A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

sziasztok,

kicsit lemaradtam...

Csöre, drukk az oltáshoz! Csak a kötelezőt kapja vagy a pneumot is?

Hanna, sajnálom a 7végét...ismerős a szitu, első ilyen után 2 hét volt visszaszokatni (persze...most is rajtam alszik :oops: :lol: )

Kisbogács, Kata! Irigy a moziért!!!

Kata köszi a pü-t, már be is jelentkeztünk, így az eheti kórházas uhut kihagyom...

Mágnes, tündériek a gyerkőcök!!!!

Luca üdv itt! Zille gyönyörű!!!

pár kép aztán majd próbálok még jönni...bár Levi 2 napja nem alszik nappal, csak ölben, így elég nehéz...

És elkezdett sokat sírni :( állítólag a 3. hónapban ez jellemző. Olyan hisztis sírás, mindenért, ha éhes, azért, ha nem, azért, öltözködéskor, a játszószőnyegén stb stb...

Pár kép:

Kép

Kép

Kép
vickybabe

Akkor a tojásleves is rántott levesnek számít!!! :wink: De jó, azt imádom, akkor csinálok is... én még nem jöttem rá mitől szokott néha-néha szenvedni Ádi. Szerencsére ilyenkor elég meghajtogatni és kijön a puki-böfi, ő meg elájul... :)

Én úgy oldottam meg a bevásárlóközpontot, hogy kendőben vittem Ádit, így talán nem érte annyi baci. Meg látjátok nekünk mindegy... hazajön az oviból. :?

Enikő! POSTA: :evil: :evil: :evil: :evil: Sejtettem, hogy ez lesz. Nekem érdekes módon mindennek lába kél, amit küldtem eddig (torna DVD, könyv). Ott rohadjanak meg ahol vannak!!!!! :twisted:

Lányok! Nálunk minden este üvöltés van. MOst már rájöttünk, hogy nem a fürdést utálja, mert olyan biztonsági kád ülőkvel legalább addig csendben van, míg a víz éri, de előtte is utána is ÜVŐLT!!! Akkor ő pucin nem szeret lenni? De ez meg azért furi, mert ha napközben kellett kaki miatt fürdést rendezni, akkor SOHA nem sírt, pedig totál ruhacsere volt olyankor is... :roll: Már próbáltuk kaja után is, hátha éhes addigra, de semmi nem segít. :cry: Olyan rossz hallani, mert így aztán se simi, se maszi, se olajozás, csak minden kutyafuttában... iszonyat sebességgel, mert beszakad a dobhártyánk!!! :shock:
Megyek tojáslevest főzni! :lol:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vicky! Hihetetlen szép bőre van Levinek! SOkat vagytok kint? Vagy hogy altatod akkor? Szegénykém! Nekem Pötyi volt ilyen, de az legalább tavasszal volt. :roll: Csak pisilni meg enni jöttünk be (azt sem mindig :roll: ).

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Luca:
Üdv köztünk, Zille gyönyörű kislány!! Felvennénk az udvarlási listára, bár Viola elsőbbséget élvez, tekintve, hogy még egy napon is született a fiammal :)

Vicky:
Levi igazi kis pasi :) A szemöldökéért külön irígy vagyok.. Nekünk még csak sejtésünk van, hol lehet Bencéé.... :?

Hanna:
meg tudlak érteni, hogy rossz most, hogy Anyud haragszik.. Hidd el, átgondolja ő is , és legközelebb betartja ,amit kérsz.
én a Nagyimékkal veszekedtem párszor Anna miatt, igaz, szerencsére ők is azt vallják, hogy nem kell elkapatni a gyereket, de pl. az etetésbe állandóan beleszóltak... Meg is sértődtek, de azóta nem szólnak bele a nevelésbe

rántás:
én a mai napig rántást rakok a legtöbb ételbe, amibe kell :)

Erika:
Asszem a More Milkkel elszúrtam.... Az első 2 nap szuper volt, sokkal több tejem volt, mint előtte, csak éppen rossz hetet választottam a gyarapításra... A hét 7 napjából 4-en orvosokhoz jártunk, úton voltunk egész nap, így hiába a kapszula, inni nem tudtam annyit, és a fejni meg aztán végképp... :cry:
A hétvégén jön a Nagyim egy hétre, úgy döntöttem, hogy akkor újra kezdem, nem kell főznöm egy hétig, lesz segítségem, így lesz időm a gyarapításra koncentrálni.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vickybabe! Gyönyörű Levente! Sajnálom, hogy nyűgösködik.

Bartika! Üvöltést sajnálom. O. csak kijönni nem szeret a kádból. Benne lenne napokig szerintem.

Mágnes! Háááátttt... Anyukám nagyon besértődött.
Lacánál kiment a biztosíték és kicsit erélyesebben szólt.
Ez meg ugye nekem is szarul esik.
Hiába... 33 éve máshogy volt, na meg akkor ő együtt élt nagyimmal, aki segített neki. Nekünk Pesten még rokon sincs. :(
Remélem, a tejcsid beindul .

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Vicky, ez a kissrác meseszép! Jöhettek udvarolni :D
kisbogacs

Hanna, remélem, anyukád hamar megbékél. Ha végiggondolja a hétvégét, szerintem ő is rájön, hogy igazad van. Nekem sem könnyű anyukámmal, ő ráadásul soha nem felejt, de azért ha igazam van, akkor pár nap múlva úgy tesz, mintha elfelejtette volna a sértődését.

Vickybabe, Levente nagyon szép baba.

Pöttyeink szépen száradnak le, igaz, én Neomagnollal bekenem időnként. Már nem annyira reszelős, mint pár napja volt. Remélem, nem jön elő több.

Kép
petne

Dobok fel két képet.
Az elsőn nagy ásítás közben megmutatja a tokáját és a grimaszát, a másikon pedig hogy milyen csábosan tud nézni.
Kép

Kép

Kép
petne

Bartika, nem lehet, hogy meleg / hideg neki a víz? Vagy a szoba hőmérséklete? Levente is sírt, míg rá nem jöttünk, hogy ő a hűvösebb vizet (35 fok) szereti. Azóta imád fürdeni :wink: Általában az öltöztetésnél kezd csak sírni, akkor kezd melege lenni a jól felfűtött szobában.
Posta: tényleg nagyon gáz... én is tudnék mesélni, hozzánk, mivel domboldalon lakunk, volt, hogy 2 hónapig nem jött fel a postás, mert nem volt kedve :evil: aztán meg kaptuk a büntiket, mert nem fizettük a meg sem kapott számlákat...

Nem nagyon vagyunk kint, csak napi fél-1 órát sétálunk.
Ölben próbálom altatni, aztán letenni. Na a letevés nem jön össze mostanában. De éjjel legalább a kiságyában alszik, 5-6 órát egyhuzamban :lol:

Bőre: bizony nagyon szép, mindenki odavan érte, én is irigykedem és gyönyörködöm :oops: 8) barnább a pocakja, mint a karom, pedig még nem érte a nap soha :roll: mi lesz nyáron??? :shock: :lol:

Hanna, sajnálom anyukádat...de majd megenyhül tutira!!! szerintem is igazatok van, nem szabad mindent rájuk hagyni, főleg hogy utána Te és főleg Olivér fog szenvedni miatta, ha elkényeztetik...

Mágnes, tejcsihez drukk! Szemöldök: pár hete van :lol: nyugi Beninek is lesz előbb-utóbb :wink: :lol:

Kép
vickybabe

Petne! Köszi szépen.
Nem tudom, mikor áll helyre a rend. Anyukám nagyon megharagudott.

Julcsi csodaszép!!!
Na, majd megmutatom Olivérnek. :)

Tini vigyor:

Kép

Kép
hanna30

Petne, elolvadok ettől a csábos nézéstől :lol: örülök, hogy múlnak a pöttyök!

Kép
vickybabe

Hanna, de jól elkaptad ezt a vigyort!!! Múlóban vannak a kiütések a pofijáról?

Kép
vickybabe

Egymás után ez akét kép... egészen olyan mintha a DonHuan Olivér udvarolna a szene Julcsinak :D Tüneményesek!!!
kisbogacs

izé, szende ...
kisbogacs

Petne: nagyon édes ez a szende kép :D a tokánk meg nekünk is ilyen :wink:

Hanna: ezt tényleg jól elkaptad :D gyönyörű Olivér :)

És a rég nem látott Levente :D gyakrabban szeretnénk látni a bájos pofiját :wink:

Oltás: 2. hós és pneumo... mááár gyomoridegem van :?
ráadásul úgy terveztem, hogy futunk egy kört csípőszűrés ügyben az állami eü-ben... a Heim Pálhoz tartozunk területileg... felhívtam őket időpont ügyben, közölték, hogy sorszám van :shock: álljak sorban a 0-18 éves gyerekek között a 2 hós gyerekemmel?! beszarás, komolyan (bocs)
Kata-féle cég sajnos pakkban vizsgál, de jövő hétre kapok ajánlatot csak csípőszűrésre...
Hanna: a Kéry-féle céget felhívtad? Nekem gyanús, hogy az sem tb-re megy, de még őket is felhívom.
Jól elment a délelőttöm telefonálásra. :evil:

Sírások :( sajnálom, Csajok, remélem, javulni fog.
Barti: mi hősugárzózunk fürdéshez, Saci azt szereti...

Csöre
csöre74

Kriszti! :lol:

Csöre! Én ott voltam. Ez állami... Akivel együtt szültem csaj, nekik is ugyanaz az eltérés, mint nekünk. O. megy uh-ra.

Kép
hanna30

Köszi Hanna, akkor felhívom őket! És tartják az időpontot?

Csöre
csöre74

Csöre! Igen! Nem kell várni és 15 perc alatt végeztünk is.
Skype-on beszéljünk.

Kép
hanna30

Vickybabe! Levente tündéri! De édesen alszik!

Bartika! Üvöltést sajnálom! Nem lehet, hogy fázik?
Posta! :twisted: :twisted: :twisted:

Hanna! Nálunk alapszabály, hogy mindenki a saját rokonságát rakja helyre. A másik féltől a helyrerakás mindig jobban fáj!
De édes Olivér! Mivel birtad ekkora mosolyra?

Jaj Moffi! Tőled akartam még kérdezni, hogy a tejjel hogy állsz? Sikerült megtartani a mennyiséget? Kicsi lányod nagyon szép, fiuknak mutattam! Védőnő meg mondjon le!

Petne! Igazi kis csaj Júlia! Listára felvéve!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Fürdés: a gyerek élvezi, még a kivételnél se sír, de amikor elviszem öltöztetni, üvölt, iszonyat módon, így viharsebesen öltöztetem, majd mellre rakom, hogy elhallgasson.

Olaj: én csak a kis fejét olajozom. A testét is kellene? Vagy csak, ha nem szép a bőre? Végre a hámlásai elmúltak.

Kiságyban alvás: hát, a mózesról és a mi szobánkról áttérünk lassan a saját szobájára és a kiságyra. De a kiságyban még csak úgy alszik el, ha vagy kézben altatom, és álomban, félálomban rakom le, vagy ha jóóóóó hosszú ideig tologatom neki a cumit.
Így éjjelente másfél-két órátak alszom, hiszen megéhezik, szopi, pelus, büfi, kis szopi (ez kb 70 perc), majd a minimum 30 perces altatás, ami lehet 60 perc is. :shock:

És még három-négy-öt óránként eszik, minden rendszer nélkül.

Hanna: igazad volt, emiatt ne érezd rosszul magad. Nekem is a nagyik jobban kényeztetik, mint én. Mamád majd megbocsát, elvégre ez egy anya dolga :wink:

Kép
gombócmakka

Márc. 30-ra kaptunk időpontot a Budai Gyerekkórházban csípő és a többi Uh-ra.
Volt ott valaki közületek?

Kép
gombócmakka

Hanna! nem semmi....igazad van! Én sem szeretem az ilyet mert aztán nem győzöm helyretenni a gyereket! Nálunk inkább a nagyobbal van gond, most is egyfolytában tömik belé a sütit, túrórudit ezt azt ha valami baja van....aztán meg persze nem eszik rendesen és akkor jön a szöveg, dehát a mamánál lehet! Úgyhogy tegnap én is megtartottam az "osztást", hogy otthon is csak ritkán van édesség az is akor ha evett rendesen és mondjuk uzsira kap egy túrórudit de semmiképp sem ebéd előtt vagy ahelyett mondván nem ette meg az ebédet hát legyen már benne valami! Na én meg erre azt mondtam, hogy ha nem evett akkor nem is éhes ergo süti se kell... :evil:

Máténak le kellett ragasztani nyomókötéssel a köldökét mert eléggé ki volt dudorodva de szerencsére nem lett belőle sérv.

Krisz! itt lent délen szép idő van, hó latyak egy csepp sem! Jókat fogtok majd biztos sétálni ha nem esik az eső!

Csajok! ne ijedjetek meg attól, hogy bárhová is menjetek a babával, nincsenek ám cukorból... Ilyen kicsi korban sokkal könyebb elutazni mert még bárhol elvannak csak anyu ott legyen! Majd nagyobb korban lesz nehezebb amikor már jönnek a hülyeségek, hogy ehhez ahhoz ragaszkodnak amit nem lehet vinni vagy bajos megoldani, amikor már megrögzött szoksáok vannak amihez érdemes ragaszkodni. Na majd akkor nehezebb lesz!

Luca! üdv köztünk, Zile gyönyörű és nagyon szép érdekes neve van!

Mágnes! szépek vagytok! látom nálatok is van cipőkoptató motor....

Csöre! hú de ügyesek vagytok! a kamara takarítás is oylan mumus dolog...

Vickybabe! Levente de szép! Hmm jöhet udvarolni...úgyis itt vagytok a közelben. Meg Milánt is várjuk locsolkodni mert Ő is itt lakik nem messze:)

LÁnyomnak ma megint alvós napja van. Egy rossz szavam sem lehet rá mert egy igazi kisangyal. AKkor nyikorog ha éhes vagy csavarja egy kis puki, egyébként alszik, nézelődik és mosolyog!!!! Mostmár készenlétben állok a fényképezővel mert nézem ahogy mosolyog de sosem jut eszembe lekapni a pillanatot.
Vettem is neki ma egy édi ruhát, Máténak meg motoros cipőt.

A pöttyök nálunk is múlóban.
katuska79

Gombócmakka! ezt szépen írtad! Igen ez egy anya dolga! csak nem minden anya vési ezt eszébe!

Kaptunk egy nagy csomag dm-es babylove pelenkát...b..us minden reggel nyakig kakilja magát. Nem a mennyiséggel van a baj mert alig van benne valami mégis végigfolyik a hátán...
Még szerencse, hogy mindezt reggel szokta csinálni mert én sosem pelenkázok éjszaka...király lenne komplett öltözéket is cserélni állandóan. Ráadásul jó nagy csomag!

Gombócmakka! nem irigyellek az éjszakai műszak miatt. Nálunk 15 perc max az egész művelet amibe egy kis gyönyörködés is benne van. Felébred, szopi, büfi és azonnal vissza az ágyba úgy félájultan. Néha kell cumit tologatni de legtöbbször simán alszik tovább. Én hülye előtte meg kézben altattam és amint letettem egyből felébredt és kezdődött az egész előröl. De amióta nem ringatom azóta szépen egyedül elalszik.

Nekem azt mondta a dokinéni, hogy ne olajozzam túl sokat csak egyszer kétszer ha valahol nagyon száraz a bőre mert nem szellőzik rendesen a bőr. Nekem amúgy is oyaln furcsa rákenni azt az olajat amit egyébként megeszünk. :wink: Gabi olajat én is használtam és jó volt nagyon! Meg annak oylan jó illata van.
A Johnson-os cucc lenne az utolsó amit rákennék...tényleg iszonyatosan szárít.
katuska79

Sziasztok!

Hanna: dettó!
Tegnap voltunk anyósoméknál nagyon jó baba volt Patrik aztán délután és éjszaka következett a durci. Én sem kapom fel elsőre de nem hiszem hogy ez elítélendő. Elvégre akik egész nap egyedül vannak otthon kell egy kis pihi is (gondolom két-három gyerkőccel már nem ilyen egyszerű :roll: )

Az elmúlt héten nagyon sokat fejlődtünk ám- repülőzünk, nagyon sokat van nyitva a tenyér, mosolygás és gügyögés ezerrel :D
Ja és egyfolytában jár a kis keze mint a motolla, sokszor meg is pofozza magát :)
Ma reggel méreckedtünk:6,1 kg

Csöre: mi jövő héten kapjuk az oltást. Remélem nem viseli meg kismanódat a szuri!

Mágnes: édesek a gyerekek. Nem semmi lehet ilyen nagy kocsival közlekedni- ügyes vagy :)

sahli

Bocs lányok, hogy nem jöttem a hétvégén, de elég mozgalmas volt, így még olvasni is csak egyszer kuttantottam be.

Katuska: Apukád :cry:

Hanna: sajnálom, hogy Anyukáddal kicsit összezördültetek, de biztos hamar rendeződnek a dolgok és Olivér is visszaáll a régi kerékvágásba! Sajnos a rögtön felkapjuk minden nyikkanásra nálunk én és Apa rontottuk el, így nem hibáztathatok senkit :oops: Néztem a blogodban a masszázst, ez az a masszázs, amit hasfájásra írsz vagy van valami más is?

Luca: üdv itt! A gyermekeink egy napon születtek :D (meg ugyebár Enikő Milánja is)

Mágnes: olyan szépek vagytok így együtt!

Csöre: irigyellek az alvás miatt :roll: Mi mintha visszafejlődnénk ezen a téren. Ismét 3 óránként kel Bálint éjszaka és nagyon nehéz visszaaltatni. Így megint kezdek zombi-anyu lenni :cry: Nappal meg csak a babakocsiban hajlandó aludni :cry: Tényleg lányok, Ti nappal hol altatjátok a gyerkőcöket? A kiságyukban vagy máshol (járóka, babakocsi, kanapé...)?

Kisbogács, Kata: irigy-irigy a mozi miatt! Én ilyen hosszú időre még nem mertem nagyi-nörszre bízni Bálintot. Pedig ki kellene próbálni, mert 3 hét múlva esküvőre megyünk és már most parázom, mi lesz este (a nappali szopikra pont haza tudunk majd szaladni).

Moffli:
kezdenek alakulni a dolgok Apával? A súlygyarapodás miatt meg ne aggódj, gyönyörű a kislányod, ha ennyit kíván a szervezete, akkor ennyit kell neki adni :D

Krisz: a Babe sampon nekünk is bevált, Bálint feje is olyan szép tőle :D Az olajozást én meg mindig elfelejtettem :(

Erika: nem semmi, hogy bevállalsz éjfélig vendégeket! Én még nem hívtam senkit, nem akarom, hogy valami influenza vírust összeszedjünk a látogatóktól :evil:

Vickybabe: gyönyörű Levente! Olyan szépek a szemei! És az a határozott szemöldök... Épp azt akartam írni, amit Mágnes, én még nem fedeztem fel Bálint szemöldökét :oops: Tényleg a 3. hónap sírósabb?? Ajjaj....

Petne:
micsoda kis toka :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Elszállt amit írtam! :evil:

Vickybabe: sírás hajaj az Nálunk is kb. 2 napja erőteljesebb és nagyon nyűgös a fiatalúr ha aludni kell menni. De megnyugodtam hogy ez normális- remélem hamar elmúlik. Nálunk van egy hosszabb alvási periódus(du. 5-6-tól éjfélig) utána 3 óránként kel a drága :)

Luca: Üdv a csapatban!

Petne: gyönyörű a kislányod :D

sahli

Bálintanyu: ha otthon vagyunk akkor a kiságyban alszik nappal is. Vendégségben nem válogatós az ágyban vagy legtöbbször ölben!

Csütörtökön végre megyek fodrászhoz! Juhéjj!!!!

sahli

Katuska!
"Na én meg erre azt mondtam, hogy ha nem evett akkor nem is éhes ergo süti se kell... "
Ez nálunk is így van! Fogom a kaját, félreteszem, 1-2 óra múlva újra melegítem. Nincs más! Ekkor szokott anyós sápítozni: éhezik a gyerek! :twisted:
Milán talán még nem locsolkodik idén, de talán Levente! Ha apja pont itthon lesz, hogy locsolni menjenek! :D
Gondolkodtatok ti futóbiciklin?Mi lehet Leventének veszünk egyet, mert a bébitaxit kinőtte, de a 3 kereküt még nem hajtja.

Altatás! Egy szavam sem lehet. Megetetem, 5 perc alatt elalszik. Csak utána még fejnem kell. Igazából mikor nem fáj a pocakja nincs vele semmi gond.
Ma hajnalban nálunk is nyakig ért a kaki. De olyan éjszakánk is volt már, hogy 2-szer kellett mindent lecserélni róla. Még a hálózsák is olyan lett.

Sahli! Fej-fej mellett haladnak a fiaink. Milán is kb annyi lehet. Patrik mennyivel született?
Mi szerdán megyünk oltásra. Ill. remélem a férjem elviszi!

Bálintanyú! Én a nagyobb gyerkőc miatt mindig bölcsőben. Csak ott van biztonságban, ill. ott sincs! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: 4300 gr-mal :)
Már 3-as Liberoban nyomulunk. Most vettem a Tescoban akciós tesco pelust kiváncsi vagyok rá milyen lesz

sahli

Sahli! Milán meg 4280-al. :D Nekünk a Tesco pelus sajnos nem jött be, de van aki nem panaszkodik rá!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Ó nálunk is megkapja Máté az ebédet újra ha felébred délután! Én sem ugrálom körbe, az van amit kap, amit mi is eszünk. ha nem eszik éhen marad.

A futóbicikli is tök jó dolog de félek tőle, hogy utána majd nem tud átszokni rendes bicajra. Kismotor? Vagy háromkerekű ami nem pedálos? Mi már nem is tudom hanyadik kismotort nyúzzuk. Nyáron sikerült neki venni egy egész jó méretű mocit amit még tud használni egy darabig.
A háromkerekűt is próbálgatja, teker rajta egyet de még nem éri el rendesen így csak egy lábbal hajt rajta egyet.
katuska79

Katuska! Azért gondoltam futóbiciklire, mert nagyon jókat ír róla. Mivel ez csak 2 kerekű a leírtak szerint meganul rendesen egyensúlyozni, később nem is kell a 2 kitámasztó kerék, csak a pedál. Levente elég magas, már a 3 kerekü bicajok is alacsonyak neki. Ennek meg állítható az ülése. MNB-ban olyan is van, aminek később pedál szerelhető, persze 70e Ft. Na azt azért mégsem! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Hanna: sajnálom a 7 végét, remélem, mihamarabb rendeződik a helyzet, Olivérrel és anyukáddal is!!!

Luca: üdv köztünk!!!Gyönyörű Zille baba!!!! Megyünk udvarolni!!! :wink:

Csöre: drukk a szurihoz!

Vickybabe: gyönyörű Levus!!!

Petne: csodaszép Julcsi is!!!

Kriszti: szegényem,nyugodj meg, olyan szép Ági baba!!!! Pü-re válaszoltam!

Rólunk: miért is engem kerülne el a tejci krízis?? :roll: Szombaton még minden OK volt, egy ciciből etetve/kaja, 800g-ot evett. Tegnap estére már eléggé keresgélni kellett, hogy egyen egy elfogadhatót,ma reggel is jóval kevesebb volt a tej,mint máskor :( Igaz, így is evett 150-et egy ciciből, de fejni már nem tudtam,a balból meg 100g jött csak le, úgyhogy azt megpótoltam...Remélem, minden visszaáll mihamarabb,mert nem értem, hgy amikor 2 napja még 50-70 grammokat fejtem evés után,1 nap alatt mi változott??? Teljesen ki vagyok bukva :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata köszi, mindjárt válszolok!

Lányok, nem szoktam reklámozni a blogomat, de most tanácsot kérek, mert tényleg napok óta rágom a körmöm hogy eleget eszik-e Ágnes. A blogomba raktam diagrammot az eredményeinkből, légyszi nézzetek rá, és mondjatok véleményt: szaladjak orvoshoz, hogy kevesebbet eszünk, vagy hagyjam abba a paramamiskodást?

http://manonk.blogspot.com/2009/03/merlegelve.html

Ezer köszönöm :roll: :roll: :roll:
kisbogacs

Megjöttünk.

Koponya és hasi uh teljesen rendben. Holnap csípő uh.

A sulit is megjártuk. A fiam celeb lett. A nap sztárja volt. A kolleganők elolvadtak. Ő meg hang nélkül nagy szemekkel nézelődött. A gyerekek rohama is megvolt. Ott tolongtak a tanári előtt. Egyik idősebb kolleganőm kitalálta, hogy 5 fős csoportokban jöjjenek be, és így messziről megnézhették. Semmi nyúlkálás, meg egyebek. Rém boldogak voltak. Akár belépőjegyet is szedhettem volna.

Lányok ti hogy bírjátok cipelni a hordozót? Azt hittem, kinyúlok. Vagy így le vagyok gyengülve?

Katuska: Csongrád meg Vásárhely az már a napsütötte déli táj. Tiszta mediterrán. :lol: :lol:

krisz78

Sahli: én pénteken megyek először fodrászhoz- azon gondolkodom, hogy csinálni kéne egy "előtte" és egy "utána" fotót, már annyira borzalmas a fejemen lévő szőrzet :D

Mágnes: bizony, mi se nézünk más pasira, amíg Beni van :D

Vickybabe: bár, most kísértésbe estünk egy picit, mert nagyon jók a Levi képek!!! :D

Luca: üdv köztünk- Zille- tök jó név, hogy jutott eszetekbe?

Hanna: megértem, bizony néha én is szívom a fogam, de arra gondolok, hogy jó, most ölbebaba Manó, de még ha totál elrontják is, akkor is max 1-2 hónap, és tuti nem akar majd ölbe lenni, hanem össze-vissza akar mászkálni a szobában...

Kisbogács: a Budapesti Vándor Kórusban énekelek, és most lesz minősítő koncertünk áprilisban- extra ciki, mert a teljes szoprán vagy babázik mint én, vagy pótvizsga időszakot él át... kipusztultunk szinte...

Petne: Jajj, az a csalfa tekintet!!!! :D

Csöre: :lol: :D Nem követjük mi egy kicsit a régi iskola tanításait? :D :lol: Hiszünk a rántott levesben...

Rántott leves: igen, liszt zsírban vagy olajban, pici paprika, darált kömény fűszernek, felöntve vízzel- szerintem a liszt és a folyadék miatt is hatásos, a köménymag "csak" az emésztést segítené... és igen, a tojásos verzió is az, a tojás benne a bónusz, bele lehet csorgatni...

Bartika:
nem lehet megfigyelni, hogy "különösen" mikor üvölt? Nálunk most akkor van üvöltés, ha olajozom és ha kivesszük a vízből... ez előrelépés a nonstop üvöltéshez képest.

Sírás: tegnap előtt Viola bőgött folyamatosan, hacsak nem sikerült valaki vállán cirkálnia a lakásban. Kicsit bosszankodtam, hogy ölbebabó lett, de azzal vigasztaltam magam, hogy most mit mondjak neki: édes lányom, ne nézz szét, ne ismerkedj a kinti világgal, hanem feküdj a hátadon és nézd a plafont?

Babe sampon: én is próbálgatom. Tapasztalat: a régi koszmók könnyen és gyorsan lejöttek, kaparni se kellett szinte, de az újak láthatóvá váltak, és nagyon "megkötöttek", de gondolom holnapra javul a helyzet.

Enikő: azon filózok, hogy nem azért nem érkezett meg a csodaszer, mert lekapcsolták, hogy valami terrorista akció? Mármint hogy folyadék kis üvegben... ez gyanús lehetett. Vagy szimplán összetörték a postán, és már el is tüntették, hogy ne bukjanak le...

Erika: gratula a gyarapodáshoz!

Krisz: Ba..szus félreolvastam amit írtál... Nagy kirándulás- de Madarász kórház helyett valahogy Madagaszkárt olvastam... már kezdtem irigykedni...

Mérleg: az elemcsere után is furán működik- inkább csatlakozom a nem mérők klubjához!

Kata: iszol és pihensz eleget? Ezekről olyan könnyű megfeledkezni... és attól te még jól érzed magad, hisz egyre erősebbek vagyunk- de a tejcsihozam már megsínyli...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Ja, és gyönyörűek a babafotók! Még, még....

krisz78

Zitocs: :lol: :lol: A Madarász az már majdnem Madagaszkár. Legalábbis a hőmérsékletet tekintve. :lol: :lol: Jó is lenne!

krisz78

Krisz: gratula a celeb státuszhoz :D És igen, a hordozó k..va nehéz- babóval és babó nélkül is elég cipelni. De én a 9 hónap alatt totál leépültem...

Kisbogács: Kriszti, megnéztem a grafikonodat, de azt, hogy gond van-e, ebből nem lehet még megmondani, szerintem. Mennyi a kaki mennyiség? Nálatok is csökken? Mert ha kevesebb a kimenet, akkor totál normális, hogy kevesebb fér bele. Mennyi a súlygyarapodása hetente? Lelassult, vagy tartja a 100 feletti értéket hétről-hétre?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs: igyekszem....A mi kakis pelusaink száma 3-4 naponta, a hízás meg heti 13-15 dkg....ma,hogy kicsit pótoltam, így 3 evésből 470 g-nál tartunk...tudom,hülye vagyok,mert ez így elégnek tűnik,de ki is szívta a cicket mindig,ami eddig nem fordult elő :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Zitocs, a tiszta súly gyarapodás mértéke is lecsökkent, de még nem zuhantunk a heti 10dkg alá. (épp rajta álunk, de régen heti 20-25 dkg volt)

http://1.bp.blogspot.com/_SuLlBMxFnes/SavuVBejk_I/AAAAAAAAAlk/xKey2AAR_EY/s1600-h/tisztasuly.JPG
kisbogacs

Kata: szerintem teljesen feleslegesen aggódsz. Martin gyönyörűen gyarapszik, ő a fórum bélpoklosa (remélem nem haragszol meg ezért a megtisztelő titulusért :D ) és még így is elég neki, amennyi tejed van. Én pl. még mindig 2 ciciből szoptatok, korábban paráztam emiatt, de a védőnő megnyugtatott, hogy amíg szép a súlygyarapodás, ilyeneken ne aggódjak. Szóval paramamiság félretéve, nálad is minden a legnagyobb rendben!

Kisbogács: a Te helyedben sem aggódnék. Ha a heti gyarapodás lemegy tartósan (2-3 hét) 120 gr alá, akkor beszélj a dokival!

Madagaszkár :D De jó is lenne ott lenni... Lányok, nem tartunk ott egy baba-mama találkozót? :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: Köszi! A gyarapodás az nagyon érdekes, mert ilyen evőkével 15 dgk fölött még nem híztunk soha!!! Sőt, a hazahozatali súlyhoz kb 900g- ot össz... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Riszálom úgyis-úgyis!!! :D :D

Kata és Kriszti: egyetértek Edittel!!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Kicsit elmaradtam volt egy pár gyengébb napom, influenza miegymás.
Rántott leves: az első gyereknél én is ettem nagy bőszen. A hátsó felem gyarapodott tőle de a tejem sajnos nem lett több. Azért ha valakinek beválik számoljon be róla:-)

Hanna: a szülőkkel nem könnyű.......nekem is van ütésváltás a szüleimmel minden alkalommal ahogy találkozunk......
Nem egyszerű..próbál az ember türelmes meg diplomatikus lenni dehát néha olyan cefet nehéz.......
Engem is "oktatott" ma édesanyám a telefonba fél órát......hát na :cry: .

KépKép
peni

Na megjöttünk. Sacikám a méricskélést békésen tűrte, a lefogásra már legörbült a szája :( a szurira üvöltött :cry: de hamar túltette magát az eseményen, a gyógyszertárban (szomszéd épület a zöld+-hez képest) már mindenki az okos kis tekintetét dícsérte :D (persze, megint előadta a felnőttesen és szigorúan nézek figurát :D)
Most 5200 gramm és 57,5 cm. Az előző méréshez képest lassult a gyarapodása. (Kriszti, látod a kiemelést?)

Kriszti: szerintem várj. Ági gyarapodik, a lapuló görbe teljesen normális jelenség, képzeld el, ha az első hetek gyarapodását hozná, hol kötne ki 1 éves korára! Igaza van Zitocsnak, már a tápanyagokat is jobban hasznosítja. Én a helyedben esetleg a 2 hós kontrollon említeném meg.

Bicikli téma: na, ilyen futóbicikliről mostanában hallottam először... egyébként egy 2,5 éves gyerek gyönyörűen képes egy pótkerekes 12"-os bicajt tekerni... főleg, ha termetes. De futóbicajjal nincs tapasztalatom. Enikő, ha véletlen ilyet vesztek, várjuk a beszámolót :wink:

Kata: nyugi! Semmi gond, de ne pótolj! Ha lefejt tejből pótolsz, honnan tudja a cici, hogy több tejcsire van szükség?

Zitocs: :lol: :lol: :lol:

Peni: remélem, jobban vagy.

Kriszti: még az álomba ciciről akartam írni, hogy az azért más, ha bealszik szopi közben, meg az, ha a cicivel nyugtataja álomba magát (mint Saci most éppen :roll: de a trauma miatt ellágyultam :oops:). Én utóbbira írtam, hogy esetleg, ha rászokik, nehezen alszik el mással.

Csöre
csöre74

Köszönöm a fogadtatást, Zillének átadtam a bókokat, udvarlókat várjuk.

a Zille nevet 2-3 éve hallottam és akkor elhatároztam, hogy ha lányom lesz Zillének fogják hívni, az eredetéről annyit, hogy az egyik verzió szerint magyar kitalált név (mint a Tünde) bár azt sehol nem írják, hogy ki találta ki, a másik verzió szerint a Cecília német változatának magyarosítása.

Kisbogács nálunk ugyan az a helyzet a súllyal, azzal a különbséggel, hogy eddig se vitte túlzásba (130-150/hét) most meg jó ha elérjük a 100-at, majd csütörtökön kiderül, akkor kapjuk a két hós oltást.

Mondjuk én arra gyanakszom, hogy most szigorú tejtermék megvonáson vagyok pont két hete, és lehet, hogy nincs elég tápértéke, mert mennyiségre eszik ő eleget most 4600 g.

Úgyhogy nagyon élvezem, hogy szinte semmit nem lehet ennem, már kicsit unom a húst krumplival vagy rizzsel, esetleg rántott hal, de rakott ételek, szószos ételek kizárva a süteményekről ne is beszéljünk.

Mindezt, azért, mert három hete vér foszlányok jelentek meg a leányzóm kakijában, baktérium fertőzés kizárva, és most "sajnos" úgy tűnik tej allergiája van, mert mióta nem eszem, iszom tejterméket rendben a széklete.

De mindent a szoptatásért! :? Tényleg!? Mindent???
lucus16

Luca: allergiavizsgálatot nem is csinálatak?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kata:köszi a tanácsot, megpróbálom napraforgó vagy olivaolajjal.

Mágnes:hagyd a csudába a mérleget!!!Csudajó képek!!!

rita:örülök, hogy újra itt!

Magdolnasz:köszi a szupi linket!

Batkata:grat. a jól sikerült talihoz!

Katuska:apukádnak kitartást, nektek pedig sok erőt!!:(

kisbogacs:örülök, hogy tetszett a film, jól sikerült a kimenő!

Maszatmanó:én is hallottam a rántott leves jótékony hatásáról, csak sajna én utálom.

Luca:nagyon szép babátok van! Üdv. köztünk!

Hanna:sajnálom, hogy így sikerült a 7vége. Sajnos tudjuk, hogy csak jót akarnak, és szívből jön, amit tesznek, csak a következményekre nem gondolnak. Majd megnyugszanak!
Én sem ugrom egyszerre manóhoz, így már csak akkor sír, ha vmi gondja van:éhes, kakás,megunta a szőnyegen stb.

Bartika:jobbulást gyerkőceidnek!:(Fürdéskor nálunk is dettó ugyanez megy. Előtte, utána üvöltés, vízben vigyorgás. Kakis fürcsikor viszont vigyorgás van.:S, ki érti ezt?!

csöre:köszi neked is a tippet! Jonsonst próbáltam, az kiütötte, Gabit még nem próbáltam.

Erika:grt. a 4kg-os határhoz, és az akrobatikus mutatványokhoz!

Vickybabe:sajnálom a sírást!:( Nagyon cuki Levente!

Petne:ti sem panaszkodhattok, szép kis tokája van a leányzónak. :) Bizti nem éhezik. És ez a nézés!!!

enikő:igen, most tart a tejcsi, minden nap sikerül 120-130 ml-t lefagyasztani. Ahhoz képest, hogy majdnem elapadt, ez csudajó.:)

védőnő:már én is kiakadtam rá. Bármit kérdezek, sosem tud semmit. Jóbb, ha magamtól jövök rá a dolgokra, meg tőletek is többet tanulok, mint tőle.

Gombócmakka:én a hajlatokat is kentem.

Katuska:Noéminek is a köldöke van nagyon kidudorodva, és kemény körülötte. De majd 2 hét múlva megmondja a doki. Ennek a védőnőnek már nem hiszek.

Bálintanyu:nappal, ha nagyon ritkán bealszik szopi közben, akkor viszem a kiságyba. De általában magától alszik wl a babyhordóban, vagy a játszószőnyegen, bár ezek max. fél órás alvások.
Férjem remélhetőleg a 7végén jön haza. Nagyon hosszú ez a 2 hét, és nagyon kevés a 7vége. Most elhatároztam, hogy szombat d.e. rábízom a gyereket tejcivel ellátva.:D Én pedig elmegyek hosszú idő után fodrászhoz. Így megszépülök(amennyire meg lehet egy új frizkótól:D), párom meg ismerkedik babóval. Estére pedig elcipelem vacsizni egy étterembe, persze ez meglepi lesz, csak még nem tudom, kire merjem bízni babucit. Szívem szakad meg, hogy másra kell bíznom, de vissza kell szerezni a férjemet, míg lehet.
És most elszánt vagyok, így jobb a kedvem is.:D

Kata:tegnap este pl. nekem sem volt elég 1 cici. Ma viszont folyamatosan tudok fejni mindkettőből. Ha már kevesebbet eszem, vagy alszom, egyszerre csökken a mennyiség.

Krisz:az én kezem is majd' leszakad a hordozótól. És ennél csak nehezebb lesz.:S

csöre:ügyi kis csöppség! Már én is félek a szuritól.:S

Képzeljétek, Noémi is átaludta az éjszakát!!! 22-6ig, maj 7-10ig aludt. Olyan fitt vagyok ma.:D Bizti meglesz a böjtje, de ma éjjel bírni fogom.:D
Kiscsajszim pedig egy csoda, komolyan. Eddig azt hittem hülye vagyok, és képzelődöm, de nem. Minden kaki előtt mondja, hogy pffűű, amit én szoktam neki mondani, mikor érzem a csomagot. Aztán jött a puki és az ajándék.:D

Kép
moffli82

Vickybabe! Szegénykémnek folyamatosan jönnek újra a kiütések. :(

Enikő! Nálunk is így van, de én hiába szóltam. :(
O. mostanában ilyen vigyori. Állandóan magyaráz az állatkáinak. :)

Gombócmakka! Sajnálom, hogy ilyen macerás az altatás. Nálunk is az van, mint Enikőéknél. Leteszem, 2 perc és alszik is.

Katuska! Na, most rád sem vagyok irigy. Máté már nehezebb eset lesz, mint O. Várom a képet Petráról és muti a ruciját is. :)

Sahli! Nem semmi milyen nagy Patrik! :)

Bálintanyu! O. Mindig az ágyában alszik.
http://zsebike.freeblog.hu/archives/200 ... echnikaja/

Sahli! Maszatmanó! Éljen a fodrászkodás. :)

Kriszti! Kata! Nyugi!!!!!

Krisz! Celeb. :lol: :lol:
Örülök, hogy minden ok.

Csöre! Nagy simi Sacinak! Ügyes kiscsaj.

Moffli! Gratula az alváshoz!

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: