A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Végre sikerült visszaolvasnom titeket :D .
Mi is újra kelünk egyszer hajnalban. Iszonyat nagyot nőttünk képzeljétek tegnap mérte a védőnő és 65 cm-esek vagyunk. Két hét alatt 4 cm :D. Viszont kicsit fogytunk is, de megnyugtatott a védőnő hogy ez előfordul ha nagyot nőnek. Egyébként teljesen normális a súlya. Azért ma megmértem és 140 g gyarapodást mutatott a mérleg. :) Nem csoda, hogy a 62-es ruhák már nem jók, és 68-ast kell hordanunk. :D :D :D
Köszönjük a bókokat :D :D :D

Vera, Iza nagyon édes. Én még egy kis szájzárral küzdök amit a begyulladt bölcsességfogam okozott.

Eagleszem, boldog névnapot Mátyásnak. Nagyon édesek a gyerkőcök. :D :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Dalma!

nem tudom mennyiket eszik,nem mérem.csak azt tudom,hogy amit előző este lefejek,azt adom oda neki üvegből (ha nagyon éhes,akkor elfogadja),de csak max100at eszik belőle,a többi megy a mosogatóba :roll: .utána szopiztatnám,de már nem nagyon kell neki.viszont üvegből egy sugárban jön a tejcsi,azt kb 6-8 perc alatt issza meg,a ciciből meg vagy 15 sugárban,és csak 5-6 percig eszik,de akkor nyeli,mint kacsa a nokedlit.így gondolom 5perc alatt megkapja ő a maga adagját.és még így is parázok.már nagyon vártam a tegnapot,hogy tudjam mennyit hízott,de hát 85deka az csak elég négy hétre,ráadásul már nem is kéne annyit hízniuk,mint az első 1-2 hónapban.arra is gondoltam,hogy nagyon zsíros a tejem,mert amit lefejek,azon azt látom,hogy mondjuk 100ml tejből csak 10ml olyan vizesebb a teteje,a maradék 90ml meg sűrű,mint a tejszín,ami már egy kicsit fel van verve.na ezt jól meg aszontam.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Nati!
ez fájdalomcsillapító,nyugtató hatású bogyó,én a foga miatt vettem,mert eléggé be van dagadva szegénykémnek az ínye,tömi a kezét,és ömlika nyála.

Pipal
Ügyi kislányod van.nekem meg se próbálkozik fordulni se így se úgy.hiányolta is a dokinő.de nekem bencém se forgott,nem mászott egy métert se ,8hónaposan felállt,9és fél hónaposan meg elindult :lol:

Vera
Édes Iza.jó hogy ilyen nagy hajatok van,és tudsz csatokat belerakni.én úgy szeretnék,mert bettinek olyan fiús pofija van,de hát nincs mibe rakni a csatot :lol:

Katica
Örülök,hogy bevált a sörélesztő.hogy szeded?egyszerre veszed be a napi adagot,vagy elosztod?

Kri
2hét alatt 4cm???húúú,az jó sok.nekem 1 hónap alatt csak 1 centit nőt.de tovább növesztettük a hurkáinkat :lol: :lol:

Ske
nagyon aranyos Ádám ahogy bújik apához.betti is szokott ilyen szégyenlősen bújni,mikor olyan valaki jön akit nem lát minden nap.olyan édesek,ahogy szocializálódnak,nem igaz?

Én mindíg ülve szoptatok,mikor éjjel felkelt akkor is.és csak napközben sír elalvás előtt .de ez nem baj szerintem.megyek felébredt a kisasszony,és könnyít rajtam,mert mindjárt szétdurran a jobb cicim.(a balból evett 5kor)

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

nem hiszem el, elszállt amit írtam :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
pipal

na akkor:

Eagleszem: rem meggyogyultatok! Nagyon helyesek a fiaid! Matyi 4hónapos, nagyon szalad az idő....

Honey, nem emlekszem, hogy Bettinek fiús lenne az arca. Kép? És mi sem fordulgatunk mindíg, csak ha olyan kedve van... Ha épp nincs, akkor elhever mint egy fadarab és nyekereg, hogy fordítuk meg.

Nati: milyen volt az éjszaka? mi aludtunk ismét, de én áll. felébredek, hogy tuti most fog ébredni. Jól elszórakoztatom magam.

Kri: mi is 4cmt nőttünk 2 hét alatt, csak mi 58-ról 62-re...(de sztem múltkor félremérték, én láttam, h akkor 59 volt :wink: )

Dalmi, hát jó is ez a mikrofon... te is kendőzőé ugye? És neked már nézelődik Panna? Múltkor nem akart aludni, befeszített a kezével, és a séta elejét végignézelődte, aztán fokozatosan elernyedt a karja és bevágta a szunyát. Ezelőtt volt pár napunk, amikor üvöltött a kendőben az utca végéig (sokan azt setudják mi az a kendő, mit gondolhatnak, mit csinálok én a gyerekkel, hogy nem látni, csak a kabát alatt üvölt vk...) Már féltem vége a kendős korszaknak, de lehet, hogy már nézelődni akart csak. remélem... Te hogy rakod bele Pannát? Elől keresztbe kötve?

Látom ez a fogorvos dolog divat lett: én is megyek holnap ismét. Ez a legjobb hobbink, kéthetente megyünk szilveszter óta. De az egyik fogam kész, még van két rossz :(((

És ma megyünk babúszás tájékoztatóra, kiv leszek :)

Kérdés: nyáron hogy kell felöltöztetni a babókat? már úgy értem, hogy nyáron csak body-ban vannak, vagy az nem jó mert leégnek, és hosszú ujjúban kell lenniük? sapka az oké, de ezt nem tudom, és elgondolkoztam, úgy utálom ezt a sok öltöztetést (bár nálunk nyáron meg a ház hűvös, tehát akkor is kell majd öltözni-vetkőzni, de az mégsem overall)

Na majd jövök, de lassan ébredés van.

Kép
pipal

jajj bocs még egy kérdés:
hőemelkedéssel kell vm csinálni, v csak a lázzal? (a tegnapi oltástól lehet, h hőemelkedése van, mindjárt mérem, ha felkelt)

Kép
pipal

én csak akkor csillapítanám,ha 38 fok fölött van,akkor 1 fél kúp

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

honey: nekem azt mondta a doktornő hogy 37.5 kor adjak kupot ha este jön nehogy éjszaka felmenjen,mert a babáknál pillanatok alatt felmehet.De ha nappal van csak 38 tol kell kupot.3 honapos korig fél utánna jöhet már az egész.

csajok nagyon aranyoosak a bébik és milyen nagyok már :lol:

kri: huu jo meg nött a picur :lol:

Eagleszem: boldog névnapot Matyikának!!!!!

most sajna mennem kell

000kata

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babák!

Csak néhány dologra tudok most reagálni, bocs! :roll:

Nati!
Igen, már a múltkor néztem, hogy egyforma frizurája van a lányoknak :D . Annának is ilyen volt, ezért nem aggódom, hogy később milyen lesz :) .

Pipal!
Szerintem se csillapítsd 38 alatt!
Katus is nézelődik már a kendőben, a hóesés például teljesen elbűvölte! Én így szoktam:
Kép

Anikó!
Én is csatlakozok! Boldog Névnapot Matyinak!!!!

Dalma!
Kornélnak is is ekkora korban adtál először mást? Én úgy félek ettől. Most is tök takony Katus is, nem tudom, hogy mi lenne, ha nem csak anyatejet kapna :? . (ezeknek a mai baciknak már az anyatej védőhatása sem szent? :evil: )

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Halihó!

Most gyors leszek, mert Fanni lassan ébred. Nos az éjszakánk. 11.30kor kelt éjszaka enni (jogosan), és utána a szokásos 1-2 közötti cicizésre is ébredt, de nem kapott csak cumit. Egy órámba került, hogy visszaaltassam, de sikerült és csak 4kor kert ismét enni. Ja és végig az ágyában aludt. Ülve etettem és mikor befejezte magam mellé tettem egy kis időre, hogy tuti mélyen elaludjon. Reggel 6.30kor ébredt, beszélt az ágyában így nem vettem ki. Kimentem mosdóba, csináltam reggelit és mire visszamentem volna már vissza is aludt. De 7kor ébresztettem, hogy tartsuk a napirendünket. 9kor elaludt megint, 11kor kaja, 1kor megint szunya, 3kor kaja és most 5.30kor aludt el, de most túl volt fáradva és egy kicsit küzdeni kellett vele. Nos kiváncsi vagyok mi lesz ma éjszaka. remélem ha fel is ébred 1-2között akkor kevesebb időt lesz ébren.
Büszke vagyok most magunkra!!!

Csuri
Most milyen a nagylányod haja? Nekem is van elöl forgóm, de nekem fel kell borotválni, mert úgy előre áll a hajam mint a szög, persze a rövidsége miatt.

Pipal
Ha fenékben méred akkor 38.8-nál érdemes kúpot adni.
Ismerős ez az önszórakoztatás. Én is sokszor figyelem a mocorgását, de már úgy vagyok vele ha felébred és akar valamit hangosan fog szólni, ha nem veszem észre időben.

Kri
68??? Nem semmi növekedést mutattok!

Honey
Hú már fogzotok? Remélem minket még elkerül egy darabig, bár Fanni eléggé nyálzik. De mivel 14 hetes koráis szenvedtem a szoptatással, sokszor sírva etettem, így nem örülnék ha kezdődne előlről.

Kép
Kép
nati80

Nati!

előtte
Kép
utána
Kép
Kép

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri
Hú, nem semmi frizkója volt/van a lányodnak! Gyönyörű az arca is!

Kép
Kép
nati80

Nati!
Köszönjük a dicséretet! Átadom!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri!

Bocs így ismeretlenül , de ne hordozd így a babádat ! Kifele ne!
a www.mamami.hu oldalon olvastam :

Az utcán járva gyakran találkozunk hordozó anyukákkal, apukákkal akiken a különféle hordozóeszközökben a baba elöl, kifelé fordítva lóg. Leggyakrabban azért fordítják kifelé a babát, mert már igényli, hogy többet lásson a világból, megunta a szülő felé fordított pózt. A szülők pedig jóhiszeműen alkalmazzák a hordozóeszköz használati utasításából, reklámjából, vagy az utcán a többi szülőtől látott megoldást erre a helyzetre.

Ne hordozz így!Sok hordozógyártó ezzel a hordozási képpel hirdeti termékét, anélkül, hogy felhívná a figyelmet annak ártalmaira. A szülők pedig jóhiszeműen hordoznak így, annak ellenére, hogy a kifelé fordítva hordozás káros az egészségre!

Miért nem jó kifelé fordítva hordozni?

* Nem valósulhat meg a fiziológiailag helyes teshelyzet, így a gyermeknél tartáshibák és hátfájás alakulhat ki.
* Nem lehetséges a béka-lábtartás, így a csípő nem fejlődhet megfelelően.
* Ingertúltengés: a babának nincs lehetősége elbújni az ingerek elől, nem bújhat a hordozóhoz.
* Nincs szemkontaktus a baba és a hordozó között, a túlterhelt baba az esti sírással vezeti le a feszültséget.
* Az ágyékrész fokozott terhelése miatt deformálódás, fiúknál herezúzódás alakulhat ki.
* A hordozó személynél váll- és hátfájdalmak alakulhatnak ki. A keskeny, sokszor rosszul párnázott vállpántok csak rontanak a helyzeten.

Így ne hordozzunk, mert

* ebben a helyzetben a gyermek háta egyenes, lábai egyszerűen lefelé lógnak,
* a gyermeknek nincs lehetősége hozzábújni a mamájához, hordozójához ha ezt igényli.

Alternatívák

Ha úgy látod, hogy a babád többet szeretne látni a világból, próbáld ki a csípőn vagy a háton hordozást! Csípőn- és hátonhordozás során a lábak a helyes béka-lábtartásban vannak, a gyermek kilát oldalra, és ha szükséges hozzábújhat a mamájához.

Az egészséges hordozás

Az optimális hordozás ismérvei: a hát megfelelően meg van támasztva, a lábak békatartásban, a baba hozzábújhat a hordozó személyhez.

Ha helyesen szeretnéd hordozni a babádat, vedd figyelembe az alábbiakat:

* béka-lábtartás: a térdek a baba köldöke magasságában legyenek
* a baba hasa a te hasadhoz simul
* a baba szorosan hozzád simul - a kendőt, hordozót kösd/állítsd szorosra.

További információk, terjeszd te is!

További információkért fordulj bátran hozzánk a mamami fórumban.

Ha az utcán találkozol kifelé fordítva hordozott babával, és olyan a szituáció (pl. a hordozó szülő nem társaságban van), hívd fel a hordozó figyelmét a fentiekre. Ehhez segítségül letöltheted az alábbi szórólapot, amit szabadon sokszorosíthatsz és terjeszthetsz.

(Ne feledd, a szülők jóhiszeműen hordoznak így, és azzal, hogy felhívod a figyelmüket a veszélyekre segítesz nekik! Tapasztalataink szerint hálásak az információért, mert egyszerűen nem tudtak róla, nem is gondoltak rá.)
szerinti hordozás”

Gyönyörű lánykáidhoz sok gratula !

[/url]

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Vera
Iza otthon ruhát szokott viselni? vagy csak a fotó kedvéért adtad rá? Nekünk is van sok rucink, de ritkán adom rá, mert nem kényelmes szerintem, vagyis nekem nem, mert mindig felcsúszik. Mi a nadrág, polo verziót szeretjük a bodyval.

Ma éjjelünk nem alakult valami féányesen. Bár most egy fél órával hamarabb elaludt (8kor), de hamarabb is ébredt 11kor. Utána meg 2 után ébredt, gondoltam cicizni akar, így cumit kapott. Na ez után jött csak az igazi hiszti. Keserves sírás. Párom meg elbizonytalanított, hogy biztos nem éjes e, de rám bízza. Na erre totál elbizonytalanodtam és megkapta amit akart. Persze kiette mindkét cicit. :shock: :roll: vagyis akkor éhes lehetett, de utána nem ájult be hanem altatni kellett. Utána pedig fél6kor kelt és azóta ébren van és nyűgös. Nem aludta ki magát. De az ágyában aludt. :lol:

Kép
Kép
nati80

Nati: ügyesek vagytok a napirendel :lol:

Csuri: nagyon édes a picur és gyönyörű haja van a lányodnak,csini fizura :lol:

vera: nagyon édes izácska és mennyi haja van :lol:

000kata

Evi!

Örülök, hogy felhívtad a figyelmem, DE
Sok mindennel nem értek egyet!
Amire hivatkozol, ott egy apuka képe van, aki kenguruban hordozza a gyerekét. Az teljesen más, mint a kendő!!!!!
Nem szeretnék most hosszan érvelni, de én nem hordozom így órákig a lányom. Berakom, aztán 10 perc nézelődés után elalszik. Olyankor megfordítom, vagy leteszem.
A nézelődés pedig nagyon jót tesz neki. Nem lehet túlingerelni.
Az idegrendszerének szüksége van minden ingerre!!!!! Attól fejlődik!!!!

A nagylányom nagyon keveset aludt picibaba korában, mert egyszerűen nem tudott betelni a sok ingerrel. Ennek a haszna az lett, hogy 10 hónapos korában már szavakat mondogatott. Most pedig lassan 3 évesen éppen az igekötőkkel "bajlódik".

Az összebújásnak pedig számtalan egyéb formája lehetséges. A szoptatás is ilyen....
Szemkontaktust pedig szembefordulva sem tudunk felvenni, mert a mellkasomra hajtja a fejét.

Tisztában vagyok vele, hogy mit bír a baba gerince, és nem a többi anyuka látványa csábított az ilyen hordozásra.
Háton akkor hordoztam a lányom, amikor már meg tudtam kérdezni tőle, hogy jól van-e, minden rendben van-e.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Ditta!

ma vettem meg a márciusi kismamát!!!jól látom,hogy a Te Ágostonod van benne? Cora babafotó pályázat!úgy emlékszem,mintha ezt a képet ide is feltetted volna!!
Gratulaaa!!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Csuri,
én monjuk csak befele hordozom Natasat, mert én is sokat olvastam arról, hogy nem tesz jót a gerincének, mondjuk én kabát alatt viszem, és ha kifele fordítanám, akkor a mellem miatt tényleg nagyon homorítania kellene, hisz jobban "rámsimul" a teste, és kevesebb ruha is van rajta, ha kabáton kívül viszed overallban az lehet más, de nem akarok okoskodni...

Ja és annyira gyönyörű ez a lány, majd mennyi idősen nőtt meg ennyire a haja? Szereti ha fésülöd? A frizurából gondolom, hogy igen, mert ha nem szeretné, akkor nehezen lehetne neki ilyet csinálni.

Vera, igen ez engem is érdekelne, mert mondjuk nekünk 1db szoknyánk van, ami 1x volt rajta, de nekem annyira nem praktikus. Mondjuk én a nadrággal sem vagyok kibékülve, mert mindegyik, ami nekünk eddig volt szorította a pociját ha tele volt, így mi rugdalozunk.

Honey, jó hogy mondod, úgyis megyek ma fogászatra, lesz mit olvasnom :)

Nati, tegnap mi is éhesebek voltunk, a babúszás tájékoztatón megéhezett a drága (na ha pontosan kezdődött volna akkor is épphogy hazaértünk volna a szokkásos kajaidőre, de csúszás volt, így ettünk :) szóval +1 komplett étkezéssel több volt tegnap, este alig bírtam fejni 60-at a kettőből összesen (kézzel, valószínűleg szívóval több is menne, de nekem olyanom nincs)

Nemsokára indulunk a fogdokihoz, remélem nem kelle 3 órát várnom, mint nemrég...

Kellemes délutánt Mindenkinek!

Pipal

Kép
pipal

Csuri!
Én is szeretnék most hordozót , nekem szempont volt, hogy elől szembe-háttal és majd háton tudjam hordozni , találtam is ilyen hordozót csak megvenni lehetetlen mert itthon nem forgalmazzák.Na és ezt is úgy hirdetik , hogy elől-kifelé ,de nekem mindenki ezt mondta ,hogy ne. Én is szerettem volna majd ezt a pozíciót , de most ezután a cikk után meginogtam !Remélem nem értettél félre , én nem akartam okoskodni csak felhívni a figyelmet , mert a gyönyörű kislányod pont így volt lefényképezve.
Ja , most hordozó nélkül itthon ha sétálok pont így van a babám a kezembe háttal kifelé ,mert Ő így szeret nézelődni , ergo klasszikus magamhoz ölelem sétálást nem lehet vele kivitelezni , mert nem szereti ! Lehet , hogy a hordozót sem bírja majd , korábban kellett volna beszereznem ?

Tegnap volt 16 hetes és elméletileg ülni se ülhetne , DE ülni akar és nem tudok mit tenni , természetesen tartom a hátát ...és ezt már vagy 3 hete igényli !
Nálatok üléssel kapcsolatban mi újság ,mert kb. egyidősek a babáink ? / nekem november 05- én született /
Üdv.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

pipal: fogtok járni babauszásra?engem is érdekelne.mi volt a tájékoztaton?

000kata

éva: szia :lol:
hogy hogy ülni akar?Kevinem se szeret fekve lenni a kezembe én is ültetem ugy hogy magamhoz támsztom. de elvileg nem szabad.Erröl ki mit tud????

000kata

Evi!
Nem vettem okoskodásnak! Hasznosak az ilyen tanácsok, de nem szeretem a kizárólagosságot!
Szerintem mindenki érzi, hogy mi jó a babájának, mennyit bír.
Katus érdekes mozgásfejlődést produkál :) .
Hason kitolja magát, oldalra fordul és úgy kezd nézelődni. Hátról ugyanezt csinálja (mármint az elfordulást :) ). Tehát önállóan még nem fordult át, viszont olyan hasizma van, hogy kissé döntött helyzetből kb. 10x felhúzza magát ülésbe, kapaszkodás nélkül.
Elvileg minden új mozgásformának meg van a kialakulási menete, ideje stb. de ha úgy látod, hogy szeretne ülni és úgy nézelődni, megtámasztva 1-2 percig hagyhatod. Ha fárad, úgyis elengedi magát, megbillen a feje.....
A hordozáshoz szerintem a legpraktikusabb a kendő, bár így télen beöltözve nem a legkényelmesebb :? .
Szerintem próbáld kendővel, az olcsóbb megoldás, aztán ha ráéreztél, jöhet valami spéci cucc. Szerintem az olyanok, amiről írtál, tuti jók mindenhogy a babának. Csak be kell tartani a fokozatosságot, meg minden esetben figyelni kell a baba reakcióit!

Pipal!
Nem veszek semmit okoskodásnak!!!! Tényleg! :D
És igen Anna szereti a fésülködést, sőt inkább úgy mondom, hogy utálja, ha nincs összekötve valahogyan a haja :D . 6 hónapos korától fésülgetem (volt ideje hozzászokni :wink: ).

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok4Valakinek esetleg egy doboz AZALIA fogamzásgátló?Szoptatós anyák szedhetik!Nekem sajnos feleslegessé vált!Ha érdekel írj privit!

Kép
mné zsuzsi

Kata! szia!

Kevin jól van ? Van már napirend , alvás ,hogy alakul ?

Csuri !

Szóval nincs sértődés ! Annyit még leirok , nekem az első babám 3 hónapos volt mikor egy dilettáns ortopédus felírta a pavlik hámot . Megállapította, hogy nincs kifejlődve a gyerek csípőcsontmagja .Ezt kellett használnom éjjel-nappal , csak fürdésnél lehetett levenni .Iszonyat volt , képzeld el hátrafeszítve a lába , semmi mozgáslehetőség , még hasra se fektethettem csak a hátán !!! Ha rágondolok azóta is bőghetnékem van , de saját felelősségemre elkezdtem nem használni , elvittem a Karolina útra egy spéci dokihoz , aki azt mondta semmi gond a gyerekkel ! A csípőcsontmag kifejlődése csak 6 hónap után történik !

Ezért vagyok én a mozgásfejlődéssel kicsit óvatos , csípőtéren !
Nekünk újszülött korában kicsit kötötebb volt a jobb csípő , de megfelelő tornával most már ok. De olyat is hallottam már , hogy terpeszpelust kell hordani , anyuka nem használta és láss csodát , 1-2 hónap múlva minden rendben volt , az orvos megjegyezte , használt a terpeszpelenka , a nem létező terpeszpelenka !!!
A hordozóra visszatérve , a kendőzéshez én nagyon bénának tartom magam , nekem csatos hordozó kell , mert azt talán nem tudom elrontani ! / bár semmi sem lehetetlen /
Én a beco butterfly II. néztem ki , szerintem azzal megbírkózok , ha betudom szerezni , rajta vagyok nagyon , mert Lilla utálja a babakocsit !!! Lehet nekünk nem is kellett volna venni .
Nekem is nagyon erős , izmos a lánykám -fordul hasról hátra és hátról hasra kis segítséggel , mert a kezét nem bírja kihúzni . Valószínű a hasfájás miatt erősödtt így meg , mindig hason van , hason is alszik , talán ezért nem bírja a babakocsit !
Ismered ezt a beco hordozót ?[/img]

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Sziasztok.

Rucika
Mi rugit csak is alvásnál adok már csak rá. Én ruha imádó vagyok és Izának sincsen semmi baja vele. Úgy van felöltöztetve benne hogy body hosszu ujjú póló rá a ruci, harisnya és ha hideg van akkor egy vékonyabb amolyan testhezálló nacika. Nagyon szeretem ha ruciban van. íme a mai rucija.
Kép
Kép
meg egyszerűbb cserélni ha lebukja mert akkor nem az egész ruhatárát kell rajta kicserélni.

ez a babája és már így fogja
Kép

de ilyenekbe is volt már. kb így öltöztetjük
Kép

itt pl naci is van rajta
Kép

ez egy naci hosszu újjú kombináció
Kép

Kép

Kép

egy kicsit sok lett az Izababa divatbemutató
:lol: :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Evi!

Nem ismerem azt a hordozót! De miért gondolod, hogy nem menne a kendő megkötése? Kis gyakorlással simán profi lehetnél :D .

Anna sem bírta addig a babakocsit, amíg nem tudott ülni. És Ő is csak hason volt hajlandó aludni. Most Katusnál variálgatom a fektetést :wink: . Ő egyenlőre minden hordozási módot bír!!!!

Nagyon nehéz jó orvost kifogni.
Akinél mi most Katussal jártunk, nagyon jó fej volt. Azon túl, hogy láthatóan értett a munkájához, udvarias volt, a babákkal kedves, humoros, pontos..... (komolyan öröm lesz hozzá visszamenni félévesen :D ).

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Pipal, igen, elől keresztbe rakom bele, de befelé nézve! Én a kabát fölé teszem, mert akkor nem tudom behúzni…
Csuri, igen ekkor adtam neki is almát meg őszibarackot, és imádta. A tejci védőhatásában már én sem hiszek, mert Pannának taknya nyála egybefolyik, olyan náthás. Micsoda haja van a lányodnak! A második kép tuti jampis ebben a szemüvegben! 
Honey, azt hittem méred az evését.
Nati, képes vagy 7-kor felkelteni? Miért nem alszol te is, ha megtehetnéd? Ma én 11.30-kor keltettem fel, de ekkor már jogos az ébresztő, nem? Bár egész éjjel alig aludtunk, annyira náthás.
Nekünk is van egy szoknyánk, de eddig csak 1x volt rajta, mert olyan kényelmetlen, ahogy mindig felcsúszik. A nacit csak harisnyával tudom ráadni, mert a zozit mindig lerugdossa.
Valaki kérdezte a nyári öltöztetést. Hát akkor úgy öltöztetjük már, mint magunkat. Póló vagy rövidujjú body és rövidnadrág. Esetleg zozi, vagy kis bébiszandál.
Kri, nekem is volt már ilyen, hogy körbe kellett vágni az ínyt a bölcsességfogam körül, mert bement mögé a kaja és nem tudtam kipiszkálni. Azóta ott fogselymet használok, azóta nem gyulladt be.

Kép
Kép
dalminha

Vera,
Csudédes Izababa! Hol veszed ezt a sok szép rucit neki? Én az angolboltba tervezek elmenni, ott vannak édes divatos holmik! Divatbemutatóból sosem elég, tegyél fel bátran sok képet!
Elhisze, hogy a fiúk után imádod öltöztetni! :)))

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Honey!
De igen, az én kicsim van a Kismamában!! :) :) Én is ma vettem meg, és izgatottan lapoztam fel, benne van -e.....
Ráadásul 2x! Az elején a "megérkeztem" rovatban is, meg a pályázatosban is! Valahogy éreztem, hogy a kép befutó lesz, mert akinek eddig mutattuk, mindenki nevette, milyen pózban alszik!! :)

Vera!
Én teljesen megértelek, hogy 4 fiú után csak csini lány-cuccokba öltözteted Izát! :lol:
De jól teszed, olyan édes bennük!
És nem sok a divatbemutatóból! Én legalábbis imádok babafotókat nézegetni!

Csuri!
Aztaaaa, micsoda séró!! Nagyon szép! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta!

tényleg!a "megérkeztesemet" nem vettem észre!de a másikat egyből kiszúrtam.nagyon édes!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Éva1969!

Írtam privit!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Dalma!

nem mérem,csak az estit tudom kb.,mert az előző esti lefejttel kezdjük,és abból csak max.100at eszik meg,és sokszor már nem is kéri a cicit,csak bekepja,és nyummog,mint a cumin.de ezzel a 100al elvan reggelig.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Éva: az esti alvások már tök jok :lol: talán 2* kel fel cicizni aztán alszunk is.de napirendünk az sajna nincs.Minden nap máscsak talán az esték kezdenek beállni. 7-7:30 fürdés, cici és alvás.de ha ilyenkor elalszik még felkel és csak 10 fele alszik vissza.de én örülök,hogy már itt tartunk :lol: ti hogy vagytok? nincs képed erröl a hordozoról?

Vera: nagyon édes Izácska,nagyon csinike :lol:

000kata

Kata
Nálunk is így volt, hogy nem volt napirendünk, de ha pár napig odafigyelsz ki tudod alakítani. Én pl ezért nem hagyom 2 óránál többet aludni napközben, reggel 7kor ébresztő (de általában Fanni ébreszt). Továbbra is ajánlom a suttogó könyvet. Napközbeni kajázásokkal hogy álltok? Abban sincs rend? Mert ha az ok, akkor könnyű a további rend kialakítása.

Vera
Lehet én is többet adok majd rá ruhát itthon is. Olyan édi Iza, megirigyeltem a sok rucit.

Dalminha
Azért ébresztem fel bizonyos alkalmakkor, mert ha nem teszem totál kiszámíthatatlan lesz a napunk, Fanni nyűglődne sokat és ezzel az éjszakák is zűrösebbek lennének.

Pipal
Mikortól lehet úszni menni? Az engem is érdekelne, nálunk is van rá lehetőség, de még nem tudom vigyem e.
Kézzel hogy tudsz fejni? Mit csinálsz vele? Fagyasztod?

Beszéltem egy homeopátiás dokival és ő erre az éjszakai fel-felébredésre a vigantol kúpot ajánlotta + camomilla 15. Vettem kúpot ma éjszaka lehet ki is próbálom. Használta már valaki?

Hordozóhoz nem tudok hozzászólni, mert nem használunk. Mi babakocsizunk, szerencsére Fanni szereti, jókat alszik benne.

Kép
Kép
nati80

nati: olvastam a könyvet jo dolgok vannak benne.
én örülök hogy idáig eljutottunk hogy az éjszakák rendben vannak,mert emlékezz vissza Kevin még 2 hete nem nagyon aludt esténként.
kajcsik: hát az is össze vissza,amikor éhes vagy nyügis cicit adok,mert ugy nyugszik meg.Aludni is csak cicivel alszik.napközben kevin max 30percet alszik nem alszik orákat.
milyen a kúp?ez konkrétan mire van?

000kata

Kata : nálunk úgy néz ki van már napirend / kopp-kopp 3x / ,de csak amióta 4 óránként eszik / 2 hete /
< fürdés fix 1/2 8 - 8 utána alvás , majd álometetés 1/2 11-kor
< köv. evés reggel 1/2 6 vagy 6 de utárna visszaalszik még 8-igo
< köv. evés 10-1/2 11 majd 14 körül és este 6-kor
< én próbálom úgy alakítani , hogy az elalvás ne kötődjön az evéshez , legalábbis az esti alvás ne közvetlen evés után legyen , tudod extrém hasfájós kislányom volt és így kellett alakítani

most még működik , de ilyen piciknél még semmi nem szentírás !
nekem az első gyerkőc / ő idén 17 éves lesz / velünk aludt 7 éves koráig !!!!

Lillát nem lehetett odaszoktatni , pedig mikor még szopizott , sokszor kényelmesebb lett volna ha ott van mellettem , neki csak a kiságy kell , persze Ő oda csak aludni " jár " , játszani soha nem hagyom az ágyában !

Majd még írok az alvásról ! most mennem kell !

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Honey
én 2x5-öt veszek be belőle kaja előtt, ahogy írva van. :)

Ditta Gratulálok! :) Muti azt a képet még 1x! :D

Nati
ügyes vagy ezzel a menetrenddel...nekem is megvan a suttogó, de én igény szerint etetem,mondjuk nincs is napirendünk.Ami fix az a 7 órai masszír és utána a fürdés, és az alvással ugye mi is kínlódunk. :? nagyon fáradt vagyok...ti hogy bírjátok csajok?

Kép
katica_75

Evi
Látom te is olvastad a suttogót. Te hogy tudod megcsinálni az álometetést? Én is próbáltam már igaz csak 1x, de Fanni alig evett valamit akkor.
Nálunk is tuti napirend van, csak ezzel a fránya éjjel 1-2 körüli keléssel nem tudok mit kezdeni.
Napirendünk:
7kor reggeli, utána játék, 9kor alvás jobb esetben 11ig, akkor evés, játék, 1kor alvás talán 3ig 7 elött fürdés és utána evés, majd alvás. 11 körül eszik, és itt jön az a fránya ciczniakarok ébredés és utána csak 4-5 körül ébred megint enni.
Én sem akarom az evéshez kötni az alvást, így nálunk csak esti pancsi után van evés után szunya. Ez már bevállt így.

Kép
Kép
nati80

Katica
Érdekes, hogy én nem vagyok iszonyat fáradt, bár vannak napok mikor estére ko vagyok. De mostanában szinte Fannival fekszem és kelek, így alszok viszonylag eleget.
Én is igény szerint etetem, mert van hogy sűrűbben eszik, de én most inkább mindkét cicit odaadom neki és jól belakik. Sőt most vissza is küldi a felesleget.
De továbbra sem tudok mit kezdeni azzal mikor cicizik, elengedi és elforgatja a fejkét majd dühösen reklamál (mintha én vettem volna el) és mohón visszaveszi a cicit. Na ez az amitől totál ki tudok készülni.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!!

Na megjártuk a dokit, Katica most már értem miért nem akarod vissza vinni Lénát. :( Egy borzalom volt, szegénykém annyira visított, hogy már nekem is sírhatnékom támadt. :( Ráadásul nálunk egy idősebb dokinéni van és szerintem ezért nem tudta rendesen levenni. Alig jött pár csepp, nem is biztos, hogy elég lesz. :( A férjem meg kijelentette, hogy nem visszük vissza, ha nem lesz elég, ne kínozzák szegénykémet.

Lányok segítsetek nálunk a nappali alvással van gond. Pontosabban a nem alvással, mert nappal nem akar aludni. :( Annyira kis kíváncsi minden érdekli fél, hogy lemarad valamiről. És ahogy kikerülök a látóteréből sír. Csinálja ezt még valaki babája?? Ti hogy altatjátok el nappal?? Nálunk szerencsére az éjszaka folyamatos alvás, még enni sem kell fel. Úgyhogy 10-12 órát végig alussza csak ez a fránya nappal...... :?

Mindenki gyönyörű!!! Jövőhétre itt a tavasz!!! :) Legalábbis azt mondják. :)

Ja még annyi, hogy valakinek a gyereke kacag már hangosan? Mert a mienk nem és a védőnő azt mondta 3 hósan fog. Kicsit kezdek aggódni miért nem kacag hangosan. Amúgy hangosan beszél gőgicsél és mosolyog csak nem kacag... Ti hogy vagytok ezzel??? Ne aggódjak emiatt???

Kép
Kép
anya1118

Sétálni indulunk, csak így játék közben tudom ráadni a sapkát, mert annyira utálja. De már venné is le , húzza a szárát. :)

Kép

Kép
Kép
anya1118

anya: kevin se kacag még hangosan,talán most kezdi mert egyszer egyszer olyasmit csinál.a nappalok meg detto ugyanaz, :lol:
irtam privit

Éva: dejo nektek a napirend.hát mi még sehogy se állunk.Sajna kevin csak cicivel alszik el.hogy kéne máshogy?ha lerakom ö ugy sose alszik el,hiába simizem meg ilyenek.

sajna mennem kell mert kevin sir majd jövök ha tudok

000kata

Anya!

nekem már kacag néha Betti.de csak ritkán.tetszik neki ha kicsit dobáljuk,talán erre kacagott legelőször,de azt is szereti,ha a belefúrom a fejemet a mellénél.most két napja "játszuk"azt a bizonyos:ez elment vadászni,ez meglőtte........stb,és az iciri picirinél kacag.nem tudom mi tetszik benne neki,lehet a sok "c".

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Katica!

Akkor Te másfajtát szedsz,mert nekem a napi adag 4 szem.
Én a Biolaborosat szedem "Bierhefe+biotin" nevezetűt.ha többet vennék be,akkor lehet hogy még több tejcsi lenne?! :roll: :lol:

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Honey
:lol: hát nem tudom :) próbáld ki . az enyém buyo-product-os, dm-ben vettem és a napi adagja 3*5 lenne amúgy.

Léna kacag, úgy kezdte el hogy én nagyon röhögtem valami arckifejezésén ahogy velem szemben tartottam, és akkor ő is elkezdett nevetni majd hangosan is.Néha álmában is csinálja olyan cuki.

Anya
:cry: mi is így vagyunk vele.Édes Kincső, Léna sem utál semmit jobban a sapkánál..talán az overált.

Nati
Léna is rángatja néha a fejét a cicin. :shock: Lehet én is újra olvasom a suttogó ezen részeit.

Kép
katica_75

buyo=biyo

Kép
katica_75

Katica
A suttogóban erről nem emlékszem, hogy olvastam volna, de nekem azt mondták, hogy vagy azért csinálja mert kiürült és még enne, vagy mert túl lassan jön és türelmetlen. Szerintem lennie kell még 1 valaminek, mert nem hinném, hogy nálunk ez volna a gond.

kacagás:
Nálunk is van már a mosolyhoz hang is. Születése után is volt csak akkor álmában, majd megzabáltuk.

Szerintem nem kell annyira szigorúan venni, hogy mikor mit kellene már csinálniuk a gyerekeknek. Minden gyerek más, de mind tudni fogja amit kell, ki korábban, ki késöbb.
Fanni pl nem rég kezdett el fogni, de már 3 hetesen kitolta a mellkasát hasonfekve és tartotta a fejét.

Kép
Kép
nati80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: