A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

. .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.09.27 21:51-kor.

Kép
Kép
ricsibaba

. .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.09.27 21:51-kor.

Kép
Kép
ricsibaba

Sziasztok!

Mészáros Emesének hívnak, és ma 10:57-kor születtem 2870 gr-al, és 54 cm-el.
Egyelőre még kórházban vagyunk anyukámmal, de hamarosan hazajövünk, és akkor anyukám mindenről részletesen be fog számolni.
Azért előzetesként csatolok egy képet magamról.

Üdv: Emese

Kép Emese [/img]

Kép
Kép
andabella

Szia Emese :D
Gratula.

Kép
budabo

Sziasztok!
Most indulunk a kórházba 2 perces fájásokkaL!!!
Szoritsatok!!

Kép
zümis

Emese üdv közöttünk! Gratula a szüleidnek!

Zümis neked szurkolunk nagyon!!!

Mi nem alszunk...vagyis csak én nem mert Oli ölben nagyon szépen alszik, de mihelyst leteszem...hát elkezdődött...
Mosolyog meg csücsörít álmában, gondolom ezzel kárpótol az ölben hurcolásért :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Van ám egy trükköm amivel nappal ki tudom ütni, ha cumisüvegből iszik úgy eltelíti hogy egyből elalszik, most kipróbáltam, várom a hatást :D

Ladmon igaz minden gyerek más, de Zétivel ugyanezt csináltam mint ti, csak nem órás lebontásban hanem másfeles, másfél óra kaja, másfél óra szünet. Erre a gyerekorvos és a védőnő kórusban mondták hogy éheztessem, húzzam a szünetet és akkor "ügyesebben" fog enni, nem fog másfél órát nyammogni. Utólag már tudom hogy éhes volt csórikám, ez akkor vált világossá mikor 2,5 hósan meguntam és kértem tápszert, akkor végre jól lakott és sikerült kihúzni a kajaszünetet. Lehet hogy hülyeség de a helyedben kipróbálnám hogy fejek le tejet és adok neki egy nagykönyv szerinti adagot üvegből, ha azzal elvan 2-3 órát akkor valóban éhes volt. Vagy ha méricskéled esetleg abból is kiderül. Én nem méricskélek, azért az üveges megoldás jut eszembe, azzal látszik mennyit eszik.

A "kiütős" trükköm nem vált be, megint ölben van:( ezt minek hívják? Nem éhség, nem hasfájás, szeretethiánya lenne? Dehát egész nap is ölben van...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nem merem elkiabálni de talán alszik...módszer: volt egy "kis" szopi, éjféltől nagyjából 10-20-30 percenként mivel mindig bealudt, aztán kapott kb 60 ml-t üvegből, majd séta ölben, kb 10 percenként megpróbáltam letenni de mindig felnyüszített, akkor mindig felvettem és megint séta, és úgy tűnik én győztem mert most hogy legutóbb leraktam már vagy 10 perce csend van 8) :lol: mégis sikerült kiütni a kajával :D most gyorsan pisi, kaja, alvás :D
(oldalt fekszik, gyáva vagyok a hason fektetéshez :oops: utánaolvastam és csak a statisztikával magyarázzák a kapcsolatot a hason alvás és a bölcső...(a h-betűs) között, logikus magyarázat nincs a kapcsolatra, én egyenlőre mégsem merem hasra tenni éjjel)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó reggelt mindenkinek.

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy hajnali 3:41 - kor megszületett Zolibaba !!!

4050 gramm nehéz és 59 cm hosszú.
Anyuka és a baba is jól van 4 órakkor hagytam ott őket.
A szülés simán ment és gyorsan.

Nem vagyok a szavak embere ezért a részleteket meghagyom a páromnak.

A boldog apuka.

Kép
zümis

Jó reggelt mindenkinek.

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy hajnali 3:41 - kor megszületett Zolibaba !!!

4050 gramm nehéz és 59 cm hosszú.
Anyuka és a baba is jól van 4 órakkor hagytam ott őket.
A szülés simán ment és gyorsan.

Nem vagyok a szavak embere ezért a részleteket meghagyom a páromnak.

A boldog apuka.

Kép
zümis

budabo: éjjel gondolkodtam, és nekem pl az segít a tejcsi termelésben, ha sok sok húst eszem. Nekem pl a rántott hús nagyon bejön, plussz most vettem a DMben egy másik tejserkentő teát Alnatura Still Tee, ez a neve, és nekem ez is bejön. Csinálok reggel egy kondérral, beleteszek 2 filtert és egész nap ezt iszogatom. Igaz drágább mint a laktoherb, de szerintem finomabb - édeskömény íze van, a babatea is ilyen és pocifájásra is jó, ami ugye átmegy a tejbe. Meg hát ugye sok sok pihenés, mert alávs közben jön meg a tejci!!!! :)))

Remélem, beválik valami!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Gratula Zümisnek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andus?????????????????????

B79andi: köszi, mindent megpróbálok, mert eléggé elkeseredtem. A more milket is, de apa hoz ilyen teát is. Nyugodtabbnak kéne lennem és nem görcsölni......de ugyanolyan hülye nyughatatlan vagyok mint a terhesség végén. Na mindegy, köszi mégegyszer.

Kép
budabo

Kép

Sziasztok.

Íme az első kép

Kép
zümis

Gratula Zümisnek!!!

Andus akkor te vagy az aranyérmes? :D Vagy már te is babázol vajon?

Ha-ha, ne gondoljátok hogy Oli elaludt akkor hajnalban...kb 15 perc csend volt, aztán ébresztettem apát hogy vegye át mert elájulok... :? hát én nem tudom mi van...Zéti is olyan nyűgös. Lehet hogy érzik mindketten hogy nem vagyok százas. Hétfőtől apa dolgozik, olyan frász van rajtam hogy el sem tudjátok képzelni, nem fogok boldogulni, totál el vagyok keseredve... :(

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok lányok.

Húúú, Zümis, nálatok aztán felpörögtek az események, gratulálok nektek Zolibabához!!!!

Vera, aranyérmes? Aranyos megfogalmazás :lol:
Éppen lógatom az orrom, hogy én leszek az utolsó a topicban, lehet, hogy márciusi babám lesz. AZt azért remélem a 8.-át, Száva szülinapját nem várja meg.

Úgy tűnik nagyon ragaszkodó gyerekem van, nem akar kibújni a pocakból. 11-ig voltak elég rendszeres fájásaim, de elmúltak.
Egész éjjel pisilni jártam, másfél óránként. Olyan ömémás vagyok, hogy a lábaim mint egy-egy oszlop, és még az orromban lévő nyálkahártyák is beödémásodtak, fulladtam megint egész éjjel.
Komolyan a tűrőképességem határán vagyok.... :cry:

Ha nem történik ma sem semmi, akkor holnap délelőtt megyek megint a kórházba a dokihoz, akkor bent maradok, és megkérem, hogy csináljon valami, indítsák meg valahogy a szülést, mert már nem bírom.

Bocsánat lányok a nyafogásért, de iszonyat carul érzem magam..... :( :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zümis Zolikája: "Megérkeztem! Súlyom 4050 gramm és 59 cm vagyok. Sziasztok!"

Nagyon gratulálunk, Vera! Újabb óriásbébi:)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Budabo: Van olyan barátnőm, aki szerint a hús tett jót neki, valaki szerint a csoki hozta meg neki a tejet, de mindenképpen sokat pihenj! És persze könnyű mondani, de ne idegeskedj! Lehet, hogy hosszabb idő, amíg beáll a tejtermelésed, fejj sokat. Gondolok Rád! Én is sokat sírtam az elején, amíg nem indult be rendesen.
Anyukámnak annak idején egy hétbe telt, Andus írta, hogy neki is hosszú idő volt Szávával...

ZetiVera: Sajnálom, ez nagyon kemény éjszaka lehetett így... Anyósod nem tud besegíteni, csak amíg elmúlik a kezdeti bizonytalanság?

Ricsibaba:
Épp azon gondolkodtam, hogy merre járhatsz... Gyönyörűek a Fiúk! :D

Ja látom, Zümis Apuka már megelőzött. :) Gratulálunk, ilyen nagy Gyereket ilyen szép gyorsan megszülni! Irigykedem...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: az a baj, hogy amig a terhesség alatt többször tudtam enni, nassolgatni, gyümizni, most semmit nem kívánok. A jó sok felszedett kilómból mire a kórházból hazajöttem 12 kg ugrott le. De nincs étvágyam, nem kívánok semmit. Amit elém raknak azt eszem. Sajnos anyukámnak és az ő nővérének sem volt teje...lehet hogy ezt öröklöm. Csepp lányom meg zabagép. Legalábbis szerintem. B79Andi is írta a húst. Apa ma megveszi a more love-t ha van a patikában és kipróbálom, meg a teát is amit Andi írt, meg próbálok enni. A pihi.......hát na az a neccesebb, babó éjjel jó alvó, de nappal változó.

Zümis: édes az első kép :) Neked is jó gyors szülésed volt, kíváncsi leszek ha leírod.

Kép
budabo

Budabo, nekem az édes dolgok jöttek be... Graníni őszibarack gyümölcslé, és madártej dögivel..... :) 2 hét után tudtuk abbahagyni a pótlást, akkor indult be a tejcsi.
De a lényeg, a nagyon sok folyadék. És ne víz, hanem sajnos kalóriadús folyadék... legalábbis nálam ez segített.

Beszéltem a szülésznőmmel... Tegnap találkozott a dokival, és ő mondta neki, hogy nagyon hátraáll a méhszáj, éretlen, nem tart még ott a szervezetem, hogy beinduljon a szülés... :( Szóval csak várunk és várunk....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Zümis,Andabella: GRATULÁLOK, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!!!! :lol:

Eszter: Örülök, hogy minden rendben van nálad! :)

Gjéti: Nagyon édes a kisfiad! :lol:

Ricsibaba: Aranyosak a fiúk! :lol:
Az én Bencusom is nagyon nyügis, a ma éjszaka is totál gáz volt! :cry:
Pedig az előző éjszaka olyan jó volt! :roll:

Andus: Kitartás!!!!!!!!!!
zsu83

Andus: kitartás, nekem is ezt mondták mindig, és Füge magától elérkezettnek látta az időt és kibújt. Tudom hogy már pocsék, meg a bizonytalanság is, de ne kövesd el azt a hibát amit én hogy bedepizel, mert lehet hogy én most ezért küzdök a tejjel is. NAgyon kiborított az utolsó két hét, me g persz a doki is. Fel a fejjel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 17:56-kor.
Vendég

Andabella és Zümis gratula!
Ügyes ez a topik: a februári babák nagy része februári lett!

Andus, neked meg kitartás: ha Hugicnál bejött a sutyi tágítás, akkor nálad is be fog!! :)

Bogi: meglesz az csak lassan. Ha sokat van cicin, akkor lesz is tej. Én is hittem benne (hála a védőnénimnek), és szerintem csak ezen múlt.

Zetibebi: Hiába minden. De szerintem, ha annyira éhezne, akkor nagyobb balhét csapna! Még egyelőre várok... Pisi, kaki van, gyarapodás is, aztán az állandó cicizéstől napokon belül ömleni fog...
(Remélem...)
De tegnapi napnak meglett az eredménye: asszem van egy átaludt éjszakánk!! Legalábbis este 10-től reggel 5-ig az már majdnem az, nem?? :D

Ma meg már leraktam egyszer fél órára... Nagy eredmények....

gerendai zsuzsi: Én bizony nem javasolnám az éhes fürdit, mert azt még az én fürödni szerető babócám sem tolerálja jól... Etetés, fürdi, aztán újra eszik, sokszor már csak keveset az elalváshoz!
Ja, és a Laktoherbet nyugodtan igyad, csak, ha zűr van a pocival, érdemes kipróbálni nélküle... Sokaknak bejött, de olvastam, hogy okozhatja a kakigondokat is!

Megyek, mert még ebédet akarok rittyenteni! (Jó poén, mi?) :D

ladmon

Felrakok egy képet,itt már egyértelmű, hogy a két lány a kistesó birtoklásán is képes összekapni :roll:

Kép

Kép
kangu

ladmon,babanyul:köszke. Lehet hogy rossz módszert választottam. Nem tudom. Kb. 3 -4 óránként eszünk, akkor cicivel kedzünk. Ha csuklik akkor is cici. Most reggel nagyonsokat evett, de már nyüszizik a kajáért. Épphogy meg lesz a 3 óra.
Vagy ti hogy csináljátok? Ahányszor felsír cicire rakjátok? Ha nagyon bealszik felkeltitek max 4 óra után? Helpppppppppp

Kép
budabo

kangu: édes a kép

Kép
budabo

Sziasztok!

Felteszem a friss táblát. Ha valami nem jó akkor sikítsatok mert kicsit le vagyok maradva... :lol:
Ha minden igaz akkor 3 babát várunk még? Vagy tudok valamit macsekról, nilaballiról? Úgy tudom, hogy andus70 még nem szült meg...

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Egy fotó a hazaérkezésről... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Kangu, Millye: édesek a fotók!!!! :lol:

Bogi: Én nem várom ki a 3 órákat, van amikor másfél-2 óránként is eszik! A védőnőm szerint ez normális, igény szerint szopizik!
Mindig tedd te is mellre, meglátod meglesz a hatása! :wink:
zsu83

Ladmon, minden tejterméket száműztél? Semmi TúróRudi, sajt, vajkrém, kajába tejföl, semmi? Tejet már én sem iszom, de Rudi és sajt nélkül élni :roll: el se tudom képzelni... bár már nem fáj a hasa, de a kakinál még mindig komoly tekergés meg nyöszörgés van.
És igen, ez már átaludt éjszaka, gratulálok hozzá!!! (meg kissé irigykedem :D)

Zsuzsi, nálunk a fürdés úgy megy, hogy úgy nagyjából hat körül szoktunk szopizni, hét-fél nyolc fele meg felébresztgetem Adrit, és fürdünk. Így általában megússzuk bőgés nélkül, utána még visszakapja a cicit kicsit összebújni, és szépen elszundizik rajta. Villany leo, és szundi kb fél egyig.
Már amikor jó napunk van :) ha nyüszi nap van, akkor tíz perc múlva ébred, és este tízig ringatgatjuk felváltva :D
Laktoherbet azért iszod, mert nincs elég tejcsi? Csak azért kérdezem, mert én ugyan megvettem, de mivel Adri szépen szopikál, és elégedettnek látom, végül nem is ittam belőle.

Gjéti, Oli nagyon szép kisfiú, igazi kis angyalpofival szundizik ezen a képen :)

Minden elismerésem a többgyerekes anyukáké! Én ezzel az egy babával is néha egész nap szolgálatban vagyok.........

Andabella és Emese, gratulálok nektek!!!

Zümis, nagy gratula nektek is!

Nyehh ma reggel is tejben fürödve ébredtem fel, megint moshatok ágyneműt :( ezt ti hogy oldjátok meg? Simán melltartóbetét az ilyen éjszakai elöntésekre olyan, mint oroszlán farkán a szaloncukor :(

Andus, elhiszem, hogy már nagyon a határon vagy :( remélem, a hétvégi időjárásváltozás előcsalogatja azt a kislegényt végre :D

Bogi, tedd cicire amilyen gyakran csak tudod, be fogja indítani, hidd el!
Nálunk Adri napközben van, hogy óránként kér enni, akkor is odaadom neki. Nem minden sírásra ez a válaszom (van, hogy csak ölelgetni kell, vagy pelust cserélni, vagy szórakoztatni), de ha más nem segít, úgy szoktam kipróbálni, hogy az arcomhoz teszem a kis pofiját, és ha nekiáll nyalogatni, cuppogni, akkor irány a cici.
Éjjel nem ébresztgetem (nem vagyok a magam ellensége), de ha napközben nagyon bedurmol, négy és fél óra után már ébreszteni szoktam, hogy egyen.

Millye, macsek már kb öt hónapja felénk se néz, úgyhogy szerintem őt hiába várjuk, hogy szól. Nilabalival remélem, minden oké, mert ő is rég adott hírt magáról, pedig előtte azért legalább hetente jött...
Nagyon helyes a kisfiad :)

KépKép

KépKép
stelly

kösssssziiiiiii,és ismét tartjátok bennem a lelket :D

Kép
budabo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:07-kor.
Vendég

Bogi: Pontosan úgy, ahogyan Stelly írta! A 3óránkéni etetésnek már nincs létjogosultsága.
Ha kér adj neki, ha sűrűn kér, akkor sűrűn adj. Én néha tényleg úgy érzem, hogy az egész nap egy nagy szoptatás! De neked egyelőre a sűrű cicirekérdzkedés a legjobb, hogy szépen beinduljon a tej és megnyugodj.
(És én bizony napközben sem ébresztem fel! Csak nem hal éhen álmában?! - Na nem mintha gyakran szunyálna 2 óránál többet...)

Stelly: Jót vigyorogtam az oroszlán farkán... De tényleg király, hogy eddig a magzatvíztől való félelem miatt volt kanapéóvás, most meg a tejtől... :D
De... Én felébredek arra, ha átnedvesedem, így azonnal vonulok fejni pár milit belőle, és akkor kibírja a következő szopiig.
Ja, és a tejtermékek.... Hát igen, eléggé parajancsi lettem, pedig egész terheségem alatt tejberizsen éltem... Szóval egyelőre nem merek semmit, még a mai krumplifőzeléken is aggódtam, de azt azért csak besűrítettem tejjel... Aztán várjuk, hogy mi lesz! De csak nem árt már meg az a fél deci! :?

De jó, hogy van új tábla! Nilabali tényleg eltűnt.... Nekem ő már nagyon gyanús!!

ladmon

Bogi: Nálunk például az a rendszer kezd kialakulni, hogy a Bogyó délelőtt tulajdonképpen nem alszik (vagy max félórát) és kétóránként kér enni, és kap is, délután pedig 3-4 óránként, mert van, hogy 3 óránál is hosszabban durmol. (Ebből gondolom, bár néha elkap a paraanyuság, hogy elég lehet a tejci, hisz egyébként nem aludna 3-4 órákat). Éjszaka 4-5 óránként ébreszt, e tekintetben abszolút rendszer kezd beállni, amin nagyon csodálkozom, hogy ilyen hamar. :shock: És szerencsésnek tartom magam érte... :)
Szóval, halgass a Babádra, üzenni fog, hogy mi a jó neki. :wink:

Millye: András gyönyörű és nagyon szép a neve. :) (Nálunk is felmerült.) Nem is tudtam, hogy ezt akartátok adni. :

Emese is nagyon édes, ezek a szemek... :D

Zsu: Sajnálom a rossz éjszakát! :x Fáj a hasi?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Istenem! Alszanak! Mind a kettő! Egyszerre!!! :lol: :lol: :lol: (aztán majd megint elkiabálom :oops: )

Julcsi, az ötlet jó hogy kérjek segítséget, de ahogy olvastalak és megláttam az "anyós" szót a szőr felállt a hátamon :shock: nem lehetek akkora bajban hogy őt hívjam a kölkökhöz segíteni :lol: az a három hét is nagyon hosszú volt náluk, plusz eddig egyszer volt itt látogatni de az első 5 percben padlóra küldött a tanácsnak álcázott megjegyzéseivel. Arról nem is beszélve hogy utasít engem a saját vackomban. Szóval ő kiesett. Apósom el fog jönni néha, azzal érek a legtöbbet ha kiviszi Zétit egy órára az udvarra megfuttatni, többet ér mintha valaki elmosogatna vagy ilyesmi. Az én anyukámnak olyan melója van amit nehéz otthagyni, meg a háta is fáj, ő se nagyon jön szóba. Igazából nagyon hülye természetem van mert nyavajgok hogy nincs segítség, de ha mégis van akkor az a bajom hogy nem érzem magam önállónak. :? Szóval sehogy se jó. Legszívesebben magam csinálok mindent, akkor érzem a talajt a lábam alatt, úgyhogy csak annyi kell hogy belerázódjak, csak most el vagyok keseredve de majd kilábalok, ahogy telnek a napok jobb lesz, mindig kicsit ügyesebb leszek. De köszi hogy próbálsz vigasztalni :) nagy rinyagép vagyok :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Julcsi: igen, sajnos megint fájt a pocija! :cry:
Most én is elhagyom a tejtermékeket hátha beválik! :roll:
zsu83

Zsu a régi védőnőm mondta hogy volt egy kismamája akivel nem tudtak rájönni miért fáj a baba hasa, végül kipróbálták hogy nem evett füstölt cucokat pl sajt, hús, felvágott, és az volt a mumus. Hátha! Bár kiderülne mi a baj, ez olyan szörnyű.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ricsaibaba, édesek együtt a fiúk! :)

Gratula Andabellának és Zümisnek!!!

Minden baba annyira nagyon szép! Várom már a képet a kis
Efe-ről is! :D

Oli megint alszik... Hihetetlen egy gyerek. :lol:

Kép

Kép
gjéti

A hasfájásosoknak kitartás! Csak 3 hónap, utána rendbejön! :)

A tej-tejtermék megvonásáról- hát nem tudom. Akkor a szervezet majd a saját kálcium készletét rakja át az anyatejbe? :? Tényleg, ti szedtek szoptatás alatt vitaminkészítményt?

Kép
kangu

Ma megvolt az első nagyobb sétánk a lakóparkban :) én nagyon élveztem, Adri kevésbé - míg ébren volt, ordított... cumival sikerült ledugózni, aztán bealudt. Mióta hazaértünk viszont nagyon nyűgös, szerintem azért, mert fáradt, de a kiságyban nem marad meg :(

szóval ez a program:
Kép

Ami persze jó, csak így nehéz pl pisilni, és apa éppen elment boltba, hogy legyen mit ennünk :)

KépKép

KépKép
stelly

Zümisnek, Andabellának gratula!!!

Andus, menthetetlenül te következel! :lol: :lol:

Natasa majdnem 3 órája alszik :shock: . Ilyet napközben még sosem csinált, éjszaka is csak hébe-hóba. De most elkiabáltam, felébredt... Még jövök!

Kép
mist

Stelly nálunk is hasonló a kép :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért, de hátha érdekel valakit. Eladó egy új Graco Kyo Metropolitan kenguru. Ajándékba kaptuk, de nekünk már van egy. Bolti ára. 10.990,-Ft én 7.000,-Ft-ért odaadom.

Érték és kényelem a mamának és a papának út közben A születéstől körülbelül 10 kg súlyig
Könnyű használat:
Biztonság
Extra kipárnázott középső szíj
Előre nézve az egész világot szemlélheti út közben
A Kyo teljesen kinyílik annak érdekében, hogy egyszerű legyen a babát behelyezni és kivenni.
Széles, kényelmes hát - és vállszíjak
Két hordási pozíció, befelé, amikor a baba újszülött, és kifelé, amikor a baba már képes megtartani a fejét.
Könnyű hozzáférhetőség
Csípőszíj az egyenletes súlyeloszlás biztosításához
Kényelem
Teljesen mosható
Tároló - és hordtáska

Kérem írjon privit, akit érdekel. Képet, nem tudok feltenni de a neten ha rákeresel, megtalálod könnyen.
Köszönöm
Szép napot!
Vendég

A hasfájásról az jutott eszembe, hogy valamelyik Gyerkőc állítólag azt nem bírja, ha az anyuka narancsot és egyéb citrusféléket eszik. Bocs, ha ezt már mindenki tudja, de hátha valaki nem, és ez a ludas... Én nem eszem már napok óta, bár nálam gyanús, hogy a laktoherb volt a felelős... Úgy legyen, akkor legalább tudom, hogy mivel kell leállni.

Stelly: Ez a kép gyönyörű bensőséges! Az embernek úgy átmelegedik tőle a szíve... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zétivera: Köszi a tanácsot, füstölt sajtot is szoktam enni, lehet hogy az a ludas! :?
De most teszteltem Bencust napközbe, hason simán alszik, viszont háton alig-alig, gondolom a hasfájásának is jót tesz a hasonfekvés!
De így nem merem hagyni éjszakára, félek! :cry:

Ricsibaba: Én a védőnőm javaslatára továbbra is szedem az Elevitet!

Eszter: Nagyon aranyosak vagytok a képen! :lol:
zsu83

Tényleg Julcsi, a narancs is, sőt most jut eszembe hogy a kórházban literszámra ittam az őszilevet és az egyik nővér szólt hogy inkább hagyjam mert Oli nyűgös volt, és tényleg jobb lett miután nem ittam őszilevet.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Rengeteg házi gyógymódot ajánlanak a hasfájós babák panaszainak enyhítésére. Ilyen az édeskömény tea, a kanálka citromlé, a babamasszázs, a kamillatea. Szerencsés esetben használ a praktika, de ha nem, a homeopátiás házipatika erre a bajra is tartogat ellenszert. Nem is egyet.
Ahhoz, hogy a megfelelőt kiválasszuk, meg kell figyelnünk, hogyan fáj a baba hasa, milyen napszakban, ha szopik a kicsi, mit ettünk előzőleg mi, mi enyhíti a fájdalmat, milyen a széklete.

Ha a mama sok tehéntejet ivott, és ez a kicsinél hasmenést és hasgörcsöket okoz, és a széklete savanyú szagú, Magnesium carbonicum lehet a jó szer. Természetesen a mama se igyon ilyenkor annyi tejet.

Ha evés után puffad a baba hasa, és bukásra is hajlamos, próbáljuk ki a Lycopodiumot. Ez akkor is jó lehet, ha mi nem tudtunk ellenállni a káposztának.

Ha a görcsöt enyhíti a masszírozás, a kicsi emelgeti a lábait, és hasra fektetve elcsitul, a Colocynthis lesz a megoldás. Amikor pont ellenkezően, kifeszíti a testét, adjunk neki Dioscoreat.

Ha keservesen sír, és csak a ringatás nyugtatja meg, vagy egy kör az autóban a ház körül, széklete zöldes, akkor a klasszikus babaszer, a Chamomilla jöhet szóba.

Adjuk a szereket óránként, javulásig. Három-négy adagnak javítania kell az állapoton.
Ajánlott potencia a szerek felhasználásánál: 9 CH, a Chamomillánál javasolt a 15 CH potencia választása.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétivera, köszi a homeós infót! :)
zsu83

Hátha segít :) remélem nem büntetnek meg a másolásért :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 17:57-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: