A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Gabi is szépen gömbölyödik :)
na jól van akkor, én is rakok fel fotót a 37 hetes pocakomról :lol:
Kép
Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

és még laptető is :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Húúú,neked is jó nagy már a pocakod..és tényleg úgy tűnik neked feljebb van mint nekem :? :wink:

Tegnap megszült erre a frontra egy ismerősöm is pedig ő is márciusra volt kiirva :roll:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sziasztok!

köszi lányok az elismerést! Jól esik! :) :) :)

Cat! Örülök, hogy minden rendben, és Marci baba is növöget! :) Már lassan te is babázhatsz! :) :) :) és szépek a méretei! :) :) :)

Pici! Gabi!

Nagyon csinos kismamik vagytok! :) :) :)

szépek a pocifotókK! :)

Nemlajos!
Hát az én hasam formája pont ilyen volt a fiúkkal! Ezt én úgy mondom, hogy tipikus fiús poci-a köldök feletti részen a legszélesebb! ezért nem is igen fog látsani mikor lejjebb ereszkedik.
A lányos ,meg mikor köldök magassban széles, és látványosabb mikor leereszkedik! Ilyen volt nekem most, és ilyennek láttamTörpiri pociját. és majdnem egyidős Pici meg Gabi! Picié lányos, de Gabié, az én elméletem szerint fús! :oops:
kÖNNYEN LEHET HOGY EZ AZ EGÉSZ BUTASÁG, DE NÁLLAM BEJÖTT! :) :) :)

Törpiri! Jobbulást a kisfiadnak! :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!
Csak nemrég értünk haza.
Szóval a mai eredményünk:
"TVS során a méh üregében egy 17, egy 13 és egy 6 mm-es petezsák látható. A legnagyobb másodlagos szikhólyag és egy élő embrio látható. A középső petezsákban embrionális elem látható, de életjelenség még még nem igazolható. A legkisebb petezsákban embrionális elem nincs.
A méh környezetében kóros képlet nem látható.
Ikerterhesség"

Képet is kaptam, de sajna ismét bekerepált az asztali gépünk, amin van a kicsinyítő programunk.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

húhhhhhhhh! Zsuzska!
Gratulálok! :) :) :) :) :)

Kép Kép Kép
asiye

no, akkor minden azon múlik, hogy a középsőben is megjelennek-e az életfunkciók? :lol:
Drukkolok!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok Lányok!

Nem haragszotok meg, ha visszacsatlakozom hozzátok? :oops: :wink:
Bár még 1-2 hónapunk van, amíg kizárólag az édeskettest élvezhetjük, de már lelkileg újra egyensúlyban érzem magam, és epedve várom a naaagy eksön beindulását :roll: :D
És már szedem a folsavat, illetve próbálok sok-sok vitamint (zöldség, gyümi formájában ) magamba tuszkolni :)

Pici, Gabi, Cat, Nemlajos! Gyönyörűek a pocijaitok :wink:
Nemsokára már a bentlakókban is gyönyörködhetünk :D

(oh, a vonalzóm, az totálisan máshogy "működik" valójában...kicsit megváltozott a ciklusom...valószínűleg az éghajlat-változás miatt...REMÉLEM)

afra.h

üdv újra itt!!! :lol:
Dehogy haragszunk!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Zsu! Gratulálok a két (vagy 3?) Picúrhoz
Kép :-)

Ha gondolod, átküldheted nekem a képedet, szívesen lekicsinyítem :)

afra.h

Köszi Nemlajos!

Mostanában minden nap úgy nézek be, h naaa, lehet, h gólyahíreket olvashatok tőled? :wink:

afra.h

Szijjjjjjjjjjjja Afra..

Jó,hogy újra itt vagy :wink:

Zsu gratula...akkor 1 tuti a második meg még várat magára??

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Szia Törpiri :)

Köszi :oops: :) Olvasom, h te is fájdogálsz....most hogy vagy? Mit érzel? Szerinted meddig marad még bent Lili baba?

afra.h

Hát ez a mai nap elég változatos :?

Hol érzem,hogy kicsit fáj,hol meg teljesen jól vagyok.Igaz néha úgy megyek mint a lassitott felvétel mert annyira feszit a lelkem :lol:

Szeretném ha 10-e elött nem jönne ki,mert még dolgom van,de utána bármikor jöhetne...szeretném is ha nem kéne 23-ig kihúznom :wink:

Nagyon várom már :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Csak sikerült :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja, a doki szerint tuti, hogy nem lesz három babánk. Ketteskét pedig két hét múlva megint megkuksizzák.

Kép

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Az a két sötétebb folt A lényeg?

Törpiri! Drukkolok, h a kívánságod valóra váljon :)

afra.h

Mindegy hányan lesznek csak egészséges legyen :lol:

Gondolom azt nem bánod,hogy nem 3-an lesznek :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

pocifotók nagyon szépek annyira jó látni milyen szépen változnak kerekednek a pocik :):):):)):):

hortobágyi husos palacsinta nem ez az eredeti recept de én így csinálom :):):)

sós palacsintatésztát kell csinálni annyi az egész hogy a cukrot kihagyod :):):)
majd én darált húsból szoktam csinálni rendes pörköltet majd ha kész a húst egy szűrővel kiszedem betöltöm a palacsintákba majd tepsibe teszem a maradék pörilét besűritem kis tejfőllel egy pohárral meg egy evőkanál liszt vagy én étkezési keményítőt tettem bele ha benne van az összes pli a tepsiben ráöntöm ezt a tejfölös besűritett pörilét a plaikra és kb 15-20 percre betsezm a sütőbe ennyi :):):):)

Annó nekem is két nevet kellett adnom mikor Gergőt szűltem pedig tutira tudtuk hogy fiú lesz :)

asiye: nem lehet egyszerű három gyerekkel sétálni :):): tiszteletem neked :)
nekem Gergő is néha sok mikor lóg a hátamon a hátizsák kezemben a szatyor kezemet nem akarja fogni felemelni nem tudom utánaszaladni nem tudok szóval érdekes szokott elnni :):):)

afraaaaaaaa dehogy haragsziunk ide tartozol hozzánk :):):):) akkor most elkezditek a projectet? jó lesz hamarosan újjabb kismamink lesz :)

nika70
Salgótarján

Nika...én amúgy sem teszek cukrot a palacsintatésztába :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Na majd kipróbálom ezt a receptet...nem tűnik nehéznek :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

zsuzska gondolom te teljesen megelégednél az egyel is csak egészséges legyen de még a másodikból is lehet valami gondolom :):):):)

nika70
Salgótarján

Nika! Köszi, nagyon drága vagy! :) Nagy-nagy örömmel jöttem vissza hozzátok :) Kellett egy kis lelki helyrerázódás, de már nagyon hiányoztatok, úgyhogy nem bírtam tovább :oops: :oops:

Most ne nézzetek túlságosan hülyének, de Nika.. :oops: hogy kell pörköltet csinálni? :oops: Annyiféle kaját készítettem már, de pörköltet még soha! És a párom is nagyon szereti a húsos paleszt! Nemsokára úgyis szülinapja lesz, meglepném vele :)

Jajj, pont ma tudtam meg, h az egyik spanyolos csoporttársam 2 hónapos várandós :D :D Tök jó, így legalább a helyi dolgokban majd tud segíteni, ha oda kerülök..

afra.h

Én eggyel is beérem, csak egészséges legyen :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Hát nem estem kétségbe, hogy nem hárman vannak :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Afra!
Igen!!! És a felsőben a is fehér paca a baba :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Jaj és mielőtt elfelejteném: Asiye! Masallah, gyönyörű a lányod!! :D Szívesen megismerném élőben is! Figyelem, úgy tűnik, május végén megyünk haza, és felmegyünk Pestre is...addigra már gyuszmákolós állapotú lesz Yasemin ugye? Mert ilyen piciként nemhogy meggyögyörgetni, de megfogni se merném :shock:

Bocs, de most mennem kell holnapi kajcsit kotyvasztani! További szép délutánt mindenkinek!

Puszi :)

afra.h

Hú csajok, micsoda pocakfotók..... na pocakom az nekem is van :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Asiye!
Minden elismerésem hogy három gyerekkel kimeészkedtél :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Hogy beindult mindenki... :D

El akartam ma menni a torkos csütörtök alkalmából éterembe, de kocsi nélkül nincs már erőm kimozdulni.

Afra!

Jó, hogy újra itt vagy!

Zsu!

Gatulálok az elsp dobogó szívecskéhez. Jövő héten majd kiderül lesz-e második is. :)

Nemlajos!

A Te pocakod is szép már. És milyen nagy. Mint amilyennek lennie kell. :D

Törpiri!

beszáld meg Lilivel, hogy maradjon még! Szerintem jó kislány és hallgat rád.
A fiadnak pedig gyógyulást!

Nika!

Kipróbálom hétvégén ezt a receptet.

Asiye!

Én nem hiszek ezekben a pocakforma lapján megmondjuk a nemét. Inkább az lehet benne, hogy néhányan megérzik, hogy fiú vagy lány, s arra fogják, hogy a has formája alapján látták.

Senki ne izguljon, hogy meg kell adni nevet a szülés előtt. Úgyis az lesz a végleges, amit másnap az ügyintézőnek mondtok, aki a papírokat kéri tőletek. Akár valami teljesen mást is ki lehet találni addig.
Vendég

Sziasztok!!

Kész a gépem itthon van! Már csak az kell, hogy apa hazajöjjön, mert az Ő teloja van feltelepitve a gépre! Szal én azért ilyen gyönyörü pocival nem vagyok megáldva, de haléadok utánatok! Nemrég voltam az egyik isminél aki kb egy hónapja látott vagy tán több ideje is és azt mondta, hogy formálodom, de az arcomon azt látja, hogy fogytam! Na ez most hogy van?? Mpondjuk anyum is azt mondja, hogy fogyok! A mérleg is azt mutatja, hogy a 74-et nem léptem túl és a védőnő 7 hete 75-öt mért! Na sebaj! Majd behozzuk a lemaradást! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
nócika

NA ismét itt vagyok. Holnap igyekszem a mai termést vissza olvasni, igérem.
Most jöttünk terhes gondozásról. Hétfőn mennem kell az egyik nődokihoz az SzTK-ba, akivel együtt dolgozik, hogy ő megcsinálja nekem a kötelező vizsgálatokat, és megírja nekem vérvételre a beutalót. Igy nem kell nekem a SOTE II-re bemásznom. Két hét múlva, ha megvannak a vizsgálati eredmények és a kontrol uhu, be kell jelentkeznem a védőnőhöz és elkérnem a kiskönyvemet. Aztán a következő terhesgondozási időpont márc. 23.
És hat hetesnek vesz.
Ja igen, tiltólista: no cukor, fehér liszt, tészta, szénhidrát. Sok gyümölcs, zöldség, innivaló, napi két és fél liter, mindegy,miben. Ásványvíz, tea, 100 %os gyümilé. Sok tejtermék, sajt, túró.
Rengeteg pihenés, no szex, no fizikai munka, no hosszú séták.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

És nem szabad híznom semmit sem a 20. hétig.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

ZSu!

Akkor most vannak szabályok.
De azt ugye tudod, hogy a gyümölcsökben, a 100%-os gyümölcslevekben és a tejben is sok a szénhidrát? Úgyhogy csak óvatosan, ha az a cél, hogy ne hízz!

Nócika!

Várjuk már a képeket!

Mi ma mégis elmentünk vacsizni. :D
Még jó, hogy a szomszédoknak is van kocsijuk amire este nem fltétlenül van szükségük.
Fincsi francia hagymalevest és hagymás rostélyost ettem. :D
Vendég

én a pörit így csinálom ez sem a szentírás szerint van de mi így szeretjük :):):)

egy fej hagymát kis olajon megdinsztelek üveges legyen ekkor félrehúzom a tűzről mert a pirospaprika megkeseredik ha odakap :) és teszek bele pirospaprikár meg én egy kocka pörköltkockát szoktam beletenni beleteszem az apróra vágott húst és visszahúzom a tűzre kicsit megforgatom a hagymás zsíradékban és megsózom aztán felöntöm vízzel és innen készre főzöm kb egy óra kell neki de kóstülgatni szoktam mikor jó a hús ennyi én így szoktam csinálni nem teszek bele semmi vegeta ilyesmit mert én nem szeretem ha nem eredeti íze van a kajénak anyósnál mindennek ízesítő íze van :):):):):):

zsu akkor jó sokmindenre kell figyelni de ez csak a te javadra van :):):)

nika70
Salgótarján

Szoasztok!

Megjártam a dokit.Hallhattam Picurka SZIVHANGJÁT.Nagyon élveztem, megint fogytam 1 kilót :D már -3,5 -nél tartok.Pedig azért szoktam bűnözni is.
Afp-m nem lett túl jó,holnap újra megyek de moindták,hogy a Rókusban eddig bárkinek cisnálták nem lett jó.
Nem parázok,mert a jövő héten megyek uh-ra a kombinált teszt meg ugye negativ lett.

Nagyon jók a ocifotók.

Zsu.gratula eked, kiváncsi vagyok,hogy 1 vagy 2 baba lesz.De a lányeg úgyis atz egészség.
Miért kell ennyi mindenre odafigyelned?

Asiye:nem lehetett egyszerű neked a séta 3 gyerkkel.Ezen én is gondolkoztam már pedig ekünk csak a második jön. :D

Törpiri:jobbulást a kisfiadnak!!

Márk ma már nem lázasodott be,de iszonyú hisztis volt, szinte mindenért sirt.Én a fogára gyanakszok,hogy azért sirt sokat,de persze a nagy része hiszti volt.Bnőpm azt mondta tök jól kezelem.Mondjuk nem igzán idegesitettem fel magam rajta.Ha indokolatlanul sirt beküldtem a szobájába gondolkozni.

Azért remélem holnap jobb napunk lesz.

Vasárnaptól kb 1 hétre átköltözünk párom nagynénjéhez mivel a párja megy szörfözni vhova Ő meg fél egyedül.
De net ott is van, igy tuti tudok jönni ill. szerintem haza fogunk járni,mert hiába van fenn a 2. kerüölteben a ház Márknak és nekem is hiányozni fog a társaság.
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

De jó, úgy látom tegnap újra beindult a topik.
Mi apával Miskolcon voltunk moziba.
S sokat beszélgettünk.
Dalmáról, miket kell venni, mikor stb..
Ja és persze anyagiakról

Cat!
Nem tudod pontosan, hogy mennyi értékben lehet forintról valutát váltani, hogy ne kelljen Apeh felé jelezni? :oops: :oops:
Én úgy tudom van valami 2 milliós limit határ.
Tegnap az alatt váltottunk, de nem akarunk hogy utána gáz legyen belőle
Kiszámoltam, ha augban teszem ezt a félretett pénzemme, kb 4 millióval többet ér most :twisted: :shock: :shock:

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Gabi! Nemlajos!
Nagyon szép a pocakotok.
Nemlajos, nem fáj???
Olyan nagy lesz nekem is? :shock: :lol:

Zsuzska!
Örülök, hogy minden rendben veletek.
Meglásd a kis babóca is kapaszkodik, és már lehet hétfőn látnátok is mennyit nőtt.

Afra!
Nagyon örülök neked, hogy újra itt vagy.
És nagyon gyors babásodást kívánok.

picimami

Én úgy döntöttem délután elmegyek a régi sztk-s dokimhoz.
Nekem Varga soha nem nézett méhszájat. És jó lenne ha megnéznének. És minden ok lenne.
Nincs semmi bajom, de akkor is nyugodtabb lennék.
:oops: :oops: :oops: :oops:
Nem vagyok paramami :lol:

picimami

Jó reggelt Lányok :lol: :lol:

Nemlajos!
Nagyon szép nagy a pocid :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsu!
Örülök, hogy minden rendben van, kiváncsi leszek, hogy végülis hányan lesznek a bébik :wink: :wink: :wink: :wink: Kihez fogsz menni az SZTK-ba???

Afra!
Örülök, hogy jelentkeztél. :wink: :wink: :wink:

Én sem hiszem nagyon ebben a pociformában (nekem a fiám és a lányomnál is ugyanolyan volt a pocakom) szerintem ez alkat függő is. De ezt mindenki máskép gondolja és ez igy is jó :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Tegnap úgy ficánkolt a drágám, hogy a gyerek és apja is érezte. :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Jó reggelt!
Pici, ha engem kérdezel, nekem már minden fáj 8)
Egyébként pont éjjel gondolkoztam azon, hogy a testtudatom megmaradt a régi, tehát ha behunyom a szemem, és csak érzem a testem fekve, akkor kis hasnak érzem ám! :roll:
Biztos, hogy jó ötlet pont most, mikor ennyire gyenge a forint, váltani? :shock:

Sissi, gratulálok az első szívhang-élményedhez, látod, majdnem közös élményünk volt, én hétfőn hallottam először :wink:

Köszönöm a pocakdicséreteket, remélem, nem sokáig hordom már :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gabi!
Neked is szép reggelt.
Tegnap nekem is ficánkolt.

Én úgy fürödnék már egy jót :oops:

Nemlajos!
Úgy döntöttünk váltunk valamennyit, mi lesz ha az állam becsődöl?
És nem lesz értéke a fornitnak?

picimami

Nemlajos!
Gratula a 37. héthez.
Már csak 3 hét (max), és a kezeidben tartod Dömét.
Nem izgulsz??
Párod várja már?

picimami

dehogynem izgulok :lol:
Párom is várja már, megint kapott jótanácsot a kollégáktól, hogy ilyenkor természetes a leszakadó derék, azóta nem is izgul... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sissi! De ügyes vagy.
Én nem tudok fogyni, én elejétől fogva csak hízok. és egyre nagyobb az étvágyam. :cry: :?

picimami

Pici!

Ha az államcsőd miatt váltottataok, akkor szerintem nem ez volt a legjobb megoldás. Inkább egy megbízható államkötvény. Svájci vagy valami hasonló. Illetve arany vagy ingatlan.
Most én sem váltottam volna valutát.
Egyébként nem tudom, hiogy emnnyi a határ.

A Te hasad valószínűleg nem lesz akkora, mint a Nemlajosé vagy az enyém. Neked eszesek a hasizmaid és eleve vékony vagy. És a testalkatod is más.

Sissi!

Örülök, hogy Márknak nincs komolyabb baja.
Én ma mégsem viszem Benit bölcsibe.
Reggel amikor felkelt szinte ki sem tudta nyitni a szemét, annyira össze volt ragadva sok váladéktól. Neki nem is szokott csipás lenni, így szerintem valami nincs rendben. Megpróbálom elvinni majd orvoshoz.
Vendég

Cat!
Nem akarjuk most bankban tartani a pénzt.
Ingatlant mindenképpen veszünk, már nézegetjük.

picimami

Pici!

Otthon fürödhetsz, csak nem forró vízben és nem gyakran.

Egyébként nekem tegnap azt monda a doki, hogy ő max egyszer szokta nézni a méhszáj állapotát a terhesség során, ha nem indokolja valami. Pl görcsök.
Hiszen nincs mindig jelentősége. Van akinek folymatosan 3000 az érték még a legvégén is, aztán pár órán belül megszül, és van aki hetekig húzza 1111 értékkel.
Vendég

Cat!
Azért szeretném csak hogy volt hétfőn az esésem, és azóta másabb ott lenn, nyomást érzek.
Azt letudjátok írni, mit jelent, ha keményedik a has? :oops:

picimami

hát, szó szerint kemény a has, nem tudod benyomni úgy, mint máskor.
Ki tudod tapintani a méhed, ami kő kemény. Nekem ilyen szokott lenni (pedig nem kis háj fedi :wink: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi.
Nekem néha olyan, hogy keményedik, de akkor Dalma mocorog, mert ki lehet venni a puklikat.
És nem fáj, csak ő mocorog, fordul, vagy kitudja mit csinál.
De akkor az nem a keményedés?

Bocsi. Tudatlan kismama, aki szőke :lol:

picimami

a keményedés nem fáj, csak kellemetlen, így érezhette magát a farkas a Piroska és a farkasból, mikor lement inni a patakhoz 8)
No, nem jött fizu, így boltba se kell mennem, megyek aludni.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jó reggelt :):)

picikém te miből szeretnél fogyni????????????????????????? egyél csak nyugodtan ez most nem a fogyó meg wellnes időszak annyit egyél amenyi jól esik hiszen a baba kívánja neked nincs mitől elvennie a megfelelő tápanyagot hiszen eleve izmos feszes tested van cat meg szisszi azért tud fogyni mert volt rajtuk felesleg szóval no para :):):):):):)

nika70
Salgótarján

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: