Benszi! Kis gonosz, ilyet kívánni drága mamának?!

Dórinak gyógypuszi a nózijára. Nálunk most az ablaküveget fejelgetjük korszak van. Reggelente az ablakuk előtt térdelnek/hasalnak- franciaerkélyes földigablak, ezért tudják megtenni - lesik mi történik az utcán, és közben verik a fejüket az ablakba. Ugye jól tudom, hogy ezeket az új kétrétegű üveges műanyag keretes ablakokat nem lehet túl könnyen kitörni? Ott vagyuk a sarkukban ilyenkor és mondogatom is bőszen, hogy nem szabad, de meg sem hallják. Ha pegig megvonom a reggeli kukucskát, akkor nagyon megsértődnek.
Zsuzska! Nem forog. Hátról hasra néha, ha szüksége van rá, de fordítva egyáltalán nem. Az ezt fejlesztő gyarkorlatoknál megfeszíti magát és ellenem dolgozik, hogy még véletlenül se tudjam átfordítani. Ha felültetem gyönyörűen ül, de magától nem tud felülni, csak ülésből hasra visszajutni. És akkor itt jön az, hogy nem szabad ültetni a gyereket, amíg az magától nem tud. Viszont Tomi tud és igényli is, mert úgy sokkal jobban lehet játszani és ha állandóan hason van, akkor elég nyügi egy idő után. Nem tudok okos lenni. Jelenleg a kúszás a fő mozgásforma nála, de azt is nagyon egyedien csinálja. Mint egy kis hernyócska: két tenyerét letapasztja a parkettára, popsi fel és előre húzza magát. Szóval semmi kommandózás váltott kéz, váltott láb használattal. Mászás sincs, még kutyázás sem. Szóval ezért a sok hűha. Én is tudom, hogy le van maradva, de nagyon sok helyről hallottam, hogy egy csomó gyerek 10-11 hónapos koráig szinte semmit sem csinál, utána viszont gyorsan behozza a lemaradását. Még olyanok is akiknek semmi fejtartási problémája nem volt alapból. Ráadásul nem a csodát várjuk, hanem már kb. fél éve minden héten járunk Dévény tornára, elkezdtük a BHRG-t, amikor nem ment Gézengúzra váltottunk, járunk kontrollra a neurológiára. Ezért veszem egy kicsit rossz néven a sok jajgatást, meg ijesztgetést. Tudom, hogy ugyanúgy fog járni és szaladgálni, mint a többi gyerek, csak nekük odáig egy kicsit hosszabb lesz az út.