba kaptunk egyet, de olyan rettenetes a zenéje, hogy az elemeket is kivettük nehogy véletlenül beinduljon! :D
Hullahopp! :D De jó is volt! Azok a régi szép idők, mikor munkába indulás előtt 10 percet hullahoppoztam! Na enm a munka hiányzik!
A BCG helye még nálunk sem holyagos! Azért remélem nem kell újraoltani! :roll:

Katuska! Mi a probléma a táppénzzel. Írd le, anyósnál rákérdezek!

Krisz! Annyira sajnálom! Biztos, hogy ekcéma? Ahogy mulnak el Milánnak a pöttyök, neki is olyan érdes lesz a bőre. Holnap megyek dokihoz és rákérdezek! Meg tudod nézetni esetleg másik orvossal is. Nehogy feleslegesen kend szteroiddal.
Drukkolok, hogy a csipő UH-n minden rendben legyen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Luca! Próbáltad a hátsimogatásos, fenékütögetéses módszert kivevés helyett. Nálunk az bejön nyügösség esetén. Csak valaki találna ki egy ilyen szerkezetet! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre! Nagyon szép gyerekeid vannak! De édes, ahogy fogja a kishugát. Szokott féltékenykedni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok,ismét itt!
Nem akarom elkiabálni,de talán rendeződnek a dolgok...A gyermek mindig egy ciciből evett ma is, 150,160,160 grammokat... Hát,lassan ez már nekem is a becsületemre válna... :oops:
Most gyorsan kiszaladunk sétizni,nagyjából száraz az út. Este jövök még,mindenkinek válaszolok :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi lányok a tippeket. Én is hajlok a száraz levegőt okolni. Nekem is szárazabb a bőröm, mióta itthon vagyok. Nem győzöm kenni. Kicsit megnyugtattatok, meg elolvasgattam pár dolgot. Azt írták leginkább örökletes dolog, de nálunk senkinek sincs. Aztán említették, hogy a fehérbőrű szőke emberek hajlamosabbak rá. Ádám is, mi is barna hajúak, barnás bőrűek vagyunk.

A csipőuh-on minden oké volt. Szűrés is, uh is volt egyszerre. Találkoztunk az Andival, csak mi hamarabb végeztünk. Bianka nagyon szép, formás baba.

Andi: veletek is minden oké? Bocsi, hogy nem vártunk meg, de a férjemnek még volt dolga. Mit is mondtak, mikor kell kontrollra menni? Azon nyomban elfelejtettem. :oops:

Csöre: szépek a gyerekeid!

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: